Maaliskuun parhaat tapahtumat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maaliskuun parhaat tapahtumat"

Transkriptio

1 Maaliskuun parhaat tapahtumat - Omakotiasujan jätevesi- ja energiahuoltoilta Vehmaalla. Maksuton ja kaikille avoin iltatilaisuus tiistaina klo Kahvitarjoilu. - Menopelien tuunauspajat maalis-huhtikuussa. Taiteile polkupyöräsi, rullalautasi, pyörätuolisi tai rollaattorisi uuteen uskoon tuunauspajoissa eri puolilla Turkua. Ilmoittaudu kevään pajoihin nyt. - Yhteinen maapallo ja Kenia -kuvailta. Kaikille avoin Haavi auki! -tapaaminen ja kevätkokous Valoniassa. - Manillan tehdas täyttyy ilmaisista elämyksistä Kelaa!-hankkeen päätöstapahtuma Elämystehdas on täynnä väriä, musiikkia, tanssia ja työpajoja. Katso lisää: tai liity Valonian Facebook-faniksi, jolloin saat tuoreet uutiset etusivullesi. Ilmoittautuminen maalis-huhtikuun aikana Ympäristöteko kilpailun teemana energiatehokkuus Valonian Ympäristöteko kilpailun teemana on energiatehokkuus. Varsinais-Suomessa toimiville pk-yrityksille suunnatussa kilpailussa haetaan tänä vuonna yrityksiä, joiden toiminnassa kuluu tavanomaista vähemmän energiaa tai jotka ovat huomattavasti vähentäneet tai tehostaneet omaa energiankäyttöään. Energiatehokkuuden edistämisen voi tulkita hyvin laaja-alaisesti, joten useimmilla yrityksillä on mahdollisuus esitellä saavutuksiaan osallistumalla kilpailuun. Energiatehokkuus tarkoittaa tuotteen tai palvelun valmistamista mahdollisimman pienellä energiamäärällä. Kun yritys toimii energiatehokkaasti, se säästää luonnonvaroja ja ympäristöä. Kun sama määrä tuotteita tai sama palvelu tuotetaan pienemmällä energiankäytöllä, säästetään samalla rahaa. Energiatehokkuus on siis tärkeä osa ekologista ja taloudellista tehokkuutta. Valonia järjestää kilpailun yhteistyössä Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Viestintäharju Oy:n kanssa. Ympäristöteko kilpailuun kutsutaan mukaan yrityksiä, jotka toimivat mahdollisimman energiatehokkaasti. Kilpailuun voi ilmoittautua Lisäksi otamme vastaan vihjeitä yrityksistä, joilla energiatehokkuus on hallussa. Vihjeen antajana voi toimia esimerkiksi yrityksen asiakas tai työntekijä. Voittajayrityksen löytäjä palkitaan. Tiedustelut, vihjeet ja ilmoittautumislomakkeet: Helena Nikkanen, p , helena. nikkanen@valonia.fi sekä Antti Numminen, p , antti.numminen@valonia.fi. Ilmoittautumislomake ja tietoa viime vuoden voittajista löytyy Valonian verkkosivuilta www. valonia.fi.

2 Manillassa tapahtuu lauantaina Elämystehtaassa taotaan elämyksiä tuhansille ihmisille Valonian Kelaa!-hankkeen päätöstapahtuma Elämystehdas täyttää Manillan tilat lauantaina Luvassa on tekemistä ja toimintaa kaikenikäisille ihmisille. Tarkoituksena on tarjota ihmisille harrastamiseen ja muuhun itse tekemiseen liittyviä elämyksiä vastapainona materiaaliselle kuluttamiselle. Elämystehdas on värikäs ja uniikki tilaisuus, jonne odotetaan tuhansia kävijöitä Turusta ja muualta Varsinais-Suomesta. Tapahtuman ideana on muistuttaa Kelaa!- hankkeen teemojen mukaisesti, ettei hyvinvointi tai onnellisuus vaadi materiaalisen kulutuksen lisäämistä. Elämystehtaaseen kootaan mukaan tapahtuman ideasta kiinnostuneita toimijoita, jotka tarjoavat tapahtumassa mm. kädentaitoja, musiikkia, tanssia, sirkusta, teatteria, liikuntalajeja, pelejä ja seikkailua. Toimintapajoja järjestävät erilaiset yhdistykset, järjestöt, yksityishenkilöt ja organisaatiot. Koska kyseessä on Kelaa!-hankkeen päätöstapahtuma, Elämystehdas järjestetään vain tämän yhden kerran. Lisätiedot: Riikka Leskinen, p , valonia.fi, Reetta Taponen, reetta. p Elämystehdas myös Facebookissa. Tehtaile elämyksiä -Riemu ei vaadi roinaa! Voittajille lahjakortit lähiruokaravintoloihin Ravintolalahjakortit arvottiin Ratkaisujen markkinoilla 1.2. arvottiin ravintolalahjakortteja kaikkien palautteen antajien kesken. Lahjakortit lahjoitti Ratkaisuja Lähellä, yhdessä -konferenssi, joka järjestettiin Voittajat ovat: Cindyn Salonki Milja Saarinen, Enkeliravintola Kalevi Lehtinen, Ravintola Mami Heini Vaari, Panimoravintola Koulu Franseska Lahdenranta, RadissonBlu Marina Palace Aurora Tuija Björkqvist, Ravintola Kasino Minttu Aalto. Onnittelut arvonnan voittajille!

3 Pieniä tekoja -verkkosivusto palkittiin Turun seudun parhaana Pieniä tekoja Suuria vaikutuksia -kampanjan verkkosivusto on valittu parhaaksi verkkototeutukseksi Turun seudun mainostoimistojen kilpailussa. Ihmiset voivat kertoa sivustolla omista pienistä ekoteoistaan sekä oppia lisää omien arkipäivän valintojensa ympäristövaikutuksista. Sivuston visuaalisesta ilmeestä ja toteutuksesta vastasi mainostoimisto Lahtinen Mantere Saatchi & Saatchi. Kilpailutyö sai pisteitä hienosta ideasta ja selkeästä toteuksesta. Kilpailun tuomaristo kommentoi sivustoa mm. seuraavasti: Hieno idea. Selkeä toteutus, Konkreettinen, helppo ja osallistava, Innostava, vie mukanaan. Kilpailun tuomariston puheenjohtajan toimi Arto Kunnola ja mukana olivat mm. mediatutkimuksen professori Veijo Hietala Turun yliopistosta, toimituspäällikkö Mattias Erkkilä Markkinointi & Mainonta -lehdestä sekä toimitusjohtaja Lauri Sipilä Mark Suomen Markkinointiliitto ry:stä. Pieniä tekoja Suuria vaikutuksia -kampanja on osa Valonian kestävän kehityksen ja materiaalitehokkuuden Kelaa!-hanketta. Lisätiedot: Riikka Leskinen, p Pieniä tekoja - Suuria vaikutuksia -kampanjaan voi tutustua osoitteessa

4 Suositut Tuunauspajat jatkuvat eri puolilla Turkua Valonia järjestää tänä keväänä useita maksuttomia tuunauspajoja, jossa voit laittaa polkupyöräsi, rullalautasi, pyörätuolisi tai rollaattorisi uuteen uskoon. Pajassa voi mm. tehdä pieniä maalaustöitä, nikkaroida puisen tavarakorin ja käyttää erilaisia valmiita tai itse tehtyjä tarroja. Lisäksi kaikille pyörille tehdään pikahuolto. Jokaiseen tuunauspajapäivään mahtuu noin kymmenen ensimmäisenä ilmoittautunutta. Alle 18-vuotiaiden osallistumiseen tarvitaan huoltajan lupa. Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia. Ilmoittautumiset viimeistään kolme arkipäivää ennen Anne Myllyaho, valonia.fi, p Lisätietoja myös Valonian verkkosivuilta, Valonian Taidepyöriä ja pyörätaiteilijoita -hanke on osa Turun kaupungin kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa. Ihmiset voivat tuoda tuunatut pyöränsä näytille kaikille avoimeen Taidepyöräkavalkadiin , jolloin on luvassa myös taidepyörähuutokauppa. Seuraavat pajapäivät ovat: La 5.3. klo Turun Ekotori, Nummenmäki Ke-to klo Linnan Paja, Ilpoinen La-su klo Majanummen koulu, Varissuo Valtteri Seiko-Vänttinen teki rullalautaansa liekehtivän vihreän pääkallon Valonian tuunauspajassa. Polkupyörien Tuunauspajat ovat myös Facebookissa.

5 Taidepyörähankkeen gummitaiteilijat julkistettiin Valonian Taidepyöriä ja Pyörätaiteilijoita -hankkeen gummitaiteilijat on julkistettu. Mukana ovat kuvataiteilijat Saara Ekström, Jukka Hyytiäinen ja Benjamin Orlow, kuvanveistäjät Ann Sundholm ja Mika Natri, taiteilijaryhmä IC- 98 sekä Heini Ahon ja Sebastian Zieglerin työryhmä. Helkama Oy on lahjoittanut taiteilijoiden käsiin Jopoja ja Pyöräpalvelu Berggren on lahjoittanut le Prince -fiksipyörän runkosetin. Taiteilijoiden tuunaamat polkupyörät myydään hyväntekeväisyyshuutokaupassa ja varat lahjoitetaan turkulaisille lastenkodeille. Huutokaupan jälkeen Sigynsalissa on maksuton lasten ja nuorten konsertti. Tapahtumat alkavat vanhan pääkirjaston edustan Vähätorilta kaikille avoimella Taidepyöräkavalkadilla, joka päättyy Varvintorille pyöräilyaiheiseen tapahtumaan. Pyärängummeja otetaan vielä mukaan Valonia pyytää mukaan myös Pyärängummeja eli kestävän liikkumisen edistämisestä kiinnostuneita julkkiksia, yrityksiä ja vaikuttajia. Pyärängummina voi toimia esimerkiksi osallistumalla Taidepyörähuutokauppaan ja/tai kavalkadiin, osallistumalla tammi-huhtikuussa järjestettäviin tuunauspajoihin, tuunaamalla pyörän lahjoitettavaksi huutokauppaan tai toimimalla huutokaupan viestinviejänä omien verkostojensa kautta. Mukaan on lupautunut jo kansanedustaja Ville Niinistö. Tuliterä Jopo odottaa tuunaajaansa. Lisätietoja hankkeesta ja pyärängummittelusta saa Paula Väisäseltä p Päivi Valkama Tuunaa tuote -kisan voittoon Päivi Valkaman ehdotus kierrätettävistä, pantillisista pesuainepakkauksista on voittanut Valonian Tuunaa tuote -kisan. Sinänsä idea ei ole uusi (pantillisuutta lukuun ottamatta), koska tietyissä ekokaupoissahan kierrätyssysteemi on jo käytössä. Ajatuksena kuitenkin oli, että kierrätysidea leviäisi myös normaalikauppojen ja markettien toimintaan. Palkintoraati päätti palkita ehdotuksen mm. sen vuoksi, että muovipakkausjäte puhuttaa usein ihmisiä. Palkitsemalla idea haluttiin herättää keskustelua myös siitä, että tarvitaanko joka taloudessa monta erilaista pesuainetta, vai riittäisikö perustuotteet isoissa, täytettävissä pakkauksissa. Valonia etsi viime vuonna hyviä ideoita siitä, miten valmistaa tuotteita tai tuottaa palveluita tavanomaista vähemmistä raakaaineista. Palkinnoksi voittajaideasta Valkama saa kahden hengen luomuloman Bergshagenissa, Iniössä.

6 Haja-asutusalueiden jätevesineuvontahankkeet käynnistyvät Ympäristöministeriön rahoittama jätevesineuvonta käynnistyy kolmella pilottialueella huhtitoukokuussa Ympäristöministeriö on myöntänyt Valonialle avustuksen Varsinais-Suomen pilottialueen hajajätevesineuvonnan kehittämiseen ja tukemiseen. Varsinais-Suomen pilottialueeseen kuuluvat Somero, Salo, Sauvo ja Kemiönsaari. Valonia toimii hankkeen koordinaattorina ja toteuttaa hankkeen yhteistyössä Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen, Länsi- Someron jätevesiosuuskunnan, Sauvon ja Kemiönsaaren kuntien sekä Salon ja Someron kaupunkien kanssa. Hankkeessa pyritään varmistamaan, että kiinteistöjen omistajat saavat luotettavan tiedon siitä, tarvitseeko oman kiinteistön jätevesien käsittelyä parantaa. Pilottivaiheen tavoite on kerätä kokemusta erilaisista toimintamalleista ja kehittää yhtenäinen, valtakunnallisesti sovellettavissa oleva malli jätevesineuvontaan. Lisätiedot: Vesiasiantuntija Hanna Sarkki p , Omakotiasujan jätevesi- ja energiahuoltoilta Vehmaalla MINWA-hanke, Varsinais-Suomen omakotiyhdistys sekä Vehmaan kunta järjestävät jätevesi- ja energia-asioihin keskittyvän iltatilaisuuden tiistaina klo Illan aikana kerrotaan kunnan terveiset viemäröinnin edistymisestä, tutustutaan hajajätevesiasetuksen tulevaan muutokseen, jäteveden käsittelymenetelmiin sekä järjestelmän uusimiseen tarkoitettuihin tukiin. Mukana on myös johtava energiaasiantuntija Anne Ahtiainen Valoniasta kertomassa omakotiasujan erilaisista energiansäästömahdollisuuksista. Tilaisuus pidetään kunnantalolla valtuustosalissa. (Saarikontie 8, Vinkkilä). Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Kahvitarjoilu. Tervetuloa keskustelemaan! Lisätiedot: Projektisuunnittelija Jussi Heikkinen, p Osallistujia jätevesiluennolla.

7 Tule poimimaan ideoita ja tapaamaan saman alan ihmisiä Varsinais-Suomen ympäristökasvatuspäivä Varsinais-Suomen ympäristökasvatuspäivä järjestetään tänä vuonna kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Liedon Nautelankoskella. Paikka tarjoaa oivat puitteet ympäristökasvatuspäivän teeman, kulttuuriperinnön, käsittelemiseen. Päivän aikana teemaan tutustutaan sekä mielenkiintoisten alustusten että työpajojen kautta. Ympäristökasvatuspäivä on suunnattu kaikille ympäristökasvatuksesta kiinnostuneille, kuten opettajille, päivähoidon henkilöstölle, nuorisotoimen ja järjestöjen edustajille, seurakunnan työntekijöille sekä opiskelijoille. Varsinais-Suomen ympäristökasvatuspäivän järjestävät Valonia ja Ympäristökasvatusmenetelmät paikallisten järjestöjen työn tueksi -hanke. Lisätietoja tapahtumasta antaa Heidi Seiko-Ahlström, p , valonia.fi. Nautelankosken kotiseutumuseo.

8 Seudullinen yhteistyö logistiikan suunnittelussa tärkeää Logistiikkakeskittymien tulevaisuudennäkymät kiinnostivat yleisöä Logistiikan, liikenteen ja kaavoituksen asiantuntijat kokoontuivat kuulemaan logistiikkakeskusten tulevaisuuden näkymistä 16.2.Turkuun. Alustuksena kuultiin visioita logistiikan megatrendeistä, kuten Koillisväylän avautumisesta laivaliikenteelle Kiinaan sekä Tallinna Helsinki -rautatietunnelista. Alkupuheenvuoroissa esiteltiin mm. kutsujoukkoliikenteen mahdollisuuksia, Turun kaupunkiseudun rakennemalli 2035 sekä liikennejärjestelmätyötä. Alustuksissa korostettiin myös meriyhteyksien olennaisuutta Suomen vientiteollisuudelle sekä kunnallisen yhteistyön merkitystä logistiikkakeskittymien suunnittelussa ja rakentamisessa. Varsinais-Suomen ja Turun kaupunkiseudun logistiset toimintaedellytykset ovat huipputasoa Suomessa ja onkin tärkeää, että alueen logistista kilpailukykyä pidetään yllä. Ratkaisuna voi toimia Turun lentokentän ympäristöön rakentuva LogiCity-konsepti. Sen visiona on vahvistaa teollisuuden toimintaa sekä lisätä alueen vetovoimaa ja työpaikkojen lukumäärää. Tilaisuudessa esitellyssä ELLO -hankkeessa markkinoidaan Etelä-Suomen kuljetuskäytävää maailmalla, laaditaan alueturvallisuussuositus logistiikkakeskittymille sekä selvitetään, mikä on ekotehokas logistiikkakeskus ja rakennetaan siitä tulevaisuuden logistiikkakeskuksen 3D-malli. Seminaarissa kuultiin myös esitys siitä, miten yhteistyötä aletaan viedä eteenpäin Avanti Tuulissuo Littoinen -teollisuusalueella. Seminaari oli osa Valonian Rullaa kestävä logistiikka ja liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa -hanketta. Päivän esitykset ovat saatavissa Valonian nettisivuilta: - Liikkuminen ja logistiikka - Materiaaleja Lisätietoja: Juuso Pulli, projektikoordinaattori Rullaa-hanke, p , juuso.pulli@valonia.fi Logistiikkaseminaari keräsi yli 120 kuulijaa läänin virastotalolle.

9 Kotimäen lumihangilta savanneille Haavi auki! -tapaamisessa kuullaan Kotimäen koulun Vihreä lippu -teemasta Yhteinen maapallo ja nähdään upeita kuvia Keniasta. Ulla Haapanen kertoo koulun toiminnasta, joka ulottuu kaarinalaisista kotimaisemista Kenian vuoristoihin ja savanneille. Yhteinen maapallo -teeman aikana koulun väki on järjestänyt mm. Earth Hour -lyhtypolun ja keräyksiä kehitysmaihin. Lisäksi kehitysmaateemaa on käsitelty oppitunneilla. Kuvamatkalla Keniaan nähdään Taita-vuoret, jossa linssin eteen on osunut ihmisiä, kulttuuria, sumuisia vuoria. Kuvat vievät myös savannille ja kansallispuistoihin leijonien, antilooppien, seeprojen ja kirahvien joukkoon. Tule mukaan nauttimaan upeista kuvista! Tilaisuus on avoin kaikille. Haavi auki! Yhteinen maapallo Kotimäen lumihangista Kenian savanneille tiistaina noin klo alkaen ja Haavi Varsinais-Suomen ympäristökasvatusyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous klo Valoniassa Itämeritalossa (Vanha Suurtori 7, Turku.) Lisätiedot ja ilmoittautuminen mennessä kahvitarjoilun vuoksi: Pirjo Rinne, p Ympäristökasvatusta Kaarinasta Keniaan. Mikäli et halua olla kuukausitiedotteen postituslistalla, ilmoita siitä osoitteessa

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Maksuton suurtapahtuma Elämystehdas Manillassa 16.4. klo 11-18. Ohjelmassa työpajoja, esityksiä ja elämyksiä moneen makuun. - Suuri Taidepyörätapahtuma 27.4. Taidepyöräkavalkadi,

Lisätiedot

Helmikuun parhaat tapahtumat

Helmikuun parhaat tapahtumat Helmikuun parhaat tapahtumat - Logistiikkaseminaari yrityskeskittymistä. Varsinais-Suomen yrityskeskittymät tulevaisuuden logistisessa kentässä -logistiikkaseminaari Läänin virastotalolla Turussa keskiviikkona

Lisätiedot

Toukokuun parhaat tapahtumat

Toukokuun parhaat tapahtumat Toukokuun parhaat tapahtumat - Pyörällä töihin -kilpailu 16.5. 23.5. Palkintoja upeita lahjakortteja sekä muita liikuntaaiheisia palkintoja. - Jätevesiviikko 2. 8.5. Valonian MINWA-hanke on mukana valtakunnallisella

Lisätiedot

Toukokuun parhaat tapahtumat

Toukokuun parhaat tapahtumat Toukokuun parhaat tapahtumat - Pyörällä töihin -kilpailu 7. 14.5. Koulut voivat puolestaan osallistua Pyörällä kouluun -kampanjaan. - Työpyöräile!-kampanja starttaa. Valonian lainapyörät lähtevät maailmalle

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013 Tule mukaan hallitukseen Haavin hallituksessa toimii iloinen ja aktiivinen joukko ympäristökasvattajia. Haluaisitko sinä tulla mukaan? Hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Lisätiedot

Heinä-elokuun parhaat tapahtumat

Heinä-elokuun parhaat tapahtumat Heinä-elokuun parhaat tapahtumat - Jätevesineuvontaa eri puolilla Varsinais-Suomea. Neuvontaa on jälleen saatavilla kesätapahtumissa ympäri maakuntaa. Tarkemmat ajat jätevesiuutisesta. - Turun Messuilla

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Omakotiasujien jätevesi-illat. Huhtikuussa ovat vuorossa Laitila (3.4.) ja Pyhäranta (25.4.). - Ympäristötekokilpailu pk-yrityksille, teemana ekotehokkuus. Ilmoittautumiset

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus. Jaana Itälä-Laine 27.10.2011

VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus. Jaana Itälä-Laine 27.10.2011 VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Jaana Itälä-Laine 27.10.2011 Taustalla Varsinais-Suomen Agenda 21 perustettiin ympäristöviranhaltijoiden toimesta Aloitusseminaari

Lisätiedot

Maaliskuun parhaat tapahtumat

Maaliskuun parhaat tapahtumat Maaliskuun parhaat tapahtumat - Haavi on auki! Ympäristökasvatusyhdistys Haavin tapahtuma Kaarinassa Rauvolanlahden maastoissa ja Vaarniemen laavulla tiistaina 2.3.2010 17.30 alkaen. - Earth Hour -kampanja.

Lisätiedot

Tammikuun parhaat tapahtumat

Tammikuun parhaat tapahtumat Tammikuun parhaat tapahtumat - Ratkaisujen markkinat. Innovatiivinen ja uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin kurkistava kestävän kehityksen näyttely- ja verkostoitumistapahtuma Panimoravintola Koulussa

Lisätiedot

Alkuvuoden parhaat tapahtumat

Alkuvuoden parhaat tapahtumat Alkuvuoden parhaat tapahtumat - Vauvasta vaariin perunasta pattinkiin! -logistiikkapäivä. Yhteistyöpäivä kuntien logistiikasta vastaaville ja kuljetusalan yrityksille torstaina 11.2. kello 8.00 16.00 Liedon

Lisätiedot

Maaliskuun ajankohtaiset

Maaliskuun ajankohtaiset Maaliskuun ajankohtaiset - Pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu Ympäristöteko 2014 -kilpailu käynnistyy maaliskuun alussa. Tänä vuonna kilpailussa on myös oma sarja ympäristöinnovaatioille.

Lisätiedot

Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategia tapaaminen

Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategia tapaaminen Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategia tapaaminen 25.5.2011 Se on mahdollista! Lounais-Suomen ympäristökasvatusstrategiaa toteutetaan jo Miten me sen teimme VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen

Lisätiedot

Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö

Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö Anne Ahtiainen, Valonia Päivi Rae, Turku Energia Sähköverkot Oy Energianeuvontayhteistyö Turussa Käytännön yhteistyö Turku Energian ja Valonian sekä

Lisätiedot

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2017

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2017 Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2017 Paula Väisänen, Valonia/Varsinais-Suomen liitto, kestävän liikkumisen asiantuntija 22.3.2017, paula.vaisanen@valonia.fi, p. 044 907 5986 Liikkumisen ohjauksen

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 101 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 7.3.2016 Klo 16.30 PAIKKA Narvan monari KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 103 2 KOKOUKSEN AVAUS... 103 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan!

Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan! Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan! 5.9.2017 #kiertotalousakatemia Nina Aarras Varsinais-Suomen ympäristöosaamisen yhdistys 12.00 Kahvia ja verkostoitumista. 12.30 Tilaisuus alkaa. Puheenjohtaja Nina Aarras

Lisätiedot

Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012. Työpyöräile!

Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012. Työpyöräile! Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012 Työpyöräile! Kuinka työasiamatkapyöräily voi sosiaalisen median avulla voi nousta aivan uudelle tasolle. Työpyöräile!-kampanja Varsinaissuomalaisille

Lisätiedot

Opetussuunnitelmat uudistuvat! OPStuki 2016 -koulutuksen toinen aalto alkamassa tervetuloa!

Opetussuunnitelmat uudistuvat! OPStuki 2016 -koulutuksen toinen aalto alkamassa tervetuloa! 17.11.2014 Opetussuunnitelmat uudistuvat! OPStuki 2016 -koulutuksen toinen aalto alkamassa tervetuloa! OPStuki 2016 Hyvinvoiva koulu Perusteista paikalliseksi opetussuunnitelmaksi Tukikoulutus on enorssi-verkoston

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Yritysten ympäristövastaavien Y-klubi kokoontuu 4.4. klo 8.30 10 Valoniassa. Verkoston tapaamisessa keskustellaan ajankohtaisista asioista. - Valonian energianeuvonta on

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Lokakuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Lokakuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Lokakuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkosto- ja koulutusilta ilmoittaudu mukaan nyt! Syksyn kiehtova verkosto- ja koulutusiltamme järjestetään Ursan tähtitornilla

Lisätiedot

Kampanjassa käytetyt viestintävälineet ja mediaseuranta

Kampanjassa käytetyt viestintävälineet ja mediaseuranta Kampanjassa käytetyt viestintävälineet ja mediaseuranta Painatus maaliskuussa, jako huhtukuussa Pyörällä töihin -kilpailun esite ja lomake Maaliskuu Valonian kuukausitiedote 3/202 Otsikko/aihe Työpyöräile!-kampanjalla

Lisätiedot

LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ ESTEETTÖMYYS - TYÖRYHMÄ. Asumisen ja hyvinvoinnin rahoitus 04.11.2014 Lahti

LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ ESTEETTÖMYYS - TYÖRYHMÄ. Asumisen ja hyvinvoinnin rahoitus 04.11.2014 Lahti LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ ESTEETTÖMYYS - TYÖRYHMÄ Asumisen ja hyvinvoinnin rahoitus 04.11.2014 Lahti Esteettömyys on asumisen kehittämistä - seminaarisarja Ari Juhanila Asuntoasiainpäällikkö

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

ARVOKAS VASTUULLISUUS LIIKETOIMINNASSA

ARVOKAS VASTUULLISUUS LIIKETOIMINNASSA ARVOKAS VASTUULLISUUS LIIKETOIMINNASSA SÄÄNNÖT 6.3.2012 Kilpailusäännöt ARVOKAS Sivu 2 (6) ARVOKAS VASTUULLISUUS LIIKETOIMINNASSA -KILPAILU SÄÄNNÖT 1 KILPAILUN TARKOITUS... 3 2 KILPAILUTEHTÄVÄ... 3 3 OSALLISTUJAT...

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Nuukuusviikko. Valonia järjestää valtakunnallisella Nuukuusviikolla 19. 25.4. runsaasti tapahtumia. Luvassa mm. kirjanvaihtoa, tuotteiden elinkaarinäyttely sekä käytettyjen

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Elokuu

Tähtiseurakahvit. Elokuu Tähtiseurakahvit Elokuu Tervetuloa Tähtiseurakahville! Ohjelma Tilannekatsaus syksyyn Työkaluja Tähtiseurojen verkkopalveluun Huippu-urheilun ja aikuisliikunnan Tähtiseuratoiminnan klinikat Tähtiseura-päivät

Lisätiedot

Ehdotus kestävän liikkumisen alatyöryhmän perustamiseksi ja Turun seudun liikennejärjestelmätyön organisoimiseksi. Mari Sinn Varsinais-Suomen liitto

Ehdotus kestävän liikkumisen alatyöryhmän perustamiseksi ja Turun seudun liikennejärjestelmätyön organisoimiseksi. Mari Sinn Varsinais-Suomen liitto Ehdotus kestävän liikkumisen n perustamiseksi ja Turun seudun liikennejärjestelmätyön organisoimiseksi Mari Sinn Varsinais-Suomen liitto Taustat ja tavoitteet Nykyisessä Turvallisen ja kestävän liikkumisen

Lisätiedot

VIHREÄ LIPPU Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu

VIHREÄ LIPPU Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu VIHREÄ LIPPU Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry Aino Alasentie ECO SCHOOLS OHJELMA Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco Schools ohjelmaa Eco Schools

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

Liikkujan viikko 2014

Liikkujan viikko 2014 Liikkujan viikko 2014 Omilla poluilla ja radioaalloilla 19.5.2014 Sirpa Mustonen ja Kaisa Kauhanen 1 Euroopan yhteinen Liikkujan viikko Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16. 22.9. Viikon

Lisätiedot

SÄÄNNÖT SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU 1 KILPAILUN TARKOITUS KILPAILUTEHTÄVÄ INFOTYÖPAJAT...

SÄÄNNÖT SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU 1 KILPAILUN TARKOITUS KILPAILUTEHTÄVÄ INFOTYÖPAJAT... SÄÄNNÖT Sujuva! Säännöt Sivu 2 (6) SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU SÄÄNNÖT 1 KILPAILUN TARKOITUS... 3 2 KILPAILUTEHTÄVÄ... 3 3 INFOTYÖPAJAT... 4 4 SARJAT JA OSALLISTUJAT... 4 5

Lisätiedot

Osallistuva budjetointi

Osallistuva budjetointi Osallistuva budjetointi Helsingin kaupunki avaa vuosittain 4,4 miljoonaa euroa omaa budjettiaan kaupunkilaisten ideoitavaksi ja päätettäväksi. Rahaa on sekä kaupunkitason että kunkin suurpiirin hankkeisiin.

Lisätiedot

Matkailualan aamu 11.02.2015

Matkailualan aamu 11.02.2015 Matkailualan aamu 11.02.2015 Ohjelma Haukkalan juhlatiloissa klo 8.15 11 klo 8.15 klo 8.30 klo 8.45 aamukahvia ja suolaista Tervetuloa Haukkalan juhlatiloihin yrittäjät Mikko ja Eija Halkilahti Ajankohtaisia

Lisätiedot

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle.

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Uutiskirje 6/2016 Tervehdys Yrittäjä Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Menestyksen johdosta

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Etelä-Suomen Logistiikkakeskusjärjestelmän kehittäminen 2009-2012. - Huomisen logistiikkaa -

Etelä-Suomen Logistiikkakeskusjärjestelmän kehittäminen 2009-2012. - Huomisen logistiikkaa - Etelä-Suomen Logistiikkakeskusjärjestelmän kehittäminen 2009-2012 - Huomisen logistiikkaa - Yhteistyössä Tausta: Etelä-Suomen EAKRohjelma Etelä-Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoitteen EAKRohjelman

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA

YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA Seututapaamiset käynnistyvät maaliskuussa 2016. Seututapaamiseen kutsutaan yhdistysaktiiveja lähialueilta ja kuullaan mitä kaikkea on lähikunnissa käynnistymässä

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 102 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 14.3.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 104 2 KOKOUKSEN AVAUS... 104 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Alueelliset verkostot ympäristökasvatuksen tukena Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011

Alueelliset verkostot ympäristökasvatuksen tukena Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011 Alueelliset verkostot ympäristökasvatuksen tukena Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011 Alueelliset ympäristökasvatusverkostot Vihreä lippu ohjelman alueelliset edistäjät Luonto- ja

Lisätiedot

TYÖLLISYYSFOORUMI

TYÖLLISYYSFOORUMI TYÖLLISYYSFOORUMI 16.9.216 PALAUTERAPORTTI Kirjoittajat: Anu Järvinen, Laura Kallio ja Jemina Niemi, Osuuskunta Motive Työllisyysfoorumi järjestettiin Tampereella Scandic Rosendahlissa 16.9.216. Järjestelyistä

Lisätiedot

Vesistökunnostusverkosto välittää tietoa ja kokemuksia. Liisa Hämäläinen, SYKE

Vesistökunnostusverkosto välittää tietoa ja kokemuksia. Liisa Hämäläinen, SYKE Vesistökunnostusverkosto välittää tietoa ja kokemuksia Liisa Hämäläinen, SYKE Vesistökunnostusverkosto on kaikille avoin yhteydenpitofoorumi, joka välittää tietoa ja kokemuksia vesistöjen kunnostamisesta.

Lisätiedot

Marraskuun parhaat tapahtumat

Marraskuun parhaat tapahtumat Marraskuun parhaat tapahtumat - Sähkönhankinta- ja energiatehokkuusilta Liedossa keskiviikkona 16.11. Illassa esitellään mm. yritysten energiatehokkuusratkaisuja. - Kala nimeltä Lahna -iltama tiistaina

Lisätiedot

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Paula Väisänen, VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus/varsinais-suomen liitto 22.3.2016 Koko Turku liikkuu -kampanja

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Esimerkkikysymyksiä: Tulitko pyörällä kouluun? Syötkö lähes päivittäin koulussa välipalan? Käytkö päivittäin välitunnilla ulkona?

Esimerkkikysymyksiä: Tulitko pyörällä kouluun? Syötkö lähes päivittäin koulussa välipalan? Käytkö päivittäin välitunnilla ulkona? 1 Idealaboratorio on työpaja, jossa nuoret pääsevät itse ideoimaan koulun toimintakulttuuria. Työpaja on suunniteltu 15-60 hengelle ja ideointi tapahtuu 4-5 oppilaan ryhmissä. 60-90 minuuttia kestävän

Lisätiedot

Jyväskylä 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jyväskylä 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Jyväskylä 2012 2 ON SYNNYTTÄÄ UUSIA KASVUYRITYKSIÄ JA VAUHDITTAA JO OLEMASSA OLEVIEN YRITYSTEN KASVUA. Tavoite Kummankin Kasvu Open 2012 kilpailusarjan (Kasvuyritykset ja Kasvun ideat) voittajat valitsevat

Lisätiedot

Työpaikkojen liikkumissuunnitelmat

Työpaikkojen liikkumissuunnitelmat Menossa myös: Työpyöräile! Uusia kulkumuotoja elämään kampanja 1.5. 31.10.2012 Liikkumisen ohjauksen T&K hanke 1.2.2012 28.2.2013 Työpaikkojen liikkumissuunnitelmat Valonian pilottikohteet 2010 2011 Paula

Lisätiedot

Elo-syyskuun parhaat tapahtumat

Elo-syyskuun parhaat tapahtumat Elo-syyskuun parhaat tapahtumat - Autoton päivä. Aurajokitapahtumassa pienimuotoista seikkailua ja leppoisaa liikuntaa sekä aikuisille että koululaisille. Turussa keskiviikkona 22.9. kello 9.00 alkaen.

Lisätiedot

Luottissanomat Lokakuu 2014

Luottissanomat Lokakuu 2014 Lounais-Suomen Partiopiiri Luottissanomat Lokakuu 2014 Olethan mukana piirin syyskokouksessa Raumalla 2.11.2014! On tärkeää, että juuri Sinä olet paikalla. Syyskokouksessa saat ajankohtaista tietoa piiristä,

Lisätiedot

SYYSKUUN 2017 TAITOLUISTELUN KUUKAUSITIEDOTE

SYYSKUUN 2017 TAITOLUISTELUN KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUUN 2017 TAITOLUISTELUN KUUKAUSITIEDOTE Jaoston terveiset; SalPa taitoluistelun kausi on käynnissä The Swans-logon alla. Kausi on taitoluistelujaoston 40-vuosi. Jaosto on perustettu 1978. Tervetuloa

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Joulukuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Joulukuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Joulukuu 2017 Tiedeluokka SOLUn kutsuvierasavajaiset 21.11. Tiedeluokka SOLUn juhlallisia kutsuvierasavajaisia vietettiin 21.11.2017. Tiedeluokan avasi opetusministeri

Lisätiedot

Tarvitsetko projektiisi uuden vaihteen tai palikat järjestykseen? Tule saamaan oivalluksia ja kipinöitä!

Tarvitsetko projektiisi uuden vaihteen tai palikat järjestykseen? Tule saamaan oivalluksia ja kipinöitä! Sivu 1/5 Lue viesti selaimessa täältä www.vates.fi Uutiskirje 14.8.2014 Vielä ehtii! Vaikuta ja verkostoidu -iltapäivä 20.8. Tilaisuudessa on tarjolla asiaa hyvistä viestintäkäytänteistä ja kokemuksia

Lisätiedot

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin!

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! PUTIIKKIVIIKOT.fi taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! kaikkien pitää ymmärtää suurempi kuva. nyt tehdään yhdessä, toistaan tukien, ei siis vain oman navan kautta omaa etua ajatellen

Lisätiedot

Hajajätevesiasetus. Lainsäädännön uusimmat käänteet Helsinki 10.2.2011. Saara Bäck/Luontoympäristöosasto/ Hajajätevedet 11.2.

Hajajätevesiasetus. Lainsäädännön uusimmat käänteet Helsinki 10.2.2011. Saara Bäck/Luontoympäristöosasto/ Hajajätevedet 11.2. Hajajätevesiasetus Lainsäädännön uusimmat käänteet Helsinki 10.2.2011 Saara Bäck/Luontoympäristöosasto/ Hajajätevedet 1 Hajajätevesiasetuksen soveltamisala Sovelletaan viemäriverkoston ulkopuolella Soveltamisala

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi 27.1.2015 Miksi nuorten vaikuttamispalvelu? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen Tuetaan vaikuttamistaitojen

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan tekemään yhdessä hienoa Helsinki-päivää!

Tervetuloa mukaan tekemään yhdessä hienoa Helsinki-päivää! HELSINKI-PÄIVÄ 2017 OPAS TAPAHTUMA- JA OHJELMAJÄRJESTÄJILLE Taustaa 12. kesäkuuta vietettävä Helsinki-päivä on vuonna 1550 perustetun Helsingin ja helsinkiläisten kesäinen juhlapäivä, jota juhlitaan maalla,

Lisätiedot

Maaliskuun parhaat tapahtumat

Maaliskuun parhaat tapahtumat Maaliskuun parhaat tapahtumat - Pakkasmyllerrystä Ruskon kirkonmäellä 10.3. klo 10 15. Koko perheen tapahtumassa mm. koiravaljakkoajelua ja kädentaitoja. - Suomi Vesiporhojen maa? -tapahtuma 22.3. kävelykadulla

Lisätiedot

Lokakuun parhaat tapahtumat. Hyvästit hehkulampuille Ideailta kodin uuteen valaistukseen

Lokakuun parhaat tapahtumat. Hyvästit hehkulampuille Ideailta kodin uuteen valaistukseen Lokakuun parhaat tapahtumat - Hyvästit hehkulampuille Ideailta uuteen valaistukseen. 6.10.2009 klo 18.00 20.30 Sigynsali, Linnankatu 60, Turku. Ennakkoilmoittautuminen. - Energiansäästöviikon näyttely

Lisätiedot

Alkuvuoden parhaat tapahtumat

Alkuvuoden parhaat tapahtumat Alkuvuoden parhaat tapahtumat - Energianeuvontaa Rakentaminen & Sisustaminen -messuilla Turussa 1. 3.2. Valonian energianeuvonta antaa vinkkejä lämmitysjärjestelmän valintaan sekä energiatehokkaaseen rakentamiseen

Lisätiedot

JUURET LAAJALLA METROPOLIALUEELLA...YHDESSÄ TEEMME TULEVAISUUDELLE SIIVET. Siivet ja juuret LAAJAN METROPOLIALUEEN TULEVAISUUSTARKASTELU

JUURET LAAJALLA METROPOLIALUEELLA...YHDESSÄ TEEMME TULEVAISUUDELLE SIIVET. Siivet ja juuret LAAJAN METROPOLIALUEEN TULEVAISUUSTARKASTELU JUURET LAAJALLA METROPOLIALUEELLA....YHDESSÄ TEEMME TULEVAISUUDELLE SIIVET. Siivet ja juuret LAAJAN METROPOLIALUEEN TULEVAISUUSTARKASTELU TEKSTI: Lauri Kuukasjärvi, Ilona Mansikka, Maija Toukola, Tarja

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa Liikkujan polku verkoston tilaisuuteen ! #liikkujanpolku

Lämpimästi tervetuloa Liikkujan polku verkoston tilaisuuteen ! #liikkujanpolku Lämpimästi tervetuloa Liikkujan polku verkoston tilaisuuteen 4.5.2017! #liikkujanpolku Syksyn avoin tilaisuus syys-lokakuussa 2018(-19) toimintasuunnitelmat ja uusien toimenpiteiden käynnistys Kuntavaikuttamista

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA

JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA Olen Vantaan yrittäjänaisten uusi puheenjohtaja Anne Nurminen. Olen paljasjalkainen vantaalainen ja työskentelen oppimisen, arvioinnin ja monikielisyyden kentällä.

Lisätiedot

Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen

Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen Ympäristötieto, -kasvatus ja -toiminta Ympäristöasioiden hallinta sekä materiaali- ja energiatehokkuus TOIMINTA-AJATUS Vanamo-hanke edistää ja tukee Päijät-

Lisätiedot

LIVE-päivät 15.4.2015 Sirpa Korte, joukkoliikennejohtaja, Föli Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, Valonia Varsinais-Suomen kestävän

LIVE-päivät 15.4.2015 Sirpa Korte, joukkoliikennejohtaja, Föli Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, Valonia Varsinais-Suomen kestävän LIVE-päivät 15.4.2015 Sirpa Korte, joukkoliikennejohtaja, Föli Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, Valonia Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Viranomainen

Lisätiedot

Nuukuusviikko asian ytimessä: kestävä kulutus kansalaisjärjestöjen teemana

Nuukuusviikko asian ytimessä: kestävä kulutus kansalaisjärjestöjen teemana Nuukuusviikko asian ytimessä: kestävä kulutus kansalaisjärjestöjen teemana Sini Veuro Projektisihteeri Kansalaisjärjestöjen kierrätysliike 17.04.2008 Kepeää Elämää! seminaari Kierrätysliike Kansalaisjärjestöjen

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 ARVOISAT LEIJONAT, LEOT, LADYT JA PUOLISOT KAUSI ON PUOLIVÄLISSÄ Kausi on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Kiitokset klubeille ja jäsenille menneestä syksystä.

Lisätiedot

Korkeakouluyhteistyö muutakin kuin gradu

Korkeakouluyhteistyö muutakin kuin gradu Korkeakouluyhteistyö muutakin kuin gradu Tero Keva TY/Brahea keskus 08.12.2015 SparkUp Portti - SUP (EAKR 2015-2016) Keskeinen sisältö ja tavoitteet Tarve: Edistää varsinaissuomalaisten pk-yritysten kilpailukykyä,

Lisätiedot

Vuodenvaihteen parhaat tapahtumat

Vuodenvaihteen parhaat tapahtumat Vuodenvaihteen parhaat tapahtumat - Leluja ja tonttuja kierrätysmateriaaleista -työpaja. Vanhan Suurtorin joulumarkkinoilla lauantaina 5.12. kello 12 17 Valonian tiloissa Vanha Suurtori 7, Turku. - Vanhojen

Lisätiedot

TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE

TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE Lupaus laadusta SalPa taitoluistelu on Sinettiseura Valmennuksen terveiset Luistelijat muistakaa täyttää harjoituspäiväkirjaa, aina silmuista ylöspäin. Uuden vuoden jälkeen

Lisätiedot

Pete Okkonen Kasvu Open* - toteu1aja Aava & Bang Oy *Kasvu Open is registered trademark of Central Finland Chamber of Commerce

Pete Okkonen Kasvu Open* - toteu1aja Aava & Bang Oy *Kasvu Open is registered trademark of Central Finland Chamber of Commerce Pete Okkonen Kasvu Open* - toteu1aja Aava & Bang Oy *Kasvu Open is registered trademark of Central Finland Chamber of Commerce Tervetuloa Kasvu Open verkostoon Rauman seutu! Kasvu Open on alueellisen ja

Lisätiedot

Vuoden 2012 toiminnan arviointi

Vuoden 2012 toiminnan arviointi Vuoden 2012 toiminnan arviointi Alatyöryhmien toiminnalliset tavoitteet Liikenneturvallisuus-alatyöryhmän erityistavoitteet Seudullisen liikenneturvallisuussuunnitelman laadinnan saattaminen loppuun ja

Lisätiedot

Kompassi pajatoiminta syksy 2018

Kompassi pajatoiminta syksy 2018 Kompassi pajatoiminta syksy 2018 VKO MA TI KE TO PE joka kuun 1.vko Tuija ja Helena Tanssiryhmä Kirsi.J., Verna, Mia 2.vko Maija ja Ritva Kotitalous klo 9.00-13.00 Kirsi.Ku ja Kirsi.J klo 12.00-13.30 Kotitalouden

Lisätiedot

Tervetuloa Helsingin ilmastoverkostoon! Sonja-Maria Ignatius

Tervetuloa Helsingin ilmastoverkostoon! Sonja-Maria Ignatius Tervetuloa Helsingin ilmastoverkostoon! 10.10.2017 Sonja-Maria Ignatius 1 Jokaisella Helsingin työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa Helsingin ilmastotyöhön. 10.10.2017 Etunimi Sukunimi 2 Helsingin päästöt

Lisätiedot

Toimintatapamuutokset ja verkostot mahdollistajina. Kestävä yhdyskunta

Toimintatapamuutokset ja verkostot mahdollistajina. Kestävä yhdyskunta Toimintatapamuutokset ja verkostot mahdollistajina Kestävä yhdyskunta Tekesin ohjelma 2007 2012 Kestävä yhdyskunta Rakennus- ja kiinteistöalan kansantaloudellinen merkitys on suuri. Toimialalla on myös

Lisätiedot

uusia päämääriä Rio+20 Lisää tähän ja otsikko kestävä kehitys tuloksia ja Johtaja Tellervo Kylä-Harakka-Ruonala, EK

uusia päämääriä Rio+20 Lisää tähän ja otsikko kestävä kehitys tuloksia ja Johtaja Tellervo Kylä-Harakka-Ruonala, EK Rio+20 Lisää tähän ja otsikko kestävä kehitys tuloksia ja uusia päämääriä Johtaja, EK Säteilevät Naiset seminaari Rion ympäristö- ja kehityskonferenssi 1992 Suurten lukujen tapahtuma 180 valtiota, 120

Lisätiedot

INKA-teemojen vetovastuut ja kumppanit

INKA-teemojen vetovastuut ja kumppanit Ruokajärjestelmien kestävät ja tehokkaat ratkaisut Biotalouden INKA-ohjelma (Seinäjoki) 17.3.2015 INKA-teemojen vetovastuut ja kumppanit Pääkaupunkiseutu VAASA OULU Turku Kestävät energiaratkaisut Kuopio

Lisätiedot

kasvukirja Yrittäjänaisen

kasvukirja Yrittäjänaisen Yrittäjänaisen kasvukirja Lämpimästi tervetuloa julkaisutilaisuuteen! Toivottaa: Osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille (Oona) & InvestEU #oonahanke #kasvukirja Aamupäivän ohjelma 8:30 Aamupala

Lisätiedot

Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu

Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu www.rahaarattaisiin.fi Varainhankinnan tarpeet ja tavoitteet 62% Varainhankintaa osana työtään tekevien järjestötyöntekijöiden määrän kasvu vuodesta 2011 vuoteen 2016

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Tapahtuma on maksuton! Keikalla YONA! Terve tuloa!

Tapahtuma on maksuton! Keikalla YONA! Terve tuloa! Tapahtuma on maksuton! Terve tuloa! Keikalla YONA! Maakuntamatkalle läheisten maailmaan Pesäpuun Lähemmäs-projektin valtakunnallinen tapahtuma Keskiviikkona 14.9.2016 klo 9.30-16.00 Ostrobotnia, Töölönkatu

Lisätiedot

Paikallisen opetussuunnitelmatyön tukikoulutus

Paikallisen opetussuunnitelmatyön tukikoulutus Paikallisen opetussuunnitelmatyön tukikoulutus Opetussuunnitelmatyö lähestyy! Tule keskustelemaan, hakemaan uutta tietoa ja hyviä työkaluja OPStuki 2016 -koulutuksesta! OPStuki 2016 Paikallisen opetussuunnitelmatyön

Lisätiedot

Haavi Varsinais-Suomen ympäristökasvatusyhdistys ry. Toimintakertomus 2012 1. YLEISTÄ

Haavi Varsinais-Suomen ympäristökasvatusyhdistys ry. Toimintakertomus 2012 1. YLEISTÄ Haavi Varsinais-Suomen ympäristökasvatusyhdistys ry Toimintakertomus 2012 1. YLEISTÄ Haavi Varsinais-Suomen ympäristökasvatusyhdistys ry on vuonna 2005 perustettu alueellinen toimija, jonka tavoitteena

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Tervehdys Yrittäjä!

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Tervehdys Yrittäjä! Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Uutiskirje 8/2016 Tervehdys Yrittäjä! Niin se vaan syksy tekee tuloaan, mutta sitä ennen vietetään vielä kokoperhee KESÄFESTARIT Manskilla. Teemana

Lisätiedot

IDEASTA ETEENPÄIN. Tästä kyse. Miten muut ovat pulman ratkaisseet? Mitä muuta saat?

IDEASTA ETEENPÄIN. Tästä kyse. Miten muut ovat pulman ratkaisseet? Mitä muuta saat? IDEASTA ETEENPÄIN Tästä kyse Saat osaamista ja näkemystä oman ideasi edistämiseksi kohti markkinoita. Teemoina ovat; idean kypsyyden arviointi, idean jalostaminen tuotteeksi tai palveluksi, keksintöjen

Lisätiedot

Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015

Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015 Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015 Aloitteet liittovaltuuston syyskokoukselle Kulttuuri- ja yleisurheilupäivät Kajaanissa Mielenterveysmessut 17.-18.11.2015 Toimiston kesän poikkeusaukioloajat Järjestö- ja ansiomerkkitoimikunta

Lisätiedot

Pyöräilyn markkinointi: We Cycle ja Pyöräilyviikko. Teemu Tenhunen JYPS ry 20.4.2016

Pyöräilyn markkinointi: We Cycle ja Pyöräilyviikko. Teemu Tenhunen JYPS ry 20.4.2016 Pyöräilyn markkinointi: We Cycle ja Pyöräilyviikko Teemu Tenhunen JYPS ry 20.4.2016 Jyväskylän Pyöräilyseura pyöräilyn yleisyhdistys jäseniä noin 1000 pääosa ns. tavallisia pyöräilijöitä Suomen aktiivisin,

Lisätiedot

Yhdistystiedote 6/2013

Yhdistystiedote 6/2013 1 Yhdistystiedote 6/2013 Hei yhdistystoimija! Tässäpä teille taas tuore yhdistystiedote, jossa on tärkeitä tietoja liitosta teille ja jäsenillenne. Muistattehan siis välittää näitä tietoja eteenpäin. Kiitos!

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Toukokuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Toukokuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Toukokuu 2017 TUU KOODAA MUN KANS ÄITIENPÄIVÄNÄ! Suositut lapsille ja heidän huoltajilleen suunnatut, maksuttomat Tuu koodaa mun kans! koodauspajat saavat jatkoa

Lisätiedot

Auttaja lähellä sinua.

Auttaja lähellä sinua. Auttaja lähellä sinua. Punaisen Ristin viikko to 3. ke 9.5.2018 Punaisen Ristin viikko 3. - 9.5.2018 #punaisenristinviikko #auttajakurssi Miksi? Tehdään arjesta turvallinen Suomessa, korostetaan auttamistaitojen

Lisätiedot

Fiksujen liikkujien Jyväskylä Jyväskylän kaupungin vuoden 2018 liikkumisen ohjauksen hanke. Kuvakooste puolivuotisraporttiin

Fiksujen liikkujien Jyväskylä Jyväskylän kaupungin vuoden 2018 liikkumisen ohjauksen hanke. Kuvakooste puolivuotisraporttiin Fiksujen liikkujien Jyväskylä Jyväskylän kaupungin vuoden 2018 liikkumisen ohjauksen hanke Kuvakooste puolivuotisraporttiin 1.1.-30.6.2018 Kuvat: Katja Kauppila Jyväskylän päivän tapahtumassa 17.3.2018

Lisätiedot

Parhaat palat, Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija

Parhaat palat, Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija Parhaat palat, Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija 14.3.2017 Koko Turku liikkuu -kampanja Koko Turku liikkuu -kampanja oli arkiliikuntaan ja arjen

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen Päätösseminaari

Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen Päätösseminaari Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen Päätösseminaari DI Noora Airaksinen, Sito Oy Kahden vuoden aikana on kokeiltu lukuisia toimenpiteitä toimivia ja vähemmän toimivia Yhteistyöverkosto on laajentunut ja tiivistynyt.

Lisätiedot

NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 1/2013

NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 1/2013 NAPPIPARISTON 31.31 KUUKAUSIKIRJE 1/2013 Nappiparisto on ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöjen kehittämisen ja monipuolistamisen valtakunnallinen koordinointihanke vuosille 2011-2012, ja Nappipariston

Lisätiedot

Hyvinvointia luodaan yhteistyöllä hyvinvointialan yrittäjyys & teknologiat seminaari

Hyvinvointia luodaan yhteistyöllä hyvinvointialan yrittäjyys & teknologiat seminaari Hyvinvointia luodaan yhteistyöllä hyvinvointialan yrittäjyys & teknologiat seminaari Aika: 20.10.2011 klo. 8.30 15.15 Paikka: Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö, Kotkantie 1 (Auditoriot

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET MARTTATOIMINTA 2020 TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET TEEMME ARJEN TEKOJA HUOMISTA VARTEN Huominen arki rakentuu tämän päivän teoista. Tiedostamme maapallon rajat ja kohtuullisen kulutuksen välttämättömyyden.

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot