SEURATOIMINNAN KÄSIKIRJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SEURATOIMINNAN KÄSIKIRJA"

Transkriptio

1 EURATOIMINNAN KÄIKIRJA Hyväksytty kevätkokouksessa Maskun Palloseura ry PL MAKU

2 2/33 IÄLLY 1 JOHDANTO TAVOITTEET JA TULEVAIUU TOIMINNAN ARVOPOHJA ORGANIAATIO JA TOIMINTAUUNNITELMAT VALMENNU VALMENNUPAALLIKKO VALMENTAJAT VATUUVALMENTAJAT T PELAAJAKOHTAIET PELIAANNOT OHJEITU PELIAANTOKEKUTELUITA JA PELIAANTOJEN LAATIMIETA MAHDOLLIET ONGELMATILANTEET JA NIIDEN RATKAIEMINEN VANHEMPIEN ROOLI JA TOIMIHENKILÖT JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTAVAT HUOLTAJAT RAHATONHOITAJAT VANHEMPIEN ROOLI MAKUN PALLOEURAN YLEINEN VALMENNULINJA MAKUN PALLOEURAN PELAAJAPOLKU NAPPULOITA AIKUIJOUKKUEIIIN ERI IKÄLUOKKIEN VALMENTAMIEN PÄÄLINJAUKIA PELAAJAHAATATTELUT OTTELUTAPAHTUMIEN TILATOINTI (VAPAAEHTOINEN) TETAUKET (UOITELTAVAA YLI 12-VUOTIAILLE) PELUUTTAMINEN TAITOKOULU- JA KYKYKOULUTOIMINTA MAKUN PALLOEURAN VALMENNULINJA JA KE VUOTIAIDEN TOIMINNAN KEKEIIA UOITUKIA PAINOPITEITA KAIKILLE IKALUOKILLE : PERUTAIDOT TALKOOTYÖOHJE... 32

3 3/33 1 JOHDANTO Maskun Palloseuran tehtävä on tuottaa aktiivista jalkapallotoimintaa. euralla on nappulaliigatoimintaa, edustusjoukkueet naisissa ja miehissä, tajaseura omille edustusjoukkuei id yvin. Edustusjoukkueid, jotta se motivoi omia junioreita. euran tavoite on, että edustusjoukkueissa pelaisi mahdollisimman paljon omia kasvatteja. Laadukkaalla -henki seurassa.,,. Maskun Palloseuran toiminnassa on yli 500 pelaajaa eri lasten, nuorten ja aikuisten panostaan harrastustoiminnan jokaiselle seuramme pelaajalle. Lasten ja nuorten kiinnittyminen, sekä menestystavoitteita omalla peliurallaan. Maskun Palloseura on luon todellisuudessakin olla mukana eri harrastusmotiivein. harrastamiseen nappulatoiminnasta alkaen aina aikuisikään asti. Maskun Palloseura haastaa jokaisen pelaajan ja vanhemman, toiminnan toteuttamiseen.! :

4 4/ Tavoitteet ja tulevaisuus Tavoitteena kasvattajaseura, ja antaa tilaa niin harrastelijoille kuin kovemmin jalkapalloon panostaville. Nuorten,, an n edustusjoukkueiden ja junioritoiminnan v kealla sarjatasolla, jotta se motivoi omia junioreita. harjoittelulla,, -henk rikkaus toiminnallemme. Maskun Palloseura haluaa olla tasapuolinen, laadukas ja, s maanlaajuisesti. Maskun Palloseura pyrkii luomaan monipuolisen ja eri harrastemotiiveja palvelevan toimintamallin. en, 1.2 Toiminnan arvopohja suuntaavat toimintaa sovittuja arvoja ovat:, Maskun Palloseuran yhdessä sovittuja Laatu Avoimuus ja selkeys Iloisuus Turvallisuus Tasa-arvoisuus Yhteisöllisyys uvaitsevaisuus Tavoitteellisuus Urheilullisuus Laatu - Kaikki pelaajat, valmentajat, muut toimihenkilöt, sekä vanhemmat tuntevat ja toimivat Maskun Palloseuran toimintalinjan mukaisesti. Avoimuus ja selkeys kunnan, koulujen, muiden seurojen ja palloliiton kanssa on avointa. Koko seurassa pyritään kaikessa toiminnassa selkeyteen ja johdonmukaisuuteen. Iloisuus Toiminnan pitää olla hauskaa, vaikka tavoitteet olisivatkin korkealla. Turvallisuus Kaikki toiminnassa mukana olevat aikuiset pitävät parhaansa mukaan huolta pelaajien turvallisuudesta. Tasa-arvoisuus Kaikkia pelaajia kohdellaan tasapuolisesti taitotasosta riippumatta.

5 5/33 Yhteisöllisyys Maskun Palloseura pyrkii omalla toiminnallaan ehkäisemään syrjäytymistä ja luomaan seuran, johon kuulumalla jokainen voi tuntea yhteisöllisyyttä. uvaitsevaisuus uvaitsevaisuus ja kunnioitus vastustajia, tuomareita, toimihenkilöitä, sekä kaikkia kanssapelaajia kohtaan, ovat itsestäänselvyyksiä Maskun Palloseuran toiminnassa. Hyvät tavat Jalkapallon ohella hyvät tavat ja kasvatuksellisuus pyritään ottamaan osaksi jokapäiväistä toimintaa. Tavoitteellisuus uunni kaikkien toimijoiden oikeus, samoin kuin jokaisella pelaajalla on oikeus pelata jalkapalloa omien tavoitteidensa pohjalta. Urheilullisuus Terveitä elämäntapoja, oikeita ruokailutottumuksia ja läpi elämän jatkuvan liikunnan merkitystä korostetaan kaikessa toiminnassa. Maskun Palloseura noudattaa toiminnassaan uomen Palloliiton ja Turun piirin sääntöjä ja ohjeistuksia. Lisäksi Maskun Palloseura kuuluu WU-yhteistyöhankkeeseen. monipuolista harraste- ja kilpatoimintaa. toimintasuunnitelmiin. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikessa toiminnassa pelaajat ovat tärkeimpiä. - 2 ORGANIAATIO JA TOIMINTAUUNNITELMAT Hallinto enten tehtävänä on kehittää Maskun Palloseuran toimintaa tasapuolisesti llisesti, kokouksen koollekutsujana toimii seuran puheenjohtaja. Hallituksen kokousten valmistelijana toimii toiminnanjohtaja, hallituksen antamien suuntaviivojen mukaisesti. eurassa toimii kolme jaostoa: Aikuisjaosto, juniorijaosto ja nappulajaosto. Jaostojen tehtävänä on kehittää edustamiensa joukkueiden toimintaa ja tehdä esityksiä hallitukselle toiminnan eteenpäin viemiseksi. Eri joukkueet hallitus, toiminnanjohtaja, sekä Talous euran taloussuunnitelmat päätetään vuosittain syyskokouksessa. Jokainen joukkue hoitaa talouttaan itsenäisesti. Kaikkien joukkueiden rahat ovat kuitenkin yhdistyslain mukaisesti seuran rahoja.

6 6/33 Kilpailutoiminta eura osallistuu uomen Palloliiton ja Turun piirin virallisiin sarjoihin, sekä järjestää omaa nappulaliiga- ja talvisarjatoimintaa. Miesten edustusjoukkue osallistuu Palloliiton Miesten Kakkoseen vuonna Naisten edustusjoukkue pelaa Naisten Kakkosta - juniorit voivat osallistua piirin taitokilpailuihin, taitokoulu-, kykykoulu-, sek piirijoukkuetoimintaan. Valmennus kouluttaa valmentajia. Valmennuksen laatu varmistetaan hyvien valmentajien rekrytoinnilla, valmentajien kouluttamisella, ik, valmennustoimintaa seuran valmentajien ja hallituksen antamien suuntaviivojen mukaisesti. en välillä kokonaisvaltaisesti. kasvatti pelaisi tulevaisuudessa seuran edustusjoukkueissa. pelaajia pyritään saamaan - en id seuran oma vuotiaiden kilpa- ja -, eura tekee parhaansa vähentääkseen drop out -ilmiötä kaikissa ikäluokissa. 3 VALMENNU euran nuorisotoiminnassa siten,,. Vastuualueet jaetaan erilliset sopimukset seuran kanssa. Valmentajat ova - sitouttaminen vahvemmin seuran toimintaan. Näin seura ei koo vaan kaikki tuntisivat olevansa osa vahvaa kokonaisuutta - seuraa mä ovat n valmennustoimintaan.

7 7/ Valmen on vähintään Uefa B-valmentajatutkinto. aitoniiden valmennuksen. Taito- ja kykykoulutoiminta valmistaa pelaajia piirijoukkuetoimintaan. valmennuksen toiminnasta. Hän järjestää valmentajille koulutusta. Valmentajien kanssa laaditaan toiminta- ja harjoitussuunnitelmat kausikohtaisesti, toteutumista. Valmennuspäällikkö vastaa ja päättä seuran sisäisistä junioripelaajasiirroista (esim. ikäluokkien välillä) yhdessä ko. joukkueiden vastuuvalmentajien ja pelaajan, sekä hänen vanhempiensa kanssa., keskustelee uusien valmentajaehdokkaiden kanssa. Valmennuspäällikkö järjestää valmentajien te lat ja tiedottaa ajankohtaiset asiat valmentajille. toiminnanjohtajan kanssa. Teh 3.2 Valmentajat ulkomaille. yhdessä tavoitteet. Toiminta on alusta alkaen seuran tavoitteiden mukaista - Valmennuspäällikkö, sekä auttaa tavoitteiden toteuttamisessa. Maskun Palloseuran joukkueet huomioivat taidolliset ja toiminnalliset painopis : - LeikkiMaailma F5-E11: Kaikki - - simman pian D-koulutuksen mahdollisimman monta D-tason valmentajaa. Jokaisen i (F7-E11) vastuuvalmentajan, ja m, - - valmentajatapahtumiin, sek muutenki :

8 8/33 KaveriMaailma D12-C14: n oltava - -C-tason valmentajia. Kaikkien ohjaajien/valmentajien tulee osallistua, muutenkin Näissä ikäluokissa olisi suotavaa, että joukkueissa olisi jo maalivahtivalmentaja. TulevaisuusMaailma C15-: n oltava - ovat - - entajatapahtumiin, muutenkin a. Näissä ikäluokissa joukkueissa on oltava myös maalivahtivalmentaja. Miehet, naiset ja A-juniorit: -tason valmentaja. Maalivahtivalmentajat : 3.3 Vastuuvalmentajat tasapuolisesti ja siten parantaa joukkueen peliä johtaminen, otteluiden johtaminen, pelaajien johtaminen, ohjaaminen kuuluvat vastuuvalmentajien tehtäviin. Vastuuvalmentajan vastuulla on se, että jokaisessa tapahtumassa on paikalla vähintään yksi valmentaja. Vastuuvalmentaja toimii yhteistyössä joukkueen muiden toimihenkilöiden kanssa. Apuvalmentajat avustavat vastuuvalmentajaa harjoitus T he Maalivahtivalmentaja vastaa maalivahtien harjoituksista, henk esimerkiksi voima- tai nopeusharjoituksiin., kuten

9 9/33 4 EURAN PELIAANNOT - n erikseen pelaajien, palautetaan sovitusti 4.1 Kaikki Maskun Palloseuran, kanssa ennen toimintakauden alkua. s pelaajien vanhemmilla tulee Kiroileminen harjoitusten ja ottelujen aikana ei Maskun Palloseura Aikataulut Harjoituksiin ja otteluihin tullaan aina ajoissa valmennuksen ohjeistuksen mukaisesti. uotavaa olisi saapua kuitenkin sitäkin aikaisemmin jo ja mahdollista. Jokainen joukkue pitää tapahtumistaan selkeää tapahtumakalenteria ilmoittautumisineen esim. Nimenhuudossa tai euramapissa. Harjoitusvaatteet Maskun Palloseuran varusteiden pitää lähtien Kaverimaailmasta Pelivarusteet Vihreä-valkoraidallinen pelipaita mustine shortseineen ja vihreä-valkoraidallisine sukkineen on seuran peliasu (Nappulaliigajoukkueilla omat peliasut) Käytettävien sukkateippien pitää olla Palloliiton ohjeistuksen mukaiset. Korujen ym. vaarallisten asioiden käyttö myös harjoituksissa on kielletty.

10 10/33 Muut varusteet uojat, vesipullo, sekä Pelaajat/vanhemmat huolehtivat säänmukaisesta varustuksesta harjoituksissa ja peleissä. Edustusasut Liikuttaessa turnauksissa kotimaassa tai ulkomailla jotka joukkueenjohto on ilmoittanut. uissa, Hygienia Joukkueiden pelaaj Tankkaus ja lepo at ruokailutavat, ot at intotietoutta huoltajien toimesta.. Miten pelaajat seuraa edustettaessa pukeudutaan seuran varusteisiin tullaan ajoissa tapahtumiin ja tasapuolisesti kannustetaan pelaajia hyviin suorituksiin ei arvostella erotuomarien/pelinohjaajien toimintaa /pelinohjaajat Vanhemmat annetaan ainoastaan positiivista palautetta pelaajille ei huudella asiattomuuksia ei arvostella erotuomareita ei arvostella valmentajaa pelaajien kuullen KKK (kuljeta, kustanna, kannusta)

11 11/33 Pelaajat pukeudutaan aina seuran asusteisiin joukkueen/seuran tapahtumissa kiroileminen kent ei arvostella erotuomaria (kapteeni on ainoa pelaaja, joka voi puhutella erotuomaria) vastustajan pelaajia, kanssapelaajia ka ottelu olisikin ollut kiivas kunnioitetaan kaikkia pelaajia ja toimihenkilöitä, sekä kentän ulkopuolella 4.2 Ohjeistus pakollista leikki- ja kaverimaailman (alle 11.v ja v) joukkueilla ja suositus tulevaisuusmaailman joukkueilla (16-19.v). huolella. 1) tekoon. 2) äännöistä olisi hyvä olla kopio näkyvillä myös esim. Nimenhuudossa. 3) Huolella la sopimuskulttuuria. : alueella joukkue. siihen piiriin, jonka jokaisen pelaajan kotiin. aan allekirjoitettuna

12 12/ ) Lapset ja ohjaat / valmentajat 2) Lasten vanhemmat ja ohjaajat/ valmentajat periaatteista aikuiset sopivat toimintatavoista, joita itse sitoutuvat noudattamaan esti siihen piiriin, jonka alueella joukkue toimii.. uositeltavia keskustelun aiheita ovat mm:?? port.fi ivustolta Pelaajien ja joukkueenjohdon Nuorisotoimintalinjaan. Pelaajien ja joukkueenjohdon kesken keskustelkaa ainakin seuraavista: Miten Puolen Pelin Takuun toteutuminen varmistetaan joukkueemme toiminnassa? Miten suhtaudumme joukkueen pelaajien muihin harrastuksiin? tapahtumia? sta pelaajasta mukavia - ja pelitapahtumissa? - ja pelimatkoilla?

13 13/ Miten peliaikaa jaetaan joukkueen eri pelaajien kesken? Montako Miten varmistamme joukkueen pelaajien, Miten suhtaudumme joukkueemme pelaajien muihin harrastuksiin? - ja pelitapahtumissa? rjoitus- ja pelimatkoilla? - port.fi sivuilta linjan pohjalta. Kannattaa tutustua uomen Palloliiton Nuorisotoimintalinjaan. seuraavista: Miten Puolen Pelin Takuun toteutuminen varmistetaan joukkueemme toiminnassa? toimint - ja harjoittelurauhan? Miten varmistamme lasten toiminnan leikinomaisuuden? - nalta? - ja pelimatkoilla? Miten peliaikaa jaetaan joukkueen eri pelaajien kesken? - Miten varmistamme joukkueen pelaajien, vanhempien ja ta harjoittelurauhan? Millainen kielen - ja - ja pelimatkoilla?

14 14/33 port.fi sivuilta. - t. Tukimateriaalia joukkueenne p 4.3 Mahdolliset ongelmatilanteet ja niiden ratkaiseminen Tämän seurakäsikirjan tarkoitus on yrittää ennaltaehkäistä mahdollisimman tehokkaasti jo etukäteen mahdollisia ongelmatilanteita ja ristiriitoja. Mikäli kuitenkin käy niin, että asioista tulee kiistaa, on hyvä muistaa, että kaikilla Maskun Palloseurassa toimivilla on sama yhteinen päämäärä jalkapallon pelaaminen. Mikäli joku kuitenkin kokee tulleensa väärin kohdelluksi, on asian ratkaisemiseksi kaksi eri polkua: Yleiset ongelmatilanteet Yleiset ongelmatilanteet (esim. häiriökäyttäytyminen, kiusaaminen, ym.) pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti joukkueen sisäisesti. Ensisijainen yhteyshenkilö ongelmatilanteissa on joukkueenjohtaja (tai muu joukkueen toimihenkilö). Tarvittaessa voi ottaa myös yhteyttä ko. joukkueen jaostoon, mikäli ongelmaa ei joukkueen sisällä saada ratkaistua. Tärkeää on kuulla tasapuolisesti kaikkia osapuolia. Viime kädessä asia voidaan viedä johtokunnan käsittelyyn Jalkapallolliset ongelmatilanteet Jalkapallolliset ongelmatilanteet (esim. peluuttaminen, ikäluokasta toiseen siirtyminen, tasoryhmät, ym.) pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti joukkueen sisäisesti. Ensisijainen yhteyshenkilö ongelmatilanteissa on joukkueen valmentaja (tai muu joukkueen toimihenkilö). Mikäli ongelmaa ei joukkueen sisällä saada ratkaistua, voidaan ottaa yhteyttä valmennuspäällikköön. Tärkeää on kuulla tasapuolisesti kaikkia osapuolia. Viime kädessä asia voidaan viedä johtokunnan käsittelyyn. 5 VANHEMPIEN ROOLI JA TOIMIHENKILÖT Vanhempien rooli jalkapallojoukkueessa on kaan toimia tavoitteidensa mukaan. Joukkueen to Palloseuran valmennusjohto valmennuspäällikön johdolla Maskun valmentaja ja avustavia valmentajia. maalivahtivalmentaja, fyysinen Joukkueen kauden toiminta taloudellisten sitoumusten osalta ratkaistaan nappula- ja juniorijoukkueiden osalta vanhempien kokouksissa, joi an

15 15/ Jouk Joukkueenjohtaja toimii vastuuvalmentajan apuna hoitaen yhteydenpidon vanhempiin ja seuran suuntaan (vähintään kerran vuodessa) Otteluissa on aina paikalla huoltaja tai vastaavat huoltotaidot omaava henkilö. Otteluissa ja harjoituksissa on mukana huoltolaukku hallituksen määräämällä tavalla. euran joukkueenjohtajat kokoontuvat tarvittaessa käsittelemään ajankohtaisia asioita. : toimii joukkueen vanhempien toi (esim. talkoot) vastaa joukkueen tiedotustoiminnasta ilmoittaa joukkueen sarjoihin ja turnauksiin (jotka sovittu vastuuvalmentajan kanssa) hoitaa leirivaraukset ja huolehtii eluihin, leireille ja matkoille hoitaa vahinko- ja tapaturmavakuutusilmoitukset edustaa joukkuetta yh huolehtii joukkueen velvoitteiden hoitamisesta auttaa valmennusjohtoa joukkueen toimintasuunnitelman toteuttamisessa huolehtii joukkueen talousarvion laadinnasta ja talo rahastonhoitajan kanssa. valvoo joukkueen pankkit tilien ja talouden hoidosta yh varmistaa joukkueen rahastonhoitajan tekemien n ja tositteiden toimittamisen ideoi ja toteuttaa joukk vanhempien kanssa joukkuekohtaista varainhankintaa huolehtii että joukkueessa on huolehtii joukkueen pelaajaluett, sekä huolehtii oman joukkueensa osalta seuran jäsenrekisterin ylläpidosta (euramappi) valitsee tarvittaessa itselleen sijaisen huolehtii että pelaajien edustus- ja pelioikeudet ja vakuutukset ovat kunnossa solmii joukkueenjohtajasopimuksen seuran kanssa (piirisarjajoukkueet) 5.2 Huoltajat Huoltajien ensisijainen juomapullot, liivit, huolto varusteistaan. on huolehtia pelaajista ja joukkueen varusteista esim. huolehtimaan omista Huoltaja luo toiminnallaan positiivista ja kannustavaa loukkaantumistilanteissa.. Huoltaja osa

16 16/33 Otteluissa on aina paikalla huoltaja tai vastaavat huoltotaidot omaava henkilö. Ott ei lopu. K olosuhteissa huoltaja varmistaa, vaatetta eura tarvittaessa urheilupainotteista ensiapukoulutusta, ravitsemuskoulutusta ja vuosittain piirin huoltajakoulutusta huoltajille. Joukkueenjohdon ja vanhempien tulee huolehtia siitä, että huoltajilla on aina ajantasainen tieto pelaajien sairauksista, allergioista ym. terveyteen liittyvistä asioista. Lääkkeiden antamiseen on oltava aina vanhempien lupa ja ohjeet. 5.3 Rahastonhoitajat menoarvion laatimista, - ja muista maksuliikenteeseen kuuluvista maksuista. Joukkueen rahastonhoitaja toimittaa kaksi kertaa vuodessa, sovittuina ajankohtina, joukkueen kirjanpitomateriaalin pyydetysti eriteltynä. 5.4 Vanhempien rooli KKK Kuljeta, kannusta, kustanna. 6 MAKUN PALLOEURAN YLEINEN VALMENNULINJA Maskun Palloseuran valmennus ett mitkä ovat ikäluokkakohtaiset tavoitteet. yhtenäistetään. Tavoitteena on, muut toimihenkilöt et suunnitelmat ja tavoitteet, sekä auttaa tavoitteiden toteuttamisessa. Maskun Palloseuran valmennuslinjassa huomioidaan : toimintalinjan mukaisesti. Kaiken perustana on hyvin suunniteltu ja toteutettu harjoittelu, tasapuolisuus, Kokonaisvaltaise jokaisess,, sekä muistettava ne - :

17 17/ Maskun Palloseuran pelaajapolku nappuloista aikuisjoukkueisiin Tavoitteena on laatia Maskun Palloseuran selkeä pelaajapolku nappulaikäisistä aikuisjoukkueisiin asti. Pelaajapolun tarkoitus on selkeyttää toimintaa ja antaa kaikille toiminnassa mukana oleville käsitys pelaajan etenemisestä ikäluokasta toiseen. Maskun Palloseura tarjoaa myös vielä nuoremmille Prinsessa- ja Ritarifutis-toimintaa. 6.2 Eri ikäluokkien valmentamisen päälinjauksia F6 (-08) aloitus keväällä Vanhempia rekrytoidaan mukaan valmentajiksi ja muiksi toimihenkilöiksi. 1 tapahtuma / vko plus nappulaliigan pelit. Pelimuoto peleissä 4v4 Harjoittelu alkaa maalis-huhtikuussa ja on -tapahtumat maaliskuussa euran jalkapallokoulu (3 pv) Yleistaitavuus 25%, taito 25%, pienpelit 50% (2v2, 3v3, 4v4) Pelimuoto harjoituksissa 3 v 3 - käytä palloj P, toimihenkilöille : minen, aikataulut, pukeutuminen kaikki valmentajat mahdollisimman pian E-valmentajakoulutukseen Talvella mahdollisuus yhteen viikoittaiseen on Taponkedon hallissa Pelaajien lainaaminen muista saman ikäluokan joukkueista sallittua mikäli joukkue muuten joutuisi pelaamaan vajaalla Tavoitteena on saada mahdollisimman moni lapsi (50-70 pelaajaa) vanhempineen kiinnostumaan Maskun Palloseuran tarjoamasta nappulaliigatoiminnasta. Pelaajat jaetaan asuinpaikkojensa mukaisiin kyläjoukkueisiin. Kaikki pelit pelataan Kurittula Parkin kentällä. Toiminta maksaa n. kokeilu/ilmainen (omalla vastuulla -> vakuutus). - periaatteella eli seura hoitaa peleissä viivojen vedot, pelinohjaajat jne. Puffettivuorot peleissä joukkueet hoitavat itse, kukin vuorollaan. Puffetista saatavat tuotot jäävät joukkueelle (miinus pelinohjaajat) F7 (-07) Ensimmäinen kokonainen toimintavuosi 1-2 tapahtuma / vko plus pelit (nappulaliiga ja talvisarja) ja harjoittelu on yleistaitavuus 25%, taito 25%, pienpelit 50% (2v2, 3v3, 4v4) pelimuoto 5 v 5 ja lma kaikki valmentajat viimeistään nyt E-valmentajakoulutukseen ja heti kun mahdollista D-koulutukseen treeneissä, Talvella osallistuminen Maskun Palloseuran talvisarjaan

18 18/33 Kesällä osallistuminen kyläjoukkueilla nappulaliigaan Peleissä tavoitteena antaa kaikille mahdollisimman paljon peliaikaa (joukkueiden koko tarpeeksi pieni) Talvella mahdollisuus yhteen viikottaiseen on Taponkedon hallissa llä (3 pv) Mahdollisuus osallistua piirisarjaan Pelaajien lainaaminen muista saman ikäluokan joukkueista sallittua mikäli joukkue muuten joutuisi pelaamaan vajaalla. Kaikki pelaavat omina joukkueinaan Kurittula Parkissa. Toiminta maksaa n.150 e/vuosi. Vanhemmille kerrotaan Maskun Palloseuran Vanhempia rekrytoidaan edelleen mukaan joukkueen ja seuran toimintaan. Puffettivuorot peleissä joukkueet hoitavat itse, kukin vuorollaan. Puffettivuoroon sisältyy nappulaliigan peli-iltoina kentän viivojen vetäminen ja pelinohjaajien varmistaminen. Puffetista saatavat tuotot jäävät joukkueelle (miinus pelinohjaajat).

19 19/ F8 (-06) Nappulaliigaa ja taitokoulu sekä taitokisat alkavat Vanhemmille kerrataan Maskun Palloseuran m tuovat t odotetaan. vanhemmilta harjoitustapahtumaa / vko ja pelit (nappulaliiga ja talvisarja). yleistaitavuus 25%, taito 25%, pienpelit 50% (2v2, 3v3, 4v4) pelimuoto 5 vs 5 (suositellaan timanttimuodostelmaa 1-2-1) Kaikki valmentajat D-tason kursseille turnauksissa. Talvella osallistuminen talvisarjaan Kesällä osallistuminen nappulaliigaan Lisäksi on suositeltavaa osallistua joukkueittain muutamaan lähialueen turnaukseen Talvella yksi viikottainen harjoitusvuoro Taponkedon hallissa Taitokoulu ja maalivahtikoulu innokkaimmille alkaa Taitokilpailulajien harjoittelu alkaa : - ja taitavuusharjoitteita (pallon kanssa) Mahdollisuus osallistua piirisarjaan Pelaajien lainaaminen muista saman ikäluokan joukkueista sallittua mikäli joukkue muuten joutuisi pelaamaan vajaalla. Kaikki harjoittelevat edelleen omien kyläjoukkueidensa kanssa. Toiminta maksaa n. 200e/vuosi. Puffettivuorot peleissä joukkueet hoitavat itse, kukin vuorollaan. Puffettivuoroon sisältyy nappulaliigan peli-iltoina kentän viivojen vetäminen ja pelinohjaajien varmistaminen. Puffetista saatavat tuotot jäävät joukkueelle (miinus pelinohjaajat) F9 (-05) Nappulaliigaa ja piirisarjaa 2-3 tapahtumaa / vko plus pelit, suhde 2 harjoitusta 1 peli yleistaitavuus 25%, taito 25%, pienpelit 50% (2v2, 3v3, 4v4) Osallistuminen piirisarjaan, nappulaliiga ja talvisarja jatkuu pelimuoto 5 vs 5 (suositus timanttimuodostelma 1-2-1) Kaksi viikoittaista vuoroa Taponkedon hallissa (Nappulaliigalla yksi) D-tason kursseja uusille mukaan tulleille valmentajille, C-valmennuskursseja suositellaan kaikille pelivarusteista huolehtiminen ja hygienia

20 20/33 -iltojen ruokailusta, harjoituksissa juomisesta ja nesteytysrytmi ( tse urheilu- tai palautusjuomia) Taitokilpailulajien harjoittelu jatkuu; pomputtelu, pujottelu, laukau yksyllä seuran ja piirin taitokisoihin (väh. n. 10 pelaajaa) I : onssi. Piirin taitokisakoulu 1 pv : ito- ja taitavuusharjoitteita (pallon kanssa) Kyky- ja taitokoulu sekä maalivahtikoulu innokkaimmille ja taidollisesti kehittyneimmille E10 (-04) piirinsarjaa ja taitokisat 2-3 tapahtumaa / vko (plus pelit), suhde 3 harjoitusta 1 peli - -, C-junioreiden koulutus jo aluillaan Talvella osallistuminen talvisarjaan pelimuoto 7 v 7 (2-3-1 tai 3-2-1) harjoittamiseen : n puhutaan ruutuajan rajoittamisesta. : aito- ja taitavuusharjotteita : ja 15% pronssimerkki. taitokilpailut. Kannustaminen omatoimiseen jalkapalloharjoitteluun eu Taitokoulu jatkuu kerran viikossa syys-huhtikuu E11 (-03) piirinsarjaa ja taitokisat 2-3 tapahtumaa / vko (plus pelit), suhde 3 harjoitusta 1 peli - - -junioreiden koulutus jo aluillaan Talvella osallistuminen talvisarjaan pelimuoto 7 v 7 (2-3-1)

21 21/33 sti jok pallotaitojen harjoittamiseen : puhutaan ruutuajan rajoittamisesta. : aito- ja taitavuusharjotteita : imerkki. Kannustaminen omatoimiseen jalkapalloharjoitteluun Taitokoulu jatkuu kerran viikossa syys-huhtikuu D (-02, -01) -juniorit 3-4 tapahtumaa / vko, suhde 3 harjoitusta / 1 peli. - -taso. Pelimuoto 9 v 9 (esim tai joskus). 1 v 1 harjoitteita. Valmentajan ja pelaajan, sekä perheen välinen vuorovaikutus tärkeää (avoimuus). Taitokilpailulajien harjoittelu oheisharjoitteluna jatkuu; pompu : hopea ja 15% pronssimerkki. MaP:n omaan taitokisaa - ja tämän lisäksi kehityksen seurannan kannalta 1-2 taitotestiä oman joukkueen sisällä. : - ja taitavuusharjotteita (harjoitteet pelinomaisia). uositellaan - Omatoimiseen harjoitteluun (ja niiden seuranta). Talvella osallistuminen talvisarjaan uositellaan 1 talviturnaus Y Kykykoulu kerran viikossa ja piirin kykykouluturnaukset. euran jalkapallokoulu kesällä ja kykykoulu syksy-kevät Piirin Haavitapahtumat

22 22/33 Pelaajien kehityskeskustelut / tavoitteiden asettaminen yksilöllisesti. Kilpa- / haasteryhmien kartoitus. D13 aluesarjat alkavat (etelä-länsi-alueliiga). Yksilöiden kehittäminen joukkueessa. Pelaajien liikkuminen joukkueiden välillä C (-00, -99) -juniorit 3-5 tapahtumaa / vko suositellaan vastuuvalmentajat B-tason valmentajakoulutus. Pelimuoto 11 v 11 (ja piiri antaa mahdollisuuden 7 v 7) Valmentajan, pelaajan ja perheen välinen vuorovaikutus tärkeää (avoimuus) Talvella Taponkedon talvisarja Taitokilpailulajien harjoittelu oheisharjoitteluna ajien kehittymisen mukaisesti : kkueessa, 4 tapahtumaa / vko (vrt. kilpa / harrasteryhmä) C-14 alkaen kun aloitetaan 11 v 11) Pienpelit, ylivoimapelit, osajoukkuepelit... Pelipaikkakohtaiset harjoitteet: puolustus, keskikenttä elin jatkuvan kierron : : minen, rakentelu, murtautuminen N - nopea tilanteenvaihto puolust =>H - maalinteko, -keskitykset : - erikoistilanteet Joukkueena liikkuminen P jien kehittymisen mukaisesti O itteiden mukaan P tarkempaa tietoa ravinnosta ja eri ravintoaineista, ruokailu omatoimisen Pel Tavoitteena mahdollisimman monen pelaajan saaminen (3-5) piirin valmennusrenkaaseen Kilparyhmältä vaaditaan: Laadukkaita suorituksia, sitoutumista, keskittymistä

23 23/ B-pojat (-98-97). 4-5 tapahtumaa / vko. Pelimuoto 11 v 11 ohtaisten tavoitteiden mukaan ja vastuunottamiseen lihashuolloista ja muista harjoituksista, joita vo omatoimisesti. Annetaa tteet voi asettaa sen mukaan. Pelaaminen omalla tasolla inen arjapaikka periytyy ylimmässä sarjassa Yksi kilpajoukkue ja toinen haastejoukkue A-juniorit (95-96) /miesten edustusjoukkue / naisten edustusjoukkue pelaaminen omalla tasolla pel -jun, A-jun ja seuran edustusjoukkueiden kanssa 5 tapahtumaa / vko (riippuen tavoitteista/sarjatasosta) arjataso-

24 24/33 Maskun Palloseuran ARJATAOT 2014 Pojat ynt. Liiton sarjat Piirinsarjat Turnaukset Talvisarjat Miehet ed. Kakkonen M35 79 ja vanh. M35 alalohko A A.2.divisioona B B.2.divisioona B-pojat 7 v 7 C15 99 C15 Alueliiga Talvisarja C14 00 C15 ykkönen Talvisarja D13 01 D13 ykkönen Talvisarja&Kykykoulusarja D12 02 D12 Liiga D12 ykkönen Talvisarja&Kykykoulusarja E11 03 E11 Liiga (2) E11 ykkönen Talvisarja&Taitokoulusarja E10 04 E10 Liiga E10 ykkönen Talvisarja&Taitokoulusarja F9 05 F9 Liiga F9 ykkönen Talvisarja F8 06 Nappulaliiga Talvisarja F7 07 Nappulaliiga F6 08 Nappulaliiga 09/10 P&R Futis Naiset ed. N35 B-ja C-tytöt Kakkonen N7v7 B2. divisioona C15 alueliiga C14 alueliiga Talvisarja E10 7v7 Nappulaliiga (2) Talvisarja (2) 07 Nappulaliiga 08 Nappulaliiga 09/10 P&R Futis

25 25/ Pelaajahaastattelut Pelaajat haastatellaan vähintään seuraavista aiheista. dotat tulevalta harjoittelulta levalta kaudelta onko kausi vastannut odotuksia toteuttamaan suunnitelmat olosuhteiden puolesta ja onko pelaajien kehitys vastannut odotuksia. 6.4 Ottelutapahtumien tilastointi (vapaaehtoinen) tuoda esille pelaajien suoritukset. Vastuuvalmentaja ei tilastoi otteluissa, vaan maalivahtien torjunnat ja pelaajien peliminuutit. katkot : 6.5 Testaukset (suositeltavaa yli 12-vuotiaille) Fyysinen valmentaja kertoo valmentajille, miten joukkueharjoituksia voidaan tehostaa. Valmentajille jaetaan fyysisen valmennuksen opas, jota joukkueet ja pelaajat toteuttavat. en. -C junnuissa ovat nopeus, ketteryys, alustava voimaharjoit -kevennyshyppy testimatolla ketteryysrata? Optimaalinen testaussuunnitelma sis loka-marraskuun vaihteessa, huhtikuussa ja esim. n tekonurmi alustalla, nappula mahdollisimman pelinomaiset testit. : Testiajankohdat ovat ta saadaan

26 26/ Peluuttaminen Vastuuvalment pelaajiensa peliminuuteista, - (vanhempien avustuksella) kaikkien joukkueenjohdolle, Nuorimpien junioreiden p, lapsia ja nuoria kiinnostavaa oheistoimintaa ohjattuna tai itse kokeilua v : ~25% haastavia, omaa perustasoa kovempia vastustajia. Jotta joukkueiden taustat voivat pohtia osallistumista erilaisiin turnauksiin ja sarjoihin, Kun turnaus on iso tai halutaan paremmin varmistaa eri kilpailuissa sopivan tasa 1. sen mukaan. 2. Laste suomeksi ja ruotsiksi. - - mukaisesti: Palloliiton nuorisotoiminnan linjauksista.

27 27/33 : : I-taso = piirin parhaassa kolmanneksessa, II-taso = piirin keskitasoa, III-taso = pelaajat osaamiseltaan hyvinkin eritasoisia. 6.7 Taitokoulu- ja kykykoulutoiminta - -D13 : niin, ettei pelaajien omien joukkueiden toimint Maskun Palloseuran : F9 Taitokoulu F10-E11 Taitokoulu D12-D13 Kykykoulu C14-B17 Extra Taitokoulutoimintaa j -D-junnuille. Talentti valmennuspäällikön ja tarvittavat muutokset ryhmiin. tahdostaan talenttivalmennukseen ja s kanssa. mukana ja pelaajan/vanhempien

28 28/33 7 MAKUN PALLOEURAN VALMENNULINJA JA KEKEIIA UOITUKIA Toiminta on suunniteltua ja kaikkia osallistujia aktivoivaa tässä iässä luodaan rakkaus lajiin! : o o Opetellaan lajin perustaitoja ohjatusti ja omalla ajalla o : -liike o haltuunotot/1.kosketus, laukaukset, puskun alkeet Pelataan paljon!!! 1 +1, 2v2+1, 3v3+1, 4v4+1 eli ylivoimalla on helpompi pelata kuin tasalukuisena. 6-8-vuotiaat: pelattavaksi liikkuminen, 1v1- puolustuksellisesti, pallonriisto ja p - - : -tilanne, 2vs1 tilanne, kommunikointi, viimeistely. Puolu puolustaminen, sijoittuminen maalin puolelle, katkot ja riistot ja kommunikointi avulla -toiminta : kojen pelien ja leikkien J - toiminnan painopisteet:. Virallisina pelimuotoina ovat 4v4- ja 5v5-pelit. Toiminta on hauskaa ja aktivoi mielikuvitusta. maisuus ja runsas pelaaminen. Jokaisella pelaajalla on pallo, paljon itavuutta ja pallonhallintaa. anmuutokset ja pallonriistot htia tai maalivahdin kanssa).

29 29/33 Valmentaja Edesaut a, -peli. a. Ole rohkea ja muuta harjoitetta, jos se ei toimi. aljon muita ohjaajia apunasi. autetta: o kannusta o o t o - - : Virallisina pelimuotoina ovat 5v5-pelit. - alia.! Pelaajat jatkavat tutustumistaan palloon ja peliin. (F8) - pallonhallinta. -ylivoiman alkeita - kanssa). Pelataan my. (F9) Useimpien pelaajien tulisi hallita ponnauttelu auttavasti. (F9) Jalkapallotaidot voivat (F9) Harjoitellaan paljon 2v1-ylivoimaa Pelataan harjoituksissa edelleen pal - Valmentaja: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: tee huolellinen kausisuunnitelma. Innosta omatoimiseen harjoitteluu tavoitteese palj

30 30/33 Ole rohkea ja muuta harjoitetta, jos se ei toimi. aljon muita ohjaajia apunasi. (oppimisen : t - (F9) Vinkki: Esimerki pelinomaisemmin kuin yksin. (F9) ota tapaasi antaa palautetta: o kannusta o ot o t o harjoitteessa aisessa E10 - nan painopisteet:. Virallinen pelimuoto on 7v7. Tilanteenvaihtojen tulisi olla nopeita. Maalinteon tulisi olla monipuolista. Osumia ilmassa pelikaverin kanssa). - - ja 3v2-ylivoimaa. Valmentaja: - Arvioi oman joukkueesi ja pelaajiesi osaamista. uunnittele harjoitt edistym : -

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

TPV:n pelaajan polku. Click to add text

TPV:n pelaajan polku. Click to add text TPV:n pelaajan polku Click to add text Pelaajan polku Pelaajan polku TPV:ssä käsittää kolme osakokonaisuutta. Suuri osa pelaajista aloittaa TPV-uransa kaupunginosatoiminnasta, josta kilpailullisempaan

Lisätiedot

IF Sibbo-Vargarna r.f.

IF Sibbo-Vargarna r.f. IF Sibbo-Vargarna r.f. Valmennuksen tavoitteet eri ikäluokissa IKÄ TAVOITE SISÄLTÖ ± 7 4 v 4 5 v 5 PALLON HALLITSEMINEN: minä ja pallo pallokosketus pallon hallinta potkut PIENPELIT, TAITOPELIT: suunta

Lisätiedot

GrIFK jalkapallo Valmennuslinja (04.10.2012)

GrIFK jalkapallo Valmennuslinja (04.10.2012) GrIFK jalkapallo Valmennuslinja (04.10.2012) Sisällysluettelo 1. GRIFK JALKAPALLO VALMENNUSLINJA... 2 1.1 GRIFK JALKAPALLO PELAAJAN POLKU F5-A-JUN/AIKUISET... 3 2.ERI IKÄLUOKKIEN VALMENTAMISEN PÄÄLINJAUKSIA

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 P09 vanhempainilta Asialista Seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Maksut Toimihenkilöt Viestinnän käytännöt FC REIPAS Iloa, Innostumista,

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

GrIFK Kehittämisprojektin toteutus ja johtaminen : Seuran toimintalinjojen luominen ja jalkauttaminen 2010-2013

GrIFK Kehittämisprojektin toteutus ja johtaminen : Seuran toimintalinjojen luominen ja jalkauttaminen 2010-2013 GrIFK Kehittämisprojektin toteutus ja johtaminen : Seuran toimintalinjojen luominen ja jalkauttaminen 2010-2013 SPL JET III Arto Tuohisto-Kokko päivitys 14.03.2011 GrIFK jalkapallo TAHTOTILA MISSIO: GrIFK:n

Lisätiedot

GrIFK jalkapallo seuratoiminnan käsikirja (27.01.2011)

GrIFK jalkapallo seuratoiminnan käsikirja (27.01.2011) GrIFK jalkapallo seuratoiminnan käsikirja (27.01.2011) Sisällysluettelo GrIFK jalkapallo seuratoiminnan käsikirja (27.01.2011)... 1 1.1 GrIFK jalkapallo missio... 3 1.2 GrIFK jalkapallon visio... 3 1.3

Lisätiedot

Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle!

Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle! Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle! Tarve kyky- ja taitokoulutoiminnalle on suuri! Pelaajat haluavat oppia enemmän, kokea pätevyyttä, haasteita ja onnistumisia. Vanhemmat haluavat lapsensa oppivan

Lisätiedot

FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas 20.6.2012

FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas 20.6.2012 FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas Fortum Tutor ohjelma Fortumin ja Suomen Palloliiton vuonna 2009 aloittama valtakunnallinen ohjelma Kohderyhmänä erityisesti alle

Lisätiedot

Foot PASS Finland Auditoini 1

Foot PASS Finland Auditoini 1 Turun Nappulaliiga Turun Nappulaliiga, TuNL 20400 Turku 20500 Turku 19/03/2012 03/05/2010 yhteispisteet 5500 3525 64 5500 3272 59 organisaatio 300 290 97 300 270 90 strategia 500 436 87 500 424 85 pelaajakartoitus

Lisätiedot

F.C. KASIYSI. valmennustoiminnan linjaus. harjoittelun ja pelaamisen periaatteet PELAAVA

F.C. KASIYSI. valmennustoiminnan linjaus. harjoittelun ja pelaamisen periaatteet PELAAVA F.C. KASIYSI valmennustoiminnan linjaus PELAAVA harjoittelun ja pelaamisen periaatteet VALMENNUSTOIMINNAN LINJAUKSET SISÄLTÖ Yleistä Palloliiton nuorisotoimintalinja Pelaajan tie F.C. Kasiysi Espoossa

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

P04 VANHEMPAINILTA. Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta

P04 VANHEMPAINILTA. Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta P04 VANHEMPAINILTA Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta 06.10.2015 FC Wild P04 kausi 2015 1.10.2014 30.9.2015 26 pelaajaa 6 147 Turnausta harjoituskertaa 2 Joukkuetta

Lisätiedot

SEURATOIMINNAN KÄSIKIRJA

SEURATOIMINNAN KÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN KÄSIKIRJA Hyväksytty kevätkokouksessa 14.4.2016 Maskun Palloseura ry Kenttäkuja 4 21250 MASKU 2/34 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 1.1 TAVOITTEET JA TULEVAISUUS... 4 1.2 TOIMINNAN ARVOPOHJA...

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

E-valmentajakoulutus Tuomas Mokko

E-valmentajakoulutus Tuomas Mokko E-valmentajakoulutus Tuomas Mokko 28.11. Riihimäki E-valmentajakoulutus Pelaaja ja peli keskiössä Miten pelaaja ja peli ovat keskiössä? Yksilökeskeinen valmentaminen Pelin kautta oppiminen Peli-ilon ilmapiiri

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille

KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille FC Kontu - kaikille avoin FC Kontussa joukkuetoiminta alkaa 6-ikävuodesta niin tytöillä kuin pojillakin. Jalkapallon voi aloittaa myöhemminkin. Suositeltavaa

Lisätiedot

TPV F Vanhempainkokous

TPV F Vanhempainkokous Vanhempainkokous 7.10.2014 (tarkistuspäivitys 11.11.2014) TPV:n arvot 1. Tavoitteellisuus 2. Päihteettömyys 3. Vastuullisuus 4.!loisuus! Mihin toimintamme perustuu? Visio 2017 Tähtien tekijä TPV toimii

Lisätiedot

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, 53100 Lappeenranta puh: 05-411 8481, fax: 05-411 8464, Internet: www.kaakkois-suomi.palloliitto.

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, 53100 Lappeenranta puh: 05-411 8481, fax: 05-411 8464, Internet: www.kaakkois-suomi.palloliitto. D12 Ikäluokan haavit D12 Haavin tarkoitus Antaa lahjakkaille ja motivoituneille pelaajille mahdollisuuden päästä vertailemaan omia taitojaan muiden saman ikäisten ja tasoisten pelaajien kanssa Saada muutama

Lisätiedot

Kaudenaloitusinfo 2014-2015

Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Valmennuspäällikkö Toni Taipale Valmennuksen johtaminen Salivuorojen jakaminen Leirit ja tapahtumat EBT:n henkilöstö Seurasihteeri Liisa Korkiakoski Tiedotus Laskutus MyClub

Lisätiedot

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry KemPa Taustaa Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät Pelaajamäärä Pelipassien määrä 2010-2012 180 160 140 120 100 80 Sarja1 60 40 20 0 2010 2011 toukukuu

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Organisaatio 2014 16.1.2014 2. Toimisto Arkisto. Supporterit Nimityskomitea. GBK johtokunta. Edustusjalkapallo jaosto. PR-jaosto.

Organisaatio 2014 16.1.2014 2. Toimisto Arkisto. Supporterit Nimityskomitea. GBK johtokunta. Edustusjalkapallo jaosto. PR-jaosto. 16.1.2014 1 Organisaatio 2014 GBK johtokunta Toimisto Arkisto Supporterit Nimityskomitea Edustusjalkapallo jaosto Juniorijaosto Talousjaosto Kokkola Cup jaosto PR-jaosto Miehet GBK I, II, Tigers, III,

Lisätiedot

KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 09

KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 09 KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 09 Jalkapallon Leikkimaailma 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat Jalkapallon Leikkimaailmassa jokaisella tytöllä ja pojalla on oikeus monipuoliseen ja turvalliseen harrastamiseen

Lisätiedot

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku 1 Yleistä Seuran urheilutoiminnasta vastaa valmennuspäällikkö yhteistyössä vastuuvalmentajien kanssa Seuran joukkueet pelaavat SJL:n sarjoissa ja noudattavat liiton

Lisätiedot

FC WILD VALMENNUSLINJA 2015 U 8-9

FC WILD VALMENNUSLINJA 2015 U 8-9 FC WILD VALMENNUSLINJA 2015 U 8-9 Liikunnan terveysvaikutus on suuri Monipuolinen liikunta on pohjana myös huippu-urheilulle. Liikunnan määrän on oltava suuri! Viikon yhteismäärä 11 v asti noin 14 tuntia

Lisätiedot

Oulunsalon Pallo Valmennuslinjaukset

Oulunsalon Pallo Valmennuslinjaukset Oulunsalon Pallo Valmennuslinjaukset 1 1 Tavoitteet 2 Kaikki pelaa omalla tasollaan 2.1 OsPalainen pelaajakehityspolku 2.2 Harrasteryhmät 2.3 Haastajaryhmät 2.4 Kilparyhmät 2.5 Lisäharjoitusryhmät 2.6

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA NIBACOS KOKKOLA 13.3.2015 1 (4) 1. Toiminnan tarkoitus Nibacos Kokkola ry:n toiminnan tarkoitus on salibandyn kehittäminen ja ylläpitäminen sekä harrastus- että kilpailutoiminnassa. 2. Pitkän aikavälin

Lisätiedot

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto Kaikki 07 syntyneet pelaajat ovat tervetulleita perustettavaan ikäluokkaan mukaan.

Lisätiedot

Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa

Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa Yleistä Valmennuksen kokonaissuunnitelma on tarkoitettu ohjeeksi seuraan tulevalle valmentajalle ja nykyisille valmentajille. Tämä suunnitelma on hyväksytetty

Lisätiedot

D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI

D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI Ohjelma D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI Sisältö: D-valmentajakurssilla perehdytään lapsen ja nuoren kokonaisvaltaiseen valmentamisen ja yksilöllisen valmennusfilosofian perusasioihin. Kurssin kuusi

Lisätiedot

LePa P01 vanhempien palaveri

LePa P01 vanhempien palaveri LePa P01 vanhempien palaveri Toimintamalli syksystä 2012 eteenpäin / Merja Toimihenkilö valinnat talvikausi 2012-2013 / Merja Maksut & Varainkeruu 2013 / Merja Talvisarjat / Merja Muut asiat / Kaikki Tarvittavat

Lisätiedot

GrIFK valmentaja-info Syksy 2012 Torstaina 25.10.2012

GrIFK valmentaja-info Syksy 2012 Torstaina 25.10.2012 GrIFK valmentaja-info Syksy 2012 Torstaina 25.10.2012 GrIFK Valmentaja-ilta Torstaina 25.10.2012 klo 18.00 keskuskenttä 1.Vuoden 2013 kausisuunnitelmat GrIFK valmennuslinjan mukaan: - missä sarjoissa pelataan

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Vuosi 2014 on seuran kahdestoista varsinainen toimintavuosi. Vuosille 2013 2015 tehtiin päätös palkata AC Kirkkonummi- ACK ry:lle oppisopimuksella kokopäiväisesti toimiva

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Tausta Valmennus on pitkäjänteistä työtä. Yhdessä vuodessa ehditään vähän mutta 10-vuodessa enemmän. Emme pysty kehittämään kaikkia asioita

Lisätiedot

FC Raahe Tasoryhmät ja Tasojoukkueet

FC Raahe Tasoryhmät ja Tasojoukkueet FC Raahe Tasoryhmät ja Tasojoukkueet FC Raahe Tasoryhmät ja Tasojoukkueet... 1 Arviontiperusteet tasojoukkueiden muodostamiseksi... 3 MOTIVAATIO... 3 PERUSTAITO... 3 TAITAVUUS... 3 PELIKÄSITYS... 3 FYSIIKKA...

Lisätiedot

Tervarit-j Juventus 04. Vanhempain palaveri 3.11.2011

Tervarit-j Juventus 04. Vanhempain palaveri 3.11.2011 Tervarit-j Juventus 04 Vanhempain palaveri 3.11.2011 Asialista Mennyt kausi Yhteenveto kuluneesta kaudesta Tulevan kauden suunnitelmat Harjoittelu Päätapahtumat Varustehankinnat Budjetti, varainkeruu Keskustelua,

Lisätiedot

IF Sibbo-Vargarna r.f.

IF Sibbo-Vargarna r.f. IF Sibbo-Vargarna r.f. Valmennuksen tavoitteet eri ikäluokissa IKÄ TAVOITE SISÄLTÖ ± 6 7 4 v 4 5 v 5 PALLON HALLITSEMINEN: minä ja pallo pallokosketus pallon hallinta potkut PIENPELIT, TAITOPELIT: suunta

Lisätiedot

Ohjeet pelaajien siirtymiseen

Ohjeet pelaajien siirtymiseen Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 12.11.2014 versio 1.2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen 2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen SISÄLLYSLUETTELO 1 SIIRTYMINEN SEURAN SISÄLLÄ 3 1.1 Pelaaminen ja harjoittelu

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS SUOMEN JÄÄPALLOLIITTO ry SJPL Kristina Koskela kilpailu@finbandy.fi puhelin 020 7964 322 JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS 2010 Tämä joukkueenjohtajaopas antaa joukkueenjohtajalle perustietoa seuratoiminnasta sekä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma, vuosi 2016

Toimintasuunnitelma, vuosi 2016 Toimintasuunnitelma, vuosi 2016 Sisällysluettelo 1 Toiminta-ajatus... 2 2 Arvot... 2 3 Visio... 2 4 Yleistä... 2 5 Painopistealueet... 3 6 Harrastus- ja kilpailutoiminta... 4 7 Pallokoulu ja PerheFutis...

Lisätiedot

PELAAJANPOLKU GrIFK jalkapallo 2014

PELAAJANPOLKU GrIFK jalkapallo 2014 PELAAJANPOLKU jalkapallo 2014 jalkapallo pelaajapolku 2014 D13 C14- C15 B16- B17 A D12 E11 E10 D12 KYKYKOULUsarja E10 ja E11 TAITOKOULU -sarja F9-F8-F7 taitokoulut D13 ja C14 Uusimaa Piirijoukkue B-SM

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012 HooGee Tiikerit 2004 Vanhempainilta 11.4. 2012 Kevään toiminta Treenejä: Tiistaisin Myntinsyrjässä ja Niittykummussa huhtikuun loppuun La 10-11 Matinkylän uudella tekonurmella Toukokuun alusta to klo 17/17.30-18.30

Lisätiedot

Tähtiainesta! Tähtiainesta! Isännän ääni 2014 Komeettojen hallintotapa

Tähtiainesta! Tähtiainesta! Isännän ääni 2014 Komeettojen hallintotapa Tähtiainesta! Wikipedia: Isännän ääni 2014 Komeettojen hallintotapa 1500 Jyväskylä (1500 Jyvaskyla) is a small Main belt asteroid. It was discovered by Y. Väisälä on October 16, 1938, and is named after

Lisätiedot

PELAAJANPOLKU GrIFK jalkapallo 2017

PELAAJANPOLKU GrIFK jalkapallo 2017 PELAAJANPOLKU jalkapallo 2017 2.1 jalkapallo pelaajapolku D13 D12 ELL C14- C15 D12 uusimaa KYKYKOULU- sarja D13 ja C14 Uusimaa Huuhkaja ja helmari- päivät E11 E10 B16- B17 E10 ja E11 TAITOKOUL U- sarja

Lisätiedot

F8-F9 5 v 5 ANNA PELAAJAN RATKAISTA! Harjoittele pelaamalla, vältät jonoja. Innosta pihapeleihin ja omatoimiseen harjoitteluun.

F8-F9 5 v 5 ANNA PELAAJAN RATKAISTA! Harjoittele pelaamalla, vältät jonoja. Innosta pihapeleihin ja omatoimiseen harjoitteluun. GBK 6-11 v lasten valmennuslinja perustuu SPL:n valmennuslinjaan, seuran valmentajien näkemyksiin ja kokemuksiin sekä käytettävissä oleviin olosuhteisiin ja resursseihin. SPL VALMENNUSLINJA Toiminnan painopisteet

Lisätiedot

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS Koulutuksen sisältö 1. Meidän pelin osa-alueet 2. Luonne 3. Oppimisympäristö - oppimistaidot 4. Vuorovaikutus 1. Valmentajien välinen 2. Pelaajien välinen

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2014 Nummelan Palloseura ry 13.11.2013 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT... 3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Turun Kisa-Veikot Yleiset linjaukset Vihreä-Valkoinen tie ViVa

Turun Kisa-Veikot Yleiset linjaukset Vihreä-Valkoinen tie ViVa Turun Kisa-Veikot Yleiset linjaukset Vihreä-Valkoinen tie ViVa KISURILINJAUS Vihreä Valkoinen tie ViVa Kisuri-linjaus; Vihreä Valkoinen tie (ViVa) on Turun Kisa-Veikkojen jalkapallotoiminnan ohjeistus

Lisätiedot

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIVUOROT Harjoitus- ja peliohjelma pojat E10 Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

FC WILD VALMENNUSLINJA 2015 U 10-11

FC WILD VALMENNUSLINJA 2015 U 10-11 FC WILD VALMENNUSLINJA 2015 U 10-11 Liikunnan terveysvaikutus on suuri Monipuolinen liikunta on pohjana myös huippu-urheilulle. Liikunnan määrän on oltava suuri! Viikon yhteismäärä 11 v asti noin 14 tuntia

Lisätiedot

Vanhempainilta 20.4.2015

Vanhempainilta 20.4.2015 Vanhempainilta 20.4.2015 Perustettu 2006 FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin nuoremmat ikäluokat isoja Yhteensä noin 500 pelaaja Visio 2017: Iloista

Lisätiedot

Luistelu/kiekkokoulu 3-7vuotiaat

Luistelu/kiekkokoulu 3-7vuotiaat ValmennuksenLinjaus Luistelu/kiekkokoulu 3-7vuotiaat Hauska tapa tutustua luisteluun/lajiin kevät-syyskaudella. Erillaisten ratojen, leikkien, pelien muodossa. Mahdollisuus siirtyä jo olemassa olevaan

Lisätiedot

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00 MP D13 VANHEMPAINILTA 22.2.2016 Urpolan koululla klo 18.00 ASIALISTA 1. Joukkueen toimihenkilöt kaudella 2016 2. Pelisäännöt 3. Harjoitukset 4. Pelit ja turnaukset kaudella 2016 5. Pelipassit + vakuutukset

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

PELAAJAKEHITYS MILLAISEN URAN PELAAJA SEURASSAMME SAA?

PELAAJAKEHITYS MILLAISEN URAN PELAAJA SEURASSAMME SAA? PELAAJAKEHITYS MILLAISEN URAN PELAAJA SEURASSAMME SAA? tiistai 30. kesäkuuta 2015 Sisällysluettelo Saatteeksi... 1 Pelaajanpolku... 2 Tyrvisliiga... 2 Ikäkausijoukkueet... 4 F-9... 4 E-10 (pojat/tytöt)...

Lisätiedot

Toimihenkilöiden tehtävät. Liedon Pallo

Toimihenkilöiden tehtävät. Liedon Pallo Toimihenkilöiden tehtävät Liedon Pallo Simo Lamminen 2015 Yleistä Liedon Pallo ja sen joukkueissa toimivat toimihenkilöt pyrkivät kaikessa seuratoiminnassaan noudattamaan seuran hallintotapaa ja Suomen

Lisätiedot

KAUSISUUNNITELMA 2012-2013

KAUSISUUNNITELMA 2012-2013 FCFJ T03-05 KAUSISUUNNITELMA 2012-2013 Yleiset Vastuuvalmentaja: Kriba Karlsson Joukkuejohtaja: Tiina Rahkonen Valmentajia: Tom Nyman Krisse Tanila-Pellikka (Janne, Petteri, Jouko, Pale) Rahastonhoitaja:

Lisätiedot

HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014

HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma Joukkueen tavoite HoNsUn minipoikien tavoiteena on tehdä koripallosta mielekäs

Lisätiedot

Heinolan Kiekko Ry. Strategia 2012-2015

Heinolan Kiekko Ry. Strategia 2012-2015 Heinolan Kiekko Ry Strategia 2012-2015 Heinolan Kiekko Ry - Visio HYVÄ IHMINEN! Heinolan Kiekko Ry - Missio KASVATTAA HYVIÄ IHMISIÄ KAUKALOON JA SEN ULKOPUOLELLE! Heinolan Kiekko Ry Arvot AVOIMUUS REILU

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015 Koivukylän Palloseura ry B-juniorit Toimintasuunnitelma kaudella 2015 01.12.2014 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2014 31.10.2015. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja:

Lisätiedot

Vantaan Jalkapalloseura

Vantaan Jalkapalloseura Vantaan Jalkapalloseura 2008-syntyneiden joukkueiden perustaminen Vantaan Jalkapalloseura ry - Vantaalainen Jalkapalloseura - N. 1500 lisenssipelaajaa - Suomen yksi suurimmista jalkapalloseuroista - Oma

Lisätiedot

Lasten valmennuskoulutus uudistuu

Lasten valmennuskoulutus uudistuu Lasten valmennuskoulutus uudistuu E taso päivittyi 2013 selviytymispaketti Luo innostava ja turvallinen ilmapiiri Kannusta omaehtoiseen harjoitteluun Pelaa paljon harjoituksissa (pelin kautta oppiminen

Lisätiedot

Sibbo Vargarnan (P02) Toimintasuunnitelma 2015

Sibbo Vargarnan (P02) Toimintasuunnitelma 2015 1.Valmentajat : Ari Isomäki isomaki.ari@gmail.com Tiistaisin ja joskus sunnuntaisin Magnus Sundman Magnus.Sundman@hotmail.fi(vastuuvalmentaja) Tiistai ja joskus sunnuntaisin(huhtikuuhun asti) Aki Räsänen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

Maskun Palloseuran valmennuslinja

Maskun Palloseuran valmennuslinja Maskun Palloseuran valmennuslinja Maskun Palloseuran valmennuslinjaus on tarkoitettu kaikkien juniorijoukkueiden valmentajien avuksi ja tueksi. Seuran valmennusta yhtenäistetään. Tällä taataan jokaiselle

Lisätiedot

1990-luvulla jääkiekon pelaaminen ulkojäillä tuli mahdottomaksi ja jääkiekkotoiminta seurassa loppui.

1990-luvulla jääkiekon pelaaminen ulkojäillä tuli mahdottomaksi ja jääkiekkotoiminta seurassa loppui. 1. Johdanto Seurakäsikirja on laadittu kaikkien seuratyötä tekevien avuksi. Tämän seurakäsikirjan tarkoituksena on esitellä Joutsan Seudun Pallon toimintaa sekä antaa suuntaviivat kaikille seuran toiminnassa

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

Blues Juniors G1 07 KAUSISUUNNITELMA

Blues Juniors G1 07 KAUSISUUNNITELMA Blues Juniors G1 07 KAUSISUUNNITELMA JOUKKUEENJOHTAJA: Kimmo Ahlfors 040-5327279 kimmo.ahlfors@merasol.fi VARAJOJO: Mika Kaarto 040-7588858 mika.kaarto@orkla.fi VASTUUVALMENTAJA: Saku Romo 050-4117145

Lisätiedot

Imatran Ketterä Juniorit ry 21.02.2010 IMATRAN KETTERÄ D-96 TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2009-2010. 1. Kausi 2009-2010. 1.1.

Imatran Ketterä Juniorit ry 21.02.2010 IMATRAN KETTERÄ D-96 TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2009-2010. 1. Kausi 2009-2010. 1.1. IMATRAN KETTERÄ D-96 TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2009-2010 1. Kausi 2009-2010 1.1. Sarjat Kaudella 2009-2010 joukkue osallistuu D1 AAA ylialuesarjaan, ylemmässä alkusarjassa sekä kevätkaudella pelattavaan

Lisätiedot

Mikkelin Kampparit ry

Mikkelin Kampparit ry Mikkelin Kampparit ry Junnuopas 2015 Sisältö: 1. Mikkelin Kampparit ry - Organisaatio 2. Yleistä junioritoiminnasta - Toiminta-ajatus - Tavoite - Arvot - Strategia 3. Talous 4. Varusteet 5. Motorisen kehityksen

Lisätiedot

MuSa F8. VANHEMPAINILTA Lokakuu 2015

MuSa F8. VANHEMPAINILTA Lokakuu 2015 MuSa F8 VANHEMPAINILTA Lokakuu 2015 Harjoitukset syksyllä 2015 Lokakuussa keskiviikkoisin ja perjantaisin Urheilukeskuksen tekonurmella Tekonurmella on tavoitteena jatkaa niin kauan kuin säät sallii Karhuhallin

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

Kysymys ka. 1 2 3 4 5

Kysymys ka. 1 2 3 4 5 Kausikyselyn tarkoituksena oli selvittää pelaajien kehitystarpeita ja tavoitteita. Lisäksi kysyttiin osallistumisinnkuutta turnauksiin ja Eerikkilän leirille. Vastausten pohjalta kehitetään joukkueen toimintaa

Lisätiedot

LePa P01 vanhempien palaveri

LePa P01 vanhempien palaveri LePa P01 vanhempien palaveri Katsaus kuluneeseen kesäkauteen / Valmentajat Talvikausi 2013-2014/ Valmentajat Kesäkausi 2014 Toimihenkilöt talvikausi 2013-2014 / Merja Maksut 2013-2014 / Merja Muita Asioita

Lisätiedot

Joukkueenjohtajana PEPissä

Joukkueenjohtajana PEPissä Joukkueenjohtajana PEPissä (Jalkapallo 2013) Kari Alho Sisältö PEP organisaatio Työntekijät + vapaaehtoiset Missio, Visio, Arvot Joukkueenjohtajien tehtävät (jalkapallo) Tukiryhmän (vanhempien) tapaamiset

Lisätiedot

PELAAMISEN PERIAATTEET

PELAAMISEN PERIAATTEET PELAAMISEN PERIAATTEET 1. Mielummin 5-4 voitto kuin 0-1 tappio 2. Pidämme palloa ja haastamme 1v1 tilanteissa jos olemme yli puolessa kentässä 3. 2v1 tilanteissa haastamme aina. 4. Alivoimalla syötämme

Lisätiedot

FC Reipas P08 vanhempainilta

FC Reipas P08 vanhempainilta FC Reipas P08 vanhempainilta Aiheet Joukkueen säännöt Toimintasuunnitelma Joukkueen varainkäyttöarvio ja varojen käytön pelisäännöt Toimintamaksut yms. Joukkueen varainhankinta Toimihenkilöiden valinta

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

1 (41) KAUSISUUNNITELMA JA VALMENNUSLINJA Ohjeistus kausisuunnitelman tekemisestä GrIFK joukkueille Arto Tuohisto-Kokko

1 (41) KAUSISUUNNITELMA JA VALMENNUSLINJA Ohjeistus kausisuunnitelman tekemisestä GrIFK joukkueille Arto Tuohisto-Kokko 1 (41) KAUSISUUNNITELMA JA VALMENNUSLINJA Ohjeistus kausisuunnitelman tekemisestä GrIFK joukkueille Arto Tuohisto-Kokko 17.10.2012 2 (41) KAUSISUUNNITELMA JA VALMENNUSLINJA Ohjeistus kausisuunnitelman

Lisätiedot

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015 20142015 Futsalin Kymiliiga Kouvolan jalkapallo 2014-2015 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi peliin. Pelin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 (NETTIVERSIO ILMAN TALOUSLUKUJA)

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 (NETTIVERSIO ILMAN TALOUSLUKUJA) TOIMINTASUUNNITELMA 2013 (NETTIVERSIO ILMAN TALOUSLUKUJA) Oulunsalo Pesäpallojaosto 14.11.2012 Sisältö YLEISTÄ...3 Jaosto... 4 Vastuuhenkilöt... 4 Jäsenistö... 4 TOIMINTA...5 Junioritoiminta... 5 Tuomaritoiminta...

Lisätiedot

Nokian Palloseura ry 2015 Joukkuetoiminta ja erikoistoiminnot

Nokian Palloseura ry 2015 Joukkuetoiminta ja erikoistoiminnot Nokian Palloseura ry 2015 Joukkuetoiminta ja erikoistoiminnot JOUKKUETOIMINTA JA SIIHEN LIITTYVÄT ERIKOISTOIMINNAT Joukkue Joukkueen velvollisuudet Joukkue hankkii pelaajille yhtenäiset seura- ja peliasut

Lisätiedot

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 Kausi 2013 2014 Vastuuvalmentaja Jan Wasastjerna Edelleen... Urheilua Lasten Ehdoilla! HAUSKAA ja HAASTEELLISTA Tehdään vanha paremmin ja opitaan uutta => KEHITYTÄÄN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2013-30.09.2014. Jatkovuosikokouksessa 27.1.2014

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2013-30.09.2014. Jatkovuosikokouksessa 27.1.2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2013-30.09.2014 Jatkovuosikokouksessa 27.1.2014 2 Sisällysluettelo Toimintasuunnitelma... 1 Organisaatiokaavio... 3 HauPan strategia 2014-2015... 3 Arvot... 4 Tehtävä... 4 Visio...

Lisätiedot