SAVUKEITAAN UUTUUDET Kevät 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAVUKEITAAN UUTUUDET Kevät 2015"

Transkriptio

1 SAVUKEITAAN UUTUUDET Kevät 2015 Ville Hytönen & Ville-Juhani Sutinen: Ismailiitti ja lännenmies, 220s. Matkakolumnikokoelma. 22,90 ISBN Kaksi maailmanmatkaajakirjailijaa Hytönen ja Sutinen, keräävät kokoon yhdeksään eri lehteen kirjoittamansa matkakolumninsa. Niissä seikkaillaan mielikuvituksellisissa Vuoristo-Karabahissa, Gagauziassa, Kalmukiassa ja Transnistriassa, juostaan karkuun ukrainalaiskolkkaajia ja seurataan teininyrkkeilyä Ankarassa. Hytösen ja Sutisen yhteisteos on matka matkustamiskulttuurin villiin nuoruuteen niihin aikoihin, kun jokainen reissupäivä oli seikkailu.

2 Timo Hännikäinen: Kunnia 220s. Esseekokoelma. 24,90 ISBN Menestysteoksestaan Ilman tunnetun Timo Hännikäisen (s. 1979) kuudes esseekokoelma pureutuu miehen identiteettiin ja miehen rooliin modernissa yhteiskunnassa. Hännikäinen purkaa kerros kerrokselta kulttuurisia käsityksiä miehisyydestä paljastaakseen ne ominaisuudet, joita miehet ovat kaikkina aikoina arvostaneet itsessään ja toisissaan. Hän kirjoittaa miehen fysiikasta ja metafysiikasta, väkivallasta ja veljeydestä. Tämä kirja ei laadi miehisyydestä sisäsiistiä ja turvallista versiota, vaan sukeltaa sen pohjavirtoihin.

3 Mikko Myllylahti: Bensiiniä ja lunta 64s. Runokokoelma. 22,90 ISBN Palkintoraatien suitsuttaman nuoren runoilijan Mikko Myllylahden neljäs runokokoelma on henkilökohtainen, rosoinen purkaus, jossa aiemmista runokokoelmista tuttu lyyrinen, visuaalinen ja romanttinen runokieli taittuu talven pimeyttä, väkivaltaa ja lopullisuuden kuvia vastaan. Mikko Myllylahti (s.1980) on Torniosta lähtöisin oleva runoilija ja elokuvataiteen maisteri. Hänen edellinen teoksensa Väylä (2012) palkittiin Kalevi Jäntin rahaston palkinnolla ja teos oli myös Yleisradion Tanssiva Karhu -ehdokkaana.

4 Katariina Vuorinen: Uudenvuodenlaki 96s. Runokokoelma. 22,90 ISBN Kriitikoiden ylistämän runoilijan Katariina Vuorisen neljäs runokokoelma liikkuu naiseuden ja sukupolvien, lapsuuden ja kuoleman teemoissa. Se on väkevää runoutta, maankuoren kiivastumisen aikakirja, jossa sadut kohtaavat arjen ja pyyheliinat kuivuvat yhtä lailla puuterinvärisessä huoneessa kuin siitepölyssä, hunajassakin. Katariina Vuorinen on Jyväskylässä asuva runoilija. Hän on julkaissut aiemmin teokset Rouvien ja lintujen talo (2010), Kylmä rintama (2006) ja Edith suuteli minua unessa (2001).

5 Kalevan kansan sointuja 64s. Runoteos. 20,90. ISBN Kalevan kansan sointuja on uusintapainos vuonna 1903 julkaistusta runokokoelmasta, jossa joukko amerikansuomalaisia kirjoitti omasta haavemaailmastaan. Ryhmä suomalaisia siirtolaisia lähti viime vuosisadan alussa Kanadan länsirannikolle perustamaan uudenlaista tasa-arvoista utopiayhteisöä, ja runoteos oli yksi kommuunin tärkeistä ponnistuksista, joilla se halusi osoittaa sekä itselleen että ulkomaailmalle onnistuvansa. Kalevan kansan perustama Sointula hajosi parin vuoden jälkeen, mutta joukon johtajan Matti Kurikan sekä usean muun yhteisön asukkaan runot kertovat saarella muutaman vuoden ajan eläneestä unelmasta sekä sen toteuttamisen vaikeudesta.

6 Ville Hytönen: Isovaarin alppiruusu (kuvitus Mika Vaaranmaa) 36s. Lasten kuvakirja. 21,90 ISBN Pieni poika tapaa isovaarinsa pitkästä aikaa. Hän istuu samanlaisessa sinisessä paidassaan talonsa portailla lehteä lukien kuin aina. Missä olet ollut vaari? poika kysyy, johon vaari antaa pitkän vastauksen siitä, mitä ihmiselle tapahtuu, kun hän jättää rakkaansa ja kuolee pois. Mutta se ei ole välttämättä surullinen asia. Finlandia Junior-ehdokkaana Hipinäaasi apinahiisi -lastenkirjallaan ollut runoilija Ville Hytönen astuu vakavammille vesille ja pohtii läheisen menettämistä pienen lapsen näkökulmasta. Herkkään runolliseen kuvaukseen istuu kauniisti taiteilija Mika Vaaranmaan kuvitus. Isovaarin alppiruusu julkaistaan samaan aikaan myös viron kielellä.

7 Antti Nylén: Paita The Shirt n.150s. Taidekirja.25,90 ISBN Paita The Shirt on kirjailija Antti Nylénin uusi Morrissey-aiheinen kirja aiemmista poiketen tosin lähes sanaton. Se alkoi idolinpalvontana ja muuttui yhteisötaiteeksi. Lopulta se kehittyi valokuvateokseksi. Paita on vakava ja vitsikäs, harras ja lapsellinen teos eli suoraa jatkoa tekijänsä esseetuotannolle. Paita on valokuvakirja brittiläisen laulajan Steven Patrick Morrisseyn paidasta. Nylén on kuvannut Morrisseyn paidan noin sadalla ihmisellä päällään. Paita the Shirt onkin fanikirja, ylittämätön tunnustus kirjailijalta muusikolle.

8 Ruth Smythers: Seksivinkkejä aviomiehille ja vaimoille (vuodelta 1894), 64s. Huumorikirja.14 ISBN Humoristinen pikkukirjanen vuodelta 1894, jossa pastorin rouva Ruth Smythers neuvoo seksivinkkejä nuorille pareille. Tämän hauskempaa hää-, tupaantuliais- tai jopa polttarilahjaa voi tuskin kukaan keksiä. Viisas morsian pitää huolta, ettei aviomies koskaan näe hänen ruumistaan verhoamattomana, eikä koskaan salli tämän esitellä omaa verhoamatonta ruumistaan hänelle. Teos ilmestyy samaan aikaan myös viron kielellä.

9 Blanche Ebbutt: Mitä avioparin tulisi tietää (vuodelta 1913), 100s. Huumorikirja. 14 ISBN Huvittava lahjakirja avioon meneville pareille luvun alussa elänyt Blance Ebbutt ottaa hyvin valistavan roolin neuvoessaan nuoria rakastavaisia säädylliseen avioliittoon. Nykylukijaa Ebbuttin kirja huvittaa suuresti. Älä pese likapyykkiäsi julkisesti, äläkä edes läheisimpien ystäviesi nähden.

10 Rita Dahl: Kap Verde n. 200s. Matkaopas. 24,90 ISBN Kap Verde on aavikkoparatiisi keskellä kalaisaa Länsi- Afrikan Atlanttia. Sen upeat hiekkarannat ja ruokapöytien äyriäisaarteet tarjoavat täydellisen paikan rentoutumiselle. Santo Antãon vuoristoisen, historiallisen saaren upeat vaellusreitit, Santiago-saaren afrikkalainen torielämä ja Salin saaren all inclusive hotellit ja upeat kahvilat saavat rakastumaan Afrikan jalokiveen Kap Verdeen. Kirjan kirjoittanut Rita Dahl on aiemmin julkaissut matkaoppaat Etelä-Meksikosta ja Brasiliasta.

11 Virginia Woolf: Päiväkirja I (suomentanut Ville-Juhani Sutinen) 300s. 29,90, ISBN Modernin kirjallisuuden merkittävimpiin edustajiin lukeutuvan englantilaisen Virginia Woolfin päiväkirjojen ensimmäinen osa kattaa viiden vuoden jakson hänen esikoisromaaninsa julkaisusta 1920-luvun alkuun. Noin 2000 sivua kattavat Woolfin päiväkirjat julkaistaan suomeksi viidessä osassa, ja ne tarjoavat ainutkertaisen kurkistuksen 1900-luvun suuren kirjailijan elämään ja työhön. Savukeidas aloittaa suurtyön Woolfin päiväkirjojen saattamiseksi suomen kielelle.

12 Jean Cocteau: Maailman ympäri 80 päivässä Suomentanut Jaana Seppänen 280s. Matkakirja. 22,90 ISBN Näytelmäkirjailija ja runoilijaklassikko Jean Cocteau teki vuonna 1936 maailmanympärimatkan ystävänsä Marcel Khilin kanssa. Matka on ennen kaikkea esteetin matka.kulttuurihistoriallinen herkku on Cocteaun odottamaton tapaaminen Charlie Chaplinin ja tämän vaimon Paulette Godardin kanssa.

13 Charles Dickens: Huomioita Amerikasta, Suomentanut Ville-Juhani Sutinen 200s. Matkakirja. 22,90 ISBN Englantilainen kirjailija Charles Dickens kirjoitti tunnettujen romaaniensa ohella myös useita kuvauksia ajan yhteiskunnasta sekä matkoistaan. Huomioita Amerikasta on nuoren Dickensin kriittinen ja koominen visiitti 1800-luvun puolivälin Yhdysvaltoihin, uuteen maailmaan, joka oli vasta vakiinnuttamassa jalansijaansa.

14 Giacomo Leopardi: Mietteitä 80s. Aforismi- ja fragmenttiteos. 19,90. (suom. Pauliina de Anna) ISBN Italian suurimpiin runoilijoihin kuuluvan, Lauluistaan kuulun Giacomo Leopardin ( ) Mietteet tutustuttavat lukijan Leopardiin ajattelijana ja filosofina. Vuonna 1845 postuumisti ilmestyneet, ihmisen luonteenpiirteitä ja yhteiskuntaa käsittelevät 111 mietettä ovat ajankohtaisia ja puhuttelevia tänäänkin. Pessimistinen Leopardi näkee ihmiskunnan onnettoman tilan taustalla luonnon ja kohtalon vääjäämättömän säätelyn mutta katsoo yhteiskunnan, toisin sanoen ihmisen itse, lisäävän tuskaa heikon ja halpamaisen luontonsa vuoksi ja itsekkäällä käyttäytymisellään.

15 Kuinka kilpikonna sai kilpensä ja muita aboriginaalisatuja 150s. Satukirja. 24,90 (suom. ja toim. Sini Laurén) ISBN Kauan sitten, ennen kuin ihmiset olivat tulleet Australiaan, eläimet osasivat puhua keskenään eikä heillä ollut kokemusta kuolemasta. Kesällä kaikilla nisäkkäillä, linnuilla ja matelijoilla oli tapana kokoontua Murrayjoen rannoille nauttimaan veden viileydestä ja eukalyptuspuiden varjosta. Heimojen vanhat ja viisaat jäsenet istuivat ja keskustelivat, kun taas nuoremmat jäsenet leikkivät ja urheilivat. Australian aboriginaalien sadut ovat voimakkaita tarinoita yhden maailman syrjityimmän kansan aarrearkusta.

16 Myynti Erno Selänne Sisältö Ville Hytönen Savukeitaan ja Sanasadon oma kirjakauppa Tulenkantajat Hämeenpuisto Tampere

KOLERAN. runokevät 2017

KOLERAN. runokevät 2017 KOLERAN runokevät 2017 Viime vuosi oli Koleralle antoisa. Virpi Vairisen teos Kuten avata äkisti oli ehdokkaana Tanssiva karhu -palkinnon saajaksi ja Aura Nurmen teos Villieläimiä sai kunniamaininnan Helsingin

Lisätiedot

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994.

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994. Kertomus Sehrezadesta Viisaan ja rakastetun sulttaanin valtasi viha, kun hänelle selvisi, että hänen kaunis puolisonsa oli pettänyt häntä. Hän surmautti puolisonsa ja otti käyttöön sellaisen tavan, että

Lisätiedot

Lataa Safaripassi - Olli Marttila. Lataa

Lataa Safaripassi - Olli Marttila. Lataa Lataa Safaripassi - Olli Marttila Lataa Kirjailija: Olli Marttila ISBN: 9789529915439 Sivumäärä: 352 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 29.03 Mb Vuosina 2003-2005 Tansania-trilogian julkaissut kirjailija jatkaa

Lisätiedot

SAVUKEITAAN UUTUUDET

SAVUKEITAAN UUTUUDET SAVUKEITAAN UUTUUDET eli bulletiini keväälle 2016 Kirsi Alaniva: Villa Vietin linnut Kovakantinen, 200s. 28,90. Romaani. ISBN 978-952-268-160-7 Ellie syntyi sukupolvien ketjuun keskelle routivaa saarta.

Lisätiedot

3. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja?

3. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja? ÄI 61 Nir Kirjapäiväkirjan ohjeet 1. Millainen teksti kirjapäiväkirja on? Kirjapäiväkirja tarkastelee lukemiasi teoksen erilaisten teemojen kautta. Teemoja luetellaan näissä ohjeissa tuonnempana. Päiväkirjasta

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

AKSELI GALLEN-KALLELA PEKKA HALONEN. taidemaalari. taidemaalari. naimisissa, isä, kolme lasta (yksi kuoli lapsena) naimisissa, isä, kahdeksan lasta

AKSELI GALLEN-KALLELA PEKKA HALONEN. taidemaalari. taidemaalari. naimisissa, isä, kolme lasta (yksi kuoli lapsena) naimisissa, isä, kahdeksan lasta PEKKA HALONEN taidemaalari naimisissa, isä, kahdeksan lasta rakasti luontoa, tarkkaili lintuja, tarvitsi maaseudun rauhaa, kalasti työskenteli ateljeessa, suunnitteli ateljeekodin perheelleen herrasmies,

Lisätiedot

KUVITUSPALVELU. Taitto- ja kustannustoimitustiimimme neuvoo sinua: Puh. +358(0)9 2516 6349 Faksi +358(0)9 2516 6100 S-posti layout@bod.fi. www.bod.

KUVITUSPALVELU. Taitto- ja kustannustoimitustiimimme neuvoo sinua: Puh. +358(0)9 2516 6349 Faksi +358(0)9 2516 6100 S-posti layout@bod.fi. www.bod. KUVITUSPALVELU Taitto- ja kustannustoimitustiimimme neuvoo sinua: Puh. +358(0)9 2516 6349 Faksi +358(0)9 2516 6100 S-posti layout@bod.fi www.bod.fi Hyvä kirjailija, mukavaa, että olet päättänyt julkaista

Lisätiedot

Lataa Metsän mesikämmen - Leena Laulajainen. Lataa

Lataa Metsän mesikämmen - Leena Laulajainen. Lataa Lataa Metsän mesikämmen - Leena Laulajainen Lataa Kirjailija: Leena Laulajainen ISBN: 9789516278516 Sivumäärä: 87 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 34.21 Mb Hunajaa ahmiva höpsö karhu tai rutistettavan pehmeä

Lisätiedot

Lataa Luonnonkirja - Zacharias Topelius. Lataa

Lataa Luonnonkirja - Zacharias Topelius. Lataa Lataa Luonnonkirja - Zacharias Topelius Lataa Kirjailija: Zacharias Topelius ISBN: 9789522220561 Sivumäärä: 223 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 31.44 Mb Zacharias Topelius kirjoitti rakastetun lukukirjansa

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 14.10.2015 Uutuudet ajalla 1.9.2015-30.9.2015 Uutuuksia: 48 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

Lataa Kuoleman ja unohtamisen aikakirjat - Kari Enqvist. Lataa

Lataa Kuoleman ja unohtamisen aikakirjat - Kari Enqvist. Lataa Lataa Kuoleman ja unohtamisen aikakirjat - Kari Enqvist Lataa Kirjailija: Kari Enqvist ISBN: 9789510354438 Sivumäärä: 205 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 24.04 Mb Kosmologi Kari Enqvist on popularisoinut

Lisätiedot

Sävel Oskar Merikanto Sanat Pekka Ervast

Sävel Oskar Merikanto Sanat Pekka Ervast Sävel Oskar Merikanto Sanat Pekka Ervast KUOLEMAN KUNNIAKSI Pekka Ervast Oskar Merikanto Teoksen taustaa Tukholman kongressi 1913 ja Oskar Merikanto. Kuten lukijamme tietävät, pidetään ensi kesänä Tukholmassa

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

SAVUKEITAAN UUTUUDET

SAVUKEITAAN UUTUUDET SAVUKEITAAN UUTUUDET eli bulletiini syksylle 2014 Juhani Brander: Nimikirja Proosateos. 354s. ISBN 978-952-268-110-2, 25,90. Kovakantinen. Nimikirja on hulvaton avain suomalaisten nimien alkuperään. Se

Lisätiedot

Lataa Kesä autiomaassa - Edward Abbey. Lataa

Lataa Kesä autiomaassa - Edward Abbey. Lataa Lataa Kesä autiomaassa - Edward Abbey Lataa Kirjailija: Edward Abbey ISBN: 9789525459012 Sivumäärä: 322 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 13.89 Mb "Erämaa on välttämätön osa sivistystä."seikkailukas autiomaakirja,

Lisätiedot

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille Koulumaailman tehtäväpaketti alakoululaisille TEHTÄVÄ 1 Miltä sanomalehti tuntuu? Tuleeko kotiisi sanomalehti? Mihin se laitetaan lukemisen jälkeen? 1 Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2 Miltä

Lisätiedot

Lataa Linnun nimi - Häkkinen Kaisa. Lataa

Lataa Linnun nimi - Häkkinen Kaisa. Lataa Lataa Linnun nimi - Häkkinen Kaisa Lataa Kirjailija: Häkkinen Kaisa ISBN: 9789518514346 Sivumäärä: 416 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.28 Mb Linnun nimi on ainutlaatuinen yleisesitys suomenkielisten

Lisätiedot

Tervetuloa lastenosastolle! MEIDÄN KIRJATARHAMME. 22. lokakuuta Päivän aihe: SUURI KIRJASEIKKAILU

Tervetuloa lastenosastolle! MEIDÄN KIRJATARHAMME. 22. lokakuuta Päivän aihe: SUURI KIRJASEIKKAILU Venäjä teemamaana Helsingin kansainvälisilä kirjamessuilla 22. 25. lokakuuta 2015 Tervetuloa lastenosastolle! MEIDÄN KIRJATARHAMME 22. lokakuuta Päivän aihe: SUURI KIRJASEIKKAILU 10:00-11:30 Meidän kirjatarhamme

Lisätiedot

Lataa 50 eläintä jotka muuttivat maailmaa - Eric Chaline. Lataa

Lataa 50 eläintä jotka muuttivat maailmaa - Eric Chaline. Lataa Lataa 50 eläintä jotka muuttivat maailmaa - Eric Chaline Lataa Kirjailija: Eric Chaline ISBN: 9789522541918 Sivumäärä: 223 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 24.82 Mb Eläimet ovat luonnollinen osa ympäröivää

Lisätiedot

Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi. Lataa

Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi. Lataa Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi Lataa Kirjailija: Elina Kynsijärvi ISBN: 9789525870879 Sivumäärä: 72 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.37 Mb Viehättävien eläinlorukirjojen sarjassa seikkaillaan tällä

Lisätiedot

Lataa Ovela lintubongari ja muita tarinoita - Ilkka Koivisto. Lataa

Lataa Ovela lintubongari ja muita tarinoita - Ilkka Koivisto. Lataa Lataa Ovela lintubongari ja muita tarinoita - Ilkka Koivisto Lataa Kirjailija: Ilkka Koivisto ISBN: 9789524927314 Sivumäärä: 231 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 38.10 Mb Ilkka Koivisto (1926-2012) oli koko

Lisätiedot

Juoksuhaudoista uussuomettumiseen

Juoksuhaudoista uussuomettumiseen Matti Vuorikoski Juoksuhaudoista uussuomettumiseen Suomi-Venäjä-Seura 70 vuotta Pirkanmaalla Matti Vuorikoski 2015 Kustantaja: BoD Books on Demand, Helsinki, Suomi Valmistaja: Bod Books on Demand, Norderstedt,

Lisätiedot

Lataa Böödismit - Eeva-Liisa Sepponen. Lataa

Lataa Böödismit - Eeva-Liisa Sepponen. Lataa Lataa Böödismit - Eeva-Liisa Sepponen Lataa Kirjailija: Eeva-Liisa Sepponen ISBN: 9789512362172 Sivumäärä: 96 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.55 Mb Facebookissa lukuisia tykkääjiä keränneet böödismit

Lisätiedot

РУССКИЙ ЯЗЫК АУДИРОВАНИЕ LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 12.2.2014 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN

РУССКИЙ ЯЗЫК АУДИРОВАНИЕ LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 12.2.2014 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN РУССКИЙ ЯЗЫК АУДИРОВАНИЕ LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 12.2.2014 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN Vastaa kysymyksiin 1 26 valitsemalla kuulemasi perusteella sopivin vaihtoehto. Merkitse

Lisätiedot

Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja

Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja Maija Saraste Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin kirjastotapaaminen Saransk 7.10.2011 1 Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Hämeenlinna

Lisätiedot

Lataa Älykäs eläin - Jussi Viitala. Lataa

Lataa Älykäs eläin - Jussi Viitala. Lataa Lataa Älykäs eläin - Jussi Viitala Lataa Kirjailija: Jussi Viitala ISBN: 9789517967174 Sivumäärä: 206 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 38.40 Mb Mitä älykkyys on? Kuka on älykäs? Miten älyä voidaan mitata?

Lisätiedot

Lataa Vireyttä vuosiin viisailla valinnoilla - Hanna Partanen. Lataa

Lataa Vireyttä vuosiin viisailla valinnoilla - Hanna Partanen. Lataa Lataa Vireyttä vuosiin viisailla valinnoilla - Hanna Partanen Lataa Kirjailija: Hanna Partanen ISBN: 9789529326457 Sivumäärä: 156 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16.58 Mb Ikääntyessä menetämme lähes puolet

Lisätiedot

Lataa Yhdeksän kuukautta elämästäni - Kati Rajasaari. Lataa

Lataa Yhdeksän kuukautta elämästäni - Kati Rajasaari. Lataa Lataa Yhdeksän kuukautta elämästäni - Kati Rajasaari Lataa Kirjailija: Kati Rajasaari ISBN: 9789522910837 Sivumäärä: 156 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 29.54 Mb Raskausaika on kuin väliasema ennen lapsen

Lisätiedot

Lataa Me selkärankaiset - Eeva-Liisa Ryhänen. Lataa

Lataa Me selkärankaiset - Eeva-Liisa Ryhänen. Lataa Lataa Me selkärankaiset - Eeva-Liisa Ryhänen Lataa Kirjailija: Eeva-Liisa Ryhänen ISBN: 9789516279438 Sivumäärä: 91 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 17.03 Mb Me selkärankaiset -kirjassa esitellään 28 erikokoista

Lisätiedot

Perhe- varallisuus- oikeus. Aulis Aarnio Urpo Kangas

Perhe- varallisuus- oikeus. Aulis Aarnio Urpo Kangas Perhe- varallisuus- oikeus Aulis Aarnio Urpo Kangas TALENTUM Helsinki 2010 2010 Talentum Media Oy ja Urpo Kangas Kannen suunnittelu: Mika Petäjä Kannen toteutus: Outi Pallari Taitto: NotePad ISBN 978-952-14-1512-8

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 6.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Petra iltunen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki Kolminaisuusoppi Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki KOLMINAISUUSOPPI - KIRKON TÄRKEIN OPPI Kolminaisuusoppia pidetään yhtenä kristinuskon tärkeimmistä opeista. Se erottaa kirkon uskon muista uskonnoista.

Lisätiedot

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Milla Kulmala diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

SAVUKEITAAN UUTUUDET

SAVUKEITAAN UUTUUDET SAVUKEITAAN UUTUUDET eli bulletiini syksylle 2015 Filippo Tommasso Marinetti & Fillía: Futuristinen keittiö ruokakulttuuria ja reseptejä (Suomentanut Pauliina de Anna), 300s. Kovakantinen. 978-952-268-152-2.

Lisätiedot

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Aya: Elämää Yop Cityssä, (Arktinen banaani 2010) Tarina: Marguerite Abouet Sarjakuvassa 19 v. opiskelija Aya joutuu

Lisätiedot

Lataa Mennään metsään - Irja Nikkinen. Lataa

Lataa Mennään metsään - Irja Nikkinen. Lataa Lataa Mennään metsään - Irja Nikkinen Lataa Kirjailija: Irja Nikkinen ISBN: 9789522472465 Sivumäärä: 59 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.28 Mb Reipas retkeilijäpoika Saulus rakentaa metsään majan isänsä

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 11.8.2014 Uutuudet ajalla 1.6.2014-30.6.2014 Uutuuksia: 38 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Lataa Seitsemän lyhyttä luentoa fysiikasta - Carlo Rovelli. Lataa

Lataa Seitsemän lyhyttä luentoa fysiikasta - Carlo Rovelli. Lataa Lataa Seitsemän lyhyttä luentoa fysiikasta - Carlo Rovelli Lataa Kirjailija: Carlo Rovelli ISBN: 9789525985436 Sivumäärä: 95 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 38.28 Mb Carlo Rovelli on kirjoittanut kirjan

Lisätiedot

Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit. duration ca. 23

Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit. duration ca. 23 Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit duration ca. 23 Työskentelimme Henriikka Tavin kanssa löyhässä symbioosissa, keskustelimme ja

Lisätiedot

Kirja-analyysi Nuortenkirjan tulkintatehtävä Anna Alatalo

Kirja-analyysi Nuortenkirjan tulkintatehtävä Anna Alatalo Kirja-analyysi Nuortenkirjan tulkintatehtävä Anna Alatalo Anna Alatalo Aihe Mistä teos kertoo? - Aihe on konkreettisesti selitettävissä oleva kokonaisuus, joka kirjassa kuvataan. - Mika Wickströmin Kypärätempun

Lisätiedot

SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta. Olli E. Juvonen

SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta. Olli E. Juvonen SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta Olli E. Juvonen Talentum Helsinki 2009 Talentum Media Oy ja Olli E. Juvonen ISBN 978-952-14-1446-6 Kansi: Ea Söderberg Taitto: NotePad Ay, www.notepad.fi

Lisätiedot

Timonen Linkola: Uusi musikaali Aleksis Kivestä täynnä tunnetta ja elämää!

Timonen Linkola: Uusi musikaali Aleksis Kivestä täynnä tunnetta ja elämää! Sydämeni laulu Timonen Linkola: Uusi musikaali Aleksis Kivestä täynnä tunnetta ja elämää! Sydämeni laulu Rakastettu kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi on aina kiehtova ja ajankohtainen. Hänen värikäs

Lisätiedot

Filosofia ja systeemiajattelu

Filosofia ja systeemiajattelu Filosofia ja systeemiajattelu Luento 3 Wonderwall Filosofi Esa Saarinen Prof., tuotantotalous, SCI Aalto-yliopisto, Aalto-sali 1.2.2017 Saatamme käyttää itseämme hämmästyttävän kapeasti 1. Arvonantajina

Lisätiedot

Lataa Bongaa lintu - Rob Hume. Lataa

Lataa Bongaa lintu - Rob Hume. Lataa Lataa Bongaa lintu - Rob Hume Lataa Kirjailija: Rob Hume ISBN: 9789522206459 Sivumäärä: 112 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 27.92 Mb Täydellinen aloitusopas lintujen tarkkailuun kaikille nuorille luonnon

Lisätiedot

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family Huumori David Safier Happy Family neljääkymmentä ikävuottaan lähestyvä Emma Wünschmann on uhrannut lupaavan uransa kustannusalalla perheensä vuoksi. Emman lastenkirjakauppa on konkurssin partaalla,

Lisätiedot

Lataa Lapsen oma eläinkirja - Maarit Varpu. Lataa

Lataa Lapsen oma eläinkirja - Maarit Varpu. Lataa Lataa Lapsen oma eläinkirja - Maarit Varpu Lataa Kirjailija: Maarit Varpu ISBN: 9789522304346 Sivumäärä: 95 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.96 Mb Tässä värikkäässä eläinkirjassa tutustutaan suomalaisiin

Lisätiedot

Venäjän kirjallisuutta. Essi, Lotta, Niina

Venäjän kirjallisuutta. Essi, Lotta, Niina Venäjän kirjallisuutta Essi, Lotta, Niina Aleksander Pušhkin 17991837 runoilija, romaani ja näytelmäkirjailija kirjoitti venäjäksi ja ranskaksi Venäjän kultaaika (romantiikka) kutsutaan Venäjän parhaaksi

Lisätiedot

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 2. Sisältö

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 2. Sisältö Merisuo & Storm 2 Sisältö Opettajalle.................................... 3 Leijona ja hiiri (kansansatua mukaellen).............. 5 Kyyhkynen ja muurahainen (La Fontainea mukaellen).. 8 Korppi ja muurahainen

Lisätiedot

Satuja. Melina Salmi 6c

Satuja. Melina Salmi 6c Satuja Melina Salmi 6c Peukaloliisan ja Viisaan keskustelu -Anteeksi! Kasvaako täällä lähellä ruusupensaita? -Oletpa sinä pieni, vielä lyhyempi kuin minä! No, kyllä täällä tietääkseni kasvaa ruusupensas

Lisätiedot

KEURUU Kuntataiteilijat

KEURUU Kuntataiteilijat KEURUU Kuntataiteilijat Johanna Juvonen & Biagio Rosa 2015 projekti KUVATAIDE 1. Tuulensylin päiväkoti 1-5 -vuotiaat 2 "Tuulensyli 2015 sekatekniikka vanerille 80 x 120 cm & 160 x 120 cm julkinen teos

Lisätiedot

Lataa. Arvostetun lapsipsykologin neuvoja, joiden avulla pystyt tunnistamaan ja kehittämään lapsesi synnynnäisiä taipumuksia.

Lataa. Arvostetun lapsipsykologin neuvoja, joiden avulla pystyt tunnistamaan ja kehittämään lapsesi synnynnäisiä taipumuksia. Lataa Vireä vauva - Richard C. Woolfson Lataa Kirjailija: Richard C. Woolfson ISBN: 9789510258026 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 33.03 Mb Hyödyllistä tietoa sinulle, joka haluat edistää

Lisätiedot

MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN

MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN www.flow.fi MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN Joka tahtoo matkalle kohti uutta, hänen on lähdettävä. Miten matkalle voi lähteä? Omin jaloin, ottamalla ensimmäinen askel. Mitä sitten tapahtuu? Kyllä se selviää, askel

Lisätiedot

Lataa Sairauden voittamat - Äiti ja isä - Henna Helmi Heinonen. Lataa

Lataa Sairauden voittamat - Äiti ja isä - Henna Helmi Heinonen. Lataa Lataa Sairauden voittamat - Äiti ja isä - Henna Helmi Heinonen Lataa Kirjailija: Henna Helmi Heinonen ISBN: 9789513188467 Sivumäärä: 300 sivua Formaatti: PDF Tiedoston koko: 36.46 Mb Miten selvitä läheisen

Lisätiedot

Lataa Leijan varjo - Jukka Aaltonen. Lataa

Lataa Leijan varjo - Jukka Aaltonen. Lataa Lataa Leijan varjo - Jukka Aaltonen Lataa Kirjailija: Jukka Aaltonen ISBN: 9789525519174 Sivumäärä: 211 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.15 Mb "Narratiivisuus ja leijan varjo" sekä muut Jukka Aaltosen

Lisätiedot

Lataa Nuorten kysymyksiä seksuaaliterveydestä Väestöliiton Internetpalvelussa - Tuija Rinkinen. Lataa

Lataa Nuorten kysymyksiä seksuaaliterveydestä Väestöliiton Internetpalvelussa - Tuija Rinkinen. Lataa Lataa Nuorten kysymyksiä seksuaaliterveydestä Väestöliiton Internetpalvelussa - Tuija Rinkinen Lataa Kirjailija: Tuija Rinkinen ISBN: 9789522261090 Sivumäärä: 174 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 21.15 Mb

Lisätiedot

Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1

Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1 Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1 Kokemuksia työnohjauksesta johdon näkökulmasta 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 2 Työnohjauksen peruskysymyksiä

Lisätiedot

Henric Rönnberg. pari riviä ennen pimeyttä

Henric Rönnberg. pari riviä ennen pimeyttä Henric Rönnberg pari riviä ennen pimeyttä 2015 John Hugo Nikulan muistolle (30.5.1988-31.9.2008) Olit liian kaunis tähän maailmaan Hugolle Ystäväni, niin monta asiaa olet minulle opettanut ja toivon sinun

Lisätiedot

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia.

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. ALAKOULUT 1 2lk Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. 1A) Pohtikaa, miksi Molli asuu linnassa, jonka piha on täynnä kieltokylttejä? IB) Kirjoittakaa

Lisätiedot

Lataa Koko perheen luonto-opas - Juha Laaksonen. Lataa

Lataa Koko perheen luonto-opas - Juha Laaksonen. Lataa Lataa Koko perheen luonto-opas - Juha Laaksonen Lataa Kirjailija: Juha Laaksonen ISBN: 9789512402946 Sivumäärä: 224 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 34.68 Mb Koko perheen luonto-opas antaa suurille ja pienille

Lisätiedot

Lataa Lintu ja ääni (+cd) - Riku Cajander. Lataa

Lataa Lintu ja ääni (+cd) - Riku Cajander. Lataa Lataa Lintu ja ääni (+cd) - Riku Cajander Lataa Kirjailija: Riku Cajander ISBN: 9789522542694 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 31.62 Mb Lintu ja ääni esittelee 70 suomalaista lintulajia kuvin,

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Lataa Liekeissä! - Maalaislääkärin elämänkipinät - Tapani Kiminkinen

Lataa Liekeissä! - Maalaislääkärin elämänkipinät - Tapani Kiminkinen Lataa Liekeissä! - Maalaislääkärin elämänkipinät - Tapani Kiminkinen Lataa Kirjailija: Tapani Kiminkinen ISBN: 9789513160128 Sivumäärä: 94 sivua Formaatti: PDF Tiedoston koko: 17.25 Mb Maalaislääkärin

Lisätiedot

MILLAINEN VÄKI TÄÄLLÄ TÄNÄÄN PAIKALLA?

MILLAINEN VÄKI TÄÄLLÄ TÄNÄÄN PAIKALLA? MIKÄ NUORTA AUTTAA? MILLAINEN VÄKI TÄÄLLÄ TÄNÄÄN PAIKALLA? KUN ITSE OLIN NUORI? KUINKA MONI KÄYNYT ITSE TERAPIASSA TAI SAANUT APUA? Innostunut, olen mukana kaikessa ikä Teen työni hyvin, ei muuta Oven

Lisätiedot

Kangasalan XV Nukketeatteripäivät ovat osa valtakunnallista Suomi100-ohjelmistoa Teemana Suomalaiset tarinat nukkenäyttämöllä

Kangasalan XV Nukketeatteripäivät ovat osa valtakunnallista Suomi100-ohjelmistoa Teemana Suomalaiset tarinat nukkenäyttämöllä XV Kangasalan XV Nukketeatteripäivät ovat osa valtakunnallista Suomi100-ohjelmistoa Teemana Suomalaiset tarinat nukkenäyttämöllä Päiville tulevien teatterien ja näytelmien esittely Nukketeatteri Ofelia

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Lieto

Lasten ja nuorten Lieto Lasten ja nuorten Lieto Anja Hänninen: Mylly tontun tarinoita (1998) Röhmöjen satumaista elämää (2006) Michel Karra: Kesä -56 (1997) Romaani vie 1950-luvulle 16-vuotiaan nuorukaisen dramaattisten tapahtumien

Lisätiedot

laina-aika lukusali aikakauslehti, sanomalehti tietopalvelu kaukolaina tilaus varaus > varata, tehdä varaus dekkari elämäkerta romaani

laina-aika lukusali aikakauslehti, sanomalehti tietopalvelu kaukolaina tilaus varaus > varata, tehdä varaus dekkari elämäkerta romaani KIRJASTOSSA Keskiviikkona Maija lähtee poikansa Villen kanssa pääkirjastoon. Maijan täytyy palauttaa vanhat lainakirjat ja lainata uusia kirjoja. Ville menee satutunnille. Satutunnilla kirjastonhoitaja

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

Paulo Coelho. Paulo Coelho on kirjoittanut myös nämä kirjat. Kunnioitus Kalenteri 2014

Paulo Coelho. Paulo Coelho on kirjoittanut myös nämä kirjat. Kunnioitus Kalenteri 2014 Kalenterit Kunnioitus Kalenteri 2014 paulo Coelhon huippusuosittu vuosikalenteri julkaistaan nyt kahdeksatta kertaa. Kalenteri sisältää myös vuoden tärkeimmät pyhä-, merkki- ja liputuspäivät. Kalenterin

Lisätiedot

Wanted. Kohti hyvää elämää Hyvään. Taiteen taito. Mysteeriloota. Tölön taidetta. Koulun kysytyin kysymys

Wanted. Kohti hyvää elämää Hyvään. Taiteen taito. Mysteeriloota. Tölön taidetta. Koulun kysytyin kysymys Koulun kysytyin kysymys "Miksi koulua käydään?". Otimme tehtäväksemme ottaa siitä selvää. Wanted Taiteen taito Tölön taidetta Kohti hyvää elämää Hyvään elämään on monta tietä ja neuvoa. Tässä muutama.

Lisätiedot

Julkaisuvapaa 4.3.2009 klo 15. Äitisemme Vuokkiniemi on matka matriarkkojen maahan

Julkaisuvapaa 4.3.2009 klo 15. Äitisemme Vuokkiniemi on matka matriarkkojen maahan Julkaisuvapaa 4.3.2009 klo 15 Äitisemme Vuokkiniemi on matka matriarkkojen maahan Vuokkiniemi on pieni mutta kuuluisa kylä Vienan Karjalassa suuren Venäjän läntisellä laidalla. Äitisemme Vuokkiniemi on

Lisätiedot

Lataa Outo poika - Portia Iversen. Lataa

Lataa Outo poika - Portia Iversen. Lataa Lataa Outo poika - Portia Iversen Lataa Kirjailija: Portia Iversen ISBN: 9789510334546 Sivumäärä: 434 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.06 Mb Vaikuttava dokumentti on kertomus siitä, miten kaksi äitiä

Lisätiedot

Reseptejä asiakassuhteisiin

Reseptejä asiakassuhteisiin Reseptejä asiakassuhteisiin Asiakasta ei jätetä! Mikko Ojanen TALENTUM Helsinki 2013 Copyright 2013 Talentum Media Oy ja tekijä ISBN 978-952-14-1936-2 ISBN 978-952-14-1937-9 (sähkökirja) Kansi ja kuvat:

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

Runoissa kieltä käytetään usein arkikielestä poikkeavalla tavalla. Runoissa kaikella on merkitystä eikä yhtä ainoaa oikeaa tulkintaa ole olemassa.

Runoissa kieltä käytetään usein arkikielestä poikkeavalla tavalla. Runoissa kaikella on merkitystä eikä yhtä ainoaa oikeaa tulkintaa ole olemassa. a j o n u R n a a m luke Runoissa kieltä käytetään usein arkikielestä poikkeavalla tavalla. Runoissa kaikella on merkitystä eikä yhtä ainoaa oikeaa tulkintaa ole olemassa. Tarpeellisia käsitteitä N I N

Lisätiedot

Lataa Napaseutujen elämää - Bernard Stonehouse. Lataa

Lataa Napaseutujen elämää - Bernard Stonehouse. Lataa Lataa Napaseutujen elämää - Bernard Stonehouse Lataa Kirjailija: Bernard Stonehouse ISBN: 9789525871715 Sivumäärä: 39 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.14 Mb Upeasti kuvitettu kirja tarjoaa viihdyttävän

Lisätiedot

Lataa Pienet kissapedot - Suvi Viranta-Kovanen. Lataa

Lataa Pienet kissapedot - Suvi Viranta-Kovanen. Lataa Lataa Pienet kissapedot - Suvi Viranta-Kovanen Lataa Kirjailija: Suvi Viranta-Kovanen ISBN: 9789529947546 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 13.73 Mb Paleontologi Suvi Viranta-Kovanen kertoo

Lisätiedot

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa Lataa Vuoden luontokuvat 2012 Lataa ISBN: 9789510393260 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.53 Mb Jo yli kolme vuosikymmentä ilmestynyt Vuoden Luontokuvat -teos julkistetaan uudistettuna laitoksena

Lisätiedot

Lataa Eläimet - Dorling Kindersley. Lataa

Lataa Eläimet - Dorling Kindersley. Lataa Lataa Eläimet - Dorling Kindersley Lataa Kirjailija: Dorling Kindersley ISBN: 9789523210639 Sivumäärä: 304 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 17.98 Mb Suurimmat, pienimmät, nopeimmat, sitkeimmät, oudoimmat

Lisätiedot

Brasil - Sempre em meu coração!

Brasil - Sempre em meu coração! Brasil - Sempre em meu coração! (Always in my heart) Pakokauhu valtasi mieleni, enhän tiennyt mitään tuosta tuntemattomasta latinomaasta. Ainoat mieleeni kumpuavat ajatukset olivat Rio de Janeiro, pienempääkin

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Lataa Joulupukin unelma - Opi kuinka unelmista tehdään totta - André Noël Chaker. Lataa

Lataa Joulupukin unelma - Opi kuinka unelmista tehdään totta - André Noël Chaker. Lataa Lataa Joulupukin unelma - Opi kuinka unelmista tehdään totta - André Noël Chaker Lataa Kirjailija: André Noël Chaker ISBN: 9789510411957 Sivumäärä: 120 sivua Formaatti: PDF Tiedoston koko: 12.94 Mb Unelmiinsa

Lisätiedot

Lataa Sammakoiden nahkea todellisuus - Anto Leikola. Lataa

Lataa Sammakoiden nahkea todellisuus - Anto Leikola. Lataa Lataa Sammakoiden nahkea todellisuus - Anto Leikola Lataa Kirjailija: Anto Leikola ISBN: 9789522648136 Sivumäärä: 200 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 31.08 Mb Anto Leikolan Sammakoiden nahkea todellisuus

Lisätiedot

Paras Bomba-muisto kilpailu Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy

Paras Bomba-muisto kilpailu Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy Paras Bomba-muisto kilpailu 2017 Mistä Bomba muistetaan? Muistot pähkinänkuoressa Kesämarkkinoista Karjalan kielen yhteislauluista Kalevalaisuuteen ja karjalaisuuteen liittyvistä kesäteattereista (Kanteletar

Lisätiedot

Lataa Luontovuosi - Juha Laaksonen. Lataa

Lataa Luontovuosi - Juha Laaksonen. Lataa Lataa Luontovuosi - Juha Laaksonen Lataa Kirjailija: Juha Laaksonen ISBN: 9789512084661 Sivumäärä: 256 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 38.31 Mb Kuinka pitkälle hepokatti ja orava hyppäävät? Paljonko sade

Lisätiedot

Juha Jäävalo. Matkalla Espoosta Helsinkiin. Kommentoinut [JJ1]:

Juha Jäävalo. Matkalla Espoosta Helsinkiin. Kommentoinut [JJ1]: Juha Jäävalo Matkalla Espoosta Helsinkiin Kommentoinut [JJ1]: Tervetuloa runokirjan ebook ALKUSANAT Kaikkien runojen kirjoittaminen on tapahtunut Espoossa asumisen ajankohtana, niinpä ne ovat vuosilta

Lisätiedot

JOHTAJAN ILO JA TUSKA

JOHTAJAN ILO JA TUSKA Olavi Toivola JOHTAJAN ILO JA TUSKA KOKEMUS OPETTAA Talentum Helsinki 2010 2010 Talentum Media Oy ja kirjoittaja Kansi: Lapine Oy Taitto: NotePad ISBN 978-952-14-1461-9 Kariston Kirjapaino Oy Hämeenlinna

Lisätiedot

Fellmannin pelto -performanssi 2013.

Fellmannin pelto -performanssi 2013. Fellmannin pelto -performanssi 2013. Sanakuva Kollektiivi on tanssija Meri-Tuuli Risbergin, graafisen suunnittelijan Marion Robinsonin ja kirjailija Heikki Sauren vuonna 2013 perustama monitaiteellinen

Lisätiedot

TALLINNA (OSA 1)

TALLINNA (OSA 1) TALLINNA (OSA 1) 26.-29.5.2016 HOTELLI JA BALETTI SAVOY BOUTIQUE HOTEL VAKIOMESTAMME TALLINNASSA Saavuttuamme Pärnusta luksusbussilla (2 euroa/hlö) kävelimme reilun kilometrin päähän hotelliimme Savoy

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 2 Uutuusluettelo 21.4.2016 Uutuudet ajalla 1.3.2016-31.3.2016 Uutuuksia: 24 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA

OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA OULUNKYLÄN OMAISRYHMÄ JOKA TOINEN tiistai KLO 13.30-15.00 Oulunkylän Kirkko, Teinintie 10 Takkahuone 2 krs. OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA Kevät

Lisätiedot

Virkistyskalastus-aikuisen miehen valinta?

Virkistyskalastus-aikuisen miehen valinta? Virkistyskalastus-aikuisen miehen valinta? Harrastavatko naiset ja nuoret? Kalastuksen tulevaisuus? Kestävä kalastus -seminaari 28.11.2001, Mikkeli Kalastukseen osallistuminen Kaikki Miehet Naiset Nuoret

Lisätiedot

Lataa Järvet ja ympäristö - Jukka Särkkä. Lataa

Lataa Järvet ja ympäristö - Jukka Särkkä. Lataa Lataa Järvet ja ympäristö - Jukka Särkkä Lataa Kirjailija: Jukka Särkkä ISBN: 9789516626676 Sivumäärä: 157 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 13.20 Mb Perusesitys sisävesien eliöstöstä, vesistöjen kasveista

Lisätiedot

Kymmenet käskyt. Miehille- K. VALOVUORI Uusikaupunki. Kustantaja: «( to

Kymmenet käskyt. Miehille- K. VALOVUORI Uusikaupunki. Kustantaja: «( to Kymmenet käskyt Miehille- «( to Kustantaja: K. VALOVUORI Uusikaupunki. Kymmenen aroiokägkyä naineille miehille. Ensiinäinen käsky. Sinun tulee aina puheessasi osottaa että rakastat vaimoasi. Sinun pitää

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

AISTIT AVOINNA YMPÄRI VUODEN

AISTIT AVOINNA YMPÄRI VUODEN Aistikahvilan saattaminen ympärivuotiseksi Deme-passi koulutus 2012-2013 LOMAKOTI ILONPISARA Toiminnan alku Aistikahvila sai alkunsa THL (terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen) Mental healthprojektista,

Lisätiedot

Lataa Millaista on olla eläin? - Helena Telkänranta. Lataa

Lataa Millaista on olla eläin? - Helena Telkänranta. Lataa Lataa Millaista on olla eläin? - Helena Telkänranta Lataa Kirjailija: Helena Telkänranta ISBN: 9789522225245 Sivumäärä: 293 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.63 Mb Tieto-Finlandia-ehdokas 2015 Osaako koira

Lisätiedot