Mikkelin kaupungin virastotalo, lounashuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikkelin kaupungin virastotalo, lounashuone"

Transkriptio

1 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) Aika , klo 17:00-18:05 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo, lounashuone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus 20 Ilmoitusasiat 21 Osallistuminen Valtakunnallisille museopäiville ja Suomen Museoliiton 92. vuosikokoukseen Lappeenrantaan Liikunta- ja nuorisopalveluiden taksat ja maksut Talousarvion toteutumisen seuranta

2 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) Saapuvilla olleet jäsenet Marianne Huoponen, puheenjohtaja Jenni Kolmisoppi, varapuheenjohtaja Hannu Toivonen Heikki Pyrhönen Jari Roivas Kyösti Kiljunen Liisa Pulliainen Milja Kinni-Jenu Mirva Korpelainen Niina Särkkä Enrique Tessieri Satu Hasanen, varajäsen Muut saapuvilla olleet Poissa Tiina Turunen, johdon sihteeri, sihteeri Virpi Siekkinen, sivistystoimenjohtaja Roope Nykänen, nuorisovaltuuston edustaja, saapui 17:06 Antti Mattila, liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Marita Kajander, kulttuurijohtaja, poistui 17:10 Matti Karttunen, museotoimenjohtaja Virpi Launonen, kirjastotoimenjohtaja, saapui 17:21 Jari Sihvonen Juha Kontinen Sanni Hassinen Pirjo Siiskonen Allekirjoitukset Marianne Huoponen Puheenjohtaja Tiina Turunen Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Niina Särkkä Milja Kinni-Jenu Pöytäkirjan nähtävänäolo Pöytäkirja pidetään nähtävillä sivistystoimen tukipalveluissa (Maaherrankatu 9-11, 3. kerros, Mikkeli)

3 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) Tiina Turunen

4 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) 18 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Niina Särkkä ja Sanni Hassinen. Pöytäkirja tarkastetaan sivistystoimen johtamisen tukipalveluissa (Maaherrankatu 9-11, 3. kerros) viimeistään tiistaina Päätös Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Niina Särkkä ja Milja Kinni-Jenu.

6 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) 19 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus Liikunta- ja nuorisojohtaja: 1/ ; Kilpajäähallin vuokraaminen Mikkelin Rakentajamessuille ajaksi , yhteishintaan / ; Päätös Tapani Seppälän ottamisesta laitosmiehen tehtävään alkaen toistaiseksi Ehdotus Esittelijä: Virpi Siekkinen, sivistystoimenjohtaja Koska sivistystoimenjohtaja ei ole havainnut pöytäkirjoista sellaista, mikä olisi esteenä päätösten toimeenpanolle, sivistystoimenjohtaja ehdottaa, ettei kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta viranhaltijapäätöksiin. Päätös Hyväksyttiin.

7 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) 20 Ilmoitusasiat Intendentti 1/ ; Päätös Jukka Mäkelän valinnasta Mikkelin kaupunginorkesterin nuotistonhoitaja-tuottajan tehtävään ajalle Kirjastotoimenjohtaja 1/ ; Anne Kososen siirtäminen kirjastopalveluttulosalueelle kirjastovirkailijan toimeen alkaen toistaiseksi Liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja 2/ ; Päätös Jukka Tuorilan ottamisesta laitosmiehen tehtävään alkaen toistaiseksi 4/ ; Päätös Mervi Hotokan ottamisesta liikunnanohjaajan tehtävään alkaen toistaiseksi 5/ ; Timo Kuvan irtisanoutuminen laitosmiehen tehtävästä alkaen Liikuntapaikkapäällikkö 1/ ; Moottorikelkan hankinta liikuntapalveluihin JS- Motors Jarjo Siira Ky:ltä hintaan Ehdotus Esittelijä: Virpi Siekkinen, sivistystoimenjohtaja Merkitään tiedoksi. Päätös Merkittiin. Merkittiin, että Roope Nykänen saapui tämän pykälän käsittelyn aikana klo 17:06.

8 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) 21 Osallistuminen Valtakunnallisille museopäiville ja Suomen Museoliiton 92. vuosikokoukseen Lappeenrantaan MliDno Valmistelija / lisätiedot: Matti Karttunen Matti.Karttunen@mikkeli.fi Valtakunnalliset museopäivät ja Suomen museoliiton 92. vuosikokous järjestetään Lappeenrannassa Museopäivien teemana on museoiden kansainvälistymisen valot ja varjot. Suomen museoliiton 92. vuosikokous pidetään tiistaina klo 14 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan museoliiton uusi hallitus. Suomen museoliiton jäsenenä Mikkelin kaupungilla/mikkelin kaupungin museoilla on oikeus kolmeen äänioikeutettuun vuosikokousedustajaan. Ehdotus: Lautakunta valitsee kokousedustajat. Ehdotus Esittelijä: Virpi Siekkinen, sivistystoimenjohtaja Lautakunta valitsee edustajat museoliiton vuosikokoukseen sekä Valtakunnallisille museopäiville. Päätös Lautakunta ei nimennyt edustajia. Merkittiin, että Marita Kajander poistui tämän pykälän käsittelyn alussa klo 17:10. Tiedoksi Edustajat, museotoimenjohtaja

9 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) 22 Liikunta- ja nuorisopalveluiden taksat ja maksut 2015 MliDno Valmistelija / lisätiedot: Antti Mattila antti.mattila@mikkeli.fi Liitteet 1 Esitys uusista käyttömaksuista 2015_liikuntapalvelut.pdf Kulttuuri- nuoriso- ja liikuntalautakunta : 97, asianro 2829 / 031 / 2014 Liikunta- ja nuorisopalveluiden taksat ja maksut alkaen Valmistelija: liikunta- ja nuorisojohtaja Antti Mattila, p Liikunta- ja nuorisopalvelut tuo liikuntapaikka- ja nuorisotilojen käyttömaksujen asiakokonaisuuden joulukuun kokoukseen keskusteluasiana. Tavoitteena on, että lautakunnassa käydyn keskustelun ja linjauksen perusteella maksujen korotukset valmistellaan päätettäväksi lautakunnalle vuoden 2015 ensimmäiseen kokoukseen. Liikuntapaikka- ja nuorisotilamaksujen mahdolliset muutokset astuvat voimaan pääosin keväällä (kentät) tai syksyllä (jäähallit, uimahallit, liikuntasalit, nuorisotilat), vuoden vaihteessa hinnat eivät muutu. Vuoden 2015 talousarviovalmistelussa liikunta- ja nuorisopalvelut korotti tuloennustetta noin eurolla verrattuna tämän vuotiseen. Tulojen määrää uskallettiin korottaa vuoden 2013 hyvästä tulokertymästä ja syksyn 2014 myönteisestä tuloennusteesta johtuen. Osa aiemmin päätetyistä uusista hinnoista, muun muassa uimahallimaksut, astuivat voimaan vuoden 2014 syyskuussa. Liikuntapalveluissa laskettiin, että aiempien korotusten ja liikuntapaikkojen hyvän käyttöasteen vuoksi tuloennustetta pystyttiin korottamaan liki ilman hintojen nostamista vuonna Talousarviovalmistelun aikana tuli talouspalveluiden lisävaade, että koko lautakunnan alaisen toiminnan tulee kerätä tuloja vuonna 2015 yhteensä aiemmin annettua talousarvioraamia enemmän. Lisätulo ohjeistettiin keräämään taksoja ja maksuja korottamalla. Uusi tulovaade jaettiin tulosalueiden kesken ja liikunta- ja nuorisopalveluiden osuudeksi jäi puolet, eli lisäeuron kerääminen. Lisäksi talouspalveluiden toimittamassa talousarvion laadintaohjeessa on kehotettu korottamaan maksuja.

10 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) Liikunta- ja nuorisopalveluissa on päädytty esitykseen, että euron lisätulovaade tulisi ohjata aikuisten liikuntapaikkamaksuihin. Juniorien liikuntapaikkamaksujen korottamista ei koeta mielekkääksi, kun siihen ei jo tehdyn tulotavoitteen realistisen noston vuoksi koeta olevan välttämätöntä tarvetta. Liikuntaharrastamisen hinta on yleisesti valtakunnan tasolla ollut junioritoiminnassa nousussa. Liikuntapaikkamaksut selittävät tuota valtakunnallista kehitystä vain osittain, mutta lisätulojen keräämistä ei haluttaisi liikuntapalveluissa silti ohjata juniorihintoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi mikkeliläisille liikuntaseuroille nurmi- ja keinonurmikentille myönnettyjen aikuisten harjoitteluvuorojen maksullisiksi muuttamista tulee harkita. Tällä hetkellä kotikaupungin liikuntaseurojen harjoitteluvuorot ovat maksuttomia myös aikuisryhmille (pois lukien kuplahalli ja lämmitettävän tekonurmen lämmityskausi). Otteluille on asetettu hinta. Hinta on määritelty myös harjoitteluvuoroille, silloin kun varaajana on joku muu taho kuin paikallinen liikuntaseura. Kuvattu esimerkki merkitsisi hinnoitteluperusteiden muuttamista, jonka vuoksi asia halutaan ensin keskusteluttaa lautakunnassa ennen varsinaista päätösesitystä. Asiaa avataan kuitenkin ratkaisumalleineen kokouksessa lisää. Liikuntapaikkojen käyttömaksut tulisi pyrkiä pitämään niin kohtuullisella tasolla, ettei liikkuminen seuroissa ja omaehtoisesti vaarantuisi, vaan liikettä saataisiin pikemminkin lisää. Liikunta- ja nuorisojohtaja: Lautakunta käy keskustelun liikuntaja nuorisopalveluiden käyttömaksuista. Keskustelun perusteella jatketaan valmistelua vaaditun euron tulolisäyksen sekä talouspalveluiden ohjeistaman maksujen korotuksen kohdentamiseksi. Ehdotus Sivistystoimenjohtaja: Lautakunta käy keskustelun liikunta- ja nuorisopalvelujen käyttömaksuista ja hinnoitteluperusteiden mahdollisesta muuttamisesta. Käydyn keskustelun pohjalta valmisteltu esitys liikunta- ja nuorisopalvelujen taksoista ja maksuista tuodaan lautakunnan päätettäväksi vuoden 2015 ensimmäiseen kokoukseen. Päätös Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta: Lautakunta kävi keskustelun liikunta- ja nuorisopalvelujen käyttömaksuista ja hinnoitteluperusteiden mahdollisesta muuttamisesta. Liikunta- ja nuorisopalvelujen taksoista ja maksuista liikunta- ja nuorisojohtaja tuo lautakunnan päätettäväksi viimeistään kokoukseen. Merkittiin, että Hannu Toivonen poistui tämän pykälän käsittelyn aikana klo 17:15.

11 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) Tiedoksi Liikunta- ja nuorisojohtaja Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta : Lautakunnassa käydyn keskustelun perusteella lautakunta ohjasi liikunta- ja nuorisopalvelut valmistelemaan hinnankorotuksia esitetyistä vaihtoehdoista seuraaviin: nurmi- ja keinonurmikentille,aikuisten ja juniorien vuoroille, kuplahalliin, ensilumen ladulle, Hänninkentän yleisöluistelulle sekä liikuntapalveluiden uudelle ajanottolaitteistolle. Tällä hetkellä mikkeliläisten liikuntaseurojen harjoitteluvuorot nurmi- ja keinonurmikentillä ovat maksuttomia aikuisja junioriryhmille (pois lukien kuplahalli ja lämmitettävän tekonurmen lämmityskausi). Otteluille on asetettu hinta. Hinta on määritelty myös harjoitteluvuoroille silloin, kun varaajana on joku muu taho, kuin paikallinen liikuntaseura. Liikuntapalvelut on laatinut esityksen tähän saakka maksuttomien aikuisten ja juniorien harjoitteluvuorojen taksoiksi. Tulevaisuudessa hinnoittelua tulisi yksinkertaistaa siten, että nurmi- ja keinonurmikentille olisi määritelty mikkeliläisten seurojen osalta vain yksi maksu aikuisille ja yksi junioreille, kentän käyttömaksu tunnilta, sillä nykyisiin erillisiin harjoittelu- ja ottelumaksuihin ei ole enää olosuhteiden oleellisesti parannuttua entisenlaisia perusteita. Harjoittelu- ja ottelumaksujen yhtenäistäminen yhdeksi käyttömaksuksi merkitsisi kuitenkin aluksi niin isoa korotusta seurojen vuosittain maksamiin käyttömaksuihin, ettei sitä vielä tässä vaiheessa esitetä. Liikuntapalvelut on käynyt keskustelun ja esittänyt liikuntaseuroille, että nurmi- ja keinonurmikentille asetetaan liikuntaseurojen aikuisryhmille 15 euron ja junioriryhmille 5 euron harjoitteluvuoromaksu. Lisäksi esitettiin kuplahallin ja lämmitettävän tekonurmen lämmityskauden maksuihin korotukset. Seurat pitivät alkukeväästä tulevaa esitystä hinnankorotuksiin hankalana ja esittivät kompromissia kesää 2015 koskien: aikuisryhmiltä perittäisiin puolitettu 7,50 euron käyttömaksu kaudella 2015 ja nostettaisiin maksu 15 euroon kaudelle Juniorimaksun 5 euroa tunnilta periminen jo kaudella 2015 katsottiin kohtuulliseksi. Liikuntapalvelut päätyi esittämään seurojen kanssa neuvoteltua käytäntöä lautakunnalle: puolitetaan aiottu aikuisten harjoittelumaksu 15 euroa 7,5 euroksi kaudelle 2015 ja nostetaan se aiottuun summaan kaudelle 2016, jolloin seuroilla on enemmän aikaa valmistautua muutokseen. Junioriharjoitushintaa 5 euroa esitetään asetettavaksi kaudelle 2015.

12 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) Kuplahalliin ja Urpolan keinonurmen lämmitettävälle ajalle kohdistuville vuoroille esitetyt ja seurojen kanssa läpikäydyt korotukset näkyvät liitteestä. Hinnastossa on harjoittelu- ja otteluhinnat myös muiden, kuin mikkeliläisten urheiluseurojen käyttöön. Näillä hinnoilla ei ole taloudellisesti juurikaan merkitystä, sillä muille kuin liikuntaseuroille ei vuoroja tahdo riittää. Liikuntapalvelut esittää kuitenkin korotukset muidenkin mahdollisten käyttäjien maksuihin. Kenttien osalta uusien hintojen esitetään astuvan voimaan lähtien. Hänninkentän yleisöluistelun muuttamista maksulliseksi liikuntapalvelut ei näe tärkoituksenmukaisena. Lipunmyyntiä varten ja valvonnan lisäämiseksi liikuntapalvelujen tulisi palkata lisähenkilökuntaa, mikä vähentäisi oleellisesti lipputuloista saatavaa hyötyä. Lisäksi Hänninkenttä on leutoina talvina usein ainoa paikka, missä voi luistella, mikä lisää maksuttoman yleisöluisteluvuoron tarvetta. Liikuntapalvelut esittää, että yleisöluistelu säilytetään maksuttomana. Lautakunta ohjasi liikuntapalvelut määrittämään myös ensilumen ladun käyttömaksuja uudelleen. Tällä hetkellä kertalippu ladulle maksaa 6 euroa ja kausikortti 70 euroa. Ensilumen ladusta on muutamassa vuodessa muodostunut varsin suosittu ja tarpeellinen liikuntapaikka. Jo latua perustettaessa lautakunnassa päätettiin, että iso osa ladun kustannuksista tulee saada takaisin käyttömaksuina. Leutoina talvina, kun ensilumen latu on pitkään ainoa paikka hiihtää, käyttökustannukset saatetaan saada takaisin käyttömaksuina liki täysimääräisesti, mikäli esimerkiksi lunta suojaavaa purua ei ole tarvinnut uusia ja lumentekokalustolle ei ole tapahtunut esimerkiksi jäätymisestä johtuvia rikkoontumisia.pakkastalvina kustannuksista saatetaan vastaavasti saada tuloina takaisin vain murto-osa. Ladun käyttömaksut on pidetty kolme vuotta samoina. Liikuntapalvelut esittää, että kertalipun hinta nostetaan 7,50 euroon ja kausikortin hinta 80 euroon. Lisäksi esitetään, että alle 10-vuotiaat voivat hiihtää saattajan mukana ilmaiseksi. Tämä tukee hiihtämisen opettelua talvina, jolloin lunta ei muualla ole. Myös ensilumen ladulla mahdollisesti järjestettäville hiihtokilpailuille (poislukien mikkeliläisten koulujen oppilaille järjestetyt ja muut mahdolliset hiihdon opettelua tukevat epäviralliset kilpailut) tulee määrittää hinta. Kilpailuja varten liikuntapalvelut joutuu lisäämään toimenpiteitä, kalustoa ja henkilökuntaa ladulla ja latu joudutaan sulkemaan muulta käytöltä, myös kausikortin ostaneilta. Kilpailut tulisivatkin

13 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) olla tiedossa jo latua syksyllä avattaessa. Luonnonlumella järjestettävistä hiihtokilpailuista peritään tällä hetkellä pieni 100:n euron maksu. Viime vuosien leutoina talvina hiihtokilpailujen järjestämismahdollisuutta ensilumen ladulla on kyselty myös ulkopaikkakunnilta. Liikuntapalvelut esittää, että ensilumen ladulla järjestettävistä hiihtokilpailuista peritään 400:n euron perusmaksu lisättynä kertalipun hinnalla jokaista kilpailijaa kohden. Ensilumen ladun osalta uusien hintojen esitetään astuvan voimaan ladun avauksesta syksyllä 2015 lähtien. Liikuntapalvelut on hankkinut liikuntaseurojen kanssa käymiensä neuvottelujen perusteella ajanottolaitteiston, jota voidaan käyttää muun muassa Mikkeli Maratonilla, Savonia-hiihdossa sekä Luonteri-pyöräilyssä. Liikuntapalvelut esittää, että ajanottolaitteiston vuokrahinnaksi aseteaan mikkeliläisille seuroille 500 /tapahtuma ja ulkopaikkakuntalaisille vuokraajille /tapahtuma. Aiemmin seurat ovat joutuneet maksamaan ajanottolaitteistoa vuokraaville yrityksille jopa tuhansia euroja vuokraa. Ajanottolaitteiston vuokrahinnan esitetään astuvan voimaan välittömästi. Kuten joulukuun lähetekeskustelussa todettiin, liikunta- ja nuorisopalvelut on voinut vuonna 2014 voimaan tulleiden käyttömaksujen perusteella korottaa tuloennustetta tuntuvasti. Näin ollen hinnankorotuksiin kautta linjan ei nähdä tarvetta. Nyt valmistellut hinnanmuutokset ja -korotukset on kohdennettu lautakunnassa käydyn lähetekeskustelun mukaisesti. Nyt esitetyillä korotuksilla arvioidaan kerättävän euron tulot vuonna Toimenpiteillä ei aivan tulla yltämään talouspalveluiden liikuntapalveluilta edellyttämään euron lisätuloon, mutta liikuntapalvelut pitää nostoa kuitenkin riittävänä, koska tulot ovat kertyneet viime vuosina suunnitellusti ja joidenkin kohteiden osalta jopa talousrviossa arvioitua paremmin. Liikunta- ja nuorisojohtaja: Lautakunta hyväksyy liikuntaja nuorisopalveluiden esityksen vuoden 2015 liikunta- ja nuorisotilojen käyttömaksujen korotukseksi. Ehdotus Esittelijä: Virpi Siekkinen, sivistystoimenjohtaja Lautakunta hyväksyy liikunta- ja nuorisopalveluiden esityksen vuoden 2015 liikunta- ja nuorisotilojen käyttömaksujen korotukseksi.

14 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) Sivistystoimenjohtajan muutettu päätösehdotus: Lautakunta hyväksyy liikunta- ja nuorisopalveluiden esityksen vuoden 2015 liikunta- ja nuorisotilojen käyttömaksujen korotukseksi lisäyksellä liitteeseen Yritysten liikuntatapahtumat 60 (esitys uudeksi hinnaksi). Päätös Hyväksyttiin. Tiedoksi Liikunta- ja nuorisojohtaja

15 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) 23 Talousarvion toteutumisen seuranta MliDno Valmistelija / lisätiedot: Paula Sihvonen Paula.Sihvonen@mikkeli.fi Liitteet 1 Seuranta pdf Talousarvion 2015 (Kvalt ) mukaan maaliskuun lopun toteutuman perusteella tehtävän seurannan yhteydessä raportoidaan keskeisimmät strategiset toimenpiteet, strategisten kehittämisohjelmien toteutuminen (Asukkaiden hyvinvointi, Elinkeinojen hyvinvointi ja Ympäristön hyvinvointi), kaupungin elinvoimaisuuden edistämiseksi tehdyt toimenpiteet, henkilöstön määrän kehitys sekä talouden toteutuminen ja toiminnalliset muutokset, jotka ovat jo tiedossa. Talousraportoinnin 3/2015 tavoitteena on arvioida kuluvan vuoden talousarvion toteutumisennustetta sekä sopia tarvittaessa mahdollisista lisätoimenpiteistä talousarvion toteuttamiseksi. Seurannan toimenpiteet ovat: toimielinten ennusteiden tekeminen johdon analyysit tiliryhmittäin sekä johdon arvio toimenpiteistä talouden tasapainossa pitämiselle, ennuste vuoden lopun tilanteesta sitovien määrärahojen osalta, selvitys ylityksistä annetaan johdon analyysissä tasapainoisen kasvun ja talouden ohjelman toteutumisen arvioiminen Lautakunnan alaisen toiminnan talouden maaliskuun lopun toteutuma, raportti sekä johdon ennuste jaetaan kokouksessa. Ehdotus Esittelijä: Virpi Siekkinen, sivistystoimenjohtaja Merkitään tiedoksi. Päätös Merkittiin.

16 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) Muutoksenhakukielto 17, 18, 19, 20, 23 Muutoksenhakukielto Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

17 Mikkeli Pöytäkirja 3/ (17) Oikaisuvaatimus 21, 22 Oikaisuvaatimusohje Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: - se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä - kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on toimitettava Mikkelin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Mikkelin kaupunki Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta PL 206 (Maaherrankatu 9-11), MIKKELI

18 LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO KENTÄT Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Ottelut, kilpailut, /h Esitys uudeksi hinnaksi harjoitukset, /h Esitys uudeksi hinnaksi ottelut, kilpailut /h TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Harjoitukset, /h Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 17,00 27,00 20,00 30,00 A-juniorit ja nuoremmat 9,00 12,00 12,00 15,00 Muut Mikkelissä toimivat seurat, yhteisöt ja oppilaitokset Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat 35,00 35,00 40,00 40,00 Oppilaitokset 35,00 35,00 40,00 40,00 Muut mikkeliläiset rekisteröidyt seurat 35,00 35,00 40,00 40,00 Erityisryhmät 35,00 35,00 40,00 40,00 Muut käyttäjät Yksityiset ja työyhteisöt 65,00 65,00 75,00 75,00 Urheiluliittojen järjestämät tapahtumat 35,00 35,00 40,00 40,00 Kaupungin peruskoulut ja lukiot 9,00 12,00 12,00 15,00

19 LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Urpolan, Hänninkentän ja Kalevankankaan ja Haukivuoren tekonurmi, kesäkausi Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % KESÄKAUSI Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Harjoitukset, /h Ottelut, kilpailut, /h Esitys uudeksi hinnaksi harjoitukset /h Aikuiset 27,00 15,00 A-juniorit ja nuoremmat 12,00 5,00 Muut Mikkelissä toimivat seurat, yhteisöt ja oppilaitokset Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat 10,00 30,00 15,00 Oppilaitokset 5,00 20,00 10,00 Muut mikkeliläiset rekisteröidyt seurat 10,00 30,00 15,00 Erityisryhmät 20,00 15,00 Muut käyttäjät Yksityiset ja työyhteisöt 35,00 40,00 40,00 Urheiluliittojen järjestämät tapahtumat 10,00 30,00 15,00 Kaupungin peruskoulut ja lukiot 12,00 Esitys uudeksi hinnaksi ottelut, kilpailut /h otteluhintoihin ei korotuksia

20 LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Nurmikentät Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Harjoitukset, /h Ottelut, kilpailut, /h Esitys uudeksi hinnaksi harjoitukset, /h Esitys uudeksi hinnaksi ottelut, kilpailut, /h Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 27,00 15,00 otteluhintoihin ei korotuksia A-juniorit ja nuoremmat 12,00 5,00 Muut Mikkelissä toimivat seurat, yhteisöt ja oppilaitokset Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat 35,00 35,00 40,00 40,00 Oppilaitokset (ei peruskoulut ja lukiot) 35,00 35,00 40,00 40,00 Muut mikkeliläiset rekisteröidyt seurat 35,00 35,00 40,00 40,00 Erityisryhmät 35,00 15,00 40,00 Muut käyttäjät Yksityiset ja työyhteisöt 65,00 65,00 75,00 75,00 Urheiluliittojen järjestämät tapahtumat 35,00 35,00 40,00 40,00 Sokkalantien nurmikentälle samat hinnat kuin muillekin nurmikentille, ei puolikkaan kentän hintaa.

21 LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Urheilupuisto Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Esitys uudeksi /h hinnaksi /h Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat, koulut ja yksityiset Jalkapallo-ottelut 65,00 75,00 Yleisurheilukilpailut, 10-ottelut tms. 40,00 50,00 Leirit, muut liikuntatapahtumat 20,00 25,00 Kaupungin peruskoulujen ja lukioiden järjestämät kilpailut (alv. 0 %) 50,00 /tilaisuus ei peritä Muut Mikkelissä toimivat yhteisöt, oppilaitokset, yritykset Oppilaitokset 60,00 /tilaisuus 50,00 Hippokisat 100,00 /tilaisuus 50,00 Yritysten liikuntatapahtumat 40,00 60,00 Konsertit ja muut tapahtumat hinnoitellaan erikseen.

22 LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Tenniskentät ja Rantakylän salibandykenttä, vakiovuorot Alv. 10 % sisältyy hintoihin, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Harjoitukset, /h Ottelut, kilpailut, /h Esitys uudeksi hinnaksi harjoitukset /h Esitys uudeksi hinnaksi ottelut /h Mikkeliläiset rekisterisöidyt urheiluseurat 10,00 10,00 10,00 Muut Mikkelissä toimivat seurat, yhteisöt ja oppilaitokset (ei peruskoulut ja lukiot) 12,00 12,00 15,00 15,00 Yksityiset ja yhteisöt 15,00 15,00 20,00 20,00

23 LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO MAAPOHJAHALLI, JÄÄHALLIT, RAVIRADAN SAUNATILAT Maapohjahalli Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Harjoitukset, ottelut ja turnaukset, /h Esitys uudeksi hinnaksi Mikkelissä rekisteröidyt seurat, työyhteisöt, yksityiset ja oppilaitokset (ei peruskoulut ja lukiot) Aikuiset 27,00 30,00 Juniorit 12,00 15,00 Oppilaitokset 30,00 35,00 Muut ulkopuoliset seurat, työ-yhteisöt ja yksityiset, liitot ja piirit 80,00 85,00

24 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2015, ulkoiset ja sisäiset erät TULOSLASKELMA JA TP 2014 TA Maaliskuu Maaliskuu Johdon ennuste Johdon ennuste / Johdon ennuste / Käyttö % Muutos % '14/15 TOTEUTUMISENNUSTE 20 yhteensä TA 2015 TP Toimintatuotot Myyntituotot ,0 % 89,7 % 18,95 0, Maksutuotot Tuet ja avustukset ,7 % 130,4 % 42,90 0, Muut toimintatuotot ,6 % 106,7 % 16,98 0, Toimintatuotot yhteen ,3 % 108,3 % 22,82 0, Valmistus omaan käyttö ,0 % 0,0 % Toimintakulut Henkilöstömenot ,9 % 108,3 % 20,33 0, Palkat ja palkkiot ,9 % 107,7 % 21,97 0, Henkilöstösivukulut ,6 % 110,3 % 15,35 0, Eläkekulut ,7 % 106,4 % 13,91 0, Muut henkilöstösivuku ,5 % 136,2 % 22,93 0, Palvelujen ostot ,6 % 110,3 % 17,34 0, josta ulkoiset ,7 % 114,1 % 21,41 0, josta sisäiset ,0 % 96,5 % 0,00 0, Aineet, tarvikkeet ja tav ,0 % 100,5 % 31,09 0, Avustukset ,0 % 98,1 % 22,60 0, Muut toimintakulut ,1 % 99,4 % 25,70 0, Toimintakulut yhteensä ,8 % 103,8 % 22,59 0, Toimintakate ,9 % 103,1 % 22,55 0, Jäljellä

25 NETTOENNUSTE TP 2014 TA 2015 Tot Tot.2015 Johdon ennuste Johdon enn./ TA 2015 Toimintatuotot + omav Toimintakulut Toimintakate HENKILÖSTÖMENOJEN KA Toteuma 3/2014 Toteuma 3/2015 Tot. kasvu Euroina Tot.kasvu % 14/15 TA 2015 Kasvu % Henkilöstömenot ,29 % 106,37 % Palkat ja palkkiot ,70 % 105,68 % Henkilöstösivukulut ,86 % 108,53 % Eläkekulut ,33 % 104,70 % Muut henkilöstösivuk ,94 % 134,25 % PALVELUJEN OSTOT, KASV Toteuma 3/2013 Toteuma 3/2014 Tot. kasvu Euroina Tot.kasvu % TA 2015 Kasvu % Palvelujen ostot ,80 % 109,62 % josta ulkoiset ,07 % 113,24 % josta sisäiset ,00 % 96,48 %

26 KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTALAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUTUMINEN, SEURANTARAPORTTI Myyntituottojen kehitys ja ennuste Toteutuu talousarvion mukaisesti. Maksutuottojen kehitys ja ennuste Toteutuu talousarvion mukaisesti. Tuet ja avustukset kehitys ja ennuste Kulttuuripalvelut Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kulttuuripalveluille euroa Kulttuurisäpinää senioreille Etelä-Savossa hankkeelle. Hanke toteutetaan Museot Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt museotoimelle euroa Kokoelmat kuntoon ja käyttöön hankkeeseen, jossa palkataan kaksi määräaikaista konservaattoria kartoittamaan museoiden kokoelmien tilanne. Tästä avustuksesta noin puolet (7 000 euroa) käytetään vuonna 2015 ja loput vuonna Kirjastot Kirjastot saavat budjetoitua enemmän harkinnanvaraista valtionavustusta. Avustustuotot ylittyvät noin eurolla, mikä johtuu siitä, että Mikkelin kirjasto hallinnoi valtakunnallista Kohakirjastojärjestelmähanketta. Hankerahat käytetään projektihenkilöstön palkkaamiseen. Liikunta- ja nuorisopalvelut Etsivään nuorisotyöhön tullaan saamaan euron valtionavustus kuuden työntekijän palkkaamiseen aiemman viiden sijaan, avustuksessa nousua viime vuosiin euroa. Nuorten tieto- ja neuvontapalveluihin saadaan euron valtionapu. Maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla toimintaan eli Kaikki Liikkumaan! hankkeeseen saatiin euroa. Orkesteri Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksia on saatu alueelliseen ja valtakunnalliseen toimintaan euroa, Etelä-Korean ja Kiinan-kiertueeseen euroa sekä työllisyyttä edistävään hankkeeseen (markkinointihanke, tuottajan palkkaaminen) kahdelle vuodelle yhteensä euroa, josta kuluvalle vuodelle kohdistuu euroa. Lisäksi maakuntaliitoilta (Etelä-Savo, Etelä-Karjala) on tulossa Saimaa Sinfonietta -kehittämishankkeeseen arviolta euroa. Avustusten yhteismäärä ylittää budjetin merkittävästi, mutta niihin kohdistuu vastaava määrä menoja. Muut toimintatuotot kehitys ja ennuste Orkesteri Alkuvuoden myynnin perusteella ennustetaan jäätävän lipunmyyntitavoitteesta noin Muut tulosalueet: toteutuu talousarvion mukaisesti. Henkilöstömenojen kehitys ja ennuste Kirjastot Henkilöstömenot tulevat ylittymään noin eurolla johtuen saaduista valtionavustuksista (Kohahanke). Ylityksellä ei ole vaikutusta katteeseen, koska ne rahoitetaan hankerahoituksella.

27 Orkesteri Henkilöstömenot ylittynevät n euroa nuotistonhoitaja-tuottajan palkkaamisen vuoksi, rahoitus tähän tulee OKM:n avustuksella. Alkuvuodesta on ollut poikkeuksellisen paljon sijaisuustarpeita (konserttitoiminnan luonteen takia sijaisia on pakko käyttää), mikä aiheuttaa ylityspainetta. Muut tulosalueet: toteutuu talousarvion mukaisesti. Palveluiden ostojen kehitys ja ennuste Orkesteri Palvelujen oston ennustetaan ylittyvän reilulla eurolla budjetoitua suurempana toteutuneiden avustusten mahdollistaman toiminnan volyymin kasvun vuoksi. Muut tulosalueet: toteutuu talousarvion mukaisesti. Aineiden tarvikkeiden ja tavaroiden kehitys ja ennuste. Toteutuu talousarvion mukaisesti. Avustusten kehitys ja ennuste Toteutuu talousarvion mukaisesti. Muiden kulujen kehitys ja ennuste Orkesteri Ennakoidaan muutaman tuhannen ylitystä toiminnan volyymin kasvun vuoksi (ks. avustukset & palveluiden ostot) Muut tulosalueet: toteutuu talousarvion mukaisesti. Johdon toimenpiteet Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan toimintatulojen arvioidaan ylittyvän n euroa ja toimintamenojen ylittyvän n euroa. Maaliskuun seurannan perusteella toimintakatteen arvioidaan muodostuvan n euroa paremmaksi kuin talousarviossa. Strategian toteutuminen Liikunta- ja nuorisopalvelut: - etsivään nuorisotyöhön palkataan saadun suuremman valtionavun myötä kuudes määräaikainen työntekijä, jolloin nuorille tarjottava palvelu paranee ja esimerkiksi tapaamisaikoja voitaneen tarjota aiempaa jouhevammin. - etsivän nuorisotyön ja ESEDUn välistä yhteistyötä tiivistetään, jotta päästäisiin aiempaa paremmin kiinni nuoren tilanteeseen ennen kuin oppilaitoksesta eroaminen tai erottaminen tapahtuu. - Liikunnanohjaajan toimi on perustettu ja täytetty (muutettiin liikuntasihteerin toimesta), kaupungin tarjoamaa liikunnanohjausta (matalan kynnyksen ja soveltavan liikunnan ryhmiä) suunnitellaan parhaillaan ja päästään jo syksyllä hivenen laajentamaan. - Olosuhdepuolella sekä Naisvuoren uimahallin että Urheilupuiston pukuhuone- ja katsomorakennuksen kunnostuksen suunnittelu aloitettu yhdessä teknisen toimen kanssa. Anttolan yhtenäiskoulun pihan rakentaminen paremmin vapaa-ajan liikuntaan motivoivaksi on etenemässä. Uusi frisbeegolfrata, jolla voidaan järjestää kansallisia kilpailujakin, rakentuu Pursialaan. Radan ylläpidosta sovitaan frisbeegolfyhdistyksen kanssa. - Ulkoilureittien valaisimien vaihto EU-direktiivin mukaisiin vähemmän kuluttaviin valoihin on suunnitteilla. Hanke kytketty teknisen toimen ja ESE:n toteuttamaan laajempaa katuvalojen uusimisen suunnitelmaan,

28 joka toteutetaan kahdessa vaiheessa. Valaistuksen uusiminen ulkoilureiteillä ja muutamilla muilla liikuntapaikoilla toteutetaan hankkeen ensimmäisessä vaiheessa. Museot: - Tavoitteena on museotoimen vuosittaisen kävijämäärän palauttaminen vähintään sille tasolle, jolla se oli ennen Päämajamuseon remonttia. Kaikki museotoimen kohteet ovat avoinna suunnitellulla tavalla. - Museotoimi järjestää seitsemän vaihtuvaa näyttelyä vuonna Taidemuseon kesänäyttelynä on Hullu luovuus, jossa esitellään nyrjähtänyttä suomalaista sarjakuvahuumoria. Yleiset kulttuuripalvelut: - Hankerahoitus Opetus- ja kulttuuriministeriön Taiteen ja kulttuurin kehittämis- ja kokeilutoiminta sekä erityistehtävät kunnissa ja alueilla rahoista on myönnetty yleisille kulttuuripalveluille hankerahaa kulttuurisäpinää senioreille Etelä-Savossa hankkeeseen euroa. Hankkeen tavoite on luoda Etelä-Savoon ikäihmisten kulttuuripalveluiden tuottamismalli. Tavoite on myös edistää ja lisätä eri toimijoiden yhteistyötä ja luoda hallinnonalojen välille uusia kumppanuuksia. Seudullinen tuottamismalli yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa kehittää alati muuttuvassa kuntarakenteessa asukkaille entistä parempia kulttuuripalveluita. Näin ikäihmisten kulttuurin tuntemus ja osallisuus lisääntyvät Etelä-Savon alueella ja saadaan tuettua ikäihmisten hyvinvointia kulttuurin avulla. Mallista tehdään pysyvä toimintamalli Etelä-Savon alueella. Hankkeen aikana testataan ja luodaan taiteen ja kulttuurin keinoin mallia. Eri toimijoiden kanssa yhdessä etsien ja ideoiden etsitään ratkaisumallia siihen, miten ikäihmisten kulttuuripalvelut olisivat entistä monipuolisemmat Etelä- Savon alueella. Näin löydetään seudulle toimintamalli, jossa voidaan laittaa yhteen kaikki kulttuurin hyvät ominaisuudet, kuten terveysvaikutukset, yhteisöllisyys, taiteilijoiden työllistäminen ja kylien elävöittäminen. Mukana hankkeessa ovat Mikkeli, Mäntyharju, Puumala, Pieksämäki ja Kangasniemi. - Lupaus 2016 : Pilotoitu Lyseon kokeiluryhmälle K9- kulttuurikortti mobiiliversioksi. Yleiset kulttuuripalvelut on mukana kehittämässä avustusten sähköistä hakua. On kehitetty tiedotusta- ja markkinointia (mm. hyödennetty sähköisiä infotauluja ja sosiaalista mediaa). - Tapahtumia kevään aikana: Suomi 100v. juhlavuoden valmistelua. Mikkelin syntymäpäivän , juhlaviikonlopun suunnittelussa ja toteutuksessa mukana Saimaa Blues Festivaalin sairaalakonsertti ja työpaja Kansallisen veteraanipäivän juhlavalmistelu. DOKKINO - Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma Kinolinnassa ja Ristiinan Setäläsalissa, suunnattiin luokkalaisille ja yläkoululaisille, näytöksiä yhteensä 7. Maltti & Valtti show Vanhalla Sotkulla. Yhteistyössä Liikenneturva Mikkeli, MLL:n Mikkelin yhdistys, Itä-Suomen poliisilaitos Polkupyörä Etappi ja Etelä-Savon Tanssiopiston nuorten tanssijoiden talkooryhmä. Taidevitriini kauppakeskus Stellan alakerrassa kevään 2015: Jukka Salo Tuomas Lauriala Seppo Väänänen Raija Marttinen Hanna Vahvaselkä Ikäihmisten Kulttuurivierailut (kaupungin omat ikäihmisten palveluyksiköt) Suomenniemen palvelukeskus Metsätähti, Aira Ihalainen, osallistujia Haukivuoren palvelukeskus, Jendrek Prusak, osallistujia Ristiinan palvelukeskus Vaarinsaari, Leena Pyylampi, osallistujia Vuolingonhovin palvelukeskus, teatteriryhmä Virtapiiri, osallistujia KULTTUURIPOLKU (koulujen oppilaille) Kevät:

29 8.luokkalaiset Mikkelin valokuvakeskuksessa: aiheena mediakasvatus (tekijänoikeudet, yksityisyyden suoja). 31 vierailua, 178 oppilasryhmätyötä, joista muodostui Valokuvakeskuksen studioon mittava installaatio. Kävijöitä 575 nuorta, 31 opettajaa ja 4 koulunkäyntiavustajaa. 8.luokkalaiset Mikkelin taidemuseossa: Kalle Hamm, Vieraalla maalla näyttelyyn tutustuminen ja työpaja. Ensimmäisellä vierailuviikolla museossa myös tanssitaidetta. 30 vierailua, Kävijöitä 575 nuorta, 35 aikuista. 2. luokkalaiset Kenkäverossa, Taito Itä-Suomi ry:n oppaat kertoivat Kenkäveron historiasta ja ohjasivat työpajan, jossa valmistettiin heijastava reppukoru. 23 tilaisuutta, 577 lasta. Webropol-palaute 17 vastausta. 3.luokkalaiset Mikkelin teatterissa katsomassa Lyhyt oppimäärä savolaisuudesta, 2 näytöstä, 2 taiteilijatapaamista. 6.luokkalaisten MyFilm-työpajat 13 kpl, Osallistujat 278 lasta, 15 aikuista. Oppimateriaalikeskukseen hankittiin tanssin ja luovan liikkeen opetuksen tueksi Liikelaatikko KULTTUURIKAMELI (päivähoidon lapsille) Kevät: Musiikkileikkituokiot tammi-helmikuussa alle 6-vuotiaille. Laulaja, lauluntekijä Aira Ihalainen kiertää laulattamassa ja leikittämässä lapsia. Suuret Seikkailijat -konserttisarja Trubaduuri, laulaja-pianisti Leena Pyylampi tarjoaa lapsille musiikillista iloa, läheisyyttä ja leikkiä. Konsertit järjestetään Haukivuorella, Ristiinassa, Rantakylässä, Peitsarissa, Moisiossa, Vuoropäiväkoti Vilttihatussa ja Päiväkoti Röllissä. Ihme ja kumma -kiertue maalis-huhtikuussa esikoululaisille. Taideteos ja kuvataiteilija Kirsimaria E. Törönen-Ripatti vierailevat jokaisessa ryhmässä. Tanssityöpajat maaliskuussa ja syksyn aikana 4-5 -vuotiaille Etelä-Savon tanssiopistolla. Tanssipajoja on tarjolla 10 keväällä ja 10 syksyllä. Niihin otetaan ryhmiä ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpajoissa tutustutaan tanssin perusteisiin leikinomaisesti. Varhaiskasvatuksen lainattavissa on 11 nukketeatterimatkalaukkua. Lainaus tapahtuu Mikkelin pääkirjaston kautta ja laukkuja voi tarkastella aineistotietokannan kautta. Tasapainoisen kasvun ja talouden ohjelman toteutuminen Kirjastopalveluille osoitettu kuluvalle vuodelle euron säästötavoite, jota toteutetaan toimintaa edelleen tehostamalla. Muille tulosalueille ei ole osoitettu vuodelle 2015 talouden tasapainottamistoimenpiteitä.

Mikkelin kaupungin virastotalo, lounashuone

Mikkelin kaupungin virastotalo, lounashuone Mikkeli Kokouskutsu 1 (14) Aika 21.04.2015, klo 17:00 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo, lounashuone Käsiteltävät asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 26.04.2017, klo 16:59-18:01 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

ennuste / Käyttö % '14/15 TOTEUTUMISENNUSTE 2014 yhteensä TA 2015 TP

ennuste / Käyttö % '14/15 TOTEUTUMISENNUSTE 2014 yhteensä TA 2015 TP Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 9/ 2015, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon ennuste Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2014 TA Syyskuu Syyskuu ennuste / ennuste

Lisätiedot

ennuste / Käyttö % '14/15 TOTEUTUMISENNUSTE 2014 yhteensä TA 2015 TP

ennuste / Käyttö % '14/15 TOTEUTUMISENNUSTE 2014 yhteensä TA 2015 TP Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 10/ 2015, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon ennuste Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2014 TA Lokakuu Lokakuu ennuste / ennuste

Lisätiedot

Johdon ennuste. Johdon ennuste / Laskennal. ennuste. Laskenn. Enn. - TA. Johdon ennuste. Laskennal. ennuste. Toteutunut kasvu % TA 2015 Kasvu %

Johdon ennuste. Johdon ennuste / Laskennal. ennuste. Laskenn. Enn. - TA. Johdon ennuste. Laskennal. ennuste. Toteutunut kasvu % TA 2015 Kasvu % MIKKELIN KAUPUNKI, Laskennallinen ja johdon 1-8/ 2015, ulkoiset ja sisäiset erät Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta TULOSLASKELMA JA TP TA Elokuun toteuma Elokuun toteuma Laskennal. / / Muutos

Lisätiedot

ennuste / Käyttö % '14/15 TOTEUTUMISENNUSTE 2014 yhteensä TA 2015 TP

ennuste / Käyttö % '14/15 TOTEUTUMISENNUSTE 2014 yhteensä TA 2015 TP Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 11/ 2015, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon ennuste Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2014 TA Marraskuu Marraskuu ennuste

Lisätiedot

Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Huhtikuu Huhtikuu Johdon ennuste /

Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Huhtikuu Huhtikuu Johdon ennuste / Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 4/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon ennuste Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Huhtikuu Huhtikuu Johdon ennuste / ennuste

Lisätiedot

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Liite 1 32

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Liite 1 32 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta 26.4.2017 Liite 1 32 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Maaliskuu

Lisätiedot

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta , liite 1

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta , liite 1 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 5/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Toukokuu Toukokuu ennuste ennuste / ennuste / Käyttö % Muutos % '15/16

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 6/ ( 9) Etelä- Savon pelastuslautakunta

Mikkeli Pöytäkirja 6/ ( 9) Etelä- Savon pelastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 6/2018 1 ( 9) Aika 20.09.2018, klo 17:00-18:00 Paikka TUMA, Sammonkatu 12 Mikkeli Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan tarkastus 18 Ei julkinen

Lisätiedot

9 Käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynti, Pelastuslaitos

9 Käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynti, Pelastuslaitos Mikkeli Pöytäkirja 2/2015 1 (9) Etelä-Savon pelastuslautakunta 03.06.2015 Aika 03.06.2015, klo 14:00-14:40 Paikka Juva Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 8 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma Mäntyharju Pöytäkirja 3/2018 1 (11) Aika 20.03.2018, klo 18:01-18:36 Paikka Kunnantalo, Kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 %

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Liikuntapalveluiden hinnasto Kentät Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Aikuiset 17,00 27,00 A-juniorit ja nuoremmat 9,00 12,00 Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat

Lisätiedot

27 Kokousaikataulut ajalle 1.8.2015-31.1.2016. 28 Kirjastolle vuodelle 2015 osoitetun investointimäärärahan siirtäminen käyttötalouteen

27 Kokousaikataulut ajalle 1.8.2015-31.1.2016. 28 Kirjastolle vuodelle 2015 osoitetun investointimäärärahan siirtäminen käyttötalouteen Mikkeli Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Aika 20.05.2015, klo 17:00-17:33 Paikka Mikkelin Teatteri, Savilahdenkatu 11 Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 %

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Ulkoliikuntapaikat (kentät, ladut) Hänninkenttä, kesäkausi Harjoitukset Aikuiset

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 4/ ( 16) Ristiinan aluejohtokunta

Mikkeli Pöytäkirja 4/ ( 16) Ristiinan aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2018 1 ( 16) Aika 05.09.2018, klo 17:00-18:04 Paikka Metsä linna, Kitereentie 13, Ristiina Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan

Lisätiedot

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (12) Aika 04.06.2018, klo 17:47-20:51 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 05.10.2017, klo 17:00-18:33 Paikka Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

3 Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

3 Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 16.02.2017, klo 16:30-17:50 Paikka Lounashuone, kaupungin virastotalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus ja laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta 25.4.2018 Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/2018, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2017

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 1/ (10) Suomenniemen aluejohtokunta Aika , klo 18:10-18:59. kahvila-ravintola Salmenranta

Mikkeli Pöytäkirja 1/ (10) Suomenniemen aluejohtokunta Aika , klo 18:10-18:59. kahvila-ravintola Salmenranta Mikkeli Pöytäkirja 1/2016 1 (10) Aika 12.01.2016, klo 18:10-18:59 Paikka kahvila-ravintola Salmenranta Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Mikkelin kaupungintalo, 2. kerros, lautakuntien kokoushuone (käynti sisäpihan puolelta)

Mikkelin kaupungintalo, 2. kerros, lautakuntien kokoushuone (käynti sisäpihan puolelta) Mikkeli Pöytäkirja 1/2016 1 (15) Aika 27.01.2016, klo 17:02-17:52 Paikka Mikkelin kaupungintalo, 2. kerros, lautakuntien kokoushuone (käynti sisäpihan puolelta) Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 12.11.2018, klo 16:05-17:36 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 37 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT Liikunta- ja nuorisopalvelut LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % KENTÄT NURMIKENTÄT Aikuiset A-jun ja nuoremmat

Lisätiedot

48 Kalevankankaan koulun oppilaskunnan ja henkilökunnan vetoomus kirjastopalvelujen säilymisestä

48 Kalevankankaan koulun oppilaskunnan ja henkilökunnan vetoomus kirjastopalvelujen säilymisestä Mikkeli Pöytäkirja 6/2016 1 (18) Aika 15.06.2016, klo 16:59-17:33 Paikka Kaupungin virastotalon lounashuone Käsitellyt asiat 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 46 Pöytäkirjan tarkastus 47 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

21 Asukkaiden kuulemistilaisuudet aluejohtokuntiin ja kylien neuvottelukuntiin valittavaksi esitettävistä jäsenistä kaudelle , Anttolan ajk

21 Asukkaiden kuulemistilaisuudet aluejohtokuntiin ja kylien neuvottelukuntiin valittavaksi esitettävistä jäsenistä kaudelle , Anttolan ajk Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 25.04.2017, klo 18:00-18:50 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31 Käsitellyt asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan tarkastus 21 Asukkaiden

Lisätiedot

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT Liikunta- ja nuorisopalvelut LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % KENTÄT NURMIKENTÄT A-jun ja nuoremmat ½ kenttä

Lisätiedot

Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 %

Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Liikuntapalvelut Kentät Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Aikuiset 17,00 27,00 A-juniorit ja nuoremmat 9,00 12,00 Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat 35,00 35,00

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (5) Sivistyslautakunta, 63, 01.06.2017 Sivistyslautakunta, 113, 13.12.2017 Sivistyslautakunta, 15, 21.02.2018 15 Sivistystoimialan viranhaltijoiden hallintosäännössä

Lisätiedot

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 11.01.2017, klo 16:01-18:58 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v.

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 22.01.2019, klo 18:07-19:27 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 19.01.2017, klo 17:59-19:33 Paikka Otanmäen urheilutalo, Rullaajantie 4, Otanmäki Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Maaliskuu Maaliskuu ennuste ennuste / ennuste / Käyttö % Muutos

Lisätiedot

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (17) Aika 23.05.2017, klo 18:07-21:09 Paikka Vuolijoen koulu, Ouluntie 2 Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Työllisyysvarojen

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 63

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 63 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta 13.6.2018 Liite 1 63 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 5/2018, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2017

Lisätiedot

29 Kiesilän Erä ry, laavun (grillikatoksen) rakentaminen. kohdeavustus. 32 Kohdeavustus, KäenJälki ry, rantakalaillan järjestäminen

29 Kiesilän Erä ry, laavun (grillikatoksen) rakentaminen. kohdeavustus. 32 Kohdeavustus, KäenJälki ry, rantakalaillan järjestäminen Mikkeli Pöytäkirja 4/2016 1 (10) Aika 14.06.2016, klo 18:00-19:40 Paikka kahvila-ravintola Salmenranta Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan tarkastus 28 Suomenniemen

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Aika 23.03.2016, klo 16:30-16:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Laskujen

Lisätiedot

16 Mikkelin kaupungin strategiatyö - aluejohtokuntien strategiapajan yhteenveto

16 Mikkelin kaupungin strategiatyö - aluejohtokuntien strategiapajan yhteenveto Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (17) Aika 18.10.2017, klo 17:32-18:35 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen avaus 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa.

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa. Puumala Ote pöytäkirjasta 4/2015 1 (5) 37 Kappalaisenkujan, Ruoritien ja Kalliomäentien perusparannus PuuDno-2015-317 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Savo-Karjalan Vesi-

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Rehtorin

Lisätiedot

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 104 Tekninen lautakunta 24.11.2016 AIKA 24.11.2016 klo 17:00-19:30 PAIKKA Kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 106 72 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 85

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 85 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta 13.12.217 Liite 1 85 URPOLAN LÄMMITETTÄVÄ TEKONURMI, TALVIKAUSI 1.6.218 alkaen Korotus vuositasolla Vaikutus v. 218 harjoitus ottelu Kaikki varaukset harjoitus ottelu

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO KENTÄT Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Harjoitukset, Ottelut, kilpailut, Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 20,00 30,00 A-juniorit ja nuoremmat

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 09.01.2019, klo 08:30-11:25 Paikka Kunnanhallituksen huone, Kunnanvirasto, Rautalampi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:55-17:26. Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2.

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:55-17:26. Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2. Mäntyharju Pöytäkirja 8/2017 1 (9) Aika 16.11.2017, klo 16:55-17:26 Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2 Käsitellyt asiat 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 51 Pöytäkirjan tarkastus 52 Rakennusvalvonnan

Lisätiedot

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna Mäntyharju Pöytäkirja 3/2017 1 (11) Aika 21.03.2017, klo 18:01-18:39 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Talousarvion

Lisätiedot

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 8) Aika 12.04.2018, klo 07:37-08:45 Paikka Käsitellyt asiat Jä rvenpä ä - talo, Terijoki kokoushuone, 2. kerros 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (10) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-18:49. Liikuntahalli Kisala.

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (10) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-18:49. Liikuntahalli Kisala. Mäntyharju Pöytäkirja 8/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 18:00-18:49 Paikka Liikuntahalli Kisala Käsitellyt asiat 67 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 68 Pöytäkirjan tarkastus 69 Elokuvateatteri

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja.

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja. Puumala Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (7) 30 Pirttimäen metsätien rakentaminen PuuDno-2015-255 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Pirttimäen metsätien kartat 2015.pdf

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta 30.11.2017 Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 10/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Lokakuu

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/ ( 12) Kajaanin Mamselli - liikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/ ( 12) Kajaanin Mamselli - liikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 ( 12) Aika, klo 13:03-16:06 Paikka Käsitellyt asiat Kainuun ammattiopisto, rak Oppi 4, ravintola Vimpeli, kabinetti, Opintie 3, 87100 Kajaani 21 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2019 1 ( 11) Aika 27.05.2019, klo 08:30-11:20 Paikka Nä sijä rvi Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastajat 34 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

45 Anttolan aluejohtokunnan talousarvioehdotus vuodelle 2016

45 Anttolan aluejohtokunnan talousarvioehdotus vuodelle 2016 Mikkeli Pöytäkirja 6/2015 1 (12) Aika 18.08.2015, klo 18:00-19:28 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31 Käsitellyt asiat 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 43 Pöytäkirjan tarkastus 44 Eläkeliiton

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 KOKOUSAIKA 14.11.2018 klo 9:00 15.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 2 LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 24/2016 1 (9) Aika 21.04.2016, klo 14:05-15:17 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 65

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 65 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta 29.11.2017 Liite 1 65 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 10/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Lokakuu

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 22 Vesi- ja jätevesimaksun sekä perusmaksun korottaminen alkaen

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 22 Vesi- ja jätevesimaksun sekä perusmaksun korottaminen alkaen Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Aika 28.11.2017, klo 16:30-17:16 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 18:00-19:45 Paikka Maaningan kunnantalo, Maaningantie 32 Saapuvilla olleet jäsenet Aarne Blom, puheenjohtaja Marko Huttunen

Lisätiedot

16 Talousarvion seuranta / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta

16 Talousarvion seuranta / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 24.05.2017, klo 16:56-17:10 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan tarkastus 16 Talousarvion

Lisätiedot

27 Kokousaikataulut ajalle 1.8.2015-31.1.2016. 28 Kirjastolle vuodelle 2015 osoitetun investointimäärärahan siirtäminen käyttötalouteen

27 Kokousaikataulut ajalle 1.8.2015-31.1.2016. 28 Kirjastolle vuodelle 2015 osoitetun investointimäärärahan siirtäminen käyttötalouteen Mikkeli Kokouskutsu 1 (11) Aika 20.05.2015, klo 17:00 Paikka Mikkelin Teatteri, Savilahdenkatu 11 Käsiteltävät asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 17:59-18:18 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 12/

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 12/ Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 77 Edustus: Kansalaisjärjestöjen Ihmisoikeussäätiön seminaari juhlasalissa 29.9.2015 HEL 2015-008885 T 00 04 03 Päätös Kaupunginjohtaja päätti, että Kansalaisjärjestöjen

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 11) Työllisyysjaosto

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 11) Työllisyysjaosto Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 ( 11) Aika 26.09.2018, klo 15:02-16:30 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016 Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 21.11.2017, klo 16:00-18:09 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaavoituspäällikkö Hankintapäätökset. Tarjoukset saatiin seuraavilta toimijoilta:

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaavoituspäällikkö Hankintapäätökset. Tarjoukset saatiin seuraavilta toimijoilta: Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) MliDno-2017-163 Nuijamiehen, Pursialan ja valtatie 15 melu- ja tärinäselvitys Mikkelin kaupunki on pyytänyt tarjousta Nuijamiehen, Pursialan ja Valtatie 15 melu-

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 2/2016 1 (10) Aika 25.02.2016, klo 14:04-14:54 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen taksat ovat tulleet voimaan Jätevedenpuhdistamolle vietävän lietteen hinta määräytyy seuraavasti:

Vesihuoltolaitoksen taksat ovat tulleet voimaan Jätevedenpuhdistamolle vietävän lietteen hinta määräytyy seuraavasti: Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 7 Vesihuoltolaitoksen taksamuutos; lietteen hinta HMKDno-2016-227 Valmistelija / lisätiedot: Pirkko-Liisa Vänttinen pirkko-liisa.vanttinen@hameenkyro.fi Vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Hallinto- ja kehittämiskeskus/opev Kehittämisjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Hallinto- ja kehittämiskeskus/opev Kehittämisjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 7 Saalem-Lähetys ry:lle myönnettävä lisäavustus perusopetuslain mukaiseen koululaisten iltapäivätoimintaan lukuvuoden 2016 2017 kevätlukukaudelle HEL 2016-005485 T 02

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta , liite 1

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta , liite 1 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta 19.10.2016 81, liite 1 KULTTUURI, NUORISO JA LIIKUNTALAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUTUMINEN, SEURANTARAPORTTI 1.1. 30.9.2016 Myyntituotot kehitys ja ennuste n lipunmyyntituotot

Lisätiedot

38 Viranhaltijoiden päätösluettelot ja toimielinten pöytäkirjat

38 Viranhaltijoiden päätösluettelot ja toimielinten pöytäkirjat Hämeenkyrö Pöytäkirja 4/2018 1 (11) Aika 05.03.2018, klo 17:40-17:48 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Pöytäkirjan tarkastus 37 Kettupolun päiväkodin

Lisätiedot

Mikkelin kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. (käynti sisäpihan puolelta)

Mikkelin kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. (käynti sisäpihan puolelta) Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Aika 23.04.2015, klo 17:00 Paikka Mikkelin kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. (käynti sisäpihan puolelta) Käsiteltävät asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

46 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 49 Puumalan kansalaisopiston laatu- ja kehittämistyöryhmän nimeäminen

46 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 49 Puumalan kansalaisopiston laatu- ja kehittämistyöryhmän nimeäminen Puumala Pöytäkirja 5/2016 1 (14) Aika 01.09.2016, klo 15:48-16:44 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnantalo Käsitellyt asiat 46 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 8) Hallitus

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 8) Hallitus Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/2019 1 ( 8) Aika 08.04.2019, klo 08:30-08:32 Paikka Tammerkoski Käsitellyt asiat 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 53 Pöytäkirjan tarkastajat 54 Sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (12) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (12) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (12) Aika 16.05.2017, klo 18:00-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 34 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 21.11.2018 klo 17:15-19:30 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 43 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

3 Anttolan aluejohtokunnan kohdeavustus - Vanhan koulun kutojat / Auri Ahvenainen

3 Anttolan aluejohtokunnan kohdeavustus - Vanhan koulun kutojat / Auri Ahvenainen Mikkeli Pöytäkirja 1/2016 1 (13) Aika 19.01.2016, klo 18:00-19:44 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31, 52100 Anttola Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Päätös Pormestari päätti, että Fulbright Suomi -säätiö saa järjestää Fulbrightjuhlatilaisuuden

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Päätös Pormestari päätti, että Fulbright Suomi -säätiö saa järjestää Fulbrightjuhlatilaisuuden Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 87 Edustus: Fulbright Suomi -säätiön Fulbright-juhlatilaisuus kaupungintalolla 16.5.2018 HEL 2017-011662 T 00 04 03 Päätös päätti, että Fulbright Suomi -säätiö saa järjestää

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 9/ ( 11) Rakennuslautakunta

Mäntyharju Pöytäkirja 9/ ( 11) Rakennuslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 9/2018 1 ( 11) Aika 20.11.2018, klo 16:30-17:25 Paikka Kirjasto, Lä ä kä rinkuja 2 Käsitellyt asiat 54 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 55 Pöytäkirjan tarkastus 56 Rakennusvalvonnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Linjanjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Linjanjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 25, palvelutarjoajien avustukset vuonna 2016 etsivän nuorisotyön toiminnan turvaamiseksi HEL 2016-010211 T 02 05 01 00 Päätös Päätöksen perustelut n linjanjohtaja päätti,

Lisätiedot

Terveyspalveluiden toimintakäsikirjaan on päivitetty maksutaksatiedot.

Terveyspalveluiden toimintakäsikirjaan on päivitetty maksutaksatiedot. Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) 6 Toimintakäsikirjat 2016 MjuDno-2016-84 Valmistelija / lisätiedot: Markku T Tuunainen markku.tuunainen@mantyharju.fi Liitteet 1 Liite5.Toimintakäsikirja 2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikuntavirasto 21/2015 Sisäliikuntapalvelut 28.10.2015 Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikuntavirasto 21/2015 Sisäliikuntapalvelut 28.10.2015 Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 45 Tukiasematilan vuokraaminen Maunulan liikuntahallista DNA Oy:lle HEL 2015-011741 T 10 01 03 Päätös Merkittiin, että edellinen vuokrasopimus otsikossa mainitusta asiasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Liikuntavirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Liikuntavirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 2 Töölön Kisahallin eteläpäädyssä sijaitsevan ravintolatilan vuokraaminen HEL 2014-014794 T 10 01 03 Päätös Merkittiin, että edellinen vuokrasopimus otsikossa mainitusta

Lisätiedot

5 Nuorisovaltuuston edustajan läsnäolo- ja puheoikeus kulttuuri-, nuorisoja liikuntalautakunnan kokouksissa

5 Nuorisovaltuuston edustajan läsnäolo- ja puheoikeus kulttuuri-, nuorisoja liikuntalautakunnan kokouksissa Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (17) Aika 25.01.2017, klo 17:00-18:15 Paikka Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 5/ (5) Vapaa-ajanlautakunta

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 5/ (5) Vapaa-ajanlautakunta Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 5/2017 1 (5) 53 Lausunto museopoliittiseen ohjelmaan ROIDno-2017-1275 Valmistelija / lisätiedot: Merja Tervo merja.tervo@rovaniemi.fi palvelualuepäällikkö Liitteet

Lisätiedot

4 Työllisyysjaoston pöytäkirjojen julkaiseminen tietoverkossa. 5 Kaupungin työllisyyspalvelut vuonna 2017 ja painopisteet vuodelle 2018

4 Työllisyysjaoston pöytäkirjojen julkaiseminen tietoverkossa. 5 Kaupungin työllisyyspalvelut vuonna 2017 ja painopisteet vuodelle 2018 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 07.09.2017, klo 15:30-17:26 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Karvonen Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Työllisyysjaoston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 Keskusvaalilautakunta

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 Keskusvaalilautakunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 Kokousaika 19:00-20:15 Kokouspaikka Keskusvaalilautakunnan toimisto Läsnä Jäsenet Viertola, Juha Kivinen, Tiina Ahonen, Risto Kiukas, Vertti puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

9 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä

9 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 9 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 TRE:6210/02.02.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 04.10.2018 Kokousaika 4.10.2018 klo 18:00 19:15 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

Kaarlo Virtanen Anne Lahtinen Jouni Salmirinne Vuokko Mustonen

Kaarlo Virtanen Anne Lahtinen Jouni Salmirinne Vuokko Mustonen PALOHEINÄN ALA-ASTEEN JOHTOKUNNAN KOKOUS AIKA 22.3.2018 klo 17.35 18.32 PAIKKA, opettajainhuone KUTSUTUT puheenjohtaja Marika Paananen varapuheenjohtaja Mirka Reinman jäsenet Jukka Ranua Kaarlo Virtanen

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5)

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) 48 Edustus: Pietarin ja Helsingin Pk-yritysten verkostoitumistapahtuma (partneriaatti) Helsingissä 9. - 11.10.2017 HEL 2017-005751 T 00 04 03 Päätös Päätöksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 Helsingin kaupungin työterveys -liikelaitoksen

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 Helsingin kaupungin työterveys -liikelaitoksen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 Kokousaika 8:00-9:00 Kokouspaikka Helsinginkatu 24, 5. krs, neuvotteluhuone 531 Läsnä Jäsenet Muut Karvinen, Marko strategiapäällikkö saapui 8:03 Enroos, Asta yksikön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Varhaiskasvatusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Varhaiskasvatusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 51 Julkisena palveluvelvoitteena järjestettävän päiväkotihoidon korvaus vuodelle 2017 HEL 2017-003666 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä Allergia-

Lisätiedot