Vision is our mission

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vision is our mission"

Transkriptio

1 FI Vision is our mission KAMERA- JÄRJESTELMÄT KUORMA-AUTOIHIN

2 Sisällys See more Work more 4 6 Edut Kameraratkaisut Kokoonpanot Järjestelmän yleiskuvaus Tuotteet Kamera Etukamera 6 ADR 13 Ympäristö 17 Etu- ja takakamera sekä navigointijärjestelmä 8 Säiliöauto 14 Paloautot 18 Takakamera: kuorma-auto ja perävaunu 10 Pitkät ja raskaat ajoneuvot 12 Kippi- tai konttirekka 15 Dumpperi 16 Bussit 19 Lentokentät 20 Valitse ajoneuvo

3 Let us improve your every day job Edut Parempi turvallisuus Parempi tehokkuus Vähemmän vaurioita Parempi ergonomia Liikenne vilkastuu jatkuvasti. Tilanteesta on syytä pysyä perillä, ja lisäksi määränpäähän pitäisi saapua turvallisesti ajoissa ja ilman vahinkoja. Orlacon kamerajärjestelmä tehostaa työntekoa ja samalla vähentää riskiä, että jotakin tai joku jäisi huomaamatta. Vähemmän riskejä ja parempi turvallisuus. Tämän edun tarjoamme. Hyvä näkyvyys kuorma-auton ympärillä ei ole mahdollinen ilman apua. Orlacon kameraratkaisut tehostavat toimiasi. Enää sinun ei tarvitse poistua autosta arvioimaan etäisyyksiä tehdessäsi ja purkaessasi kuormaa. Tästä on välitöntä taloudellista etua. Edelleen pitää paikkansa vanha klisee, jonka mukaan onnettomuuksia tapahtuu usein, kun pieniä asioita jää huomaamatta. Kuorma-auton ympärillä on paljon katvealueita, jotka voivat, aiheuttaa helposti onnettomuuksia ja vahinkoja itse kuorma-autolle, ihmisille tai lähellä oleville esineille. Orlacon kameraratkaisu tarjoaa kuljettajalle hänen tarvitsemansa ylimääräisen silmäparin, joka voi estää tarpeettomia vahinkoja. Hyvä näkyvyys on aivan yhtä tärkeä kuin hyvä ryhti. Orlaco pyysi TNO:lta raportin näytön optimaalisesta sijainnista ohjaamossa. Raportissa on huomioitu kuvan lävistäjän koko näytössä sekä peilien, tuulilasin ja kuljettajan sijainti. Testitulokset sisältyvät jokaisen järjestelmän asennusoppaaseen. Niillä taataan, että kuljettaja pystyy työskentelemään ergonomisesti ilman lisätoimien tarvetta.

4 6 Etukamera 7 Truck solutions EU:n uusi peilidirektiivi otettiin käyttöön vuonna 2006, ja sitä laajennettiin tammikuussa Sen mukaan kaikissa uusissa kuorma-autoissa Euroopan alueella on oltava etupeilit. Etupeili voidaan korvata ainoastaan hyväksytyllä kamerajärjestelmällä. Etukameran avulla ohjaamon edessä oleva katvealue näkyy täydellisesti. Sen avulla näet pyöräilijät ja jalankulkijat ajoissa. Etukamera SIVU SIVU 31 Etupeili voidaan korvata etukameralla, joka täyttää muun muassa seuraavat vaatimukset. 7 LEDD-näyttö SIVU 34 Pakollinen näkymä eteenpäin, kun ajonopeus on 0-30 km/h. Edellyttää VI-luokan näkökenttää. (2 m ohjaamon etupuolella ja 2 m ohjaamon koko leveydeltä) VI-luokan näkökenttä näkyy näytössä ainoastaan, kun ajonopeus on 0-30 km/h. Näytön ja kameran on täytettävä kaikki tekniset vaatimukset. Näyttö voidaan integroida tai pinta-asentaa ajoneuvon mukaan. Lisäksi se sisältää käteviä ominaisuuksia, kuten automaattinen kirkkauden säätö. Näkyvyys on aina hyvä auringonpaisteen kirkkaudesta tai ympäristön pimeydestä riippumatta. EU*2003/97*2005/27-direktiivi sisältää kuorma-auton peilien tekniset vaatimukset. Orlacon etukamerajärjestelmä täyttää ne kaikki. DDIN-asennuskehys SIVU 35 Näytön asentamiseksi kojelautaan tai ohjaamon kattoon. VI-luokan kameratuki SIVU 36 VI-luokan kameratuki on suunniteltu erityisesti etukameralle. Se laajentaa näkökenttää. Kaapelit ovat suojassa ja siististi poissa näkyvistä.

5 8 9 Etu- ja takakamera sekä navigointijärjestelmä Etukameraa voi laajentaa esimerkiksi takakameralla ja navigointitietokoneella. Tämä hyödyntää näyttöä optimaalisesti. Etukamera SIVU SIVU 31 Etukamera tarjoaa vaaditun näkyvyyden kuorma-auton etupuolella. Vilkaisemalla näyttöä pikaisesti näet, voitko ajaa turvallisesti niin, että yksikään pyöräilijä, jalankulkija tai muu kohde ei jää näkemättä. Takakamera SIVU 31 Takakameran avulla näet kuorma-auton takapuolella olevan alueen. Ohjaamossa oleva näyttö siirtyy automaattisesti tähän kameraan, kun valitset peruutusvaihteen, joten voit peruuttaa turvallisesti. Tietoja Kaapelit: SIVU 32 Järjestelmän yleiskuvaus: SIVU 26 Orlacolla on sopiva kaapeli jokaista kuorma-autotyyppiä varten. Saatavilla on monenpituisia monikaapeleita kuorma-autoihin ja kestäviä kierrejohtoja vetoautoihin/ perävaunuihin. Navigointi: SIVU 40 Hyvä näkyvyys ja selkeät navigointiohjeet ovat mahdollisia samassa näytössä. Tämä yhdistelmä on hyväksytty eurooppalaisten peilidirektiivien mukaisesti. Kuten Orlacolta voi odottaakin, järjestelmän asentaminen on erittäin helppoa.

6 10 Takakamera: kuorma-auto ja perävaunu 11 Orlacolla on erikoiskaapelisarjoja (myös spiraalikaapeleita) kuorma-auton ja perä-/kippivaunun takakameroille. Järjestelmää voi laajentaa etukameralla ja navigointijärjestelmällä. 7 LEDD-näyttö SIVU 34 Kun pysty- ja vaakaviivamerkit ovat oikeassa asennossa, kuorma-auton takana oleva kamera on myös kätevä apuväline liitettäessä perävaunua. Takakamera SIVU 31 Kuorma-auton takakamera takaa näkyvyyden, kun perä- tai kippivaunu ei ole liitetty. Tietoja Perävaunuvaihdin SIVU 38 Erikoiskaapelisarja sisältää vaihtimen. Perävaunuvaihdin takaa, että näyttö näyttää automaattisesti takimmaisen kameran kuvan. Kuljettajan ei tarvitse miettiä asiaa, ja hän voi peruuttaa koko yhdistelmää turvallisesti.

7 12 Pitkät ja raskaat kuorma-autoyhdistelmät ADR 13 Takakamera SIVU 31 Pitkä ja raskas kuorma-autoyhdistelmä (tunnetaan myös nimellä Eco-Combi) on kuorma-auto, jolla kuljetetaan suurempaa kuormaa kuin tavallisella kuorma-autoyhdistelmällä. Saatavissa on useita malleja pitkiin ja raskaisiin kuorma-autoyhdistelmiin, joten kaapelit ovat aina mittatilauksen mukaisia. Tietoja Vaarallisten materiaalien maantiekuljetuksia säätelee Euroopassa ADR-sopimus. Ajoneuvon on täytettävä suuri määrä turvallisuusvaatimuksia, kuten kamerajärjestelmänkin. Turvallisuus on etusijalla näille yrityksille, ja kamerat tukevat turvallisuutta merkittävästi. ADR-säädökset sisältävät tiukkoja kaapelivaatimuksia. Kaikki Orlacon kamerat ja kaapelit ovat näiden tiukkojen vaatimusten mukaisia, ja niissä on TÜV:n merkintä ADR-hyväksynnästä. Takakamera SIVU 31 Akselit Tietoja Näillä kuorma-autoyhdistelmillä on erittäin täsmälliset turvallisuusvaatimukset. Vaikka kamerajärjestelmä ei ole pakollinen, se lisää käyttöarvoa. Pyydä Orlacolta lisätietoja vaatimustesi mukaan räätälöidystä järjestelmästä.

8 14 Säiliöauto Kippi- tai konttirekka 15 Taka-sivukamera SIVU 31 Taka- ja kippikamera SIVU 31 Lisää näkyvyyttä auton ohjaamiseen ja kääntämiseen. Maatilalle saapuessaan näitä kuorma-autoja on voitava ohjata tarkasti päärakennuksen ja ulkorakennusten välissä, ja ulkorakennusten katot ovat usein matalia. Perävaunun sivut eivät näy suoraan sivupeileistä mutkissa. Kuljettajan on tärkeää nähdä, onko ajoneuvon perän kääntäminen turvallista. Orlacon sivukamerasta perävaunun sivut näkyvät selkeästi SIVU 31 Kontin kiinnittämiseen liittyy useita kriittisen tärkeitä vaiheita, jotka on tehtävä nopeasti.kuljettajan on tarkistettava, että kontti on kunnolla kiinni, oikeassa asennossa rungon päällä ja lukittu tukevasti. Orlacon kameran avulla näet kaiken. Kamera, josta näet ohjaamon taakse pienessä kulmassa. Hyvä näkyvyys on erityisen tärkeää. Kamera, josta näet ajoneuvon taakse laajassa kulmassa. Näkyvyys on erityisen tärkeää. Näytössä olevien vaaka- ja pystyviivamerkkien avulla voit määrittää ajoneuvon sijainnin oikein. Etukamera SIVUT 31, SIVUT 31, 36 Takakamera Kun siirryt seuraavaan työtehtävään, järjestelmä siirtyy takakamerasta etukameraan. Etukamera takaa hyvän näkyvyyden ohjaamon eteen, kun lähdet ajamaan pois SIVU 31 Paikalta ei aina voi poistua etuperin. Takakameran avulla näet ajoneuvon takapuolella olevan alueen suoraan. Tietoja Etukamera SIVUT 31, SIVUT 31, 36 Etu- ja sivukameroita on vaikea yhdistää, koska etupeilin irrottaminen on laitonta. Etukameran tuomat edut, tavallista laajempi näkökenttä ja kaiken näkyminen samassa näytössä ovat kuitenkin niin merkittäviä, että etukamera asennetaan useimmiten joka tapauksessa. Myös etupeili säilytetään.

9 16 Dumpperi Ympäristö 17 Kamera, joka parantaa näkyvyyttä lavalle, sekä takakamera SIVU SIVU 31 Jos haluat tarkkailla kuormaa, yksi ratkaisu on kameran asentaminen etulaitaan tai ohjaamon katolle. Lisäksi näet kamerasta, onko ajoneuvo oikeassa asennossa ja onko lava täytetty oikein. Lyhyesti sanottuna se poistaa lisätyövoiman tarpeen, eikä kuljettajan tarvitse siirtyä jatkuvasti ulos ohjaamosta ja takaisin. Kamerat ovat lämmitettyjä ja vesitiiviitä (IP69K). Kamerat voi pestä esimerkiksi painepesurilla, kun ajoneuvoa pestään. Takakamera SIVU 31 NEN säädöksen mukaan takakamera on pakollinen kaikissa jäteautoissa myös ajettaessa eteenpäin. Tietoja Kaapeli: Kameran ja näytön välisen kaapelin on oltava erittäin joustava. Tarvitaan dynaamisia kaapeleita, jotka eivät kulu käytössä. Orlacon dynaamisten kaapelien taivutussäde on erittäin pieni, joten ne ovat optimaalisen turvallisia. Tietoja Ympäristöhuollon ajoneuvoja käytetään usein vilkkailla asuinalueilla. Katvealueiden ongelma on keskeinen tällä alalla. Siksi on loogista, että takakamerat ovat pakollisia jäteautoissa. Niiden ansiosta kuljettaja näkee tilanteen auton takana ja pysyy samalla yhteydessä lastaajiin. Orlacon kamerat parantavat näkyvyyttä myös sivulta lastattavien kuorma-autojen, lakaisinkoneiden, viemäriautojen ja konttirekkojen ympärillä. Orlacon kamerat ovat Euroopan jäteautojen NEN-EN turvallisuussäädöksen mukaisia.

10 18 Paloautot Bussi 19 Takakamera SIVU 31 Takakamera parantaa hälytysajoneuvon henkilökunnan ja sivustakatsojien turvallisuutta. Voit ohjata ajoneuvoa helposti, koska näet ajoneuvon takana olevan alueen. Ohjaamossa oleva näyttö siirtyy automaattisesti takakameraan, kun valitset peruutusvaihteen. Peilidirektiivi ei koske busseja, mutta etukamera ei ole busseissakaan turhaa ylellisyyttä. Kun lähestyt bussipysäkkiä kadun varressa tai asemalla, etukamera takaa, ettei yksikään matkustaja jää näkemättä. Etukamera SIVUT 31, SIVUT 31, 36 Etukamera SIVU SIVU 31 Etukamera tarjoaa vaaditun näkyvyyden kuorma-auton etupuolella. Vilkaisemalla näyttöä pikaisesti näet, voitko ajaa turvallisesti niin, että yksikään pyöräilijä, jalankulkija tai pylväs ei jää näkemättä. Takakamera SIVU 31 Takakameran avulla näet bussin takapuolella olevan alueen. Ohjaamossa oleva näyttö siirtyy automaattisesti tähän kameraan, kun valitset peruutusvaihteen, joten voit peruuttaa turvallisesti. Tietoja Navigointi: Hälytysajoneuvojen henkilökunnan on tärkeää päästä määränpäähän nopeasti. Aikaa ei ole hukattavaksi. Navigointijärjestelmän miellyttävä ääni ohjaa suoraan määränpäähän. Lisätietoja palokunnille tarkoitetuista järjestelmistä on Emergency vision solutions -luettelossamme.

11 20 Lentokentät 21 Kerosiinisäiliöautot: Kamera näyttää täyttökohdan. Asettamalla viivamerkinnän kuljettaja voi pysäyttää ajoneuvon täsmälleen oikeaan kohtaan. Siten hänen ei tarvitse poistua ajoneuvosta tai pyytää apua. Orlacon järjestelmillä on ADR-hyväksyntä, ja ne ovat erinomainen valinta tähän käyttötarkoitukseen. Kamera SIVU 31 Tietoja Aika ja turvallisuus ovat keskeisen tärkeitä lentokentillä. Lentokoneiden saaminen ilmaan ajallaan ja turvallinen laskeutuminen edellyttää suurta määrää henkilökuntaa ja ajoneuvoja. Orlacon kameroilla on erilainen tehtävä kussakin ajoneuvossa. Niiden tarkoitus on kuitenkin sama: turvallisuuden ja tehokkuuden parantaminen. Orlacolla on sopiva ratkaisu kaikkiin käyttötarkoituksiin lentokoneiden vetoajoneuvoista matkatavaroiden käsittelyajoneuvoihin ja teleskooppisista haarukkatrukeista matkustajabusseihin. Esimerkkejä Catering-ajoneuvot: Mikä on paras paikka lastata aterioita lentokoneeseen vahingoittamatta sitä? Jäänsulatusajoneuvot: Kamerat takaavat hyvän näkyvyyden ankarissakin olosuhteissa. Niiden linssin pinta on lämmitetty, mikä estää kondensoitumisen ja huurtumisen jopa -40 asteessa.

12 FRONTCAM FRONTCAM 22 setit setit 23 setti Etukamera Etukamera täyttää rajallisten peilien tehtävän paljon niitä tehokkaammin. Ja peilien tehtävähän on mahdollistaa hyvä näkyvyys ohjaamon etupuolelta ja matkustajan puolelta. 7-tuumainen LEDD-näyttö on helppo asentaa kojelaudan DDIN-aukkoon. Lisäksi näytöissä on käteviä ominaisuuksia, kuten automaattinen kirkkauden säätö. Näkyvyys on aina hyvä auringonpaisteen kirkkaudesta tai ympäristön pimeydestä riippumatta. Orlacon kamerat ovat lämmitettyjä ja vesitiiviitä (IP69K). Kamerat voi pestä esimerkiksi painepesurilla, kun ajoneuvoa pestään. Voit laajentaa tätä kokoonpanoa helposti esimerkiksi takakameralla tai navigointijärjestelmällä. setti Etukamera ja navigointijärjestelmä Hyvä näkyvyys ja selkeät ohjeet samassa näytössä. Etukamera pitää huolen kuorma-autosta ja navigointijärjestelmä takaa, että pääset määränpäähän ilman kiertoteitä. Sisäänrakennettu näytön käynnistys takaa, että järjestelmä on lakivaatimusten mukainen. Näyttö voidaan integroida tai pinta-asentaa ajoneuvon mukaan. Järjestelmä on aina helppo asentaa valinnastasi riippumatta. Lisäksi näytön erittäin selkeä kuva takaa hyvän näkyvyyden. Orlacon kamerat ovat lämmitettyjä ja vesitiiviitä (IP69K). Kamerat voi pestä esimerkiksi painepesurilla, kun ajoneuvoa pestään. Etukamera setti sivu 26 Kompakti kamera CCC sivu 31 7 LEDD-näyttö sivu 34 Monikaapeli 5 m sivu 32 Etukamera setti sivu 26 Kompakti kamera CCC sivu 31 7 LEDD-näyttö sivu 34 Monikaapeli 5 m sivu 32 Etukamera ja navigointijärjestelmä setti sivu 27 Kompakti kamera CCC sivu 31 7 LEDD-näyttö sivu 34 Yleisvaihdin sivu 38 Monikaapeli 5 m sivu 32 Garmin-navigointijärjestelmä sivu 40 valinnainen: valinnainen: Haluatko lisätietoja? Haluatko lisätietoja? DDIN-asennuskehys sivu 35 kameratuki sivu 36 DDIN-asennuskehys sivu 35 kameratuki sivu 36 setit setit

13 FRONTCAM REARCAM 24 setit setit 25 setti Etu- ja takakamera Silmät pään etu- ja takapuolella. Tämä ei ole mitään ylellisyyttä. Etukamera takaa etupuolen näkyvyyden, ja takakamera helpottaa nopeita peruutusliikkeitä. Tämän ratkaisun avulla voit vaihtaa kameran kuvaa näytössä. Ajoneuvon käsittely paranee välittömästi. Kääntyminen ympäri ja mutkissa, peruuttaminen kaikki sujuu paljon entistä helpommin ja turvallisemmin. Orlacon kamerat ovat lämmitettyjä ja vesitiiviitä (IP69K). Kamerat voi pestä esimerkiksi painepesurilla, kun ajoneuvoa pestään. Tätä settiä voi laajentaa helposti navigointijärjestelmällä setti Takakamera Takakamerasetti on suosittu. Ja siihen on syynsä. Huono näkyvyys ajoneuvon takana on yksi yleisimmistä ongelmista. Näytöissä on käteviä ominaisuuksia, kuten peilikuvanäyttö ja viivamerkki tarvittaessa. Tästä on todella apua monissa tilanteissa! Entä automaattinen kirkkauden säätö? Näkyvyys on aina hyvä auringonpaisteen kirkkaudesta tai ympäristön pimeydestä riippumatta. Orlacon kamerat ovat lämmitettyjä ja vesitiiviitä (IP69K). Kamerat voi pestä esimerkiksi painepesurilla, kun ajoneuvoa pestään. Etu- ja takakamera setti sivu 26 Ei sisällä takakameran kaapelia Kompakti kamera CCC115 (etukamera) sivu 31 Kompakti kamera CCC102 (takakamera) sivu 31 7 LEDD-näyttö sivu 34 Yleisvaihdin sivu 38 Monikaapeli 5 m sivu 32 Etu- ja takakamera setti sivu 26 Ei sisällä takakameran kaapelia Kompakti kamera CCC131 (etukamera) sivu 31 Kompakti kamera CCC102 (takakamera) sivu 31 7 LEDD-näyttö sivu 34 Yleisvaihdin sivu 38 Monikaapeli 5 m sivu 32 Takakamera setti sivu 26 Voit laajentaa tätä settiä helposti esimerkiksi Etukameralla tai Navigointijärjestelmällä. Kompakti kamera CCC115 CMOS sivu 31 7 LEDD-näyttö sivu 34 ei sisällä takakameran kaapelia valinnainen: valinnainen: CCC-kameran suojus sivu 36 yleiskaapeli 16 m / 21 m / sivu 32 kuorma-autokaapeli 8 m sivu 33 spiraalikaapeli 3,5 m sivu 33 puoliperävaunukaapeli 25 m sivu 33 DDIN-asennuskehys sivu 35 setit setit

14 JÄRJESTELMÄ JÄRJESTELMÄ 26 kytkentä kytkentä 27 setti setti setti power power setti Kaapeli määräytyy ajoneuvon tyypin mukaan, katso sivua 32 power 1 2 Volvo-setti Volvo-setti power setti Kaapeli määräytyy ajoneuvon tyypin mukaan, katso sivua power power setti Kaapeli määräytyy ajoneuvon mukaan, katso sivua 32 Takakameran kaapelit MAN-setti MAN-setti Ei sisällä takakameran kaapelia, katso sivua MAN-setti Ei sisällä takakameran kaapelia, katso sivua setit setit

15 JÄRJESTELMÄ JÄRJESTELMÄ 28 kytkentä kytkentä 29 setti Säiliöauto Vetoauto Kolme kameraa perävaunussa setti LHV Vetoauto / Perä-/kippivaunu setit setit

16 KAMERAT KAMERAT 30 Vaihe 1 31 Tai voit koota oman järjestelmän Seuraavilla sivuilla on kaikkien Orlacon tuotteiden selkeä yleiskuvaus. Jos et löydä kokoonpanoistamme tarpeisiisi sopivaa ratkaisua, voit koota oman järjestelmän. Prosessi on nelivaiheinen: Vaihe 1: Valitse kamera Vaihe 2: Valitse kaapeli Vaihe 3: Valitse näyttö Kompaktien kameroidemme edut Käyttölämpötila -40 C C SLR (Sunlight Resistant) -lasi. Kuva on selkeä kaikenlaisessa auringonpaisteessa Kemiallisesti karkaistu lasi Valonherkkyys 0,5 lux Typpitäytteinen vesitiivis kotelo (IP 69K) Vaihe 4: Valitse mahdolliset lisävarusteet Voit myös valita lisävarusteluettelosta lisätuotteita, kuten vaihtimia, liittimiä tai jakajia. Järjestelmä on aina helppo asentaa valinnastasi riippumatta. Huomioi: jos käytät vähintään kahta kameraa, tarvitset myös vaihtimen ( ) ja lisäkaapelit (katso sivua 32). Linssin lämmitetty pinta estää kondensoitumisen ja huurtumisen Erinomainen tarkkuus Iskun- ja tärinänkestävä 0,5 m kaapelia kamerasta liittimeen Sopivia linssikulmia saatavilla kaikkiin ratkaisuihin. Kompaktit värikamerat - 12V/DC CCC131 Hyväksytty etukameraksi CCC115 Hyväksytty etukameraksi CCC102 Suositellaan käytettäväksi takana CCC78 Suositellaan tietyn prosessin näkyvyyden parantamiseen CCC54 Suositellaan tietyn prosessin näkyvyyden parantamiseen CCC32 Suositellaan tietyn prosessin näkyvyyden parantamiseen CCC17 Suositellaan tietyn prosessin näkyvyyden parantamiseen CCC102 -PEILI Suositellaan muiden näyttöjen takakameraksi 1m 4m 3m 1m 3m 2,2m CMOS-kamerat V/DC CCC115 CMOS PAL Suositellaan käytettäväksi sivulla tai takana CCC78 CMOS PAL Suositellaan tietyn prosessin näkyvyyden parantamiseen CCC115 CMOS PAL -PEILI Suositellaan muiden näyttöjen takakameraksi 1m 1m 1m 1m 1m 1,5m 1,1m 0,8m 0,4m 0,2m 2m 1,5m 1m 0,5m 0,3m Nämä mitat ovat ainoastaan teoreettisia. Tilanne voi vaihdella käytännössä.

17 KAAPELIT VALINNAT 32 Vaihe 2 lisävarusteet 33 Orlaco-kaapelien edut Kaikki kaapelit ovat Orlacon erityisesti suunnittelemia Erikoiskaapeleita on saatavilla erityistilanteisiin, kuten ankariin olosuhteisiin Hylkii öljyä ja bensiiniä ADR-hyväksyntä Spiraalikaapelisarja Kuorma-autokaapeli 8 m 8 m:n monikaapeli ohjaamon läpi Sisältää 4-nastaisen urosliittimen ( ) ja 10-nastaisen naarasliittimen Öljyn ja bensiinin kestävä IP67 ADR-hyväksyntä Standardi monikaapeli m m m m m m m m Vesitiiviit kaapeliliitännät ( & ) Öljyn ja bensiinin kestävä Käyttölämpötila -30 C C Spiraalivälikaapeli 3,5 m Kaksoiskoaksiaali Öljyn ja bensiinin kestävä IP67 ADR-hyväksyntä Puoliperävaunukaapeli 25 m 25 m:n monikaapeli Öljyn ja bensiinin kestävä IP67 ADR-hyväksyntä Dynaaminen kaapeli m m m m Vesitiiviit kaapeliliitännät ( & ) Pehmeä vaippa ja pieni taivutussäde Sopii käyttöön lämpötilassa -40 C Soveltuu dynaamiseen käyttöön Kääntövarren kaapeli Kääntövarren kaapeli 11 m Monikaapelissa suojaletku Öljyn ja bensiinin kestävä IP67 ADR-hyväksyntä Liitetään perävaunun kaapeliin ( )

18 NÄYTÖT VALINNAT 34 Vaihe 3 Vaihe 4 35 Orlaco-näyttöjen mahdollisuudet Käyttölämpötila -40 C C Tiukat vaatimukset täyttävä iskun- ja tärinänkesto Virtalähde suojaa: - induktiojännitteiltä - ylikuormilta - yli- ja alijännitteiltä Peilikuvan korjaus Selkeä kuva. Erinomainen kuvapisteen tarkkuus Automaattinen kirkkaudensäätö ympäröivän valaistuksen mukaan. Valinnaisena kamerakohtainen viivamerkki näytössä ajoneuvon ja muiden kohteiden etäisyyden optimaaliseen määrittämiseen Integroitu aurinkosuoja Näytön telineet DDIN-näyttötuki LEDD-näytön joustavaan asennukseen ABS + alumiini Näytöt LEDD DDIN-aukkoon (ISO 7736) kojelaudassa, aukon mitat: 183 x 113,5 mm Näyttövalikko (OSD) Integroitu näytön käynnistys etunäkymää varten Syöttöjännite 12-60V/DC DDIN-näyttötuki, joustava LEDD-näytön joustavaan asennukseen ABS + alumiini RLED Sisältää helposti asennettavan ja säädettävän telineen Vesitiivis IP67 Syöttöjännite 12-60V/DC Näyttövalikko (OSD) DDIN-sovitin Näytön asentamiseen Volvon kojelautaan (FH/FM) ABS DDIN-sovitin Näytön asentamiseen Renault Magnumin kojelautaan ABS

19 VALINNAT VALINNAT 36 lisävarusteet lisävarusteet 37 Asennusvarusteet: Kameratuki Esimerkiksi CCC-etukameralle Kuoren voi ruiskumaalata ajoneuvon väriseksi Sisältää asennustarvikkeet Kokoamisvarusteet: Kamerateline Kompaktin Orlaco-kameran teline ABS Sisältää asennustarvikkeet Kameratuki ja jatke CCC-etukameraa (Volvo FM ja FH) varten Kuminen jatkopala Sisältää asennustarvikkeet CCC-kameroiden iskunvaimentimet Jos iskunvaimennus on tärkeää, suosittelemme näitä erityisesti tarkoitukseen suunniteltuja iskunvaimentimia asennettaessa CCC-kameraa Suojus CCC-kamerasarjaan CCC-kameran pikakiinnitys CCC-kameran pika-asennukseen Sisältää kaksi asennuslevyä Ruostumatonta terästä Aerodynaaminen suojus CCC-kamerasarjaan Ruostumatonta terästä Asennuslevy pika-asennukseen CCC-kameran pika-asennukseen Ruostumatonta terästä Kameran jatkotuki 155 mm Ruostumatonta terästä sama reikäkuvio kuin CCC-kameran telineessä Kameran jatkotuki 250 mm Ruostumatonta terästä sama reikäkuvio kuin CCC-kameran telineessä

20 VALINNAT VALINNAT 38 lisävarusteet lisävarusteet 39 Vaihtimet Yleisvaihdin Tulo ja virtalähde enintään kolmelle kameralle, Y- haaroituskaapelia käytettäessä neljälle kameralle. Näytön lähtöliitäntä Näytön käynnistys Sisältää ajopiirturi-/nopeusmittarilähdön Voidaan säätää etukameran automaattista käynnistystä varten, kun nopeus on 0-30 km/h Vaihdin IP67 Vesitiivis IP67 Tulo ja virtalähde enintään kolmelle kameralle, Y- haaroituskaapelia käytettäessä neljälle kameralle. Näytön lähtöliitäntä Haaroituskaapelit Y-haara LEDD-näytöille Radio-/navigointijärjestelmän liitäntä Enintään kahden kameran liittämiseksi Blaupunktnavigointijärjestelmään Blaupunkt-näyttö on hyväksytty etunäkymää varten, kun sen kanssa käytetään mallia CCC 115 tai CCC 131. Takakameran on oltava peili Tällä kaapelilla ja yleisvaihtimella järjestelmä voidaan laajentaa neljään näyttökohtaiseen kameraan Dynafleet-liitäntä Videojakaja Orlaco-videojakaja Dynafleet-ohjaustyökalun liittämiseksi yleisvaihtimeen (Volvo) Toiselle ja kolmannelle Orlaco-näytölle 12 V DC Ei sisällä kaapeleita eikä liittimiä Yleismallinen virtaliitäntä Perävaunuvaihdin CE Takakameran liittämiseen kuorma-autoon ja perä-/ kippivaunuun Vaihtaa automaattisesti, kun yhteys muodostetaan Sisältää 16 m:n kaapelin ja 10-nastaisen liittimen Tämän liitännän ja yleisvaihtimen kanssa voidaan liittää enintään kolme kameraa autojoukon navigoinnin hallintajärjestelmään On käytettävä yhdessä yleisvaihtimen kanssa Sisältää 0,5 m:n virtalähdekaapelin ja 1 m:n kaapelin yleisvaihtimen ja liitännän välille Takakameran on oltava peili Näytön jakaja, anamorfinen kuva Näytössä näkyy kahden kameran kuva samanaikaisesti Ei yhdessä etukameran kanssa V

21 VALINNAT VALINNAT 40 lisävarusteet lisävarusteet 41 Navigointijärjestelmä Garmin-navigointijärjestelmä ja TMC Helppo liittää Orlaco LEDD -näyttöön Sisäinen muisti SD-korttipaikka karttapäivityksiä varten Sisältää TMC-vastaanottimen, kaiuttimen, kauko-ohjaimen ja GPS-vastaanottimen Ei sisällä näyttöä Sovitinkaapelit Sovitinkaapeli, 4-nast. naaras - 4-nast. naaras Sovitinkaapeli, 4-nast. uros - 4-nast. naaras Sovitinkaapeli (RCA-liitin) Sovitinkaapeli Volvo ECU Uni Digitaalinen MPEG2-videotallennin Easysolid-tallennin CompactFlash-tallennus Kompakti kotelo ruostumatonta terästä Sisältää 32 Gt:n CF-kortin enintään 72 tunnin tallennusta varten Videosilmukkatoiminto V/DC Sisältää CF-kortinlukijan Automaattinen aikaleima Sovitinkaapeli Interactor Orlaco-kaapeli - GreenCat Top IQ Orlaco-kaapeli - GreenCat Top IQ Kamerakaapeli B4P - BNC Kaapeli/metri (ilman liittimiä) Yleismallin monikaapeli Monikaapeli 1x koaksiaali + 12 johtoa Monikaapeli 2x koaksiaali Dynaaminen kaapeli Virtakaapeli Koaksiaalikaapeli Sovitinkaapeli, video ja signaali Snooper Liittimet voi tilata erikseen (sivu 43).

22 VALINNAT VALINNAT 42 lisävarusteet lisävarusteet 43 Jatkokaapelisarjat Jatkokaapeli Kuorma-autolle ja perävaunulle, manuaalinen Virtajohto Pituus 2 m Jatkokaapeli Kuorma-autolle ja perävaunulle, automaattinen Liittimet nastainen naaras, kullattu Sopii monikaapelille nastainen uros, kullattu Sopii monikaapelille nastainen naaras PG9, kullattu Sopii dynaamiselle kaapelille nastainen uros PG9, kullattu Sopii dynaamiselle kaapelille Jatkokaapeli Kuorma-autolle ja kippivaunulle, manuaalinen Kaapelin irrotussarjat Kaapelin irrotussarja 7 nastaa Vesitiivis Mukana tiivisteholkit Jatkokaapeli Kuorma-autolle ja kippivaunulle, automaattinen Kaapelin irrotussarja 10 nastaa Vesitiivis Mukana tiivisteholkit

23 VALINNAT INFO 44 lisävarusteet sertifikaatit 45 Kaapelin irrotussarjat 10 nastaa Yksittäiset osat Pinta-asennettava kotelo 10 nastaa Naarasliitin 10 nastaa Kotelo 10 nastaa Sertifikaatit ISO 9001: 2008 ISO 14001: 2004 EMC-kamera EMC-näyttö ADR e e TU-EGG Etukameran osien tyyppihyväksyntä: DDIN EU*2009/97*2005*27*01*0003 LEDD e4-46r Urosliitin 10 nastaa Supistusmuhvi Kierrekorkki PG 7, muovia Virtalähde Virtalähde 9 36 V Suurin kaapelipituus 200 m Syöttöjännite 9 36 V/DC Lähtöjännite 12 V/DC Esittelyjärjestelmät Esittelytiskinäyttö Esittelytiskinäytön kamerajärjestelmä näyttää tarkasti, mitä linssin edessä tapahtuu. Näytössä liikkuva kuva houkuttaa kävijöitä lähemmäksi. Sen kompakti kokoonpano vie vain vähän tilaa ja sen kuva houkuttaa katsojia. Ota se mukaasi, kun käyt asiakkaiden luona. Tilaa on myös esitteille Suuri esittelykotelo Esittelykotelo mahdollistaa "mobiilin" esittelyn. Kotelo mahdollistaa esittelyn paikan päällä monenlaisissa hyötyajoneuvoissa, jotta kuljettajat voivat kokea kameranäyttöjärjestelmän edut kuorma-autossaan Miksi valita Orlacon kamera-/näyttöratkaisuja? Orlaco on johtava älykkäiden, kestävien ja näkyvyyttä parantavien kamera-/näyttöjärjestelmien suunnittelija. Hollantilaisyritys, jolla on yli 20 vuoden kokemus näkyvyyttä parantavista erityiskamera-/-näyttöratkaisuista, tunnetaan laadukkaista tuotteistaan ja pienistä käyttökustannuksistaan. Orlacolla on pitkäkestoiset yhteydet valmistajiin ja jakelijoihin oman maailmanlaajuisen tytäryhtiö- ja edustajaverkostonsa kautta. Alkaessaan suunnitella kameroita ja näyttöjä Orlaco otti yhteyttä alan suuriin yrityksiin tietojen hankkimiseksi yritysten keskeisimmistä optimaalista näkyvyyttä koskevista vaatimuksista. Tärkein vaatimus oli erinomainen kuvanlaatu kaikissa tilanteissa ja muita tärkeitä seikkoja olivat luotettavuus ankarissa olosuhteissa (painepuhdistus, lämpötilat, EMC ja tärinä). Näiden vaatimusten täyttämiseksi Orlaco uusi koko ratkaisuvalikoimansa ja tarkisti samalla kaikki suunnittelunsa osa-alueet perusteellisesti. Kaikki osat, kuten kotelo, optiikka, ohjelmistot ja elektroniikka, oli päivitettävä, ja Orlaco sijoittikin merkittävästi innovaatioon ja tuotesuunnitteluun. Jokainen yksittäinen osa on Orlacon itse suunnittelema, joten se pystyy tarjoamaan asiakkaille erittäin joustavasti monenlaisia liitäntöjä ja malleja. Koska kaikki Orlacon tarvitsemat tiedot ja kokemus ovat yrityksessä itsessään, integrointi asiakasjärjestelmiin on suhteellisen helppoa. Kokonaiskustannukset ovat toinen tärkeä tekijä jokaisessa projektissa. Koska koko tuotanto on Orlacon hallinnassa, olemme onnistuneet lyhentämään koko ketjua loppuasiakkaisiin asti ja jakaa kertyneet kustannussäästöt asiakkaidemme kanssa. Orlacon ovat kansainvälisten standardien, sääntöjen ja säädösten mukaisia, joten ajoneuvojen sertifikaattien saaminen ei viivästy. Orlaco keskittyy ennen kaikkea tuotteiden luotettavuuteen ja järjestelmän ympärivuorokautiseen laatuun pitkällä ajanjaksolla, mikä parantaa sijoituksen tuottoa.

24 46 We take away concerns, so you can stay focused Yritysprofiili Näkeminen Tehtävä Reitti Tulos Optimaalinen näkyvyys kaikkien ajoneuvojen ympärillä on Orlacon vision keskeinen osa. Eikä tämä johdu pelkästään laeista ja säädöksistä. Loppujen lopuksi optimaalinen näkyvyys parantaa turvallisuutta, käyttömukavuutta ja tehokkuutta. Näistä eduista hyötyvät kaikki. Työmme perustuu hyvin perusteltuun strategiaan. Toimitamme ammattimaisen kameraratkaisun kaikkiin tilanteisiin alalla, josta on kehittymässä yksi maailman suurimmista lisävarustemarkkinoista. Käyttämämme tapa mahdollistaa vapaan kehityksen tulevaisuudessa. Siksi pyrimme johtavaan asemaan. Näkeminen on missiomme. Haluamme tarjota optimaalisen näkyvyyden, valmiin ja räätälöidyn ratkaisun, johon voi luottaa. Siksi haluamme olla yritysten johtava kumppani, luotettava ja innovatiivinen kumppani, jolla on ennakoiva asenne. Koordinoimme toimintamme markkinoiden vaatimusten mukaan. Tämä lisää asiakkaiden intoa, ja he vahvistavat imagoamme markkinoilla suullisen mainonnan kautta. Miten pääsemme tähän tavoitteeseen? Miten saavutamme sen? Kaikki toimemme ovat ratkaisevan tärkeitä kehitystyöstä toimitukseen. Resursseja on käytettävä harkitusti ja prosessien on oltava rakenteellisesti tehokkaita. Sertifikaatit ovat mielessämme päivittäin, kun testaamme tuotteitamme ja kehitämme niiden helppokäyttöisyyttä. Tällä kaikella pyrimme tuottamaan laadukkaita, räätälöityjä ratkaisuja. Takuumme on oltava vakaa, ja hyvä palvelu on itsestäänselvyys. Lisäksi pyrimme minimoimaan ympäristövaikutukset. Mitä tämä sitten tarkoittaa tuotteidemme käyttäjille? Se tarkoittaa laatua ja erinomaista huoltoa, joiden pitäisi olla selviöitä. Myös turvallisuus, käyttömukavuus ja tehokkuus ovat erinomaisia etuja. Parasta kuitenkin on se, että Orlacon ansiosta voit olla rauhallisin mielin. Olemme luotettava kumppani ja tarjoamme yhtä luotettavia tuotteita. Haluamme auttaa aina, ja avullamme löydät oikean ratkaisun ongelmaasi. Entä tulos? Voit keskittyä kokonaan työskentelyyn. Poistamme huolet, jotta voit keskittyä siihen, mitä osaat parhaiten!

25 Vision is our mission ORLACO WORLDWIDE VISION Orlaco Products B.V. Albert Plesmanstraat MN Barneveld The Netherlands PO Box AD Barneveld The Netherlands Puhelin +31 (0) Faksi +31 (0) Tekniset tiedot ja käyttöehdot ovat sivustossamme osoitteessa KAMERA- JÄRJESTELMÄT KUORMA-AUTOIHIN V1.0 FI

Vision is our Mission

Vision is our Mission FI www.orlaco.com Vision is our Mission KAMERAJÄRJESTE MÄT NOSTUREIHIN Sisällys See more Work more 6 edut 8 6 järjestelmän yleiskuvaus näkeminen Teleskooppinosturi 6 Latvanosturi 8 Torninosturi 9 Siirrettävä

Lisätiedot

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT T U R V A L L I S U U T T A A J A T E L L E N TUOTELUETTELO 2010 TUOTTEITA, JOIHIN VOIT LUOTTAA Sisällysluettelo 3 Käyttökohteet 4 Järjestelmän komponentit 5 Kamerapaketit 6

Lisätiedot

Todisteet kaiken varalta

Todisteet kaiken varalta 30 Videotallennin UUTTA Todisteet kaiken varalta Täpäristä tilanteista voi olla hyvä saada tallenne. Uusi videotallennin PerfectView REC 400 tarjoaa tähän monia mahdollisuuksia. Kompaktin laitteen avulla

Lisätiedot

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT T U R V A L L I S U U T T A A J A T E L L E N TUOTELUETTELO 2011 TUOTTEITA, JOHON VOIT LUOTTAA Kaikki tämän luettelon MXN-peruutuskamerajärjestelmät ovat korkealaatuisia ja testattuja

Lisätiedot

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät 1½" - 8" (40-200 mm) putket 200' (61 m) asti 2" - 12" (50-300 mm) putket 325' (99 m) asti Kuulaohjain Mutterinavain RIDGIDin SeeSnake-videotarkastusjärjestelmät

Lisätiedot

Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta

Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta Vetotapin tunnistin Kahvan tunnistin Lukitushaan tunnistin (LED-valo) TURVAJÄRJESTELMÄ, VOITELU & PAINEILMA Voiteluyksikkö Paineilmajärjestelmä Kiinnityksen

Lisätiedot

Turvallinen näkymä kuormaja pakettiautoihin

Turvallinen näkymä kuormaja pakettiautoihin 18 Turvallisuutta tien päälle Tarvitsetko lisätietoja? Autamme sinua mielellämme! Tilaa Peruutuskameratesite tai katso nettisivuiltamme osoitteessa www.waeco.com/rvs Turvallinen näkymä kuormaja pakettiautoihin

Lisätiedot

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin PTZ-kamera, joka on suunniteltu sopimaan täydellisesti kaikkialle Kun kiinteä minidome-kamera ei riitä, mutta perinteinen PTZ-kamera on turhan

Lisätiedot

Käyttö ja velvollisuudet. Käyttötarkoitus. Kohderyhmä. Edellytykset. Dokumentoidun tarkastuksen vaatimukset

Käyttö ja velvollisuudet. Käyttötarkoitus. Kohderyhmä. Edellytykset. Dokumentoidun tarkastuksen vaatimukset Kohderyhmä Scanian päällirakennetiedot on pääosin tarkoitettu päällirakentajille ja ne koskevat kaikkia Scanian kuorma-autoalustoihin ja valmiisiin kuorma-autoihin tehtyjä päällirakenteita ja muutostöitä.

Lisätiedot

PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS

PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS TM PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS TÄYDELLINEN NÄKYVYYS HiVision on uusi tapa käyttää puutavaranosturiasi kamerateknologian avulla. Se on myös fiksu tapa lisätä tuottavuutta, kasvattaa hyötykuormia ja säästää

Lisätiedot

ClearAccent Edullinen upotettava LEDspottivalaisin

ClearAccent Edullinen upotettava LEDspottivalaisin Lighting ClearAccent Edullinen upotettava LEDspottivalaisin ClearAccent ClearAccent on edullinen upotettava spottivalovalikoima, joka on suunniteltu korvaamaan halogeenivalaisimet. Hinnan edullisuus ja

Lisätiedot

Kamerapaketit nostureille

Kamerapaketit nostureille Konenäkö Ajoneuvokamerat Kamerapaketit Kamerapaketit nostureille Mobiilinosturit Torninosturit Taittopuominosturit Teleskooppinosturit, sarja LV7010 / LV7015 Teleskooppinosturisarja LV7010, (LV7015 12"

Lisätiedot

TYÖVALOT. ABL 500 LED SL Yksinkertainen mutta luotettava laatuvalo, 400 lumen. DT-liitin. 12/24V. IP68-IP69K. 101x57x97mm.

TYÖVALOT. ABL 500 LED SL Yksinkertainen mutta luotettava laatuvalo, 400 lumen. DT-liitin. 12/24V. IP68-IP69K. 101x57x97mm. TYÖVALOT UUSI ABL LED COMPACT TYÖVALO ABL LED Compact on premiumluokan työvalo huokeaan hintaan. Valo on OEM-laatua varustettu laadukkaalla hejastimella, karkaistulla lasilla jossa jäänpoistotoiminto ja

Lisätiedot

WGS - Quick-Lock-pikavaihtojärjestelmä

WGS - Quick-Lock-pikavaihtojärjestelmä B:01 WGS Quick-Lock-pikavaihtojärjestelmän etuja WGS Quick-Lock-järjestelmä koostuu kahdesta osasta. Yksi osa (WGS QLRD) asennetaan robottiin ja toiseen osaan (WGS-QLGD) rakennat tarttujasi. Tarttujan

Lisätiedot

Lakisääteiset vaatimukset. Yleisiä tietoja laeista ja määräyksistä

Lakisääteiset vaatimukset. Yleisiä tietoja laeista ja määräyksistä Yleisiä tietoja laeista ja määräyksistä Yleisiä tietoja laeista ja määräyksistä Kaikissa maissa sovelletaan lakisääteisiä vaatimuksia ajoneuvoille, joilla ajetaan yleisillä teillä. EU:ssa ne koordinoidaan

Lisätiedot

X MOBOTIX AG. Mobotix-valvontakamerat osana JotBar-kulunvalvontaratkaisua

X MOBOTIX AG. Mobotix-valvontakamerat osana JotBar-kulunvalvontaratkaisua MOBOTI AG Työajan- ja töidenseuranta Kulunvalvonta Varastonhallinta Muovikorttiratkaisut Mobotix-valvontakamerat osana JotBar-kulunvalvontaratkaisua Menestystekijät MOBOTI AG Säänkestävyys vakiona ilman

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Kaukana kotoa, ja sitten sääkin heittäytyy hankalaksi. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi alkaa tuiskuta. Tuuli

Lisätiedot

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin 2 Modulaarinen kattokaiutin Suunniteltu helppoon asennukseen Sopii melkein kaikkiin kattotyyppeihin Innovatiivinen modulaarirakenne Helppo

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi Testo 106-T1:ssä on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä ohueen mittauskärkeen joka ei jätä jälkiä. Testo 106-T1 soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden lämpötilojen mittaukseen esimerkiksi

Lisätiedot

Honeywell Adaptec TM. Honeywell. Yksi tyyli. Kolme kokoa. Räätälöity istuvuus ja ominaisuudet. SPERIAN ON NYT HONEYWELL

Honeywell Adaptec TM. Honeywell. Yksi tyyli. Kolme kokoa. Räätälöity istuvuus ja ominaisuudet. SPERIAN ON NYT HONEYWELL Honeywell Adaptec TM Honeywell Yksi tyyli. Kolme kokoa. Räätälöity istuvuus ja ominaisuudet. SPERIAN ON NYT HONEYWELL Honeywell Kapea Tavallinen Leveä Silmät linssien keskelle nenäsillan avulla; väsymys

Lisätiedot

NOPEUSNÄYTÖT LIIKENNETILASTOT

NOPEUSNÄYTÖT LIIKENNETILASTOT NOPEUSNÄYTÖT JA LIIKENNETILASTOT EVOLIS SOLUTION Maahantuonti ja myynti: Tapio Sorjonen Oy, Saviniemenkatu 23 49200 Hamina ELAN CITE, JOHTAVA EUROOPPALAINEN NOPEUSNÄYTTÖIHIN ERIKOISTUNUT YRITYS Vuodesta

Lisätiedot

Orlaco kamerapaketit nostureille

Orlaco kamerapaketit nostureille Konenäkö Ajoneuvokamerat Orlaco kamerapaketit nostureille Mobiilinosturit Torninosturit Taittopuominosturit www.oem.fi, asiakaspalvelu@oem.fi, PUH, 0207 499 499, FAX 0207 499 456 1 / 13 Ajoneuvonosturit,

Lisätiedot

Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome

Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome ABB-Welcome Omakotitalon ovipuhelinjärjestelmä Nykymaailmassa on hyvä tietää kenelle ovensa avaa. Laadukkaalla videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus.

Lisätiedot

Kamera. Mini Dome -verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2312-I5, DS-2CD2332-I5 UD.

Kamera. Mini Dome -verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2312-I5, DS-2CD2332-I5 UD. Kamera Mini Dome -verkkokamera Pikakäyttöohje---suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2312-I5, DS-2CD2332-I5 UD.6L0201B1256A01EU 1 Tietoja säädöksistä Mini Dome -verkkokamera Pikakäyttöohje EU:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Hälytyskeskus antaa ilmoituksen, ja samalla sää heittäytyy hankalaksi. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi alkaa

Lisätiedot

Kamera. Bullet-verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2212-I, DS-2CD2232-I UD.6L0201B1270A01EU

Kamera. Bullet-verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2212-I, DS-2CD2232-I UD.6L0201B1270A01EU Kamera Bullet-verkkokamera Pikakäyttöohje---suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-CD1-I, DS-CD3-I UD.6L001B170A01EU 0 Tietoja säädöksistä Bullet-verkkokamera Pikakäyttöohje EU:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Kaikki näyttää hyvältä ja leppoisalta. Kunnes sää muuttuu ja pyry on totta. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi

Lisätiedot

Iridium² LED Mini valaisee tietä eteenpäin

Iridium² LED Mini valaisee tietä eteenpäin Lighting Iridium² LED Mini valaisee tietä eteenpäin Iridium LED Mini Pienikokoisen Mini Iridium² LED - tuoteperheen toisen sukupolven tievalaisimet sopivat entistä useampiin käyttökohteisiin. Tehokkaampi

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Uppoasennettavan ovikojeen värikamera 1265..

Käyttöohjeet. Uppoasennettavan ovikojeen värikamera 1265.. Käyttöohjeet Uppoasennettavan ovikojeen värikamera 1265.. Laitekuvaus Värikamera kuuluu Gira-ovipuhelinjärjestelmään ja sillä laajennetaan uppoasennettavan ovikojeen toimintoja. Värikamerassa on seuraavat

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys Siitek Security Oy:n JM -hinnasto. Tarvikkeet & GSM -tuotteet. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Tämä hinnasto on toistaiseksi voimassa ja Siitek Security Oy pidättää oikeuden hinnan muutoksiin. Kaikki

Lisätiedot

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas 32 220 9865 Texa Konfort 780R Bi Gas on täysautomaattinen ilmastointijärjestelmän huoltolaite sekä R134a että R1234yf kaasuille. Laitteessa on kaksi erillistä järjestelmää samoissa kuorissa. Koko huoltotapahtuma

Lisätiedot

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Vaihtolava-autoja käytetään, jotta kuormalava olisi nopea vaihtaa, mikä lisää ajoneuvon monipuolisuutta ja lyhentää seisokkeja. Esivalmiudet

Lisätiedot

ClearFlood Large paras ratkaisu perinteisten valonheittimien korvaamiseen

ClearFlood Large paras ratkaisu perinteisten valonheittimien korvaamiseen Lighting ClearFlood Large paras ratkaisu perinteisten valonheittimien korvaamiseen ClearFlood Large ClearFlood Large on suunniteltu vastaamaan erilaisten valonheitinten käyttökohteiden vaatimuksia. Valaisin

Lisätiedot

Näin erikoistunut. kaikkia vaatimuksia. tekniikka ei voi täyttää. Kyllä voi. Pistoliitäntäjärjestelmä

Näin erikoistunut. kaikkia vaatimuksia. tekniikka ei voi täyttää. Kyllä voi. Pistoliitäntäjärjestelmä Näin erikoistunut tekniikka ei voi täyttää kaikkia vaatimuksia. Kyllä voi. Pistoliitäntäjärjestelmä -pistoliitäntäjärjestelmä on jotain aivan ennennäkemätöntä. Perinteinen rakenne Uusi rakenne Jousi Kosketinsilta

Lisätiedot

LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä

LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä Lighting LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä LumiStone /// Käyttämällä tyylikkäitä, suorityskykyisiä valaisimia voidaan toimistoihin, myymälöihin, hotelleihin ja ravintoloihin luoda miellyttävä,

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille

Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille HYLLYSTÖT TEHOKÄYTTÖÖN RFID-TEKNIIKALLA Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille Sähköiset hyllyjärjestelmät Kaikki SCHÄFERin varasto- ja hyllyjärjestelmät voidaan asentaa siirrettäville alustoille. Periaate

Lisätiedot

Green BEAM. LAX 300 G ristilaser luotitoiminnolla. Vihreät laserlinjat optimaaliseen näkyvyyteen kirkkaissa sisätiloissa

Green BEAM. LAX 300 G ristilaser luotitoiminnolla. Vihreät laserlinjat optimaaliseen näkyvyyteen kirkkaissa sisätiloissa Green BEAM LAX 300 G ristilaser luotitoiminnolla Vihreät laserlinjat optimaaliseen näkyvyyteen kirkkaissa sisätiloissa LAX 300 G ristilaser luotitoiminnolla: suunniteltu sisärakennustöihin 1) Iskunkestävä

Lisätiedot

www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä

www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä Moottoroi verhot Glystrolla ja nautit aina verho Tunnet olevasi kuin teatterissa aina kun Glystro -moottoroitu

Lisätiedot

CoreLine Tempo Small - kustannustehokas heitinratkaisu aluevalaistukseen

CoreLine Tempo Small - kustannustehokas heitinratkaisu aluevalaistukseen Lighting CoreLine Tempo Small - kustannustehokas heitinratkaisu aluevalaistukseen Coreline tempo small CoreLine tempo small -valikoiman tehokkaat valaisimet on suunniteltu korvaamaan suoraan perinteinen

Lisätiedot

AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta

AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta 2 AEGIS-valaisimet AEGIS-valaisimet Turvallista valaistusta Constant Light -tekniikka (patenttia haettu) kompensoi LED-valon heikentymistä. Black Diamond

Lisätiedot

SmartBalance tehokkuuden ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehokkuuden ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehokkuuden ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden lisäksi

Lisätiedot

Sisätiloihin tarkoitettu ja helposti piilotettava, korkealaatuinen lineaarinen ledivalaisin, jossa on älykäs valkoinen ja värillinen valo

Sisätiloihin tarkoitettu ja helposti piilotettava, korkealaatuinen lineaarinen ledivalaisin, jossa on älykäs valkoinen ja värillinen valo Lighting Sisätiloihin tarkoitettu ja helposti piilotettava, korkealaatuinen lineaarinen ledivalaisin, jossa on älykäs valkoinen ja värillinen valo PureGlow IntelliHue Powercore Innovatiiviset PureGlow

Lisätiedot

LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä

LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä Lighting LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä LumiStone SP520P/SP522P/SP524P/SP526P Käyttämällä tyylikkäitä, suorityskykyisiä valaisimia voidaan toimistoihin, myymälöihin, hotelleihin ja ravintoloihin

Lisätiedot

Idesco EPC. Ajoneuvontunnistus. 12.1.2015 Idesco Oy C00442F 1.01

Idesco EPC. Ajoneuvontunnistus. 12.1.2015 Idesco Oy C00442F 1.01 Idesco EPC Ajoneuvontunnistus C00442F 1.01 Sisältö Yleistä tunnisteiden ja lukijan toiminnasta 3 Lukijan ja tunnisteiden antennien säteilykuviot 4 Idesco EPC-lukijan asennus 5 Erikoistuulilasit 8 Ajoneuvojen

Lisätiedot

Pinta-asennettava PowerBalance kestävää suorituskykyä

Pinta-asennettava PowerBalance kestävää suorituskykyä Lighting Pinta-asennettava PowerBalance kestävää suorituskykyä PowerBalance on Philipsin energiatehokkain, sisätyötiloille asetettujen valaistusvaatimusten mukainen ledivalaisin. Pidemmän käyttöiän lisäksi

Lisätiedot

SQUARE MIKROPRISMA/OPAL

SQUARE MIKROPRISMA/OPAL SQUARE led paneelivalaisin tarjoaa erinomaisen energiatehokkuuden, viimeistellyn ulkonäön ja matalan häikäisyn. Tyylikäs saumaton kehys valkoisena tai alumiinin värisenä. Valaisin joko matala pintaluminanssisena

Lisätiedot

Operatiivinen asiakirja Täydentävät tiedot

Operatiivinen asiakirja Täydentävät tiedot Operatiivinen asiakirja Täydentävät tiedot Vaatimustenmukaisuustiedot Koneen turvajärjestelmää varten MSS3s (A5:S3) NÄMÄ TIEDOT OVAT CATERPILLAR INC:N JA/TAI SEN TYTÄRYHTIÖIDEN OMAISUUTTA. KOPIOIMINEN,

Lisätiedot

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA HAWKER MODULAARISET VARAAJAT JATKAVAT MATKAA VAIKKA OSA JOUKKUEESTA PUUTTUISIKIN... MODULAR: ASETTAA UUDEN STANDARDIN HUIPPUTEHOKAS JA LUOTETTAVA Varaajan algoritmi hallinnoi moduuleja, jotka tarvitsee

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

LaserQC mittauksia laserin nopeudella

LaserQC mittauksia laserin nopeudella LaserQC mittauksia laserin nopeudella 1/6 prosessi LaserQ mittaustulokset 20 sekunnissa! 2D-aihioiden mittojen manuaalinen tarkastus ja muistiinmerkintä on aikaa vievä prosessi. Lisäksi virheiden mahdollisuus

Lisätiedot

KUORMALAVAHYLLY ALFA

KUORMALAVAHYLLY ALFA KUORMALAVAHYLLY ALFA EAB KUORMALAVAHYLLY EAB:n kuormalavahylly kattaa vakiona laajan valikoiman eri levyisiä, syvyisiä ja korkuisia hyllyjä. Monipuolisilla lisävarusteilla rakennetaan tehokas ja toimiva

Lisätiedot

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt Lighting ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin kaapin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore ew Profile Powercore on suoraa verkkojännitettä käyttävä LED-valaisin

Lisätiedot

Linssin tekniset tiedot ja liitännät

Linssin tekniset tiedot ja liitännät Linssin tekniset tiedot ja liitännät Voit valita tilaan, sisältöön ja budjettiisi parhaiten sopivan linssin kuudesta eri vaihtoehdosta. Tämän sekä projektorin monien liitäntöjen ansiosta asennus on nopeaa

Lisätiedot

VIP X1600 XFM4 VIP-X1600-XFM4A/VIP-X1600-XFM4B. Pika-asennusopas

VIP X1600 XFM4 VIP-X1600-XFM4A/VIP-X1600-XFM4B. Pika-asennusopas VIP X1600 XFM4 VIP-X1600-XFM4A/VIP-X1600-XFM4B fi Pika-asennusopas VIP X1600 XFM4 Yleisiä tietoja fi 2 1 Yleisiä tietoja Nämä ohjeet (Pika-asennusopas) liittyvät lähetinmoduuleihin VIP X1600 XFM4A ja VIP

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Drive

Käyttöohje HERE Drive Käyttöohje HERE Drive 1.0. painos FI HERE Drive HERE Drive ohjaa sinut haluamaasi paikkaan ääniopastettujen reittiohjeiden avulla. Voit löytää kotimaassasi tai -alueellasi perille tarkkojen reittiohjeiden

Lisätiedot

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH 1 Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Interaktiivisten valkotaulujen yleistyessä luokkatiloissa, uuden teknologian näyttöjen suosio on tullut kaikkialla

Lisätiedot

Kustannustehokasheitinr atkaisualuevalaistukseen

Kustannustehokasheitinr atkaisualuevalaistukseen Lighting Kustannustehokasheitinr atkaisualuevalaistukseen Coreline tempo large CoreLine Tempo Large -valikoiman tehokkaat valonheittimet on suunniteltu perinteisen tekniikan suoraan korvaamiseen asennuksena,

Lisätiedot

Nykyaikaisen kuorma-auton turvalaitteiden ylläpito ja huolto. Kurt Westenius. Volvo Finland Ab

Nykyaikaisen kuorma-auton turvalaitteiden ylläpito ja huolto. Kurt Westenius. Volvo Finland Ab Nykyaikaisen kuorma-auton turvalaitteiden ylläpito ja huolto Kurt Westenius Yhteis- kunta Muutokset Euroopan kuljetusteollisuudessa Liikennetiheys ja liikenneruuhkat lisääntyvät Toimitustarkkuudessa vielä

Lisätiedot

Ohjattua suorituskykyä.

Ohjattua suorituskykyä. Ohjattua suorituskykyä. Yhdyskuntatekniset ajoneuvot Toimiala Rakennuskoneet Maa- ja metsätalouskoneet Kuljetus ja logistiikka Suorituskykyä. Kaikkien komponentien täydellisen integroinnin ansiosta saavutetaan

Lisätiedot

Kamera. Cube-verkkokamera. Pikakäyttöohje-suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2412F-I (W), DS-2CD2432F-I UD.

Kamera. Cube-verkkokamera. Pikakäyttöohje-suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2412F-I (W), DS-2CD2432F-I UD. Kamera Cube-verkkokamera Pikakäyttöohje-suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2412F-I (W), DS-2CD2432F-I UD.6L0201B1273A01EU 1 Tietoja säädöksistä Cube-verkkokamera Pikakäyttöohje EU:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin.

LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin. LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin. 2 LC4-laajakulmakattokaiutin Pieni koko, laatu ja ainutlaatuinen peittoalue ff Alan laajin avauskulma vähentää tarvittavien kaiuttimien

Lisätiedot

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö GRUNDFOS Conlift Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö conlift - huolehtii kondenssivedestä CONLIFT luotettava ratkaisu kondensiveden poistoon GRUNDFOSIN KONDENSSIVEDEN POISTOON TARKOITETTUJEN PUMPPAAMOIDEN

Lisätiedot

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen Lighting ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen ClearFlood ClearFlood on ledivalonheitin, jossa on useita valovirtavaihtoehtoja eri käyttökohteisiin. Valonheittimessä käytetty

Lisätiedot

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt Lighting ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin kaapin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore ew Profile Powercore on suoraa verkkojännitettä käyttävä LED-valaisin

Lisätiedot

MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä

MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä MDY-kiskosillan monipuoliset käyttömahdollisuudet MDY-kiskosiltajärjestelmä on

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Operatiivinen asiakirja Täydentävät tiedot

Operatiivinen asiakirja Täydentävät tiedot Operatiivinen asiakirja Täydentävät tiedot Vaatimustenmukaisuustiedot Koneen turvajärjestelmää varten MSS3i (A5:S1) NÄMÄ TIEDOT OVAT CATERPILLAR INC:N JA/TAI SEN TYTÄRYHTIÖIDEN OMAISUUTTA. KOPIOIMINEN,

Lisätiedot

Column. Hintakuvasto. Näyttö- ja esitys kalusteet julkisiin tiloihin

Column. Hintakuvasto. Näyttö- ja esitys kalusteet julkisiin tiloihin Column Näyttö- ja esitys kalusteet julkisiin tiloihin Hintakuvasto TwinColumn sivu -1- TwinColumn II videoneuvotteluun sivu -2- TwinC lisätarvikkeet sivu -3- Kiinnikkeet sivu -4- TwinColumn Double 2-puolinen

Lisätiedot

RT 38160. BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET Juho Sillanpää Oy TURVALLINEN TEHOKAS TYYLIKÄS TOIMIVA

RT 38160. BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET Juho Sillanpää Oy TURVALLINEN TEHOKAS TYYLIKÄS TOIMIVA TARVIKETIETO marraskuu 2011 voimassa 31.5.2013 korvaa RT X70/273.6-37901 1 (4) RT 38160 173.6 Talo 2000 273.6 Talo 90 X70 talovarusteet SfB BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET BikeKeeper

Lisätiedot

Race Technology tiedonkeruu tuotteet s2i Motorsportilta!

Race Technology tiedonkeruu tuotteet s2i Motorsportilta! Race Technology tiedonkeruu tuotteet s2i Motorsportilta! Radalle, ralliin, kadulle, vesille ja vaikka lumelle kattava valikoima GPS pohjaisia tiedonkeruu järjestelmiä, näyttöjä ja antureita autoihin, veneisiin,

Lisätiedot

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO -ROLLAATTORIT Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO aktiivisen ihmisen rollaattori Rollaattoreita suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota rollaattorin painoon, laatuun, turvallisuuteen,

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

KUORMALAVAHYLLY ALFA

KUORMALAVAHYLLY ALFA KUORMALAVAHYLLY ALFA EAB KUORMALAVAHYLLY EAB:n kuormalavahylly kattaa vakiona laajan valikoiman eri levyisiä, syvyisiä ja korkuisia hyllyjä. Monipuolisilla lisävarusteilla rakennetaan tehokas ja toimiva

Lisätiedot

group I.VIEW LINE KAIVUKONEEN KAIVUSYVYYSJÄRJESTELMÄ edizione/edition 07-13

group I.VIEW LINE KAIVUKONEEN KAIVUSYVYYSJÄRJESTELMÄ edizione/edition 07-13 I.VIEW LINE KAIVUKONEEN KAIVUSYVYYSJÄRJESTELMÄ edizione/edition 07-13 I.VIEW LINE: PUNNITUS I.VIEW LINE: KAIVU Cobo-3B6 ymmärtää että tämän päivän avainsanat koneohjauksessa ovat JOUSTAVUUS ja KUSTANNUSTEHOKKUUS.

Lisätiedot

Maxos LED Performer tehokasta ja tarkkaa valaistusta

Maxos LED Performer tehokasta ja tarkkaa valaistusta Lighting Maxos LED Performer tehokasta ja tarkkaa valaistusta Maxos LED Performer Maxos LED Performer on erittäin joustava ratkaisu, jolla on erinomainen valonjako ja alhainen energiankulutus.maxos LED

Lisätiedot

-Motorracing Electronics WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE. WB-näyttö Käyttöohje v1.0 12/2011 1/7

-Motorracing Electronics WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE. WB-näyttö Käyttöohje v1.0 12/2011 1/7 WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE 1/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. SPESIFIKAATIO...3 2. ASENNUS... 4 2.1. MEKAANINEN ASENNUS...4 2.2. SÄHKÖINEN ASENNUS...4 3. KÄYTTÖOHJE... 6 3.1. INNOVATE LC-1 OHJELMOINTI...6

Lisätiedot

FO-OilFlow -kiertovoitelumittari

FO-OilFlow -kiertovoitelumittari FO-OilFlow -kiertovoitelumittari FO-OilFlow kiertovoitelumittari on suunniteltu valvomaan paperikoneiden kiertovoitelun tilavuusvirtauksia. Sen ainutlaatuinen itse puhdistava -tekniikka pitää virtausputken

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Sisäänrakennettu kaiutin

Asennus- ja käyttöohjeet. Sisäänrakennettu kaiutin Asennus- ja käyttöohjeet Sisäänrakennettu kaiutin 1258 00 Laitekuvaus 2 Gira-ovipuhelinjärjestelmä voidaan liittää sisäänrakennetun kaiuttimen kanssa postilaatikoihin, puheyksiköihin, oven sivulle asennettaviin

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Flexlite TX SYTYTTÄÄ INTOHIMON HITSAUKSEEN

Flexlite TX SYTYTTÄÄ INTOHIMON HITSAUKSEEN Flexlite TX SYTYTTÄÄ INTOHIMON HITSAUKSEEN 8.09.2019 Flexlite TX SYTYTTÄÄ INTOHIMON HITSAUKSEEN Flexlite TX -hitsauspolttimet tarjoavat huippuluokan teknisen suorituskyvyn, kulutusosien pitkän käyttöiän

Lisätiedot

CR60/CR2/CR120/CR60-1S

CR60/CR2/CR120/CR60-1S sennus 2019091 Varastointi ja käsittely Tuote on turvatuote ja sitä pitää käsitellä ja säilyttää huolella. Vältä: Voimakkaita iskuja. Kosketusta veden kanssa. Kotelon muodonmuutoksia. Suosittelemme: Pura

Lisätiedot

Maxipackerin oikean aseman tasolla. Yhdellä radiopäätteellä voidaan ohjata useampaa Maxipackeria.

Maxipackerin oikean aseman tasolla. Yhdellä radiopäätteellä voidaan ohjata useampaa Maxipackeria. MAXIPACKER EAB:n Maxipacker on ainutlaatuinen hyllyjärjestelmä, joka mahdollistaa järkevän ja taloudellisen lavavarastoinnin koko varaston tilavuudelta joko normaalilämpötilassa tai pakkasessa. Maxipacker

Lisätiedot

Testo 106 suojakotelolla Nopea mittari omavalvontaan.

Testo 106 suojakotelolla Nopea mittari omavalvontaan. Testo 106 suojakotelolla Nopea mittari omavalvontaan. Nopea mittaus ohuella mittapäällä jälkiä jättämättä Tarkka mittaustulos Äänihälytys Testo 106:ssa on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä

Lisätiedot

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 TURVALLISIN PAIKKA MAANTIELLÄ Jokainen valmistamamme Mazda sisältää laajan valikoiman älykkäitä

Lisätiedot

ECO S. Edut. Sovellettavuus

ECO S. Edut. Sovellettavuus ECO S on uusi selkeän muotokielen omaava ympäristösietoinen (IP65 & IK08) lineaarinen yleisvalaisin. Valaisimesta löytyvät monipuoliset pituus- ja tehoversiot sekä valonjaot erilaisiin toimintaympäristöihin.

Lisätiedot

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima FIBOX PIHARASIAT Nopeasti asennettavilla Fibox-piharasioilla suuretkin sähköistysprojektit hoituvat vaivattomasti. Fibox-piharasiat ovat oikea ratkaisu piha-alueiden

Lisätiedot

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Vaihtolava-ajoneuvoja pidetään vääntöherkkinä. Vaihtolava-ajoneuvojen kanssa voidaan käyttää erilaisia kuormalavoja erilaisiin

Lisätiedot

RAM Nordic AB. Kiinnitysratkaisu.

RAM Nordic AB. Kiinnitysratkaisu. RAM Nordic AB Kiinnitysratkaisu GPS / Matkapuhelin GPS RAM kiinnikkeet soveltuu useimpiin ajoneuvoihin, joissa GPS:ää käytetään. RAM joustaa iskujen ja tärinän vaimentamiseksi. Se on oikea valinta, kun

Lisätiedot

Uppoasennettava SmartBalance tehokas valaisin viehättävällä muotoilulla

Uppoasennettava SmartBalance tehokas valaisin viehättävällä muotoilulla Lighting Uppoasennettava SmartBalance tehokas valaisin viehättävällä muotoilulla SmartBalance, recessed SmartBalance on uppoasennettava ledivalaisin, jonka viehättävä ulkonäkö sulautuu huomaamattomasti

Lisätiedot

ECO S. Edut. Sovellettavuus

ECO S. Edut. Sovellettavuus ECO S on uusi selkeän muotokielen omaava ympäristösietoinen (IP65 & IK08) lineaarinen yleisvalaisin. Valaisimesta löytyvät monipuoliset pituus- ja tehoversiot sekä valonjaot erilaisiin toimintaympäristöihin.

Lisätiedot

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot.

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. Helppokäyttöinen Kohdejohto ja suuntanuolet tunnistavat nopeasti

Lisätiedot

GreenWarehouse langaton valaisinjärjestelmä, jolla saat energiasäästöjä

GreenWarehouse langaton valaisinjärjestelmä, jolla saat energiasäästöjä Lighting GreenWarehouse langaton valaisinjärjestelmä, jolla saat energiasäästöjä GentleSpace GreenWarehouse Tämän järjestelmän avulla varastojen suunnittelijat ja laitosten johtajat voivat saada aikaan

Lisätiedot

päivää vapaa pistorasiasta!

päivää vapaa pistorasiasta! 365 päivää vapaa pistorasiasta! Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen

Lisätiedot

HIGH POWER. Monipuolinen linjalaser helpottaa kohdistamista! UUSI. Innovation in Tools

HIGH POWER. Monipuolinen linjalaser helpottaa kohdistamista! UUSI. Innovation in Tools Innovation in Tools Monipuolinen linjalaser helpottaa kohdistamista! HIGH POWER 3D PowerPlane-Laser 3D ja AutoLine-Laser 3D: Nyt myös kätevällä seinäpidikkeellä UUSI 3D-laserin edut Tehokasta työskentelyä

Lisätiedot

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN Modul-Express JAKELUAUTOIHIN TAITTUVAT HYLLYT TAITTUVAT HYLLYT Järjestelmä on valmistettu erittäin lujasta teräksestä ja on sekä kevyt että kestävä. Järjestelmä sopii yrityksille, jotka tarvitsevat hyvää

Lisätiedot

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912 PASSION IN CRANES PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI Since 1912 PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä on maailman kehittynein työpajanosturi. Sen ainutlaatuiset

Lisätiedot