Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 30

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 30"

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 30 Kokoustiedot Aika tiistai klo 17:00-20:30 Tauko Paikka Valtuustosali, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet jäsenet Aida Worku Akseli Kilpeläinen Alli Toivanen Áron Siket-Szász Erin Melán Heli Notkonen Jarno Repo Joel Vanhanen Jonas Papathemelis Linda Joensuu Nea Toivonen Nicole Latini, Poistui Niklas Salmela Nora Nevalainen Oskari Ruohonen Paavo Nurminen Paavo Räty Pihka Oksanen Pyry-Lii Soinio, Saapui Taru Lehtinen, Poistui Timofei Borovkov Toivo Hursti Topias Lankinen Muut saapuvilla olleet Elina Rautiainen Anna-Maria Suihko Pia Aarrekivi Georg Boldt sihteeri Puhe- ja läsnäolo-oikeus, Kaupunkisuunnittelu, vuorovaikutussuunnittelija Liikunta- ja nuorisolautakunta, puhe- ja läsnäolo-oikeus Tampereen yliopisto, tutkija, puheja läsnäolo-oikeus

2 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto Sivu 2 / 30 Allekirjoitukset Erin Melán puheenjohtaja Elina Rautiainen sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty: 3.5/2016 Joel Vanhanen Pöytäkirjan nähtävänäolo julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä 2016 osoitteessa Kamreerintie 3 B, 5 krs, Espoon keskus.

3 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto Sivu 3 / 30 Käsitellyt asiat Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 23 Kokouksen järjestäytyminen 5 24 Ilmoitusasiat 6 25 Vierailija: Anna Suihko, vuorovaikutussuunnittelija 7 Kaupunkisuunnittelusta 26 Nuorisovaltuuston toimintasuunnitelman hyväksyminen 8 kaudelle Aloite: Koulukiusaamisen vastaisia toimintamalleja 18 uudistettava 28 ManiMiitti Vaikuttamon palaute Nuorten huipputapaamisen edustajan valinta Toisen asteen opiskelijoiden hyvinvointityöryhmän 25 edustajan valinta 32 Espoon reilun kaupan työryhmän edustajan valinta Aloitteiden ja kannanottojen tilannekataus Lautakuntien ja ohjausryhmien tilannekatsaus Alueryhmien tilannekatsaus Muut nuorisovaltuuston esille nostamat asiat 30

4 Espoon kaupunki Pöytäkirja 22 Nuorisovaltuusto Sivu 4 / Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Selostus Yleiskokous on laillinen ja päätösvaltainen, jos kokouskutsu on toimitettu kaikille nuorisovaltuutetuille kolme (3) päivää ennen kokousta. Todetaan läsnäolijat. Päätösehdotus Päätös Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja laillisesti päätösvaltaiseksi.

5 Espoon kaupunki Pöytäkirja 23 Nuorisovaltuusto Sivu 5 / Kokouksen järjestäytyminen Päätösehdotus Valitaan pöytäkirjan tarkastaja ja kaksi ääntenlaskijaa. Lisäksi valitaan kokoukselle sihteeri. Pääsihteeri toimii edelleen virallisesti kokousten sihteerinä mutta, jos nuorisovaltuutettu haluaa toimia kokouksen sihteerinä, voi kokouksen sihteerinä olla myös nuorisovaltuutettu. Päätös Ääntenlaskijoiksi valittiin Topias Lankinen ja Joel Vanhanen. Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Joel Vanhanen.

6 Espoon kaupunki Pöytäkirja 24 Nuorisovaltuusto Sivu 6 / Ilmoitusasiat 1. Hallitus kokousti Puheenjohtajisto ja pääsihteeri oli kutsuttu Osallistuva Espooohjelmaryhmän kokoukseen Vaikuttamo- tapahtuma järjestettiin Kaupunginvaltuuston kokous on Puheenjohtaja osallistuu kokoukseen. 5. Järjestetään tapahtuma-tuottaja koulutus nuorisovaltuustolle lokakuussa kaikki Uudenmaan nuorisovaltuustot on kutsuttu nuorisovaltuustojen yhteiseen tapaamiseen. Kutsun on lähettänyt SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja kansanedustaja Maria Guzenina. Viimeinen ilmoittautuminen tapaamiseen on Raahen nuorisovaltuusto on tulossa tapaamaan Espoon nuorisovaltuustoa Piia Aarrekivi esittäytyi liikunta- ja nuorisolautakunnasta ja kertoi lautakuntakummeista. Päätös Merkittiin tiedoksi.

7 Espoon kaupunki Pöytäkirja 25 Nuorisovaltuusto Sivu 7 / Vierailija: Anna Suihko, vuorovaikutussuunnittelija Kaupunkisuunnittelusta Selostus Päätösehdotus Käsittely Päätös Anna Suihko saapuu kertomaan yhteistyön mahdollisuuksista nuorisovaltuustolle Kaupunkisuunnittelun kanssa. Yhteistyön muodostamisen taustalla on Paikalla- hanke, jossa Espoo on mukana. Paikalla- hankkeen tarkoituksena on tuoda nuorten ja nuorisotyön panos asuinalueiden parantamiseen. Nuorisovaltuusto lähtee tekemään yhteistyötä Kaupunkisuunnittelun kanssa. Anna Suihko esitteli mahdollisuuksia ottaa kantaa kaupunkisuunnitteluun ja rohkaisi nuorisovaltuustoa yhteistyöhön. Merkittiin tiedoksi.

8 Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 Nuorisovaltuusto Sivu 8 / Nuorisovaltuuston toimintasuunnitelman hyväksyminen kaudelle Selostus Nuorisovaltuusto hyväksyy toimintasuunnitelman kaudelle ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut. Kaudella nuorisovaltuusto pyrkii paremmin tavoittamaan nuorisovaltuuston ulkopuoliset nuoret lisäämällä tiedottamista toiminnastaan ja tapahtumistaan sekä lisäämällä yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Nuorisovaltuusto ottaa tarpeen mukaan kantaa ajankohtaisiin asioihin. Kannanottojen ja aloitteiden lisäksi nostetaan ongelmakohtia esiin näkyvien keinojen kuten adressien avulla. Nuorisovaltuusto pyrkii lisäämään uskottavuuttaan näkymällä mediassa, sosiaalisessa mediassa, kouluilla ja nuorten arjessa. Panostetaan ns. ruohonjuuritason vaikuttamiseen. Yleiskokoukset Nuorisovaltuuston päättävä elin on yleiskokous. Yleiskokoukseen tuodaan kaikki nuorisovaltuuston aloitteet, kannanotot ja yleiskokouksessa keskustellaan ja luodaan nuorisovaltuuston yhteiset mielipiteet ja yleiskokousten päätöksistä pyritään aktiivisesti tiedottamaan medialle. Nuorisovaltuusto pyrkii lisäämään yhteydenpitoa kaupungin virkamiehiin ja päättäjiin. Nuorisovaltuusto kutsuu eri toimialojen edustajia kertomaan nuorisovaltuustolle yleiskokousten yhteydessä toimialan ajankohtaisista asioista. Kaupunginvaltuusto Nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginvaltuuston kokouksiin. Tätä oikeutta käytetään aktiivisesti hyödyksi käsittelemällä valtuuston esityslistalla olevia asioita etukäteen nuorisovaltuuston yhteisissä kokouksissa, osallistumalla aktiivisesti valtuuston kokouksiin, käyttämällä rohkeasti puheoikeutta ja tiedottamalla nuorisovaltuutettuja valtuuston kokouksissa keskustelluista ja päätetyistä asioista. Lautakunnat ja ohjausryhmät Nuorisovaltuustolla on edustus kaikissa kaupungin lautakunnissa (8) ja ohjausryhmissä (5). Kaudella nuorisovaltuutetut saavat kokouspalkkiot osallistuessaan lautakuntien ja ohjausryhmien kokouksiin.

9 Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 Nuorisovaltuusto Sivu 9 / 30 Tämä kannustaa ja ylläpitää nuorisovaltuutettujen aktiivista osallistumista kokouksiin. Yleiskokousten tilannekatsauksissa käsitellään lautakunnissa ja ohjausryhmissä esiin nousseita asioita. Lautakunta- ja ohjausryhmätoimintaa seuraa ja tukee nuorisovaltuustossa kaudella toinen varapuheenjohtajista. Alueryhmät Nuorisovaltuusto on keskuudestaan jakanut Espoon alueryhmiin (6), ja jokaiselle alueryhmälle on valittu puheenjohtaja. Alueryhmät pyrkivät aktiivisesti vaikuttamaan alueensa nuorten puolesta ja huolehtivat yhteyksistä alueensa oppilas- ja opiskelijakuntien hallituksiin. Aluetyöryhmätoimintaa seuraa ja tukee nuorisovaltuustossa toinen varapuheenjohtajista. Muut yhteistyötahot Nuorisovaltuusto lisää edelleen yhteistyötä koulujen oppilaskuntien hallitusten, Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton, muiden nuorisovaltuustojen, paikallisten nuorisojärjestöjen, opiskelijajärjestöjen kanssa sekä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Eri tahojen kanssa yhteistyössä tehdyt aloitteet ja kannanotot ovat myös vaikutukseltaan suurempia. Lisäksi nuorisovaltuusto luo aitoa dialogia päättäjien ja nuorten välille ja pyrkii järjestämään yhteisiä keskustelutilaisuuksia. Nuorisovaltuustolla on edustus Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton edustajistossa, jossa päästään ottamaan kantaa ja vaikuttamaan valtakunnallisella tasolla nuorten asioihin. Itse Tehty avustus nuorten toimintaryhmille Nuorisovaltuusto on mukana yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa Itse tehty -toimintamallissa, jossa nuorten ryhmät voivat anoa rahaa oman projektinsa toteuttamiseen. Nuorisovaltuusto käsittelee saapuneet hakemukset ja tekee lausunnon nuorisopalvelupäällikölle rahan myöntämisestä. KOULUTUS Nuorisovaltuusto kouluttaa jäseniään. Koulutusta järjestetään nuorisovaltuutettujen tarpeiden mukaan, mahdollisesti yhteistyössä muiden nuorisovaltuustojen kanssa. Nuorisovaltuusto järjestää jäsenilleen vuoden aikana 2-3 koulutusviikonloppua, jolloin keskitytään erityisesti yhteishengen luomiseen ja käsitellään yhdessä nuorisovaltuuston ajankohtaisia asioita. Lisäksi voidaan järjestää muita vapaamuotoisia päivän kestoisia koulutustilaisuuksia. Aikaisempina vuosina Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on osoittautunut hyväksi ja edulliseksi kouluttajaksi. Nuorisovaltuusto kannustaa myös jäseniään osallistumaan Liiton koulutuksiin ja seminaareihin.

10 Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 Nuorisovaltuusto Sivu 10 / 30 TAPAHTUMAT Keskustelutilaisuudet Nuorisovaltuusto pyrkii järjestämään keskustelutilaisuuksia nuorten ja päättäjien välille. Keskustelutilaisuudet pidetään pienessä mittakaavassa, tarkoituksena keskittyä yhdessä tilaisuudessa vain tiettyyn aiheeseen ja pyytää paikalle vain aihetta käsitteleviä virkamiehiä ja päättäjiä. Pohditaan, jos tilaisuudet olisi mahdollista pitää kouluilla, jolloin tavoitettaisiin enemmän nuoria ja nuorisovaltuusto pääsisi samalla myös paremmin näkyviin kouluilla. Nuorisopalveluiden tapahtumat Espoon nuorisovaltuusto osallistuu nuorisopalveluiden järjestämiin tapahtumiin. Tapahtumissa nuorisovaltuutetut pääsevät lähelle nuoria, jolloin keskustelu nuorten kanssa on helppoa ja tietoisuutta nuorisovaltuustosta on helppo lisätä. Nuorisovaltuusto pyrkii kehittämään toimivia ruohonjuuritason tapoja, joilla tapahtumissa oikeasti saadaan tulosta nuorisovaltuuston pisteellä nököttämisen sijaan. Vaikuttamo Nuorisovaltuusto toteuttaa yhteistyössä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyvää messutapahtumana keväällä Tapahtuma keskittyy vaikuttamismahdollisuuksien esille tuontiin ja toisi poliittisille nuorisojärjestöille mahdollisuuden esitellä toimintaansa. Taustalla tapahtumalle on tehty vuonna 2011 yhteiskannanotto: Poliittisille nuorisojärjestöille annettava mahdollisuus esittäytyä kouluissa. Oppilaskuntien hallitusten seminaari Pyritään järjestämään yläkoulujen oppilaskuntien hallituksille yhteinen koulutustapahtuma syksyllä 2016 ja syksyllä Nuorisovaltuustojen liiton tapahtumat Nuorisovaltuusto lähettää edustajia Suomen nuorisovaltuustojen liiton tapahtumiin, joista tärkeimmät ovat aktiivipäivät sekä liittokokous. Aluetoiminta / aluetapahtumat Kauden aikana nuorisovaltuustolla on tavoitteena käydä jokaisella Espoon nuorisotilalla, joilla tavoitetaan nuorisovaltuuston ulkopuolisia nuoria ja kerrotaan muille nuorille nuorisovaltuuston toiminnasta. Sisäinen toiminta Nuorisovaltuusto järjestää jäsenilleen virkistys- ja ryhmäytystapahtumia. Muut tapahtumat

11 Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 Nuorisovaltuusto Sivu 11 / 30 Nuorisovaltuusto pyrkii mahdollisuuksien mukaan osallistumaan myös muihin nuorten tapahtumiin. VIESTINTÄ JA EDUSTUS Nuorisovaltuuston on yleiskokouksessaan valinnut keskuudestaan tiedotusvastaavia, joiden tehtävänä on ohjata nuorisovaltuuston sisäistä ja ulkoista tiedotustoimintaa sekä organisoida tapahtumien järjestämistä yhdessä puheenjohtajiston kanssa. Tiedotus- ja tapahtumatoimintaan voivat osallistua kaikki nuorisovaltuutetut. Näkyvyys mediassa Nuorisovaltuusto panostaa toiminnasta ja ajankohtaisista asioista tiedottamiseen sekä ja näkyvyyttä pyritään lisäämään tiedotusvälineiden ja sosiaalisen median kautta. Nuorisovaltuusto pyrkii osallistumaan lehtien, esimerkiksi Länsiväylän, yleisöosastoille kirjoittamalla mielipidekirjoituksia. Nuorisovaltuusto kirjoittaa aktiivisesti Länsiväylän kumppanuussivuille ja tiedottaa asioista sosiaalisessa mediassa. Nuorisovaltuuston näkyvyyttä lisätään mainostuksella. Edustuksen sekä näkyvyyden lisäämiseksi jokaisella nuorisovaltuutetulla on oma huppari, joka toimii edustusasuna. Nettisivut Kaupungin nettisivuilta löytyy nuvan viralliset sivut. Tiedottaminen toiminnasta kouluille Nuorisovaltuusto pyrkii lisäämään rehtorien ja opettajien tietoisuutta nuorisovaltuuston toiminnasta ja tarkoituksesta. Tiedottaminen espoolaisille nuorille Nuorisovaltuusto pyrkii lisäämään nuorten tietoisuutta nuorisovaltuuston toiminnasta ja ajankohtaisista asioista koulujen, nuorille tarkoitettujen palveluiden ja muiden nuoret tavoittavien tahojen kautta. YHTEISTYÖ Nuorisopalvelut Nuorisovaltuusto jatkaa hyväksi osoittautunutta yhteistyötä nuorisopalveluiden kanssa. Yhteistyötä pyritään aktivoimaan ja kehittämään edelleen. Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto

12 Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 Nuorisovaltuusto Sivu 12 / 30 Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on nuorisovaltuustojen kattojärjestö. Nuva ry kouluttaa, tukee paikallista toimintaa ja on nuorisovaltuustojen edunvalvoja. Espoon nuorisovaltuusto osallistuu Nuva ry:n sekä liiton Uudenmaan piirin tapahtumiin ja koulutuksiin. Nuva ry:n kouluttajat ovat nuorisovaltuuston ensisijaisia kouluttajia. Muut Suomen nuorisovaltuustot Nuorisovaltuusto pyrkii pitämään aktiivisesti yhteyttä muiden pääkaupunkiseudun vaikuttajaryhmiin, kuten Vantaan nuorisovaltuustoon, Kauniaisten nuorisovaltuustoon ja Helsingin YdinRuutiin. Nuorisovaltuusto pyrkii aktiivisesti olemaan yhteydessä myös muihin Suomen nuorisovaltuustoihin hyvien käytäntöjen ja ideoiden jakamiseksi. Nuoriso- ja opiskelijajärjestöt Nuorisovaltuusto tekee yhteistyötä muiden puoluepoliittisesti sitoutumattomien nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen kanssa. Espoolaiset aluenuorisojärjestöt Nuorisovaltuusto pyrkii herättämään eloon yhteistyötä espoolaisten aluenuorisojärjestöjen kanssa. Päätösehdotus Käsittely Hallitus esittää nuorisovaltuuston toimintasuunnitelman hyväksymistä kaudelle Avattiin yleinen keskustelu. Yleisen keskustelun aikana käytiin keskustelua siitä, missä medioissa nuorisovaltuuston tulisi näky. Avattiin yksityiskohtainen keskustelu. Kohtaan Itse Tehty avustus nuorten toimintaryhmille Pyry teki ehdotuksen, että lisätään lause nuorisovaltuusto pyrkii mainostamaan rahaa omissa ja muissa tapahtumissa. Ehdotus hyväksyttiin. Kohtaan edustuksen sekä näkyvyyden lisäämiseksi jokaisella nuorisovaltuutetulla on oma huppari, joka toimii edustusasuna, Aron teki seuraavan muutosehdotuksen. Hän ehdotti, että hupparin tilalle vaihdetaan vaatekappale. Muutosehdotus hyväksyttiin. Jonas ehdotti myös, että nuorisovaltuutetuille tilattaisiin jonkinlainen kortti, josta tunnistaa, että toimii nuorisovaltuustossa. Ehdotus ei saanut kannatusta. Kohtaan nettisivut, Toivo ehdotti, että nuva muutetaan virallisemmin nuorisovaltuusto. Ehdotus hyväksyttiin.

13 Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 Nuorisovaltuusto Sivu 13 / 30 Oskari ehdotti, että poistetaan kohdasta nuoriso- ja opiskelijajärjestöt kohta puoluepoliittisesti sitoutumattomien. Ehdotus hyväksyttiin. Päätös Nuorisovaltuuston toimintasuunnitelma hyväksyttiin kaudelle yllä olevin muutoksin. ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut. Kaudella nuorisovaltuusto pyrkii paremmin tavoittamaan nuorisovaltuuston ulkopuoliset nuoret lisäämällä tiedottamista toiminnastaan ja tapahtumistaan sekä lisäämällä yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Nuorisovaltuusto ottaa tarpeen mukaan kantaa ajankohtaisiin asioihin. Kannanottojen ja aloitteiden lisäksi nostetaan ongelmakohtia esiin näkyvien keinojen kuten adressien avulla. Nuorisovaltuusto pyrkii lisäämään uskottavuuttaan näkymällä mediassa, sosiaalisessa mediassa, kouluilla ja nuorten arjessa. Panostetaan ns. ruohonjuuritason vaikuttamiseen. Yleiskokoukset Nuorisovaltuuston päättävä elin on yleiskokous. Yleiskokoukseen tuodaan kaikki nuorisovaltuuston aloitteet, kannanotot ja yleiskokouksessa keskustellaan ja luodaan nuorisovaltuuston yhteiset mielipiteet ja yleiskokousten päätöksistä pyritään aktiivisesti tiedottamaan medialle. Nuorisovaltuusto pyrkii lisäämään yhteydenpitoa kaupungin virkamiehiin ja päättäjiin. Nuorisovaltuusto kutsuu eri toimialojen edustajia kertomaan nuorisovaltuustolle yleiskokousten yhteydessä toimialan ajankohtaisista asioista. Kaupunginvaltuusto Nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginvaltuuston kokouksiin. Tätä oikeutta käytetään aktiivisesti hyödyksi käsittelemällä valtuuston esityslistalla olevia asioita etukäteen nuorisovaltuuston yhteisissä kokouksissa, osallistumalla aktiivisesti valtuuston kokouksiin, käyttämällä rohkeasti puheoikeutta ja tiedottamalla nuorisovaltuutettuja valtuuston kokouksissa keskustelluista ja päätetyistä asioista. Lautakunnat ja ohjausryhmät Nuorisovaltuustolla on edustus kaikissa kaupungin lautakunnissa (8) ja ohjausryhmissä (5). Kaudella nuorisovaltuutetut saavat kokouspalkkiot osallistuessaan lautakuntien ja ohjausryhmien kokouksiin.

14 Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 Nuorisovaltuusto Sivu 14 / 30 Tämä kannustaa ja ylläpitää nuorisovaltuutettujen aktiivista osallistumista kokouksiin. Yleiskokousten tilannekatsauksissa käsitellään lautakunnissa ja ohjausryhmissä esiin nousseita asioita. Lautakunta- ja ohjausryhmätoimintaa seuraa ja tukee nuorisovaltuustossa kaudella toinen varapuheenjohtajista. Alueryhmät Nuorisovaltuusto on keskuudestaan jakanut Espoon alueryhmiin (6), ja jokaiselle alueryhmälle on valittu puheenjohtaja. Alueryhmät pyrkivät aktiivisesti vaikuttamaan alueensa nuorten puolesta ja huolehtivat yhteyksistä alueensa oppilas- ja opiskelijakuntien hallituksiin. Aluetyöryhmätoimintaa seuraa ja tukee nuorisovaltuustossa toinen varapuheenjohtajista. Muut yhteistyötahot Nuorisovaltuusto lisää edelleen yhteistyötä koulujen oppilaskuntien hallitusten, Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton, muiden nuorisovaltuustojen, paikallisten nuorisojärjestöjen, opiskelijajärjestöjen kanssa sekä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Eri tahojen kanssa yhteistyössä tehdyt aloitteet ja kannanotot ovat myös vaikutukseltaan suurempia. Lisäksi nuorisovaltuusto luo aitoa dialogia päättäjien ja nuorten välille ja pyrkii järjestämään yhteisiä keskustelutilaisuuksia. Nuorisovaltuustolla on edustus Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton edustajistossa, jossa päästään ottamaan kantaa ja vaikuttamaan valtakunnallisella tasolla nuorten asioihin. Itse Tehty avustus nuorten toimintaryhmille Nuorisovaltuusto on mukana yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa Itse tehty -toimintamallissa, jossa nuorten ryhmät voivat anoa rahaa oman projektinsa toteuttamiseen. Nuorisovaltuusto käsittelee saapuneet hakemukset ja tekee lausunnon nuorisopalvelupäällikölle rahan myöntämisestä. Nuorisovaltuusto pyrkii mainostamaan rahaa omissa ja muissa tapahtumissa. KOULUTUS Nuorisovaltuusto kouluttaa jäseniään. Koulutusta järjestetään nuorisovaltuutettujen tarpeiden mukaan, mahdollisesti yhteistyössä muiden nuorisovaltuustojen kanssa. Nuorisovaltuusto järjestää jäsenilleen vuoden aikana 2-3 koulutusviikonloppua, jolloin keskitytään erityisesti yhteishengen luomiseen ja käsitellään yhdessä nuorisovaltuuston ajankohtaisia asioita. Lisäksi voidaan järjestää muita vapaamuotoisia päivän kestoisia koulutustilaisuuksia. Aikaisempina vuosina Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on osoittautunut hyväksi ja edulliseksi kouluttajaksi. Nuorisovaltuusto kannustaa myös jäseniään osallistumaan Liiton koulutuksiin ja seminaareihin.

15 Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 Nuorisovaltuusto Sivu 15 / 30 TAPAHTUMAT Keskustelutilaisuudet Nuorisovaltuusto pyrkii järjestämään keskustelutilaisuuksia nuorten ja päättäjien välille. Keskustelutilaisuudet pidetään pienessä mittakaavassa, tarkoituksena keskittyä yhdessä tilaisuudessa vain tiettyyn aiheeseen ja pyytää paikalle vain aihetta käsitteleviä virkamiehiä ja päättäjiä. Pohditaan, jos tilaisuudet olisi mahdollista pitää kouluilla, jolloin tavoitettaisiin enemmän nuoria ja nuorisovaltuusto pääsisi samalla myös paremmin näkyviin kouluilla. Nuorisopalveluiden tapahtumat Espoon nuorisovaltuusto osallistuu nuorisopalveluiden järjestämiin tapahtumiin. Tapahtumissa nuorisovaltuutetut pääsevät lähelle nuoria, jolloin keskustelu nuorten kanssa on helppoa ja tietoisuutta nuorisovaltuustosta on helppo lisätä. Nuorisovaltuusto pyrkii kehittämään toimivia ruohonjuuritason tapoja, joilla tapahtumissa oikeasti saadaan tulosta nuorisovaltuuston pisteellä nököttämisen sijaan. Vaikuttamo Nuorisovaltuusto toteuttaa yhteistyössä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyvää messutapahtumana keväällä Tapahtuma keskittyy vaikuttamismahdollisuuksien esille tuontiin ja toisi poliittisille nuorisojärjestöille mahdollisuuden esitellä toimintaansa. Taustalla tapahtumalle on tehty vuonna 2011 yhteiskannanotto: Poliittisille nuorisojärjestöille annettava mahdollisuus esittäytyä kouluissa. Oppilaskuntien hallitusten seminaari Pyritään järjestämään yläkoulujen oppilaskuntien hallituksille yhteinen koulutustapahtuma syksyllä 2016 ja syksyllä Nuorisovaltuustojen liiton tapahtumat Nuorisovaltuusto lähettää edustajia Suomen nuorisovaltuustojen liiton tapahtumiin, joista tärkeimmät ovat aktiivipäivät sekä liittokokous. Aluetoiminta / aluetapahtumat Kauden aikana nuorisovaltuustolla on tavoitteena käydä jokaisella Espoon nuorisotilalla, joilla tavoitetaan nuorisovaltuuston ulkopuolisia nuoria ja kerrotaan muille nuorille nuorisovaltuuston toiminnasta. Sisäinen toiminta

16 Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 Nuorisovaltuusto Sivu 16 / 30 Nuorisovaltuusto järjestää jäsenilleen virkistys- ja ryhmäytystapahtumia. Muut tapahtumat Nuorisovaltuusto pyrkii mahdollisuuksien mukaan osallistumaan myös muihin nuorten tapahtumiin. VIESTINTÄ JA EDUSTUS Nuorisovaltuuston on yleiskokouksessaan valinnut keskuudestaan tiedotusvastaavia, joiden tehtävänä on ohjata nuorisovaltuuston sisäistä ja ulkoista tiedotustoimintaa sekä organisoida tapahtumien järjestämistä yhdessä puheenjohtajiston kanssa. Tiedotus- ja tapahtumatoimintaan voivat osallistua kaikki nuorisovaltuutetut. Näkyvyys mediassa Nuorisovaltuusto panostaa toiminnasta ja ajankohtaisista asioista tiedottamiseen sekä ja näkyvyyttä pyritään lisäämään tiedotusvälineiden ja sosiaalisen median kautta. Nuorisovaltuusto pyrkii osallistumaan lehtien, esimerkiksi Länsiväylän, yleisöosastoille kirjoittamalla mielipidekirjoituksia. Nuorisovaltuusto kirjoittaa aktiivisesti Länsiväylän kumppanuussivuille ja tiedottaa asioista sosiaalisessa mediassa. Nuorisovaltuuston näkyvyyttä lisätään mainostuksella. Edustuksen sekä näkyvyyden lisäämiseksi jokaisella nuorisovaltuutetulla on oma vaatekappale, joka toimii edustusasuna. Nettisivut Kaupungin nettisivuilta löytyy nuorisovaltuuston viralliset sivut. Tiedottaminen toiminnasta kouluille Nuorisovaltuusto pyrkii lisäämään rehtorien ja opettajien tietoisuutta nuorisovaltuuston toiminnasta ja tarkoituksesta. Tiedottaminen espoolaisille nuorille Nuorisovaltuusto pyrkii lisäämään nuorten tietoisuutta nuorisovaltuuston toiminnasta ja ajankohtaisista asioista koulujen, nuorille tarkoitettujen palveluiden ja muiden nuoret tavoittavien tahojen kautta. YHTEISTYÖ Nuorisopalvelut

17 Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 Nuorisovaltuusto Sivu 17 / 30 Nuorisovaltuusto jatkaa hyväksi osoittautunutta yhteistyötä nuorisopalveluiden kanssa. Yhteistyötä pyritään aktivoimaan ja kehittämään edelleen. Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on nuorisovaltuustojen kattojärjestö. Nuva ry kouluttaa, tukee paikallista toimintaa ja on nuorisovaltuustojen edunvalvoja. Espoon nuorisovaltuusto osallistuu Nuva ry:n sekä liiton Uudenmaan piirin tapahtumiin ja koulutuksiin. Nuva ry:n kouluttajat ovat nuorisovaltuuston ensisijaisia kouluttajia. Muut Suomen nuorisovaltuustot Nuorisovaltuusto pyrkii pitämään aktiivisesti yhteyttä muiden pääkaupunkiseudun vaikuttajaryhmiin, kuten Vantaan nuorisovaltuustoon, Kauniaisten nuorisovaltuustoon ja Helsingin YdinRuutiin. Nuorisovaltuusto pyrkii aktiivisesti olemaan yhteydessä myös muihin Suomen nuorisovaltuustoihin hyvien käytäntöjen ja ideoiden jakamiseksi. Nuoriso- ja opiskelijajärjestöt Nuorisovaltuusto tekee yhteistyötä muiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen kanssa. Espoolaiset aluenuorisojärjestöt Nuorisovaltuusto pyrkii herättämään eloon yhteistyötä espoolaisten aluenuorisojärjestöjen kanssa.

18 Espoon kaupunki Pöytäkirja 27 Nuorisovaltuusto Sivu 18 / Aloite: Koulukiusaamisen vastaisia toimintamalleja uudistettava Selostus Aloite: Koulukiusaamisen vastaisia toimintamalleja uudistettava Koulukiusaaminen on espoolaisissa kouluissa vakava ongelma, ja sitä tapahtuukin monilla kouluilla, erityisesti yläkouluissa. Kiusaaminen voi olla näkyvää pilkkaamista ja fyysisiä riitoja, mutta myös huomaamatonta, kuten tuomitsevia katseita ja syrjintää. Nykyaikana kiusaamista tapahtuu enenevissä määrin myös sosiaalisessa mediassa. Kiusaaminen jättää vakavia, jopa elinikäisiä arpia nuoren mieleen, ja ongelma onkin otettava äärimmäisen vakavasti. Kiusaamisen ehkäisyyn ja kiusaamistilanteiden ratkomiseen pitää olla selkeämmät toimintamallit, ja kiusaamisesta pitää puhua suoraan oppilaalle ja vanhemmille. Kiusaamistapauksiin pitää puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja tosissaan. Myös tilanteen jälkeistä seurantaa pitää tehostaa. Oppilailla pitää myös olla mahdollisuus kertoa jollekin kiusaamisesta nykyistä helpommin. Tämä onnistuisi esimerkiksi anonyymin postilaatikon avulla, johon kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen kiusaamistapauksesta. Koulun ilmoitustaululta pitää löytyä informaatio, kuinka toimia havaitessaan kiusaamista ja miten hakea apua kiusaamiseen. Opettajilla on myös suuri vastuu asiassa, ja opettajien tulee uskaltaa puuttua kiusaamiseen erittäin hanakasti, ja tarvittaessa oma-aloitteisesti. Suurimmassa roolissa kiusaamisen ehkäisyssä on oman ajatusmaailmamme muuttaminen. Kiusaamisen vähättelystä tulee päästä eroon, puhutaanhan suuressa osassa kiusaamistapauksia jo rikoksesta, kun rikoksen tunnusmerkistö täyttyy. Mikäli on mahdollisuus saada koulukiusaamista vähennettyä edes yhdellä mainituilla esimerkeillä, on se suuri voitto jollekulle nuorelle, toteaa Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Erin Melán. Espoon nuorisovaltuusto vaatii, että kouluille sijoitetaan anonyymejä postilaatikoita, joihin kuka vain voi kertoa kiusaamistapauksista nimettömästi. Myös tieto siitä, mitä kiusaamistapauksissa tulee tehdä, on sijoitettava kouluille näkyvästi. Lisätietoja: Erin Melán Oskari Ruohonen Espoon Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Hallitus puh puh erin.melan@gmail.com oruohonen@gmail.com Päätösehdotus Hallitus esittää aloitteen hyväksyttäväksi nuorisovaltuuston aloitteeksi.

19 Espoon kaupunki Pöytäkirja 27 Nuorisovaltuusto Sivu 19 / 30 Käsittely Avattiin yleinen keskustelu. Aloitteeseen suhtauduttiin positiivisesti ja aloitteessa ehdotetusta toimenpiteestä käytiin keskustelua. Avattiin yksityiskohtainen keskustelu. Aron ehdotti, että otsikkoon lisätään sana on. Ehdotus sai kannatusta, mutta puheenjohtaja vastusti. Asiasta järjestettiin käsiäänestys ja on sanan pois jättäminen sai enemmistön äänen. Otsikko pysyy alkuperäisessä muodossa. Kappale 1. Nora ehdotti, että poistetaan kappaleen ensimmäisestä lauseesta ilmaisu ja sitä tapahtuukin monilla kouluilla. Ehdotus sai kannatusta ja se hyväksyttiin. Muutettiin lause muotoon Koulukiusaaminen on espoolaisissa kouluissa vakava ongelma, erityisesti yläkouluissa. Kappale 2. Ehdotettiin, että vaihdetaan kappaleen ensimmäisen lauseen sana oppilaalle muotoon oppilaille. Ehdotusta kannatettiin ja se hyväksyttiin. Kappale 3. Nora ehdotti, että muutetaan kohta seuraavanlaiseksi: tämä onnistuisi esimerkiksi postilaatikon avulla, jonne kuka tahansa voi anonyymisti tehdä ilmoituksen, johon kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen kiusaamistapauksesta. Ehdotus hyväksyttiin. Akseli ehdotti, että lisätään myös sähköisen lomakkeen avulla. Oskari vastusti. Ehdotus ei saanut kannatusta. Pysytään tässä kohdassa aloitteen alkuperäisessä muodossa. Kappale 4. Linda ehdotti, että muutetaan sana informaatio muotoon informaatiota. Nora vastusti ehdotusta. Ehdotusta ei hyväksytty. Asiasta järjestettiin käsiäänestys ja sanan muoto pidetään samana. Akseli ehdotti, että kappaleen ensimmäinen lause muutetaan muotoon koulusta pitää löytyä informaatio esimerkiksi ilmoitustaululla, kuinka jne. Oskari ja Toivo vastustivat ehdotusta. Lause pidetään alkuperäisessä muodossa. Nora ehdotti että lisätään ensimmäisen lauseen sanan kiusaamisen perään ja miten saada keskusteluapua tarvittaessa. Erin kannatti. Ehdotus hyväksyttiin. Kappale 5. Nora ehdotti, että muutetaan kappaleen sitaatti muotoon mikäli on mahdollisuus saada koulukiusaamista vähennettyä mainituilla esimerkeillä edes yhdellä tapauksella, on se suuri voitto jollekulle nuorelle. Erin kannatti. Ehdotus hyväksyttiin.

20 Espoon kaupunki Pöytäkirja 27 Nuorisovaltuusto Sivu 20 / 30 Kappale 6. Nora ehdotti, että poistetaan kappaleen ensimmäisestä lauseesta sana anonyymejä. Ehdotus hyväksyttiin. Toivo ehdotti, että vaihdetaan kappaleen toisen lauseen sana kouluille muotoon kouluissa. Joel vastusti, mutta enemmistä kannatti. Ehdotus hyväksyttiin. Päätös Aloite hyväksyttiin nuorisovaltuuston aloitteeksi yllä olevin muutoksin. Aloite: Koulukiusaamisen vastaisia toimintamalleja uudistettava Koulukiusaaminen on espoolaisissa kouluissa vakava ongelma, erityisesti yläkouluissa. Kiusaaminen voi olla näkyvää pilkkaamista ja fyysisiä riitoja, mutta myös huomaamatonta, kuten tuomitsevia katseita ja syrjintää. Nykyaikana kiusaamista tapahtuu enenevissä määrin myös sosiaalisessa mediassa. Kiusaaminen jättää vakavia, jopa elinikäisiä arpia nuoren mieleen, ja ongelma onkin otettava äärimmäisen vakavasti. Kiusaamisen ehkäisyyn ja kiusaamistilanteiden ratkomiseen pitää olla selkeämmät toimintamallit, ja kiusaamisesta pitää puhua suoraan oppilaille ja vanhemmille. Kiusaamistapauksiin pitää puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja tosissaan. Myös tilanteen jälkeistä seurantaa pitää tehostaa. Oppilailla pitää myös olla mahdollisuus kertoa jollekin kiusaamisesta nykyistä helpommin. Tämä onnistuisi esimerkiksi postilaatikon avulla, johon kuka tahansa voi anonyymisti tehdä ilmoituksen kiusaamistapauksesta. Koulun ilmoitustaululta pitää löytyä informaatio, kuinka toimia havaitessaan kiusaamista, miten hakea apua kiusaamiseen ja miten saada keskusteluapua tarvittaessa. Opettajilla on myös suuri vastuu asiassa, ja opettajien tulee uskaltaa puuttua kiusaamiseen erittäin hanakasti, ja tarvittaessa oma-aloitteisesti. Suurimmassa roolissa kiusaamisen ehkäisyssä on oman ajatusmaailmamme muuttaminen. Kiusaamisen vähättelystä tulee päästä eroon, puhutaanhan suuressa osassa kiusaamistapauksia jo rikoksesta, kun rikoksen tunnusmerkistö täyttyy. Mikäli on mahdollisuus saada koulukiusaamista vähennettyä mainituilla esimerkeillä edes yhdellä tapauksella, on se suuri voitto jollekulle nuorelle, toteaa Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Erin Melán. Espoon nuorisovaltuusto vaatii, että kouluille sijoitetaan postilaatikoita, joihin kuka vain voi kertoa kiusaamistapauksista nimettömästi. Myös tieto siitä, mitä kiusaamistapauksissa tulee tehdä, on sijoitettava kouluille näkyvästi. Lisätietoja:

21 Espoon kaupunki Pöytäkirja 27 Nuorisovaltuusto Sivu 21 / 30 Erin Melán Oskari Ruohonen Espoon Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Hallitus puh puh erin.melan@gmail.com oruohonen@gmail.com

22 Espoon kaupunki Pöytäkirja 28 Nuorisovaltuusto Sivu 22 / ManiMiitti 2016 Selostus Espoon nuorisovaltuuston alueryhmät Pohjois-Espoo ja Kauklahti-Keski- Espoo olivat yhteistyössä mukana Nuorisopalveluiden kanssa pilotoimassa osallistuva budjetointi eli ManiMiitti prosessia. ManiMiitissa -osallistuvassa budjetoinnissa nuoret pääsevät päättämään osasta Espoon kaupungin budjettia. Nuoret ideoivat ja päättävät oman alueensa nuorten vapaa-ajantoiminnasta ja palveluista. Nuorisovaltuusto on myös sitoutunut valvomaan valittujen ideoiden toteutumista Manimiittitakuun mukaisesti (ks. ManiMiitti- takuu nettisivuilta). Lisätietoja ManiMiitistä löytyy: uta/manimiitti ManiMiitti -prosessi käynnistetään startti-tapahtumilla taas Pohjois- ja Keski-Espoon alueilla. Tapahtumissa kerätään alueiden kasiluokkalaisten ideoita alueiden kehittämiseksi. Nuorisovaltuusto osallistui keväällä 2015 molempien alueiden tapahtumiin omalla pisteellä. Vuonna 2016 tapahtumat järjestetään Keski-Espoon alueella maanantaina ja Pohjois-Espoon alueella tiistaina Päätösehdotus Päätös Pohjois-Espoon ja Kauklahti- Keski-Espoon alueryhmät osallistuvat mukaan vuoden 2016 ManiMiitti- osallistuva budjetointi prosessiin yhteistyössä Nuorisopalveluiden kanssa. Hyväksyttiin päätösehdotus yksimielisesti, ilman erillistä käsittelyä.

23 Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 Nuorisovaltuusto Sivu 23 / Vaikuttamon palaute Selostus Päätösehdotus Käsittely Päätös Käydään yhteisesti läpi Vaikuttamosta saatua palautetta ja sovitaan yhteinen nuorisovaltuuston omaa palautetta käsittelevä illanvietto toukokuulle. Päätetään päivämäärä illanvietolle. Pääsihteeri esitteli tapahtumasta saatua palautetta lyhyesti. Kokouksessa sovittiin, että palautetta käsitellään syvällisemmin yhteisessä illanvietossa. Illanvieton päivämääräksi ehdotettiin perjantaita ja illanvietto järjestetään Kamreerintien 3B tornitalon saunatiloissa. Pääsihteeri tekee tilan varauksen ja tiedottaa nuorisovaltuutettuja saadaanko tila tuolloin varattua. Tehdään saunatilan varaus 20.5, jos se on mahdollista.

24 Espoon kaupunki Pöytäkirja 30 Nuorisovaltuusto Sivu 24 / Nuorten huipputapaamisen edustajan valinta Selostus Nuorisovaltuustojen liitto ry. ja valtiovarainministeriö järjestävät Nuorten vaikuttajien huipputapaamisen 20. toukokuuta 2016 Helsingissä. Espoon nuorisovaltuustosta on myös kutsuttu edustaja paikalle. Tapaamisessa tuodaan esille nuorten näkemyksiä, siitä millaisilta tulevaisuuden kunnat ja maakunnat näyttävät. Valitaan tapaamiseen nuorisovaltuuston edustaja. Päätösehdotus Käsittely Päätös Valitaan nuorisovaltuuston edustaja nuorten huipputapaamiseen. Oskari ehdotti, että ensisijaisesti puheenjohtaja osallistuu tapahtumaan, mutta jos hän on estynyt, niin puheenjohtaja hoitaa itselleen sijaisen. Ehdotusta kannatettiin. Ensisijaisesti puheenjohtaja osallistuu huipputapaamiseen.

25 Espoon kaupunki Pöytäkirja 31 Nuorisovaltuusto Sivu 25 / Toisen asteen opiskelijoiden hyvinvointityöryhmän edustajan valinta Selostus Lasten ja nuorten hyvinvointityön johtoryhmässä päätettiin perustaa oma hyvinvointiryhmä toisen asteen opiskelijoiden asioissa. Ryhmä täydentää olemassa olevia lasten ja nuorten hyvinvointityön rakenteita, missä kaupunkitasoinen johtoryhmä ohjaa neljän alueellisen hyvinvointiryhmän toimintaa. Nyt perustettavan toisen asteen opiskelijoiden ryhmän erityisenä fokuksena ovat peruskouluiän ylittäneet nuoret ja heidän hyvinvointinsa edistäminen. Valitaan nuorisovaltuuston edustaja toisen asteen opiskelijoiden hyvinvointityöryhmään. Päätösehdotus Käsittely Päätös Valitaan nuorisovaltuuston edustaja toisen asteen opiskelijoiden hyvinvointityöryhmään. Oskari ilmoitti kiinnostuksena toimia edustajana. Muita halukkaita ei ollut. Oskari Ruohonen valittiin toisen asteen opiskelijoiden hyvinvointityöryhmän edustajaksi.

26 Espoon kaupunki Pöytäkirja 32 Nuorisovaltuusto Sivu 26 / Espoon reilun kaupan työryhmän edustajan valinta Selostus Päätösehdotus Käsittely Päätös Espoon kaupunki on sitoutunut edistämään Reilua kauppaa ja tekemään omissa hankinnoissaan eettisiä valintoja. Espoo sai Reilun kaupan kaupungin arvonimen keväällä 2009 ensimmäisten kaupunkien joukossa Suomessa. Reilun kaupan edistämistä koordinoi työryhmä, jossa nuorisovaltuustolla on ollut mukana oma edustajansa. Valitaan nuorisovaltuuston edustaja Reilu Espoo työryhmään. Reilun kaupan edistämisen työryhmään kiinnostuksena edustajana toimimiseen ilmoittivat Timofei ja Niklas. Kiinnostuneet sopivat kumpi toimii työryhmän varsinaisena ja kumpi varaedustajana. Timofei Borovkov valittiin Reilun kaupan edistämisen työryhmän varsinaiseksi edustajaksi ja Niklas Salmela varaedustajaksi.

27 Espoon kaupunki Pöytäkirja 33 Nuorisovaltuusto Sivu 27 / Aloitteiden ja kannanottojen tilannekataus Selostus Päätösehdotus Päätös Aloitteiden ja kannanottojen tilannekatsaus Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

28 Espoon kaupunki Pöytäkirja 34 Nuorisovaltuusto Sivu 28 / Lautakuntien ja ohjausryhmien tilannekatsaus Selostus Päätösehdotus Päätös Lautakuntien ja poikkihallinnollisten ohjausryhmien tilannekatsaus Merkitään tiedoksi. Jätettiin pöydälle Ei ehditty käsittelemään kokouksessa.

29 Espoon kaupunki Pöytäkirja 35 Nuorisovaltuusto Sivu 29 / Alueryhmien tilannekatsaus Selostus Päätösehdotus Päätös Alueryhmien tilannekatsaus Merkitään tiedoksi. Jätettiin pöydälle Ei ehditty käsittelemään kokouksessa.

30 Espoon kaupunki Pöytäkirja 36 Nuorisovaltuusto Sivu 30 / Muut nuorisovaltuuston esille nostamat asiat Selostus Päätösehdotus Muut nuorisovaltuuston esille nostamat asiat. Merkitään tiedoksi. Päätös Jätettiin pöydälle Ei ehditty käsittelemään kokouksessa.

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2016 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 27. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1. Aloite: Koulukiusaamisen vastaisia toimintamalleja uudistettava

Espoon kaupunki Pöytäkirja 27. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1. Aloite: Koulukiusaamisen vastaisia toimintamalleja uudistettava Nuorisovaltuusto 19.04.2016 Sivu 1 / 1 27 Selostus Koulukiusaaminen on espoolaisissa kouluissa vakava ongelma, ja sitä tapahtuukin monilla kouluilla, erityisesti yläkouluissa. Kiusaaminen voi olla näkyvää

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39. Nuorisovaltuusto 09.04.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39. Nuorisovaltuusto 09.04.2014 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 09.04.2014 Sivu 1 / 1 39 Toimintasuunnitelma 2014 ESPOON NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 24.01.2013 Sivu 1 / 1 5 Toimintasuunnitelma 2013 ESPOON NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu 32. Nuorisovaltuusto 14.03.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu 32. Nuorisovaltuusto 14.03.2012 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 14.03.2012 Sivu 1 / 1 32 Toimintasuunnitelma 2012 ESPOON NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 20

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 20 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 17.01.2017 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 17.01.2017 tiistai klo 17:00-20:15 Tauko 18.35 19.05 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet jäsenet Alli

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 20. Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Valtuustotalon kahvio

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 20. Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Valtuustotalon kahvio Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 22.03.2016 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 22.03.2016 tiistai klo 17:00-20:10 Tauko 18.42 18.52 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Valtuustotalon kahvio Saapuvilla

Lisätiedot

Valitaan pöytäkirjan tarkastaja ja kaksi ääntenlaskijaa. Lisäksi valitaan kokoukselle sihteeri. Pihka Oksanen toimii kokouksen sihteerinä.

Valitaan pöytäkirjan tarkastaja ja kaksi ääntenlaskijaa. Lisäksi valitaan kokoukselle sihteeri. Pihka Oksanen toimii kokouksen sihteerinä. Aika: 12.4.2018, klo 17.00 Paikka: Kokoomuksen ryhmähuone 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Yleiskokous on laillinen ja päätösvaltainen, jos kokouskutsu on toimitettu kaikille nuorisovaltuutetuille

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 15

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 15 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 15.03.2017 Sivu 1 / 15 Kokoustiedot Aika 15.03.2017 keskiviikko klo 17:00-18:35 17.55-18.20 Paikka Valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet Aida Worku, Saaapui

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 15

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 15 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 16.02.2016 Sivu 1 / 15 Kokoustiedot Aika 16.02.2016 tiistai klo 17:00-20:30 Tauko 17.51 18.35 ja 19.39 19.47 Paikka Valtuustosali, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 10

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 10 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 27.08.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.08.2014 keskiviikko klo 17:00-20:30 Tauko 18.33 19.06 Paikka Valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet Markus Avonius,

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 21

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 21 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 14.02.2017 Sivu 1 / 21 Kokoustiedot Aika 14.02.2017 tiistai klo 17:00-19:50 Tauko 18.25-18.55 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet jäsenet Alli

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 17

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 17 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 19.05.2016 Sivu 1 / 17 Kokoustiedot Aika 19.05.2016 torstai klo 17:00-20:35 Tauko 18.44 19.13 Paikka Valtuustosali, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet jäsenet Aida

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston yleiskokous, Aika: , klo 17 Paikka: Nuorisovaltuuston yleiskokous

Nuorisovaltuuston yleiskokous, Aika: , klo 17 Paikka: Nuorisovaltuuston yleiskokous Aika: 29.8.2017, klo 17 Paikka: Nuorisovaltuuston yleiskokous Läsnäolijat: Aida Worku, Alli Toivanen, Joel Vanhanen, Jonas Papathemelis, Joona Aaltonen, Linda Joensuu, Meija Saarinen, Natalia Romanoff,

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto 09.04.2014 Sivu 1 / 19

Nuorisovaltuusto 09.04.2014 Sivu 1 / 19 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 09.04.2014 Sivu 1 / 19 Kokoustiedot Aika 09.04.2014 keskiviikko klo 17:00-20:35 klo 18.31-18.58. Paikka Valtuustosali, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 11

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 05.09.2013 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 05.09.2013 torstai klo 17:00-18:50 tauko klo 18.00-18.17 Paikka Valtuustosali, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston yleiskokous, Aika: Paikka: Valtuustosali

Nuorisovaltuuston yleiskokous, Aika: Paikka: Valtuustosali Aika: 8.5.2018 Paikka: Valtuustosali Läsnäolijat: Vanhanen Joel (pj.), Saarinen Meija, Papathemelis Jonas, Hursti Toivo, Salmela Niklas, Korhonen Eemeli, Rantapää Niklas, Heib Salma, Hietanen Lauri, Munne

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 13

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 13 Espoon kaupunki Kokouskutsu Nuorisovaltuusto 21.01.2016 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 21.01.2016 torstai klo 17:00 Paikka Valtuustosali, Espoonkatu 5 Lisätietoja Käsiteltävät asiat Asia Liitteet Otsikko

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto 20.08.2015 Sivu 1 / 16

Nuorisovaltuusto 20.08.2015 Sivu 1 / 16 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 20.08.2015 Sivu 1 / 16 Kokoustiedot Aika 20.08.2015 torstai klo 17:00-20:25 Tauko klo 18.16-18.43 Paikka Valtuustosali, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston yleiskokous, Aika: Paikka: Valtuustosali

Nuorisovaltuuston yleiskokous, Aika: Paikka: Valtuustosali Aika: 17.5.2017 Paikka: Valtuustosali Läsnäolijat: Aida Worku, Alli Toivanen, Áron Siket-Szász, Joel Vanhanen, Jonas Papathemelis, Joona Aaltonen, Linda Joensuu, Meija Saarinen, Natalia Romanoff, Niko

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston yleiskokous, Aika: , klo Paikka: Valtuustosali

Nuorisovaltuuston yleiskokous, Aika: , klo Paikka: Valtuustosali Aika: 18.10.2017, klo 17.00 Paikka: Valtuustosali Läsnäolijat: Alli Toivanen, Joel Vanhanen, Jonas Papathemelis, Meija Saarinen, Natalia Romanoff, Niko Toivonen, Nicole Latini, Niklas Salmela, Nora Nevalainen

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto 24.01.2013 Sivu 1 / 25

Nuorisovaltuusto 24.01.2013 Sivu 1 / 25 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 24.01.2013 Sivu 1 / 25 Kokoustiedot Aika 24.01.2013 torstai klo 17:00-17:00 Paikka Valtuustosali, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet jäsenet Sampsa Pietilä Cecilia

Lisätiedot

Aloitteesta tehtiin tiedotteet medialle ja se on julkaistu Länsiväylässä Espoon nuorisovaltuustonkumppanuussivulla:

Aloitteesta tehtiin tiedotteet medialle ja se on julkaistu Länsiväylässä Espoon nuorisovaltuustonkumppanuussivulla: ESPOON NUORISOVALTUUSTO PUOLIVUOTISKERTOMUS, RAPORTTI TOIMINNASTA / KEVÄT 2016 VAIKUTTAMINEN Nuorisovaltuuston tekemät aloitteet Aloite: Koulukiusaamisen vastaisia toimintamalleja uudistettava (hyväksytty

Lisätiedot

PAIMION NUORISOVALTUUSTO. Toiminnan säännöt ja tavoitteet 1. YLEISTÄ

PAIMION NUORISOVALTUUSTO. Toiminnan säännöt ja tavoitteet 1. YLEISTÄ PAIMION NUORISOVALTUUSTO Toiminnan säännöt ja tavoitteet 1. YLEISTÄ Paimion nuorisovaltuusto toimii Paimion kaupungin nuorisopalveluiden kanssa yhteistyössä ja sen toimipaikka on. sallii siitä käytettävän

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 20

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 20 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 11.10.2016 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 11.10.2016 tiistai klo 17:00-20:30 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet jäsenet Aida Worku, Saapui 17.12

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto 11.12.2014 Sivu 1 / 34

Nuorisovaltuusto 11.12.2014 Sivu 1 / 34 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 11.12.2014 Sivu 1 / 34 Kokoustiedot Aika 11.12.2014 torstai klo 17:00-20:37 ja 16.12 tiistai klo 17:00 20:05 kokoustauko 11.12, klo 19.00 19.30, kokoustauko

Lisätiedot

1. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 6. Lasten ja nuorten hyvinvointityön johtoryhmän terveiset

1. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 6. Lasten ja nuorten hyvinvointityön johtoryhmän terveiset Kokoustiedot Aika: 26.2.2019, tiistai klo 17-20.30 Paikka: Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5, 02770, Espoo Osallistujat: Saram Zoraiz pois klo Vanhanen Joel (pj.), Papathemelis Jonas, Hursti Toivo saapui

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 1/2019

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 1/2019 AIKA: 17.1.2019 klo 16.35-17.45 PAIKKA: Laitilan Nuokkari, Kaukolantie 19, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Laurila Niklas Vuorela Ilmari Saloniemi Oskari puheenjohtaja I. varapuheenjohtaja II. varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.05.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 11.05.2016 keskiviikko klo 17:00-19:15 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Esityslista 1/2019

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Esityslista 1/2019 AIKA: 17.1.2019 klo 16.30 - PAIKKA: Laitilan Nuokkari, Kaukolantie 19, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Antola Maria Harikkala Heta Hiekka Anne Koskela Maria Kylä-Puhju Nuppu Laurila Niklas Mäkelä

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Aika: 14.08.2018 Paikka : Pyhäjoen kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 09.03.2016 Sivu 1 / 1 4 Nuorisovaltuuston säännöt Selostus Nuorisovaltuuston toimintaa ohjaa sen päättämät säännöt. Säännöt tulee hyväksyä nuorisovaltuuston ensimmäisessä kokouksessa.

Lisätiedot

2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 8 NUORISOVALTUUSTON ESITTELY YHTEISTYÖTAHOILLE 13 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN

2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 8 NUORISOVALTUUSTON ESITTELY YHTEISTYÖTAHOILLE 13 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 13.3.2019 Aika: 16.00 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Salon kaupunki / /2017

Salon kaupunki / /2017 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(14) Salon kaupunki 207/00.02.12.02/2017 Kokousaika 11.1.2017 klo 16.59 18.44 Kokouspaikka Salon kaupungintalo (kokoustila Mänty), Tehdaskatu 2 Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Aloitteet ja kannanotto löytyvät kokonaisuudessaan:

Aloitteet ja kannanotto löytyvät kokonaisuudessaan: ESPOON NUORISOVALTUUSTO PUOLIVUOTISKERTOMUS, RAPORTTI TOIMINNASTA / SYKSY 2015 2016 VAIKUTTAMINEN Nuorisovaltuuston tekemät aloitteet Aloite: Espoon keskuksen kevyen liikenteen väyliä kehitettävä Aloite:

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston tekemät kannanotot Kannanotto: Viherlaakson koululle ja lukiolle rakennettava kokonaan uusi koulurakennus (Hyväksytty 24.2.

Nuorisovaltuuston tekemät kannanotot Kannanotto: Viherlaakson koululle ja lukiolle rakennettava kokonaan uusi koulurakennus (Hyväksytty 24.2. ESPOON NUORISOVALTUUSTO PUOLIVUOTISKERTOMUS, RAPORTTI TOIMINNASTA / KEVÄT 2015 VAIKUTTAMINEN Nuorisovaltuuston tekemät aloitteet Nuorisovaltuusto ei ole kevään aikana tehnyt aloitteita, koska nuorisovaltuusto

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Aika: 07.06.2018 Paikka : Pyhäjoen kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnan Nuorisovaltuuston toimintasääntö alkaen

Pelkosenniemen kunnan Nuorisovaltuuston toimintasääntö alkaen Pelkosenniemen kunnan Nuorisovaltuuston toimintasääntö 1.6.2017 alkaen 1 Toiminnan tarkoitus Nuorisovaltuusto on poliittisesti, uskonnollisesti sekä aatteellisesti sitoutumaton nuorten vaikuttajaryhmä,

Lisätiedot

2. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

2. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Aika: Torstai kello 17.00-20.00 Paikka: Kouvolan kaupungintalon valtuustosali Torikatu 10, 45100 Kouvola Puheenjohtaja: Sihteeri: Läsnä: Justiina Lampila, nuorisovaltuuston ohjaaja 1. KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja

Lisätiedot

Aika: klo 17.00, kokous keskeytettiin klo Cities4Europe-työpajan ajaksi Paikka: Valtuustosali

Aika: klo 17.00, kokous keskeytettiin klo Cities4Europe-työpajan ajaksi Paikka: Valtuustosali Aika: 25.9.2018 klo 17.00, kokous keskeytettiin klo 17.31-19.10 Cities4Europe-työpajan ajaksi Paikka: Valtuustosali Läsnäolijat: Vanhanen Joel (pj.), Papathemelis Jonas, Hursti Toivo, Räty Paavo, Salmela

Lisätiedot

Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu

Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu Salon kaupunki Saapunut Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/2019 365/00.02.14.15/2019 1 (10) Kokousaika klo 15.30 Kokouspaikka Salon kaupungintalo, Tuomi Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu 22. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu 22. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 14.02.2017 Sivu 1 / 1 22 Nuorisovaltuuston tavoiteohjelma Selostus Nuorisovaltuusto pohti koulutusviikonlopussaan tavoitteita tulevaa varten. Tavoitteiden pohjalta nuorisovaltuusto laatii

Lisätiedot

2. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

2. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Aika: Torstai kello 17.00-20.00 Paikka: Kouvolan kaupungintalon valtuustosali Torikatu 10, 45100 Kouvola Puheenjohtaja: Sihteeri: Läsnä: Justiina Lampila, nuorisovaltuuston ohjaaja 1. KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston toimintasääntö 2019

Nuorisovaltuuston toimintasääntö 2019 Nuorisovaltuuston toimintasääntö 2019 Loviisan nuorisovaltuusto 1 1. Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tavoite 2. Toimintasäännön soveltaminen 3. Nuorisovaltuuston valitseminen 4. Järjestäytyminen, tehtävät

Lisätiedot

15 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN

15 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 6.2.2019 Aika: 16.00 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Kokouskutsu 1 (14) Nuorisovaltuusto Kirkkonummen kunnantalo (Ervastintie 2), Kirkkonummisali

Kirkkonummen kunta Kokouskutsu 1 (14) Nuorisovaltuusto Kirkkonummen kunnantalo (Ervastintie 2), Kirkkonummisali Kirkkonummen kunta Kokouskutsu 1 (14) Aika 31.10.2017, klo 17:00 Paikka Kirkkonummen kunnantalo (Ervastintie 2), Kirkkonummisali Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 21.01.2014 Sivu 1 / 1 4 Nuorisovaltuuston säännöt Selostus Nuorisovaltuuston toimintaa ohjaa sen päättämät säännöt. Säännöt tulee hyväksyä nuorisovaltuuston ensimmäisessä kokouksessa.

Lisätiedot

Lempäälän nuorisovaltuuston toimintasääntö

Lempäälän nuorisovaltuuston toimintasääntö Lempäälän nuorisovaltuuston toimintasääntö 1 Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tavoite Nuorisovaltuuston tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorison asemaa Lempäälän kunnassa. Nuorisovaltuusto edustaa nuoria

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Aika: 03.05.2018 Paikka : Pyhäjoen kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN

Lisätiedot

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 241/12.05.

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 241/12.05. Nuorisolautakunta 3 5.03.07 Kunnanhallitus 5 7.03.07 Kunnanhallitus 55 0.05.07 Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 4/.05.00/07 Nuorisolautakunta 5.03.07 3 Kuntalaki (40/05) velvoittaa kuntia huolehtimaan

Lisätiedot

Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt

Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt Punkalaitumen kunta Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt 1 Nuorisovaltuuston tarkoitus, tavoite ja tehtävät Edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman poliittista tai uskonnollista sidonnaisuutta

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 12.12.2018 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 4

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA 3/18 PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 05.04.2018 Paikka: Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

11 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN

11 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 16.1.2019 Aika: 16.00 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 107 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 12.4.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 109 2 KOKOUKSEN AVAUS... 109 3

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 4 TUTUSTUMISMATKA SYKSYLLÄ 2013 4

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 4 TUTUSTUMISMATKA SYKSYLLÄ 2013 4 Vesilahden nuorisovaltuusto 1 Nuorisovaltuusto 25.09.2013 AIKA 25.09.2013 klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet: Paula Mäkelä yhteisöpedagogi Emilia Veijola. Mio-Ossian Ojanen

Muut saapuvilla olleet: Paula Mäkelä yhteisöpedagogi Emilia Veijola. Mio-Ossian Ojanen 1 (6) Nuorisovaltuuston 3. kokous Kokoustiedot Aika: 22.5.2018 klo 16.00-17.14 Paikka: Saapuvilla olleet jäsenet: Martinsali Ville Virtanen, puheenjohtaja Aleksi Suro, 1. varapuheenjohtaja Sofia Källström,

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 24

Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 24 Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 24.08.2016 Sivu 1 / 24 Kokoustiedot Aika 24.08.2016 keskiviikko klo 17:00-20:30 Tauko 18.30-19.05 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 109 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 12.4.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 111 2 KOKOUKSEN AVAUS... 111 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 PÖYTÄKIRJA Puheenjohtajaneuvosto Osallistujat Jone Korpi puheenjohtaja, poistui ajassa 17.

TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 PÖYTÄKIRJA Puheenjohtajaneuvosto Osallistujat Jone Korpi puheenjohtaja, poistui ajassa 17. TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTON HALLITUKSEN KOKOUKSEN Aika 15.2.2016, kello 16.30 Paikka Kulttuuri- ja nuorisopalveluiden toimisto, Puutarhakatu 11, 3. kerros, 33101 Tampere Osallistujat

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 09.10.2018 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 4

Lisätiedot

Espoon nuorisovaltuuston säännöt Nuorisovaltuusto

Espoon nuorisovaltuuston säännöt Nuorisovaltuusto Espoon nuorisovaltuuston säännöt 2016 2017 1 Nuorisovaltuusto Espoon nuorisovaltuusto (jatkossa nuorisovaltuusto) on 13 18-vuotiaiden espoolaisten yleisillä vaaleilla valittu Espoon kaupungin (jatkossa

Lisätiedot

Pöytäkirja. Nuorisovaltuuston 6. kokous 1 (6) Kokoustiedot. Aika: klo

Pöytäkirja. Nuorisovaltuuston 6. kokous 1 (6) Kokoustiedot. Aika: klo 1 (6) Nuorisovaltuuston 6. kokous Kokoustiedot Aika: 15.11.2018 klo 14.17-16.49 Paikka: Saapuvilla olleet jäsenet: Martinsali Ville Virtanen, puheenjohtaja Aleksi Suro, 1. varapuheenjohtaja Sofia Källström,

Lisätiedot

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Nuorisoneuvoston tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 3/2017

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 3/2017 AIKA: 11.10.2017 klo 17:00 18:29 PAIKKA: Laitilan kirjaston kokoushuone, Kauppakatu 5, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika pj. Vuorela Ilmari II vara pj. poistui kokouksesta 17:59 Elo Jalmar

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ

PELKOSENNIEMEN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ PELKOSENNIEMEN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty Khall Voimaantulo: 1.6.2017 Sisällys 1 Toiminnan tarkoitus... 3 2 Nuorisovaltuuston jäsenet ja niiden valinta... 3 3 Nuorisovaltuuston

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 102 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 14.3.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 104 2 KOKOUKSEN AVAUS... 104 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.02.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 12.2.2014 keskiviikko klo 17:54-19:50 Paikka Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Tiina

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET

LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET Käsitelty Lempäälän nuorisovaltuuston kokouksessa 18.3.2008 Käsitelty liikunta- ja nuorisojaoston kokouksessa 3.4.2008 1. Lempäälän Nuorisovaltuuston toiminta-ajatus

Lisätiedot

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Kokouksen paikka ja ajankohta on ilmoitettu toimikauden alussa.

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Kokouksen paikka ja ajankohta on ilmoitettu toimikauden alussa. 07/2016 Aika: Tiistai 16.8.2016 klo 16.00 18.00 Paikka: Veturitallit, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Olli Lintu avaa kokouksen klo 16.08. 2. Kokouksen

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ

HÄMEENLINNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (8) HÄMEENLINNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ 1. Nuorisovaltuuston tarkoitus ja tavoite Nuorisovaltuusto mahdollistaa kaikille kaupungin nuorille tasavertaiset vaikutusmahdollisuudet nuoria koskevissa

Lisätiedot

edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia

edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia 1 Vieremän nuorisovaltuusto TOIMINTASÄÄNTÖ 1. Nuorisovaltuuston tarkoitus edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia toimia nuorison äänenä lautakunnissa

Lisätiedot

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo 1. Kokouksen avaus Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo 16.30. Kokous: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avasi kokouksen ajassa 16.33. 2. Kokouksen toteaminen lailliseksi ja

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 101 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 7.3.2016 Klo 16.30 PAIKKA Narvan monari KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 103 2 KOKOUKSEN AVAUS... 103 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Kokouksen paikka ja ajankohta on ilmoitettu toimikauden alussa.

Kokouksen paikka ja ajankohta on ilmoitettu toimikauden alussa. PÖYTÄKIRJA 02/2012 Aika: Tiistai 23.10.2012 klo 16 18 Paikka: Veturitallit, nuortentila Vaihde Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Heidi Sahivaara avasi kokouksen

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 8/2018

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 8/2018 AIKA: 20.11.2018 klo 17.02-18.54 PAIKKA: Laitilan Nuokkari, Kaukolantie 19, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika Ihanmäki Jussi pj. I vara pj. Vuorela Ilmari II vara pj. Aho Niko Elo Jalmar

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Nuorisovaltuusto 06.02.2018 AIKA 06.02.2018 klo 16:00-17:01 PAIKKA Korvatunturin koulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 27.01.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.01.2014 maanantai klo 8:00-9:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo 16.30. Kokous: Avattiin kokous ajassa 16.31 2. Kokouksen toteaminen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Nuorisovaltuuston

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Puheenjohtaja avaa kokouksen. Todetaan läsnäolijat, laillisuus ja päätösvaltaisuus. Valitaan pöytäkirjan tarkistajat.

Puheenjohtaja avaa kokouksen. Todetaan läsnäolijat, laillisuus ja päätösvaltaisuus. Valitaan pöytäkirjan tarkistajat. 1 (6) n kokous Aika Päivä klo 16.31 18.17 Paikka Kaarina-talo, Lautakunnankatu 1 Läsnä Jäsenet Henriksson Julia, pj Hakala Rasmus Halen Tua, vpj Hautalampi Heini, sihteeri Kesäniemi Maija Koskinen Eino

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2013 ESITYSLISTA

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2013 ESITYSLISTA Aika: Tiistaina 8.10.2013, klo 16 20 Paikka: Nuortentila Vaihde, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Heidi Sahivaara avasi kokouksen klo 16.13 2. Kokouksen

Lisätiedot

2. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

2. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Aika: Torstai kello 18.00-20.00 Paikka: Kouvolan kaupungintalon valtuustosali Torikatu 10, 45100 Kouvola Puheenjohtaja: Anssi Moilanen Sihteeri: Noora Mäkelä Läsnä: Justiina Lampila, nuorisovaltuuston

Lisätiedot

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n Hämeen piiri ry pöytäkirja Asialistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n Hämeen piiri ry pöytäkirja Asialistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi Aika: 4.9.2011 kello 13:18-17.12 Paikka: Läsnä: Hämeenkatu 3 b 14, Tampere Tiina Koljonen, puheenjohtaja Arto Lehtinen, sihteeri Tuomas Sirén, jäsen Tino Svart, jäsen Kimi Uosukainen, jäsen Käsiteltävät

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone. Lindholm Matias 2. varapuheenjohtaja. Meriläinen Aapo Jäsen

Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone. Lindholm Matias 2. varapuheenjohtaja. Meriläinen Aapo Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Nuorisovaltuusto AIKA 12.3.2015 klo 17:05-18:40 PAIKKA Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Mäkinen Anni Jäsen Bertling Hannu Puheenjohtaja Hillberg

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Nuorisovaltuusto 08.05.2018 AIKA 08.05.2018 klo 16:00-17:38 PAIKKA Korvatunturin koulu D-rakennus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo 1. Kokouksen avaus Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo 16.30. Kokous: Kokous avattiin ajassa 16.35. 2. Kokouksen toteaminen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Nuorisovaltuuston

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1/13

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1/13 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1/13 Nuorisovaltuusto Aika 19.01.2015 klo 17:00-18:00 Paikka Aurinkovuoren koulun neuvottelutila Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Marjut Lindroos Jouko Pirttimäki

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Marjut Lindroos Jouko Pirttimäki Keskusvaalilautakunta 19.04.2015 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 19.04.2015 sunnuntai klo 19:00-24:00 Paikka Kokoustila Kotka, Asemakuja 2 C 3 kerros Saapuvilla olleet jäsenet Anja Kurki, puheenjohtaja René

Lisätiedot

Otsikko Sivu 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 23

Otsikko Sivu 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 23 21 Nuorisovaltuuston kokous PÖYTÄKIRJA AIKA ma 18.3.2019 klo. 15.30 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT AS IAT Otsikko Sivu 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 23 19 KOKOUKSEN AVAUS... 23 20

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.08.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 24.08.2016 keskiviikko klo 17:50-21:00 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tavanomainen kokoustyöskentely keskeytettiin

Lisätiedot

Maanantaina klo

Maanantaina klo ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2017 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Maanantaina 31.7.2017 klo 16.30-17.34 Pohjankyrön talon kahvio Tytti

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Nuorisovaltuusto Kokoustiedot. Aika torstai klo 15:03-17:43. Lisätietoja

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Nuorisovaltuusto Kokoustiedot. Aika torstai klo 15:03-17:43. Lisätietoja Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Kokoustiedot Aika 25.04.2019 torstai klo 15:03-17:43 Paikka Valtuustosali Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Aleksi Suro, puheenjohtaja Ida-Maria Hallongren Vuokko

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Loimaan Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Loimaan Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Nuorisovaltuusto AIKA 01.06.2017 kello 17:00-18:20 PAIKKA Loimaan Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Nuorisovaltuuston

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2014 Sivu 1

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA 20.1.2014 klo 17.30 19.12 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Savolainen Eetu (ja merkintä siitä, kuka Viljanen Topi toimii puheenjohtajana) Eskola Linda Säilä

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 2/2018 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 2/2018 KÄSITELTÄVÄT ASIAT PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 2/2018 Aika: 01.03.2018 Paikka: Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston pöytäkirja. Aika 22.04.2014 klo 15.00 Paikka Nuorisotila Zentra

Nuorisovaltuuston pöytäkirja. Aika 22.04.2014 klo 15.00 Paikka Nuorisotila Zentra Pöytäkirja 4/14 1 (6) Nuorisovaltuuston pöytäkirja Aika klo 15.00 Paikka Nuorisotila Zentra 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4. Esityslistan

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 28.02.2013 torstai klo 17:30-21:05 tauko klo 19.36-19.46 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot