Valmisteluryhmien tilannekatsaukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valmisteluryhmien tilannekatsaukset"

Transkriptio

1 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmälle Valmisteluryhmien tilannekatsaukset Tehtäväsiirrot-ryhmä Tehtäväsiirrot ryhmä on käsitellyt lakiehdotuksien valmistelutilannetta tammikuun alussa ja tammikuun lopussa, LIVE-selvityksen jatkotilannetta sekä Helsingin pelastuskoulun tilannetta. Ryhmän tehtävät alkavat olla tehtäväsiirtojen osalta selvät. Tehtävien kokoamisen osalta päätökset tehdään pääosin maakunnissa, eikä niiden tekemistä voi pitää suoraan ryhmän tehtävänä. Jos ryhmälle ei suunnitella kokoamisien seurantatehtävää, ryhmällä on jäljellä lausuntokierroksesta aiheutuva jatkovalmistelu. Säädösvalmisteluryhmä Ryhmä on koonnut uudistuksen II vaiheen hallituksen esitystä ja tuottanut hyväksytyn version nykytilan kuvauksesta. Työn alla ovat edelleen yleisperusteluiden luvut 3 6. Lakiehdotukset yksityiskohtaisine perusteluineen ovat valmistuneet ja käännettävänä. Valmistelussa ovat edelleen säätämisjärjestys- ja riippuvuusosiot sekä esityksen yhteinen voimaanpanolaki. Ryhmä pyrkii tehtäväksiantonsa mukaisesti kokoamaan esityksen siten, että tehtäväsiirtojen edellyttämä HE-luonnos voidaan lähettää lausunnoille viimeistään maaliskuun 2017 lopussa. Näin ollen ryhmä tuo projektiryhmän kokouksiin 21.2 ja 7.3 tiedoksi ja mahdollista evästystä varten ajantasaisen työluonnoksen esityksestä. Kokoukseen 21.3 ryhmä tuo luonnoksen jota ehdotetaan hyväksyttäväksi lausuntokierrokselle.

2 2 Ohjauksen ja rahoituksen -ryhmä Ryhmä on tehnyt ehdotuksen rahoituksesta ja ohjauksesta projektiryhmään marraskuussa. Rahoituksen jatkovalmistelu meni toiseen prosessiin. Ohjausmallin valmistelu on kesken ja hajautunut käytännössä ministeriöihin (TEM ja VM). Ryhmän lopettamisesta/tauolle laittamisesta on ollut keskustelua. Rahoitukseen liittyvät tehtävät on mahdollista hoitaa virkatyönä. Vaikuttavuus- ja kustannustieto -alaryhmä Ryhmä kokoontunut vasta kerran, mitään ei ole vielä valmiina. Ryhmän jäsenet toimittavat 1.3. mennessä työtilaan tietoa mittaristoon kohdistuvista tarpeistaan. Henkilöstösiirrot valtiolta-ryhmä Ryhmä valmisteli syksyn 2016 aikana muutoksen johtamisen ja henkilöstöpolitiikan periaatteet ja arvioi valtiolta siirtyvään henkilöstöön kohdistuvia vaikutuksia. Ryhmä laati myös valtiolta siirtyvän henkilöstön asemaa ja lisäeläketurvaa koskevat säännökset. Ryhmä jatkaa keväällä 2017 edelleen henkilöstövaikutusten tarkentamista ja muokkaa säännöksiä tarpeen mukaan lausuntopalautteen pohjalta. Vuoden 2017 aikana ryhmä ohjeistaa ja seuraa myös valtion virastoissa tehtävää esiselvitystä siirtyvästä henkilöstöstä sekä määrittelee mm. muutosjohtamisen ja työhyvinvoinnin tukitarpeita sekä arvioi henkilöstön osaamisen kehittämistarpeita ja niihin vastaamista uudistuksen yhteydessä. Ei muutostarpeita

3 Katsaus Henkilöstösiirrot valtiolta ryhmän ajankohtaisiin asioihin Valmisteluryhmän ehdotukset lausuntokierroksen johdosta tehtäviksi muutoksiksi valtiolta siirtyvää henkilöstöä koskeviin voimaanpanolain säännöksiin (osana hallituksen esitystä) Maakuntadigi-ryhmä Maakuntadigiryhmä seuraa tehtävälistaa vastuutaulukon muodossa (RACI). Vastuumatriisia päivitetään sitä mukaa kun toimeksiantoja tulee. Ryhmä ei itse tee valtaosaa tehtävistä vaan varmistaa, että niille on merkitty vastuutaho. Vastuu ulottuu nyt organisaatiotasolle, mutta tarve henkilötasolle kiinnittämiseen on havaittu. Valmiina ovat: Maakuntadigin visio, lainsäädäntötarpeet Tekeillä mm. : Palvelusopimusten siirtomahdollisuuksien selvittäminen. (osana palvelukeskusvalmistelua) Kartoitus siirtyvistä/käytettävistä järjestelmistä (osana palvelukeskusvalmistelua) Vaikutusten arviointi (VM johdolla, vaatii tarkennusta) Palveluiden ja asiakkaiden määrittely (Nykytilan kuvas valmistunut (Palvelut ja prosessit valmisteluryhmä) Tietohallinnon kansallinen ohjausmalli vaatii yleisen ohjausmallin määrittelyn (Aloitettu, todettu VMn tehtäväksi) Maakunnan muutosohjelma ja tuki Työnimellä maakunnan digi-abc (tarve tunnistettu) Arkkitehtuurit (VMn vastuulla työn valmistelu aloitettu) Yleistä Maakuntadigivalmistelussa on huomioitava myös yhdyspinnat prosessien valmisteluun ja valtakunnallisten palvelukeskusten valmisteluun, unohtamatta kansallista palveluväylää. Valmistelutyö on ehkä pirstaloitunut liikaa ja jakautunut toisistaan erillisiin prosesseihin liian aikaisin. Ongelmaa voisi helpottaa eri tehtäville laadittava looginen tiekartta, jossa yhteiset perusasiat ratkaistaan ensin ja jätetään tietoisesti liikkumavaraa myös maakuntien itsehallinnolle tehdä sille kuuluvalle vastuutasolle sopivat asiat.

4 4 Myös muutosprosessien tarvitsemat aikajänteet on syytä tunnistaa aiempaa paremmin. Valmistelussa olisikin hyvä ottaa huomioon maakuntien muodostumista tukeva aikataulutus siten, että pääfokus olisi pitkän aikavälin tavoitetilan ja kehittämispolun suunnittelussa ja lyhyellä aikavälillä panostetaan maakuntien valmistelun ohjeistamiseen ja yhteisiin malleihin. Kovin kattava yhtenäisyysvaatimus/tavoitetila ei ensimmäisinä vuosina varmaankaan ole realismia, kun päätöksiä joudutaan tekemään aikataulusyistä jo ennen kuin yhteisiä kansallisia sapluunoja ja malleja saadaan valmiiksi (paitsi niiden palveluiden ja tehtävien osalta jotka ovat jo lähtötilanteessa yhtenäisiä). Maakunta- ja sote-uudistuksen alla tehtävän digikehittämisen lisäksi myös muu digikehittäminen tulisi huomioida ohjaus- ja koordinointirakenteita tarkennettaessa. Ryhmissä ja rakenteissa tulisi huomioida myös riittävä maakuntien valmisteluorganisaatioiden edustus. Ryhmien yhdistäminen ja uudelleenorganisointi Yleisehdotuksena maakuntadigiryhmä esittää, että maakuntadigi- ja sotedigi- ryhmät yhdistettäisiin. Ryhmien yhdistäminen on ollut jo esillä edellisessä sotedigiryhmän kokouksessa ja käsitellään uudelleen Myös sote-projektiryhmässä asiaa on käsitelty ja sieltäkin on saatu puolto. Soteprojektiryhmässä on noussut keskustelussa esille myös Palvelut ja prosessit -ryhmän lakkauttaminen tai yhdistäminen uuteen digiryhmään. Palvelut ja prosessit -ryhmän tulisi olla siten myös mukana tarkastelussa. Ryhmien yhdistämisen yhteydessä on käsiteltävä tehtävien lisäksi myös ryhmän kokoonpanon uudistaminen. Tehtävät tulisi katsoa uudelleen kokonaisuutena. Yhteys valtion lupaviraston valmisteluun pitää varmistaa. Ryhmien vastuut ja roolit Ryhmän suhde muihin ryhmiin ja työnjako on syytä tarkentaa. Nykyisten (osin edustuksellisten) työryhmien roolit (MakuDigi, Sotedigi) ovat jääneet vähän epäselväksi ja rooleja pitäisi selkiyttää jatkossa (esim. onko ryhmä ohjaava, linjaava vai koordinoiva). Varsinainen tekeminen pitää projektoida ja vastuuttaa/roolittaa nykyistä selkeämmin. Jatkossa tarvitaan myös vahvempaa yhteistyötä muiden valmisteluryhmien kanssa. Lisäksi tulee varmistaa ryhmissä riittävä edustus maakuntien valmisteluorganisaatioista o Kokonaiskuvan selkiyttämiseen voidaan käyttää työkaluna esim. vastuumatriisia, jossa tehtävät, vastuutahot, aikataulut, lopputulokset yms. on kuvattu yhtenäisellä tavalla. Vastuunjaon ja roolien tarkentamisessa tulisi huomioida myös sote- ja maakuntauudistuksen rinnalla tapahtuva kehittämistyö esimerkiksi kansallisen palveluarkkitehtuuri sekä hallitusohjelman kärkihankkeet.

5 5 Kehittäminen ja projektointi Jatkuvuuden turvaaminen ja kehittäminen/uudistaminen on erotettava toisistaan, jotta kehittämisellä olisi jo valmis suunta. Toiminnan ja palveluiden uudistamista digitalisaation keinoin tulisi tarkastella myös laajemmin kuin vain sote/makudigiryhmien yhdistämisen osalta. Uudelleen organisoinnissa olisi hyvä pohtia myös, miten voitaisiin edes osin toteuttaa yhteisiä digivalmisteluprojekteja erillisten sote/maku -projektointien sijaan tai rinnalle. Sotedigin osalta valmistellaan seuraavaan soteprojektiryhmään digivalmistelun projektointia. Palvelukeskus, sen palvelutarjooma ja tehtävien antaminen jo ennen 2019 alkua on olennainen osa muutoskokonaisuutta. Kun ICT-palvelukeskus perustetaan, sen palvelutarjooman ja toiminnan kehittäminen sekä palvelukeskukselle mahdollisesti asetettavien kehittämisprojektien olisi hyvä olla osa projektikokonaisuutta. Samalla voisi miettiä, miten maakunnille annettava ICT- palvelujen muutostuki voitaisiin resursoida. Projektikokonaisuuteen tulisi istuttaa mukaan myös käynnistyvien maakuntien ja niiden väliaikaishallinnon toiminnan suunnittelua tukeva työ ja muutostuki, kuten asiakirjahallinnon/asianhallinnan yhdenmukaiseen suunnitteluun liittyvä ohjeistus, josta on alustavasti keskusteltu akselilla VM/Arkistolaitos. Tämä tarkoittaa käytännössä yhdenmukaisten, tarvittavilta osin valtakunnallisten, toimintatapojen ja menettelyjen sopimista mm. organisaatioiden arkistonmuodostuksen katkaisun toteuttamiseen, uusien viranomaisten tiedonohjausuunnitelmien (TOS) valmisteluun jne. Arkkitehtuurit ja integraatiot Maakuntien pitkän aikavälin tavoitearkkitehtuuri (ml. integraatiot valtion ja kuntien prosesseihin/palveluihin) tulisi saada tarkennettua vuoden 2017 aikana, jotta arkkitehtuurilla voidaan ohjata maakuntien muodostamisen yhteydessä tehtäviä päätöksiä. Tämä jäsentäisi myös palvelukeskuksen palvelutarjooman kuvausta, kehittämisprojekteja ja resurssien kohdentamista. Yhteisen tavoitearkkitehtuurin kautta kaikki kokonaisuuteen liittyvät toimijat pystyisivät tarkentamaan omia suunnitelmiaan ja arkkitehtuurejaan samansuuntaisiksi. Tulevassa maakunta/sotedigiryhmässä on varmistettava, että koko tehtävä- ja arkkitehtuurikokonaisuus on kattavasti ja tasapuolisesti tarkastelussa ja kehittämisen kohteena arkkitehtuuripohjaisen tarkastelun kautta ja että työssä huomioidaan sidokset laajemmin julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurityöhön. Kokonaisarkkitehtuurityön painopisteen tulee olla pitkän aikavälin tavoitetilan suunnittelutyössä sekä kehittämispolussa. Aikataulutusta ei ole vielä tehty ja monet työlistalla olevista asioista tulevat projektiryhmälle valmistelevan tahon kautta (esim. palvelukeskusvalmistelu).

6 6 Lisäksi mahdollinen uudelleenorganisointi vaikeuttaa aikataulutusta. Palvelut- ja prosessit alatyöryhmä Valmista: karkea nykytilakuvaus tulevan maakuntahallinnon: o palvelukokonaisuuksista (pois lukien sote-palvelut) o asiakkuusnäkemyksistä Selvitys maakuntien toiminta-arkkitehtuurin valmistelun käynnistämisestä. Yhteistyö käynnistetty muutosjohtajien kanssa. Kesken: Kattava yhteinen maakuntapalveluiden kehittämisohjelma vuosille , joka sisältää mm. selvityksen miten palvelut tuotetaan eri palvelukanavissa, miten maakuntia tuetaan toiminnan suunnittelussa, miten kehittämishankkeita jatketaan ja suunnataan tukemaan muutosta, kuinka yhdyspintojen toimivuus varmistetaan (organisaatioiden ylittävät ketjut) ja kuinka kansallista palveluarkkitehtuuria hyödynnetään. Maakuntien kokonaistoiminta-arkkitehtuuriprojektin käynnistäminen. Saku Härkönen, YM, mukaan ryhmän sihteeristöön Muutosjohtajien edustaja mukaan ryhmän jäseneksi 7.3. tai kokoukseen palvelukanavat Valmius- ja varautumistehtävien organisointiryhmä Valmisteluryhmä on: tehnyt ehdotukset varautumisen aluetason yhteensovittamisen järjestämiseksi sekä niihin liittyvät säädösehdotukset. Varautumisasiat ovat esillä myös muutosjohtajien maakuntakierroksella, jossa järjestetään varautumisen työpajat (STM, SM yhteistyössä maakuntien valmistelijoiden kanssa.)

7 7 on tehnyt selvityksen viranomaisten toimivaltuuksien riittävyydestä nopeasti syntyvissä vakavissa häiriötilanteissa. valmistellut muistion maakuntien varautumis- ja turvallisuustehtävien valmistelun tueksi. Muutosjohtajien maakuntakierroksella järjestetään varautumistyöpajoja. Valmisteluryhmässä on kesken (väli-)raportin laatiminen. Tulisiko projektiryhmän harkita tehtäväksiannon suuntaamista/muuttamista valtakunnallisen ja maakunnissa tehtävän valmistelun tukemiseen? Aiemman toimeksiannon tehtävät on lähestulkoon hoidettu. Konkreettiset tehtävät pitäisi miettiä erikseen, näitä voisivat olla esimerkiksi; maakuntien varautumistehtävien valmistelun seuranta ja yhteensovittaminen tarkoituksenmukaisilta osin, valmiuslain muutosten valmistelun tukeminen (OM), valtakunnallisten palvelukeskusten varautumisasioiden seuranta ja koordinaatio Raportti projektiryhmään tiedoksi merkittäväksi, joko maalis- tai huhtikuun kokoukseen. Muut asiat riippuvat kovasti mahdollisesta tehtävänannon muutoksesta. Valtion lupa- ja valvontavirastoa valmisteleva ryhmä Valmisteluryhmä on saanut valmiiksi HE-luonnoksen lausuntokierrosta varten. Luonnokseen on tehty reformiministeriryhmän linjaamat muutokset. Luonnos asetustasoiseksi sääntelyksi on valmisteilla. Valmisteluryhmän tehtäväksi on projektiryhmän kokouksessa lisätty toimiminen Valtion lupa- ja valvontaviraston toimeenpanohankkeen ohjausryhmänä. Toimeenpanohanke on asetettu ja se jatkaa työtään viraston perustamiseen saakka. Valmisteluryhmä ja muu toimeenpano voidaan irrottaa maakuntauudistuksen valmisteluorganisaatiosta viimeistään

8 8 HE-luonnos Valtion lupa- ja valvontavirastoa koskevaksi laiksi tuodaan lausuntokierrokselle hyväksymistä varten projektiryhmän kokoukseen 7.3. tai osana II HE-pakettia Toimeenpanohankkeen ryhmien toimintasuunnitelmat tuodaan tiedoksi projektiryhmälle sen kokoukseen 2.5. Valmisteluryhmän ehdotukset lausuntokierroksen johdosta tehtäviksi muutoksiksi tuodaan hyväksyttäväksi projektiryhmän kokoukseen. Viestintäryhmä Viestintäryhmä on siirtynyt käyttämään yhteistä sähköistä työtilaa. Työtilaa käyttävät muutosjohtajat, sote- ja maakuntaviestijät. Muutoksella tavoitellaan tehokkaampaa tiedonvaihtoa ja läpinäkyvyyden lisäämistä muutosviestinnän osalta. KEHA-keskus toimii ylläpitäjänä. VM on valmistellut perusviestit maakuntien palvelukeskusten viestinnän yhtenäistämiseksi. Perusviestit huomioidaan palvelukeskusten viestinnän suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tulevat palvelukeskukset vastaavat omasta viestinnästään. VM ja STM ovat laatineet muutostyön tueksi vision maakunnasta. Visiokuvan tavoitteena on hahmottaa maakuntaa vuonna Maakunnan palvelujen keskiössä on asiakaslähtöisyys. Valtion lupa- ja valvontaviraston viestinnän suunnittelu on aloitettu. Muutosjohtajien maakuntakierros alkaa Fountain Parkin maakuntauudistuksen verkkoaivoriihi toteutettu, kyselyyn vastasi yli henkilöä. Viestinnän roolikartan rakentaminen. Roolikartan avulla halutaan selventää viestinnän vastuujakoa ministeriöiden ja alueiden kesken. Työ aloitetaan helmikuussa ja sitä tehdään yhteistyössä STM:n kanssa. Tavoitteena on, että roolikartta esitellään kevään aikana. Henkilöstöviestinnän merkitys korostuu ja sen toteuttamistapoja selvitetään yhdessä STM:n kanssa.

9 9 Maakuntauudistuksen toimeenpanon valtakunnallinen valmisteluryhmä Jaettu muutoksessa tarvittavaa tietoa ja verkostoiduttu eri toimijoiden kesken: o muutosjohtajaverkoston työ käynnistynyt (6 tapaamista 10/ /2017) o muutosjohtajien aluekierros käynnistyy 02/2017 Tuettu alueiden suunnittelutyötä: tiekartta julkistettu ja sitä kehitetty. Kesken tiekartan jatkokehittäminen eli eri ministeriöiden ja valtakunnallisen muutostuen täsmentäminen ja toimeenpanon suunnittelu eri ministeriöissä. Ryhmän kokoonpanoa on täydennetty SM:n ja YM:n jäsenillä. Kokoonpanoa voitaisiin täydentää useammilla alueiden edustajilla (nyt 3). Uudistuksessa ollaan siirtymässä lainsäädännön toimeenpanovaiheeseen, jolloin ryhmän koordinoiva rooli korostuu ja ryhmän roolia tulisi uudistusorganisaatiossa vahvistaa. Ryhmän rooli suhteessa projektiryhmään tulisi pohtia siirryttäessä toimeenpanovaiheeseen. Toimikauteen ei muutostarpeita. Sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstöpolitiikkaryhmä (yhteinen) Ryhmä on koordinoinut sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstöasioiden valmistelua ja käsitellyt perustettavien maakuntien henkilöstöpoliittisia linjauksia sitä mukaa, kuin käsiteltäviä asioita on noussut esiin valmistelussa. Ryhmä kokoontuu jatkossakin tarpeen mukaan em. kysymyksissä. Ei muutostarpeita. Ei tällä hetkellä tiedossa asioita projektiryhmän käsiteltäväksi.

10 10 Maakuntien liitoista ja kunnista siirtyvän muita kuin sote-tehtäviä hoitavan henkilöstön asemaa ja palvelussuhteiden ehtoja valmistelevan alaryhmä Ryhmä on valmistellut esityksen maakuntien liitoista siirtyvän ja kunnista siirtyvän, muita kuin sote-tehtäviä ja soten tukipalvelutehtäviä hoitavan (mm. maatalous- ja turkistuottajien lomituspalveluiden, maataloushallinnon ja ympäristötukien hallintotehtävien sekä ympäristöterveydenhuollon) henkilöstön asemasta ja palvelussuhteiden ehdoista uudistuksessa koskevista asioista. Ei muutostarpeita. Ei tällä hetkellä tiedossa asioita projektiryhmän käsiteltäväksi. Sote- ja maakuntauudistusten yhteydessä siirtyvän henkilöstön palkkojen yhteensovittamista valmisteleva ryhmä Ryhmässä on valmisteltu yhteinen tilannekuva ja arvioitu yhteensovittamisen keinoja ja kustannusvaikutuksia. Valmistelussa on päädytty esittämään, että palkkojen yhteensovittamisesta ei säädettäisi, vaan jatkettaisiin palkkojen yhteensovittamisen ohjauksen muiden keinojen kartoittamista. Yhteensovittamisesta säätämistä voidaan tarvittaessa tarkastella myöhemmin. Tammikuun kokouksessa on sovittu, että yhteensovittamiseen liittyvää valmistelua jatketaan työmarkkinaosapuolten kesken. Yhteensovittamista valmisteleva ryhmä kokoontuu huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa tarkastelemaan työn etenemistä, minkä vuoksi ryhmän määräaikaa on syytä jatkaa. Toimikautta tulisi jatkaa toukokuun 2017 loppuun saakka.

11 11 Ei tällä hetkellä tiedossa asioita projektiryhmän käsiteltäväksi.

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (6) MAAKUNTAUUDISTUS 15.12.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (5) MAAKUNTAUUDISTUS 8.12.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (5) MAAKUNTAUUDISTUS 14.10.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmisteluryhmien tilannekatsaukset

Maakuntauudistuksen valmisteluryhmien tilannekatsaukset Tilannekatsaus 1 (5) VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 13.10.2016 Maakuntauudistuksen valmisteluryhmien tilannekatsaukset 13.10.2016 Tehtäväsiirrot-ryhmä Tehtäväsiirrot -ryhmä on kokoontunut kahdeksan

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (5) MAAKUNTAUUDISTUS 11.11.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

Maakuntauudistus - miksi, mitä, milloin

Maakuntauudistus - miksi, mitä, milloin Maakuntauudistus - miksi, mitä, milloin Hallitusneuvos Tarja Hyvönen Kuntamarkkinat 15.9.2016 16.9.2016 1 2 Työ- ja elinkeinopalvelut Sosiaalija terveydenhuolto Pelastustoimi Ympäristöterveydenhuolto Maakunnan

Lisätiedot

Valtion lupa- ja valvontaviraston toimeenpanohanke. Sidosryhmätilaisuus Hankepäällikkö Jaska Siikavirta

Valtion lupa- ja valvontaviraston toimeenpanohanke. Sidosryhmätilaisuus Hankepäällikkö Jaska Siikavirta Valtion lupa ja valvontaviraston toimeenpanohanke Sidosryhmätilaisuus 12.10.2017 Hankepäällikkö Jaska Siikavirta 1 13.10.2017 Etunimi Sukunimi Organisaatiomalli Ihmiset Yhteisöt Yritykset Maakunnat Kunnat

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät

Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät Liite LUONNOS VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 13.4.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät 1. Toimialakohtaisten tehtävien maakunnille siirron valmistelua koordinoiva ja ohjaava

Lisätiedot

toimeenpanon tukeminen

toimeenpanon tukeminen Sote ja maakuntauudistuksen toimeenpanon tukeminen Salme Kallinen Marraskuu 2017 Muutos tehdään yhdessä! Muutostuki Tavoite: sote ja maakuntauudistuksen edellyttämä muutos etenee ja toteutuu maakunnissa

Lisätiedot

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi 25.1.2017 Valmistelun rakenne Esivalmistelun ohjausorganisaatio Henkilöstöfoorumi Yhteiset valmisteluryhmät Sote-tiimi sote-muutosjohtaja & valmisteluryhmien pj:t

Lisätiedot

Keskeiset muutokset varautumisen vastuissa 2020

Keskeiset muutokset varautumisen vastuissa 2020 Keskeiset muutokset varautumisen vastuissa 2020 Sisältö 1. Maakunnan varautumistehtävät; toimialojen varautuminen ja konsernin varautumisen yhteensovittaminen 2. Alueellinen yhteinen varautuminen 3. Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset

Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset 15.5.2017 Soteprojektiryhmä Tomi Hytönen Minna Saario 1 11.5.2017 ICT valmistelun alueita Valmisteltu ICTpalvelukeskuksen asetusluonnos (ML 119 ) Tehtävät

Lisätiedot

Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee. Varautuminen

Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee. Varautuminen Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee Varautuminen Pelastustoimen ajankohtaisseminaari 22.11.2018 Varautumisjohtaja Jussi Korhonen, SM Varautuminen: pelastustoimen uudistus ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Suunnitellut alueellisen varautumisen rakenteet - katsaus valmistelutilanteeseen. Vesa-Pekka Tervo

Suunnitellut alueellisen varautumisen rakenteet - katsaus valmistelutilanteeseen. Vesa-Pekka Tervo Suunnitellut alueellisen varautumisen rakenteet - katsaus valmistelutilanteeseen Vesa-Pekka Tervo Valmius- ja varautumistehtävien organisoinnin valmisteluryhmä Tehtävät:» laatia ehdotukset yhteiskunnan

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen toimeenpanosta Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM 1 Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE eduskuntaan

Lisätiedot

Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä

Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä Esisuunnitteluhanke 29.11.2017 Tuija Kuusisto 1 29.11.2017 - Taustaa ja rajaukset Maakunnan digipalveluja järjestämistehtävässä on käsitelty Sitran laatimassa

Lisätiedot

Maakuntauudistus Järjestämistehtävät

Maakuntauudistus Järjestämistehtävät Maakuntauudistus Järjestämistehtävät 31.1.2017 Keskeiset muutokset lausuntokierroksen jälkeen, maakuntalaki (1/4) Maakunnan palvelulaitos korvattiin maakunnan liikelaitossääntelyllä Maakunnan tehtävät:

Lisätiedot

Sote-digin valmistelun tilanne. Maritta Korhonen

Sote-digin valmistelun tilanne. Maritta Korhonen Sotedigin valmistelun tilanne Maritta Korhonen 1 17.01.2017 Vahala Mika Digivalmistelun ja toimeenpanon organisointimuutoksen tavoitteita Yhteinen tilannekuva Kaikilla työryhmillä ja muutokseen liittyvillä

Lisätiedot

Miten integraatiossa yhdessä eteenpäin? Integraatiofoorumi Jaana Räsänen Erityisasiantuntija, STM

Miten integraatiossa yhdessä eteenpäin? Integraatiofoorumi Jaana Räsänen Erityisasiantuntija, STM Miten integraatiossa yhdessä eteenpäin? Integraatiofoorumi 13.11.2018 Jaana Räsänen Erityisasiantuntija, STM Palveluintegraation muutosohjelmaa koskevia linjauksia Palveluintegraation muutosohjelma kokoa

Lisätiedot

Lainsäädäntötyöryhmän työsuunnitelma. Ohjausryhmä , Sami Kivivasara

Lainsäädäntötyöryhmän työsuunnitelma. Ohjausryhmä , Sami Kivivasara Lainsäädäntötyöryhmän työsuunnitelma Ohjausryhmä 19.12.2012, Sami Kivivasara 1. Lainsäädäntötyöryhmän järjestäytyminen Roolit Työryhmä on ns. lainsäädäntösihteeristö, jossa kullakin on oma erityisasiantuntemuksensa

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen valtakunnallisesta valmistelusta LAHTI 30.1.2018 Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE

Lisätiedot

Mahdollisuuksien johtaminen

Mahdollisuuksien johtaminen Mahdollisuuksien johtaminen Virkamiesjohtoryhmä 13.12.2017 Kari Hakari, VM Ville-Veikko Ahonen, VM Outi Ryyppö, TEM Pasi Pohjola, STM 1 18.1.2018 Etunimi Sukunimi Mahdollisuuksien johtaminen Uudistuksen

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu

Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu MUISTIO Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu (aikaisemmin aluehallintouudistus) ja sote-uudistus ovat Suomen hallintohistoriassa poikkeuksellisen suuria ja laajakantoisia

Lisätiedot

Luova-hankkeen ohjausryhmä VALTION LUPA- JA VALVONTAVIRASTON TOIMEENPANOHANKKEEN UUDELLEENORGANISOINTI. Taustaa

Luova-hankkeen ohjausryhmä VALTION LUPA- JA VALVONTAVIRASTON TOIMEENPANOHANKKEEN UUDELLEENORGANISOINTI. Taustaa Luova-hankkeen ohjausryhmä VALTION LUPA- JA VALVONTAVIRASTON TOIMEENPANOHANKKEEN UUDELLEENORGANISOINTI Taustaa Valtion lupa- ja valvontavirastoa valmisteleva ryhmä (Luova-ryhmä) käynnisti 15.2.2017 alkaen

Lisätiedot

Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan

Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan 1.1.2020 Mistä on kyse? 2 3 Työnjako kunta-maakunta-valtio Maakunta- ja sote - uudistuksen myötä Suomen julkinen hallinto järjestetään kolmella tasolla,

Lisätiedot

Maakuntauudistus. Pertti Rajala

Maakuntauudistus. Pertti Rajala Maakuntauudistus Pertti Rajala 6.6.2016 Maakuntauudistus Vuoden 2019 alussa aloittavien maakuntien tehtävien perustana on selkeä työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä. Tulevaisuuden työnjaossa:

Lisätiedot

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari 28.10.2011 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Projektin ensisijaisena tavoitteena on yhteisesti suunnitella ja arvioida alueellisen ja paikallisen tason tietojärjestelmäarkkitehtuurin

Lisätiedot

Maakuntien asema ja rooli varautumisen toimijoina

Maakuntien asema ja rooli varautumisen toimijoina Maakuntien asema ja rooli varautumisen toimijoina Maakunnat varautumisen toimijoina -seminaari 26.9.2017 Varautumispäällikkö Jussi Korhonen, sisäministeriö Maakuntauudistuksen valmius- ja varautumistehtävien

Lisätiedot

muutosvaiheessa ja sen jälkeen

muutosvaiheessa ja sen jälkeen Maakunta- ja soteuudistuksen tavoitteet muutosvaiheessa ja sen jälkeen Projektijohtaja, alivaltiosihteeri Päivi Nerg, VM 1 4.4.2018 Päivi Nerg Miksi maakunta- ja sote-uudistus tehdään? Perustuslakivaliokunta

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmän ja sen valmisteluryhmien tilannekatsaukset

Maakuntauudistuksen projektiryhmän ja sen valmisteluryhmien tilannekatsaukset Tilannekatsaus 1 (7) VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 22.11.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmän ja sen valmisteluryhmien tilannekatsaukset 22.11.2016 Projektiryhmä Projektiryhmän kokouksessa 2.11

Lisätiedot

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Esivalmisteluln sote-tiimin kokous 23.3.2017 ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Mikko Rotonen Helena Ylisipola ESIVALMISTELU -30.6.2017 Valmistelun vaiheet Luodaan edellytyksiä tehtävien, henkilöstön

Lisätiedot

Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut

Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut Ohjausryhmä 9.4.2018 5.4.2018 1 Sisältö Projektin tausta ja tavoitteet Työsuunnitelma Toimenpiteet ja tuotokset 5.4. mennessä Seuraavat tehtävät

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä

Työsuunnitelma. Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä Työsuunnitelma Järjestäjän ja tuottajan roolit -teemaryhmä 9.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Teemaryhmän tehtävät 4. Valmistelun aikataulu

Lisätiedot

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus Maakuntahallitus 11 12.02.2018 Maakuntahallitus 123 04.06.2018 Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus 510/04.00.02/2016, 15/00.00.00/2018 MHS 12.02.2018 11 Tiivistelmä Tulevan Uudenmaan

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

Pelastustoimen ja varautumisen JTS-simulointi

Pelastustoimen ja varautumisen JTS-simulointi Pelastustoimen ja varautumisen JTS-simulointi 1 Tiina Männikkö 2 Sisältö Valtion ja maakuntien neuvottelut Simuloinnin tehtävät mitä asioita SM:n ja maakuntien välisissä neuvotteluissa käydään läpi? maakuntien

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

Henkilöstön asema. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi

Henkilöstön asema. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi Henkilöstön asema Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi 7.2.2017 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja työntekijät Ympäristöterveydenhuolto 1 314

Lisätiedot

Talousteemaryhmän väliraportti

Talousteemaryhmän väliraportti Talousteemaryhmän väliraportti 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman toteutuminen, tehtävä 1 Teemaryhmän tehtävät, tekijät ja aikataulu Tehtävä 1 Seurata ja tukea valtakunnallisen

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa 1 Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot 2 Arvio maakuntiin siirtyvästä henkilöstöstä valtion sisällä siirtyvästä henkilöstöstä: Valtion lupa- ja valvontavirastoon

Lisätiedot

Valtion lupa- ja valvontaviraston (Luova) toimeenpanohankkeen ajankohtaiskatsaus

Valtion lupa- ja valvontaviraston (Luova) toimeenpanohankkeen ajankohtaiskatsaus Valtion lupa- ja valvontaviraston (Luova) toimeenpanohankkeen ajankohtaiskatsaus Hankejohtaja Satu Koskela 3.5.2018 1 30.4.2018 Mistä on kyse? 2 3 Työnjako kunta-maakunta-valtio Maakunta- ja sote - uudistuksen

Lisätiedot

Aluehallintouudistus. Valmistelun tilannekatsaus, osa IV

Aluehallintouudistus. Valmistelun tilannekatsaus, osa IV Aluehallintouudistus Valmistelun tilannekatsaus, osa IV 6.4.2016 1 Aluehallintouudistus on hallituksen kärkihanke, valmistelu käynnistyy nyt Hallitus on 5.4.2016 tehnyt ratkaisun maakunnille siirrettävistä

Lisätiedot

KYMENLAAKSON MAAKUNTA- JA SOTE-UUDISTUS. Kymenlaakson Tietohallinto- ja ICT valmistelutyöryhmän esivalmisteluvaiheen loppuraportti 27.5.

KYMENLAAKSON MAAKUNTA- JA SOTE-UUDISTUS. Kymenlaakson Tietohallinto- ja ICT valmistelutyöryhmän esivalmisteluvaiheen loppuraportti 27.5. KYMENLAAKSON MAAKUNTA- JA SOTE-UUDISTUS Kymenlaakson Tietohallinto- ja ICT valmistelutyöryhmän esivalmisteluvaiheen loppuraportti 27.5.2019 Toimeksianto esivalmistelusuunnitelmassa 1/2 Työryhmän tehtävät

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Kiinteistöt -teemaryhmä

Työsuunnitelma. Kiinteistöt -teemaryhmä Työsuunnitelma Kiinteistöt -teemaryhmä 24.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Teemaryhmän tehtävät 4. Valmistelun aikataulu ja välitavoitteet

Lisätiedot

JHKA-jaosto. 1. Työsuunnitelma: 2015 toimikauden loppu - Esitys: JUHTA hyväksyisi työsuunnitelman 2. Taustamateriaali tilanteesta

JHKA-jaosto. 1. Työsuunnitelma: 2015 toimikauden loppu - Esitys: JUHTA hyväksyisi työsuunnitelman 2. Taustamateriaali tilanteesta JHKA-jaosto 1. Työsuunnitelma: 2015 toimikauden loppu - Esitys: JUHTA hyväksyisi työsuunnitelman 2. Taustamateriaali tilanteesta JHKA-jaosto ja -sihteeristö, VM / JulkICT 3.12.2014 1.1 JHKA-jaoston tavoitteet

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen valmistelu ja TAE 2018 HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018

Maakunta- ja soteuudistuksen valmistelu ja TAE 2018 HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018 Maakunta- ja soteuudistuksen valmistelu ja TAE 2018 HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018 Sosiaali- ja terveysvaliokunta, 28.9.2017 Projektipäällikkö Tomi

Lisätiedot

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti Karri Vainio, erityisasiantuntija, Kuntaliitto JUHTA 11.6.2014 sosiaali- ja terveydenhuollossa toiminnalliset tarpeet

Lisätiedot

Varautuminen ja valmius ITÄ2017-valmiusharjoituksen asiantuntijaseminaari Kansliapäällikkö Päivi Nerg, Kuopio

Varautuminen ja valmius ITÄ2017-valmiusharjoituksen asiantuntijaseminaari Kansliapäällikkö Päivi Nerg, Kuopio Varautuminen ja valmius 2020 ITÄ2017-valmiusharjoituksen asiantuntijaseminaari Kansliapäällikkö Päivi Nerg, Kuopio 15.11.2017 Yhteiskunnan turvallisuusstrategia 2017 15.11.2017 2 Yhteiskunnan turvallisuusstrategia

Lisätiedot

Lapin ja Länsi-Pohjan sotejohdon

Lapin ja Länsi-Pohjan sotejohdon Lapin ja Länsi-Pohjan sotejohdon seminaari Lapin- ICT 1 Soten tekoa aiottu jo vuosia 2 Soten kalvoista tuttu mantra 3 Ei tämä mitään rakettitiedettä ole Jos ongelmat olisivat rakettitiedettä, ne olisivat

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus 22.6.2016 Maija Valta Lapin liitto Koko Lapin Sote pitkospuita rakentamalla sote-uudistusta kohti Koko Lapin Sote -prosessi Lapin maakunnan kehittämisrahalla rahoitettu,

Lisätiedot

PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA

PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA Pohjanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi Työpaja 1 17.4.2018 13.4.2018 Tilanne Pohjanmaa / Pia Vähäkangas ja Riku Niemistö 1 ÖSTERBOTTEN /

Lisätiedot

Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto

Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto Johtaja Mikko Salmenoja KEHA- keskus 26.10.2016 http://www.keha-keskus.fi 22.9.2016 1 Yleistä molemmista palvelukeskuksista Ja SOTE ICT vielä

Lisätiedot

Palvelukeskusvalmistelun tilanne

Palvelukeskusvalmistelun tilanne Palvelukeskusvalmistelun tilanne Sähköisen tietohallinnon neuvottelukunta 23.2.2017 Urpo Karjalainen 1 13.12.2016 ICT palvelukeskus maakunnille 2 13.12.2016 Lähtökohdat ja tavoitteet Palvelukeskusten perustamisella

Lisätiedot

Pelastustoimen uudistus. Hankejohtaja Taito Vainio

Pelastustoimen uudistus. Hankejohtaja Taito Vainio Pelastustoimen uudistus Hankejohtaja Taito Vainio SOTE- ja aluehallintouudistus 26.5.2016 2 Maakuntauudistuksen työryhmät 1. Maakuntahallinnon tehtäväsiirrot -valmisteluryhmä (Jäsen Mika Kättö) 2. Maakuntahallinnon

Lisätiedot

Kansallinen muutostuki ja ohjaus

Kansallinen muutostuki ja ohjaus Kansallinen muutostuki ja ohjaus Vesa Lipponen Erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö Kuntamarkkinat 13.9.2017 1 2.10.2017 - Etunimi Sukunimi Maakuntauudistus on Suomen kunnianhimoisin Digitalisaatiohanke

Lisätiedot

Kuntaliitto mukana muutoksessa. Muutosjohtajien aluekierros, kevät 2017

Kuntaliitto mukana muutoksessa. Muutosjohtajien aluekierros, kevät 2017 Kuntaliitto mukana muutoksessa Muutosjohtajien aluekierros, kevät 2017 Maakuntia ja tulevaisuuden kuntia tulee valmistella samanaikaisesti VALTIO Ohjaus ja resurssit Ohjaus ja resurssit Vuorovaikutus Vuorovaikutus

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Marraskuu 2017

Sote- ja maakuntauudistus. Marraskuu 2017 Sote- ja maakuntauudistus Marraskuu 2017 - Tässä esityksessä Visio ja kulmakivet Rahoituksen yksinkertaistaminen Valinnanvapaus Valmisteluorganisaatio Aikataulu 2 30.11.2017 - Etunimi Sukunimi Visio ja

Lisätiedot

Sote-uudistuksen toteuttaminen ja muutoksen tuki

Sote-uudistuksen toteuttaminen ja muutoksen tuki Sote-uudistuksen toteuttaminen ja muutoksen tuki Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM 8.6.2016 Päijät-Häme 9.6.2016 1 Sote- ja maakuntauudistus historiallisen suuri muutosprosessi Toimintaympäristö muuttuu

Lisätiedot

ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM

ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM Maakuntatietoohjelman tavoitteet ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM 1 1. Maakuntatieto-ohjelman tavoitteet 2 Maakuntatieto-ohjelman kahdet kasvot Hyvinvoinnin 360 O -näkymä

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen esivalmistelu Satakunnassa Ohjausryhmä Satakunnan maakuntauudistus 1

Maakuntauudistuksen esivalmistelu Satakunnassa Ohjausryhmä Satakunnan maakuntauudistus  1 Maakuntauudistuksen esivalmistelu Satakunnassa Ohjausryhmä 20.6.2017 Satakunnan maakuntauudistus www.satakunta2019.fi 1 Valmisteluryhmän tehtävä ja keskeiset tavoitteet - Yhteiskunnan turvallisuusympäristö

Lisätiedot

Matkalla uuteen maakuntaan Lähteet: Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma

Matkalla uuteen maakuntaan Lähteet:  Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma Matkalla uuteen maakuntaan Lähteet: www.alueuudistus.fi Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma Miksi maakuntauudistus? Paitsi organisaatiouudistus edellytyksenä lisäksi julkisen hallinnon

Lisätiedot

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen).

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen). Väliaikainen valmistelutoimielin 89 19.12.2017 Väliaikainen valmistelutoimielin 5 09.01.2018 Sote-valmistelun organisoituminen LLVate 19.12.2017 89 Väliaikainen valmistelutoimielin on kokouksessaan 24.10.2017

Lisätiedot

Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut

Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut Esisuunnitteluhankkeen työsuunnitelma 8.2.2018 1 16.2.2018 Tausta Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä esisuunnitteluhankkeen ohjausryhmänä

Lisätiedot

Digitalisaatio sote- ja maakuntauudistuksessa

Digitalisaatio sote- ja maakuntauudistuksessa Digitalisaatio sote- ja maakuntauudistuksessa Varsinais-Suomen kuntapäivä 17.3.2016 Minna Saario Projektipäällikkö, AKUSTI-foorumi Aineisto: www.kunnat.net/maakuntatilaisuudet Muutoksen lähtökohtia Miten

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen. digimuutosohjelma. Huhtikuu

Maakunta- ja soteuudistuksen. digimuutosohjelma. Huhtikuu Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutosohjelma Huhtikuu 2018 1 Mitä maakunta- ja sote-uudistuksella tavoitellaan? Nykyistä yhdenvertaisemmat palvelut Kustannusten kasvun hillitseminen Hyvinvointija terveyserojen

Lisätiedot

Uuden viraston toimeenpanohanke luomme uutta yhdessä

Uuden viraston toimeenpanohanke luomme uutta yhdessä Uuden viraston toimeenpanohanke luomme uutta yhdessä SOSIAALIPÄIVYSTYS OSANA UUDISTUVAA SOSIAALI JA TEEVDNEHUOLTOA 14.9.2017 Margit Päätalo, johtaja PohjoisSuomen aluehallintovirasto 1 19.9.2017 Etunimi

Lisätiedot

ICT-työryhmän tilannekatsaus

ICT-työryhmän tilannekatsaus ICT-työryhmän tilannekatsaus Maakuntauudistuksen ohjausryhmä 24.4.2017 Juhani Heikka Pääteemat 1. Esivalmistelun eteneminen 2. POP-IT hankkeen keskeisimpiä tuloksia 3. ICT-palvelujen järjestäminen 4. Rahoitusmahdollisuudet

Lisätiedot

Muutokseen valmistautuminen etenee Työmarkkinaseminaari Muutosjohtaja Pauli Harju

Muutokseen valmistautuminen etenee Työmarkkinaseminaari Muutosjohtaja Pauli Harju Muutokseen valmistautuminen etenee..2 Työmarkkinaseminaari Muutosjohtaja Pauli Harju 9..2 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 2 9..2 Pauli Harju Valtio Maakunnat Kunnat Työnjako kuntamaakuntavaltio

Lisätiedot

SOTE- ja Maakuntauudistus

SOTE- ja Maakuntauudistus SOTE- ja Maakuntauudistus ICT-työryhmä Kaupungin johtoryhmä 23.11.2016 Työvaliokunta 25.11.2016 Ict-ohjausryhmä 29.11.206 Ict-työryhmä 30.11.2016 Tietohallintojohtaja Arto Jalkanen Työryhmiä sote ict-valmistelussa

Lisätiedot

Maakuntauudistus missä mennään?

Maakuntauudistus missä mennään? Maakuntauudistus missä mennään? Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Miksi maakuntauudistus tehdään? Toimivammat palvelut Hallinnon sujuvoittaminen Toimintatapojen muutos Kansalaisten suorat vaikutusmahdollisuudet

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUkuntajohtajafoorum. Asialista/ Pöytäkirja

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUkuntajohtajafoorum. Asialista/ Pöytäkirja 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Ti klo 13.00 14.20 Kokouspaikka Frami D1, kokoustila Mega, Seinäjoki Käsiteltävät asiat Asia Sivu 1 Kokouksen avaus...

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus tulee oletko valmis? Ajankohtaista toimeenpanosta

Sote- ja maakuntauudistus tulee oletko valmis? Ajankohtaista toimeenpanosta Sote- ja maakuntauudistus tulee oletko valmis? Ajankohtaista toimeenpanosta VIHREÄ KUNTAPÄIVÄ 17.3.2018 Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö 1 Miksi maakunta- ja sote-uudistus

Lisätiedot

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät 23.8.2016 Ylijohtaja Terttu Savolainen Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen 16.2.2017 Alueelliset nuorisotyöpäivät Mikä muuttuu julkisen hallinnon rakenteen muutoksen iso kuva Ministeriöt

Lisätiedot

Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti

Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti Yhteiset asiat projektiryhmä 23.5.2017 Raija Ruoranen 30.5.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Eteneminen suhteessa asetettuihin tavoitteisiin Kokonaisuutena työryhmälle

Lisätiedot

JTS-prosesi pelastustoimen näkökulmasta. Hankejohtaja Taito Vainio

JTS-prosesi pelastustoimen näkökulmasta. Hankejohtaja Taito Vainio JTS-prosesi pelastustoimen näkökulmasta Hankejohtaja Taito Vainio Yleiset pelastustoimen tavoitteet Mahdollistaa tarvittaessa nykyistä paremmin valtakunnalliset ja yhdenmukaiset toimintamallit, yhteiset

Lisätiedot

Ajankohtaista soteuudistuksesta

Ajankohtaista soteuudistuksesta Ajankohtaista soteuudistuksesta 14.2.2019 Soste, Järjestöt muutoksessa Sinikka Salo, HLT, EHL, Sote-muutosjohtaja Sosiaali- ja terveysministeriö 14.2.2019 Sosiaali- ja terveysministeriö 14.2.2019 Sosiaali-

Lisätiedot

AKUSTI-kesäseminaari 2018

AKUSTI-kesäseminaari 2018 AKUSTI-kesäseminaari 2018 12.-13.6. Nokia AKUSTI-kesäseminaari, 12.6.2018 Yrjö Koivusalo, VSSHP Mikä AKUSTI? Alueiden ja kuntien sosiaali- ja terveyden huollon tietohallintoyhteistyöfoorumi vuodesta 2014

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN KOKONAISVARAUTUMISEN TILANNEKATSAUS. Maakuntauudistuksen johtoryhmä

POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN KOKONAISVARAUTUMISEN TILANNEKATSAUS. Maakuntauudistuksen johtoryhmä POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN KOKONAISVARAUTUMISEN TILANNEKATSAUS Maakuntauudistuksen johtoryhmä 21.12.2017 Valmiuspäällikkö Tapani Rossi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus MAAKUNTALAKILUONNOS HE 15/2017,

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa - Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot Arvio maakuntiin ja Valtion lupa- ja valvontavirastoon siirtyvästä henkilöstöstä Arviot henkilöstömääristä ovat suuntaa-antavia.

Lisätiedot

TOISSIJAISEN KÄYTÖN ALARYHMÄ. Työsuunnitelma

TOISSIJAISEN KÄYTÖN ALARYHMÄ. Työsuunnitelma TOISSIJAISEN KÄYTÖN ALARYHMÄ Työsuunnitelma KÄSITELTÄVÄT ASIAT JA TYÖSUUNNITELMA Ryhmän vastuulla olevat tavoitetilakuvaukset ja kehittämispolku Kehittämistarpeiden tunnistaminen Konkreettiset kuvausprojektit

Lisätiedot

Maakuntien ohjaus. Finanssineuvos Tanja Rantanen, VM Kuntamarkkinat

Maakuntien ohjaus. Finanssineuvos Tanja Rantanen, VM Kuntamarkkinat Maakuntien ohjaus Finanssineuvos Tanja Rantanen, VM Kuntamarkkinat 13.9.2017 1 Uudistuksen tavoitteet Sosiaali ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteena on: kaventaa ihmisten hyvinvointi ja terveyseroja,

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin ensisijaisuus

Sähköisen asioinnin ensisijaisuus Sähköisen asioinnin ensisijaisuus Hallituksen strategiaistunto 29.1. 2018 Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Sähköisen asioinnin ensisijaisuuden tavoitetila 2022 Tavoitetilassa 2022 Viranomaiset

Lisätiedot

Tiedolla johtamisen tietojärjestelmäratkaisujen ja työvälineiden esiselvitys. Työpaja I. Mikko Rotonen Timo Hakala

Tiedolla johtamisen tietojärjestelmäratkaisujen ja työvälineiden esiselvitys. Työpaja I. Mikko Rotonen Timo Hakala Tiedolla johtamisen tietojärjestelmäratkaisujen ja työvälineiden esiselvitys Työpaja I Mikko Rotonen Timo Hakala 13.2.2018 Lähtökohdat SOTE tiedolla johtamisen selvitys- ja suunnitteluprojektit (STM) Järjestämisen

Lisätiedot

Terveydenhuollon alueellisen ja paikallisen kokonaisarkkitehtuurin hallintamallin suunnitteluprojekti 4/11 11/

Terveydenhuollon alueellisen ja paikallisen kokonaisarkkitehtuurin hallintamallin suunnitteluprojekti 4/11 11/ Terveydenhuollon alueellisen ja paikallisen kokonaisarkkitehtuurin hallintamallin suunnitteluprojekti 4/11 11/11 28.10.2011 Karri Vainio Sisältö Arkkitehtuurinhallinnan tavoitteet Rajaukset Lähtötilanne

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntamarkkinat 14.9.2017 Muutosjohtaja 1 Miksi maakuntauudistus tehdään? Toimivammat palvelut Hallinnon sujuvoittaminen Toimintatapojen muutos Kansalaisten suorat vaikuttamismahdollisuudet

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto -teemaryhmä

Työsuunnitelma. Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto -teemaryhmä Työsuunnitelma Hankinnat ja logistiikka sekä siivous ja ruokahuolto -teemaryhmä 7.12.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Toiminnan tavoitteet 3. Teemaryhmän tehtävät

Lisätiedot

SOTE tietojohtamisen toimeenpanohanke. Mikko Huovila STM / DITI

SOTE tietojohtamisen toimeenpanohanke. Mikko Huovila STM / DITI SOTE tietojohtamisen toimeenpanohanke Mikko Huovila STM / DITI SOTE tiedolla johtamisen suunnitteluhankkeet Q1/2018 Q2/2018 Q3/2018 Q4/2018 Q1/2019 Q2/2019 Q3/2019 Q4/2019 Valtakunnallisten toimijoiden

Lisätiedot

Sote- ja maakuntadigin muutosohjelma

Sote- ja maakuntadigin muutosohjelma Sote ja maakuntadigin muutosohjelma Kansallinen valmistelutilanne AKUSTIkesäseminaari 7.6.2017 Erityisasiantuntija Sanna Vähänen 1 27.6.2017 Sisältö Digimuutosohjelman organisointi Ohjattavia kokonaisuuksia

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon kokous Maakunnallinen näkökulma

Väliaikaishallinnon kokous Maakunnallinen näkökulma M A A K U N TA U U D I S T U S Väliaikaishallinnon kokous 15.6.2017 15.6.2017 Eija-Liisa Heikkilä 13.9.2017 Maakunnallinen näkökulma 1 M A A K U N TA U U D I S T U S MUUTOSJOHTAJIEN JORY Valmistelusuunnitelma

Lisätiedot

Maakuntauudistus - yleisesittely

Maakuntauudistus - yleisesittely Maakuntauudistus - yleisesittely STM:n valmiusseminaari 26.5.2016 Finanssineuvos Teemu Eriksson 23.5.2016 1 Työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä Kunnat ovat paikallisen osallistumisen, demokratian,

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Pohjois-Karjala 18.9.2017 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä

Lisätiedot

JUHTA:n kokous Sote- ja aluehallintouudistus

JUHTA:n kokous Sote- ja aluehallintouudistus JUHTA:n kokous 14.10.2015 Sote- ja aluehallintouudistus Sirpa Mäntynen Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen toiminto/digitalisaatio - yksikkö 2 Itsehallintoalueiden perustamisen ja soteuudistuksen

Lisätiedot

Maakuntauudistuk sen tilannekatsaus. Lahti Finanssineuvos Teemu Eriksson

Maakuntauudistuk sen tilannekatsaus. Lahti Finanssineuvos Teemu Eriksson Maakuntauudistuk sen tilannekatsaus Lahti 7.12.2016 Finanssineuvos Teemu Eriksson 1 7.12.2016 Valmistelutilanteen iso kuva Ensimmäisen HEpaketin lausuntokierros on päättynyt ja jatkovalmistelu on käynnissä.

Lisätiedot

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Aluetyöverkosto Lahti 26.9.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto 2. Luoda tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus ja sen vaikutus työsuojeluhallintoon Työsuojelulautakuntien seminaari

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus ja sen vaikutus työsuojeluhallintoon Työsuojelulautakuntien seminaari Maakuntauudistuksen tilannekatsaus ja sen vaikutus työsuojeluhallintoon Työsuojelulautakuntien seminaari 9.3.2017 1 Maakuntauudistus ja työsuojeluhallinto Maakuntauudistus on hallituksen reformi. Maakuntien

Lisätiedot

Maakuntauudistus ja Luova tulee (ehkä) Viimeisimmät uutiset

Maakuntauudistus ja Luova tulee (ehkä) Viimeisimmät uutiset Maakuntauudistus ja Luova tulee (ehkä) Viimeisimmät uutiset PIMA-päivät 5.9.2018 Satu Pääkkönen, Uudenmaan ELY-keskus Tilannekatsaus sote- ja maakuntauudistukseen Aloituksen aikataulu siirtyi vuoteen 2021

Lisätiedot