wlsn* kaksisuuntainen langaton verkko Nopeaa ja luotettavampaa turvallisuutta * langaton LSN (Local Security Network)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "wlsn* kaksisuuntainen langaton verkko Nopeaa ja luotettavampaa turvallisuutta * langaton LSN (Local Security Network)"

Transkriptio

1 wlsn* kaksisuuntainen langaton verkko Nopeaa ja luotettavampaa turvallisuutta * langaton LSN (Local Security Network)

2 2 Mikä on wlsn? Bosch Security Systemsin langaton wlsn (Local SecurityNetwork) on usean vyöhykkeen huippuluokan hälytysjärjestelmä. Johtojen ja kaapeleiden sijasta tiedonsiirrossa käytetään kaksisuuntaista langatonta radiotaajuuslähetystä. Siitä koituu huomattavia etuja: Järjestelmä sisältää rikosilmoitinkeskuksen ja RF-keskittimen sekä langattomia ilmaisimia, kaukosäädinavaimenperiä ja lähtömoduuleja. Järjestelmän komponentit on helppo sijoittaa, mikä lisää suorituskykyä ja luotettavuutta. Langattomuuden ansiosta asentaminen on nopeampaa ja helpompaa. Kaksisuuntainen tietoliikenne takaa, että kaikki langattomista komponenteista tulevat signaalit pääsevät keskittimeen/keskukseen, koska hälytykset on kuitattava. Seuraavat toiminnot lisäävät järjestelmän turvallisuutta ja helpottavat asentamista: automaattinen laitteiden löytäminen ja järjestelmän automaattinen määritys wlsn-asennustyökalu monikanavainen, eri taajuuksilla toimiva tekniikka havaitsimissa on kiinteä radiotaajuussignaalin vahvuuden ilmaisin käyttää 868 MHz:n eurooppalaista suojattua kaistaa monissa laitteissa valmiiksi asennetut paristot, jotka aktivoidaan liuskasta vetämällä

3 3 Nopea ja helppo asennus Langattoman tekniikan ansiosta kaikkia näitä laitteita voi käyttää miltei missä tahansa ilman johtojen vetämistä. Se säästää sekä aikaa että rahaa. Näin helppoa se on: 1. Ensin asennetaan ohjauslaitteet (keskus, keskitin). Voit sijoittaa ne melkein mihin tahansa, mikä lisää järjestelmän peittoaluetta ja suorituskykyä. 2. Sitten asennetaan ilmaisimet ja lähetinlaitteet. Signaalin voimakkuuden vahvistus -tilassa laitteiden merkkivalot syttyvät osoittamaan, missä signaali on tarpeeksi voimakas laitteen ja RF-keskittimen välisen luotettavan tietoliikenteen kannalta. wlsnasennustyökalu tekee tästä vieläkin helpompaa: toimii/ ei toimi -merkkivalojen lisäksi se ilmaisee signaalin suhteellisen voimakkuuden, radiotaajuuden kohinatason ja signaali-kohina-suhteen. Langaton wlsn tarjoaa useita etuja sinulle ja asiakkaillesi: Nopeamman asennuksen ansiosta voit palvella useampia asiakkaita palkkaamatta lisää henkilökuntaa. Se lisää liikevaihtoa. Järjestelmän erinomainen kestävyys ja luotettavuus takaavat sinun ja asiakkaidesi mielenrauhan. Asennettujen järjestelmien etähuollon ansiosta työskentelet entistä tehokkaammin. Kaksisuuntainen valvottu tietoliikenne 868 MHz:n eurooppalaisella suojatulla kaistalla varmistaa luotettavuuden. 3. Seuraavaksi on vuorossa laitteiden etsiminen ja automaattinen asetusten määrittäminen. Laitteiden löytämisen aikana järjestelmä kokoaa luettelon löydetyistä laitteista ja määrittää niille osoitteet automaattisesti. Sillä välin kaikki laitteet arvioivat paikallisen taajuuden käytön sijainneittain ja raportoivat tiedon keskittimeen, joka valitsee koko järjestelmälle parhaan taajuuden. Lisäetuna on verkon vaivaton etämääritys ja -ohjelmointi. Paikan päällä käyntien määrä vähenee, kun tarjolla on nopeaa etätukea.

4 4 Luotettavuus: Mielenrauhaa asiakkaillesi Langaton wlsn (Local SecurityNetwork) tarjoaa useita etuja. Sen innovatiiviset ominaisuudet muodostavat yhdessä erittäin luotettavan ja kestävän järjestelmän, jonka ansiosta asiakkaasi voivat heittää hyvästit huolilleen. Kaksisuuntainen langaton tietoliikenne Todellinen kaksisuuntainen langaton tietoliikenne tarkoittaa suurempaa turvallisuutta, kestävyyttä, luotettavuutta ja alhaisempaa huoltotarvetta. Ne suojaavat paremmin häiriöiltä, lisäävät paristojen käyttöikää ja mahdollistavat aikaasäästävän laitteiden löytämisen. Tärkeä ominaisuus on se, että hälytyssignaalit pääsevät varmasti keskukseen: Esimerkiksi tunnistin lähettää hälytyssignaalia, kunnes keskitin/keskus kuittaa sen. Itse asiassa kaikkea tietoliikennettä etälaitteiden ja keskittimen/keskuksen välillä valvotaan jatkuvasti ja hälytykset kuitataan. Jaksoittaiset aikamerkit Määritetyin aikavälein järjestelmän keskitin ja etälaitteet viestivät lyhyesti keskenään. Laitteiden ei kuitenkaan tarvitse odottaa havaitun tapahtuman raportoimista. Tälle on varattu lisäaikoja aikamerkkien välillä. Tuloksena on erittäin tarkka verkon aikaperusta ja synkronoitu tietoliikenneprotokolla. Tällä estetään wlsn-laitteiden radiotaajuussignaalien sekoittuminen ja pidennetään paristojen käyttöikää merkittävästi. wlsn luo suljetun verkon wlsn-keskitin välittää tietoja vain löytämiinsä laitteisiin, joiden se on varmistanut kuuluvan järjestelmään. Sen ansiosta voit asentaa useita wlsn-järjestelmiä esimerkiksi kerrostaloihin ilman häiriöitä. Laaja-alueinen FSK* sietää paremmin kohinaa Taajuusalue Kommentit Tavanomaiset AM-järjestelmät Boschin FSK*-tekniikka Kohinasignaali Avoin taajuus Suojattu taajuus Avoin taajuus Henkilöturvahälytys Suojattu taajuus Avoin taajuus Avoin taajuus Taajuus Suojattu taajuus Avoin taajuus *taajuusmodulaatio Järjestelmä on entistä luotettavampi, sillä se käyttää radiotaajuushäiriöitä vähentävää 868 MHz:n eurooppalaista suojattua kaistaa.

5 5 Erittäin hyvin suojattu sabotaasia vastaan Laitteen fyysisen suojauksen lisäksi protokolla hyödyntää myös salausta ja todennusta välitetyn tiedon suojaamiseen ja toistuvien hyökkäysten estämiseen. Eurooppalainen suojattu kaista Kaikki lähetykset tapahtuvat eurooppalaisella suojatulla kaistalla, jonka taajuus on 868 MHz. Kaistaa saa käyttää vain murto- ja palohälytyksiin, joten häiriöiden vaara on pienempi. Muita radiotaajuusjärjestelmiä, kuten langattomia puhelimia ja itkuhälyttimiä, voidaan käyttää ongelmitta. Yksittäiset kanavat ovat vain 25 khz:n laajuiset ja lähetysaikaa on rajoitetusti, mikä myös ehkäisee yhteentörmäyksiä muiden turvajärjestelmien kanssa. Monikanavakäyttö Radiotaajuushäiriöiden sietoa lisää käyttötaajuuden dynaaminen vaihtelu. Signaalin voimakkuuden ja signaali-kohina-suhteen mukaan järjestelmä vaihtaa automaattisesti useiden käytettävissä olevien kanavien välillä ja parantaa siten lähetyksen laatua. Erittäin laajat asennusmahdollisuudet wlsn-keskitin on erittäin herkkä ja käyttää kehittynyttä virheentunnistusta ja korjausalgoritmeja marginaalisten signaalien vastaanoton parantamisessa. Se kykenee purkamaan lähetyksiä matalalla signaali-kohina-suhteella. Sen ansiosta asennusmahdollisuudet ovat miltei rajattomat.

6 6 Merkittäviä hyötyjä sinulle ja asiakkaillesi Huomaamaton asennus Seiniin ja kattoon ei tarvitse porata reikiä laitteiden johdoille ja kaapeleille. Sen ansiosta asennus nopeutuu ja kustannukset vähenevät. Lisäksi paristot kestävät pidempään (yleensä jopa viisi vuotta). Energiankulutus vähenee, kun toisarvoisia signaaleja ei välitetä, kun järjestelmä on kytketty pois ja kun laitteen valvonnassa käytetään vain lyhyitä signaalipulsseja, jotka on synkronoitu jaksoittaisten aikamerkkien kanssa. Lisäksi kustannuksia säästää langattoman wlsn-verkon erinomainen luotettavuus: huoltotarve ja keskeytykset vähenevät. Käteviä käyttösovelluksia Kätevän kaukosäädinavaimenperän merkkivalot osoittavat, kun järjestelmä viritetään tai kytketään pois jälleen yksi kaksisuuntaisen langattoman tiedonsiirron eduista. Kaukosäädinavaimenperää voidaan käyttää myös useiden laitteiden ohjaamiseen järjestelmän langattomien lähtöjen kautta. Ne voivat kattaa muita käyttötarkoituksia kuten autotallin ovien ja ikkunan sälekaihtimien avaaminen ja sulkeminen tai valojen sytyttäminen ja sammuttaminen. Lisäksi laitteen sisäänrakennetussa merkkivalossa on taskulampputoiminto, joka auttaa käyttäjää pimeässä. Useita etuja sinulle Useita etuja asiakkaillesi nopeammat, helpommat asennukset erittäin luotettava järjestelmä takaa mielenrauhan nopea ja helppo määritys alhaisemmat asennus- ja huoltokustannukset vaivaton testaus ei reikien poraamista seiniin ja kattoon johtoja varten alhaisempi huoltotarve etätuki paikan päällä oleville teknikoille huomaamaton asennus kaukosäädinavaimenperän merkkivalot ja taskulamppu lisämahdollisuuksia liiketoimintaan langattomien lähtöjen ansiosta (kaukosäädinavaimenperä esimerkiksi autotallin ovien ja valaistuksen ohjaamiseen) Koska käytössä on useita kanavia 868 MHz:n eurooppalaisella suojatulla kaistalla, muita radiotaajuusjärjestelmiä voidaan käyttää lähistöllä ilman häiriöiden syntymistä paristot toimitetaan mukana valmiiksi asennettuna useimpiin laitteisiin pitkä pariston käyttöikä (jopa 5 vuotta)

7 7 Suuri valikoima langattomia lisätarvikkeita wlsn-keskitin 5-painikkeinen wlsnkaukosäädinavaimenperä wlsn-asennustyökalu wlsn-lasirikkotunnistin passiivinen wlsninfrapunatunnistin kaksivaiheinen wlsn-tunnistin wlsn-sireeni sisätiloihin wlsn-relemoduuli wlsn-savunilmaisin wlsn-ovi-/ikkunakosketin ja inertiailmaisin wlsn-ovi-/ikkunakosketin: vakiomalli, pieni, pinta-asennettava Monia mainioita syitä valita langaton LSN-verkko (wlsn) Langattomassa wlsn-verkossa on tärkeitä etuja: se on erittäin luotettava järjestelmä, joka perustuu huippuluokan tekniikkaan ja joka on suunniteltu tunnistamaan tunkeilijat tarkasti ja välittämään hälytykset luotettavasti. Asiakkaidesi turvallisuus on taattu. Sen asentaminen ja ohjelmointi on myös erittäin nopeaa ja vaivatonta. Pian huomaat, että ajan säästäminen kannattaa todella. Boschille tunnusomaisten korkean laadun, kestävyyden ja luotettavuuden ansiosta sekä liiketoimintasi että asiakkaasi hyötyvät. Langaton LSN-verkko tarjoaa merkittäviä etuja sekä sinulle että asiakkaillesi.

8 Perinteinä laatu ja innovaatiot Jo yli sadan vuoden ajan nimi Bosch on merkinnyt laatua ja luotettavuutta. Bosch Security Systemsin laajaan tuotevalikoimaan kuuluu kattavia paloilmoitin-, rikosilmoitin-, henkilöturva-, videovalvonta- ja viestintäjärjestelmiä sekä niiden osia. Niistä löydät sopivan ratkaisun mihin tahansa turvasovellukseen. Toimitamme innovatiivista turvallisuustekniikkaa maailmanlaajuisesti ja takaamme parhaan mahdollisen palvelun ja käyttötuen. Kun tarvitset luotettavia turvallisuusratkaisuja, valitse Bosch. Bosch Security Systems Lisätietoja löydät osoitteesta tai lähetä sähköpostia osoitteeseen Bosch Sicherheitssysteme GmbH, 2006 Oikeus muutoksiin pidätetään Painettu Saksassa 01/06 Printer AS-OT-fi-01_F01U517561_01

Keskitä huomiosi Bosch Intelligent Video Analysis

Keskitä huomiosi Bosch Intelligent Video Analysis Keskitä huomiosi Bosch Intelligent Video Analysis 2 Ja tartu toimeen Bosch Intelligent Video Analysis -tekniikalla Riippumatta siitä, montako kameraa järjestelmässäsi on, niiden kaikkien tarkkaileminen

Lisätiedot

Aukotonta turvallisuutta

Aukotonta turvallisuutta Aukotonta turvallisuutta Sinteso paloilmoitusjärjestelmä Building Technologies 2 Uusi tuoteperhe palonilmaisuun, ohjauksiin ja hallintaan: Sinteso Sinteso -paloilmoitusjärjestelmä täyttää kaikki paloturvallisuusvaatimukset

Lisätiedot

evolution G3 shortguide

evolution G3 shortguide G3 Shortguide Onnittelut uuden evolution wireless G3-mikrofonijärjestelmän hankinnasta Tämän pikaohjeen tarkoitus on auttaa kaikkia uusia käyttäjiä - ja erityisesti heitä, joilla ei ole teknistä taustaa

Lisätiedot

Mittausjärjestelmiä ja vaakoja terveydenhuollon käyttöön jo vuodesta 1840

Mittausjärjestelmiä ja vaakoja terveydenhuollon käyttöön jo vuodesta 1840 Kuvasto 2013/2014 terveydenhuollon tuotteet + Mittausjärjestelmiä ja vaakoja terveydenhuollon käyttöön jo vuodesta 1840 Suomi seca finland oy Linnoitustie 4 B 02600 Espoo ٠ Suomi Puhelin 09 87 80 00 00

Lisätiedot

JA-80K -käyttöohje 1 MKE52401

JA-80K -käyttöohje 1 MKE52401 JA-80K -käyttöohje 1 MKE52401 Sisältö OASiS-käyttäjälle... 3 Mikä on turvajärjestelmä?... 3 Järjestelmän käyttäjäkoodit (etäkortit)... 4 1. Järjestelmän hälytykset... 5 2. Hälytysten kytkennän yhteydessä...

Lisätiedot

S I C K A S I A K A S L E H T I 1 _

S I C K A S I A K A S L E H T I 1 _ www.sick.fi SICK ASIAKASLEHTi 1_2013 > Tule mukaan Virtual Industry Tour-kierrokselle s. 8 Maksa vain toteutuneista päästöistä In-situ tekniikkaa kasvihuonepäästöjen suoraan mittaukseen s. 19 Käyttäjäystävällinen,

Lisätiedot

Mikrofoni Combo DM-30 Suomi

Mikrofoni Combo DM-30 Suomi Comfort Digisystem Käyttöohje Mikrofoni Combo DM-30 Suomi Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Comfort Digisystemin esittely 3 Microphone Combo DM-30:n esittely 3 Toiminnot Microphone Combo DM-30 4 Ennen ensimmäistä

Lisätiedot

Vari-directional-järjestelmä Aina oikeaan suuntaan ohjautuva ääni

Vari-directional-järjestelmä Aina oikeaan suuntaan ohjautuva ääni Vari-directional-järjestelmä Aina oikeaan suuntaan ohjautuva ääni 2 Bosch Vari-directional -järjestelmä Paras äänenlaatu akustisesti haastaviin ympäristöihin Paras mahdollinen äänen laatu ja puheen selkeys

Lisätiedot

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Bluetooth

Lisätiedot

Hyvä vastine hyvälle ruoalle.

Hyvä vastine hyvälle ruoalle. NEAR jäähdytys ja ilmastointi nro 2, 2007 Hyvä vastine hyvälle ruoalle. On harvinaista, että voimme toivottaa 135 uutta jäsentä tervetulleeksi Alfa Lavalin perheeseen. Näin kuitenkin teimme 12. kesäkuuta

Lisätiedot

LUOTETTAVAA TEKNIIKKAA

LUOTETTAVAA TEKNIIKKAA SICK ASIAKASLEHTI 1_2014 EPÄVARMOINA AIKOINA MIKÄÄN EI VOITA LUOTETTAVAA TEKNIIKKAA IDpro KATTAA SICKIN ASIANTUNTEMUKSEN KOLMEN TUNNISTUSTEKNIIKAN OSALTA: - RFID-, laser- ja kamerapohjaiset koodinlukijat

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas Pikaopas ja vianmääritysopas SISÄLLYSLUETTELO Tärkeitä tietoja 3 Tietokoneen peruskäyttö 4 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 4 Turvallisuusohjeet... 4 Tietokoneen turvallinen käyttäminen... 4 Tutustuminen

Lisätiedot

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Sisällys Internet Security 2015 Sisällys Luku 1: Asennus...5 1.1 Ennen ensimmäistä asennusta...6 1.2 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...6 1.3 Sovellusten asentaminen ja

Lisätiedot

...2...3...4...5...6...7...9...10...11...13 ...15

...2...3...4...5...6...7...9...10...11...13 ...15 1 Vanhassa muistissa on jopa 1930-luvun laman jälkeinen maailmansota. Tämän päivän Suomessakin turvallisuuspolitiikka on noussut yhdeksi tärkeistä puheenaiheista. Turvallisuuspoliittinen selonteko on parhaillaan

Lisätiedot

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla.

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla. Hyvä Forcen omistaja Onnittelemme Force-vastaanottimen valinnasta. Uusi Force-vastaanottimesi edustaa parhaimpia ja kehittyneimpiä ominaisuuksia, mitä uusi digitaalinen DVB-teknologia tarjoaa. Helposti

Lisätiedot

HP Envy 15 -käyttöopas

HP Envy 15 -käyttöopas HP Envy 15 -käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki,

Lisätiedot

Nokia 201 -käyttöohje

Nokia 201 -käyttöohje Nokia 201 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 6 Akun lataaminen 7 Virran kytkeminen tai katkaiseminen 8 Aseta muistikortti

Lisätiedot

Viimeisintä kehitystä edustava ruuviankkuri Reikien puhdistaminen - menneisyyttä Uudet kovametalliterät Uusi TE 1000-AVR Akkuporaus betoniin

Viimeisintä kehitystä edustava ruuviankkuri Reikien puhdistaminen - menneisyyttä Uudet kovametalliterät Uusi TE 1000-AVR Akkuporaus betoniin Esittelyssä uusi TE 1000-AVR PIIKKAUSVASARA Hilti Innovaatiolehti I Kesä 2014 Viimeisintä kehitystä edustava ruuviankkuri Reikien puhdistaminen - menneisyyttä Uudet kovametalliterät Uusi TE 1000-AVR Akkuporaus

Lisätiedot

Viimeisintä kehitystä edustava ruuviankkuri Reikien puhdistaminen - menneisyyttä Uudet kovametalliterät Uusi TE 1000-AVR Akkuporaus betoniin

Viimeisintä kehitystä edustava ruuviankkuri Reikien puhdistaminen - menneisyyttä Uudet kovametalliterät Uusi TE 1000-AVR Akkuporaus betoniin Esittelyssä uusi TE 1000-AVR PIIKKAUSVASARA Hilti Innovaatiolehti I Kesä 2014 Viimeisintä kehitystä edustava ruuviankkuri Reikien puhdistaminen - menneisyyttä Uudet kovametalliterät Uusi TE 1000-AVR Akkuporaus

Lisätiedot

LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU ESPOO-INSTITUUTTI SELLOHANKE OSAPROJEKTI 3: LANGATTOMIEN VERKKOJEN SOVELLUKSET JA PALVELUT

LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU ESPOO-INSTITUUTTI SELLOHANKE OSAPROJEKTI 3: LANGATTOMIEN VERKKOJEN SOVELLUKSET JA PALVELUT LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU ESPOO-INSTITUUTTI SELLOHANKE OSAPROJEKTI 3: LANGATTOMIEN VERKKOJEN SOVELLUKSET JA PALVELUT Janne Salolainen Joni Puumalainen Jyri Penttinen Osmo Rentola Vesa Pyykönen Vesa Saarinen

Lisätiedot

Keskusjärjestelmät. volta 60 moduulia 4. Yhdistelmäylijännitesuojat SPA 6. Uudet kontaktorit ja releet 7. Johtokanavat + Toimistojakelu

Keskusjärjestelmät. volta 60 moduulia 4. Yhdistelmäylijännitesuojat SPA 6. Uudet kontaktorit ja releet 7. Johtokanavat + Toimistojakelu uutuudet 2014 Keskusjärjestelmät volta 60 moduulia 4 Yhdistelmäylijännitesuojat SPA 6 Uudet kontaktorit ja releet 7 Johtokanavat + Toimistojakelu Halogeenittomat johtokanavat 8 BRP-johtokanavat mustana

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Hoitajakutsu- ja henkilöturvaratkaisu. We re all for boring. Boring is good.

Hoitajakutsu- ja henkilöturvaratkaisu. We re all for boring. Boring is good. Hoitajakutsu- ja henkilöturvaratkaisu We re all for boring. Boring is good. 9Solutions IPCS 9Lives Hoitajakutsu- ja henkilöturvaratkaisu Terveydenhoidon ammattilaiset ovat paljon vartijoina. Aivan kaikesta

Lisätiedot

Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5

Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5 62900 ALAJÄRVI 1 / 90 SISÄLLYSLUETTELO: Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5 1.1 Yleistä 5 1.2 Sisäinen tietoliikenne 5 1.2.1 Lähiverkko 5 1.2.2 Lähiverkon laitteet 5 1.2.3 Kaapeloitu lähiverkko (yleisesti ja toteutus)

Lisätiedot

RadioLINK ASENNUSPOHJA

RadioLINK ASENNUSPOHJA RadioLINK ASENNUSPOHJA Monitoistimella Malli: Ei168RC Käyttöohje Sisältää ensiarvoisen tärkeää tietoa tuotteen asennuksesta ja toiminnasta. Lue huolellisesti läpi. Jos vain asennat tuotteen, muista lopuksi

Lisätiedot

OL- 29510-01. Cisco-malli DPC3828/EPC3828 DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 8x4 Langaton kotiyhdyskäytävä Käyttöopas

OL- 29510-01. Cisco-malli DPC3828/EPC3828 DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 8x4 Langaton kotiyhdyskäytävä Käyttöopas OL- 29510-01 Cisco-malli DPC3828/EPC3828 DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 8x4 Langaton kotiyhdyskäytävä Käyttöopas Lue tämä Tärkeää! Lue tämä opas kokonaan. Jos tässä oppaassa on asennus- tai käyttöohjeita, kiinnitä

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas SISÄLLYSLUETTELO Tärkeitä tietoja 4 Tietokoneen peruskäyttö 5 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 5 Turvallisuusohjeet... 5 Tietokoneen sijoituspaikka... 5 Kaapelit... 5 Tietokoneen puhdistaminen... 5 Tietokoneen

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

Nokia Internet-tikku CS-17. 2.0. painos

Nokia Internet-tikku CS-17. 2.0. painos Nokia Internet-tikku CS-17 2 1 3 2.0. painos 4 5 6 7 8 VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä RD-13- tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja direktiivin

Lisätiedot