SAVUKEITAAN UUTUUDET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAVUKEITAAN UUTUUDET"

Transkriptio

1 SAVUKEITAAN UUTUUDET eli bulletiini keväälle 2016 Kirsi Alaniva: Villa Vietin linnut Kovakantinen, 200s. 28,90. Romaani. ISBN Ellie syntyi sukupolvien ketjuun keskelle routivaa saarta. Niin syntyi häntä ennen monen monta polvea naisia, jotka pitivät yllä Villa Vietin nyt jo vähitellen lahoavaa vanhaa kartanoa. Tummanpuhuvien tarinoiden, hukutettujen kaksosten, täytettyjen lintujen ja kiinanruusujen keskellä asui vuosikymmenestä toiseen elämää ylläpitäviä naisia, joiden tarinat kaikuvat yhä autioiden huoneiden nurkissa. Villa Vietin linnut on Kirsi Alanivan esikoisromaani. Se voitti Turun Yliopiston ja Savukeitaan järjestämän käsikirjoituskilpailun. Savukeidas aloittaa kirjan myötä kotimaisen proosan julkaisemisen.

2 Silja Pitkänen: Pariisin taivaan alla Mimosa ja Miska 1 Kovakantinen, 120s. 24,90. Lastenromaani. Kuvittanut Mika Vaaranmaa. ISBN Mimosa ja Miska matkustavat ensimmäistä kertaa Pariisiin isoisänsä kanssa. Isoisä muistelee vanhoja Pariisin aikojaan, jolloin kaikki olivat taiteilijoita ja elämä oli jännittävää. Lapset käyvät katsomassa Mona Lisaa, seikkailevat metrossa ja pientä ihastustakin on ilmassa. Pariisin taivaan alla aloittaa lasten matkakirjaseikkailujen sarjan. Silja Pitkänen (s.1982) on jyväskyläläinen tietokirjailija, joka on asunut Saksassa, Iso-Britanniassa ja Portugalissa. Pariisin taivaan alla on hänen ensimmäinen kaunokirjallinen teoksensa.

3 Edward Lear: Hölynpölykirja Kovakantinen, 120s. Kuvitus Edward Lear. Suomentanut Ville-Juhani Sutinen. ISBN Monialainen 1800-luvun englantilaistaiteilija Edward Lear muistetaan erityisesti absurdin kirjallisuuden uranuurtajana ja nonsensen tyylilajin isänä. Hölynpölyn kirja sisältää Learin alkuperäiset nonsenserunot, 115 lyhyttä limerikkiä, jotka alun alkaen loivat hänen maineensa tarinaniskijänä ja kielimielipuolena. Learin neronleimauksista ovat myöhemmin ammentaneet niin modernin kirjallisuuden mullistajat kuin kokeelliset runoilijatkin. Hänen runonsa ovat samaan aikaan lämminhenkisiä ja makaabereja, sympaattisia ja groteskeja hullunkurisia pikkutarinoita maailman joka laidalta.

4 Ville Hytönen: Kuka pelkää naamarikoiraa Kuvittanut Mira Mallius. Lasten kuvakirja. Kovakantinen, 32s. 19,90 ISBN Maissi pelkää haisevia haukkuja, tahrivia turreja ja haukkuvia halleja,mutta kukaan ei ymmärrä Maissin koirapelkoa. Kun naapurin Bosse haukkuu pihalla, ei pihalla näy silloin Maissia. Miten käy Maissin, kun äiti keksii pienen koirajekun? Entä jos laitetaan naamari päähän rekun? Kuka pelkää naamarikoiraa?on jännittävä lorullinen tarina koirapelosta ja siitä miten Maissi onnistuu ystävystymään naapurin Bossen kanssa. Kirjan kirjoittanut runoilija Ville Hytönen (s.1982) on itse kamppaillut koko elämänsä koirapelon kanssa. Häntä jännittää edelleenkin naapurin Bossen tapaaminen.

5 Ville Hytönen: Tarina Herra Nallesta, joka ei löytänyt paikkaansa maailmasta Björn Wahlroosin epävirallinen elämäkerta Kovakantinen, 48s. 22,90 Kuvittanut Mika Vaaranmaa. ISBN Eleli taannoin eräässä pohjoisessa metsässä, suuren maailman laidalla, eräs nuori herra Nalle, joka ahnehti tammenterhoja. Ensin hän halusi ne kerhonsa jaettavaksi, mutta lopulta ymmärsi, että ne kuuluvat kaikki hänelle, jotta metsä kasvaisi paremmin. Miten lopulta Herra Nallelle kävikään? Satukirjamuotoon kirjoitettu elämäkerta pankkiiri Björn Wahlroosista.

6 Pirkko Lindberg: Fukushima ikuisesti Pehmeäkantinen, 200s. 23,90 Suomentanut Pentti Saaritsa. ISBN Itken kun ajattelen, että tuhoamme koko Tyynenmeren, sanoo neljän lapsen äiti Keiko Takada. Hän on yksi Fukushiman ydinonnettomuuden pakolaisista, joita Pirkko Lindberg haastatteli Japanissa syksyllä Lindberg teki matkan onnettomuuden jälkeiseen Japaniin ja haastatteli kymmeniä maanviljelijöitä, taiteilijoita, aktivisteja, poliitikkoja ja tavallisia ihmisiä. Maaliskuun 11. vuonna 2011 tapahtunut tsunamin aiheuttama Fukushiman vuoto on 2000-luvun pahin ydinonnettomuus. Pirkko Lindberg oli Finlandia-ehdokkaana vuonna 1996 teoksellaan Candida.

7 Antti Hurskainen: Välinpitämättömyys Pehmeäkantinen, 200s. 23,90. Esseeteos. ISBN Millainen ihminen etsii jotain lukemista? Miksi kirjakaupan runohyllyssä on kukkaruukkuja? Onko ostoskeskus Jumbo Suomen onnellisin paikka? Miten Peter von Bagh suhtautui lähtöterminaalin pokkarikioskiin? Miksi Britney Spearsin täytyi pukeutua lentoemännäksi? Kuinka oikeistoliberaalia suomalainen gospel-musiikki on? Opettaako rippikoulu viettelemään vai uskomaan Jumalaan? Mitä yhteistä on kirjailijan perslihaksilla ja poliitikon käärityillä hihoilla? Entä Brian Enolla ja Alvar Aallolla?

8 E.E. Cummings: Valitut runot Pehmeäkantinen, 90s. Suomentaneet Esa Mäkijärvi & Leevi Lehto. ISBN Omaehtoisen runouden maailmanklassikon, E.E. Cummingsin, tuotantoa julkaistaan vihdoin suomeksi. Yksilöllisyyden moderni puolustaja ylisti toisinajattelua massakulttuurin ikeessä niin runon visuaalisella muodolla kuin puheenomaisuudellakin. Huumori, pirstaleisuus, raivo ja herkkä lyyrisyys lyövät kättä Cummingsin aikanaan hyvin kokeelliseksi koetussa runoudessa.

9 Hiljaiset vuoret, kirkas kuu Klassista kiinalaista luontorunoutta Kovakantinen, 200s. Suomentanut Tero Tähtinen. ISBN Runous on kiinalaisessa kulttuurissa aina ollut taidemuodoista arvostetuin, ja kiinalaisen luontorunouden ylväs perinne ylettyy yli puolentoista tuhannen vuoden taakse. Teos keskittyy pääasiassa Tang-dynastian ( ) aikakauteen, jota yleisesti pidetään kiinalaisen kulttuurin ja runouden kultakautena. Se on kaksikielinen eli runot on kirjassa sekä kiinaksi että sujuvina suomenkielisinä käännöksinä. Lisäksi teokseen sisältyy lavea johdantoessee sekä suomentajan laatima selitysosio.

10 Risto K Järvinen: Lasiinsylkijä. Päiväkirja. Pehmeäkantinen, 200s ISBN Stand up -koomikko Risto K. Järvinen jätti viinan vuonna 2014 vain kokeeksi onnistuisiko se. Aiemmin mielellään tenutelleen huumoriturvan elämästä tuli kenties edellistäkin riskialttiimpaa. Päiväkirjaklubin isä, Huonon kirjallisuuden seuran puheenjohtaja Risto K. Järvisen esikoisteos kasvaa oikukkaan, mustan huumorin versosta liikuttavaksi elämäkertakuvaukseksi, jossa pohditaan avioeroa, ihastutaan, kasvatetaan lasta ja kamppaillaan jatkuvasti viinanhimoa vastaan.

11 Virginia Woolf: Päiväkirja III Kovakantinen, 350s. 29,90 Suomentanut Ville-Juhani Sutinen. ISBN Modernin kirjallisuuden merkittävimpiin edustajiin lukeutuvan englantilaisen Virginia Woolfin päiväkirjan kolmas osa kattaa jakson vuodesta 1926 vuoden 1930 loppuun. Tänä aikana Woolf kirjoitti tyylillisesti rohkeimmat romaaninsa Majakka ja Aallot sekä jatkoi kriittisten esseidensä laatimista. Omakohtaiset ja suorapuheiset päiväkirjat valottavat Woolfin esteettisten pohdintojen sekä hänen maailmakuvansa ohella myös hänen elämänsä arkisempaa puolta: tapaamisia muiden taiteilijoiden ja etenkin Bloomsburyn ryhmän jäsenten kanssa, vierailuja Lontoossa ja Englannin maaseudulla, kotioloissa vietettyä aikaa ja muuta vastaavaa. Esiin tulevat myös synkemmät hetket ja taistelu masennuksen kanssa.

12 Kivi Larmola: Nauretaan natseille Kovakantinen, 56s, 17,90 ISBN Kivi Larmola (s.1966) on vuonna 1991 Puupäähatulla palkittu sarjakuvataiteilija. Nauretaan natseille ei kuitenkaan ole sarjakuvateos, vaikka se on runsaasti kuvitettu ja sisältää sarjakuvaa. Se ei myöskään ole uusien vitsien kokoelma. Nämä vitsit ovat niin vanhoja, että murenevat kuin kuiva lehmänläjä ja palavatkin samalla tavalla, mutta siinäpä niiden ajankohtaisuus onkin. Nauretaan natseille on huumorin voimalla käyvä pulptaideteos, irtiotto hyvästä mausta ja sukellus vääryyteen, huonouteen ja ihmisen pienuuteen. Se on natsikorttien pakka, joka sopii niin menneiden kuin tulevienkin pelien tuomarointiin. Se on kertomus siitä, että pahuudessa ei ole mitään hyvää tai hienoa.

13

14 Myynti Erno Selänne Sisältö Ville Hytönen Savukeitaan ja Sanasadon kirjakauppa Tulenkantajat Hämeenpuisto Tampere

SAVUKEITAAN UUTUUDET

SAVUKEITAAN UUTUUDET SAVUKEITAAN UUTUUDET eli bulletiini syksylle 2015 Filippo Tommasso Marinetti & Fillía: Futuristinen keittiö ruokakulttuuria ja reseptejä (Suomentanut Pauliina de Anna), 300s. Kovakantinen. 978-952-268-152-2.

Lisätiedot

Tehtäviä. Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha

Tehtäviä. Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha JULKAISIJA: Oppimateriaalikeskus Opike, Kehitysvammaliitto ry Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puh. (09) 3480 9350 fax (09) 351 3975 s-posti: opike@kvl.fi www.opike.fi

Lisätiedot

laina-aika lukusali aikakauslehti, sanomalehti tietopalvelu kaukolaina tilaus varaus > varata, tehdä varaus dekkari elämäkerta romaani

laina-aika lukusali aikakauslehti, sanomalehti tietopalvelu kaukolaina tilaus varaus > varata, tehdä varaus dekkari elämäkerta romaani KIRJASTOSSA Keskiviikkona Maija lähtee poikansa Villen kanssa pääkirjastoon. Maijan täytyy palauttaa vanhat lainakirjat ja lainata uusia kirjoja. Ville menee satutunnille. Satutunnilla kirjastonhoitaja

Lisätiedot

SAVUKEITAAN UUTUUDET

SAVUKEITAAN UUTUUDET SAVUKEITAAN UUTUUDET eli bulletiini syksylle 2014 Juhani Brander: Nimikirja Proosateos. 354s. ISBN 978-952-268-110-2, 25,90. Kovakantinen. Nimikirja on hulvaton avain suomalaisten nimien alkuperään. Se

Lisätiedot

Lataa Homo Europaeus - Karin Bojs. Lataa

Lataa Homo Europaeus - Karin Bojs. Lataa Lataa Homo Europaeus - Karin Bojs Lataa Kirjailija: Karin Bojs ISBN: 9789523123526 Sivumäärä: 473 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 11.56 Mb Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000 vuotta kattava tarina eurooppalaisten

Lisätiedot

Lataa Terve mies sairastuu suolistosyöpään - Antti O. Arponen. Lataa

Lataa Terve mies sairastuu suolistosyöpään - Antti O. Arponen. Lataa Lataa Terve mies sairastuu suolistosyöpään - Antti O. Arponen Lataa Kirjailija: Antti O. Arponen ISBN: 9789529303229 Sivumäärä: 91 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 26.77 Mb Tietokirjailija Antti O Arponen

Lisätiedot

Lataa Homo europaeus : Eurooppalaisen ihmisen pitkä historia - Karin Bojs. Lataa

Lataa Homo europaeus : Eurooppalaisen ihmisen pitkä historia - Karin Bojs. Lataa Lataa Homo europaeus : Eurooppalaisen ihmisen pitkä historia - Karin Bojs Lataa Kirjailija: Karin Bojs ISBN: 9789523123939 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 30.43 Mb Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000

Lisätiedot

Lataa 50 eläintä jotka muuttivat maailmaa - Eric Chaline. Lataa

Lataa 50 eläintä jotka muuttivat maailmaa - Eric Chaline. Lataa Lataa 50 eläintä jotka muuttivat maailmaa - Eric Chaline Lataa Kirjailija: Eric Chaline ISBN: 9789522541918 Sivumäärä: 223 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 24.82 Mb Eläimet ovat luonnollinen osa ympäröivää

Lisätiedot

Lataa Maailma pähkinänkuoressa - Marcus Chown. Lataa

Lataa Maailma pähkinänkuoressa - Marcus Chown. Lataa Lataa Maailma pähkinänkuoressa - Marcus Chown Lataa Kirjailija: Marcus Chown ISBN: 9789525557725 Sivumäärä: 308 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 13.56 Mb Onko tiedoissasi mustia aukkoja? Tiedätkö, miksi

Lisätiedot

Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää. Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia

Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää. Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia Tutkielmatyöskentely opettaa tieteellisen ja analyyttisen kirjoittamisen taitoja.

Lisätiedot

Lataa Linnun nimi - Häkkinen Kaisa. Lataa

Lataa Linnun nimi - Häkkinen Kaisa. Lataa Lataa Linnun nimi - Häkkinen Kaisa Lataa Kirjailija: Häkkinen Kaisa ISBN: 9789518514346 Sivumäärä: 416 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.28 Mb Linnun nimi on ainutlaatuinen yleisesitys suomenkielisten

Lisätiedot

Lataa Ensimmäinen lintukirjani - Anja Baklien. Lataa

Lataa Ensimmäinen lintukirjani - Anja Baklien. Lataa Lataa Ensimmäinen lintukirjani - Anja Baklien Lataa Kirjailija: Anja Baklien ISBN: 9789512358359 Sivumäärä: 93 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.46 Mb Kalalokki, pöllö, talitintti, mustarastas ja monet,

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa

Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Kalevalaa monessa muodossa Kansalliskirjastossa Posted on 12.5.2010 by helehilt Kalevala on aina vaikuttanut vahvasti elämääni, ihan lapsuudesta saakka. Kalevalan päivä oli ehdottomasti lempijuhlapäiviä

Lisätiedot

MITÄ KUULUU KIRJASAMPO? TAMPEREEN KAUPUNGINKIRJASTO 22.11.2011/KAISA HYPÉN

MITÄ KUULUU KIRJASAMPO? TAMPEREEN KAUPUNGINKIRJASTO 22.11.2011/KAISA HYPÉN MITÄ KUULUU KIRJASAMPO? TAMPEREEN KAUPUNGINKIRJASTO 22.11.2011/KAISA HYPÉN JULKISTUS TURUN KIRJAMESSUJENYHTEYDESSÄ30.9.2011 OMA STÄNDI, PALVELUN ESITTELY, PINELLA-LAVA MIKÄ KIRJASAMPO? semanttisilla tekniikoilla

Lisätiedot

9.-luokkalaisen kulttuurikansio

9.-luokkalaisen kulttuurikansio 9.-luokkalaisen kulttuurikansio Kokoa kulttuurikansioon puolen vuoden ajan kulttuurielämyksiäsi. Kulttuurikansio palautetaan opettajalle 31.3. 2009. Liimaa pääsyliput kansioon! Pakolliset sivut Huom! -

Lisätiedot

Lataa Metsän mesikämmen - Leena Laulajainen. Lataa

Lataa Metsän mesikämmen - Leena Laulajainen. Lataa Lataa Metsän mesikämmen - Leena Laulajainen Lataa Kirjailija: Leena Laulajainen ISBN: 9789516278516 Sivumäärä: 87 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 34.21 Mb Hunajaa ahmiva höpsö karhu tai rutistettavan pehmeä

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT Ideoita opettajille Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Piirrä kuva kirjan päähenkilöstä. Kirjoita henkilöstä luonnekuvaus. 2. Tee ja kirjoita postikortti jollekin kirjan henkilölle.

Lisätiedot

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä Lennä, kotka, lennä Afrikkalainen kertomus Mukaillut Christopher Gregorowski Lennä, kotka, lennä 5 Muuan maanviljelijä lähti eräänä päivänä etsimään kadonnutta vasikkaa. Karjapaimenet olivat palanneet

Lisätiedot

Lataa Luonnonkirja - Zacharias Topelius. Lataa

Lataa Luonnonkirja - Zacharias Topelius. Lataa Lataa Luonnonkirja - Zacharias Topelius Lataa Kirjailija: Zacharias Topelius ISBN: 9789522220561 Sivumäärä: 223 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 31.44 Mb Zacharias Topelius kirjoitti rakastetun lukukirjansa

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Tehtäviä. Teemu Saarinen: Pallosankari Unski

Tehtäviä. Teemu Saarinen: Pallosankari Unski Teemu Saarinen: Pallosankari Unski JULKAISIJA: Oppimateriaalikeskus Opike, Kehitysvammaliitto ry Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puh. (09) 3480 9350 fax (09) 351 3975 s-posti: opike@kvl.fi www.opike.fi 2012

Lisätiedot

SAVUKEITAAN UUTUUDET Kevät 2015

SAVUKEITAAN UUTUUDET Kevät 2015 SAVUKEITAAN UUTUUDET Kevät 2015 Ville Hytönen & Ville-Juhani Sutinen: Ismailiitti ja lännenmies, 220s. Matkakolumnikokoelma. 22,90 ISBN 978-952-268-121-8 Kaksi maailmanmatkaajakirjailijaa Hytönen ja Sutinen,

Lisätiedot

LUKUPÄIVÄKIRJA 2015 2016

LUKUPÄIVÄKIRJA 2015 2016 LOUNA-KIRJASTOJEN LUKUDIPLOMIN LUKUPÄIVÄKIRJA 2015 2016 Tämän lukupäiväkirjan omistaa: Nimi: Koulu: Luokka: 1 Kirjoita tähän LUKUPÄIVÄKIRJAAN kaikki lukudiplomia varten lukemasi kirjat. Lukuvuoden (syksy

Lisätiedot

Lataa Kirja minusta kysymystä jotka auttavat sinua kirjoittamaan oman elämäsi tarinan - Stefan Ekberg. Lataa

Lataa Kirja minusta kysymystä jotka auttavat sinua kirjoittamaan oman elämäsi tarinan - Stefan Ekberg. Lataa Lataa Kirja minusta - 300 kysymystä jotka auttavat sinua kirjoittamaan oman elämäsi tarinan - Stefan Ekberg Lataa Kirjailija: Stefan Ekberg ISBN: 9789186907143 Sivumäärä: 300 Formaatti: PDF Tiedoston koko:

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

Lataa Maailma eiliseen saakka - Jared Diamond. Lataa

Lataa Maailma eiliseen saakka - Jared Diamond. Lataa Lataa Maailma eiliseen saakka - Jared Diamond Lataa Kirjailija: Jared Diamond ISBN: 9789525697629 Sivumäärä: 546 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 25.23 Mb Me ihmiset olemme siirtyneet metsästäjä-keräilijöiden

Lisätiedot

3. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja?

3. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja? ÄI 61 Nir Kirjapäiväkirjan ohjeet 1. Millainen teksti kirjapäiväkirja on? Kirjapäiväkirja tarkastelee lukemiasi teoksen erilaisten teemojen kautta. Teemoja luetellaan näissä ohjeissa tuonnempana. Päiväkirjasta

Lisätiedot

Lataa Pidä isää kädestä! - Elisabeth Cleve. Lataa

Lataa Pidä isää kädestä! - Elisabeth Cleve. Lataa Lataa Pidä isää kädestä! - Elisabeth Cleve Lataa Kirjailija: Elisabeth Cleve ISBN: 9789510301678 Sivumäärä: 232 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 14.99 Mb Kuinka kaksivuotias Victor oppii jatkamaan elämäänsä

Lisätiedot

Gideonin pieni armeija

Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Kirja-analyysi Nuortenkirjan tulkintatehtävä Anna Alatalo

Kirja-analyysi Nuortenkirjan tulkintatehtävä Anna Alatalo Kirja-analyysi Nuortenkirjan tulkintatehtävä Anna Alatalo Anna Alatalo Aihe Mistä teos kertoo? - Aihe on konkreettisesti selitettävissä oleva kokonaisuus, joka kirjassa kuvataan. - Mika Wickströmin Kypärätempun

Lisätiedot

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia.

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. ALAKOULUT 1 2lk Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. 1A) Pohtikaa, miksi Molli asuu linnassa, jonka piha on täynnä kieltokylttejä? IB) Kirjoittakaa

Lisätiedot

Lataa Suomen linnut - Lasse J. Laine. Lataa

Lataa Suomen linnut - Lasse J. Laine. Lataa Lataa Suomen linnut - Lasse J. Laine Lataa Kirjailija: Lasse J. Laine ISBN: 9789511300373 Sivumäärä: 296 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.11 Mb Miten lintu pysyy ilmassa? Missä linnut nukkuvat? Kuinka

Lisätiedot

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen-

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Käydään läpi kotitehtävä Mieti lomakkeen avulla asioita jotka toimivat hyvin elämässäsi joihin toivoisit muutosta. Asioita, joita haluaisit muuttaa elämässäsi voidaan

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua.

1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua. 1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua. 2. Kenestä kirjan henkilöstä et pitänyt tai pidit vähiten. Miksi? 3. Kirjoita kirjan päähenkilön TOP10-lista. 4. Tee kuvin ja

Lisätiedot

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family Huumori David Safier Happy Family neljääkymmentä ikävuottaan lähestyvä Emma Wünschmann on uhrannut lupaavan uransa kustannusalalla perheensä vuoksi. Emman lastenkirjakauppa on konkurssin partaalla,

Lisätiedot

2.12.2011. Titta Hänninen

2.12.2011. Titta Hänninen 2.12.2011 Titta Hänninen Kotitehtävätekstit! Palauta viimeistään, viimeistään, viimeistään ensi viikolla (koska meillä on viimeinen tunti)! OHJE JEŠTĔ JEDNOU: 1. Etsi internetistä jokin suomenkielinen

Lisätiedot

Lataa Maailma ilman meitä - Weisman Alan. Lataa

Lataa Maailma ilman meitä - Weisman Alan. Lataa Lataa Maailma ilman meitä - Weisman Alan Lataa Kirjailija: Weisman Alan ISBN: 9789517965316 Sivumäärä: 340 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 25.32 Mb Maailma ilman meitä on ajatusleikki siitä, mitä maailmalle

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 2

Agricolan Monenlaista luettavaa 2 Helikopteri Jo 500 vuotta sitten italialainen keksijä Leonardo da Vinci suunnitteli helikopterin. Silloin sellaista ei kuitenkaan osattu vielä valmistaa. Vasta 70 vuotta sitten tehtiin ensimmäinen toimiva

Lisätiedot

Lataa Mennään metsään - Irja Nikkinen. Lataa

Lataa Mennään metsään - Irja Nikkinen. Lataa Lataa Mennään metsään - Irja Nikkinen Lataa Kirjailija: Irja Nikkinen ISBN: 9789522472465 Sivumäärä: 59 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.28 Mb Reipas retkeilijäpoika Saulus rakentaa metsään majan isänsä

Lisätiedot

Lataa Lohikäärmeen lääketiede 2 - Elina Hytönen. Lataa

Lataa Lohikäärmeen lääketiede 2 - Elina Hytönen. Lataa Lataa Lohikäärmeen lääketiede 2 - Elina Hytönen Lataa Kirjailija: Elina Hytönen ISBN: 9789526744902 Sivumäärä: 379 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 17.36 Mb Lohikäärmeen lääketiede II kuvailee päämeridiaanien

Lisätiedot

Lataa Linnuntie - Lasse Kylänpää. Lataa

Lataa Linnuntie - Lasse Kylänpää. Lataa Lataa Linnuntie - Lasse Kylänpää Lataa Kirjailija: Lasse Kylänpää ISBN: 9789523010567 Sivumäärä: 223 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 18.45 Mb Millainen on muuttolintujen tuhansien kilometrien matka yli

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 1 ja 2 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

Lataa Metsän parantava voima - Florence Williams. Lataa

Lataa Metsän parantava voima - Florence Williams. Lataa Lataa Metsän parantava voima - Florence Williams Lataa Kirjailija: Florence Williams ISBN: 9789523124776 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 15.74 Mb Palkitun tietokirjailijan kiehtova teos selvittää, miksi

Lisätiedot

Lataa Puu - kivi - kuu - Pirkko Äyräs. Lataa

Lataa Puu - kivi - kuu - Pirkko Äyräs. Lataa Lataa Puu - kivi - kuu - Pirkko Äyräs Lataa Kirjailija: Pirkko Äyräs ISBN: 9789519855936 Sivumäärä: 64 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.66 Mb Kustantajan kuvausteksti kirjasta puuttuu. Saatat kuitenkin

Lisätiedot

Tehtäviä. Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi

Tehtäviä. Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi JULKAISIJA: Oppimateriaalikeskus Opike, Kehitysvammaliitto ry Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puh. (09) 3480 9350 fax (09) 351 3975 s-posti: opike@kvl.fi www.opike.fi

Lisätiedot

9. luokan runoanalyysi kielitietoisesti

9. luokan runoanalyysi kielitietoisesti 9. luokan runoanalyysi kielitietoisesti Mika Kukkola, Tiistilän koulu Tavoite on purkaa runouden rakennetta ja merkityksiä kielitietoisesti ja kirjoittaa mallitekstin avulla runoanalyysi verkkolomakkeessa

Lisätiedot

Lataa Kyrönjoen tulvasota - Anssi Orrenmaa. Lataa

Lataa Kyrönjoen tulvasota - Anssi Orrenmaa. Lataa Lataa Kyrönjoen tulvasota - Anssi Orrenmaa Lataa Kirjailija: Anssi Orrenmaa ISBN: 9789521116391 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.80 Mb Kyrönjoen tulvasota on kertomus 50-vuotisesta sodasta maan suurinta

Lisätiedot

Lataa Mammutin paluu - Torill Kornfeldt. Lataa

Lataa Mammutin paluu - Torill Kornfeldt. Lataa Lataa Mammutin paluu - Torill Kornfeldt Lataa Kirjailija: Torill Kornfeldt ISBN: 9789523125025 Sivumäärä: 260 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 33.45 Mb Kiehtova ja helppolukuinen tietokirja yrityksestä herättää

Lisätiedot

Lataa Maailma ilman meitä - Alan Weisman. Lataa

Lataa Maailma ilman meitä - Alan Weisman. Lataa Lataa Maailma ilman meitä - Alan Weisman Lataa Kirjailija: Alan Weisman ISBN: 9789517966405 Sivumäärä: 400 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.79 Mb Maailma ilman meitä on ajatusleikki siitä, mitä maailmalle

Lisätiedot

Lataa Lapsen oma petokirja - Suvi Vehmanen. Lataa

Lataa Lapsen oma petokirja - Suvi Vehmanen. Lataa Lataa Lapsen oma petokirja - Suvi Vehmanen Lataa Kirjailija: Suvi Vehmanen ISBN: 9789524924023 Sivumäärä: 67 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 24.94 Mb Lapsen oma petokirja on jännittävä seikkailu suomalaisten

Lisätiedot

Camilla Mickwitz MIMOSA

Camilla Mickwitz MIMOSA Camilla Mickwitz MIMOSA Kuvittaja Camilla Mickwitz (1937 1989) Camilla Mickwitz oli 1970- ja 1980-luvulla tärkeä vaikuttajahahmo suomalaisen lastenkulttuurin tekijöiden joukossa niin kuvataiteen, kirjallisuuden

Lisätiedot

Maija Karma VATTUMATO

Maija Karma VATTUMATO Maija Karma VATTUMATO Maija Karma 1914 1999 Maija Karma syntyi ja vietti lapsuutensa Mikkelissä. Hänen isänsä työskenteli lennätinteknikkona, ja äiti oli työskennellyt rautateillä ennen kuin jäi kotiäidiksi.

Lisätiedot

Lataa Voiko Linnunradalla kävellä? - Risto Heikkilä. Lataa

Lataa Voiko Linnunradalla kävellä? - Risto Heikkilä. Lataa Lataa Voiko Linnunradalla kävellä? - Risto Heikkilä Lataa Kirjailija: Risto Heikkilä ISBN: 9789524753784 Sivumäärä: 158 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 19.29 Mb Mitä kaikkea ihmeellistä yläpuoleltamme löytyykään?

Lisätiedot

Lataa Villiä elämää - Keijo Taskinen. Lataa

Lataa Villiä elämää - Keijo Taskinen. Lataa Lataa Villiä elämää - Keijo Taskinen Lataa Kirjailija: Keijo Taskinen ISBN: 9789529593415 Sivumäärä: 58 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 33.92 Mb Villiä elämää on nerokas opus. Se suorastaan pursuaa erilaisia

Lisätiedot

Lataa Maailmankaikkeus pähkinänkuoressa - Stephen Hawking. Lataa

Lataa Maailmankaikkeus pähkinänkuoressa - Stephen Hawking. Lataa Lataa Maailmankaikkeus pähkinänkuoressa - Stephen Hawking Lataa Kirjailija: Stephen Hawking ISBN: 9789510284001 Sivumäärä: 215 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16.67 Mb Stephen Hawkingin menestysteos Ajan

Lisätiedot

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Milla Kulmala diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Lataa Infrasaunojan opas - Marja Krons. Lataa

Lataa Infrasaunojan opas - Marja Krons. Lataa Lataa Infrasaunojan opas - Marja Krons Lataa Kirjailija: Marja Krons ISBN: 9789529312276 Sivumäärä: 107 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 12.11 Mb Tietokirjailija Marja Krons on kirjoittanut uuden kansantajuisen

Lisätiedot

Tervetuloa lastenosastolle! MEIDÄN KIRJATARHAMME. 22. lokakuuta Päivän aihe: SUURI KIRJASEIKKAILU

Tervetuloa lastenosastolle! MEIDÄN KIRJATARHAMME. 22. lokakuuta Päivän aihe: SUURI KIRJASEIKKAILU Venäjä teemamaana Helsingin kansainvälisilä kirjamessuilla 22. 25. lokakuuta 2015 Tervetuloa lastenosastolle! MEIDÄN KIRJATARHAMME 22. lokakuuta Päivän aihe: SUURI KIRJASEIKKAILU 10:00-11:30 Meidän kirjatarhamme

Lisätiedot

Lataa Isä on rinkeli - Baron Baptiste. Lataa

Lataa Isä on rinkeli - Baron Baptiste. Lataa Lataa Isä on rinkeli - Baron Baptiste Lataa Kirjailija: Baron Baptiste ISBN: 9789525321395 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 17.64 Mb Suomentanut Riitta Oittinen Hauskat tarinat liittävät jooga-asennot jokapäiväisiin

Lisätiedot

LUKUVALMENTAJA MARIA KOTILA

LUKUVALMENTAJA MARIA KOTILA LUKUVALMENTAJA MARIA KOTILA 16.10.2015 PALVELUN MÄÄRITELMÄ LYHYESTI (Lukuvalmentajapalvelun konseptin mukaan) Lukuvalmentaja-palvelu on Helsingin kaupunginkirjaston henkilökohtainen, räätälöity opastuspalvelu,

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Lataa Nuoret luonnontutkijat: Linnut - Pirkko (suomennos) Ronnila. Lataa

Lataa Nuoret luonnontutkijat: Linnut - Pirkko (suomennos) Ronnila. Lataa Lataa Nuoret luonnontutkijat: Linnut - Pirkko (suomennos) Ronnila Lataa Kirjailija: Pirkko (suomennos) Ronnila ISBN: 9789522940179 Sivumäärä: 95 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 24.40 Mb Tunnetko pihojen,

Lisätiedot

JULKAISUKATALOGI 2017

JULKAISUKATALOGI 2017 JULKAISUKATALOGI 2017 YKSINLAULUT JA DUETOT Joululaulukokoelma yksinlaulajalle SUOMALAINEN JOULU FINSK JUL Keskeisimpiä suomalaiseen joulunviettoon kuuluvia perinteisiä ja hartaita joululauluja alkuperäisin

Lisätiedot

Juha Jäävalo. Matkalla Espoosta Helsinkiin. Kommentoinut [JJ1]:

Juha Jäävalo. Matkalla Espoosta Helsinkiin. Kommentoinut [JJ1]: Juha Jäävalo Matkalla Espoosta Helsinkiin Kommentoinut [JJ1]: Tervetuloa runokirjan ebook ALKUSANAT Kaikkien runojen kirjoittaminen on tapahtunut Espoossa asumisen ajankohtana, niinpä ne ovat vuosilta

Lisätiedot

Oman kirjasi. tekee Erkki Luumi

Oman kirjasi. tekee Erkki Luumi Oman kirjasi tekee Erkki Luumi Kirjatalo Ekiteki sijaitsee Hämeenkyrön kansallismaisemissa F. E. Sillanpään syntysijoilla Maisematien ja Trossitien risteyksessä kaksi kilometriä Kolmostieltä Mahnala-Timi-liittymästä,

Lisätiedot

Lataa Pakurikääpä - Jaakko Halmetoja. Lataa

Lataa Pakurikääpä - Jaakko Halmetoja. Lataa Lataa Pakurikääpä - Jaakko Halmetoja Lataa Kirjailija: Jaakko Halmetoja ISBN: 9789529920778 Sivumäärä: 261 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 34.29 Mb Koivujen kyljillä kasvavan pakurin käytöstä mainitaan

Lisätiedot

AKSELI GALLEN-KALLELA PEKKA HALONEN. taidemaalari. taidemaalari. naimisissa, isä, kolme lasta (yksi kuoli lapsena) naimisissa, isä, kahdeksan lasta

AKSELI GALLEN-KALLELA PEKKA HALONEN. taidemaalari. taidemaalari. naimisissa, isä, kolme lasta (yksi kuoli lapsena) naimisissa, isä, kahdeksan lasta PEKKA HALONEN taidemaalari naimisissa, isä, kahdeksan lasta rakasti luontoa, tarkkaili lintuja, tarvitsi maaseudun rauhaa, kalasti työskenteli ateljeessa, suunnitteli ateljeekodin perheelleen herrasmies,

Lisätiedot

Lataa Eläin ja ihminen - Helena Telkänranta. Lataa

Lataa Eläin ja ihminen - Helena Telkänranta. Lataa Lataa Eläin ja ihminen - Helena Telkänranta Lataa Kirjailija: Helena Telkänranta ISBN: 9789522227102 Sivumäärä: 181 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 21.28 Mb Vasentassuiset kissat, musikaaliset valaat ja

Lisätiedot

Lataa Haaveita ja haluja - Satu Hyttinen. Lataa

Lataa Haaveita ja haluja - Satu Hyttinen. Lataa Lataa Haaveita ja haluja - Satu Hyttinen Lataa Kirjailija: Satu Hyttinen ISBN: 9789515804754 Sivumäärä: 30 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16.21 Mb Haaveita ja haluja -materiaalin tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

PERFEKTIN JA PLUSKVAMPERFEKTIN KERTAUSTA

PERFEKTIN JA PLUSKVAMPERFEKTIN KERTAUSTA PERFEKTIN JA PLUSKVAMPERFEKTIN KERTAUSTA Miten perfekti muodostetaan? Perusmuoto Perfekti 1. verbityyppi ottaa olen, olet, on ottanut, olemme, olette, ovat en ole, et ole, ei ole ottanut emme ole, ette

Lisätiedot

Lataa Pohjoisen metsän päivä ja yö - Susan Barrett. Lataa

Lataa Pohjoisen metsän päivä ja yö - Susan Barrett. Lataa Lataa Pohjoisen metsän päivä ja yö - Susan Barrett Lataa Kirjailija: Susan Barrett ISBN: 9789525871708 Sivumäärä: 38 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16.78 Mb Lumoava luontoretki päivä- ja yöaikaan!lähde

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Lataa Metsola (3 painos) - Jorma Luhta. Lataa

Lataa Metsola (3 painos) - Jorma Luhta. Lataa Lataa Metsola (3 painos) - Jorma Luhta Lataa Kirjailija: Jorma Luhta ISBN: 9789525652253 Sivumäärä: 215 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 36.17 Mb Kaivattu ja odotettu Metsola-kirjan kolmas painos ilmestynyt.

Lisätiedot

Lataa Saa jännittää - Minna Martin. Lataa

Lataa Saa jännittää - Minna Martin. Lataa Lataa Saa jännittää - Minna Martin Lataa Kirjailija: Minna Martin ISBN: 9789522887610 Sivumäärä: 160 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 11.82 Mb Sosiaaliset tilanteet ja esiintyminen jännittävät monia meistä.

Lisätiedot

Lataa Lintu ja ääni (+cd) - Riku Cajander. Lataa

Lataa Lintu ja ääni (+cd) - Riku Cajander. Lataa Lataa Lintu ja ääni (+cd) - Riku Cajander Lataa Kirjailija: Riku Cajander ISBN: 9789522542694 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 31.62 Mb Lintu ja ääni esittelee 70 suomalaista lintulajia kuvin,

Lisätiedot

Lataa Musta orkidea - Elina Grundström. Lataa

Lataa Musta orkidea - Elina Grundström. Lataa Lataa Musta orkidea - Elina Grundström Lataa Kirjailija: Elina Grundström ISBN: 9789522402707 Sivumäärä: 225 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 32.32 Mb Valkoiset perhosorkideat ovat Suomen suosituimpia huonekasveja.

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Platinakettu/Kettu Repolainen tehtävät

Platinakettu/Kettu Repolainen tehtävät Platinakettu/Kettu Repolainen tehtävät 1. Kirjoita uutinen kirjan tärkeimmästä tapahtumasta. 2. Etsi viisi lehtikuvaa tai postikorttia, jotka kuvaavat kirjan tapahtumapaikkoja. Esittele ja perustele valintasi.

Lisätiedot

Lataa Kesä autiomaassa - Edward Abbey. Lataa

Lataa Kesä autiomaassa - Edward Abbey. Lataa Lataa Kesä autiomaassa - Edward Abbey Lataa Kirjailija: Edward Abbey ISBN: 9789525459012 Sivumäärä: 322 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 13.89 Mb "Erämaa on välttämätön osa sivistystä."seikkailukas autiomaakirja,

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa.

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa. Lämmittely KIRJASTO Puhutaan kirjastosta! 1. Käytkö sinä usein kirjastossa? Miksi / miksi et? 2. Mitä mieltä olet suomalaisesta kirjastosta? 3. Onko kirjasto sinulle tärkeä paikka? Miksi / miksi ei? 4.

Lisätiedot

Lataa Linnut Suomen luonnossa - Antti Halkka. Lataa

Lataa Linnut Suomen luonnossa - Antti Halkka. Lataa Lataa Linnut Suomen luonnossa - Antti Halkka Lataa Kirjailija: Antti Halkka ISBN: 9789511215165 Sivumäärä: 183 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 12.95 Mb FM Antti Halkka on Suomen luonto -lehden toimittaja.

Lisätiedot

Lataa Erämaan opetus - Gary Snyder. Lataa

Lataa Erämaan opetus - Gary Snyder. Lataa Lataa Erämaan opetus - Gary Snyder Lataa Kirjailija: Gary Snyder ISBN: 9789525500677 Sivumäärä: 303 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.75 Mb Amerikkalainen Gary Snyder (s. 1930) on ekologisen kirjallisuuden

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Lataa Yllättävä luonto - Helena Rönkä. Lataa

Lataa Yllättävä luonto - Helena Rönkä. Lataa Lataa Yllättävä luonto - Helena Rönkä Lataa Kirjailija: Helena Rönkä ISBN: 9789512405305 Sivumäärä: 246 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 24.30 Mb Yllättävä luonto on luontodokumenttityylinen eläintarinakirja,

Lisätiedot

Lataa Turvapaikkoja elämälle. Lataa

Lataa Turvapaikkoja elämälle. Lataa Lataa Turvapaikkoja elämälle Lataa ISBN: 9789529374274 Sivumäärä: 207 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 33.94 Mb Luonnonperintösäätiön 20-vuotisjuhlakirja esittelee 15 aluetta kuvin, kartoin ja monipuolisin

Lisätiedot

KIRJAKORI 2014 Lastenkirjainstituutti toukokuu 2015

KIRJAKORI 2014 Lastenkirjainstituutti toukokuu 2015 KIRJAKORI 214 Lastenkirjainstituutti on asiantuntijaorganisaatio, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää lasten- ja nuortenkirjallisuuden ja lastenkirjan kuvitustaiteen tuntemusta ja tutkimusta. Instituutin

Lisätiedot

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994.

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994. Kertomus Sehrezadesta Viisaan ja rakastetun sulttaanin valtasi viha, kun hänelle selvisi, että hänen kaunis puolisonsa oli pettänyt häntä. Hän surmautti puolisonsa ja otti käyttöön sellaisen tavan, että

Lisätiedot

Henriikka Tavi. huhtikuu. Osuuskunta Poesia

Henriikka Tavi. huhtikuu. Osuuskunta Poesia huhtikuu Henriikka Tavi huhtikuu Osuuskunta Poesia Henriikka Tavi, 2012 kansi Elina Saarinen taitto Henriikka Tavi painatus Hansaprint 2012 ISBN 978-952-5954-43-2 ISBN (pdf) 978-952-5954-44-9 1 . 72

Lisätiedot

Kiinalaiset kuvakirjaimet ( Kanjit)

Kiinalaiset kuvakirjaimet ( Kanjit) Kiinalaiset kuvakirjaimet ( Kanjit) Japanilaiset omaksuivat kiinalaiset kuvakirjaimet, eli Kanjit, 500-700 luvulla j.kr. mutta tieteiden, taiteiden, ja Buddhismin mukana niitä on omaksuttu lisää mantereelta

Lisätiedot

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa Lataa Vuoden luontokuvat 2012 Lataa ISBN: 9789510393260 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.53 Mb Jo yli kolme vuosikymmentä ilmestynyt Vuoden Luontokuvat -teos julkistetaan uudistettuna laitoksena

Lisätiedot

Venäjän kirjallisuutta. Essi, Lotta, Niina

Venäjän kirjallisuutta. Essi, Lotta, Niina Venäjän kirjallisuutta Essi, Lotta, Niina Aleksander Pušhkin 17991837 runoilija, romaani ja näytelmäkirjailija kirjoitti venäjäksi ja ranskaksi Venäjän kultaaika (romantiikka) kutsutaan Venäjän parhaaksi

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot