Kaikki testattu. Easy Series -rikosilmoitinkeskus Turvallisuutta helposti nyt mukana wlsn* * langaton LSN (Local Security Network)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaikki testattu. Easy Series -rikosilmoitinkeskus Turvallisuutta helposti nyt mukana wlsn* * langaton LSN (Local Security Network)"

Transkriptio

1 Kaikki testattu Easy Series -rikosilmoitinkeskus Turvallisuutta helposti nyt mukana wlsn* * langaton LSN (Local Security Network)

2 2 Tehokas ja yksinkertainen rikosilmoitinkeskus Tehokkaan rikosilmoitinkeskuksen ei tarvitse olla monimutkainen. Boschin tyylikäs ja kehittynyt Easy Series -järjestelmä todistaa tämän. Siinä luotettavuus ja yksinkertaisuus yhdistyvät tehokkuuteen. Järjestelmän selkeys ja helppokäyttöisyys estävät turhat hälytykset. Älykäs uhan arviointi, hälytyksen äänivahvistus ja muut vääriä hälytyksiä vähentävät menetelmät poistavat tarpeettomat tarkastuskäynnit. Easy Series -rikosilmoitinkeskus on ääniohjaava. Perustoimintojen ohjelmointia helpottaa ääniopastus. Edistynyt ohjelmointi tarjoaa sekä äänipalautteen että varmistuksen. Nopeampi asennus ja ohjelmointi Asetusten määrittäminen on vaivatonta keskus määrittää asetukset automaattisesti maatunnuksen valinnan jälkeen. Easy Series -järjestelmän ohjelmoiminen on nopeaa ja helppoa: ohjelmointiavain mahdollistaa samankaltaisten järjestelmien nopean ohjelmoinnin. Määritykset ja järjestelmän itsetestaus ovat ääniohjattavia, ja ne voidaan suorittaa monitaajuuspuhelimesta (DTMF). Etäohjelmointiohjelmistolla (RPS) järjestelmä voidaan ohjelmoida kannettavasta tietokoneesta, mikä lisää tehokkuutta merkittävästi. Kehittynyt järjestelmätestaus ja diagnostiikka toteutetaan äidinkielelläsi. Tämä varmistaa asennuksen onnistumisen. Järjestelmätilassa tapahtuvista muutoksista ilmoitetaan teksti- ja ääniviestillä puhelimitse, joten säästät sekä aikaa että rahaa. Innovatiivinen hälytyksen lähetys Integroidun valitsimen avulla saa suoran yhteyden hälytysvalvomoon (SIA, Contact ID, FastFormat-protokollat). Äänivalitsimen avulla järjestelmä voi lähettää hälytyksen puhelimeen ja hälytysvalvomoon. Värikoodeilla varustetut äänimoduulit ja ohjelmointiavaimet on muotoiltu siten, että niiden oikea asennuspaikka on helppo löytää. Järjestelmätapahtumat voidaan lähettää myös tekstiviestinä. Hälytyksiä voidaan lähettää myös ulkoisten varoituslaitteiden avulla. Hälytykset voidaan lähettää myös uudella IP-laajakaistayhteydellä, joka säästää aikaa ja rahaa. Integroidun kaksisuuntaisen äänituen avulla käyttäjät voivat ottaa yhteyden rikosilmoitinkeskukseen sekä puhua paikalla olevien ihmisten kanssa. Kun hälytys on lauennut, valvontakeskuksen käyttäjät voivat helposti kuunnella, mitä tiloissa tapahtuu (hälytyksen äänivahvistus). Tämä vähentää vääriä hälytyksiä.

3 3 Helppo asentaa ja nopea ohjelmoida Asennus Värikoodatut liitännät helpottavat johdotusta. Liitäntöjen kulma on sellainen, että johdot on helppo liittää. Keskuksen emolevy on suojattu suojakuorella, joka estää johtoja koskettamasta emolevyn piirejä. Tulo- ja lähtöjohdoille on omat päätteensä. Emolevyä suojaava suojakuori on tarvittaessa poistettavissa. Keskuksen emolevyn pohjaan on helpon asennuksen varmistamiseksi integroitu vesivaaka. Virta- ja kytkinvaihtoehdot Rikosilmoitinkeskus tukee johdollista virtalähdettä. Tuotteessa on yhdistetty kansisuoja- ja seinäkytkin. Tällä seinäkytkin on oma liitäntänsä. Langaton LSN-verkko (wlsn) Easy Series -rikosilmoitinkeskuksen avulla voit perustaa turvaverkon langattomalla wlsn-tekniikalla. Kattava langattomien laitteiden sarja mahdollistaa huomaamattoman asennuksen. Innovatiivinen langaton kaksisuuntainen hälytyksen lähetys ja viestien uudelleenlähetys kuittauksen saamiseen saakka takaa mielenrauhan. Automaattinen asetusten määritystoiminto helpottaa ja nopeuttaa käyttöönottoa.

4 4 Sopii erinomaisesti kotien ja pienyritysten tarpeisiin

5 5 Easy Series -rikosilmoitinkeskus sopii erinomaisesti kotien ja pienyritysten tarpeisiin. Kulkukortteja tai etätunnistimia käyttävä käyttölaite on helppokäyttöinen, se opastaa käyttäjää äänikomennoin. Se voidaan helposti yhdistää toimimaan useiden erilaisten sovellusten kanssa. Järjestelmän toimivuutta voidaan laajentaa entisestään wlsn-tekniikalla. Siten ilmoitinkeskus pystyy käyttämään murto- ja paloilmaisimien lisäksi esimerkiksi autotallin ovien ja sälekaihtimien avaamisessa tai valojen sytyttämisessä ja sammuttamisessa käytettäviä relelähtöjä. wlsn-tekniikka vahvistaa järjestelmän luotettavuutta ja turvallisuutta. Kaksisuuntaiseen yhteyteen perustuva langaton tekniikka varmistaa, että viesti lähetetään yhä uudelleen, kunnes saat kuittauksen. Lisäksi kaikkia järjestelmän osia valvotaan jatkuvasti. Hälytyksen äänivahvistus Lisäksi muutama sekunti hälytyksen jälkeen valvontakeskuksen käyttäjät voivat tarkistaa tilanteen hälytyskohteessa eli esimerkiksi vahvistaa tunkeutumisyrityksen tai väärän hälytyksen. Tämä auttaa vähentämään kustannuksia ja esimerkiksi tarpeettomia poliisikäyntejä. Ehdottoman luotettava Boschin EN- ja UL-säännösten mukaisessa Easy Series -rikosilmoitinkeskuksessa on helppokäyttöinen tekstitön käyttölaite. Helppokäyttöinen käyttölaite tekee järjestelmästä luotettavan sekä vähentää käyttövirheitä ja vääriä hälytyksiä. Järjestelmässä on lisäksi saapumisen ja lähdön viiveaika. Laite ilmaisee viiveajan alkamisen äänenvoimakkuudeltaan nousevalla äänimerkillä ja valomerkeillä. Käyttäjällä on mahdollisuus peruuttaa tarpeettomat valvontaraportit hälytyksen jälkeisessä tilassa.

6 6 Useita sisäänrakennettuja toimintoja Hyödynnä Easy Series -sarjan mahdollisuuksia ilman lisämoduulien hankkimistarvetta: kaksisuuntainen äänivahvistus etälukija äänivalitsin hälytyksen lähettämiseen kaksiääninen monitaajuusohjelmointi (DTMF) puhelimen avulla langattomat vaihtoehdot etäohjelmointi kannettavasta tietokoneesta automaattinen seuranta vartijakoodi käytön valvonta-ajastin Uusinta uutta: älykäs uhan arviointi Väärien hälytysten esto perustuu käytettyyn suojaustasoon, vyöhyketyyppeihin, ilmaisimien tiloihin ja järjestelmän tapahtumatietoihin. Rikosilmoitinkeskus analysoi uhan tason. Jos arvioitu uhka ylittää aiemmin määritetyn tason, rikosilmoitinkeskus lähettää vahvistetun hälytysraportin. Koska järjestelmä ohittaa väärät hälytykset, aidot hälytykset tunnistetaan varmasti ja kustannukset ovat pienemmät, koska esimerkiksi turhat poliisikäynnit vältetään. Helppokäyttöistä toiminnallisuutta Easy Series -järjestelmän käyttölaite hyödyntää moniväristä näyttötekniikkaa, jossa käytetään merkkejä ja ääniopastusta. Käyttölaitteessa on myös sisäänrakennettu mikrofoni, kaiutin sekä lähestymisen huomaava läsnäolotunnistin. Äänikomentojen testaus äidinkielelläsi Kaikki testattu Yksinkertaisesti toimiva tekstitön ja kuvallinen käyttölaite on helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen. Järjestelmä viritetään ja kytketään pois wlsn-kaukosäädinavaimenperällä tai kulkukortilla. Käyttölaitteen äänetön toiminto mahdollistaa sen, että käyttäjä voi kytkeä pois toisarvoiset ilmoitukset. wlsn: langaton lähetys Rikosilmoitinkeskuksen kanssa voi hyödyntää langattomia etälähtöjä. Niitä voi käyttää esimerkiksi sireenin ohjaamiseen tai valojen sytyttämiseen ja sammuttamiseen. Monikanavainen, eri taajuuksilla toimiva tekniikka ja 868 MHz:n eurooppalaisen suojatun kaistan käyttö takaavat erittäin luotettavan lähetyksen. Käytön valvonta-ajastin Easy Series -rikosilmoitinkeskus ilmoittaa, jos järjestelmää ei ole kytketty toimintaan tai poistettu toiminnasta määritetyn ajan kuluessa. Tällöin voit auttaa loppukäyttäjää välittömästi, parantaa asiakastyytyväisyyttä ja lisätä liiketoimintaasi.

7 7 Vartijakoodi Hälytystilanteessa vartija voi tarkistaa tilat käyttäjän poissa ollessa. Koodia käyttämällä hän voi virittää keskuksen tai poistaa sen toiminnasta hälytyksen jälkeen. Tämä poistaa asiattoman käytön mahdollisuuden. Automaattinen seuranta Hälytyskeskus voi lähettää tapahtuma- ja parametrilokin valvontajärjestelmään tai turvallisuusliikkeelle säännöllisesti. Easy Series automatisoi nämä työt. Tämä säästää työaikaa ja varmistaa, että työt tehdään juuri määritettynä ajankohtana.

8 8 Kattava turvajärjestelmä Hälytyksen lähetys Hätäsoittopainikkeet hälytyksen suora lähetys: paina ja pidä pohjassa, kun haluat käynnistää tietyn toiminnon Vaivaton äänivahv kaksisuuntainen ää kuuntelutoimint (sisältää puheto integroidun kaiu mikrofonin avul kaksisuuntainen Hyödyllisiä toimintoja: Helppo asentaa integroitu käyttölaitteen vesivaaka vaivaton asennus värikoodattujen liitäntöjen avulla Helppo ohjelmointi etäohjelmointi kannettavasta tietokoneesta puhelimen kautta ohjelmointiavaimella automaattinen asetusten määritys maatunnuksen avulla Johdotettu Savunilmaisin Lasirikkotunnistin Magneettikosketin Liiketunnistin Summeri/vilkkuvalo

9 9 istus: nivahvistus o iminnon) ttimen ja la äänivahvistus Useiden hälytysmuotojen vastaanotto hälytyksen lähetys: digitaalinen valitsin hälytysvalvomoon tekstiviestit (TAP) ääniviestit naapureille tai ystäville Useita hyödyllisiä toimintoja: Väärien hälytysten ehkäisy älykäs uhan arviointi vyöhykkeiden ristiinvalvonta asteittainen kuulutus hälytyksen äänivahvistus Ñ Helppokäyttöisyys helppokäyttöinen näyttö tietopainike tai etätunnistin opastus omalla äidinkielelläsi Langaton Yksinkertainen hälytysilmoituksen kuuntelutoiminto (sisältää puhetoiminnon) puhelinyhteyden avulla Hälytyksen lähetys digitaalinen valitsin hälytysvalvomoon tekstiviestit (TAP) äänivalitsin IP-laajakaistayhteys GSM/GPRS-tuki wlsn-keskitin wlsn-kaukosäädinavaimenperä wlsnasennustyökalu passiivinen wlsninfrapunaliiketunnistin wlsn-ulkoilmasireeni wlsn-sireeni sisätiloihin Kaksisuuntainen langaton hälytysten lähetys ja kuittaus viestitse lisäävät mielenrauhaa nopeampi, helpompi asennus, määritys ja testaus esimerkiksi autotallin ovien langaton ohjaus alhaisempi huoltotarve

10 10 Easy Series -järjestelmäkomponentit ja yhteensopivat laitteet Käyttölaite Käyttölaite yhdistää ääni- ja kuvatiedot. Käyttölaite puhuu äidinkieltäsi ja näyttää animoituja kuvakkeita, jotka vahvistavat puhutut viestit. Tämä minimoi käyttövirheet. Korkealaatuinen ja monivärinen kuvakenäyttö Läsnäolotunnistin Integroitu vesivaaka tekee asennuksesta helppoa Integroitu kaiutin Sisäänrakennettu mikrofoni Sisäänrakennettu etälukija (RFID) Helppokäyttöinen yhden painikkeen Toimintailmaisin Erityistoimintojen käyttö käyttöliittymä Kulkukortti Äänimoduuli Varkaudenestokytkin Yksittäiset käyttäjät voivat käyttää järjestelmää kulkukortin tai etätunnistimen avulla. Pienikokoisilla etätunnistimilla hallitaan järjestelmää. Tukee käyttölaitteen monikielisiä ääni- ja kielivaihtoehtoja. Kuulutus liittyy rikosilmoitinkeskuksen tilaan, tapahtumiin, kuittauksiin ja virheisiin. Seinäkytkimen ja kotelokytkimen yhdistelmä. Sisältää johdinsilmukan, jonka avulla voidaan käyttää useampia kytkimiä. Ohjelmointiavain Virtalähde Keskus Laite, joka lataa ohjelmointitietoja. Ohjelmointiavaimella voit nopeasti ohjelmoida ominaisuuksiltaan samankaltaisia järjestelmiä. Johdollinen VAC -virtalähde kiinteään ensisijaiseen virtalähteeseen. Keskuksen emolevyn avulla hallitaan järjestelmää. Keskuksen emolevyllä on integroitu digitaalinen valitsin.

11 11 Komponentteja ja varusteita täydellisen valvontajärjestelmän rakentamiseen Voit rakentaa tarpeitasi vastaavan, kotien ja yritysten turvallisuuden takaavan järjestelmän useista erilaisista komponenteista ja varusteista. Liiketunnistus Lasirikkotunnistin Hätäsignaalipainike Savunilmaisin Ovi-/ikkunakosketin Summeri/vilkkuvalo Esimerkkejä wlsn-tuotteista: wlsn-keskitin wlsn-kaukosäädinavaimenperä wlsn-ovi-/ikkunakosketin wlsn-liiketunnistin wlsn-savunilmaisin wlsn-ulkoilmasireeni Boschin laitteiden laatu ja luotettavuus tunnetaan maailmanlaajuisesti. Jos helppo asennus on sinulle tärkeää, edullinen Easy Series -rikosilmoitinkeskus on erinomainen valinta.

12 Laadun ja luovuuden perinne Boschin nimi on jo yli sadan vuoden ajan edustanut laatua ja luotettavuutta. Bosch on innovatiivisen tekniikan maailmanlaajuinen toimittaja, jonka ylläpito- ja tukitoiminnot ovat korkeinta luokkaa. Bosch Security Systems tarjoaa laajan valikoiman turvallisuus-, viestintä- ja äänentoistojärjestelmiä, joihin luotetaan ympäri maailman erilaisissa sovelluksissa, niin valtion laitoksissa ja julkisissa rakennuksissa kuin liiketiloissa, kouluissa ja kodeissa. Bosch Security Systems Lisätietoja löydät osoitteesta tai lähetä sähköpostia osoitteeseen Bosch Sicherheitssysteme GmbH, 2008 Oikeudet muutoksiin pidätetään Painettu Saksassa 02/08 Printer AS-OT-fi-01_ _05