KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto"

Transkriptio

1 KELLON TYÖVÄEN URHEILIJAT Voimistelujaosto KAUSITIEDOTE kevät 2013

2 Hyvää alkanutta jumppakevättä! Tässä tiedotteessa on kerrottu joukkuevoimistelusta lajina, kilpailujärjestelmästä sekä Kellon TU:n voimistelujaostossa sovituista yhteisistä pelisäännöistä ja toimintatavoista sekä jaoston yhteystietoja. Vihkonen jaetaan kauden alussa sähköisenä jokaisen voimistelijan kotiin. Voimistelujaosto mahdollistaa nuorten tyttöjen suosiossa kasvavan voimistelutoiminnan. Jaosto suunnittelee ja koordinoi kokonaistoimintaa, joka on vuosien saatossa muuttunut paljon toiminnan kehityksen ja monipuolistumisen vuoksi. Tästä johtuen myös vastuualueita on tullut lisää ja siksi toivommekin löytävämme joukkoomme lisää innostuneita seuratoimijoita. Mukaan voi tulla myös oppimaan. TULE MUKAAN SEURATOIMINTAAN KEHITTÄMÄÄN JA VAIKUTTAMAAN!

3 YLEISTÄ Kellon Työväen Urheilijat (Voimistelu- ja urheiluseura Kellon Työväenurheilijat ry) on perustettu vuonna Seura on yleisseura, jossa toimii voimistelujaosto, jalkapallojaosto, lentopallojaosto ja ikämiesjaosto. Kellon TU kuuluu Työväen Urheiluliittoon eli TUL:on sekä eri lajiliittoihin, kuten Suomen Voimisteluliitto ja SPL (Suomen Palloliitto). Seuran korkein päätösvalta on seuran vuosikokouksella, jonka päätöksiä johtokunta toteuttaa. Johtokunnan alaisuudessa toimivat eri lajijaostot. Jaostoissa päätetään oman jaoston asioista, kuitenkin noudattaen seuran sekä lajiliittojen sääntöjä. Työväen Urheiluliitto (TUL) on perustettu 1919 ja Kellon TU on ollut sen jäsen aina seuran perustamisesta lähtien. TUL on yksi maamme suurimmista ja toimivimmista kansalaisjärjestöistä. Jäsenseuroja on tuhat, joilla on yhteensä jäsentä. Vuonna 1993 Suomessa toteutetun urheilun järjestörakenneuudistuksen jälkeen TUL on keskittynyt nuorisourheiluun, kuntoliikuntaan ja seuratoiminnan kehittämiseen. Huippu-urheiluvastuu on lajiliitoilla ja Olympiakomitealla. TUL:n toiminta on laajaa ja monipuolista. Liiton seuroissa harrastetaan 59 urheilumuotoa. Järjestön tavoitteena on huolehtia siitä, että kaikilla kansalaisilla ikään, sukupuoleen, etniseen taustaan tai varallisuuteen katsomatta olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa hyvässä seurassa omassa asuinympäristössään. Kellon TU:n voimistelijat osallistuvat TUL:n järjestämiin piirin kisoihin sekä TUL:n mestaruuskisoihin niin joukkuevoimistelussa kuin ajoittain myös ryhmätanssissa. Liitto järjestää myös leirejä ja koulutuksia harrastajille. Suomen Voimisteluliitto on suomalainen voimistelun lajiliitto, jonka kilpalajeja ovat akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, miesten ja naisten telinevoimistelu, TeamGym, rytminen voimistelu ja trampoliinivoimistelu. Suomen Voimisteluliitto on Suomen suurin aikuisten ja toiseksi suurin lasten ja nuorten liikuttaja. Lisäksi se tarjoaa koulutusta ohjaajille, valmentajille ja seurajohtajille. Sen missiona on edistää eri-ikäisten harrastajien ja kilpailijoiden voimistelua ja tarjota elämyksiä jokaiselle. Suomen Voimisteluliitto toteuttaa tätä tarkoitusta tukemalla seurojen voimistelutyötä ja vapaaehtoistoimintaa. Voimisteluliitto järjestää kausittain (syksy/kevät) joukkuevoimistelussa esimerkiksi aluekilpailut, Voimistelu Asemat ja mestaruussarjojen sekä kilpasarjojen mestaruuskilpailut. Lisäksi voimistelijoilla on mahdollisuus osallistua liiton järjestämille leireille ja erilaisiin ideapäiviin. Ohjaajille, valmentajille ja tuomareille Voimisteluliitto tarjoaa laajan ja kattavan koulutuskokonaisuuden.

4 Joukkuevoimistelu Taitolaji Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta. Joukkuevoimistelu koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä kuten käsi- ja jalkaliikkeistä sekä hyppelyistä. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus. Joukkuevoimistelussa liikkeet suoritetaan jatkuvina, virtaavina sarjoina, joissa tulee esille liikesujuvuus ja esteettisyys. Laji vaatii voimistelijoilta kokonaisliikunnallisten lajitaitojen lisäksi fyysisiä ominaisuuksia, hyvää koordinaatiota ja rytmitajua. Joukkuevoimistelulle on myös tunnusomaista ilmaisullisuus ja joukkueen suorituksen yhtenäisyys ja yhtäaikaisuus. Kilpailut Lajissa kilpaillaan kilpa ja mestaruussarjoissa. Molemmissa sarjoissa kilpaillaan keväällä vapaaohjelmilla ja syksyllä välineohjelmilla. Välinekilpailuissa välineet on määrätty ikäsarjoittain. Arvostelu Tuomaristo koostuu kolmesta tuomariryhmästä. Sommittelun tekninen tuomaristo arvioi sommitteluun vaadittavien vaikeusosien teknisen arvon, sommittelun taiteellinen tuomaristo arvioi ohjelman rakenteen, monipuolisuuden ja taiteellisen kokonaisuuden. Suoritustuomaristo arvioi joukkueen suorituksen taitavuutta, fyysisiä ominaisuuksia ja ilmaisua. Kilpailujärjestelmä ( lukien) Joukkuevoimistelussa kilpaillaan eri ikäsarjoissa Alle 10 vuotiaat Voimistelu Asemilla vuotiaat Voimistelu Asemilla tai vuotiaiden sarjassa vuotiaat SM-sarjassa tai kilpasarjasssa vuotiaat junioreiden SM-sarjassa tai kilpasarajassa vuotiaat noviisien SM-sarjassa tai vuotiaiden kilpasarjassa Naisten yli 16v. SM-sarjassa tai yli 18 v. kilpasarjassa Voimisteluliiton kilpailujärjestelmässä alle 10 -vuotiaat eivät kilpaile vielä valtakunnallisissa kilpailuissa, vaan kaikki alle 12-vuotiaat voivat kilpailla paikallisissa Asema-kilpailuissa. Asema-kilpailuissa voi esiintyä voimisteluohjelmalla, tanssilla tai

5 mukana voi olla telinevoimistelijat tai aerobiccaajat. Kaikki osallistujat palkitaan mitaleilla vuotiailla on vain yksi sarja. Välinekaudella kilpaillaan parillisina vuosina vuorotellen narulla ja pallolla sekä parittomina pallolla. Kilpailuissa joukkueille annetaan pisteet, jotka sijoittuvat 1-10 kategoriaan. Pisteitä ei julkaista, vain kategoria ilmoitetaan. Aluekilpailuissa, Voimistelupäivillä ja seurakilpailuissa sarjan kolme parasta palkitaan samanlaisilla mitaleilla. Voimisteluliiton Hyvän mielen kilpailuissa ja välinemestaruuskilpailuissa 1. kategorian joukkueet palkitaan samanlaisilla mitaleilla. Voimistelu Asemilla kaikki osallistujat palkitaan mitaleilla vuotiaiden SM-sarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyisin välineohjelma. Välinekaudella vanne on pakollinen väline. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla vuotiaiden kilpasarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyin välineohjelma. Välinekaudella välineenä voi olla joko naru, pallo tai vanne. Aluekilpailuissa, Voimistelupäivillä ja seurakilpailuissa sarjan kolme parasta palkitaan samanlaisilla mitaleilla. Voimisteluliiton Hyvän mielen kilpailuissa ja välinemestaruuskilpailuissa finaalin kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Juniorit vuotiaiden kilpasarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella väline on vapaa valintainen. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Juniorit vuotiaiden SM-sarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella pakollinen väline on keilat. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Juniori Cup-kilpailussa palkitaan kolme parasta Cup-pokaaleilla. Noviisit vuotiaat kilpasarjassa ja naiset yli 18 v. kilpasarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella väline on vapaa valintainen. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Noviisit vuotiaat SM-sarjassa ja naiset yli 16 v. SM-sarjassa on keväisin vapaaohjelma ja syksyllä välineohjelma. Välinekaudella väline on vapaa valintainen, välinesarjoissa ja kansainvälisissä kilpailuissa vain naiset yli 16 v. sarja. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta joukkuetta palkitaan tulosjärjestyksessä mitaleilla. Suomen Cup-kilpailuissa palkitaan kolme parasta Cup-pokaaleilla.

6 Voimistelujaosto Jaoston tavoitteena on tarjota liikunnan iloa ja riemua alle kouluikäisistä aikuisten harrasteliikuntaan saakka. Jaostolla on olemassa kirjallinen toimintalinja, joka ilmenee ohjaajien ja seuratoimijoiden käsikirjasta, kausitiedotteesta sekä lasten, aikuisten ja joukkueiden pelisäännöistä. Pääpaino jaoston toiminnassa on joukkuevoimistelulla. Kellon TU:n voimistelijat osallistuvat Voimisteluliiton sekä TUL:n kilpailuihin. Joukkuevoimistelun ryhmät muodostetaan vuodeksi kerrallaan. Tällä toiminnalla pyritään taitotasoltaan ja kaikilta ominaisuuksiltaan mahdollisimman yhtenäisten joukkueiden muodostamiseen. Näin jokainen voimistelija saa omaa kasvua ja kehitystään tukevaa sekä omaa taitotasoansa vastaavaa harjoitusta. Sarjavalinnat tehdään jokaisen joukkueen kohdalla kaudeksi kerrallaan ja ne perustuvat Voimisteluliiton vuoden 2013 alussa voimaan tulleen kilpailujärjestelmän muutokseen (kategoriat, pisteet). Ikäkauden joukkueilla on yksi yhteinen harjoituskerta viikossa ja ikäkauden valmentajat tekevät yhteistyötä kausi- ja harjoitussuunnitelmissa. Joukkuevoimistelun lisäksi nuorille tarjotaan erilaisia harrasteryhmiä, joiden avulla pyritään toiminnan monipuolistamisen lisäksi myös ehkäisemään nuorten drop out ilmiötä. Joukkueen lopettaessa aktiivisen kilpailu uransa jaosto pyrkii toiminnallaan tukemaan voimistelijoiden sopeutumista uuteen tilanteeseen ja järjestämään mahdollisuuksien mukaan tilannekohtaisesti sovittua jatkotoimintaa. Jaosto kouluttaa valmentajia vuosittain. Kaikki jaoston valmentajat ovat käyneet vähintään Jumppakoulun. Mikäli valmentajalla ei ole 1-tason koulutusta, hän toimii apuvalmentajana. Jokaisella joukkueella on vähintään yksi täysi-ikäinen valmentaja. Lisäksi joukkueilla on vastuuvalmentajat, jotka huolehtivat yhteydenpidosta joukkueenjohtajan, jaoston, vanhempien yms. sidosryhmien kanssa. Jaostoon kuuluu puheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan lisäksi n. viisi jäsentä sekä valmentajia lajiasiantuntijoina. Jaosto kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa. Lisäksi kesäkuussa pidetään kehittämispäivä, jossa suunnitellaan tulevan vuoden toimintaa. Jaostossa toimivat kaikki talkootyöllä, kenellekään ei makseta palkkaa. Jaostossa toimivat saavat kulukorvaukset. Seuratoimijoiden keskuudesta valitaan Vuoden Venyjä, joka on vuoden aikana innokkaasti ja esimerkillisesti toiminut koko voimisteluväen hyväksi.

7 Sinettiseura Voimistelujaostolle on keväällä 2009 myönnetty ja keväällä 2011 tarkastettu Nuori Suomi Sinetti tunnustus laadukkaasta nuorisotyöstä. Sinettiseuran tunnusmerkkejä ovat: Jokaisesta lapsesta ja nuoresta pidetään hyvää huolta. Toiminta on monipuolista ja kannustavaa. Ohjaajat ovat hyvin koulutettuja ja asiansa osaavia. Seura pitää hyvää huolta ohjaajista ja valmentajista. Seurassa on sovittu Pelisäännöistä kaikissa alle 13-vuotiaiden ryhmissä. Pelisäännöt on sovittu sekä lasten että lasten vanhempien kanssa. Seuralla on kirjallinen toimintalinja. Seuran nuorisotoiminnan organisoijina toimivat asiansa osaavat henkilöt. Visio Tulevaisuudessa haluamme olla paikallisesti kiinnostava ja haluttu sekä valtakunnallisesti tunnettu voimistelun erityisosaaja. Jaoston tavoitteena on tarjota laadukasta harrastusmahdollisuutta vauvasta vanhuksiin, tytöille, pojille, naisille ja miehille.

8 VUODEN 2013 YHTEYSTIEDOT Voimistelujaosto Puheenjohtaja Mervi Ketola Varapuheenjohtaja Tellervo Siltakoski Rahastonhoitaja (laskutusosoite) Raija Kahila Ylämäki KELLO Sihteeri Sanna Kadenius-Ruotsalainen Varsinaiset jäsenet Reetta Halonen Anitta Koivunen Elina Puranen Outi Järvelä Jenni Krankka Johanna Saarinen Erja Ukkola Varajäsenet Maarit Jaara Outi Kanste Päivi Kylmäluoma Mervi Oilinki-Pulkkinen Milla Pihlajaviita Salla Roininen Saila Tammelin Tarja Vehkaperä Sähköpostiosoitteet ovat muotoa

9 Valmentajat ja ohjaajat Annemari Enojärvi Kuntojumppa III-tason koulutus ohjaajana vuodesta 2000 lähtien Reetta Halonen Liatris Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2008 lähtien Nina Jackson Liljat

10 Emmi Jukuri Kukkaset ohjaajana vuodesta 2012 lähtien Janita Karppinen Liatris ohjaajana vuodesta 2012 lähtien Piia Kiviniemi Daaliat ja Rosa ohjaajana vuodesta 2013 lähtien Marika Koivuniemi Rosa ja Melissa II-tason valmentajakoulutus II-tason tuomarikoulutus ohjaajana vuodesta 2003 lähtien Milla Kotisaari Doria Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2009 lähtien

11 Jenni Krankka Silene III-tason valmentajakoulutus I-tason tuomarikoulutus ohjaajana vuodesta 1999 lähtien Satu Mattila Kukkaset ja Jasmiinit Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2009 lähtien Pauliina Nauha Melissa liikunnnanohjaaja (AMK) II-tason valmentajakoulutus II-luokan tuomarikoulutus Minttu-Maari Patanen Baletti- ja tanssitunnit, Pionit ohjannut vuodesta 2010 lähtien Katri Pulkkinen Kukkaset ja Jasmiinit ohjaajana vuodesta 2012 lähtien

12 Jumppakoulu Nuppuset Jumppakoulukoulutus ohjaajana syksystä 2010 lähtien Elina Puranen Doria Jumppakoulukoulutus ohjaajana syksystä 2010 lähtien Miia Rusanen Silene I-tason valmentajakoulutus III-tason tuomarikoulutus ohjaajana vuodesta 2005 lähtien Hanna Saukkoriipi Jumppakoulu Nuppuset Jumppakoulukoulutus ohjaajana syksystä 2010 lähtien Elina Siika-aho Daaliat ja Rosa ohjaajana vuodesta 2013 alkaen Hanna Saukkoriipi

13 Sanni Siltakoski Liiku leikkien ja Jumppakoulu Nuppuset Jumppakoulukoulutus I-tason valmentajakoulutus III-tason tuomarikoulutus ohjaajana vuodesta 2006 lähtien Ella-Noora Tallgren Rosa ja Daaliat ohjaajana vuodesta 2012 lähtien Erja Ukkola Liljat, Pionit ja Daaliat ammattivalmentajatutkinto I-luokan tuomari ohjaajana vuodesta 1983 lähtien voimistelujaoston lasten ja nuorten liikunnan vastaava Voimisteluliiton alueellisen seura- ja voimistelutoiminnan asiantuntijaryhmän jäsen Svoli Pohjois-Suomen aluejaoston jäsen Laura Vehkaperä Kukkaset ja Jasmiinit ohjaajana syksystä 2012 lähtien Maiju Äärelä Jumppakoulu Kukkaset, Jasmiinit ja Liatris Jumppakoulukoulutus ohjaajana vuodesta 2010 lähtien

14 VALMENTAJIEN KOULUTUSPOLKU Lisätietoja: voimistelu.fi/koulutus

15 Joukkueenjohtajat Liiku leikkien Tellervo Siltakoski tellervo.siltakoski(at)ktu.fi Kukkaset Mervi Oilinki-Pulkkinen mervi.oilinki(at)ktu.fi Rosa Päivi Kylmäluoma paivi.kylmaluoma(at)ktu.fi Daaliat Sanna Kadenius-Ruotsalainen sanna.kadenius-ruotsalainen(at)ktu.fi Jumppakoulu Nuppuset Tellervo Siltakoski tellervo.siltakoski(at)ktu.fi Jasmiinit Salla Roininen salla.roininen(at)ktu.fi Doria Outi Kanste outi.kanste(at)ktu.fi Liljat Anitta Koivunen anitta.koivunen(at)ktu.fi Liatris Saila Tammelin saila.tammelin(at)ktu.fi Pionit Mervi Ketola mervi.ketola(at)ktu.fi Silene Maarit Jaara Melissa Tarja Vehkaperä tarja.vehkapera(at)ktu.fi Milla Pihlajaviita milla.pihlajaviita(at)ktu.fi

16 Ryhmät ja joukkueet Lasten liikunta Joukkuevoimistelu Aikuisten liikunta Liiku leikkien (s ) Jumppakoulu Nuppuset (s ) Kukkaset (s ) Jasmiinit (s ) Rosa (s ) Doria (s ) Daaliat (s ) Liljat (s ) Liatris (s ) Silene (s ) Pionit (s ) Melissa yli 16 v (s. 97 ->) Kuntojumppa

17 Harjoitusvuorot MAANANTAI Kiviniemen koulu Kukkaset ja Jasmiinit Kukkaset Jasmiinit Kuntojumppa Silene Pionit Takkurannan koulu Liljat Daaliat Melissa TIISTAI Kiviniemen koulu Takkurannan koulu Liatris Silene Liljat Pionit Doria KESKIVIIKKO Kiviniemen koulu Takkurannan koulu PERJANTAI Takkurannan koulu Kiviniemen koulu Jasmiinit Doria Rosa Silene Liatris Melissa Pionit Nuppuset Liiku leikkien Melissa Pionit

18 SUNNUNTAI Kiviniemen koulu Takkurannan koulu Daaliat Liljat Pionit Liatris Silene Doria Rosa HARRASTERYHMIIN ILMOITTAUTUMINEN Voimistelujaostolla on käytössä jäsenrekisteri-, ilmoittautumis- ja laskutusohjelma, jonka kautta ilmoittaudutaan kaikille jaoston harrastetunneille. Järjestelmän kautta hoidetaan myös kilpajoukkueiden laskutus, joten järjestelmään kirjautuvat myös kilparyhmiin osallistuvat voimistelijat. Järjestelmän OMAT TIEDOT -osiossa pääset mm. muuttamaan henkilötietojasi, näet sinulle luodut laskut ja aikaisempien kausien ilmoittautumistiedot. Linkki sekä ohjeet rekisteröitymiseen ja ilmoittautumiseen löytyvät voimistelun kotisivuilta Ilmoittautumisjärjestelmä on käytössä seuraavissa ryhmissä: Liiku leikkien Jumppakoulu Nuppuset Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Kukkaset Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Jasmiinit Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Rosa Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Daaliat Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Liatris Joukkuevoimistelun harrasteryhmä Melissa Kuntojumppa

19 HARRASTUKSEN KUSTANNUKSET Jäsenmaksu Jokaisen seurassa toimivan ja urheilevan tulee olla seuran jäsen. Jäseneksi voi liittyä täyttämällä lomakkeen tiedot seuran kotisivuilla. Jäsenmaksut 2013 lapset alle 10 v 7 nuoret v 12 aikuinen 15 Jäsenmaksut peritään tammi-helmikuussa ja uusilta jäseniltä syys-lokakuussa. Jäsenmaksun suuruudesta päättää seuran syyskokous. Jäsenmaksu ja jäsenrekisteriasioita hoitaa Tellervo Siltakoski, p Kiviniemen rantatie 1, Kiviniemi. Jäsenedut Seuraavat yhteistyökumppanit tarjoavat jäsenetuja Kellon TU:n jäsenille: Kunnon Kuva, Jokelantie 20, Haukipudas Urheilu-Ulappa, Ratamotie 56, Pateniemi Tarkemmat tiedot eduista löytyvät kotisivuiltamme: Toimintamaksut Jaostolle aiheutuu mm. seuraavia kuluja: valmentajien koulutus, valmentajien kilpailumatkojen sekä leirien majoitus ja ruokailut, valmentajien kulukorvaukset, toimitilan vuokra, toimistokulut, kirjanpitokulut, rahastonhoitokulut, salivuoromaksut, välinehankinnat ja joukkueiden kilpailujen osallistumismaksut.

20 Ryhmän toimintamaksut koostuvat: joukkueen kilpailujen osanottomaksut valmentajien kulukorvaukset valmentajien kilpailumatkojen ja leirien ruokailu ja majoitus valmentajien koulutus musiikin miksauspalkkiot ym. Edellä mainitut kustannukset jaetaan joukkueen voimistelijoiden kesken. Toimintamaksut peritään kauden alussa (elokuussa ja tammikuussa). Toimintamaksut kevät 2013: Liiku leikkien 50,00 Nuppuset 50,00 Kukkaset 55,00 Jasmiinit 75,00 Rosa 85,00 Doria 130,00 Daaliat 95,00 Liljat 130,00 Liatris 110,00 Silene 140,00 Pionit 160,00 Melissa 130,00 Kuntojumppa 65,00 Kilpailulisenssimaksu (kausi ) Voimisteluliiton voimistelupassi Vakuutuksellinen passi: 6,00 Vakuutukseton passi: 2,50 Asema-lisenssi Vakuutuksellinen lisenssi: 11,00 Vakuutukseton lisenssi: 7,50 JV A-lisenssi Vakuutuksellinen lisenssi: 98 Vakuutukseton lisenssi: 60 JV B-lisenssi Vakuutuksellinen lisenssi: 78 Vakuutukseton lisenssi: 40 Jokaisella kilpailevalla voimistelijalla tulee olla kilpailulupa. Jos voimistelijalla on oma vakuutus, on varmistettava, että vakuutus sisältää urheilijakorvaavuusehdon. Kilpailulupamaksu ei sisälly toimintamaksuun. Jokaiselle Jumppakouluryhmässä voimistelevalle seura hankkii vakuutuksen sisältävän Voimisteluliiton Voimistelupassin. Passi sisältyy toimintamaksuun.

21 Kilpailu- ja leirimaksut Kilpailumatkoista tulevat kulut (matka, majoitus, ruoka) maksavat voimistelijat itse. Hinta riippuu mm. matkan pituudesta ja matkustustavasta. Yleensä kilpailuihin matkustetaan seuran yhteisellä linja-autokyydillä. Kilpailujen matkakustannukset jaetaan toteutuneen matkustajamäärän mukaan. Valmentajien ja matkanjohtajan matkakustannukset jaetaan voimistelijoiden kesken. Joukkueet voivat osallistua halutessaan ylimääräisiin kilpailuihin. Mikäli joukkue on pystynyt ilmoittamaan jaostolle osallistumisensa toimintasuunnitelmassaan, maksaa jaosto valmentajan kulut. Mikäli joukkue päättää yhtäkkiä lähteä ylimääräisiin kilpailuihin, maksaa joukkue myös valmentajan kulut. Valmennusleireistä tulevat kulut (matka, majoitus, ruoka ja osallistumismaksu) maksavat voimistelijat itse. Valmentajan osuuden maksaa jaosto.

22 TEHTÄVÄT JA VASTUUT Voimistelujaosto vastaa jaoston voimistelutoiminnasta ideoi ja kehittää jaoston toimintaa toimii valmentajien ja voimistelijoiden tukijoukkona (mm. hankkien salivuorot, yhteistyökumppaneita, esiintymisiä joukkueille, yhteydet muihin sidosryhmiin) vastaa valmentajien koulutuksesta valvoo valmentajien valmennustyötä lasten ja nuorten parissa käy palaute ja suunnittelukeskustelut valmentajien kanssa 1-2 kertaa vuodessa järjestää erilaisia talkoita, tapahtumia, kilpailuja sekä koulutuksia Vastuuhenkilöt: Lasten ja nuorten liikunta Erja Ukkola Aikuisten liikunta Outi Järvelä Kotisivut Ilmoittautumiset Raija Kahila Seura-asut Satu Kiuttu Matkat Johanna Saarinen Koulutus - Tellervo Siltakoski Toimitila Tellervo Siltakoski Salivuorot Jenni Krankka Valmentajien yhdyshenkilö Jenni Krankka Sinettivastaava Erja Ukkola Vastuuhenkilöiden tehtäväkuvaukset on eritelty seuratoimijoiden ja ohjaajien käsikirjassa.

23 Valmentaja Ohjaa harjoitukset sovitusti. Mikäli on itse estynyt, hankkii sijaisen tai ilmoittaa harjoitusten peruuntumisesta puhelimitse voimistelijoille (vanhemmille) hyvissä ajoin. Huolehtii, että harjoituksissa on kaikilla turvallista olla ja että kaikki tullaan hakemaan tai poistuvat harjoituspaikalta. Voimistelijoita ei saa jättää yksin harjoitusten jälkeen. On esimerkkinä lapsille ja nuorille; näyttää esimerkillistä käyttäytymistä niin salilla, kilpailuissa, matkoilla kuin esiintymisissäkin. Valmennustilanteessa valmentaja pukeutuu urheiluasusteisiin ja käyttää esimerkillisesti jaoston edustuspukua kilpailu- ym. jaoston yhteisillä matkoilla. Ottaa vastuun joukkueensa valmennuksesta ja tekee joukkueelle harjoitussuunnitelmat sekä kilpailuohjelmat. Tekee Reilun Pelin säännöt joukkueensa kanssa vuosittain syksyllä, kun kausi alkaa. Tekee joukkueestaan (yhdessä jojon kanssa) seuraavan vuoden toimintasuunnitelman. Suunnitelmasta käy ilmi harjoitusmäärät, valmentajat, kilpailut, leirit, yms. Tekee yhdessä joukkueenjohtajan kanssa edellisestä vuodesta joukkuekohtaisen toimintakertomuksen, josta ilmenee mm. joukkueen nimi, ikäsarja, harjoitusmäärät, valmentajat, joukkueenjohtaja, kilpailut, leirit, esiintymiset, yms. joukkueen toiminta vuoden aikana. Huolehtii osaamisestaan kouluttautumalla omien sekä jaoston resurssien puitteissa. Vastaa harjoitusten aikana käyttämästään tilasta ja välineistä. Noudattaa seuran ja lajiliiton sääntöjä sekä jaoston toimintaohjeita. Osallistuu valmentajatiimin palavereihin sekä jaoston ja valmentajien yhteisiin palavereihin. Valmentajatiimin päätöksistä pitää aina informoida voimistelujaostoa. Valmentajatiimillä tulee olla vastuuvalmentaja.

24 Joukkueenjohtaja hoitaa joukkueen ja jaoston välistä tiedottamista ja raha-asioita osallistuu jaoston ja joukkueenjohtajien yhteisiin kokouksiin ideoi ja kehittää jaoston toimintaa sekä toimii kaikkien joukkueiden puolesta ilmoittaa rahastonhoitajalle tarvittavista laskutuksista huolehtii kilpailuluvat/voimistelupassit + vakuutukset (elokuu ja tammikuu) jakaa jaoston tiedotteet joukkueelleen hankkii Nuoren Suomen pelisääntömateriaalit valmentajille ja voimistelijoille (elokuussa) ja täyttää Nuoren Suomen sivuilla vanhempien pelisäännöt huolehtii voimistelijakortit ja päivittää ne kausittain huolehtii, että jaoston puheenjohtajalla, sihteerillä, rahastonhoitajalla sekä seuran jäsenrekisterin hoitajalla on ajan tasalla oleva yhteystietolista joukkueen jäsenistä (ilmoittaa lopettaneista voimistelijoista) kutsuu koolle joukkueen vanhempien palaverit tarvittaessa, vähintään kerran kaudessa (kauden alussa) toimii yhteistyössä valmentajan kanssa ja huolehtii, että valmentajalla on valmennusrauha hoitaa joukkueen juoksevat asiat (mm. esiintymiset, talkoot, ilmoittautumiset leireille, kilpailujen ruokailut, puvut, yms.) toimii valmentajan ja joukkueen lähellä voimistelijat tuntevat ja valmentaja voi luottaa pitää kirjaa joukkueen tuloista ja menoista sekä ilmoittaa niistä rahastonhoitajalle

25 Voimistelija saapuu ajoissa ja asianmukaisesti varustautuneena harjoituksiin keskittyy harjoittelemaan tunnollisesti huolehtii kilpailuasustaan ja välineistään ilmoittaa poissaolostaan valmentajalle puhelimitse (vanhempi ilmoittaa) kuuntelee valmentajia, huoltajia sekä joukkueenjohtajaa ottaa huomioon joukkuekaverit huolehtii riittävästä ravinnon ja unen saannista edustaa asiallisesti käyttäytyen omaa joukkuettaan ja seuraansa ja joukkuettaan internetiä käyttäessään noudattaa nettietikettiä : ei esim. kirjoita tai laita nettiin juttuja ja kuvia toisesta voimistelijasta ilman suostumusta Huoltaja ilmoittaa vastuuvalmentajalle, jos voimistelija (alle 18v) on pois harjoituksista täyttää voimistelijakortin kauden alussa ja ilmoittaa muutoksista joukkueenjohtajalle ilmoittaa voimistelijan tiedot jäsentietorekisteriin osallistuu jaoston ja joukkueen talkoisiin ja vanhempien palavereihin huolehtii maksuista ajallaan (tarvittaessa maksuaikatauluista voi neuvotella rahastonhoitajan kanssa) ilmoittaa kauden alussa valmentajalle, mikäli voimistelija ei pysty osallistumaan kauden kilpailuihin ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvat peruutukset muista kuin sairaustapauksista (lääkärintodistus) johtuen hoitavat huoltajat itse tapahtuman järjestäjän kanssa lääkärintodistukset on toimitettava joukkueenjohtajalle mukaan matkalle, maksut palautetaan, mikäli tapahtuman järjestäjä hyväksyy asian valvoo lapsen/nuoren nettikäyttäytymistä esim. kuvien ja juttujen julkaiseminen ilman suostumusta täyttää Nuoren Suomen vanhemmille suunnatun kyselyn kevätkaudella kannustaa kustantaa - kuljettaa Mikäli vanhemmilla on kysyttävää lapsensa harjoittelusta, hän voi suoraan olla yhteydessä joukkueen vastuuvalmentajaan. Joukkuetta koskeviin muihin kysymyksiin vastaa

26 joukkueenjohtaja. Epäselvissä asioissa vanhemmat voivat ottaa yhteyttä myös jaoston edustajiin. JOUKKUEET Palkkiot ja talkoot Esiintymisistä tulevista palkkioista joukkueet tilittävät jaostolle 25 %. Loput joukkue voi käyttää omiin menoihinsa. Kuitenkin niin, että raha on jaoston yhteisellä tilillä, josta joukkueelle se hyvitetään. Joukkueilla ei saa olla omia tilejä. Joukkueet voivat tehdä talkoita kokonaan joukkueen hyväksi (poikkeuksena esiintymiset ja sponsorit, joista 25% tuloista tulee jaostolle). Yhteisistä talkoista menevä tuotto menee voimistelujaostolle tai joukkueelle ei koskaan yksittäiselle voimistelijalle! Joukkueet voivat järjestää joukkuekohtaisia varainhankintatempauksia, jolloin niistä tuleva voitto tulee kokonaisuudessa joukkueen käyttöön. Mikäli voimistelija lopettaa, ei talkoilla kerättyjä rahoja palauteta, vaan raha jää joukkueen käyttöön. Jaosto järjestää n. kolmen vuoden välein, joko aluekilpailuja tai valtakunnallisia kilpailuja, joihin odotetaan jokaisesta perheestä vähintään yhden aikuisen osallistuvan talkoisiin. Omien kisojen järjestämisen hyötynä on mm. se, ettei kilpailuista aiheutuvia kuluja (ruokailu, majoitus, matka) tarvitse maksaa. Yhteistyökumppanit Joukkueet voivat hankkia omia yhteistyökumppaneita. Yhteistyökumppaneiden antamista avustuksista menee voimistelujaostolle 25 %.

27 KILPAILUMATKAT Matkanjohtaja Matkanjohtajana toimii joku matkalla mukana oleva joukkueenjohtaja/huoltaja/tai muu voimistelujaoston hyväksymä henkilö. Matkanjohtaja saa käyttää matkan aikana matkanjohtajan edut. Matkanjohtajan majoituksen ja ruokailut maksaa jaosto. Matkanjohtajan matkakustannukset jaetaan kaikkien voimistelijoiden kesken. hoitaa yhteydenotot kuljettajaan sopii aikataulut ja järjestää ruokailut matkalla tarkastaa matkustajalistan (kaikki paikalla?) hoitaa majoituskoulun luokkajaot ja mahdolliset panttimaksut matkan päätyttyä varmistaa, että kaikki ovat saaneet kyydin kotiin Joukkueiden huoltajat Kilpailumatkoilla tulee joukkueella olla huoltajia mukana seuraavasti: 8-10v : kaksi huoltajaa 10-12v : kaksi huoltajaa 12-14v : yksi huoltaja yli 14v: yksi huoltaja Huoltajat voidaan sopia joka kilpailuun/esiintymiseen erikseen. Huoltajan matka- ja majoituskustannukset maksaa joukkueen voimistelijat. Ruokailut maksaa huoltaja itse. Nimetyn vastuuhuoltajan tehtävät kilpailumatkalla: toimii valmentajien apuna huolehtii kaikista tasapuolisesti laskee linja-autossa voimistelijat jokaisen pysähdyksen jälkeen ennen lähtöä ja huolehtii myös linja-autossa voimistelijoiden hyvinvoinnista auttaa voimistelijoita majoittautumisessa, kassien pakkaamisessa vie joukkueen syömään valvoo suihkussa käyntejä pitää huolta voimistelijoiden arvotavaroista kilpailusuorituksen ajan hoitaa sairasta voimistelijaa, mikäli tämä ei pysty kilpailemaan huolehtii, että kaikki voimistelijat noudetaan matkan päätepisteestä

28 Kannustusjoukot Mikäli kilpailumatkoille on lähdössä vanhempia kannustusjoukkoihin, jaosto tilaa heille majoituksen ja ruokailut mikäli he majoittuvat joukkueen mukana. Tieto mukaan lähtevistä vanhemmista tulee olla sitova jo silloin kun joukkueet ilmoitetaan. Jälkiilmoittautumisia ja tilauksia ei tehdä. Vanhempien on hyvä huomioida, että hotellissa majoittuvat vanhemmat eivät kaikissa kilpailuissa saa ostaa kisapasseja, joilla voi kulkea voimistelijoiden mukana mm. kilpailijakatsomossa. Kilpailuihin mukaan lähtevät vanhemmat toimivat valmentajien ja jaoston päättämien aikataulujen mukaisesti. Kilpailumatkoilla paluumatkan lähtöaikataulu suunnitellaan edellisenä iltana, kun tiedetään seuran joukkueiden mahdollinen loppukilpailupaikka. Kilpailumatkat ovat myös koulutusmatkoja, jossa kannustetaan samalla seuran muita joukkueita. Kilpailumatkasäännöt Valmentajat suunnittelevat kilpailuviikonlopun aikataulun ja ohjelman oman joukkueensa osalta. Mukana olevat huoltajat auttavat valmentajia, jotta kaikki sujuisi joustavasti. Kilpailuissa kannustetaan kaikkia joukkueita ja varsinkin oman seuran joukkueiden kilpailusuorituksia tullaan katsomaan ja kannustamaan (mikäli joukkueen aikataulu sen sallii). Joukkueet toimivat kilpailuissa REILUN PELIN hengessä. Jokainen edustaa joukkueensa lisäksi myös omaa seuraansa eli kilpailuissa tulee käyttää seuran/jaoston edustusasua ja kiinnittää huomiota asialliseen käyttäytymiseen ja kielenkäyttöön. Koska kyseessä on joukkuelaji, tulee jokaisen mukanaolijan huolehtia omalta osaltaan tunnelman säilymisestä. Joukkuetoverit pitää ottaa huomioon, eikä sooloiluja sallita. Kilpailumatkalla ei herkutella. Kotiin saa siis jättää kaikki sokeriset ja suolaiset herkut ja naposteltavat. Kilpailusuorituksen jälkeen voidaan oman valmentajan johdolla sopia, mitä pientä herkkua voidaan syödä. Majoituskoululla noudatetaan hiljaisuutta, sillä äänekäs liikkuminen käytävissä voi häiritä myös toisten kilpailijoiden rauhaa.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2016-2017 UVL:n organisaatio Ohjaajat ja Valmentajat Valmentajatiimi Jumppakummit Nuorisoklubi Kilta Johtokunta UVL:n toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät

Lisätiedot

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40)

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) Mikä toiminnassa on onnistunut? (yhteenveto) - innostuneisuus, monipuolisuus - pienet tai pienehköt ryhmät -

Lisätiedot

KUKA KERTOISI MINULLE?

KUKA KERTOISI MINULLE? KUKA KERTOISI MINULLE? JÄSENET... 3 Uudet jäsenet... 3 Jäsenyysasiat... 3 Jäsenmaksut... 3 Jäsentunnukset Jäsenhuone... 3 Jäsentunnukset Nimenhuuto... 3 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN... 3 Ryhmät... 3 Aktiivipäivät

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

KILPAILUKÄYTÄNTEET LÄHTIEN

KILPAILUKÄYTÄNTEET LÄHTIEN 1.8.2015 JOENSUUN UIMASEURA RY KILPAILUKÄYTÄNTEET 1.8.2015 LÄHTIEN Uinti ja Uimahypyt Joka kauden alussa valmentajat tekevät kilpailukalenterin uintiin ja uimahyppyihin. Uinnin kilpailuiden alustavan budjetin

Lisätiedot

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012!

TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012! TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012! Joukkue: Jumppakoulu 2004 2005 Aika ja paikka: Ma klo 18.-19.00 Akrobatia-tunti, Kaunismäki To klo 18.-19.00 Tanssillinen voimistelu-tunti, Hepolan

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE TAMMELAN URHEILUKENTÄLLÄ Tiistaisin ja torstaina 24.5 alkaen klo 17.30-19.00 Ilmoittautuminen joka kerralla klo 17.25 valmentajalle HUOM! omatoiminen alkuverkka ennen ilmoittautumista!

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 1 Keravan Naisvoimistelijat KNV ry 17.10.2006 Johtokunta Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 1. Toiminta-ajatus Keravan Naisvoimistelijat KNV ry:n tarkoituksena on tarjota kuntalaisille liikuntaharrastus

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017 Esim. otsikko JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1.Yleistä Vuoden 2014 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, kultahippufinaalin onnistunut

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016_ 1.Yleistä Vuoden 2016 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, järjestää hyviä kilpailuja,

Lisätiedot

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info syksy 2016 Järvenpään voimistelijat Tapahtumat 1.8. Syyskausi alkaa (kesäharjoitukset vko 31-32) 3.-4.9. HJM-kutsuleiri, Järvenpää Liikuntahalli 10.9. HJM-taitokilpailu, Mäntsälä

Lisätiedot

1990-luvulla jääkiekon pelaaminen ulkojäillä tuli mahdottomaksi ja jääkiekkotoiminta seurassa loppui.

1990-luvulla jääkiekon pelaaminen ulkojäillä tuli mahdottomaksi ja jääkiekkotoiminta seurassa loppui. 1. Johdanto Seurakäsikirja on laadittu kaikkien seuratyötä tekevien avuksi. Tämän seurakäsikirjan tarkoituksena on esitellä Joutsan Seudun Pallon toimintaa sekä antaa suuntaviivat kaikille seuran toiminnassa

Lisätiedot

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/10 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2016 KH (19.12.2016) 2/10 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä kaavio Luokkien 2.-6. säännöt 2-luokan säännöt

Lisätiedot

Ohjaajien startti-ilta 2013

Ohjaajien startti-ilta 2013 Ohjaajien startti-ilta 2013 Torstai 22.8.2012 Aleksandra, EHN PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Seuran toiminta-ajatus ja arvot Visio

Lisätiedot

FC Reipas P08 vanhempainilta

FC Reipas P08 vanhempainilta FC Reipas P08 vanhempainilta Aiheet Joukkueen säännöt Toimintasuunnitelma Joukkueen varainkäyttöarvio ja varojen käytön pelisäännöt Toimintamaksut yms. Joukkueen varainhankinta Toimihenkilöiden valinta

Lisätiedot

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 2 TOIMINNAN TAVOITTEET... 2 3 HARRASTELIIKUNTA... 2 3.1. Lapset ja nuoret... 3 3.2 Perheliikunta... 3 4 VALMENNUSTOIMINTA...

Lisätiedot

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00 TERVETULOA Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai 27.11.2014 klo 18.00 Kauden 2015 käynnistyspalaverin aiheita 1. Seura- ym. maksut 2. Piirisarjoihin ilmoittautuminen 3. Koulutusasiat

Lisätiedot

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan.

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. 1 Hiihtojaosto tiedottaa 26.10.2009 Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. PALVELUPAKETIT ovat joko Skipassi- tai Lisenssi PAKETTEJA. Kaikilla 7-vuotiailla

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 3/2012 LAHTI 5.5.2012 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 Taekwondo Lahti Ry järjestää liikesarjojen SM- liigan kolmannen

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

P04 VANHEMPAINILTA. Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta

P04 VANHEMPAINILTA. Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta P04 VANHEMPAINILTA Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta 06.10.2015 FC Wild P04 kausi 2015 1.10.2014 30.9.2015 26 pelaajaa 6 147 Turnausta harjoituskertaa 2 Joukkuetta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori NJS A TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015 31.10.2016 NJS A- joukkue toimii Nurmijärven Jalkapalloseura ry:n (NJS) alaisuudessa. NJS A joukkueessa pelaa kaudella 2015-2016, 1996,-97, -98 syntyneet pojat sekä

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

Bemarileiri Kuortaneen urheiluopistolla 16.-19.1.2016

Bemarileiri Kuortaneen urheiluopistolla 16.-19.1.2016 6.1.2016 1 / 5 Bemarileiri Kuortaneen urheiluopistolla 16.-19.1.2016 Hei voimistelijat, valmentajat ja seurat tutustukaa alla oleviin linkkeihin! - 2015-2016 Bemaritoiminta (13v ja vanhemmat) http://voimistelu.fi/fi/kilpavoimistelu/naisten-telinevoimistelu/valmennus/valmennusringit/bemarit

Lisätiedot

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2016-2017 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja

Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja Yleistä Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja Kiuruveden Urheilijat on urheilun yleisseura, jonka yhtenä jaostona toimii hiihtojaosto. Hiihtojaoston tavoitteena on tarjota eri-ikäisille

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013. 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö. 2.

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013. 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö. 2. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER GT Teamit 2016-2017 RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER Grani Tenniksen valmennuskokonaisuus - Pelaajan polku GT Tennis- ja mailapelikoulu Esikouluikäisille ja 1-3 -luokkalaisille Ohjaajakoulutukset

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA 2016 IPC WDS SUOMI OPEN, SUOMI OPEN 2016 EI-IPC, PYÖRÄTUOLITANSSIN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Lohja, Finland 30. huhtikuuta 1. toukokuuta, 2016 Suomen pyörätuolitanssiliitto

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja

KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja 1. Yleista joukkueenjohtamisesta - Joukkueenjohtajan valitsee vanhempainkokous, jonka vahvistaa juniorijaosto. Joukkueenjohtajia voi olla myos useampia - Joukkueenjohtaja

Lisätiedot

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO 2016 2017 PELISÄÄNNÖT Äänekosken Huiman juniorikoripallojaosto on tehnyt toimintansa selkeyttämiseksi pelisäännöt. Seuraavat aikuisten pelisäännöt koskevat joukkuejohtajia,

Lisätiedot

Vantaa Divingin pelisäännöt! Vantaa Diving

Vantaa Divingin pelisäännöt! Vantaa Diving Vantaa Divingin pelisäännöt! Vantaa Diving 03.08.2016 Sisällysluettelo Urheilijan pelisäännöt... 2 1. Urheilijan peruspilarit... 2 2. Harjoituksissa... 2 Vanhempien pelisäännöt... 3 1. Kysyn, en arvaile...

Lisätiedot

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA NIBACOS KOKKOLA 13.3.2015 1 (4) 1. Toiminnan tarkoitus Nibacos Kokkola ry:n toiminnan tarkoitus on salibandyn kehittäminen ja ylläpitäminen sekä harrastus- että kilpailutoiminnassa. 2. Pitkän aikavälin

Lisätiedot

TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE SYKSY 2016

TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE SYKSY 2016 1 TOIMINTAOHJE / KAUSITIEDOTE SYKSY 2016 HAUKIPUTAAN HEITTO Voimistelujaosto 2 Sisällysluettelo Alkusanat... 4 1 Yleistä seurasta... 5 1.1 Haukiputaan Heitto... 5 1.1.1 Toiminta-ajatus... 6 1.1.2 Jaostot...

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

Organisaatio 2014 16.1.2014 2. Toimisto Arkisto. Supporterit Nimityskomitea. GBK johtokunta. Edustusjalkapallo jaosto. PR-jaosto.

Organisaatio 2014 16.1.2014 2. Toimisto Arkisto. Supporterit Nimityskomitea. GBK johtokunta. Edustusjalkapallo jaosto. PR-jaosto. 16.1.2014 1 Organisaatio 2014 GBK johtokunta Toimisto Arkisto Supporterit Nimityskomitea Edustusjalkapallo jaosto Juniorijaosto Talousjaosto Kokkola Cup jaosto PR-jaosto Miehet GBK I, II, Tigers, III,

Lisätiedot

Joukkueenjohtajana PEPissä

Joukkueenjohtajana PEPissä Joukkueenjohtajana PEPissä (Jalkapallo 2013) Kari Alho Sisältö PEP organisaatio Työntekijät + vapaaehtoiset Missio, Visio, Arvot Joukkueenjohtajien tehtävät (jalkapallo) Tukiryhmän (vanhempien) tapaamiset

Lisätiedot

Porvoon Open

Porvoon Open Porvoon Open 8.10.2016 www.porvoontkd.fi Paikka: Oy Kokonhalli Ab Jääkiekkotie 3 06100 Porvoo www.kokonhalli.fi Porvoon taekwondo järjestää Suomen Taekwondoliiton otteluliigan osakilpailun. Mukana ovat

Lisätiedot

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Sisällysluettelo 1. D-tyttöjen missio, visio ja arvot 2. D-tyttöjen toiminnan linjaukset ja tavoitteet 3. Joukkueen kasvatuskeinot 4. Reilu peli 5. Joukkueen johtohenkilöiden

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma, vuosi 2016

Toimintasuunnitelma, vuosi 2016 Toimintasuunnitelma, vuosi 2016 Sisällysluettelo 1 Toiminta-ajatus... 2 2 Arvot... 2 3 Visio... 2 4 Yleistä... 2 5 Painopistealueet... 3 6 Harrastus- ja kilpailutoiminta... 4 7 Pallokoulu ja PerheFutis...

Lisätiedot

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia)

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia) TuUS menestyssuunnitelma (niin sanottu strategia) Taidolla uintiin! Visio Mahdollistamme hyvät taidot uintiurheilussa menestymiseen. Missio Luomme edellytykset kunkin tarpeiden ja kykyjen mukaiseen kunto-

Lisätiedot

Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja

Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja 13.12.2015 Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja Milja Hintsanen 2 Valmennusjärjestelmä Pyrkivän joukkueet ovat kautta aikojen olleet sarjojensa menestyneimpien joukkueiden joukossa Tämän säilyttämiseksi kevään

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU PORI OPEN 2012 PORIN URHEILUTALOLLA 14.04.2012 JÄRJESTÄJÄ: PORIN TAEKWONDO RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 Kisoissa myös harrastaja ja ilvessarjat KILPAILUPÄIVÄ

Lisätiedot

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Työvihko urheiluseuran oman toimintalinjan tekemistä varten URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Tämän työvihon tarkoituksena on auttaa urheiluseuroja laatimaan omalle urheiluseuralle

Lisätiedot

Järvenpään Taidoseura ry

Järvenpään Taidoseura ry Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja v. Sisällysluettelo 1. SEURAN JUNIORITOIMINTA... 3 2. SEURATOIMINNAN VISIO... 3 3. EETTISET LINJAUKSET... 4 4. TOIMINNAN TAVOITTEET... 4 5. KÄYTÄNNÖN TOIMINTATAVAT...

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Nurtzi Open 2017

KILPAILUKUTSU. Nurtzi Open 2017 KILPAILUKUTSU Nurtzi Open 2017 www.taekwondonurmijarvi.fi/kalenteri/nurtzi-open-2017 Aika: Lauantai 1.4.2017 Paikka: Sarjat: Maaniitun koulu Heikkiläntie 27 01900 Nurmijärvi Otteluliiga sekä harrastaja-

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2013-30.09.2014. Jatkovuosikokouksessa 27.1.2014

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2013-30.09.2014. Jatkovuosikokouksessa 27.1.2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2013-30.09.2014 Jatkovuosikokouksessa 27.1.2014 2 Sisällysluettelo Toimintasuunnitelma... 1 Organisaatiokaavio... 3 HauPan strategia 2014-2015... 3 Arvot... 4 Tehtävä... 4 Visio...

Lisätiedot

HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2016

HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2016 HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2.- 4.9. HNMKY Seuraleiri 2.-4.9. Kisakallion seuraleirikirje Helsingin NMKY:n korisjoukkueet lähtevät jälleen avaamaan kautta perinteiselle seuraleirille. Leiri järjestetään

Lisätiedot

Saunalahti. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi

Saunalahti. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi Saunalahti Ohjeita Säännöt Lukkari www.espoontapiot.fi Espoon Tapiot Espoon Tapiot on vuonna 1965 perustettu urheiluseura. Seura oli alun perin yleisseura, mutta vuosien varrella sen päälajiksi on muodostunut

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T09-10 vanhempainilta 8.1.2017 T09-10 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Viestinnän käytännöt Maksut Toimihenkilöt FC REIPAS Iloa

Lisätiedot

Syksy 2016 TERVETULOA!

Syksy 2016 TERVETULOA! Syksy 2016 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Vanhempien toimintamahdollisuudet Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

Hiihtoloma on Turussa käynnistynyt onneksi lumisin merkein. Nuorisojaosto toivottaa melojanuorille perheineen aktiivista lomaviikkoa.

Hiihtoloma on Turussa käynnistynyt onneksi lumisin merkein. Nuorisojaosto toivottaa melojanuorille perheineen aktiivista lomaviikkoa. Saaristomeren Melojat ry. TIEDOTE helmikuu 2016 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Hyvää hiihtolomaa! Kesätyöpaikat haussa hae 29.2. mennessä! Mia Dietrich-Isomaa osa-aikaiseksi nuorisovalmentajaksi Harjoitusmaksut

Lisätiedot

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä.

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. pronssi-, hopea- ja kultamerkki (kaikille) Stara-kilpailut (kaikille vapaaehtoisille) NTV Luokkakilpailut B-luokassa

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Lasten ja nuorten harrasteryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Sisältö 1 Seurakisa lyhyesti... 3 2 Seurakisan periaatteet... 3 3 Vinkkejä toteutukseen... 3 4 Valtakunnallinen Seurakisat - ketju... 5 5 Tukimateriaali...

Lisätiedot

YONG TAEKWONDO RY järjestää Eura Cup 2016 lauantaina Euran Urheilutalolla Eurantie 33, Eura

YONG TAEKWONDO RY järjestää Eura Cup 2016 lauantaina Euran Urheilutalolla Eurantie 33, Eura YONG TAEKWONDO RY järjestää Eura Cup 2016 lauantaina 24.9.2016 Euran Urheilutalolla Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi Kuva: Elina Glad ALUSTAVA AIKATAULU: Perjantai 23.9.2016 20.00-21.00

Lisätiedot

Urheiluseuran toimintalinja Lá Team ry.

Urheiluseuran toimintalinja Lá Team ry. Urheiluseuran toimintalinja Lá Team ry. Sisällys 1. Visio 2. Eettiset linjaukset 3. Seuratoiminnan tavoitteet 4. Käytännön toimintatapoja 4.1 Ryhmien muodostaminen 4.2 Harjoittelun määrä eri ikäisillä

Lisätiedot

Karelia Golf Ry. Juniorivalmennuksen info Joensuu

Karelia Golf Ry. Juniorivalmennuksen info Joensuu Karelia Golf Ry Juniorivalmennuksen info 2014-2015 12.11.2014 Joensuu Yleistä tietoa: Ympärivuotista valmennusta (talvikausi/kesäkausi) Talvikausi: 17.11.-18.12.2014 (Mehtimäen Golfhalli) Kevätkausi 6.1.-27.4.2014

Lisätiedot

Joen Yawaran harjoitukset keväällä 2009

Joen Yawaran harjoitukset keväällä 2009 Joen Yawara ry:n tiedote 1/2009 Joen Yawaran harjoitukset keväällä 2009 HARJOITUSPAIKAN OSOITE JOENSUUN URHEILUTALO, KOSKIKATU 12. TATAMIT I JA II 2 KRS. PUNTTISALI URHEILUTALON ALAKERRASSA. PV AIKA PAIKKA

Lisätiedot

ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET

ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET 1. Ringettejaoston johtoryhmä... 2 Ringettejaoston puheenjohtaja... 3 Valmennuspäällikkö... 3 Sihteeri... 4 Varustepäällikkö... 4 Kilpailusihteeri... 4 Tiedottaja... 4

Lisätiedot

Alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut + 1. Eura Cup 25.10.2014

Alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut + 1. Eura Cup 25.10.2014 Alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut + 1. Eura Cup 25.10.2014 Kuva: Elina Glad yongtaekwondo.net Paikka: Euran Urheilutalo Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi Yong Taekwondo järjestää Suomen Taekwondoliiton

Lisätiedot

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00 MP D13 VANHEMPAINILTA 22.2.2016 Urpolan koululla klo 18.00 ASIALISTA 1. Joukkueen toimihenkilöt kaudella 2016 2. Pelisäännöt 3. Harjoitukset 4. Pelit ja turnaukset kaudella 2016 5. Pelipassit + vakuutukset

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 9.5.2016 3 Suomen elinvoimalle on ensiarvoisen tärkeää, että tämä kokonaisuus toimii vaikuttavasti, inspiroivasti ja tuloksellisesti.

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot