HENKISTÄ HYVINVOINTIA, PAREMPIA TULOKSIA HENKISEN VALMENNUKSEN JA OPERATIIVISEN TOIMINNAN KEHITTÄMISEN, KONSULTOINNIN KEINOIN.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HENKISTÄ HYVINVOINTIA, PAREMPIA TULOKSIA HENKISEN VALMENNUKSEN JA OPERATIIVISEN TOIMINNAN KEHITTÄMISEN, KONSULTOINNIN KEINOIN."

Transkriptio

1 HENKISTÄ HYVINVOINTIA, PAREMPIA TULOKSIA HENKISEN VALMENNUKSEN JA OPERATIIVISEN TOIMINNAN KEHITTÄMISEN, KONSULTOINNIN KEINOIN. ORGANISAATIOILLE: YKSITYISHENKILÖILLE: OPETUS- JA KOULUTUSALALLE YHTEISTYÖSSÄ: - Jaana & Petri Huitti

2 Tietoinen läsnäolo ja heartfulness osaksi opetustyötä ja sen kehittämistä?? Mitä se tarkoittaa? Mitä hyötyä siitä voisi olla? Onko se mahdollista? Miten?

3 Mitä on tietoinen läsnäolo? Tietoinen läsnäolo merkitsee tässä hetkessä olemista, sisäistä rauhaa. Sisältä kumpuava hyvinvointi vähentää stressiä sekä mahdollistaa tehokkaamman työympäristön kehittämisen.

4 Mitä on heartfulness? Voit ajatella sitä kuin metodina ymmärtää syvällisemmin itseäsi, muita ihmisiä. Se avaa portit todelliseen myötätuntoon, ystävällisyyteen ja kannustamiseen toisia ihmisiä kohtaan. Voit ajatella että se avaa sinua itseäsi myös, uudelle onnellisuuden tasolle, kuin mahdollisuutena jonka voit käyttää, jos haluat. Tämä perustuu muinaisiin henkisiin viisauksiin, joita on kunnioitettu ympäri maailmaa, vain eri nimillä, tullen Jeesukselta, Buddhalta, Mahatma Gandhilta, mayoilta, inkoilta, jne. Voisiko olla niin, että kaikilla näillä lähestymistavoilla, metodeilla, viisauksilla, on sama alkulähde? Tämä alkulähde voidaan löytää sinusta itsestäsi, sydämestäsi. Kuulostaa ihmeelliseltä? Eikä kukaan ole kertonut tätä sinulle aiemmin? Petri Huitti,

5 Heartfulnessin soveltaminen työssäsi, elämässäsi.. Mutta mielemme avulla jatkamme samojen virheiden tekemistä, yhä uudestaan ja uudestaan. Vain sydämemme avulla voimme kuunnella toisiamme, todella kuunnella ja kuulla jopa mikä merkitsee sanojen takana, tunteet. Kyllä, sanoin niin, tunteet. Tunteet hallitsevat maailmaa. Mitä on ajatus ilman tunnetta? Aloitetaanko sodat pelkän ajatuksen perusteella? Ei tietenkään, se on tiukasti kytkettynä tunteeseen, usein vihaan ja sen alla piilevään pelkoon. On niin yksinkertaista ymmärtää miten maailma pyörii, kun avaat sydämesi ja käytät sitä hyvään, parempaan, itsellesi, läheisillesi, jopa maailmalle. Heartfulnessin avulla voit tehdä sen perheessäsi ja kotonasi, liiketoiminnassa, koulutuksessa. Petri Huitti

6 Heartfulness in education(1) Could you think that you are excellent in your work? In your work as a teacher, teacher s teacher, leading a school, education instute, part of that, or in other way supporting, helping the education to work, to get desired results? Could I think that you are passionate to develop our education, in theoretical or concrete levels? Both are needed. Do you want to open your eyes to a new, but very, very old way of being, of interacting with other people? Which can help you to find new ways to develop, to teach? Which could open up your inner wisdom, in your use, in a level you never have imagined? This is what heartfulness is about. Petri & Jaana Huitti, Education, with heart in it.

7 Heartfulness in education(2) This is what all ancient wisdoms are about, in their core. To use our hearts, our intuition, our compassion, our love, in a new, meaningful way. In education as well as in other parts of our life, work. This is what modern science is now getting touch with, after struggling to understand how universe really works. New heartbased science is opening gates to understand who we really are, what the life is all about. How we can help each other in our growth, in peaceful environment, respecting each other s unique skills, capabilities, ways to look at the world. We can all learn from each other, if we just stop to listen, in our presence. Petri & Jaana Huitti, Education, with heart in it.

8 Heartfulness in education(3) Our children, our young people are here with the mission, with higher mission than ever. To change this planet, mankind, to co-operate, in peaceful and loving way. You might not believe this, this might sound idealistic? But I am currently listening to my heart, and this is what it tells to me, to us. Heart s wisdom bypasses any mind s intelligence, wisdom, even together all of them, Petri & Jaana Huitti, Education, with heart in it.

9 Heartfulness in education(4) Everyone of us can take that wisdom in use, anytime, by opening our heart, by starting to listen to it, our intuition. This is what we are teaching to you, this is our mission, our added value to mankind. This we have done for ages, in all the cultures you may think of. And more. We wish you peaceful, heartful moments in your work and life, Jaana & Petri Huitti Education, with heart in it.

10 Voisi ajatella, että olette siunattuja hyvinvoinnilla, jo syntymästänne lähtien? Katsokaa pieniä lapsia, onko heillä suuria, jatkuvia murheita? Ei, he päästävät niistä irti. Välittömästi. Me aikuiset opimme tavat joilla kärsimme pidempään, ikään kuin nautimme pahoinvoinnista. Tämä ei ole välttämätöntä, voimme päästää irti näistä tavoistamme. Palata ikään kuin alkutilaamme, jossa olemme itse hyvinvointi, onni, rauha, läsnäolo itsessämme. Ei ole mitään muuta. Vain se. Voisimmeko tehdä näin? Tottakai. Se vaatii vain päätöstäsi, haluasi tehdä niin. -Petri Huitti Kasvata hyvinvointia ja tuloksia

11 Intuitiomme vahvistuu läsnäolon ja rauhan myötä. Luota ja pyri tuntemaan sydämesi rauha. Stressi katoaa ja kaikkeen avautuu mahdollisuus, mielekkyys, ilo ja innostus. -Jaana Huitti Gol Solutions (www.golsol.fi)

12 Rakkauden maailma (1) Kaikki mitä voin nyt ajatella, on rakkaus. Rakkaus kaikessa. Asia on niin, että tämä tulee muuttamaan maailman jonka nyt tunnemme. Tiedäthän, rakkaus on muuntava voima, joka voi tehdä sen. Muuntaa maailman hyvin erilaiseksi kuin mikä nykyinen todellisuus on. Hyvin erilaiseksi kuin mitä ihmisten pelot näkevät tulevaksi. Koska emme enää ole pelkojemme ohjaamia, emme ollenkaan. Tämä on vaihtoehto sille, kestävä vaihtoehto. Mitä me nyt tarjoamme sinulle, mikäli haluat ottaa tämän omaksesi, omaksi kuvaksesi tulevaisuudesta. Jos teet tämän, se tulee auttamaan sinua, muita, tekemään tämän todeksi. Jotkut teistä eivät halua sitä, se on ok. Petri & Jaana Huitti,

13 Rakkauden maailma (2) Kuuntelemme sydämiämme, sielujamme, henkiämme, kun ajattelemme tämän maailman muuntamista, rakkaudellisemmaksi paikaksi, rauhallisemmaksi paikaksi, turvalliseksi paikaksi kaikille. Sillä ei ole mitään tekemistä sotien kanssa, lääkkeiden lisäämisen kanssa, tms., ei, tämä on perusteellisempi nykyisin tuntemamme yhteiskunnan muutos. Mitä tarjoamme on yksinkertaisesti rauhaa, mielen rauhaa, sielun rauhaa. Enemmän rakkautta elämääsi, ihmissuhteisiisi, työhösi. Toisista välittämistä kokonaan uudella tasolla kuin mitä tiedät tällä hetkellä. Jotkut teistä tietävät mitä tarkoitan, jotkut eivät. Ja se on ok myös. Ole hyvä ja valmistaudu siihen, että tämä tulee muuttamaan ajattelutapasi, lähestymistapasi maailmaan, ymmärryksesi siitä, mitä on nykyisin. Petri & Jaana Huitti,

14 Rakkauden maailma (3) Ole turvassa, rauhassa, rakkaudessa. Mikään muu ei ole niin tärkeää. Kun teet tämän, maailmasi muuttuu. Ja kun monet meistä tekevät tämän, koko maailmamme muuttuu. Mistä me puhumme tässä, on maailman muuttaminen, ylätason järjestelmistä, alimman tason yksityiskohtiin, kohti rakkaudellisempaa, välittävämpää, rauhanomaisempaa paikkaa olla, elää. Petri & Jaana Huitti,

15 Rakkauden koulu (1) Yksi esimerkki tästä on koulutus, missä tuomme rakkauden luokkahuoneisiin, niiden kanssa jotka niin tahtovat. Me teemme tämän yhdessä arvostettujen opetusalan ammattilaisten kanssa, kansainvälisesti. Tämä tarkoittaa opetuksen lähestymistavan muuntamista, vähitellen, opettamisesta oppimiseen, valmentamiseen. Antamalla oppilaille, lapsille, yhä enemmän työkaluja elämäänsä, faktojen ja tiedon paljouden sijaan, tiedon joka heidän tulee niellä. Tämä voidaan tehdä askel kerrallaan, ei yht äkkiä. Se on luonnollinen opetusalan kehitysprosessi. Me vain pistämme vähän enemmän tulta tähän muutokseen, buustia. Niiden kanssa jotka niin haluavat. Petri & Jaana Huitti, Education, with heart in it.

16 Rakkauden koulu (2) Tämä tulee antamaan lapsille, opiskelijoille, mahdollisuuden olla enemmän itsejään, nauttia siitä enemmän, hyötymään siitä enemmän oppiessaan uusia asioita itsestään, toisista, elämästä, maailmasta ympärillämme. Tämä tarkoittaa, että annamme oppilaille työkaluja kuunnella itseään, sydäntään, intuitiotaan, mitä he haluavat tehdä elämällään, mitä heillä on tarjota maailmalle. Petri & Jaana Huitti, Education, with heart in it.

17 Rakkauden koulu (3) Sen sijaan, että puskemme tietoa, malleja heidän päähänsä, alamme kysymään heiltä: Minkälaisen maailman haluat nähdä ympärilläsi? Mitä haluat tarjota tälle maailmalle ympärilläsi? Mikä on sinun intohimosi? Ja kun ihmiset, lapset, oppilaat, löytävät tämän, ei ole olemassa mitään rajoja, sille, mitä he voivat tehdä, saavuttaa. Niin vahvaa on tämä, se tunne että olen arvokas, merkittävä, minua kuunnellaan, kunnioitetaan. Että en ole vain palanen pelissä joka on jo päätetty, jo päätetty auktoriteettien, vanhempien, johtajien toimesta, mitä minun tulee opiskella, oppia, miten minun tulee tehdä se, mikä on tulevaisuuteni, urani, työni, jne. Tämä ei ole tulevaisuuden tapa, tämä tulee muuttumaan. Petri & Jaana Huitti, Education, with heart in it.

18 Rakkauden maailma (4 - jatkuu) Toinen esimerkki on maan johtaminen, maailman johtaminen. Emme enää luota, oleta auktoriteettien tietävän mikä on parasta meille, otamme itse vastuun. Otamme vastuun meistä, itsestämme, lapsistamme, niistä jotka ovat meille läheisiä. Alamme välittämään toisistamme, uusilla tasoilla. Tämä muutos tulee myös tapahtumaan vähitellen, kun alamme kuuntelemaan sydämiämme, sisäistä rakkauttamme. Tuo on se, mistä tämä rakkaus, tämä valtava voima tulee tähän maailmaan. Jokaiselta meistä, välitämme tämän rakkauden itsestämme, maailmaan jonka näemme, ympärillämme. Petri & Jaana Huitti,

19 Rakkauden organisaatio, yritys? Mitä voisi tarkoittaa rakkaudellinen organisaatio, yritys? Olisiko se jotakin pumpulista, hattaraa, joka kaatuisi turhamaisuudessaan muutamassa vuodessa? Vai olisiko se jotain, joka tuottaisi omistajilleen, johtajilleen, henkilöstölleen, asiakkailleen, toimittajilleen, yhteistyökumppaneilleen hyvää oloa ja tuottoa, nyt ja tulevaisuudessa? Sillä voimme nähdä, että muut kuin eettisesti, kestävästi toimivat organisaatiot, yritykset, ne vain putoavat pelistä pois, vähitellen. Niille ei ole enää elintilaa. Näin väistämätön on muutos lähivuosina, -vuosikymmeninä. Voit ajatella näin, tai olla ajattelematta. Kuinka vain. Petri & Jaana Huitti,

20 Rakkauden maailma (5) Kun enemmän ihmisiä tekee tämän, lopulta on vain rakkautta ympärillämme. Äänestämme sydämillämme. Ei ole olemassa järjestelmää joka estää tätä tapahtumasta. Tämä on se rakkauden, rauhan maailma, joka tulee todeksi lähivuosina, ja joka tulee olemaan totta jollakin tasolla, hyvin näkyvästi vuosina Me voimme tehdä vaikutuksen, jokainen meistä, siihen, kuinka nopeasti, kuinka paljon tämä tulee osaksi elämiämme, maailmaamme. Kukaan muu ei voi tehdä sitä, paitsi sinä. Et voi ulkoistaa tätä vastuuta muille, joillekin fiksummille ihmisille, poliitikoille, hallitukselle, poliisille, filosofeille, jotka tekisivät sen. Ei, eivät he tee sitä. On vain sinä, ja sinä yksin, kuka voi muuttaa maailmasi. Ei kukaan muu. Ota tämä totena, ja se muuntaa ajattelutapasi koskien ensimmäistä askelta, mitä tarvitaan muutoksen tapahtumiseksi. Petri & Jaana Huitti,

21 Rakkauden maailma (6) Ja tämä ensimmäinen muutos on, että alat kuuntelemaan itseäsi, sydäntäsi, intuitiotasi enemmän kuin mitään muuta, mieltäsi, toisen mieliä, mediaa, tai mitään muutakaan. Kyllä, tämä vaatii rohkeutta, koska meidät on opetettu uskomaan muiden ääntä, sanoja, että se mitä he sanovat on totta, ja hyväksi meille, hyväksi muille, hyväksi maailmalle. Sinä näet sen ympärilläsi, mihin se johtaa meidät? Olet tehnyt sen, kaikki ne sodat, kärsimyksen, olet luonut ne sinun mielessäsi. Olen pahoillani, mutta niin on, meidän yhteinen mielemme, mielemme kokonaisuudessaan, ajatuksemme, tunteemme, ovat luoneet tämän maailman ympärillämme. Ja me voimme sen muuttaa. Teoillamme jotka lähtevät näistä ajatuksista, tunteista. Petri & Jaana Huitti,

22 Rakkauden maailma (7) Olemme iloisia nähdessämme joidenkin tekevän tämän, tämän muutoksen sisälläsi, ulkopuolellasi. Ja toivotan sinut tervetulleeksi pyytämään apuamme sen tekemiseksi, kuten haluat. Meillä on valtuutus auttaa, se on elämäntehtävämme. Ja me tulemme käyttämään kaiken voimamme, kaiken siitä, kaiken sydämiemme viisauden, tämän muutoksen aikaansaamiseksi. Sinun kanssasi. Ei ole ketään joka voisi sanoa, ettemme voi tehdä tätä, paitsi me, sinä. Voi hyvin, ole rauhassa, rakkaudessa, tunne se itsessäsi, etkä voi enää kieltää sitä. Näytämme myöhemmin kuinka voit tehdä sen. Petri & Jaana Huitti,

23 Läsnäolon voimin järkyttävän hyvään oloon sekä tulokseen työpaikalla Voisimmeko yhdessä tehdä töitä työpaikkojen muuntamiseksi olohuoneiksi, joissa annetaan kunkin olla mitä on, ei vaadita rooleja, pelataan mahdollisimman avoimin kortein, ei syytellä vaan haetaan yhdessä ymmärrystä ja ratkaisuja aina kykyjen ja resurssien rajoissa, ollaan läsnä itse kullekin, tuetaan toisia vaikeissa hetkissä, heikoissa momentumeissa, oli syy sitten työpaikalta tai kotoa? Voisiko tämä luoda pohjan aina paremmalle työpaikalle, kasvavaan hyvinvointiin ja tuloksiin? Petri Huitti

24 Miten soveltaa tietoista läsnäoloa, heartfulnessia koulutuksessa? CCE Council of Creative Education-organisaation kanssa, tarjoamme apuamme kansainvälisesti: Kirjoitettua materiaalia, jopa kirjoja, työkirjoja Virtuaali- / etä- tai paikanpäällä kouluttamista, workshoppeja Tallennettua koulutusmateriaalia, dokumentteja, videoita jne. Valmentajien valmentamista (esim. opettajille, rehtoreille) tai suoraan lapsille, opiskelijoille Kokonaisprojektissa työskentelyä, tukien tietoisen läsnäolon & heartfulnessin käyttöönottoa tietyssä koulussa tai organisaatiossa Erityisprojektit esim. koulurauhan, kiusaamisen vähentämiseksi ja oppimistulosten parantamiseksi Minkälaista apua sinä todella tarvitset koulussasi? Kuinka haluaisit saada tuon avun? Education, with heart in it.

25 Mikäli tarvitset apuamme, otathan yhteyttä, autamme mielellämme! Petri Huitti Jaana Huitti Council of Creative Education(CCE) Heramb Kulkarni Tel:

26 OSASTOMME A1130, SEURAAVASSA ESIINTYMISAIKATAULUMME, TERVETULOA SEURAAMAAN & OSALLISTUMAAN! Tietoisella läsnäololla jatkuvasti kasvavaan työhyvinvointiin ja tuloksiin: ke klo : kokoustila Blenheim. to klo : seminaaritila Mars pe klo : seminaaritila Mars. Tietoinen läsnäolo osaksi opetustyötä ja sen kehittämistä: Pe klo13:30-14:30: Tähtien Sali Lisäksi tietoiskut päivittäin Speaker s Cornerissa aivan osastomme (A1130) vieressä: Tietoisen läsnäolon merkitys työhyvinvoinnille Ke klo 10:30 To klo 10:00 Pe klo 15 Halutessasi voit jättää yhteystietosi oheiseen listaan niin voit liittyä sähköpostilistallemme ja saat mm. esitysmateriaalimme messuilta ja muita lisätietoja aiheesta itsellesi. Voi hyvin, Jaana & Petri Huitti, Gol Solutions Oy (www.golsol.fi )