Kristillinen tv-työ Intiassa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kristillinen tv-työ Intiassa"

Transkriptio

1 Kristillinen tv-työ Intiassa PowerPoint -esitys (15 diaa) toukokuu 2014 Tutustuthan tekstiin ja powerpoint-dioihin hyvin ennen esityksen pitämistä. Ilman muuta voit muokata tekstiä paremmin omaan suuhun sopivaksi. DIA 1 Punainen maailmankartta, otsikko Kristillinen tv-työ Intiassa Anna tämän dian olla näkyvissä kun esim. säädät projektorin paikkaa ym. Jos voit aloittaa esityksen suoraan lukemalla kuuntelijan palautteen (alla), se olisi tehokkain aloitus. Sansan projektityöntekijän Amarjit Chughin nimi äännetään amardzit tshug. Se tulee vastaan heti tässä ensimmäisessä kuuntelijapalautteessa. DIA 2 (Kuva katolta lähikatoille Baroda, Gujarat) Olen kasvanut syvästi hindulaisessa perheessä. Iäkäs isäni on astrologi ja harras hindu. Meillä on kaksi televisiota, mutta vain yksi kaapeli-tv-liitäntä. Olen virittänyt sen pysyvästi Subshandesh-kanavalle, joka siis näkyy molemmista televisioista. Näin isä ei voi katsota muita kanavia kuin tätä kristillistä. Meillä oli kymmenen vuoden ajan huonot välit. En pitänyt isän ajattelutavasta. Sitten löysimme Sinun toivosi -ohjelman. Se muutti elämämme. Isä on pehmennyt huomattavasti katsottuaan sitä monella viikolla. Ohjelma on erinomainen. Se on täyttä asiaa kristinuskosta eikä siinä loukata muita uskontoja. Itse olen totuuden etsijä. Haluan kovasti olla niiden seurassa, jotka uskovat Jeesukseen. Haluan kiittää Amarjitia hyvästä ohjelmasta. Tämä oli välähdys yhden suurkaupungissa sijaitsevan intialaisen kodin arkeen. Se ei ollut kirje vaan tuon televisio-ohjelman tekijälle itse kerrottu todistus. Kertoja, Amit, ja hänen isänsä kuuluvat varakkaisiin ja koulutettuihin intialaisiin. Nyt eläkkeellä oleva isä oli korkeassa virassa valtiovarainministeriössä ja työskenteli lähellä pääministeriä. Hänen aikuinen poikansa on vaikuttunut kristinuskosta, vaikka kutsuu itseään vielä etsijäksi. Tuota isää ei inhimillisesti ajatellen mitenkään olisi saanut evankeliumin äärelle muuta kuin televisio-ohjelman kautta. Sansan medialähetystyö on myös tätä: että sanoma Jeesuksesta saapuu koulutettujen ja varakkaiden katsojien koteihin, siellä rauhassa pohdittavaksi ja sulateltavaksi. Lisää ohjelmasta ja sen tekijöistä hetken päästä. DIA 3 (Kuva kadulta, paljon ihmisiä) Intia on maailman toiseksi väkirikkain valtio. Yli 1200 miljoonaa ihmistä. Sitä ei voi kuvata millään yhdellä sanalla. Monenlaiset erot ovat valtavat. Maaseudun kylien elämä on jotain aivan muuta kuin suurkaupunkien. Varallisuuserot ovat ehkä suuremmat kuin missään muussa maassa. Kieliä on paljon. Uskontoja on paljon. Kulttuureja on paljon. Kauneutta on paljon. Ja valtavia ongelmia myös.

2 Seuraavaksi ihan muutamia tietoja Intiasta: DIA 4 Perustiedot Intiasta (sivussa kartta) Väkiluku 1,2 miljardia, kristittyjä n. 2,5% 460 kieltä, joista 22 ns. kansallista kieltä 43 miljoonakaupunkia (Mumbai, Delhi, Banglore, Kalkutta, Chennai jne) Noin 400 miljoonaa asuu kaupungeissa, noin 800 miljoonaa asuu maaseudulla Puhutuin kieli hindi, hallinnon kieli englanti 1,2 miljardia on sama kuin 1200 miljoonaa. Se on luku, jota kukaan ei pysty hahmottamaan. Mutta pidetään mielessä, että se luku muodostuu yksilöistä, ihmisistä. Samanlaisista kuin me nyt täällä. (Esittäjälle: Jos joku kommentoi, että aiemmin Sansakin on sanonut kieliä olevan n. 1650, niin se oli oikea luku: kieliä ja murteita. DIA 5 Kuvakooste intialaisista (juliste kadun varrella, liittyi teksti Olemme kaikki intialaisia, kuva Marjut Chugh) He näyttävät vähän erilaisilta kuin me, pukeutuvat ehkä eri tavalla, syövät ehkä erilaista ruokaa. Mutta he kaikki ovat osa jotain perhettä. Heillä on toiveita, haaveita, elämän suuria iloja ja suuria suruja. Suuri osa niistä on aivan samoja kuin meillä. Lisäksi heitä ja meitä yhdistää se kaikkein tärkein, että olemme Jumalan luomia. Hän rakastaa heitä niin kuin meitäkin ja Jeesus on kuollut, jotta myös he voisivat saada synnit anteeksi ja olla kerran taivaassa. Sansa tekee Intiassa myös radiotyötä monilla kielillä ja nimenomaan maaseudulla, jossa asuu valtaosa väestöstä. Kun nyt puhumme Sansan tekemästä tv-työstä, puhumme suurkaupungeista. Sillä on kyse kaapeli-tv-kanavista ja niitä on vain kaupungeissa. Joissa siis asuu myös ihan riittävästi mahdollisia katsojia. TV-työ tehdään kuitenkin yhteistyössä Sansan pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, TWR-Intian kanssa. DIA 6 Intian tv-tilanne (kadulla tv-liikkeen edessä) Yli 800 tv-kanavaa 150 milj. tv-kotia, niistä puolessa kaapeli-tv Internet-mahdollisuus n. 150 miljoonalla Intiassa tietysti kaikkea on paljon. Niin myös televisiokanavia. Yli 800. Voi aiheesta kysyä, miten katsojat löytävät juuri sen kanavan, jolla Sansan tekemät ohjelmat näkyvät. Kanavilla surffaillaan niin kuin joka paikassa. Toisaalta, sana kiertää. Maassa on arviolta n. 150 miljoonaa kotia, joissa on televisio. Kun puolessa niistä on kaapeli-tv, se tarkoittaa n. 75 miljoonaa kotia. Ja paljon suurempaa määrää mahdollisia katsojia. Internetin kohdalla Intia on maailman kolmanneksi suurin yksittäinen käyttäjäalue (Kiinan ja Yhdysvaltojen jälkeen).

3 DIA 7 Amarjit ja Marjut Chugh (kuva) Sansan tv-työtä Intiassa tekevät projektityöntekijät Amarjit (äännetään: amardzit) ja Marjut Chugh (tshug). Amarjit on syntynyt pohjois-intiassa sikhiperheeseen. Hän opiskeli Delhin lähellä yliopistossa hindinkielistä ja englanninkielistä kirjallisuutta maisteriksi asti. Ulkomaat houkuttivat nuorta miestä. Delhissä silmiin osui ilmoitus, jossa suomalainen perhe etsi englanninkielen opettajaa lapsilleen. Väkirikkaasta Intiasta Amarjit päätyi pieneen Puumalaan etelä-savoon. Pian hän siirtyi sieltä Helsinkiin opiskelemaan yliopistossa sosiaalipsykologiaa ja vähän muita aineita. Hän on suorittanut silloisessa Hotelli- ja ravintolaopisto Haagassa esimiestutkinnon. Marjutilla oli intialainen tuttu opiskelija, joka kerran ilmaantui samaan lounaspaikkaan parin muun intialaisen kanssa ja toinen heistä oli Amarjit. Hän oli silloin vielä sikhi. Helsingissä Amarjit löysi Kansainvälisen seurakunnan, joka kokoontui pitkään Temppeliaukion kirkossa. Sitä veti amerikkalainen luterilainen pappi Lloyd Swantz. Hän myös kastoi Amarjitin samassa kirkossa keväällä Marjut oli myös mukana samassa seurakunnassa. Kasteensa jälkeen Amarjit kävi vuoden mittaisen yhteiskristillisen raamattukoulun Hämeenlinnassa saadakseen lisää tukea uskossa kasvamiselle. Hänhän kääntyi kristityksi täysin toisenlaisen uskonnon piiristä. Jumala kutsui hänet takaisin Intiaan Marjut valmistui ensin valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja myöhemmin peruskoulun luokanopettajaksi Jyväskylästä. Marjutin ja Amarjitin tiet kohtasivat uudelleen 12 vuotta myöhemmin, kun Amarjit tuli käymään Suomessa tavatakseen ystäviä. Häitä vietettiin pari vuotta myöhemmin, joulukuussa 1996 Espoossa. DIA 8 Aiempi tv-työ (kuva 10 käskyä -sarjasta Amarjit ja juontaja) 10 käskyä esitetty Suomessa, Englannissa, Israelissa Elämän koulu esitetty Intiassa ja Englannissa Amarjit oli jo nuorena kiinnostunut televisiosta ja elokuvista. Avioiduttuaan Suomeen hän perusti matkatoimiston Espooseen. Sen työn ohella hän otti yhteyttä Keravalla sijaitsevaan IRRTV:hen. Vuonna 2005 IRRTV tarjosi hänelle mahdollisuuden käsikirjoittaa ja tuottaa hindinkielisiä tv-ohjelmia. Osan niiden kustannuksista maksoi Helsingin kansainvälinen seurakunta. Ensimmäinen ohjelmasarja oli 10 käskyä (josta tämä kuva on), seuraavan nimi oli Elämän koulu. Sarjoja on esitetty vaihdellen Intiassa, Suomessa, Englannissa ja Israelissa. Kymmenessä käskyssä on englanninkielinen tekstitys. DIA 9 Kuva Mumbaista Shashin asunnosta Palataanpa taas katsojiin. Tämä kuva on otettu Mumbaissa korkean kerrostalon kahdennestakymmenennestä viidennestä kerroksesta. Kodissa asuu Shashiniminen rouva sekä hänen miehensä, joka on osavaltion parlamentin jäsen. Lisäksi yksi heidän pojistaan perheineen asuu samassa asunnossa.

4 TWR-Intian paikallinen työntekijä Mumbaissa oli järjestänyt katsojatapaamisen, johon tuli n. 25 henkilöä. Sen jälkeen Shashi kutsui Amarjitin ja Marjutin kotiinsa pääsiäisenä Shashi on iloinnut ohjelmista, sillä hänestä raamattua selitetään niissä selkeällä tavalla. Intiassa kristillisillä kanavilla on paljon muualla maailmassa hengellisistä tilaisuuksista kuvattuja ohjelmia, joihin on lisätty hindinkielinen tekstitys tai tulkkaus. Katsoja näkee sekä puhujan että seurakuntaa, joka ei selvästikään ole intialaista. DIA 10 (Amarjit tietokoneen ääressä) Amarjit on pohjoisintialainen, korkeasti koulutettu, ja lisäksi taustaltaan sikhi. Hän puhuu hindiä luontevasti ja käyttää riittävän yksinkertaista kieltä opettaessaan raamattua. Kristittyjä on Intiassa suhteellisesti hyvin vähän. Siitä vähästä enemmän on maan eteläosissa. TWR-Intian kannalta tv-työn kohdealue on nimenomaan maan pohjoisosissa. Koska Amarjit on sieltä kotoisin, hänen tapansa puhua hindin kieltä löytää vastakaikua pohjoisen katsojissa. Sydämeltään Amarjit on evankelista. Tämä kaikki luo sellaisen yhdistelmän, joka pitää katsojia ruudun äärellä, kun he ovat löytäneet ohjelman. Myös alussa mainitsemani Amit sanoi, että Amarjitin puhetta on helppo kuunnella, koska se on selkeää. DIA 11 TWR-Intia ryhmäkuva virkistyspäivästä TWR-Intian työntekijöiden perhepäivä Amarjit on kuvassa keskellä takana, kuvan otti Marjut Amarjit ja Marjut ovat Sansan projektityöntekijöinä New Delhissä, Intiassa. Vaikka Amarjit on TWR-Intian ainoa tv-työntekijä, on hänellä ja Marjutilla kuitenkin ympärillään työyhteisö. Se tarjoaa monenlaista apua sekä työssä että Delhissä elämisessä. Marjut auttaa miestään monin tavoin ja mahdollistaa arjen elämän. Sen lisäksi Marjut on tärkeä suomalainen linkki Sansan ja TWR-Intian välillä. DIA 12 Subhsandesh Television ohjelman nimi: Aapki aashaa Sinun toivosi Subhsandesh-kaapelitelevisiokanava kristillinen perhekanava näkyy suuressa osassa Intiaa kaapelikodeissa lähetykset alkoivat tammikuussa 2014 etsinnässä maallinen kanava, jolle ohjelmat saataisiin, ja siihen rahoitus Intiassa on paljon toivottomuutta. Toivon tuominen katsojille on elintärkeää. Sen todellisen toivon, joka on Jeesuksessa. Kun lähetykset alkoivat tammikuussa 2014, tuli Amarjitille ensimmäisten kolmen kuukauden aikana eri tavoin yli 300 yhteydenottoa. Niitä tuli puhelimitse, tekstiviestein, sähköpostitse ja kirjeitse. Ohjelman lopussa kaikki yhteystiedot näkyvät hyvän aikaa ruudussa samalla kun juontaja pitää loppujuontoa. ( Esittäjälle

5 tiedoksi: tämä esitys on tehty huhti-toukokuun vaihteessa 2014, siksi tiedämme tässä vasta 3 kuukaudesta.) Sekä meidän, Chughien että TWR-Intian toive on, että he löytäisivät sopivan maallisen tv-kanavan, jolle Sinun toivosi -ohjelmasarja saataisiin. Ei ole helppoa löytää kanavaa, joka ottaisi kristillisen ohjelman ja rahoituskin pitäisi järjestää. Sellaisen kanavan kautta ohjelma kuitenkin saisi vielä laajemman, ei-kristityn katsojakunnan. DIA 13 Temppelin seinää ja pyhä mies (2 kuvaa) Intiassa sanotaan olevan 330 miljoonaa jumalaa. Siellä on lukematon määrä temppeleitä, joiden luona on ns. pyhiä miehiä neuvomassa ihmisiä rahaa vastaan. Lisäksi kaikilla kunnon hinduilla on kotialttari sekä toinen esim. omassa liikeyrityksessä. Uhraamisen perusajatus on jumalien, jumalattarien ja henkien lepyttäminen. Sen taustalla on pelko. Evankeliumin voima murtaa kaiken pelon kun ihminen vain kuulee siitä ja uskaltaa lähteä Jeesus-tielle. DIA 14 Tule mukaan! Sansa tekee yhteistyötä seurakuntien kanssa. Sitä kautta pääsee hyvin mukaan. Sansan medialähetystyöstä kuka tahansa saa tietoa monesta eri kanavasta. Tilaa ilmainen Ristiaalloilla-tiedote joko sähköpostiisi tai postitse kotiisi. Tai tilaa myös ilmainen kansainvälisen naisten rukousliikkeen Hanna-työn rukouskalenteri. Joka kuukaudelle oma kalenteri ja jokaiselle päivälle yksi aihe. Joko tunnet Raamattu kannesta kanteen -ohjelmat? Radio Deissä joka arkipäivä klo 21, uusinta yöllä klo 2 ja aamulla klo 6. Ohjelma kuuluu myös Järviradiossa Pohjanmaalla ja Radio Kajauksessa Kajaanin seudulla heidän omina lähetysaikoinaan. Tai liity kannatusjäseneksi. Saat jäsenetuna Lähde-lehden kuusi kertaa vuodessa kotiisi. Medialähetystietoutta sopivina annoksina. DIA 15 Intialaiset vilkuttavat suomalaisille Kiitos mukanaolostasi! Kiitos! (Esitys päättyy tähän. Jos joku kysyy, minkä ikäinen Amarjit on, voit kertoa, että hän on syntynyt Mutta VAIN jos joku kysyy. Lisäksi: Chughien kanssa on tehty 3 vuoden projektisopimus, joka alkoi kesästä 2013 ja loppuu kesään Sen loppupuolella katsotaan uudelleen. Tämäkin vain, jos joku kysyy.) * * * * * Lisätietoja Sansan työstä: (Jos aiot kertoa näistä seuraavalla sivulla olevista, ota mallikappaleet painotuotteista valmiiksi, että voit näyttää niitä katsojille.) sansa.fi

6 Liity Sansan kannattajajäseneksi. Jäsenmaksu 45 euroa/vuosi työssäkäyviltä ja 30 euroa/vuosi opiskelijoilta ja eläkeläisiltä. Jäsenetuna Lähde-lehti, joka ilmestyy 6 kertaa vuodessa. (kannatusjäsenlomake) Sansan viikkorukouskalenteri toimii samalla työn yleisesitteenä. Joko tunnet Raamattu kannesta kanteen -ohjelmat? Radio Deissä joka arkipäivä klo 21, uusinta yöllä klo 2 ja aamulla klo 6. Ohjelma kuuluu myös Järviradiossa Pohjanmaalla ja Radio Kajauksessa Kajaanin seudulla heidän omina lähetysaikoinaan. Oletko kuullut Hanna-työstä? Joka kuukaudelle oma rukouskalenteri, jossa maailman naisiin liittyvä rukousaihe jokaiselle päivälle. Ota tuorein kalenteri mukaan materiaalipöydältä. Netissä toimii myös Sansan Putiikki, pieni lähetyskauppa, josta saa kristillisiä kirjoja, musiikkia, kortteja ja lahjatavaroita. Putiikin tuotteita voi tilata myös puhelimitse.

Sanansaattajien radiotyö Intiassa

Sanansaattajien radiotyö Intiassa 1 / 7 Sanansaattajien radiotyö Intiassa (Tv-työstä on erillinen esitys.) PowerPoint-esitys, johon sisältyy video Kolme kuuntelijakertomusta Intiasta (4:50) Ohjeeksi: Kopioi powerpoint-esitys ja video tikulta

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia

ITÄPORTTI. Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syysspecial 2010 Kaupunkimissiot aikamme tehotyökalu lähetystyössä IRR-TV:n medialähetystyö tavoittaa miljoonia Itäportin erikoisnumero lahjaksi Sinulle,

Lisätiedot

Lisää tukea farsinkieliseen tv-työhön Parastoo kohtaa lapsia, Nikoo nuoria s. 6 8. Medialähetystyön lehti 1/2013

Lisää tukea farsinkieliseen tv-työhön Parastoo kohtaa lapsia, Nikoo nuoria s. 6 8. Medialähetystyön lehti 1/2013 Medialähetystyön lehti 1/2013 Kristityt ja muslimit muuttavat eniten maasta toiseen s. 5 Sansa uudisti ilmeensä ja Lähde myös s. 2 ja 6 s. 12 Jumalan varjo kantaa ja muita tarinoita s. 10 Lisää tukea farsinkieliseen

Lisätiedot

s. 5 ja 6 Hagia Sofian Jeesus on ollut monessa mukana Kristinusko ja islam pitävät pintansa Jumalan lahjaa s. 14

s. 5 ja 6 Hagia Sofian Jeesus on ollut monessa mukana Kristinusko ja islam pitävät pintansa Jumalan lahjaa s. 14 Medialähetystyön lehti 2/2014 huhtikuu Pahinta on, ellemme ota vastaan Jumalan lahjaa s. 14 s. 10 Media ja lähetystyö aiheina monissa tilaisuuksissa s. 12, 13, 16 Mrcelat muuttivat Rijekasta Unkarin rajalle

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA 1 J JOULURUOKAMYYJÄISIIN VALMISTAUTUMASSA Joulukuun viimeiset myyjäiset vuonna 2013 olivat Jouluruokamyyjäiset. Kirkonkylän omiin puurojuhliin tuli paljon

Lisätiedot

Raamattu kannesta kanteen täyttää 10 vuotta

Raamattu kannesta kanteen täyttää 10 vuotta 2 H E L M I K U U 2 0 0 7 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Wind-radion Gantuya Khaatanbaatar: Hyviä uutisia Jeesuksesta koko Mongoliaan s. 11 Kuuntelijan kiitos Intiassa: Ohjelman kautta ymmärsin,

Lisätiedot

Arabiankielisiä lapsikatsojia lisää Lähi-idässä. s. 6 ja 13. Medialähetystyön lehti 3/2013. Jukka Norvannon kirjaa jaetaan Mongoliassa s.

Arabiankielisiä lapsikatsojia lisää Lähi-idässä. s. 6 ja 13. Medialähetystyön lehti 3/2013. Jukka Norvannon kirjaa jaetaan Mongoliassa s. Medialähetystyön lehti 3/2013 Jukka Norvannon kirjaa jaetaan Mongoliassa s. 4 Raamatussa luku 40 liittyy merkittäviin tapahtumiin s. 5 s. 9 Rukousvarjojen alla Hannakonferensseissa s. 10 Arabiankielisiä

Lisätiedot

Eilen-tänään-huomenna. Medialähetystyön lehti 5/2013. Kristityksi kääntyneistä muslimeista haastattelututkimus s. 5

Eilen-tänään-huomenna. Medialähetystyön lehti 5/2013. Kristityksi kääntyneistä muslimeista haastattelututkimus s. 5 Medialähetystyön lehti 5/2013 Kristityksi kääntyneistä muslimeista haastattelututkimus s. 5 Sansassa riittää tilaa vapaaehtoisten tulla, olla ja osallistua s. 10 Kiinan ja Intian kadotetut tyttäret eivät

Lisätiedot

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 Joukkokirje RADIO DEIN JA KRISTITYT YHDESSÄ RY:N UUTISLEHTI Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry, Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki, 9. vuosikerta N:o 4/2006 Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 RADIO DEI

Lisätiedot

HELMIKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N

HELMIKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N 2 HELMIKUU 2010 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Pienestä radiosta voi kuulla suuren SANOMAN s. 8 Aluesihteeri Veikko Kurki: Jumala pitää koossa elämäni palikat s. 7 SANSA opettaa Aasian luterilaisille

Lisätiedot

Muslimista kristityksi

Muslimista kristityksi 2 H E L M I K U U 2 011 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Muslimista kristityksi s. 13 Piispa Irja Askola: Lähetystyössä on tärkeää evankeliumin kokonaisvaltaisuus s. 7 SANSAn suuret kansainväliset

Lisätiedot

Myriam joutui Karakoshista

Myriam joutui Karakoshista KRISTILLINEN SATELLIITTIKANAVA LÄHI-IDÄSSÄ, POHJOIS-AFRIKASSA, KESKI-AASIASSA JA EUROOPASSA SAT-7:n uutisia 1/2015 KRISTILLINEN TODISTUS MONIUSKONNOLLISESSA MAAILMASSA UUTISIA Uskonnonvapaus moniuskonnollisessa

Lisätiedot

Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse

Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse 8 E L O K U U 2 012 M E D I A L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Hanna-koordinaattori Evangelina Satyanand Intian Gujaratista: Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse s. 11 Lukujen merkitys kirkkovuodessa

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2. Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2. Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2 Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa Pääkirjoitus Keski-Aasian aika saattaa olla lyhyt s. 14 16 Työtoveruutta Jumalan kanssa Tässä

Lisätiedot

Jallah ma ana! Tule mukaan! Egyptiläinen Munir laulaa arabiaksi Sansan tv-kirkossa s. 6. Jeesusta s. 10. Medialähetystyön lehti 3/2014 kesäkuu

Jallah ma ana! Tule mukaan! Egyptiläinen Munir laulaa arabiaksi Sansan tv-kirkossa s. 6. Jeesusta s. 10. Medialähetystyön lehti 3/2014 kesäkuu Medialähetystyön lehti 3/2014 kesäkuu Medialähetyksen teologisista perusteista s. 5 s. 18 Jukka Norvanto tahtoo kehua Jeesusta s. 10 Jallah ma ana! Tule mukaan! Egyptiläinen Munir laulaa arabiaksi Sansan

Lisätiedot

Sydänystäväohjelma buddhalaisen Thaimaan eri kolkissa

Sydänystäväohjelma buddhalaisen Thaimaan eri kolkissa 5 H U H T I K U U 2 012 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Afrikkalaisista animisteja noin kymmenesosa s. 10 Sydänystäväohjelma kuuluu buddhalaisen Thaimaan eri kolkissa s. 8 Batjargal Tuvshintsengel,

Lisätiedot

Tampereen Kalevan kirkossa lähdettiin silkkitietä Kiinaan s. 3 ja 8

Tampereen Kalevan kirkossa lähdettiin silkkitietä Kiinaan s. 3 ja 8 8 E L O K U U 2 0 0 7 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Tampereen Kalevan kirkossa lähdettiin silkkitietä Kiinaan s. 3 ja 8 Johtaja Daniel Lippincott: Ainakin puolet palautteesta arabiankielisistä

Lisätiedot

SANSAn mediatyön lähetyskirjo kasvaa ja voimistuu

SANSAn mediatyön lähetyskirjo kasvaa ja voimistuu 6 T O U K O K U U 2 011 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I SANSAn mediatyön lähetyskirjo kasvaa ja voimistuu s. 8 ja 10 Evankeliumi tulee leviämään koko maailmaan s. 6 Pirjo Hyövälti kehittänyt

Lisätiedot

Joulurauhaa ja Siunattua Uutta Vuotta! Perhe- ja nuortenohjelmilla välitetään toivoa Eritreassa. s. 8

Joulurauhaa ja Siunattua Uutta Vuotta! Perhe- ja nuortenohjelmilla välitetään toivoa Eritreassa. s. 8 12 J O U L U K U U 2 0 0 7 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Perhe- ja nuortenohjelmilla välitetään toivoa Eritreassa s. 8 TWR:n Susanna Tielmannista tuli lasten rakastama radioääni idässä s. 11

Lisätiedot

Kristillisen medialähetystyön erikoislehti. Kesä-heinäkuu 2006 Nro 4

Kristillisen medialähetystyön erikoislehti. Kesä-heinäkuu 2006 Nro 4 ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Kesä-heinäkuu 2006 Nro 4 30 vuotta media- lähetys- työtä Historiallinen arabimissio Ruotsissa IRR-TV:n uudet tilat vihittiin Toiminnanjohtajalta Oi

Lisätiedot

Jumalan kuvasta Kristuksen kaltaiseksi s. 11

Jumalan kuvasta Kristuksen kaltaiseksi s. 11 12 JOULUKUU 2012 M E D I A L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Jumalan kuvasta Kristuksen kaltaiseksi s. 11 Liikkeelle paimenten tavoin s. 2 Joulurauhaa ja SiunattuaUutta Vuotta! LÄHDE 24.2.2012 12/2012 P

Lisätiedot

Vuoden 2010 kasvot ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Heinäkuu 2011 Nro 3

Vuoden 2010 kasvot ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Heinäkuu 2011 Nro 3 Vuoden 2010 kasvot ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Heinäkuu 2011 Nro 3 Pääkirjoitus Intiassa 45 000 palautelomakkeen jatkokäsittely siunattiin s. 6 9 Maailman lapset Hannu Haukka,

Lisätiedot

niin kirsikkapuun juurella kuin kamelin selässä s. 8

niin kirsikkapuun juurella kuin kamelin selässä s. 8 6 T O U K O K U U 2 0 0 8 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Kuuntelijapalaute kertoo uskon syntymisestä niin kirsikkapuun juurella kuin kamelin selässä s. 8 SANSA kouluttaa mediatyöhön s. 3 Innokkaiden

Lisätiedot

Opetusta hepreaksi kristinuskon juurilla Israelissa s. 8

Opetusta hepreaksi kristinuskon juurilla Israelissa s. 8 6 T O U K O K U U 2 0 0 6 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Opetusta hepreaksi kristinuskon juurilla Israelissa s. 8 Rukous on jokaiselle annettu lahja ja tehtävä s. 6 Eritrean luterilaiset yhdistyvät

Lisätiedot

Tule mukaan Jeesus-marssille...aiheesta lisää s. 5-7

Tule mukaan Jeesus-marssille...aiheesta lisää s. 5-7 KEVÄT 2005 1 Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry. Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki 8. vuosikerta. Nro: 2 / 2005 25.4.2005 Joukkokirje Tule mukaan Jeesus-marssille...aiheesta lisää s. 5-7 Jeesus-marssin musiikkivastaava,

Lisätiedot

Islamissakin on suuntauksensa

Islamissakin on suuntauksensa 3 M A A L I S K U U 2 011 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Islamissakin on suuntauksensa Virtuaalivierailu Säynätsalon lähetyspiiriin s. 5 s. 8 ja 10 Ohjelmat hoitavat ja neuvovat tuhon keskellä

Lisätiedot

Perinteet ja nykyaika kohtaavat Kiinassa. s. 6. Lähes kaikkialla voi kuunnella radiota, katsoa televisiota, käyttää mobiililaitteita

Perinteet ja nykyaika kohtaavat Kiinassa. s. 6. Lähes kaikkialla voi kuunnella radiota, katsoa televisiota, käyttää mobiililaitteita Medialähetystyön lehti 6/2014 joulukuu Eila Murphy väitteli tohtoriksi radiosta kriisivalmiuden kasvattajana s. 9 s. 12 Eeva Vähäsarja TWR-Euroopan Hanna-työn johtoon s. 9 Joulun Rauhaa ja Siunattua Uutta

Lisätiedot

Uusi Elämä. Järvenpää - Kerava extra. Järvenpään Vapaaseurakunnan ARKKI. Entinen rock-laulaja Dave Jumalan pappina

Uusi Elämä. Järvenpää - Kerava extra. Järvenpään Vapaaseurakunnan ARKKI. Entinen rock-laulaja Dave Jumalan pappina Järvenpää - Kerava extra JOUKKOKIRJE/MASSBREV Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net - Nro 2/2005 Pauli Kemi: MIKÄ ON IHMINEN? sivu

Lisätiedot

Kristus on kaiken viestinnän malli ja perusta

Kristus on kaiken viestinnän malli ja perusta 8 ELOKUU 2009 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Kristus on kaiken viestinnän malli ja perusta s. 10 Brahim ja Sara Slawi ovat Ranskassa SANSAn arabian- kielisessä työssä s. 11 Radiolähetystyön

Lisätiedot