exacqvision videovalvontaohjelmisto Loppukäyttäjän pikaohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "exacqvision videovalvontaohjelmisto Loppukäyttäjän pikaohje"

Transkriptio

1 exacqvision videovalvontaohjelmisto Loppukäyttäjän pikaohje Johdanto exacqvision Client -ohjelmassa on kolme toimintatilaa: Live, Haku ja Asetukset. Tässä pikaohjeessa käydään läpi yleisimmät Live- ja Hakutilan toiminnot. Toimintatilaa voidaan vaihtaa klikkaamaalla näytöllä vasemalla ylhäällä olevia ikoneja. Livetila reaaliaikainen videonäkymä kameroilta ja yksinkertainen exacqreplay -toistotoiminto. Hakutila tallennetun materiaalinen yksinkertainen, mutta monipuolinen haku. Asetustila Admin- ja Power-käyttäjät voivat määritellä järjestelmien asetuksia (Admin-käyttäjä on järjestelmän ylläpitäjä jolla on täydet oikeudet kaikkiin asetuksiin, Power-käyttäjä on kuten Admin, mutta Power-käyttäjällä ei ole oikeutta lisätä/poistaa käyttäjiä). Help Lisätietoja toiminnoista, ominaisuuksista ja Asetustilan määrittelyistä löytyy englanniksi käyttäjän ohjeesta tai ohjelman online-ohjeesta (klikkaamalla kysymysmerkkisymbolia tai painamalla F1). 2 Livetila Kameraikkunoiden asettelua voidaan helposti muuttaa kohteeseen parhaiten soveltuvaksi. Klikkaa haluamaasi sinistä näkymätilaa näytön yläosassa ollessasi Livetilassa. Raahaa ja pudota halutut kamerat näytön vasemmalla olevalta listalta haluttuihin videoikkunoihin. Voit korvata jo näkyvän videokuvan raahaamalla ja pudottamalla sen päälle toisen kameran. Huomaa, että voit raahata ja pudottaa kameroita videoikkunoihin mistä tahansa serveristä johon ollaan yhteydessä, riippumatta siitä missä exacqvisionserveri fyysisesti sijaitsee.

2 Kun olet muokannut näkymätilan halutunlaiseksi, voit tallentaa tämän näkymän klikkaamalla Tallenna - painiketta kameroiden nimien yläpuolella Livetilassa. Aukeaa uusi ikkuna jossa tämänhetkinen näkymä voidaan nimetä ja tallentaa. Anna näkymälle nimi ja klikkaa Käytä painiketta. Tämän toiminnon avulla voidaan nopeasti nähdä videokuvat ennalta määritellyiltä kameroilta ilman että näkymää tarvitsee joka kerran määritellä uudelleen. Käyttääksesi tallennettua näkymää, klikkaa Näkymät -kohtaa näytön vasemmassa alareunassa ja valitse haluttu näkymä. Näytölle tulee automaattisesti näkyviin kaikki kyseiseen näkymään liittyvät videokanavat. Pikanäkymä yksittäisestä kamerasta (1x1 -näkymä) videoikkunan tuplaklikkaus Voit vaihtaa nopeasti näkymän haluttuun yksittäiseen videokanavaan (1x1 -näkymään) tuplaklikkaamalla haluttua videoikkunaa Livetilassa. Tuplaklikkaamalla videoikkunaa uudestaan palataan takaisin aiemmin käytettyyn näkymään. PTZ-ohjaus ja digitaalinen PTZ Live-tilassa nopea zoomaus livetilassa Jos siirrät hiiren kursoria sellaisen videoikkunan päälle jonka kuva on peräisin ohjattavasta PTZ-kamerasta (Pan Tilt Zoom), hiiren kursori muuttuu ristiksi tai suuntaa osoittavaksi nuoleksi. Voit zoomata sisään/ulos käyttämällä hiiren rullaa (jos sellainen on) tai käyttämällä näppäimistön Page Up (zoom in) tai Page Down (zoom out) -näppäimiä. Kun olet zoomannut kuvaa, voit liikkua kuvassa klikkaamalla hiirellä vastaavia nuolipainikeita tai käyttämällä näppämistön nuolipainikkeita. Voit ohjata ja zoomata PTZ-kameraa myös käyttämällä PTZ-ohjauspaneelia joka voidaan avata klikkaamalla näytön yläosassa olevaa nuolipainikesymbolia. Tämän lisäksi joidenkin ohjattavien kameroiden kohdalla voidaan määritellä miten nopeasti kameran ohjaus ja zoom toimii. Kun olet muuttanut näitä asetuksia, voit sulkea ikkunan ja muutokset jäävät voimaan.

3 Mikä tahansa kamera voi toimia samaan tapaan kuin ohjattava PTZ-kamera, kun käytetään Digitaalinen PTZ -toimintoa. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta Livetilassa halutun videoikkunan päällä ja valitse Digitaalinen PTZ. Nyt voit käyttää yllä kuvattuja PTZ-ohjaustoimintoja samaan tyyliin kuin oikean ohjattavan PTZ-kameran kanssa. Huomaa, että kun zoomaat tai liikut kuvassa käyttäen digitaalista PTZ-toimintoa, et vaikuta siihen mitä itse tallennin tallentaa. Tallennin tallentaa aina koko kameran näkemän kuva-alan riippumatta digitaalisen PTZ:n toiminnasta. Kun digitaalinen PTZ-toiminto on käytössä, voit nopeasti zoomata tiettyyn kohtaan kuvassa pitämällä näppäimistön Ctrl-näppäintä painettuna. Hiiren kursori muuttuu tällöin suurennuslasin näköiseksi. Klikkaa hiiren vasemmalla painikkeella missä tahansa kohtaa kuvan päällä ja pidä hiiren painiketta painettuna samalla kun valitset zoomattavan alueen koon. Tämä toimii vain jos digitaalinen PTZ-toiminto on käytössä. Digitaalisen PTZ-toiminnon saa pois käytöstä samasta kohdasta mistä se otettiin käyttöön. exacqreplay yksinkertainen hakutoiminto Livetilassa. Livetilasta ei tarvitse poistua yksinkertaisen haun suorittamiseksi yhdeltä kameralta. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella videoikkunan päällä ja valikko avautuu. Valitse kohta exacqreplay ja sen alta aika ennen nykyhetkeä josta toisto halutaan aloittaa.

4 3 Hakutila Hakutilassa voidaan etsiä tallennettua materiaalia. Aloittaaksesi haun, valitse haluttu kamera tai kamerat laittamalla rasti kameran nimen vasemmalla puolella olevaan ruutuun. Voit valita tiettyyn exacqvisionserveriin liittyvät kaikki kamerat valitsemalla rastin serverin nimen kohdalle. Valitse seuraavaksi haun aloituksen kellonaika ja päivämäärä kalenterista ja klikkaa Etsi-painiketta. Näytön alaosaan ilmestyy aikajana/aikajanoja. Löytynyt tallennettu materiaali näkyy aikajanalla kolmella eri värillä. Sininen väri merkitsee, että materiaali on tallennettu liiketunnistuksesta. Punainen väri merkitsee, että materiaali on tallennettu hälytyksestä (esim. oven avauksesta). Vihreä väri merkitsee, että materiaali on peräisin jatkuvasta tallennuksesta. Jatkuvassa tallennuksessa tallennin on määritelty tallentamaan tiettyyn aikaan jatkuvasti tietyllä kuvatahdilla. Jos aikajanalla näkyy säännöllisiä, katkonaisia vihreitä viivoja, tallennin on todennäköisesti asetettu tallentamaan aikaviivetilassa tietyin väliajoin (esim. kuvan tallennus aina 5 sekunnin välein). Valkoinen väri aikajanalla tarkoittaa, että kyseiseltä ajalta ei löydy tallennettua materiaalia. Tallennettua materiaalia voidaan katsella yksittäisestä kamerasta kerrallaan tai useammasta kamerasta samanaikaisesti. Nähdäksesi tallennettua materiaalia yhdestä kamerasta, tuplaklikkaa hiiren vasemmalla painikkeella jonkin aikajanan sinistä, punaista tai vihreää väriä. Tallennettua materiaalia ruvetaan lataamaan ja toisto alkaa automaattisesti.

5 Toistaaksesi tallennettua materiaalia useammasta kamerasta samanaikaisesti, pidä näppäimistön Ctrl- tai Shift-näppäintä painettuna pohjassa samalla kun valitset aikajanojen vasemmalta puolelta kameroiden nimiä hiirellä. Kun olet valinnut halutut kamerat, tuplaklikkaa jälleen aikajanalta sinistä, punaista tai vihreää väriä halutulta ajankohdalta. Kun videokuvaa on ladattu, sitä voidaan kelata eteen-/taaksepäin ja pysäyttää seuraavilla hallintapainikkeilla: Toisto taaksepäin kaksinkertaisella nopeudella Toisto taaksepäin normaalinopeudella Pysäytä toisto Toisto eteenpäin normaalinopeudella Toisto eteenpäin kaksinkertaisella nopeudella Seuraava yksittäinen kuva Edellinen yksittäinen kuva Tallennetussa materiaalissa voidaan liikkua eteen- ja taaksepäin myös käyttämällä aikajanan yläpuolella olevaa liukusäädintä. Klikkaamalla ja pitämällä hiiren vasemmanpuoleista painiketta pohjassa liukusäätimen päällä, voidaan videossa liikkua eteen- ja taaksepäin. Digitaalista PTZ-toimintoa voidaan käyttää myös hakutilassa samalla tavalla kuin livetilassa. Klikkaa videoikkunan päällä hiiren oikeaa painiketta ja valitse Digitaalinen PTZ. Voit nyt käyttää aiemmin kuvailtuja digitaalisia PTZ-toimintoja. Huomaa, että tämä ei vaikuta tai muuta mitään tallennetussa materiaalissa. Videoleikkeiden eksportointi Tallentimen materiaalin kopionti kovalevylle/cd:lle/dvd:lle Kun olet löytänyt hakemasi kohdan tallentimella olevasta materiaalista, voit tallentaa (eksportoida) sen helposti tietokoneelle ja tämän jälkeen halutessasi CD-/DVD-levylle. Eksportoidaksesi materiaalia videoleikkeenä, siiry ensin haluttuun aloitusajankohtaan videossa. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Valitse aloituskohdaksi. Siirry tämän jälkeen haluttuun lopetusajankohtaan videossa ja valitse hiiren oikealla painikkeella kohta Valitse lopetusajankohdaksi. Kun aloitus- ja lopetuskohdat on määritelty, klikkaa näytön yläosassa olevaa Tallenna videoleike -symbolia painiketta kuvan päällä ja valita Tallenna videoleike.. Vaihtoehtoisesti voit klikata hiiren oikeaa Valitse tallennettavan tiedoston sijainti, nimi ja tallennusmuoto ja klikkaa lopuksi Tallenna. Kun videota on tallennettu koneelle, näkyviin tulee Polta levylle -ikoni:.

6 Aseta polttavaan levyasemaan tyhjä CD- tai DVD-levy, valitse levylle poltettavat videoleikkeet ja klikkaa kohtaa Polta levylle. Valitse halutut toiminnot ja klikkaa Polta-painiketta. Poltettu CD/DVD sisältää videoleikkeet joita voidaan toistaa miltä tahansa PC:ltä.

Käyttöohje. Valvova Oy

Käyttöohje. Valvova Oy Käyttöohje Valvova Oy 25. marraskuuta 2014 Sisältö 1 Aikajana 3 1.1 Ohjelman käynnistys.................................... 4 1.2 Kalenteri........................................... 4 1.3 Tarkkaan ajankohtaan

Lisätiedot

Käyttöohje Ksenos DVR Prime. Turun Turvatekniikka Oy

Käyttöohje Ksenos DVR Prime. Turun Turvatekniikka Oy Käyttöohje Ksenos DVR Prime Turun Turvatekniikka Oy February 16, 2010 Contents 1 Johdanto 3 2 Tallentimen käyttö 4 2.1 Ohjelman käynnistäminen........................................ 4 2.2 Käyttöliittymä..............................................

Lisätiedot

Mirasys VMS. Spotter pikakäyttöopas

Mirasys VMS. Spotter pikakäyttöopas Mirasys VMS Spotter pikakäyttöopas SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo... 2 Johdanto... 3 Tekninen tuki... 3 Spotterin käynnistäminen... 3 Mirasys Spotterin perusominaisuudet... 4 Kamerakuvien katselu...

Lisätiedot

Ksenos DVR -käyttöohje, versio D. Turun Turvatekniikka Oy

Ksenos DVR -käyttöohje, versio D. Turun Turvatekniikka Oy Ksenos DVR -käyttöohje, versio D Turun Turvatekniikka Oy 11. syyskuuta 2008 Sisältö 1 Tallentimen käyttöliittymä 3 1.1 Pääikkuna................................................. 3 1.1.1 Kuvakkeet.............................................

Lisätiedot

Bosch Video Management Systemt System -videonhallintajärjestelmä. Käyttöopas

Bosch Video Management Systemt System -videonhallintajärjestelmä. Käyttöopas Bosch Video Management Systemt System -videonhallintajärjestelmä fi Käyttöopas Bosch Video Management System Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Ohjeen käyttäminen 6 1.1 Tietojen etsiminen 6 1.2

Lisätiedot

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN 2 1. JOHDANTO... 3 2. PICASAN

Lisätiedot

EST16120/EST16240 MPEG-4

EST16120/EST16240 MPEG-4 Stand-Alone DVR Käyttö-ohje KÄYTTÖ-OHJE EST16120/EST16240 MPEG-4 Triplex DVR V.1642 Muotoilu ja ominaisuudet saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta Käyttö ohje TURVALLISUUS OHJEITA MERKKIEN SELITYKSET

Lisätiedot

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

Stand-Alone DVR Käyttö-ohje KÄYTTÖ-OHJE EST4120. MPEG-4 Triplex DVR V.0921. Muotoilu ja ominaisuudet saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta

Stand-Alone DVR Käyttö-ohje KÄYTTÖ-OHJE EST4120. MPEG-4 Triplex DVR V.0921. Muotoilu ja ominaisuudet saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta Stand-Alone DVR Käyttö-ohje KÄYTTÖ-OHJE EST4120 MPEG-4 Triplex DVR V.0921 Muotoilu ja ominaisuudet saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta TURVALLISUUS OHJEITA MERKKIEN SELITYKSET Tämä symboli on

Lisätiedot

powerpoint- ESITYSGRAFIIKKA- OHJELMA

powerpoint- ESITYSGRAFIIKKA- OHJELMA powerpoint- ESITYSGRAFIIKKA- OHJELMA Kevät 2008 osittain HAMKin tietotyövälineetmateriaalin pohjalta (http://www.elearningcentre.hamk.fi/ttv/) SISÄLLYSLUETTELO POWERPOINT-ESITYSGRAFIIKKAOHJELMA JA SEN

Lisätiedot

Bosch Video Management System. Käyttöopas

Bosch Video Management System. Käyttöopas Bosch Video Management System fi Käyttöopas Bosch Video Management System Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Ohjeen käyttäminen 6 1.1 Tietojen etsiminen 6 1.2 Ohjeen tulostaminen 6 2 Johdanto 8

Lisätiedot

DiBos/DiBos Micro. Käyttöopas

DiBos/DiBos Micro. Käyttöopas DiBos/DiBos Micro fi Käyttöopas DiBos/DiBos Micro Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Ohjelman käynnistäminen/sisäänkirjautuminen 7 1.1 Ohjelman käynnistäminen 7 1.2 Kirjautuminen järjestelmään 7

Lisätiedot

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET 1 Sisällysluettelo Tietokoneen osat...

Lisätiedot

Peruskäytön ohje. Senaatti-kiinteistöjen projektitietopalvelu Peruskäytön ohje versio 1.3. Sisällysluettelo

Peruskäytön ohje. Senaatti-kiinteistöjen projektitietopalvelu Peruskäytön ohje versio 1.3. Sisällysluettelo Peruskäytön ohje Sisällysluettelo Kirjautuminen ja pikakuvakkeen teko... 2 Henkilökohtaisten asetusten ja tietojen kirjaaminen... 3 1 Henkilökortin tietojen täyttäminen... 3 2 Salasanan muuttaminen...

Lisätiedot

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET 1 Sisällysluettelo Tietokoneen osat...

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Käyttöohje (3.5.0.0) Fin-Alert Electronics Oy

Käyttöohje (3.5.0.0) Fin-Alert Electronics Oy 1 Näyttö Mallit T04 TS04 / CS04 / CS08 / CD08 / CS16 / CD16 / LS16 / LD16 200/480, 400/480, 400 1.1 Ominaisuudet Audio Video Tallennus Nopeus 30fps(NTSC), 1 4 25fps(PAL)/60, 416 / 16 4 / 16 50/120, / 16100/120,

Lisätiedot

VIDEOTALLENTIMEN KÄYTTÖOHJE

VIDEOTALLENTIMEN KÄYTTÖOHJE VIDEOTALLENTIMEN KÄYTTÖOHJE 1 Tervetuloa Onneksi olkoon uuden videotallentimen ostamisen johdosta! Tämä ohjekirja toimii työkaluna tallentimen käytössä. Avaa tarvikepussi ja varmista, että siitä ei puutu

Lisätiedot

EXCEL- TAULUKKOLASKENTA

EXCEL- TAULUKKOLASKENTA EXCEL- TAULUKKOLASKENTA Kevät 2008 osittain HAMKin tietotyövälineetmateriaalin pohjalta (http://www.elearningcentre.hamk.fi/ttv/) Excel-taulukkolaskenta ja sen käyttöliittymä... 1 Tiedoston avaaminen,

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet Tampereen kaupunki Koulutusmoniste Hyvinvointipalvelut Etäopetuskeskus Windows Vista perusteet Sisällysluettelo 1. MIKÄ ON WINDOWS VISTA? 3 2. TIETOKONEEN OSAT 3 3. WINDOWS VISTAN KÄYTÖN ALOITTAMINEN 4

Lisätiedot

Flow!Works Pikaohjeet

Flow!Works Pikaohjeet 1 Flow!Works Pikaohjeet FW 3.0.0 Piirtotyökalut Kynä Sivellin Kirjoituskynä Korostuskynä Loistekynä Kuviokynä Älykynä Elekynä Valitse Kuvion Piirtotoiminnot Täytä llä Leveys Pyyhekumi Pyyhi alku muoto

Lisätiedot

Divar - Ohjauskeskus. Käyttöopas

Divar - Ohjauskeskus. Käyttöopas Divar - Ohjauskeskus FI Käyttöopas Divar -ohjauskeskus Käyttöopas FI 1 Suomi Divar Digitaalinen monitoimitallennin Divar -ohjauskeskus Käyttöohje Sisällysluettelo Käytön aloittaminen............................................

Lisätiedot

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi 1 Sisällysluettelo Sisäänkirjautuminen... 4 Valikko... 4 Etusivu... 4 Omat tiedot... 5 Ohje... 5 Sulje palvelu... 5 Tekstihaku... 5 Tekstihaun

Lisätiedot

Optima Peruskäyttäjän opas

Optima Peruskäyttäjän opas Optima Peruskäyttäjän opas Sisällysluettelo 1. TERVETULOA OPTIMAAN... 1 1.1. Mikä Optima on?... 1 1.2. Laitteistovaatimukset... 1 2. OPTIMAN KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 3. TYÖSKENTELY OPTIMAN TYÖTILASSA... 5 3.1.

Lisätiedot

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut...

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut... Kooste 2 Optima Kooste-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Kooste-objektista... 3 1.1 Käyttöönotto... 3 2 Kooste-objektin luominen... 4 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4 3.1 Sivut... 5 3.2 Sisältölohkot...

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Manuaali. 2.5 KALAS Sitemanager

Manuaali. 2.5 KALAS Sitemanager Manuaali 2.5 KALAS Sitemanager 1. Johdanto...............................................................1 1.1 Järjestelmävaatimukset.............................................1 1.1.1 Sivujen esittäminen...................................................1

Lisätiedot

VATT Talouden rakenteet. Ohje: Pdf-dian liittäminen PowerPoint -esitykseen. Sisällys:

VATT Talouden rakenteet. Ohje: Pdf-dian liittäminen PowerPoint -esitykseen. Sisällys: VATT Talouden rakenteet Ohje: Pdf-dian liittäminen PowerPoint -esitykseen Tämä ohje koskee Acrobat Reader -ohjelman versiota 9 sekä Firefox ja Internet Explorer -selaimia. Huomaa, että aikaisemmissa versioissa

Lisätiedot

Käyttöohje CSI Lawyer. Versio 2.7 Joulukuu 2012

Käyttöohje CSI Lawyer. Versio 2.7 Joulukuu 2012 Käyttöohje CSI Lawyer Versio 2.7 Joulukuu 2012 CSI Lawyer 2.7 Käyttöohje (1/146) Sisällysluettelo 1 Ohjelmiston yleiset toiminnot... 5 1.1 Ohjelmiston rakenne... 5 1.2 Perustoiminnot... 8 1.2.1 Listatoiminnot...

Lisätiedot

WORD- TEKSTINKÄSITTELY

WORD- TEKSTINKÄSITTELY WORD- TEKSTINKÄSITTELY 2008 osittain HAMKin tietotyövälineetmateriaalin pohjalta (http://www.elearningcentre.hamk.fi/ttv/) SISÄLLYSLUETTELO Word-tekstinkäsittelyohjelma ja sen käyttöliittymä... 1 Tiedoston

Lisätiedot