Kauhavan kaupunki. kaavaselostus koskien päivättyä asemakaavan muutosehdotusta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kauhavan kaupunki. kaavaselostus koskien 2.5.2015 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta"

Transkriptio

1 Kauhavan kaupunki ASEMAKAAVAN MUUTOS Kauhavan kaupungin keskustan Kirkonseudun asemakaava-alue kortteli 120 kaavaselostus koskien päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Päätös asemakaavan muuttamisesta kh OAS ja asemakaavaluonnos ollut nähtävillä Asemakaavaehdotus ollut nähtävillä Kaupunginhallitus hyväksynyt Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 2015

2 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 2/40 SISÄLLYSLUETTELO 1.PERUSTIEDOT JA KAAVANMUUTOSALUE Sivu 1.1 Tunnistetiedot Suunnittelualue Kaava-alueen nimi ja käyttötarkoitus 5 2.TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaavan muutos Asemakaavan toteuttaminen 5 3. LÄHTÖKOHDAT Suunnittelualueen olot Kaupungintalon kortteli Suunnittelualueen ympäristö Maanomistus Suunnittelutilanne Maakuntakaava Yleiskaava Asemakaava ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUVAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Kaavaluonnoksesta annetut lausunnot Asemakaavamuutoksen tavoitteet Vaihtoehtoiset kaavaratkaisut Vaihtoehtoisten kaavaratkaisujen perusteluja Yhteenveto vaihtoehtoisista ratkaisuista ASEMAKAAVAN KUVAUS Asemakaavan rakenne Mitoitus Palvelut Ympäristön laatu Aluevaraukset Kaavan vaikutukset Ympäristön häiriötekijät Kaavamerkinnät ja kaavamääräykset Nimistö 17

3 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 3/40 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 6. ASEMAKAAVAN TOTEUTUS YHTEYSHENKILÖT 18 LIITE 1a Asemakaavan muutosehdotus, kartan karttaosa 19 LIITE 1b Asemakaavan muutosehdotus kartan otsikko-osa 20 LIITE 1c Asemakaavan muutosehdotus karttamerkinnät 21 LIITE 2 Seurantalomake 22 LIITE 3 Lausunto , EP:n liitto 23 LIITE 4 Lausunto , EP:n ELY-keskus 24 LIITE 5 Lausunto , EP:n maakuntamuseo 25 LIITE 6 Lausunto EP:n pelastuslaitos 27 LIITE 7 Lausunto Kauhavan kehityskeskus 28 LIITE 8 Lausunto Kauhavan ympäristölautakunta 29 LIITE 9 Lausunto Kauhavan vapaa-aikalautakunta 31 LIITE 10 Lausunto Sonera 32 LIITE 11 Lausunto Jylhän Sähköosuuskunta 33 LIITE 12 Lausunto Anvia 34 LIITE 13 Lausunto Järvinet Oy 36 LIITE 14 Muistio

4 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 4/40 1. PERUSTIEDOT JA KAAVANMUUTOSALUE 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutoksella muutetaan vahvistettua asemakaavaa. Muutos koskee Kauhavan Keskustan Kirkonseudun asemakaava-alueella vanhan kaupungintalon korttelia 120. Kaavanlaatija on Suunnittelutoimisto Aluetekniikka Oy:stä dipl.ins. Mauno Vähämäki avustajanaan ymp.tekn. ins. AMK Kaisa Porre. Kaupunginhallitus on päättänyt asemakaavan muuttamisesta Suunnittelualue Kuva 1. Kaavanmuutos koskee korttelia 120, jota rajoittavat Kauppatie, Kirkkotie ja Pukkilanraitti.

5 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 5/ Kaava-alueen nimi ja käyttötarkoitus Kaavan muutoksella voimassa olevan asemakaavan YH-hallinto- ja virastorakennusten korttelialue muutetaan APL-asunto- palvelu- ja liiketoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi. 2. TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Päätös asemakaavan muuttamisesta kh Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS ja asemakaavanmuutoksen luonnos ollut nähtävillä ja siitä on pyydetty ja saatu viranomaislausunnot. Nähtävillä olleen kaavanmuutosluonnoksen pohjalta on laadittu päivätty asemakaavanmuutosehdotus. Siinä on huomioitu annetut lausunnot, joissa esitettyjä seikkoja on vielä hiottu yhteisneuvotteluissa johtoverkkoja hallinnoivien sekä palvelujen tuottajien ja kaupungin kanssa. 2.2 Asemakaavanmuutos Vanhan kaupungintalon kortteli 120 on vahvistetussa asemakaavassa osoitettu merkinnällä YH hallinto- ja virastorakennusten korttelialueeksi. Kaupungin kehitystarpeiden ja vanhan kaupungintalon saneeraustarpeiden johdosta kaupunki on päättänyt muuttaa korttelin maankäyttöä palvelemaan keskeisellä paikalla kaavamerkinnällä APL asumisen, palvelujen ja liikerakentamisen tarpeita sekä alueen kautta kulkevien johtoverkkojen tukipisteen vaatimaa teknisen huollon tilaa. 2.3 Asemakaavan toteuttaminen Kaava-alueen rakentamisesta ovat neuvottelut käynnissä kaupungin ja palveluja tuottavien yhteisöjen kanssa. 3. LÄHTÖKOHDAT 3.1 Suunnittelualueen olot Kaupungintalon rakennettu kortteli Suunnittelualue on Kauhavan kaupungin keskustassa asemakaavan mukaisesti rakennettua aluetta. Kuva 2. Nykyinen kaupungintalo, jonka tilat ja kunto eivät enää vastaa kehittyvän kaupungin tarpeita.

6 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 6/40 Kuvat 3 ja 4. Vasemmalla kuva rakennetusta alueesta. Oikealla kuvassa näkymä Kirkkotieltä Kirkon suuntaan. Oikealla kaupungintalon puistoa, taustalla kaupungintalo. Kuvat 5 ja 6. Vasemmassa kuvassa näkymä Kauppatien suunnasta Pukkilanraitille. Oikeanpuolisessa kuvassa Taidetalo, aikaisemmin omakotitalo korttelin 120 pohjois-osassa. Taustalla häämöttävät kaupungintalo ja kirkon torni. Suunnittelualueen teknisiä verkkoja on esitetty selostuksen liitekuvissa. Alueen kautta kulkee useiden operaattoreiden datajohtoja. Kaupungintalon korttelin, eikä sen lähiympäristön alueella ole rakennushistoriallisesti arvokkaita suojeltuja kohteita eikä myöskään muinaismuistolain tarkoittamia suojeltavia kohteita.

7 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 7/ Suunnittelualueen ympäristö Suunnittelualueen ympäristö on rakennettua kaupunkialuetta. Kirkkotien itäpuolella on III-kerroksisia asuin-liikerakennuksia. Pukkilanraitin länsipuoli on rakennettua omakotialuetta. Kuva 7 Näkymä Kauppatietä itään, vasemmalla kaupungintalo ja sen pysäköintialuetta. Kuva 8 Pukkilanraittia Kauppatien suuntaan, vasemmalla kaupungintalon korttelin puistomaista pihaa, oikealla rakennettua omakotialuetta Kuva 9 Kirkkotietä Kauppatien suuntaan, oikealla kaupungintalon korttelia ja vasemmalla asuinliikerakennuksia.

8 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 8/ Maanomistus Kuva 10. Kauhavan kaupunki omistaa korttelin 120 alueen, tilat 4:278, 4:279, 4:280 ja 4:413. Kauhavan seurakunta omistaa tilan 4:491. Muut alueet ovat yhtiöiden tai yksityisten omistamia.

9 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 9/ Suunnittelutilanne Maakuntakaava Maakuntakaava on vahvistettu Kuva 11. Ote maakuntakaavasta Kaupungintalon kortteli 120 sijaitsee keskustatoimintojen(c) alueella Yleiskaava Yleiskaava on hyväksytty 1999 Kuva 12. Ote Keskustan osayleiskaavasta. Kaupungintalon kortteli 120 sijaitsee keskustatoimintojen(c) alueella.

10 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 10/ Asemakaava Kuva 13. Ote voimassa olevasta asemakaavasta, joka on vahvistettu Voimassa olevassa asemakaavassa kortteli 120 merkinnällä YH - Hallinto- ja virastorakennusten korttelialue, rakennusoikeuden tehokkuusluku e=0,50, merkintä 25% osoittaa, kuinka suuren osan alueesta tai rakennusalasta saa käyttää rakentamiseen. Korttelin alueella on osoitettu myös johtokäytävät j- ja v-merkinnöillä jätevesi- ja vesijohdoille. Kirkkotien itäpuoli on kaavoitettu AL- asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi.

11 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 11/40 4. ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Korttelin 120 asemakaavan muuttamisen tarve on tullut esille Kauhavan kaupungin kehittämistarpeiden vaatimien hallintotilojen suunnittelun ja sijoittelun yhteydessä. Samaan suuntaan on vaikuttanut myös vanhan kaupungintalon tilojen saneeraustarve. Kaupungin hallintotiloille ollaan hakemassa uutta, nykyistä toimivampaa ratkaisua. Toisaalta korttelin 120 keskeinen sijainti lähellä terveyspalveluja ja seurakuntapalvelujen tiloja on herättänyt mielenkiintoa sijoittaa alueelle erityisesti senioriasumisen ja palvelujen tiloja, mutta toisaalta myös mahdollisuutta liiketilojen rakentamiseen. 4.2 Suunnittelun käynnistäminen Kauhavan kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen korttelin 120 asemakaavan muuttamisesta ottaen huomioon mitä edellä kohdassa 4.1 on lausuttu. Kaavamuutoksen laatiminen on tarjouskilpailun perusteella annettu Aluetekniikka Oy:n tehtäväksi Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisilla on oikeus ottaa osaa kaavan valmisteluun, arvioida sen vaikutuksia sekä lausua kaavasta mielipiteitä ja antaa lausuntoja. Osallisia ovat: - Kauhavan kaupungin asukkaat - Kaava-alueen ja siihen rajoittuvien alueiden maanomistajat. - Kaavan vaikutusalueen työntekijät ja alueen käyttäjät. - Kauhavan kaupungin hallintokunnat ja Kehityskeskus - Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus - EP:n liitto - Maakuntamuseo - Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos - Sähköverkkoyhtiöt (Elenia Oy ja Jylhän Sähköosuuskunta) - Kauhavan kaupungin kaukolämpökeskus - Kauhavan Vesi Oy - Anvia Oy - Järvinet Oy - Puolustusvoimat - Kauhavan asumisoikeusyhdistys Osallisia asemakaavanmuutosta valmisteltaessa ovat alueen maanomistajat, asukkaat ja ne, joiden elinoloihin asemakaavalla voi olla huomattavia vaikutuksia. Osallisia ovat myös viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään.

12 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 12/ Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Säännökset osallisten kuulemisesta ja vuorovaikutusmenettelystä kaavan laatimisen aikana, sisältyvät maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) pykäliin ja asetuksen pykälässä 30 pykälään. Osallistumis- ja vuorovaikutusmenettelystä tiedotetaan tarkemmin osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa (OAS). Tässä tarkoituksessa on kaavanmuutosta koskien laadittu OAS. Suunnitelma, josta on pyydetty myös viranomaislausunnot, on ollut kaupungin toimesta kuulutuksella julkisesti nähtävillä Samaan aikaan on ollut nähtävillä asemakaavamuutoksen luonnos, josta osalliset ovat saaneet tiedon siitä, mitä korttelin 120 alueelle ollaan suunnittelemassa Kaavamuutoksen luonnoksesta annetut lausunnot Kaavamuutoksen luonnoksesta on annettu seuraavat lausunnot: 1) Lausunto , EP:n liitto 2) Lausunto , EP:n ELY-keskus 3) Lausunto , EP:n maakuntamuseo 4) Lausunto EP:n pelastuslaitos 5) Lausunto Kauhavan kehityskeskus 6) Lausunto Kauhavan ympäristölautakunta 7) Lausunto Kauhavan vapaa-aikalautakunta 8) Lausunto Sonera 9) Lausunto Jylhän Sähköosuuskunta 10) Lausunto Anvia Oy 11) Lausunto Järvinet Oy Lausunnot ovat selostuksen liitteinä. Käsillä olevassa kaavamuutoksen selostuksessa esitetään seuraavassa lausuntojen keskeinen sisältö (referaatit) ja kaavanlaatijan lyhyet vastineet kunkin referaatin jälkeen, mikäli antaa aihetta kommenttiin: 1) EP:n liiton lausunto: Kauhavan keskustaajaman korttelin 120 asemakaavan muutosluonnos on maakuntakaavan mukainen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ei ole huomautettavaa. 2) EP:n ELY-keskuksen lausunto ELY-keskus katsoo, että Kauhavan keskustaajaman keskeisimmälle alueelle tulisi laatia tarkempi osayleiskaavatasoinen suunnitelma ohjaamaan asemakaavoitusta mm. rakennustehokkuuksien kerroslukumäärien ja liikennejärjestelyjen osalta. Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) tulisikin täydentää lisäämällä kaavan vaikutusten arviointiin edellä mainitun suunnitelman laatiminen. OAS:n tulisi lisätä myös rakennusten maisemallisen soveltuvuuden arvioiminen. Kaavanlaatijan vastine: ELY-keskuksen esittämä osayleiskaavan laatiminen sisältyy kaupungin strategiasuunnitelmaan. Kaupunki on jo käynnistänyt Kauhavan

13 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 13/40 keskustaajaman kehittämissuunnitelman laatimisen, joka valmistuttuaan toimii pohjana yleiskaavoitusohjelman mukaiselle osayleiskaavan tarkistamiselle. Keskustaajaman kehittämissuunnitelma määrittelee lausunnoissa esiin tuotuja asioita. ELY-keskuksen esittämä lisäys voidaan tehdä OAS:aan. 3) EP:n maakuntamuseon lausunto Asemakaavamuutoksen myötä paikan identiteetti muuttuu toisenlaiseksi. Maakuntamuseo vastustaa viisikerroksisten rakennusten rakentamista ja esittää, että kortteli tulisi toteuttaa matalampana 4-kerroksisena viitaten viereisten kortteleiden matalampaan rakennuskantaan. Kaupungin rakennuskannan inventoinnissa ei ole inventoitu kaupungintaloa eikä ns. eläinlääkärin taloa (taidetalo) ja että ne tulisi inventoida kaavanmuutoksen yhteydessä. Asemakaavoitusta ohjaamaan Kauhavan keskustaa varten olisi laadittava yleiskaavatasoinen suunnitelma, joka ottaisi huomioon rakennetun kulttuuriympäristön, kaupunkikuvan ominaispiirteiden vaalimisen ja suojelukysymykset. Lausunnossa todetaan vielä mm. että nykyinen asemakaava mahdollistaa lähes koko kyläraitin, erityisesti Kauppatien rakennuskannan hävittämisen. Kaavanlaatijan vastine: Yleiskaavan tarkistaminen sisältyy kaupungin strategiasuunnitelmaan. kaupunki on jo käynnistänyt Kauhavan keskustaajaman kehittämissuunnitelman laatimisen, joka valmistuttuaan toimii pohjana yleiskaavoitusohjelman mukaiselle osayleiskaavan tarkistamiselle. Keskustaajaman kehittämissuunnitelma määrittelee lausunnoissa esiin tuotuja asioita. 4) EP:n pelastuslaitoksen lausunto Kaavassa on huomioitava kerrostalojen evakuointia varten pelastustiet, jotka ovat nostolava-autoille kulkukelpoisia. Kunnallistekniikkaa rakennettaessa on huomioitava sammutusveden saanti ja vesijohtoverkon riittävä kapasiteetti. Kaavanlaatijan vastine: Lausunto huomioidaan tonttikohtaisesti rakennussuunnittelun yhteydessä 5) Kauhavan kehityskeskuksen lausunto Kortteliin 120 tulisi luoda edellytykset 60 paikkaisen kodinomaisen asumispalveluyksikön luomiselle. Kaavanlaatijan vastine: Kaupungin järjestämissä neuvotteluissa on päädytty kaavaratkaisuun, joka mahdollistaa asumis- ja palvelurakennusten suunnittelun, jotka voivat sisältää myös liiketilaa eri vaihtoehtojen pohjalta tarpeista lähtien kiinnittäen samalla huomiota kaupunkikuvaan. 6) Kauhavan ympäristölautakunnan lausunto: Asemakaavaan tulisi esittää kerrosluvun ja tonttitehokkuuden lisäksi prosenttiluku, joka osoittaa, kuinka suuren osan alueesta saa käyttää rakentamiseen. Kaavanlaatijan vastine: prosenttiluku lisätään kaavaehdotukseen. 7) Vapaa-aikalautakunnan lausunto

14 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 14/40 Kauhavan Taidetalon toiminta ei saa keskeytyä. Mikäli Taidetalo puretaan, toiminnalle on esitettävä toinen paikka. Kaavanlaatijan vastine: Kaupunki ottanee huomioon kulttuuritilojen suunnittelussa. 8) Soneran lausunto Soneralla on alueen tietoliikenteen kannalta kriittisiä tietoliikennelaitteita osoitteessa Kirkkotie 10 (Kauhavan kaupungintalo). Suunnitellut asemakaavamuutokset eivät aiheuta ongelmia Soneran tietoliikennepalveluiden tuottamiselle, mikäli uudelle laitetilalle saadaan sijoituslupa vanhan laitetilan läheisyyteen ja tietoliikenneverkon muutoksille kyetään varaamaan riittävä aikataulu. Soneran alustavan arvion mukaan uudeksi laitetilakopiksi soveltuu noin m2 rakennus, jonka tonttitarve on alle 100 m2. Kaavanlaatijan vastine: Teknisten tilojen aluetarve korttelissa 120 huomioidaan asemakaavassa 9) Jylhän Sähköosuuskunnan lausunto Lausunnossa todetaan johtojen sijainti ja että ei ole huomautettavaa kaavanmuutoksen johdosta muuta kuin, että ennen mahdollisia rakennustöitä alueella kaapelien näyttö tulee tilata osuuskunnalta. 10) Anvia Oy:n lausunto Kaava-alueen sisällä oleva kaapelireitti on otettava huomioon alueen asemakaavan muutoksessa ja rakentamisessa. Verkosto on sijoitettu voimassa olevan kaavan mukaisesti, kulloisenkin maanomistajan luvalla tarkoituksen mukaisiin paikkoihin. Mikäli myöhemmin alueella tapahtuvista muutoksista johtuen verkostoa joudutaan joko siirtämään tai muuttamaan, ANVIA ei vastaa siirtokustannuksista, vaan kustannukset tulevat muutosta haluavan tahon kustannettavaksi. Kaavanlaatijan vastine: Teknisten tilojen aluetarve korttelissa 120 huomioidaan asemakaavassa. Johtoverkon mahdollisista muutoksista on sovittava kaupungin kanssa. 11) Järvinet Oy:n lausunto Kauhavan kaupungin ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen valokaapelit ovat suurelta osin ns. monimuotokaapeleita. Monimuotokaapeleilla toteutettuja yhteyksiä ovat seuraavat: - kirjasto - Yrittäjäopisto - koulukeskus - Kaksineuvoisen pääterveysasema - vanhainkoti - Roihankuja. Monimuotoisten valokaapelien ongelmana on nopeuden voimakas lasku kaapelipituuden kasvaessa. Kaupungintalon laitetilan korvaamiseen on kolme vaihtoehtoa. Oman laitetilan toteuttaminen po. kortteliin, laitetilan vuokraaminen Anvian laitetilasta Roihankujalta, tai kytkentäpisteen siirtäminen Yrittäjäopistolle. Omaa laitetilaa puoltavat alemmat kustannukset sekä monimuotokaapelien aiheuttamat tekniset esteet. Jos monimuotokaapeleita jatketaan Roihankujalle niin saavutettava nopeus uhkaa jäädä alle 100 Mt, mikä on liian vähän

15 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 15/40 lähiverkkoja yhdistävässä verkossa. Järvinet Oy:n runkoverkossa liikennöintinopeus on 10 Gt. Kaavanlaatijan vastine: Teknisten tilojen aluetarve korttelissa 120 huomioidaan asemakaavassa. Kaupungin työryhmän neuvottelumuistiot: Muistio Muistio koskee kaupungin, kuntayhtymä kaksineuvoisen, verkko-operaattoreiden ja kaavanlaatijan kaavaneuvottelua Kauhavan kaupungintalolla. Muistio on liitteenä. Kaava-ehdotusta laadittaessa on Kauhavan kaupungin, palvelutuottajien ja kaavanlaatijan kesken pidetty neuvottelu Neuvottelussa on vielä käyty läpi vaihtoehtosisia kaavaratkaisuja ja niihin liittyviä kaavamerkintöjä ja mahdollisia kaavamääräyksiä. Neuvottelussa oltiin yhtä mieltä siitä, että kaavan pitäisi olla vaihtoehtoja mahdollistava ja että sen tulisi sallia toisilleen ristiriidattomien, kaupungin keskustaan soveltuvien toimintojen sijoittamisen korttelin 120 alueelle 4.4 Asemakaavan muutoksen tavoitteet Kauhavan kaupungin suunnitelmissa on päätetty sijoittaa kaupungin hallinto- ja virastotilat muualle kuin vanhan kaupungintalon kortteliin. Tästä johtuen kortteliin 120 on päätetty laatia asemakaavan muutos niin, että se mahdollistaa korttelin käytön kaupungin keskustaan sopivia muita toimintoja varten. 4.5 Vaihtoehtoiset kaavaratkaisut Vaihtoehtoisten kaavaratkaisujen perusteluja Kaavamuutoksen laatimisen aikana on tarkasteltu erilaisia keskustaan sopivia toimintoja palvelevia kaavaratkaisuja. Kaupunki on neuvotellut alueelle mahdollisesti tulevista toiminnoista eri yhteisöjen ja yrittäjien kanssa. Neuvotteluissa on katsottu, että kaupungin keskustassa samaan kortteliin voidaan sijoittaa asuin-, palvelu- ja liiketiloja tuottamatta toisilleen haittaa. Voidaan jopa katsoa monimuotoisen toimintojen rakenteen tukevan virikkeellisen ja toimivan keskustan luomista. On myös katsottu, että suurmyymälät eivät sovi monitoimintaiseen kortteliin. Sen sijaan esim. ns. kivijalkamyymälät ovat asumisen ja muun palvelun kanssa yhteensopivia Yhteenveto vaihtoehtoisista ratkaisuista Neuvotteluissa korttelin 120 esille tulleiden mahdollisten rakentajien kanssa on lopulta päädytty kaavanmuutoksessa asumis-, palvelu- ja myymälätiloja sallivaan rakentamiseen suurmyymälät pois lukien. Keskustan kortteleissa tulisi sallia myös V-kerroksisten kerrostalojen rakentaminen. Tämä on myös usein rakentajien vaatimus kustannuksia säästävän tehokkaamman rakentamisen syistä. Toisaalta palvelutalorakentamisessa rakennetaan usein myös pelkästään yhteen kerrokseen. Korttelin 120 osalta pidetään kaupunkikuvallisista syistä välttämättömänä, että rakennusten julkisivuista pääkaduille Kirkkotielle ja Kauppatielle on saatava vaikutelma vähintään II-kerroksisesta rakentamisesta. Rakennusten julkisivumateriaaleissa on noudatettava yhtenäisyyttä.

16 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 16/40 5. ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Kaavan rakenne Asemakaavan muutos koskee vain korttelin korttelin 120 aluetta. Korttelin rajat pysyvät voimassa olevan kaavan mukaisina. Korttelin käyttötarkoitus muuttuu. Julkisten palvelujen kortteli muuttuu asumisen, palvelun ja liiketilojen korttelialueeksi. Muutoksen jälkeen käyttötarkoitus on lähempänä ympäristökortteleiden käyttötarkoitusta. Maisemakuvassa korkeamman ja tehokkaamman rakentamisen salliva kaava säilyttää korttelilla ympäristössään keskeisen aseman Mitoitus Korttelin 120 pinta-ala on m2. Rakentamistehokkuusluku e = 0,6. Tällä tehokkuudella rakennettaessa rakennusoikeus on 7788 k-m2. Tontin alueesta korkeintaan 50% saa käyttää rakentamiseen. Suurin sallittu kerrosluku on V ja tonttikohtainen päärakennusten kerrosluku vähintään II-kerrosta. Korttelin alueelle on ollut suunnitelmissa senioritalon rakentaminen ja mahdollisesti palveluasuntojen rakentamista. Nämä huomioiden voidaan arvioida, että kortteliin tulee n.100 asuntoa ja n.150 asukasta. Mahdolliset liiketilat ovat pienmyymälöitä ja vastaavan kokoisia palvelutiloja Palvelut Kortteliin sijoittuvien lähipalvelujen lisäksi alue tukeutuu lähikortteleiden ja kaupungin keskustan tarjoamiin palveluihin. 5.2 Ympäristön laatu Suunnittelualue on osa jo rakentunutta kaupunkikeskustaa. Korttelin uudelleen rakentaminen tuo oman merkittävän panoksensa lähiympäristön kaupunkikuvaan. Keskeisen aseman vuoksi erityistä huomiota on kiinnitettävä korttelin kaupunkikuvalliseen suunnitteluun rakennussuunnittelun yhteydessä. 5.3 Aluevaraukset Kortteli 120 pohjoisosaan on tarkoitus rakentaa viisikerroksinen Senioritalo. Kuva 14. Kuvassa RakennusARKKITEHDIT Oy Tuomisalo & Co:n suunnitteleman Senioritalon asemapiirros. Suunnitelman mukaisen viisikerroksisen talon kerrosala on yhteensä 1900 k-m2. Kaavassa on esitetty myös verkkooperaattoreiden tarvitsema korttelin osa merkinnällä ET. Muusta rakentamisesta kaupunki on käynyt alustavia neuvotteluja.

17 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 17/ Kaavan vaikutukset Kaavanmuutoksen toteuttaminen muuttaa alueen rakenteellista ja toiminnallista identiteettiä julkisen hallinnon palveluista asumis-, palvelu-, ja liiketilojen suuntaan edellä kuvatulla tavalla. Muutoksen johdosta voidaan myös ikääntyvälle väestölle saada lisää asuntoja lähellä terveyspalveluita ja seurakuntapalveluita. Vaikutukset liikenteeseen ovat vähäiset. Kevyen liikenteen turvallisuuteen ja sujuvuuteen on katu- ja piha-alueiden suunnittelussa kiinnitettävä erityistä huomiota. Samoin korttelin ja liikenneväylien selkeää hahmottamista varten tulisi korttelialueen reunoille istuttaa yhtenäiset puurivit. Rakennussuunnittelun yhteydessä on myös erityistä huomiota kiinnitettävä korttelialueen sisäisiin viheralueisiin ja istutuksiin. 5.5 Ympäristön häiriötekijät Alueen rakenteen toteuduttua ei siitä aiheudu ympäristölle erityisiä häiriötekijöitä Kaavamerkinnät ja kaavamääräykset Korttelin YH hallinto ja virastorakennusten korttelialueesta merkinnällä APL asunto-, palvelu- ja liike-kerrostalojen korttelialueeksi rakennusoikeudella e = 0,6. Suurin sallittu kerrosluku V ja päärakennusten minimikerrosluku on II kerrosta. Tonttien alueista korkeintaan 50 % saa käyttää rakentamiseen. Korttelin julkisivupinnoissa tulee käyttää yhtenäisiä materiaaleja. 5.7 Alueen nimistö Alueen nimistö säilyy entisellään. 6. ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Korttelin 120 rakentamisen suorittavat eri yhteisöt. Kaupunki vastaa ulkoisen kunnallistekniikan ja katualueiden suunnittelusta ja rakentamisesta. Rakentamisen aikataulu riippuu tilojen tarpeen kehityksestä ja rahoituksesta.

18 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 18/40 7. YHTEYSHENKILÖT Kauhavan kaupunki Jari Leivo Anna-Liisa Huhtala Kaavoituspäällikkö kaavoitusavustaja (06) (06) jari.leivo(at)kauhava.fi anna-liisa.huhtala(at)kauhava.fi Suunnittelutoimisto Aluetekniikka Oy: Mauno Vähämäki Kaisa Porre dipl.ins. kaavan laatija ins. kaavasuunnittelija mjv(at)netikka.fi kaisa.porre(at)aluetekniikka.com

19 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 19/40 LIITE 1a Kaavakartan karttaosa

20 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 20/40 LIITE 1b Kaavakartan otsikko-osa

21 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 21/40 LIITE 1c Kaavakartan kaavamerkinnät

22 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 22/40 LIITE 2 Seurantalomake

23 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 23/40 LIITE 3 Lausunto, Etelä-Pohjanmaan liitto

24 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 24/40 LIITE 4 Lausunto, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

25 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 25/40 LIITE 5 Lausunto, Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo

26 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 26/40

27 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 27/40 LIITE 6 Lausunto, Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos

28 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 28/40 LIITE 7 Lausunto, Kauhavan Kehityskeskus

29 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 29/40 LIITE 8 Lausunto, Kauhavan Ympäristölautakunta

30 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 30/40

31 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 31/40 LIITE 9 Lausunto, Kauhavan Vapaa-aikalautakunta

32 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 32/40 LIITE 10 Lausunto, Sonera

33 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 33/40 LIITE 11 Lausunto, Jylhän Sähköosuuskunta

34 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 34/40 LIITE 12 Lausunto, Anvia Oy

35 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 35/40

36 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 36/40 LIITE 13 Lausunto, Järvinet Oy Järvinet Oy PL 29 (Sairaalatie 3 B) Alajärvi LAUSUNTO KAUHAVAN KESKUSTAAJAMAN KORTTELIN 120 KAAVALUONNOKSESTA Kauhavan vanhan kaupungin talon laitetilassa, korttelissa 120, sijaitsee tietoliikenteen solmu- ja kytkentäpiste. Tässä pisteessä eri operaattoreiden, Järvinet Oy:n, Kauhavan kaupungin sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen valokaapelit yhdistetään olemassa oleviin kuituverkkoihin. Järvinet Oy:llä, Kauhavan kaupungilla ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisella ei ole tällä hetkellä muuta laitetilaa alueella. Kauhavan kaupungin ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen valokaapelit ovat suurelta osin ns. monimuotokaapeleita. Monimuotokaapeleilla toteutettuja yhteyksiä ovat seuraavat: - kirjasto - Yrittäjäopisto - koulukeskus kaupungintalo- Kaksineuvoisen pääterveysasema - vanhainkoti - Roihankuja. Monimuotoisten valokaapelien ongelmana on nopeuden voimakas lasku kaapelipituuden kasvaessa. Käytännössä monimuotokaapeleilla ei päästä yli 100 Megatavun nopeuksiin jos kaapelin pituus on yli yhden kilometrin. Tämä rajoite tulee vastaan useiden kaapelien osalta jos laitetila poistuu ko. korttelista. Lisäksi laitetilasta lähtee Järvinet Oy:n omistama yksimuotoinen valokaapeli Kaksineuvoisen pääterveysasemalle ja Kauhavan vuokra-asunnoille. Suunnitelmissa on rakentaa yksimuotoiseen valokaapeliin perustuva yhteys koulukeskukseen. Kaupungintalon laitetilan korvaamiseen on kolme vaihtoehtoa. Oman laitetilan toteuttaminen po. kortteliin, laitetilan vuokraaminen Anvian laitetilasta Roihankujalta tai kytkentäpisteen siirtäminen Yrittäjäopistolle. Omaa laitetilaa puoltavat alemmat kustannukset sekä monimuotokaapelien aiheuttamat tekniset esteet. Jos monimuotokaapeleita jatketaan Roihankujalle niin saavutettava nopeus uhkaa jäädä alle 100 Mt, mikä on liian vähän lähiverkkoja yhdistävässä verkossa. Järvinet Oy:n runkoverkossa liikennöintinopeus on 10 Gt. Sivu 2 / 3 Olemassa olevien kuitujen jatkaminen ja siirtäminen Roihankujalle maksaa suunnitteluineen ja töineen kymmeniä tuhansia. Kytkentäpisteen siirtämisestä yrittäjäopistolle on tehty alustava suunnitelma, jonka mukaan aiheutuvat kustannukset ovat n ,0.

37 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 37/40 LIITE 14 Neuvottelumuistio

38 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 38/40

39 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 39/40

40 SUUNNITTELUTOIMISTO ALUETEKNIIKKA OY Sivu 40/40

Kauhavan kaupunki. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma koskien 10.9.2014 päivättyä asemakaavan muutoksen luonnosta

Kauhavan kaupunki. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma koskien 10.9.2014 päivättyä asemakaavan muutoksen luonnosta Kauhavan kaupunki ASEMAKAAVAN MUUTOS Kauhavan kaupungin keskustan Kirkonseudun asemakaava-alue kortteli 120 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma koskien 10.9.2014 päivättyä asemakaavan muutoksen luonnosta

Lisätiedot

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS 01:151 / ASEMAKATU 2 / ASEMAKAAVASELOSTUS

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

Kaustisen kunta. Kanttorilan alueen asemakaavan muutos korttelissa 153. Asemakaavaluonnos

Kaustisen kunta. Kanttorilan alueen asemakaavan muutos korttelissa 153. Asemakaavaluonnos 710 Kaustisen kunta Kanttorilan alueen asemakaavan muutos korttelissa 153 Asemakaavaluonnos Asemakaavan muutoksen selostus liitteineen koskee päivättyä asemakaavaluonnoksen karttaa HKM Infra Oy Nikolaintie

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy 710 Kaustisen kunta Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy Nikolaintie 6 A 62200 KAUHAVA (06) 434 2300 www.hkminfra.fi Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9 Kaavoituspalvelut 05.10.2011 ¹) Täydennetty 29.9.2015 PERUSTIEDOT ALOITE TAI ASEMAKAAVATYÖN

Lisätiedot

Kaustisen kunta. ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaustisen kunnan Kirkonseudun asemakaavanmuutos Opiston kaavaalue. kortteli 603

Kaustisen kunta. ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaustisen kunnan Kirkonseudun asemakaavanmuutos Opiston kaavaalue. kortteli 603 Kaustisen kunta ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaustisen kunnan Kirkonseudun asemakaavanmuutos Opiston kaavaalue kortteli 603 OAS (osallistumis- ja arviointisuunnitelma) 10.09.2014 Päivitetty 10.11.2014 HKM Infra

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9. 691/AK LIITE 1 ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.2015 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Heinolan

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI. Alahärmän taajama Vaismaan alue Korttelit 210-216

KAUHAVAN KAUPUNKI. Alahärmän taajama Vaismaan alue Korttelit 210-216 KAUHAVAN KAUPUNKI Alahärmän taajama Vaismaan alue Korttelit 210-216 Asemakaavan selostus Selostus liittyy 1.9.2013 päivättyyn asemakaavakarttaan. Asemakaava sisältää muutoksen voimassa olevaan asemakaavaan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNGIN ALAHÄRMÄN TAAJAMASSA, POWERPARKIN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KAUHAVAN KAUPUNGIN ALAHÄRMÄN TAAJAMASSA, POWERPARKIN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUHAVAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUHAVAN KAUPUNGIN ALAHÄRMÄN TAAJAMASSA, POWERPARKIN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2013 Suunnittelutoimisto Aluetekniikka Oy Sivu 2/12 1. ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 9. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 9035, 9036 JA 9037 SEKÄ KATU JA SUOJAVIHERALUE, ALAKORKALON TIE

ASEMAKAAVAN MUUTOS 9. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 9035, 9036 JA 9037 SEKÄ KATU JA SUOJAVIHERALUE, ALAKORKALON TIE ROVANIEMEN KAUPUNKI 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 9. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 9035, 9036 JA 9037 SEKÄ KATU JA SUOJAVIHERALUE, ALAKORKALON TIE Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin

Lisätiedot

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 LINJA-AUTOASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa, Kortteli 9025 tontti 18

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa, Kortteli 9025 tontti 18 Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa, Kortteli 9025 tontti 18 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUPALVELUT/KAAVOITUS 2008 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Rovaniemen kaupungin

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 51. kaupunginosan korttelin 5003 tonttia 5 koskeva asemakaavan muutos HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS

Lisätiedot

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos. Vaalan kunta

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos. Vaalan kunta Vaalan kunta Vireilletulo: Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx.xx.2016 xx.xx.2016 Kaavaehdotus Hyväksyminen: Kunnanhallitus Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos Selostus koskee

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 340. kaupunginosan kortteleita

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KALERVONKATU 8 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KALERVONKATU 8 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS KALERVONKATU 8 KAAVATUNNUS 02:119 KAAVAN PÄIVÄYS 21.2.2013 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS 28.2.2013 02:119 / KALERVONKATU

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 KAUPPI KORTTELIT 880 4 JA 881 26, 27 JA 28, TEISKONTIE 33 JA KUNTOKATU 4 (TAMK JA PIRAMK, LISÄRAKENTAMINEN) SEKÄ KATU-, PUISTOJA PYSÄKÖINTIALUETTA.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012

ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 11.4.2012 ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9. Puhelin (03)888

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (Drno 20/2016) RUKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELEISSA 140, 141 JA 142, YLEISELLÄ PYSÄKÖINTIALUEELLA JA NIIHIN LIITTYVILLÄ KATU-, URHEILU-, JA VIRKISTYS-, VESI- SEKÄ RETKEILY- JA ULKOILUALUEILLA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ...2 1 SUUNNITTELUALUE...2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...2 3 KAAVAT ILANNE...2 4 MAANOMISTUS...2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINT I...3

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 10. 22.6.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan kortteli 10. Oheiselle kartalle on osoitettu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 619/2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan laaditaan asemakaavan muuttamisesta osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan osallisten

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Liite 4 / Ymp.ltk / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 4 / Ymp.ltk / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 4 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

MYNSTERIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelia 344 ja korttelin 346 tontteja 1-4 sekä katualuetta

MYNSTERIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelia 344 ja korttelin 346 tontteja 1-4 sekä katualuetta MYNSTERIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelia 344 ja korttelin 346 tontteja 1-4 sekä katualuetta MYNSTERIN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 344, osa korttelia 346 sekä katualuetta MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie Rovaniemen kaupunki Tekniset palvelut/kaavoitus Päivitetty 16.1.2018 1 Osallistumis-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET

2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET RAISION KAUPUNKI ALHAISTENTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kaavaselostus koskee 4.11.2008 päivättyä kaavakarttaa. Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA G:\AKVAT\Raivio\OASL1.doc 1/5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaava koskee Raivion kaupunginosan vanhimman osan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Koulukeskus, OAS 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOULUKESKUKSEN ALUEELLA KORTTELEISSA 1027, 1028 JA 1029 SEKÄ NIIHIN LIITTYVILLÄ PUISTO- LP, LYT JA KATUALUEILLA KAUHAJOEN KAUPUNKI

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI KIRVUNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI KIRVUNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA hyväksytty 23.4.2015 ORIMATTILAN KAUPUNKI KIRVUNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9 Puhelin (03) 888

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Vaiheasemakaava 8. kaupunginosa Länsikangas, korttelit

Rovaniemen kaupunki Vaiheasemakaava 8. kaupunginosa Länsikangas, korttelit Rovaniemen kaupunki Vaiheasemakaava 8. kaupunginosa Länsikangas, korttelit 8215-8235 Kaavaselostus 8.5.2018 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Vaiheasemakaava Rovaniemen kaupunki 8. kaupunginosa

Lisätiedot

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.6.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta Asemakaava 506 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma PORVOON KAUPUNKISUUNNITTELU Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS VETELIN KUNTA RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Koskee 15.4.2014 päivättyä Patanan tekojärven Kettusaaren ranta-asemakaavaa Vetelin kunnassa Asemakaavanlaatija Dipl.ins. Mauno Vähämäki Kaavan hyväksymiskäsittelyt:..

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 15. KIVISENKANGAS KAUPUNGINOSAN KIVIKANKAANTIEN ITÄPUOLISIA KORTTELEITA SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ KATU- JA PUISTOALUEITA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 20.8.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 818 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Nattari/002 KORTTELI 1008

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 8.4.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

RIUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LIKOLAMMINTIE

RIUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LIKOLAMMINTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) RIUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LIKOLAMMINTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 30.10.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 825 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Riku KORTTELI 4009 KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus. Vaalan kunta

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus. Vaalan kunta Vaalan kunta Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus Vireilletulo: 16.9.2016 Nähtävilläolo: Kaavaluonnos 16.9. 30.9.2016 Kaavaehdotus Hyväksyminen: Kunnanhallitus Selostus koskee 16.1.2017

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset VIROLAHDEN KUNTA Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset lausuntojen ja muistutusten vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 707-P30712 kuuleminen / vastineet 1 (13) Auranen Maria Sisällysluettelo

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Kaavatunnus 1/7 5-021 Asianumero 471/10.02.03/2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Asemakaavan muutos koskee asemakaavan mukaista puistoaluetta Valssitien alueella. Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS

LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 24.1.2011 Vireille tulo: Teknisen lautakunnan päätös 4.1.2011 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) Ehdotus nähtävänä (MRA 27 )... Hyväksytty valtuustossa...

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot