KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto"

Transkriptio

1 KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto KAUSITIEDOTE syksy 2014

2 Hyvää alkanutta jumppasyksyä! Tässä tiedotteessa on kerrottu joukkuevoimistelusta lajina, kilpailujärjestelmästä sekä Kellon TU:n voimistelujaostossa sovituista yhteisistä pelisäännöistä ja toimintatavoista sekä jaoston yhteystietoja. Vihkonen jaetaan kauden alussa sähköisenä jokaisen voimistelijan kotiin. Voimistelujaosto mahdollistaa nuorten tyttöjen suosiossa kasvavan voimistelutoiminnan. Jaosto suunnittelee ja koordinoi kokonaistoimintaa, joka on vuosien saatossa muuttunut paljon toiminnan kehityksen ja monipuolistumisen vuoksi. Tästä johtuen myös vastuualueita on tullut lisää ja siksi toivommekin löytävämme joukkoomme lisää innostuneita seuratoimijoita. Mukaan voi tulla myös oppimaan. TULE MUKAAN SEURATOIMINTAAN KEHITTÄMÄÄN JA VAIKUTTAMAAN!

3 YLEISTÄ Kellon Työväen Urheilijat (Voimistelu- ja urheiluseura Kellon Työväenurheilijat ry) on perustettu vuonna Seura on yleisseura, jossa toimii voimistelujaosto, jalkapallojaosto, lentopallojaosto ja ikämiesjaosto. Kellon TU kuuluu Työväen Urheiluliittoon eli TUL:on sekä eri lajiliittoihin, kuten Suomen Voimisteluliitto ja SPL (Suomen Palloliitto). Seuran korkein päätösvalta on seuran vuosikokouksella, jonka päätöksiä johtokunta toteuttaa. Johtokunnan alaisuudessa toimivat eri lajijaostot. Jaostoissa päätetään oman jaoston asioista, kuitenkin noudattaen seuran sekä lajiliittojen sääntöjä. Työväen Urheiluliitto (TUL) on perustettu 1919 ja Kellon TU on ollut sen jäsen aina seuran perustamisesta lähtien. TUL on yksi maamme suurimmista ja toimivimmista kansalaisjärjestöistä. Jäsenseuroja on tuhat, joilla on yhteensä jäsentä. Vuonna 1993 Suomessa toteutetun urheilun järjestörakenneuudistuksen jälkeen TUL on keskittynyt nuorisourheiluun, kuntoliikuntaan ja seuratoiminnan kehittämiseen. Huippu-urheiluvastuu on lajiliitoilla ja Olympiakomitealla. TUL:n toiminta on laajaa ja monipuolista. Liiton seuroissa harrastetaan 59 urheilumuotoa. Järjestön tavoitteena on huolehtia siitä, että kaikilla kansalaisilla ikään, sukupuoleen, etniseen taustaan tai varallisuuteen katsomatta olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa hyvässä seurassa omassa asuinympäristössään. Kellon TU:n voimistelijat osallistuvat TUL:n järjestämiin piirin kisoihin sekä TUL:n mestaruuskisoihin niin joukkuevoimistelussa kuin ajoittain myös ryhmätanssissa. Liitto järjestää myös leirejä ja koulutuksia harrastajille. Suomen Voimisteluliitto on suomalainen voimistelun lajiliitto, jonka kilpalajeja ovat akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, miesten ja naisten telinevoimistelu, TeamGym, rytminen voimistelu ja trampoliinivoimistelu. Suomen Voimisteluliitto on Suomen suurin aikuisten ja toiseksi suurin lasten ja nuorten liikuttaja. Lisäksi se tarjoaa koulutusta ohjaajille, valmentajille ja seurajohtajille. Sen missiona on edistää eri-ikäisten harrastajien ja kilpailijoiden voimistelua ja tarjota elämyksiä jokaiselle. Suomen Voimisteluliitto toteuttaa tätä tarkoitusta tukemalla seurojen voimistelutyötä ja vapaaehtoistoimintaa. Voimisteluliitto järjestää kausittain (syksy/kevät) joukkuevoimistelussa esimerkiksi aluekilpailut, Voimistelu Asemat ja mestaruussarjojen sekä kilpasarjojen mestaruuskilpailut. Lisäksi voimistelijoilla on mahdollisuus osallistua liiton järjestämille leireille ja erilaisiin ideapäiviin. Ohjaajille, valmentajille ja tuomareille Voimisteluliitto tarjoaa laajan ja kattavan koulutuskokonaisuuden.

4 Joukkuevoimistelu Taitolaji Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta. Joukkuevoimistelu koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä kuten käsi- ja jalkaliikkeistä sekä hyppelyistä. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus. Joukkuevoimistelussa liikkeet suoritetaan jatkuvina, virtaavina sarjoina, joissa tulee esille liikesujuvuus ja esteettisyys. Laji vaatii voimistelijoilta kokonaisliikunnallisten lajitaitojen lisäksi fyysisiä ominaisuuksia, hyvää koordinaatiota ja rytmitajua. Joukkuevoimistelulle on myös tunnusomaista ilmaisullisuus ja joukkueen suorituksen yhtenäisyys ja yhtäaikaisuus. Kilpailut Lajissa kilpaillaan kilpa ja mestaruussarjoissa. Molemmissa sarjoissa kilpaillaan keväällä vapaaohjelmilla ja syksyllä välineohjelmilla. Välinekilpailuissa välineet on määrätty ikäsarjoittain. Arvostelu Tuomaristo koostuu kolmesta tuomariryhmästä. Sommittelun tekninen tuomaristo arvioi sommitteluun vaadittavien vaikeusosien teknisen arvon, sommittelun taiteellinen tuomaristo arvioi ohjelman rakenteen, monipuolisuuden ja taiteellisen kokonaisuuden. Suoritustuomaristo arvioi joukkueen suorituksen taitavuutta, fyysisiä ominaisuuksia ja ilmaisua. Kilpailujärjestelmä ( lukien) Joukkuevoimistelussa kilpaillaan eri ikäsarjoissa Alle 10 vuotiaat Voimistelu Asemilla vuotiaat Voimistelu Asemilla tai vuotiaiden sarjassa vuotiaat SM-sarjassa tai kilpasarjassa vuotiaat junioreiden SM-sarjassa tai kilpasarjassa vuotiaat noviisien SM-sarjassa tai vuotiaiden kilpasarjassa Naisten yli 16v. SM-sarjassa tai yli 18 v. kilpasarjassa Voimisteluliiton kilpailujärjestelmässä alle 10 -vuotiaat eivät kilpaile vielä valtakunnallisissa kilpailuissa, vaan kaikki alle 12-vuotiaat voivat kilpailla paikallisissa Asema-kilpailuissa. Asema-kilpailuissa voi esiintyä voimisteluohjelmalla, tanssilla tai

5 mukana voi olla telinevoimistelijat tai aerobiccaajat. Kaikki osallistujat palkitaan mitaleilla vuotiailla on vain yksi sarja. Välinekaudella kilpaillaan parillisina vuosina vuorotellen narulla ja pallolla sekä parittomina pallolla. Kilpailuissa joukkueille annetaan pisteet, jotka sijoittuvat 1-10 kategoriaan. Pisteitä ei julkaista, vain kategoria ilmoitetaan. Aluekilpailuissa, Voimistelupäivillä ja seurakilpailuissa sarjan kolme parasta palkitaan samanlaisilla mitaleilla. Voimisteluliiton Hyvän mielen kilpailuissa ja välinemestaruuskilpailuissa 1. kategorian joukkueet palkitaan samanlaisilla mitaleilla. Voimistelu Asemilla kaikki osallistujat palkitaan mitaleilla vuotiaiden SM-sarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyisin välineohjelma. Välinekaudella vanne on pakollinen väline. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla vuotiaiden kilpasarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyin välineohjelma. Välinekaudella välineenä voi olla joko naru, pallo tai vanne. Aluekilpailuissa, Voimistelupäivillä ja seurakilpailuissa sarjan kolme parasta palkitaan samanlaisilla mitaleilla. Voimisteluliiton Hyvän mielen kilpailuissa ja välinemestaruuskilpailuissa finaalin kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Juniorit vuotiaiden kilpasarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella väline on vapaa valintainen. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Juniorit vuotiaiden SM-sarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella pakollinen väline on keilat. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Juniori Cup-kilpailussa palkitaan kolme parasta Cup-pokaaleilla. Noviisit vuotiaiden kilpasarjassa ja naiset yli 18 v. kilpasarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella väline on vapaa valintainen. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Noviisit vuotiaiden SM-sarjassa ja naiset yli 16 v. SM-sarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella väline on vapaa valintainen, välinesarjoissa ja kansainvälisissä kilpailuissa vain naiset yli 16 v. sarja. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Suomen Cup-kilpailuissa palkitaan kolme parasta joukkuetta Cup-pokaaleilla.

6 Tanssillinen voimistelu Tanssillinen voimistelu pohjautuu suomalaiseen naisvoimisteluun, jossa tärkeinä elementteinä ovat keskustalähtöisyys ja virtaavuus. Siinä yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Tanssillinen voimistelu on kokonaisliikuntaa, joka hyödyntää monipuolisesti musiikin eri elementtejä ja koreografista osaamista. Se on laadukasta, taidokasta ja tavoitteellista toimintaa, jossa kehittyvät sekä harrastajan kunto että taidot, ja lisämausteena kehittyvät myös harrastajan itseilmaisu ja luovuus. Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että ohjaajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Joku käy kerran viikossa tunnilla liikkuakseen ja harrastaakseen jotain. Joku harrastaa lajia tavoitteellisesti ja haluaa kehittyä valiotasolle saakka. Tanssillinen voimistelu tukee esiintymishaluisia harrastajia, antaa esiintymisen riemulle tilaa ja mahdollisuuksia esiintyä sydämensä kyllyydestä unohtamatta kuitenkaan harrastajaa joka haluaa liikkua vain omaksi ilokseen. Tanssillinen voimistelu on erittäin suosittu harrastemuoto tämän päivän seuroissa. Harrastajalle on tarjolla monenlaisia tapahtumia. Suosituimmasta päästä ovat Voimisteluliiton Show-tapahtumat, joissa lukuisat eri tanssityylit kohtaavat. Kilpailut Tanssillisen voimistelun ryhmät kilpailevat alueellisissa ja valtakunnallisissa Show tapahtumissa. Kilpailusarjat tarjoavat mahdollisuuden kilpailla kolmessa eri sarjassa. Kilpailusarjoissa kilpaillaan harrastehengessä, mutta ohjelmat pisteytetään ja laitetaan sitten paremmuusjärjestykseen. Kilpailusarjoissa kolme parasta ohjelmaa palkitaan. Sama ryhmä voi osallistua useampaan sarjaan eri ohjelmilla. Sarjat 1. Tanssillinen voimistelu v. 2. Tanssillinen voimistelu v. 3. Tanssillinen voimistelu yli 20 v. 4. Vapaasarja v. 5. Vapaasarja v. 6. Vapaasarja yli 20 v. 7. Showtanssi v. 8. Showtanssi yli 16 v.

7 Voimistelujaosto Jaoston tavoitteena on tarjota liikunnan iloa ja riemua alle kouluikäisistä aikuisten harrasteliikuntaan saakka. Jaostolla on olemassa kirjallinen toimintalinja, joka ilmenee ohjaajien ja seuratoimijoiden käsikirjasta, kausitiedotteesta sekä lasten, aikuisten ja joukkueiden pelisäännöistä. Pääpaino jaoston toiminnassa on joukkuevoimistelulla. Kellon TU:n voimistelijat osallistuvat Voimisteluliiton sekä TUL:n kilpailuihin. Joukkuevoimistelun ryhmät muodostetaan vuodeksi kerrallaan. Tällä toiminnalla pyritään taitotasoltaan ja kaikilta ominaisuuksiltaan mahdollisimman yhtenäisten joukkueiden muodostamiseen. Näin jokainen voimistelija saa omaa kasvua ja kehitystään tukevaa sekä omaa taitotasoansa vastaavaa harjoitusta. Sarjavalinnat tehdään jokaisen joukkueen kohdalla kaudeksi kerrallaan ja ne perustuvat Voimisteluliiton vuoden 2013 alussa voimaan tulleeseen kilpailujärjestelmän muutokseen (kategoriat, pisteet). Ikäkauden joukkueille pyritään järjestämään vähintään yksi yhteinen harjoituskerta kahdessa viikossa salivuorojen ja valmentajien resurssien mukaan. Lisäksi joukkueet esittävät yhden yhteisen esityksen joko joulu- tai kevätnäytöksessä. Joukkuevoimistelun lisäksi nuorille tarjotaan erilaisia harrasteryhmiä, joiden avulla pyritään toiminnan monipuolistamisen lisäksi myös ehkäisemään nuorten drop out ilmiötä. Joukkueen lopettaessa aktiivisen kilpailu uransa jaosto pyrkii toiminnallaan tukemaan voimistelijoiden sopeutumista uuteen tilanteeseen ja järjestämään mahdollisuuksien mukaan tilannekohtaisesti sovittua jatkotoimintaa. Jaosto kouluttaa valmentajia vuosittain. Kaikki jaoston valmentajat ovat käyneet vähintään Jumppakoulun. Mikäli valmentajalla ei ole 1-tason koulutusta, hän toimii apuvalmentajana. Jokaisella joukkueella on vähintään yksi täysi-ikäinen valmentaja. Lisäksi joukkueilla on vastuuvalmentajat, jotka huolehtivat yhteydenpidosta joukkueenjohtajan, jaoston, vanhempien yms. sidosryhmien kanssa. Jaosto kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa. Lisäksi touko-kesäkuussa pidetään kehittämispäivä, jossa suunnitellaan tulevan vuoden toimintaa. Jaostossa toimivat kaikki talkootyöllä, kenellekään ei makseta palkkaa. Jaostossa toimivat saavat kulukorvaukset. Seuratoimijoiden keskuudesta valitaan Vuoden Venyjä, joka on vuoden aikana innokkaasti ja esimerkillisesti toiminut koko voimisteluväen hyväksi.

8 Sinettiseura Voimistelujaostolle on keväällä 2009 myönnetty ja elokuussa 2014 tarkastettu Nuori Suomi Sinetti tunnustus laadukkaasta nuorisotyöstä. Sinettiseuran tunnusmerkkejä ovat: Jokaisesta lapsesta ja nuoresta pidetään hyvää huolta. Toiminta on monipuolista ja kannustavaa. Ohjaajat ovat hyvin koulutettuja ja asiansa osaavia. Seura pitää hyvää huolta ohjaajista ja valmentajista. Seurassa on sovittu Pelisäännöistä kaikissa alle 13-vuotiaiden ryhmissä. Pelisäännöt on sovittu sekä lasten että lasten vanhempien kanssa. Seuralla on kirjallinen toimintalinja. Seuran nuorisotoiminnan organisoijina toimivat asiansa osaavat henkilöt. Visio Tulevaisuudessa haluamme olla paikallisesti kiinnostava ja haluttu sekä valtakunnallisesti tunnettu voimistelun erityisosaaja. Jaoston tavoitteena on tarjota laadukasta harrastusmahdollisuutta vauvasta vanhuksiin, tytöille, pojille, naisille ja miehille. Arvot laadukas valmennus kaikille ikäkausista ja taitotasoista riippumatta yhteenkuuluvuus ja kannustava ilmapiiri tuottaa liikunnan iloa ja onnistumisen elämyksiä opastaa lapsia ja nuoria terveellisiin elämäntapoihin, jotka kantavat läpi elämän

9 VUODEN 2014 YHTEYSTIEDOT Voimistelujaosto Puheenjohtaja Marika Koivuniemi Varapuheenjohtaja Tellervo Siltakoski Rahastonhoitaja (laskutusosoite) Johanna Saarinen Vanhanjärventie KELLO Sihteeri Sanna Kadenius-Ruotsalainen Varsinaiset jäsenet Annaleena Annanperä Maarit Jaara Pirkko Koski-Virtala Päivi Kylmäluoma Reetta Halonen Anitta Koivunen Jenni Krankka Elina Puranen Erja Ukkola Varajäsenet Jaana Ikävalko Sari Järvenpää Outi Kanste Outi Kuismin Kirsi Mäkelä Virva Nurmi Salla Roininen Saila Tammelin Sähköpostiosoitteet ovat muotoa

10 Valmentajat ja ohjaajat Saana Backman Kukkaset Jumppakoulukoulutus ohjaajana keväästä 2014 lähtien Reetta Halonen Liatris ja jumppakoulu Nuppuset I-tason valmentajakoulutus voimistelujaoston jäsen ohjaajana vuodesta 2008 lähtien Nuppusten ikäkausivastaava Emmi Jukuri Jumppakoulu Kukkaset 1 Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2012 lähtien Anu Karp Doria Jumppakoulukoulutus Rosan ja Dorian ikäkausivastaava

11 Janita Karppinen Liatris ja jumppakoulu Nuppuset Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2012 lähtien Piia Kiviniemi Daaliat ja Liiku leikkien Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2013 lähtien Marika Koivuniemi Kukkaset 2 II-tason valmentajakoulutus I-tason tuomarikoulutus voimistelujaoston puheenjohtaja ohjaajana vuodesta 2003 lähtien Kukkasten ikäkausivastaava Jenni Krankka Liiku leikkien sekä Jasmiinit Elea ja Vidia III-tason valmentajakoulutus I-tason tuomarikoulutus voimistelujaoston jäsen ohjaajana vuodesta 1999 lähtien Jasmiinien ikäkausivastaava

12 Annika Markuksela Kukkaset Jumppakoulukoulutus ohjaajana syksystä 2013 lähtien Niina Meriläinen Jasmiinit Vidia II-tason valmentajakoulutus I ja II-tason tuomarikoulutus valmennuskokemusta noin 15 vuotta Jenni Mustonen Nuppuset Jumppakoulukoulutus ohjaajana syksystä 2013 lähtien Ulla Pihlajaviita Jumppakoulu Nuppuset ohjaajana vuodesta keväästä 2014 lähtien

13 Katri Pulkkinen Jasmiinit Elea ja Doria Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2012 lähtien Elina Puranen Doria I-tason valmentajakoulutus voimistelujaoston jäsen ohjaajana syksystä 2010 lähtien Jonne Saarinen Halisko syksystä 2014 alkaen Elina Siika-aho Daaliat Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2013 alkaen Hanna Tirkkonen Jasmiinit Vidia ohjaajana vuodesta 2014 alkaen

14 Ella-Noora Tallgren Nuppuset ja Rosa Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2012 lähtien Emma Ukkola Rosa ohjaajana keväästä 2014 lähtien Erja Ukkola Liljat ja Pionit ammattivalmentajatutkinto I-luokan tuomari voimistelujaoston jäsen ohjaajana vuodesta 1983 lähtien voimistelujaoston lasten ja nuorten liikunnan vastaava Voimisteluliiton alueellisen seura- ja voimistelutoiminnan asiantuntijaryhmän jäsen Daalioiden, Liljojen, Liatriksen ja Pionien ikäkausivastaava Laura Vehkaperä Jasmiinit Elea Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2012 lähtien

15 Maiju Äärelä Jasmiinit Elea Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2010 lähtien VALMENTAJIEN KOULUTUSPOLKU Lisätietoja: voimistelu.fi/koulutus

16 Joukkueenjohtajat Liiku leikkien Jenni Krankka jenni.krankka(at)ktu.fi Jumppakoulu Nuppuset Tellervo Siltakoski tellervo.siltakoski(at)ktu.fi Jumppakoulu Kukkaset 2 Outi Kuismin outi.kuismin(at)ktu.fi Jasmiinit Vidia Saila Tammelin saila.tammelin(at)ktu.fi Rosa Virva Nurmi virva.nurmi(at)ktu.fi Daaliat Kirsi Mäkelä kirsi.makela(at)ktu.fi Halisko Marika Koivuniemi marika.koivuniemi(at)ktu.fi Jumppakoulu Kukkaset 1 Outi Kuismin outi.kuismin(at)ktu.fi Jasmiinit Elea Salla Roininen salla.roininen(at)ktu.fi Doria Outi Kanste outi.kanste(at)ktu.fi Liljat Anitta Koivunen anitta.koivunen(at)ktu.fi Liatris Sari Järvenpää sari.jarvenpaa(at)ktu.fi Pionit Jaana Ikävalko jaana.ikavalko(at)ktu.fi

17 Ryhmät ja joukkueet Lasten liikunta Joukkuevoimistelu Tanssillinen voimistelu Liiku leikkien (s ) Jumppakoulu Nuppuset (s ) Halisko liikuntakoulu (s ) Kukkaset 1 (s ) Kukkaset 2 (s ) Jasmiinit Elea (s ) Jasmiinit Vidia (s ) Rosa (s ) Doria (s ) Liljat (s ) Pionit (s ) Daaliat (s ) Liatris (s )

18 Harjoitusvuorot MAANANTAI Kiviniemen koulu Kello Liljat Jasmiinit Vidia Jasmiinit Elea Nuppuset Halisko TIISTAI Kiviniemen koulu Rosa Doria Liljat Pionit Liatris KESKIVIIKKO Kiviniemen koulu Kello TORSTAI Kiviniemen koulu Daaliat (joka toinen viikko) Liljat Pionit Rosa Daaliat (joka toinen viikko) Doria (joka toinen viikko baletti) Liatris (joka toinen viikko baletti) Kukkaset 1 Kukkaset 2 Jasmiinit Vidia Liiku leikkien Jasmiinit Elea Daaliat PERJANTAI Kiviniemen koulu Liljat Liatris Pionit

19 LAUANTAI Kiviniemen koulu Doria SUNNUNTAI Kiviniemen koulu Doria Daaliat Rosa Kukkaset 2 Pionit Liatris HARRASTERYHMIIN ILMOITTAUTUMINEN Voimistelujaostolla on käytössä jäsenrekisteri-, ilmoittautumis- ja laskutusohjelma, jonka kautta ilmoittaudutaan kaikille jaoston harrastetunneille. Järjestelmän kautta hoidetaan myös kilpajoukkueiden laskutus, joten järjestelmään kirjautuvat myös kilparyhmiin osallistuvat voimistelijat. Järjestelmän OMAT TIEDOT -osiossa pääset mm. muuttamaan henkilötietojasi, näet sinulle luodut laskut ja aikaisempien kausien ilmoittautumistiedot. Linkki sekä ohjeet rekisteröitymiseen ja ilmoittautumiseen löytyvät voimistelun kotisivuilta Ilmoittautumisjärjestelmä on käytössä seuraavissa ryhmissä: Liiku leikkien Jumppakoulu Nuppuset Halisko -liikuntakoulu Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Kukkaset 1 Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Jasmiinit Vidia Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Rosa Tanssillisen voimistelun harrasteryhmä Daaliat Tanssillisen voimistelun harrasteryhmä Liatris

20 HARRASTUKSEN KUSTANNUKSET Jäsenmaksu Jokaisen seurassa toimivan ja urheilevan tulee olla seuran jäsen. Jäseneksi voi liittyä täyttämällä lomakkeen tiedot seuran kotisivuilla. Jäsenmaksut 2014 lapset alle 10 v 7 nuoret v 12 aikuinen 15 Jäsenmaksut peritään tammi-helmikuussa aikaisemmin toiminnassa mukana olleilta ja uusilta jäseniltä toiminnan aloittaessa. Jäsenmaksu ja jäsenrekisteriasioita hoitaa Tellervo Siltakoski, p Kiviniemen rantatie 1, Kiviniemi. Jäsenedut Seuraavat yhteistyökumppanit tarjoavat jäsenetuja Kellon TU:n jäsenille: Urheilu-Ulappa, Ratamotie 56, Pateniemi Tarkemmat tiedot eduista löytyvät kotisivuiltamme:

21 Toimintamaksut Jaostolle aiheutuu mm. seuraavia kuluja: valmentajien koulutus, valmentajien kilpailumatkojen sekä leirien majoitus ja ruokailut, valmentajien kulukorvaukset, toimitilan vuokra, toimistokulut, kirjanpitokulut, rahastonhoitokulut, salivuoromaksut, välinehankinnat ja joukkueiden kilpailujen osallistumismaksut. Ryhmän toimintamaksut sisältävät: joukkueen kilpailujen osanottomaksut valmentajien kulukorvaukset valmentajien kilpailumatkojen ja leirien ruokailu ja majoitus valmentajien koulutus musiikin miksauspalkkiot ym. Edellä mainitut kustannukset jaetaan joukkueen voimistelijoiden kesken. Toimintamaksut peritään kauden alussa (elokuussa ja tammikuussa). Toimintamaksut syksy 2014: Liiku leikkien 60,00 Nuppuset 60,00 Halisko 40,00 Kukkaset 1, 80,00 Kukkaset 2, 65,00 Jasmiinit Elea 120,00 Jasmiinit Vidia, 100,00 Rosa 120,00 Doria 220,00 Daaliat 140,00 Liljat 160,00 Liatris 140,00 Pionit 220,00

22 Kilpailulisenssimaksu (kausi ) Voimisteluliiton voimistelupassi Vakuutuksellinen passi: 6,00 Vakuutukseton passi: 2,50 Asema-lisenssi Vakuutuksellinen lisenssi: 11,00 Vakuutukseton lisenssi: 7,50 JV A-lisenssi Vakuutuksellinen lisenssi: 98 Vakuutukseton lisenssi: 60 JV B-lisenssi Vakuutuksellinen lisenssi: 78 Vakuutukseton lisenssi: 40 HA harrastelisenssi (Tanssillinen voimistelu) Vakuutuksellinen lisenssi: 24 Vakuutukseton lisenssi: 16 Jokaisella kilpailevalla voimistelijalla tulee olla kilpailulisenssi. Jos voimistelijalla on oma vakuutus, on varmistettava, että vakuutus sisältää urheilijakorvaavuusehdon. Kilpailulisenssi ei sisälly toimintamaksuun. Jokaiselle Lasten liikunta ryhmässä (Liiku leikkien, Nuppuset ja Halisko) käyvälle seura hankkii vakuutuksen sisältävän Voimisteluliiton Voimistelupassin. Passi sisältyy toimintamaksuun. Kilpailu- ja leirimaksut Kilpailumatkoista tulevat kulut (matka, majoitus, ruoka) maksavat voimistelijat itse. Hinta riippuu mm. matkan pituudesta ja matkustustavasta. Yleensä kilpailuihin matkustetaan seuran yhteisellä linja-autokyydillä. Kilpailujen matkakustannukset jaetaan toteutuneen matkustajamäärän mukaan. Joukkueet voivat osallistua halutessaan ylimääräisiin kilpailuihin. Mikäli joukkue on pystynyt ilmoittamaan jaostolle osallistumisensa toimintasuunnitelmassaan, maksaa jaosto valmentajan kulut. Mikäli joukkue päättää lähteä kilpailuihin, joita ei ole kirjattu joukkueen vuoden toimintasuunnitelmaan, maksaa joukkue myös valmentajan kulut. Valmennusleireistä tulevat kulut (matka, majoitus, ruoka ja osallistumismaksu) maksavat voimistelijat itse. Valmentajan osuuden maksaa jaosto.

23 TEHTÄVÄT JA VASTUUT Voimistelujaosto vastaa jaoston voimistelutoiminnasta ideoi ja kehittää jaoston toimintaa toimii valmentajien ja voimistelijoiden tukijoukkona (mm. hankkien salivuorot, yhteistyökumppaneita, esiintymisiä joukkueille, yhteydet muihin sidosryhmiin) vastaa valmentajien koulutuksesta valvoo valmentajien valmennustyötä lasten ja nuorten parissa käy palaute ja suunnittelukeskustelut valmentajien kanssa 1-2 kertaa vuodessa järjestää erilaisia talkoita, tapahtumia, kilpailuja sekä koulutuksia Vastuuhenkilöt: Lasten ja nuorten liikunta Erja Ukkola Kotisivut Anne Pasanen Ryhmiin ilmoittautumiset Johanna Saarinen Seura-asut Päivi Kylmäluoma Kilpailumatka ja ruokavastaava Anitta Koivunen Kisa ilmoittautumiset Elina Puranen Koulutus - Tellervo Siltakoski Tiedottaminen Annaleena Annanperä ja Pirkko Koski-Virtala Toimitila Tellervo Siltakoski Salivuorot Jenni Krankka Valmentajien yhdyshenkilö Reetta Halonen Sinettivastaava Erja Ukkola Vastuuhenkilöiden tehtäväkuvaukset on eritelty seuratoimijoiden ja ohjaajien käsikirjassa.

24 Valmentaja Ohjaa harjoitukset sovitusti. Mikäli on itse estynyt, hankkii sijaisen tai ilmoittaa harjoitusten peruuntumisesta puhelimitse voimistelijoille (vanhemmille) hyvissä ajoin. Huolehtii, että harjoituksissa on kaikilla turvallista olla ja että kaikki tullaan hakemaan tai poistuvat harjoituspaikalta. Voimistelijoita ei saa jättää yksin harjoitusten jälkeen. Tekee yhteistyötä ikäkausiryhmän kanssa. On esimerkkinä lapsille ja nuorille; näyttää esimerkillistä käyttäytymistä niin salilla, kilpailuissa, matkoilla kuin esiintymisissäkin. Valmennustilanteessa valmentaja pukeutuu urheiluasusteisiin ja käyttää esimerkillisesti jaoston edustuspukua kilpailu- ym. jaoston yhteisillä matkoilla. Ottaa vastuun joukkueensa valmennuksesta ja tekee joukkueelle harjoitussuunnitelmat sekä kilpailuohjelmat. Tekee Reilun Pelin säännöt joukkueensa kanssa vuosittain syksyllä, kun kausi alkaa. Tekee joukkueestaan (yhdessä jojon kanssa) seuraavan vuoden toimintasuunnitelman. Suunnitelmasta käy ilmi harjoitusmäärät, valmentajat, kilpailut, leirit, yms. Tekee yhdessä joukkueenjohtajan kanssa edellisestä vuodesta joukkuekohtaisen toimintakertomuksen, josta ilmenee mm. joukkueen nimi, ikäsarja, harjoitusmäärät, valmentajat, joukkueenjohtaja, kilpailut, leirit, esiintymiset, yms. joukkueen toiminta vuoden aikana. Käy ikäkausivastaavan kanssa läpi toimintasuunnitelmat ja kertomukset. Huolehtii osaamisestaan kouluttautumalla omien sekä jaoston resurssien puitteissa. Vastaa harjoitusten aikana käyttämästään tilasta ja välineistä. Noudattaa seuran ja lajiliiton sääntöjä sekä jaoston toimintaohjeita. Osallistuu valmentajatiimin palavereihin sekä jaoston ja valmentajien yhteisiin palavereihin. Valmentajatiimin päätöksistä pitää aina informoida voimistelujaostoa. Valmentajatiimillä tulee olla vastuuvalmentaja.

25 Joukkueenjohtaja hoitaa joukkueen ja jaoston välistä tiedottamista ja raha-asioita osallistuu jaoston ja joukkueenjohtajien yhteisiin kokouksiin ideoi ja kehittää jaoston toimintaa sekä toimii kaikkien joukkueiden puolesta ilmoittaa rahastonhoitajalle tarvittavista laskutuksista huolehtii lisenssit/voimistelupassit + vakuutukset (elokuu ja tammikuu) jakaa jaoston tiedotteet joukkueelleen hankkii Nuoren Suomen pelisääntömateriaalit valmentajille ja voimistelijoille (elokuussa) ja täyttää Nuoren Suomen sivuilla vanhempien pelisäännöt huolehtii voimistelijakortit ja päivittää ne kausittain huolehtii, että jaoston puheenjohtajalla, sihteerillä, rahastonhoitajalla sekä seuran jäsenrekisterin hoitajalla on ajan tasalla oleva yhteystietolista joukkueen jäsenistä (ilmoittaa lopettaneista voimistelijoista) kutsuu koolle joukkueen vanhempien palaverit tarvittaessa, vähintään kerran kaudessa (kauden alussa) toimii yhteistyössä valmentajan kanssa ja huolehtii, että valmentajalla on valmennusrauha hoitaa joukkueen juoksevat asiat (mm. esiintymiset, talkoot, ilmoittautumiset leireille, kilpailujen ruokailut, puvut, yms.) toimii valmentajan ja joukkueen lähellä voimistelijat tuntevat ja valmentaja voi luottaa pitää kirjaa joukkueen tuloista ja menoista sekä ilmoittaa niistä rahastonhoitajalle

26 Voimistelija saapuu ajoissa ja asianmukaisesti varustautuneena harjoituksiin keskittyy harjoittelemaan tunnollisesti huolehtii kilpailuasustaan ja välineistään ilmoittaa poissaolostaan valmentajalle puhelimitse (vanhempi ilmoittaa) kuuntelee valmentajia, huoltajia sekä joukkueenjohtajaa ottaa huomioon joukkuekaverit huolehtii riittävästä ravinnon ja unen saannista edustaa asiallisesti käyttäytyen omaa joukkuettaan ja seuraansa ja joukkuettaan internetiä käyttäessään noudattaa nettietikettiä : ei esim. kirjoita tai laita nettiin juttuja ja kuvia toisesta voimistelijasta ilman suostumusta (Huom! Alaikäisellä oltava vanhemman suostumus.) Huoltaja ilmoittaa vastuuvalmentajalle, jos voimistelija (alle 18v) on pois harjoituksista täyttää voimistelijakortin kauden alussa ja ilmoittaa muutoksista joukkueenjohtajalle ilmoittaa voimistelijan tiedot jäsentietorekisteriin osallistuu jaoston ja joukkueen talkoisiin ja vanhempien palavereihin huolehtii maksuista ajallaan (tarvittaessa maksuaikatauluista voi neuvotella rahastonhoitajan kanssa) ilmoittaa kauden alussa valmentajalle, mikäli voimistelija ei pysty osallistumaan kauden kilpailuihin ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvat peruutukset muista kuin sairaustapauksista (lääkärintodistus) johtuen hoitavat huoltajat itse tapahtuman järjestäjän kanssa lääkärintodistukset on toimitettava joukkueenjohtajalle mukaan matkalle, maksut palautetaan, mikäli tapahtuman järjestäjä hyväksyy asian valvoo lapsen/nuoren nettikäyttäytymistä esim. kuvien ja juttujen julkaiseminen ilman suostumusta täyttää Nuoren Suomen vanhemmille suunnatun kyselyn kevätkaudella kannustaa kustantaa - kuljettaa Mikäli vanhemmilla on kysyttävää lapsensa harjoittelusta, hän voi suoraan olla yhteydessä joukkueen vastuuvalmentajaan. Joukkuetta koskeviin muihin kysymyksiin vastaa

27 joukkueenjohtaja. Epäselvissä asioissa vanhemmat voivat ottaa yhteyttä myös jaoston edustajiin. JOUKKUEET Palkkiot ja talkoot Esiintymisistä tulevista palkkioista joukkueet tilittävät jaostolle 25 %. Loput joukkue voi käyttää omiin menoihinsa. Kuitenkin niin, että raha on jaoston yhteisellä tilillä, josta joukkueelle se hyvitetään. Joukkueilla ei saa olla omia tilejä. Joukkueet voivat tehdä talkoita kokonaan joukkueen hyväksi (poikkeuksena esiintymiset ja sponsorit, joista 25% tuloista tulee jaostolle). Yhteisistä talkoista menevä tuotto menee voimistelujaostolle tai joukkueelle ei koskaan yksittäiselle voimistelijalle! Joukkueet voivat järjestää joukkuekohtaisia varainhankintatempauksia, jolloin niistä tuleva voitto tulee kokonaisuudessa joukkueen käyttöön. Mikäli voimistelija lopettaa, ei talkoilla kerättyjä rahoja palauteta, vaan raha jää joukkueen käyttöön. Varoja kerätäkseen jaosto pyrkii aika ajoin järjestämään aluekilpailuja tai valtakunnallisia kilpailuja, joihin odotetaan jokaisesta perheestä vähintään yhden aikuisen osallistuvan talkoisiin. Omien kisojen järjestämisen hyötynä on mm. se, ettei kilpailuista aiheutuvia kuluja (majoitus, matka) tarvitse maksaa. Yhteistyökumppanit Joukkueet voivat hankkia omia yhteistyökumppaneita. Yhteistyökumppaneiden antamista avustuksista menee voimistelujaostolle 25 %.

28 KILPAILUMATKAT Matkanjohtaja Matkanjohtajana toimii joku matkalla mukana oleva joukkueenjohtaja/huoltaja/tai muu voimistelujaoston hyväksymä henkilö. Matkanjohtaja saa käyttää matkan aikana matkanjohtajan edut. Matkanjohtajan majoituksen ja ruokailut maksaa jaosto. hoitaa yhteydenotot kuljettajaan sopii aikataulut ja järjestää ruokailut matkalla tarkastaa matkustajalistan (kaikki paikalla?) hoitaa majoituskoulun luokkajaot ja mahdolliset panttimaksut matkan päätyttyä varmistaa, että kaikki ovat saaneet kyydin kotiin Joukkueiden huoltajat Kilpailumatkoilla ja leireillä tulee joukkueella olla huoltajia mukana seuraavasti: 8-10v : kaksi huoltajaa 10-12v : kaksi huoltajaa 12-14v : yksi huoltaja yli 14v: yksi huoltaja Huoltajat voidaan sopia joka kilpailuun/esiintymiseen erikseen. Huoltajan matka- ja majoituskustannukset maksaa joukkueen voimistelijat. Ruokailut maksaa huoltaja itse. Nimetyn vastuuhuoltajan tehtävät kilpailumatkalla: toimii valmentajien apuna huolehtii kaikista tasapuolisesti laskee linja-autossa voimistelijat jokaisen pysähdyksen jälkeen ennen lähtöä ja huolehtii myös linja-autossa voimistelijoiden hyvinvoinnista auttaa voimistelijoita majoittautumisessa, kassien pakkaamisessa vie joukkueen syömään valvoo suihkussa käyntejä pitää huolta voimistelijoiden arvotavaroista kilpailusuorituksen ajan hoitaa sairasta voimistelijaa, mikäli tämä ei pysty kilpailemaan huolehtii, että kaikki voimistelijat noudetaan matkan päätepisteestä

29 Kannustusjoukot Mikäli kilpailumatkoille on lähdössä vanhempia kannustusjoukkoihin, jaosto tilaa heille majoituksen ja ruokailut mikäli he majoittuvat joukkueen mukana. Tieto mukaan lähtevistä vanhemmista tulee olla sitova jo silloin kun joukkueet ilmoitetaan. Jälkiilmoittautumisia ja tilauksia ei tehdä. Vanhempien on hyvä huomioida, että hotellissa majoittuvat vanhemmat eivät kaikissa kilpailuissa saa ostaa kisapasseja, joilla voi kulkea voimistelijoiden mukana mm. kilpailijakatsomossa. Kilpailuihin mukaan lähtevät vanhemmat toimivat valmentajien ja jaoston päättämien aikataulujen mukaisesti. Kilpailumatkoilla paluumatkan lähtöaikataulu suunnitellaan edellisenä iltana, kun tiedetään seuran joukkueiden mahdollinen loppukilpailupaikka. Kilpailumatkat ovat myös koulutusmatkoja, jossa kannustetaan samalla seuran muita joukkueita. Kilpailumatkasäännöt Valmentajat suunnittelevat kilpailuviikonlopun aikataulun ja ohjelman oman joukkueensa osalta. Mukana olevat huoltajat auttavat valmentajia, jotta kaikki sujuisi joustavasti. Kilpailuissa kannustetaan kaikkia joukkueita ja varsinkin oman seuran joukkueiden kilpailusuorituksia tullaan katsomaan ja kannustamaan (mikäli joukkueen aikataulu sen sallii). Joukkueet toimivat kilpailuissa REILUN PELIN hengessä. Jokainen edustaa joukkueensa lisäksi myös omaa seuraansa eli kilpailuissa tulee käyttää seuran/jaoston edustusasua ja kiinnittää huomiota asialliseen käyttäytymiseen ja kielenkäyttöön. Koska kyseessä on joukkuelaji, tulee jokaisen mukanaolijan huolehtia omalta osaltaan tunnelman säilymisestä. Joukkuetoverit pitää ottaa huomioon, eikä sooloiluja sallita. Kilpailumatkalla ei herkutella. Kotiin saa siis jättää kaikki sokeriset ja suolaiset herkut ja naposteltavat. Kilpailusuorituksen jälkeen voidaan oman valmentajan johdolla sopia, mitä pientä herkkua voidaan syödä. Arvoesineet kannattaa jättää kotiin, koska usein tavaroita säilytetään luokissa, joita ei voi lukita. Huoltajat huolehtivat voimistelijoiden puhelimet ja pienet kuk-

30 karot, mutta eivät tablettitietokoneita. Puhelinpussi, johon myös rahat voisi laittaa, olisi käytännön kannalta erittäin hyvä. Majoituskoululla noudatetaan hiljaisuutta, sillä äänekäs liikkuminen käytävissä voi häiritä myös toisten kilpailijoiden rauhaa. Majoituskoululla, kilpailupaikalla ja linja-autossa/junassa noudatetaan yleistä siisteyttä ja jokainen osallistuu loppusiivoukseen ennen lähtöä majoituskoululta. Roskat roskakoriin ja palautuspullot kauppaan! Kilpailumatkat kuljetaan joukkueen mukana (linja-autossa). Myös kilpailupaikalla liikutaan joukkueen ja valmentajan mukana. Kilpailumatkat ja koulutyö Koulutyön tulee aina asettua tärkeysjärjestyksessä urheilun ja harrastusten edelle. Jaosto pyrkii järjestämään kaiken toimintansa niin, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa koulunkäynnille. Valitettavasti kuitenkin pitkät kilpailumatkat aiheuttavat ylimääräisiä poissaoloja koulusta kerran, pari kaudessa. Matkavastaava ilmoittaa ennen kilpailukautta voimistelijoiden kouluille kauden kisat ja osallistuvat voimistelijat. Jaoston suositus on, että lähtöpäivänä voimistelija voi lähteä koulusta aikaisintaan kaksi tuntia ennen matkaan lähtöaikaa. Jos voimistelija tarvitsee erityislupaa, vanhemmat sopivat sen opettajan kanssa. Jaoston suositus on, että paluumatkaa seuraavan päivän koulutyön oppilaat aloittavat lukujärjestyksen mukaisesti. Tästä kehotetaan jokaista sopimaan erikseen oman opettajan kanssa.

31 SEURA-ASUT Voimistelujaoston asut on tarkoitettu kaikkien jaostossa harrastavien ja toimivien yhtenäisiksi asuiksi, joita voivat tilata kaikki jaoston toimintaan osallistuvat sekä perheenjäsenet. Luettelo seuratuotteista ja hinnasto löytyvät seuran kotisivuilta. Verryttelypuku on poistunut seuratuotevalikoimasta ja tilalle on tullut Piruetin La Pirouette punainen jakku ja mustat narupunttihousut. Koot , , , , XS, S, M, L ja XL. Jakun hinta: senttikoot 66 euroa, aikuisten koot 73 euroa. Housut: senttikoot 61 euroa ja aikuisten koot 71 euroa. Tilausajat Syksyn asutilaukset klo mennessä. Logopaitoja, -toppeja, pipoja, sukkia, korupaloja ja avaimenperiä on varastossa. Seura-asuja voit tilata kotisivuilta löytyvällä lomakkeella: Tilaukset toimitetaan pääsääntöisesti ryhmän harjoituksiin. Voit myös sopia muusta toimitustavasta seura-asuvastaavan kanssa. Asut laskutetaan jaoston laskutusjärjestelmän kautta ennen toimitusta. Tuotteen saa kuittia vastaan joukkueenjohtajalta. Seura-asuvastaava: Päivi Kylmäluoma, p , paivi.kylmaluoma(at)ktu.fi. Kierrätä! Myy pieneksi tai tarpeettomaksi käynyt seura-asusi kotisivujen varustepörssissä:

32 SYKSYN 2014 TAPAHTUMAKALENTERI ELOKUU vko 32 ryhmät alkavat 16. TUL:n Oulun piirin liikuntanäytös Koskenkylän Walo 17. Seuran oma voimisteluleiri Kiviniemen koulu SYYSKUU LOKAKUU 18. Show- ja diskotanssikilpailut Turku Cailap Cup Turku MARRASKUU 1. Pohjois-Suomen, Pohjanmaan ja Savo-Karjalan Seinäjoki joukkuevoimistelun aluemestaruuskilpailut 1. Pohjanmaan alueellinen show Seinäjoki TUL:n avoimet välinemestaruuskilpailut Tampere Kilpasarjojen välinemestaruuskilpailut Hyvinkää Joukkuevoimistelun välinesarjojen SM-kilpailut Valkeakoski ja vuotiaiden valtakunnallinen kilpailu JOULUKUU 10. Seuran joulujuhla Kiviniemen koulu 13. Sydän-Suomen alueellinen show TAMMIKUU 24. Pohjois-Suomen ja Savo-Karjalan alueellinen Iisalmi show

33 KAIKKIEN VOIMISTELIJOIDEN YHTEISET P E L I S Ä Ä N N Ö T Noudatamme seuraavia pelisääntöjä seuran toiminnassa: 1. Tulemme ajoissa harjoituksiin. 2. Olemme kaikkien kavereita; emme kiusaa ketään. 3. Kuuntelemme ohjaajaa ja noudatamme annettuja ohjeita. 4. Huolehdimme omasta tekemisestämme, emme arvostele muita. 5. Pukeudumme harjoituksissa liikuntavarusteisiin. 6. Pidämme hiukset kiinni, emme käytä roikkuvia koruja. Pelisäännöt ovat voimassa Tässä kerrottujen yhteisten pelisääntöjen lisäksi joukkueilla on omat lasten ja vanhempien pelisäännöt, jotka löytyvät Nuoren Suomen sivuilta: Voimisteluliitto+Svoli&alue=Pohjois-Suomi.

34 KAIKKIEN VANHEMPIEN YHTEISET P E L I S Ä Ä N N Ö T Noudatamme seuraavia pelisääntöjä seuran toiminnassa: 1. Toimitamme lapset ajoissa harjoituksiin ja yhteisiin tapahtumiin. 2. Ilmoitamme ohjaajalle lapsen poissaolosta ja siitä, jos lapsi jää kokonaan pois ryhmän toiminnasta. 3. Huolehdimme, että joukkueenjohtajalla on voimassa olevat perheen yhteystiedot (mm. sähköpostiosoite ryhmän ja seuran tiedotusta varten). Kerromme myös muutoksista perheoloissa ja muista lapsen kasvuun ja kehitykseen vaikuttavista tekijöistä (esim. allergiat, kiusaamiset). 4. Huolehdimme terveellisistä elämäntavoista: riittävästä unesta, terveellistä ravinnosta ja siisteydestä (mm. hiukset kiinni harjoituksiin). 5. Olemme hyvänä esimerkkinä lapsille ja nuorille. Muistamme hyvät tavat ja päihteettömyyden lasten kanssa toimiessa. Opetamme myös hyväksymään erilaisuutta. 6. Kannustamme lasta sitoutumaan ryhmän toimintaan ja osallistumme myös itse. Annamme ohjaajille työrauhan. Pelisäännöt ovat voimassa

35 LISÄTIETOA LAJISTA JA LAJIIN LIITTYVISTÄ ASIOISTA Kellon Työväen Urheilijat - ktu.fi Suomen Voimisteluliitto - voimistelu.fi Työväen Urheiluliitto - tul.fi Suomen Liikunta ja Urheilu - slu.fi Pohjois-Pohjanmaan Liikunta - popli.fi Nuori Suomi - nuorisuomi.fi

KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto

KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto KAUSITIEDOTE syksy 2013 Hyvää alkanutta jumppasyksyä! Tässä tiedotteessa on kerrottu joukkuevoimistelusta lajina, kilpailujärjestelmästä sekä Kellon TU:n voimistelujaostossa

Lisätiedot

KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto

KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto KAUSITIEDOTE kevät 2013 Hyvää alkanutta jumppakevättä! Tässä tiedotteessa on kerrottu joukkuevoimistelusta lajina, kilpailujärjestelmästä sekä Kellon TU:n voimistelujaostossa

Lisätiedot

KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto

KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto KAUSITIEDOTE syksy 2015 Hyvää alkanutta jumppasyksyä! Tässä tiedotteessa on kerrottu joukkuevoimistelusta lajina, kilpailujärjestelmästä sekä Kellon TU:n voimistelujaostossa

Lisätiedot

TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN!

TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN! TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN! Tässä info kirjeessä kerrotaan seuramme valmennusryhmien toimintaan liittyen yleisistä asioista. Seuramme kilpailulajit ovat joukkuevoimistelu ja tanssillinen voimistelu. JOUKKUEVOIMISTELU

Lisätiedot

TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE KEVÄT 2015

TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE KEVÄT 2015 1 TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE KEVÄT 2015 HAUKIPUTAAN HEITTO 2 Voimistelujaosto Sisällysluettelo Alkusanat... 4 1 Yleistä seurasta... 5 1.1 Haukiputaan Heitto... 5 1.1.1 Toiminta-ajatus... 6 1.1.2 Jaostot...

Lisätiedot

TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE SYKSY 2015

TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE SYKSY 2015 1 TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE SYKSY 2015 HAUKIPUTAAN HEITTO Voimistelujaosto 2 Sisällysluettelo Alkusanat... 4 1 Yleistä seurasta... 5 1.1 Haukiputaan Heitto... 5 1.1.1 Toiminta-ajatus... 6 1.1.2 Jaostot...

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

KAUSIKIRJE SYKSY 2015

KAUSIKIRJE SYKSY 2015 KAUSIKIRJE SYKSY 2015 Hei kaikki vanhemmat! Toivotamme kaikki vanhat ja uudet seuralaiset tervetulleiksi treenaamaan kanssamme myös ensi kautena. Tästä kirjeestä löydät tärkeitä tietoja syksyä koskien,

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

Kevään 2019 info kello KankU Voimistelujaosto

Kevään 2019 info kello KankU Voimistelujaosto Kevään 2019 info 12.4.2019 kello 18.00 KankU Voimistelujaosto NTV-kisat Isokyrössä la 13.4 Akron kisat Tampereella: La 27.4 1 lk(akrostara) Su 28.4. 3 lk Tutor-tapaaminen ti 23.4 Nuoret ohjaajat Aiheena

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

Valmentajien pelisäännöt

Valmentajien pelisäännöt Valmentajien pelisäännöt 1. Harjoitteleminen ja kilpaileminen ikäluokittain 1.1 Harjoitusmäärät ja tavoitteet Forssan Naisvoimistelijoiden periaatteena on tarjota joukkuevoimisteluharrastus yli 8- vuotiaille

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 Järvenpään Voimistelijat ry. pähkinänkuoressa Perustettu vuonna 1950 Jäseniä n. 667 henkilöä (tilanne 24.8.2015) Lapset

Lisätiedot

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta VaKP Voimistelu valmennustoiminta Kilpa-aerobicin vanhempainilta 1.10.2018 Vanhempainillan ohjelma Käytännön asioita: kilpailumatkat, tiedonkulku, maksut, lisenssit, ym. Tiedotustilaisuus VaKP kilpa-aerobictiimi

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2017-2018 Seuran organisaatio Johtokunta Kilta Valmentajat Ohjaajat Nuorisoklubi Jumppakummit Seuran toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät Aikuisten

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2016-2017 UVL:n organisaatio Ohjaajat ja Valmentajat Valmentajatiimi Jumppakummit Nuorisoklubi Kilta Johtokunta UVL:n toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden VOIMISTELU Tekstit: Roosa Suomalainen ja Anniina Mikkola Koonnut: Nina Rantalankila, viestintäpäällikkö, Suomen Voimisteluliitto Akrobatiavoimistelu Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta

Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta kaudella 2016-2017 Tuovinen 17.5.2016 PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Vanhempainillan aiheet

Lisätiedot

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014

SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014 SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014 1. SC Vantaa ja Tapanilan Erä ovat aloittaneet seurayhteistyön 2. Koko perhe liikkumaan! 3. Syksyn kuulumisia 4. Leiristipendit kesäksi 2015 5. Seuran jäsenten syyskokous

Lisätiedot

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa.

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2017 Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

KILPAILUKÄYTÄNTEET LÄHTIEN UINTI JA UIMAHYPYT

KILPAILUKÄYTÄNTEET LÄHTIEN UINTI JA UIMAHYPYT KILPAILUKÄYTÄNTEET 1.1.2019 LÄHTIEN UINTI JA UIMAHYPYT Joka kauden alussa valmentajat tekevät kilpailukalenterin uintiin ja uimahyppyihin. Uinnin kilpailuiden alustavan budjetin tekee toiminnanjohtaja

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017 Esim. otsikko JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA Aineisto: Suomen Voimisteluliitto (Svoli) ToVoLin nettisivut Petri Vilhunen (kuvat) Google kuvahaku Toijalan Voimistelu ja Liikunta KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA TO V O LI N KI LPA V O I MI STELUN V A A TI

Lisätiedot

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 SB-Pro, pojat -99 ja -00 Vanhempainilta 20.5.2015, Nurmijärvi, Poliisilaitos, Käräjäsali, Klo 18:30 20:30 Agenda:

Lisätiedot

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa. *Salon suurin seura; jalkapallo, taitoluistelu, salibandy ja koripallo. *Toimisto sijaitsee Salossa Helsingintiellä, seuran omistamissa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014 SC VANTAA Jäsenkirje 3/2014 1. Katsaus joukkuevoimistelijoiden kevääseen... 2 2. Mukaan joukkuevoimisteluun... 3 3. Harrasteliikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkanut... 3 4. Valmentajaksi tai ohjaajaksi

Lisätiedot

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut 19.9.2015 Kuva: Elina Glad Paikka: Euran Urheilutalo Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi ALUSTAVA AIKATAULU: Perjantai 18.9.2015 20.00-21.00

Lisätiedot

KUKA KERTOISI MINULLE?

KUKA KERTOISI MINULLE? KUKA KERTOISI MINULLE? JÄSENET... 3 Uudet jäsenet... 3 Jäsenyysasiat... 3 Jäsenmaksut... 3 Jäsentunnukset Jäsenhuone... 3 Jäsentunnukset Nimenhuuto... 3 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN... 3 Ryhmät... 3 Aktiivipäivät

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Jäseniä 871 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton huippuvoimisteluseura

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT

TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT 19.11.2018 1. YLEISTÄ Näillä säännöillä määritellään TUL:n 100-vuotisjuhlakilpailun International Show Competition (ISC) kilpailut. ISC on uudenlainen

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

Mikä joukkuevoimistelu?

Mikä joukkuevoimistelu? Vantaan Voimisteluseura ry Mikä joukkuevoimistelu? Vanhempien tietopaketti 1.7.2015 Sisällys 1. LAJIESITTELY -JOUKKUEVOIMISTELU... 3 1.1. Kilpailusuoritus... 3 1.2. Harjoittelu... 3 2. KILPAILUT... 4 2.1.

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot

1. ORGANISAATIO JA HALLINTO

1. ORGANISAATIO JA HALLINTO 1 2 SISÄLLYS 1. ORGANISAATIO JA HALLINTO... 3 2. PELISÄÄNNÖT... 4 3. VALMENTAMINEN JA OHJAAMINEN... 5 3.1. Valmentaminen kilparyhmissä... 5 3.2. Valmentaminen harrasteryhmässä... 6 3.3. Koulutuksiin osallistuminen...

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015 Sivu 1(6) MARATON CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous Laatija / tiedustelut: Pekka Tulonen 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa

Lisätiedot

Valmentajien toimintalinja

Valmentajien toimintalinja Valmentajien toimintalinja 1. Harjoitteleminen ja kilpaileminen ikäluokittain 1.1 Harjoitusmäärät ja tavoitteet Forssan Naisvoimistelijoiden periaatteena on tarjota joukkuevoimisteluharrastus yli 8- vuotiaille

Lisätiedot

NÄÄSHALLI CUP

NÄÄSHALLI CUP NÄÄSHALLI CUP 1.12.2018 TAEKWON-DO -KILPAILUT TAMPEREELLA Tampereen Taekwon-Do seura ry järjestää jälleen Nääshalli Cup -kilpailut. Kilpailut käydään lauantaina 1.12.2018 Nääshallin Budo 7 -salissa. Kilpailusarjoja

Lisätiedot

Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan

Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan Tässä on lyhyt info, miten pääset mukaan liikkujaksi, harrastajaksi, valmennusryhmään, ohjaajaksi tai seuratoimintaan. Seuran toimintakausi on

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 1 Keravan Naisvoimistelijat KNV ry 17.10.2006 Johtokunta Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 1. Toiminta-ajatus Keravan Naisvoimistelijat KNV ry:n tarkoituksena on tarjota kuntalaisille liikuntaharrastus

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012!

TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012! TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012! Joukkue: Jumppakoulu 2004 2005 Aika ja paikka: Ma klo 18.-19.00 Akrobatia-tunti, Kaunismäki To klo 18.-19.00 Tanssillinen voimistelu-tunti, Hepolan

Lisätiedot

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40)

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) Mikä toiminnassa on onnistunut? (yhteenveto) - innostuneisuus, monipuolisuus - pienet tai pienehköt ryhmät -

Lisätiedot

LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA

LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA 14.-16.9. ALKUSANAT 1 LEIRIVARUSTEET 1 LEIRIMAKSU 1 PALUUKYYTI 1 LEIRILÄISET 2 LEIRIOHJELMA 3 LEIRIN PELISÄÄNNÖT 4 ALKUSANAT Hei kaikki reippaat leirille lähtijät! Tervetuloa

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkuevalmennus Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkuevalmennus Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkuevalmennus 2019 JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena on tukea voimistelijan

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

SUOMEN VOIMISTELUPÄIVÄT 2009 Infokirje #1. Tervetuloa Jyväskylään!

SUOMEN VOIMISTELUPÄIVÄT 2009 Infokirje #1. Tervetuloa Jyväskylään! SUOMEN VOIMISTELUPÄIVÄT 2009 Infokirje #1 Tervetuloa Jyväskylään! 30-vuotista taivaltaan juhlivalla Jyväskylän Voimistelijat 79 ry -seuralla on ilo ja kunnia kutsua koko voimisteluväki Suomen Voimistelupäiville

Lisätiedot

viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa klo 00:01 Julkaisu loppuu klo 14:30

viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa klo 00:01 Julkaisu loppuu klo 14:30 Riihimäki - Liikunnan toiminta-avustus 2018 Tiedot halutaan viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa 03.03.2018 klo 00:01 Julkaisu loppuu 29.03.2018 klo 14:30 Kunta Riihimäki Hakuohje Linkki

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 Hiihtojaoston toiminnan keskeisimmät osatekijät Toiminta on perhekeskeistä, koko perheen harrastus. Pyrimme toiminnassa siihen, että kaikilla olisi

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup

KILPAILUKUTSU. Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup KILPAILUKUTSU Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup Ottelu Aika: Lauantaina 13.2.2016 Tampere Cup: E, D1, D2, B2, H, S30 SM-sarjat: kadetit C1 sekä junioreiden B1 ja senioreiden

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun info. Kuva: Sami Ilvonen. syksy 2016

Joukkuevoimistelun info. Kuva: Sami Ilvonen. syksy 2016 Joukkuevoimistelun info Kuva: Sami Ilvonen syksy 2016 Voimistelu ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Vuonna 2015 seuramme liikutti yli 900 lasta Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu

Lisätiedot

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena:

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: HIIHTOKAUDEN 2015-2016 JÄSENMAKSUT Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30

Lisätiedot

TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012!

TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012! TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012! Joukkue: Aika ja paikka: Vinkarit Ma klo 15.30-18.00 Kaunismäki Ti klo 19.-21.30 Kaunismäki To 19.-21.30 Ehnroos Pe klo 15.-17.00 Kirkonkylän koulu,

Lisätiedot

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki.

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1. Toiminta-ajatus Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v.1959. Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat pyrkii

Lisätiedot

Ohjaajien startti-ilta 2013

Ohjaajien startti-ilta 2013 Ohjaajien startti-ilta 2013 Torstai 22.8.2012 Aleksandra, EHN PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Seuran toiminta-ajatus ja arvot Visio

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

Suuntaviivoja leirimatkojen järjestämiseksi ESPOON TELINETAITURIT RY

Suuntaviivoja leirimatkojen järjestämiseksi ESPOON TELINETAITURIT RY Suuntaviivoja leirimatkojen järjestämiseksi ESPOON TELINETAITURIT RY Nykytila EsTT:ssä Pelisäännöt ja ohjeistus puuttuvat Valmentajat ja lajit päättävät itse missä ja kuka leireilee Ei raameja kustannuksille

Lisätiedot

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan.

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. 1 Hiihtojaosto tiedottaa 26.10.2009 Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. PALVELUPAKETIT ovat joko Skipassi- tai Lisenssi PAKETTEJA. Kaikilla 7-vuotiailla

Lisätiedot

VANHEMMAN TIETOPAKETTI

VANHEMMAN TIETOPAKETTI VANHEMMAN TIETOPAKETTI 1. LAJIESITTELY -JOUKKUEVOIMISTELU... 4 1.1. Kilpailusuoritus... 4 1.2. Harjoittelu... 4 2. KILPAILUT... 4 2.1. Voimistelun asema alle 10-vuotiaille... 4 2.2. Sarjat... 5 2.3. Tyttösarjat...

Lisätiedot

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE TAMMELAN URHEILUKENTÄLLÄ Tiistaisin ja torstaina 24.5 alkaen klo 17.30-19.00 Ilmoittautuminen joka kerralla klo 17.25 valmentajalle HUOM! omatoiminen alkuverkka ennen ilmoittautumista!

Lisätiedot

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty SBS MASKU versio 1.2 Hyväksytty 6.8.2015 1 1. Seura 1.1. Seuran toiminta-ajatus SBS Masku on salibandyyn keskittynyt erikoisseura, jonka pääpaino on junioritoiminnassa. Seura pyrkii asettamaan vähintään

Lisätiedot

Valmennusryhmien info Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info 2017-2018 Järvenpään voimistelijat Voimistelijan polku Seurassamme on mahdollista harrastaa joukkuevoimistelua monella eri motivaatioja taitotasolla, joita on kuvattu joukkuevoimistelijan

Lisätiedot

KILPAILUKÄYTÄNTEET LÄHTIEN

KILPAILUKÄYTÄNTEET LÄHTIEN 1.8.2015 JOENSUUN UIMASEURA RY KILPAILUKÄYTÄNTEET 1.8.2015 LÄHTIEN Uinti ja Uimahypyt Joka kauden alussa valmentajat tekevät kilpailukalenterin uintiin ja uimahyppyihin. Uinnin kilpailuiden alustavan budjetin

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info syksy 2016 Järvenpään voimistelijat Tapahtumat 1.8. Syyskausi alkaa (kesäharjoitukset vko 31-32) 3.-4.9. HJM-kutsuleiri, Järvenpää Liikuntahalli 10.9. HJM-taitokilpailu, Mäntsälä

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

KILPAILUKÄYTÄNTEET LÄHTIEN

KILPAILUKÄYTÄNTEET LÄHTIEN 1.8.2015 JOENSUUN UIMASEURA RY KILPAILUKÄYTÄNTEET 1.8.2015 LÄHTIEN Uinti ja Uimahypyt Joka kauden alussa valmentajat tekevät kilpailukalenterin uintiin ja uimahyppyihin. Uinnin kilpailuiden alustavan budjetin

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN PALLO YHTEISTYÖEHDOTUS KANKAANPÄÄN KAUPUNGILLE

KANKAANPÄÄN PALLO YHTEISTYÖEHDOTUS KANKAANPÄÄN KAUPUNGILLE 21.9.2017 KANKAANPÄÄN PALLO YHTEISTYÖEHDOTUS KANKAANPÄÄN KAUPUNGILLE Yleistä Kankaanpään Pallo Ry. on jalkapalloseura, joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa lajia ohjatusti ja asiantuntevien ohjaajien

Lisätiedot

VISIO VaKP Voimistelujaosto on kasvava, haluttu ja laadukas liikuttaja Valkeakoskella

VISIO VaKP Voimistelujaosto on kasvava, haluttu ja laadukas liikuttaja Valkeakoskella VaKP Voimistelujaoston toimintalinja VISIO VaKP Voimistelujaosto on kasvava, haluttu ja laadukas liikuttaja Valkeakoskella ARVOT Ihmisläheisyys Laatu Liikunnan ilo Kasvatuksellisuus SLOGAN Helppo tulla,

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1.Yleistä Vuoden 2014 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, kultahippufinaalin onnistunut

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 20.9.2014 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT C-JUNIORIEN KILPAILUT

Lisätiedot