Terveydenhuollon asiantuntijasi. Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Terveydenhuollon asiantuntijasi. Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut"

Transkriptio

1 Terveydenhuollon asiantuntijasi Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut

2 2 nora systems

3 Parempia terveydenhuoltoympäristöjä nora systems 3 Enemmän kuin koskaan aikaisemmin nora on sitoutunut vastaamaan terveydenhuoltolaitosten toiminnallisiin ja esteettisiin vaatimuksiin. Käytännössä jokainen tämän toimialan tila tarvitsee erityisen, kestävän ja vastustuskykyisen lattiapäällysteen. Lähes 70 vuoden ajan on nora kehittänyt elastisia lattiapäällysteitä, askelelementtejä ja lisävarusteita, jotka ratkaisevat asiakkaidemme kohtaamia haasteita. Olemme erikoistuneet ratkaisuihin jopa vaativimmille terveydenhuoltoympäristöille. Laaja nora - lattiapäällysteratkaisuidemme valikoima täyttää niin esteettiset -, emotionaaliset - kuin erityiset hygieeniset ja tekniset vaatimuksetkin terveydenhuoltotilalle. nora systems antaa mahdollisuuden toteuttaa monimutkaisimmatkin vaatimukset, tarjoten puolijohtavat ominaisuudet, helpon ylläpidon ja erinomaisen kulutuksen kestävyyden. Lattiapäällysteet ovat askelvarmoja, ääntä vaimentavia ja PVC-, pehmennin- (ftalaattia) ja halogeenivapaita (esim. klooria) turvallisen, rauhallisen ympäristön edistäjiä. Helpon ylläpidon ansiosta ei tarvita kalliita pinnoitusprosesseja, jotka lisäksi keskeyttäisivät tilojen käytön. Sisällys Parempia terveydenhuoltoympäristöjä 3 Käyttömukavuus 4 Akustiikan hallinta 5 Turvallisuutta lisäävä liukkaudenesto 6 Likaa hylkivä 7 Hygienia- ja infektiokontrolli 8 nora huomioi kaiken 9 Helppohoitoisuus 10 Elinkaarikustannukset 11 Todennettu kestävyys 12 Kestävyyttä terveellistä tulevaisuutta varten 13 Design ratkaisuja koko sairaalaa varten 14 Väri ja design ilman rajoitteita 15 nora :n rajattomat ratkaisut 16 Aulatilat 18 Potilashuoneet 19 Lasten osastot, synnytysosastot ja -salit 19 Leikkaussalit 20 Tehohoitoyksiköt 21 Käytävät ja pelastautumistiet 22 Vilkkaasti liikennöidyt alueet 22 Käyttökohdesuosituksett 23

4 4 nora systems Käyttömukavuus Jalkineilla voidaan vähentää selän ja jalkojen väsymystä vain rajallisesti. Ergonomiset nora lattiapäällysteet tarjoavat erinomaisen käyttömukavuuden jalkojen alla seisomatyötä tekeville ammattilaisille. Elastiset, kestävät nora lattianpäällystejärjestelmät auttavat vähentämään henkilöstön ja yhtälailla poti-laiden fyysistä rasitusta. Leikkaussalin ergonomia vaatii erityistä seisomismukavuutta. Fysioterapiassa erittäin vastustuskykyinen ja askelvarma lattiapinnoite luo turvallisen ympäristön. nora lattiapäällysteratkaisut tarjoavat käyttömukavuutta ja kestävyyttä, joita tarvitaan vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, kuten käytävissä ja portaikoissa.

5 Akustiikan hallinta nora systems 5 Terveydenhuoltotiloja ei voi koskaan täysin vaimentaa, mutta on mahdollista valita huomattavasti akustisempi lattiapäällyste. Kovilla pinnoilla ääni kaikuu ja muodostuu häiritseväksi. nora lattiapäällyste vähentää lattiatasossa syntyvää ääntä luoden rauhallisemman ympäristön. Koska nora lattiapäällysteet vaimentavat ääntä, alenee häiritsevän melun muodostuminen korkean käytön alueilla, kuten portaikoissa, sisääntuloauloissa ja käytävissä. Hiljainen ympäristö varmistaa, että henkilöstö voi keskittyä täysin lääkinnällisiin kysymyksiin ja potilaat voivat nukkua rauhallisesti ilman häiritsevää askelten ääntä, melua ja äänekästä laitteistoa. Olennaista on voida keskittyä parantumiseen, ei äänen hallintaan.

6 6 nora systems Turvallisuutta lisäävä liukkaudenesto Turvallisuus on varautumista. Onpa kyseessä desinfektioaineiden läikät tai mopin jättämät jäljet, terveydenhuoltotilojen lattia pääsee kastumaan joka tapauksessa. nora pinnoilla on liukkaudenesto tapaturmien estämiseksi. Turvallista, mukavaa kävelyalustaa tarvitaan terveydenhuoltotilojen jokaisella alueella. Kumimateriaalin kitkaisuus tekee nora lattiapäällysteestä ihanteellisen ratkaisun portaikkoihin, fysioterapiahuoneisin ja muille alueille, joissa tavoite on estää pienikin kompastuminen. nora lattiapäällysteiden kitkaisuus ja kestävyys täyttävät liukkaudenestoluokituksen R9 direktiivin BGR 181 tai GUV-R 181 mukaisesti. Erityisen liukkaudenestovaatimuksen tiloille löytyy myös luokitus R10 ja jopa R11.

7 Likaa hylkivä nora systems 7 Monet lattiapäällysteet eivät kestä konsentroituneita desinfektioaineita, joita käytetään säännöllisesti infektiokontrollia ja hygieniaa vaativilla alueilla. Tähän tarkoitukseen nora lattiapäällysteet ovat oikea valinta. nora lattiapäällysteet toimivat hyvin laboratorioalueilla, joissa jopa lyhytaikainen altistuminen laimennetuille liuottimille, hapoille tai alkaleille voi vaurioittaa lattiapäällysteitä. nora lattiapäällysteet kestävät jopa hankalimpia tahroja terveydenhuoltotiloissa: verta, virtsaa, antiseptisiä liuoksia. Tahrat kuten kahvi, tee tai mehu voidaan pyyhkiä helposti pois.

8 8 nora systems Hygienia- ja infektiokontrolli Monet lattiapäällysteet eivät kestä konsentroituneita desinfektioaineita, joita käytetään säännöllisesti infektiokontrollia ja hygieniaa vaativilla alueilla.tähän tarkoitukseen nora lattiapäällysteet ovat oikea valinta. Erityisen hygieeninen saumattoman asennuksen ansiosta nora lattiapäällysteet eivät sisällä pehmittimiä, joten ne ovat ohjeen mukaisen asennuksen jälkeen mittapysyviä eivätkä kutistu tai laajene - toisin kuin muut lattiapäällystemateriaalit. Tämä poistaa aikaa vievän ja kalliin saumaamisen tarpeen. Saumaamattoman asennuksen etuna on asennetun alueen yhtenäinen ulkonäkö. Likaantuneet saumat eivät myöskään ajan mittaan erotu lattiapäällysteestä.heidelbergin yliopiston hygieniainstituutti on testannut saumaamattoman nora - lattiapäällysteen desinfi oitavuuden. Soveltuu optimaalisesti sairaalarutiineihin noraplan lattiapäällysteet estävät bakteerien ja sienien kasvua. Valvotuissa testeissä päällysteistä ei löydetty Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa ja Candida albicans patogeenien ravinteita. nora -lattiapäällysteet soveltuvat myös laboratorioalueille, sillä lyhytaikainen altistuminen liuottimille, laimennetuille hapoille tai alkaleille ei jätä jälkiä.. Huomio: Poikkeuksena saumattomaan asennukseen ovat noraplan acoustic ja noraplan ed -lattiapäällysteet, kosteudelle herkkien aluslattioiden alueet, pysyvän intensiivinen märkäpuhdistuksen huoneet sekä erityisten hygieniavaatimusten alueet.

9 nora huomioi kaiken nora systems 9 Potilaiden liikkuvuus saattaa usein olla rajoittunutta, eivätkä he hätätilanteessa pysty käyttämään hätäpoistumistiloja suunnitellulla tavalla. Tämän vuoksi terveydenhuoltotilojen korkea palo- ja palotoksikologinen turvallisuus on erittäin tärkeää sisustuselementtejä valittaessa. Terveydelle haitallisilta kaasuilta suojaaminen nora kumilattiapäällysteet eivät sisällä PVC:tä ja halogeenejä (esim. kloori). Tulipalon sattuessa ei myöskään vapaudu hengitysteiden syöpymisvammoja aiheuttavia vetykloridikaasuja. Vetykloridikaasu ja sammutusvesi tuottavat suolahappoa, joka vaurioittaa rakennuksia, hoitolaitteistoja ja sähköliitäntöjä jopa välitöntä paloaluetta laajemmalta. Tällaiset toissijaiset PVC:n palovauriot saattavat olla usein vakavampia kuin suorat palovauriot. Halogeenien puuttuminen merkitsee myös sitä, ettei nora lattiapäällysteistä vapaudu tulipalotilanteessa myrkyllisiä halogenoituja dioksiineja ja furaaneja. Terveydenhuoltokäytössä nora lattiapäällysteet on luokiteltu tulipalossa vapautuvien kaasujen osalta palotoksikologisesti turvallisiksi DIN mukaisesti. Erityispalo-ominaisuudet huomioidaan alueilla, joissa vaaditaan syttymättömiä ja paloturvallisuusviranomaisten hyväksymiä materiaaleja. Ei palojälkiä Erityisesti tupakointitiloissa ja psykiatrisissa sairaaloissa tulee huomioida nora -lattiapäällysteiden palavan tupakan aiheuttamien palojälkien kesto. PVC Linoleumi noraplan

10 10 nora systems Helppohoitoisuus nora kumilattiapäällysteissä on tiivis, suljettu nora cleanguard -pinta, joka toteutetaan jälkikovetuksena valmistusvaiheessa perustuen innovatiiviseen muotoiluun ja viimeisimpään tuotantotekniikkaan. Tämä varmistaa, että nora-lattiapäällysteet ovat helppoja puhdistaa - itse asiassa ne voidaan puhdistaa pelkkää vesijohtovettä käyttäen. Tämä vähentää työpaikan potilaisiin ja henkilökuntaan kohdistuvia kemikaalisaasteita. Päivittäinen puhdistus helposti nora padien avulla nora padeja voidaan käyttää lattianhoitokoneissa säännölliseen päivittäiseen puhdistukseen. nora padit on kehitetty yksinoikeudella nora n kumilattiapäällysteille. Nämä puhdistuslaikat on kyllästetty lukemattomilla mikroskooppisen pienillä teollisuustimanteilla. nora padeilla nora -lattiapäällyste voidaan puhdistaa ja kiillottaa mekaanisesti vedellä. Lattiapintoja ei tarvi pinnoittaa, kiillottaa tai vahata kiillon lisäämiseksi Ei kalliita puhdistusaineita ja ilmansaastuttajia Monien lattiapäällysteiden kohdalla huolto tuntuu lisäävän haittoja enemmän kuin se hyödyttää. nora -lattiapäällyste sen sijaan poistaa kalliiden puhdistusaineiden, työlään pintojen puhdistamisen sekä vahausprosessin ja toimintaa haittaavan kuivumisajan tarpeen. Tuloksena on vahvoista kemikaalihajuista ja kemiallisista epäpuhtauksista vapaa ympäristö. nora -lattiapäällysteet yksinkertaistavat sairaalan huoltorutiinia, jolla edistetään terveellistä, parantavaa ympäristöä. nora padit soveltuvat päivittäiseen hoitoon sekä pinttyneiden tai vaurioituneiden lattiapäällysteiden korjaamiseen. Niitä voidaan käyttää useimpien vakiotyypin koneiden kanssa ja niitä on saatavilla eri kokoisina.

11 Elinkaarikustannukset nora systems 11 Pitkän aikavälin kustannusten merkitys kasvaa koko ajan valittaessa lattiapäällystettä. Lattiapäällysteen hankintakustannukset kattavat vain noin 10 % kaikista kustannuksista. 90 % kustannuksista maksetaan ylläpidosta ja huollosta koko elinkaaren aikana. Ei pinnoitusta koko käyttöjakson aikana Toisin kuin muissa lattiapäällystetyypeissä, nora lattiapäällyste ei vaadi lisäpinnoitteita tai sivelyitä. Tämä poistaa aikaa vievät, työläät ja kalliit vahanpoisto-, vahaus- ja kiillotusprosessit, sekä pitkien kuivausjaksojen aiheuttamat toiminnan keskeytykset (8-12 tuntia). Lisäksi, tämä poistaa pinnan likaantumisen, lohkeamisen, rumat naarmut tai värjäytymät, jotka aiheutuvat lattioiden pinnoittamisesta. Pyyhkäisyelektronimikroskooppi (SEM) näyttää eron Tehdaspinnoitetut pinnat ovat ainoastaan muutaman mikrometrin (1 μm = 1 mm) paksuisia ja niiden elinikä on rajallinen μm Kerrospaksuus 6 μm Kerrospaksuus 4 μm 17 μm Skaala 1:30 Osio 1:100 Skaala 1:30 Osio 1:100 Skaala 1:30 Osio 1:100 noraplan poikkileikkaus (ilman pinnoitusta) PVC:n poikkileikkaus tehdaspinnoitetulla pinnalla Linoleumipoikkileikkaus tehdaspinnoitetulla pinnalla Merkittävä säästö Itsenäisten asiantuntijoiden näkemykset vahvistavat taloudellisuuden ja merkittävän säästön käytettäessä nora -lattiapäällysteitä. Taloudellisuuden vertailu: Elinkaarikustannukset 400,000 noraplan :n tuoma taloudellinen hyöty 350, , , , , ,000 50,000 0 noraplan Linoleumi kovapinnoitettu Linoleum pehmeäpinnoitettu PVC kovapinnoitettu PVC pehmeäpinnoitettu Investointi Käyttö- ja huoltokustannukset Pintojen kunnostuskustannukset Tyypillinen skenaario alueille, jolla on kohtalainen rasitus. Yksityiskohdat ja lähde: nora systems GmbH Lähde: Yrityksen tiedot Parametrit: Laskelma tehty 1,000 m², analyysijakso 15 vuotta; Lino kovapinnoitteella elinkaari 4 vuotta, PVC kovapinnoitteella 5 vuotta (molemmat UV-kovetettuja pysyviä pinnoitteita) perusteella; Lino ja PVC pehmytpinnoitteiden huoltokustannukset sisältävät uudelleenpinnoituksen 1 kerran vuodessa (ei-pysyvä pinnoitus); noraplanin huoltokustannukset ovat matalammat, mikäli ei käytetä pesuaineita vaan nora padseja. Vastuuvapauslauseke: Tämä mallilaskelma laadittiin useista lähteistä peräisin olevien tietojen perusteella. Tästä mallista ei voi johtaa todellisen kiinteistön kustannussäästöjä koskevia sitovia lausuntoja.

12 12 nora systems Todennettu kestävyys nora lattiapäällysteiden materiaalit kestävät askelten, raskaan laitteiston ja hankaavien puhdistuskemikaalien rasitusta eivätkä lohkeile, vaurioidu tai kulu terveydenhuoltotiloissasi. Pitkä lattian käyttöikä johtuu nora systemsin käyttämän kumimateriaalin luontaisesta erinomaisesta kulutuksen kestävyydestä. Itse asiassa, päällysteet kestävät jopa keskimääräistä tilojen kunnostussykliä kauemmin. Jatkuvasta rasituksesta huolimatta nora-päällysteet näyttävät hyviltä jopa useiden vuosien käytön jälkeen. nora lattiapäällystejärjestelmä täyttää tiukatkin kriteerit. Tämä on todennettu jokapäiväisessä käytössä kaikenlaisessa julkisessa rakentamisessa, useimmiten pidempäänkin kuin 30 vuotta.

13 Kestävyyttä terveellistä tulevaisuutta varten nora systems 13 nora kannattaa kestävää kehitytystä ja tavoitteenamme on hyvä, elämisen arvoinen tulevaisuus. Sitoutumisemme ympäristön suojelemiseen näkyy päivittäisessä työssämme. Elin- ja ympäristöolosuhteiden suojeleminen ja edistäminen on kestävyyttä. Kestävyys on tärkeä yritysarvo nora systemsillä. Kestävyysarvon täyttäminen mahdollisimman monella yritystoiminnan alueella on kirjattu tavoitteemme: Kestävä taloudenhoito, ympäristön suojelu ja yhteiskunnallis-sosiaalinen sitoutuminen. Nämä ovat päivittäisen päätöksentekomme ratkaisevia tekijöitä. nora -lattiapäällysteet eivät sisällä PVC:tä, pehmittimiä (ftalaatteja) tai halogeeneja (esim. klooria) on testattu käyttöturvallisuuden osalta valvotaan säännöllisesti itsenäisten ja riippumattomien tutkimuslaitosten toimesta asennus ekoyhteensopivien lisävarusteiden kanssa ovat vähäpäästöisiä (mm. M1-sertifi ointi) on palkittu tunnustettujen tutkimuslaitosten ja yhdistysten toimesta ympäristöystävällisyydestään Aktiivinen sitoutuminen ympäristöystävälliseen asumiseen Der Blaue Engel, LEED-sertifi ointi, Green Building Councilin (GBC) ekomerkki, Greenguard-ekomerkki "Indoor Air Quality" (sisäilman laatu), M1-serifi kaatit (sisäilman laatu) ja lukuisat muut monissa maissa saadut ekomerkit ja -palkinnot ovat todisteena siitä, että otamme ympäristö- ja yhteiskuntavastuumme vakavasti. Lisäksi on mahdollista erityistapauksissa huomioida nora system blue, joka yhdistää kokonaisena sertifi oituna konseptina matalapäästöiset kumiset nora -lattiapäällysteet matalapäästöisten nora-asennusmateriaalien kanssa. Tämä lattianpäällystejärjestelmän sertifi ointi on edistyksellisin, jonka konseptoitu lattiapäällystysjärjestelmä on koskaan maailmassa saanut. ENVIRONMENTAL PROFILES ISO 9001 * Information sur le niveau d émission de substances volatiles dans l air intérieur, présentant un risque de toxicité par inhalation, sur une échelle de classe allant de A+ (très faibles émissions) à C (fortes émissions)

14 14 nora systems Design-ratkaisuja koko sairaalaa varten Sairaalatilojen tulee täyttää terveydenhuoltotilan hygieeniset ja tekniset vaatimukset. nora system tarjoaa kaikki nämä ratkaisut ja vielä yhden tärkeän ominaisuuden lisää: Voit käyttää saman identtisen värin ja designin omaavia, mutta silti toisistaan eroavia laatuja läpi koko sairaalan. Laaja väriskaala, yksilölliset yhdistelymahdollisuudet ja mahdollisuus toteuttaa omia kuvioita tai inlay-upotuksia tuo hienon lopputuloksen. NCS-värijärjestelmää hyödyntäen voidaan lisäksi suunnitella myös seinän ja huonekalujen värit tarkasti yhteneväisiksi nora lattiapäällysteiden värien kanssa. Hygieeniset suojalistat nora -järjestelmä sisältää valikoiman laadukkaita lisävarusteita. Jalkalistat ja jalkalistakulmat takaavat tasaiset ja siistit reunat. Lattianpäällysteen ja seinän liitokseen voidaan helposti asentaa erityinen kulmaprofi ili. Reuna-ja kulmasuojat suojaavat sekä seinän kulmia että kuljetusvälineitä vaurioilta. Hygieeniset yhtenäiset listat voidaan toteuttaa helposti käyttäen kattavaa valmiiden sisä- ja ulkokulmien valikoimaa. Järjestelmät käytäville ja porraskäytäville Järjestelmäratkaisu käytäville ja portaikkoihin edustaa designin, turvallisuuden ja käyttömukavuuden optimaalista yhdistelmää paljon liikennöidyillä alueilla. Identtiset designit ja värit portaille ja käytäville mahdollistavat yhdenmukaisen, keskenään integroidun designin Täydellinen lisävarustevalikoima koostuu askelmakulmista, jalkalistoista ja porraselementeistä Pienempi liukastumisvaara erinomaisten kitkaominaisuuksien vuoksi Turvaraidat (myös fosforisoiva) integroitu askelmakulmiin ja porraselementteihin Korkea askelääniluku äänivaimennettuja portaikkoja varten Asennus portaisiin kulkua estämättä mahdollista erityisellä nora stepfi x 240 kuivaliimalla

15 Väri ja design ilman rajoitteita nora systems 15 nora systems on yksilöllisen desiginin luomiseen laaja, lähes rajaton tuotevalikoima. Monipuolisella väri- ja pintastruktuurivalikoimalla sekä keskenään yhteen toimivilla materiaaleilla voidaan luoda ympäristöystävällinen ja hyvinvointia edistävä ilmapiiri. nora systems käyttää NCS:ää - kansainvälistä värikommunikaation kieltä Natural Color System (NCS) on erityinen tarkka värikieli. Helppo ja selkeä värijärjestelmä tarjoaa värit, kuten ne nähdään ihmissilmin. Tämä helpottaa värikeskustelua suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa. nora - ylivoimainen designjärjestelmä Laaja värien kirjo, jossa on yli 300 standardinmukaista väriä Lukuisia malleja ja pintastruktuurikuvioita Keskenään yhdistettävät värit ja pintastruktuurikuviot tilojen, inlay-upotusten ja yhdistelmäasennusten toteuttamiseksi Tällä järjestelmällä, yhtenäiset väri- ja huonekonseptit voidaan koordinoida yli toimialojen ja materiaaleista riippumatta. Korkeimmat ammattilaisten vaatimukset täyttäen on nora systems määrittänyt standardinmukaiset värit huomioiden NCS:n. Värikoodit viittaavat aina lähimpään NCS-luettelon värikoodiin. noran kumilattiapäällysteiden NSC-värikoodeja varten käy kotisivullamme

16 16 nora systems nora :n rajattomat ratkaisut nora lattiapäällysteiden monet eri ominaisuudet vastaavat terveydenhuoltoprojektien vaatimuksiin: eri vahvuudet erilaiselle kuormitukselle, staattista sähköä purkavat lattiapäällysteet alueille, joissa käytetään herkkiä, elintoimintoja ylläpitäviä laitteita, likaa ja kemikaaleja hylkivät päällysteet laboratorioihin, iskunkestävät joustopohjalla varustetut lattiapäällysteet fysioterapiaa ja urheilutiloja varten sekä näyttävät ratkaisut auloihin, käytäviin ja portaikkoihin. Tehohoitoyksiköt Pintojen desinfektioaineita kestävä Staattista sähköä purkava Helppo puhdistettavuus Vieras- ja päivähuoneet sekä kahvilat, tupakointitilat Tahroja ja palojälkiä kestävä Aulat Edustava design Korkea kulutuksen kestävyys Yksilölliset inlay-upotukset Asiakkaan logot tms. Terapia- ja kuntoilutilat Iskuavaimentava joustopohja Kitkainen

17 nora systems 17 Leikkaussalit Pintojen desinfektioaineita kestävä Staattista sähköä purkava Hyvä ergonomia Helppo puhdistettavuus Potilashuoneet Värit / kodinomainen tunnelma Pintojen desinfektioaineita kestävä Helppo puhdistettavuus Käytävät / portaikot Kitkainen Askeläänen vaimennus Helppo puhdistettavuus Paloturvallisuus Askelvarma ja joustava jalan alla Tutkimushuoneet / poliklinikkaosastot Likaa hylkivä Staattista sähköä purkava Hallinto Kattava design-valikoima Integroidut porraselementit Laboratoriot Hyvin kemikaaleja hylkivä Helppo puhdistettavuus Staattista sähköä purkava

18 18 nora systems Aulatilat Hyvää ensivaikutelmaa varten Aulatilat antavat ensivaikutelman, joka kertoo pätevyydestä ja ammattitaidosta. Vilkkaasti liikennöidyillä sairaaloiden, poliklinikkaosastojen ja leikkaussalien sisäänkäyntialueilla vaaditaan erityisen kulutuksen kestäviä lattiapäällysteitä. nora lattiapäällysteet näyttävät hyvältä jopa useiden vuosien päästä huolimatta jatkuvasta rasituksesta ja korkeasta käyttöasteesta. nora systemsin laaja pintastruktuurivalikoima ja väriyhdistelmät tarjoavat runsaasti edustavia design-mahdollisuuksia terveydenhuoltotilojen sisäänkäynteihin. Valmistamme myös yksilöllisiä asiakaslogoja ja kuvioupotuksia tilauksesta ja toimitamme ne mittoihin leikattuna ja asennusvalmiina.

19 nora systems 19 Potilashuoneet Parantumiseen tähtäävä suunnittelu Parantumista edistävässä ilmapiirissä painopiste on erityisesti potilashuoneissa. nora lattiapäällysteet tarjoavat väri- ja design-vaihtoehtoja, joiden avulla voidaan vaikuttaa potilaan hyvinvointiin ja tukea siten parantumisprosessia. On pystytty osoittamaan jopa tieteellisesti, että sairaaloiden ja klinikoiden sisustuksella on välitön vaikutus potilaiden henkiseen tilaan.* * Lähteestä "Wie die Klinikarchitektur die Heilung der Patienten beeinfl usst" tai "How hospital architecture infl uences the patients healing process" julkaistu lehdessä Die Gesundheits- Wirtschaft viides vuosikerta, 4/11. Lasten osastot, synnytysosastot ja -salit Luo viihtyisä ympäristö vastasyntyneille, lapsille ja vanhemmille nora lattiapäällysteiden ja yksilöllisten upotusten yhdistelyllä mahdollistetaan kodikkaan ympäristön luominen lasten osastoille, synnytysosastoille ja - saleihin. Lattian design ja väri voidaan valita yhteensopivaksi seinä-designin kanssa ja siten luodaan terveyteen ja parantumiseen tähtäävä ilmapiiri.

20 20 nora systems Leikkaussalit nora systems tarjoaa eri asteisia ja erilaisia designeja omaavia staattista sähköä purkavia lattiapäällysteitä leikkaussaleja varten. Näissä tuotteissa hygienia, desinfektioaineiden käyttö ja lääkeaineiden aiheuttamat värjäymät on myös huomioitu äärimmäisen merkittävinä tekijöinä. nora lattiapäällysteet suojelevat herkkiä, elämää ylläpitäviä sähkölaitteita sähköstaattisten purkausten aiheuttamilta toimintahäiriöiltä tai vaurioilta. Ne myös estävät onnettomuuksia mikäli syntyy räjähdysalttiita kaasu-/ilmaseoksia. Staattista sähköä purkavat lattiapäällysteet eivät ole ainoastaan turvatekijöitä laitteille, vaan ne suojaavat myös hoitohenkilökuntaa ja potilasta leikkaussalissa. Leikkaussalien lattiapäällysteen on myös kestettävä korkeaa raskaiden leikkauspöytien ja laitteiden painekuormaa. Erittäin korkeat mekaanisen kuormankantokapasiteetin vaatimukset kohdistuvat siten leikkausalueen lattiapäällysteeseen. Vahva lattiapäällyste kykenee jakamaan nämä keskitetyt kuormat aluslattiaan tasaisesti ja laajemmalle alueelle, välttäen aluslattian vaurioitumista.

21 Tehohoitoyksiköt nora systems 21 Ratkaisuja elintärkeille käyttöalueille Myös tehohoitoyksiköissä käytetään herkkiä potilaille elintärkeitä elektronisia laitteita. Staattista sähköä purkava lattiapäällyste tarjoaa laitteille tarvittavan suojan sähköstaattisilta purkauksilta. Johtavuusvaatimukset määritellään aina sähkövarusteiden valmistajan toimesta. Hygienia, desinfektioaineiden käyttö ja altistus värjääville lääkeaineille ovat myös huomioitavia näkökulmia tehohoitoyksiköissä. Pitkä kokemuksemme auttaa löytämään ihanteellisen päällysteratkaisun nora järjestelmän laajasta, kattavasta tuotetarjonnasta.

22 22 nora systems Käytävät ja pelastautumistiet Päällysteet, jotka ohjaavat oikealle tielle Pysyvästi elastiset nora lattiapäällysteet tarjoavat miellyttävän kävelymukavuuden, eivät ole liukkaita ja vähentävät melua sairaalan käytävissä. Hätäpoistumisreiteillä voidaan käyttää paloviranomaisen määräysten mukaisesti syttymättömiä nora -lattiapäällysteitä. Saatavilla on monipuolisesti keskenään yhdisteltäviä design-ratkaisuja sekä käytäville että portaikkoihin läpi koko terveydenhuoltotilojen. Vilkkaasti liikennöidyt alueet Testattua laatua Tekniset alueet, kuten työpajat, pesulat, varastotilat tai kuntoilutilat on usein erotettu sairaalan lääketieteellisistä toiminnoista. Ratkaisevia tekijöitä lattiapäällysteen valinnassa näille alueille on ennen kaikkea kulutuksen kestävyys ja korkea kuormituksenkesto, mikäli käytetään esimerkiksi trukkeja. Myös hyvä öljyn ja rasvan kesto on toinen huomioitava ominaisuus.

23 nora systems 23 Käyttökohdesuositukset noraplan stone Malli sileällä pinnalla noraplan : eco sentica signa noraplan sentica ed signa ed: 2 mm noraplan sentica ed signa ed: 3 mm noraplan acoustic: sentica acoustic signa acoustic norament 926 grano norament 926 satura norament 926 serra norament 926 crossline norament 928 ed Art. 399 norament 928 grano ed Sisäänkäyntialueet, aulat Käytävät Potilashuoneet / hoitohuoneet Tutkimushuoneet / poliklinikkaosastot Leikkaussalit Tehohoitoyksiköt Röntgensalit / tietokonetomografi a Fysioterapia- / kuntoilualueet Fysiatrinen osasto Vierailu- / päivähuoneet Kahvilat Laboratoriot Tekniset alueet Hallinto suositeltava soveltuu tietyin ehdoin, toiminnallisia rajoitteita; otathan yhteyttä myyntiedustajaasi.

24 nora flooring systems Oy Yrittäjänkatu 24 b Tampere, Suomi Suoravalintanumero: (03) Faksi: (03) Sähköposti: nora systems GmbH Höhnerweg Weinheim, Saksa Puh.: +49 (0) Sähköposti: /2015 CD

Kodikkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kellon ympäri. nora -kautsupäällysteet vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin

Kodikkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kellon ympäri. nora -kautsupäällysteet vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin Kodikkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kellon ympäri nora -kautsupäällysteet vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin Nämä kaksi tulevat hyvin toimeen keskenään: nora systems ja luonto 2 Kokonaisvaltaiset

Lisätiedot

Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita. Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin

Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita. Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin 2 nora systems Oppilaitokset ja päiväkodit 3 Tilojen suunnittelu alkaa lattiapäällysteistä Koulutus

Lisätiedot

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE Kuvittele lattia, joka tuo luonnon kauneuden ja alkuperäisyyden tiloihisi. Lattia, joka säteilee lämpöä, valoa ja rauhaa. Ajattele täydellistä

Lisätiedot

ZERO PVC -VAPAA ENOMER -MATTO

ZERO PVC -VAPAA ENOMER -MATTO ZERO PVC -VAPAA ENOMER -MATTO UPOFLOOR ZERO PVC-VAPAA ENOMER -MATTO PVC- ja pehmitinvapaa Ei sisällä ftalaatteja, klooria, halogeeneja tai raskasmetalleja Homogeeninen rakenne Erinomainen kestävyys Helppo

Lisätiedot

Kumipäällyste ja tarvikkeet

Kumipäällyste ja tarvikkeet Kumipäällyste ja tarvikkeet Enemmän kuin vain lattiapäällyste Ergonomia ja hyvä kulkumukavuus, turvallinen ja hiljainen - jokaisella askeleella. Tämä ajatus on ollut kannustimemme alusta alkaen, luoda

Lisätiedot

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu ainutlaatuinen ulkonäkö... Luonnon tavoin jokainen Forbo Marmoleumin neliösenttimetri on oman näköisensä. Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö on saanut inspiraationsa

Lisätiedot

Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut. Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja

Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut. Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja Gyptone BIG Sixto -tuotevalikoima UUTTA Gyptone BIG Sixto 63

Lisätiedot

BianCoat (B-BC-101b/bm) NESTEMÄINEN NANOLASIPINNOITE

BianCoat (B-BC-101b/bm) NESTEMÄINEN NANOLASIPINNOITE BianCoat (B-BC-101b/bm) NESTEMÄINEN NANOLASIPINNOITE PITKÄIKÄINEN SUOJA PINNOILLE KÄYTTÖKOHTEET: Lattiapinnat kuten puu-, laatta-, kivi- ja muovipintaiset lattiat Metallipinnat Posliiniset ja keraamiset

Lisätiedot

nora priimus luokallaan

nora priimus luokallaan nora kautsu päällyste markkinajohtaja nora priimus luokallaan PVC-vapaa 2 nora kautsulattiapäällysteet turvallisuutta ja toimivuutta oppilaitoksissa Nuorten ihmisten oleskelutiloissa on erityisesti huomioitava

Lisätiedot

Debolon Projekt. P projekti P kumppanuus P filosofia

Debolon Projekt. P projekti P kumppanuus P filosofia Debolon Projekt P projekti P kumppanuus P filosofia Kaikki lähtee sinun ideastasi. 02 11 syytä valita Debolonin vinyylilattia Oikea rakenne Oikea ilme Tarkka värisävy Täydellinen pinta Referenssiprojektit

Lisätiedot

HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA

HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA An ASSA ABLOY Group brand HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA Abloy -ratkaisut terveydenhuoltoon Hyvän hoidon ehdoilla Toimivat, turvalliset puitteet nousevat kriittiseen rooliin ihmisten hyvinvoinnista huolehdittaessa.

Lisätiedot

ISO ASKEL ETEENPÄIN. Ennennnäkemättömän aidon oloinen pintavaikutelma luonnonkorkkilattian pinnassa.

ISO ASKEL ETEENPÄIN. Ennennnäkemättömän aidon oloinen pintavaikutelma luonnonkorkkilattian pinnassa. ISO ASKEL ETEENPÄIN CORKSRIBAS etsii aina uusia suuntia uudistusten kentiltä. Tämä uusi tuote on kehitetty vastaamaan markkinoiden tämänhetkisiin vaatimuksiin, joissa pääpaino on korkkituotteen erinomaisella

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

Lattiapäällysteet. Lattiamattosetti... s. 2. Lattiamatto... s. 3. Maali... s. 7. Lattioiden hoito ja puhdistus... s. 8

Lattiapäällysteet. Lattiamattosetti... s. 2. Lattiamatto... s. 3. Maali... s. 7. Lattioiden hoito ja puhdistus... s. 8 Lattiamattosetti... s. 2 Lattiamatto... s. 3 Maali... s. 7 Lattioiden hoito ja puhdistus... s. 8 1 1 Irtoasenteiset ESD-lattiamatot Lattiamattosetti yksittäiselle työpisteelle Rakennettaessa irtomatoista

Lisätiedot

QUARTZ HOVI KVARTSIVINYYLILAATTA JULKISIIN TILOIHIN

QUARTZ HOVI KVARTSIVINYYLILAATTA JULKISIIN TILOIHIN QUARTZ HOVI KVARTSIVINYYLILAATTA JULKISIIN TILOIHIN Q UPOFLOOR QUARTZ KESTÄVÄ LATTIANPÄÄLLYSTE JULKISIIN TILOIHIN Helppo asentaa, erittäin vähän hukkaa PUR-teknologia varmistaa, että lattiat pysyvät helppohoitoisina

Lisätiedot

Sopivan leikkaustakin valinta

Sopivan leikkaustakin valinta Sopivan leikkaustakin valinta on tasapaino suojauksen ja käyttömukavuuden välillä Leikkaustakit on suunniteltu suojaamaan potilaita ja henkilökuntaa ristitartunnoilta, joten suojaavuus on ratkaisevaa valittaessa

Lisätiedot

PUHTAASTI PAREMPI PINTA

PUHTAASTI PAREMPI PINTA PUHTAASTI PAREMPI PINTA PUHTAASTI PAREMPI PINTA HYVÄ ASIAKAS: Tarjoamme teille uudenlaista pinnoitusta tiloihinne puhtaanapitoa ja hygieenisyyttä helpottamaan. Suomalaisen nanoteknologian huipputuotteilla

Lisätiedot

Täyttää kaikki terveydenhuollossa asetettavat puhdistus- ja hygieniavaatimukset. Oikea valinta vilkkaasti liikennöidyille alueille

Täyttää kaikki terveydenhuollossa asetettavat puhdistus- ja hygieniavaatimukset. Oikea valinta vilkkaasti liikennöidyille alueille MEDICARE STANDARD MEDICARE STANDARD Täyttää kaikki terveydenhuollossa asetettavat puhdistus- ja hygieniavaatimukset. Oikea valinta vilkkaasti liikennöidyille alueille Ei toimi MRSA-bakteerien kasvualustana.

Lisätiedot

5 virhettä sairaalan lattiamateriaalia valittaessa

5 virhettä sairaalan lattiamateriaalia valittaessa 5 virhettä sairaalan lattiamateriaalia valittaessa Onko sinulla ollut ongelmia uudehkon lattian kanssa? Oletko havainnut pieniä vaurioita, kuten naarmuja ja tahroja, jotka eivät lähde pois tai auenneita

Lisätiedot

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Yksikomponenttinen pinnoitusjärjestelmä. Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Parvekkeet ja terassit eivät ainoastaan altistu jatkuvasti kovalle

Lisätiedot

Tervetuloa WIŚNIOWSKI -ovimaailmaan

Tervetuloa WIŚNIOWSKI -ovimaailmaan Ovi WIŚNIOWSKI Tervetuloa WIŚNIOWSKI -ovimaailmaan Meidän takanamme on 25 vuoden tuotantohistoriaa. WIŚNIOWSKI -nimi on peräisin yrityksen perustajalta ja omistajalta Andrzej Wiśniowskilta. Hänen haaveensa

Lisätiedot

3. Lattioiden puhdistus

3. Lattioiden puhdistus 3. Lattioiden puhdistus Viimeisenä vaan ei todellakaan vähäisimpänä: lattia. Vileda Professionalin lattianpuhdistusratkaisut perustuvat sekä kokemukseen että uuteen ajattelutapaan. Ergonomia, tehokkuus

Lisätiedot

XPRESSION PVC-VAPAA LATTIANPÄÄLLYSTE

XPRESSION PVC-VAPAA LATTIANPÄÄLLYSTE XPRESSION PVC-VAPAA LATTIANPÄÄLLYSTE UPOFLOOR XPRESSION YLIVOIMAISTA LAATUA Ei sisällä PVC:tä, klooria eikä pehmittimiä. Ei sisällä ftalaatteja, halogeeneja tai raskasmetalleja. Erinomainen kemikaalien

Lisätiedot

Cement Design. Osa kestävää kehitystä

Cement Design. Osa kestävää kehitystä Cement Design Cement Design tarkoittaa kirjaimellisesti sementillä suunnittelua ja muotoilua. Uudet mikrosementit ovat tehneet sementin- ja betoninoloisista pinnoista trendikkäitä niin yksityisissä kodeissa

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä yhdyskuntatekniikka uponor ultra RIB 2 Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimainen kestävyys Uponor Ultra Rib 2 on Ultra-tuoteperheen

Lisätiedot

Betonilattioiden hoito-ohjeet

Betonilattioiden hoito-ohjeet Betonilattioiden hoito-ohjeet 2. syyskuuta 2013 Betonilattioiden hoito-ohjeet Yleistä Vanhoissa betonilattioissa yleisiä ongelmia ovat niiden likaantuminen, vaikea puhdistettavuus ja pölyäminen. Näiden

Lisätiedot

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin 2 Modulaarinen kattokaiutin Suunniteltu helppoon asennukseen Sopii melkein kaikkiin kattotyyppeihin Innovatiivinen modulaarirakenne Helppo

Lisätiedot

PARAFON -hygienialevyt. Puhdasta akustiikkaa

PARAFON -hygienialevyt. Puhdasta akustiikkaa PARAFON -hygienialevyt Puhdasta akustiikkaa Miksi PARAFON-hygienialevyt? 2 Kun tarvitset korkeaa hygieniaa Terveydenhuollossa, mutta myös käsiteltäessä elintarvikkeita joko valmistusteollisuudessa tai

Lisätiedot

SPORTEC KUMIPÄÄLLYSTEET

SPORTEC KUMIPÄÄLLYSTEET SPORTEC KUMIPÄÄLLYSTEET UPOFLOOR SPORTEC KUMIPÄÄLLYSTEET UPOFLOOR SPORTEC KORKEATASOISET KUMIPÄÄLLYSTEET Oli kyse sitten vaativaan ammattikäyttöön suunnitellusta kilpaurheiluhallista, kovan kulutuksen

Lisätiedot

AKUSTINEN SUUNNITTELU HUONETYYPIN PERUSTEELLA

AKUSTINEN SUUNNITTELU HUONETYYPIN PERUSTEELLA HUONETYYPIN PERUSTEELLA Huonetilan käyttötarkoituksella on ratkaiseva merkitys luotavalle akustiselle ympäristölle. Huoneissa, joissa puhutaan, kuten luokkahuoneet ja auditoriot, on tärkeää varmistaa hyvä

Lisätiedot

Hettichin liukuovijärjestelmät

Hettichin liukuovijärjestelmät Sulavaa liikkuvuutta Hettichin liukuovijärjestelmät Mitä mieltä asiakkaat ovat liukuovista ja millaisia vaatimuksia he asettavat niille? Hettichin markkinatutkimus selvittelee näitä kysymyksiä. Tulokset

Lisätiedot

Ecophon Hygiene Foodtec Baffle C3

Ecophon Hygiene Foodtec Baffle C3 Ecophon Hygiene Foodtec Baffle C3 Ecophon Hygiene Foodtec Baffle C3 on avoin riippupaneelijärjestelmä kohteisiin, joissa mahdollisesti tapahtuu sisäkatto- ja seinäpintojen likaantumista ja säännöllinen

Lisätiedot

Maailman johtava. innovatiivisten lattiaratkaisujen toimittaja

Maailman johtava. innovatiivisten lattiaratkaisujen toimittaja Maailman johtava innovatiivisten lattiaratkaisujen toimittaja Michel Giannuzzi Konserninjohtaja Tarkett on kehittynyt lattia-alan edelläkävijäksi ja asettaa maailmanlaajuiset standardit lattia- ja urheilulattiaratkaisuille.

Lisätiedot

Building Case. Satakunnan keskussairaala Lasten- ja naistentalo

Building Case. Satakunnan keskussairaala Lasten- ja naistentalo Building Case Satakunnan keskussairaala Lasten- ja naistentalo Kuva: Esa Kyyrö Lasten- ja naistentalo on yksi Satakunnan sairaanhoitopiirin suurimmista investoinneista. Keväällä 2015 käyttöön otetut modernit

Lisätiedot

Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin.

Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin. Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin. Tasalattiasuihkujen suosio kasvaa. Yhä enemmän ja enemmän ihmiset haluavat saada avointa tilaa kylpyhuoneeseensa. Vähemmän esteitä - enemmän hyötyjä Tasalattiaiset

Lisätiedot

bulletin board ilmoitustaulu linoleumi

bulletin board ilmoitustaulu linoleumi bulletin board ilmoitustaulu linoleumi bulletin board ILMOITUSTAULU LINOLEUMI BULLETIN BOARD linoleumipintainen ilmoitustaulumateriaali tarjoaa käytännöllisen ratkaisun kerätä, koota ja vaihtaa ajatuksia

Lisätiedot

Myynti Suomessa. Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO

Myynti Suomessa. Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO Myynti Suomessa Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO Ympäristöystävälliset PlastRex- tuotteet Yrityksistä FinnVaateri Oy on PlastRex tuotteiden

Lisätiedot

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA.

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. KULUTUSTA KESTÄVÄ, HELPPOHOITOINEN, TYYLIKÄS DISANO BY HARO Designlattioita arvostetaan ja hyvästä syystä: ne kestävät kulutusta, näyttävät hyviltä ja niiden

Lisätiedot

Komposiitti- ja valumarmorialtaat

Komposiitti- ja valumarmorialtaat Komposiitti- ja valumarmorialtaat SISÄLLYS Komposiittialtaat sivut 3-9 Valumarmorialtaat sivut 10-17 Erikoismitta valumarmorialtaat sivut 18-19 komposiittialtaat Komposiittialtaat: kestää kylmää ja kuumaa

Lisätiedot

Sairaalajalkineet ja niiden puhdistettavuuden kehittäminen

Sairaalajalkineet ja niiden puhdistettavuuden kehittäminen Sairaalajalkineet ja niiden puhdistettavuuden kehittäminen High-tech sairaala Vulcano Oy Laitosjalkine Oy Solepex Oy Tiinaliisa Tani-Lahtinen Solepex Oy Tehdas valmistaa jalkineen irtopohjia Kankaanpäässä

Lisätiedot

Fellert Akustiikkajärjestelmä

Fellert Akustiikkajärjestelmä Fellert Akustiikkajärjestelmä AKUSTIIKKA VOI OLLA MUUTAKIN KUIN KARKEAA PINTAA TAI LATTEITA NELIKULMAISIA LEVYJÄ ONKO RAVINTOLAN, NEUVOTTELUHUONEEN TAI KIRJASTON AKUSTOINTI KUNNOSSA? Korkeassa huoneessa,

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

Ecophon Akusto Wall C

Ecophon Akusto Wall C Ecophon Akusto Wall C Seinävaimentimia käytetään sisäkattovaimennuksen lisänä erityisesti suurissa tiloissa tärykaiun vaimentamiseksi. Ecophon Akusto Wall C asennetaan piilolistalle, ja reunan viiste jättää

Lisätiedot

Maailman nykyaikaisin lattianpäällyste Uuden sukupolven Marmoleum

Maailman nykyaikaisin lattianpäällyste Uuden sukupolven Marmoleum pyörätuolit korkokengät urheilukengät kärryt kengänjäljet Maailman nykyaikaisin lattianpäällyste Uuden sukupolven Marmoleum Uuden sukupolven Marmoleum Lattia kohtaa arjessaan lukuisia haasteita. Sen on

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 GODMORGON GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGONkylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, EDEBOVIKEN-

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Käyttötarkoitus Lattianpäällyste, tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön asuinrakennuksissa. "Floor in a box" ei sovellu kylpyhuoneisiin.

ASENNUSOHJEET. Käyttötarkoitus Lattianpäällyste, tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön asuinrakennuksissa. Floor in a box ei sovellu kylpyhuoneisiin. Jotta mitään tärkeää ei jäisi huomiotta ja jotta saisit täyden hyödyn lattiastasi vuosiksi eteenpäin, suosittelemme näiden asennusohjeiden lukemista huolellisesti. ASENNUSOHJEET KÄYTTÖ Käyttötarkoitus

Lisätiedot

Suojakumisarjat / korjaamotyökalut

Suojakumisarjat / korjaamotyökalut 08 Suojakumisarjat / korjaamotyökalut LÖBRO suojakumit LÖBRO suojakumit Alkuperäisen laitevalmistajan toimittajalta Vetoakselin suojakumit ovat erittäin tärkeitä vakionopeusnivelten tehokkaalle ja luotettavalle

Lisätiedot

TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO

TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 2015 TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 2015 TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 05 [ 089 ] ISKUNKESTÄ VÄ [ 01 ] ISKUNKESTÄVÄ [ 01 ] Iskunkestävä kaksiseinäinen rakenne suojaa mittarin ainutlaatuisesti. Vankka kaksiseinäinen

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

TEOLLISUUSPINNOITTEET

TEOLLISUUSPINNOITTEET TEOLLISUUSPINNOITTEET VRS-POLYDRIVE 95 65 ShA 10 25 mm, Tummansininen 90 kaikki kuivat vetotelapositiot VRS-POLYDRIVE on kulutusta erittäin hyvin kestävä polyuretaanipinnoite kaikkiin kuiviin vetotelapositioihin.

Lisätiedot

Automaattiliukuovet. -+ Energiansäästöliukuovet. -+ Raskas automaattiovi

Automaattiliukuovet. -+ Energiansäästöliukuovet. -+ Raskas automaattiovi Automaattiliukuovet -+ Energiansäästöliukuovet Record-liukuovien System 20 -mallit STA 20 ja STA 21 mahdollistavat helppokäyttöisiä, energiatehokkaita ja esteettisiä sisäänkäyntejä erilaisiin rakennuksiin

Lisätiedot

Modulaarinen rakenne helpottaa huoltoa ja käyttöä. öljyntäyttö/huohotinkorkki. Klassinen lohkoroottoripumppu

Modulaarinen rakenne helpottaa huoltoa ja käyttöä. öljyntäyttö/huohotinkorkki. Klassinen lohkoroottoripumppu Modulaarinen rakenne helpottaa huoltoa ja käyttöä Valurautainen laakeripesä antaa vakautta kautta pumpun käyttöalueen Järeät perän neulalaakerien vierintäpinnat antavat täyttä vakautta hihna- tai ketjukäyttöisille

Lisätiedot

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia Pölynimurit Nopeaa ja tehokasta imurointia Ammattitason pölynimuri päivittäiseen käyttöön Hienot ominaisuudet tekevät Kärcher pölynimurista ammattilaisen suosikin: Siinä on matala äänitaso, helppo liikuteltavuus

Lisätiedot

LEIJUVAT SISÄKATTOKENTÄT - akustista designia

LEIJUVAT SISÄKATTOKENTÄT - akustista designia LEIJUVAT SISÄKATTOKENTÄT - akustista designia leijuvien sisäkattokenttien akustis Työtila, jossa on jo absorptioluokan A akustiikkakatto Rauhallisia saarekkeita avotoimiston kommunikaatiomeressä Visuaalisesti

Lisätiedot

Halogeenittomat johtokanavat, asennuskanavat ja johdotuskourut

Halogeenittomat johtokanavat, asennuskanavat ja johdotuskourut Halogeenittomat johtokanavat, asennuskanavat ja johdotuskourut Halogeenittomat johtokanavat, asennuskanavat ja johdotuskourut Varmasti savukaasu- ja korroosiovapaat. Jokaiseen palontorjuntasuunnitelmaan

Lisätiedot

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM 2 Getinge Clean Management System GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM (CMS) -JÄRJESTELMÄ ENTISTÄ PAREMPI PROSESSI, AINUTLAATUINEN RATKAISU Getinge voi auttaa yritystäsi hallitsemaan

Lisätiedot

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Osta vain paineilmaa Kuvitelkaa tilanne, jossa uusi paineilmajärjestelmä ei edellytä minkäänlaisia investointeja: hankinta ei vaadi sen paremmin

Lisätiedot

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Nostaa käyttäjän aitiopaikalle Tehokkaat, ammattikäyttöön suunnatut puhdistusratkaisut ovat Kärcherin ominta aluetta. Uudet RS-sarjan yhdistelmäkoneet

Lisätiedot

K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A

K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A Puhelin (03) 780 2363 SIVU 2 l KÄSIHYGIENIA www.solmaster.fi Kestävän kehityksen puolesta Solmaster Oy on johtava yksityinen pohjoismainen teollisuuskemikaalien

Lisätiedot

LV-SARJAN TÄRINÄNVAIMENTIMET

LV-SARJAN TÄRINÄNVAIMENTIMET LV-SARJAN TÄRINÄNVAIMENTIMET LINING COMPONENTS OY LININGCOMPONENTS.FI AINUTLAATUINEN TÄRINÄNVAIMENNUS LV-sarja soveltuu monenlaisten koneiden ja laitteiden tärinänvaimennukseen. Erilaiset kiinnitys- ja

Lisätiedot

Tuulettuvat keraamiset. julkisivut

Tuulettuvat keraamiset. julkisivut Tuulettuvat keraamiset julkisivut Tuulettuva keraaminen julkisivu kestää aikaa Tuulettuvia keraamisia julkisivuja käytetään Suomessa tänä päivänä niin suurten kauppakeskusten kuin kerrostalojenkin julkisivuissa.

Lisätiedot

Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä

Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä Kevyt Kestävä Monipuolinen Taloudellinen Ainutlaatuinen Monarplan PVC-vedeneristejärjestelmä tunnetun laadukas Icopal PVC-vedeneristejärjestelmä on ollut

Lisätiedot

Ecophon Focus Lp. Mitat, mm 600x150 600x300 600x600 1200x150 1200x300 1200x600 1800x600 T24 Paksuus (t) 20 20 20 20 20 20 20 M278, M279 M278, M279

Ecophon Focus Lp. Mitat, mm 600x150 600x300 600x600 1200x150 1200x300 1200x600 1800x600 T24 Paksuus (t) 20 20 20 20 20 20 20 M278, M279 M278, M279 Ecophon Focus Lp Ecophon Focus Lp -järjestelmässä on ainutlaatuinen upotettu listajärjestelmä, jota käytetään korostamaan haluttua suuntaa tilassa. Pitkillä sivuilla levyjen väliin jää leveä ura kun taas

Lisätiedot

leijona- Julkisten tilojen kuningas vaativaan ammattikäyttöön www.plast-turf.fi

leijona- Julkisten tilojen kuningas vaativaan ammattikäyttöön www.plast-turf.fi leijona- Julkisten tilojen kuningas vaativaan ammattikäyttöön www.plast-turf.fi & Leijona Economic TUULIKAAPPIMATTO VÄRIVAIHTOEHDOT Seitsemällä eri värivaihtoehdolla Orginal avaa mahdollisuuden tuulikaapin

Lisätiedot

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 FAVORIT FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. FAVORIT on korkealaatuinen ruoanlaittoastiasarja. Sarjan tuotteet testataan huolellisesti,

Lisätiedot

8.4 Autonhoitotuotteet

8.4 Autonhoitotuotteet 8. KEMIKAALIT 8.4 Autonhoitotuotteet 392 tilaukset@ikaros.fi KEMIKAALIT ULKOISEEN AUTONHUOLTOON KAIKENTYYPPISTEN AJONEUVOJEN PUHDISTUKSEEN Tehokkaat aineet ajoneuvojen pesuun, niin korin kuin hytin sekä

Lisätiedot

Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen. www.lapetek.fi. Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman

Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen. www.lapetek.fi. Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen www.lapetek.fi Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman Allas: BLANCO ADON XL 6 S, SILGRANIT PuraDur, valkoinen Hana: BLANCO ALTA-S

Lisätiedot

Joustavuutta ja monipuolisuutta kulkemiseen

Joustavuutta ja monipuolisuutta kulkemiseen ABLOY EL490 JA EL590 MOOTTORIKÄYTTÖLUKOT Joustavuutta ja monipuolisuutta kulkemiseen ABLOY EL490 ja EL590 moottorikäyttölukoissa on lukuisia uusia ominaisuuksia, jotka parantavat koko oviympäristön luotettavuutta

Lisätiedot

rajatonta visuaalisuutta SEISMO FACTORY www.seismo.fi www.panoramic-display.com

rajatonta visuaalisuutta SEISMO FACTORY www.seismo.fi www.panoramic-display.com rajatonta visuaalisuutta SEISMO FACTORY www.seismo.fi www.panoramic-display.com Isoa, upeaa, sau TÄYTTÄ KUVAA Panoramic on modulaarinen näyttely- ja sisustusratkaisu, jossa rakenteet piiloutuvat täysin

Lisätiedot

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Ihmisille, joilla on luonnetta. Ja niille, jotka nauttivat hyvistä asioista. Haluatko vahvan, raikkaan tunteen uuteen kylpyhuoneeseesi. Geberit Monolith saniteettimoduuleilla

Lisätiedot

Paloilmoitusjärjestelmän laajennusratkaisu - Sinteso Move

Paloilmoitusjärjestelmän laajennusratkaisu - Sinteso Move www.siemens.fi/paloturvallisuus Paloilmoitusjärjestelmän laajennusratkaisu - Sinteso Move Yhdistä nykyinen paloilmoitusjärjestelmäsi Sintesoon. Se on palontorjunnan uusi ulottuvuus. Infrastructure & Cities

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-,

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, GODMORGON Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, NORRVIKEN- ja BREDVIKEN-pesualtaat sekä GODMORGON-lokerikot

Lisätiedot

Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet

Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet Käsittele pintoja varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua.

Lisätiedot

Katseet lattiaan! Lattia on tehty kestämään kovaa kulutusta, mutta sen ei tarvitse näyttää tylsältä. 2-3 johdanto ja sisällysluettelo

Katseet lattiaan! Lattia on tehty kestämään kovaa kulutusta, mutta sen ei tarvitse näyttää tylsältä. 2-3 johdanto ja sisällysluettelo Designlattiat Katseet lattiaan! 2-3 johdanto ja sisällysluettelo 4-5 Vapaa kuviointi Yksilöllinen designlattia on osa tilan identiteettiä. Värittäminen, kuviointi, personointi kaikki on mahdollista. Erikoisefektit

Lisätiedot

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden ja kustannussäästöt PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Tarkastele käyttettyjä konepyyhkeitänne. Huomaatko että niistä valtaosa on vain osittain likaisia? Koska

Lisätiedot

Ecophon Solo Circle. Järjestelmän tiedot. Mitat, mm. Erikoiskiinnike Paksuus (t) Asennuskuva. Bosch, Warsaw, Poland

Ecophon Solo Circle. Järjestelmän tiedot. Mitat, mm. Erikoiskiinnike Paksuus (t) Asennuskuva. Bosch, Warsaw, Poland Ecophon Solo Circle Ecophon Solo Circle on akustointiratkaisu erityisesti kohteisiin, joihin ei voida asentaa seinästä seinään alakattoa. Solo Circle sopii kohteisiin, joiden huonekorkeutta halutaan muuttaa.

Lisätiedot

lindab väliseinärangat Lindab RdBX väliseinärangat

lindab väliseinärangat Lindab RdBX väliseinärangat lindab väliseinärangat Lindab RdBX väliseinärangat lindab väliseinärangat Lindab RdBX jopa puolet asennusajasta säästyy muihin töihin Lindab on yksinkertaistanut seinärakenteet. Tuloksena ovat uudet,

Lisätiedot

TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTIEDOT JÄRJESTELMÄN TIEDOT. Industry Modus TAL -järjestelmä. -järjestelmä. YKSITYISYYS: Ei mittaustulosta.

TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTIEDOT JÄRJESTELMÄN TIEDOT. Industry Modus TAL -järjestelmä. -järjestelmä. YKSITYISYYS: Ei mittaustulosta. Ecophon Industry Modus TAL Teollisuustiloihin, joissa vaaditaan vaihtoehtoisia levykokoja ja asennustapoja. voidaan asentaa näkyvään listajärjestelmään tai sienikiinnityksellä. Jos levyt kiinnitetään sienikiinnityksellä,

Lisätiedot

Uudet RYOBI 36V ruohonleikkurit Akkukoneessa nyt polttomoottorikoneen tehot

Uudet RYOBI 36V ruohonleikkurit Akkukoneessa nyt polttomoottorikoneen tehot 24.TOUKOKUUTA 2013 Uudet RYOBI 36V ruohonleikkurit Akkukoneessa nyt polttomoottorikoneen tehot Maksimaalista suorituskykyä ja pidennettyä käyttöaikaa uudella 4.0Ah akulla. Johdotonta vapautta: Ei polttoainetta,

Lisätiedot

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen.

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. 1 Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. VALMISTELU Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. 2 Varastoi ja kuljeta Pergo-vinyyliä

Lisätiedot

. Lattiapäällysteet. Uutuus! LATTIAMATTOSETTI YKSITTÄISELLE TYÖPISTEELLE Lattiamattosetti 30584-L LATTIAMATTO IRTO- TAI TEIPPIASENNUKSEEN

. Lattiapäällysteet. Uutuus! LATTIAMATTOSETTI YKSITTÄISELLE TYÖPISTEELLE Lattiamattosetti 30584-L LATTIAMATTO IRTO- TAI TEIPPIASENNUKSEEN ESD-lattiapinnoite on yksi tärkeimmistä elementeistä, kun rakennetaan ESD-suojattua (EPA) aluetta. ESD-lattiapinnoite poistaa henkilöön syntyvät staattisen sähkön varaukset. Tämä edellyttää henkilöllä

Lisätiedot

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN.

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Rolac KONEET VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Lundberg on erityisesti ympäristönhoitoon kehitetty taajamatraktori, joka on suunniteltu alan töiden monipuolisuus ja erityisvaatimukset

Lisätiedot

Akustiikka musiikille

Akustiikka musiikille Akustiikka musiikille Hyvät akustiset olosuhteet puhesaleihin on suhteellisen helppo luoda, mutta akustisien olosuhteiden luominen musiikki tiloille on jo hieman monimutkaisempaa. Usein musiikkitilojen

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

Profex Lasinpuhdistaja

Profex Lasinpuhdistaja Profex Lasinpuhdistaja Lasinpuhdistusaine, sopii kaikille lasipinnoille, kiiltäville muoveille yms. Haihtuva aine, ei jätä jäämiä puhdistetuille pinnoille. Pyyhi pinta nukkaamattomalla liinalla tai kuivaa

Lisätiedot

SISÄKATOT JOTKA VENYVÄT MIELIKUVITUKSESI MUKAAN uudistuva, tyylikäs, helposti asennettava

SISÄKATOT JOTKA VENYVÄT MIELIKUVITUKSESI MUKAAN uudistuva, tyylikäs, helposti asennettava SISÄKATOT JOTKA VENYVÄT MIELIKUVITUKSESI MUKAAN uudistuva, tyylikäs, helposti asennettava Lounge & Spa tilat Finnair ulkomaanterminaali T2, Helsinki-Vantaa AINUTLAATUISESTI RAJATON BARRISOL venyttää katot

Lisätiedot

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 MAAILMAN PARAS A+ LUOKITELTU ILMANSUODATIN. Clean air solutions

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 MAAILMAN PARAS A+ LUOKITELTU ILMANSUODATIN. Clean air solutions Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 MAAILMAN PARAS A+ LUOKITELTU ILMANSUODATIN Clean air solutions ESITTELEMME MARKKINOIDEN PARHAAN ILMANSUODATTIMEN A+ energialuokiteltu ilmansuodatin joka säästää energiaa

Lisätiedot

Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä

Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä yhdyskuntatekniikka uponor ultra double Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä UUTUUS! hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Double Asennusystävällinen ja kestävä Uponor Ultra

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet

Asennus- ja huolto-ohjeet Delta Laserline (DL) -jaeradiaattori Tätä ohjetta koskevat Delta-radiaattorit on tarkoitettu normaalien kuivien asuintilojen lämmittimiksi. Lämmitysverkoston rakenne tulee olla suljettu ja johon kemiallisesti

Lisätiedot

3M Privacy Film 3 OPL

3M Privacy Film 3 OPL 3M Ultra Combination -kalvot Erittäin turvallinen, varma ja aurinkoenergiaa torjuva ikkunakalvotekniikka, joka sisältää 28 mikrokerrosta vahvaa ja repäisyn kestävää Ultra Safety -kalvoa. Lisäksi kalvoissa

Lisätiedot

LEIJONA- JULKISTEN TILOJEN KUNINGAS VAATIVAAN AMMATTIKÄYTTÖÖN. www.plast-turf.fi

LEIJONA- JULKISTEN TILOJEN KUNINGAS VAATIVAAN AMMATTIKÄYTTÖÖN. www.plast-turf.fi LEIJONA- JULKISTEN TILOJEN KUNINGAS VAATIVAAN AMMATTIKÄYTTÖÖN www.plast-turf.fi Leijona Original & Leijona Economic TUULIKAAPPIMATTO VÄRIVAIHTOEHDOT Seitsemällä eri värivaihtoehdolla Orginal avaa mahdollisuuden

Lisätiedot

MagTek IA. Lämpöeristetyt murtosuojatut alumiiniovet, ikkunat ja väliseinät. Hätäuloskäynti. Luotisuojaus tuote

MagTek IA. Lämpöeristetyt murtosuojatut alumiiniovet, ikkunat ja väliseinät. Hätäuloskäynti. Luotisuojaus tuote MagTek IA Lämpöeristetyt murtosuojatut alumiiniovet, ikkunat ja väliseinät Murtosuojaus Luotisuojaus Energiansäästö Kierrätettävä tuote Ympäristöystävällinen Hätäuloskäynti LÄMPÖERISTETTY Rakennusten energiankulutuksen

Lisätiedot

Kunnon välineillä siivous sujuu

Kunnon välineillä siivous sujuu Kunnon välineillä siivous sujuu Siivoaminen on tärkeää näkymätöntä työtä, jonka ansiosta pinnat pysyvät hyvinä, viihtyvyys lisääntyy, eivätkä mikrobit pääse lisääntymään. Jotta siivoustyö sujuisi mahdollisimman

Lisätiedot

UIMA-ALTAIDEN KERAAMISTEN LAATTOJEN PUHDISTUS- JA HOITO-OHJEET - 2016 -

UIMA-ALTAIDEN KERAAMISTEN LAATTOJEN PUHDISTUS- JA HOITO-OHJEET - 2016 - UIMA-ALTAIDEN KERAAMISTEN LAATTOJEN PUHDISTUS- JA HOITO-OHJEET - 2016 - SISÄLLYS Keraamisten laattojen pesemisestä yleisesti Asennuksen jälkeinen pesu Käyttöönotto puhdistus Säännöllinen puhdistus Tahranpoisto

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat Joustovinyylilattiat Kestävä ja helppohoitoinen valinta kotiin Joustovinyylit ovat kestäviä, joustavia ja helppohoitoisia asuintilojen lattianpäällysteitä. Lattian

Lisätiedot

K. Schütte GmbH. Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja

K. Schütte GmbH. Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja K. Schütte GmbH Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja Vahva kumppani meluntorjunnassa Tuotteet Meluntorjuntajärjestelmät - Teolliset tuotteet meluntorjuntaan - Kattava valikoima alumiini- ja lasielementtejä

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja asennusohje kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) Kaksisuuntainen sälekaihdin asennus a) Kaihdin on pakattu paperinauhoilla nippuun. Nämä nauhat voidaan poistaa, kun narukiinnikkeet on

Lisätiedot