Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) 1 Laajasalon ja Santahaminan alueen oppilaaksiottoalueiden muutos alkaen Pöydälle HEL T Päätösehdotus päättää, että alkaen Tahvonlahden ala-asteen koulun, Santahaminan ala-asteen koulun ja Laajasalon peruskoulun 1 6-luokkalaisten oppilaiden osalta oppilaaksiottoalueet ovat liitteenä olevan kartan ja alla olevan selostuksen mukaiset: Tahvonlahden ala-asteen koulun oppilaaksiottoalueen raja kulkee idässä Vuorilahden luonnonsuojelualueelta kohti pohjoista Suomensuon puistoalueen halki ja nousee kohti Svanströminkujaa siten, että Svanströminkujan parittomat numerot Svantsröminkuja 5:een saakka kuuluvat alueeseen. Svanströminkujalta raja jatkuu Gunillantielle. Gunillantieltä raja kääntyy Reiherintielle ja kulkee Koirasaarentielle saakka siten, että parittomat talonumerot ja kuuluvat Tahvonlahden ala-asteen koulun oppilaaksiottoalueeseen. Raja jatkuu Koirasaarentien yli Henrik Borgströmin tielle ja kääntyy Henrik Borgströmin tie 4 jälkeen Henrik Borgströmin puistoon. Raja kulkee puiston läpi kohti Kaitalahtea siten, että Föglönkuja ja Rosalankuja kuuluvat Tahvonlahden ala-asteen koulun alueeseen. Raja kääntyy etelään puistossa ja kulkee siten, että Päätie ja Kuilukaari eivät kuulu alueeseen. Hopeakaivoksentie numeroihin 26 ja 39 saakka ei kuulu alueeseen, mutta numerot 40 ja 38 kuuluvat. Raja kulkee Kaitalahden eteläpäästä Haakoninlahden laiturin kohdalta Haakoninlahdelle. Santahaminan ala-asteen koulun oppilaaksiottoaluetta laajennetaan siten, että raja kulkee idässä vasten edellä kuvattua Tahvonlahden alaasteen koulun rajaa. Suomensuontie kuuluu kokonaan alueeseen sekä Svanströminkuja 7, 9 ja parilliset numerot. Pohjoisessa Laajasalon peruskoulun ja Santahaminan oppilaaksiottoalueen raja kulkee Gunillantien ja Reiherintien risteyksestä Laajasalontien yli Jollaksentielle. Siitä raja kulkee länteen pitkin Jollaksentietä siten, että parittomat talonumerot Jollaksentie 15:een saakka kuuluvat Santahaminan ala-asteen koulun alueeseen. Raja lähtee Jollaksentieltä etelään Vanha sotilastien kohdalla. Raja kulkee Vanha sotilastietä pitkin siten, että parilliset talonumerot kuuluvat Santahaminan ala-asteen oppilaaksiottoalueeseen. Vanha sotilastieltä raja kääntyy Hevossalmentielle siten, että parilliset numerot kuuluvat alueeseen. Hevossalmentieltä raja kääntyy kulke-

2 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Esittelijän perustelut maan Keulakuvantietä ja siitä Furuvikintietä pitkin rantaa. Rannassa raja menee Furuvikintie 7 ja 5 välistä Furuvikinlahteen. Merellä raja kulkee Viipurinkaitaa pitkin. Laajasalon peruskoulun oppilaaksiottoalueen raja etelässä kulkee Haakoninlahdelta Haakoninlahdenlaiturin kohdalta pohjoiseen siten, että koulun oppilaaksiottoalueeseen kuuluvat Päätie, Hopeakaivoksentie numeroihin 39 ja 26 saakka ja Kuilukaari. Raja kulkee Kaitalahdenkurun yli pohjoiseen ja kääntyy itään Henrik Borgströmin puiston läpi Henrik Borgströmin tielle. Rosalankuja ja Föglönkuja eivät kuulu Laajasalon peruskoulun alueeseen. Raja kulkee Henrik Borgströmin tietä pitkin siten, että 4 ja 2 eivät kuulu alueeseen. Raja jatkuu Koirasaarentien yli Reiherintielle ja kulkee sitä pitkin Laajasalontielle saakka siten, että parilliset talonumerot kuuluvat alueeseen. Laajasalontieltä raja jatkuu Jollaksen tietä pitkin ja kääntyy Takilantien kohdalta kohti merta kiertäen Repossaaren. Jollaksentien parilliset numerot Jollaksentie 14 saakka kuuluvat alueeseen. Helsingin kaupungin koulujen palveluverkon tarkastelu pohjautuu koulutuspoliittisiin linjauksiin (kaupunginhallitus ) sekä kaupungin strategisiin tavoitteisiin ja taloussuunnitteluohjeistukseen. Laajasalon alueen koulujen oppilaaksiottoalueita tarkistetaan, jotta oppilasmäärät jakautuvat tasaisemmin ja oppilaat mahtuvat paremmin alueen kouluihin. Laajasalon alueella rakennetaan uutta asuntoaluetta Kruunuvuorenrantaan. Laajasalon alueella on myös täydennysrakentamista. Esitys Laajasalon alueen koulujen oppilaaksiottorajojen muuttamisesta jäi pöydälle opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston kokouksessa Tämän jälkeen perusopetuslinja on saanut käyttöönsä uudet, tarkennetut ennusteet alueen 6 11-vuotiaiden väestön kehittymisestä. Kaitalahden ja Tullisaaren oppilasmäärän kasvu on merkittävästi suurempi kuin aikaisemmassa ennusteessa, jolloin koko alueen siirtäminen Tahvonlahden ala-asteen koulun oppilaaksiottoalueeksi olisi aiheuttanut tilanahtautta koulussa. Esitystä on muutettu uuden ennusteen perusteella siten, että Tahvonlahden ala-asteen koulun ja Laajasalon peruskoulun rajaa on tarkistettu Kaitalahden ja Tullisaaren alueella. Tahvonlahden ala-asteen koulun oppilaaksiottoalueeseen jää Tullisaaren osa-alueen pienalue 2 kokonaan. Kaitalahti on Kruunuvuorenrannan osa-alueella ja siitä Laajasalon peruskoulun oppilaaksiottoalueeseen tarkastelun jälkeen kuuluvat pienalueet 2 ja 6 kokonaan (liitteenä pienaluekartta).

3 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Laajasalon alueen kouluverkko Väestöennusteen mukaan 6 14-vuotiaiden suomen- ja vieraskielisten lasten määrä kasvaa Laajasalon ja Santahaminan alueella reilulla tuhannella lapsella vuoteen 2025 mennessä. Peruskouluikäisten lasten määrä kasvaa erityisesti nykyisten Tahvonlahden ala-asteen koulun ja Laajasalon peruskoulun oppilaaksiottoalueilla. Santahaminan ala-asteen koulun nykyisellä oppilaaksiottoalueella 6 11-vuotiaiden suomenja vieraskielisten lasten määrä puolestaan vähenee. Oppilasmäärien muutokset on kuvattu tarkemmin liitteenä olevassa taulukossa. Alueella on neljä peruskoulua viidessä toimipaikassa. Näistä kolmessa on 1-6 luokka-asteiden opetus ja yhdessä 1-9 luokka-asteiden opetus. Alueen koulujen oppilasmäärä on yhteensä ( ). Yksityiskohtaisemmat tiedot Laajasalon ja Santahaminan alueiden kouluista ovat liitteessä. Helsingin kaupunginvaltuuston hyväksymään ( ) talousarvioon 2016 ja taloussuunnitelmaan on kirjattu sivistystoimen tilankäytön tavoitteeksi se, että tilat ovat tehokkaassa käytössä. Tavoitteen toteutumiseksi seurataan vuosittain mm. koulujen käytettävissä olevien tilojen määrää ja laskentapäivän oppilasmääriä sekä oppilasvirtoja. Samassa kaupunginvaltuuston asiakirjassa kaupungin strategiaohjelman toteuttamiseksi todetaan, että alueellista ja koulujen välistä eriarvoistumiskehitystä estetään kouluverkkoratkaisuilla ja oppilaaksiottoa säätelemällä. Esitetyllä oppilaaksiottoalueiden muutoksella Laajasalon peruskouluun liitetään osa nykyisestä Tahvonlahden ala-asteen oppilaaksiottoalueesta ja vastaavasti Tahvonlahden ala-asteen kouluun osa Laajasalon peruskoulun nykyisestä oppilaaksiottoalueesta. Näin oppilaiden koulumatkat lyhenevät ja oppilasmäärä tasoittuu kahden koulun välillä. Oppilaaksiottoalueiden muutoksilla parannetaan kaikkien alueen koulujen tilankäyttöä sekä ehkäistään koulujen välistä eriarvoistumiskehitystä. Alueen väestöennusteen mukaan alueelle tarvitaan lisää koulutiloja. Opetusvirasto ehdottaa Tahvonlahden ala-asteen koululle perusparannuksen yhteydessä tehtävää koulurakennuksen laajennusta vuosiksi Tilakeskuksen talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmassa on esitetty uuden koulurakennuksen rakentamista Kruunuvuorenrantaan vuosiksi Opetusvirasto on esittänyt Kruunuvuorenrantaan rakennettavan uuden koulurakennuksen aikaistamista vuosille Hopealaaksoon on suunnitteilla vuonna 2021 valmistuvaksi tilapäinen paviljonki, jota tarvitaan kunnes koulurakennus valmistuu Kruunuvuorenrantaan.

4 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Koulujen johtokuntien lausunnot ja kerrokantasi.fi -palvelun palaute Koulujen johtokunnilta on pyydetty lausuntoa Laajasalon ja Santahaminan alueen oppilaaksiottoalueiden muutoksista (Ryhmäkirje ). Johtokunnat ovat lausuntoa antaessaan kuulleet oppilaskuntaa. Tahvonlahden ala-asteen koulun johtokunta kaipasi lisää tietoa koulunsa oppilasmäärän kehityksestä. Lisäksi lausunnossa tuotiin esiin oppilasmäärän kasvun aiheuttama tilantarve ja Kaitalahden alueelta tulevien oppilaiden koulumatkan sujuvuus. Santahaminan ala-asteen koulun johtokunta ja Laajasalon peruskoulun johtokunta puoltavat lausunnoissaan tehtyä esitystä oppilaaksiottoalueesta. Asukkailla on ollut mahdollisuus lausua kerrokantasi.fi -palvelun kautta ehdotetuista Laajasalon ja Santahaminan alueen oppilaaksiottoalueiden muutoksista Pääosin asukkaiden kannanotot olivat myönteisiä. Kaitalahden alueen asukkaat esittivät huolensa ehdotetusta oppilaaksiottoalueesta koulumatkan sujuvuuden osalta. Nykyisin Kaitalahden alueen oppilaiden koulumatka Laajasalon peruskouluun on yli 2 kilometriä, joten he ovat saaneet koulumatkaetuutena HSL-koululaiskortin. Lapsi- ja terveysvaikutusten arviointi Oppilaaksiottoalueen muutoksen myötä Tullisaaren alueella asuvien oppilaiden koulumatka lyhenee noin kilometriin aiemmasta vajaasta kahdesta kilometristä. Koulumatkan lyhentyminen tarjoaa paremman mahdollisuuden kulkea matka jalkaisin. Koulumatkaliikunta vaikuttaa koululaisten hyvinvointiin ja terveyteen myönteisesti. Mikäli perusopetuslain ja opetuslautakunnan päättämien koulumatkan avustusperiaatteiden mukaiset edellytykset kuitenkin täyttyvät, oppilaalla on oikeus koulumatka-avustukseen. Laajasalon ja Santahaminan alueella alkaen kaikki 1 6 luokka-asteilla koulunkäynnin aloittavat oppilaat, aloittavat koulunsa esitettyjen oppilaaksiottoalueiden mukaisissa kouluissa. Alueella jo koulussa olevien oppilaiden koulu ei tule muuttumaan, vaikka oppilaaksiottoaluetta muutetaan. Nuorempien sisarusten pääsy samaan kouluun pyritään varmistamaan enimmäisoppilasmäärää päätettäessä. Tällä pyritään helpottamaan oppilaaksiottoaluemuutoksen vaikutuksia lasten ja perheen arkeen. Linkki kerrokantasi.fi -palveluun:

5 . Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Esittelijä Lisätiedot vs. linjanjohtaja Marjo Kyllönen Mia Honkanen, erityissuunnittelija, puhelin: mia.j.honkanen(a)hel.fi Kimmo Mustonen, vs. aluepäällikkö, puhelin: kimmo.mustonen(a)hel.fi Liitteet 1 Laajasalon alueen oppilaaksiottoalue alkaen 2 Laajasalon oppilaaksiottoalueen rajat saakka ja alkaen 3 Kruunuvuorenrannan ja Tullisaaren osa-alueiden pienalueiden kartta 4 Laajasalon alueen tilastotiedot 5 Laajasalon peruskoulun johtokunnan lausunto 6 Laajasalon peruskoulun johtokunnan lausunto (allekirj) 7 Santahaminan ala-asteen koulun johtokunnan lausunto 8 Santahaminan ala-asteen koulun johtokunnan lausunto (allekirj.) 9 Tahvonlahden ala-asteen koulun johtokunnan lausunto 10 Lausuntopyyntö Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, opetuslautakunta Otteet Ote Otteensaajat Otteen liitteet Esitysteksti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto Opetusvirasto, Töysänkatu 2 D, 2.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto Opetusvirasto, Töysänkatu 2 D, 2. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 Kokousaika 14.2.2017 klo 16.48-16.50 Kokouspaikka Opetusvirasto, Töysänkatu 2 D, 2. krs, huone D232 Läsnä Jäsenet Krohn, Minerva Jalovaara, Ville Korkkula, Vesa Laisaari,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 1 Vuosaaren alueen yhdistyvien koulujen oppilaaksottoalueet 1.8.2017 alkaen HEL 2016-009421 T 12 00 01 Päätösehdotus päättää, että 1.8.2017 alkaen 1.-9.-luokkien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (5) 86 Vuosaaren alueen yhdistyvien koulujen oppilaaksottoalueet 1.8.2017 alkaen HEL 2016-009421 T 12 00 01 Päätös päätti, että 1.8.2017 alkaen 1.-9.-luokkien osalta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE OPETUSVIRASTO Perusopetuslinja Linjanjohtaja

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE OPETUSVIRASTO Perusopetuslinja Linjanjohtaja HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 032 1 Meilahden ala-asteen koulun johtokunta Pikku Huopalahden ala-asteen koulun johtokunta Meilahden yläasteen koulun johtokunta LAUSUNTOPYYNTÖ PALVELUVERKON KEHITTÄMISESTÄ

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (7) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (7) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (7) 63 Oppilaaksiottoalueen muuttaminen Meilahden ja Pikku Huopalahden alueella sekä A1-kiina-opetuksen oppilasmäärän tarkistaminen Meilahden ala-asteen koulussa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Keskustelu. Hyväksyttiin esittelijän ehdotus.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Keskustelu. Hyväksyttiin esittelijän ehdotus. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (5) 95 Vuosaaren alueen yhdistyvien koulujen nimet 1.8.2017 alkaen HEL 2016-006789 T 12 00 01 Päätös Käsittely päätti, että 1.8.2017 alkaen Vuosaaren alueella 1.8.2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2014 1 (5) 1 Herttoniemen alueen palveluverkon kehittäminen HEL 2014-002769 T 12 00 01 Esitysehdotus Esittelijän perustelut esittää kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (5) 386 V 23.4.2014, Eläintarhan ala-asteen koulun, Länsi-Pasilan ala-asteen koulun ja Alppilan yläasteen koulun hallinnollinen yhdistäminen esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto

Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko 12.5.2015 Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto Miksi Myllypuron alueella tarkastellaan kouluverkkoa? Väestö alueella kasvaa, ja koulutilaa tarvitaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (6) 106 Palveluverkon kehittäminen Kannelmäen alueella HEL 2015-010924 T 12 00 01 Esitys Käsittely esitti opetuslautakunnalle ja edelleen kaupunginhallituksen kautta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (5) 54 Pukinmäenkaaren peruskoulun Immolantie 9 toimipaikasta luopuminen 1.6.2019 alkaen HEL 2018-010944 T 12 00 01 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 10 Kalasataman alueen peruskoulun perustaminen ja Brahenpuiston koulun yhdistäminen perustettavaan kouluun Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/2015 1 (6) 1201 V 20.1.2016, Kalasataman alueen peruskoulun perustaminen ja Brahenpuiston koulun yhdistäminen perustettavaan kouluun HEL 2015-010393 T 12 00 01 Esitys esitti

Lisätiedot

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen 8.10.2014 Outi Salo linjanjohtaja Peruskoulut Helsingissä 1.8.2014 yhteensä 143 Peruskoulun oppilasmäärät Helsingissä 20.9.2014

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) 69 Herttoniemen alueen palveluverkon kehittäminen HEL 2014-002769 T 12 00 01 Esitys esitti kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle, että Herttoniemen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 8 7. luokkien yleisopetuksen enimmäisoppilasmäärät lukuvuodelle 2018 2019 HEL 2017-013193 T 12 00 01 Päätösehdotus päättää kaupungin ylläpitämien suomenkielisten

Lisätiedot

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden asukasilta ( tarkistettu versio)

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden asukasilta ( tarkistettu versio) Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden asukasilta 23.10.2014 (27.10.2014 tarkistettu versio) Outi Salo Linjanjohtaja Tulevaisuuden koulu - jalostammeko vain olemassa olevaa vai rakennammeko

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Opetuslautakunta POL/ oikaisuvaatimuksen.

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Opetuslautakunta POL/ oikaisuvaatimuksen. Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (5) 3 Herttoniemenrannan ala-asteen Tuorinniemen sivupisteen toimipaikasta luopumista koskeva oikaisuvaatimus Pöydälle 10.05.2016 HEL 2016-003841 T 10 01 04 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 1 (5) 7 Vesalan ala-asteen koulun ja Vesalan yläasteen koulun yhdistäminen yhtenäiseksi peruskouluksi HEL 2015-011144 T 12 00 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (5) 51 Soveltuvuuskoepainotetun opetuksen toteuttamisen perusteet HEL 2014-004410 T 12 00 01 Päätös päätti seuraavista soveltuvuuskoepainotetun opetuksen toteuttamisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) 43 7. luokkien yleisopetuksen enimmäisoppilasmäärät lukuvuodelle 2018 2019 HEL 2017-013193 T 12 00 01 Päätös päätti kaupungin ylläpitämien suomenkielisten peruskoulujen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 30/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Esityslista 30/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Esityslista 30/2014 1 (5) Päätöshistoria Opetuslautakunta 17.06.2014 120 HEL 2014-005878 T 12 00 01 Esitys Käsittely Opetuslautakunta esitti kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkko. Ideariihi klo 18 Meilahden ala-asteen koulu

Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkko. Ideariihi klo 18 Meilahden ala-asteen koulu Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkko Ideariihi 30.9. klo 18 Meilahden ala-asteen koulu Miksi? Hyvän oppiminen ja kasvu Laadukas oppimisympäristö, hyvät toimintaedellytykset ja monipuolinen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) 11 Kannelmäen peruskoulun ja Pelimannin ala-asteen koulun yhdistäminen yhtenäiseksi peruskouluksi Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti yhdistää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (5) 8 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle Helsingin Kristillisen koulun ylläpitäjän pankkilainan takausta koskevasta hakemuksesta HEL 2012-014727 T 02 05 03

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (7) 28 Vuosaaren alueen palveluverkko HEL 2016-000352 T 12 00 01 Esitys Käsittely esitti kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle, että Vuosaaren alueella

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (7) 4 Palveluverkon kehittäminen Tapanilan ja Tapulikaupungin alueella HEL 2014-013453 T 12 00 01 Esitys Käsittely esitti opetuslautakunnalle ja edelleen kaupunginhallituksen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 92 1/6 OPETUSVIRASTO Perusopetuslinja Linjanjohtaja

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 92 1/6 OPETUSVIRASTO Perusopetuslinja Linjanjohtaja HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 92 1/6 Siltamäen en koulun johtokunta Suutarilan en koulun johtokunta Töyrynummen en koulun johtokunta Suutarilan yläasteen koulun johtokunta Maatullin en koulun johtokunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2016 1 (6) 1 Vuosaaren alueen palveluverkko HEL 2016-000352 T 12 00 01 Esitysehdotus Esittelijän perustelut esittää kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle, että

Lisätiedot

Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkko

Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkko Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkko Asukasilta 25.4.2016 Pikku Huopalahden ala-asteen koulu Asukastilaisuuden jälkeen 27.4.2016 muokattu esitys Illan ohjelma Kello 17.30 Kouluverkkotarkastelun taustaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2016 1 (6) 8 Ennakkoilmoitus yksityisille sopimuskouluille perusopetuksen vuoden 2017 korvauksen arvioidusta suuruudesta HEL 2016-011403 T 02 05 01 00 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2016 1 (5) 11 Kannelmäen peruskoulun ja Pelimannin ala-asteen koulun yhdistäminen yhtenäiseksi peruskouluksi HEL 2015-010924 T 12 00 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (9) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (9) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (9) 275 V 13.4.2016, Yhtenäisten peruskoulujen muodostaminen Vuosaaren alueelle HEL 2016-000352 T 12 00 01 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa: Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Ylä-Malmin alueen koulupalvelut Asukasilta

Ylä-Malmin alueen koulupalvelut Asukasilta Ylä-Malmin alueen koulupalvelut Asukasilta 21.9.2015 Ylä-Malmin pk Pohjola (1-4 lk) Ylä-Malmin pk Talvela (5-9 lk) Kotinummen ala-asteen koulu Asukasilta klo 18.00-20.00 Tervetuloa Taustaa Aluepäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 11 Ennakkoilmoitus yksityisille sopimuskouluille perusopetuksen vuoden 2016 korvauksesta HEL 2015-010549 T 02 05 01 00 Päätösehdotus päättää hyväksyä korvauksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (6) 7 1. luokkien yleisopetuksen enimmäisoppilasmäärät lukuvuodelle 2018 2019 HEL 2017-013197 T 12 00 01 Päätösehdotus päättää kaupungin ylläpitämien suomenkielisten

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Päätösehdotus

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (5) 148 Lauttasaaren 2. ala-aste, Tarveselvityksen hyväksyminen, opetusvirasto HEL 2016-013438 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä 2.12.2016 päivätyn Lauttasaaren

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (7) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (7) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2014 1 (7) 1 Peruskoulun palveluverkon kehittäminen Käpylän alueella HEL 2014-005878 T 12 00 01 Esitysehdotus Esittelijän perustelut esittää kaupunginhallituksen kautta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (7) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (7) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (7) 1 Opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston 25.10.2016 ( 111) tekemän Vuosaaren alueen koulujen soveltuvuuskoepainotettua opetusta 1.8.2017 alkaen koskevan päätöksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (5) 49 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle päiväkoti Albatrossi - daghemmet Albatrossen hankesuunnitelman hyväksymisestä HEL 2016-000918 T 10 06 00

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (6) 2 Ennakkoilmoitus yksityisille sopimuskouluille perusopetuksen vuoden 2015 korvauksen arvioidusta suuruudesta HEL 2014-011890 T 02 05 01 00 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 9 Ennakkoilmoitus yksityisille sopimuskouluille vuoden 2018 korvauksen arvioidusta suuruudesta HEL 2017-011442 T 02 05 01 00 Päätösehdotus päättää hyväksyä korvauksen

Lisätiedot

Vuosaaren alueen palveluverkko. Asukasilta 26.10.2015

Vuosaaren alueen palveluverkko. Asukasilta 26.10.2015 Vuosaaren alueen palveluverkko Asukasilta 26.10.2015 Ohjelma klo 18.00-18.05 avaus Aluepäällikkö Taina Tervonen klo 18.05-18.45 alustukset Tietokeskus järjestelmäpäällikkö Pekka Vuori Vuosaaren alueen

Lisätiedot

Vesalan alueen koulupalvelut Asukasilta VESALAN YLÄASTEEN KOULU

Vesalan alueen koulupalvelut Asukasilta VESALAN YLÄASTEEN KOULU Vesalan alueen koulupalvelut Asukasilta 16.9.2015 VESALAN YLÄASTEEN KOULU Asukasilta klo 17.30-19.30 Tervetuloa Taustaa Aluepäällikkö Taina Tervonen Alustukset Linjanjohtaja Outi Salo Hankepäällikkö Irmeli

Lisätiedot

Kannelmäki ja Pelimanni

Kannelmäki ja Pelimanni Kannelmäki ja Pelimanni Asukasillan ohjelma 22.9. klo 18-19.30 Tervetuloa ja asiantuntijoiden esittely - aluepäällikkö Arjariitta Heikkinen Koulun kuulumisia, yhteiseloa - rehtorit Sirkka Kovanen, Kirsi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2014 1 (5) 394 Sj / Valtuutettu Heikki Takkisen aloite kouluverkkoa koskevista ratkaisuista Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa valtuutettu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 12 Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelma HEL 2015-013974 T 10 06 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (7) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (7) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2016 1 (7) 5 Äänestysaluejaon muuttaminen HEL 2016-001835 T 00 00 01 Päätösehdotus päättää muuttaa kaupunginvaltuuston 27.4.2005 vahvistamaa sekä 9.4.2008, 7.4.2010 ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (7) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (7) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (7) 1 Yksityisten sopimuskoulujen perusopetuksen vuoden 2014 korvauksen perusteena olevia kustannuksia koskevan ilmoituksen tarkistaminen HEL 2013-013157 T 02 08

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 Kokousaika 16:00-17:35 Kokouspaikka Töysänkatu 2 D, 2. krs, kokoushuone Moreeni Läsnä Jäsenet Das Bhowmik, Elina Möller, Antti Niskanen, Dani Pajula, Matias Saxberg,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (6) 209 Peruskoulun luokanopettajien, erityisopettajien ja apulaisrehtorien virkojen perustaminen ja peruskoulun rehtorien virkojen lakkauttaminen HEL 2017-000245

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (7) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (7) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2017 1 (7) 433 V 3.5.2017, Valtuutettu Pilvi Torstin aloite maksuttomasta joukkoliikenteestä koululaisryhmille Suomi 100-juhlavuonna Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (9) 107 Herttoniemenrannan ala-asteen Tuorinniemen sivupisteen toimipaikasta luopumista koskeva oikaisuvaatimus HEL 2016-000698 T 10 01 04 Päätös Käsittely päätti

Lisätiedot

Estynyt: Saara Heinänen, varapuheenjohtaja, Vivian Kallasmaa, oppilasedustaja

Estynyt: Saara Heinänen, varapuheenjohtaja, Vivian Kallasmaa, oppilasedustaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 Töölön ala-asteen koulu 19.3.2019 Kokousaika Tiistai 19.3.2019 klo 17.15 Kokouspaikka Töölön ala-aste Paikalla Jari Kajas puheenjohtaja Anni Mäkelä Kati Kivimäki Jukka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (5) 32 Pihlajiston ala-asteen kouluun sijoitetun peruskoulun rehtorin viran täyttäminen HEL 2016-003008 T 01 01 01 01 Päätös päätti ottaa Pihlajiston alaasteen kouluun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 36 Taivallahden peruskouluun sijoitetun peruskoulun rehtorin viran täyttäminen HEL 2017-001396 T 01 01 01 01 Päätös päätti ottaa Taivallahden peruskouluun sijoitettuun

Lisätiedot

Ylä-Malmin peruskoulu, Talvelantie 1, luokkahuone tekstiilityö (2. krs)

Ylä-Malmin peruskoulu, Talvelantie 1, luokkahuone tekstiilityö (2. krs) Helsingin kaupunki YLÄ-MALMIN PERUSKOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/ 2016 KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.2.2016 kello 18.00 PAIKKA Ylä-Malmin peruskoulu, Talvelantie 1, luokkahuone tekstiilityö (2. krs)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 16.02.2017 Sivu 1 / 1 510/2017 12.01.03 26 Aarnivalkean koulun opetuksen järjestäminen kevätkauden 2017 aikana Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Eeva-Kaisa Ikonen, puh. 046 877

Lisätiedot

Louhimo Johanna POISSA, paikalla Tapani Louhimo varajäsen. Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri

Louhimo Johanna POISSA, paikalla Tapani Louhimo varajäsen. Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja MAUNULAN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA Aika: Tiistai 12.3.2019 klo 18.00-19.52 Paikka: Jäsenet Maunulan ala-asteen koulu, opettajainhuone Valkama Meri, puheenjohtaja Kalliomäki

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1(6) 128 Botby grundskola -koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä Botby grundskola

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh 20.05.2015 Sivu 1 / 1 2271/02.08.00/2015 69 Hansakallion koulun siirtokelpoisten tilojen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh. 043 824 8456 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Vastaus vt Sirpa Puhakan kysymykseen Arabianrannan koululaisten oppikirjoista

Vastaus vt Sirpa Puhakan kysymykseen Arabianrannan koululaisten oppikirjoista Helsingin kaupunki Kaupunginvaltuusto Kyselytunnin vastaukset 28.03.2012 Sj 19 Vastaus vt Sirpa Puhakan kysymykseen Arabianrannan koululaisten oppikirjoista HEL 2012-004557 T 00 00 03 Vs. Sivistys- ja

Lisätiedot

2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Johtokunnan kokous Pöytäkirja Paikka: Isonnevantien toimipisteen kokoushuone Aika: 18.03.2008 klo 18.00 Läsnä Kimmo Kuisma, puheenjohtaja Henry Koskinen, varapuheenjohtaja Maria Niva Anneli Väisänen Kari

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Keskustelu. Hyväksyttiin esittelijän ehdotus.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Keskustelu. Hyväksyttiin esittelijän ehdotus. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (5) 29 Jakomäen peruskouluun sijoitetun peruskoulun rehtorin viran täyttäminen HEL 2016-003004 T 01 01 01 01 Päätös Käsittely päätti ottaa Jakomäen peruskouluun sijoitettuun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 213 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Ressun lukion perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-004435 T 10 06 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 8/2014 1 (5) 5 Oikaisuvaatimus opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston päätökseen Tapanilan ala-asteen koulun tilasta luopumisesta HEL 2014-005889 T 12 00 01 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 Suomenkielisen työväenopiston jk Suomenkielisen työväenopiston johtokunta

Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 Suomenkielisen työväenopiston jk Suomenkielisen työväenopiston johtokunta Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTO- KUNTA ESITYSLISTA 3-2016 KOKOUSKUTSU Kokousaika klo 17:00 Kokouspaikka Käsitellään Finlandia talo, Mannerheimintie 13 e Tällä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (7) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (7) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (7) 221 Valtuutettu Pilvi Torstin aloite maksuttomasta joukkoliikenteestä koululaisryhmille Suomi 100-juhlavuonna Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Opetuslautakunta NAL/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Opetuslautakunta NAL/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2014 1 (5) 1 Yhtenäiskoulun lukion ja Alppilan lukion yhdistäminen HEL 2014-005879 T 12 00 01 Esitysehdotus Esittelijän perustelut esittää kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

lähetekeskustelussa käytetyt puheenvuorot.

lähetekeskustelussa käytetyt puheenvuorot. Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 1 (5) 8 Vuoden 2017 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelmaehdotuksen laatimisohjeet HEL 2016-002972 T 02 02 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 212 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2015-013974

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO PERHE- JA SOSIAALIPALVELUT, Sosiaalinen ja taloudellinen tuki IDÄN SOSIAALIOHJAUS 2 Herttoniemen palvelupiste 14.10.

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO PERHE- JA SOSIAALIPALVELUT, Sosiaalinen ja taloudellinen tuki IDÄN SOSIAALIOHJAUS 2 Herttoniemen palvelupiste 14.10. SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO PERHE- JA SOSIAALIPALVELUT, Sosiaalinen ja taloudellinen tuki IDÄN SOSIAALIOHJAUS 2 Herttoniemen palvelupiste Postinumerot 57, 59, 80-88, osa 93 14.10.2014 YHTEYSTIEDOT Sosiaaliohjaajat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / Kaksikielisen opetuksen (suomi-englanti) oppilasvalintaperusteiden muuttaminen

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / Kaksikielisen opetuksen (suomi-englanti) oppilasvalintaperusteiden muuttaminen Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2760/2016 12.01.00.00 147 Kaksikielisen opetuksen (suomi-englanti) oppilasvalintaperusteiden muuttaminen Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Jemina

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) Opetuslautakunta POL/1 10.12.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) Opetuslautakunta POL/1 10.12.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) 217 Opetuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Helsingin Uusi yhteiskoulu Osakeyhtiön lainahakemuksesta julkisivujen ja vesikaton peruskorjausta varten

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (15) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (15) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (15) 86 Äänestysaluejaon muuttaminen HEL 2016-001835 T 00 00 01 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti muuttaa kaupunginvaltuuston 27.4.2005 vahvistamaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto Kokouspaikka Opetusvirasto, Hämeentie 11 A, 3.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto Kokouspaikka Opetusvirasto, Hämeentie 11 A, 3. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 Kokousaika 21.6.2016 klo 16.44-17.00 Kokouspaikka Opetusvirasto, Hämeentie 11 A, 3. krs, huone 324 Läsnä Jäsenet Krohn, Minerva Palm, Anniina Jalovaara, Ville Korolainen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79 18.05.2016 Sivu 1 / 1 2289/2016 10.03.02 79 Jousenkaaren koulun väistöt lukuvuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. 09 816 52137 Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Juha Hovinen,

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN

Lisätiedot

MELULLE HERKÄT KOHTEET ALLE 5 KILOMETRIN ETÄISYYDELLÄ SANTAHAMINAN AMPUMARADOISTA

MELULLE HERKÄT KOHTEET ALLE 5 KILOMETRIN ETÄISYYDELLÄ SANTAHAMINAN AMPUMARADOISTA Ympäristölupahakemus Santahaminan ampumaradat LIITE 7B MELULLE HERKÄT KOHTEET ALLE 5 KILOMETRIN ETÄISYYDELLÄ SANTAHAMINAN AMPUMARADOISTA NIMI Bumblebees Kindergarten YHTEYSTIEDOT Laivalahdenkaari 11, 00810

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75 10.10.2016 Sivu 1 / 1 3757/2016 10.03.02 70 5.9.2016 75 Jousenkaaren koulu (Pöydälle 5.9.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 4 Päiväkoti Särjen peruskorjausta korvaavan hankkeen tarveselvityksen hyväksyminen HEL 2017-000185 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä tarveselvityksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) 441 Gunillankallion alueen kadut, katusuunnitelmien hyväksyminen, Laajasalo HEL 2012-009067 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Gunillantien katusuunnitelman välillä

Lisätiedot

Leena Lehtomäki, oppilaiden edustaja Jooa Blomqvist, oppilaiden edustaja Leena Sipponen, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä

Leena Lehtomäki, oppilaiden edustaja Jooa Blomqvist, oppilaiden edustaja Leena Sipponen, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 AURINKOLAHDEN PERUSKOULU JOHTOKUNTA 6.3.2019 Kokousaika Keskiviikkona 6.3.2019 klo 17:35 18.40 Kokouspaikka Läsnä Jäsenet Muut Aurinkolahden peruskoulu, monitoimitila

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (7) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (7) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (7) 103 Opetuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle eriarvoisuuden torjumista koskevasta ryhmäaloitteesta HEL 2016-001969 T 00 00 03 Lausunto antoi kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL Helsingin kaupunki Johtokunta

Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL Helsingin kaupunki Johtokunta Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL 3513 00099 Helsingin kaupunki Johtokunta 7.12.2017 Puistolanraitin ala-asteen koulun johtokunnan kokous Aika Keskiviikko 7.12.2017 klo 18.00 Paikka Raitin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) 355 Kiinteistölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakasen ym. talousarvioaloitteesta koskien varhaiskasvatusta 2014-2016 HEL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2016 1 (5) 3 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-012295 T 10 06

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (8) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (8) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (8) 268 V 13.4.2016, Kunnan asukkaan aloite taloudellisten resurssien osoittamisesta koululiikunnan lisäämiseen HEL 2015-001438 T 12 03 00 Päätös päätti esittää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (5) 29 Laakavuoren ala-asteen kouluun sijoitetun peruskoulun rehtorin viran täyttäminen HEL 2015-002572 T 01 01 01 01 Päätös päätti ottaa Laakavuoren ala-asteen kouluun

Lisätiedot

Kannelmäen kouluverkkotarkastelu, ongelmakohtia

Kannelmäen kouluverkkotarkastelu, ongelmakohtia Kannelmäen kouluverkkotarkastelu, ongelmakohtia Alueen vanhemmat ilmaisevat vakavan huolensa Kannelmäen ja Maununnevan koulutilojen riittämättömyydestä. Helsingin kaupungin antamien tietojen mukaan alueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginvaltuusto Talk/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginvaltuusto Talk/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 190 Vuoden 2015 arviointikertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen käsittely sekä vastuuvapaus vuodelta 2015 HEL 2015-005412 T 00 03 00 Päätös Käsittely päätti

Lisätiedot

SOSIAALIVIRASTO. PERHE- JA SOSIAALIPALVELUT, Toimeentulotuen maksatus IDÄN ETUUSKÄSITTELY 2 Herttoniemen palvelupiste 2.9.2013

SOSIAALIVIRASTO. PERHE- JA SOSIAALIPALVELUT, Toimeentulotuen maksatus IDÄN ETUUSKÄSITTELY 2 Herttoniemen palvelupiste 2.9.2013 SOSIAALIVIRASTO PERHE- JA SOSIAALIPALVELUT, Toimeentulotuen maksatus IDÄN ETUUSKÄSITTELY 2 Herttoniemen palvelupiste Postinumerot 57, 59, 80-88, osa 93 2.9.2013 YHTEYSTIEDOT Johtava sosiaalityöntekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (7) Opetuslautakunta RPKL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (7) Opetuslautakunta RPKL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (7) 81 Eteläisen alueen ruotsinkielisen palveluverkon tarkistaminen HEL 2015-006772 T 12 00 01 Esitys Käsittely esitti kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (5) 31 Opetuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Mari Holopaisen ym. aloitteesta vieraan kielen oppimisen varhaistamisesta HEL 2016-012068 T 00

Lisätiedot

Vuosaaren alueen palveluverkko. Ehdotukset kartat ja tekstit

Vuosaaren alueen palveluverkko. Ehdotukset kartat ja tekstit Vuosaaren alueen palveluverkko Ehdotukset kartat ja tekstit Vaihtoehto Vuosaaren peruskoulu, Vuosaaren peruskoulu, sivukoulu lv 205-206 2 Vuosaaren ala-aste 3 Heteniityn ala-aste Aurinkolahden peruskoulu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 10 Opetuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Björn Månssonin toivomusponnesta koskien turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja maahanmuuttajien

Lisätiedot