Helmikuun parhaat tapahtumat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helmikuun parhaat tapahtumat"

Transkriptio

1 Helmikuun parhaat tapahtumat - Logistiikkaseminaari yrityskeskittymistä. Varsinais-Suomen yrityskeskittymät tulevaisuuden logistisessa kentässä -logistiikkaseminaari Läänin virastotalolla Turussa keskiviikkona klo Omakotiasujan jätevesi- ja energiahuoltoilta. Aiheina mm. kunnallinen viemäröinti ja haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen tuleva muutos, Liedon kunnantalolla tiistaina 8.2. klo Menopelien tuunauspaja. Taiteile polkupyöräsi, rullalautasi, pyörätuolisi tai rollaattorisi uuteen uskoon Linnan Pajalla Ilpoisissa (Lauklähteenkatu 10, Turku). Ilmoittaudu kevään pajoihin nyt. - Metsäenergian käyttö ja tarjonta. Seminaari metsäenergian käytöstä ja tarjonnasta Varsinais-Suomessa, Raision kaupungintalolla perjantaina klo Katso lisää: tai liity Valonian Facebook-faniksi, jolloin saat tuoreet uutiset etusivullesi. Pakkasmyllerrys koko perheelle Maskussa lauantaina Koko perheen talvirieha Pakkasmyllerrys tarjoaa perheille yhteistä aikaa talvisten luontoleikkien ja tehtävien parissa. Kaiturin tilalla pääsee tutustumaan tilan kotieläimiin, taiteilemaan lumiveistoksia, harjoittelemaan jousiammuntaa, seikkailemaan metsästyshenkisellä luontopolulla ja kokeilemaan rekiajelua (2 / hlö). Tapahtuman järjestämisessä ovat mukana Ympäristökasvatusmenetelmät paikallisten järjestöjen työn tueksi -hanke, MLL:n Varsinais-Suomen piirin Isä-hanke, Turun ja Maskun Seudun Riistanhoitoyhdistykset, Maskun- Ruskon-Vahdon 4H-yhdistys sekä Kota ry. Mukaan kannattaa ottaa omat eväät ja grillattavat. Tarjolla on nuotiokahvit ja kuumaa mehua. Ajo-ohjeet Kaiturin tilalle löytyy nettisivuilta osoitteesta Tervetuloa mukaan seikkailemaan klo 11 16! Pakkasmyllerryksessä on mahdollisuus päästä rekiajelulle. Lisätietoa tapahtumasta antaa Heidi Seiko-Ahlström, p , heidi.seiko-ahlstrom@ valonia.fi.

2 Manilla muuttuu Elämystehtaaksi lauantaina 16. huhtikuuta Manillan vanhoissa tehdastiloissa järjestetään lauantaina Valonian Kelaa!-hankkeen suuri päätöstapahtuma Elämystehdas. Tapahtuman ideana on tarjota varsinaissuomalaisille tekemistä ja elämyksiä vastapainona materiaaliselle kuluttamiselle. Tapahtumaan odotetaan jopa tuhansia ihmisiä. Nyt keräämme Elämystehtaaseen yhdistyksiä ja yrityksiä, jotka voivat tarjota tapahtumavieraille uusia harrasteita, tekemistä, itsensä Lähiruoka tuli Turun keskustan ravintoloihin Tiistaina 1. helmikuuta lanseerattiin kahdeksassa turkulaisessa ravintolassa lähiruokamenu osana pohjoismaista Ratkaisuja lähellä, yhdessä -konferenssia. Ravintolat ovat sitoutuneet tarjoamaan 80-prosenttisesti lähi- ja luomutuotteista koostetun alku- pää- ja jälkiruokavaihtoehdon. Lisäksi ateriakokonaisuudessa huomioidaan sesongin raaka-aineet sekä hyödynnetään luomu- ja Reilun kaupan tuotteita. Ravintoloiden oviin ja ruokalistoille ilmestyy haarukkamerkintä, joka tarkoittaa sitä, että tästä ravintolasta saa lähiruokaa. Yhteistyö lähi- ja luomutuotteiden saamiseksi Turun keskustan ravintoloihin aloitettiin vuoden 2009 alussa kokoamalla yhteen asiasta kiinnostuneet ravintolat ja alueelliset pienelintarvikeyritykset. Heti ylittämisen tunteita, uuden oivaltamista ja yhteishenkeä. Manillan tiloihin on tarkoitus koota monipuolinen tarjonta erilaisia esityksiä ja pajoja, joista kaikenikäiset tapahtumavieraat voivat löytää uutta kokeiltavaa. Pajojen teemoina voivat olla esimerkiksi liikunta, kädentaidot, rakentaminen ja korjaaminen, kuvataiteet, musiikki, aivojumppa, visuaaliset elämykset tai vaikkapa runonlausunta. Pajojen tulee olla tapahtumavieraille ilmaisia. alussa huomattiin kysynnän ja tarjonnan kohtaamisessa haasteita, joita on ratkottu kuluneen vuoden aikana. Ajankohtaisia teemoja ovat olleet tuotekehitys ja tuotteiden jalostusaste, pienten myyntierien tilaus ja kuljetus sekä lähiruoan markkinointi. Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä millaisia elämyksiä Te voisitte järjestää Manillan tapahtumassa. Lisätiedot: Riikka Leskinen, p , valonia.fi, Reetta Taponen, reetta. Lähiruoka Närproducerad mat Locally produced food Lopulta reilut 30 alueellista pienelintarvikeyritystä lähti mukaan toimittamaan tuotteita lähiruokaaloitteeseen sitoutuneille Turun keskustan ravintoloille. Lähiruokaa tarjoavat ravintolat ovat: Cindyn Salonki, Enkeliravintola, Ravintola Kaskenahde, Ravintola Mami, Panimoravintola Koulu, RadissonBlu Marina Palace Aurora, Turun Kellariravintolat, Ravintola Kasino ja Kanresta Oy. Osa lähiruokatoimittajista oli mukana esittelemässä tuotteitaan Valonian Kelaa!-hankkeen ja Turun Nuorkauppakamarin järjestämilä Ratkaisujen markkinoilla Panimoravintola Koulussa. Lisätiedot: Riikka Leskinen, p , valonia.fi.

3 Ratkaisujen markkinoilla kävi peräti tuhat vierasta Rohkeat ideat ja uudenlaiset toimintatavat menestyksen eväinä Ratkaisujen markkinoilla nähtiin, että työkaluja ympäristön kannalta kestävään toimintaan on olemassa. Enää ei energialaskun pienentyminen tarvitse olla ainoana houkuttimena uudenlaisten toimintatapojen käyttöönottoon, vaan rohkeiden ideoiden myötä voi löytyä myös aivan uutta nostetta liiketoimintaan. Panimoravintola Koulu muuntui kiinnostavien keskustelujen, uudenlaisten ratkaisujen, hyvien ideoiden ja maukkaan lähiruuan keskipisteeksi tiistaina 1.2., kun Ratkaisujen markkinat valtasi turkulaisille tutun rakennuksen. Koulun tilat joutuivat koetukselle, kun lukuisien näytteilleasettajien lisäksi tapahtumassa vieraili yli tuhat kävijää. Valonian Kelaa!-hankkeen ja Nuorkauppakamarin järjestämä tapahtuma keräsi Panimoravintola Kouluun noin 50 näytteilleasettajaa esittelemään eri aloihin liittyviä ratkaisuita. Mukana oli paikallisten toimijoiden lisäksi edustusta eri puolilta Suomea ja Pohjoismaita. Päivän aikana saattoi tutustua esimerkiksi hukkalämmön talteenottoon, uusiutuvan energian monenlaisiin mahdollisuuksiin tai vaikka siihen, miten lunta voi hyödyntää energiantuotannossa. Tapahtumassa oli esillä myös muun muassa LED-teknologiaa sekä ekomatkailua. Ratkaisujen markkinoilla kävi päivän aikana noin tuhat vierasta, joten Panimoravintola Koulun tiloissa riitti vipinää. Tärkeä osa Ratkaisujen markkinoita oli esitellä kävijöille työkaluja ja toimintatapoja, joiden avulla yksittäinen ihminen tai organisaatio voi kehittää toimintaansa kestävän kehityksen mukaiseksi. Esillä oli esimerkiksi vuokrataloyhtiöille suunnattu asumisen ekopakki, työpaikan ekotukihenkilötoiminta sekä EcoFootr-hiilijalanjäljen laskentamalli. Paljon kiinnostusta herätti myös havainnollinen ja kysymyksiä herättävä näyttely Samaan aikaan toisaalla, joka kertoi siitä, miltä kestävä elämäntapa Itämeren rannalla voisi näyttää. Väriä markkinatapahtumaan toivat kierrätysdesignyritykset, jotka esittelivät uusiomateriaaleista tehtyjä vaatteita, asusteita ja koruja. Tapahtuman kävijöiden suosiossa olivat myös lähituottajien leipä-, mehu- ja leivosmaistiaiset. Tapahtuma tarjosi paikallista väriä myös samaan aikaa järjestetyn pohjoismaisen kestävän kehityksen konferenssin Ratkaisuja Lähellä, yhdessä kansainvälisille vieraille. Juontajana toiminut taikuri Pete Poskiparta sekä akrobatia- ja tanssinumerot varmistivat, ettei tunnelma päässyt liian vakavaksi. Lisätiedot tapahtumassa mukana olleista ratkaisuista: Riikka Leskinen, p , riikka.

4 Tuunauspajoista saa blingblingiä elämään Linnan paja täyttyi viikonloppuna erilaisten menopelien tuunaajista. Polkupyörät, rulla- ja potkulaudat, kävelykepit sekä rollaattori saivat pintaansa uutta väriä, tarroja, heijastinnauhaa, teippauksia ja istuinpäällyksiä. Syntyipä pajalla pari hienoa tavarakoriakin. Osallistujien ikähaitari oli viiden ja kuudenkymmenenviiden välillä, joten mukaan mahtui monenlaista tekijää. Seuraaviin maksuttomiin tuunauspajoihin ilmoittautuminen on jo alkanut, ja sen voi tehdä osoitteeseen tai p Pajapäivät ovat: - la 5.3. klo Turun Ekotori, Nummi. Ilmoittautuminen ke 2.3. mennessä - ke to klo Linnan Paja, Ilpoinen. Ilmoittautuminen pe 4.3. mennessä - la su klo Majanummen monitoimitalo, Mikko Mäkelä tuunasi Valonian tuunauspajassa rullalautaansa uuden upean kuosin. Varissuo. Ilmoittautuminen ke 9.3. mennessä - la su Valonia, Vanha Suurtori. Ilmoittautuminen ke mennessä Valonian Taidepyöriä ja pyörätaiteilijoita -hanke on osa Turun kaupungin kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa. Ihmiset voivat tuoda tuunatut pyöränsä näytille kaikille avoimeen Taidepyöräkavalkadiin

5 Yrityskeskittymät tulevaisuuden logistiikassa -seminaari Valonian Rullaa-hanke järjestää keskiviikkona Varsinais-Suomen yrityskeskittymät tulevaisuuden logistisessa kentässä -logistiikkaseminaariin Läänin virastotalolla Turussa kello Tilaisuudessa käydään mm. lävitse Turun kaupunkiseudun rakennemalli- ja liikennejärjestelmätyötä, logistiikan ja logistiikkakeskusten nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä sekä mahdollisuuksia, Logicity-alueen tilannetta, Ekohub-konseptia, alueturvallisuussuositusta logistiikkakeskittymille, Avanti Tuulissuo Littoinen-teollisuusalueen kestävän logistiikan ja työmatkaliikkumisen ratkaisuja sekä kutsuohjatun liikenteen mahdollisuuksia yrityskeskittymissä. Alustajina paikalla toimivat mm. Markku Toivonen ja Sirpa Korte Turun kaupungilta sekä Ari Niemelä AHN Colsultingista/Turun kaupungin kiinteistöliikelaitokselta. Päivän aikana keskustellaan siitä, mikä on Varsinais-Suomessa sijaitsevien logistiikkakeskusten ja yrityspuistojen rooli tulevaisuudessa ja mitä etuja nämä keskittymät tarjoavat yrityksille. Lisäksi pohditaan, miten logistiikkakeskukset mahdollistavat ekonomisen ja ekologisen toimintaympäristön. Keskustelun juontajana toimii Janne Siikonen Teknologiakeskus Techvillasta, jossa hän toimii parhaillaan käynnissä olevan ESLogC Etelä-Suomen logistiikkakeskusjärjestelmän kehittäminen -hankkeen projektipäällikkönä. Osallistuminen seminaariin on maksutonta. Pyydämme ilmoittautumisenne mennessä Helena Nikkaselle (helena.nikkanen@valonia.fi) tai Juuso Pullille (juuso.pulli@valonia.fi). Lisätietoja: Juuso Pulli, Varsinais-Suomen metsäenergian käyttö ja tarjonta lähivuosina -seminaari Perjantaina klo Raision kaupungintalolla järjestetään seminaari Varsinais- Suomen metsäenergian käyttö ja tarjonta lähivuosina -seminaari Seminaarin kohderyhmänä ovat metsäenergian saatavuudesta ja käytöstä kiinnostuneet tahot, kuten kunnat ja lämpöyrittäjät. Tilaisuudessa kuullaan eri potentiaalikartoitusten tuloksia sekä alan toimijoiden kommentteja tulevasta tarpeesta ja käytöstä. Ohjelma tarkentuu myöhemmin Metsäkeskuksen nettisivuille. Seminaarin järjestää Lounais- Suomen metsäkeskus/kiinteän biopolttoaineen edistäminen Varsinais-Suomessa -hanke. Ilmoittautumiset mennessä joko -> koulutus ja tapahtumat tai puhelimitse Kaisa Kevätkylä, puh

6 Omakotiasujan jätevesi- ja energiahuolto-ilta Liedossa 8.2. MINWA-hanke, Varsinais-Suomen omakotiyhdistys sekä Liedon kunta järjestävät jätevesi- ja energia-asioihin keskittyvän iltatilaisuuden tiistaina 8.2. klo Illan aikana kerrotaan kunnan terveiset viemäröinnin edistymisestä, tutustutaan hajajätevesiasetuksen tulevaan muutokseen, jäteveden käsittelymenetelmiin sekä järjestelmän uusimiseen tarkoitettuihin tukiin. Mukana on myös Jari Hokka Suomen omakotiliitosta kertomassa omakotiasujan erilaisista energiansäästömahdollisuuksista. Tilaisuus pidetään Liedon kunnantalon valtuustosalissa. (Kirkkotie 13, Lieto). Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Kahvitarjoilu. Tervetuloa keskustelemaan! Liedon jälkeen seuraava jätevesi- ja energiahuolto-ilta pidetään Vehmaalla 1.3. Katso ohjelma ja tarkemmat tiedot Valonian nettisivuilta ( Lisätiedot: projektisuunnittelija Jussi Heikkinen projektisuunnittelija, fi, p Haja-asutuksen jätevesi-ilta Laitilassa MINWA-hanke ja Laitilan kaupunki järjestävät jätevesi-illan klo Jätevesi-illassa on mukana kaupungin virkamies kertomassa viemäröintisuunnitelmista alueella. Illan aikana käydään läpi myös yleisesti haja-asutusalueen jätevesiasioita, muun muassa siihen liittyvää lainsäädäntöä, erilaisia puhdistusratkaisuja sekä lupamenettelyä. Jätevesi-illoissa vaikeat asiat pyritään kertomaan selväkielisesti. Laitilassa mukana on kaupungin edustaja kertomassa viemäröintisuunnitelmista. Jätevesi-ilta pidetään Laitilan kaupunginviraston valtuustosalissa (Keskuskatu 30, Laitila). Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa! Lisätiedot: projektisuunnittelija Jussi Heikkinen projektisuunnittelija, fi, p

7 LUOTSI löytää kuntiin myös paperiversiona Varsinais-Suomen ilmasto- ja energiastrategiat ovat saatavilla nyt Varsinais-Suomelle laaditut laajat ilmasto- ja energiastrategiat vuodelle 2020 hyväksyttiin maakuntahallituksen kokouksessa viime vuoden marraskuussa. Laajojen strategioiden lisäksi julkaisujen haasteelliset ilmasto- ja energiatavoitteet tiivistettiin yksiin kansiin ja valmistunut yhteisjulkaisu LUOTSI esiteltiin näyttävästi asiantuntijoille ja medialle Turun Mauno Koivisto -keskuksessa pidetyssä seminaarissa Seminaarin esitykset ovat nähtävillä Valonian verkkosivuilla. Yhteisjulkaisu LUOTSIa on postitettu tammi-helmikuun vaihteessa mm. maakunnan kaikkiin kuntiin (kunnanjohtajat, tekninen/ympäristötoimi) sekä seudullisiin kehittämisorganisaatioihin. Sekä ilmastostategia, energiastrategia että yhteisjulkaisu Luotsi ovat saatavilla sähköisinä versioina Valonian verkkosivuilla. Aalto-yliopiston Turun-seminaarin aiheena energia ja yhdyskuntasuunnittelu Pääsemmekö energia- ja kaavoitusratkaisuilla nollapäästökaupungiksi? Miten ratkaista energiahuolto kestäviä yhdyskuntia luotaessa? Tule saamaan oivalluksia, verkostoitumaan sekä sytyttämään keskustelua Energia yhdyskuntasuunnittelussa -seminaarissa. Aalto-yliopisto järjestää seminaarin Turussa, Mauno Koivisto-keskuksessa torstaina klo Seminaarin kohderyhmänä ovat erityisesti kunnissa tai yrityksissä toimivat yhdyskuntasuunnittelun ja maankäytön asiantuntijat, mutta seminaariin ovat tervetulleita muutkin aiheesta kiinnostuneet. Seminaari on maksuton. Seminaarin tarkempi ohjelma tulee pian Valonian verkkosivuille. Seminaarista vastaavat Aalto-yliopiston yksiköt Professional Development, Aalto PRO, Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskus YTK, Arkkitehtuurin laitos ja Energiatekniikan laitos. Lisätiedot Anna-Maija Ahonen, Aalto-ylipisto, Ilmoittautumiset seminaariin verkkolomakkeella html

8 Loimaan teatteri teki Aika matkan kestävän kehityksen hengessä Loimaan teatterin luokkalaisten harrastusryhmä työsti Jarmo Siltaojan uusimman nuorisokomedian kestävän kehityksen hengessä. Tammikuun lopulla Loimaan teatterissa esitetty Aika matka! oli hulvaton kertomus vauhtimummojen Aune Evansin ja Tyyne Lorinan seikkailuista. Näytelmä oli osa Loimotus-hanketta. Aika matka! -näytelmässä Aune Evansin alzheimertestistä tulee ikimuistoinen, kun ystävykset päätyvät terveyskeskuksen vastaanottoaulasta aikamatkalle halki Euroopan. Änkyttävän keksijä Kuupan rakentama aikakone erehdyttää ulkonäöllään, ja vahingossa kyytiin joutuneiden matkalaisten tulee autettua useampaakin historian merkkihenkilöä toimissaan. Esityksen ohjasivat Katja Kauti-Karakus ja Sari Äikää-Torkkeli. Kestävän kehityksen näkökulmia nostettiin esiin näytelmän koko tekoprosessissa. Teatteriesityksen lavastusta ja puvustusta varten ei tarvinnut hankkia uutta materiaalia juuri lainkaan. Itse tarinaan oli ujutettu muutama kommentti kierrätyksestä, käytetyn tavaran hankkimisesta upouuden sijaan ja liikkumisen ympäristövaikutuksista. Lisäksi esiintyjät osallistuivat syksyllä Susanna Auvisen toteuttamaan Ekoteko! nuoret Itämeren äärellä Itämeri-työpajaan. Loimaan ammatti- ja aikuisopiston ensimmäisen vuosikurssin media-assistenttiopiskelijat Aika matka! -näytelmän vauhtimummot Aune ja Tyyne (oikealla) keksijä Kuupan (keskellä) ja konstaapelien kanssa aikakoneen ovella olivat mukana dokumentoimassa näytelmän valmistumisprosessia ja näytelmän käsiohjelmakin esiteltiin vain valkokankaalle projisoituna. Esitys oli osa Valonian koordinoimaa Loimotus-hanketta, jota toteutetaan yhdessä Loimaan kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Hankkeessa tuodaan nuorten tietoisuuteen kestävän kehityksen näkökohtia muun muassa taiteen keinoin ja kiinnostavien harrastekurssien kautta. Lisätietoja: Pirjo Rinne, ympäristökasvatuksen koordinaattori, (p , valonia.fi).

9 Ympäristökasvatuspäivät 2011 järjestetään Turussa Valtakunnalliset, jokavuotiset Ympäristökasvatuspäivät järjestetään Turussa. Päivien teemana on Ihanat vedet. Tapahtuma tarjoaa alan viimeisintä tietoa ja uusia näkökulmia ympäristökasvatustyöhön. Tänä vuonna panostetaan erityisesti osallistujien verkostoitumiseen. Ympäristökasvatuspäivät on alan asiantuntijatapahtuma ja se on avoinna kaikille aiheesta kiinnostuneille. Päivillä kohtaat opettajia, lastentarhanopettajia, ohjaajia, ympäristökasvattajia, Antti Numminen (p , fi) työskentelee energianeuvojana EETU Energiasta maakunnan etu -hankkeessa. tutkijoita ja muita asiantuntijoita. Tapahtuman järjestää Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry ja yhteistyössä on mukana Valonia. Antti Numminen ja Reetta Taponen aloittivat Valoniassa Ohjelma julkistetaan ja ilmoittautuminen alkaa toukokuussa tapahtuman nettisivuilla (www. ymparistokasvatuspaivat.fi). Ajankohtaistiedotuksessa palvelee myös Facebook ( Lisätietoa: Tarja Vähäkuopus, Suomen Ympäristökasvatuksen Seura, , Hän aikaisemmin työskennellyt mm. entisen TE-keskuksen maaseutuosastolla peltoalaperusteisten tukien tarkastajana sekä hankekoordinaattorina MTK- Varsinais-Suomen hallinnoimassa Tarmokas Kraftfull -tiedonvälityshankkeessa. Numminen on koulutukseltaan agrologi (AMK). Reetta Taponen (p , toimii projektityöntekijänä Kelaa!-hankkeen päätöstapahtumassa Elämystehtaassa. Taponen on aiemmin Antti Numminen työskennellyt mm. Turun Seudun Jätehuollossa neuvonta- ja suunnittelutehtävissä, TSJ Yrityspalvelut Oy:ssä julkaisugraafikkona ja Reetta Taponen asiakaspalvelutehtävissä. Taponen on koulutukseltaan julkaisugraafikko (AKK) ja ympäristösuunnittelija (AMK). Mikäli et halua olla kuukausitiedotteen postituslistalla, ilmoita siitä osoitteessa

Maaliskuun parhaat tapahtumat

Maaliskuun parhaat tapahtumat Maaliskuun parhaat tapahtumat - Omakotiasujan jätevesi- ja energiahuoltoilta Vehmaalla. Maksuton ja kaikille avoin iltatilaisuus tiistaina 15.3. klo 18.00 20.30. Kahvitarjoilu. - Menopelien tuunauspajat

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Maksuton suurtapahtuma Elämystehdas Manillassa 16.4. klo 11-18. Ohjelmassa työpajoja, esityksiä ja elämyksiä moneen makuun. - Suuri Taidepyörätapahtuma 27.4. Taidepyöräkavalkadi,

Lisätiedot

LUOMURAAKA-AINE KIINNOSTAA RAVINTOLOITA TURUSSA. Johanna Mattila LounaFood Aitoa Makua Varsinais-Suomesta

LUOMURAAKA-AINE KIINNOSTAA RAVINTOLOITA TURUSSA. Johanna Mattila LounaFood Aitoa Makua Varsinais-Suomesta LUOMURAAKA-AINE KIINNOSTAA RAVINTOLOITA TURUSSA Johanna Mattila LounaFood Aitoa Makua Varsinais-Suomesta TAVOITTEET Lisätä luomu- ja lähiruokatuotteiden tarjontaa Turun keskusta-alueen ravintoloissa Saada

Lisätiedot

Tammikuun parhaat tapahtumat

Tammikuun parhaat tapahtumat Tammikuun parhaat tapahtumat - Ratkaisujen markkinat. Innovatiivinen ja uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin kurkistava kestävän kehityksen näyttely- ja verkostoitumistapahtuma Panimoravintola Koulussa

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013 Tule mukaan hallitukseen Haavin hallituksessa toimii iloinen ja aktiivinen joukko ympäristökasvattajia. Haluaisitko sinä tulla mukaan? Hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Lisätiedot

Alkuvuoden parhaat tapahtumat

Alkuvuoden parhaat tapahtumat Alkuvuoden parhaat tapahtumat - Vauvasta vaariin perunasta pattinkiin! -logistiikkapäivä. Yhteistyöpäivä kuntien logistiikasta vastaaville ja kuljetusalan yrityksille torstaina 11.2. kello 8.00 16.00 Liedon

Lisätiedot

Toukokuun parhaat tapahtumat

Toukokuun parhaat tapahtumat Toukokuun parhaat tapahtumat - Pyörällä töihin -kilpailu 7. 14.5. Koulut voivat puolestaan osallistua Pyörällä kouluun -kampanjaan. - Työpyöräile!-kampanja starttaa. Valonian lainapyörät lähtevät maailmalle

Lisätiedot

Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö

Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö Anne Ahtiainen, Valonia Päivi Rae, Turku Energia Sähköverkot Oy Energianeuvontayhteistyö Turussa Käytännön yhteistyö Turku Energian ja Valonian sekä

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Toukokuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Toukokuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Toukokuu 2017 TUU KOODAA MUN KANS ÄITIENPÄIVÄNÄ! Suositut lapsille ja heidän huoltajilleen suunnatut, maksuttomat Tuu koodaa mun kans! koodauspajat saavat jatkoa

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Tarvitsetko projektiisi uuden vaihteen tai palikat järjestykseen? Tule saamaan oivalluksia ja kipinöitä!

Tarvitsetko projektiisi uuden vaihteen tai palikat järjestykseen? Tule saamaan oivalluksia ja kipinöitä! Sivu 1/5 Lue viesti selaimessa täältä www.vates.fi Uutiskirje 14.8.2014 Vielä ehtii! Vaikuta ja verkostoidu -iltapäivä 20.8. Tilaisuudessa on tarjolla asiaa hyvistä viestintäkäytänteistä ja kokemuksia

Lisätiedot

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen Esittelyteksti (mainostyylinen): Koskaan ihminen ei ole tiennyt niin paljon kuin nyt. Mutta huomenna tiedämme taas

Lisätiedot

Nordic Conference on Sustainable Development in the Baltic Sea Region, 31 Jan 2 Feb, Turku 2011 www.ratkaisuja2011.fi

Nordic Conference on Sustainable Development in the Baltic Sea Region, 31 Jan 2 Feb, Turku 2011 www.ratkaisuja2011.fi RATKAISUJA lähellä, yhdessä LÖSNINGAR nära, tillsammans SOLUTIONS local, together Nordic Conference on Sustainable Development in the Baltic Sea Region, 31 Jan 2 Feb, Turku 2011 www.ratkaisuja2011.fi Stella

Lisätiedot

Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan!

Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan! Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan! 5.9.2017 #kiertotalousakatemia Nina Aarras Varsinais-Suomen ympäristöosaamisen yhdistys 12.00 Kahvia ja verkostoitumista. 12.30 Tilaisuus alkaa. Puheenjohtaja Nina Aarras

Lisätiedot

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt!

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä tarjoaa yhteistyössä Tampereen kaupungin, asukkaiden ja järjestöjen kanssa maksutonta, kaikille asukkaille avointa ryhmätoimintaa Tammelassa ja Linnainmaalla.

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Turun kaupunkiseudun kuntakokous Kokousaika Tiistai 27.8.2012 klo 16.30 Kokouspaikka Turun kaupungintalo, Aurakatu 2 Asialuettelo 1 Avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Vuoden 2012 toiminnan arviointi

Vuoden 2012 toiminnan arviointi Vuoden 2012 toiminnan arviointi Alatyöryhmien toiminnalliset tavoitteet Liikenneturvallisuus-alatyöryhmän erityistavoitteet Seudullisen liikenneturvallisuussuunnitelman laadinnan saattaminen loppuun ja

Lisätiedot

Etelä-Suomen Logistiikkakeskusjärjestelmän kehittäminen 2009-2012. - Huomisen logistiikkaa -

Etelä-Suomen Logistiikkakeskusjärjestelmän kehittäminen 2009-2012. - Huomisen logistiikkaa - Etelä-Suomen Logistiikkakeskusjärjestelmän kehittäminen 2009-2012 - Huomisen logistiikkaa - Yhteistyössä Tausta: Etelä-Suomen EAKRohjelma Etelä-Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoitteen EAKRohjelman

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA

JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA Olen Vantaan yrittäjänaisten uusi puheenjohtaja Anne Nurminen. Olen paljasjalkainen vantaalainen ja työskentelen oppimisen, arvioinnin ja monikielisyyden kentällä.

Lisätiedot

Rakennerahastot ja vähähiilisyys. Luontomatkailuseminaari 27.1.2015 Sanna Poutamo

Rakennerahastot ja vähähiilisyys. Luontomatkailuseminaari 27.1.2015 Sanna Poutamo Rakennerahastot ja vähähiilisyys Luontomatkailuseminaari 27.1.2015 Sanna Poutamo Yleistavoitteena vähähiilinen paikallistalous Yritysten tulisi panostaa: - Liiketoimintaosaamiseen - Toimiviin laatujärjestelmiin

Lisätiedot

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Uusimaa-viikko Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Nostaa esille maakunnan hyväksi tehtävää työtä ja tekijöitä Yhdistää uusmaalaisia toimijoita vuosittain vaihtuvan

Lisätiedot

Liikkuminen osana kuluttajien energianeuvontaa. LIVE -verkottumistilaisuus 19.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy

Liikkuminen osana kuluttajien energianeuvontaa. LIVE -verkottumistilaisuus 19.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy Liikkuminen osana kuluttajien energianeuvontaa LIVE -verkottumistilaisuus 19.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy Energianeuvonnan tavoite Kuluttajat löytävät tiedon ja neuvontapalvelut helposti Kuluttajat

Lisätiedot

Maksutonta koulutusta!

Maksutonta koulutusta! Maksutonta koulutusta! Liikuntaa järjestävien yhdistysten toimihenkilöille, ohjaajille ja valmentajille Syksy 2011 Kevät 2012 Turun seudun kunnat tarjoavat yhdessä Sinulle - ohjaaja, valmentaja tai seuran

Lisätiedot

LIVE-päivät 15.4.2015 Sirpa Korte, joukkoliikennejohtaja, Föli Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, Valonia Varsinais-Suomen kestävän

LIVE-päivät 15.4.2015 Sirpa Korte, joukkoliikennejohtaja, Föli Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, Valonia Varsinais-Suomen kestävän LIVE-päivät 15.4.2015 Sirpa Korte, joukkoliikennejohtaja, Föli Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, Valonia Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Viranomainen

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Parhaat palat, Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija

Parhaat palat, Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija Parhaat palat, Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija 14.3.2017 Koko Turku liikkuu -kampanja Koko Turku liikkuu -kampanja oli arkiliikuntaan ja arjen

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Omakotiasujien jätevesi-illat. Huhtikuussa ovat vuorossa Laitila (3.4.) ja Pyhäranta (25.4.). - Ympäristötekokilpailu pk-yrityksille, teemana ekotehokkuus. Ilmoittautumiset

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Lokakuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Lokakuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Lokakuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkosto- ja koulutusilta ilmoittaudu mukaan nyt! Syksyn kiehtova verkosto- ja koulutusiltamme järjestetään Ursan tähtitornilla

Lisätiedot

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset KARLIN SUKUSEURA RY KUTSU SUKUJUHLAAN JA SUKUKOKOUKSEEN 16.6.2013 Karlin sukuseura ry:n sukuneuvostolla on ilo kutsua Sinut perheineen yhdistyksen sääntöjen edellyttämään varsinaiseen sukukokoukseen 16.6.2013.

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Maaliskuun parhaat tapahtumat

Maaliskuun parhaat tapahtumat Maaliskuun parhaat tapahtumat - Haavi on auki! Ympäristökasvatusyhdistys Haavin tapahtuma Kaarinassa Rauvolanlahden maastoissa ja Vaarniemen laavulla tiistaina 2.3.2010 17.30 alkaen. - Earth Hour -kampanja.

Lisätiedot

Elo-syyskuun parhaat tapahtumat

Elo-syyskuun parhaat tapahtumat Elo-syyskuun parhaat tapahtumat - Autoton päivä. Aurajokitapahtumassa pienimuotoista seikkailua ja leppoisaa liikuntaa sekä aikuisille että koululaisille. Turussa keskiviikkona 22.9. kello 9.00 alkaen.

Lisätiedot

Esitutkimus. Asiakastyöpajat

Esitutkimus. Asiakastyöpajat Suomen käsityön museo selvitti syksyllä 2013 nuorten aikuisten museoissa käymättömyyden syitä ja kehitti palvelumuotoilukoulutuksen avulla omaa toimintaansa vastaamaan paremmin heidän tarpeitaan. Lopputuloksena

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 1 SISÄLTÖ 1) Uudet seura-asut 3 2) Yhteistyösopimus Aito Säästöpankin kanssa 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Varainhankintaa 5 5) Ajankohtaiset pelaaja- ja joukkueasiat 5

Lisätiedot

Tervetuloa uudet jäsenet

Tervetuloa uudet jäsenet Puheenjohtajan terveiset Viimeinen neljännes yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana alkaa ja syyskokous valitsee uuden puheenjohtajan tulevalle vuodelle. Kulunut vuosi on tarjonnut paljon erilaisia tilaisuuksia

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Kesä 2019 Uimahallin aukiolot ja tapahtumat Uimahalli ja kuntosali Toukokuun poikkeusaukiolot ti 30.4. suljetaan klo 18.00 1.5. VAPPU suljettu ke 29.5. suljetaan klo

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Nuukuusviikko. Valonia järjestää valtakunnallisella Nuukuusviikolla 19. 25.4. runsaasti tapahtumia. Luvassa mm. kirjanvaihtoa, tuotteiden elinkaarinäyttely sekä käytettyjen

Lisätiedot

Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen

Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen Ympäristötieto, -kasvatus ja -toiminta Ympäristöasioiden hallinta sekä materiaali- ja energiatehokkuus TOIMINTA-AJATUS Vanamo-hanke edistää ja tukee Päijät-

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA

YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA Seututapaamiset käynnistyvät maaliskuussa 2016. Seututapaamiseen kutsutaan yhdistysaktiiveja lähialueilta ja kuullaan mitä kaikkea on lähikunnissa käynnistymässä

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Elokuu

Tähtiseurakahvit. Elokuu Tähtiseurakahvit Elokuu Tervetuloa Tähtiseurakahville! Ohjelma Tilannekatsaus syksyyn Työkaluja Tähtiseurojen verkkopalveluun Huippu-urheilun ja aikuisliikunnan Tähtiseuratoiminnan klinikat Tähtiseura-päivät

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

KYSELY YHDYSKUNTATEKNIIKKA NÄYTTELYN KÄVIJÖILLE

KYSELY YHDYSKUNTATEKNIIKKA NÄYTTELYN KÄVIJÖILLE KYSELY YHDYSKUNTATEKNIIKKA 2019 -NÄYTTELYN KÄVIJÖILLE Sivu 1 / 7 Kyselyn avulla selvitettiin Yhdyskuntatekniikka 2019 -näyttelyn kävijärakennetta, kävijöiden tyytyväisyyttä ja mielipiteitä näyttelystä.

Lisätiedot

Helmikuun parhaat tapahtumat

Helmikuun parhaat tapahtumat Helmikuun parhaat tapahtumat - Globaalia ympäristökasvatusta Valoniassa 7.2. klo 15 18. Viimeinen ilmoittautumispäivä koulutukseen on 3.2. - Varsinais-Suomen energia- ja päästötaseen julkistamisseminaari

Lisätiedot

KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI

KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI KUTSU PU 2318B Etelä-Suomi 22.11.2013 Hyvinvointi ja peruspalvelut -yksikkö Opetus ja kasvatus -tulosryhmä Jakelussa mainituille KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

Seuraa meitä somessa

Seuraa meitä somessa Seuraa meitä somessa FACEBOOK: Lounais-Suomen partiopiiri INSTAGRAM: lspartiopiiri TWITTER: lspartiopiiri SNAPCHAT: lspartiopiiri Kun julkaiset omia partiokuviasi, muistathan tägit #lspartiopiiri ja #partioscout!

Lisätiedot

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa:

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat r.y. Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Helsingin ja Turun kaupunkien esittämä haaste toimiin Itämeren tilan parantamiseksi: Tietoisuuden

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena. Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena. Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke Tavoite: Hanke tukee maakunnan

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

Pysy ajantasalla Varmista oikea suunta

Pysy ajantasalla Varmista oikea suunta Pysy ajantasalla Varmista oikea suunta Jäsentiedote nro. 11 / 2011 20.10.2011 Tiedotteen sisältö: IPMA Level D sertifiointitilaisuus Oulussa 21.11.2011 Projektituska videot Teematilaisuus: Projektien sidosryhmäjohtaminen,

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Maaliskuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Maaliskuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Maaliskuu 2017 LUMA TIEDEKERHO LAHDEN PÄÄKIRJASTOSSA Alakoululaisille suunnattu, hauska ja jännittävä LUMA Tiedekerho tiistaisin pääkirjaston lastenosastolla!

Lisätiedot

MAL-aiesopimuksen toimeenpano ja seuranta Turun kaupunkiseudulla MAL-aiesopimusten seurantatyöpaja Vantaa 25.3.2013

MAL-aiesopimuksen toimeenpano ja seuranta Turun kaupunkiseudulla MAL-aiesopimusten seurantatyöpaja Vantaa 25.3.2013 MAL-aiesopimuksen toimeenpano ja seuranta Turun kaupunkiseudulla MAL-aiesopimusten seurantatyöpaja Vantaa 25.3.2013 25.3.2013 Kehittämispäällikkö Christina Hovi 1 Turun kaupunkiseudun MAL-aiesopimus Valtion

Lisätiedot

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Paula Väisänen, VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus/varsinais-suomen liitto 22.3.2016 Koko Turku liikkuu -kampanja

Lisätiedot

KUNTIEN ILMASTOTYÖ. Savon ilmasto-ohjelman seminaari Kestävä yhdyskunta 8.5.2012, Mikkeli

KUNTIEN ILMASTOTYÖ. Savon ilmasto-ohjelman seminaari Kestävä yhdyskunta 8.5.2012, Mikkeli KUNTIEN ILMASTOTYÖ Savon ilmasto-ohjelman seminaari Kestävä yhdyskunta 8.5.2012, Mikkeli Marita Savo, ympäristötarkastaja Mikkelin kaupunki/mikkelin Seudun Ympäristöpalvelut Kuntaliiton selvitys 2012:

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA Susanna K. Lehto. Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja tapahtumiin! Pelattava näyttely

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Viemärilaitoksen päivystys... 1 Avoin luento/ Pääasia muistista... 1 MTK-Pyhäntä tiedottaa... 1 Eläkeliitto

Lisätiedot

Työpaja potkaisi koordinaatiohankkeen käyntiin

Työpaja potkaisi koordinaatiohankkeen käyntiin Työpaja potkaisi koordinaatiohankkeen käyntiin Luomun koordinaatiohanke käynnistyi 20.8.2015 Helsingissä järjestetyllä kick off -työpajalla, johon osallistui noin 40 henkilöä. Työpajan rahoitti Manner-Suomen

Lisätiedot

KIINTEISTÖ2019 MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT VAASA POHJOISMAISSA SUOSITUT KIINTEISTÖMESSUT TULEVAT JÄLLEEN VAASAAN SYYSKUUSSA

KIINTEISTÖ2019 MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT VAASA POHJOISMAISSA SUOSITUT KIINTEISTÖMESSUT TULEVAT JÄLLEEN VAASAAN SYYSKUUSSA POHJOISMAISSA SUOSITUT KIINTEISTÖMESSUT TULEVAT JÄLLEEN VAASAAN SYYSKUUSSA MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT KIINTEISTÖ2019 VAASA KAUPUNGINTALO Senaatinkatu 1, Vaasa KESKIVIIKKONA 18. SYYSKUUTA KLO 17.00-20.00

Lisätiedot

Esityslistaa muokattiin. Ops-asiat lisättiin kohtaan 6. Tämän jälkeen esityslista hyväksyttiin.

Esityslistaa muokattiin. Ops-asiat lisättiin kohtaan 6. Tämän jälkeen esityslista hyväksyttiin. Nefa-Jyväskylä Ry. Esityslista Historian ja etnologian laitos 6/2014 Historica PL 35 40014 Jyväskylän yliopisto nefa-hallitus@lists.jyu.fi 7.5.2014 Hallituksen kokous Aika: 7.5.2014 Klo 16.00 Paikka: Yliopiston

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Yhteisöteatteria Perhonjokilaaksossa

Yhteisöteatteria Perhonjokilaaksossa Yhteisöteatteria Perhonjokilaaksossa AIKATAULU VIRITÄ! -tapahtumista Perhonjokilaakson alueella Aikataulu päivittyy edelleen riippuen kunkin yhteisön toiveista ja tarpeista. Osa tilaisuuksista on avoimia,

Lisätiedot

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle.

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Uutiskirje 6/2016 Tervehdys Yrittäjä Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Menestyksen johdosta

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN TAMMIKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN!

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN TAMMIKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! TAATALAN PALVELUKESKUKSEN TAMMIKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020. EAKR-rahoitus Etelä-Suomessa. Mari Kuparinen

Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020. EAKR-rahoitus Etelä-Suomessa. Mari Kuparinen Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 EAKR-rahoitus Etelä-Suomessa Mari Kuparinen Uudenmaan liitto Ohjelmarakenne Toimintalinja Temaattinen tavoite Investointiprioriteetti Erityistavoite EAKR:n toimintalinjat

Lisätiedot

Miten muuttaa kuntaa ja ilmastoa? Kuntamarkkinat 11.9.2014 Taina Nikula, YM

Miten muuttaa kuntaa ja ilmastoa? Kuntamarkkinat 11.9.2014 Taina Nikula, YM Miten muuttaa kuntaa ja ilmastoa? Kuntamarkkinat 11.9.2014 Taina Nikula, YM Miten muuttaa kuntaa ja ilmastoa? Kestävät hankinnat keskimäärin 1,2 % halvempia Kestävillä hankinnoilla keskimäärin 25 % vähennys

Lisätiedot

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi.

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi. KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 21/2014 16.11.2014 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä.

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä JÄSENTIEDOTE 1/2019 19.2.2019 ylojarven@yrittajat.fi www.yrittajat.fi/ylojarvi www.facebook.com/yrittajat Puheenjohtajalta AURINKOON, AURINKOON! Nyt

Lisätiedot

Matkailualan aamu 11.02.2015

Matkailualan aamu 11.02.2015 Matkailualan aamu 11.02.2015 Ohjelma Haukkalan juhlatiloissa klo 8.15 11 klo 8.15 klo 8.30 klo 8.45 aamukahvia ja suolaista Tervetuloa Haukkalan juhlatiloihin yrittäjät Mikko ja Eija Halkilahti Ajankohtaisia

Lisätiedot

NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 1/2013

NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 1/2013 NAPPIPARISTON 31.31 KUUKAUSIKIRJE 1/2013 Nappiparisto on ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöjen kehittämisen ja monipuolistamisen valtakunnallinen koordinointihanke vuosille 2011-2012, ja Nappipariston

Lisätiedot

Talousjätevesiasetuksen keskeisiä ongelmia

Talousjätevesiasetuksen keskeisiä ongelmia Tampere 2.12.2008 Jätevesiopas kunnille ja muuta ajankohtaista YM:n työryhmästä Kati Javanainen VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energiaasioiden palvelukeskus Syntynyt V-S Agendatoimiston

Lisätiedot

PÄÄSY. kevät 2011. työpajoja tapahtumia

PÄÄSY. kevät 2011. työpajoja tapahtumia AINA VAPAA PÄÄSY kevät 2011 työpajoja tapahtumia höyrykonemuseo Metallin hohto Kierros Werstaan Höyrykonemuseossa, jossa 110-vuotias Sulzer-höyrykone edelleen lepää alkuperäisellä paikallaan. Kierroksen

Lisätiedot

Toimintatapamuutokset ja verkostot mahdollistajina. Kestävä yhdyskunta

Toimintatapamuutokset ja verkostot mahdollistajina. Kestävä yhdyskunta Toimintatapamuutokset ja verkostot mahdollistajina Kestävä yhdyskunta Tekesin ohjelma 2007 2012 Kestävä yhdyskunta Rakennus- ja kiinteistöalan kansantaloudellinen merkitys on suuri. Toimialalla on myös

Lisätiedot

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2017

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2017 Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2017 Paula Väisänen, Valonia/Varsinais-Suomen liitto, kestävän liikkumisen asiantuntija 22.3.2017, paula.vaisanen@valonia.fi, p. 044 907 5986 Liikkumisen ohjauksen

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015 Julkaisuvapaa keskiviikkona 27.1.2016 klo 9.00 Nuorten miesten työttömyys vähenee Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ-

Lisätiedot

Eläkeläiset ry:n kulttuuri- ja retkeilypäivät Porissa 9.-11.6.2015

Eläkeläiset ry:n kulttuuri- ja retkeilypäivät Porissa 9.-11.6.2015 Eläkeläiset ry:n kulttuuri- ja retkeilypäivät Porissa 9.-11.6.2015 TIISTAI 9.6. Herralahden koulu Kahvipysäkki, ruokasali (Eläkeläiset ry:n Satakunnan aluejärjestö) Näytteilleasettajat: luokat G-1, G-2,

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 2/2011

SR ry. Jäsentiedote 2/2011 Jäsentiedote 2/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! Syksy on alkanut, niin myös aktiivinen reserviläistoiminta yhdistyksessämme. Tiedossa onkin paljon erilaista reserviläistoimintaa hyvässä porukassa. Tässä tiedotteessa

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Syksy 2017 VILLA ARTTU SYKSY 2017 OHJELMA VILLA ARTUN NÄYTTELYT Yhdessä Together 4.10.2017 19.1.2018 Villa Artun galleria ja käytävägalleria A Game. Petr Tichshenko

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan

Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan Harjun koululla: MOTO KERHOT ( monitoimikerhot, sis. mm liikuntaa,

Lisätiedot

KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI

KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI KUTSU PU 66B Etelä-Suomi 9.1.2012 Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Opetustoimen palvelut Jakelussa mainituille KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI

KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI KUTSU ESAVI/3008/2014 Etelä-Suomi 19.3.2014 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään

Lisätiedot

KULTU-kokeiluhankkeet

KULTU-kokeiluhankkeet KULTU-kokeiluhankkeet Kestävän kulutuksen ja tuotannon ohjelman Vähemmästä viisaammin tavoitteena on vähentää niin kotien kuin julkisen sektorin ympäristöhaittoja ja kasvihuonekaasupäästöjä. Sen mukaan

Lisätiedot

Yritysklinikalla potkaistaan hankkeet käyntiin

Yritysklinikalla potkaistaan hankkeet käyntiin 28 2/2013 Yritysklinikalla potkaistaan hankkeet käyntiin SSYP Kehitys Oy käynnistää maaliskuussa Yritysklinikka palvelun. Klinikka on 1,5 h mittainen asiantuntijan kartoituskeskustelu nykytilanteesta ja

Lisätiedot

Paikkatiedon merkitys bioenergiatuotannossa

Paikkatiedon merkitys bioenergiatuotannossa Paikkatiedon merkitys bioenergiatuotannossa 26. 11. 2013 Anna Hallvar Varsinais-Suomen bioenergiatuotannon suunnittelu ja ohjaus HANKKEESTA: Hankkeen tavoitteena on kasvattaa Varsinais-Suomen bioenergiapotentiaalien

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa?

Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa? II Pohjois-Suomen Hoitotiedepäivät Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa? 4. - 5.11.2009 Oulun Yliopisto, Lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksen auditorio (Aapistie 5 A)

Lisätiedot

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa.

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Yleisöluistelu Kajaanin jäähallilla Maanantaina 16.10 klo 10.00-13.00 Maksuton Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Lisätiedot: Reima Korhonen 044 7100 371 Järjestäjä: Kajaanin

Lisätiedot

Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010

Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010 Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010 Keliakiaviikon kauppatapahtumat (noin 80 tapahtumaa, tilanne 6.9.2010) Tule mukaan keliakiaviikon kauppatapahtumiin! Keliakiayhdistykset järjestävät

Lisätiedot

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja koko

Lisätiedot