Wilman käytön toimintakulttuuri - OHJE HUOLTAJILLE - päivitetty syksyllä 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Wilman käytön toimintakulttuuri - OHJE HUOLTAJILLE - päivitetty syksyllä 2016"

Transkriptio

1 Wilman käytön toimintakulttuuri - OHJE HUOLTAJILLE - päivitetty syksyllä 2016 Wilman käyttöönotto ja asetukset Uusien oppilaiden huoltajille lähetetään koulusta suljetussa kirjekuoressa postitse käyttäjätunnus ja ohje henkilökohtaisen tunnuksen luomiseen. Wilman internetosoite on wilma.forssa.fi (eteen ei mitään). Wilmaa avatessa selain saattaa ilmoittaa tietoturvariskistä. Useimmiten kyse ei ole varsinaisesta tietoturvariskistä vaan siitä, että selain ei tunnista kunnan/koulun itse tekemää varmennetta. Wilmaa voi tästä huolimatta käyttää normaalisti. Wilman ja selaimen välinen yhteys on salattu, kun osoiterivillä Wilman osoitteen alkuosa on "https". Sähköpostia voit käyttää salasanan palauttamiseen ja Wilman sisällä saatujen viestien ilmoituksiin. Jos unohdat salasanasi, etusivulla on linkki, josta voit pyytää uuden. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa Wilmaan, käy laittamassa omat asetukset kuntoon. Oikeassa yläkulmassa on jakoavaimen kuva, josta pääset muokkaamaan omia tietojasi. Käyttäjätilin asetuksista pääset muuttamaan salasanaasi. Ilmoitusasetuksista voit määritellä itsellesi, kuinka usein saat sähköpostimuistutuksia Wilmasta, kun sinne tulee jotain uutta. Pääset muuttamaan näitä asetuksia etusivulta klikkaamalla ilmoitusasetukset. "Välitön" ilmoitus tarkoittaa, että sähköposti lähtee heti, kun uutta ilmaantuu. "Koottu" ilmoitus niputtaa kaikki ilmoitukset ja lähettää ne päivän pääteeksi klo 16 valitsemanasi päivänä. Tämä toiminto on hyvä ottaa käyttöön, jotta varmistat uusien tietojen huomaamisen. Ilmoitusasetuksissa voit myös laittaa rastin kohtaan haluan viestejä - "tuntimerkinnöistä ja kurinpitomerkinnöistä", jolloin saat niistäkin ilmoituksen. Forssassa on käytössä pelkästään sähköpostiviestit. Muistathan tallentaa lopuksi tehdyt muutokset klikkaamalla Tallenna tiedot. Vaikka saatkin ilmoitukset myös sähköpostiin, toivomme, että kävisit ainakin Wilmaviestit myös Wilmasta lukemassa, koska tällöin viestin lähettäjä näkee huoltajan lukeneen viestin ja ei uudelleen yritä tavoittaa huoltajia. Wilmaa varten on saatavilla myös sovellus kännykkään. Se löytyy Android, iphone tai Windows phonen kaupasta hakusanalla Wilma (julkaisija Starsoft). Se on varsin näppärä pikaviesteihin, ja niille jotka haluavat vastata heti. Sähköisen tunnistautumisen väline Wilman salasanaa EI SAA antaa oppilaan käyttöön. Salasana on sähköisen tunnistautumisen väline ja siten henkilökohtainen. Oppilas itse ei saa päästä esim.

2 kuittaamaan poissaolojaan. Yläkoulun oppilailla on Wilmaan omat käyttäjätunnuksensa ja salasanansa. Alakoulun oppilaiden kohdalta Wilman käyttöönottoa vielä pohditaan. Saman perheen lapset saman tunnuksen alle Kirjaudu tunnuksellasi Wilmaan, klikkaa oikealla ylhäällä käyttöoikeudet. Valitse alhaalta lisää rooli, sen jälkeen etene ohjeiden mukaisesti. Älä kirjoita tunnustasi vasemmalle, koodin lisääminen oikealle puolelle riittää. Kun huoltajan sähköpostiosoite muuttuu Ilmoitusasetukset-sivulla on linkki osoitteen muuttamiseksi. Huoltajalla ei ole konetta/nettiyhteyttä käytössä Huoltajia kannustetaan Wilman käyttöön, mutta jos se ei ole mahdollista, huoltajan kanssa sovitaan, miten usein luokanvalvoja/ -opettaja tulostaa kotiin Wilmasta tietoja. Viestit ja tiedotteet Viestit-osiossa voit lähettää (ja vastaanottaa) viestejä opettajille ja henkilökunnalle, tiedotteet-osiossa voit lukea heidän laatimiaan tiedotteita. Huoneentaulu ongelmasta viestimiseen 1. Ongelmasta viestiminen Kerro ongelmasta selkeästi ja tiiviisti [Ongelma] Kerro, miten toivot asialle tehtävän [Toive] Pyydä opettajalta tarvittaessa apua ja/tai neuvoa tilanteessa [Apua] 2. Tuohtuneena viestiminen - älä lähetä Wilma-viestiä vihaisena Wilma mahdollistaa tunteenpurkausten välittämisen opettajalle reaaliajassa. Kannattaa kuitenkin hetki harkita ennen viestin lähettämistä. Jos tunnekuohu on ylitsevoipa, niin kirjoita asiasi ylös ja tallenna luonnoksena. Jos vielä seuraavana päivänä viestisi lähettäminen tuntuu hyvältä idealta, lähetä se aika antaa mahdollisuuden vielä muokata uudelleen lähetettävää viestiä.

3 Jos asia on kuitenkin kiireellinen ja tunnekuohu on voimakas, niin auttaa, jos kuvittelet itsesi pois tilanteesta, sivusta tarkkailijan rooliin. Pyri ottamaan etäisyyttä mahdollisesti raivoa aiheuttavaan asiaan ja tarkastelemaan sitä ulkopuolisesta näkökulmasta kuin olisit kärpäsenä katossa; näin et uppoudu vihaisiin ajatuksiin. Älä keskity siihen, miltä sinusta tuntuu. Muista kuohuttavassakin tilanteessa, että opettajat tekevät päivittäin parhaansa mukaan kaiken auttaakseen oppilaita heidän koulutyössään sekä välittävät oppilaittensa hyvinvoinnista ja menestymisestä. Vältä opettajan arvostelemista oppilaan kuullen. Yhteistyössä kodin ja koulun kanssa päästään aina oppilaan kannalta parhaaseen tulokseen. Miten nopeasti viesteihin vastataan Opettaja vastaa huoltajilta tulleisiin viesteihin viimeistään seuraavan koulupäivän aikana, jos ei ole virkavapaalla. Huoltajan tulee seurata Wilmaa vähintään viikoittain, ja koulusta tulleisiin viesteihin tulee vastata viikon kuluessa, tietysti mahdollisimman nopeasti. Tuntimerkinnät sekä poissaolojen ilmoittaminen ja kuittaus Tuntimerkinnät-osiossa tarkastellaan ja selvitetään oppilaan poissaoloja. Tarkastele tuntimerkintöjä -välilehdellä näet tuntimerkinnät jaksoittain tai lukukausittain. Ilmoita poissaolosta -välilehdellä ilmoitat kuluvan päivän sairauspoissaolosta. Oppilaan sairastuminen tulee ilmoittaa heti ensimmäisenä sairauspäivänä, mielellään aamulla. Jos esim. oppilas on poissa koko päivän sairauden takia, klikataan oppilaan nimeä, ja valitaan luokitus kohdasta terveyssyy. Sen jälkeen klikataan kohtaa tee merkinnät tunneille. Jos oppilas on pois vain muutaman tunnin, tehdään merkinnät yksitellen ko. tunneille. Jos esim. oppilas on poissa koko päivän sairauden takia, klikataan oppilaan nimeä, ja valitaan luokitus kohdasta terveyssyy. Sen jälkeen klikataan kohtaa tee merkinnät tunneille. Jos oppilas on pois vain muutaman tunnin eikä koko päivää, klikataan ensin oppilaan nimen kohdalta ja sitten yksittäisen tunnin kohdalle tehdään merkintä. Opettajalle olisi hyvä myös selittää poissaolon syy tarkemmin. Punaisella merkityt tunnit pitää huoltajan käydä kuittaamassa merkinnällä terveyssyy tai luvaton poissaolo. Tällöin Wilman etusivulla on ilmoitus...on saanut tuntimerkinnän joka on selvitettävä. Tätä klikkaamalla näkee tarkemmin, minkä päivän ja tunnin merkintä/merkinnät on kyseessä. Nämä selvitetään valitsemalla pudotusvalikosta syyksi joko terveyssyy tai lintsaus ja klikataan tallenna selvitys. Lisätietoja -kohtaan kirjataan poissaololle syy (esim. kuumetta).

4 Oppilaan poissaolon voi ilmoittaa Wilmassa jo ennen koulunalkua ja klo jälkeen seuraavan päivän sairauspoissaolon valitsemalla Tuntimerkinnät ja ilmoita poissaolosta. Tällöin valitaan poissaololle syyksi terveyssyy ja syy-kohtaan selvitys poissaolosta. Jos kyseessä on muu kuin sairauspoissaolo, lupa on anottava etukäteen kirjallisesti (esim. Wilma-viestillä) luokanvalvojalta/-opettajalta tai yli kolme päivää kestävissä poissaoloissa rehtorilta/koulunjohtajalta. Tällöin poissaolomerkintä tehdään Wilmaan koululla. Kokeet Tästä osiosta näet arvosanat. Oppilaan uusista koearvosanoista tulee ilmoitus Wilman etusivulle. Tätä klikkaamalla tai ylävalikosta valitsemalla Kokeet ja avautuvasta sivulta valitsemalla Menneet pääsee tarkastelemaan koearvosanoja. Kokeet merkitään nähdyksi rastittamalla koetietojen edestä Nähnyt-ruutu ja klikkaamalla sivun alhaalta Merkitse nähdyksi. Tällöin rastitetun ruudun tilalle tulee kyseinen päivämäärä. Kokeen Wilmaan kirjannut opettaja näkee omassa Wilmassaan, että koe on kuitattu. Tukiosio Tuki-välilehdeltä löytyvät merkinnät tukiopetuksesta ja eriyttämisestä sekä oppilaan pedagogiset asiakirjat. Täällä käyt kirjaamassa omat kommenttisi oppilaan opiskelusuunnitelmaan ja kuittaamassa sen, sekä tarvittaessa kuittaamassa pedagogisen arvion. Kurinpitotoimenpiteet ja niiden kuittaus Tuki-välilehdellä näkyvät mahdolliset jälki-istunto- ja kasvatuskeskustelukaavakkeet, jotka huoltaja käy Wilmassa kuittaamassa. Mene oppilaan Tukivälilehdelle ja sieltä alaosassa toimenpiteet-otsikon alta löydät mahdolliset jälkiistunnot tai kasvatuskeskustelut. Klikkaa jälki-istunto/kasvatuskeskustelu sanaa, sen jälkeen luo/muokkaa -painiketta, jolloin pääset kuittaamaan kaavakkeen nähdyksi huoltajan kuittaus -kohdassa. Muista laittaa ilmoitusasetuksissa haluan viestejä -rasti kohtaan tuntimerkinnöistä ja kurinpitomerkinnöistä, jotta huomaat helpommin, kun jotain uusia kirjauksia tulee. Tuntipäiväkirja Tunnin aihe -ruutuun opettaja voi kirjoittaa muistiinpanoja tunnista: Mitä opiskeltu, mitä tehtäviä tehty jne. Näin poissaolijat saavat myös tiedot.

5 Kotitehtävät-ruutuun kirjataan läksyt. Sen sisältö näkyy sekä oppilaille että huoltajille. Jos jokin muu asia tuottaa ongelmia, ole rohkeasti yhteydessä koululle.

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma Wilman käyttöopas huoltajille 1 Sisällysluettelo Wilmaan kirjautuminen... 3 Oma etusivu... 4 Pikaviestit... 5 Työjärjestys... 6 Kokeet... 6 Suoritukset... 6 Tuntimerkinnät... 7 Selvitä tuntimerkintöjä...7

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Ohje huoltajalle poissaolojen selvittämiseen Wilmalla_20.8.2010

Ohje huoltajalle poissaolojen selvittämiseen Wilmalla_20.8.2010 Ohje huoltajalle Wilmaan Mikä Wilma on Wilma on kanava kodin ja koulun väliseen viestintään. Wilma on Primuksen ja Kurre 7:n yhteinen www-liittymä. Wilman kautta huoltajat saavat tietoa oppilaan koulunkäynnistä

Lisätiedot

Opiskelijat Turun ammatti-instituutin Wilmassa (29.10.2015)

Opiskelijat Turun ammatti-instituutin Wilmassa (29.10.2015) Opiskelijat Turun ammatti-instituutin Wilmassa (29.10.2015) Turun ammatti-instituutin Wilma löytyy osoitteesta https://wilma.turku.fi. Opiskelijan Wilman etusivulla näkyy uusien pikaviestien ja tiedotteiden

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE Sisällys Täysi-ikäinen opiskelija... 1 ehops... 4 Tuntimerkinnät... 5 Opiskelijan työssäoppiminen Wilmassa... 7 Pankkiyhteys ateriakorvauksiin... 9 Työssäoppiminen alkaa...

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft WILMA Käyttöohje huoltajille Parkanon Yhteiskoulu 1. Kirjautuminen Wilmaa käytetään internetselaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita oppilaan

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

Kirjautumisosoite: wilma.tuusula.fi

Kirjautumisosoite: wilma.tuusula.fi Kirjautumisosoite: wilma.tuusula.fi Myös koulun sivuilta koti.mbnet.fi/riha ja ylälaidan valikosta Wilma Nettiselaimen osoiteriville kirjoitetaan wilma.tuusula.fi (https://wilma.tuusula.fi). On muistettava,

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Wilma-ohje Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen opiskelijoille

Wilma-ohje Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen opiskelijoille Wilma-ohje Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen opiskelijoille 2 Sisällys YLEISTÄ WILMASTA... 3 WILMAN TOIMINNOT... 4 OMIEN TIETOJEN MUUTTAMINEN... 5 ASETUKSET... 6 TYÖJÄRJESTYS... 7 OPINNOT...

Lisätiedot

PIKAOHJEET WILMAN KÄYTÖSTÄ - HUOLTAJA

PIKAOHJEET WILMAN KÄYTÖSTÄ - HUOLTAJA 1 (6) PIKAOHJEET WILMAN KÄYTÖSTÄ - HUOLTAJA Sisältö Mikä Wilma on?... 1 Kirjautuminen ohjelmaan, käyttäjätunnus, salasana... 1 Etusivu, käytössä olevat toiminnot... 2 Pikaviestit... 2 Työjärjestys... 3

Lisätiedot

Wilma. https://wilma.sakky.fi

Wilma. https://wilma.sakky.fi Wilma https://wilma.sakky.fi Mikä Wilma on? Opiskelijan Wilma lukujärjestykset suorituksien seuranta poissaolojen seuranta oppilaitoksen tiedotteet viestintä opettajien kanssa kurssien valinta kyselyihin

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft WILMA Käyttöohje huoltajille 1. Kirjautuminen Wilmaa käytetään internetselaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita oppilaan koulun osoite selaimen

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft WILMA Käyttöohje huoltajille 1. Kirjautuminen Wilmaa käytetään internetselaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita oppilaan koulun osoite selaimen

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille 1 StarSoft WILMA Käyttöohje huoltajille 1. Kirjautuminen ja käyttäjätunnus Wilmaa käytetään internetselaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita opiskelijan

Lisätiedot

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi Kirjautuminen o Mene osoitteeseen fronter.com/riihimaki o Ensimmäisellä käyttökerralla (tai kun olet unohtanut salasanasi): Valitse Unohtunut salasana? Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi.

Lisätiedot

1. Uuden huoltajatunnuksen luominen avainkoodin avulla

1. Uuden huoltajatunnuksen luominen avainkoodin avulla Sähköinen ilmoittautuminen Siilinjärven peruskoulun 1. luokalle Sähköinen ilmoittautuminen tapahtuu Wilma-järjestelmällä osoitteessa https://wilmasiilipk.kuopio.fi Jos huoltajalla ei vielä ole tunnuksia

Lisätiedot

Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä

Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje 26.4.2018 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Tämä on Turun ammatti-instituutin opettajille laadittu Wilma perusohje.tarkempia ohjeita

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Loma-anomus Wilmassa. Loma-anomus 1-3 päivää:

Loma-anomus Wilmassa. Loma-anomus 1-3 päivää: Loma-anomus Wilmassa Huoltaja tai täysi-ikäinen opiskelija valitsee Wilmassa Hakemukset ja päätökset -otsikon ja tämän jälkeen Tee uusi hakemus ja valitsee hakemuksen: a) Loma-anomus 1-3 päivää b) Loma-anomus

Lisätiedot

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje. 14.9.2015 Turun ammatti-instituutti Primus työryhmä

Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje. 14.9.2015 Turun ammatti-instituutti Primus työryhmä Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje 14.9.2015 Turun ammatti-instituutti Primus työryhmä Tämä on Turun ammatti-instituutin opettajille laadittu Wilma perusohje.tarkempia ohjeita

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Wilma-opas huoltajalle

Wilma-opas huoltajalle Wilma-opas huoltajalle Valtteri Mulari 24. maaliskuuta 2010 (Wilman versio 2.09c) Sisällysluettelo 1. MIKÄ WILMA ON JA MITÄ SILLÄ TEHDÄÄN?...3 2. WILMAN KÄYTTÄMINEN...3 3. OMA ETUSIVU...4 4. PIKAVIESTIT...5

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft WILMA Käyttöohje huoltajille 1. Kirjautuminen 1.1 Wilman käyttäjätunnus ja salasana 1.2 Ei käyttäjätunnusta? 1.3 Ongelmatilanteet 2. Pieni Wilma-sanasto 3. Toiminnot 3.1 Tuntimerkinnät ja poissaolot

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU ------- SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU Käyttäjän opas ver. 106865-4, 6.2.2014 Sisältö 1 Salauspalvelun toimintaperiaate... 1 2 Salauspalvelun käyttö... 2 2.1 Avausviestin lähettäminen... 2 2.2 Vastaanottajan

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen Wilman huoltajatunnus Huoltajatunnuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on toimiva sähköpostiosoite ja oppilaitoksen lähettämä avainkoodi. Wilman käyttäjätunnusuudistuksen ansiosta molemmilla lapsen huoltajilla

Lisätiedot

1. Uuden huoltajatunnuksen luominen avainkoodin avulla

1. Uuden huoltajatunnuksen luominen avainkoodin avulla Sähköinen ilmoittautuminen Siilinjärven perusopetuksen 1. luokalle Sähköinen ilmoittautuminen tapahtuu Wilma-järjestelmällä osoitteessa https://wilma.siilinjarvi.fi Jos huoltajalla ei vielä ole tunnuksia

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft WILMA Käyttöohje huoltajille 1. Kirjautuminen Wilmaa käytetään internetselaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita oppilaan koulun osoite selaimen

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft WILMA Käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Wilman käyttäjätunnus ja salasana... 2 1.2 Ei käyttäjätunnusta?... 3 1.3 Ongelmatilanteet... 3 2. Pieni Wilma-sanasto...

Lisätiedot

MITEN VOIN HYÖDYNTÄÄ ERIMENUA? Erityisruokavalioita huomioivia ruokaohjeita ja tuotetietoja. Ammattilaisten ylläpitämä. Maksutta saatavillasi.

MITEN VOIN HYÖDYNTÄÄ ERIMENUA? Erityisruokavalioita huomioivia ruokaohjeita ja tuotetietoja. Ammattilaisten ylläpitämä. Maksutta saatavillasi. MITEN VOIN HYÖDYNTÄÄ ERIMENUA? Erityisruokavalioita huomioivia ruokaohjeita ja tuotetietoja. Ammattilaisten ylläpitämä. Maksutta saatavillasi. Etusivulta www.erimenu.fi pääset valitsemaan, mitä Erimenusta

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Psykologi Tiina Marjamäki tiina.marjamaki@huittinen.fi 044 7730 230 Ryhmänohjaajat:

Psykologi Tiina Marjamäki tiina.marjamaki@huittinen.fi 044 7730 230 Ryhmänohjaajat: Huoltajan opas 2015-2016 Ota yhteyttä: Rehtori Timo Mäkinen timo.makinen@huittinen.fi 02 5604 281, 044 5604 281 Koulusihteeri Anne Paasikivi anne.paasikivi@huittinen.fi 02 5604 283 Opettajainhuone 02 5604

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Ruskon kunta. Käyttöohje huoltajille. oppilas. huoltaja. halllinto. Wilma. opettaja. oppilashuolto

Ruskon kunta. Käyttöohje huoltajille. oppilas. huoltaja. halllinto. Wilma. opettaja. oppilashuolto Ruskon kunta Käyttöohje huoltajille oppilas halllinto Wilma huoltaja oppilashuolto opettaja 1 1 Sisällys Sisällys 1 Sisällys... 2 2 Mitä Wilmassa on ja miten sitä käytetään Ruskolla?... 3 3 Pieni Wilma-sanasto...

Lisätiedot

Wilman käyttöohjeet. 1. Kirjaantuminen ja turvallisuus

Wilman käyttöohjeet. 1. Kirjaantuminen ja turvallisuus Wilman käyttöohjeet 1 Yleistä Wilma on Kodin ja Koulun väline yhteydenpitoväline ja se on käytössä Kempeleessä kaikilla kouluilla ja lähes kaikilla oppilailla. Wilma otetaan käyttöön jo ensimmäisellä luokalla

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft Käyttöohje huoltajille 1. Kirjautuminen Wilmaa käytetään internetselaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita oppilaan koulun osoite selaimen

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS Oppilaat 1 / 17

KÄYTTÖOPAS Oppilaat 1 / 17 1 / 17 KÄYTTÖOPAS Oppilaat 2 / 17 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 ALOITTAMINEN JA PERUSTIEDOT... 4 2.1 Sisäänkirjautuminen... 4 2.2 Salasanan vaihtaminen... 5 2.3 Omat tiedot... 5 3 LUKUJÄRJESTYKSET...

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa käytettävä verkkooppimisympäristö. Omalta Moodlen kurssialueeltasi löydät

Lisätiedot

Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja

Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja Huoltajan toiminnot Helmi-asiakastuki lisäsi tämän elokuu 13, 2012 12:28 1 Yleistä tietoa helmestä 2 Etusivu 2.1 Yhteenveto 2.2 Lukujärjestys / Kotitehtävät / Merkinnät 2.3

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Oppisopimuskeskuksen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen 12 5.

Lisätiedot

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen moodleen...1 2 Kirjautuminen ulos...2 3 Salasanan vaihtaminen...2 4 Oman kuvan lisääminen moodleen...2 5 Uutiset ja keskustelualueet...4

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

WILMA-ohje huoltajille Versio 1.1.6 21.09.2009

WILMA-ohje huoltajille Versio 1.1.6 21.09.2009 WILMA-ohje huoltajille Versio 1.1.6 21.09.2009 TÖÖLÖN YHTEISKOULU Urheilukatu 10-12, 00250 HELSINKI Puh. 09-434 202 31, Fax 09-440 241 e-mail kanslia@tyk.fi Puh. 09-434 202 33 op.huone 21.09.2009 Arvoisa

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HUOLTAJAT

KÄYTTÖOHJE HUOLTAJAT KÄYTTÖOHJE HUOLTAJAT 2 / 16 1 YLEISET TOIMINNOT... 3 1.1 KALENTERI... 3 1.2 KIELITUKI... 4 2 AJANKOHTAISTA... 4 3 VIESTIT... 4 3.1 UUSI VIESTI JA VIESTIIN VASTAAMINEN... 6 3.2 LÄHETETYT VIESTIT... 7 3.3

Lisätiedot

Kirjautuminen ja oma tili

Kirjautuminen ja oma tili Kirjautuminen ja oma tili Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 31.1.2019 Kirjautuminen Kirjautuminen tarvitaan, jotta voit uusia lainoja tehdä varauksia ilmoittaa yhteystietojen muutoksista tehdä omia

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) :LOPD 0LNl:LOPDRQ" Wilma on internetin kautta toimiva liittymä opettajille, oppilaille ja näiden huoltajille. Se ei ole käyttäjän koneella oleva

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

SISÄÄNAJO KARJASILLAN KOULULLA

SISÄÄNAJO KARJASILLAN KOULULLA LIVE@EDUN SISÄÄNAJO KARJASILLAN KOULULLA Koulutusteknologia kevät 2011 Projektityö Mervi Niemimaa ja Katja Udd 2 Sisällysluettelo LIVE@EDUN SISÄÄNAJO KARJASILLAN KOULULLA... 1 1. Taustaa... 3 2. Opettajien

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Juvan veso-päivä

Juvan veso-päivä Juvan veso-päivä 14.1.2017 Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia Wilmassa ryhmän sivulta, välilehdeltä Formatiivinen arviointi. Kun opettaja avaa ensimmäistä kertaa ryhmän formatiivisen arvioinnin

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815.

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815. 2 (17) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Kirjautuminen WinhaWilho -huoltajaliittymään... 4 2.1. Kirjautuminen... 4 2.2. Jos kirjautuminen ei onnistu... 4 3. Etusivu... 5 4. Henkilötiedot -linkki... 6

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Ryhmänohjaajat: 1A Lasse Pohjolainen

Ryhmänohjaajat: 1A Lasse Pohjolainen Huoltajan opas 2018-2019 Ota yhteyttä: Rehtori Timo Mäkinen timo.makinen@huittinen.fi 044 5604 281 Koulusihteeri Anne Paasikivi anne.paasikivi@huittinen.fi 044 5604 283 Opettajainhuone 044 5604 285 Opinto-ohjaaja

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ HUOLLETTAVAN VALINTA... 3

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ HUOLLETTAVAN VALINTA... 3 HUOLTAJAN HELMI 2 / 24 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 1.1 HUOLLETTAVAN VALINTA... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 5 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET...

Lisätiedot

TietoEdu -ohjeita huoltajille 1. TietoEdu -sovellus:

TietoEdu -ohjeita huoltajille 1. TietoEdu -sovellus: TietoEdu -ohjeita huoltajille 1 TietoEdu -sovellus: - mobiiliversion voit ladata maksuttoman sovelluksen, joko Apple Storesta tai Play-kaupasta - selainversiota toimii vain Chrome - tai Firefox-selaimella

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft WILMA Käyttöohje huoltajille 1. Kirjautuminen Wilmaa käytetään internet-selaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita oppilaan koulun osoite

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/20 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot