Sanansaattajien radiotyö Kambodžassa toukokuu 2015 PowerPoint-esitys, johon sisältyy video Kambodžalaisen Lidan kertomus (3:40)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sanansaattajien radiotyö Kambodžassa toukokuu 2015 PowerPoint-esitys, johon sisältyy video Kambodžalaisen Lidan kertomus (3:40)"

Transkriptio

1 1 / 7 Sanansaattajien radiotyö Kambodžassa toukokuu 2015 PowerPoint-esitys, johon sisältyy video Kambodžalaisen Lidan kertomus (3:40) Ohjeeksi: Jos näytät esityksen Powerpoint-ohjelmasta (tiedostotunnus.pptx), video näkyy suoraan diassa 11 kun klikkaat Play-kuvaketta. Jos käytät Adobe Acrobat versiota (tiedostotunnus.pdf), niin video ei tule näkyviin dian 11 kohdalla. Kopioi video etukäteen tikulta tai kotisivuilta (/sansa-tikku) tietokoneen työpöydälle, avaa video valmiiksi ja paina pause. Kun tulee videon aika, siirry siihen painamalla Alt+Tab ja sen jälkeen Play. Videon päätyttyä siirry takaisin pdf-tiedostoon painamalla Alt+Tab tai käyttämällä hiirtä. Varmista etukäteen, että tilaisuuden pitopaikassa projektorin kautta pidettävään esitykseen saa myös videon äänen kaiuttimista ulos tai vie jokin pieni mutta tehokas kaiutin mukanasi. Jos tilaisuuden muun ohjelman puolesta on mahdollista, laita DIA 1 valkokankaalle näkyviin valmiiksi odottamaan vuoroasi. Kun aloitat, vaihda näkyviin DIA 2. DIA 1 Sansan radiotyö Kambodžassa (otsikkodia, anna tämän olla valmiina näkyvissä jo ennen esitystä, jos mahdollista) Siirretään ajatuksemme hetkeksi kauas Aasiaan. Lähetystyö on sitä pähkinänkuoressa että kristityt kertovat Jeesuksesta ihmisille, jotka eivät vielä ole hänestä kuulleet. Kristityt haluavat, että mahdollisimman moni voisi löytää saman ilon, rauhan ja toivon Jeesuksessa, jonka ovat itse saaneet lahjaksi. Kyse on siis sanoman välittämisestä. Medialähetystyössä on kyse samasta asiasta. Sama sanoma kerrotaan erilaisten sähköisten mediavälineiden kautta. Niitä ovat radio, televisio, internet ja nykyään myös erilaiset kännykkäsovellukset. DIA 2 Pastori Rhon Vanny ja kalastaja Julian Tässä kuvassa näette kaksi ihmistä, joille kristillinen radiotyö on merkinnyt pelastuksen löytämistä Jeesuksessa joko suoranaisesti tai epäsuorasti. Vasemmalla valkoisessa paidassa on kambodžalainen pastori Ron Vanny. Hän kuunteli 90-luvun puolivälissä Filippiineiltä lyhytaalloilla lähetettyjä kristillisiä ohjelmia omalla kielellään, joka on khmer. Hänestä tuli ohjelmien kautta kristitty. Hän kävi raamattukirjekursseja ja oppi kristinuskosta lisää ohjelmien kautta. Aikanaan hän perusti seurakunnan ja hänestä tuli seurakunnan pastori. Oikealla hymyilee kalastaja Julian. Hän tuli tuntemaan Jeesuksen pastori Vannyn kautta. Hänelle kristilliset radio-ohjelmat tarjoavat mahdollisuuden kasvaa

2 2 / 7 uskossaan. Hän ei voi työnsä vuoksi osallistua seurakunnan kokouksiin niin usein kuin haluaisi. Tästä on kysymys Sansan tekemässä medialähetystyössä: tuetaan medialähetystyötä maissa, joissa on vähän kristittyjä ja seurakuntia. Sansan näky on, että sielläkin ihmiset saisivat kuulla Jeesuksesta, vastaanottaa uskon Häneen ja kasvaa uskossaan. Sansa siis kanavoi suomalaisten tukijoiden antamia varoja ulkomailla tehtävään työhön. Työn ytimessä on evankeliumin julistaminen ja raamatun opettaminen. Jos täällä tänään on Sansan työn tukijoita, niin esimerkiksi tämä Julian sanoo nyt teille: sydämellinen kiitos tuestanne! Katsomme vähän ajan päästä lyhyen videon, jossa kambodžalainen nainen kertoo tarinaansa. Sansa tukee khmerin kielellä nimenomaan kahta naistenohjelmaa. Muutama sana Kambodžasta ensin, jotta tiedämme vähän, millaisesta paikasta on puhe. DIA 3 Kambodža (kaksi karttaa ja nuoli) (kolmen klikkauksen dia: 1. sijaitsee Kaakkois- Aasiassa ja kartta 2. Kambodžan kartta ja nuoli milj. asukasta, puolet alle 25-vuotiaita) Oikeanpuoleinen kartta on osa Kaakkois-Aasiaa. Kambodža on pieni maa Thaimaan ja Vietnamin välissä. 2. Vasemmalla on Kambodžan kartta. Maa on pinta-alaltaan vähän reilu puolet Suomen pinta-alasta, 3. mutta siellä on noin kolme kertaa enemmän ihmisiä. (Voit pitää ihan hienoisen tauon tässä, kun aihe vaihtuu ennen dian vaihtumista.) Viimeisen Suomessa tapahtuneen sodan päättymisestä on jo 70 vuotta. Silti meillä yhä elää ihmisiä, jotka kantavat mukanaan sodan haavoja, joko ruumiissaan tai sielussaan. DIA 4 Hetki Kambodžan lähihistoriaa (kuva kansanmurhan museosta Phnom Penhistä) Pol Potin Punaiset khmerit hirmuhallinto , sen jälkeen sisällissotaa vuosia tavoitteena täydellinen maaseutuyhteiskunta kaupungit lakkautettiin väestö pakkosiirrettiin maalle sivistyneistö tapettiin Kambodžalla on paljon lähempänä historiassaan hyvin synkkä vaihe, jonka kaikki nuoret keski-ikäisetkin muistavat. Tänään ei ole tarpeen paneutua siihen sen syvällisemmin kuin mitä tuohon diaan on kirjoitettu. (Jos joku alkaa kysy Pol Potin ajasta, voit vapaasti sanoa esim. En ole itsekään perehtynyt siihen tämän enempää ). Sana hirmuhallinto on se, mitä noista vuosista yleisesti maailmalla käytetään. Kansanmurha on toinen termi. Kukaan ei tiedä lukuja oikein edes suunnilleen, mutta joka tapauksessa noina muutamana vuotena kuoli valtavasti ihmisiä Punaisten khmerien julmuuksissa. Jotkut arvioivat, että jopa kolmasosa kansasta menehtyi.

3 3 / 7 Pol Potin aikakausi siis päättyi n. 35 vuotta sitten. Sitä seurasi vuosien sisällissota. Ne vaikuttavat koko yhteiskunnan tasolla yhä esim. siinä, että aikuisten koulutustaso on alhainen. Tähän palataan hetken päästä. (Kuva on pääkaupungissa Phnom Penhissä sijaitsevasta Kansanmurhan museosta.) DIA 5 Kambodžan uskonnot (kuva: buddhalainen alttari kadulla) buddhalaisia 96 % muslimeja 2 % kristittyjä 0,5 % (loput animisteja ja heimouskontojen seuraajia) Kristittyjä on 15 miljoonasta alle prosentti (virallisten tietojen mukaan). Ehkä se voisi rohkaista meitä siinä, että Kambodžassa tehtävää kristillistä mediatyötä kannattaa tukea. DIA 6 Kambodžalaisia kuuntelijoita (Kuvassa ihmisiä istumassa lattialla) Valkopaitainen mies kuvassa on herra Song, vieressä hänen vaimonsa, oikealla heidän poikansa ja miniänsä. Pikkutytöt ovat pojantyttäriä. Nämä ihmiset eivät ole vielä kristittyjä, mutta he kuuntelevat kristillistä radioasemaa. Herra Song on myös kalastaja, pääkaupunkihan sijaitsee Mekong-joen vieressä. Hän kuuntelee radioasemaa puhelimestaan työpäivän aikana. Hän kertoo: Minusta on mukavaa kuunnella radiota, ja yleensä kuuntelen useampaa radiokanavaa. Eräänä päivänä kuunnellessani löysin Krusa FM:n taajuuden. Erityisesti minua kiinnostivat ohjelmien sisältö ja laulut. Ohjelmien kautta perheemme on oppinut rakastamaan ja auttamaan toisiaan. Krusa FM on meille kuin vanhemmat, jotka antavat hyviä neuvoja ja opettavat meitä hyvään päivittäin. Kuunnellessani Krusa FM:ää minusta tuntuu erilaiselta. Tässä esityksessä olevat kuvat ovat pääosin Sansan työntekijän Eila Murphyn ottamia tänä vuonna (vuonna 2015). Myös Songin perheen kuva. DIA 7 Eila Murphy, mediatutkija FEBC:n työyhteydessä Suomesta käsin mediatutkimusta Aasiassa oikeat välineet ja kanavat Eila tutkii työkseen aasialaisten ihmisten tapoja käyttää eri mediamuotoja sekä heidän radionkuunteluaan. Hän asuu ja työskentelee Keski-Suomessa, ja matkustaa muutaman kerran vuodessa Aasiaan. Tutkimustulokset auttavat kristillisiä mediajärjestöjä tekemään tulevaisuuden suunnitelmia sen mukaan, miten median käyttö muuttuu. Työssä on osattava käyttää hyväkseen niitä välineitä, joita ihmiset käyttävät. Tärkeintähän on saada evankeliumin sanoma mahdollisimman monen kuuluville. (Lisätieto jos joku sattuu kysymään: Eilan mies Patrick Murphy on jäänyt eläkkeelle Sansasta muutama vuosi sitten.)

4 4 / 7 Hetki sitten kuulimme, että herra Song oli löytänyt radiostaan aseman nimeltä Krusa FM. DIA 8 Krusa FM kristillinen perheradio (kuvassa FEBC-Kambodzan johtaja Sopheary Hem Krusa FM:n edessä) (kahden klikkauksen dia) Krusa FM on osa suuren kansainvälisen kristillisen mediajärjestön FEBC:n radioasemaverkostoa Aasiassa. Sana krusa tarkoittaa perhettä. Phnom Penhissä toimivan Krusa FM:n kuuluvuusalueella asuu vähintään 5 miljoonaa, ehkä jopa 10 miljoonaa ihmistä. Se kuuluu noin 100 km:n päähän kaupungista eri suuntiin, aamuvarhaisesta iltamyöhään. Mainitsin jo, että aikuisten koulutustaso on alhainen luvun lopulla vallinnut hirmuhallinto ja sodan vuodet sen jälkeen tuhosivat koulutusjärjestelmän täysin ja paljon muutakin. Siellä ponnistellaan edelleen koulujen ja myös terveydenhuollon rakennusten rakentamiseksi. Niinpä siellä arvostetaan radioasemaa, joka tarjoaa hyödyllistä tietoa arkielämää varten, kuten Krusa FM. Valtio ei rajoita eikä määritä sitä, millaisia ohjelmia radioasemilla saa tai pitää olla. Mutta koska niin suuri osa kansasta on kärsinyt koulutuksen puutteesta, valtio toivoo, että myös radioasemat osallistuisivat kansanvalistustyöhön. (Toinen klikkaus tässä.) 2. Nimensä mukaisesti Krusa FM eli Perhe FM kantaa tässä kohden kortensa kekoon lähettämällä erityisesti lastenkasvatukseen, perheen asioihin ja terveydenhoitoon liittyviä ohjelmia. Hyvät ja hyödylliset opetusohjelmat saavat kuuntelijat luottamaan radioasemaan, mikä kävi ilmi hetki sitten herra Songin sanoistakin. Silloin heistä on turvallista kuunnella myös selkeästi kristillistä sisältöä. Sansa tukee radioasemalla erityisesti kahta juuri tähän kuvioon sopivaa ohjelmaa. Herra Song on saanut myös vaimonsa ja koko perheensä kuuntelemaan Krusa FM - kanavaa. Vaimo sanoo, että hänestä on mukavaa kuulla Jeesuksesta, ja verrata Jeesusta omaan jumalakuvaansa. Kun medialähetystyön puolesta pyydetään rukoilemaan, niin yksi rukousaihe on juuri se, että sanoma saisi vähitellen vaikuttaa kuuntelijan sydämessä esim. Songin perheenjäsenten sydämissä. Kuvassa radioaseman edessä sen johtaja Sopeary. DIA 9 Ketkä kuuntelevat perheradiota? (kuvat: tytöt Phnom Penhin kadulla, kalastajaveneitä Mekong-joen rannassa) Kaupungeissa nuori sukupolvi, opiskelijat ym. Maaseutualueilla kalastajat ja maanviljelijät. Aiemmin mainitun Eila Murphyn tutkimustyön tuloksena tiedämme Kambodžan ja perheradion eli Krusa FM:n osalta, että kaupungissa kuuntelijat ovat nuorta

5 5 / 7 sukupolvea kuten opiskelijoita. Maaseutualueilla taas enimmäkseen kalastajia ja maanviljelijöitä. Lisäksi noin puolet kuuntelijoista on kristittyjä ja puolet eikristittyjä, tasapuolisesti sekä miehiä että naisia. Sansan tukemia ohjelmia voi kuunnella muuallakin Kambodzassa joidenkin toisten paikallisradioiden kautta sekä lyhytaalloilla ja niistäkin lähetyksistä tulee kuuntelijapalautteita. DIA 10 Hanna-työ khmerin kielellä Krusa FM -asemalla (kahden klikkauksen dia 2. kuva) (Pidä käsillä tuorein Hanna-rukouskalenteri, jota voi näyttää kalenterista puhuessasi.) Hanna-työ on kansainvälinen naisten rukousliike. Se on osa Sansan suurimman yhteistyökumppanin TWR:n työtä. Sen perusasioita ovat kuukausittainen rukouskalenteri, jossa jokaiselle päivälle on oma rukousaihe. Jokaisella kuukaudella on jokin teema, esim. jokin maa tai alue, ja aiheet on saatu siltä alueelta. Rukouskalenterin aiheet ovat pääpiirteissään samat eri puolilla maailmaa. Hanna-työssä onkin meneillään jatkuva esirukouksen aalto maailman ympäri, sillä rukouskalenteria tehdään 120 kielellä, myös suomeksi. Hanna-työn toinen perusasia ovat Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmat. Ne ovat naisten tekemiä naisille, vaikka yllättävän monelta mieheltäkin tulee palautetta. Ohjelmissa on sekä arjen elämää auttava käytännöllinen osuus (Elämääsi varten) että hengellinen osuus (Sieluasi varten). Hanna-työn nimi tulee Vanhasta testamentista, ensimmäisen Samuelin kirjan ensimmäisestä luvusta. Siinä kerrotaan, miten Hanna-niminen nainen vuodatti sydämensä tuskan temppelissä Jumalan eteen. Hän pyysi Jumalalta poikaa. Jumala vastasi hänen rukoukseensa. Moni nainen maailmassa kokee itsensä täysin arvottomaksi eikä usko, että voisi mitenkään vaikuttaa mihinkään. Hanna-työssä kerromme heille, että Jumala kuulee heidänkin rukouksensa. Hanna-työn radio-ohjelmat kertovat naisille lähes 70 kielellä, myös khmeriksi, että Jumala on luonut tytöt ja naiset yhtä arvokkaiksi kuin pojat ja miehetkin. Että Hän kuulee heitä ja näkee heidän tuskansa. Että Hänessä heillä on toivo. Sillä miljoonat naiset elävät arvottomina ja toivottomina, kodissaan halveksittuina ja nujerrettuina. Rukouskalenterit avaavat lukemattomille tällaisille naisille aivan toisenlaisen maailman. Elivätpä he miten rajattua tai alistettua elämää tahansa, jos he pääsevät mukaan Hanna-rukoilijoiksi, heidän näköpiirinsä laajenee valtavasti. Mikään omassa ympäristössä ei muutu. Mutta oman arvokkuuden tunne vahvistuu, kun tajuaa, että minäkin saan olla mukana maailmanlaajuisessa esirukoustyössä. Suomalaisille hannoille taas käy usein niin, että omat murheet ja vaikeudet ikään kuin kutistuvat rukouskalenterin vakavien asioiden äärellä. (Tuoreinta Hanna-rukouskalenteria on saatavana ilmaiseksi tilaisuuden jälkeen.)

6 6 / 7 2. Tämän näköinen nuori nainen nimeltä Mariane tekee khmerinkieliset Naiset toivon lähteellä -ohjelmat. Ohjelmat lähetetään Krusa FM:n kautta, ja Sansa kustantaa nämä ohjelmat. Katsomme nyt vajaan neljän minuutin mittaisen videon, jossa Lida kertoo tarinaansa. Hän kuuli kristillistä radio-ohjelmaa naapurin radiosta kulkiessaan naapurin talon ohi. Kanavalla soinut hengellinen laulu kosketti hänen kärsinyttä sieluaan. (Siirry seuraavaan diaan. Liikuta hiirtä vähän, niin näet vasemmalla Playpainikkeen, josta saat videon käyntiin. JOS käytät pdf-versiota, siirry erilliseen videotiedostoon esim. painamalla Alt+Tab. Videon loputtua paina taas Alt+Tab ja olet PP-esityksessä.) DIA 11 Video: Kambožalaisen Lidan tarina (3:40) Videon jälkeen: Lida on yksi naisista, joka on kokenut kovia. Kambodžassa kristillinen perheradio ei pelkästään tee ja lähetä ohjelmia radiossa. Kuten huomasimme videolta, Lidaa autettiin myös aivan konkreettisesti. (Ohjelmia ei toistaiseksi ole internetissä, mutta tulevaisuudessa on tarkoitus olla.) Krusa FM -asemalla onkin erikseen työntekijä, jonka tehtävä on pitää yhteyttä niihin kuuntelijoihin, jotka ovat olleet jossain yhteydessä asemaan. Kun kuuntelijan elämäntilanne on niinkin vaikea kuin Lidalla oli, he haluavat osoittaa Jumalan rakkautta käytännössä. Lidaa autettiin pääsemään lääkäriin. Sanoin, että Sansa välittää suomalaisten uskovien rahoja nimenomaan mediatyöhön. Se ei kuitenkaan tarkoita, että työ siellä toisessa päässä olisi vain ohjelmien tekemistä ja radioimista. Käytännön apu ja huolenpito ovat toisten uskontojen edustajille valtavan voimakas todistus kristinuskon muuttavasta voimasta. Sansassa kuitenkin halutaan keskittyä siihen, että ohjelmia voidaan tehdä ja radioida. Niiden kautta paikallisille työntekijöille syntyy yhteys ihmisiin, joita ei muuten koskaan kohtaisi. Ja sen kautta rakkauden osoittaminenkin tulee mahdolliseksi. Emme koskaan saa tietää, kuinka moni ihminen eri puolilla maailmaa on kuullut evankeliumin radiosta, televisiosta tai internetistä. Suurin osa ei ole koskaan kertonut siitä ohjelmien tekijöille. Sansassa tärkeintä on saattaa evankeliumi mahdollisimman monen kuuluville. DIA 12 Toivon ilta Naiset toivon lähteellä -ohjelma radioidaan Krusa FM:n kanavalla perjantai-iltana ja sunnuntai-iltapäivällä. Ohjelmat on nauhoitettu etukäteen. Heti perjantaina lähetettävän ohjelman jälkeen tulee suora puhelinkontaktiohjelma. Sen nimi on

7 7 / 7 Toivon ilta. Kuuntelijat voivat soittaa suoraan lähetykseen ja esittää kysymyksiä, joita Naiset toivon lähteellä -ohjelma heissä herätti. Näin voidaan toisaalta vastata yksittäisiin kysymyksiin soittajalle. Monilla voi olla samoja kysymyksiä, ja näin moni saa samalla vastauksen. Sansa kustantaa myös nämä ohjelmat. Lisäksi koko Kambodžan alueella Naiset toivon lähteellä kuuluu lyhytaalloila maanantai- ja lauantai-iltaisin. DIA 13 Vie sinäkin toivoa ja iloa Kambodžan naisille! (lopetusdia) Kysy tilaisuuden jälkeen lisää: Kannattajajäsenyydestä Kuukausilahjoittamisesta Hanna-työstä Kiitos! * * * * * * * * Esitys päättyy tähän. Sansa-infoa, jos on aikaa kertoa (ota painotuotteiden mallit käsille, kun esittelet niitä): Sansan työstä saa lisätietoa Lähde-lehdestä. Lehti on jäsenille ilmainen. Kannattajajäsenyydestä ja kaikesta Sansan työstä saa tietoa Sansan kotisivuilta. Sansasta voi tilata etukäteen jaettavaksi ilmaismateriaalina esim. tuoreinta Lähdelehteä ja tuoreinta rukouskalenteria (ilmestyy 2x/v) Rukouskalenterissa on 31 Sansan työhön liittyvää rukousaihetta. Sansan vuosijuhla Medialähetyspäivät v järjestetään Raumalla ja vuonna 2016 kesäkuussa Lappeenrannassa. Sansa on tehnyt Hanna-työtä Suomessa 15 vuoden ajan, ja marraskuussa 2015 järjestetään kaksi Uskomaton nainen -konferenssia, la Turussa ja su Jyväskylässä. Pääpuhuja on Hanna-työn brasilialaissyntyinen perustaja, 70-vuotias Marli Spieker Yhdysvalloista. Hanna-työstä lisää -sivuilta ja Lähde-lehdestä. Hanna-työstä englanniksi

Sanansaattajien radiotyö Intiassa

Sanansaattajien radiotyö Intiassa 1 / 7 Sanansaattajien radiotyö Intiassa (Tv-työstä on erillinen esitys.) PowerPoint-esitys, johon sisältyy video Kolme kuuntelijakertomusta Intiasta (4:50) Ohjeeksi: Kopioi powerpoint-esitys ja video tikulta

Lisätiedot

Sansan radiotyö Indonesiassa (otsikkodia, anna tämän olla valmiina näkyvissä jo ennen esitystä, jos mahdollista)

Sansan radiotyö Indonesiassa (otsikkodia, anna tämän olla valmiina näkyvissä jo ennen esitystä, jos mahdollista) 1 / 7 Sansan radiotyö Indonesiassa Powerpoint-esitys johon sisältyy 11 diaa ja video Indonesialaisen muslimimiehen kertomus (4:50) Ohjeeksi kun käytät Powerpoint-ohjelmaa: Kopioi powerpoint-esitys (jossa

Lisätiedot

Kristillinen tv-työ Intiassa

Kristillinen tv-työ Intiassa Kristillinen tv-työ Intiassa PowerPoint -esitys (15 diaa) toukokuu 2014 Tutustuthan tekstiin ja powerpoint-dioihin hyvin ennen esityksen pitämistä. Ilman muuta voit muokata tekstiä paremmin omaan suuhun

Lisätiedot

Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse

Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse 8 E L O K U U 2 012 M E D I A L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Hanna-koordinaattori Evangelina Satyanand Intian Gujaratista: Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse s. 11 Lukujen merkitys kirkkovuodessa

Lisätiedot

HELMIKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N

HELMIKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N 2 HELMIKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Pienestä radiosta voi kuulla suuren SANOMAN s. 8 Aluesihteeri Veikko Kurki: Jumala pitää koossa elämäni palikat s. 7 SANSA opettaa Aasian luterilaisille

Lisätiedot

Perinteet ja nykyaika kohtaavat Kiinassa. s. 6. Lähes kaikkialla voi kuunnella radiota, katsoa televisiota, käyttää mobiililaitteita

Perinteet ja nykyaika kohtaavat Kiinassa. s. 6. Lähes kaikkialla voi kuunnella radiota, katsoa televisiota, käyttää mobiililaitteita Medialähetystyön lehti 6/2014 joulukuu Eila Murphy väitteli tohtoriksi radiosta kriisivalmiuden kasvattajana s. 9 s. 12 Eeva Vähäsarja TWR-Euroopan Hanna-työn johtoon s. 9 Joulun Rauhaa ja Siunattua Uutta

Lisätiedot

Lisää tukea farsinkieliseen tv-työhön Parastoo kohtaa lapsia, Nikoo nuoria s. 6 8. Medialähetystyön lehti 1/2013

Lisää tukea farsinkieliseen tv-työhön Parastoo kohtaa lapsia, Nikoo nuoria s. 6 8. Medialähetystyön lehti 1/2013 Medialähetystyön lehti 1/2013 Kristityt ja muslimit muuttavat eniten maasta toiseen s. 5 Sansa uudisti ilmeensä ja Lähde myös s. 2 ja 6 s. 12 Jumalan varjo kantaa ja muita tarinoita s. 10 Lisää tukea farsinkieliseen

Lisätiedot

3-4 MAALISKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N. Siunattua Pääsiäistä!

3-4 MAALISKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N. Siunattua Pääsiäistä! 3-4 MAALISKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Kristinusko on uskoa ylösnousemukseen s. 14 Iranilainen Afarin Sadre-Marandi kohtasi unessa JEESUKSEN s. 16 Siunattua Pääsiäistä! P ä ä k i

Lisätiedot

Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014. Pisaroita. Mekong-joen varrelta. voimasanoja. PIPLiA.

Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014. Pisaroita. Mekong-joen varrelta. voimasanoja. PIPLiA. Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014 Pisaroita Mekong-joen varrelta voimasanoja PIPLiA. Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014 4 Pipliaseurat Mekongin alueella Vuonna 2014 Pipliaseuran teemamateriaali

Lisätiedot

Raamattu kannesta kanteen täyttää 10 vuotta

Raamattu kannesta kanteen täyttää 10 vuotta 2 H E L M I K U U 2 0 0 7 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Wind-radion Gantuya Khaatanbaatar: Hyviä uutisia Jeesuksesta koko Mongoliaan s. 11 Kuuntelijan kiitos Intiassa: Ohjelman kautta ymmärsin,

Lisätiedot

vaikenee harvoin s. 10 Ezzinet Suomen kesässä: Puhelin Lautasantenni välittää tv-ohjelmia ulkomailta Medialähetystyön lehti 4/2014 syyskuu s.

vaikenee harvoin s. 10 Ezzinet Suomen kesässä: Puhelin Lautasantenni välittää tv-ohjelmia ulkomailta Medialähetystyön lehti 4/2014 syyskuu s. Medialähetystyön lehti 4/2014 syyskuu s. 12 Onko maailmassa alkamassa uusi uskonsotien aika? s. 2 Mirta Martin heittää arkihaasteen nuorille aikuisille s. 13 Medialähetyspäivien viestikapula Oulusta Raumalle

Lisätiedot

Farsilasten tv-ystävä Parastoo Poortaheri kiersi Suomea

Farsilasten tv-ystävä Parastoo Poortaheri kiersi Suomea 9 S Y Y S K U U 2 011 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Farsilasten tv-ystävä Parastoo Poortaheri kiersi Suomea s. 6 Hanna-johtaja Marli Spiekerin vuorenhuiput s. 16 Ystävämatka avasi Viron haasteita

Lisätiedot

SANSAn mediatyön lähetyskirjo kasvaa ja voimistuu

SANSAn mediatyön lähetyskirjo kasvaa ja voimistuu 6 T O U K O K U U 2 011 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I SANSAn mediatyön lähetyskirjo kasvaa ja voimistuu s. 8 ja 10 Evankeliumi tulee leviämään koko maailmaan s. 6 Pirjo Hyövälti kehittänyt

Lisätiedot

Siunattua ja virkistävää kesää! Tunérit lähtevät farsityöhön Kyprokseen. Wind-FM:n radiotalo käyttöön Mongoliassa. s. 16. s. 8

Siunattua ja virkistävää kesää! Tunérit lähtevät farsityöhön Kyprokseen. Wind-FM:n radiotalo käyttöön Mongoliassa. s. 16. s. 8 7 KESÄKUU 2008 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Tunérit lähtevät farsityöhön Kyprokseen s. 16 Wind-FM:n radiotalo käyttöön Mongoliassa s. 8 Siunattua ja virkistävää kesää! Tampereen uusi piispa

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

Sanaa suomeksi s. 7. Raamatusta löytyi ainoa mielekäs vastaus. Kroatian kirkosta tuli minulle ensin tapa s. 11. s. 5. Sami Heinomo: Goran Bozeta:

Sanaa suomeksi s. 7. Raamatusta löytyi ainoa mielekäs vastaus. Kroatian kirkosta tuli minulle ensin tapa s. 11. s. 5. Sami Heinomo: Goran Bozeta: 9 SYYSKUU 2009 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Sanaa suomeksi s. 7 Pienten suomalaispiirien tuella voi kasvaa maailmalla suuria s. 8 Sami Heinomo: Raamatusta löytyi ainoa mielekäs vastaus s.

Lisätiedot

Kirkko kasvaa Kiinassa, mutta papeista ja opettajista on pulaa

Kirkko kasvaa Kiinassa, mutta papeista ja opettajista on pulaa 1 TA M M I K U U 2 0 0 8 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Kirkko kasvaa Kiinassa, mutta papeista ja opettajista on pulaa s. 8 Kuukauden ääni-sarja aloitetaan venäjän kielestä ja Aleksander Asonovista

Lisätiedot

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 Joukkokirje RADIO DEIN JA KRISTITYT YHDESSÄ RY:N UUTISLEHTI Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry, Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki, 9. vuosikerta N:o 4/2006 Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 RADIO DEI

Lisätiedot

Eilen-tänään-huomenna. Medialähetystyön lehti 5/2013. Kristityksi kääntyneistä muslimeista haastattelututkimus s. 5

Eilen-tänään-huomenna. Medialähetystyön lehti 5/2013. Kristityksi kääntyneistä muslimeista haastattelututkimus s. 5 Medialähetystyön lehti 5/2013 Kristityksi kääntyneistä muslimeista haastattelututkimus s. 5 Sansassa riittää tilaa vapaaehtoisten tulla, olla ja osallistua s. 10 Kiinan ja Intian kadotetut tyttäret eivät

Lisätiedot

Tampereen Kalevan kirkossa lähdettiin silkkitietä Kiinaan s. 3 ja 8

Tampereen Kalevan kirkossa lähdettiin silkkitietä Kiinaan s. 3 ja 8 8 E L O K U U 2 0 0 7 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Tampereen Kalevan kirkossa lähdettiin silkkitietä Kiinaan s. 3 ja 8 Johtaja Daniel Lippincott: Ainakin puolet palautteesta arabiankielisistä

Lisätiedot

Viimeinen tuomio on oikeudenmukainen

Viimeinen tuomio on oikeudenmukainen 11 MARRASKUU 2012 M E D I A L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Kuuntelijat ja katsojat hehkuvat löytämisen iloa s. 11 Viimeinen tuomio on oikeudenmukainen s. 6 Sansalla onnistunut ensivisiitti Helsingin Kirjamessuille

Lisätiedot

Opetusta hepreaksi kristinuskon juurilla Israelissa s. 8

Opetusta hepreaksi kristinuskon juurilla Israelissa s. 8 6 T O U K O K U U 2 0 0 6 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Opetusta hepreaksi kristinuskon juurilla Israelissa s. 8 Rukous on jokaiselle annettu lahja ja tehtävä s. 6 Eritrean luterilaiset yhdistyvät

Lisätiedot

s. 5 ja 6 Hagia Sofian Jeesus on ollut monessa mukana Kristinusko ja islam pitävät pintansa Jumalan lahjaa s. 14

s. 5 ja 6 Hagia Sofian Jeesus on ollut monessa mukana Kristinusko ja islam pitävät pintansa Jumalan lahjaa s. 14 Medialähetystyön lehti 2/2014 huhtikuu Pahinta on, ellemme ota vastaan Jumalan lahjaa s. 14 s. 10 Media ja lähetystyö aiheina monissa tilaisuuksissa s. 12, 13, 16 Mrcelat muuttivat Rijekasta Unkarin rajalle

Lisätiedot

Sydänystäväohjelma buddhalaisen Thaimaan eri kolkissa

Sydänystäväohjelma buddhalaisen Thaimaan eri kolkissa 5 H U H T I K U U 2 012 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Afrikkalaisista animisteja noin kymmenesosa s. 10 Sydänystäväohjelma kuuluu buddhalaisen Thaimaan eri kolkissa s. 8 Batjargal Tuvshintsengel,

Lisätiedot

Markku Ylipää: Mielettömyys vai rauha kumpi meitä hallitsee? sivu 12

Markku Ylipää: Mielettömyys vai rauha kumpi meitä hallitsee? sivu 12 Pauli Kemi: Mitä on herätys? sivu 2 David Sterling: Suuri, hämmästyttävä Jumalan armo! sivu 5 Markku Ylipää: Mielettömyys vai rauha kumpi meitä hallitsee? sivu 12 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen

Lisätiedot

Kriisiradiota olisi tarvittu. Kukaan ei saa jäädä yksin s. 8 SANSAn Eila Murphy rannalla, jolla tsunami nousi 30-metriseksi:

Kriisiradiota olisi tarvittu. Kukaan ei saa jäädä yksin s. 8 SANSAn Eila Murphy rannalla, jolla tsunami nousi 30-metriseksi: 1 TA M M I K U U 2 012 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Sydänystävän Wassana Yu-Gim, Thaimaa: Kukaan ei saa jäädä yksin s. 8 SANSAn Eila Murphy rannalla, jolla tsunami nousi 30-metriseksi: Kriisiradiota

Lisätiedot

TAMMIKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N. Indonesiatutkimuksesta tuoreita tuloksia. s. 12

TAMMIKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N. Indonesiatutkimuksesta tuoreita tuloksia. s. 12 1 TAMMIKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Rukouksen tukilinja auki 24 tuntia, eikä kaapeli katkeile s. 6 Viestintäjohtaja Branko Bjelajac, TWR-Eurooppa: Kaikki mediat tarpeen s. 11 Sydämiä

Lisätiedot

Myriam joutui Karakoshista

Myriam joutui Karakoshista KRISTILLINEN SATELLIITTIKANAVA LÄHI-IDÄSSÄ, POHJOIS-AFRIKASSA, KESKI-AASIASSA JA EUROOPASSA SAT-7:n uutisia 1/2015 KRISTILLINEN TODISTUS MONIUSKONNOLLISESSA MAAILMASSA UUTISIA Uskonnonvapaus moniuskonnollisessa

Lisätiedot

Islamissakin on suuntauksensa

Islamissakin on suuntauksensa 3 M A A L I S K U U 2 011 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Islamissakin on suuntauksensa Virtuaalivierailu Säynätsalon lähetyspiiriin s. 5 s. 8 ja 10 Ohjelmat hoitavat ja neuvovat tuhon keskellä

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5 ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2008 Nro 5 Arabimissio tavoitti koko Pyhän maan Lähetysveteraani Veikko Manninen Jumalan puhuttelussa Pääkirjoitus Evankeliumi saavutti laajasti

Lisätiedot