Ohjelmiston kuvakkeiden kuvaus Aliro Kustannustehokas IP-kulunvalvonta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjelmiston kuvakkeiden kuvaus Aliro Kustannustehokas IP-kulunvalvonta"

Transkriptio

1 Ohjelmiston kuvakkeiden kuvaus Aliro Kustannustehokas IP-kulunvalvonta Aliro-ohjelmiston kuvakkeiden esittely kattaa kaikki ohjelmistossa käytettävät kuvakkeet. Esittelyn avulla tunnistat helposti kuvakkeet ja niiden kautta käytettävät toiminnot. Saat lisätietoja klikkaamalla kuvakeluokkia.

2 Opastettujen toimintojen kuvakkeet Pika-aloitus Tämä toiminto opastaa vaiheittain toimenpiteet, joita tarvitaan Aliro-järjestelmän asetusten määrittämisessä ensimmäisen kerran. Määritä kortteja uusille tai nykyisille käyttäjille Tämän opastetun toiminnon avulla ohjelmoidaan käyttäjien kulkukortteja noudattamalla yksinkertaisia vaiheittaisia ohjeita. Laitteiston etsiminen ja ovien lisääminen Tämän opastetun toiminnon avulla voidaan etsiä järjestelmään kytketyt laitteet ja lisätä ne oviksi. Myönnä kulkuoikeuksia uusille tai nykyisille käyttäjille Tämän opastetun toiminnon avulla voidaan määrittää käyttäjille kulkuoikeusryhmät/alueet/ovikohtaiset kulkuoikeudet Tulosta käyttäjäkortti Tämän opastetun toiminnon avulla määritetään käyttäjien henkilökorttien tulostamisessa tarvittavat asetukset noudattamalla yksinkertaisia vaiheittaisia ohjeita. Yleiskuvakkeet Kuittaa Valittujen/kaikkien ilmoitusten kuittaaminen. Vie CSV CSV-raporttitiedoston muodostaminen näytetyistä tapahtumista. Päällekytke Alueen päällekytkentä (aktivoi murtoilmaisujärjestelmän). Vie PDF PDF-raporttitiedoston muodostaminen näytetyistä tapahtumista. Edellinen Paluu edelliseen vaiheeseen. Peruuta Edellisen tallennuksen jälkeen tehtyjen muutosten peruuttaminen. Pyyhi Kaikkien tapahtumalokitapahtumien pyyhkiminen reaaliaikaisesta Tapahtumalokiikkunasta. Tapahtumat kuitenkin tallennetaan tietokantaan. Ota huomioon, että tämä kuvake ei ole käytettävissä Raportti-näkymässä. Ominaisuus-valikko Ominaisuusvalikon avaaminen. Suodata Avaa ikkunan, josta voidaan valita tapahtumalokin näyttötila. Lisäksi tapahtumia on mahdollisuus suodattaa tapahtumatekstin tai -tyypin mukaan. Nollaa Kaikkien Antipassback-rajoitusten poistaminen käyttäjiltä. Laadi uusi Uuden valitun kohteen laatiminen. Seuraava Siirtyminen seuraavaan vaiheeseen. Kopioi Valitun kohteen kopioiminen. Koko näyttö Koko näyttö -tilan ottaminen käyttöön. Poista Valitun kohteen poistaminen Etsi Kaikkien verkkoon liitettyjen kenttälaitteiden hakeminen. Ovi Jo järjestelmässä olevan oven sijoittaminen alueeseen kohteen pohjakuvatyökalulla. Ohje Aliro-ohjeen hakutoiminnon käynnistäminen. Tuo käyttäjät Käyttäjien tuominen lataamalla CSV-tiedosto tai laatimalla käyttäjien tuonnin CSV-mallitiedosto. Kieli Kielen valinta

3 Yleiskuvakkeet Asettelut Aliro-työtilaa voidaan mukauttaa omien mieltymysten mukaan. Alirossa saat halutessasi näkyviin samanaikaisesti useita toimintoja eri näkymiin. Lukitus Käyttäjän salliminen käynnistää lukitustoiminto. Manuaaliset komennot Manuaalisten komentojen antaminen valituille alueille Siirrä Klikkaa tätä painiketta ja vedä sitten hiirellä mitä tahansa kohdetta piirtoalueessa. Mahdollistaa pohjakuvan kohteen valitsemisen, siirtämisen sekä sen koon muuttamisen. Tee uudelleen Toiminnon tekeminen uudelleen. Jatka Voit jatkaa taukotilan aktivoinnin jälkeen tulleiden ja reaaliaikaisen tapahtumalokin tapahtumien katselemista klikkaamalla Jatka-painiketta. Ota huomioon, että tämä painike ei ole käytettävissä Raporttinäkymässä. Tallenna Tehtyjen muutosten tallentaminen. Hae Haun suorittaminen Aliro-järjestelmässä. Asetukset Sovelluksen asetukset ja toiminnot Moninäkymä (Käyttäjät/Alueet/ Pohjakuvat/Tilatiedot) Dynaamisen Moninäkymä-työkalun avulla voit näyttää aiheeseen liittyvien ominaisuuksien näkymiä samalla, kun käytät jotain toimintoa. Esimerkiksi Käyttäjät-moninäkymässä voit tarkastella samanaikaisesti käyttäjien, kulkuoikeusryhmien, alueiden, ovien ja kulkuoikeusaikataulujen näkymiä. Ota valokuva Valokuvan ottaminen järjestelmään liitetyllä Web-kameralla. Kumoa Edellisen toiminnon kumoaminen. Lukitus avattu Käyttäjän salliminen avata toiminnon lukitus. Ilmoitukset Ilmoitukset-ominaisuuden avulla Aliro voidaan määrittää hälyttämään tai ilmoittamaan halutuista tapahtumista, kun niitä esiintyy järjestelmässä. Avaa ovi Sallii käyttäjän avata oven etänä Lataa kuva Kuvan lataaminen paikallisesta koneesta. Käyttäjän paikka (nainen) Naispuolisen käyttäjän kuvan paikkamerkki. Yleiskuvaus Yleiskuvaus-sivu käsittää yleisnäkymän koko järjestelmästä. Tältä sivulta voi siirtyä käyttämään suoraan eri toimintoja tai opastettuja toimintoja sekä tarkastella yleistä Järjestelmän tila -näkymää. Käyttäjän paikka (mies) Miespuolisen käyttäjän kuvan paikkamerkki. Käyttäjämääritykset Käyttäjän määritysten asettaminen Aliro-järjestelmässä. Liitä Kopioidun kohteen liittäminen Käynnistä Web-kamera Webkamerayhteyden käynnistäminen. Tauko Tauko-painiketta klikkaamalla voidaan tilapäisesti pysäyttää uusien tapahtumien näyttö reaaliaikaisessa Tapahtumaloki-ikkunassa. Kun painiketta klikataan, se muuttuu Jatka - painikkeeksi. Monikulmioalue Tätä painiketta käyttämällä voidaan piirtää ja rajata monikulmainen alue. Suorakulmioalue Tätä painiketta käyttämällä voidaan piirtää ja rajata suorakulmion muotoinen alue pohjakuvatyökalussa.

4 Kulunvalvonta-ominaisuuksien kuvakkeet Kulunvalvonta-ominaisuuksien avulla voidaan määrittää tärkeimmät asetukset, joita tarvitaan kulunvalvontajärjestelmän käyttöönottoon: Laitteisto-, Ovet-, Käyttäjät- ja Kulkuoikeusaikataulut jne. Lisätietoja eri ominaisuuksista on alapuolella: Valvontaominaisuuksien kuvakkeet Näiden Aliro-ominaisuuksien avulla voidaan valvoa järjestelmää vastaanottamalla yksityiskohtaisia tietoja sekä käyttäjistä että järjestelmätapahtumista. Lisäksi niiden avulla voidaan määrittää tiettyjä järjestelmään liittyviä ominaisuuksia. Käyttäjät Käyttäjä on henkilö, joka on rekisteröity kulunvalvontajärjestelmään. Käyttäjälle pitää määrittää hänen turvatasoaan yrityksessä vastaava rooli. (Roolit ovat toimintoja, joita voidaan määrittää turvajärjestelmän eri käyttäjille, joilla on eri oikeuksia ja velvollisuuksia.) Alueet Alue on kiinteistössä sijaitseva tila, jolle pääsyä hallitaan vähintään yhdellä ovella ja yhdellä lukijalla. Ovet Ovi on fyysisesti ohjattava sisäänkäyntilaite, joka sallii tai estää kulun alueiden välillä. Kulunvalvonnassa ovella voidaan tarkoittaa varsinaisten ovien lisäksi myös porttia, kulkuväylää, puomia ja niin edelleen. Kulkuoikeusryhmät Kulkuoikeusryhmien avulla oville/alueille voidaan määrittää kulkuoikeuksia, joita voidaan käyttää useille käyttäjille. Kulkuoikeusryhmien avulla useiden käyttäjien kulkuoikeudet voidaan päivittää yhdellä kertaa. Tapahtumaloki Kulunvalvontajärjestelmän tärkeä ominaisuus on pystyä tarkastelemaan yleiskatsausta kohteen tapahtumista. Aliro mahdollistaa tapahtumien valvonnan (tapahtumaloki) reaaliaikaisesti ja/tai tapahtumien etsimisen lokista. Näiden molempien toistuvan käytön asetukset määritetään samalla tavalla valitsemalla aluksi Reaaliaikainen tai Raportti. Varmuuskopiointi/palautus Varmuuskopiointi ja palautus -ominaisuudella voidaan hallita järjestelmätietokantaa. Järjestelmäasetukset Tämän toiminnon avulla voidaan tarkastella ja muokata erilaisia asetuksia, jotka vaikuttavat koko kulunvalvontajärjestelmään. Valvo ja ohjaa Valvo ja ohjaa -toiminnon avulla voidaan valvoa kohteen alueita ja ovia. Lisäksi on mahdollista ohjata niitä suorittamalla erityisiä aluekomentoja ja ovikomentoja. Kulkuoikeusaikataulut Kulkuoikeusaikataulut ovat joukko aikavälejä, joita käytetään kulkuoikeuksien voimassaolon määrittämisessä. Yleensä ne liittyvät viikonpäiviin ja päivän eri kellonaikajaksoihin. Pohjakuvan laatiminen Kohteen pohjakuvan laatimisen ensimmäinen vaihe on esittää kohteen alueet graafisesti yhdessä järjestelmän ovien kanssa. Alirossa on piirtotyökalut pohjakuvien laatimista varten. Roolit Roolit ovat toiminnallisia määrityksiä. Niitä voidaan määrittää turvajärjestelmän eri käyttäjille, joilla on erilaisia oikeuksia ja vastuita. Laitteisto AP-ovikeskus on Alirokulunvalvontajärjestelmän kenttälaite. Järjestelmän AP-ovikeskusten asetukset pitää määrittää ennen ovien laatimista ja minkään muiden kulunvalvontatoimien suorittamista.

5 Mallit-toimintojen kuvakkeet Nämä ominaisuudet käsittävät malleja, joissa on ennalta määritetyt arvot ja kokoonpanot laitteistoa, ovia ja kulkukortteja varten. Näitä malleja on helppo käyttää laitteistossa, ovissa tai korteissa, minkä jälkeen asetuksia voi mukauttaa omien tarpeiden mukaan. Kulku estetty Kulku sallittu Korttimallit Korttimallia käyttämällä voidaan suunnitella kulkukortteihin tulostettavien tietojen ulkoasu, kuten käyttäjän nimi, valokuva ja yrityslogo. Laitetietoliikenne Ovi Ovimallit Ovimallien avulla käyttäjä voi valmistella oven asetusten määrityksen. Se sisältää määritetyn kokoonpanon oven tietoja, lukijoita, ovikosketinta, poistumispainikkeita, lukkoja, ovenavaajia, turvatasoja ja turvapoikkeuksia varten. Tallentamisen jälkeen mallia voi käyttää mihin tahansa laadittavaan uuteen oveen, ja lisäksi kokoonpanoa voi muokata tarvittaessa. Tämän ainutlaatuisen ominaisuuden ansiosta käyttäjän on helppo määrittää vakio-oven asetukset. Lisäksi se varmistaa asetusten yhdenmukaisuuden. Tulo/lähtö Murtoilmaisu Manuaalinen komento Laitteistomallit Laitteistomallin avulla käyttäjä voi valmistella laitteistoasetukset käyttämällä ennalta määritettyä kokoonpanoa AP-ovikeskukselle sekä sen tuloille, lähdöille ja releille. Tallentamisen jälkeen mallia voi käyttää mihin tahansa laadittavaan uuteen laitteeseen, ja lisäksi sitä voi mukauttaa tarvittaessa. Tämän ainutlaatuisen ominaisuuden ansiosta käyttäjän on helppo määrittää laitteen vakioasetukset. Lisäksi se varmistaa asetusten yhdenmukaisuuden. Järjestelmä Sabotaasisuojaus Virhe Tiedot Kysymys Varoitus

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Sisällys Internet Security 2015 Sisällys Luku 1: Asennus...5 1.1 Ennen ensimmäistä asennusta...6 1.2 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...6 1.3 Sovellusten asentaminen ja

Lisätiedot

Readme 6.4 versio 1/18

Readme 6.4 versio 1/18 Readme 6.4 versio 1/18 Sisällys Tärkeää... 3 Yleiset järjestelmävaatimukset... 4 Asennus... 5 Yhden käyttäjän järjestelmä:... 5 Usean käyttäjän järjestelmä:... 5 Linux ja Macintosh OS X -palvelinasennus...6

Lisätiedot

Basware Invoice Processing Monitor 5.1

Basware Invoice Processing Monitor 5.1 Pikaohje Basware Invoice Processing Monitor 5.1 Johdanto Tässä asiakirjassa on ohjeita tavallisimpien käyttäjän tehtävien suorittamisesta. Käytönaikaisessa ohjeessa on yksityiskohtaisempaa tietoa tietyistä

Lisätiedot

Firstbeat SPORTS. Tekninen käyttöohje - versio 4.0

Firstbeat SPORTS. Tekninen käyttöohje - versio 4.0 Firstbeat SPORTS Tekninen käyttöohje - versio 4.0 2 SISÄLLYSLUETTELO: 1 TEKNINEN KÄYTTÖOHJE... 4 1.1 OHJELMISTON OMINAISUUDET... 4 1.2 JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET... 4 1.3 FIRSTBEAT SPORTSIN KÄYTTÖ... 5 1.3.1

Lisätiedot

Laajennettu käyttöopas

Laajennettu käyttöopas X2 Laajennettu käyttöopas Sisältö Aloittaminen...5 Puhelimessa oleva käyttöohje...5 Lisäohjeita...5 Kokoaminen...5 Puhelimen käynnistäminen ja sammuttaminen...6 Kohdistaminen...7 Puhelimeen tutustuminen...8

Lisätiedot

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80 1 Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80 TC 7.2 Käyttöohje Tuotettu: heinäkuu 2014 tuotteelle TC 7.2 2 Sisällys Tämän ohjeen sisältö Johdanto videoneuvotteluun Paras käytäntö... 4 Kosketusnäytön

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP OFFICEJET PRO K850DN http://fi.yourpdfguides.com/dref/4168986

Käyttöoppaasi. HP OFFICEJET PRO K850DN http://fi.yourpdfguides.com/dref/4168986 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP OFFICEJET PRO K850DN. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP OFFICEJET PRO K850DN käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

Sisältö. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45

Sisältö. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45 Käyttöopas i Sisältö McAfee Wireless Protection 5 McAfee SecurityCenter 7 Ominaisuudet... 8 SecurityCenterin käyttäminen... 9 Otsikko... 9 Vasen sarake... 9 Pääikkuna... 10 SecurityCenterin kuvakkeiden

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Ohjeiden käyttäminen

Ohjeiden käyttäminen Ohjeiden käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista Ohjeiden käyttäminen: näkö- tai liikuntarajoitteiset Ohjedokumentaation avaaminen Miten-sivujen käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot

WORD 2007/2010 pikaohje. Kajaanin AMK. Mervi Ruotsalainen 29.8.2010

WORD 2007/2010 pikaohje. Kajaanin AMK. Mervi Ruotsalainen 29.8.2010 1 WORD 2007/2010 pikaohje. Kajaanin AMK Mervi Ruotsalainen 29.8.2010 2 Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 1.1 OFFICE- OHJELMIEN MUUTTAMINEN SUOMEN KIELELLE... 3 1.2 WORDIN OMA OHJETOIMINTO... 3 1.3 WORDIN IKKUNAN

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Järjestelmänvalvonta

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Järjestelmänvalvonta Version 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Julkaisemattomat oikeudet pidätetään Yhdysvaltain tekijänoikeuslain nojalla. Tämän esitteen sisällön kopioiminen missä tahansa

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Käyttöoikeustiedot Tämän e-kirjan sisältö on suojattu tekijänoikeuslain, muiden asiaa käsittelevien lakien ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

Lisätiedot

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla.

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla. Hyvä Forcen omistaja Onnittelemme Force-vastaanottimen valinnasta. Uusi Force-vastaanottimesi edustaa parhaimpia ja kehittyneimpiä ominaisuuksia, mitä uusi digitaalinen DVB-teknologia tarjoaa. Helposti

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 5 2.1 Pikaopas... 5 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.1. Käyttöopas

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.1. Käyttöopas BlackBerry Classic Smartphone Versio: 10.3.1 Käyttöopas Julkaistu: 2015-03-02 SWD-20150302133713123 Sisältö Määritys ja perustiedot...6 Uutta tässä julkaisussa...6 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen...

Lisätiedot

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Käyttöopas Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1 Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 HUAWEI MediaPad ulkoiset osat...2 SIM- ja microsd-korttien

Lisätiedot