KÄYTTÖOHJE HUOLTAJAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖOHJE HUOLTAJAT"

Transkriptio

1 KÄYTTÖOHJE HUOLTAJAT

2 2 / 16 1 YLEISET TOIMINNOT KALENTERI KIELITUKI AJANKOHTAISTA VIESTIT UUSI VIESTI JA VIESTIIN VASTAAMINEN LÄHETETYT VIESTIT VIESTIRYHMÄT HENKILÖKUNTA LUKUJÄRJESTYKSET KOKEET PIDETYT KOKEET POISSAOLOT KUITATUT POISSAOLOT YHTEENVETO HUOMAUTUKSET LÄKSYT VARAUSKALENTERI LINKIT OMAT TIEDOT... 15

3 3 / 16 1 YLEISET TOIMINNOT Sisäänkirjautuminen tapahtuu omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tiedot kirjoitetaan niille varattuihin kenttiin ja kirjaudutaan sisään Kirjaudu sisään painikkeesta. Viiden virheellisen sisäänkirjautumisyrityksen jälkeen käyttäjätunnus lukitaan puoleksi tunniksi. Kolmannen yrityssession jälkeen tunnus lukitaan kokonaan. Tunnuksen voi vapauttaa koulun ylläpitäjä. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla Omat tiedot sivulta. Salasanan tulee olla minimissään kahdeksan merkin pituinen. Oikeassa yläreunassa on tulostustoiminto, Apua-linkki sekä Poistu-linkki. Tulostimen kuvasta klikkaamalla voidaan tulostaa sivu, joka on juuri avoinna. Sivulta tulostuu vain sivun sisältö, ei esimerkiksi vasemman puoleinen valikko ja kalenteri tai muut kehykset. Apua-linkistä löytyy neuvot kuinka toimia salasanan tai käyttäjätunnuksen unohtuessa sekä yhteystiedot ongelmatilanteissa. Linkistä avautuu sivu, jolle käyttäjä kirjoittaa sähköpostiosoitteensa ja käyttäjätunnuksensa. Unohtunut käyttäjätunnus tulee siten aina pyytää koulun ylläpitäjältä. Järjestelmästä poistutaan AINA Poistu-linkistä. Tietojen syötössä (*) merkintä kertoo tiedon olevan pakollinen tieto tai käyttäjätunnusta määriteltäessä käyttäjätunnuksen olevan jo olemassa, jolloin täytyy valita uusi käyttäjätunnus. Virheellisistä tiedoista kentässä ilmoitetaan punaisella (!) merkillä. Tarkista syötetyt tiedot ja tallenna uudelleen. Muuta salasanasi ensimmäisellä kirjautumiskerralla Omat tiedot sivulta! 1.1 KALENTERI Sivun vasemmassa alalaidassa näkyy kuukausikalenteri. Kalenteria voi selata kuukausittain eteen- ja taaksepäin << ja >> merkeistä. Tarkasteltavan kuukauden nimi näkyy otsikossa. Tarkasteltava päivä näkyy sinisellä ruudulla korostettuna (päivä 30). Kuluva päivä näkyy valkoisena merkintänä (päivä 30). Kalenteria käytetään myös tarkasteltaessa eri ajankohdan lukujärjestyksiä, poissaoloja tai läksyjä. Kalenterista valitaan ajankohta päivämäärää napsauttamalla, miltä ajalta haluttua toimintoa halutaan tarkastella.

4 4 / KIELITUKI Helmi Reissuvihko -järjestelmässä voi valita käytettäväksi kieleksi joko suomen, englannin tai ruotsin klikkaamalla oikeasta alareunasta lipun kuvaa. Oletuskielenä on internet-selaimessa käytetty oletuskieli. 2 AJANKOHTAISTA Helmi Reissuvihko avautuu aina Ajankohtaista-sivulle. Sivulla näkyy mahdolliset järjestelmäviestit, eli oman järjestelmävalvojan lähettämät tiedotteet sekä ilmoitus uusista Helmi Reissuvihko - viesteistä. Uuden saapuneen viestin merkkinä myös vilkkuu kirjekuori oikeassa yläkulmassa. 3 VIESTIT Viestit-sivulla on kaikki saapuneet ja lähetetyt viestit. Oletuksena avautuu Saapuneet-kansio. Kansiota voi vaihtaa valitsemalla alasvetovalikosta Kansio haluttu sivu ja painamalla Hae-painiketta. Saapuneet viestit listataan aikajärjestykseen, uusin ensimmäisenä. Lukemattoman viestin edessä lukee Uusi. Viestin tiedoissa näkyy lähettäjä, viestin aihe sekä milloin viesti on lähetetty. Viestin aihetta napsauttamalla pääsee lukemaan viestin.

5 5 / 16 Vastaanottajat-rivillä näkyy kaikki vastaanottajat, kenelle viesti on lähetetty. Aihe-kentässä näkyy viestin aihe jota voi halutessaan muuttaa viestiin vastattaessa. Viesti-kentässä näkyy itse viesti. Viestiin voi vastata Vastaa-painikkeesta, jolloin viesti lähtee vain sen lähettäneelle henkilölle. Vastaa kaikille painikkeesta voidaan vastata myös kaikille viestin vastaanottaneille henkilöille. Viesti voidaan poistaa Poista-painikkeesta. Viestejä on hyvä poistaa saapuneista säännöllisin ajoin. Näin Saapuneet-kansio ei täyty turhista viesteistä. Takaisin-painikkeesta palataan takaisin edelliselle sivulle. Viestin voi myöskin tulostaa paperille Tulosta-painikkeesta. Painikkeen painamisen jälkeen avautuu uusi ikkuna jossa on yhteenveto viestistä ja käytettävää tulostinta ja sen asetuksia kysytään.

6 6 / UUSI VIESTI JA VIESTIIN VASTAAMINEN Uusi viesti lähetetään Uusi-painikkeesta. Viestiin vastataan Vastaa-painikkeesta vain lähettäjälle ja Vastaa kaikille painikkeesta kaikille vastaanottajille. Vastaanottajat valitaan määrittelemällä ensin Ryhmä ja Valitse-painikkeesta voidaan tarkentaa henkilötasolla Vastaanottajia, esim. jos haluaa lähettää viestin vain tietylle opettajalle. Merkitään ruutu sen opettajan kohdalta, jolle viestin haluaa lähtevän. Valitse-painikkeesta valitut opettajat tulevat viestin vastaanottajiksi. Takaisin edelliselle sivulle tarkentamatta vastaanottajia palataan Takaisin-painikkeesta. Valitut vastaanottajat näkyvät aakkosjärjestyksessä viestin alussa. Vastaanottajien nimien jälkeen on sulkujen sisällä numerona vastaanottajien lukumäärä. Vastattaessa viestiin, on vastaanottajana automaattisesti henkilö jonka viestiin vastataan sekä alkuperäinen viesti viestikentässä. Viestille määritetään aina Aihe, mitä viesti käsittelee.

7 7 / 16 Viesti lähetetään Lähetä-painikkeesta. Tulosta-painikkeesta voi tulostaa viestistä paperiversion. Tulostukseen ei tule mukaan reunat tai muu grafiikka, ainoastaan teksti. Takaisin-painikkeesta palataan takaisin edelliselle sivulle lähettämättä viestiä. 3.2 LÄHETETYT VIESTIT Viestit-sivulla voidaan tarkastella myös lähetettyjä viestejä. Alasvetovalikosta Kansiot valitaan Lähetetyt ja haetaan viestit Hae-painikkeella. Listauksessa näkyy aikajärjestyksessä, uusin ensin, kaikki lähetetyt viestit. Tiedoissa näkyy kenelle viesti on lähetetty, viestin aihe sekä ajankohta milloin viesti on lähetetty. Vastaanottajien kohdalla suluissa oleva numero kertoo, kuinka monelle henkilölle viesti on lähetetty. Lihavoidulla fontilla kirjoitetut vastaanottajat eivät ole vielä lukeneet kyseistä viestiä. Viestin aihetta napsauttamalla pääsee tarkastelemaan tarkemmin lähetettyä viestiä. Viestin voi poistaa Poista-painikkeesta. Lähetetyn viestin poistaminen peruu viestin lähetyksen! Viesti siis poistetaan kaikkien vastaanottajien Helmi Reissuvihko -järjestelmästä. Viestin poistolla voidaan perua väärälle vastaanottajalle mennyt viesti. Lähetettyjä tekstiviestejä tai käyttäjien henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen lähteneitä viestejä ei voi perua. 3.3 VIESTIRYHMÄT Käyttäjä voi tehdä omia viestiryhmiä, esim. tietyn henkilökuntaryhmän. Sivulla esitetään kaikki viestiryhmät ja niihin liitetyt jäsenet. Viestiryhmän nimeä napsauttamalla pääsee muokkaamaan ryhmään kuuluvia henkilöitä. Uusi viestiryhmä luodaan Uusi-painikkeesta. Kun tarvittavat henkilöt/ryhmät ovat valittuna, annetaan ryhmälle kuvaava Nimi ja luodaan ryhmä Tallenna-painikkeesta. Uuden viestiryhmän luonnin jälkeen palataan takaisin Viestiryhmät-etusivulle. Takaisin Viestiryhmät-sivulle tekemättä viestiryhmää pääsee Takaisin-painikkeesta.

8 8 / 16 Viestiryhmät tulevat käytettäviksi viestin lähettämistilaan. Sivulla voi olla myös ylläpitäjän tekemiä kaikille näkyviä viestiryhmiä.

9 9 / 16 4 HENKILÖKUNTA Sivulla on listattuna koulun henkilökunta sekä koulun yhteystiedot ja ylläpitäjä. Tiedoissa näkyy henkilön nimi, toimenkuva sekä luokka, jos henkilö toimii luokanvalvojana. Henkilön nimen perässä on ikonit, jotka kertovat millä tavoin hän vastaanottaa viestejä. Henkilön nimeä napsauttamalla voi tarkastella henkilön tietoja tarkemmin, esimerkiksi yhteystietoja.

10 10 / 16 5 LUKUJÄRJESTYKSET Lukujärjestykset sivulla voi katsella oppilaan lukujärjestyksiä. Lukujärjestykset ovat jaksokohtaisia. Alasvetovalikosta voidaan valita Jakso jonka lukujärjestystä halutaan tarkastella. Lukujärjestys päivitetään sivulle Hae-painikkeesta. Jos on useampi lapsi, valitaan vasemmalla kalenterin yläpuolella olevasta Oppilaat-valikosta sen lapsen nimi jonka lukujärjestystä halutaan katsella. 6 KOKEET Kokeet-sivulla esitetään tulevat kokeet. Kokeen tiedoissa näkyy kokeen nimi, koepäivämäärä, aine, ryhmä, kokeen aihe, sivut sekä oppilaan itse asettama tavoite koearvosanaksi. 6.1 PIDETYT KOKEET Pidetyissä kokeissa esitetään kaikki arvostellut kokeet opetettavien aineiden mukaan. Pidettyjen kokeiden tulokset on julkaistu myös oppilaille.

11 11 / 16 Pidetyt kokeet valitaan tarkasteltavaksi valitsemalla alasvetovalikosta haluttu Aine ja hakemalla tiedot Hae-painikkeella. Tiedoissa näkyy kokeen nimi, päivämäärä, ryhmä, tavoite, arvosana ja palaute. Jos ainetta ei valita erikseen, näytetään kaikkien aineiden kokeet. Jos on useampi lapsi, valitaan vasemmalla kalenterin yläpuolella olevasta valikosta sen lapsen nimi jonka kokeita haluaa katsella. 7 POISSAOLOT Sivulla näkyy kuittaamattomat poissaolot Poissaolotiedoissa näkyy päivämäärä, tunti, opettaja, syy ja kuvaus. Poissaoloikonin merkityksen näkee, kun vie hiiren kursorin ikonin päälle. Huoltaja voi kuitata lapsen poissaolon klikkaamalla joko päivämäärää tai tunnin nimeä. Päivämäärästä klikkaamalla pääsee koko päivän kuittauksiin. Tuntikohtaisesti esitetään Syy sekä opettajan Kuvaus. Poissaolot voi halutessaan tuntikohtaisesti selittää, kommentti ei ole pakollinen. Päivää kohti on vain yksi Selvitetty-rasti. Tiedot tallennetaan Tallenna-painikkeella ja Takaisinpainikkeesta palataan takaisin edelliselle sivulle tallentamatta tietoja. Tunnin nimeä klikkaamalla pääsee kuittaamaan poissaolon tuntikohtaisesti. Poissaolo merkitään kuitatuksi kun merkitsee rastin Selvitetty-ruutuun. Sen lisäksi voi kirjoittaa selventävän kommentin. Tiedot tallennetaan Tallenna-painikkeella ja Takaisin-painikkeesta palataan takaisin edelliselle sivulle tallentamatta tietoja.

12 12 / KUITATUT POISSAOLOT Sivulla näkee kuluvan viikon kaikki hyväksytyt poissaolot sekä sen kuka ne on kuitannut. Viikkoa voidaan vaihtaa kalenterista. Jos on useampi lapsi, valitaan vasemmalla kalenterin yläpuolella olevasta valinta ruudusta sen lapsen nimi jonka poissaoloja haluaa katsoa tai kuitata. 7.2 YHTEENVETO Yhteenvedossa näkyy kyseisen oppilaan poissaolot aina 9 viikon jaksoissa. Kaukaisempia poissaoloja voi katsella klikkaamalla kalenterista haluttu viikko. Kun vie hiiren kursorin poissaolosta kertovan pienen ikonin kohdalle, tulee esiin teksti joka kertoo poissaolon merkitsijän sekä mahdollisen kommentin.

13 13 / 16 8 HUOMAUTUKSET Huomautukset-sivulta huoltajat voivat tarkastella opettajien antamia huomauksia. Merkinnät näkyvät viikko kerrallaan. Tarvittaessa kalenterista voidaan siirtyä toiselle viikolle. Tiedoissa näkyy milloin merkintä on annettu, miltä tunnilta, huomautuksen antanut opettaja sekä ikoni ja siihen liitetty huomautusteksti. Vietäessä hiiren kursori ikonin päälle, nähdään ikonille annettu selitysteksti. 9 LÄKSYT Sivulla näkee yhteenvedon läksyistä. Määräpäivä tarkoittaa sitä päivää mihin mennessä kyseinen läksy tulee olla tehtynä. 10 VARAUSKALENTERI Varauskalenteri-sivulla voidaan tehdä puhelin- ja tapaamisaikojen varauksia opettajille. Kalenterin yläpuolelta valitaan haluttu opettaja Opettaja-alasvetovalikosta ja napsautetaan Haepainiketta.

14 14 / 16 Varauskalenteri sivulta pääsee tarkastelemaan opettajan asettamia varaus- ja soittoaikoja. Soittoaikoja kuvastaa puhelimen kuva, jolloin huoltaja tietää milloin opettajalle voi soittaa. Soittoaikoja huoltaja ei voi varata. Tapaamisaikoja huoltaja voi varata varauskalenterin kautta. Tapaamisaikoja kuvastaa kellonaika jolloin opettaa voi tavata ja jos tapaamisaika on vapaa, on kellonaikojen perässä Varaa-teksti. Huoltaja voi varata varausaikoja painamalla halutulta ajankohdalta tekstiä Varaa. Varaus vahvistetaan napsauttamalla OK-painiketta. Takaisin painikkeesta palataan takaisin varauskalenteriin tallentamatta tietoja. Itselle varattu aika näkyy punaisella pohjalla oleva teksti Peru. Varauksen voi peruttaa napsauttamalla Peru-tekstiä. Varauksen peruutus vahvistetaan napsauttamalla Peru-painiketta.

15 15 / LINKIT Linkit sivulle voi tallentaa omia henkilökohtaisia linkkejään ja etsiä eri kouluaineisiin liittyviä linkkejä. Uusi-painikkeesta saat tehtyä uuden linkin. Linkkejä etsitään valitsemalla ensin aine ja sen jälkeen painamalla nappia Hae. Uudelle linkille annetaan Nimi, Osoite sekä Kuvaus. Linkit ovat henkilökohtaisia eivätkä näy muille käyttäjille. 12 OMAT TIEDOT Omat tiedot sivulla käyttäjä voi muuttaa omia tietojaan ja määrittää yhteystietonsa. Lisäksi hän voi muuttaa käyttäjätunnuksensa ja salasanansa. Käyttäjä päivittää halutut tiedot. Salasana muutetaan kirjoittamalla ensin Vanha salasana sitten Uusi salasana. Uusi salasana vahvistetaan vielä kirjoittamalla sama salasana uudestaan alempaan kenttään Toista uusi salasana.

16 16 / 16 Kenttä Tekstiviestien vastaanotto rastitaan, jos käyttäjä haluaa ottaa vastaan viestejä tekstiviesteinä. Tällöin täytyy määrittää puhelinnumero kenttään Puh. GSM. Puhelinnumerossa ei käytetä välimerkkejä. Kenttä Sähköpostien vastaanotto rastitaan, jos käyttäjä haluaa tiedotteen uudesta Helmi Reissuvihko -viestistä sähköpostiinsa. Tällöin täytyy määrittää toimiva sähköpostiosoite kenttään Sähköposti. On myös mahdollista määrittää vaihtoehtoinen sähköpostiosoite ja valita haluaako siihen sähköpostia. Kenttä Tiedotteet paperilla rastitaan, jos käyttäjä haluaa tiedotteet ja viestit kotiin myös paperiversioina. Koulu päättää itse, miten tämä tapahtuu. Tiedot tallennetaan Tallenna-painikkeesta. Onnistuneen tietojen tallennuksen jälkeen tulee sivun yläreunaan teksti Tiedot tallennettu!. Omat tiedot sivulta poistutaan napsauttamalla jonkin toisen sivun linkkiä.

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft Käyttöohje huoltajille 1. Kirjautuminen Wilmaa käytetään internetselaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita oppilaan koulun osoite selaimen

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft WILMA Käyttöohje huoltajille Parkanon Yhteiskoulu 1. Kirjautuminen Wilmaa käytetään internetselaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita oppilaan

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille 1 StarSoft WILMA Käyttöohje huoltajille 1. Kirjautuminen ja käyttäjätunnus Wilmaa käytetään internetselaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita opiskelijan

Lisätiedot

LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA

LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA LENTOKONEEN- VARAUSJÄRJESTELMÄ JA LENNON- RAPORTOINTIJÄRJESTELMÄ ----------------------------- INTERNETLIITTYMÄ Versio 4.0.4 13.10.2007 1 / 22 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET. Finnish Net Solutions Oy

LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET. Finnish Net Solutions Oy LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET SISÄLLYSLUETTELO 15.08.2008 2 Yleistä...3 Asetukset...3 Käyttäjähallinta...3 Uuden käyttäjän lisääminen...3 Tuotteet...4 Tuotteen lisäys ja muokkaus...4 Asiakkaat...5 Asiakkaan

Lisätiedot

Optima Peruskäyttäjän opas

Optima Peruskäyttäjän opas Optima Peruskäyttäjän opas Sisällysluettelo 1. TERVETULOA OPTIMAAN... 1 1.1. Mikä Optima on?... 1 1.2. Laitteistovaatimukset... 1 2. OPTIMAN KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 3. TYÖSKENTELY OPTIMAN TYÖTILASSA... 5 3.1.

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.0

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.0 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.0 Sisällys: Yleistä Juniorista... 4 Navigointi ja liikkuminen... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Luokka- ja työtila... 5 Etusivun Päävalikko... 5 Työtilan aloitussivu... 5 Oma työpöytä...

Lisätiedot

TK Huoltovahti Oy. Huoltovahtipalvelun käyttöohjeet. Versio 0.7 28.1.2013

TK Huoltovahti Oy. Huoltovahtipalvelun käyttöohjeet. Versio 0.7 28.1.2013 TK Huoltovahti Oy Huoltovahtipalvelun käyttöohjeet Versio 0.7 28.1.2013 Sisällysluettelo Johdanto... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Huoltovahtipalvelun etusivu... 7 Uutiset... 9 Konelistaus... 10 Huoltotilanteet...

Lisätiedot

Varausohjelma Pikaohje 20.2.2007, Timo Koskinen

Varausohjelma Pikaohje 20.2.2007, Timo Koskinen 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana Varausohjelma Pikaohje 20.2.2007, Timo Koskinen Varausohjelmaan kirjaudutaan aina henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätunnus on muotoa Etunimi.Sukunimi.

Lisätiedot

Ohjeita Moodlen käytön tueksi

Ohjeita Moodlen käytön tueksi Ohjeita Moodlen käytön tueksi SAMK 1 Sisällys Ohjeita Moodlen käytön tueksi Miten löydän oman verkko-oppimisympäristöni?... 3 Avain... 5 Istunnon lopettaminen... 5 Moodle-pohjan rakenne... 6 Moodle-pohjan

Lisätiedot

1 Sisällysluettelo 25. marraskuuta 2010

1 Sisällysluettelo 25. marraskuuta 2010 1 1 Sisällysluettelo 25. marraskuuta 2010 Sisällysluettelo Sivu Sisällys toiminnot työntekijöille 2 Kalenteri ja tapahtumien merkitseminen 4 Ajanvarausten tarkastelunäkymä 5 Varauspalvelun käyttö asiakkaalle

Lisätiedot

3.2.1 Uusi extranet käyttäjä...31 3.2.1.1 Extranetkäyttäjä sivuston muokkausoikeuksilla...31 3.2.1.2 Extranetkäyttäjä ilman

3.2.1 Uusi extranet käyttäjä...31 3.2.1.1 Extranetkäyttäjä sivuston muokkausoikeuksilla...31 3.2.1.2 Extranetkäyttäjä ilman Sisällysluettelo 1. Käyttäjän opas...3 1.1 Sivuston katselu...3 1.2 Sivustolle siirtyminen...3 1.3 Navigointi...3 1.4 Keskusteluihin osallistuminen...4 1.5 Gallupeihin vastaaminen...5 1.6 Ajankohtaista

Lisätiedot

Peruskäyttäjän käyttöohje

Peruskäyttäjän käyttöohje Peruskäyttäjän käyttöohje TILAX peruskäyttäjän käyttöohje 1 Sisällysluettelo 1. Perustiedot... 5 1.1 Asetukset... 5 1.1.1 Käyttäjäprofiili 5 1.1.2 Käyttäjätunnus ja salasana 5 1.1.3 Ruokavaliorajoitukset

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO KOULUTUSMATERIAALI HUOLTO-OSIOON ILMOITUSOSIOON ASUKASHALLINTAAN KULUTUSSEURANTAAN 1. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN 2. KOHDETIETOJEN KÄYTTÖ

SISÄLLYSLUETTELO KOULUTUSMATERIAALI HUOLTO-OSIOON ILMOITUSOSIOON ASUKASHALLINTAAN KULUTUSSEURANTAAN 1. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN 2. KOHDETIETOJEN KÄYTTÖ KOULUTUSMATERIAALI HUOLTO-OSIOON ILMOITUSOSIOON ASUKASHALLINTAAN KULUTUSSEURANTAAN SISÄLLYSLUETTELO 1. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN 2. KOHDETIETOJEN KÄYTTÖ 3. TEKEMÄTTÖMIEN TÖIDEN TYÖLISTA JA KUITTAUS 4. KÄYTTÖPÄIVÄKIRJA

Lisätiedot

Wilman huoltajaopas 2013

Wilman huoltajaopas 2013 Wilman huoltajaopas 2013 Wilma ja siihen kirjautuminen... 2 Mikä Wilma on?... 2 Ketkä voivat käyttää Wilmaa?... 2 Mitä Wilmalla voi tehdä?... 2 Kirjautuminen... 2 Ongelmatilanteita sisään kirjauduttaessa...

Lisätiedot

Outlook 2003 fin Laiskakoira

Outlook 2003 fin Laiskakoira Outlook 2003 fin Laiskakoira Tämä Laiskakoira-kirja on mallikappale eikä tätä saa käyttää ilman Tieturi Oy:n kirjallista lupaa. Jos näet tämän kirjan käytössä, on kyseessä tekijänoikeusrikos. Ota tällöin

Lisätiedot

OPINNÄYTETYÖOHJAUSJÄRJESTELMÄ. ~Käyttöohjeet opiskelijoille~

OPINNÄYTETYÖOHJAUSJÄRJESTELMÄ. ~Käyttöohjeet opiskelijoille~ OPINNÄYTETYÖOHJAUSJÄRJESTELMÄ ~Käyttöohjeet opiskelijoille~ Sisältö 1 JOHDANTO... 4 2 KIRJAUTUMINEN... 4 3 ETUVU... 5 Etusivun lisätyökalut... 7 Dialogiviestit... 7 Oma etenemissopimus... 8 4 OPINNÄYTETYÖKURST

Lisätiedot

MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE

MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE 2 1 YLEISTÄ MELAN TILAKÄYNTIREKISTERISTÄ... 3 1.1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖ... 3 1.2 VERSIOVAATIMUKSET... 3 1.3 KÄYTTÖOIKEUDET... 3 1.4 KÄYTTÖLIITTYMÄN TOIMINTAPERIAATTEET... 4 2 NÄYTÖT... 4 2.1 SOVELLUKSEEN

Lisätiedot

OPISKELIJAN OPAS. MaisteriMoodle versio 1.9.x

OPISKELIJAN OPAS. MaisteriMoodle versio 1.9.x OPISKELIJAN OPAS MaisteriMoodle versio 1.9.x Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 4 Navigointi ja liikkuminen... 4 Ympäristön aloitussivu... 4 Sisäänkirjautuminen... 4 Kurssit ja työtilat... 5 Oma

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry. Sivu 1 / 19 Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry. Lastenhoitotoiminta- välitysjärjestelmä Hoitajan käyttöopas Version 1.0 15.5.2009 Copyright 2007-2009 Fiare Oy and Mannerheimin lastensuojeluliitto ry Sivu

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu OUNET Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet

Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet Päiväys Versio Muokkaaja 18.3.2009 1.0 Minna Hautamäki 8.4.2009 1.1 Minna Hautamäki 14.4.2009 1.2 Minna Hautamäki Sisällys 1 Ankkuri... 4 2 Help desk... 4

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS. MaisteriMoodle versio 1.9.x

OPETTAJAN OPAS. MaisteriMoodle versio 1.9.x OPETTAJAN OPAS MaisteriMoodle versio 1.9.x Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 5 Kurssit ja työtilat... 6 Oma

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje

SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje Käyttöohje 10.12.2014 1 SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje Tässä ohjeessa kuvataan LOUNEA:n kuluttaja-sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Ohje on asiakkaille joiden osoite päättyy @seutuposti.fi,

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS. MaisteriMoodle versio 1.9.x

OPETTAJAN OPAS. MaisteriMoodle versio 1.9.x OPETTAJAN OPAS MaisteriMoodle versio 1.9.x Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 5 Kurssit ja työtilat... 6 Oma

Lisätiedot

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012)

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) Ohjeet on tehty ensisijaisesti Puutarha.nettiin käyttöohjeeksi siellä toimivien valvojien toimesta, ja niissä on myös sääntöjä täydentävää asiaa. Jos Rakentaja.fi

Lisätiedot

Outlook 2003. www-sähköpostin perusteet. selainkäyttö. TAMPEREEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetustoimiala @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Outlook 2003. www-sähköpostin perusteet. selainkäyttö. TAMPEREEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetustoimiala @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ TAMPEREEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetustoimiala @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Outlook 2003 selainkäyttö www-sähköpostin perusteet Sisällys Outlook www-sähköposti 1 1 Outlook www-sähköpostin käynnistäminen

Lisätiedot