KAAVOITUSKATSAUS 2010

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAAVOITUSKATSAUS 2010"

Transkriptio

1 KAAVOITUSKATSAUS 2010

2 2 SISÄLTÖ: 1. Johdanto ja yhteystiedot Perustietoja kaavoituksesta.4 3. Salon seudun maakuntakaava 7 4. Yleiskaavoitus 7 5. Asemakaavoitus 8 6. Muita maankäyttösuunnitelmia Kaupungin tonttitarjonta JOHDANTO JA YHTEYSTIEDOT Kaavoituskatsaus sisältää perustiedot käynnissä olevista kaavoista, joista on laadittu kaavoitusohjelma vuosille Kaavoitusohjelmassa on esitetty kunkin kaavahankeen tärkeysluokka, alustava aikataulu, vastuuhenkilöt sekä tieto mahdollisesta kaavakonsultin käytöstä. Kaavoituskatsaus on saatavilla Salon pääkirjastossa sekä teknisessä virastossa (Hornintie 2 4, Halikko) ja eri puolilla kuntaa sijaitsevissa monipalvelupisteissä. Lisäksi kaavoituskatsaus on nähtävillä kaupungin internet-sivuilla ( (kaavoitus ja rakentaminen/kaupunkisuunnittelu/kaavoituskatsaus). Käyntiosoite: Halikon virastotalo Kaupunkisuunnitteluosasto Hornintie Salo (PL 77, Salo) Laskutusosoite: Salon kaupunki Kaupunkisuunnitteluosasto PL Salo Sähköpostiosoite: kaupunkisuunnittelu@salo.fi Internetosoite:

3 Kaavoitus ja rakentaminen tai Elinkeinoelämä ja aluekehittäminen Kaupunkisuunnittelu 3 Henkilöstön yhteystiedot: Hallinto ja tukipalvelut Jarmo Heimo Kaupunkisuunnittelujohtaja (02) Tuire Laakkio Osastosihteeri (02) Keskustayksikkö Päivi Liuska-Kankaanpää Kaavoitusarkkitehti (02) Tarja Pennanen. Kaavoitusarkkitehti (02) Leena Lehtinen Kaavasuunnittelija (02) Eveliina Eteläkoski Kaavasuunnittelija (02) Ritva Luotio-Ylitalo Kaavoitussihteeri (02) Jaana Haikonen Kaavoitussihteeri (02) Kehysalueyksikkö Timo Alhoke Kaavoitusinsinööri (02) Martti Halme Maankäyttöinsinööri (02) Hannu Koisti Maankäyttöinsinööri (02) Markus Kukkonen

4 4 Paikkatietosuunnittelija (02) Kaisa Koisti Paikkatietosuunnittelija (02) Anu Suur-Näkki Kaavoitussihteeri (02) Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa Keskustayksikön päällikkönä toimii kaavoitusarkkitehti Päivi Liuska-Kankaanpää. Keskustayksikkö vastaa asemakaavoituksesta sekä osayleiskaavoituksesta Salon ja Halikon keskustoissa. Kehysalueyksikön päällikkönä toimii kaavoitusinsinööri Timo Alhoke. Kehysalueyksikkö vastaa Salon ja Halikon maaseutualueiden sekä rantojen käytön suunnittelusta ja Kuusjoen, Perttelin, Muurlan, Kiikalan, Suomusjärven, Kiskon, Perniön ja Särkisalon yleis- ja asemakaavoituksesta. 2. PERUSTIETOJA KAAVOITUKSESTA Mitä kaavoitus on? Kaavoitus tarkoittaa julkista, maankäyttö- ja rakennuslakiin pohjautuvaa maankäytön suunnitteluprosessia. Sen tuloksena syntyy oikeusvaikutteinen asiakirja, kaavakartta määräyksineen. Suomessa on ns. hierarkkinen kaavajärjes telmä, eli yleispiirteiset kaavat ohjaavat yksityiskohtaisempien kaavojen laati mista. Maakuntakaava vastaa aiempaa seutukaavaa, ja siinä sovitetaan seu dul lisesti yhteen kuntien maankäyttötarpeet ja valta kunnalliset alueiden käyttötavoitteet. Varsinais-Suomen liitto laatii Varsinais-Suomen maakuntakaavat. Salossa on voimassa Salon seudun maakuntakaava vuodelta Yleiskaavassa määritellään yleispiirteisesti kaupunkialueen käyttö eri tarpeisiin, kuten asumiseen, virkistykseen sekä työpaikka- ja liikenne alueiksi. Jos yleiskaava laaditaan koko kaupungin alueen sijasta vai heittain tai vain tietylle osa-alueelle, sitä kutsutaan osayleiskaavaksi.

5 Asemakaavassa määritellään yksityiskohtaisesti alueidenkäytön järjes täminen, kehittäminen ja rakentamistapa. Siinä suunnitellaan mm. alueiden käyttötarkoitus, rakennusoikeus, rakennusten koko ja sijoittelu sekä pysäköintijärjestelyt. Kaavamääräyksillä voidaan myös mm. suojel la rakennuksia ja arvokkaita ympäristökokonaisuuksia. Asemakaavasta, jonka tarkoituksena on järjestää pääasiassa loma-asutusta ranta-alueelle, käytetään nimitystä ranta-asemakaava. Ranta-asemakaavoihin sovelletaan asemakaavaa koskevien säännösten lisäksi eräitä erityissäännöksiä. Ranta-asemakaava on ainoa kaava, jonka maanomistaja voi laatia tai laadituttaa, mutta myös ranta-asemakaava käsitellään kunnan päättävissä elimissä kuten asemakaava ja sen voimaantulo edellyttää kaupunginvaltuuston hyväksymisen. 5 KAAVAJÄRJESTELMÄ. MAAKUNTAKAAVA Maakunnan liitto laatii ja hyväksyy, ympäristöministeriö vahvistaa YLEISKAAVA Kunta laatii ja hyväksyy. Kuntien yhteisen yleiskaavan laatii ja hyväksyy kuntien yhteinen toimielin, VALTAKUNNALLISET ALUEIDENKÄYTTÖ- TA- ASEMAKAA- Kunta laatii ja hyväksyy. Kuinka maankäyttö- ja rakennuslaki vaikutti kaavoitukseen? astuivat voimaan uusi maankäyttö- ja rakennuslaki, MRL (132/1999) sekä maankäyttö- ja rakennusasetus, MRA (895/1999). Lakiuudistuksen keskeisenä tavoitteena oli suunnitteluprosessien kehittäminen entistä vuorovaikutteisemmiksi. Lakiin sisältyy uusi käsite osallinen, jolla tarkoitetaan suunnittelualueen maanomistajia ja kaikkia niitä, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa sekä niitä viranomaisia ja yhteisöjä, joiden toimialaa suunnittelu koskee. Kaavaa valmisteltaessa osalliset voivat osallistua suunnitelman kehittä mi seen sekä lausua suunnitelmista kirjallisia tai suullisia mielipiteitä. Käytännössä osallisia voivat maan omistajien ja asukkaiden lisäksi olla esimerkiksi luonto-, vammais- ja asukasjärjestöt. Kaavoitusta koskevaa perustietoa löytyy esimerkiksi ympäristöhallinnon internetsivuilta > Maankäyttö ja rakentaminen... > Maankäytön suunnittelu.

6 6 Miten saan tietoa ja osallistun kaavoitukseen Salossa? Yleisesti kaava-asioista tiedotetaan vuosittain kaavoitus katsauk sessa. Kussakin kaavatyössä järjestetään tiedotus ja suunnitte luun osallis tu minen kaavan merkityksen kannalta tarkoituk senmukaisella tavalla. Tätä varten laaditaan osallistumis- ja arvi ointisuunnitelma, joka on saatavilla kaupunkisuunnittelu osastolla. Vireillä olevista kaavahankkeista tiedotetaan Salon kaupungin kotisivuilla Kaavaprosessin keskeisistä tapahtumista ilmoitetaan lehtikuulutuksilla Salon Seudun Sanomissa sekä kirjeitse suunnittelualueen maanomis tajille ja keskeisille osallisille. Tällaisia tapahtumia ovat mm. kaavaluon nok sen nähtävilläolo, keskustelu- ja tiedotustilaisuudet sekä kaavaehdo tuksen asettaminen julkisesti nähtäville. Useimmiten kaavahankkeita myös esitellään paikallisissa tiedotusvälineissä. Asema kaava prosessin kulku on kuvattu kaaviossa 2 sivulla 17. Yleiskaava- ja osayleiskaavaprosessissa on pääpiirteissään samat vaiheet kuin asemakaavaprosessissa. Miten kaavan laadinta käynnistyy? Kaavan laadintaa tai muuttamista koskevan aloitteen voi tehdä maanomistaja ja päätöksen kaavaprosessin käynnistymisestä tekee kaupunginhallitus. Kaupungilla on kuitenkin aina oikeus kaavan laadintaan ja muuttamiseen. Ennen varsinaista kaavan käynnistyspäätöstä kaava-aloitteen perusteet tutkitaan niin pitkälle, että kaavan tai kaavamuutoksen laadinta-aikataulu voidaan arvioida kohtuullisen tarkasti. Kaavaprosessi käynnistyy vasta, kun kaupunginhallitus on tehnyt vireilletulopäätöksen. Kaavahankkeiden kiireellisyysjärjestys ja aikataulu Kaavoitushankkeet on jaettu seuraaviin kiireellisyysluokkiin: AA Ensisijaiset hankkeet: Koko kaupunkia koskeva strateginen yleiskaavallinen ohjelma ja keskustan osayleiskaava on kaavoitusohjelmassa nostettu tärkeysjärjestyksessä kaikkien muiden kaavahankkeiden eteen. A. Kiireelliset hankkeet: Kaavat ja kaavamuutokset, jotka ovat kaupungin kehittämisen kannalta tärkeitä ja joilla on laajaa yleistä merkitystä (esim. yritysten toimintaedellytysten turvaaminen, riittävän tonttitarjonnan varmistaminen). B. Tärkeät, mutta aikataulultaan joustavat kaavahankkeet: Kaavat ja kaavamuutokset, joilla varaudutaan tuleviin tarpeisiin. Nykytilanteessa, jossa kaavoitettujen tonttien määrä on suuri, uusien pientaloalueiden kaavoittaminen kuuluu tähän kiireellisyysluokkaan. C. Muut kaavahankkeet: Kaavojen ajantasaistaminen, alueellisesti pienet ja/tai merkitykseltään vähäiset kaavahankkeet.

7 7 Asemakaavaprosessin perusaikajana: 1. vuosineljännes 2. vuosi-neljännes ESISELVITYK- SET/ ALOITUSVAI- HE VUOSI 2. vuosi-neljännes 3. vuosi-neljännes 4. vuosi-neljännes 1. vuosi-neljännes VUOSI LUONNOSVAIHE EHDOTUSVAIHE HYVÄKSY- MINEN Asemakaavan laadinta kestää normaalisti 1 1,5 vuotta, mutta kaavaprosessin aikana ilmenevät lisäselvitystarpeet ja osallisten kanssa käytävät neuvottelut saattavat pidentää laadinta-aikaa huomattavasti. ESISELVITYKSET/ ALOITUSVAIHE Lähtökohtien tutkiminen, tavoitteiden selvittäminen, tausta-aineiston kerääminen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman laatiminen. Merkittävissä kaavahankkeissa aloituskokous osallisille. Tarvittavien selvitysten tilaaminen konsulteilta (luonto-, liikenneyms. selvitykset). LUONNOSVAIHE Vaihtoehtojen tarkastelu ja eri vaihtoehtojen vaikutusten arviointi. Kaavaluonnoksen laatiminen ja havainnekuvan teko. Luonnoksen käsittely kehittämis- ja elinkeinolautakunnassa. Valmisteluvaiheen kuuleminen (tiedottaminen osallisille, yleisötilaisuudet kaikissa merkittävissä hankkeissa, muuten tarvittaessa, viranomaisneuvottelut tarvittaessa) EHDOTUSVAIHE Saadun palautteen (mielipiteet, lausunnot) käsittely ja tarvittavien muutosten teko kaavaluonnokseen. Lopullisten kaava-asiakirjojen laatiminen: kaavakartta, kaavaselostus ja tarvittaessa havainnekuva. Kaavaehdotuksen käsittely kehittämis- ja elinkeinolautakunnassa sekä kaupunginhallituksessa. Kaupunginhallitus päättää kaavaehdotuksen asettamisesta julkisesti nähtäville. Virallinen nähtävillä olo 30 päivää (vaikutuksiltaan vähäisissä kaavoissa 14 pv). Tarvittaessa pyydetään vielä lausuntoja viranomaisilta tai pidetään viranomaisneuvottelu. HYVÄKSYMINEN Jos kaavaehdotuksesta ei ole jätetty muistutuksia/ lausuntoja tai jos annettu palaute ei aiheuta muutoksia kaavaehdotukseen, kaupunginvaltuusto (vaikutuksiltaan vähäisissä kaavoissa kaupunginhallitus) hyväksyy kaavan. Jos kaavaehdotuksesta on jätetty muistutuksia ja/tai lausuntoja, jotka aiheuttavat merkittäviä muutoksia kaavaehdotukseen, kaavaehdotus asetetaan uudestaan nähtäville. 3. SALON SEUDUN MAA

8 8 3. MAAKUNTAKAAVA Ympäristöministeriö vahvisti voimassa olevan Salon seudun maakuntakaavan Parhaillaan on käynnissä Salo-Lohja-Espoo oikoradan linjausta koskevan vaihemaakuntakaavan (SALORA) laadinta. Kaava perustuu valmisteilla olevaan radan alustavaan yleissuunnitteluun ja ympäristövaikutusten arviointiin. Vaihemaakuntakaava on ollut laatimisvaiheen kuulemista varten nähtävillä syksyllä 2009 ja työ jatkuu näillä näkyminen syksyllä 2010 em. yleissuunnitelman valmistumisen jälkeen. Lisätietoja: maakuntaliiton internet-sivut 4. YLEISKAAVOITUS Salon yleiskaava 2020 on tullut voimaan Se on Halikon keskustan osayleiskaavan ohella ainut oikeusvaikutteinen yleiskaava uuden Salon alueella. lisäksi Halikossa, Kiskossa ja Särkisalossa on oikeusvaikutteisia rantaosayleiskaavoja. Käynnissä olevat ja vuosien aikana käynnistyvät yleiskaavahankkeet: Uuden kaupungin tärkeimpinä kaavallisina hankkeina käynnistetään koko uutta Salon kaupunkia koskevan strategisen yleiskaavallisen ohjelman laatiminen ja Salon keskustan osayleiskaavan laatiminen. Käynnissä on edelleen myös nk. Rannikon osayleiskaavan ja Isokylä-Toijala-Tavolan osayleiskaavan laadinta sekä muuta rantaosayleiskaavoja koskeva tarkistustyö. Suomusjärven ja Kiikalan alueilla vireillä ollut E18-osayleiskaavatyö on toistaiseksi keskeytetty ja sitä voidaan jatkaa vasta, kun Esa-radan yleissuunnitelma ja YVA on valmistunut vuoden 2010 loppupuolella. Strategisessa yleiskaavallisessa ohjelmassa pyritään pitkän aikavälin linjaratkaisuihin siitä, millaiseen maankäyttöön ja rakentamiseen kaupunki tähtää sekä kokonaisuutena että kaupungin eri osa-alueiden osalta. Strategisen yleiskaavallisen ohjelman perusteella voidaan myöhemmin aloittaa keskeisillä muutosalueilla mm. liitoskuntien rajavyöhykkeillä osayleiskaavojen laatiminen. (Heimo,Alhoke) Vuonna 2010 käynnistetään Salon keskustan osayleiskaavan laadinta. Ydinkeskustassa on voimassa oikeusvaikutteinen Salon yleiskaava ja kaupunginhallituksen hyväksymä keskustan kaavarunko. Kaavarungon linjauksista on kuitenkin poikettu

9 niin usein, että oikeusvaikutteisen osayleiskaavan laadinta on osoittautunut asemakaavoituksen kannalta välttämättömäksi (Konsultti/ Liuska-Kankaanpää) Rannikon osayleiskaava (Halikonlahden ranta-alue Merikulmantien molemmin puolin) tulee virallisesti nähtäville keväällä 2010 (Konsultti/Pennanen). Isokylän Toijalan osayleiskaava käynnistettiin Salon ja Halikon kuntien yhteistyönä. Osayleiskaavan rakennemallit olivat nähtävillä Osayleiskaavoitettava alue rajattiin alun perin siten, että se sijaitsi moottoritien eteläpuolella ja rajoittui idässä Vanhaan Perttelintiehen, etelässä asemakaavoitettuun alueeseen sekä lännessä Elmerannantiehen ja Salaistentiehen. Tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden saamiseksi osayleiskaavan aluetta on laajennettu lännessä niin, että mukaan otetaan koko Halikon kirkonkylän ja moottoritien välinen alue Vaskiontielle saakka. (Konsultti/ Liuska-Kankaanpää). Kaavoitusohjelmaan on otettu myös nk. Näsen osayleiskaava, jonka käynnistämistä on esittänyt Tuuliwatti Oy. Yhtiö on tutkinut Saloa mahdollisena tuulivoimaloiden sijoituspaikkana. Yhtiö on käynnistämässä Näsen kartanon alueella ympäristövaikutusten arviointiprosessin. Kaavallisesti hanke edellyttää osayleiskaavan laadintaa. Hanke sijoittuu sekä Salon että Raaseporin kaupunkien alueelle. Suunnittelu tapahtuu konsulttityönä ja hankkeen käynnistäjä on ilmoittanut vastaavansa syntyvistä kustannuksista ASEMAKAAVOITUS Toteutettavien asemakaavahankkeiden lista vuosille on laadittu niin, että hankkeiden läpivienti on myös käytännössä mahdollista olemassa olevien resurssien puitteissa. Seuraavassa on luettelo käynnissä olevista ja vuosien aikana käynnistettävistä asemakaavoista. Hankkeet on listattu kunnanosa-alueittain ja kiireellisyysluokittain.

10 10 SALON JA HALIKON KESKUSTAT TÄR- KE-YS- LUOK-KA C KAAVA Liikenneasema Piihovin tontti KOHDE-NU- MERO LIITE-KAR- TALLA KAAVAN VAIHE VALMISTELUTILANNE 1 Käynnistäminen edellyttää yhteisymmärrystä tiehallinnon kanssa liittymän toimivuudesta. Aikataulu määritellään keskustelujen jälkeen. B Varesvuorenpuisto 2 Käynnistetään syyskuussa Edellyttää maankäyttösopimuksen laadintaa. Valtuusto syksyllä C Turuntie 3 luonnosvaihe OAS laadittu, alustavat vaihtoehdot määritelty. Luonnos nähtäville touko-kesäkuussa Ehdotus nähtäville syyskuussa Valtuusto marraskuu A Annankatu I 4 hyväksymisvaihe Valtuustoon toukokuussa B A Korvenmäen jäteasema (konsultti) Somerontien yritysalue (konsultti) 5 luonnosvaihe aloitusvaihe: Konsulttityö tilattu , aloituskokous pidetty , OAS valmis. Kaavaluonnos valmisteilla. Aikataulu riippuu YVA-selvityksen valmistumisesta. Luonnos nähtäville syyskuussa Ehdotus nähtäville marraskuussa Valtuusto tammikuu ehdotusvaihe maankäyttösopimusneuvottelut kesken, esitys kaavan jakamisesta Maskun kalustetalon kaavaksi? Ehdotuksen viimeistely edellyttää liikenteen osalta lisäselvitystä. Ehdotus nähtäville syyskuussa Valtuustoon marraskuu A Annankatu II 7 luonnosvaihe 1.luonnos valmistunut ja aloituskokous osallisille pidetty Meluselvitys ja 2. luonnos valmiit. Useita neuvottelutilaisuuksia maanomistajien kanssa pidetty ( , ). Edellyttää maankäyttösopimuksen laadintaa. Alustavasti nähtäville tammikuussa C Enola I 8 ehdotusvaihe Ketla Ketla Ketla Tekla Ketla KH

11 11 Ketlan iltakoulu Ketla KH ja Ehdotusvaiheen kuuleminen Valtuusto elokuu A Helsingintien itäpää 9 luonnosvaihe luonnoksena ollut nähtävillä , yleisötilaisuus Neuvottelu maanomistajan kanssa Maanomistusjärjestelyt selvitettävänä. Ehdotuksena nähtäville huhti-toukokuussa Valtuusto kesäkuu A Kastun talon kortteli (konsultti) 10 ehdotusvaihe Ketla luonnos Neuvottelu maanomistajan kanssa luonnos Ketla hyväksyi kolme luonnosta nähtävillepantavaksi, nähtävilläoloaika , yleisötilaisuus , viranomaisneuvottelu , ehdotuksen laatimisesta konsulttitarjouspyyntö tehty. Nähtäville toukokuussa 2010, valtuusto syyskuu C Ylhäisten tehdas 11 luonnosvaihe Kaavaluonnos valmisteilla. Aloituskokous maanomistajan kanssa pidetty syyskuussa 2007 ja viranomaisneuvottelu huhtikuussa Luonnos nähtäville kesäkuu Valtuusto joulukuu HALIKKO, PERTTELI, MUURLA, KIIKALA, SUOMUSJÄRVI, KISKO, PERNIÖ TÄR- KE-YS- LUOK-K A C KAAVA KUNNAN OSA-AL UE KAAVAN VAI- HE 12. Tullintien asemakaavamuutos Perniö Käynnistyy syksyllä 2010 A 13. Kankkonummi, asemakaavamuutos Perniö Luonnosvaihe Nähtäville toukokuu 2010, valtuusto kesäkuu A 14.Teijon teollisuusalue (konsultti) Perniö luonnosvaihe Ehdotus nähtäville kesäkuu Valtuusto lokakuu C 15. Aseman alue Perniö luonnosvaihe Luonnos nähtäville lokakuu 2010, valtuusto kesäkuu C 16.Mathildedal/ Tullinmetsä (konsultti/oma työ) Perniö käynnistyy vasta, kun kunnallistekniikan rakenta- Maankäyttösopimus laaditaan. Käynnistys lokakuu 2010, luonnos nähtävillä maaliskuu 2011, valtuusto lokakuu 2011.

12 C A 17. Laskettelurinteen alue (konsultti) 18. Kaivolan Kuuskallio, Läntinen (konsultti) Perniö miskustannukset alustavasti selvitetty esiselvitysvaihe 12 Maankäyttösopimus tarvitaan. Käynnistys syyskuu 2010, luonnos nähtävillä maaliskuu 2011, valtuusto joulukuu Pertteli Ehdotusvaihe Nähtäville huhtikuu 2010, valtuusto elokuu C A 19. Kaivola Kuuskallio, Itäinen (konsultti) 20. Prismakeskuksen laajennus Pertteli luonnosvaihe Nähtäville 2.luonnoksena huhtikuu 2010, valtuusto tammikuu 2011 Halikko luonnosvaihe valmistunut kaksi luonnosta, käsitelty Ketlassa , palautettu uudelleenvalmisteluun. Näytävillä joulukuu 2009-tammikuu Lausuntokierros kesken. Alikulku- ja liikenne tarkastelut käynnissä. Kaupallisen selvityksen ajantasaistus vireillä. ELY-keskus edellyttää osayleiskaavallista tarkastelua. Aikataulu tarkistetaan kaikkien lausuntojen tultua. B 21. Vaskio Halikko luonnosvaihe Luonnos valmis. Nähtäville kesäkuu Valtuusto tammiskuu C C 22. Vartsalan talotehdas 23.Uusinummi (konsultti) Halikko aloitusvaihe Luonnos nähtäville joulukuu Ehdotus nähtäville kesäkuu Valtuusto lokakuu Halikko luonnosvaihe Uusi luonnos valmisteilla. Nähtäville kesäkuu Valtuusto helmikuu B 24. Hirvikalliontie Halikko ehdotusvaihe Halikon luonnos siirretty salon xcityjärjestelmään. Konsultilta tilattu melu- ja tärinäselvitys tammikuussa Havainnekuva tekeillä. Ehdotuksena nähtäville huhtikuu Valtuusto elokuu C 25.Riikin teollisuusalueen korttelit Halikko käynnistyy syyskuussa Valtuusto lokakuu C 26. Pappila Halikko ehdotusvaihe Nähtäville toukokuu Valtuusto elokuu 2010.

13 13 6. MUITA MAANKÄYTTÖSUUNNITELMIA Tässä esitetyt kehittämisselvitykset nivotaan keskustan osayleiskaavatyöhön sekä strategisen yleiskaavallisen ohjelman laadintaan. Entisen sokeritehtaan alue Salossa Alueen nykyinen asemakaava on pääosin vanhentunut ja sen tarkistaminen vastaamaan alueen ympäristöllisiä arvoja ja kaupungin tulevia kehittämistarpeita on välttämätöntä. Asemakaavoituksen pohjaksi tehdään ensin kehittämisselvitys, jossa etsitään suuntaviivoja tehdasalueen tulevaa käyttöä varten. (Konsultti/ Liuska-Kankaanpää) Rautatieaseman ympäristö Salon keskustassa Maanomistaja on jättänyt tonttia koskevan kaavamuutoshakemuksen. Kaupungin lähtökohtana on tutkia mainittua tonttia laajemman alueen tulevaa käyttöä. Ensivaiheessa on tarkoitus tehdä kehittämisselvitys Mariankadun, rautatien, rautatieaseman ja taidemuseon väliselle alueelle. Selvitettäviä asioita ovat mm. taidemuseon laajentamismahdollisuudet sekä matkakeskuksen mahdollinen sijoittuminen suunnittelualueelle. (Konsultti/ Eteläkoski) Halikon sairaalan alue Halikon sairaalan alueesta tehdään asemakaavan muutoksen pohjaksi kehittämisselvitys. Osa sairaalan toiminnoista on siirtymässä pois Halikosta, joten tiloja jää lähivuosina tyhjilleen. Sairaala-alueen uudelleen käytön suunnittelua edeltävänä perusselvitystyönä on jo tehty rakennetun ympäristön inventointi sekä koottu kaavoituksen lähtökohtia. Tavoitteena on mm. muuttaa Märyntien eteläpuoliset, nykyisin osana kiinteistöä 1:43 olevat asuinrakennukset omiksi kiinteistöikseen, ja muiltakin osin saattaa alueen kiinteistönjaotus toteutuneen tilanteen ja nykyisten tavoitteiden mukaiseksi. Samalla tutkitaan myös alueen lisärakentamismahdollisuuksia Märyntien molemmin puolin. Tavoitteena on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin omistamien alueiden kiinteistönmuodostuksen ja käyttötarkoitusten muuttaminen siten, että sairaanhoitopiiri voi halutessaan luopua sille tarpeettomiksi käyvistä rakennuksista ja maa-alueista. (Konsultti/ Lehtinen)

14 14 7. KAUPUNGIN TONTTITARJONTA Kaupungilla oli tammikuun 2010 alussa omistuksessaan 307 rakennuskelpoista (=kunnallistekniikan piirissä olevaa) omakotitalo- ja 15 rivitalotonttia sekä noin 70 teollisuustonttia. Vapaiden, rakennuskelpoisten pientalotonttien lukumäärä kaupungin eri osissa käy ilmi oheisesta taulukosta. Taulukossa on esitetty myös arvio vuosittain luovutettavien tonttien määrästä. Vuonna 2009 varattiin runsaat 90 kaupungin tonttia koko kaupungin alueelta. Salon kaupungin omistamat, kunnallistekniikan piirissä olevat omakoti- ja rivitalotontit KAUPUNGIN OSA-ALUE R A K E N - NUS-KELPOIS- TEN OMAKOTI- TONTTIEN MÄÄRÄ R A K E N - NUS-KELPOIS- TEN R I V I T A - LO-TONTTIEN MÄÄRÄ ARVIO VUOSIT- TAIN LUOVUTET- TAVIEN TONTTIEN MÄÄRÄSTÄ HALIKKO KIIKALA 3 2 KISKO KUUSJOKI 4-4 MUURLA PERNIÖ PERTTELI SALO SUOMUSJÄRVI 17-2 SÄRKISALO 16-2 YHT

15 15 Uudella Salon kaupungilla on kaavoitettuja tontteja noin 5 vuoden keskimääräistä rakentamistarvetta vastaava määrä, yhteensä n. 800 kpl. Kaava-alueiden tontteja saadaan vuosittain luovutuskuntoon sitä mukaa, kun alueille rakennetaan tiestö ja kunnallistekniikka. Vapaana olevista tonteista saa tarkempaa tietoa kiinteistö- ja mittauspalvelujen osastolta. Yhteystiedot löytyvät kaupungin kotisivuilta Kaavoitus ja rakentaminen Myytävät ja vuokrattavat tontit.

16 16 ASEMAKAAVAPROSESSIN KULKU SALOSSA 1. KAAVOITUKSEN VIREILLETULO Kaavatyön käynnistää joko maanomistajan anomus asemakaavan laatimisesta/muuttamisesta tai kaupunginhallituksen aloite Kehittämis- ja elinkeinolautakunta antaa kaupunkisuunnitteluosaston valmistelemana kaavoitusanomuksesta lausunnon kaupunginhallitukselle Kaupunginhallitus tekee päätöksen asemakaavan tai asemakaavanmuutoksen laatimisesta tai laatimatta jättämisestä (kaavoituspäätös). Tässä kaavoituskatsauksessa esitetyt asemakaavat tulevat vireille kaavoituskatsauksen hyväksymispäätöksellä. TIEDOTUS JA VUOROVAIKUTUS Vireillä olevat kaavatyöt esitellään vuosittain kaavoituskatsauksessa ja mahdollisuuksien mukaan kaupungin internet-sivuilla. Muista mahdollisesti myöhemmin vireille tulevista kaava-asioista ilmoitetaan lehtikuulutuksilla sekä tarpeen mukaan kirjeillä osallisille. 2. KAAVAN LAATIMINEN 2.1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoituksen alkaessa kaupunkisuunnitteluosasto laatii osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Siinä esitetään, kuinka osallistuminen, vuorovaikutus ja kaavan vaikutusten arviointi järjestetään. 2.2 KAAVALUONNOS Kaupunkisuunnitteluosasto selvittelee maankäytön lähtökohtia, tavoitteita ja mahdollisia suunnitelmavaihtoehtoja sekä laatii näiden pohjalta asemakaavaluonnoksen. Asemakaavaluonnos käsitellään kehittämis- ja elinkeinolautakunnassa ennen kuin se asetetaan nähtäville ja siitä pyydetään mielipiteet/lausunnot. Asemakaavaluonnos saatetaan kaupungin hallintokunnille ja lautakunnille, tiedoksi mielipiteen/lausunnon esittämistä varten. Tarvittaessa pyydetään lausuntoja esim. ympäristökeskukselta, maakuntamuseolta tai maakuntaliitolta. 2.3 KAAVAEHDOTUS Otettuaan huomioon annetut mielipiteen ilmaisut kaupunkisuunnitteluosasto laatii asemakaavaehdotuksen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmat ovat saatavilla kaupunkisuunnitteluosastolta ja mahdollisuuksien mukaan eri puolilla kuntaa sijaitsevista monipalvelupisteistä. Luonnosvaiheessa osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetetään yleensä kirjeitse keskeisimmille osallisille. Osallisilla on mahdollisuus esittää Lounais-Suomen ympäristökeskukselle neuvottelua osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä Asemakaavaluonnos pidetään nähtävillä kaupunki-suunnitteluosastolla. Useimmista kaavoista pidetään myös yleinen keskustelu- ja esittelytilaisuus. Näistä ilmoitetaan lehtikuulutuksilla sekä kirjeitse osallisille. Osallisilla ja kunnan jäsenillä on määräajan kuluessa mahdollisuus mielipiteen esittämiseen kirjallisesti (tai suullisesti) (mielipiteen ilmaiseminen kaavaa valmisteltaessa, MRA 30 ). Asemakaavaehdotus on julkisesti nähtävillä väh. 30 päivän ajan (vaikutuksiltaan vähäisissä kaavoissa 14 päivää). Nähtävillä olosta ilmoitetaan lehtikuulutuksella. Kehittämis- ja elinkeinolautakunta käsittelee kaavaehdotuksen ja esittää kaupunginhallitukselle sen hyväksymistä. Osallisilla ja kunnan jäsenillä on oikeus tehdä asemakaavaehdotuksesta kaupungille muistutus nähtävillä oloajan kuluessa. Kaupunginhallitus hyväksyy kaavaehdotuksen ja asettaa sen julkisesti nähtäville (MRA 27 ). Tarvittaessa pyydetään vielä lausuntoja. 3. PÄÄTÖKSENTEKO KAAVAN HYVÄKSYMISESTÄ A) Ellei kaavaehdotuksesta ole tehty muistutuksia, kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle kaavan hyväksymistä. B) Jos muistutuksia on annettu, kaupungin hallitus päättää joko esittää kaavan hyväksymistä tai palauttaa kaava ehdotuksen uuteen valmisteluun (jolloin käydään uudestaan vaihe 2.3) Päätös asemakaavan hyväksymisestä ilmoitetaan lehtikuulutuksella. Lisäksi tiedotetaan kirjeitse kaavaehdotuksesta muistutuksen tehneille sekä niille kunnan jäsenille, jotka ovat ilmoittamista asemakaavaehdotuksen nähtävillä olon aikana pyytäneet. Kaupunginvaltuusto hyväksyy asemakaavaehdotuksen. Asemakaava tulee voimaan, kun hyväksymispäätös on saatettu yleisesti tiedoksi. Kaupungin kaavapäätöksistä on mahdollista valittaa Turun hallinto-oikeuteen, ja sieltä edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka. Asemakaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto. Maankäyttö ja rakennuslain 52 :n mukaan valtuuston päätösvaltaa kaavan hyväksyjänä voidaan muiden kuin vaikutukseltaan merkittävien kaavojen osalta siirtää kunnanhallitukselle tai lautakunnalle. Salon kaupungin hallintosäännön 4 :n 8 kohdan mukaan kaupunginhallitus päättää vaikutukseltaan muiden kuin merkittävien asemakaavojen hyväksymisestä. Se, kumpaa menettelyä asemakaavassa noudatetaan, ilmenee kyseisen asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.

17 17

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaupunkisuunnitteluosasto 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TULLINTIE Salon kaupunki, Talonpoikaisteijon kylän korttelit 32, 38 ja 33 sekä lähivirkistys- ja kaavatiealuetta.

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Liite _ TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.2.2018. tark 22.10.2018 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2018 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaupunkisuunnitteluosasto 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TULLINTIE Asemakaavan muutos koskee Mathildedalin 10.6.1993 vahvistetun asemakaavan kortteleita 32, 33,

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

RAUTION ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

RAUTION ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KALAJOENKAUPUNKI RAUTIONASEMAKAAVAN MUUTOSJALAAJENNUS OSALLISTUMIS JAARVIOINTISUUNNITELMA(OAS) 11.1.2012/18.2.2019 OSALLISTUMIS JAARVIOINTISUUNNITELMANTARKOITUS MRL63 :nmukaankaavaalaadittaessatuleelaatiasuunnitelmaosallistumis

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti OAS A-2716 1 (6) A-2716 22.5.2017 Asemakaavan muutos Kurenojantie pää, Villähde Lahti.fi OAS A-2716 2 (6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaavan

Lisätiedot

Salonkatu IV, kaava nro 448 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Salonkatu IV, kaava nro 448 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Salonkatu IV, kaava nro 448 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS A-2666 - D/3466/10.02.03.00.04/2015 1(5) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaavan muutos A-2666, Ajokatu 197 (Sulonkuja 4) ALOITE/HAKIJA Asemakaavan

Lisätiedot

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014 viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt..2014 KAAVOITUSKATSAUS 2014 1.5.2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesti

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi A-2701 1 (6) A-2701 Asemakaavan muutos 25.4.2018 Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö Lahti.fi A-2701 2 (6) Asemakaavan muutos laaditaan Kiinteistö Oy Lahden Hirsimetsäntie 5 sekä JMK Investment

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ETELÄINEN RANTATIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

LAPPARI2018, ASEMAKAAVAMUUTOS

LAPPARI2018, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 07.11.2018 1(5) LAPPARI2018, ASEMAKAAVAMUUTOS 07.11.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. SUENSAAREN KAUPUNGINOSAN KORTTELISSA 7 TONTILLA 2 JA SEN VIEREISELLÄ PUISTO- ALUEELLA

ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. SUENSAAREN KAUPUNGINOSAN KORTTELISSA 7 TONTILLA 2 JA SEN VIEREISELLÄ PUISTO- ALUEELLA TORNION KAUPUNKI Tekninen keskus Kaupunkirakenne 1.6.2006 1(5) ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. SUENSAAREN KAUPUNGINOSAN KORTTELISSA 7 TONTILLA 2 JA SEN VIEREISELLÄ PUISTO- ALUEELLA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.2.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SAVITAIPALEEN KUNTA Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2018 Savitaipaleen kunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK.10.6.2014 Dnro 270/51.512/2014 Asemakaavan muutos Kirkonseudun Kuruntien liikennealueiden sekä korttelin 8 tontin 6 ja korttelin 282 tontin 2 muutos välillä Soppeenmäki - Viljakkalantie

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUPALAN KOULUALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUPALAN KOULUALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUPALAN KOULUALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Lähtökohdat Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty Kulomäentie II asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kärpäsen koulun tontti Kärpänen. Lahti.fi OAS A (5) D/757/ /2017. Puh.

A Asemakaavan muutos. Kärpäsen koulun tontti Kärpänen. Lahti.fi OAS A (5) D/757/ /2017. Puh. OAS A-2705 1 (5) A-2705 Asemakaavan muutos 28.3.2017 Kärpäsen koulun tontti Kärpänen Lahti.fi OAS A-2705 2 (5) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaavan

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014, 17.5.2017 Osallistumis-

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 7.12.2016 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi:

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599406201501 1. Innehåll SANDSUNDIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS... 1 1. SUUNNITTELUALUE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Rakennusjärjestyksen uusiminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yleistä tietoa rakennusjärjestyksestä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen

Lisätiedot

Muurla Kortteli 42 asemakaava ja asemakaavan muutos

Muurla Kortteli 42 asemakaava ja asemakaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SALON KAUPUNKI Muurla Kortteli 42 asemakaava ja asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 22065-P19498 1 (7) Närhi Johanna 2 (7) Närhi Johanna Sisällysluettelo

Lisätiedot

Korttelin 4001 asemakaava

Korttelin 4001 asemakaava Korttelin 4001 asemakaava Kiteen kaupunki 25.10.2017 2 (6) 25.10.2017 Korttelin 4001 asemakaava SISÄLTÖ SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 3 SUUNNITTELUALUEEN KUVAUS JA RAJAUS... 3 SELVITYKSET...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Eteläinen kehätie; Launeen liittymän ympäristö OAS A (6) D/132/

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Eteläinen kehätie; Launeen liittymän ympäristö OAS A (6) D/132/ OAS A-2712 1 (6) A-2712 17.5.2017 Asemakaava ja asemakaavan muutos Eteläinen kehätie; Launeen liittymän ympäristö OAS A-2712 2 (6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Rantatien asemakaavan muutos pyhäniemen kartanon kohdalla OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Rantatien asemakaavan muutos pyhäniemen kartanon kohdalla OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Rantatien asemakaavan muutos pyhäniemen kartanon kohdalla OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pyhäniemen (20) kunnanosa Pyhäniemen kiinteistöjä: 98-441-1-518 (POPPELI), 98-441-1-251 (RAITA), 98-441-1-603

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.9.2014 LAPPAJÄRVEN KUNTA Rovastilan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 26.5.2014 HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos ja -laajennus 16. kaupunginosan korttelin 6285 tontti 2 sekä viereinen asemakaavaton alue, Nikkarinkuja 5 Ilmakuva suunnittelualueesta Pictometry,

Lisätiedot

LIETO / LITTOINEN / LITTOISTEN LAAJENNUS JA MUUTOKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

LIETO / LITTOINEN / LITTOISTEN LAAJENNUS JA MUUTOKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Littoisten laajennus ja muutokset Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / LITTOINEN / LITTOISTEN LAAJENNUS JA MUUTOKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.5.2018

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1. 1(8) Kurikan kaupunki Asemakaavamuutos koskien Nummi (3) korttelia 11 sekä virkistysaluetta. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Kuva 1 Asemakaavan muutosalue Nummen kaupunginosassa Liite

Lisätiedot

OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN

OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUUN KEURUU 18.4.2012 Ritva Schiestl Ympäristölakimies Ritva Schiestl 19.4.2012 Osallistuminen ja vaikuttaminen perustuslain mukaan Kansanvaltaisuus Kansanvaltaan sisältyy

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 619/2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan laaditaan asemakaavan muuttamisesta osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan osallisten

Lisätiedot

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavan nimi: 5. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 540 ASEMAKAAVAN MUUTOS (Pajamäenkatu) Asemakaavan muutos koskee osaa 5.

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI RUUKINRINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SALON KAUPUNKI RUUKINRINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SALON KAUPUNKI RUUKINRINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Salon kaupungin Meri-Teijon alueelle laaditaan asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT

KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT 17.1.2018 KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A A s e m a k a a v a n m u u t o s ( 2 3 4 7 ) Asemakaavan muutos koskee 1. Kalevan kaupunginosan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI VALIMOTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600874 PÄIVÄYS: 10.8. 2016, TARK. 10.10. 2016 Sweco Ympäristö Oy SOMERON KAUPUNKI Valimotien

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (4) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA Kaavan nimi: HIMOSLEHTELÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee 40. kaupunginosan katu-

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASKOLA/MONNINKYLÄ Päiväys 3.4.2018 KOSKEN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Monninkylän länsiosassa Helkamäentin, Pornaistentien ja Vähäjoen

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

Liedon Portin muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1

Liedon Portin muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Liedon Portin muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / ASEMANSEUTU 2.14 LIEDON PORTIN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2018 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA LIITE kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 4 / 1.11.2017 / Asia nro 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA Asemakaava koskee: Pirkkalan kylän määräaloja 79-428-2-72-M501

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 3.11.2015 / HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.11.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2015 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

A Asemakaava. Orvokkitie 7, Nikkilä. Lahti.fi Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue

A Asemakaava. Orvokkitie 7, Nikkilä. Lahti.fi Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue OAS A-2707 1 (7) A-2707 Asemakaava 25.10.2017 Orvokkitie 7, Nikkilä Lahti.fi OAS A-2707 2 (7) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaava A-2707 (Orvokkitie

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 15. KIVISENKANGAS KAUPUNGINOSAN KIVIKANKAANTIEN ITÄPUOLISIA KORTTELEITA SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ KATU- JA PUISTOALUEITA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1

Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / ILMARINEN 3.18 MASANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2018 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (8) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE LUONNOSVAIHE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.6.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Paloaseman alue OAS 8.6.2018 sivu

Lisätiedot

Kangasalantie, asemakaava ja asemakaavan muutos, kaava nro 468 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Kangasalantie, asemakaava ja asemakaavan muutos, kaava nro 468 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kangasalantie, asemakaava ja asemakaavan muutos, kaava nro 468 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet

Lisätiedot