Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3."

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 15:00 16:15 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3.krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Pirjo Lind, puheenjohtaja Tiia Laitinen, varapuheenjohtaja Markus Jukarainen Heljä Halonen Olli Luhtala Sakari Pääkkö Kari Savolainen Muut saapuvilla olleet Jukka Pulkkinen Lea Pöyhönen, ympäristöjohtaja Ilkka Korhonen, vs. rakennustarkastaja Erkki Pärjälä Jouni Hoffren Hannu Kirjavainen Mika Kimonen Timo Perätie Pirjo Pääkkönen, viestintäsihteeri kaupunginhallituksen edustaja esittelijä esittelijä ympäristönsuojelutarkastaja, poistui kokouksesta kello 15:40 :n 126 käsittelyn jälkeen ympäristötarkastaja, poistui kokouksesta kello 15:15 :n 124 käsittelyn jälkeen ympäristöterveyspäällikkö Suonenjoen rakennustarkastaja ympäristönsuojelusuunnittelija pöytäkirjanpitäjä Asiat Allekirjoitukset Pirjo Lind puheenjohtaja Pirjo Pääkkönen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Kuopiossa, (valtuusto-virastotalo, Suokatu 42), Tiia Laitinen Sakari Pääkkö

2 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Julkinen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Kuopiossa, (ympäristö- ja rakennuslautakunnan toimisto, Suokatu 42 sekä Suonenjoen kaupungin tekninen osasto, Sairaalapolku 3), Pirjo Pääkkönen Pöytäkirjanpitäjä Muutoksenhakukiellot Kuntalain 91 :n mukaan ei oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta voi tehdä :ien osalta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitukset Muutosta ei voi hakea valittamalla :iin koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 momentin mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus. Pöytäkirjaan liitetään oikaisuvaatimusohjeet :ien osalta liite A seuraava valitusosoitus :ien 120 osalta liite F ja seuraava valitusosoitus :n osalta liite X ja seuraava valitusosoitus :n 125 osalta liite V

3 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Julkinen Käsitellyt asiat Nro Liite/ viite* Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Rakennustyön keskeyttäminen / / Hiihtäjäntie 15 / jätekatoksen rakentaminen * Rakennusvalvonnan maksujen tarkistaminen Kuopion kaupungissa Rakennusvalvonnan maksujen tarkistaminen Suonenjoen kaupungissa Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Juhani Kokkonen / Nilsiä, Kuopio 534, Ylätalo 10: * Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Eronen Unto / Jänissalo, Haapakangas 5:38 ( ) * Päätös ympäristöluvan muuttamisesta/pelastusopisto, harjoitusalue, Hiltulanlahden kylä, Heinälamminrinne, tila Harjoitusalue RN:o 34: * Lausunto / Tahkon keskustan osayleiskaavaehdotus * Eläinlääkintähuollon palvelujen ostosopimuksen muutokset Kuopio - Maaninka kuntaliitoksen takia Kuopion luonnon monimuotoisuusohjelma Kesän 2014 luontoretket Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna Muutoksenhaku 120 Liite F hallintovalitus / ympäristö- ja rakennuslautakunta Liite A kuntalain mukainen oikaisuvaatimusohje / ympäristö- ja rakennuslautakunta Liite X valitusosoitus maa-aineslain mukaiseen lupapäätökseen / ympäristö- ja rakennuslautakunta 125 Liite V valitusosoitus ympäristölupapäätökseen / ympäristö- ja rakennuslautakunta

4 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätösehdotus Puheenjohtaja Kokous todettaneen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Pöytäkirjantarkastajat Päätösehdotus Ympäristöjohtaja Valitaan pöytäkirjantarkastajat. Vuorossa ovat lautakunnan jäsenet Tiia Laitinen ja Sakari Pääkkö. Päätös Valittiin Tiia Laitinen ja Sakari Pääkkö.

6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Asianro 7103/ /2014 Rakennustyön keskeyttäminen / / Hiihtäjäntie 15 / jätekatoksen rakentaminen Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen rakennusvalvonta Kiinteistö, jota asia koskee , Hiihtäjäntie 15, Kuopio Kiinteistön omistaja Asunto Oy Kuopion Hiihtäjäntie 15 Asian selostus Rakennusvalvontaan on saapunut erään naapurikiinteistön ilmoitus jätekatoksen rakentamisesta. Jätekatokselle on haettu toimenpidelupaa ja lupa-asia on tällä hetkellä vireillä. Päätöstä ei ole vielä tehty, koska naapurin kuuleminen on kesken. Jätekatoksella ei ole lainvoimaista lupaa. Katselmuksella todettiin jätekatoksen rakentamistyöt aloitetuksi. Työt olivat siinä vaiheessa, että pohjan valutyö oli tehty. Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen keskeytti jätekatoksen rakentamistyöt MRL 180 nojalla kunnes vireillä oleva hakemus on saatu ratkaistua ja päätös on lainvoimainen. Sovellettavat oikeusohjeet Maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999, MRL) 125 :n mukaan rakennuksen rakentamiseen on oltava rakennuslupa. Rakennuslupa tarvitaan myös sellaiseen korjaus- ja muutostyöhön, joka on verrattavissa rakennuksen rakentamiseen, sekä rakennuksen laajentamiseen tai sen kerrosalaan laskettavan tilan lisäämiseen. MRL 126 mukaan rakennusluvan sijasta rakentamiseen voidaan hakea toimenpidelupa sellaisten rakennelmien ja laitosten, kuten maston, säiliön ja piipun pystyttämiseen, joiden osalta lupa-asian ratkaiseminen ei kaikilta osin edellytä rakentamisessa muutoin tarvittavaa ohjausta. MRL 180 :ssä säädetään rakennustyön keskeyttämisestä seuraavasti: Jos rakennustyöhön tai muuhun toimenpiteeseen ryhdytään tai se toteutetaan vastoin tämän lain tai sen nojalla annettuja säännöksiä tai määräyksiä taikka myönnetyn luvan tai viranomaishyväksynnän vastaisesti, rakennustarkastajalla tai rakennusvalvontaa suorittavalla kunnan muulla viranhaltijalla on oikeus kirjallisesti annettavalla määräyksellä keskeyttää työ. Rakennustyön keskeyttämisestä on viipymättä ilmoitettava kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle. Rakennusvalvontaviranomainen päättää, pysytetäänkö työn keskeyttäminen voimassa. Päätöstä on muutoksenhausta huolimatta noudatettava, jollei valitusviranomainen toisin määrää.

7 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 120 MRL 186 :n mukaan kunnan rakennusvalvontaviranomaisen on rakennustyön keskeyttämistä edellyttävän teon tai laiminlyönnin todettuaan ilmoitettava asiasta poliisille esitutkintaa varten. Ilmoitus saadaan jättää tekemättä, jos tekoa tai laiminlyöntiä olosuhteet huomioon ottaen on pidettävä vähäisenä, eikä yleisen edun ole katsottava vaativan syytteen nostamista. Maankäyttö- ja rakennuslain 145 :n 1 momentin mukaan luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä kunnalle maksun, jonka perusteet määrätään kunnan hyväksymässä taksassa Vaikutusten arviointi - Esitys Esitän, että ympäristö- ja rakennuslautakunta päättää pysyttää rakennustyön keskeyttämisen voimassa katselmuspöytäkirjan edellyttämällä tavalla. Asiasta ei tässä vaiheessa ilmoiteta poliisille esitutkintaa varten. Rakennustöitä saa jatkaa, kun luvanvaraisille töille on hankittu lainvoimainen lupa. Lautakunta veloittaa hyväksytyn rakennusvalvontataksan mukaisen neljänsadan (400) euron suuruisen maksun. Perustelut Kyseisten töiden luvanvaraisuus on ilmeinen. Ennen luvanvaraisten töiden aloittamista Asunto Oy Kuopion Hiihtäjäntie 15 olisi pitänyt selvittää mitä valmistelevia töitä saa tehdä ennen lainvoimaista lupapäätöstä. Sovelletut lainkohdat Maankäyttö- ja rakennuslaki 125, 126, 145, 180 ja 186 Liitteet /2014 Tarkastuspöytäkirja Valmistelija Ilkka Korhonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi vs. rakennustarkastajan päätösehdotuksen.

8 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Asianro 7085/ /2014 Rakennusvalvonnan maksujen tarkistaminen Kuopion kaupungissa 2015 Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen rakennusvalvonta Vaikutusten arviointi - Maankäyttö- ja rakennuslain 145 :n mukaan luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä kunnalle maksun, jonka perusteet määrätään kunnan hyväksymässä taksassa. Kuntaliiton suosituksen mukaan kuntien talouden kannalta rakennusvalvonnan toimintamenot suositellaan katettavaksi kokonaan rakentajilta perittävillä maksuilla. Kuntaliitto suosittelee maksujen tarkistamista ja muuttamista joka vuosi. Kuopion alueellisen rakennusvalvonnan palvelut on lakisääteistä viranomaistoimintaa jolloin on perusteltua, että rakennusvalvonnan palveluista aiheutuvat kulut saadaan katettua rakennuslupamaksutuotoilla kokonaisuudessaan. Taksojen tarkistus on kohdistettu sinne missä rakennusvalvonnan ja rakennusvalvontamittausten suorittama työpanos on suurin. Kuopiossa rakennusvalvonnan maksuja on tarkistettu viimeksi Rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien maksut esitetään nyt muutettavaksi alkaen. Uuden rakennuksen rakentamiseen tai laajentamiseen ei esitetä korotuksia. Muutokset taksassa kohdistuvat luvan voimassaolon päätyttyä pidettävään katselmukseen tai muihin viranomaistoimenpiteisiin, jossa esitetään taksaa korotettavaksi 80 euroa. Toinen muutos koskee voimassaoleviin lupiin liittyviä päätöksiä, jossa esitetään taksan 7 :n jakamista kolmeen osaan siten, että myönnetyn luvan voimassaolon pidentäminen töiden aloittamiseksi ja loppuunsaattamiseksi olisi 170 euroa ja asetetun määräajan tai lupaehdon muuttaminen tai muu rakennusluvan muuttaminen olisi 300 euroa, jolloin korotus olisi tässä 50 euroa. Lisäksi taksaan tulisi uusi kohta jossa toimenpideluvan muutos olisi 150 euroa. Kolmas muutos taksassa koskee muita maksuperusteita, jossa esitetään taksan 12.1 :ään lisättäväksi lause: Jos lupahakemuksen veloitusosoite on virheellisesti ilmoitettu ja lasku on lähetetty väärälle asiakkaalle niin laskun korjaamisesta veloitetaan 20 euroa uuden laskun yhteydessä. Kuopion taksa jäänee esitetystä tarkistuksesta huolimatta Suomen kymmenen suurimman kaupungin joukosta kaikkein alhaisimmaksi. Esitys Esitän että, hyväksyy liitteenä olevan Kuopion rakennusvalvonnan taksan 2015 noudatettavaksi Kuopiossa alkaen.

9 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 121 Lisäksi lautakunta päättää, että taksaa noudatetaan kuntalain 98 :n nojalla mahdollisesta valituksesta huolimatta, jollei valitusviranomainen kiellä täytäntöönpanoa. Toimivalta Kuopion kaupungin palvelualueiden johtosääntö 2 luku 7 29 kohta Sovellettavat lainkohdat maankäyttö- ja rakennuslaki 145 kuntalaki 98 Liitteet /2014 Rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien maksut Kuopion kaupungissa 2015 Viiteaineisto * 7085/2014 Kymmenen suurimman kaupungin taksavertailu 2014 Valmistelija Ilkka Korhonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi vs. rakennustarkastajan päätösehdotuksen.

10 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Asianro 7086/ /2014 Rakennusvalvonnan maksujen tarkistaminen Suonenjoen kaupungissa 2015 Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen rakennusvalvonta Maankäyttö- ja rakennuslain 145 :n mukaan luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä kunnalle maksun, jonka perusteet määrätään kunnan hyväksymässä taksassa. Kuntaliiton suosituksen mukaan kuntien talouden kannalta rakennusvalvonnan toimintamenot suositellaan katettavaksi kokonaan rakentajilta perittävillä maksuilla. Kuntaliitto suosittelee maksujen tarkistamista ja muuttamista joka vuosi. Kuopion alueellisen rakennusvalvonnan palvelut on lakisääteistä viranomaistoimintaa jolloin on perusteltua, että rakennusvalvonnan palveluista aiheutuvat kulut saadaan katettua rakennuslupamaksutuotoilla kokonaisuudessaan. Taksojen tarkistus on kohdistettu sinne missä rakennusvalvonnan ja rakennusvalvontamittausten suorittama työpanos on suurin. Suonenjoella rakennusvalvonnan maksuja on tarkistettu viimeksi Rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien maksut esitetään nyt muutettavaksi alkaen. Uuden rakennuksen rakentamiseen tai laajentamiseen ei esitetä korotuksia. Muutokset taksassa kohdistuvat luvan voimassaolon päätyttyä pidettävään katselmukseen tai muihin viranomaistoimenpiteisiin, jossa esitetään taksaa korotettavaksi 130 euroa. Toinen muutos koskee voimassaoleviin lupiin liittyviä päätöksiä, jossa esitetään taksan 7 :n jakamista kolmeen osaan siten, että myönnetyn luvan voimassaolon pidentäminen töiden aloittamiseksi ja loppuunsaattamiseksi olisi 170 euroa ja asetetun määräajan tai lupaehdon muuttaminen tai muu rakennusluvan muuttaminen olisi 300 euroa, jolloin korotus olisi tässä 50 euroa. Lisäksi taksaan tulisi uusi kohta jossa toimenpideluvan muutos olisi 150 euroa. Kolmas muutos taksassa koskee muita maksuperusteita, jossa esitetään taksan 12.1 :ään lisättäväksi lause: Jos lupahakemuksen veloitusosoite on virheellisesti ilmoitettu ja lasku on lähetetty väärälle asiakkaalle niin laskun korjaamisesta veloitetaan 20 euroa uuden laskun yhteydessä. Vaikutusten arviointi - Esitys esittää Suonenjoen kaupungille hyväksyttäväksi liitteenä olevan rakennusvalvonnan taksan 2015 ja sitä noudatettavaksi alkaen Suonenjoen kaupungin alueella.

11 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 122 Lisäksi lautakunta esittää Suonenjoen kaupungille päätettäväksi, että taksa tulee kuntalain 98 :n nojalla voimaan alkaen ja että taksaa noudatetaan mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen kiellä täytäntöönpanoa. Toimivalta Suonenjoen kaupunginvaltuusto / Kuntalaki 13 :n 2. momentin 4. kohta Sovellettavat lainkohdat Maankäyttö- ja rakennuslaki 145 Kuntalaki 98 Liitteet /2014 Rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien maksut Suonenjoen kaupungissa 2015 Valmistelija Mika Kimonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi vs. rakennustarkastajan päätösehdotuksen.

12 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Asianro 3394/ /2014 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Juhani Kokkonen / Nilsiä, Kuopio 534, Ylätalo 10:92 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut Juhani Kokkonen on jättänyt maa-aineslain mukaisen lupahakemuksen hiekan ja soran ottamiseen Nilsiässä Ylätalon tilalta 10:92. Kyseessä on 9 hehtaarin alue, jolta on suunniteltu otettavaksi yhteensä m 3 maaaineksia. Tarkoituksena on saattaa loppuun Ylätalon 10:92 soranotto. Lopuksi alue maisemoidaan ja metsitetään. Lisäksi haetaan lupaa töiden aloittamiseen ennen kuin päätös on saanut lainvoiman. Alueella on ollut maa-ainesten ottoa jo vuosikymmeniä. Lupa esitetään myönnettäväksi. Hakija Juhani Kokkonen Valkeiskylä NILSIÄ Asian vireille tulo Hakemus on jätetty Hakemuksen sisältö Maa-aineksen ottamislupaa haetaan hiekan ja soran ottamiseen Ylätalon tilalta 10:92 Nilsiästä. Alueen pinta-ala on 9 ha ja haettu ottamismäärä on yhteensä m 3 kymmenen vuoden ajalla, alimman ottotason ollessa +112 m. Otettavan aineksen määrä on tarkennettu olevan m annetussa vastineessa. Ottamisalueen pinta-ala on määritelty olevan 5.1. ha. Tarkoituksena on saattaa soranotto loppuun Ylätalon tilalla 10:92. Alueella on otettu paikoin soraa tasolle m ja korkein kohta on m. Maastoa täytetään tasoon +112 m puhtailla mailla, jolloin alueen pohjatasoksi tulee +112 m. Pohjaveden pintaan jää näin 6,5 m suojakerros. Noin 4900 m 2 alalla haetaan pohjatasoksi +111 m. Tällöin pohjaveden pintaan jää 5,5 metrin suojakerros. Alueella on 4 sähköpylvästä joiden ympäristö myös muotoillaan maastoon sopivaksi. Alueelle jätetään huoltotie tulevaa metsänhoitoa varten. Alue metsitetään niiltä osin, kun se ei vielä ole alkanut. Korkeat luiskat merkitään vielä varoitusmerkein maastoon. Hakija hakee lupaa aloittaa ottotoiminta ennen kuin lupapäätös on saanut lainvoiman.

13 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 123 Alueen kaavoitustilanne, maankäyttö ja ympäristölle herkät alueet Alue sijaitsee noin 3 km Nilsiän keskustasta luoteeseen Nilsiäntien varrella rajoittuen myös Varpaisjärventiehen. Alueella on pitkään ollut laajamittaista maa-ainesten ottoa. Alue sijaitsee Kirkonkylän I luokan pohjavesialueella ( ). Ottoalueelta kaakkoon sijaitsee noin 1,4 km päässä Kankaan vedenottamo, noin 1,8 km päässä Härkälähteen vedenottamo ja noin 2,6 km päässä Kankaisen vedenottamo. Pohjaveden tasoksi on mitattu Ylätalon tilan Varpaisjärventien itäpuolelle alkuvuodesta 2014 asennetusta pohjavesiputkesta Pohjavesi virtaa ottoalueelta kohti Härkälähdettä. Ottotasolla +112 m pohjaveden ja maanpinnan väliin jää vähintään 6,5 metrin suojakerros ja ottotasolla +111 m toteutuu 5,5 m suojakerros. Lähin luonnonsuojelualue on noin 600 metrin päässä lounaassa Luotteispurolla. Asian käsittely Naapurien kuuleminen Hakemuksesta on kuulutettu Valtuusto-virastotalon ilmoitustaululla Hakemuksen vireilläolosta on lisäksi tiedotettu tiedossa oleville viereisten ja vastapäisten alueiden ja rakennusten omistajille ja haltijoille. Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia tai mielipiteitä. Lausunnot Hakemuksesta pyydettiin lausunto Pohjois-Savon ely-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueelta. Ely-keskuksen kanta on saapuneen lausunnon mukaan se, että toiminta voidaan toteuttaa hakemuksen ja suunnitelman mukaisesti, mikäli lausunnossa sekä sen liitteenä mainitut asiat otetaan toiminnassa ja lupamääräyksissä huomioon. Hakijan vastine Hakija on antanut vastineensa annettuihin lausuntoihin Alueelle on asennettu pohjavesiputki ja siitä on otettu näyte. Polttoaineita ei käsitellä alueella. Jälkihoito tehdään lausunnon mukaisesti ja sitä tehdään ottamisen edetessä. Maastokatselmus Alueella on pidetty keväällä 2014 katselmus. Esitys Juhani Kokkoselle myönnetään maa-aineslupa alueelle Ylätalo esitetyn ottamissuunnitelman mukaisesti ja seuraavin lupaehdoin:

14 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Lupa oikeuttaa maa-ainesten ottamiseen ottamissuunnitelmaan rajatulta 5,1 hehtaarin kaivualueelta. Ottamismäärä on m Alin kaivutaso on +112 m (N60). Rajatulla 0.49 ha alueella alin ottotaso on +111 m. Alimman kaivutason ja ylimmän havaitun pohjavesipinnan väliin on kuitenkin jätettävä vähintään neljän metrin paksuinen koskematon suojakerros. 3. Ottamisalue on merkittävä maastoon ja turvallisuudesta on huolehdittava aitaamalla jyrkännekohdat. Ulkopuolisten pääsy alueelle on mahdollisuuksien mukaan estettävä lukittavalla puomilla. 4. Valvontaa varten alueella on oltava riittävä määrä korkeuslukeman ilmoittavia merkejä. 5. Pohjaveden laatua tulee seurata havaintoputkesta P7/14 säännöllisesti ennen toiminnan aloittamista, toiminnan aikana (kerran vuodessa) sekä toiminnan loputtua. Vesinäytteistä tehtävät määrityksen ovat: väri, sameus, happi, ph, sähkönjohtavuus, hiilidioksidi, kovuus, CODMn/TOC, nitraatti, kloridi, sulfaatti, rauta, mangaani, polttoainehiilivedyt ja mineraaliöljyt. Ottamisen aikana tulee varautua muutoksiin analyysivalikoimassa. Pohjaveden pinnan korkeutta tulee seurata alueelle asennetusta havaintoputkesta P7/14 säännöllisesti neljästi vuodessa. Vuotuiset tarkkailutulokset on toimitettava alueellisille ympäristönsuojelupalveluille ja Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. 6. Kuljetus- ja maansiirtokaluston paikoitus ja polttonesteiden tankkauspaikka on sijoitettava pohjavesialueen ulkopuolelle tai se on varustettava öljyhiilivetyjen vaikutusta kestävällä pinnoitteella tai suojakalvolla ja sen päälle levitettävällä 30 cm:n suojamaakerroksella. Maaperäsuojauksen reunat tulee muotoilla niin, että alueelta öljy yms. vuodot voidaan onnettomuustilanteissa kerätä hallitusti. Suojausrakenteen kunto tulee tarkistaa säännöllisesti ja se on kunnostettava välittömästi, kun vaurioita havaitaan. Polttonesteiden jakelulaitteistossa on oltava järjestelmä ylitäytön estämiseksi. 7. Ottamisalueella ei sallita: - nestemäisten polttoaineiden, öljytuotteiden, ja ympäristölle haitallisten kemikaalien varastointia - koneiden ja laitteiden huoltoa - kiinteän ja nestemäisen jätteen varastointia 8. Kaivualueella työskenneltäessä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Mahdollisen öljyvahingon sattuessa luvan saajan on välittömästi ryhdyttävä toimenpiteisiin öljyyntyneen maan poistamiseksi sekä ilmoitettava asiasta Pohjois-Savon pelastuslaitokselle ja alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. Öljyvahinkoja varten alueella on oltava riittävästi imeytysainetta. 9. Kaivualueelle ei saa johtaa eikä imeyttää tie- tai muilta riskialueilta tulevia pinta- tai kuivatusvesiä. 10. Toiminnassa on noudatettava hakemuksessa esitettyä kaivannaisjätteitä koskevaa jätehuoltosuunnitelmaa. Jätehuoltosuunnitelma on tarkistettava 5

15 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 123 Päätöksen voimassaolo vuoden välein, ensimmäisen kerran Tarkistettu suunnitelma tulee toimittaa alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. 11. Maisemoidessa luiskat on muotoiltava ympäristöön sopiviksi. Rinteiden ylä- ja alaosat tulee pyöristää ja luiskien kaltevuudet tulee olla suunnitelmien mukaiset. Rinteiden kaltevuutta voidaan maiseman elävöittämiseksi vaihdella niiden eri osissa. Lohkareita ja isoja kiviä ei saa haudata alueelle. Luiskien ja kuoppien tasaukseen ei saa käyttää lahoavia jätteitä eikä tienpenkoista tai muista likaantuneista paikoista otettuja maa-aineksia. 12. Tiivistyneet tiepohjat ja varastokasojen pohjat tulee pehmentää toiminnan loputtua. Luiskien ja pohjan tasaukseen on käytettävä puhtaita, vettä johtavia maa-aineksia. Pohjatasolle ja luiskiin on levitettävä cm vahvuinen kerros keskikarkeaa tai karkeaa hiekkaa. Hiekkakerroksen päälle tulee levittää noin 5 cm vahvuinen kerros humusta, joka sekoitetaan hiekkakerroksen pintaosaan. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää alueelta kuorittua pintamaata tai muualta tuotua tarkoitukseen sopivaa tutkittua humusta. Hiekka voidaan ottaa kaivualueelta tai tarvittaessa tuoda muualta. Hiekkaisella maalla humus sekoitetaan suoraan pohjamaan pintaosaan. Viimeistelytöiden jälkeen ottamisalue tulee istuttaa puustolle. Alueen jälkihoitotyöt on toteutettava lupakauden loppuun mennessä. 13. Otetun aineksen määrä ja laatu on ilmoitettava ensisijaisesti sähköisesti maa-ainestenotto ilmoituslomakkeella (YM012), joka on löydettävissä täyttöja lähettämisohjeineen internet -osoitteesta: ja kirjaamalla hakukenttään YM012. Mikäli ottoilmoituslomakkeen sähköinen täyttäminen ei ole luvan haltijalle mahdollista, tulee täytetty ottoilmoituslomake toimittaa alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. Ilmoitus on tehtävä vuosittain seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. 14. Mikäli luvan saaja siirtää oikeuden maa-ainesten ottamiseen toiselle, vastaa luvan saaja edelleen lupamääräysten noudattamisesta, ellei lupaviranomainen eri hakemuksesta vapauta häntä vastuusta. 15. Lupamääräysten noudattamisen vakuudeksi luvan saajan on toimitettava ennen luvan saamista suuruinen vakuus. Vakuuden on oltava voimassa vähintään saakka. Vakuus palautetaan, kun alue on saatettu lupamääräysten mukaiseen kuntoon ja tämä on todettu valvovan viranomaisen toimittamassa loppukatselmuksessa. Vuotuisena valvontamaksuna peritään vahvistetun taksan mukaisesti toistaiseksi Hakijalle myönnetään lupa töiden aloittamiseen ennen päätöksen tuloa lainvoimaiseksi. Vakuus on toimitettava ennen toiminnan aloittamista. Ottamissuunnitelman tarkastamisesta peritään 700. Lupa on voimassa saakka. Perustelut Ottamisalueen maisemalliset ja geologiset arvot ovat jo heikentyneet, koska alueelta on jo aiemmin otettu maa-aineksia. Ottamisalueella ei ole metsä-, luonnonsuojelu- tai vesilain mukaisia erityisen tärkeitä elinympäristöjä eikä muita luontokohteita. Näin ollen ottamisalueella ei voida katsoa olevan eri-

16 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 123 Sovelletut oikeus- ja viranomaisohjeet koisia luonnonesiintymiä eikä merkittäviä geologisen tai kasvillisuuden luomia luonnon kauneusarvoja. Ottamisalue ei kohoa ympäröivää maastoa merkittävästi korkeammalle. Näin ollen ottamistoiminnalla on vain vähäinen merkitys kaukomaisemassa. Ottamisalueen jälkihoitotyönä tehtävässä muotoilussa huomioidaan ympäristön vallitsevat maastonmuodot. Alue palautuu metsätalouskäyttöön. Ylimmän pohjaveden pinnan yläpuolelle jätetään riittävän paksu suojakerros. Lisäksi nestemäisten polttoaineiden, öljytuotteiden ja ympäristölle haitallisten kemikaalien varastointia ei sallita ottamisalueella. Ottamistoiminnan jälkeen tiivistyneet teiden ja varastoalueiden pohjat pehmennetään ja alueen jälkihoidossa käytetään vettä läpäiseviä maa-aineksia. Näin ollen pohjaveden laatu tai antoisuus ei vaarannu. Alueelle istutetaan puustoa maisemoinnin yhteydessä. Pohjaveden laatua ja antoisuutta ei heikennetä. Näin ollen huomattavia tai laajalle ulottuvia muutoksia luonnonolosuhteissa ei tapahdu. Töiden aloituslupaa perustellaan sillä, että suunniteltu ottoalue sijoittuu olemassa olevalle maa-ainesten ottoalueelle. Toiminnan aloittaminen lupapäätöstä noudattaen ei tee muutoksenhakua hyödyttömäksi. Alue on ottamistoiminnan päätyttyä ennallistettavissa. Maa-aineslaki 1, 3-7, a, 16 b, 19-21, 23, 23 a Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta 1-4, 6-9 Valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä (190/2013) Kuopion kaupunki, maa-aineslupia ja maisematyölupia koskeva taksa (ympäristö- ja rakennuslautakunta ) Toimivalta Palvelualueiden johtosäännön 2 luku, 7, kohta 9 Muutoksenhaku Tähän päätökseen voi hakea muutosta valittamalla Itä-Suomen hallintooikeuteen. Valitusosoitus on liitteenä. Liitteet /2014 Kartta Valmistelija Pirkko Nevalainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi ympäristöjohtajan päätösehdotuksen.

17 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Asianro 5930/ /2014 Maa-aineslupa / Eronen Unto / Jänissalo, Haapakangas 5:38 ( ) Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut Unto Eronen on jättänyt maa-aineslain mukaisen lupahakemuksen hiekan ja soran ottamiseksi Jänissalon kylän tilalta Haapakangas 5:38. Ottamisalue sijaitsee Litmaniemessä, Vehmersalmen taajamasta noin 13 km kaakkoon. Alueelta on otettu maa-aineksia aiemminkin, nyt lupaa haetaan noin 1,5 hehtaarin alueelle, otettavan aineksen ollessa yhteensä 25 0oo m 3. Esitys on, että lupa myönnetään. Hakija Eronen Unto Litmaniementie Litmaniemi yhteyshenkilö: Eronen Unto, puhelin Asian vireille tulo Lupahakemus on jätetty ympäristö- ja rakennuslautakunnalle Hakemuksen sisältö Unto Eronen hakee maa-aineslain mukaista lupaa soran ja hiekan ottamiseen Jänissalon kylän tilalta Haapakangas 5:38. Lupaa haetaan noin 1,5 hehtaarin alueelle kymmeneksi vuodeksi ja haettu ottamismäärä on yhteensä m 3, alimman ottotason ollessa (N2000). Hakemuksen mukaan alueen jälkihoitotyönä ottorintaukset luiskataan ja muotoillaan maisemaan sopiviksi. Alueen annetaan metsittyä luontaisesti. Mikäli taimettuminen ei tapahdu luontaisesti, metsittymistä autetaan lisäistutuksin. Alueen kaavoitustilanne, maankäyttö ja ympäristövaikutuksille herkät kohteet Ottamisalue on pääosin Vehmersalmen pohjoisosien rantaosayleiskaavan mukaista maa-ainesten ottoon soveltuvaa aluetta (EO) ja osin Maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M), myös ympäröivät alueet ovat Maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M). Lisäksi ottamisalue sijoittuu Tärkeälle tai vedenhankintaan soveltuvalle pohjavesialueelle (pv). Kyseessä oleva maa-ainesten ottamispaikka sijaitsee luode-kaakko suuntaisella vaihtelevalla ja katkeilevalla harjumuodostumalla. Ottamisalueen kohdalla harju kohoaa korkeimmillaan n. 10 m lähimaastoa korkeammalle. Alueen korkeimmat kohdat ovat tasolla n Matalimmat kohdat ovat lähialueilla olevissa soranottopaikoissa tasolla n Kyseiseltä alueelta maaaineksia on otettu 1970 luvulta alkaen. Viimeisin ottamislupa on myönnetty kymmeneksi vuodeksi ja hyödyntämiskelpoiset maa-ainekset on

18 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 124 saatu otetuksi. Ottamisalueen luoteispäätä ei ole viimeistelty 0,75 ha:n suuruiselta alueelta. Kyseistä aluetta on käytetty varastoalueena, jossa on edelleen varastokasoissa kiviainestuotteita. Lisäksi varastoaluetta on laajennettu n. 0,14 ha lounaan suuntaan, joten varastoalueen kokonaispinta-ala on 0,89 ha. Kyseistä aluetta tullaan edelleen käyttämään varastoalueena. Alue on varastoaluetta lukuun ottamatta metsätalouskäytössä. Puusto on mäntyvaltaista nuorta kasvatusmetsää. Metsätyyppiluokitukseltaan suunnitelma-alueen keskiharjanteen korkeimmat kohdat on kuivahkoa kangasta, joka on metsätyypiltään puolukkatyyppiä (VT). Ottamisaluetta välittömästi ympäröivät alueet ovat pääasiassa metsätalouskäytössä. Alueen luoteis-, pohjoisja koillispuolella on mäntypuuvaltaista nuorta kasvatusmetsää. Alueen lounaispuolella, tien ja ottamisalueen välissä on havupuuvaltaista varttunutta kasvatusmetsää. Alueen kaakkoispuolella on vanhoja maa-ainesten ottamisalueita. Ottamisalue sijaitsee Haapokangas-nimisellä ( ), vedenhankintaan soveltuvalla II-luokan pohjavesialueella. Alueella, eikä sen välittömässä läheisyydessä ole metsälain 10 mukaisia metsien monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeitä elinympäristöjä. Lähimmät asuinkiinteistöt sijaitsevat ottamisalueen länsipuolella 155 m:n ja 195 m:n etäisyydellä, sekä alueen luoteispuolella 400 m:n etäisyydellä ottamisalueen rajasta. Lähimmät loma-asunnot sijaitsevat yli 1000 m:n etäisyydellä ottamisalueen rajasta. Asian käsittely Naapurien kuuleminen Hakemuksesta on kuulutettu Valtuusto-virastotalon ilmoitustaululla Hakemuksen vireilläolosta on lisäksi tiedotettu päivätyllä kirjeellä tiedossa oleville viereisten ja vastapäisten alueiden ja rakennusten omistajille ja haltijoille. Hakemuksen johdosta ei jätetty mielipiteitä tai muistutuksia. Pyydetyt lausunnot Pohjois-Savon ELY-keskus / ympäristö ja luonnonvarat on antanut päivätyn hakemusta koskevan lausunnon, jossa todetaan: Ottoalue sijaitsee Haapokankaan, vedenhankinnan kannalta tärkeällä pohjavesialueella ( ). Tärkeällä pohjavesialueella tulee ylimmän havaitun pohjaveden pinnan päälle jäädä aina vähintään 4 metrin suojakerros. Pohjaveden pinnankorkeuden mittausta ja laadun valvontaa tulee tehdä suunnitelmassa esitetyllä tavalla alueelle asennetusta pohjaveden havaintoputkesta (P7/14 OIVA-rekisteri). Tulokset tulee toimittaa vuosittain tiedoksi myös ELY-keskukseen. Toiminta-alueelle on tehtävä valmiussuunnitelma vahinkotapausten varalle. Muutoin pohjavesisuojausten osalta voidaan toimia kuten suunnitelmassa todetaan.

19 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 124 Jälkihoitotoimenpiteet voidaan muilta osin tehdä suunnitelman mukaisesti, mutta kasvillisuus tulee palauttaa istuttamalla ja kylvämällä. Kokonaisuudessaan jälkihoito tulee suorittaa ennen luvan päättymistä. Pohjois-Savon ELY-keskus korostaa, että toiminnanharjoittaja on aina vastuussa pohjavedelle aiheuttamastaan vahingosta. Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanta on, että toiminta voidaan toteuttaa hakemuksen ja suunnitelman mukaisesti, mikäli edellä mainitut sekä liitteenä olevat asiat otetaan toiminnassa ja lupamääräyksissä huomioon. Maastokatselmukset Alueella on pidetty katselmus johon osallistui Unto Eronen ja Jouni Hoffrén. Vaikutusten arviointi - Esitys Unto Eroselle myönnetään maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen päivätyn hakemuksen, sen liitteiden sekä seuraavin lupamääräyksin: 1 Lupa oikeuttaa maa-ainesten ottamiseen ottamissuunnitelmaan rajatulta 0,68 hehtaarin kaivualueelta (ottamisalue 1,55 ha). Ottamismäärä on enintään m 3. 2 Alin kaivutaso +118,00 m (N2000). Alimman kaivutason ja ylimmän havaitun pohjavesipinnan väliin on kuitenkin jätettävä vähintään neljän metrin paksuinen koskematon maakerros. 3 Ottamisalue on merkittävä maastoon ja turvallisuudesta on huolehdittava aitaamalla jyrkännekohdat. Ulkopuolisten pääsy alueelle on mahdollisuuksien mukaan estettävä lukittavalla puomilla. 4 Valvontaa varten alueella on oltava korkeuslukeman ilmoittavat merkit. 5 Pohjaveden laatua tulee seurata havaintoputkesta P7/14 OIVA-rekisteri säännöllisesti ennen toiminnan aloittamista ja toiminnan loputtua. Toiminnan aikana pohjaveden laatua on tarkkailtava tarvittaessa, mikäli alueella tapahtuva toiminta poikkeaa tavanomaisesta (esimerkiksi normaalia suurempi vuotuinen ottomäärä tai öljyvahinko). Vesinäytteistä tehtävät määrityksen ovat: väri, sameus, happi, ph, sähkönjohtavuus, hiilidioksidi, kovuus, CODMn/TOC, nitraatti, kloridi, sulfaatti, rauta, mangaani, polttoainehiilivedyt ja mineraaliöljyt. Ottamisen aikana tulee varautua muutoksiin analyysivalikoimassa. Pohjaveden pinnan korkeutta tulee seurata em. havaintoputkesta säännöllisesti kahdesti vuodessa. Vuotuiset tarkkailutulokset on toimitettava alueellisille ympäristönsuojelupalveluille ja Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. 6 Alueelle tulee laatia valmiussuunnitelma vahinkotapausten varalle.

20 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Kuljetus- ja maansiirtokaluston paikoitus ja polttonesteiden jakelupaikka on varustettava öljyhiilivetyjen vaikutusta kestävällä pinnoitteella tai suojakalvolla ja sen päälle levitettävällä 30 cm:n suojamaakerroksella. Maaperäsuojauksen reunat tulee muotoilla niin, että alueelta öljy yms. vuodot voidaan onnettomuustilanteissa kerätä hallitusti. Suojausrakenteen kunto tulee tarkistaa säännöllisesti ja se on kunnostettava välittömästi, kun vaurioita havaitaan. 8 Polttonesteiden jakelulaitteistossa on oltava järjestelmä ylitäytön estämiseksi. Ottamisalueella ei sallita: nestemäisten polttoaineiden, öljytuotteiden ja ympäristölle haitallisten kemikaalien varastointia koneiden ja laitteiden huoltoa kiinteän ja nestemäisen jätteen varastointia ja hautaamista Mikäli alueella suoritetaan kiven murskausta voi kuitenkin ko. toiminnassa käytettäviä polttoaineita säilyttää ja murskauslaitetta huoltaa Alueellisten ympäristönsuojelupalveluiden hyväksymällä tavalla. 9 Mikäli alueella suoritetaan kiven murskausta, tulee maaperän suojaus ja tarkkailu toteuttaa Alueellisten ympäristönsuojelupalveluiden hyväksymällä tavalla. Murskaustöistä on tehtävä Alueellisille ympäristönsuojelupalveluille ympäristönsuojelulain 118 :n mukainen ilmoitus vähintään 30 vrk ennen toiminnan aloittamista. Mikäli kiviainesta käsitellään vähintään 50 vrk, tulee toiminalle hakea ympäristönsuojelulain mukainen lupa. 10 Kaivualueella työskenneltäessä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Mahdollisen öljyvahingon sattuessa luvan saajan on välittömästi ryhdyttävä toimenpiteisiin öljyyntyneen maan poistamiseksi sekä ilmoitettava asiasta Pohjois-Savon pelastuslaitokselle ja Alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. Öljyvahinkoja varten alueella on oltava riittävästi imeytysainetta sekä tiivispohjainen paikka, johon saastunut maa voidaan väliaikaisesti koota. 11 Kaivualueelle ei saa johtaa eikä imeyttää tie- tai muilta riskialueilta tulevia pinta- tai kuivatusvesiä. 12 Maisemoidessa kaivannon luiskat on muotoiltava ympäristöön sopiviksi. Rinteiden ylä- ja alaosat tulee pyöristää ja luiskien kaltevuudet tulee olla suunnitelmien mukaiset. Rinteiden kaltevuutta voidaan maiseman elävöittämiseksi vaihdella niiden eri osissa. Lohkareita ja isoja kiviä ei saa haudata alueelle. Luiskien ja kuoppien tasaukseen ei saa käyttää lahoavia jätteitä eikä tienpenkoista tai muista likaantuneista paikoista otettuja maa-aineksia. 13 Tiivistyneet tiepohjat ja varastokasojen pohjat tulee pehmentää toiminnan loputtua. Luiskien ja pohjan tasaukseen on käytettävä puhtaita, vettä johtavia maa-aineksia. Pohjatasolle ja luiskiin on levitettävä vähintään 20 cm:n kerros keskikarkeaa tai karkeaa hiekkaa. Hiekkakerroksen päälle tulee levittää noin 5 cm vahvuinen kerros humusta, joka sekoitetaan hiekkakerroksen pintaosaan. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää alueelta kuorittua pintamaata tai muualta tuotua tarkoitukseen sopivaa tutkittua humusta. Hiekka voidaan ottaa kaivualueelta tai tarvittaessa tuoda muualta. Hiekkaisella maalla humus sekoitetaan suoraan pohjamaan pintaosaan. Viimeistelytöiden jälkeen ottamisalue tulee istuttaa sekapuustolle. Alueen jälkihoitotyöt on toteutettava lupakauden loppuun mennessä.

21 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Toiminnassa on noudatettava hakemuksessa esitettyä kaivannaisjätteitä koskevaa jätehuoltosuunnitelmaa. Jätehuoltosuunnitelma on tarkistettava 5 vuoden välein, ensimmäisen kerran Tarkistettu suunnitelma tulee toimittaa Alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. 15 Otetun aineksen määrä ja laatu on ilmoitettava ensisijaisesti sähköisesti maa-ainestenotto ilmoituslomakkeella (YM012), joka on löydettävissä täyttö- ja lähettämisohjeineen internet -osoitteesta: ja kirjaamalla hakukenttään YM012. Mikäli ottoilmoituslomakkeen sähköinen täyttäminen ei ole luvan haltijalle mahdollista tulee täytetty ottoilmoituslomake toimittaa Alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. Ilmoitus on tehtävä vuosittain seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. 16 Mikäli luvan saaja siirtää oikeuden maa-ainesten ottamiseen toiselle, vastaa luvan saaja edelleen lupamääräysten noudattamisesta, ellei lupaviranomainen eri hakemuksesta vapauta häntä vastuusta. 17 Lupamääräysten noudattamisen vakuudeksi luvan saajan on toimitettava ennen luvan saamista euron suuruinen vakuus. Vakuuden on oltava voimassa vähintään saakka. Vakuus palautetaan, kun alue on saatettu lupamääräysten mukaiseen kuntoon ja tämä on todettu valvovan viranomaisen toimittamassa loppukatselmuksessa. Vuotuisena valvontamaksuna peritään vahvistetun taksan mukaisesti toistaiseksi 350,00 euroa. Ottamissuunnitelman tarkastamisesta peritään vahvistetun taksan mukaisesti 450,00 euroa. Päätöksen voimassaolo Lupa on voimassa saakka. Perustelut Ottamisalueen maisemalliset ja geologiset arvot ovat jo heikentyneet, koska alueelta on jo aiemmin otettu maa-aineksia. Ottamisalueella ei ole metsä-, luonnonsuojelu- tai vesilain mukaisia erityisen tärkeitä elinympäristöjä eikä muita luontokohteita. Näin ollen ottamisalueella ei voida katsoa olevan erikoisia luonnonesiintymiä eikä merkittäviä geologisen tai kasvillisuuden luomia luonnon kauneusarvoja. Ottamisalue ei kohoa ympäröivää maastoa merkittävästi korkeammalle. Näin ollen ottamistoiminnalla on vain vähäinen merkitys kaukomaisemassa. Ottamisalueen jälkihoitotyönä tehtävässä muotoilussa huomioidaan ympäristön vallitsevat maastonmuodot. Lisäksi puustoa uusitaan ottamistoiminnan aikana ja sen jälkeen. Näin ollen maisemakuva ei turmellu ja alue palautuu metsätalousmaaksi. Ylimmän pohjaveden pinnan yläpuolelle jätetään riittävän paksu suojakerros. Lisäksi nestemäisten polttoaineiden, öljytuotteiden ja ympäristölle haitallisten kemikaalien varastointia ei sallita ottamisalueella. Ottamistoiminnan jälkeen tiivistyneet teiden ja varastoalueiden pohjat pehmennetään ja alueen jäl-

22 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 124 kihoidossa käytetään vettä läpäiseviä maa-aineksia. Näin ollen pohjaveden laatu tai antoisuus ei vaarannu. Alueelle luonteenomaiselle kasvillisuudelle rakennetaan soveltuva kasvualusta ja puustoa sekä muuta kasvillisuutta uusitaan ottamistoiminnan aika ja sen jälkeen. Pohjaveden laatua ja antoisuutta ei heikennetä. Näin ollen huomattavia tai laajalle ulottuvia muutoksia luonnonolosuhteissa ei tapahdu. Sovelletut oikeus- ja viranomaisohjeet Maa-aineslaki 1, 3-7, a, 16 b, 19-21, 23, 23 a Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta 1-4, 6-9 Valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä (190/2013) Kuopion kaupunki, maa-aineslupia ja maisematyölupia koskeva taksa (ympäristö- ja rakennuslautakunta ) Toimivalta Palvelualueiden johtosäännön 2 luku, 7, kohta 9 Muutoksenhaku Tähän päätökseen voi hakea muutosta valittamalla Itä-Suomen hallintooikeuteen. Valitusosoitus on liitteenä. Viiteaineisto * Ottamisalueen sijaintikartta Valmistelija Jouni Hoffren puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi ympäristöjohtajan päätösehdotuksen. Merkitään, että ympäristötarkastaja Hoffrén poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen.

23 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) Asianro 4395/ /2014 Päätös ympäristöluvan muuttamisesta/pelastusopisto, harjoitusalue, Hiltulanlahden kylä, Heinälamminrinne, tila Harjoitusalue RN:o 34:1 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut Asia Luvan hakija ja toiminnan sijaintipaikka Päätös, johon haetaan muutosta Lupaviranomaisen toimivalta Pelastusopisto on jättänyt hakemuksen Hiltulanlahden kylässä Heinälamminrinteellä tilalla Harjoitusalue RN:o 34:1 sijaitsevan harjoitusalueen ympäristöluvan muutoksesta. Hakemus koskee harjoitusalueella käyttöön otettavia uusia harjoitussimulaattoreita sekä eräiden toimintojen uudelleen sijoittelua. Muutos ympäristölupaan esitetään myönnettävän. Esityslistan viiteaineistona jaetaan kartta harjoitusalueen sijainnista. Harjoitusalueen ympäristöluvan muutos Pelastusopisto PL KUOPIO yhteyshenkilö: Kyösti Survo, p , sähköposti: Toiminnan sijaintipaikka: Hiltulanlahden kylä, Heinälamminrinne, tila Harjoitusalue RN:o 34:1 Kuopion kaupungin ympäristölautakunnan / 66 myöntämä ympäristölupa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen on toimivaltainen lupaviranomainen toiminnan ympäristölupa-asiassa ympäristönsuojeluasetuksen 7 perusteella.

24 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 125 Muutoshakemus Paras käyttökelpoinen tekniikka Hakemus koskee olemassa olevan harjoitusalueen toimintojen seuraavia muutoksia: 1. Puretun teollisuustalosimulaattorin (TTA, TTB, TTS) tilalle tulee uusi monipalosimulaattori (HKMOSIM) Teollisuustalosimulaattori on purettu ja sen tilalle rakennetaan uusi monipalosimulaattori. Siinä voidaan harjoitella mm. teollisuushalli-, parkkihalli- ja kauppakeskuspalojen sammuttamista sekä tunnelimaisten tilojen sammuttamista. Simulaattorissa elävää tulta tuotetaan polttamalla puhdasta puuta ja siirrettävällä palavan nesteen polttolaitteella, jossa aromaattivapaa LIAV200- polttoneste syötetään sumuna ilmaan. Simulaattorin alueelle tulee ympäristöluvan lupamääräyksen 8 mukainen maaperäsuojaus (teräsbetonilaatta + HDPE-kalvo). Muodostuvat sammutusvedet kerätään prosessivesiviemäriin. Simulaattoria käytetään päivänä vuodessa. 2. Käyttöön otetaan uusi lentokonepalosimulaattori (HKLENPA) Lentokonepalosimulaattori on liikuteltava simulaattori, jolla harjoitellaan lentokonepalojen sammutusta ja niihin liittyviä pelastustehtäviä. Simulaattoria tullaan käyttämään sammutusharjoituksissa vain harjoituspaikoilla, joilla on ympäristöluvan lupamääräyksen 8 mukainen maaperäsuojaus. Muilla alueilla käytettäessä simulaattorissa ei polteta mitään, eikä toiminnasta tällöin muodostu päästöjä. Lentokonepalosimulaattorissa käytetään palavana nesteenä aromaattivapaata LIAV200-polttonestettä, joka syötetään polttimiin paineistettuna sumuna. LIAV200:n arvioitu käyttömäärä on l/a. Simulaattoria käytetään päivänä vuodessa. 3. Konttikentällä sijainneet sisäpalosimulaattorit (HKSISP1- HKSISP3) sijoitetaan uuteen paikkaan konttikentän toiseen reunaan ja ne viemäröidään Sisäpalosimulaattorit sijoitetaan nykyisen konttikentän toiseen reunaan. Konttien alapuolinen asfaltti korvataan maaperäsuojauksella (betoni + HDPE-kalvo) ja kontit viemäröidään prosessijätevesijärjestelmään. Simulaattoreita käytetään entiseen tapaan noin 30 päivänä vuodessa. 4. Hyökkäyskontti (HKHK1) ja hirsipalosimulaattori (HKHIR) sijoitetaan uuteen paikkaan entisen prosessisimulaattorin paikalle. Hyökkäyskontin ja hirsipalosimulaattorin alueen maaperä on ja vanhastaan suojattu ja alue on liitetty prosessijätevesijärjestelmään. 5. Vaarallisten aineiden kentälle toteutetaan uusi varastokatos Muutosten myötä käytettävien polttoaineiden määrät eivät olennaisesti kasva. Palo- ja sammutusharjoituspaikoilla LIAV200:n ja myös muiden polttoaineiden kulutus on laskenut viime vuosina. Myös muiden käytettävien kemikaalien määrät ovat pienentyneet Harjoituspaikoilla uusimpien simulaattoreiden arvioidaan edustavan parasta käyttökelpoista tekniikkaa (BAT), koska niissä mm. käytetään polttonesteiden

25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 125 Ympäristövaikutuksia koskevat selvitykset Toimintojen tarkkailu Asian vireille tulo Muut luvat Hakemuksen käsittely sijasta kaasua polttoaineena ja polttonesteitä poltettaessa käytössä on hajottavia suihkutusventtiilejä, jolloin nestemäinen polttoaine palaa sumuna. Hakemuksen mukaan uusilla ja muutettavilla toiminnoilla ei ole merkittävää vaikutusta yleiseen viihtyisyyteen ja ihmisten terveyteen, eikä luontoon ja muuhun ympäristöön. Harjoitusalueen pohjavesivaikutuksia on tarkkailtu aiempaa yksityiskohtaisemmin harjoitusalueen sisällä uusista vuonna 2010 asennetuista pohjavesiputkista. Tarkkailussa pohjavesivaikutukset tärkeimpien harjoituspaikkojen läheisyydessä on todettu vähäisiksi. Uusien ja muutettavien toimintojen käyttötarkkailu jatkuu aiemman ympäristöluvan mukaisesti. Hakemus on jätetty Kuopion kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunnalle Lupahakemusta on täydennetty tarkastuspöytäkirjalla Harjoitusalueella on Turvatekniikan keskuksen (TUKES) antama päätös nestekaasun keskisuuresta teknisestä käytöstä, käsittelystä ja varastoinnista. Hakemuksesta on kuulutettu Kuopion kaupungin ilmoitustaululla Lisäksi hakemuksen vireilläolosta on tiedotettu päivätyllä kirjeellä tiedossa oleville viereisten ja vastapäisten kiinteistöjen ja rakennusten omistajille ja haltijoille. Hakemuksen johdosta harjoitusalueelle on tehty tarkastus (pöytäkirja, päivätty ).

26 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 125 Muistutukset ja lausunnot sekä hakijan vastine niihin Hakemuksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia tai mielipiteitä. Hakemuksen johdosta ei ole pyydetty lausuntoja. Esitys myöntää hakemuksen mukaisen muutoksen Pelastusopiston harjoitusalueen ympäristölupaan (Kuopion kaupungin ympäristölautakunta / 66). Sen lisäksi, mitä lupahakemuksessa on esitetty, toiminnassa tulee noudattaa seuraavia määräyksiä: 1. Koko harjoitusalueen toimintaa koskeva häiriö- ja onnettomuustilanteita koskeva suunnitelma on päivitettävä mennessä. Uusi suunnitelma tulee toimittaa Kuopion kaupungin alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. (YsL 4 ja 43 ) Perustelu: Häiriö- ja onnettomuustilanteita koskeva suunnitelma on tarpeen päivittää muuttuvan toiminnan vuoksi. 2. Koko harjoitusalueen toimintaa koskeva tarkkailusuunnitelma on päivitettävä mennessä. Uusi suunnitelma tulee toimittaa Kuopion kaupungin alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. Monipalosimulaattorin yhteyteen tulee asentaa uusi pohjavesiputki mennessä ja se on liitettävä Hepomäen ja Heinälamminrinteen alueen jäte-, pinta- ja pohjavesien yhteistarkkailuun vuonna (YsL 5 ja 46 ) Perustelu: Tarkkailusuunnitelma on tarpeen päivittää muuttuvan toiminnan vuoksi. Uuden pohjavesiputken avulla voidaan seurata uuden monipalosimulaattorin vaikutuksia maaperään ja pohjaveteen. 3. Uudet ja uudistettavat toiminnat on esitettävä Kuopion kaupungin alueellisten ympäristönsuojelupalveluiden tarkastettavaksi ennen niiden käyttöön ottoa. (YsL 42 ja 43 ) Perustelu: Määräys on tarpeen valvonnan kannalta. Tarkastuksella voidaan varmistua, että uudet ja uudistetut harjoituspaikat on toteutettu hakemuksen ja ympäristöluvan mukaisesti. Harjoitusalueelle / 66 myönnetyn ympäristöluvan lupamääräykset jäävät sellaisenaan voimaan.

27 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (46) 125 Perustelut Kyseessä on olemassa olevan toiminnan muutos. Harjoitusalueen toiminnat kokonaisuutena huomioon ottaen haetut muutokset ovat vähäisiä ja ne parantavat harjoituspaikkojen ympäristönsuojelun tasoa. Uusien ja uusittavien toimintojen ympäristövaikutukset arvioidaan vähäisiksi. Harjoitusalueen ja sen ympäristön kaavoitustilanne ja maankäyttö ei ole muuttunut sitä, miten se on kuvattu ympäristöluvassa Arvion mukaan toiminnan muutos ei lisää ympäristövaikutuksia. Pikemminkin päästöt ilmaan ja maaperään vähenevät uuden tekniikan ansiosta. Päätöksen voimassaolo Tämä päätös on voimassa toistaiseksi. Uusi lupahakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on jätettävä mennessä. Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla tämän luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai tästä luvasta poikkeavia säännöksiä, on asetusta tämän luvan estämättä noudatettava. Lupa raukeaa, jos toimintaa tai sen aloittamisen kannalta olennaisia toimia ei ole aloitettu viiden vuoden kuluessa luvan lainvoimaiseksi tulosta tai toiminta on ollut keskeytyneenä yhtäjaksoisesti vähintään viisi vuotta tai toiminnanharjoittaja ilmoittaa, ettei toimintaa aloiteta tai toiminta on keskeytetty pysyvästi. Sovelletut säännökset Ympäristönsuojelulaki 4-5, 7-8, 28, 31, 36-38, 41-43, 46, 52-55, 58, 96 ja 105 Ympäristönsuojeluasetus 7, ja 21 Kuopion alueellisen ympäristönsuojeluviranomaisen taksa, hyväksytty / 122 Käsittelymaksu ja sen määräytyminen Päätöksestä peritään 1 477,00 euroa. Käsittelymaksu perustuu ympäristöluvan käsittelymaksuun 2 200,00 euroa, josta on luvan vähäisen muutoksen vuoksi vähennetty 50 %. Käsittelymaksuun on lisätty kuulutuskulut 377,00 euroa. Muutoksenhaku Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallintooikeuteen. Valitusosoitus on liitteenä. Viiteaineisto * 4395/2014 Sijaintikartta Valmistelija Erkki Pärjälä puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi ympäristöjohtajan päätösehdotuksen.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6984/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6984/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) 12 Asianro 6984/10.03.00.02/2016 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Ari Tuomainen/ Jänissalo, Huhmari (297-460-3-116) Ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Ympäristö-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1633/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1633/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) 38 Asianro 1633/10.03.00.02/2016 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Sorakuljetukset Paavo Miettinen Oy / Punnonmäki, Kakkisenranta (297-482-12-48) Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5610/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5610/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 130 Asianro 5610/10.03.00/2013 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Savon Kuljetus Oy / Punnonmäki, Itäharju 21:68 (297-482-21-68) Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 9141/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 9141/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) 70 Asianro 9141/10.03.00.02/2015 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Morenia Oy / Heinälamminrinteen kallioalue, Lapinmäki (297-411-6-2) Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 500/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 500/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (1) 22 Asianro 500/10.03.00.02/2017 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Kuljetus Taattola Oy / Nilsiä, Kuopio (297-499-18-52) Ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Ympäristö-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5200/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5200/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (1) 109 Asianro 5200/10.03.00.02/2016 Päätös maa-aineslain mukaisesta lupahakemuksesta / Riistaveden Rakennussora Oy / Pölläkkä 25:21 (297-449-25-21) Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 95 12.09.2013. 95 Asianro 3673/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 95 12.09.2013. 95 Asianro 3673/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) 95 Asianro 3673/10.03.00/2013 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Jeulonen Jarmo / Vehmersalmi, Varsanmäki 5:118 (297-469-5-118) Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3396/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3396/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 89 Asianro 3396/10.03.00/2014 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Kuljetus Taattola Oy / Nilsiä, Kuopio, Palokangas 111:0 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueelliset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 8814/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 8814/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (1) 30 Asianro 8814/10.03.00.02/2015 Päätös hakemuksesta maa-ainesten ottamiseksi / Rudus Oy / Kuopio, Käärmelahden kylä, tilat Soraharju (476-405-10-13) ja Keskipalsta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6973/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6973/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 49 Asianro 6973/10.03.00.02/2016 Päätös maa-aineslain mukaisesta hakemuksesta maa-ainesten ottamiseksi / Maansiirto Miettinen Oy / Riistavesi, tila Kantola II 297-442-3-40

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2981/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2981/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (1) 48 Asianro 2981/10.03.00.02/2016 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Liikennevirasto/ Jännevirta, Virranniemi (297-416- 5-71) Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6795/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6795/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 22 Asianro 6795/10.03.00/2013 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Kuljetus Pulkkinen Oy / Enonlahti, Jokiranta 5:39 (297-456-5-39) Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 11-6-1 / Pohjolankatu 18 / käyttövesiputkiston korjaustyö Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7872/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7872/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 54 Asianro 7872/10.03.00/2013 Päätös maa-aineslain mukaisesta lupahakemuksesta / Rudus Oy / Hiltulanlahti, Hepomäki 34:4 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueelliset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5849/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5849/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (1) 28 Asianro 5849/10.03.00.02/2015 Päätös hakemuksesta maa-ainesten ottamiseen / Lujabetoni Oy / Tavinsalmen kylä, Pyssymäki 476-408-1-106 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5413/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5413/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 131 Asianro 5413/10.03.00/2013 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Riistaveden Rakennussora Oy / Riistavesi, Vartialanmaa 23:140 (297-449-23-140) Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3087/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3087/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (1) 86 Asianro 3087/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 428-5-21 / luvaton laituri Rakennuslupainsinööri Antti Kankkunen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1720/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1720/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) 59 Asianro 1720/10.03.00.02/2015 Päätös maa-aineslain mukaisesta lupahakemuksesta / Veikko Raivio, Tyyrinmäen kylä, Markunmäki 778-426-8-5 (lainhuudattamaton määräala

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta

Lisätiedot

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019)

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) Ympäristö- ja rakennuslautakunnan hyväksymä 28.3.2019 28 Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa,

Lisätiedot

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Laukaan kaavoitus- ja rakennuslautakunta 25.1.2017 Sivu 2 / 6 Laukaan kunnassa

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Polvijärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta,

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Halsuan kunnassa maa-ainesten ottosuunnitelman tarkistamisesta, ottotoiminnasta,

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaustisen kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa MAA-AINESTAKSA 1 YLEISTÄ Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 19.6.2018 120 Voimaantulo 1.8.2018. 2 TARKASTUSMAKSU Maa-ainesten ottamishakemuksen ja -suunnitelman tarkastamisesta, ympäristölupaja

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT ILMAJOEN KUNTA Ympäristölautakunta 27.9.2016 PTK LIITE nro 4 (84 ) 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Ilmajoen kunnassa maa-ainesten

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 2 Sisällys: 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu 3 Valvontamaksu 4 Kuuleminen

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2015 Nro 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT (Hyväksytty ympäristölautakunnassa 26.2.2015) 1 Yleistä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA Haminan kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan

Lisätiedot

MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA

MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 2008 1 Humppilan maa-ainestaksa 2008 Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksut 3 Valvontamaksut 4 Naapureiden kuulemismaksut 5 Vakuusmaksut 6 Pakkokeinopäätöksistä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA ALKAEN

KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA ALKAEN KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA 1.1.2009 ALKAEN 1 YLEISTÄ 1.1 Maa-ainesten ottamishakemuksen ja ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 15.11.2017 48, liite 2 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT K A U H A J O E N K A U P U N K I MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT VOIMAANTULO 1.1.2015 Kauhajoen kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 15.11.2017 48, liite 2 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA

INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA Inkoon kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA PEDERSÖREN KUNTA Ympäristö- ja rakennuslautakunta hyväksynyt 21.11.2017, 96 Tulee voimaan 1.1.2018 MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamista koskevan

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA Liite Ryk 4. Rakennus- ja ympäristölautakunta (5)

KANGASALAN KUNTA Liite Ryk 4. Rakennus- ja ympäristölautakunta (5) KANGASALAN KUNTA Liite Ryk 4 Rakennus- ja ympäristölautakunta 2.6.2016 1 (5) Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut Kangasalan kunnassa 1

Lisätiedot

TOHMAJÄRVI MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT. Voimaan voimassa

TOHMAJÄRVI MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT. Voimaan voimassa TOHMAJÄRVI MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Voimaan 1.1.2017 voimassa 2017-2018 Taksan käsittelypäätökset: Ympäristölautakunta 20.09.2016

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Pirkkalan kunta 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Kunnanhallitus hyväksynyt 3.9.2018 Voimaantulo

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kalajoen kaupunki MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Valtuuston 1.11.2016 hyväksymä Voimaantulopäivä 1.1.2017. 1 Yleistä Maa-ainesten

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT. Laihian kunnanvaltuuston hyväksymä.

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT. Laihian kunnanvaltuuston hyväksymä. 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT Laihian kunnanvaltuuston 27.9.2010 73 hyväksymä. Laihian kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Urjalan kunnan valtuuston päätös 18.6.2012 17 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Urjalan kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta,

Lisätiedot

2.1 Suunnitelmaa kohti 350,00. + ottamisalueen pinta-alan mukaan ( min 1 ha ) 100,00 / ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn

2.1 Suunnitelmaa kohti 350,00. + ottamisalueen pinta-alan mukaan ( min 1 ha ) 100,00 / ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn PARKANON KAUPUNKI 1 MAA-AINESTAKSA Parkanon kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT KOKEMÄEN KAUPUNKI TAKSA 2016 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT Ympäristölautakunta hyväksynyt 09.12.2015 78 Voimaantulo 01.02.2016

Lisätiedot

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 2.1 Suunnitelmaa kohti 370

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 2.1 Suunnitelmaa kohti 370 Riihimäen kaupunki TAKSAT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Hyväksytty 12.12.2011 Voimaantulo 1.2.2012 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut:

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 1 YLEISTÄ 1(5) Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan maa-aineslain

Lisätiedot

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa, yhdistettyä maa-aineslupaa ja ympäristölupaa sekä maankäyttö-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Teettämisuhan määrääminen täytäntöön pantavaksi / 778-424-9-57 / Simolantie 8, 77630 Lempyy / palaneen rakennuksen purkaminen ja

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖNSUOJELU- VIRANOMAISEN MAA-AINESTAKSA 1.7.2016 2 Uudenkaupungin kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 9.12.2015 67 liite 4 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaupunginhallituksen lupajaosto hyväksynyt 24.4.2018 Taksa tulee voimaan 1.6.2018

Lisätiedot

RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Taksan käsittelypäätökset: Ympäristölautakunta 07.04.2008 5 Kunnanhallitus 08.05.2008 62 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Suunnitelmaa kohti perusmaksu 180,00. sekä lisäksi peritään hakemuksessa otettavaksi esitetyn maa-ainesmäärän tilavuuden mukaan

Suunnitelmaa kohti perusmaksu 180,00. sekä lisäksi peritään hakemuksessa otettavaksi esitetyn maa-ainesmäärän tilavuuden mukaan MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Ympäristölautakunta 5.11.2014 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Voimaantulo 1.1.2015 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

KANNONKOSKEN, KINNULAN, KIVIJÄRVEN, KYYJÄRVEN JA PIHTIPUTAAN KUNTIEN JA VIITASAAREN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA

KANNONKOSKEN, KINNULAN, KIVIJÄRVEN, KYYJÄRVEN JA PIHTIPUTAAN KUNTIEN JA VIITASAAREN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA POHJOISEN KESKI-SUOMEN YMPÄRISTÖTOIMI 1. KANNONKOSKEN, KINNULAN, KIVIJÄRVEN, KYYJÄRVEN JA PIHTIPUTAAN KUNTIEN JA VIITASAAREN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA Hyväksytty: Ympäristölautakunta 19.4.2016 36 Hyväksytty:

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut Maalahden kunnassa

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut Maalahden kunnassa Liite Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut Maalahden kunnassa Hyväksytty kunnanvaltuustossa 28.9.2017 114 Tulee voimaan 14.11.2017. 1 Soveltamisala

Lisätiedot

Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto Maa-ainestaksa. Hyväksytty x) Voimaantulo

Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto Maa-ainestaksa. Hyväksytty x) Voimaantulo Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto 1.5.2015 Maa-ainestaksa Hyväksytty 24.3.2014 x) Voimaantulo 1.5.2014 x) Valtuusto hyväksynyt 14/29.1.2001 ja tarkistanut euromäärät 10/24.3.2014 Muonion kunta

Lisätiedot

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA.

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. 1 YLEISTÄ Maa-aineslain 23 :n (555/1981) ja MRL 145 :n

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Raahen kaupunki Siikajoen kunta Raahen kaupunki Siikajoen kunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.1.2019- Laadittu 24.9.2018 hyväksytty

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA ALKAEN

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA ALKAEN LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1.1.2014 ALKAEN Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta 10.12.2013 134 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN

Lisätiedot

SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

Inkoon Kunta Maa-ainestaksa

Inkoon Kunta Maa-ainestaksa Inkoon Kunta Maa-ainestaksa Hyväksytty Inkoon rakennus- ja ympäristölautakunnassa 12.11.2013 183 Otetaan käyttöön 1.12.2013 Sisällys 1 YLEISTÄ...2 2 TARKASTUSMAKSU...2 3 VALVONTAMAKSU...3 4 KUULEMINEN...4

Lisätiedot

LIEDON KUNNAN MAA-AINESTAKSA

LIEDON KUNNAN MAA-AINESTAKSA LIEDON KUNNAN MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.2.2018 ALKAEN 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamislupahakemuksen ja ottamissuunnitelman

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN 1 HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA 1.7.2006 LUKIEN Ympäristölautakunta 20.6.2006 95 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Maa-ainesten

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

ALAVIESKAN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Hyväksytty Alavieskan kunnanvaltuustossa 13.2.2008, 5 Voimaantulo 1.4.2008 alkaen 1

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESOTON TAKSAT 1.1.2017 ALKAEN YMPLTK 1.11.2016, 79 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Ikaalisten kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain

Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain mukaisten lupien yhteiskäsittelyn ja valvonnan taksa 1 YLEISTÄ

Lisätiedot

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2/YMPLA 24.06.2015 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla 24.6.2015 Loimijoentie 74 65 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 29.6.2015 HAKIJA: Reijo Kuosa 32560 Virttaa

Lisätiedot

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA NAKKILAN KUNNAN MAA-AINESTAKSAN MAKSUPERUSTEET

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA NAKKILAN KUNNAN MAA-AINESTAKSAN MAKSUPERUSTEET KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA NAKKILAN KUNNAN MAA-AINESTAKSAN MAKSUPERUSTEET Nakkilan kunta Voimaantulo 1.6.2015 NAKKILAN KUNNAN MAA-AINESTAKSAN MAKSUPERUSTEET Sisällysluettelo: 1 Yleistä... 2 2 Tarkastusmaksu...

Lisätiedot

Kangasalan kaupunki Liite Vir 15 1 (6)

Kangasalan kaupunki Liite Vir 15 1 (6) Kangasalan kaupunki Liite Vir 15 1 (6) Viranomaislautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET KANGASALAN 1 SOVELTAMISALA

Lisätiedot

TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002

TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002 1 TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002 1 YLEISTÄ...2 2 TARKASTUSMAKSU...2 3 VALVONTAMAKSU...3 4 KUULEMINEN...4 5 VAKUUDET...4 6 PAKKOKEINOPÄÄTÖKSET...4 7 LUVAN VELVOITTEISTA VAPAUTTAMINEN (MAL 13 A )...4

Lisätiedot

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx. VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.201x lukien Vetelin kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut: Sisällysluettelo:

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut: Sisällysluettelo: KAUHAVAN KAUPUNKI Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut: Sisällysluettelo: 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu 3 Valvontamaksu 4 Kuuleminen 5 Vakuudet

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PÄLKÄNEEN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PÄLKÄNEEN KUNNASSA PÄLKÄNEEN KUNTA Viim. muutospvm 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PÄLKÄNEEN KUNNASSA Maa-ainesten ottamista koskeva lupahakemus ja

Lisätiedot

2 TARKASTUSMAKSU Lupahakemuksen ja ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut:

2 TARKASTUSMAKSU Lupahakemuksen ja ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SEKÄ YHTEISLUPAKÄSITTELYSTÄ JA VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Lappeenrannan kaupungissa sekä Lemin,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2888/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2888/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) 53 Asianro 2888/10.03.00/2013 Oikaisuvaatimus / rakennustarkastaja Esa Koposen päätös 26.11.2012 1067 / osittaiset loppukatselmukset 26.3.2013 ja 2.4.2013 / 8-49-12

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Lapinjärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 3377/10.03.00/2014 103 Luvattoman rakennustyön keskeyttäminen, kiinteistö 49-13-20-17, Westendintie 61 B, 02610 Espoo Valmistelijat / lisätiedot: Petri Hellsten,

Lisätiedot

2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTUSMAKSU

2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTUSMAKSU 1 (5) RUOVEDEN KUNTA Ympäristölautakunta MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Ruoveden kunnan maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI RAKENNUSLAUTAKUNTA PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RAKENNUSLAUTAKUNTA 03.12.2009 34 PIEKSÄMÄEN

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Leppävirran kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut. Hangon kaupunki Tekninen ja ympäristövirasto

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut. Hangon kaupunki Tekninen ja ympäristövirasto 1(6) 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan maaaineslain (555/81)

Lisätiedot

Laajuudeltaan tai vaikutuksiltaan vähäinen hanke, josta ei tarvitse laatia erillistä ottamissuunnitelmaa

Laajuudeltaan tai vaikutuksiltaan vähäinen hanke, josta ei tarvitse laatia erillistä ottamissuunnitelmaa KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA, MAA-AINESLUPA- JA YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSEN YHTEISKÄSITTELYSTÄ SEKÄ LUPIEN VALVONNASTA

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Voimaantulopäätökset: Joutsa RAKLTK 20.02.2006 KH 10.04.2006 KV 05.06.2006 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ...3

Lisätiedot

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET YLÖJÄRVEN KAUPUNGISSA (liite 3 / ymp.ltk 17.12.2013) Ylöjärven ympäristölautakunnan

Lisätiedot

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9. Valvonta ja pakkokeinot Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.2017 MRL 24 luku Pakkokeinot ja seuraamukset Rakennustyön keskeyttäminen

Lisätiedot