KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto"

Transkriptio

1 KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto KAUSITIEDOTE kevät 2013

2 Hyvää alkanutta jumppakevättä! Tässä tiedotteessa on kerrottu joukkuevoimistelusta lajina, kilpailujärjestelmästä sekä Kellon TU:n voimistelujaostossa sovituista yhteisistä pelisäännöistä ja toimintatavoista sekä jaoston yhteystietoja. Vihkonen jaetaan kauden alussa sähköisenä jokaisen voimistelijan kotiin. Voimistelujaosto mahdollistaa nuorten tyttöjen suosiossa kasvavan voimistelutoiminnan. Jaosto suunnittelee ja koordinoi kokonaistoimintaa, joka on vuosien saatossa muuttunut paljon toiminnan kehityksen ja monipuolistumisen vuoksi. Tästä johtuen myös vastuualueita on tullut lisää ja siksi toivommekin löytävämme joukkoomme lisää innostuneita seuratoimijoita. Mukaan voi tulla myös oppimaan. TULE MUKAAN SEURATOIMINTAAN KEHITTÄMÄÄN JA VAIKUTTAMAAN!

3 YLEISTÄ Kellon Työväen Urheilijat (Voimistelu- ja urheiluseura Kellon Työväenurheilijat ry) on perustettu vuonna Seura on yleisseura, jossa toimii voimistelujaosto, jalkapallojaosto, lentopallojaosto ja ikämiesjaosto. Kellon TU kuuluu Työväen Urheiluliittoon eli TUL:on sekä eri lajiliittoihin, kuten Suomen Voimisteluliitto ja SPL (Suomen Palloliitto). Seuran korkein päätösvalta on seuran vuosikokouksella, jonka päätöksiä johtokunta toteuttaa. Johtokunnan alaisuudessa toimivat eri lajijaostot. Jaostoissa päätetään oman jaoston asioista, kuitenkin noudattaen seuran sekä lajiliittojen sääntöjä. Työväen Urheiluliitto (TUL) on perustettu 1919 ja Kellon TU on ollut sen jäsen aina seuran perustamisesta lähtien. TUL on yksi maamme suurimmista ja toimivimmista kansalaisjärjestöistä. Jäsenseuroja on tuhat, joilla on yhteensä jäsentä. Vuonna 1993 Suomessa toteutetun urheilun järjestörakenneuudistuksen jälkeen TUL on keskittynyt nuorisourheiluun, kuntoliikuntaan ja seuratoiminnan kehittämiseen. Huippu-urheiluvastuu on lajiliitoilla ja Olympiakomitealla. TUL:n toiminta on laajaa ja monipuolista. Liiton seuroissa harrastetaan 59 urheilumuotoa. Järjestön tavoitteena on huolehtia siitä, että kaikilla kansalaisilla ikään, sukupuoleen, etniseen taustaan tai varallisuuteen katsomatta olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa hyvässä seurassa omassa asuinympäristössään. Kellon TU:n voimistelijat osallistuvat TUL:n järjestämiin piirin kisoihin sekä TUL:n mestaruuskisoihin niin joukkuevoimistelussa kuin ajoittain myös ryhmätanssissa. Liitto järjestää myös leirejä ja koulutuksia harrastajille. Suomen Voimisteluliitto on suomalainen voimistelun lajiliitto, jonka kilpalajeja ovat akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, miesten ja naisten telinevoimistelu, TeamGym, rytminen voimistelu ja trampoliinivoimistelu. Suomen Voimisteluliitto on Suomen suurin aikuisten ja toiseksi suurin lasten ja nuorten liikuttaja. Lisäksi se tarjoaa koulutusta ohjaajille, valmentajille ja seurajohtajille. Sen missiona on edistää eri-ikäisten harrastajien ja kilpailijoiden voimistelua ja tarjota elämyksiä jokaiselle. Suomen Voimisteluliitto toteuttaa tätä tarkoitusta tukemalla seurojen voimistelutyötä ja vapaaehtoistoimintaa. Voimisteluliitto järjestää kausittain (syksy/kevät) joukkuevoimistelussa esimerkiksi aluekilpailut, Voimistelu Asemat ja mestaruussarjojen sekä kilpasarjojen mestaruuskilpailut. Lisäksi voimistelijoilla on mahdollisuus osallistua liiton järjestämille leireille ja erilaisiin ideapäiviin. Ohjaajille, valmentajille ja tuomareille Voimisteluliitto tarjoaa laajan ja kattavan koulutuskokonaisuuden.

4 Joukkuevoimistelu Taitolaji Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta. Joukkuevoimistelu koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä kuten käsi- ja jalkaliikkeistä sekä hyppelyistä. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus. Joukkuevoimistelussa liikkeet suoritetaan jatkuvina, virtaavina sarjoina, joissa tulee esille liikesujuvuus ja esteettisyys. Laji vaatii voimistelijoilta kokonaisliikunnallisten lajitaitojen lisäksi fyysisiä ominaisuuksia, hyvää koordinaatiota ja rytmitajua. Joukkuevoimistelulle on myös tunnusomaista ilmaisullisuus ja joukkueen suorituksen yhtenäisyys ja yhtäaikaisuus. Kilpailut Lajissa kilpaillaan kilpa ja mestaruussarjoissa. Molemmissa sarjoissa kilpaillaan keväällä vapaaohjelmilla ja syksyllä välineohjelmilla. Välinekilpailuissa välineet on määrätty ikäsarjoittain. Arvostelu Tuomaristo koostuu kolmesta tuomariryhmästä. Sommittelun tekninen tuomaristo arvioi sommitteluun vaadittavien vaikeusosien teknisen arvon, sommittelun taiteellinen tuomaristo arvioi ohjelman rakenteen, monipuolisuuden ja taiteellisen kokonaisuuden. Suoritustuomaristo arvioi joukkueen suorituksen taitavuutta, fyysisiä ominaisuuksia ja ilmaisua. Kilpailujärjestelmä ( lukien) Joukkuevoimistelussa kilpaillaan eri ikäsarjoissa Alle 10 vuotiaat Voimistelu Asemilla vuotiaat Voimistelu Asemilla tai vuotiaiden sarjassa vuotiaat SM-sarjassa tai kilpasarjasssa vuotiaat junioreiden SM-sarjassa tai kilpasarajassa vuotiaat noviisien SM-sarjassa tai vuotiaiden kilpasarjassa Naisten yli 16v. SM-sarjassa tai yli 18 v. kilpasarjassa Voimisteluliiton kilpailujärjestelmässä alle 10 -vuotiaat eivät kilpaile vielä valtakunnallisissa kilpailuissa, vaan kaikki alle 12-vuotiaat voivat kilpailla paikallisissa Asema-kilpailuissa. Asema-kilpailuissa voi esiintyä voimisteluohjelmalla, tanssilla tai

5 mukana voi olla telinevoimistelijat tai aerobiccaajat. Kaikki osallistujat palkitaan mitaleilla vuotiailla on vain yksi sarja. Välinekaudella kilpaillaan parillisina vuosina vuorotellen narulla ja pallolla sekä parittomina pallolla. Kilpailuissa joukkueille annetaan pisteet, jotka sijoittuvat 1-10 kategoriaan. Pisteitä ei julkaista, vain kategoria ilmoitetaan. Aluekilpailuissa, Voimistelupäivillä ja seurakilpailuissa sarjan kolme parasta palkitaan samanlaisilla mitaleilla. Voimisteluliiton Hyvän mielen kilpailuissa ja välinemestaruuskilpailuissa 1. kategorian joukkueet palkitaan samanlaisilla mitaleilla. Voimistelu Asemilla kaikki osallistujat palkitaan mitaleilla vuotiaiden SM-sarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyisin välineohjelma. Välinekaudella vanne on pakollinen väline. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla vuotiaiden kilpasarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyin välineohjelma. Välinekaudella välineenä voi olla joko naru, pallo tai vanne. Aluekilpailuissa, Voimistelupäivillä ja seurakilpailuissa sarjan kolme parasta palkitaan samanlaisilla mitaleilla. Voimisteluliiton Hyvän mielen kilpailuissa ja välinemestaruuskilpailuissa finaalin kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Juniorit vuotiaiden kilpasarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella väline on vapaa valintainen. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Juniorit vuotiaiden SM-sarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella pakollinen väline on keilat. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Juniori Cup-kilpailussa palkitaan kolme parasta Cup-pokaaleilla. Noviisit vuotiaat kilpasarjassa ja naiset yli 18 v. kilpasarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella väline on vapaa valintainen. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Noviisit vuotiaat SM-sarjassa ja naiset yli 16 v. SM-sarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella väline on vapaa valintainen, välinesarjoissa ja kansainvälisissä kilpailuissa vain naiset yli 16 v. sarja. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Suomen Cup-kilpailuissa palkitaan kolme parasta Cup-pokaaleilla.

6 Voimistelujaosto Jaoston tavoitteena on tarjota liikunnan iloa ja riemua alle kouluikäisistä aikuisten harrasteliikuntaan saakka. Jaostolla on olemassa kirjallinen toimintalinja, joka ilmenee ohjaajien ja seuratoimijoiden käsikirjasta, kausitiedotteesta sekä lasten, aikuisten ja joukkueiden pelisäännöistä. Pääpaino jaoston toiminnassa on joukkuevoimistelulla. Kellon TU:n voimistelijat osallistuvat Voimisteluliiton sekä TUL:n kilpailuihin. Joukkuevoimistelun ryhmät muodostetaan vuodeksi kerrallaan. Tällä toiminnalla pyritään taitotasoltaan ja kaikilta ominaisuuksiltaan mahdollisimman yhtenäisten joukkueiden muodostamiseen. Näin jokainen voimistelija saa omaa kasvua ja kehitystään tukevaa sekä omaa taitotasoansa vastaavaa harjoitusta. Sarjavalinnat tehdään jokaisen joukkueen kohdalla kaudeksi kerrallaan ja ne perustuvat Voimisteluliiton vuoden 2013 alussa voimaan tulleen kilpailujärjestelmän muutokseen (kategoriat, pisteet). Ikäkauden joukkueilla on yksi yhteinen harjoituskerta viikossa ja ikäkauden valmentajat tekevät yhteistyötä kausi- ja harjoitussuunnitelmissa. Joukkuevoimistelun lisäksi nuorille tarjotaan erilaisia harrasteryhmiä, joiden avulla pyritään toiminnan monipuolistamisen lisäksi myös ehkäisemään nuorten drop out ilmiötä. Joukkueen lopettaessa aktiivisen kilpailu uransa jaosto pyrkii toiminnallaan tukemaan voimistelijoiden sopeutumista uuteen tilanteeseen ja järjestämään mahdollisuuksien mukaan tilannekohtaisesti sovittua jatkotoimintaa. Jaosto kouluttaa valmentajia vuosittain. Kaikki jaoston valmentajat ovat käyneet vähintään Jumppakoulun. Mikäli valmentajalla ei ole 1-tason koulutusta, hän toimii apuvalmentajana. Jokaisella joukkueella on vähintään yksi täysi-ikäinen valmentaja. Lisäksi joukkueilla on vastuuvalmentajat, jotka huolehtivat yhteydenpidosta joukkueenjohtajan, jaoston, vanhempien yms. sidosryhmien kanssa. Jaostoon kuuluu puheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan lisäksi n. viisi jäsentä sekä valmentajia lajiasiantuntijoina. Jaosto kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa. Lisäksi kesäkuussa pidetään kehittämispäivä, jossa suunnitellaan tulevan vuoden toimintaa. Jaostossa toimivat kaikki talkootyöllä, kenellekään ei makseta palkkaa. Jaostossa toimivat saavat kulukorvaukset. Seuratoimijoiden keskuudesta valitaan Vuoden Venyjä, joka on vuoden aikana innokkaasti ja esimerkillisesti toiminut koko voimisteluväen hyväksi.

7 Sinettiseura Voimistelujaostolle on keväällä 2009 myönnetty ja keväällä 2011 tarkastettu Nuori Suomi Sinetti tunnustus laadukkaasta nuorisotyöstä. Sinettiseuran tunnusmerkkejä ovat: Jokaisesta lapsesta ja nuoresta pidetään hyvää huolta. Toiminta on monipuolista ja kannustavaa. Ohjaajat ovat hyvin koulutettuja ja asiansa osaavia. Seura pitää hyvää huolta ohjaajista ja valmentajista. Seurassa on sovittu Pelisäännöistä kaikissa alle 13-vuotiaiden ryhmissä. Pelisäännöt on sovittu sekä lasten että lasten vanhempien kanssa. Seuralla on kirjallinen toimintalinja. Seuran nuorisotoiminnan organisoijina toimivat asiansa osaavat henkilöt. Visio Tulevaisuudessa haluamme olla paikallisesti kiinnostava ja haluttu sekä valtakunnallisesti tunnettu voimistelun erityisosaaja. Jaoston tavoitteena on tarjota laadukasta harrastusmahdollisuutta vauvasta vanhuksiin, tytöille, pojille, naisille ja miehille.

8 VUODEN 2013 YHTEYSTIEDOT Voimistelujaosto Puheenjohtaja Mervi Ketola Varapuheenjohtaja Tellervo Siltakoski Rahastonhoitaja (laskutusosoite) Raija Kahila Ylämäki KELLO Sihteeri Sanna Kadenius-Ruotsalainen Varsinaiset jäsenet Reetta Halonen Anitta Koivunen Elina Puranen Outi Järvelä Jenni Krankka Johanna Saarinen Erja Ukkola Varajäsenet Maarit Jaara Outi Kanste Päivi Kylmäluoma Mervi Oilinki-Pulkkinen Milla Pihlajaviita Salla Roininen Saila Tammelin Tarja Vehkaperä Sähköpostiosoitteet ovat muotoa

9 Valmentajat ja ohjaajat Annemari Enojärvi Kuntojumppa III-tason koulutus ohjaajana vuodesta 2000 lähtien Reetta Halonen Liatris Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2008 lähtien Nina Jackson Liljat

10 Emmi Jukuri Kukkaset ohjaajana vuodesta 2012 lähtien Janita Karppinen Liatris ohjaajana vuodesta 2012 lähtien Piia Kiviniemi Daaliat ja Rosa ohjaajana vuodesta 2013 lähtien Marika Koivuniemi Rosa ja Melissa II-tason valmentajakoulutus II-tason tuomarikoulutus ohjaajana vuodesta 2003 lähtien Milla Kotisaari Doria Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2009 lähtien

11 Jenni Krankka Silene III-tason valmentajakoulutus I-tason tuomarikoulutus ohjaajana vuodesta 1999 lähtien Satu Mattila Kukkaset ja Jasmiinit Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2009 lähtien Pauliina Nauha Melissa liikunnnanohjaaja (AMK) II-tason valmentajakoulutus II-luokan tuomarikoulutus Minttu-Maari Patanen Baletti- ja tanssitunnit, Pionit ohjannut vuodesta 2010 lähtien Katri Pulkkinen Kukkaset ja Jasmiinit ohjaajana vuodesta 2012 lähtien

12 Jumppakoulu Nuppuset Jumppakoulukoulutus ohjaajana syksystä 2010 lähtien Elina Puranen Doria Jumppakoulukoulutus ohjaajana syksystä 2010 lähtien Miia Rusanen Silene I-tason valmentajakoulutus III-tason tuomarikoulutus ohjaajana vuodesta 2005 lähtien Hanna Saukkoriipi Jumppakoulu Nuppuset Jumppakoulukoulutus ohjaajana syksystä 2010 lähtien Elina Siika-aho Daaliat ja Rosa ohjaajana vuodesta 2013 alkaen Hanna Saukkoriipi

13 Sanni Siltakoski Liiku leikkien ja Jumppakoulu Nuppuset Jumppakoulukoulutus I-tason valmentajakoulutus III-tason tuomarikoulutus ohjaajana vuodesta 2006 lähtien Ella-Noora Tallgren Rosa ja Daaliat ohjaajana vuodesta 2012 lähtien Erja Ukkola Liljat, Pionit ja Daaliat ammattivalmentajatutkinto I-luokan tuomari ohjaajana vuodesta 1983 lähtien voimistelujaoston lasten ja nuorten liikunnan vastaava Voimisteluliiton alueellisen seura- ja voimistelutoiminnan asiantuntijaryhmän jäsen Svoli Pohjois-Suomen aluejaoston jäsen Laura Vehkaperä Kukkaset ja Jasmiinit ohjaajana syksystä 2012 lähtien Maiju Äärelä Jumppakoulu Kukkaset, Jasmiinit ja Liatris Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2010 lähtien

14 VALMENTAJIEN KOULUTUSPOLKU Lisätietoja: voimistelu.fi/koulutus

15 Joukkueenjohtajat Liiku leikkien Tellervo Siltakoski tellervo.siltakoski(at)ktu.fi Kukkaset Mervi Oilinki-Pulkkinen mervi.oilinki(at)ktu.fi Rosa Päivi Kylmäluoma paivi.kylmaluoma(at)ktu.fi Daaliat Sanna Kadenius-Ruotsalainen sanna.kadenius-ruotsalainen(at)ktu.fi Jumppakoulu Nuppuset Tellervo Siltakoski tellervo.siltakoski(at)ktu.fi Jasmiinit Salla Roininen salla.roininen(at)ktu.fi Doria Outi Kanste outi.kanste(at)ktu.fi Liljat Anitta Koivunen anitta.koivunen(at)ktu.fi Liatris Saila Tammelin saila.tammelin(at)ktu.fi Pionit Mervi Ketola mervi.ketola(at)ktu.fi Silene Maarit Jaara Melissa Tarja Vehkaperä tarja.vehkapera(at)ktu.fi Milla Pihlajaviita milla.pihlajaviita(at)ktu.fi

16 Ryhmät ja joukkueet Lasten liikunta Joukkuevoimistelu Aikuisten liikunta Liiku leikkien (s ) Jumppakoulu Nuppuset (s ) Kukkaset (s ) Jasmiinit (s ) Rosa (s ) Doria (s ) Daaliat (s ) Liljat (s ) Liatris (s ) Silene (s ) Pionit (s ) Melissa yli 16 v (s. 97 ->) Kuntojumppa

17 Harjoitusvuorot MAANANTAI Kiviniemen koulu Kukkaset ja Jasmiinit Kukkaset Jasmiinit Kuntojumppa Silene Pionit Takkurannan koulu Liljat Daaliat Melissa TIISTAI Kiviniemen koulu Takkurannan koulu Liatris Silene Liljat Pionit Doria KESKIVIIKKO Kiviniemen koulu Takkurannan koulu PERJANTAI Takkurannan koulu Kiviniemen koulu Jasmiinit Doria Rosa Silene Liatris Melissa Pionit Nuppuset Liiku leikkien Melissa Pionit

18 SUNNUNTAI Kiviniemen koulu Takkurannan koulu Daaliat Liljat Pionit Liatris Silene Doria Rosa HARRASTERYHMIIN ILMOITTAUTUMINEN Voimistelujaostolla on käytössä jäsenrekisteri-, ilmoittautumis- ja laskutusohjelma, jonka kautta ilmoittaudutaan kaikille jaoston harrastetunneille. Järjestelmän kautta hoidetaan myös kilpajoukkueiden laskutus, joten järjestelmään kirjautuvat myös kilparyhmiin osallistuvat voimistelijat. Järjestelmän OMAT TIEDOT -osiossa pääset mm. muuttamaan henkilötietojasi, näet sinulle luodut laskut ja aikaisempien kausien ilmoittautumistiedot. Linkki sekä ohjeet rekisteröitymiseen ja ilmoittautumiseen löytyvät voimistelun kotisivuilta Ilmoittautumisjärjestelmä on käytössä seuraavissa ryhmissä: Liiku leikkien Jumppakoulu Nuppuset Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Kukkaset Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Jasmiinit Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Rosa Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Daaliat Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Liatris Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Melissa Kuntojumppa

19 HARRASTUKSEN KUSTANNUKSET Jäsenmaksu Jokaisen seurassa toimivan ja urheilevan tulee olla seuran jäsen. Jäseneksi voi liittyä täyttämällä lomakkeen tiedot seuran kotisivuilla. Jäsenmaksut 2013 lapset alle 10 v 7 nuoret v 12 aikuinen 15 Jäsenmaksut peritään tammi-helmikuussa ja uusilta jäseniltä syys-lokakuussa. Jäsenmaksun suuruudesta päättää seuran syyskokous. Jäsenmaksu ja jäsenrekisteriasioita hoitaa Tellervo Siltakoski, p Kiviniemen rantatie 1, Kiviniemi. Jäsenedut Seuraavat yhteistyökumppanit tarjoavat jäsenetuja Kellon TU:n jäsenille: Kunnon Kuva, Jokelantie 20, Haukipudas Urheilu-Ulappa, Ratamotie 56, Pateniemi Tarkemmat tiedot eduista löytyvät kotisivuiltamme: Toimintamaksut Jaostolle aiheutuu mm. seuraavia kuluja: valmentajien koulutus, valmentajien kilpailumatkojen sekä leirien majoitus ja ruokailut, valmentajien kulukorvaukset, toimitilan vuokra, toimistokulut, kirjanpitokulut, rahastonhoitokulut, salivuoromaksut, välinehankinnat ja joukkueiden kilpailujen osallistumismaksut.

20 Ryhmän toimintamaksut koostuvat: joukkueen kilpailujen osanottomaksut valmentajien kulukorvaukset valmentajien kilpailumatkojen ja leirien ruokailu ja majoitus valmentajien koulutus musiikin miksauspalkkiot ym. Edellä mainitut kustannukset jaetaan joukkueen voimistelijoiden kesken. Toimintamaksut peritään kauden alussa (elokuussa ja tammikuussa). Toimintamaksut kevät 2013: Liiku leikkien 50,00 Nuppuset 50,00 Kukkaset 55,00 Jasmiinit 75,00 Rosa 85,00 Doria 130,00 Daaliat 95,00 Liljat 130,00 Liatris 110,00 Silene 140,00 Pionit 160,00 Melissa 130,00 Kuntojumppa 65,00 Kilpailulisenssimaksu (kausi ) Voimisteluliiton voimistelupassi Vakuutuksellinen passi: 6,00 Vakuutukseton passi: 2,50 Asema-lisenssi Vakuutuksellinen lisenssi: 11,00 Vakuutukseton lisenssi: 7,50 JV A-lisenssi Vakuutuksellinen lisenssi: 98 Vakuutukseton lisenssi: 60 JV B-lisenssi Vakuutuksellinen lisenssi: 78 Vakuutukseton lisenssi: 40 Jokaisella kilpailevalla voimistelijalla tulee olla kilpailulupa. Jos voimistelijalla on oma vakuutus, on varmistettava, että vakuutus sisältää urheilijakorvaavuusehdon. Kilpailulupamaksu ei sisälly toimintamaksuun. Jokaiselle Jumppakouluryhmässä voimistelevalle seura hankkii vakuutuksen sisältävän Voimisteluliiton Voimistelupassin. Passi sisältyy toimintamaksuun.

21 Kilpailu- ja leirimaksut Kilpailumatkoista tulevat kulut (matka, majoitus, ruoka) maksavat voimistelijat itse. Hinta riippuu mm. matkan pituudesta ja matkustustavasta. Yleensä kilpailuihin matkustetaan seuran yhteisellä linja-autokyydillä. Kilpailujen matkakustannukset jaetaan toteutuneen matkustajamäärän mukaan. Valmentajien ja matkanjohtajan matkakustannukset jaetaan voimistelijoiden kesken. Joukkueet voivat osallistua halutessaan ylimääräisiin kilpailuihin. Mikäli joukkue on pystynyt ilmoittamaan jaostolle osallistumisensa toimintasuunnitelmassaan, maksaa jaosto valmentajan kulut. Mikäli joukkue päättää yhtäkkiä lähteä ylimääräisiin kilpailuihin, maksaa joukkue myös valmentajan kulut. Valmennusleireistä tulevat kulut (matka, majoitus, ruoka ja osallistumismaksu) maksavat voimistelijat itse. Valmentajan osuuden maksaa jaosto.

22 TEHTÄVÄT JA VASTUUT Voimistelujaosto vastaa jaoston voimistelutoiminnasta ideoi ja kehittää jaoston toimintaa toimii valmentajien ja voimistelijoiden tukijoukkona (mm. hankkien salivuorot, yhteistyökumppaneita, esiintymisiä joukkueille, yhteydet muihin sidosryhmiin) vastaa valmentajien koulutuksesta valvoo valmentajien valmennustyötä lasten ja nuorten parissa käy palaute ja suunnittelukeskustelut valmentajien kanssa 1-2 kertaa vuodessa järjestää erilaisia talkoita, tapahtumia, kilpailuja sekä koulutuksia Vastuuhenkilöt: Lasten ja nuorten liikunta Erja Ukkola Aikuisten liikunta Outi Järvelä Kotisivut Ilmoittautumiset Raija Kahila Seura-asut Satu Kiuttu Matkat Johanna Saarinen Koulutus - Tellervo Siltakoski Toimitila Tellervo Siltakoski Salivuorot Jenni Krankka Valmentajien yhdyshenkilö Jenni Krankka Sinettivastaava Erja Ukkola Vastuuhenkilöiden tehtäväkuvaukset on eritelty seuratoimijoiden ja ohjaajien käsikirjassa.

23 Valmentaja Ohjaa harjoitukset sovitusti. Mikäli on itse estynyt, hankkii sijaisen tai ilmoittaa harjoitusten peruuntumisesta puhelimitse voimistelijoille (vanhemmille) hyvissä ajoin. Huolehtii, että harjoituksissa on kaikilla turvallista olla ja että kaikki tullaan hakemaan tai poistuvat harjoituspaikalta. Voimistelijoita ei saa jättää yksin harjoitusten jälkeen. On esimerkkinä lapsille ja nuorille; näyttää esimerkillistä käyttäytymistä niin salilla, kilpailuissa, matkoilla kuin esiintymisissäkin. Valmennustilanteessa valmentaja pukeutuu urheiluasusteisiin ja käyttää esimerkillisesti jaoston edustuspukua kilpailu- ym. jaoston yhteisillä matkoilla. Ottaa vastuun joukkueensa valmennuksesta ja tekee joukkueelle harjoitussuunnitelmat sekä kilpailuohjelmat. Tekee Reilun Pelin säännöt joukkueensa kanssa vuosittain syksyllä, kun kausi alkaa. Tekee joukkueestaan (yhdessä jojon kanssa) seuraavan vuoden toimintasuunnitelman. Suunnitelmasta käy ilmi harjoitusmäärät, valmentajat, kilpailut, leirit, yms. Tekee yhdessä joukkueenjohtajan kanssa edellisestä vuodesta joukkuekohtaisen toimintakertomuksen, josta ilmenee mm. joukkueen nimi, ikäsarja, harjoitusmäärät, valmentajat, joukkueenjohtaja, kilpailut, leirit, esiintymiset, yms. joukkueen toiminta vuoden aikana. Huolehtii osaamisestaan kouluttautumalla omien sekä jaoston resurssien puitteissa. Vastaa harjoitusten aikana käyttämästään tilasta ja välineistä. Noudattaa seuran ja lajiliiton sääntöjä sekä jaoston toimintaohjeita. Osallistuu valmentajatiimin palavereihin sekä jaoston ja valmentajien yhteisiin palavereihin. Valmentajatiimin päätöksistä pitää aina informoida voimistelujaostoa. Valmentajatiimillä tulee olla vastuuvalmentaja.

24 Joukkueenjohtaja hoitaa joukkueen ja jaoston välistä tiedottamista ja raha-asioita osallistuu jaoston ja joukkueenjohtajien yhteisiin kokouksiin ideoi ja kehittää jaoston toimintaa sekä toimii kaikkien joukkueiden puolesta ilmoittaa rahastonhoitajalle tarvittavista laskutuksista huolehtii kilpailuluvat/voimistelupassit + vakuutukset (elokuu ja tammikuu) jakaa jaoston tiedotteet joukkueelleen hankkii Nuoren Suomen pelisääntömateriaalit valmentajille ja voimistelijoille (elokuussa) ja täyttää Nuoren Suomen sivuilla vanhempien pelisäännöt huolehtii voimistelijakortit ja päivittää ne kausittain huolehtii, että jaoston puheenjohtajalla, sihteerillä, rahastonhoitajalla sekä seuran jäsenrekisterin hoitajalla on ajan tasalla oleva yhteystietolista joukkueen jäsenistä (ilmoittaa lopettaneista voimistelijoista) kutsuu koolle joukkueen vanhempien palaverit tarvittaessa, vähintään kerran kaudessa (kauden alussa) toimii yhteistyössä valmentajan kanssa ja huolehtii, että valmentajalla on valmennusrauha hoitaa joukkueen juoksevat asiat (mm. esiintymiset, talkoot, ilmoittautumiset leireille, kilpailujen ruokailut, puvut, yms.) toimii valmentajan ja joukkueen lähellä voimistelijat tuntevat ja valmentaja voi luottaa pitää kirjaa joukkueen tuloista ja menoista sekä ilmoittaa niistä rahastonhoitajalle

25 Voimistelija saapuu ajoissa ja asianmukaisesti varustautuneena harjoituksiin keskittyy harjoittelemaan tunnollisesti huolehtii kilpailuasustaan ja välineistään ilmoittaa poissaolostaan valmentajalle puhelimitse (vanhempi ilmoittaa) kuuntelee valmentajia, huoltajia sekä joukkueenjohtajaa ottaa huomioon joukkuekaverit huolehtii riittävästä ravinnon ja unen saannista edustaa asiallisesti käyttäytyen omaa joukkuettaan ja seuraansa ja joukkuettaan internetiä käyttäessään noudattaa nettietikettiä : ei esim. kirjoita tai laita nettiin juttuja ja kuvia toisesta voimistelijasta ilman suostumusta Huoltaja ilmoittaa vastuuvalmentajalle, jos voimistelija (alle 18v) on pois harjoituksista täyttää voimistelijakortin kauden alussa ja ilmoittaa muutoksista joukkueenjohtajalle ilmoittaa voimistelijan tiedot jäsentietorekisteriin osallistuu jaoston ja joukkueen talkoisiin ja vanhempien palavereihin huolehtii maksuista ajallaan (tarvittaessa maksuaikatauluista voi neuvotella rahastonhoitajan kanssa) ilmoittaa kauden alussa valmentajalle, mikäli voimistelija ei pysty osallistumaan kauden kilpailuihin ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvat peruutukset muista kuin sairaustapauksista (lääkärintodistus) johtuen hoitavat huoltajat itse tapahtuman järjestäjän kanssa lääkärintodistukset on toimitettava joukkueenjohtajalle mukaan matkalle, maksut palautetaan, mikäli tapahtuman järjestäjä hyväksyy asian valvoo lapsen/nuoren nettikäyttäytymistä esim. kuvien ja juttujen julkaiseminen ilman suostumusta täyttää Nuoren Suomen vanhemmille suunnatun kyselyn kevätkaudella kannustaa kustantaa - kuljettaa Mikäli vanhemmilla on kysyttävää lapsensa harjoittelusta, hän voi suoraan olla yhteydessä joukkueen vastuuvalmentajaan. Joukkuetta koskeviin muihin kysymyksiin vastaa

26 joukkueenjohtaja. Epäselvissä asioissa vanhemmat voivat ottaa yhteyttä myös jaoston edustajiin. JOUKKUEET Palkkiot ja talkoot Esiintymisistä tulevista palkkioista joukkueet tilittävät jaostolle 25 %. Loput joukkue voi käyttää omiin menoihinsa. Kuitenkin niin, että raha on jaoston yhteisellä tilillä, josta joukkueelle se hyvitetään. Joukkueilla ei saa olla omia tilejä. Joukkueet voivat tehdä talkoita kokonaan joukkueen hyväksi (poikkeuksena esiintymiset ja sponsorit, joista 25% tuloista tulee jaostolle). Yhteisistä talkoista menevä tuotto menee voimistelujaostolle tai joukkueelle ei koskaan yksittäiselle voimistelijalle! Joukkueet voivat järjestää joukkuekohtaisia varainhankintatempauksia, jolloin niistä tuleva voitto tulee kokonaisuudessa joukkueen käyttöön. Mikäli voimistelija lopettaa, ei talkoilla kerättyjä rahoja palauteta, vaan raha jää joukkueen käyttöön. Jaosto järjestää n. kolmen vuoden välein, joko aluekilpailuja tai valtakunnallisia kilpailuja, joihin odotetaan jokaisesta perheestä vähintään yhden aikuisen osallistuvan talkoisiin. Omien kisojen järjestämisen hyötynä on mm. se, ettei kilpailuista aiheutuvia kuluja (ruokailu, majoitus, matka) tarvitse maksaa. Yhteistyökumppanit Joukkueet voivat hankkia omia yhteistyökumppaneita. Yhteistyökumppaneiden antamista avustuksista menee voimistelujaostolle 25 %.

27 KILPAILUMATKAT Matkanjohtaja Matkanjohtajana toimii joku matkalla mukana oleva joukkueenjohtaja/huoltaja/tai muu voimistelujaoston hyväksymä henkilö. Matkanjohtaja saa käyttää matkan aikana matkanjohtajan edut. Matkanjohtajan majoituksen ja ruokailut maksaa jaosto. Matkanjohtajan matkakustannukset jaetaan kaikkien voimistelijoiden kesken. hoitaa yhteydenotot kuljettajaan sopii aikataulut ja järjestää ruokailut matkalla tarkastaa matkustajalistan (kaikki paikalla?) hoitaa majoituskoulun luokkajaot ja mahdolliset panttimaksut matkan päätyttyä varmistaa, että kaikki ovat saaneet kyydin kotiin Joukkueiden huoltajat Kilpailumatkoilla tulee joukkueella olla huoltajia mukana seuraavasti: 8-10v : kaksi huoltajaa 10-12v : kaksi huoltajaa 12-14v : yksi huoltaja yli 14v: yksi huoltaja Huoltajat voidaan sopia joka kilpailuun/esiintymiseen erikseen. Huoltajan matka- ja majoituskustannukset maksaa joukkueen voimistelijat. Ruokailut maksaa huoltaja itse. Nimetyn vastuuhuoltajan tehtävät kilpailumatkalla: toimii valmentajien apuna huolehtii kaikista tasapuolisesti laskee linja-autossa voimistelijat jokaisen pysähdyksen jälkeen ennen lähtöä ja huolehtii myös linja-autossa voimistelijoiden hyvinvoinnista auttaa voimistelijoita majoittautumisessa, kassien pakkaamisessa vie joukkueen syömään valvoo suihkussa käyntejä pitää huolta voimistelijoiden arvotavaroista kilpailusuorituksen ajan hoitaa sairasta voimistelijaa, mikäli tämä ei pysty kilpailemaan huolehtii, että kaikki voimistelijat noudetaan matkan päätepisteestä

28 Kannustusjoukot Mikäli kilpailumatkoille on lähdössä vanhempia kannustusjoukkoihin, jaosto tilaa heille majoituksen ja ruokailut mikäli he majoittuvat joukkueen mukana. Tieto mukaan lähtevistä vanhemmista tulee olla sitova jo silloin kun joukkueet ilmoitetaan. Jälkiilmoittautumisia ja tilauksia ei tehdä. Vanhempien on hyvä huomioida, että hotellissa majoittuvat vanhemmat eivät kaikissa kilpailuissa saa ostaa kisapasseja, joilla voi kulkea voimistelijoiden mukana mm. kilpailijakatsomossa. Kilpailuihin mukaan lähtevät vanhemmat toimivat valmentajien ja jaoston päättämien aikataulujen mukaisesti. Kilpailumatkoilla paluumatkan lähtöaikataulu suunnitellaan edellisenä iltana, kun tiedetään seuran joukkueiden mahdollinen loppukilpailupaikka. Kilpailumatkat ovat myös koulutusmatkoja, jossa kannustetaan samalla seuran muita joukkueita. Kilpailumatkasäännöt Valmentajat suunnittelevat kilpailuviikonlopun aikataulun ja ohjelman oman joukkueensa osalta. Mukana olevat huoltajat auttavat valmentajia, jotta kaikki sujuisi joustavasti. Kilpailuissa kannustetaan kaikkia joukkueita ja varsinkin oman seuran joukkueiden kilpailusuorituksia tullaan katsomaan ja kannustamaan (mikäli joukkueen aikataulu sen sallii). Joukkueet toimivat kilpailuissa REILUN PELIN hengessä. Jokainen edustaa joukkueensa lisäksi myös omaa seuraansa eli kilpailuissa tulee käyttää seuran/jaoston edustusasua ja kiinnittää huomiota asialliseen käyttäytymiseen ja kielenkäyttöön. Koska kyseessä on joukkuelaji, tulee jokaisen mukanaolijan huolehtia omalta osaltaan tunnelman säilymisestä. Joukkuetoverit pitää ottaa huomioon, eikä sooloiluja sallita. Kilpailumatkalla ei herkutella. Kotiin saa siis jättää kaikki sokeriset ja suolaiset herkut ja naposteltavat. Kilpailusuorituksen jälkeen voidaan oman valmentajan johdolla sopia, mitä pientä herkkua voidaan syödä. Majoituskoululla noudatetaan hiljaisuutta, sillä äänekäs liikkuminen käytävissä voi häiritä myös toisten kilpailijoiden rauhaa.

TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE KEVÄT 2015

TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE KEVÄT 2015 1 TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE KEVÄT 2015 HAUKIPUTAAN HEITTO 2 Voimistelujaosto Sisällysluettelo Alkusanat... 4 1 Yleistä seurasta... 5 1.1 Haukiputaan Heitto... 5 1.1.1 Toiminta-ajatus... 6 1.1.2 Jaostot...

Lisätiedot

Tietopaketti voimistelijoiden vanhemmille

Tietopaketti voimistelijoiden vanhemmille Tietopaketti voimistelijoiden vanhemmille 7. Harjoittelu ja sitoutuminen 15 7.1 Harjoittelu 15 7.2 Sitoutuminen 15 7.3 Motivaatio 16 7.4 Läsnäolo harjoituksissa 16 Sisältö 1. Tervetuloa Tapiolan Voimistelijoihin!

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU Toimintakäsikirja 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 5 1.1 Mikä on toimintakäsikirja?... 5 1.2 Turun Weikot ry... 5 1.3 Lajiliittojen jäsenyys... 5 1.4 Toiminnan

Lisätiedot

KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT

KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT Päivitetty 10/2014 TAVOITTEET JNV:n tavoitteena on saada urheilijat nauttimaan urheilusta aikuisikään saakka.

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2010

Toimintakäsikirja 2010 0 2010 1 Sisällysluettelo Johdanto 3 1.Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu..4 1.1 Toiminnan perusperiaatteet 4 1.1.1 Arvot.4 1.1.2 Missio..4 1.1.3Visio 2012..4 1.1.4 Toiminta ajatus 5

Lisätiedot

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Toimintakäsikirja 2012 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 4 Toiminnan perusperiaatteet... 4 Nuorisotoiminta...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma toimikaudelle 1.9.2011-31.8.2012

Toimintasuunnitelma toimikaudelle 1.9.2011-31.8.2012 Toimintasuunnitelma toimikaudelle 1.9.2011-31.8.2012 1. Raision Jumpparit ry:n toiminnan tarkoitus ja tavoitteet - Raision Jumppareiden toiminta-ajatuksena on tarjota jäsenilleen laadukasta, energistä

Lisätiedot

Toimintakäsikirja Palokan Riento ry 19.1.2012

Toimintakäsikirja Palokan Riento ry 19.1.2012 Toimintakäsikirja Palokan Riento ry 19.1.2012 Sisällys 1. Yleistä...4 2. Toiminnan tarkoitus...4 2.1. Toiminta-ajatus...4 2.2. Arvot ja visio...4 2.3. Kasvatukselliset ja urheilulliset tavoitteet...5 2.4.

Lisätiedot

Seurakäsikirja. 1. Toiminta-ajatus ja visio. 1.1. Toiminta-ajatus

Seurakäsikirja. 1. Toiminta-ajatus ja visio. 1.1. Toiminta-ajatus 1 Seurakäsikirja 1. Toiminta-ajatus ja visio 1.1. Toiminta-ajatus Naantalin Voimistelijat tarjoaa monipuolista liikuntaa harraste- ja valmennustasolla kaiken ikäisille. Haluamme tuottaa ihmisille elämäniloa,

Lisätiedot

Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. Toimintasuunnitelma

Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. Toimintasuunnitelma Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. Toimintasuunnitelma 1.8.2014 31.7.2015 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Yleinen... 3 2. Hallinto... 4 3. Toiminta... 5 3.1 Lasten harrasteryhmät ja perheliikunta...

Lisätiedot

Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry. - Toimijan käsikirja

Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry. - Toimijan käsikirja Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry - Toimijan käsikirja 1 Sisällys 1. Helsinki Atheltics Cheerleaders HAC ry 1.1. Toiminta-ajatus 1.2. Toiminnan arvot ja visio 2. Seuran organisaatio 2.1. Seuratoimijat

Lisätiedot

Toimintamme periaatteet

Toimintamme periaatteet 21.8.2014 1 Toimintamme periaatteet Nivalan Saukot ry. perustettiin kaupungintalon valtuustosalissa toukokuussa 2005. Uikkouimahallia vasta rakennettiin, kun Nivalan innokkaimmat vesiurheilun ystävät kokoontuivat

Lisätiedot

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Toimintakäsikirja 1.3.2015 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Johdanto... 4 2. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5 Toiminnan perusperiaatteet...

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2014

Toimintakäsikirja 2014 Toimintakäsikirja 2014 Kaustisen Pohjan Veikot Yleisurheilu 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5... 5 1.1 Toiminnan perusperiaatteet... 5 1.1.1 Arvot... 5 1.1.2 Missio... 6 1.1.3

Lisätiedot

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN SEURATOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA Tämän toimintakäsikirjan tavoitteena on selkiyttää ja yhtenäistää seuramme toimintatapoja sekä määrittää keskeiset vastuualueet. Toimintakäsikirja vastaa jäsenille ja muille

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa ry SEURAESITE 2014

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa ry SEURAESITE 2014 Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa ry SEURAESITE 2014 Voimistelu - hyvä harrastus lapsellesi LIIKUNTAA LÄHELLÄ KOTIASI Elise Vantaa tarjoaa liikuntamahdollisuuksia monipuolisesti kauppakeskus Jumbon

Lisätiedot

TOIMINTALINJA 2013 2014. Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry

TOIMINTALINJA 2013 2014. Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry 1 TOIMINTALINJA 2013 2014 Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Seuran esittely... 1 2 Seuran visio ja painopistealueet... 1 3 Eettisyys seuran toiminnassa... 1 4

Lisätiedot

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja 1 Haapajärven Pesä-Kiilat Toimintakäsikirja 2 Sisällysluettelo Johdanto... 1 1 Seuraesittely Haapajärven Pesä-Kiilat, pesäpallon erikoisseura... 2 1.1 Toiminnan perusta... 3 1.1.1 Arvot... 3 1.1.2 Missio...

Lisätiedot

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Rantaperkiön Isku voimistelujaosto Sivu 1 Sisältö 1. YLEISTÄ SEURASTA 2. VOIMISTELUJAOSTO 3. TOIMISTO 4. TOIMINNAN TAVOITTEET 4.1. Painopisteet

Lisätiedot

Elise Vantaa ry SEURAESITE 2012-2013

Elise Vantaa ry SEURAESITE 2012-2013 Elise Vantaa ry SEURAESITE 2012-2013 nnn Voimistelu - hyvä harrastus lapsellesi LIIKUNTAA LÄHELLÄ KOTIASI Elise Vantaa tarjoaa liikuntamahdollisuuksia monipuolisesti kauppakeskus Jumbon läheisyydessä hyvien

Lisätiedot

JÄÄTANSSIJAN KÄSIKIRJA HELSINGIN LUISTELIJAT RY.

JÄÄTANSSIJAN KÄSIKIRJA HELSINGIN LUISTELIJAT RY. JÄÄTANSSIJAN KÄSIKIRJA HELSINGIN LUISTELIJAT RY. 1 Seuran organisaatio ja tehtävät 1.1 Seura Helsingin Luistelijat ry (HL) on voimakkaasti kehittyvä ja uudistuva kilpaurheiluseura. Seura on perustettu

Lisätiedot

Muodostelmaluistelijan käsikirja

Muodostelmaluistelijan käsikirja Muodostelmaluistelijan käsikirja Helsingin Luistelijat ry. HL:n muodostelmaluistelu Seuran organisaatio ja muodostelman toimintaohjeet Sisällysluettelo MUODOSTELMALUISTELU OSANA LASTEN JA NUORTEN ELÄMÄÄ...4

Lisätiedot

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä]

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS Urheiluseura Hatsina 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO Sisältö Sisältö...2 Urheiluseura Hatsina yleiskuvaus...5 Mikä on seuraopas?...5 1 TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...6

Lisätiedot

TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN!

TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN! TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN! Tässä info kirjeessä kerrotaan seuramme valmennusryhmien toimintaan liittyen yleisistä asioista. Seuramme kilpailulajit ovat joukkuevoimistelu ja tanssillinen voimistelu. JOUKKUEVOIMISTELU

Lisätiedot

FC HERTTA. Toimintakäsikirja. Seuratoimijoille ja vanhemmille

FC HERTTA. Toimintakäsikirja. Seuratoimijoille ja vanhemmille FC HERTTA Toimintakäsikirja Seuratoimijoille ja vanhemmille 2012 www.fchertta.fi Sisällysluettelo I Seura 2 1. FC Hertan Toiminta-ajatus 2. FC Hertan visio 2017 3. FC Hertan toimintaa ohjaavat arvot II

Lisätiedot

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 17.01.2015 1 of 40

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 17.01.2015 1 of 40 PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA 2.0 17.01.2015 1 of 40 Sisällysluettelo 1 ESITTELY... 5 1.1 Revisiohistoria... 6 1.2 Liitteet... 6 2 TOIMINTA-AJATUS, AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU...

Lisätiedot

PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT

PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT 2 SISÄLLYSLUETTELO GrIFK HOCKEY -INFON LUKIJALLE 1. GrIFK HOCKEY:N ORGANISAATIO 2. GrIFK HOCKEY:N PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT 3. GrIFK HOCKEY SINETTISEURA 4. JOUKKUEIDEN JÄSENET, JOHTORYHMÄ JA TEHTÄVÄT

Lisätiedot

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007->

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> SISÄLLYSLUETTELO 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1.1. Toiminnan perusperiaatteet 1.1.1. Arvot 1.1.2. Missio 1.1.3. Visio 1.1.4. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Kilpa-aerobic

VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Kilpa-aerobic Valmennusryhmäläisen opas 1 (10) VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Tämä opas on suunniteltu Nokian Voimisteluseuran kilpa-aerobicin valmennusryhmäläisille ja heidän vanhemmilleen harjoittelun tueksi. Oppaasta

Lisätiedot