Taitoluistelijoiden toimintaperiaatteita

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taitoluistelijoiden toimintaperiaatteita"

Transkriptio

1 Taitoluistelijoiden toimintaperiaatteita MJT:n taitoluistelijoiden arvot ja tavoitteet Arvot Mäntsälän Jäätaitureiden taitoluistelutoiminta perustuu ammattitaitoisten valmentajien, vapaaehtoisten luottamushenkilöiden sekä aktiivisten vanhempien yhteistyöhön, jolla mahdollistetaan harraste- ja kilpaluistelu Mäntsälässä. Jokaiselle luistelijalle annetaan mahdollisuus harrastaa luistelua oman taitotasonsa ja omien tavoitteidensa mukaisesti, joko harraste- tai kilparyhmässä. Seura tukee luistelijoita terveellisten elämäntapojen noudattamisessa, mm. ruokavalioohjauksen ja monipuolisen liikunnan kautta. Luisteluharrastus on päihteetöntä ja savutonta. Jokaista seuratoimijaa kunnioitetaan, valmentajille ja ohjaajille annetaan työrauha. Tavoitteet Tarjota laadukasta, monipuolista ja tasa-arvoista taitoluisteluvalmennusta kaiken tasoisille luistelijoille harraste- sekä kilparyhmissä. Luoda turvallinen, innostava ja kannustava ympäristö taitoluistelun harrastamiselle. Säilyttää harrastusmaksut kohtuullisina, minkä saavutamme oikealla luistelijamäärällä sekä vanhempien aktiivisella osallistumisella varainhankinta- sekä näytöstalkoisiin. Vastuullisuus ja suunnitelmallisuus talouden hoidossa, mikä edellyttää vanhemmilta luistelumaksujen oikea-aikaista maksua. Ilmoittautuminen Luistelukoulu/harrasteryhmät ilmoittautuvat ryhmiin Sporttisaitin järjestelmän kautta. Linkki järjestelmään löytyy MJT:n nettisivuilta Luistelukoulu ja harraste-osion alta. Sporttisaitin tunnukset on hyvä säilyttää, sillä omien yhteystietojen ym. päivittäminen onnistuu parhaiten suoraan järjestelmän kautta. Jokainen sitoutuu pitämään tietonsa järjestelmässä ajan tasalla.

2 Kilpa- ja kehitysryhmien luistelijat ilmoittautuvat sitovasti seuraavaan kauteen seuran kotisivuilla olevien ohjeiden mukaisesti, kevään aikana ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Harjoituksiin osallistuminen edellyttää toimintaperiaatteiden hyväksymistä. Mahdolliset lopettamisilmoitukset tulee lähettää ennen toukokuun loppua. Kauden viikoittainen harjoitusmäärä sovitaan edellisen kauden päätteeksi käytävien tavoitekeskustelujen perusteella. Kuukausimaksu määräytyy sovitun harjoitusmäärän perusteella. Kauden aikana harjoitusmäärää voidaan muuttaa valmentajan ohjeistuksen mukaisesti. Harjoitusmäärää ei voi muuttaa yksittäisille kuukausille. Lopettamisilmoitus Luistelijan päätyessä ratkaisuun lopettaa luistelu, tulee lopettamisilmoitus tehdä kirjallisena seuran hallitukselle. Jos luistelija lopettaa kesken kauden, kausimaksua ei palauteta. Kuukausimaksua maksava luistelija maksaa kuluvan kuukauden sekä lopettamisilmoitusta seuraavan maksullisen harjoituskuukauden kuukausimaksun. Jos luistelija on ilmoittautunut sitovasti seuraavalle kaudelle, peruutuksen yhteydessä tulee maksettavaksi ensimmäisen kuukauden kuukausimaksu. Kilpailevan luistelijan siirtymistä toiseen seuraan kesken kauden säätelevät Suomen taitoluisteluliiton säännöt. Siirtyminen toiseen seuraan edellyttää kaikkien lopettamispäivään mennessä syntyneiden maksujen suorittamista MJT:lle eräpäivään mennessä. Jäsenmaksu Mäntsälän Jäätaiturit ry:n jäsenmaksu laskutetaan syksyllä tai heti toimintaan mukaan liittyessä kesken kauden. Jäsenmaksun maksaminen on edellytyksenä toimintaan osallistumiselle. Ainakin yhden luistelijan vanhemman toivotaan maksavan kannatusjäsenmaksu. Maksut Kilpa- ja kehitysryhmillä luistelumaksut erääntyvät kuukausittain (elokuu-toukokuu), luistelukoulu ja harrasteryhmät laskutetaan kausimaksuina. Maksut sisältävät jää- sekä oheisharjoitukset. Kuukausimaksut jakaantuvat tasaisesti joka kuukaudelle, vaikka harjoitusmäärät saattavat kuukaudesta riippuen vaihdella. Aikataulun mukaisiin harjoituksiin tulevia satunnaisia, poikkeuksellisia peruutuksia (esim. näytös-, testi, kilpailu- tai muusta tapahtumista johtuvia) ei hyvitetä kausi- tai kuukausimaksuissa. Kevätnäytöksen jälkeen pidetään n. viikon mittainen harjoitustauko. Kausi- ja kuukausimaksuissa huomioidaan sisaralennus, joka on -10% halvemmasta maksusta.

3 Mikäli kauden aikana tapahtuu oleellisia muutoksia luistelijamäärissä ym., voidaan maksuja joutua muuttamaan kesken kauden. Jos kausi- tai kuukausimaksu jää jostain syystä maksamatta, lähetämme muistutuslaskun. Toisesta muistutuksesta perimme huomautusmaksun. Mikäli kuukausimaksut jäävät maksamatta kahden kuukauden ajalta, ei luistelijaa ilmoiteta kilpailuihin, eikä hän voi osallistua harjoituksiin, ennen kuin erääntyneet maksut on suoritettu. Lisenssit ja vakuutukset Jokaisella luistelijalla on oltava voimassa oleva lisenssi tai vakuutus jäälle mennessä. Kauden alkaessa, ensimmäisissä harjoituksissa seuran edustaja valvoo, että kaikki ovat toimittaneet lisenssi/vakuutustodistukset joko sähköisesti tai paperilla ennen jäälle menoa. Luistelija ei voi osallistua harjoituksiin/kilpailuihin ennen kuin todistus/maksukuitti lisenssistä/vakuutuksesta on toimitettu. Kätevin tapa hoitaa vakuutusasiat kuntoon on vierailla Suomen taitoluisteluliiton sivuilla, jonka kautta voi ostaa vakuutuksellisen lisenssin. Lisenssin valinnassa voi pyytää apua valmentajalta tai seuran edustajalta. Jos luistelija vaihtaa kilpailusarjaa kesken kauden, on tarkistettava lisenssin voimassaolo uudessa sarjassa. Mikäli oman vakuutusyhtiön vakuutuskausi on kilpailukaudesta poikkeava, tulee uusi todistus toimittaa pikimmiten vakuutuskauden vaihtuessa. Luistelukoulu- ja harrastajaryhmien kausimaksuun sisältyy ryhmätapaturmavakuutus alle 17- vuotiaille. Sairauspoissaolot Poissaoloista on aina ilmoitettava vastuuvalmentajalle puhelimitse/sähköpostitse. Lyhyitä sairauspoissaoloja ei hyvitetä, omavastuuaika on kaksi viikkoa. Sairauden ylittäessä omavastuuajan, voi lääkärintodistukseen vedoten, hakea hyvitystä hallitukselta kirjallisella hakemuksella. Osittaista harjoituskieltoa, esim. hyppykieltoa, ei hyvitetä. Korvausjäät Erillisiä korvausjäitä ei ole, eli jos harjoitukset jää jostain syystä väliin, luistelija ei voi käydä korvaamassa harjoituskertaa jonain toisena päivänä. Turnausten yms. tapahtumien vuoksi peruuntuneita jäävuoroja ei hyvitetä maksuissa. Tilalle pyritään saamaan korvaava vuoro.

4 Testit Sekä omiin että muiden seurojen järjestämiin testitilaisuuksiin ilmoittautumiset hoitaa valmentaja tai seuran edustaja, ei vanhemmat. Kilpaileminen Vastuuvalmentaja suunnittelee kilpailuilmoittautumiset saapuneiden kilpailukutsujen perusteella yhdessä hallituksen kanssa. Lista kilpailuista joihin seura osallistuu löytyy nettisivuilta Kilpailut-osion alta. Listaa täydennetään jatkuvasti kauden aikana. Valmentaja on yhteydessä vanhempiin ilmoittautumisajankohdan lähestyessä. Luistelija ilmoitetaan kilpailuihin automaattisesti, mikäli osallistumista ei peruuteta vanhempien toimesta. Kaikille pyritään järjestämään 2 kilpailua syyskaudella ja 2 kevätkaudella. Kilparyhmässä harjoittelevan luistelijan oletetaan osallistuvan kilpailuihin, jotka valmentaja on hänelle valinnut. Kilpailutilanteessa on hyvä muistaa, että luistelija toimii seuran edustajana. Kilpailupaikalla luistelijan sekä hänen edustajansa on kiinnitettävä erityistä huomiota urheilijamaiseen käyttäytymiseen. Tuomareita, toimitsijoita tai muita kilpailijoita ei saa arvostella tai häiritä omalla käytöksellään, sillä tästä toiminnasta voi seurata kilpailukielto luistelijalle tai koko seuralle. Kilpailumaksut Kilpailujen ilmoittamismaksu, tuomari- ja valmentajan kulut on laskettu yhdeksi kiinteäksi kilpailumaksuksi per kilpailu. Kiinteän kilpailumaksun lisäksi voi kilpailuista (esim. valinta-, IC-, ulkomaankilpailut) aiheutua lisäkuluja, jotka laskutetaan kilpailumaksun yhteydessä. Kilpailumaksut pyritään laskuttamaan luistelijoilta kuukausittain. Kilpailusta poisjääminen ei vapauta luistelijaa kilpailumaksusta, lukuun ottamatta sairauspoissaoloa johon on saatu lääkärintodistus. Sairastapauksissa välittömästi yhteys valmentajaan ja lääkärintodistus sairaudesta on toimitettava pikimmiten MJT:n kilpailuvastaavalle. Kilpailuohjelmien teko Kilpailuohjelma uusitaan noin kahden vuoden välein. Ohjelma voidaan uusia myös aiemmin esim. sarjan vaihdoksesta johtuen. Uusien kilpailuohjelmien teko aloitetaan toukokuussa ja jatketaan elokuussa. Edellisellä kaudella käytössä olleiden ohjelmien päivitykset tehdään elokuussa sekä tarvittaessa myös kilpailukauden aikana. Ohjelman päivityksestä vastaavat seuran valmentajat. Ohjelman rungon, koreografian ja päivitysten tekoon käytetään seuran

5 omia jäitä ja oheistiloja. Ohjelman koreografiaa on mahdollista tehdä myös muualla, esim. seuran ulkopuolisilla kesäleireillä omakustanteisesti. Seuran päävalmentaja tekee kilpailuohjelmat tintit-, minit- ja taitajat- sarjoille, hinta määräytyy sarjan mukaan, tinttien ja taitajien yhteisohjelma on edullisempi. Vaativammille sarjoille käytetään päävalmentajan hyväksymän ulkopuolisen koreografin palveluita ohjelmien tekoon. Koreografin käytöstä aiheutuneista kuluista vastaa jokainen luistelija omalta osaltaan. Luistelija sitoutuu etsimään ohjelmamusiikin itse, valmentaja voi tarvittaessa avustaa sen löytämisessä. Ohjelman musiikin valinnassa tulee huomioida luistelijan mieltymykset, ominaisuudet sekä kilpailusarjan vaatimukset. Valmentajan tulee hyväksyä ohjelmassa käytettävä musiikki. Lopulliseen muotoonsa musiikin valmistelee päävalmentaja. Luistelijan kilpailupuvun suunnitteluun saa apua ja neuvoja valmentajalta. Kilpailupuvun tulee olla valmentajan hyväksymä. Leirit Kilpaluistelijoita suositellaan ensisijaisesti osallistumaan oman seuran järjestämille leireille. Muut leirit toimivat hyvänä lisänä. Kauden aikana järjestettävät lisämaksulliset tehopäivät/leirit (syysloma, hiihtoloma) kuuluvat kilpailukauden harjoitusohjelmaan, joten kilpaluistelijoiden osallistuminen niihin olisi mahdollisuuksien mukaan suotavaa. Jos kilpaluistelija ei pysty osallistumaan leirille, tulisi tästä ilmoittaa valmentajalle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Ryhmänvaihdot Luistelijan siirtyminen ryhmästä toiseen tapahtuu ainoastaan valmentajan suosituksesta. Ryhmänvaihtoja tehdään pääsääntöisesti syys- ja kevätkausien vaihteessa. Talkootyö Kuukausi- ja kausimaksut kattavat vain osan toiminnan kustannuksista, eli osa rahoituksestamme tulee erilaisista tapahtumista ja talkootöistä. Aktiivisella osallistumisella toimintaan pidämme maksut mahdollisimman pieninä. Kaikkien kilparyhmien luistelijoiden vanhempien edellytetään osallistumaan aktiivisesti mahdollisiin tapahtumiin ja talkootöihin. Kauden aikana suurimpia ponnistuksia vaativat näytökset ja kilpailut, joihin toivotaan mahdollisimman monen luistelijan vanhemman osallistuvan. Talkootyön lisäksi järjestämme pienempiä varainhankintakampanjoita kauden aikana.

6 Luistelijoiden pelisäännöt R1 - Kaikkien pitää väistää kaikkia jäällä - Teen alkuverkan ennen jäätä - Kaikki yrittää aina parhaansa - Annetaan toisille rauha keskittyä - En pura huonoa mieltä toisiin - Ketään ei jätetä ulkopuolelle - Pidän oman paikkani siistinä R2 - Tulen ajoissa harjoituksiin - En kiukuttele harjoituksissa - En puhu valmentajan päälle - Olen kaikille ystävällinen - En kiusaa ketään - Keskityn harjoitteluun enkä pelleile R3 - Ei saa kiukutella valmentajalle - Huolehdin itse välineistäni - Keskityn harjoitteluun - Ketään ei jätetä yksin - Pidän paikkani siistinä pukuhuoneessa

7 Vanhempien pelisäännöt 1. Osallistun talkoisiin mahdollisuuksieni mukaan 2. Annan valmentajille työrauhan ja vapaa-ajan rauhan 3. Kannustan ja tuen kaikkia luistelijoita tasapuolisesti ja annan luistelijalle työrauhan 4. Tuen luistelijaa olemaan ajoissa ja huolehtimaan tavaroista 5. Huolehdin luistelijan terveellisestä ravinnosta sekä riittävästä levosta 6. Osallistun lapsen harrastukseen seuraamalla harjoituksia ajoittain 7. Pyrin välttämään turhaa oleskelua pukuhuoneissa. Toimintatavat jäähallilla Aitioon saa mennä vasta, kun edellisen vuoron luistelijat (yleensä jääkiekkoilijoita isoine varusteineen) ovat poistuneet pukuhuoneeseen. Luistimet vaihdetaan meille varatussa pukuhuoneessa. Teräsuojat otetaan kuitenkin pois vasta aitiossa. Pukukoppi pyritään rauhoittamaan luistelijoille ja valmentajille. Isompien lasten vanhempien tulee välttää turhaa oleskelua pukuhuoneessa. Varsinkin isien oleminen pukukopeissa voi aiheuttaa kiusallisia tilanteita vanhempien luistelijoiden ja valmentajien vaihtaessa vaatteita, joten toivomme pitämään käynnit kopeissa mahdollisimman lyhyinä. Viimeiseksi jäälle tuleva luistelija ottaa pukukopin avaimen mukaansa aitioon. Jäädytys vie yleensä 10 minuuttia vuoron alusta, joten 1 jäätunti = 50 min. Jäädytyksen aikana ei saa nojata kaukalon laitaan vaan vuoroa odotetaan penkillä istuen. Jäälle saa mennä vasta, kun jääkone on poistunut, portit suljettu ja valmentaja antanut luvan. Arvokasta harjoitusaikaa ei kannata tuhlata asioiden hoitamiseen (vessassa käymiseen, luistimien solmimiseen, käsineiden hakemiseen tms.). Vanhempien tulee huolehtia, että lapsi on asianmukaisesti valmistautunut ja varustautunut tunnille tullessaan. Vanhemmat voivat saattaa lapsen aitioon, mutta siirtyvät sitten katsomoon tai kahvioon seuraamaan harjoituksia.

8 Toimintatavat Monitoimitalolla Valmentaja avaa ulko-oven noin 10 minuuttia ennen harjoitusten alkua ja ovea pidetään auki harjoitusten alkamiseen asti. Jos tulet myöhässä ja ovi on jo lukossa, soita valmentajalle. Jumpan alkamista odotetaan salissa. Lapset ovat omien huoltajiensa vastuulla valmentajan saapumiseen saakka.

Taitoluistelijoiden toimintaperiaatteita

Taitoluistelijoiden toimintaperiaatteita Taitoluistelijoiden toimintaperiaatteita MJT:n taitoluistelijoiden arvot ja tavoitteet Arvot Mäntsälän Jäätaitureiden taitoluistelutoiminta perustuu ammattitaitoisten valmentajien, vapaaehtoisten luottamushenkilöiden

Lisätiedot

Valmennussääntö 16.4.2015 alkaen

Valmennussääntö 16.4.2015 alkaen Valmennussääntö 16.4.2015 alkaen Valmennussääntö ja siihen liittyvät periaatteet koskevat Järvenpään Taitoluistelijoiden kilpa- ja kehitysvalmennusryhmien luistelijoita (muodostelmajoukkueet, yksinluistelun

Lisätiedot

Ryhmä Luistelukausi Kuukaudet

Ryhmä Luistelukausi Kuukaudet Espoon Jäätaiturit ry MAKSUJA, LISENSSEJÄ JA VAKUUTUKSIA KOSKEVAT SÄÄNNÖT 1 Luistelukausi Nämä maksusäännöt sisältävät maksuja, lisenssejä ja vakuutuksia koskeva säännöt, joita seuran hallitus soveltaa.

Lisätiedot

Ryhmä Luistelukausi Kuukaudet

Ryhmä Luistelukausi Kuukaudet Espoon Jäätaiturit ry MAKSUJA, LISENSSEJÄ JA VAKUUTUKSIA KOSKEVAT SÄÄNNÖT Nämä maksusäännöt sisältävät maksuja, lisenssejä ja vakuutuksia koskeva säännöt, joita seuran hallitus soveltaa. Maksusäännöt on

Lisätiedot

Ryhmä Luistelukausi Kuukaudet

Ryhmä Luistelukausi Kuukaudet Espoon Jäätaiturit ry MAKSUJA, LISENSSEJÄ JA VAKUUTUKSIA KOSKEVAT SÄÄNNÖT 1 Luistelukausi Nämä maksusäännöt sisältävät maksuja, lisenssejä ja vakuutuksia koskeva säännöt, joita seuran hallitus soveltaa.

Lisätiedot

Kokkolan Taitoluistelijat ry KK Kilpailuvastaava(t): Petri Salo Puh

Kokkolan Taitoluistelijat ry KK Kilpailuvastaava(t): Petri Salo  Puh 2018 Kilpailuinfo Kilpailuinfo Tinteille ja Mineille Lisenssi tai kilpailulupa o Lisenssin tai kilpailuluvan voi ostaa Suomen Taitoluisteluliiton nettisivuilta. Jos kilpailijalla on jo voimassa oleva tapaturmavakuutus

Lisätiedot

Hämeenlinnan Taitoluistelijat

Hämeenlinnan Taitoluistelijat KAUSITIEDOTE 2015 2016 Uusi kausi alkaa, tervetuloa jälleen luistelemaan! Tähän tiedotteeseen on kerätty koko kauden kannalta tärkeää tietoa. Tutustu tiedotteeseen tarkasti ja säilytä se myöhempää tarvetta

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

Espoon Jäätaiturit ry

Espoon Jäätaiturit ry Espoon Jäätaiturit ry Kouluikäisten harrastusryhmät kaudelle 2019-2020 01/2019 EsJt Luistelua suurella sydämellä perustettu 1985 noin 650 luistelijaa 10 päätoimista valmentajaa, päävalmentaja Virpi Horttana

Lisätiedot

Elo-syyskuun tiedote 2014

Elo-syyskuun tiedote 2014 Elo-syyskuun tiedote 2014 1. Harjoitukset ovat alkaneet! Tervetuloa jatkamaan luistelua uudelle kaudelle! Valmennusryhmien jääharjoitukset alkoivat kesätauon jälkeen Porvoossa 4.8.2014. Valmennusryhmien

Lisätiedot

INFOTILAISUUS. Moision koulun ruokala klo 18.30

INFOTILAISUUS. Moision koulun ruokala klo 18.30 INFOTILAISUUS Moision koulun ruokala 24.5.2016 klo 18.30 Illan aiheita Uplakers Taitoluistelun toiminta-ajatus seuratoiminnassa ja valmennuksessa Luistelijan polku Uplakers Taitoluistelussa Varainhankinta

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Espoon Jäätaiturit ry

Espoon Jäätaiturit ry Espoon Jäätaiturit ry Kehitysryhmät kaudelle 2019-2020 01/2019 EsJt Luistelua suurella sydämellä perustettu 1985 noin 650 luistelijaa 10 päätoimista valmentajaa, päävalmentaja Virpi Horttana noin 45 valmentajan

Lisätiedot

1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1.

1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1. 2014-2015 1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1.2 Tutustu kilpailukutsuun, joka löytyy klikkaamalla

Lisätiedot

Kooveen taitoluistelijoiden pelisäännöt kaudelle (Minä esikuvana ja minun esikuvani)

Kooveen taitoluistelijoiden pelisäännöt kaudelle (Minä esikuvana ja minun esikuvani) Kooveen taitoluistelijoiden pelisäännöt kaudelle 2016-2017 (Minä esikuvana ja minun esikuvani) T-ryhmä 1. En kiusaa 2. Olen kiltti toisille 3. Autan muita 4. Harjoittelen kunnolla 5. Kuuntelen aikuista

Lisätiedot

Hämeenlinnan Taitoluistelijat KAUSITIEDOTE 2014 2015

Hämeenlinnan Taitoluistelijat KAUSITIEDOTE 2014 2015 KAUSITIEDOTE 2014 2015 Uusi kausi alkaa, tervetuloa jälleen luistelemaan! Tähän tiedotteeseen on kerätty koko kauden kannalta tärkeää tietoa. Tutustu tiedotteeseen tarkasti ja säilytä se myöhempää tarvetta

Lisätiedot

Elokuun tiedote 2013. Porvoon Taitoluistelijat. Harjoitukset jatkuvat Porvoossa 29.7. Johtokunnan työnjako kaudella 2013 2014

Elokuun tiedote 2013. Porvoon Taitoluistelijat. Harjoitukset jatkuvat Porvoossa 29.7. Johtokunnan työnjako kaudella 2013 2014 Elokuun tiedote 2013 Porvoon Taitoluistelijat Harjoitukset jatkuvat Porvoossa 29.7. Tervetuloa jatkamaan luistelua uudelle kaudelle Porvooseen! Valmennusryhmien jääharjoitukset jatkuvat kesätauon jälkeen

Lisätiedot

Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016

Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016 Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016 Minien ryhmät on tarkoitettu 4-6-vuotiaille lapsille. Harjoituksiin sisältyy aina kuivaharjoittelua, jossa verrytellään, jumpataan ja

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 2.4.2015 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

KUKA KERTOISI MINULLE?

KUKA KERTOISI MINULLE? KUKA KERTOISI MINULLE? JÄSENET... 3 Uudet jäsenet... 3 Jäsenyysasiat... 3 Jäsenmaksut... 3 Jäsentunnukset Jäsenhuone... 3 Jäsentunnukset Nimenhuuto... 3 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN... 3 Ryhmät... 3 Aktiivipäivät

Lisätiedot

KAUSITIEDOTE

KAUSITIEDOTE KAUSITIEDOTE 2016 2017 Uusi kausi alkaa, tervetuloa jälleen luistelemaan! Tähän tiedotteeseen on kerätty koko kauden kannalta tärkeää tietoa. Tutustu tiedotteeseen tarkasti ja säilytä se myöhempää tarvetta

Lisätiedot

KAUSIKIRJE SYKSY 2015

KAUSIKIRJE SYKSY 2015 KAUSIKIRJE SYKSY 2015 Hei kaikki vanhemmat! Toivotamme kaikki vanhat ja uudet seuralaiset tervetulleiksi treenaamaan kanssamme myös ensi kautena. Tästä kirjeestä löydät tärkeitä tietoja syksyä koskien,

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

Jokaisen joukkueen päävalmentajan yhteystiedot löytyvät tämän kirjeen lopusta.

Jokaisen joukkueen päävalmentajan yhteystiedot löytyvät tämän kirjeen lopusta. LOMA Cheerleaders Syyskausi 2018 -alkuinfo Tervehdys kotiväelle! Tämä infokirje jaetaan jokaiselle harrastajalle syyskauden alussa ja jatkossa kaikki info tulee sähköisesti. Kotiväki on velvollinen seuraamaan

Lisätiedot

Infopaketti kaudelle 2015-2016 30.6.2015 Sivu 1 / 6

Infopaketti kaudelle 2015-2016 30.6.2015 Sivu 1 / 6 Infopaketti kaudelle 2015-2016 30.6.2015 Sivu 1 / 6 Hei, Tervetuloa mukaan taitoluistelun pariin kaudelle 2015-2016. Tässä tiedotteessa tietoa luisteluryhmistä, valmennuksesta, ilmoittautumisesta ja seuran

Lisätiedot

HELSINGFORS SKRIDSKOKLUBB RF HELSINGIN LUISTINKLUBI RY YKSINLUISTELUN LUISTELUMAKSUT JA MAKSUKÄYTÄNNÖT KAUDELLE

HELSINGFORS SKRIDSKOKLUBB RF HELSINGIN LUISTINKLUBI RY YKSINLUISTELUN LUISTELUMAKSUT JA MAKSUKÄYTÄNNÖT KAUDELLE HELSINGFORS SKRIDSKOKLUBB RF HELSINGIN LUISTINKLUBI RY YKSINLUISTELUN LUISTELUMAKSUT JA MAKSUKÄYTÄNNÖT KAUDELLE 2017 2018 Luistelumaksun sisältö Luistelumaksuun sisältyvät 1.5.2017 alkaen jää- ja oheisharjoitukset,

Lisätiedot

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info syksy 2016 Järvenpään voimistelijat Tapahtumat 1.8. Syyskausi alkaa (kesäharjoitukset vko 31-32) 3.-4.9. HJM-kutsuleiri, Järvenpää Liikuntahalli 10.9. HJM-taitokilpailu, Mäntsälä

Lisätiedot

OHJEITA KILPAILIJOILLE JA VANHEMMILLE

OHJEITA KILPAILIJOILLE JA VANHEMMILLE OHJEITA KILPAILIJOILLE JA VANHEMMILLE Kilpailukutsujen käsittely, kilpailuihin ilmoittautuminen ja tiedottaminen Vihdin Taitoluistelijoissa kilpailuvastaavana toimii kaudella 2015-2016 Päivi Jokinen. Hänet

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Tervetuloa luistelun pariin!

Tervetuloa luistelun pariin! Tervetuloa luistelun pariin! Taitoluistelu on monipuolinen harrastus. Luistelussa opit kehon hallintaa, tasapainoa, saat uusia ystäviä ja onnistumisen kokemuksia. Luistelukoulussa ohjaajat ovat koulutettuja,

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

IF-ryhmän tavoitteena on harrastemainen taitoluisteluharrastus, luistelun ilo ja onnistumisien kokeminen.

IF-ryhmän tavoitteena on harrastemainen taitoluisteluharrastus, luistelun ilo ja onnistumisien kokeminen. Taitoluistelijan polku Seinäjoen Taitoluistelijat ry LUISTELUKOULU Luisteluharrastus alkaa usein luistelukoulusta. Luistelukouluun tullaan pääsääntöisesti 3-4 vuotiaana. Luistelukoulujen tavoitteena on

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

KAUSITIEDOTE

KAUSITIEDOTE KAUSITIEDOTE 2017-2018 Uusi kausi alkaa, tervetuloa jälleen luistelemaan! Tähän tiedotteeseen on kerätty koko kauden kannalta tärkeää tietoa. Tutustu tiedotteeseen tarkasti ja säilytä se myöhempää tarvetta

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Turun Rientävä ry Jäsen- ja kausimaksujen palautusta koskevat laskutus- ja palautusehdot

Voimistelu- ja urheiluseura Turun Rientävä ry Jäsen- ja kausimaksujen palautusta koskevat laskutus- ja palautusehdot 1(5) 7/2017 Voimistelu- ja urheiluseura Turun Rientävä ry Jäsen- ja kausimaksujen palautusta koskevat laskutus- ja palautusehdot Jäsenmaksu Jokaisen seuramme liikuntaharrastustoimintaan osallistuvan lapsen

Lisätiedot

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena:

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: HIIHTOKAUDEN 2015-2016 JÄSENMAKSUT Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

Saunalahti. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi

Saunalahti. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi Saunalahti Ohjeita Säännöt Lukkari www.espoontapiot.fi Espoon Tapiot Espoon Tapiot on vuonna 1965 perustettu urheiluseura. Seura oli alun perin yleisseura, mutta vuosien varrella sen päälajiksi on muodostunut

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

Tässä tiedotteessa on monia todella tärkeitä huomioitavia asioita, joten lukekaa viesti tarkkaan ja ihan loppuun asti. :)

Tässä tiedotteessa on monia todella tärkeitä huomioitavia asioita, joten lukekaa viesti tarkkaan ja ihan loppuun asti. :) Hei kaikille Uplakers taitoluistelukoululaisten vanhemmille! Tässä tiedotteessa on monia todella tärkeitä huomioitavia asioita, joten lukekaa viesti tarkkaan ja ihan loppuun asti. :) Kevätkausi on hurahtanut

Lisätiedot

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 SB-Pro, pojat -99 ja -00 Vanhempainilta 20.5.2015, Nurmijärvi, Poliisilaitos, Käräjäsali, Klo 18:30 20:30 Agenda:

Lisätiedot

HELSINGFORS SKRIDSKOKLUBB RF - HELSINGIN LUISTINKLUBI RY MUODOSTELMALUISTELUN MAKSUT JA MAKSUKÄYTÄNNÖT KAUDELLE (

HELSINGFORS SKRIDSKOKLUBB RF - HELSINGIN LUISTINKLUBI RY MUODOSTELMALUISTELUN MAKSUT JA MAKSUKÄYTÄNNÖT KAUDELLE ( HELSINGFORS SKRIDSKOKLUBB RF - HELSINGIN LUISTINKLUBI RY MUODOSTELMALUISTELUN MAKSUT JA MAKSUKÄYTÄNNÖT KAUDELLE 2018-2019 (1.4.2018-31.3.2019) Maksujen sisältö ja laskutus Muodostelmaluistelun maksut koostuvat

Lisätiedot

Uimahyppykerhot Tikkurila ja Myyrmäki toimintakaudella

Uimahyppykerhot Tikkurila ja Myyrmäki toimintakaudella Uimahyppykerhot Tikkurila ja Myyrmäki toimintakaudella 2016 2017 Uimahyppykerhot ovat tiistaisin ja torstaisin Tikkurilan uimahallilla sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin Myyrmäen uimahallilla. Kerho

Lisätiedot

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta VaKP Voimistelu valmennustoiminta Kilpa-aerobicin vanhempainilta 1.10.2018 Vanhempainillan ohjelma Käytännön asioita: kilpailumatkat, tiedonkulku, maksut, lisenssit, ym. Tiedotustilaisuus VaKP kilpa-aerobictiimi

Lisätiedot

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena:

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: HIIHTOKAUDEN 2017-2018 JÄSENMAKSUT Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30

Lisätiedot

Vanhempaininfo

Vanhempaininfo Vanhempaininfo 4.2.2017 Taitoluistelu Yksinluistelu Jäätanssi Pariluistelu Muodostelmaluistelu Muodostelmaluistelu Vaikea ja monipuolinen taito- ja joukkuelaji Kuviot Otteessa ja yksin luisteleminen Perusluistelu,

Lisätiedot

Taitoluistelijan tietopaketti

Taitoluistelijan tietopaketti Taitoluistelijan tietopaketti 2018-2019 1. YLEISTÄ Tietopaketti Kuopion Luisteluseuran kilpaluistelijalle Kausi 2018-2019 Kuopion Luisteluseuran taitoluistelujaoston yhtenä tavoitteena on kilpailutoiminnan

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena:

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: HIIHTOKAUDEN 2018-2019 JÄSENMAKSUT Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30

Lisätiedot

Otaniemi. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi

Otaniemi. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi Otaniemi Ohjeita Säännöt Lukkari www.espoontapiot.fi Espoon Tapiot Espoon Tapiot on vuonna 1965 perustettu urheiluseura. Seura oli alun perin yleisseura, mutta vuosien varrella sen päälajiksi on muodostunut

Lisätiedot

Yksinluistelu RoiTa:ssa KÄSIKIRJA LUISTELIJOILLE JA HEIDÄN VANHEMMILLEEN

Yksinluistelu RoiTa:ssa KÄSIKIRJA LUISTELIJOILLE JA HEIDÄN VANHEMMILLEEN Yksinluistelu RoiTa:ssa KÄSIKIRJA LUISTELIJOILLE JA HEIDÄN VANHEMMILLEEN Rovaniemen Taitoluistelijat 2019 1 Sisällys 1. Rovaniemen Taitoluistelijat... 3 1.1 Yhteystiedot... 3 1.2 Pelisäännöt... 4 1.3 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa?

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa? Hei UiTalainen, Seura kartoitti toimivuuttaan Oman seuran analyysillä johon vanhemmat, valmentajat ja muut seuratoimijat pääsivät vastaamaan. Kysely oli valtakunnallinen liikunnan kattojärjestö Valon tekemä.

Lisätiedot

ITÄISEN & KAAKKOISEN ALUEEN SÄÄNNÖT Päivitetty idän / kaakon aluekokouksessa

ITÄISEN & KAAKKOISEN ALUEEN SÄÄNNÖT Päivitetty idän / kaakon aluekokouksessa ITÄISEN & KAAKKOISEN ALUEEN SÄÄNNÖT 2017-2018 Päivitetty 11.8.2017 idän / 18.8.2017 kaakon aluekokouksessa Aluesäännöt täydentävät STLL:n sääntökirjan sääntöjä. ISUSARJAT ISU-sarjojen kilpailut ovat itäisen

Lisätiedot

Otaniemi. Ohjeita. Säännöt. Lukkari.

Otaniemi. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. Otaniemi Ohjeita Säännöt Lukkari www.espoontapiot.fi Espoon Tapiot Espoon Tapiot on vuonna 1965 perustettu urheiluseura. Seura oli alun perin yleisseura, mutta vuosien varrella sen päälajiksi on muodostunut

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

Vanhempainilta 26.11.2014

Vanhempainilta 26.11.2014 Vanhempainilta 26.11.2014 Uutta seuratoiminnassa vuonna 2015 Uusi puheenjohtaja ja hallitus esittäytyvät SSC mukaan Tuusulan liikuntapainotteiseen yläkouluun Yhteistyö Järvenpään Fysioakatemian kanssa

Lisätiedot

Valmentajien pelisäännöt

Valmentajien pelisäännöt Valmentajien pelisäännöt 1. Harjoitteleminen ja kilpaileminen ikäluokittain 1.1 Harjoitusmäärät ja tavoitteet Forssan Naisvoimistelijoiden periaatteena on tarjota joukkuevoimisteluharrastus yli 8- vuotiaille

Lisätiedot

Tarkat kauden aloitus- ja lopetuspäivät sekä viikkolistat ilmoitetaan seuran sivuilla

Tarkat kauden aloitus- ja lopetuspäivät sekä viikkolistat ilmoitetaan seuran sivuilla KAUSITIEDOTE 2018-2019 Uusi kausi alkaa, tervetuloa jälleen luistelemaan! Tähän tiedotteeseen on kerätty koko kauden kannalta tärkeää tietoa. Tutustu tiedotteeseen tarkasti ja säilytä se myöhempää tarvetta

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2019

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio Budokwai ry Karate Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja 2016 2018 Sisällysluettelo 1. Seuran nuorisotoiminta 3 2. Seuratoiminnan visio 3 3. Eettiset linjaukset 4 4. Toiminnan tavoitteet 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

Voimistelu liikuttaa!

Voimistelu liikuttaa! Materiaalit löytyvät osoitteesta https://voimistelu.kuvat.fi/kuvat/ salasana: rv2018 Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Tarkennus aikataulutukseen 14.8.2019. Merkkien suoritukset (pronssi, hopea ja

Lisätiedot

Valmentajien toimintalinja

Valmentajien toimintalinja Valmentajien toimintalinja 1. Harjoitteleminen ja kilpaileminen ikäluokittain 1.1 Harjoitusmäärät ja tavoitteet Forssan Naisvoimistelijoiden periaatteena on tarjota joukkuevoimisteluharrastus yli 8- vuotiaille

Lisätiedot

ISU- ja tähtisarjojen kutsukilpailu Keravalla 7.-8.2.2015

ISU- ja tähtisarjojen kutsukilpailu Keravalla 7.-8.2.2015 KILPAILUVAHVISTUS 20.1.2015 ISU- ja tähtisarjojen kutsukilpailu Keravalla 7.-8.2.2015 Kiitämme ilmoittautumisestanne ja vahvistamme liitteenä toimitetun osallistujaluettelon mukaisten luistelijoidenne

Lisätiedot

KAUNIAISTEN TAITOLUISTELUKLUBI RY SEURATOIMINNAN PERIAATTEITA. Päivitetty Sisältö

KAUNIAISTEN TAITOLUISTELUKLUBI RY SEURATOIMINNAN PERIAATTEITA. Päivitetty Sisältö KAUNIAISTEN TAITOLUISTELUKLUBI RY 1 SEURATOIMINNAN PERIAATTEITA Päivitetty 25.6.2014 Sisältö 1. Kauniaisten taitoluisteluklubi ry:n yleislinjaukset 1.1. KaTan visio 1.2. KaTan toiminta-ajatus 1.3. KaTan

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto HPK-Juniorijääkiekko ry Joukkueenjohtajan tehtävät 9.8.2017 Mika Kannisto Joukkueenjohtaja Joukkueenjohtajat muodostavat yhdessä muiden toimihenkilöiden (valmentajat ja huoltajat) kanssa joukkueen johtoryhmän

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Saunalahti. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi

Saunalahti. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi Saunalahti Ohjeita Säännöt Lukkari www.espoontapiot.fi Espoon Tapiot Espoon Tapiot on vuonna 1965 perustettu urheiluseura. Seura oli alun perin yleisseura, mutta vuosien varrella sen päälajiksi on muodostunut

Lisätiedot

Syksy 2013 TERVETULOA!

Syksy 2013 TERVETULOA! Syksy 2013 TERVETULOA! Avaus Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilun erikoisseura Sinettiseura Kaksi

Lisätiedot

Harjoittelu vuotiaat

Harjoittelu vuotiaat Palautekyselyt 2019 Palautekyselyt 2019 Olympiakomitean laatima Toteutettiin erillisinä kyselyinä n. 10-13 vuotiaille harrastajille keväällä n. 13+ vuotiaille harrastajille keväällä Vanhemmille syksyllä

Lisätiedot

Ohjaajan opas Sisällys

Ohjaajan opas Sisällys Ohjaajan opas Sisällys Tervetuloa ohjaajaksi... 2 Rekisteröityminen... 2 Toimintakausi... 2 Kausisuunnitelma... 3 Pelisäännöt... 3 Ohjaajana toimiminen... 3 Tiedottaminen muutoksista ja tuntien peruutuksista...

Lisätiedot

KAUNIAISTEN TAITOLUISTELUKLUBI RY SEURATOIMINNAN PERIAATTEITA. Päivitetty

KAUNIAISTEN TAITOLUISTELUKLUBI RY SEURATOIMINNAN PERIAATTEITA. Päivitetty 1 KAUNIAISTEN TAITOLUISTELUKLUBI RY SEURATOIMINNAN PERIAATTEITA Päivitetty 19.02.2017 Sisältö 1. KAUNIAISTEN TAITOLUISTELUKLUBI RY:N YLEISLINJAUKSET... 3 1.1. KaTan visio... 3 1.2. KaTan toiminta-ajatus...

Lisätiedot

KAUNIAISTEN TAITOLUISTELUKLUBI RY SEURATOIMINNAN PERIAATTEITA. Päivitetty Sisältö

KAUNIAISTEN TAITOLUISTELUKLUBI RY SEURATOIMINNAN PERIAATTEITA. Päivitetty Sisältö KAUNIAISTEN TAITOLUISTELUKLUBI RY 1 SEURATOIMINNAN PERIAATTEITA Päivitetty 18.8.2015 Sisältö 1. Kauniaisten taitoluisteluklubi ry:n yleislinjaukset 1.1. KaTan visio 1.2. KaTan toiminta-ajatus 1.3. KaTan

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Leppävaara. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi

Leppävaara. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi Leppävaara Ohjeita Säännöt Lukkari www.espoontapiot.fi Espoon Tapiot Espoon Tapiot on vuonna 1965 perustettu urheiluseura. Seura oli alun perin yleisseura, mutta vuosien varrella sen päälajiksi on muodostunut

Lisätiedot

Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille Copy

Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille Copy Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille 2 2012 Copy 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana Keskiarvo: 5,1 Joukkue, jossa lapsi on mukana 25 11 20 15 7 19 11 7 15 8 6 B pojat C pojat D99 pojat D00 pojat E01

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 20.9.2014 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT C-JUNIORIEN KILPAILUT

Lisätiedot

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa. *Salon suurin seura; jalkapallo, taitoluistelu, salibandy ja koripallo. *Toimisto sijaitsee Salossa Helsingintiellä, seuran omistamissa

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu/kesäkuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00 MP D13 VANHEMPAINILTA 22.2.2016 Urpolan koululla klo 18.00 ASIALISTA 1. Joukkueen toimihenkilöt kaudella 2016 2. Pelisäännöt 3. Harjoitukset 4. Pelit ja turnaukset kaudella 2016 5. Pelipassit + vakuutukset

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2016-2017 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

Valmennusryhmien info Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info 2017-2018 Järvenpään voimistelijat Voimistelijan polku Seurassamme on mahdollista harrastaa joukkuevoimistelua monella eri motivaatioja taitotasolla, joita on kuvattu joukkuevoimistelijan

Lisätiedot

Karamalmi. Ohjeita. Säännöt. Lukkari.

Karamalmi. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. Karamalmi Ohjeita Säännöt Lukkari www.espoontapiot.fi Espoon Tapiot Espoon Tapiot on vuonna 1965 perustettu urheiluseura. Seura oli alun perin yleisseura, mutta vuosien varrella sen päälajiksi on muodostunut

Lisätiedot

* alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30 * yrityksen kannatusjäsenmaksu 50

* alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30 * yrityksen kannatusjäsenmaksu 50 HIIHTOKAUDEN 2019-2020 JÄSEN- ja LISENSSIMAKSUT Jäsenmaksut: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30 * yrityksen kannatusjäsenmaksu 50 Jäsenmaksu pitää

Lisätiedot

1 TERVETULOA HSK:hon

1 TERVETULOA HSK:hon 1 TERVETULOA HSK:hon 2 ILOA JA TAITOA JÄÄLLÄ Olemme iloisia, että olet valinnut perinteikkään HSK:n omaksi taitoluisteluseuraksesi ja toivotamme sinut sydämellisesti tervetulleeksi. HSK on Suomen vanhin

Lisätiedot

Vanhempien luisteluaapinen

Vanhempien luisteluaapinen Vanhempien luisteluaapinen Luistelukoulu ja harrastajaryhmät Syksy 2007 Järvenpään Taitoluistelijat ry www.kolumbus.fi/jarvenpaan.taitoluistelijat 19.8.2007 Vanhempien aapiseen on kerätty perustiedot seurasta

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 14.9.2013 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA B-JUNIORIEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori NJS A TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015 31.10.2016 NJS A- joukkue toimii Nurmijärven Jalkapalloseura ry:n (NJS) alaisuudessa. NJS A joukkueessa pelaa kaudella 2015-2016, 1996,-97, -98 syntyneet pojat sekä

Lisätiedot

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO 2016 2017 PELISÄÄNNÖT Äänekosken Huiman juniorikoripallojaosto on tehnyt toimintansa selkeyttämiseksi pelisäännöt. Seuraavat aikuisten pelisäännöt koskevat joukkuejohtajia,

Lisätiedot

Yleisurheilukoululaisen OPAS

Yleisurheilukoululaisen OPAS Yleisurheilukoululaisen OPAS Tarvitsen yleisurheilukouluun x lenkkarit. x harjoitteluun ja säähän sopivat vaatteet (esimerkiksi t-paita ja shortsit tai verryttelypuku, helteellä päähine). x juomapullon.

Lisätiedot

Nurmijärven Taitoluistelijoissa luistelee yli 200 lasta, nuorta ja aikuista. Seura on kehittyvä, hyvän ja laadukkaan osaamisen taitoluisteluseura.

Nurmijärven Taitoluistelijoissa luistelee yli 200 lasta, nuorta ja aikuista. Seura on kehittyvä, hyvän ja laadukkaan osaamisen taitoluisteluseura. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2017-30.6.2018 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

Marraskuun tiedote 2015

Marraskuun tiedote 2015 Marraskuun tiedote 2015 TULEVIA TAPAHTUMIA SYYSKOKOUS 2015 PTL:n sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 10.12. klo 18 Kokonhallin monitoimitilassa. Kokouksessa käsitellään kauden 2014 2015 tilinpäätös.

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot