Terveydenhuollon asiantuntijasi. Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Terveydenhuollon asiantuntijasi. Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut"

Transkriptio

1 Terveydenhuollon asiantuntijasi Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut

2 2 nora systems

3 Parempia terveydenhuoltoympäristöjä nora systems 3 Enemmän kuin koskaan aikaisemmin nora on sitoutunut vastaamaan terveydenhuoltolaitosten toiminnallisiin ja esteettisiin vaatimuksiin. Käytännössä jokainen tämän toimialan tila tarvitsee erityisen, kestävän ja vastustuskykyisen lattiapäällysteen. Lähes 70 vuoden ajan on nora kehittänyt elastisia lattiapäällysteitä, askelelementtejä ja lisävarusteita, jotka ratkaisevat asiakkaidemme kohtaamia haasteita. Olemme erikoistuneet ratkaisuihin jopa vaativimmille terveydenhuoltoympäristöille. Laaja nora - lattiapäällysteratkaisuidemme valikoima täyttää niin esteettiset -, emotionaaliset - kuin erityiset hygieeniset ja tekniset vaatimuksetkin terveydenhuoltotilalle. nora systems antaa mahdollisuuden toteuttaa monimutkaisimmatkin vaatimukset, tarjoten puolijohtavat ominaisuudet, helpon ylläpidon ja erinomaisen kulutuksen kestävyyden. Lattiapäällysteet ovat askelvarmoja, ääntä vaimentavia ja PVC-, pehmennin- (ftalaattia) ja halogeenivapaita (esim. klooria) turvallisen, rauhallisen ympäristön edistäjiä. Helpon ylläpidon ansiosta ei tarvita kalliita pinnoitusprosesseja, jotka lisäksi keskeyttäisivät tilojen käytön. Sisällys Parempia terveydenhuoltoympäristöjä 3 Käyttömukavuus 4 Akustiikan hallinta 5 Turvallisuutta lisäävä liukkaudenesto 6 Likaa hylkivä 7 Hygienia- ja infektiokontrolli 8 nora huomioi kaiken 9 Helppohoitoisuus 10 Elinkaarikustannukset 11 Todennettu kestävyys 12 Kestävyyttä terveellistä tulevaisuutta varten 13 Design ratkaisuja koko sairaalaa varten 14 Väri ja design ilman rajoitteita 15 nora :n rajattomat ratkaisut 16 Aulatilat 18 Potilashuoneet 19 Lasten osastot, synnytysosastot ja -salit 19 Leikkaussalit 20 Tehohoitoyksiköt 21 Käytävät ja pelastautumistiet 22 Vilkkaasti liikennöidyt alueet 22 Käyttökohdesuosituksett 23

4 4 nora systems Käyttömukavuus Jalkineilla voidaan vähentää selän ja jalkojen väsymystä vain rajallisesti. Ergonomiset nora lattiapäällysteet tarjoavat erinomaisen käyttömukavuuden jalkojen alla seisomatyötä tekeville ammattilaisille. Elastiset, kestävät nora lattianpäällystejärjestelmät auttavat vähentämään henkilöstön ja yhtälailla poti-laiden fyysistä rasitusta. Leikkaussalin ergonomia vaatii erityistä seisomismukavuutta. Fysioterapiassa erittäin vastustuskykyinen ja askelvarma lattiapinnoite luo turvallisen ympäristön. nora lattiapäällysteratkaisut tarjoavat käyttömukavuutta ja kestävyyttä, joita tarvitaan vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, kuten käytävissä ja portaikoissa.

5 Akustiikan hallinta nora systems 5 Terveydenhuoltotiloja ei voi koskaan täysin vaimentaa, mutta on mahdollista valita huomattavasti akustisempi lattiapäällyste. Kovilla pinnoilla ääni kaikuu ja muodostuu häiritseväksi. nora lattiapäällyste vähentää lattiatasossa syntyvää ääntä luoden rauhallisemman ympäristön. Koska nora lattiapäällysteet vaimentavat ääntä, alenee häiritsevän melun muodostuminen korkean käytön alueilla, kuten portaikoissa, sisääntuloauloissa ja käytävissä. Hiljainen ympäristö varmistaa, että henkilöstö voi keskittyä täysin lääkinnällisiin kysymyksiin ja potilaat voivat nukkua rauhallisesti ilman häiritsevää askelten ääntä, melua ja äänekästä laitteistoa. Olennaista on voida keskittyä parantumiseen, ei äänen hallintaan.

6 6 nora systems Turvallisuutta lisäävä liukkaudenesto Turvallisuus on varautumista. Onpa kyseessä desinfektioaineiden läikät tai mopin jättämät jäljet, terveydenhuoltotilojen lattia pääsee kastumaan joka tapauksessa. nora pinnoilla on liukkaudenesto tapaturmien estämiseksi. Turvallista, mukavaa kävelyalustaa tarvitaan terveydenhuoltotilojen jokaisella alueella. Kumimateriaalin kitkaisuus tekee nora lattiapäällysteestä ihanteellisen ratkaisun portaikkoihin, fysioterapiahuoneisin ja muille alueille, joissa tavoite on estää pienikin kompastuminen. nora lattiapäällysteiden kitkaisuus ja kestävyys täyttävät liukkaudenestoluokituksen R9 direktiivin BGR 181 tai GUV-R 181 mukaisesti. Erityisen liukkaudenestovaatimuksen tiloille löytyy myös luokitus R10 ja jopa R11.

7 Likaa hylkivä nora systems 7 Monet lattiapäällysteet eivät kestä konsentroituneita desinfektioaineita, joita käytetään säännöllisesti infektiokontrollia ja hygieniaa vaativilla alueilla. Tähän tarkoitukseen nora lattiapäällysteet ovat oikea valinta. nora lattiapäällysteet toimivat hyvin laboratorioalueilla, joissa jopa lyhytaikainen altistuminen laimennetuille liuottimille, hapoille tai alkaleille voi vaurioittaa lattiapäällysteitä. nora lattiapäällysteet kestävät jopa hankalimpia tahroja terveydenhuoltotiloissa: verta, virtsaa, antiseptisiä liuoksia. Tahrat kuten kahvi, tee tai mehu voidaan pyyhkiä helposti pois.

8 8 nora systems Hygienia- ja infektiokontrolli Monet lattiapäällysteet eivät kestä konsentroituneita desinfektioaineita, joita käytetään säännöllisesti infektiokontrollia ja hygieniaa vaativilla alueilla.tähän tarkoitukseen nora lattiapäällysteet ovat oikea valinta. Erityisen hygieeninen saumattoman asennuksen ansiosta nora lattiapäällysteet eivät sisällä pehmittimiä, joten ne ovat ohjeen mukaisen asennuksen jälkeen mittapysyviä eivätkä kutistu tai laajene - toisin kuin muut lattiapäällystemateriaalit. Tämä poistaa aikaa vievän ja kalliin saumaamisen tarpeen. Saumaamattoman asennuksen etuna on asennetun alueen yhtenäinen ulkonäkö. Likaantuneet saumat eivät myöskään ajan mittaan erotu lattiapäällysteestä.heidelbergin yliopiston hygieniainstituutti on testannut saumaamattoman nora - lattiapäällysteen desinfi oitavuuden. Soveltuu optimaalisesti sairaalarutiineihin noraplan lattiapäällysteet estävät bakteerien ja sienien kasvua. Valvotuissa testeissä päällysteistä ei löydetty Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa ja Candida albicans patogeenien ravinteita. nora -lattiapäällysteet soveltuvat myös laboratorioalueille, sillä lyhytaikainen altistuminen liuottimille, laimennetuille hapoille tai alkaleille ei jätä jälkiä.. Huomio: Poikkeuksena saumattomaan asennukseen ovat noraplan acoustic ja noraplan ed -lattiapäällysteet, kosteudelle herkkien aluslattioiden alueet, pysyvän intensiivinen märkäpuhdistuksen huoneet sekä erityisten hygieniavaatimusten alueet.

9 nora huomioi kaiken nora systems 9 Potilaiden liikkuvuus saattaa usein olla rajoittunutta, eivätkä he hätätilanteessa pysty käyttämään hätäpoistumistiloja suunnitellulla tavalla. Tämän vuoksi terveydenhuoltotilojen korkea palo- ja palotoksikologinen turvallisuus on erittäin tärkeää sisustuselementtejä valittaessa. Terveydelle haitallisilta kaasuilta suojaaminen nora kumilattiapäällysteet eivät sisällä PVC:tä ja halogeenejä (esim. kloori). Tulipalon sattuessa ei myöskään vapaudu hengitysteiden syöpymisvammoja aiheuttavia vetykloridikaasuja. Vetykloridikaasu ja sammutusvesi tuottavat suolahappoa, joka vaurioittaa rakennuksia, hoitolaitteistoja ja sähköliitäntöjä jopa välitöntä paloaluetta laajemmalta. Tällaiset toissijaiset PVC:n palovauriot saattavat olla usein vakavampia kuin suorat palovauriot. Halogeenien puuttuminen merkitsee myös sitä, ettei nora lattiapäällysteistä vapaudu tulipalotilanteessa myrkyllisiä halogenoituja dioksiineja ja furaaneja. Terveydenhuoltokäytössä nora lattiapäällysteet on luokiteltu tulipalossa vapautuvien kaasujen osalta palotoksikologisesti turvallisiksi DIN mukaisesti. Erityispalo-ominaisuudet huomioidaan alueilla, joissa vaaditaan syttymättömiä ja paloturvallisuusviranomaisten hyväksymiä materiaaleja. Ei palojälkiä Erityisesti tupakointitiloissa ja psykiatrisissa sairaaloissa tulee huomioida nora -lattiapäällysteiden palavan tupakan aiheuttamien palojälkien kesto. PVC Linoleumi noraplan

10 10 nora systems Helppohoitoisuus nora kumilattiapäällysteissä on tiivis, suljettu nora cleanguard -pinta, joka toteutetaan jälkikovetuksena valmistusvaiheessa perustuen innovatiiviseen muotoiluun ja viimeisimpään tuotantotekniikkaan. Tämä varmistaa, että nora-lattiapäällysteet ovat helppoja puhdistaa - itse asiassa ne voidaan puhdistaa pelkkää vesijohtovettä käyttäen. Tämä vähentää työpaikan potilaisiin ja henkilökuntaan kohdistuvia kemikaalisaasteita. Päivittäinen puhdistus helposti nora padien avulla nora padeja voidaan käyttää lattianhoitokoneissa säännölliseen päivittäiseen puhdistukseen. nora padit on kehitetty yksinoikeudella nora n kumilattiapäällysteille. Nämä puhdistuslaikat on kyllästetty lukemattomilla mikroskooppisen pienillä teollisuustimanteilla. nora padeilla nora -lattiapäällyste voidaan puhdistaa ja kiillottaa mekaanisesti vedellä. Lattiapintoja ei tarvi pinnoittaa, kiillottaa tai vahata kiillon lisäämiseksi Ei kalliita puhdistusaineita ja ilmansaastuttajia Monien lattiapäällysteiden kohdalla huolto tuntuu lisäävän haittoja enemmän kuin se hyödyttää. nora -lattiapäällyste sen sijaan poistaa kalliiden puhdistusaineiden, työlään pintojen puhdistamisen sekä vahausprosessin ja toimintaa haittaavan kuivumisajan tarpeen. Tuloksena on vahvoista kemikaalihajuista ja kemiallisista epäpuhtauksista vapaa ympäristö. nora -lattiapäällysteet yksinkertaistavat sairaalan huoltorutiinia, jolla edistetään terveellistä, parantavaa ympäristöä. nora padit soveltuvat päivittäiseen hoitoon sekä pinttyneiden tai vaurioituneiden lattiapäällysteiden korjaamiseen. Niitä voidaan käyttää useimpien vakiotyypin koneiden kanssa ja niitä on saatavilla eri kokoisina.

11 Elinkaarikustannukset nora systems 11 Pitkän aikavälin kustannusten merkitys kasvaa koko ajan valittaessa lattiapäällystettä. Lattiapäällysteen hankintakustannukset kattavat vain noin 10 % kaikista kustannuksista. 90 % kustannuksista maksetaan ylläpidosta ja huollosta koko elinkaaren aikana. Ei pinnoitusta koko käyttöjakson aikana Toisin kuin muissa lattiapäällystetyypeissä, nora lattiapäällyste ei vaadi lisäpinnoitteita tai sivelyitä. Tämä poistaa aikaa vievät, työläät ja kalliit vahanpoisto-, vahaus- ja kiillotusprosessit, sekä pitkien kuivausjaksojen aiheuttamat toiminnan keskeytykset (8-12 tuntia). Lisäksi, tämä poistaa pinnan likaantumisen, lohkeamisen, rumat naarmut tai värjäytymät, jotka aiheutuvat lattioiden pinnoittamisesta. Pyyhkäisyelektronimikroskooppi (SEM) näyttää eron Tehdaspinnoitetut pinnat ovat ainoastaan muutaman mikrometrin (1 μm = 1 mm) paksuisia ja niiden elinikä on rajallinen μm Kerrospaksuus 6 μm Kerrospaksuus 4 μm 17 μm Skaala 1:30 Osio 1:100 Skaala 1:30 Osio 1:100 Skaala 1:30 Osio 1:100 noraplan poikkileikkaus (ilman pinnoitusta) PVC:n poikkileikkaus tehdaspinnoitetulla pinnalla Linoleumipoikkileikkaus tehdaspinnoitetulla pinnalla Merkittävä säästö Itsenäisten asiantuntijoiden näkemykset vahvistavat taloudellisuuden ja merkittävän säästön käytettäessä nora -lattiapäällysteitä. Taloudellisuuden vertailu: Elinkaarikustannukset 400,000 noraplan :n tuoma taloudellinen hyöty 350, , , , , ,000 50,000 0 noraplan Linoleumi kovapinnoitettu Linoleum pehmeäpinnoitettu PVC kovapinnoitettu PVC pehmeäpinnoitettu Investointi Käyttö- ja huoltokustannukset Pintojen kunnostuskustannukset Tyypillinen skenaario alueille, jolla on kohtalainen rasitus. Yksityiskohdat ja lähde: nora systems GmbH Lähde: Yrityksen tiedot Parametrit: Laskelma tehty 1,000 m², analyysijakso 15 vuotta; Lino kovapinnoitteella elinkaari 4 vuotta, PVC kovapinnoitteella 5 vuotta (molemmat UV-kovetettuja pysyviä pinnoitteita) perusteella; Lino ja PVC pehmytpinnoitteiden huoltokustannukset sisältävät uudelleenpinnoituksen 1 kerran vuodessa (ei-pysyvä pinnoitus); noraplanin huoltokustannukset ovat matalammat, mikäli ei käytetä pesuaineita vaan nora padseja. Vastuuvapauslauseke: Tämä mallilaskelma laadittiin useista lähteistä peräisin olevien tietojen perusteella. Tästä mallista ei voi johtaa todellisen kiinteistön kustannussäästöjä koskevia sitovia lausuntoja.

12 12 nora systems Todennettu kestävyys nora lattiapäällysteiden materiaalit kestävät askelten, raskaan laitteiston ja hankaavien puhdistuskemikaalien rasitusta eivätkä lohkeile, vaurioidu tai kulu terveydenhuoltotiloissasi. Pitkä lattian käyttöikä johtuu nora systemsin käyttämän kumimateriaalin luontaisesta erinomaisesta kulutuksen kestävyydestä. Itse asiassa, päällysteet kestävät jopa keskimääräistä tilojen kunnostussykliä kauemmin. Jatkuvasta rasituksesta huolimatta nora-päällysteet näyttävät hyviltä jopa useiden vuosien käytön jälkeen. nora lattiapäällystejärjestelmä täyttää tiukatkin kriteerit. Tämä on todennettu jokapäiväisessä käytössä kaikenlaisessa julkisessa rakentamisessa, useimmiten pidempäänkin kuin 30 vuotta.

13 Kestävyyttä terveellistä tulevaisuutta varten nora systems 13 nora kannattaa kestävää kehitytystä ja tavoitteenamme on hyvä, elämisen arvoinen tulevaisuus. Sitoutumisemme ympäristön suojelemiseen näkyy päivittäisessä työssämme. Elin- ja ympäristöolosuhteiden suojeleminen ja edistäminen on kestävyyttä. Kestävyys on tärkeä yritysarvo nora systemsillä. Kestävyysarvon täyttäminen mahdollisimman monella yritystoiminnan alueella on kirjattu tavoitteemme: Kestävä taloudenhoito, ympäristön suojelu ja yhteiskunnallis-sosiaalinen sitoutuminen. Nämä ovat päivittäisen päätöksentekomme ratkaisevia tekijöitä. nora -lattiapäällysteet eivät sisällä PVC:tä, pehmittimiä (ftalaatteja) tai halogeeneja (esim. klooria) on testattu käyttöturvallisuuden osalta valvotaan säännöllisesti itsenäisten ja riippumattomien tutkimuslaitosten toimesta asennus ekoyhteensopivien lisävarusteiden kanssa ovat vähäpäästöisiä (mm. M1-sertifi ointi) on palkittu tunnustettujen tutkimuslaitosten ja yhdistysten toimesta ympäristöystävällisyydestään Aktiivinen sitoutuminen ympäristöystävälliseen asumiseen Der Blaue Engel, LEED-sertifi ointi, Green Building Councilin (GBC) ekomerkki, Greenguard-ekomerkki "Indoor Air Quality" (sisäilman laatu), M1-serifi kaatit (sisäilman laatu) ja lukuisat muut monissa maissa saadut ekomerkit ja -palkinnot ovat todisteena siitä, että otamme ympäristö- ja yhteiskuntavastuumme vakavasti. Lisäksi on mahdollista erityistapauksissa huomioida nora system blue, joka yhdistää kokonaisena sertifi oituna konseptina matalapäästöiset kumiset nora -lattiapäällysteet matalapäästöisten nora-asennusmateriaalien kanssa. Tämä lattianpäällystejärjestelmän sertifi ointi on edistyksellisin, jonka konseptoitu lattiapäällystysjärjestelmä on koskaan maailmassa saanut. ENVIRONMENTAL PROFILES ISO 9001 * Information sur le niveau d émission de substances volatiles dans l air intérieur, présentant un risque de toxicité par inhalation, sur une échelle de classe allant de A+ (très faibles émissions) à C (fortes émissions)

14 14 nora systems Design-ratkaisuja koko sairaalaa varten Sairaalatilojen tulee täyttää terveydenhuoltotilan hygieeniset ja tekniset vaatimukset. nora system tarjoaa kaikki nämä ratkaisut ja vielä yhden tärkeän ominaisuuden lisää: Voit käyttää saman identtisen värin ja designin omaavia, mutta silti toisistaan eroavia laatuja läpi koko sairaalan. Laaja väriskaala, yksilölliset yhdistelymahdollisuudet ja mahdollisuus toteuttaa omia kuvioita tai inlay-upotuksia tuo hienon lopputuloksen. NCS-värijärjestelmää hyödyntäen voidaan lisäksi suunnitella myös seinän ja huonekalujen värit tarkasti yhteneväisiksi nora lattiapäällysteiden värien kanssa. Hygieeniset suojalistat nora -järjestelmä sisältää valikoiman laadukkaita lisävarusteita. Jalkalistat ja jalkalistakulmat takaavat tasaiset ja siistit reunat. Lattianpäällysteen ja seinän liitokseen voidaan helposti asentaa erityinen kulmaprofi ili. Reuna-ja kulmasuojat suojaavat sekä seinän kulmia että kuljetusvälineitä vaurioilta. Hygieeniset yhtenäiset listat voidaan toteuttaa helposti käyttäen kattavaa valmiiden sisä- ja ulkokulmien valikoimaa. Järjestelmät käytäville ja porraskäytäville Järjestelmäratkaisu käytäville ja portaikkoihin edustaa designin, turvallisuuden ja käyttömukavuuden optimaalista yhdistelmää paljon liikennöidyillä alueilla. Identtiset designit ja värit portaille ja käytäville mahdollistavat yhdenmukaisen, keskenään integroidun designin Täydellinen lisävarustevalikoima koostuu askelmakulmista, jalkalistoista ja porraselementeistä Pienempi liukastumisvaara erinomaisten kitkaominaisuuksien vuoksi Turvaraidat (myös fosforisoiva) integroitu askelmakulmiin ja porraselementteihin Korkea askelääniluku äänivaimennettuja portaikkoja varten Asennus portaisiin kulkua estämättä mahdollista erityisellä nora stepfi x 240 kuivaliimalla

15 Väri ja design ilman rajoitteita nora systems 15 nora systems on yksilöllisen desiginin luomiseen laaja, lähes rajaton tuotevalikoima. Monipuolisella väri- ja pintastruktuurivalikoimalla sekä keskenään yhteen toimivilla materiaaleilla voidaan luoda ympäristöystävällinen ja hyvinvointia edistävä ilmapiiri. nora systems käyttää NCS:ää - kansainvälistä värikommunikaation kieltä Natural Color System (NCS) on erityinen tarkka värikieli. Helppo ja selkeä värijärjestelmä tarjoaa värit, kuten ne nähdään ihmissilmin. Tämä helpottaa värikeskustelua suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa. nora - ylivoimainen designjärjestelmä Laaja värien kirjo, jossa on yli 300 standardinmukaista väriä Lukuisia malleja ja pintastruktuurikuvioita Keskenään yhdistettävät värit ja pintastruktuurikuviot tilojen, inlay-upotusten ja yhdistelmäasennusten toteuttamiseksi Tällä järjestelmällä, yhtenäiset väri- ja huonekonseptit voidaan koordinoida yli toimialojen ja materiaaleista riippumatta. Korkeimmat ammattilaisten vaatimukset täyttäen on nora systems määrittänyt standardinmukaiset värit huomioiden NCS:n. Värikoodit viittaavat aina lähimpään NCS-luettelon värikoodiin. noran kumilattiapäällysteiden NSC-värikoodeja varten käy kotisivullamme

16 16 nora systems nora :n rajattomat ratkaisut nora lattiapäällysteiden monet eri ominaisuudet vastaavat terveydenhuoltoprojektien vaatimuksiin: eri vahvuudet erilaiselle kuormitukselle, staattista sähköä purkavat lattiapäällysteet alueille, joissa käytetään herkkiä, elintoimintoja ylläpitäviä laitteita, likaa ja kemikaaleja hylkivät päällysteet laboratorioihin, iskunkestävät joustopohjalla varustetut lattiapäällysteet fysioterapiaa ja urheilutiloja varten sekä näyttävät ratkaisut auloihin, käytäviin ja portaikkoihin. Tehohoitoyksiköt Pintojen desinfektioaineita kestävä Staattista sähköä purkava Helppo puhdistettavuus Vieras- ja päivähuoneet sekä kahvilat, tupakointitilat Tahroja ja palojälkiä kestävä Aulat Edustava design Korkea kulutuksen kestävyys Yksilölliset inlay-upotukset Asiakkaan logot tms. Terapia- ja kuntoilutilat Iskuavaimentava joustopohja Kitkainen

17 nora systems 17 Leikkaussalit Pintojen desinfektioaineita kestävä Staattista sähköä purkava Hyvä ergonomia Helppo puhdistettavuus Potilashuoneet Värit / kodinomainen tunnelma Pintojen desinfektioaineita kestävä Helppo puhdistettavuus Käytävät / portaikot Kitkainen Askeläänen vaimennus Helppo puhdistettavuus Paloturvallisuus Askelvarma ja joustava jalan alla Tutkimushuoneet / poliklinikkaosastot Likaa hylkivä Staattista sähköä purkava Hallinto Kattava design-valikoima Integroidut porraselementit Laboratoriot Hyvin kemikaaleja hylkivä Helppo puhdistettavuus Staattista sähköä purkava

18 18 nora systems Aulatilat Hyvää ensivaikutelmaa varten Aulatilat antavat ensivaikutelman, joka kertoo pätevyydestä ja ammattitaidosta. Vilkkaasti liikennöidyillä sairaaloiden, poliklinikkaosastojen ja leikkaussalien sisäänkäyntialueilla vaaditaan erityisen kulutuksen kestäviä lattiapäällysteitä. nora lattiapäällysteet näyttävät hyvältä jopa useiden vuosien päästä huolimatta jatkuvasta rasituksesta ja korkeasta käyttöasteesta. nora systemsin laaja pintastruktuurivalikoima ja väriyhdistelmät tarjoavat runsaasti edustavia design-mahdollisuuksia terveydenhuoltotilojen sisäänkäynteihin. Valmistamme myös yksilöllisiä asiakaslogoja ja kuvioupotuksia tilauksesta ja toimitamme ne mittoihin leikattuna ja asennusvalmiina.

19 nora systems 19 Potilashuoneet Parantumiseen tähtäävä suunnittelu Parantumista edistävässä ilmapiirissä painopiste on erityisesti potilashuoneissa. nora lattiapäällysteet tarjoavat väri- ja design-vaihtoehtoja, joiden avulla voidaan vaikuttaa potilaan hyvinvointiin ja tukea siten parantumisprosessia. On pystytty osoittamaan jopa tieteellisesti, että sairaaloiden ja klinikoiden sisustuksella on välitön vaikutus potilaiden henkiseen tilaan.* * Lähteestä "Wie die Klinikarchitektur die Heilung der Patienten beeinfl usst" tai "How hospital architecture infl uences the patients healing process" julkaistu lehdessä Die Gesundheits- Wirtschaft viides vuosikerta, 4/11. Lasten osastot, synnytysosastot ja -salit Luo viihtyisä ympäristö vastasyntyneille, lapsille ja vanhemmille nora lattiapäällysteiden ja yksilöllisten upotusten yhdistelyllä mahdollistetaan kodikkaan ympäristön luominen lasten osastoille, synnytysosastoille ja - saleihin. Lattian design ja väri voidaan valita yhteensopivaksi seinä-designin kanssa ja siten luodaan terveyteen ja parantumiseen tähtäävä ilmapiiri.

20 20 nora systems Leikkaussalit nora systems tarjoaa eri asteisia ja erilaisia designeja omaavia staattista sähköä purkavia lattiapäällysteitä leikkaussaleja varten. Näissä tuotteissa hygienia, desinfektioaineiden käyttö ja lääkeaineiden aiheuttamat värjäymät on myös huomioitu äärimmäisen merkittävinä tekijöinä. nora lattiapäällysteet suojelevat herkkiä, elämää ylläpitäviä sähkölaitteita sähköstaattisten purkausten aiheuttamilta toimintahäiriöiltä tai vaurioilta. Ne myös estävät onnettomuuksia mikäli syntyy räjähdysalttiita kaasu-/ilmaseoksia. Staattista sähköä purkavat lattiapäällysteet eivät ole ainoastaan turvatekijöitä laitteille, vaan ne suojaavat myös hoitohenkilökuntaa ja potilasta leikkaussalissa. Leikkaussalien lattiapäällysteen on myös kestettävä korkeaa raskaiden leikkauspöytien ja laitteiden painekuormaa. Erittäin korkeat mekaanisen kuormankantokapasiteetin vaatimukset kohdistuvat siten leikkausalueen lattiapäällysteeseen. Vahva lattiapäällyste kykenee jakamaan nämä keskitetyt kuormat aluslattiaan tasaisesti ja laajemmalle alueelle, välttäen aluslattian vaurioitumista.

21 Tehohoitoyksiköt nora systems 21 Ratkaisuja elintärkeille käyttöalueille Myös tehohoitoyksiköissä käytetään herkkiä potilaille elintärkeitä elektronisia laitteita. Staattista sähköä purkava lattiapäällyste tarjoaa laitteille tarvittavan suojan sähköstaattisilta purkauksilta. Johtavuusvaatimukset määritellään aina sähkövarusteiden valmistajan toimesta. Hygienia, desinfektioaineiden käyttö ja altistus värjääville lääkeaineille ovat myös huomioitavia näkökulmia tehohoitoyksiköissä. Pitkä kokemuksemme auttaa löytämään ihanteellisen päällysteratkaisun nora järjestelmän laajasta, kattavasta tuotetarjonnasta.

22 22 nora systems Käytävät ja pelastautumistiet Päällysteet, jotka ohjaavat oikealle tielle Pysyvästi elastiset nora lattiapäällysteet tarjoavat miellyttävän kävelymukavuuden, eivät ole liukkaita ja vähentävät melua sairaalan käytävissä. Hätäpoistumisreiteillä voidaan käyttää paloviranomaisen määräysten mukaisesti syttymättömiä nora -lattiapäällysteitä. Saatavilla on monipuolisesti keskenään yhdisteltäviä design-ratkaisuja sekä käytäville että portaikkoihin läpi koko terveydenhuoltotilojen. Vilkkaasti liikennöidyt alueet Testattua laatua Tekniset alueet, kuten työpajat, pesulat, varastotilat tai kuntoilutilat on usein erotettu sairaalan lääketieteellisistä toiminnoista. Ratkaisevia tekijöitä lattiapäällysteen valinnassa näille alueille on ennen kaikkea kulutuksen kestävyys ja korkea kuormituksenkesto, mikäli käytetään esimerkiksi trukkeja. Myös hyvä öljyn ja rasvan kesto on toinen huomioitava ominaisuus.

23 nora systems 23 Käyttökohdesuositukset noraplan stone Malli sileällä pinnalla noraplan : eco sentica signa noraplan sentica ed signa ed: 2 mm noraplan sentica ed signa ed: 3 mm noraplan acoustic: sentica acoustic signa acoustic norament 926 grano norament 926 satura norament 926 serra norament 926 crossline norament 928 ed Art. 399 norament 928 grano ed Sisäänkäyntialueet, aulat Käytävät Potilashuoneet / hoitohuoneet Tutkimushuoneet / poliklinikkaosastot Leikkaussalit Tehohoitoyksiköt Röntgensalit / tietokonetomografi a Fysioterapia- / kuntoilualueet Fysiatrinen osasto Vierailu- / päivähuoneet Kahvilat Laboratoriot Tekniset alueet Hallinto suositeltava soveltuu tietyin ehdoin, toiminnallisia rajoitteita; otathan yhteyttä myyntiedustajaasi.

24 nora flooring systems Oy Yrittäjänkatu 24 b Tampere, Suomi Suoravalintanumero: (03) Faksi: (03) Sähköposti: nora systems GmbH Höhnerweg Weinheim, Saksa Puh.: +49 (0) Sähköposti: /2015 CD