Easy Series -rikosilmoitinkeskus. Tuoteopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Easy Series -rikosilmoitinkeskus. Tuoteopas"

Transkriptio

1 Easy Series -rikosilmoitinkeskus Tuoteopas

2 Sisällysluettelo 3 1. Perustiedot 2. Järjestelmän yleistiedot Easy Series -käyttölaite 6 Easy Series -näytön tilat Keskus ja laitteet Langattomat Easy Series -laitteet Hälytysten lähetys Virhehälytysten vähennys Ominaisuudet ja edut Ohjelmointi

3 1 Perustiedot 3 Easy Series on uudenaikainen koteihin ja pienyrityksiin tarkoitettu rikosilmoitinkeskus, joka on uskomattoman helppo asentaa ja käyttää. Se tukee langatonta LSN-verkkoa (wlsn). Sovellukset: Murto Tulipalo Hätä-/sairashälytys Esimerkiksi pakastinten, jääkaappien ja keskuslämmityksen valvonta Hyötytoiminnot (valojen ohjaus, autotallin ovet, kaihtimet) Easy Series -perustiedot: Koteihin ja pienyrityksiin soveltuvia ominaisuuksia ja toimintoja Tyylikäs käyttölaite, jossa ainutlaatuiset toiminnot Helppokäyttöisyys integroidun etälukijan ansiosta Äänituki omalla äidinkielelläsi Kuvakkeita hyödyntävä, tekstitön näyttö Useita viritystapoja (PIN-koodi, RFID-kulkukortti, kaukosäädinavaimenperä, viritys ja poiskytkentä etäyhteydellä) Monia toimintoja väärien hälytysten vähentämiseen Integroitu kaksisuuntainen hälytyksen äänivahvistus Älykäs uhan arviointi Vyöhykkeiden ristiinvalvonta Asteittaiset kuulutukset Erittäin yksinkertaiset käyttöohjeet Ei vaadi koulutusta

4 4 1 Perustiedot wlsn mahdollistaa: luotettavuuden ja turvallisuuden kaksisuuntaisen lähetyksen ansiosta nopean ja helpon ohjelmoinnin automaattisen määrityksen avulla. wlsn RF -tekniikka: 868 MHz:n suojattu kaista monikanavakäyttö (8 kanavaa) Helppo wlsn RF -signaalitason testi RF-vianmääritystyökalulla RF-laitteilla Useita integroituja hälytyksen lähetysvaihtoehtoja: Äänivalitsin Digitaalinen valitsin (SIA, Contact ID, Fast Format) Henkilökohtaiset tekstiviestit: SMS (TAP) Kaksiääninen monitaajuusohjelmointi (DTMF) ja/tai etäohjelmointiohjelmisto (RPS) Kahdeksan vyöhykettä, laajennettavissa jopa 32 johdolliseen tai langattomaan vyöhykkeeseen ja 20 kaukosäädinavaimenperään Jopa neljä käyttölaitetta Neljä kiinteää lähtöä ja neljä langatonta lähtöä Enintään 20 käyttäjää: jokainen käyttäjä saa oman PIN-koodin (RFID-kulkukortti ja RF-kaukosäädinavaimenperä saatavana lisävarusteena) 500 aika- ja päiväysleimalla merkittyä historiatapahtumaa Akun käyttöikä viisi vuotta useimmissa wlsn-laitteissa EN , luokka 2

5 2 Järjestelmän yleiskuvaus Easy Series -käyttölaite Käyttölaite yhdistää ääni- ja kuvatiedot. Läsnäolotunnistin Korkealaatuinen, monivärinen kuvakenäyttö Erikoistoimintojen näppäimet Integroitu kaiutin Sisäänrakennettu mikrofoni Sisäänrakennettu RFID-etälukija Helppokäyttöinen tietopainike Integroitu vesivaaka tekee asennuksesta helppoa Erikoispainikkeet [1+2] poliisi-, palo- tai sairashälytyksen antamiseen. Muilla painikkeilla voidaan siirtyä huoltotilaan [3], ottaa äänimerkit käyttöön tai poistaa ne käytöstä [4] ja säätää äänenvoimakkuutta [5]. Tällä painikkeella avataan ohjevalikko. Painikkeella voidaan myös virittää järjestelmä. Käyttölaite havaitsee käyttäjän läsnäolon. Jos järjestelmä havaitsee ongelmia käyttäjän ollessa muualla, käyttölaite ilmoittaa niistä käyttäjälle heti, kun hän lähestyy järjestelmää. Integroitu kaiutin opastaa käyttäjää hänen omalla äidinkielellään. Kiinteä mikrofoni mahdollistaa kaksisuuntaisen ääniyhteyden. Sisäisellä RFID-etälukijalla järjestelmä voidaan kytkeä käyttöön tai poistaa käytöstä, vaientaa hälytys ja avata käyttäjävalikko.

6 6 2 Järjestelmän yleiskuvaus Easy Series -näyttö ilmoittaa, että järjestelmä ei ole toiminnassa järjestelmässä on ongelma ainakin yksi vyöhyke on viallinen poistumisviive on meneillään. järjestelmä on toiminnassa (valvottu) järjestelmä on toiminnassa (valvomaton) palo- tai murtohälytys (järjestelmä ei ole toiminnassa) palo- tai murtohälytys (järjestelmä on toiminnassa)

7 2 Järjestelmän yleiskuvaus Keskus ja laitteet: Äänimoduuli Ohjelmointiavain Varkaudenestokytkin Virtalähde Käyttölaite Käyttölaite ja etätunnistin

8 8 2 Järjestelmän yleiskuvaus Easy Series -keskus ja laitteet: Keskus Easy Series -keskus on tarkoitettu pienyrityksiin ja asuinrakennuksiin. Järjestelmää voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, kuten murto-, palo- ja sairashälytysten tekemiseen. Etätunnistin ja kulkukortti Järjestelmää voidaan ohjata käyttäjäkohtaisella kulkukortilla. Käyttölaite Lisätietoja on kohdassa Käyttölaite sivulla 5. Puhemoduuli Äänimoduulissa on kaikki puheviestit käyttömaan kielellä. Saatavana yli 20 kielellä.

9 2 Järjestelmän yleiskuvaus 9 Ohjelmointiavain Lataa ohjelmointitietoja. Ohjelmointiavaimella voit nopeasti ohjelmoida ominaisuuksiltaan samanlaisia järjestelmiä esimerkiksi suurissa projekteissa ja tietojen varmuuskopioinnissa. Suojauskytkin Yhdistetty varkaudenestokytkin havaitsee, kun kotelo on auki tai jos kotelo irrotetaan seinästä. Sisältää johdinsilmukan, jonka avulla voidaan käyttää useampia kytkimiä. Virtalähde Johdollinen VAC -virtalähde kiinteään ensisijaiseen virtalähteeseen.

10 10 2 Järjestelmän yleiskuvaus 2.3 Langattomat Easy Series -laitteet: wlsn-keskitin (RF-lähetin) wlsn-keskitin tukee enintään 32 wlsn-vyöhykettä sekä neljää wlsn-lähtöä ja 20 kaukosäädinavaimenperää eikä siinä ole ulkoista antennia. Pienen koon ansiosta se sulautuu huomaamattomasti asuintiloihin. wlsnkaukosäädinavaimenperä Pienikokoisella, langattomalla, 5-painikkeisella kaukosäädinavaimenperällä järjestelmä viritetään ja kytketään pois. Lisäksi säätimessä on paniikkitoiminto. Siinä on myös hyötytoimintoja, kuten autotallin ovien ja valojen ohjaus. Kaksi merkkivaloa ilmoittavat keskuksen tilan. Lisäksi siinä on taskulamppu. wlsn-asennustyökalu wlsn-vianmääritystyökalu helpottaa wlsn-laitteiden parhaan asennuspaikan valitsemista. Se lukee signaalin voimakkuuden sekä mittaa signaali kohina-suhteen ja datavirheet. wlsn-lasirikkotunnistin wlsn-lasirikkotunnistin hyödyntää kaksoisakustiikkatekniikkaa. Äänisignaali ja paineaalto määrittävät, onko lasi rikki. Sen tunnistusetäisyys on enintään 7,6 metriä. Sitä ei ole pakko kiinnittää suoraan lasiin, joten se voidaan sulauttaa asuintilan sisustukseen.

11 2 Järjestelmän yleiskuvaus 11 Passiivista infrapunaa käyttävä wlsn-liiketunnistin Huippulaatuisessa, eläinten läsnäolon tunnistavassa passiivista infrapunaa käyttävässä wlsnliiketunnistimessa on erinomaiset tunnistusominaisuudet, sen peittoalue on 12 x 12 metriä. Tunnistinta ei tarvitse säätää, joten sitä ei voi kohdistaa väärin. wlsn-kaksoisliiketunnistin MW/PIR Huippulaatuinen, eläinten läsnäolon tunnistava wlsn-kaksoisliiketunnistin PIR/MW hyödyntää kahta tunnistustekniikkaa vaikeissa ympäristöissä. Sillä on erinomaiset tunnistusominaisuudet, ja sen peittoalue on 11 x 11 metriä. Tunnistinta ei tarvitse säätää, joten sitä ei voi kohdistaa väärin. wlsn-sireeni (sisätila) 85 db:n wlsn-sisäsireeni antaa paikallisen hälytyksen asiakkaille ja pelottaa tunkeilijat. Järjestelmä ohjaa sitä kaksisuuntaisesti RF-tekniikalla, ja se voidaan sulauttaa asuintilan sisustukseen.

12 12 2 Järjestelmän yleiskuvaus 2.3 Langattomat Easy Series -laitteet: wlsn-relemoduuli 2 A/28 V wlsn -relemoduulissa (DC/AC) on yksi vyöhyketulo valvonta- ja hyötylaitteille. Liitettyjä laitteita (esimerkiksi autotallin ovia, valoja) voidaan ohjata wlsn-kaukosäädinavaimenperällä ja/tai tapahtumien (esimerkiksi hälytykset) perusteella. wlsn-savunilmaisin wlsn-savunilmaisin havaitsee savun optisesti. Siinä on testausta helpottava yksinkertainen testitoiminto. Integroitu summeri hälyttää, jos laite havaitsee tulipalon. wlsn inertiatunnistin wlsn-inertiatunnistin havaitsee ovien tai ikkunoiden avaamisen tai niihin kohdistuvat hyökkäyksen. Tunnistimeen voidaan ohjelmoida kaksi herkkyysvaihtoehtoa. Magneetti voidaan asentaa joko tunnistimen vasemmalle tai oikealle puolelle. Tunnistimen voi sulauttaa huomaamattomasti asuintilojen sisustukseen.

13 2 Järjestelmän yleiskuvaus 13 wlsn-ovi-/ikkunakosketin wlsn-ovi-/ikkunakoskettimessa on kaksi kielikosketinta, jotka valvovat ovia ja ikkunoita. Siinä on lisävyöhykelähtö toisen koskettimen liittämiseen. Magneetti voidaan asentaa joko tunnistimen vasemmalle tai oikealle puolelle. wlsn Mini -ovi-/ ikkunakosketin wlsn Mini -ovi-/ikkunakoskettimessa on kaksi kielikosketinta, jotka valvovat ovia ja ikkunoita. Magneetti voidaan asentaa joko tunnistimen vasemmalle tai oikealle puolelle. Erittäin pienen koon ansiosta se sulautuu huomaamattomasti asuintiloihin. Upotettu wlsn-ovi-/ ikkunakosketin Upotettu wlsn-ovi-/ikkunakosketin valvoo ovia ja ikkunoita huomaamattomasti. Se asennetaan ovien, ikkunoiden tai niiden raamien sisälle.

14 3 Hälytysten lähetys Eri hälytysilmoitustapoja: Digitaalivalitsin Tekstiviestillä Äänivalitsin Varoituslaitteet Valvontakeskus Matkapuhelin Puhelin Summeri/vilkkuvalo

15 3 Hälytysten lähetys 15 Eri hälytyslähetystapoja: Digitaalivalitsin Digitaalivalitsin lähettää raportteja valvontakeskukseen. Vastaanotetun raportin mukaan valvontakeskus ryhtyy aiemmin määritettyihin toimiin. Tuetut valitsinmuodot ovat SIA, Contact ID ja Fast Format. Ethernet-raportointi on mahdollista C900TTL-Evalitsinsignaalin sieppausmoduulilla. Äänivalitsin Tätä muotoa käytetään, kun raportointi edellyttää valmiiksi määritetyn ääniviestin toimittamista puhelimitse. Toimintoa voi käyttää sekä valvontakeskuksen raportoinnissa että henkilökohtaisissa viesteissä. Henkilökohtaiset tekstiviestit (SMS) Määrittämisen jälkeen henkilökohtainen viestimuoto voi ilmoittaa sinulle hälytyksistä, järjestelmän ongelmista ja siitä, kun järjestelmä viritetään tai kytketään pois. Summeri/vilkkuvalo Nämä varoituslaitteet ilmoittavat, kun suojatusta kiinteistöstä on annettu murto- tai palohälytys. Lisäominaisuutena hälytysten lähetys Lisäominaisuutena on saatavana hälytysten lähetys Ethernet- ja GSM-verkon välityksellä.

16 4 Väärien hälytysten ehkäiseminen Eri tapoja väärien hälytysten ehkäisemiseen: Asteittaiset kuulutukset Jos valvotulle alueelle tunkeudutaan, ilmoitus hälytyksen antamisesta kuuluu asteittain suurenevalla äänenvoimakkuudella. Järjestelmä lisää käyttölaitteen äänenvoimakkuutta, vaihtaa näytön animaation ja lopulta aktivoi varoituslaitteet, ennen kuin todellinen hälytysraportti lähetetään valvontakeskukseen (käyttäjä voi silti keskeyttää tai peruuttaa raportin) Useita valvontakenttiä (eli jaksoittainen vahvistus) Kun kaksi tai useampi tuloanturi aktivoituu tietyn ajan kuluessa, murtohälytys on vahvistettu: Jos esimerkiksi sekä ovi- että liiketunnistin käynnistää hälytyksen, järjestelmä lähettää vahvistetun hälytyksen raportin (muussa tapauksessa lähetetään vahvistamaton raportti). Älykäs uhan arviointi Ohjauskeskus arvioi uhkia käytetyn suojaustason, tulolaitetyyppien, tulotilojen ja kertyneiden virhetietojen pohjalta. Jos uhka ylittää määritetyn tason, järjestelmä lähettää vahvistetun hälytyksen raportin (muussa tapauksessa lähetetään vahvistamaton raportti). Kaksisuuntainen äänivahvistus Hälytystilanteessa voidaan käyttää kaksisuuntaista ääniyhteyttä. Lisätietoja on sivulla 17.

17 4 Väärien hälytysten ehkäiseminen 17 Kaksisuuntainen ääniyhteys: Käyttölaitteissa on kaiutin ja mikrofoni. Näiden komponenttien ansiosta käyttäjä ja valvontakeskus voivat sekä kuunnella kiinteistöä että puhua sinne. Sekä äänivahvistus että henkilökohtainen viestintä on mahdollista. Kun kaksisuuntainen ääniyhteys on muodostettu, etäkäyttäjä voi kuunnella ja puhua kullekin mukaan liitetylle valvontakeskukselle. Hälytys 2 Kuuntelu 3 Puhe Integroitu valitsin Sisäänrakennettu mikrofoni Integroitu kaiutin Esimerkki: 1 Ohjauskeskus välittää annetun hälytyksen vastaanottavalle asemalle. 2 Valvontakeskuksen henkilökunta kuuntelee kiinteistöä ja erottaa väärät hälytykset aidoista. 3 Henkilökunta on puheyhteydessä kiinteistöön. Jos hälytys on annettu vahingossa, käyttäjät voivat vahvistaa käyttöoikeutensa aiemmin määritetyillä koodeilla. Käyttäjät voivat myös kuunnella kiinteistöään milloin tahansa puhelimen välityksellä (toimii kuten itkuhälytin).

18 5 Ominaisuudet ja edut wlsn Ominaisuudet Etu asennuksessa Etu käytössä Ei johtoja Nopea ja helppo asennus Pienemmät asennuskustannukset Ei reikiä seiniin tai kattoon Huomaamaton asennus 868 MHz:n suojattu kaista (EMEA) Erittäin luotettava (muut RFjärjestelmät eivät aiheuta häiriöitä) Kilpailuetu Erittäin luotettava Muut RF-järjestelmät eivät aiheuta häiriöitä (esimerkiksi itkuhälyttimet, langattomat puhelimet) Monikanavakäyttö (8 kanavaa) Järjestelmän parempi kestävyys Alhaisempi huoltotarve Parempi luotettavuus - ja järjestelmän kestävyys (naapurin RF-hälytysjärjestelmä ei aiheuta häiriöitä) Kaksisuuntainen lähetys Asennus sujuu helposti Parempi turvallisuus, kestävyys ja luotettavuus Parempi turvallisuus, kestävyys ja luotettavuus. Kaukosäädinavaimenperän merkkivalot takaavat luotettavan toiminnan Automaattinen määritys Signaalin voimakkuuden ilmaisin Ohjelmointi ja määritys sujuu helposti ja nopeasti Nopea ja helppo RF-signaalin voimakkuuden vahvistus ennen asentamista Asennus sujuu helposti Pienemmät asennuskustannukset Luotettavuus Langattomat lähtölaitteet Muita yrityssovelluksia ja mahdollisuuksia Kilpailuetu Hyöty- ja valvontasovellusten hallinta kaukosäädinavaimenperällä (esimerkiksi autotallin ovet ja valaistus) Pariston käyttöikä jopa 5 vuotta Järjestelmä säilyy luotettavana pitkään Vähemmän valvontayrityksen käyntejä ja alhaisemmat kustannukset

19 19 Ohjauslaite Ominaisuudet Etu asennuksessa Etu käytössä Innovatiivinen suunnittelu Kilpailuetu Soveltuu sisustukseesi Sulautuu täydellisesti asuintiloihin Korkealaatuinen, monivärinen, kuvakepohjainen, tekstitön näyttö Kilpailuetu Helppo käyttää Parempi kokonaiskuva Yksinkertainen käyttää Integroitu RFIDetälukija Edullinen Nopea- ja helppokäyttöinen järjestelmä Ei kustannuksia lisälaitteista Ei muistettavaa koodia Korkeatasoinen turvallisuus Integroitu liiketunnistin Kilpailuetu Näppäimistö antaa tärkeitä järjestelmätietoja heti, kun käyttäjä lähestyy sitä Kiinteä mikrofoni ja kaiutin Kaksisuuntainen äänivahvistus Välitön apu vastaanottavasta asemasta Yksinkertainen hälytysten vahvistus Äänituki omalla äidinkielelläsi Yksinkertainen valikko Helppo käyttää Käyttölaitteen äänetön toiminto Ei häiritsevää sisääntuloviiveen ilmoitusta, esimerkiksi makuuhuoneessa

20 20 5 Ominaisuudet ja edut Käyttö Ominaisuudet Etu asennuksessa Etu käytössä Kulkukortti Erittäin turvallinen Jos yksi häviää, sen voi korvata toisella Helppo käyttää Yksi painike Nopea viritys Ohjevalikon avauspainike Täysin etäohjattavissa puhelimitse Nopea käyttötuki loppukäyttäjille Helppo pitää kunnossa Etäohjaus ja -käyttö Yksittäisten tekstien tallennus vyöhykkeille ja lähdöille Helppo käyttää Yhden painikkeen järjestelmätesti Pienemmät huoltokustannukset Tehosuojaus Avoimien vyöhykkeiden ohittamismahdollisuus Mukautettu suojaus Mukautettavissa asiakkaan tarpeiden mukaan

21 Ominaisuudet ja edut 21 Asennus Ominaisuudet Etu asennuksessa Etu käytössä Integroitu vesivaaka Näppäimistön asennus vaakasuoraan taattu 45 :n värilliset liitännät Helppo asentaa Optimaaliset johdotusmahdollisuudet Peitetty piirilevy Ei johtojen aiheuttamia oikosulkuja Helppo asentaa kannen yksityiskohtaisten ohjeiden avulla EMV-suojaus Ohjelmointi Ominaisuudet Etu asennuksessa Etu käytössä Ohjelmointi puhelimen tai kannettavan tietokoneen avulla paikan päällä tai etäyhteydellä Etäohjelmointi ja -huolto Etätuki paikan päällä oleville teknikoille Nopea ja helppo ohjelmointi Säästää rahaa Nopea tuki häiriötilanteissa Ohjelmointi ja ROMpäivitysavaimet Isojen projektien ja useiden keskusten vaivaton ohjelmointi Tietojen varmuuskopiointi Pienemmät ohjelmointikustannukset Automaattinen asetusten määritys maatunnuksen avulla Maakohtaiset asetukset valmiiksi ohjelmoitu Lisäohjelmointi tarpeen vain harvoin Pienemmät ohjelmointikustannukset

22 22 5 Ominaisuudet ja edut Väärien hälytysten ehkäisy Ominaisuudet Etu asennuksessa Etu käytössä Väärien hälytysten ehkäisyominaisuudet (lisätietoja on sivulla15) Tyytyväinen asiakas Vähemmän vääriä hälytyksiä Suurempi luottamus järjestelmään Hälytyksen lähetys Ominaisuudet Etu asennuksessa Etu käytössä Integroitu äänivalitsin Ei lisäkustannuksia Ei kustannuksia lisälaitteista Hälytysten lähetys yksittäisiin kohteisiin, esimerkiksi ystäville tai naapureille Integroidut digitaaliset valitsinmuodot: SIA, Fast Format, Contact ID Lähes kaikki vastaanottavat asemat tunnistavat lähetykset Ei lisäkustannuksia Ei kustannuksia lisälaitteista Henkilökohtaiset tekstiviestit (SMS) Kilpailuetu Ei kustannuksia lisälaitteista Ei kustannuksia lisälaitteista Hälytysilmoitus milloin ja missä tahansa GSM (lisävaruste) Ei edellytä tavallista puhelinta Ei edellytä tavallista puhelinta Ethernet (lisävaruste) Edullinen viestien lähetys

23 6 Ohjelmoiminen ja käyttäminen 23 Easy Series -asennusvalikon rakenne: 1 Määritä kellonaika ja päivämäärä 1 2 Täydellinen järjestelmätesti Järjestelmän kunnossapito 3 Järjestelmätesti 4 Tapahtumahistoria 5 Nollaa järjestelmä 6 Langaton määritys 2 1 Vaihda asentajan tunnuskoodi Käyttäjävalikko 2 Vaihda pääkäyttäjän koodi 1 Pisteet Koodi 3 Perusohjelmointi 2 3 Raportin kokoonpano Lähdön ohjelmointi 4 Maakoodi 4 2 Kirjoita kohteen nro Erikoisohjelmointi 5 1 Puhu Kaksisuuntainen ääniyhteys 2 Kuuntele 6 1 Kirjaa tilan kuvaus Tallenna 2 Kirjaa soita huoltoon -viesti 7 1 Siirrä tiedot avaimesta rikosilmoitinkeskukseen Ohjelmointiavain 2 Siirrä tiedot rikosilmoitinkeskuksesta avaimeen

24 Bosch Security Systems Lisätietoa on osoitteessa Bosch Sicherheitssysteme GmbH, 2006 Oikeus muutoksiin pidätetään Painettu Saksassa 04/06 Printer AS-OT-fi-55_ _01

Easy Series -rikosilmoitinkeskusten. Tekninen opas

Easy Series -rikosilmoitinkeskusten. Tekninen opas Easy Series -rikosilmoitinkeskusten Tekninen opas Sisällysluettelo 3 1. Perustiedot 2. Järjestelmän yleiskuvaus 5 2.1 Easy Series -käyttölaite 6 Easy Series -näytön tilat 7 2.2 Keskus ja laitteet 10 2.3

Lisätiedot

Pois kytketty. Easy Series -rikosilmoitinkeskus Turvallisuutta helposti nyt mukana wlsn* * langaton LSN (Local Security Network)

Pois kytketty. Easy Series -rikosilmoitinkeskus Turvallisuutta helposti nyt mukana wlsn* * langaton LSN (Local Security Network) Pois kytketty Easy Series -rikosilmoitinkeskus Turvallisuutta helposti nyt mukana wlsn* * langaton LSN (Local Security Network) 2 Turvallisuus on tärkeintä Haluat tietenkin parasta mahdollista suojaa kodillesi

Lisätiedot

Kaikki testattu. Easy Series -rikosilmoitinkeskus Turvallisuutta helposti nyt mukana wlsn* * langaton LSN (Local Security Network)

Kaikki testattu. Easy Series -rikosilmoitinkeskus Turvallisuutta helposti nyt mukana wlsn* * langaton LSN (Local Security Network) Kaikki testattu Easy Series -rikosilmoitinkeskus Turvallisuutta helposti nyt mukana wlsn* * langaton LSN (Local Security Network) 2 Tehokas ja yksinkertainen rikosilmoitinkeskus Tehokkaan rikosilmoitinkeskuksen

Lisätiedot

Pois kytketty. Easy Series Rikosilmoitinkeskus - Turvallisuutta helposti

Pois kytketty. Easy Series Rikosilmoitinkeskus - Turvallisuutta helposti Pois kytketty Easy Series Rikosilmoitinkeskus - Turvallisuutta helposti Turvallisuus on tärkeintä Haluat tietenkin parasta mahdollista suojaa kodillesi tai pienyrityksellesi. 2 Easy Series -rikosilmoitinkeskus

Lisätiedot

wlsn* kaksisuuntainen langaton verkko Nopeaa ja luotettavampaa turvallisuutta * langaton LSN (Local Security Network)

wlsn* kaksisuuntainen langaton verkko Nopeaa ja luotettavampaa turvallisuutta * langaton LSN (Local Security Network) wlsn* kaksisuuntainen langaton verkko Nopeaa ja luotettavampaa turvallisuutta * langaton LSN (Local Security Network) 2 Mikä on wlsn? Bosch Security Systemsin langaton wlsn (Local SecurityNetwork) on usean

Lisätiedot

Easy Series ICP-EZM2 v3 Programming Addendum. v3 Liite

Easy Series ICP-EZM2 v3 Programming Addendum. v3 Liite Easy Series ICP-EZM2 v3 Programming Addendum fi v3 Liite Easy Series Easy Series (ICP-EZM2) v3 -ohjelmointiliite fi 3 1 Easy Series (ICP-EZM2) v3 -ohjelmointiliite Tämä asiakirja sisältää täydentäviä

Lisätiedot

Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet

Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet Havaitseminen on ensimmäinen vaihe kodin tai yrityksen ja niiden seinien sisällä olevien ihmisten ja omaisuuden suojelemisessa.

Lisätiedot

TTA Finland Oy Tuotekatalogi GSM-ohjaimet Hirvialhonkatu 3 1.1.2009 37830 Viiala www.ttafinland.fi urakointi@ttafinland.fi p.

TTA Finland Oy Tuotekatalogi GSM-ohjaimet Hirvialhonkatu 3 1.1.2009 37830 Viiala www.ttafinland.fi urakointi@ttafinland.fi p. TTA Finland Oy Tuotekatalogi GSM-ohjaimet Hirvialhonkatu 3 1.1.2009 37830 Viiala www.ttafinland.fi urakointi@ttafinland.fi p. +358 440 410 344 Malli Kuvaus Kuva Hinta (EUR) GsmAlarm-220 GsmAlarm-220 14

Lisätiedot

Mökkiautomaatio StarterKit

Mökkiautomaatio StarterKit Mökkiautomaatio StarterKit Tervetuloa DEFA:n mökkiautomaatiojärjestelmän käyttäjäksi Tämän StarterKit:n avulla on helppo aloittaa mökkiautomaatiojärjestelmän käyttö. Tässä pikaohjeessa on kerrottu miten

Lisätiedot

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin PTZ-kamera, joka on suunniteltu sopimaan täydellisesti kaikkialle Kun kiinteä minidome-kamera ei riitä, mutta perinteinen PTZ-kamera on turhan

Lisätiedot

1.1. Järjestelmän käynnistys

1.1. Järjestelmän käynnistys 1.1. Järjestelmän käynnistys 1. Käyttölaitteen käynnistys Kytke verkkojännite keskuksen virtalähteeseen ja odota noin yksi minuutti. Jos käyttölaitteessa ei ole merkkivaloja tai näytössä on teksti keybus

Lisätiedot

Turvallisuus. Kodin suojaaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Hälytinjärjestelmä S3b-SV IP HD kameralla

Turvallisuus. Kodin suojaaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Hälytinjärjestelmä S3b-SV IP HD kameralla Turvallisuus Kodin suojaaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Hälytinjärjestelmä S3b-SV IP HD kameralla S3b -SV GSM Hälytinjärjestelmä Sopii kotiin ja pienyrityksiin. Vaatii SIM -kortin 1 Suojaa

Lisätiedot

Hälytinjärjestelmä GSM Touch

Hälytinjärjestelmä GSM Touch Hälytinjärjestelmä GSM Touch Hälytinjärjestelmä GSM Touch GSM, SMS, RFID V2.3 2013 Ominaisuudet Etupaneeli Tukee 10 kaukosäädintä Tukee 50 langatonta sensoria Tukee 50 kulkunappia Toimii matkapuhelinverkossa

Lisätiedot

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE Sivu 2/8 Johdanto Tämä ohje on tarkoitettu helpottamaan Infinite Prime keskuksen ohjelmallista käyttööottoa. Syötä Infinite Prime keskukseesi tässä ohjeessa luetellut

Lisätiedot

Plena-yleisäänentoistoja -äänievakuointijärjestelmä Nopein reitti turvaan

Plena-yleisäänentoistoja -äänievakuointijärjestelmä Nopein reitti turvaan Plena-yleisäänentoistoja -äänievakuointijärjestelmä Nopein reitti turvaan 2 Plena-yleisäänentoisto- ja -äänievakuointijärjestelmä Nopein reitti turvaan Plena-yleisäänentoisto- ja -äänievakuointijärjestelmä

Lisätiedot

Easy Series. Käyttöopas. Rikosilmoitinkeskus

Easy Series. Käyttöopas. Rikosilmoitinkeskus Easy Series FI Käyttöopas Rikosilmoitinkeskus Easy Series Käyttöopas Käyttölaitteen käyttö Käyttölaitteen käyttö Näytön tilat Näyttö Järjestelmä on pois kytketty. Hälytystilaa tai häiriötä ei ole. Voit

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

Mukauta kuuntelukokemustasi kotona

Mukauta kuuntelukokemustasi kotona Maakohtainen myyntiesite Suomi () Langattomat AudioBoost-TV-kuulokkeet 15 mm:n elementit / suljettu takaosa Nappikuuloke SSC5001/10 Mukauta kuuntelukokemustasi kotona Kevyillä ja langattomilla SSC5001

Lisätiedot

Doro Care Electronics vahvistin puhelimet ja apuvälineet

Doro Care Electronics vahvistin puhelimet ja apuvälineet Voi olla, etten enää pysty tekemään kaikkea, mitä haluaisin yhtä helposti kuin ennen, mutta kun saan vähän apua, aion vielä yrittää tehdä yhtä ja toista! Doro Care Electronics vahvistin puhelimet ja apuvälineet

Lisätiedot

Elotec Ajax. Aloitus

Elotec Ajax. Aloitus Elotec Ajax Aloitus Onnittelut uudelle Elotec Ajax järjestelmällesi! Tervetuloa uuden sukupolven hälytysjärjestelmän pariin. Uusi langaton teknologia mahdollistaa etäisyyksiä jopa 2000metriin saakka avoimissa

Lisätiedot

Pikaohje Konftel 55Wx

Pikaohje Konftel 55Wx SUOMI Pikaohje Konftel 55Wx Konftel 55Wx on neuvotteluyksikkö, jonka voi kytkeä pöytäpuhelimeen, matkapuhelimeen ja tietokoneeseen. Se muuntaa viestintälaitteesi neuvottelupuhelimiksi varustettuna Konftelin

Lisätiedot

Professional-sarjan liiketunnistin tietää, milloin hälytys on laukaistava ja milloin taas ei.

Professional-sarjan liiketunnistin tietää, milloin hälytys on laukaistava ja milloin taas ei. Professional-sarjan liiketunnistin tietää, milloin hälytys on laukaistava ja milloin taas ei. Monipisteinen peittämisen tunnistus ja integroitu suihkeen havainnointi! Uskomattomat Bosch-tekniikat parantavat

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet Metis -tuoteperhe metis -tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja GSM-valvonta- ja ohjauslaitteita. Ne voivat lähettää viestejä ilmaisimien ja antureiden tilan

Lisätiedot

Bosch CCS 800 Ultro -keskustelujärjestelmä Lisää innovaatiota...

Bosch CCS 800 Ultro -keskustelujärjestelmä Lisää innovaatiota... Bosch CCS 800 Ultro -keskustelujärjestelmä Lisää innovaatiota... 2 CCS 800 Ultro -keskustelujärjestelmä...joustavalla, kaikenkattavalla kokousjärjestelmällä Ainutlaatuinen, sisäänrakennettu digitaalinen

Lisätiedot

VERSA. monipuolinen hälytinkeskus. Versa

VERSA. monipuolinen hälytinkeskus. Versa VERSA monipuolinen hälytinkeskus VERSA on nykyaikainen hälytinkeskus. Edullinen VERSA soveltuu suurenkin kohteen järjestelmäksi. Keskukseen sopii laaja valikoiman langattomia ilmaisimia. Hälytyksensiirto

Lisätiedot

Professional-sarjan liiketunnistimet

Professional-sarjan liiketunnistimet 1 Professional-sarjan liiketunnistimet tietävät, milloin hälytys on laukaistava ja milloin taas ei. Monipisteinen peittämisen tunnistus ja integroitu suihkeen havainnointi! 2 Kehittynyt anturien tietojen

Lisätiedot

Asennusohje. EasyLine GSM

Asennusohje. EasyLine GSM Asennusohje EasyLine GSM Laitteen kuvaus EasyLine GSM on puhelinlijasimulaattori, joka simuloi analogista PSTN linjaa GSM verkossa ja sitä voidaan käyttää ContactID protokollan lähettämiseen hälytinjärjestelmiltä.

Lisätiedot

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis -tuoteperhe metis -tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja GSM-valvonta- ja ohjauslaitteita. Ne voivat lähettää viestejä ilmaisimien ja antureiden tilan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE

TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE SO-3393 (Mifare ) Tyylikkäästi muotoiltu etälukija taustavalaistulla kosketusnäppäimistöllä. MIFARE tyyppisille etälukutunnistimille. Vihreä, keltainen tai punainen

Lisätiedot

LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin.

LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin. LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin. 2 LC4-laajakulmakattokaiutin Pieni koko, laatu ja ainutlaatuinen peittoalue ff Alan laajin avauskulma vähentää tarvittavien kaiuttimien

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin 2 Modulaarinen kattokaiutin Suunniteltu helppoon asennukseen Sopii melkein kaikkiin kattotyyppeihin Innovatiivinen modulaarirakenne Helppo

Lisätiedot

Blue Line -liiketunnistimet Tieto on valtaa

Blue Line -liiketunnistimet Tieto on valtaa Blue Line -liiketunnistimet Tieto on valtaa Turvallisuutta, johon voit luottaa Blue Line Gen 2 -liiketunnistimet Järjestelmien on oltava luotettavia, onpa suojauksen kohteena sitten koti, jälleenmyyntiliike

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö FIN

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö FIN FIN Ominaisuudet ASA-30:tä voidaan käyttää joko hälytysjärjestelmään liitettynä lisäsireeninä tai itsenäisenä sireeninä, joka on liitettyä kaukosäätimeen ja/tai langattomiin tunnistimiin. - Langaton yhteys

Lisätiedot

Paristokäyttöiset palovaroittimet ovat yksinkertaisin sekä edullisin paloturvallisuuslaite

Paristokäyttöiset palovaroittimet ovat yksinkertaisin sekä edullisin paloturvallisuuslaite Kotihälyttimet Paristokäyttöiset palovaroittimet ovat yksinkertaisin sekä edullisin paloturvallisuuslaite asunnoissa. Turvallisuustaso lisääntyy kytkemällä palovaroittimet yhteen ja mielellään keskukseen

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys Siitek Security Oy:n JM -hinnasto. Tarvikkeet & GSM -tuotteet. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Tämä hinnasto on toistaiseksi voimassa ja Siitek Security Oy pidättää oikeuden hinnan muutoksiin. Kaikki

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

DS7400XiV4-FI-rikosilmoitinkeskus

DS7400XiV4-FI-rikosilmoitinkeskus -rikosilmoitinkeskus Julkaisutiedot Huhtikuu 2005 Julkaisutiedot laiteohjelmiston versiolle 4.10 Tavaramerkit Cobox on Lantronixin tavaramerkki. 1.0 Etäohjelmoinnin yhteensopivuus Käytä RPS-INT L:n versiota

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA.

telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA. telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA. LANGATON KUTSUJÄRJESTELMÄ TURVALLISUUTTA JA HUOLETTOMUUTTA Rouva Niemi Huone 25 22:15 MISSÄ ROUVA NIEMI ON? HÄLYTYS 1 2? Ilman Ascom

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

Kotona kuten ennenkin.

Kotona kuten ennenkin. hea l t h pe rato r Kotona kuten ennenkin. OMAseniori-palvelussa olen kokenut parhaimpana sen, että saan tarvitsemaani tietoa äitini päivän aktiivisuudesta ja unen rytmistä. Yksinasuvan 92 -vuotiaan äidin

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

Pikaopas Malli: Denver SW-160

Pikaopas Malli: Denver SW-160 Versio: 2018-09-25 Pikaopas Malli: Denver SW-160 Yleiskatsaus 1. Näyttö 2. Toimintonäppäimet 3. Sykeanturi 4. Latauslevy Tuotteen lataaminen 1. Yhdistä mukana tuleva latauskaapeli tietokoneesi USB-porttiin

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Ennen ensimmäistä käyttökertaa

Pakkauksen sisältö. Ennen ensimmäistä käyttökertaa FIN Pakkauksen sisältö 1 x lemmikeille immuuni PIR-liiketunnistin 1 x kannake 1 x käyttöohje ASA-40 on tehokas langaton lemmikeille immuunin PIR-liiketunnistin. Liiketunnistin ei laukaise hälytystä, kun

Lisätiedot

GSM robottimodeemi GSM-4S KÄYTTÖOHJE

GSM robottimodeemi GSM-4S KÄYTTÖOHJE GSM robottimodeemi GSM-4S KÄYTTÖOHJE 1. GSM-4 MODULIN OMINAISUUDET Analogisen puhelinlinjan simulointi GSM yhteyden avulla mahdollistaa hälytyksen siirron kohteesta silloinkin kun puhelinlinjassa on vikaa

Lisätiedot

WT-1010. KÄYTTÖOHJE WT-1010_käyttöohje_080714.pdf. GSM-välitin hälytysjärjestelmille

WT-1010. KÄYTTÖOHJE WT-1010_käyttöohje_080714.pdf. GSM-välitin hälytysjärjestelmille KÄYTTÖOHJE WT-1010 GSM-välitin hälytysjärjestelmille WT-1010 on langaton laite, jonka avulla voidaan varmistaa hälytysjärjestelmien analogisten puhelinlinjojen (PSTN) toiminta GSM-verkkoa käyttäen. Laite

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019

Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019 Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019 Turvapuhelin Turvapuhelin asennetaan kodissa keskeiselle paikalle, siinä on herkkä kaiutin ja mikrofoni, jonka avulla ääni kuuluu

Lisätiedot

Maxon CM10. CB-puhelin

Maxon CM10. CB-puhelin Maxon CM10 CB-puhelin 1 Sisällysluettelo Spesifikaatiot...3 Yleiset...3 Vastaanotin...3 Lähetin...3 Säätimet ja käyttö...4 Etupaneeli...4 Takapaneeli...5 Mikrofoni...6 Asennus...6 Pääyksikön asennus...6

Lisätiedot

Radiokanta KI RF Verkkokäyttöisten KAMIC Installation KI sarjan palovaroittimien langattomaan yhteenliitäntään Snro: 7111999

Radiokanta KI RF Verkkokäyttöisten KAMIC Installation KI sarjan palovaroittimien langattomaan yhteenliitäntään Snro: 7111999 Radiokanta KI RF Verkkokäyttöisten KAMIC Installation KI sarjan palovaroittimien langattomaan yhteenliitäntään Snro: 7111999 SuperSafe tekniikalla luotettavuuden ja turvallisuuden parantamiseksi. Johdanto

Lisätiedot

Porttipuhelimen toiminta.

Porttipuhelimen toiminta. Porttipuhelimen toiminta. Kun vieras saapuu, valitsee hän sinun kutsupainikkeesi porttipuhelimesta. Jonka jälkeen puhelimesi soi. Sinulla on sek. puheaikaa henkilön kanssa joka kutsun lähetti. Jos haluat

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet Pinta-asennettava ovikoje yhden painikkeen moduulilla 1266 65/66/67 Pinta-asennettava ovikoje kolmen painikkeen moduulilla 1267 65/66/67 Pinta-asennettava ovikoje 2 x kolmen painikkeen

Lisätiedot

Easy Series. Asennusopas. Rikosilmoitinkeskus

Easy Series. Asennusopas. Rikosilmoitinkeskus Easy Series FI Asennusopas Rikosilmoitinkeskus Easy Series (ICP-EZM2) Asennusopas Sisällysluettelo Sisällysluettelo. Pikaohje.... Järjestelmän yleiskatsaus....2 Käyttölaitteen yleiskatsaus.... Peruskäyttöohjeet...4.4

Lisätiedot

Pikakäyttöopas iconnect

Pikakäyttöopas iconnect Sector Alarm Oy Esterinportti 2 00240 Helsinki Puh. 0207 345 000 info@sectoralarm.fi sectoralarm.fi Y-tunnus 0667761-0 Pikakäyttöopas iconnect Tärkeimmät käyttöominaisuudet keskusyksiköltä ja näppäimistöltä

Lisätiedot

Käyttöohje. Järjestelmä: Sector Alarm TC

Käyttöohje. Järjestelmä: Sector Alarm TC Käyttöohje Järjestelmä: Sector Alarm TC Tervetuloa Sector Alarmin asiakkaaksi Tämä käyttöohje on tarkoitettu päivittäisen käytön tueksi. Lue ohje läpi niin tiedät kuinka hälytysjärjestelmäsi toimii. Toivomme,

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain Tuotekuvasto 27.7.2006 metis A106 metis on ilmoituksensiirtolaite GSM-verkkoon. Laitteessa on liitännät neljälle ilmaisimelle, ohituskytkimelle, lämpötila-anturille,

Lisätiedot

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE ZEUS4-VD GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE V 1.2 ASENNUS, TOIMINTA JA OHJELMOINTI MAAHANTUOJA: FIN- ALERT ELECTRONICS OY WWW.FINALERT.FI PERUSTIEDOT ZEUS4 - VD on GSM hälytyksensiirtolaite joka

Lisätiedot

Tee ja älä tee Langattomien hälytinlaitteiden asennuksessa

Tee ja älä tee Langattomien hälytinlaitteiden asennuksessa Tee ja älä tee Langattomien hälytinlaitteiden asennuksessa Langaton teknologia - yleiskatsaus Minimoi RF-esteiden määrä kohteessa Este: mikä tahansa joka heikentää/estää RF signaalin kulkua Lähetin 2 estettä

Lisätiedot

Toshiba EasyGuard käytännössä: Portégé M300

Toshiba EasyGuard käytännössä: Portégé M300 Erinomainen ja vankkatekoinen all-in-one-ultrakannettava. Toshiba EasyGuard sisältää monia ominaisuuksia, joiden avulla yritysasiakkaat voivat parantaa tietoturvaansa, tehostaa järjestelmän suojausta ja

Lisätiedot

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI AUTOMAATIO,- VIESTINTÄ,- JA TURVAJÄRJESTELMÄT SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI puh. 0201 550 730 fax. 0201 550 737 e-mail: selamatic@selamatic.fi internet: www.selamatic.fi MIKROPROSESSORIPOHJAISET

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Järjestelmään pystyy tuomaan henkilötiedot muista ohjelmistoista, jolloin riittää vain yhden käyttäjätietorekisterin ylläpito.

Järjestelmään pystyy tuomaan henkilötiedot muista ohjelmistoista, jolloin riittää vain yhden käyttäjätietorekisterin ylläpito. RFID-lukot RFID-lukko sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa on paljon käyttäjiä ja vaihtuvuus on suurta kuten oppilaitokset, sairaalat, kylpylät ja toimistot. Lukot ovat patteritoimisia ja avaimena

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

Näin erikoistunut. kaikkia vaatimuksia. tekniikka ei voi täyttää. Kyllä voi. Pistoliitäntäjärjestelmä

Näin erikoistunut. kaikkia vaatimuksia. tekniikka ei voi täyttää. Kyllä voi. Pistoliitäntäjärjestelmä Näin erikoistunut tekniikka ei voi täyttää kaikkia vaatimuksia. Kyllä voi. Pistoliitäntäjärjestelmä -pistoliitäntäjärjestelmä on jotain aivan ennennäkemätöntä. Perinteinen rakenne Uusi rakenne Jousi Kosketinsilta

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta

Taito Tehdä Turvallisuutta Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä HOME CONTROLLER HOME CONTROLLER HC-0016, HC-WF HELPPOKÄYTTÖINEN KODINOHJAUSJÄRJESTELMÄ Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

EO 130. Langaton Palovaroitin. Käyttö- & Asennusohje

EO 130. Langaton Palovaroitin. Käyttö- & Asennusohje EO 130 Langaton Palovaroitin Käyttö- & Asennusohje Ominaisuudet EO130 on langaton paristokäyttöinen savuun reagoiva palovaroitin. EO130 ei tarvitse ulkoista virtalähdettä ja sopii useimpiin asuinsovelluksiin,

Lisätiedot

GSM robottimodeemi. Versio 4.06. GSM-4 Ohjelma PIKAKÄYTTÖOHJE GDAŃSK

GSM robottimodeemi. Versio 4.06. GSM-4 Ohjelma PIKAKÄYTTÖOHJE GDAŃSK GSM robottimodeemi Versio 4.06 GSM-4 Ohjelma PIKAKÄYTTÖOHJE GDAŃSK 1. GSM-4 MODULIN OMINAISUUDET Analogisen puhelinlinjan simulointi GSM yhteyden avulla mahdollistaa hälytyksen siirron kohteesta silloinkin

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

MINPak Monitori VIANMÄÄRITYS, TARKASTUS JA PAIKANNUS. Ominaisuudet. Ominaisuudet

MINPak Monitori VIANMÄÄRITYS, TARKASTUS JA PAIKANNUS. Ominaisuudet. Ominaisuudet MINPak Monitori Litiumioniakku 5 tunnin jatkuva käyttö ennen uudelleenlatausta. Painikekäyttöliittymä Helppo LED-valojen, lähettimen, näyttöasetusten ja järjestelmän on/ off-toimintojen käyttö. Integroitu

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Välitä viestisi, kaikissa tilanteissa.

Välitä viestisi, kaikissa tilanteissa. Välitä viestisi, kaikissa tilanteissa. PRAESIDEO Digital Yleisäänentoistoja -äänievakuointijärjestelmä boschsecurity.com PRAESIDEO Digital Yleisäänentoisto- ja -äänievakuointijärjestelmä 3 Pidä kohdeyleisösi

Lisätiedot

ABLOY SMARTDISC Uuden aikakauden laitelukot

ABLOY SMARTDISC Uuden aikakauden laitelukot ABLOY SMARTDISC Uuden aikakauden laitelukot Uusi mikroelektroniikka nostaa ABLOY laitelukot uudelle tasolle. ABLOY SMARTDISC Uusi mikro elektroniikka mahdollistaa elektroniikan yhdistämisen laitelukkoihin.

Lisätiedot

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin 5. Tekniset tiedot GSM taajuusalueet 900/1800MHz Lähetysteho 2W @ 900MHz Kanavaväli 200KHz Käyttöjännite / virrankulutus 5V @ 1500mA Käyttölämpötila-alue -10...+45 Ilman kosteus 5%...95% Ilmanpaine 86...106Kpa

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250..

Asennus- ja käyttöohjeet. Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250.. Asennus- ja käyttöohjeet Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250.. Laitekuvaus Pinta-asennettava huonekoje handsfreetoiminnolla on esivalmistettu, Giraovipuhelinjärjestelmään kuuluva yksikkö.

Lisätiedot

KSENIA GEMINO 4 GSM/GPRS-modeemi. Pikaohjelmointiohje

KSENIA GEMINO 4 GSM/GPRS-modeemi. Pikaohjelmointiohje KSENIA GEMINO 4 GSM/GPRS-modeemi Pikaohjelmointiohje Basis-ohjelman asennus Hae basis-ohjelma www.kseniasecurity.com osoitteesta (SOLUTIONS - SOFTWARE) ja avaa asennustiedosto. Hyväksy painamalla I agree.

Lisätiedot

Jablotron JA-63 Profi hälytinkeskus käyttöohje

Jablotron JA-63 Profi hälytinkeskus käyttöohje Jablotron J-63 Profi hälytinkeskus käyttöohje Suomeksi 3/2003 larmcentral Jablotron J-63 "Profi" bruksansvisning Sisällysluettelo: 1 Näyttö... 3 2 Järjestelmän käyttö... 5 2.1 Päällekytkentä... 5 2.2 Poiskytkentä...

Lisätiedot

SWITEL. Itkuhälytin BCE25. Käyttöohjeet. Yleiskatsaus. Lähetin. Vastaanotin. 2. Virran merkkivalo. 3. Herkkyyden säädin. 4.

SWITEL. Itkuhälytin BCE25. Käyttöohjeet. Yleiskatsaus. Lähetin. Vastaanotin. 2. Virran merkkivalo. 3. Herkkyyden säädin. 4. SWITEL COMMUNICATIONS PRODUCTS Itkuhälytin BCE25 Käyttöohjeet Yleiskatsaus Lähetin 1. Pehmeä antenni 2. Virran merkkivalo 3. Herkkyyden säädin 4. Mikrofoni 5. Verkkovirtapistoke 6. Yövalokytkin (ei toimi

Lisätiedot

GSM OHJAIN FF KÄYTTÖOHJE PLC MAX S03

GSM OHJAIN FF KÄYTTÖOHJE PLC MAX S03 GSM OHJAIN FF KÄYTTÖOHJE PLC MAX S03 TRIFITEK FINLAND OY 2012 V1.0 1. OHJELMISTO; ASENTAMINEN, KÄYTTÖ 1.1 Ohjelmiston asentaminen tietokoneeseen, Ajurin asentaminen Laitteen mukana toimitetaan muistitikulla

Lisätiedot

Verkkoliitäntäjohdot. Huomautuksia virtalähteestä FIN-2

Verkkoliitäntäjohdot. Huomautuksia virtalähteestä FIN-2 Järjestelmän suunnittelu Kunnollinen järjestelmän suunnittelu on paras tapa maksimoida vahvistimen suorituskykyä. Suunnittelemalla asennuksen huolellisesti voit välttää tilanteita, joissa järjestelmäsi

Lisätiedot

Käyttöopas. Confienta Piccolo

Käyttöopas. Confienta Piccolo Käyttöopas Confienta Piccolo Sisällysluettelo 1. Confienta Piccolo... 3 1.1. Piccolon painikkeet... 4 1.2. Piccolon käyttöönotto... 6 2. Karttasovellus... 7 2.1. Sovellukseen kirjautuminen... 7 2.2. Karttanäkymä...

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen Kodin langaton lukitus- ja hälytysjärjestelmä An ASSA ABLOY Group brand ABLOY CONTROL on kodin langaton lukitusjärjestelmä Helppo asentaa uusiin ja vanhoihin

Lisätiedot

Ovisilmäkamerat. Malli 1- Langaton ovisilmäkamera puheyhteydellä. Malli 2 - Langaton ovisilmäkamera

Ovisilmäkamerat. Malli 1- Langaton ovisilmäkamera puheyhteydellä. Malli 2 - Langaton ovisilmäkamera Asuminen turvallisemmaksi oikeanlaisilla teknologiatuotteilla Ulkona liikkuminen huolettomammaksi valvontalaittein ja hälyttimin Apua arjesta suoriutumiseen toimintakyvyn ollessa alentunut Yksinkertaisia

Lisätiedot