Vision is our Mission

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vision is our Mission"

Transkriptio

1 FI Vision is our Mission KAMERAJÄRJESTE MÄT NOSTUREIHIN

2 Sisällys See more Work more 6 edut 8 6 järjestelmän yleiskuvaus näkeminen Teleskooppinosturi 6 Latvanosturi 8 Torninosturi 9 Siirrettävä torninosturi 0 Tela-alustainen nosturi Poraus/paalutuskone Ajoneuvonosturi 5 Hydraulinen satamanosturi 6 Ristikko-satamanosturi 7 Konttilukki 8 STS-nosturi 0 Valitse nosturi

3 Edut Let us improve your every day job Parantunut turvallisuus Lisääntynyt tehokkuus Vähemmän vaurioita Parempi ergonomia Kameran avulla koneen kuljettaja voi tehdä töitä tehokkaammin ja turvallisemmin. Voisitko kuvitella ajavasi autoa, jonka peitetyt ikkunat estävät näkyvyyden ja saat ajo-ohjeita kannettavan puhelimen välityksellä? Orlaco-kamerajärjestelmän avulla kuljettaja voi myös nähdä, eikä hänen tarvitse luottaa pelkästään manttelimieheen, joka antaa ohjeita radiopuhelimitse. Jos nostokuorma joutuu epätasapainoon, kuljettaja huomaa sen heti ja voi korjata asian. Orlaco-järjestelmän ansiosta kuljettaja voi myös tarkistaa manttelimiehen antamat ohjeet. Esimerkiksi vasen ja oikea suunta voivat mennä helposti sekaisin. Rakennuspaikalla tehdyissä testeissä on osoitettu, että sokkonostoja Orlaco-kamerajärjestelmän avulla tehneet nosturit suoriutuivat tehtävästä % nopeammin kuin nosturit, joissa ei ollut kamerajärjestelmää. Kenttäkokemukset ovat lisäksi osoittaneet, että kun käytetään kamerajärjestelmää,. kuorma voidaan asettaa paljon tarkemmin. Kuljettaja on vähemmän riippuvainen toisista käyttäessään Orlaco-järjestelmää. Tällöin tarve viestiliikenne vähenee ja nosturin tehokkuus kasvaa. Kaikesta huolimatta onnettomuuksia voi sattua. Suurissa nostureissa on useita suurempia ja pienempiä kulmia, joiden seuraaminen on hankalaa tai mahdotonta, mistä voi olla seurauksena vahinkoja joko nosturille itselleen tai nosturin lähellä oleville kohteille ja henkilöille. Orlacon kamerajärjestelmien avulla kuljettaja voi parantaa näkemistään nosturimallista ja työkohteesta riippumatta. Nykyaikaiset nosturit ovat käyttömukavuudeltaan hyviä esim. ilmastoinnin tai ilmajousitettujen istuintensa ansiosta. Hytin istuma-asento on kuitenkin vakio, ja kuljettajai istuu hytissä suorana. Hänen on silti usein käännyttävä luonnottomiin asentoihin voidakseen nähdä, mitä tapahtuu. Tästä voi aiheutua työperäisiä vammoja tai pahimmassa tapauksessa työkyvyttömyys. Orlacon kamerajärjestelmän avulla kuljettaja voi pysyä oikeassa asennossa ja työskennellä ergonomisemmin ja mukavammin. Kamerajärjestelmästä on siis monenlaista hyötyä.

4 6 Teleskooppinosturi Load moving sight solutions Winchcam WV700 - SIVU 7 Suuremmissa, siirrettävissä teleskooppinostureissa, joissa on raskaat vastapainot tai kaksoiskoukut, suora näkymä hytistä kaikkiin vinttureihin on hyvin rajoitettu. Kuorman seurantaan tarkoitettua näyttöä voidaan käyttää samanaikaisesti Winchcam kanssa. Kuljettaja voi vaihtaa helposti kamerasta toiseen painamalla näytön painiketta. Loadcam V700/ V700 - SIVU / Kuljettajalla ei ole aina parasta mahdollista näkyvyyttä nosturin koukkuun ja siinä olevaan kuormaan esim. silloin, kun kuorma on nostettava suurien rakennusten, koneiden tai rakennelmien yli. Orlacolla on tähänkin ratkaisu. Teleskooppipuomin kärkeen asennettava Loadcam kuvaa suoraan alaspäin koukkua ja kuormaa. Nosturin hytissä on värinäyttö, josta kuljettaja näkee aina selkeän kuvan koukusta. Kuvaa voidaan tarvittaessa zoomata ja nähdä koukku/kuorma tarkemmin. Kaikki on mahdollista. Zoom-kamera voidaan myös siirtää puomin jatkeen kärkeen. Tätä varten tarvitaan erillinen asennusputki ja riittävän pitkä 7-napainen kaapeli. Pitempien jatkeiden (yli 0 m) kanssa suositellaan kelaa. Rearcam RV750 - SIVU 5 Rearcam asennetaan lavetin takaosaan (langattomasti tai vapain liukurenkain) tai vaihtoehtoisesti alavaunuun, jolloin kuljettaja voi nähdä tarkasti kuka tai mitä nosturin takana on. Sidecam SV750 - SIVU 6 Hytin eteen sijoitettava Sidecam auttaa kuljettajaa nosturin kääntämisessä. Järjestelmää voidaan täydentää navigointijärjestelmällä (sivu 7), jolloin siirtyminen paikasta toiseen nopeutuu.

5 8 Latvanosturi Torninosturi 9 Loadcam V700 - SIVU Rearcam RV750 - SIVU 5 Näkyvyys takapuomiin on tärkeää etenkin sellaisilla rakennuspaikoilla, joissa useita erityyppisiä nostureita toimii yhtä aikaa. Kuorman seurantaan tarkoitettua näyttöä voidaan käyttää samanaikaisesti Rearcam kanssa. Kuljettaja voi vaihtaa kamerakuvaa yhden painikkeen painalluksella. Nosturin kuljettaja voi nähdä heti näytöstään, jos nosto on aiheuttamassa vaaraa.kuljettajan ei enää tarvitse luottaa pelkästään muiden radiolla antamiin ohjeisiin. Hän voi tehdä oikeat päätökset välittömästi ja estää mahdolliset onnettomuudet. Myös väärinkäsitysten riski pienenee, koska Loadcam järjestelmä mahdollistaa manttelimiehen antamien ohjeiden varmistamisen.

6 0 Siirrettävä torninosturi Loadcam V700 - SIVU Loadcam näyttää kuvaa työskentelyalueesta. Se asennetaan juoksukissan puomiin ja säädetään kuvaamaan suoraan alaspäin koukkua ja kuormaa. Hytissä olevasta näytöstä nosturin kuljettaja näkee jatkuvasti koukun ja kuorman nostotilanteessa. Rearcam RV750 - SIVU 5 Tekee peruuttamisesta turvallisempaa ja auttaa näkemään, mitä nosturin takana tapahtuu. Rearcam pienentää huomattavasti onnettomuusriskiä. Sidecam SV750 - SIVU 6 Hytin eteen sijoitettava Sidecam auttaa kuljettajaa nosturin kääntämisessä. Järjestelmää voidaan täydentää navigointijärjestelmällä (sivu 7), jolloin siirtyminen paikasta toiseen nopeutuu.

7 Tela-alustainen nosturi Winchcam WV700 - SIVU 7 Näyttöön voidaan yhdistää myös Winchcam. Nosturin kuljettaja voi vaihtaa kameroiden kuvaa pelkästään painiketta painamalla. Suuremmissa tela-alustaisissa nostureissa vinssikamerajärjestelmään on mahdollista liittää lisäkameroita. Samaan näyttöön voidaan liittää enintään kameraa. isävarusteena on saatavana lisäksi ominaisuus, jonka avulla näytössä voidaan näyttää yhtä aikaa jopa neljän kameran kuvaa. Rearcam RV750 - SIVU 5 Tekee peruuttamisesta turvallisempaa ja auttaa näkemään, mitä nosturin takana tapahtuu. Rearcam pienentää huomattavasti onnettomuusriskiä. Loadcam V SIVU Loadcam kuvaa työskentelyaluetta. Se asennetaan juoksukissan puomiin ja säädetään kuvaamaan suoraan alaspäin koukkua ja kuormaa. Hytissä olevasta näytöstä kuljettaja näkee jatkuvasti kohteet koukun ja kuorman asennosta riippumatta.

8 Poraus/paalutuskone Ajoneuvonosturi 5 Loadcam V705 - SIVU Kuljettajalla ei ole aina parasta mahdollista näkyvyyttä nosturin koukkuun ja siinä olevaan kuormaan esim. silloin, kun kuorma on nostettava suurien rakennusten, koneiden tai rakennelmien yli. Orlacolla on tähänkin ratkaisu. Teleskooppipuomin kärkeen asennettava Loadcam kuvaa suoraan alaspäin koukkua ja kuormaa. Nosturin hytissä on vedenpitävä värinäyttö, josta kuljettaja näkee aina selkeän kuvan koukusta. Kuvaa voidaan zoomata tarvittaessa zoom-kameran avulla ja nähdä koukku/kuorma tarkemmin. Kaikki on mahdollista. Rearcam RV750 - SIVU 5 Tekee peruuttamisesta turvallisempaa ja parantaa näkyvyyttä nosturia käännettäessä. Rearcam pienentää huomattavasti onnettomuusriskiä. Voidaan käyttää yhdessä Sidecam kanssa. Sidecam SV750 - SIVU 6 Jos teet jatkuvasti käännöksiä taaksepäin ja eteenpäin, et aina näe, mitä nosturin rinnalla tai takana tapahtuu. Ratkaisu tähän ongelmaan on Sidecam. Siitä on apua etenkin silloin, kun kääntötila on rajallinen. Sivukameraa voidaan käyttää yhdessä Rearcam kanssa.

9 6 Hydraulinen satamanosturi Ristikko-satamanosturi 7 Loadcam V SIVU Tarraimen varteen asennettu kamera varmistaa parhaan näkyvyyden tarraimeen jatkuvasti. Loadcam helpottaa nosturin kuljettajan työtä ja parantaa työskentelyalueen turvallisuutta. Kuljettaja näkee aina, onko rahdin purkutilanteessa laivan rahtitilassa muita työkoneita tai henkilöitä. Winchcam WV700 - SIVU 7 Näyttöön voidaan liittää Winchcam. Nosturin kuljettaja voi vaihtaa kameroiden välillä painamalla painiketta. Vinssikamerajärjestelmään on mahdollista liittää lisäkameroita. Sidecam SV750 - SIVU 6 Jos teet jatkuvasti käännöksiä taaksepäin ja eteenpäin, et aina näe, mitä nosturin vieressä tai takana tapahtuu. Sidecam on ratkaisu silloin, kun kääntötila on rajallinen. Sivukameraa voidaan käyttää yhdessä Rearcam kanssa. Loadcam V SIVU Rearcam RV750 - SIVU 5 Tekee peruuttamisesta turvallisempaa ja parantaa näkyvyyttä nosturia käännettäessä. Rearcam pienentää huomattavasti onnettomuusriskiä. Voidaan käyttää yhdessä Sidecam kanssa. Loadcam kuvaa työskentelyaluetta. Se asennetaan kulkuvaunun puomiin ja säädetään kuvaamaan suoraan alaspäin koukkua. Hytin näytöstä nosturin kuljettaja näkee jatkuvasti koukun ja kuorman nostotilanteessa koukun ja kuorman asennosta riippumatta. Kameran ansiosta kuljettajalla on kattava yleisnäkymä rahtitilaan ja lastauslaituriin.

10 8 Konttilukki 9 Esimerkkejä järjestelmistä RTG-NOSTURI Sidecam SV750 - SIVU 6 Tekee peruuttamisesta turvallisempaa ja auttaa näkemään, mitä nosturin takana ja lähellä tapahtuu. Sidecam pienentää huomattavasti onnettomuusriskiä. Kameraa voidaan käyttää myös konttien asettelun apuna. Aikaa säästyy näin merkittävästi. RMG-NOSTURI STS-NOSTURI Näkymä ajosuuntaan - SIVU Kun kompaktit kamerat (CCC) asennetaan nosturin jalkoihin, kuljettajalla on aina hyvä näkyvyys, ajettaessa vasemmalle tai oikealle. Neljän kameran näkymät voidaan näyttää yhdessä neljään osaan jaetussa näytössä, kun ajoneuvo on paikallaan. Vastaavasti kahden kameran kuvat voidaan jakaa näytössä vierekkäin, kun siirrytään vasemmalle tai oikealle. Tämä vähentää onnettomuusriskiä merkittävästi. Kysy lisätietoja myyjältä. TIETOJA Etsitkö jotain muuta? Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia. Tässä esitettyjä settejä voidaan yhdistellä asiakkaiden vaatimusten mukaan ja niitä voidaan laajentaa lisäkameroiden ja -näyttöjen avulla. Katso, mitä muita vaihtoehtoja ja settejä on jo käytössä ja käytä hyväksesi Orlacon 0 vuoden kokemus alalla. See more Work more 0" CD-näyttö, jossa nelikuvanäkymä (Quad view)

11 0 STS-nosturi Latchcam ESIMERKKI JÄRJESTE MÄSTÄ - SIVU Puomi nostetaan, kun nosturi ei ole käytössä. Latchcam asennetaan nosturin latvaan lähelle lukituspistettä, jolloin kuljettajai voi seurata puomin lukittumista kaikkina aikoina. Loadcam V SIVU Hyvä näkyvyys konttien purkamisessa. Näet hyvin, mitä nosturin takana ja alla tapahtuu. Voit itse määrittää, mihin kohtaan Loadcam asennetaan. Backreachcam ESIMERKKI JÄRJESTE MÄSTÄ - SIVU 5 Taustakamera asennetaan nosturin takatasanteelle. Kuljettaja ei voi käyttää kameraa, vaan se on tarkoitettu logistiikan ja käyttötiimien tarpeisiin. Kamera näyttää verkkosovelluksen kautta nosturin alla olevan työskentelyalueen. Etäohjattava, panoroitava ja kääntöjalallinen kamera näyttää kuvan koko työalueesta. Näkymä ajosuuntaan TIETOJA - SIVU 9 Esimerkkejä järjestelmistä STS-NOSTURI Rearcam RV750 - SIVU Rearcam varmistaa, että kuljettaja voi nähdä STS-nosturin taakse työskentelyalueella kaikkina jatkuvasti. Näytöstä voi nähdä nopeasti alueen, johon kontti on laskettava. Load-Latchcam - SIVU Kontin nostokehän yläpuolelle asennetun oadcam ja nosturin latvaan lähelle lukituspistettä asennetun atchcam yhdistelmä Backreach cam - SIVU 5 Takatasanteelle asennettu zoom-kamera Load-Latch-Rearcam - SIVU 5 Kontin nostokehän yläpuolelle asennetun oadcam, nosturin latvaan lähelle lukituspistettä atchcam ja Rearcam yhdistelmä

12 LOADCAM Loadcam Loadcam LOADCAM Setti sisältää Loadview teleskooppinosturiin setti LV700 AF zoom-kamera sivu 9 Pikairrotussarja, hitsattu sivu 9 Vankka LCD-näyttö ja teline sivu 6 m:n kaapeli sivu 0 50 m:n jousitettu kaapelikela sivu Öljyvaimennettu kamerateline sivu 9 Setti sisältää langattoman Loadview ajoneuvonosturiin setti LV705 Kompakti värikamera (CCC) sivu 8 Pikairrotussarja, hitsattu sivu 9 7" näyttö, vedenp. (IP67) sivu kameran suojus sivu 8 settien edut Teetpä mitä tahansa, haluat nähdä, mitä tapahtuu. Kun työkalut ovat suuria, riittävän näkyvyyden saavuttaminen on haasteellista. Tästä huolimatta monet käyttävät suuria ja mahdollisesti vaarallisia koneita näkemättä riittävän hyvin, mitä ovat tekemässä. Orlacon kuormakamerasetti ratkaisee ongelman. Orlaco-kamera on vankkarakenteinen, jolloin se voidaan asentaa esimerkiksi tela-alustaisen nosturin puomiin. Näin taataan selkeä näkymä työkohteeseen. Työturvallisuus kasvaa ja työ on tehokkaampaa. Meillä on vuosien kokemus nosturien kamerajärjestelmistä, joten tiedämme tarkalleen, mihin kohtaan ja miten kamera pitää asentaa nosturiin. Otamme tietysti myös huomioon omat toiveesi. Käyttösovelluksissa, joissa kaapelin asennus ei ole mahdollista, käytämme taajuusskanneria. Kuljettajalla on aina hyvä näkymä kuormaan langattoman yhteyden kautta. Taajuusskanneri (0000*0 - sivu 0) sovellusalueet Teleskooppinosturi... 6 Torninosturi... 8 atvanosturi... 9 Siirrettävä torninosturi... 0 Tela-alustainen nosturi... Ajoneuvonosturi... 5 Hydraulinen satamanosturi... 6 Ristikko-satamanosturi... 7 STS-nosturi... 0 Taajuusskanneri sivu Öljyvaimennettu kamerateline sivu 9 Setti sisältää langattoman Loadview torninosturiin setti LV700 AF zoom-kamera sivu 9 Vankka LCD-näyttö ja teline sivu Taajuusskanneri sivu Pika-asennussarja sivu 7 Akku sivu Jalkakytkin sivu 6 Virtalähde sivu 6 Säädettävä kiinnitysjalka sivu 8 6 m:n kaapeli sivu 0 See more Work more Setti sisältää langattoman Loadview teleskooppinosturiin setti LV700 AF zoom-kamera sivu 9 Vankka LCD-näyttö ja teline sivu Taajuusskanneri sivu Öljyvaimennettu kamerateline sivu 9 Pikairrotussarja, hitsattu sivu 9 Kaapelin irrotussarja 7-nap sivu Säädettävä kiinnitysjalka sivu 8 6 m:n kaapeli sivu 0 Setti sisältää langattoman Loadview mobiilitorninosturiin setti LV700 AFI-zoom-kamera sivu 9 Vankka LCD-näyttö ja teline sivu Taajuusskanneri sivu Kannatinputki sivu 9 Sovittimen lukitussokka sivu 9 Akku sivuliitännällä sivu Jalkakytkin sivu 6 Latauskaapeli sivu 6 Säädettävä kiinnitysjalka sivu 8 LCD-näytön kaapeli, - kam sivu 6 m:n kaapeli sivu 0

13 LOADCAM Loadcam Rearcam REARCAM 5 Setti sisältää Loadview tela-alustaiseen nosturiin setti LV7050 AFI-zoom-kamera sivu 9 Kaapelikela sivu 9 Vankka LCD-näyttö ja kiinnitysjalka sivu Pikairrotussarja, pultattu sivu 9 ei sisällä kaapeleita* Setti sisältää Loadview ristikkosatamanosturiin setti LV7060 AFI-zoom-kamera sivu 9 Vankka LCD-näyttö ja kiinnitysjalka sivu Pikairrotussarja, pultattu sivu 9 ei sisällä kaapeleita* Setti sisältää Loadview hydrauliseen satamanosturiin setti LV7070 Kompakti värikamera sivu 8 Vankka LCD-näyttö ja kiinnitysjalka sivu ei sisällä kaapeleita* sovellusalueet Teleskooppinosturi... 6 Torninosturi... 8 atvanosturi... 9 Siirrettävä torninosturi... 0 Tela-alustainen nosturi... Poraus/paalutuskone... Ajoneuvonosturi... 5 Hydraulinen satamanosturi... 6 STS-nosturi... 0 settien edut Takakameraratkaisu on usein käytetty vaihtoehto, koska takanäkymän puute on yksi yleisimmistä ongelmista. Tämä setti on yksinkertainen ja vankka ratkaisu siihen. Se on helppo asentaa ja sen käyttö on huoletonta. Näet aina hyvin, ja kameran näkökenttä on suurempi kuin peilin. Tätä settiä voidaan laajentaa joustavasti tarpeen mukaan. Näytöissä on käteviä toimintoja, kuten peilikuva ja tarvittaessa merkkiviivan näyttö, mistä voi olla apua monissa tilanteissa. Näytössä on myös automaattinen kirkkaudensäätö, joka säätää kuvan kirkkautta ympäröivän valaistuksen mukaan. Setti sisältää Loadview latvanosturiin setti LV7080 Orlaco-kameroissa on lämmitys ja ne ovat vedenpitäviä (suojausluokka IP69K). Kamerat kestävät mm. painepesurin vesisuihkun. AFI-zoom-kamera sivu 9 Vankka LCD-näyttö ja kiinnitysjalka sivu Pikairrotussarja, hitsattu sivu 9 Virtalähde sivu 6 ei sisällä kaapeleita* See more Work more Setti sisältää Loadview STS-nosturiin setti LV7090 Setti sisältää Rearview setti RV750 Kompakti värikamera sivu 8 Vankka LCD-näyttö ja kiinnitysjalka sivu ei sisällä kaapeleita* Kompakti värikamera sivu 8 Vankka LCD-näyttö ja kiinnitysjalka sivu ei sisällä kaapeleita* *eri kaapelien kuvaukset sivulla 0. Kysymyksiä? Lähetä sähköpostia info@orlaco.com *eri kaapelien kuvaukset sivulla 0. isätietoja:

14 6 SIDECAM Sidecam Winchcam WINCHCAM 7 settien edut sovellusalueet sovellusalueet settien edut Sivukamerasetti pystyy siihen, mihin peilit eivät pysty: antamaan hyvän näkymän nosturin sivuille. Sokeita katvealueita ei jää. Olosuhteiden tai määräyksien vaativuudesta riippumatta Orlaco toimittaa laatua. Näytöissä on käteviä toimintoja, kuten peilikuva ja tarvittaessa merkkiviivan näyttö, mistä voi olla apua monissa tilanteissa. Näytössä on myös automaattinen kirkkaudensäätö, joka säätää kuvan kirkkautta ympäröivän valaistuksen mukaan. Orlaco-kameroissa on lämmitys ja ne ovat vedenpitäviä. Kamerat kestävät mm. painepesurin vesisuihkun. Teleskooppinosturi... 6 Siirrettävä torninosturi... 0 Poraus/paalutuskone... Ajoneuvonosturi... 5 Konttilukki... 8 Teleskooppinosturi... 6 Tela-alustainen nosturi... Ristikko-satamanosturi... 7 Vinssikamera auttaa sinua näkemään sen, mitä et omin silmin voisi nähdä. Asentamalla yhden tai useamman kameran vinssiin voit ehkäistä kaapelien, vinssien jne. vaurioitumiset ja vahinkojen aiheuttamat viivästykset. Kun valitset oikean asennon kameralle, voit nähdä useita vinssejä. Jos nosturi on suuri ja siinä on paljon vinssejä, voit valita settiin näytön, jossa usean kameran kuva näytetään yhtä aikaa. Näytöissä on käteviä toimintoja, kuten peilikuva ja merkkiviivan näyttö, mistä voi olla apua monissa tilanteissa. Näytössä on myös automaattinen kirkkaudensäätö, joka säätää kuvan kirkkautta ympäröivän valaistuksen mukaan. See more Work more Orlaco-kameroissa on lämmitys ja ne ovat vedenpitäviä. Kamerat kestävät mm. painepesurin vesisuihkun. Setti sisältää Sideview setti SV750 Kompakti värikamera sivu 8 Vankka LCD-näyttö ja kiinnitysjalka sivu ei sisällä kaapeleita* Setti sisältää Winchview setti WV700 Kompakti kamera CCC sivu 8 RLCD-näyttö ja kiinnitysjalka sivu ei sisällä kaapeleita* *eri kaapelien kuvaukset sivulla 0. Kysymyksiä? Lähetä sähköpostia info@orlaco.com *eri kaapelien kuvaukset sivulla 0. isätietoja:

15 8 KAMERAT Vaihe KAMERAT 9 Voit myös suunnitella järjestelmän itse. Seuraavilla sivuilla on yleiskuvaus kaikista Orlaco-tuotteista. Jos mikään tarjoamistamme seteistä ei sellaisenaan sovellu tarpeisiisi, voit suunnitella järjestelmän myös itse. Silloin sinun tarvitsee suorittaa seuraavat vaiheet: Vaihe : Valitse kamera(t) Vaihe : Valitse kaapeli(t) Vaihe : Valitse näyttö Kameroiden teknisiä tietoja Käyttölämpötila -0 C C S R (Sun ight Resistant) -lasi. Kuva on kirkas auringonpaisteesta huolimatta. Kemiallisesti karkaistu lasi Valonherkkyys 0,5 lux Typpitäytteinen vesitiivis kotelo (IP 69K) ämmitettävä linssinsuojus Vaihe : Valitse lisävarusteet Voit valita lisävarusteita, kuten kytkimiä, liittimiä tai jakajia. Järjestelmän asennus on lisävarustevalikoimasta riippumatta helppoa ja nopeaa. (Huomautus: jos kameroita on vähintään, tarvitset myös jakokytkimen (0000) ja lisäkaapeleita (ks. sivu 0.)) (ei kondensoitumista tai huurtumista) Korkea resoluutio Iskun- ja tärinänkestävä Kamerassa on 0,5 m:n kaapeli ja vedenpitävä liitin (00) Jokaiseen käyttötarpeeseen löytyy sopiva linssikulma Kameroiden teknisiä tietoja Käyttölämpötila Sisäänrakennettu kirkkaudensäätö parantaa näkyvyyttä pimeillä alueilla. 6x zoom,,8-8 vaakasuora linssikulma Sisäänrakennettu pimeäkuvaustoiminto (0 lux -tila) Typpitäytteinen, 00 % vesitiivis kotelo (IP 69K) ämmitettävä linssinsuojus (ei kondensoitumista tai huurtumista) Iskun- ja tärinänkestävä Zoom wide 5cm Zoom tele m cm 0,8m AF Zoom,8-8 m m m m CCC CCC 5 / CMOS 5 m m,m Automaattitarkenteiset zoom-kamerat Virransyöttö V - VDC 0050 AF-zoom-kamera (sarjaliitäntä) Sis. 6 m:n 7-nap. liittimellä varustetun monikaapelin (naaras).,6 kg mitat: 60x0x mm (ilman telinettä) m m m m m,5m,m 0,8m 0,m 0,m m,5m m 0,5m 0,m CCC 0 CCC 78 / CMOS 78 CCC 5 CCC CCC 7 Yllä mainitut luvut ovat teoreettisia. Käytännön toteutus voi vaihdella. Zoom wide 5cm Zoom tele m Kompaktit värikamerat (CCC) - VDC CCC suositellaan käytettäväksi edessä/sivulla CCC5 suositellaan käytettäväksi sivulla tai takana CCC5 CMOS -0V suositellaan käytettäväksi sivulla tai takana CCC0 suositellaan käytettäväksi takana 0000 CCC78 suositellaan tietyn prosessin seurantaan CCC78 CMOS -0V suositellaan tietyn prosessin seurantaan CCC78, kirkkaat LED-valot suositellaan tietyn prosessin seurantaan 0000 CCC5 suositellaan tietyn prosessin seurantaan 0000 CCC suositellaan tietyn prosessin seurantaan 0000 CCC7 cm 0,8m suositellaan tietyn prosessin seurantaan 0060 Eristetty autom. tark. kamera (AFI) Suunniteltu nostureihin, jossa kameran on osoitettava kohtisuoraan alaspäin Vaimennin vaimentaa äkilliset liikkeet ja vakauttaa kameraa. Kiinnitystarvikkeet ruostumatonta terästä Sis. 6 m:n 7-nap. liittimellä varustetun monikaapelin (naaras). Käyttölämpötila -0 C C 0060 Eristetty autom. tark. kamera (AFI) "Arctic" Käyttölämpötila -50 C C PTZ-kamera (Pan, Tilt, Zoom) Pan & Tilt Serial VDC PTZ Kääntökulma 0 (70 vasemmalle, 70 oikealle), kallistuskulma 80 (90 ylös, 90 alas) Kääntö/kallistus nopeus,5 /s. 8 esiasetettua kamera-asentoa vesitiivis IP69K Käyttölämpötila -0 C C paino: 5 kg (sis. 5 m kaapelin) AF Zoom,8-8 m

16 KAAPELIT NÄYTÖT 0 Vaihe Vaihe Orlaco-kaapelien edut Orlaco on kehittänyt kaikki kaapelit. Saatavana erikoiskaapeleita mm. ankariin olosuhteisiin. Hylkii öljyä ja bensiiniä. Orlaco-näyttöjen mahdollisuudet Käyttölämpötila -0 C C Tiukat vaatimukset täyttävä iskun- ja tärinänkesto Suojaus - induktiojännitteiltä - ylikuormilta - yli- ja alijännitteiltä Peilikuvatoiminto Kirkas kuva pikselin korkea resoluutio Automaattinen kirkkaudensäätö ympäröivän valaistuksen mukaan Valittavissa kamerakohtaiset merkkiviivat etäisyyden määritystä varten Integroitu häikäisysuoja Näytöt Suojattu kaapeli ankariin olosuhteisiin 005 m m 008 m m " vankka LCD (RLCD) Sis. helposti asennettavan ja säädettävän telineen. Vesitiivis IP66 EMC 00 V/m Syöttöjännite - 0 VDC OSD-kuvaruutuvalikko vankka RLCD Y-haara Vesitiiviit kaapeliliitännät (050 & 0850) EMC 00V/m Öljyn ja bensiinin kestävä Käyttölämpötila -0 C C Tämä kaapeli on suojattu hyvin ankaria olosuhteita vastaan. Suojaus toteutettu sisäisen, galvanoidun teräspunoksen avulla. Saatavana myös muita pituuksia (s. ). Standardi kaapeli Kaapelin avulla järjestelmä voidaan laajentaa näyttämään kameraa/näyttö yhdistettynä vaihtimeen " vankka RLCD (sarjaliitäntä) Zoom-toimintojen käyttö näytön avulla " DDIN DDIN-aukkoon (ISO 776) kojelaudassa, aukon mitat: 8x,5 mm OSD-kuvaruutuvalikko Integroitu näytön käynnistys etukameraa varten Syöttöjännite - 0 VDC m m " vesitiivis LCD (IP67) m m 0090 m Vesitiivis IP67 Alumiini-/ABS-muovikotelo Paino,8 kg Syöttöjännite - 0 VDC Vesitiiviit kaapeliliitännät (08 & 00) Öljyn ja bensiinin kestävä Käyttölämpötila -0 C C napainen 6 m napainen 85 m " LCD Valikko-ohjaus Pelikuvamahdollisuus Iskun- ja tärinänkestävä Syöttöjännite 8-0 VDC Vesitiiviit kaapeliliitännät (00 & 00) Saatavana myös muita pituuksia (s. ) " LCD (sarjaliitäntä) Dynaaminen kaapeli Zoom-toimintojen käyttö (näytön näppäimillä) näytön avulla 0080 m m " LCD Vesitiiviit kaapeliliitännät (0850 & 050) Pehmeä vaippa ja pieni taivutussäde Alin käyttölämpötila -0 C Soveltuu dynaamiseen käyttöön pikseliä Valikko-ohjaus Peilikuvamahdollisuus Iskun- ja tärinänkestävä Syöttöjännite 8-6 VDC Saatavana myös muita pituuksia (s. ).

17 LISÄVARUSTEET LISÄVARUSTEET Vaihe Kytkimet 0000 Jakokytkin Tuloliitännät ja virtalähde enint. kameralle ja Y-haarakaapelin avulla jopa kameralle Näytön lähtöliitäntä Jakokytkin IP67 Vesitiivis IP67 Tuloliitännät ja virtalähde enint. kameralle ja Y-haarakaapelin avulla jopa kameralle Näytön lähtöliitäntä Jakokytkin (sarjaliitäntä IP67) Vesitiivis IP67 Tuloliitännät ja virtalähde sarjaliitäntäiselle zoom-kameralle ja kahdelle kompaktille kameralle Näytön lähtöliitäntä Haaroituskaapelit Y-haara DDIN-näytöille Kaapelin avulla järjestelmä voidaan laajentaa näyttämään kameraa/näyttö yhdistettynä vaihtimeen. Akkupaketit Kameran ohjausyksikkö + Akku Akku VDC, 6A Sis. kierrejohdon (8 m) akun manuaalista latausta varten. Akku on vedenpitävä (sl. IP 65) Sisältää data-antennin Sis. kaapelit videolähetintä, zoom-kameraa, autocontact-kytkentää ja aurinkopaneelia varten. Sis. kauko-ohjaimen kameran käyttöä varten. Voidaan ladata aurinkopaneelin, autocontact-kytkennän tai latauskaapelin avulla. Akun varaus voidaan nähdä hytissä olevasta näytöstä Kameran ohjausyksikkö + Akku (sivuliitäntä) Akku VDC, 6A Sis. kierrejohdon (8 m) ja -napaisen liittimen akun manuaalista latausta varten. Akku on vedenpitävä (sl. IP 65). Sisältää data-antennin. Sis. kaapelit videolähetintä, zoom-kameraa, autom. yhteyttä ja aurinkopaneelia varten. Sis. kauko-ohjaimen kameran käyttöä varten. Voidaan ladata aurinkopaneelin/autocontact-kytkennän avulla. Akun varaus voidaan nähdä hytissä olevasta näytöstä. Lähettimet / Vastaanottimet 0000*0 Taajuusskanneri angaton järjestelmä, jossa lähetin ja vastaanotin Maks. etäisyys 00 m (käyttösovelluksen mukaan) Sisältää virtakaapelin ja säädettävän kiinnitysjalan. isätietoja saat myyjältäsi. Latausjärjestelmät Autocontact-kytkentä, pikaliitin Torninosturin akun latausjärjestelmä Käyttölämpötila -0 C C Aurinkopaneeli Valokuitulähetin/-vastaanotin NTSC- ja PA -kuvajärjestelmät Syöttöjännite - 6 VA ja - 6 VDC Käyttölämpötila Valokuidun paksuus 6,5 µm Yksikiteiset piikennot Kapasiteetti, A (nimellinen,75 A) Mitat 777 x 657 mm Paino 6,7 kg Sis. alumiinisen asennuskehyksen.

18 LISÄVARUSTEET LISÄVARUSTEET 5 Kaapeli/metri (ilman liittimiä) 050 Yleismallin monikaapeli 050 Monikaapeli x koaksiaali + joh. 050 Monikaapeli x koaksiaali 0600 Dynaaminen kaapeli 0900 Virtakaapeli 000 Koaksiaalikaapeli Tarvittavat liittimet voidaan tilata erikseen (s. 5). Sovitinkaapelit Adapteri, -nap. naaras - -nap. naaras Adapteri, -nap. uros - -nap. naaras 000 Adapteri, -nap. naaras - 7-nap. uros 000 Adapteri, -nap. uros - 7-nap. naaras Adapteri (jos käytössä OEM-näyttö) Kaapelikelat 0700 Kaapelirumpu Enint. 50 m kaapelia 0-napaiset Harting-liittimet rummussa Liittimet 08 -napainen naaras, kullattu Suositellaan monikaapelille napainen uros, kullattu Suositellaan monikaapelille Jousitettu kaapelikela Sis. 55 mn kaapelin kelalla, 7-napaisen naarasliittimen ja 5 m näyttökaapelin 7-napaisella urosliittimellä. Pitää kaapelin tiukasti kelattuna napainen naaras PG9, kullattu Suositellaan dynaamiselle kaapelille napainen uros PG9, kullattu Suositellaan dynaamiselle kaapelille napainen naaras, kullattu Suositellaan monikaapelille 050 Videojakaja Orlaco-videojakaja Toiselle ja kolmannelle Orlaco-monitorille VDC Ei sis. kaapeleita/liittimiä. Vaihtokytkin Vaihtokytkin Kamerakuvien vaihtamiseen manuaalisesti esim. muiden valmistajien näyttöihin Kaapelin irrotussarjat Kaapelin irrotussarja 7-nap. 050 Kaapelin irrotussarja -nap. Vesitiivis 0500 Kaapelin irrotussarja 0-nap. 0-napainen Vesitiivis Suojakannet 0 7-napainen uros, kullattu Suositellaan monikaapelille napainen naaras PG9, kullattu Suositellaan dynaamiselle kaapelille napainen uros PG9, kullattu Suositellaan dynaamiselle kaapelille 0600 Tarvittavat kaapelit voidaan tilata erikseen metritavarana (s. ) Laipioliitin -napainen Soveltuu korirakenteiden läpivienteihin Laipioliitin (pitkä) -napainen Soveltuu pitkiin läpivienteihin korirakenteissa Laipioliitin 7-napainen Soveltuu korirakenteiden läpivienteihin.

19 6 LISÄVARUSTEET LISÄVARUSTEET 7 Virtalähde Virtalähde 9-6 V Suurin kaapelipituus 00 m Syöttöjännite 9-6 VDC ähtöjännite VDC Käsiohjain (sarjaliitäntä) Kameratoimintojen käyttöön Zoom-toiminto sis. 5m virtakaapelin Virtalähde kompaktille kameralle/videolähettimelle Virtalähde 0 VAC - VDC Sis. m virtakaapelin Käyttöliittymän ohjauspaneeli (sarjaliitäntä) Sarjaliitäntäisen zoom-kameran ohjaukseen sis. m virtakaapelin. Voi ohjata jokaista näyttötyyppiä. 0508*0 Virtalähde 5-0 V / V lähtöä: akun lataukseen ja näytön virtalähteelle Rakennettu sl:n IP65 vedenpitävään koteloon. Sis. liittimet 00 (5-nap.) ja 0500 (7-nap. uros) Kierrejohdot Akun kierrejohto Sis. 0-napaisen Harting-liittimen (uros) Kokonaispituus 6 m Ohjaus Pienikokoinen joystick Käyttölämpötila -0 C C Asennus ohjauspylvääseen IP0 V / V Nelijakaja Nelijakaja värikanavaa esiasetuksin ja lisävarustein Vaatii sarjaliitäntäisen monitorin. Tilaa myyjältä. Navigointi Garmin-navigaattori TMC-tiedoin Helppo liittää Orlaco-DDIN- tai R CD-näyttöön. Sisäinen muisti SD-korttipaikka karttapäivityksiä varten Sis. TMC-vastaanottimen, kaiuttimen, kauko-ohjaimen ja GPSvastaanottimen. Ei sisällä näyttöä Joystick Sisäänrakennettu Käyttölämpötila -0 C C IP0 Telemecanique Asennusosat Pika-asennussarja Sis. imukupin ja säädettävän pika-asennustelineen näytön asentamiseksi hytin ikkunaan. Sis. magneetin (turvaketjulla) vastaanottimen pika-asennusta varten. Sis. erikoistelineen kameran ja videolähettimen pika-asennusta varten jalkakytkin Zoomaus sisään ja ulos

20 LISÄVARUSTEET LISÄVARUSTEET Öljyvaimennettu kamerateline 000 Kameran suoja CCC-kamerasarjaan 0060 Pika-asennussarja kompaktille kameralle Kameran asentamiseksi eri paikkoihin Sis. kaksi asennuslevyä. Ruostumatonta terästä 0000 Asennuslevyt pika-asennukseen Kameran asentamiseksi eri paikkoihin Ruostumatonta terästä suunniteltu nostureihin, joissa kameran on kuvattava jatkuvasti suoraan alaspäin. Vaimennin vaimentaa äkilliset liikkeet ja vakauttaa kameran. Sopii kaikkiin Orlaco-kameroihin. Muiden valmistajien kameroiden painopiste on tarkistettava. Säädettävä vaimennus Valmistettu kokonaan ruostumattomasta teräksestä. Jos nostureiden kallistuskulma on yli 0 (esim. nivelpuominosturit), voidaan liittää kpl nimikettä kallistuskulman saavuttamiseksi Kannatinputki Ruostumatonta terästä Sis. tukilevyt Sis. lukitussokan 080 Adapteritappi pikakiinnitykseen Ruostumatonta terästä 0070 Kamerateline CCC-kameralle esim. takakameraa varten Teline voidaan ruiskumaalata nosturin väriseksi Asennustelinesarja (lisävaruste) Ruostumatonta terästä 000 CCC-kameroiden iskunvaimentimet Tilanteissa, joissa iskujen vaimentaminen on tärkeää, suosittelemme käyttämään erikoisvalmisteisia iskunvaimentimia CCCkameroiden asennuksessa Pikairrotussarja, hitsattu Ruostumatonta terästä 0050 Kameran asennuskupu Kattoasenteinen, sopii Orlaco-kompaktikameralle (ei. sis kameraa). Alumiinia Sis. asennussarjan Säädettävä kiinnitysjalka mm Näytön kiinnitykseen Alumiinia Säädettävä kiinnitysjalka 90 mm Säädettävä kiinnitysjalka mm /8 UNC Pikairrotussarja, pultattu Ruostumatonta terästä Imukuppi Näyttöjen kiinnitykseen hytin ikkunaan Magneetti 80x8 M0 Videovastaanottimeen pikakiinnitykseen teräsrakenteisiin Sis. turvaketjun.

21 DEMO JÄRJESTELMÄ 0 mahdollisuudet kytkentä Esittely-yksikkö , Malli: nosturit Teleskooppinosturiin (langaton) setti LV700 Esittelynäyttö näyttää kuvaa, joka on suoraan kameran edessä. Järjestelmä on pienikokoinen, ja näytön liikkuva kuva herättää huomion. Järjestelmä on helppo ja kevyt siirtää, ja se voidaan helposti viedä paikan päälle asiakasesittelyjä varten. Kokoonpanoon kuuluu myös esiteteline. 5 Power Power nimikenro sivu Esittelytiskinäyttö 7" DDIN-sarjaliitäntäinen näyttö Automaattitarkenteinen zoom-kamera Kompakti värikamera Virtalähde ja virtajohto Sisältää esitteet. 5 Power Teleskooppinosturi setti LV700 nimikenro sivu Ajoneuvonosturi setti LV705 Esittely-yksikkö Malli: nosturit Power nimikenro sivu Power Orlaco tarjoaa esittelyyksikön (järjestelmän yhteydessä) alennettuun hintaan. Jos haluat lisätietoja esittelypisteestä, ota yhteyttä myyntipalveluumme. Esittely-yksikkö 7" DDIN-sarjaliitäntäinen näyttö Automaattitarkenteinen zoom-kamera 5 metrin monikaapeli Virtalähde ja virtajohto Sisältää esitteet Torninosturi setti LV700 nimikenro sivu * Esittelysalkku Orlacolta on saatavana kannettava esittelysalkku, jonka avulla Orlaco-kamerajärjestelmiä voidaan esitellä paikan päällä. Kuljettaja tai käyttäjä näkee välittömästi, mitä hyötyä järjestelmästä on hänen omassa nosturissaan. Esittelysalkku 7" R CD-näyttö Kompakti värikamera 5 metrin monikaapeli Virtalähde, virtajohto ja yleismallinen tupakansytytinliitäntään kytkettävä pistoke Sisältää esitteet. 6 5 Siirrettävä torninosturi setti LV700 nimikenro sivu järjestelmän yleiskuvaus

22 JÄRJESTELMÄ JÄRJESTELMÄ kytkentä Tela-alustainen nosturi setti LV7050 kytkentä Vaihtoehdot mahdollisuudet - kamerakaapelille nimikenro sivu Power nimike R CD (Y-haara) Y-haara (R CD) CCC AFI Vaihtaja Vaihtajan sarjaliitäntä sivu 8 9 Ristikko-satamanosturi setti LV7060 nimikenro sivu Power Latvanosturi setti LV7080 nimikenro sivu nimikenro sivu Hydraulinen satamanosturi setti LV Power STS-nosturi setti LV nimikenro sivu Takakamera setti RV Sivukamera setti SV Power Vinssikamera setti WV järjestelmän yleiskuvaus 6 5 järjestelmän yleiskuvaus

23 JÄRJESTELMÄ JÄRJESTELMÄ kytkentä kytkentä 5 Konttinosturit (STS, RMG ja RTG) esimerkki järjestelmästä Näkymä ajosuuntaan nimike sivu nimike sivu nimike sivu CCC 8 Koaks. kaapeli 7 Virtakaapeli - Monikaapeli 0 5 Video-ohjausyksikkö - Virtalähde näyttö STS-nosturit esimerkki järjestelmästä Taustakamera nimike sivu nimike sivu PTZ-kamera 9 Monikaapeli 0 Video-ohjausyksikkö - CAT-5-verkkokaapeli m Cam Cam Cam Cam 6 STS-nosturit esimerkki järjestelmästä Kuorma/salpa/takakamera nimike sivu nimike sivu nimike sivu 7" R CD-näyttö Monikaapeli 0 7 CCC 78 8 Yleisvaihdin 5 Virtalähde 6 8 CCC 0 8 Valokuitulähetin/vastaanotin 6 CCC 8 9 Valokuitukaapeli - STS-nosturit esimerkki järjestelmästä Kuorma-/salpakamera nimike sivu nimike sivu nimike sivu CCC 8 Video-ohjausyksikkö - 7 Valokuitukaapeli - Monikaapeli 0 5 Virtalähde 6 Näyttö 0" Sarjaliitäntä 6 Valokuitulähetin power 5 0m m 6 7 5m järjestelmän yleiskuvaus järjestelmän yleiskuvaus

24 6 We take away concerns, so you can stay focused Yritysprofiili Näkeminen Tehtävä Reitti Tulos Orlacon käsitys on, että jokaisen ajoneuvon ja laitteen ympärille tulisi voida nähdä mahdollisimman hyvin. Tätä edellytystä tukevat myös viranomaismääräykset. Optimaalinen näkyvyys parantaa turvallisuutta, käyttömukavuutta ja tehokkuutta, mistä on hyötyä kaikille. Toimimme vankan strategian mukaisesti. Toimitamme ammattimaisia näkemisratkaisuja segmentille, jonka lisävarustemarkkinoista on tulossa maailman suurimpia. Toteutamme sen tavalla, joka antaa vapauden kehittyä tulevaisuutta varten. Pyrimme sen vuoksi saavuttamaan johtavan markkina-aseman. Näkeminen on tehtävämme. Haluamme tarjota parhaat mahdolliset näkemisratkaisut, jotka on valmiiksi mietitty ja räätälöity sinun tarpeisiisi. Tämän toteuttamiseksi haluamme olla ammattimaisten yritysten johtava, luotettava ja innovatiivinen yhteistyökumppani. Haluamme toimia ennakoivasti. Ohjaamme toimintaamme markkinoiden vaatimusten mukaan. Tuloksena ovat innostuneet asiakkaat, jotka vahvistavat imagoamme markkinoilla kertomalla käyttökokemuksistaan eteenpäin. Miten tämä saavutetaan? Miten pääsemme tavoitteeseemme? Kaikella on merkitystä: tuotekehityksellä, tavarantoimituksella, oikeiden resurssien rekrytoinnilla ja tehokkailla prosesseilla. Teemme joka päivä työtä sertifiointien kanssa, testaamme tuotteitamme ja parannamme niiden käyttöominaisuuksia. Teemme kaiken tämän, koska haluamme toimittaa laadukkaita ja räätälöityjä ratkaisuja. Takuun on oltava varma ja palvelun tultava kaupan päälle. Lisäksi isäksi isäksi pyrimme rasittamaan ympäristöä niin vähän kuin mahdollista. Miten tämä hyödyttää sinua, tuotteidemme käyttäjää? Laatuun ja palveluun tulee pyrkiä, mutta tämän tulisi olla jo itsestään selvää. Turvallisuus, käyttömukavuus ja tehokkuus ovat tietysti olennaisia asioita. Parasta Orlacossa on kuitenkin, että sinun ei tarvitse enää huolehtia. Olemme luotettava yhteistyökumppani, joka toimittaa yhtä lailla luotettavia tuotteita. Haluamme aina palvella ja auttaa sinua löytämään oikean ratkaisun tarpeisiisi. Näin voit keskittää huomiosi täysin omaan työhösi. Poistamme huolet, jolloin voit tehdä juuri sitä työtä, jota parhaiten osaat.

25 Vision is our mission ORLACO WORLDWIDE VISION Orlaco Products B.V. Albert Plesmanstraat 77 MN Barneveld Alankomaat PL AD Barneveld Alankomaat Puhelin + (0) Faksi + (0) info@orlaco.com Tekniset tiedot ja käyttöehdot löydät sivuiltamme osoitteesta KAMERAJÄRJESTE MÄT NOSTUREIHIN V.0 FI

Vision is our mission

Vision is our mission FI www.orlaco.com Vision is our mission KAMERA- JÄRJESTELMÄT KUORMA-AUTOIHIN Sisällys See more Work more 4 6 Edut Kameraratkaisut 22 26 30 46 Kokoonpanot Järjestelmän yleiskuvaus Tuotteet Kamera Etukamera

Lisätiedot

Orlaco kamerapaketit nostureille

Orlaco kamerapaketit nostureille Konenäkö Ajoneuvokamerat Orlaco kamerapaketit nostureille Mobiilinosturit Torninosturit Taittopuominosturit www.oem.fi, asiakaspalvelu@oem.fi, PUH, 0207 499 499, FAX 0207 499 456 1 / 13 Ajoneuvonosturit,

Lisätiedot

Kamerapaketit nostureille

Kamerapaketit nostureille Konenäkö Ajoneuvokamerat Kamerapaketit Kamerapaketit nostureille Mobiilinosturit Torninosturit Taittopuominosturit Teleskooppinosturit, sarja LV7010 / LV7015 Teleskooppinosturisarja LV7010, (LV7015 12"

Lisätiedot

Todisteet kaiken varalta

Todisteet kaiken varalta 30 Videotallennin UUTTA Todisteet kaiken varalta Täpäristä tilanteista voi olla hyvä saada tallenne. Uusi videotallennin PerfectView REC 400 tarjoaa tähän monia mahdollisuuksia. Kompaktin laitteen avulla

Lisätiedot

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT T U R V A L L I S U U T T A A J A T E L L E N TUOTELUETTELO 2010 TUOTTEITA, JOIHIN VOIT LUOTTAA Sisällysluettelo 3 Käyttökohteet 4 Järjestelmän komponentit 5 Kamerapaketit 6

Lisätiedot

NOPEUSNÄYTÖT LIIKENNETILASTOT

NOPEUSNÄYTÖT LIIKENNETILASTOT NOPEUSNÄYTÖT JA LIIKENNETILASTOT EVOLIS SOLUTION Maahantuonti ja myynti: Tapio Sorjonen Oy, Saviniemenkatu 23 49200 Hamina ELAN CITE, JOHTAVA EUROOPPALAINEN NOPEUSNÄYTTÖIHIN ERIKOISTUNUT YRITYS Vuodesta

Lisätiedot

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava.

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava. Rolba City Combi City Combi Suunniteltu kaupunkialueille helpottamaan putkistojen huoltotöitä kaikenlaisissa kiinteistöissä kuten esim. ravintoloissa. Se on kompakti ulkopuolelta, mutta siinä on kuitenkin

Lisätiedot

Turvallinen näkymä kuormaja pakettiautoihin

Turvallinen näkymä kuormaja pakettiautoihin 18 Turvallisuutta tien päälle Tarvitsetko lisätietoja? Autamme sinua mielellämme! Tilaa Peruutuskameratesite tai katso nettisivuiltamme osoitteessa www.waeco.com/rvs Turvallinen näkymä kuormaja pakettiautoihin

Lisätiedot

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä!

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Rolba SUPER COMBI Super Combi Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Monen vuoden kokemus ja asiakkailtamme saamamme palaute ovat tehneet

Lisätiedot

TYÖVALOT. ABL 500 LED SL Yksinkertainen mutta luotettava laatuvalo, 400 lumen. DT-liitin. 12/24V. IP68-IP69K. 101x57x97mm.

TYÖVALOT. ABL 500 LED SL Yksinkertainen mutta luotettava laatuvalo, 400 lumen. DT-liitin. 12/24V. IP68-IP69K. 101x57x97mm. TYÖVALOT UUSI ABL LED COMPACT TYÖVALO ABL LED Compact on premiumluokan työvalo huokeaan hintaan. Valo on OEM-laatua varustettu laadukkaalla hejastimella, karkaistulla lasilla jossa jäänpoistotoiminto ja

Lisätiedot

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät 1½" - 8" (40-200 mm) putket 200' (61 m) asti 2" - 12" (50-300 mm) putket 325' (99 m) asti Kuulaohjain Mutterinavain RIDGIDin SeeSnake-videotarkastusjärjestelmät

Lisätiedot

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan 300-900 W Sähkölämmitys 8 mallia Thermoplus Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan Käyttökohteet Thermoplus asennetaan ikkunan yläpuolelle, jossa se estää tehokkaasti

Lisätiedot

VINTTURIT JA TARVIKKEET

VINTTURIT JA TARVIKKEET 50.3.10 Pienet ja kevyet alumiinivintturit WA 50 ja WA 100 Kompakti ja kevyt Suljettu rakenne Hiljainen käytössä Ιtselukkiutuva Kevyt kampivoima Irrotettava kampi Seinäkiinnitys Pintakäsittely: pulverimaalaus

Lisätiedot

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT T U R V A L L I S U U T T A A J A T E L L E N TUOTELUETTELO 2011 TUOTTEITA, JOHON VOIT LUOTTAA Kaikki tämän luettelon MXN-peruutuskamerajärjestelmät ovat korkealaatuisia ja testattuja

Lisätiedot

P6SLite ohjaus- ja zoom komennot

P6SLite ohjaus- ja zoom komennot 1, Ohjaus zoom -toiminnot P6SLite ohjaus- ja zoom komennot Osa 1 pikanäppäintoiminnon Valitse APP-käyttöliittymää ja APP ilmestyy toimintopainikkeeseen. Paina + = ZOOM +, paina - = ZOOM-. 2, Manuaalinen

Lisätiedot

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset Takeina turvallisuus ja järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA 1982 Nostetta korkeuksiin Nostamisen ammattilaiset 1 Nykyaikainen kalusto ja ammattitaitoinen henkilökunta. Takeina turvallisuus ja järkkymätön

Lisätiedot

WGS - Quick-Lock-pikavaihtojärjestelmä

WGS - Quick-Lock-pikavaihtojärjestelmä B:01 WGS Quick-Lock-pikavaihtojärjestelmän etuja WGS Quick-Lock-järjestelmä koostuu kahdesta osasta. Yksi osa (WGS QLRD) asennetaan robottiin ja toiseen osaan (WGS-QLGD) rakennat tarttujasi. Tarttujan

Lisätiedot

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi Meidän visiomme... Asiakkaittemme akunvaihdon helpottaminen...sinun tulevaisuutesi Uusia asiakkaita, lisää kannattavuutta ja kehitystä markkinoiden tahdissa Synergy Battery Replacement Programme The Battery

Lisätiedot

PURISTUS. Mallien määrä. Kapasiteetti mm. Tyyppi. Sivu

PURISTUS. Mallien määrä. Kapasiteetti mm. Tyyppi. Sivu Puristustyökalut Alkuasentoon palautus varmistaa aina saman luotettavan, vedenpitävän liitoksen. Tuottavat erinomaista laatua ja kestävyyttä tukena RIDGIDin elinikäinen takuu. Mallien määrä Kapasiteetti

Lisätiedot

KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT. TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit. Raskaat haarukkatrukit KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT

KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT. TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit. Raskaat haarukkatrukit KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit SATAMANOSTURIT Raskaat haarukkatrukit KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT 2 Konecranes Kääntöpuominosturit TYÖPISTEEN SELKÄRANKA

Lisätiedot

PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS

PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS TM PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS TÄYDELLINEN NÄKYVYYS HiVision on uusi tapa käyttää puutavaranosturiasi kamerateknologian avulla. Se on myös fiksu tapa lisätä tuottavuutta, kasvattaa hyötykuormia ja säästää

Lisätiedot

Green BEAM. LAX 300 G ristilaser luotitoiminnolla. Vihreät laserlinjat optimaaliseen näkyvyyteen kirkkaissa sisätiloissa

Green BEAM. LAX 300 G ristilaser luotitoiminnolla. Vihreät laserlinjat optimaaliseen näkyvyyteen kirkkaissa sisätiloissa Green BEAM LAX 300 G ristilaser luotitoiminnolla Vihreät laserlinjat optimaaliseen näkyvyyteen kirkkaissa sisätiloissa LAX 300 G ristilaser luotitoiminnolla: suunniteltu sisärakennustöihin 1) Iskunkestävä

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje PULLEY-MAN porakonevinssi Käyttö- ja huolto-ohje SISÄLLYSLUETTELO 3 4 SUORITUSARVOT JA TIEDOT TURVALLINEN KÄYTTÖ 5 7 8 10 11 LAITTEEN OSAT JA VAIJERIN ASENNUS LAITTEEN KÄYTTÖ NOSTOISSA LAITTEEN HUOLTO

Lisätiedot

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin PTZ-kamera, joka on suunniteltu sopimaan täydellisesti kaikkialle Kun kiinteä minidome-kamera ei riitä, mutta perinteinen PTZ-kamera on turhan

Lisätiedot

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit Tekninen esite Kolmipisteohjauksen toimimoottorit AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 - DIN EN 14597 sertifioitu turvatoiminto (jousi alas) Kuvaus AMV 10 AMV 13 AMV 20, AMV 30 AMV 23, AMV 33

Lisätiedot

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne.

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Elztrip 00 600-1500 W Sähkölämmitys 3 mallia Elztrip 00 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Käyttökohteet 00 on tarkoitettu yleis- ja lisälämmitykseen sekä ikkunoista tulevan vedon

Lisätiedot

päivää vapaa pistorasiasta!

päivää vapaa pistorasiasta! 365 päivää vapaa pistorasiasta! Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen

Lisätiedot

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Laadukas ja tukeva ruostumattomasta teräksestä valmistettu biojätteen vähennysyksikkö. Laitteessa on yhdistettynä jätemylly ja vedenpoistoyksikkö teräksisessä tiskipöydässä.

Lisätiedot

Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera

Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera HOCHAUFLÖSENDER TOUCHSCREEN UUTTA KOSKETUS- NÄYTTÖ Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera teräväpiirtoa tarkastuksiin Technik nach Maß Made in Germany Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera HD-kosketusnäyttö ja

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT Moottoroitu pakokaasukela sarja 865

TEKNISET TIEDOT Moottoroitu pakokaasukela sarja 865 TEKNISET TIEDOT Moottoroitu pakokaasukela sarja 865 No. 981118101 Kuvaus Rajakytkimet asennettu moottoriyksikköön. Estää letkun ylikelautumisen. Moottori ohjaa kelaa planeettavaihteiston ja rummun päädyn

Lisätiedot

Oehlbach Multiline ja Kindermann KDA eivät ole yhteensopivia keskenään. Oehlbach Multiline RASIAT

Oehlbach Multiline ja Kindermann KDA eivät ole yhteensopivia keskenään. Oehlbach Multiline RASIAT Oehlbach Multiline Oehlbachin PRO IN -malliston innovatiivinen 19-napainen MultiLine-sarja ei aseta uutta standardia ainoastaan asentamisen helppoudelle, vaan tarjoaa myös joustavan ja ammattimaisen ratkaisun

Lisätiedot

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI UUSI Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen -

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Taaksepäin-painike Vieritysrulla/-painike

Lisätiedot

Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta

Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta Vetotapin tunnistin Kahvan tunnistin Lukitushaan tunnistin (LED-valo) TURVAJÄRJESTELMÄ, VOITELU & PAINEILMA Voiteluyksikkö Paineilmajärjestelmä Kiinnityksen

Lisätiedot

SpeedoHealer. Kawasaki-III Harness Kit Sopii: ZX-10R ( 06-07) only

SpeedoHealer. Kawasaki-III Harness Kit Sopii: ZX-10R ( 06-07) only 1 / 5 25.3.2010 16:46 1. Yleistä 2. Ohjeet SpeedoHealer Kawasaki-III Harness Kit Sopii: ZX-10R ( 06-07) only Huomio: SpeedoHealer on tarkoitettu parantamaan nopeusmittarin tarkkuutta. Valmistaja / maahantuoja

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 Unimousen toiminnot 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 Vieritysrulla/-painike Taaksepäin-painike

Lisätiedot

KETJUMURSKAIMET.

KETJUMURSKAIMET. KETJUMURSKAIMET www.ilsbotools.se M120 Säädettävä nosto-/laskunopeus Joustava kiinnitys jalasten asennusta varten M120 M120 -sarja on markkinoiden pienin sarjavalmistettu hihnavetoinen murskain. Malli

Lisätiedot

ATV-sarja FOREST PRO. kuormainvaunut mönkijään MADE IN FINLAND

ATV-sarja FOREST PRO. kuormainvaunut mönkijään MADE IN FINLAND ATV-sarja kuormainvaunut mönkijään MADE IN FINLAND Forest Pro Forest Pro FL Forest Pro Plus 2016 MALLISTO ON SAAPUNUT! Tee mönkijästäsi metsäkone Mönkijä on mainio kulkupeli monenlaisissa maastoissa, mutta

Lisätiedot

Mobiilitasot ergonomiseen työskentelyyn

Mobiilitasot ergonomiseen työskentelyyn Mobiilitasot ergonomiseen työskentelyyn Valmistettu Suomessa 710 SMART 500 -mobiilitaso 450,00 558,00 Siro SMART 500 on käytännöllinen valinta liikkuvuutta ja ergonomisuutta vaativaan työskentelyyn. Kestävän

Lisätiedot

Raskaat taakat helpota käsittelyä WP-nostovaunulla. [65] Nostovaunu. Petteri nostaa joka päivä 1200 litraa keittoa!

Raskaat taakat helpota käsittelyä WP-nostovaunulla. [65] Nostovaunu. Petteri nostaa joka päivä 1200 litraa keittoa! [65] Nostovaunu Petteri nostaa joka päivä 1200 litraa keittoa! Raskaat taakat helpota käsittelyä WP-nostovaunulla WP 65 on suunniteltu taakoille 65 kg saakka. Paino jakautuu tasaisesti neljälle kääntyvälle

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys Siitek Security Oy:n JM -hinnasto. Tarvikkeet & GSM -tuotteet. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Tämä hinnasto on toistaiseksi voimassa ja Siitek Security Oy pidättää oikeuden hinnan muutoksiin. Kaikki

Lisätiedot

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10,

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10, Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT10, TBLZ31141 ja TBLZ12141 1. Yleistä Tiedonsiirtoyksiköstä GOLDen GATE Lonworks on saatavana sarjoja eri GOLD ja COMPACTkoneversioiden liittämistä varten. Sarjoihin sisältyvät

Lisätiedot

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva MyOn HC on suunniteltu aktiiviselle käyttäjälle, joka etsii hinnaltaan edullista ja käyttöominaisuuksiltaan hyvää tuolia, joka on helppo taittaa kokoon käsittelyä, varastointia

Lisätiedot

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö GRUNDFOS Conlift Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö conlift - huolehtii kondenssivedestä CONLIFT luotettava ratkaisu kondensiveden poistoon GRUNDFOSIN KONDENSSIVEDEN POISTOON TARKOITETTUJEN PUMPPAAMOIDEN

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

LISÄTIEDOT JA TILAUKSET

LISÄTIEDOT JA TILAUKSET SCL virtakiskostot LISÄTIEDOT JA TILAUKSET Lisätietoja tuotteesta tai tuotteen tilaus, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista: KOTISIVU www.oem.fi ASIAKASPALVELU Puh. 0207 499 499 SÄHKÖPOSTI info@oem.fi

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija.

Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Monikäyttöiset tela-alustaiset kaivukoneet 6MCR 8MCR 10MCR 712MC 714MCe Kokonaispaino

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN Modul-Express JAKELUAUTOIHIN TAITTUVAT HYLLYT TAITTUVAT HYLLYT Järjestelmä on valmistettu erittäin lujasta teräksestä ja on sekä kevyt että kestävä. Järjestelmä sopii yrityksille, jotka tarvitsevat hyvää

Lisätiedot

PRODUCT CATALOGUE ESLEYHTIÖ OY

PRODUCT CATALOGUE ESLEYHTIÖ OY PRODUCT CATALOGUE ESLEYHTIÖ OY www.esleyhtio.fi info@esleyhtio.fi 014-271 500 Pan and tilt camera PIC 6.0 PELI WLAN 128 GB sisäistä tallenustilaa (korotus mahdollinen) Saatavilla GEJOscan ohjelmisto viemäreiden

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Apukytkin Vääntömomentti Moottori Jousipalautus. Jousipalautus

Tehontarve Pito Mitoitus. Apukytkin Vääntömomentti Moottori Jousipalautus. Jousipalautus ekninen tuote-esite Jousipalautteinen toimilaite turvatoiminnolla rakennusten ilmanvaihtoja ilmastointijärjestelmien peltien säätöön. Ilmastointipelteihin, joiden koko n. 2 m 2 Vääntömomentti: 10 m imellisjännite

Lisätiedot

02 Azura flex VAADI IMULAKAISUKONEELTASI ENEMMÄN!

02 Azura flex VAADI IMULAKAISUKONEELTASI ENEMMÄN! mathieu.fayat.com 02 Azura flex VAADI IMULAKAISUKONEELTASI ENEMMÄN! AZURA FLEX: viisi toimintoa kätevästi yhdessä laitteessa AZURA FLEX on 18 vuoden kokemuksen ja tuotekehityksen tulos. AZURA FLEX on paljon

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Honeywell Adaptec TM. Honeywell. Yksi tyyli. Kolme kokoa. Räätälöity istuvuus ja ominaisuudet. SPERIAN ON NYT HONEYWELL

Honeywell Adaptec TM. Honeywell. Yksi tyyli. Kolme kokoa. Räätälöity istuvuus ja ominaisuudet. SPERIAN ON NYT HONEYWELL Honeywell Adaptec TM Honeywell Yksi tyyli. Kolme kokoa. Räätälöity istuvuus ja ominaisuudet. SPERIAN ON NYT HONEYWELL Honeywell Kapea Tavallinen Leveä Silmät linssien keskelle nenäsillan avulla; väsymys

Lisätiedot

www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä

www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä Moottoroi verhot Glystrolla ja nautit aina verho Tunnet olevasi kuin teatterissa aina kun Glystro -moottoroitu

Lisätiedot

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH 1 Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Interaktiivisten valkotaulujen yleistyessä luokkatiloissa, uuden teknologian näyttöjen suosio on tullut kaikkialla

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome

Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome ABB-Welcome Omakotitalon ovipuhelinjärjestelmä Nykymaailmassa on hyvä tietää kenelle ovensa avaa. Laadukkaalla videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus.

Lisätiedot

LOPPUKÄYTTÄJÄN OHJEET KÄYNNISTYSTÄ, VIRRAN KATKAISEMISTA, ULOSKIRJAUSTA, KANAVAN VAIHTOA JA NÄYTTÖASETUSTEN MUUTTAMISTA VARTEN.

LOPPUKÄYTTÄJÄN OHJEET KÄYNNISTYSTÄ, VIRRAN KATKAISEMISTA, ULOSKIRJAUSTA, KANAVAN VAIHTOA JA NÄYTTÖASETUSTEN MUUTTAMISTA VARTEN. Tele Radio 860 Lion LOPPUKÄYTTÄJÄN OHJEET KÄYNNISTYSTÄ, VIRRAN KATKAISEMISTA, ULOSKIRJAUSTA, KANAVAN VAIHTOA JA NÄYTTÖASETUSTEN MUUTTAMISTA VARTEN. SUOMI/FINNISH JD1-A, JD2-A ARTICLE CODE: 860JD-T4-2-0000,

Lisätiedot

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot.

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. Helppokäyttöinen Kohdejohto ja suuntanuolet tunnistavat nopeasti

Lisätiedot

Merkinanto- ja hälytyslaitteet

Merkinanto- ja hälytyslaitteet Merkinanto- ja hälytyslaitteet uudet tuotteet KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 2 9 Uudet tuotteet 645/844 Äänielementti valotorneille KombiSIGN 70 ja 71 Toistaa valinnaisia MP3-muotoisia äänitteitä (puhe/musiikki/ääni)

Lisätiedot

OEM-tuotteet. Erillisliittimet teollisuussovelluksiin.

OEM-tuotteet. Erillisliittimet teollisuussovelluksiin. OEM-tuotteet Erillisliittimet teollisuussovelluksiin. Optimaalinen liitos alusta loppuun. Hyvä käytettävyys: pistotulppa, liitosjärjestelmä pienjännitealueelle. Käytettävyys on keskeinen tekijä, kun arvioidaan

Lisätiedot

HIGH POWER. Monipuolinen linjalaser helpottaa kohdistamista! UUSI. Innovation in Tools

HIGH POWER. Monipuolinen linjalaser helpottaa kohdistamista! UUSI. Innovation in Tools Innovation in Tools Monipuolinen linjalaser helpottaa kohdistamista! HIGH POWER 3D PowerPlane-Laser 3D ja AutoLine-Laser 3D: Nyt myös kätevällä seinäpidikkeellä UUSI 3D-laserin edut Tehokasta työskentelyä

Lisätiedot

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Tuote-esite Monipuolinen työkalu Hiab XS 033 tarjoaa enemmän Hiab XS 033 on päivittäisiin töihin sopiva suorituskykyinen ja joustava nosturi, jota on kätevä käyttää.

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Jousipalautus. Turvallisuus Suojausluokka II Eristetty Kotelointiluokka NEMA2, UL kotelotyyppi 2 EMC Pienjännitedirektiivi

Tehontarve Pito Mitoitus. Jousipalautus. Turvallisuus Suojausluokka II Eristetty Kotelointiluokka NEMA2, UL kotelotyyppi 2 EMC Pienjännitedirektiivi ekninen tuote-esite Jousipalautteinen toimilaite turvatoiminnolla rakennusten ilmanvaihtoja ilmastointijärjestelmien peltien säätöön. Ilmastointipelteihin, joiden koko n. 4 m 2 Vääntömomentti: 20 m imellisjännite

Lisätiedot

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima FIBOX PIHARASIAT Nopeasti asennettavilla Fibox-piharasioilla suuretkin sähköistysprojektit hoituvat vaivattomasti. Fibox-piharasiat ovat oikea ratkaisu piha-alueiden

Lisätiedot

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Tuote-esite Monipuolinen työkalu Hiab XS 033 tarjoaa enemmän Hiab XS 033 on päivittäisiin töihin sopiva suorituskykyinen ja joustava nosturi, jota on kätevä käyttää.

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional FlyMarker PRO merkintälaite Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO Mobile Kannettavan FlyMarker PRO merkintälaitteen avulla suurten, raskaiden ja vaikeasti liikuteltavien kappaleiden

Lisätiedot

PALAX KLAPIKONEMALLISTO

PALAX KLAPIKONEMALLISTO COMBI M II - 3 KS 35-6 POWER 70S - 10 POWER 100S - 14 PALAX KLAPIKONEMALLISTO Yhteiset ominaisuudet Poistokuljetin Yhteinen ominaisuus kaikille koneille on nyt uudistettu 4,3 m pitkä ja 0,2 m leveä taittuva

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS 2015 Kaikki kodin sähkötoiminnot yhdessä järjestelmässä VALVONTA AUTOTALLIN OVET VERHO-OHJAUS OHJAUSJÄRJESTELMÄ ENERGIANKULUTUS LÄMMITYS VALAISTUS

Lisätiedot

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912 PASSION IN CRANES PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI Since 1912 PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä on maailman kehittynein työpajanosturi. Sen ainutlaatuiset

Lisätiedot

Käsityökaluja muovivannehtimiseen

Käsityökaluja muovivannehtimiseen Käsityökaluja muovivannehtimiseen Akkukäyttöiset käsityökalut Yhdistelmätyökalu Käsikiristin/lukitsin Strapexin edut Käsityökalut, vanne ja huoltopalvelu kokonaispakettina Oikea työkalu Sovellukset käsin

Lisätiedot

e xt treemisti parempi!

e xt treemisti parempi! e xt treemisti parempi! Uusi Truma Mover XT Truma Mover -vaununsiirtojärjestelmät Truma on huipputason tuote Karavaanarit ovat jo yli 15 vuoden ajan käyttäneet matkailuvaunuissaan luotettavia Mover -vaununsiirtojärjestelmiä.

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Tietoverkkotekniikka

Tietoverkkotekniikka R16 Tietoverkkotekniikka Multimediajärjestelmät älykkäisiin asuntoihin Nykyään meillä on kotona erikseen tietoverkkoliitin jokaista käyttöaluetta kohden. Asunnot on usemmiten varustettu sekä puhelin- että

Lisätiedot

Käyttöohje Ohjelmistoversio V MTR kanavainen langaton lähetin mv- ja TC-tuloilla

Käyttöohje Ohjelmistoversio V MTR kanavainen langaton lähetin mv- ja TC-tuloilla Käyttöohje Ohjelmistoversio V1.0 19.10.05 MTR264 4-kanavainen langaton lähetin mv- ja TC-tuloilla YLEISKUVAUS MTR264 on paristokäyttöinen nelikanavainen langaton lähetin. Laite on koteloitu pieneen muovikoteloon,

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen No. 981117101 Kuvaus Turvalukitus mahdollistaa rummun lukitsemisen letkunvaihdon yhteydessä. Räikkämekanismi lukitsee uloskelatun letkun halutulle

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot Tekninen tuote-esite Läppäventtiili kierteettömillä korvakekiinnikkeillä Avoimiin ja suljettuihin kylmän ja lämpimän veden järjestelmiin Lämmitys- ja jäähdytyskojeiden auki-kiinni sovelluksiin Yleiskuvaus

Lisätiedot

-Motorracing Electronics WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE. WB-näyttö Käyttöohje v1.0 12/2011 1/7

-Motorracing Electronics WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE. WB-näyttö Käyttöohje v1.0 12/2011 1/7 WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE 1/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. SPESIFIKAATIO...3 2. ASENNUS... 4 2.1. MEKAANINEN ASENNUS...4 2.2. SÄHKÖINEN ASENNUS...4 3. KÄYTTÖOHJE... 6 3.1. INNOVATE LC-1 OHJELMOINTI...6

Lisätiedot

avarusteita sairaal 2019

avarusteita sairaal 2019 2019 sairaalavarusteita Sisällysluettelo Sivut Nivelvarret ja pidikkeet 3-8 Letkustotelineet 9 10 Laitetasot 11 13 Monitorivarret 14 18 Pystykiskot 19 20 Infuusiotelineet 21 27 Korit 28 36 Kannattimet

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

Liebherr rakennuskoneita Maxpo 2015 messuilla. Olemme osastolla A 60 Esillä on maanrakennuskoneita, materiaalinkäsittelykone ja ajoneuvonostureita

Liebherr rakennuskoneita Maxpo 2015 messuilla. Olemme osastolla A 60 Esillä on maanrakennuskoneita, materiaalinkäsittelykone ja ajoneuvonostureita Lehdistö informaatio Liebherr rakennuskoneita Maxpo 2015 messuilla Olemme osastolla A 60 Esillä on maanrakennuskoneita, materiaalinkäsittelykone ja ajoneuvonostureita Hyvinkää (Suomi) 10.9.2015 Liebherr-

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

Kampanjaesite. Caravan-tuotteet Kesä 2012. Olemme koonneet tähän esitteeseen Caravan-käyttöön soveltuvia tuotteitamme TUTUSTU VALIKOIMAAMME JA TILAA!

Kampanjaesite. Caravan-tuotteet Kesä 2012. Olemme koonneet tähän esitteeseen Caravan-käyttöön soveltuvia tuotteitamme TUTUSTU VALIKOIMAAMME JA TILAA! Kampanjaesite Caravan-tuotteet Kesä 2012 Olemme koonneet tähän esitteeseen Caravan-käyttöön soveltuvia tuotteitamme TUTUSTU VALIKOIMAAMME JA TILAA! Digitaalinen Analoginen Uutuudet! Analoginen ONKO VAUNUSI/AUTOSI

Lisätiedot

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla.

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. Speedohealer V4 Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. 1. Esipuhe Onnittelemme sinua Speedohealer laitteen oston johdosta. HealTech Electronics Ltd. on omistautunut

Lisätiedot

Vaijerivinssi DELTA 160-300 kg / 230V

Vaijerivinssi DELTA 160-300 kg / 230V Vaijerivinssi DELTA 160-300 kg / 230V Käyttöohje (Mallit: CWS 160,230 ja 300) Maahantuoja Suomessa : Carl Stahl Oy Jonkankatu 2, 20360 Turku Puh: 02 2750060 e mail: myynti@carlstahl.fi 1. Teknisiä tietoja

Lisätiedot

CITY- NOSTURIT

CITY- NOSTURIT www.kesla.com CITY- NOSTURIT KESLA PROSTABILITY KAUPUNKIOLOSUHTEISIIN Kesla on kehittänyt City-nostureiden vakaudenhallintajärjestelmän nimeltään prostability. Järjestelmä mahdollistaa nosturin radio-ohjauksen,

Lisätiedot

Elektra - C/F/V/H Kulutusta kestävät lämpöpuhaltimet erittäin vaativiin ympäristöihin

Elektra - C/F/V/H Kulutusta kestävät lämpöpuhaltimet erittäin vaativiin ympäristöihin 3 3-15 kw Sähkölämmitys 14 mallit Elektra - C/F/V/H Kulutusta kestävät lämpöpuhaltimet erittäin vaativiin ympäristöihin Käyttökohteet Elektra-lämpöpuhallinmallisto soveltuu vaativiin ympäristöihin. Lämpöpuhaltimia

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 24 V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 24 V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite GR4A-7 Kiertoliiketoimilaite läppäventtiileille Nimellisvääntömomentti 40 Nm Nimellisjännite AC/DC 4 V Ohjaus auki-kiinni ekniset tiedot Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 4 V Nimellisjännitteen

Lisätiedot