Terveydenhuollon asiantuntijasi. Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Terveydenhuollon asiantuntijasi. Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut"

Transkriptio

1 Terveydenhuollon asiantuntijasi Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut

2 2 nora systems

3 Parempia terveydenhuoltoympäristöjä nora systems 3 Enemmän kuin koskaan aikaisemmin nora on sitoutunut vastaamaan terveydenhuoltolaitosten toiminnallisiin ja esteettisiin vaatimuksiin. Käytännössä jokainen tämän toimialan tila tarvitsee erityisen, kestävän ja vastustuskykyisen lattiapäällysteen. Lähes 70 vuoden ajan on nora kehittänyt elastisia lattiapäällysteitä, askelelementtejä ja lisävarusteita, jotka ratkaisevat asiakkaidemme kohtaamia haasteita. Olemme erikoistuneet ratkaisuihin jopa vaativimmille terveydenhuoltoympäristöille. Laaja nora - lattiapäällysteratkaisuidemme valikoima täyttää niin esteettiset -, emotionaaliset - kuin erityiset hygieeniset ja tekniset vaatimuksetkin terveydenhuoltotilalle. nora systems antaa mahdollisuuden toteuttaa monimutkaisimmatkin vaatimukset, tarjoten puolijohtavat ominaisuudet, helpon ylläpidon ja erinomaisen kulutuksen kestävyyden. Lattiapäällysteet ovat askelvarmoja, ääntä vaimentavia ja PVC-, pehmennin- (ftalaattia) ja halogeenivapaita (esim. klooria) turvallisen, rauhallisen ympäristön edistäjiä. Helpon ylläpidon ansiosta ei tarvita kalliita pinnoitusprosesseja, jotka lisäksi keskeyttäisivät tilojen käytön. Sisällys Parempia terveydenhuoltoympäristöjä 3 Käyttömukavuus 4 Akustiikan hallinta 5 Turvallisuutta lisäävä liukkaudenesto 6 Likaa hylkivä 7 Hygienia- ja infektiokontrolli 8 nora huomioi kaiken 9 Helppohoitoisuus 10 Elinkaarikustannukset 11 Todennettu kestävyys 12 Kestävyyttä terveellistä tulevaisuutta varten 13 Design ratkaisuja koko sairaalaa varten 14 Väri ja design ilman rajoitteita 15 nora :n rajattomat ratkaisut 16 Aulatilat 18 Potilashuoneet 19 Lasten osastot, synnytysosastot ja -salit 19 Leikkaussalit 20 Tehohoitoyksiköt 21 Käytävät ja pelastautumistiet 22 Vilkkaasti liikennöidyt alueet 22 Käyttökohdesuosituksett 23

4 4 nora systems Käyttömukavuus Jalkineilla voidaan vähentää selän ja jalkojen väsymystä vain rajallisesti. Ergonomiset nora lattiapäällysteet tarjoavat erinomaisen käyttömukavuuden jalkojen alla seisomatyötä tekeville ammattilaisille. Elastiset, kestävät nora lattianpäällystejärjestelmät auttavat vähentämään henkilöstön ja yhtälailla poti-laiden fyysistä rasitusta. Leikkaussalin ergonomia vaatii erityistä seisomismukavuutta. Fysioterapiassa erittäin vastustuskykyinen ja askelvarma lattiapinnoite luo turvallisen ympäristön. nora lattiapäällysteratkaisut tarjoavat käyttömukavuutta ja kestävyyttä, joita tarvitaan vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, kuten käytävissä ja portaikoissa.

5 Akustiikan hallinta nora systems 5 Terveydenhuoltotiloja ei voi koskaan täysin vaimentaa, mutta on mahdollista valita huomattavasti akustisempi lattiapäällyste. Kovilla pinnoilla ääni kaikuu ja muodostuu häiritseväksi. nora lattiapäällyste vähentää lattiatasossa syntyvää ääntä luoden rauhallisemman ympäristön. Koska nora lattiapäällysteet vaimentavat ääntä, alenee häiritsevän melun muodostuminen korkean käytön alueilla, kuten portaikoissa, sisääntuloauloissa ja käytävissä. Hiljainen ympäristö varmistaa, että henkilöstö voi keskittyä täysin lääkinnällisiin kysymyksiin ja potilaat voivat nukkua rauhallisesti ilman häiritsevää askelten ääntä, melua ja äänekästä laitteistoa. Olennaista on voida keskittyä parantumiseen, ei äänen hallintaan.

6 6 nora systems Turvallisuutta lisäävä liukkaudenesto Turvallisuus on varautumista. Onpa kyseessä desinfektioaineiden läikät tai mopin jättämät jäljet, terveydenhuoltotilojen lattia pääsee kastumaan joka tapauksessa. nora pinnoilla on liukkaudenesto tapaturmien estämiseksi. Turvallista, mukavaa kävelyalustaa tarvitaan terveydenhuoltotilojen jokaisella alueella. Kumimateriaalin kitkaisuus tekee nora lattiapäällysteestä ihanteellisen ratkaisun portaikkoihin, fysioterapiahuoneisin ja muille alueille, joissa tavoite on estää pienikin kompastuminen. nora lattiapäällysteiden kitkaisuus ja kestävyys täyttävät liukkaudenestoluokituksen R9 direktiivin BGR 181 tai GUV-R 181 mukaisesti. Erityisen liukkaudenestovaatimuksen tiloille löytyy myös luokitus R10 ja jopa R11.

7 Likaa hylkivä nora systems 7 Monet lattiapäällysteet eivät kestä konsentroituneita desinfektioaineita, joita käytetään säännöllisesti infektiokontrollia ja hygieniaa vaativilla alueilla. Tähän tarkoitukseen nora lattiapäällysteet ovat oikea valinta. nora lattiapäällysteet toimivat hyvin laboratorioalueilla, joissa jopa lyhytaikainen altistuminen laimennetuille liuottimille, hapoille tai alkaleille voi vaurioittaa lattiapäällysteitä. nora lattiapäällysteet kestävät jopa hankalimpia tahroja terveydenhuoltotiloissa: verta, virtsaa, antiseptisiä liuoksia. Tahrat kuten kahvi, tee tai mehu voidaan pyyhkiä helposti pois.

8 8 nora systems Hygienia- ja infektiokontrolli Monet lattiapäällysteet eivät kestä konsentroituneita desinfektioaineita, joita käytetään säännöllisesti infektiokontrollia ja hygieniaa vaativilla alueilla.tähän tarkoitukseen nora lattiapäällysteet ovat oikea valinta. Erityisen hygieeninen saumattoman asennuksen ansiosta nora lattiapäällysteet eivät sisällä pehmittimiä, joten ne ovat ohjeen mukaisen asennuksen jälkeen mittapysyviä eivätkä kutistu tai laajene - toisin kuin muut lattiapäällystemateriaalit. Tämä poistaa aikaa vievän ja kalliin saumaamisen tarpeen. Saumaamattoman asennuksen etuna on asennetun alueen yhtenäinen ulkonäkö. Likaantuneet saumat eivät myöskään ajan mittaan erotu lattiapäällysteestä.heidelbergin yliopiston hygieniainstituutti on testannut saumaamattoman nora - lattiapäällysteen desinfi oitavuuden. Soveltuu optimaalisesti sairaalarutiineihin noraplan lattiapäällysteet estävät bakteerien ja sienien kasvua. Valvotuissa testeissä päällysteistä ei löydetty Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa ja Candida albicans patogeenien ravinteita. nora -lattiapäällysteet soveltuvat myös laboratorioalueille, sillä lyhytaikainen altistuminen liuottimille, laimennetuille hapoille tai alkaleille ei jätä jälkiä.. Huomio: Poikkeuksena saumattomaan asennukseen ovat noraplan acoustic ja noraplan ed -lattiapäällysteet, kosteudelle herkkien aluslattioiden alueet, pysyvän intensiivinen märkäpuhdistuksen huoneet sekä erityisten hygieniavaatimusten alueet.

9 nora huomioi kaiken nora systems 9 Potilaiden liikkuvuus saattaa usein olla rajoittunutta, eivätkä he hätätilanteessa pysty käyttämään hätäpoistumistiloja suunnitellulla tavalla. Tämän vuoksi terveydenhuoltotilojen korkea palo- ja palotoksikologinen turvallisuus on erittäin tärkeää sisustuselementtejä valittaessa. Terveydelle haitallisilta kaasuilta suojaaminen nora kumilattiapäällysteet eivät sisällä PVC:tä ja halogeenejä (esim. kloori). Tulipalon sattuessa ei myöskään vapaudu hengitysteiden syöpymisvammoja aiheuttavia vetykloridikaasuja. Vetykloridikaasu ja sammutusvesi tuottavat suolahappoa, joka vaurioittaa rakennuksia, hoitolaitteistoja ja sähköliitäntöjä jopa välitöntä paloaluetta laajemmalta. Tällaiset toissijaiset PVC:n palovauriot saattavat olla usein vakavampia kuin suorat palovauriot. Halogeenien puuttuminen merkitsee myös sitä, ettei nora lattiapäällysteistä vapaudu tulipalotilanteessa myrkyllisiä halogenoituja dioksiineja ja furaaneja. Terveydenhuoltokäytössä nora lattiapäällysteet on luokiteltu tulipalossa vapautuvien kaasujen osalta palotoksikologisesti turvallisiksi DIN mukaisesti. Erityispalo-ominaisuudet huomioidaan alueilla, joissa vaaditaan syttymättömiä ja paloturvallisuusviranomaisten hyväksymiä materiaaleja. Ei palojälkiä Erityisesti tupakointitiloissa ja psykiatrisissa sairaaloissa tulee huomioida nora -lattiapäällysteiden palavan tupakan aiheuttamien palojälkien kesto. PVC Linoleumi noraplan

10 10 nora systems Helppohoitoisuus nora kumilattiapäällysteissä on tiivis, suljettu nora cleanguard -pinta, joka toteutetaan jälkikovetuksena valmistusvaiheessa perustuen innovatiiviseen muotoiluun ja viimeisimpään tuotantotekniikkaan. Tämä varmistaa, että nora-lattiapäällysteet ovat helppoja puhdistaa - itse asiassa ne voidaan puhdistaa pelkkää vesijohtovettä käyttäen. Tämä vähentää työpaikan potilaisiin ja henkilökuntaan kohdistuvia kemikaalisaasteita. Päivittäinen puhdistus helposti nora padien avulla nora padeja voidaan käyttää lattianhoitokoneissa säännölliseen päivittäiseen puhdistukseen. nora padit on kehitetty yksinoikeudella nora n kumilattiapäällysteille. Nämä puhdistuslaikat on kyllästetty lukemattomilla mikroskooppisen pienillä teollisuustimanteilla. nora padeilla nora -lattiapäällyste voidaan puhdistaa ja kiillottaa mekaanisesti vedellä. Lattiapintoja ei tarvi pinnoittaa, kiillottaa tai vahata kiillon lisäämiseksi Ei kalliita puhdistusaineita ja ilmansaastuttajia Monien lattiapäällysteiden kohdalla huolto tuntuu lisäävän haittoja enemmän kuin se hyödyttää. nora -lattiapäällyste sen sijaan poistaa kalliiden puhdistusaineiden, työlään pintojen puhdistamisen sekä vahausprosessin ja toimintaa haittaavan kuivumisajan tarpeen. Tuloksena on vahvoista kemikaalihajuista ja kemiallisista epäpuhtauksista vapaa ympäristö. nora -lattiapäällysteet yksinkertaistavat sairaalan huoltorutiinia, jolla edistetään terveellistä, parantavaa ympäristöä. nora padit soveltuvat päivittäiseen hoitoon sekä pinttyneiden tai vaurioituneiden lattiapäällysteiden korjaamiseen. Niitä voidaan käyttää useimpien vakiotyypin koneiden kanssa ja niitä on saatavilla eri kokoisina.

11 Elinkaarikustannukset nora systems 11 Pitkän aikavälin kustannusten merkitys kasvaa koko ajan valittaessa lattiapäällystettä. Lattiapäällysteen hankintakustannukset kattavat vain noin 10 % kaikista kustannuksista. 90 % kustannuksista maksetaan ylläpidosta ja huollosta koko elinkaaren aikana. Ei pinnoitusta koko käyttöjakson aikana Toisin kuin muissa lattiapäällystetyypeissä, nora lattiapäällyste ei vaadi lisäpinnoitteita tai sivelyitä. Tämä poistaa aikaa vievät, työläät ja kalliit vahanpoisto-, vahaus- ja kiillotusprosessit, sekä pitkien kuivausjaksojen aiheuttamat toiminnan keskeytykset (8-12 tuntia). Lisäksi, tämä poistaa pinnan likaantumisen, lohkeamisen, rumat naarmut tai värjäytymät, jotka aiheutuvat lattioiden pinnoittamisesta. Pyyhkäisyelektronimikroskooppi (SEM) näyttää eron Tehdaspinnoitetut pinnat ovat ainoastaan muutaman mikrometrin (1 μm = 1 mm) paksuisia ja niiden elinikä on rajallinen μm Kerrospaksuus 6 μm Kerrospaksuus 4 μm 17 μm Skaala 1:30 Osio 1:100 Skaala 1:30 Osio 1:100 Skaala 1:30 Osio 1:100 noraplan poikkileikkaus (ilman pinnoitusta) PVC:n poikkileikkaus tehdaspinnoitetulla pinnalla Linoleumipoikkileikkaus tehdaspinnoitetulla pinnalla Merkittävä säästö Itsenäisten asiantuntijoiden näkemykset vahvistavat taloudellisuuden ja merkittävän säästön käytettäessä nora -lattiapäällysteitä. Taloudellisuuden vertailu: Elinkaarikustannukset 400,000 noraplan :n tuoma taloudellinen hyöty 350, , , , , ,000 50,000 0 noraplan Linoleumi kovapinnoitettu Linoleum pehmeäpinnoitettu PVC kovapinnoitettu PVC pehmeäpinnoitettu Investointi Käyttö- ja huoltokustannukset Pintojen kunnostuskustannukset Tyypillinen skenaario alueille, jolla on kohtalainen rasitus. Yksityiskohdat ja lähde: nora systems GmbH Lähde: Yrityksen tiedot Parametrit: Laskelma tehty 1,000 m², analyysijakso 15 vuotta; Lino kovapinnoitteella elinkaari 4 vuotta, PVC kovapinnoitteella 5 vuotta (molemmat UV-kovetettuja pysyviä pinnoitteita) perusteella; Lino ja PVC pehmytpinnoitteiden huoltokustannukset sisältävät uudelleenpinnoituksen 1 kerran vuodessa (ei-pysyvä pinnoitus); noraplanin huoltokustannukset ovat matalammat, mikäli ei käytetä pesuaineita vaan nora padseja. Vastuuvapauslauseke: Tämä mallilaskelma laadittiin useista lähteistä peräisin olevien tietojen perusteella. Tästä mallista ei voi johtaa todellisen kiinteistön kustannussäästöjä koskevia sitovia lausuntoja.

12 12 nora systems Todennettu kestävyys nora lattiapäällysteiden materiaalit kestävät askelten, raskaan laitteiston ja hankaavien puhdistuskemikaalien rasitusta eivätkä lohkeile, vaurioidu tai kulu terveydenhuoltotiloissasi. Pitkä lattian käyttöikä johtuu nora systemsin käyttämän kumimateriaalin luontaisesta erinomaisesta kulutuksen kestävyydestä. Itse asiassa, päällysteet kestävät jopa keskimääräistä tilojen kunnostussykliä kauemmin. Jatkuvasta rasituksesta huolimatta nora-päällysteet näyttävät hyviltä jopa useiden vuosien käytön jälkeen. nora lattiapäällystejärjestelmä täyttää tiukatkin kriteerit. Tämä on todennettu jokapäiväisessä käytössä kaikenlaisessa julkisessa rakentamisessa, useimmiten pidempäänkin kuin 30 vuotta.

13 Kestävyyttä terveellistä tulevaisuutta varten nora systems 13 nora kannattaa kestävää kehitytystä ja tavoitteenamme on hyvä, elämisen arvoinen tulevaisuus. Sitoutumisemme ympäristön suojelemiseen näkyy päivittäisessä työssämme. Elin- ja ympäristöolosuhteiden suojeleminen ja edistäminen on kestävyyttä. Kestävyys on tärkeä yritysarvo nora systemsillä. Kestävyysarvon täyttäminen mahdollisimman monella yritystoiminnan alueella on kirjattu tavoitteemme: Kestävä taloudenhoito, ympäristön suojelu ja yhteiskunnallis-sosiaalinen sitoutuminen. Nämä ovat päivittäisen päätöksentekomme ratkaisevia tekijöitä. nora -lattiapäällysteet eivät sisällä PVC:tä, pehmittimiä (ftalaatteja) tai halogeeneja (esim. klooria) on testattu käyttöturvallisuuden osalta valvotaan säännöllisesti itsenäisten ja riippumattomien tutkimuslaitosten toimesta asennus ekoyhteensopivien lisävarusteiden kanssa ovat vähäpäästöisiä (mm. M1-sertifi ointi) on palkittu tunnustettujen tutkimuslaitosten ja yhdistysten toimesta ympäristöystävällisyydestään Aktiivinen sitoutuminen ympäristöystävälliseen asumiseen Der Blaue Engel, LEED-sertifi ointi, Green Building Councilin (GBC) ekomerkki, Greenguard-ekomerkki "Indoor Air Quality" (sisäilman laatu), M1-serifi kaatit (sisäilman laatu) ja lukuisat muut monissa maissa saadut ekomerkit ja -palkinnot ovat todisteena siitä, että otamme ympäristö- ja yhteiskuntavastuumme vakavasti. Lisäksi on mahdollista erityistapauksissa huomioida nora system blue, joka yhdistää kokonaisena sertifi oituna konseptina matalapäästöiset kumiset nora -lattiapäällysteet matalapäästöisten nora-asennusmateriaalien kanssa. Tämä lattianpäällystejärjestelmän sertifi ointi on edistyksellisin, jonka konseptoitu lattiapäällystysjärjestelmä on koskaan maailmassa saanut. ENVIRONMENTAL PROFILES ISO 9001 * Information sur le niveau d émission de substances volatiles dans l air intérieur, présentant un risque de toxicité par inhalation, sur une échelle de classe allant de A+ (très faibles émissions) à C (fortes émissions)

14 14 nora systems Design-ratkaisuja koko sairaalaa varten Sairaalatilojen tulee täyttää terveydenhuoltotilan hygieeniset ja tekniset vaatimukset. nora system tarjoaa kaikki nämä ratkaisut ja vielä yhden tärkeän ominaisuuden lisää: Voit käyttää saman identtisen värin ja designin omaavia, mutta silti toisistaan eroavia laatuja läpi koko sairaalan. Laaja väriskaala, yksilölliset yhdistelymahdollisuudet ja mahdollisuus toteuttaa omia kuvioita tai inlay-upotuksia tuo hienon lopputuloksen. NCS-värijärjestelmää hyödyntäen voidaan lisäksi suunnitella myös seinän ja huonekalujen värit tarkasti yhteneväisiksi nora lattiapäällysteiden värien kanssa. Hygieeniset suojalistat nora -järjestelmä sisältää valikoiman laadukkaita lisävarusteita. Jalkalistat ja jalkalistakulmat takaavat tasaiset ja siistit reunat. Lattianpäällysteen ja seinän liitokseen voidaan helposti asentaa erityinen kulmaprofi ili. Reuna-ja kulmasuojat suojaavat sekä seinän kulmia että kuljetusvälineitä vaurioilta. Hygieeniset yhtenäiset listat voidaan toteuttaa helposti käyttäen kattavaa valmiiden sisä- ja ulkokulmien valikoimaa. Järjestelmät käytäville ja porraskäytäville Järjestelmäratkaisu käytäville ja portaikkoihin edustaa designin, turvallisuuden ja käyttömukavuuden optimaalista yhdistelmää paljon liikennöidyillä alueilla. Identtiset designit ja värit portaille ja käytäville mahdollistavat yhdenmukaisen, keskenään integroidun designin Täydellinen lisävarustevalikoima koostuu askelmakulmista, jalkalistoista ja porraselementeistä Pienempi liukastumisvaara erinomaisten kitkaominaisuuksien vuoksi Turvaraidat (myös fosforisoiva) integroitu askelmakulmiin ja porraselementteihin Korkea askelääniluku äänivaimennettuja portaikkoja varten Asennus portaisiin kulkua estämättä mahdollista erityisellä nora stepfi x 240 kuivaliimalla

15 Väri ja design ilman rajoitteita nora systems 15 nora systems on yksilöllisen desiginin luomiseen laaja, lähes rajaton tuotevalikoima. Monipuolisella väri- ja pintastruktuurivalikoimalla sekä keskenään yhteen toimivilla materiaaleilla voidaan luoda ympäristöystävällinen ja hyvinvointia edistävä ilmapiiri. nora systems käyttää NCS:ää - kansainvälistä värikommunikaation kieltä Natural Color System (NCS) on erityinen tarkka värikieli. Helppo ja selkeä värijärjestelmä tarjoaa värit, kuten ne nähdään ihmissilmin. Tämä helpottaa värikeskustelua suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa. nora - ylivoimainen designjärjestelmä Laaja värien kirjo, jossa on yli 300 standardinmukaista väriä Lukuisia malleja ja pintastruktuurikuvioita Keskenään yhdistettävät värit ja pintastruktuurikuviot tilojen, inlay-upotusten ja yhdistelmäasennusten toteuttamiseksi Tällä järjestelmällä, yhtenäiset väri- ja huonekonseptit voidaan koordinoida yli toimialojen ja materiaaleista riippumatta. Korkeimmat ammattilaisten vaatimukset täyttäen on nora systems määrittänyt standardinmukaiset värit huomioiden NCS:n. Värikoodit viittaavat aina lähimpään NCS-luettelon värikoodiin. noran kumilattiapäällysteiden NSC-värikoodeja varten käy kotisivullamme

16 16 nora systems nora :n rajattomat ratkaisut nora lattiapäällysteiden monet eri ominaisuudet vastaavat terveydenhuoltoprojektien vaatimuksiin: eri vahvuudet erilaiselle kuormitukselle, staattista sähköä purkavat lattiapäällysteet alueille, joissa käytetään herkkiä, elintoimintoja ylläpitäviä laitteita, likaa ja kemikaaleja hylkivät päällysteet laboratorioihin, iskunkestävät joustopohjalla varustetut lattiapäällysteet fysioterapiaa ja urheilutiloja varten sekä näyttävät ratkaisut auloihin, käytäviin ja portaikkoihin. Tehohoitoyksiköt Pintojen desinfektioaineita kestävä Staattista sähköä purkava Helppo puhdistettavuus Vieras- ja päivähuoneet sekä kahvilat, tupakointitilat Tahroja ja palojälkiä kestävä Aulat Edustava design Korkea kulutuksen kestävyys Yksilölliset inlay-upotukset Asiakkaan logot tms. Terapia- ja kuntoilutilat Iskuavaimentava joustopohja Kitkainen

17 nora systems 17 Leikkaussalit Pintojen desinfektioaineita kestävä Staattista sähköä purkava Hyvä ergonomia Helppo puhdistettavuus Potilashuoneet Värit / kodinomainen tunnelma Pintojen desinfektioaineita kestävä Helppo puhdistettavuus Käytävät / portaikot Kitkainen Askeläänen vaimennus Helppo puhdistettavuus Paloturvallisuus Askelvarma ja joustava jalan alla Tutkimushuoneet / poliklinikkaosastot Likaa hylkivä Staattista sähköä purkava Hallinto Kattava design-valikoima Integroidut porraselementit Laboratoriot Hyvin kemikaaleja hylkivä Helppo puhdistettavuus Staattista sähköä purkava

18 18 nora systems Aulatilat Hyvää ensivaikutelmaa varten Aulatilat antavat ensivaikutelman, joka kertoo pätevyydestä ja ammattitaidosta. Vilkkaasti liikennöidyillä sairaaloiden, poliklinikkaosastojen ja leikkaussalien sisäänkäyntialueilla vaaditaan erityisen kulutuksen kestäviä lattiapäällysteitä. nora lattiapäällysteet näyttävät hyvältä jopa useiden vuosien päästä huolimatta jatkuvasta rasituksesta ja korkeasta käyttöasteesta. nora systemsin laaja pintastruktuurivalikoima ja väriyhdistelmät tarjoavat runsaasti edustavia design-mahdollisuuksia terveydenhuoltotilojen sisäänkäynteihin. Valmistamme myös yksilöllisiä asiakaslogoja ja kuvioupotuksia tilauksesta ja toimitamme ne mittoihin leikattuna ja asennusvalmiina.

19 nora systems 19 Potilashuoneet Parantumiseen tähtäävä suunnittelu Parantumista edistävässä ilmapiirissä painopiste on erityisesti potilashuoneissa. nora lattiapäällysteet tarjoavat väri- ja design-vaihtoehtoja, joiden avulla voidaan vaikuttaa potilaan hyvinvointiin ja tukea siten parantumisprosessia. On pystytty osoittamaan jopa tieteellisesti, että sairaaloiden ja klinikoiden sisustuksella on välitön vaikutus potilaiden henkiseen tilaan.* * Lähteestä "Wie die Klinikarchitektur die Heilung der Patienten beeinfl usst" tai "How hospital architecture infl uences the patients healing process" julkaistu lehdessä Die Gesundheits- Wirtschaft viides vuosikerta, 4/11. Lasten osastot, synnytysosastot ja -salit Luo viihtyisä ympäristö vastasyntyneille, lapsille ja vanhemmille nora lattiapäällysteiden ja yksilöllisten upotusten yhdistelyllä mahdollistetaan kodikkaan ympäristön luominen lasten osastoille, synnytysosastoille ja - saleihin. Lattian design ja väri voidaan valita yhteensopivaksi seinä-designin kanssa ja siten luodaan terveyteen ja parantumiseen tähtäävä ilmapiiri.

20 20 nora systems Leikkaussalit nora systems tarjoaa eri asteisia ja erilaisia designeja omaavia staattista sähköä purkavia lattiapäällysteitä leikkaussaleja varten. Näissä tuotteissa hygienia, desinfektioaineiden käyttö ja lääkeaineiden aiheuttamat värjäymät on myös huomioitu äärimmäisen merkittävinä tekijöinä. nora lattiapäällysteet suojelevat herkkiä, elämää ylläpitäviä sähkölaitteita sähköstaattisten purkausten aiheuttamilta toimintahäiriöiltä tai vaurioilta. Ne myös estävät onnettomuuksia mikäli syntyy räjähdysalttiita kaasu-/ilmaseoksia. Staattista sähköä purkavat lattiapäällysteet eivät ole ainoastaan turvatekijöitä laitteille, vaan ne suojaavat myös hoitohenkilökuntaa ja potilasta leikkaussalissa. Leikkaussalien lattiapäällysteen on myös kestettävä korkeaa raskaiden leikkauspöytien ja laitteiden painekuormaa. Erittäin korkeat mekaanisen kuormankantokapasiteetin vaatimukset kohdistuvat siten leikkausalueen lattiapäällysteeseen. Vahva lattiapäällyste kykenee jakamaan nämä keskitetyt kuormat aluslattiaan tasaisesti ja laajemmalle alueelle, välttäen aluslattian vaurioitumista.

21 Tehohoitoyksiköt nora systems 21 Ratkaisuja elintärkeille käyttöalueille Myös tehohoitoyksiköissä käytetään herkkiä potilaille elintärkeitä elektronisia laitteita. Staattista sähköä purkava lattiapäällyste tarjoaa laitteille tarvittavan suojan sähköstaattisilta purkauksilta. Johtavuusvaatimukset määritellään aina sähkövarusteiden valmistajan toimesta. Hygienia, desinfektioaineiden käyttö ja altistus värjääville lääkeaineille ovat myös huomioitavia näkökulmia tehohoitoyksiköissä. Pitkä kokemuksemme auttaa löytämään ihanteellisen päällysteratkaisun nora järjestelmän laajasta, kattavasta tuotetarjonnasta.

22 22 nora systems Käytävät ja pelastautumistiet Päällysteet, jotka ohjaavat oikealle tielle Pysyvästi elastiset nora lattiapäällysteet tarjoavat miellyttävän kävelymukavuuden, eivät ole liukkaita ja vähentävät melua sairaalan käytävissä. Hätäpoistumisreiteillä voidaan käyttää paloviranomaisen määräysten mukaisesti syttymättömiä nora -lattiapäällysteitä. Saatavilla on monipuolisesti keskenään yhdisteltäviä design-ratkaisuja sekä käytäville että portaikkoihin läpi koko terveydenhuoltotilojen. Vilkkaasti liikennöidyt alueet Testattua laatua Tekniset alueet, kuten työpajat, pesulat, varastotilat tai kuntoilutilat on usein erotettu sairaalan lääketieteellisistä toiminnoista. Ratkaisevia tekijöitä lattiapäällysteen valinnassa näille alueille on ennen kaikkea kulutuksen kestävyys ja korkea kuormituksenkesto, mikäli käytetään esimerkiksi trukkeja. Myös hyvä öljyn ja rasvan kesto on toinen huomioitava ominaisuus.

23 nora systems 23 Käyttökohdesuositukset noraplan stone Malli sileällä pinnalla noraplan : eco sentica signa noraplan sentica ed signa ed: 2 mm noraplan sentica ed signa ed: 3 mm noraplan acoustic: sentica acoustic signa acoustic norament 926 grano norament 926 satura norament 926 serra norament 926 crossline norament 928 ed Art. 399 norament 928 grano ed Sisäänkäyntialueet, aulat Käytävät Potilashuoneet / hoitohuoneet Tutkimushuoneet / poliklinikkaosastot Leikkaussalit Tehohoitoyksiköt Röntgensalit / tietokonetomografi a Fysioterapia- / kuntoilualueet Fysiatrinen osasto Vierailu- / päivähuoneet Kahvilat Laboratoriot Tekniset alueet Hallinto suositeltava soveltuu tietyin ehdoin, toiminnallisia rajoitteita; otathan yhteyttä myyntiedustajaasi.

24 nora flooring systems Oy Yrittäjänkatu 24 b Tampere, Suomi Suoravalintanumero: (03) Faksi: (03) Sähköposti: nora systems GmbH Höhnerweg Weinheim, Saksa Puh.: +49 (0) Sähköposti: /2015 CD

nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM.

nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM. nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM. Puhdistusjärjestelmä nora kumilattiapäällysteiden taloudellisen ja ekologisen arvon säilyttämiseen nora padit ovat lattianpuhdistuslaikkoja,

Lisätiedot

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE Kuvittele lattia, joka tuo luonnon kauneuden ja alkuperäisyyden tiloihisi. Lattia, joka säteilee lämpöä, valoa ja rauhaa. Ajattele täydellistä

Lisätiedot

Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita. Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin

Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita. Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin 2 nora systems Oppilaitokset ja päiväkodit 3 Tilojen suunnittelu alkaa lattiapäällysteistä Koulutus

Lisätiedot

nora ntx nora systems 1 nora ntx VALLANKUMOUKSELLINEN PIKA-ASENNUSJÄRJESTELMÄ Vieraile osoitteessa

nora ntx nora systems 1 nora ntx VALLANKUMOUKSELLINEN PIKA-ASENNUSJÄRJESTELMÄ Vieraile osoitteessa nora ntx nora systems 1 nora ntx VALLANKUMOUKSELLINEN PIKA-ASENNUSJÄRJESTELMÄ Vieraile osoitteessa www.ntx.nora.com nora ntx nora systems 3 nora ntx Edut lyhyesti Tätä nora ntx tarjoaa minulle: Nopea

Lisätiedot

HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA

HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA An ASSA ABLOY Group brand HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA Abloy -ratkaisut terveydenhuoltoon Hyvän hoidon ehdoilla Toimivat, turvalliset puitteet nousevat kriittiseen rooliin ihmisten hyvinvoinnista huolehdittaessa.

Lisätiedot

Täyttää kaikki terveydenhuollossa asetettavat puhdistus- ja hygieniavaatimukset. Oikea valinta vilkkaasti liikennöidyille alueille

Täyttää kaikki terveydenhuollossa asetettavat puhdistus- ja hygieniavaatimukset. Oikea valinta vilkkaasti liikennöidyille alueille MEDICARE STANDARD MEDICARE STANDARD Täyttää kaikki terveydenhuollossa asetettavat puhdistus- ja hygieniavaatimukset. Oikea valinta vilkkaasti liikennöidyille alueille Ei toimi MRSA-bakteerien kasvualustana.

Lisätiedot

PUHTAASTI PAREMPI PINTA

PUHTAASTI PAREMPI PINTA PUHTAASTI PAREMPI PINTA PUHTAASTI PAREMPI PINTA HYVÄ ASIAKAS: Tarjoamme teille uudenlaista pinnoitusta tiloihinne puhtaanapitoa ja hygieenisyyttä helpottamaan. Suomalaisen nanoteknologian huipputuotteilla

Lisätiedot

Faksi (+358) Puh. (+358) Finland FI Espoo Piispanportti 10, PL 29 (ROCKWOOL Finland)

Faksi (+358) Puh. (+358) Finland FI Espoo Piispanportti 10, PL 29 (ROCKWOOL Finland) 09.2014 - Natural Colour System is property of and used on licence from NCS Colour AB, Stockholm 2010. Subject to alterations in range and product technology without prior notice. ROCKFON accepts no responsibility

Lisätiedot

nora ntx Lattian asennuksen uusi sukupolvi

nora ntx Lattian asennuksen uusi sukupolvi 38 nora systems nora ntx nora ntx Lattian asennuksen uusi sukupolvi nora ntx on uusi ja ainutlaatuinen teknologia asentajille nora -kumilattiapäällysteiden asentamista varten. Helppoa ja nerokasta - nora

Lisätiedot

PARAFON -hygienialevyt. Puhdasta akustiikkaa

PARAFON -hygienialevyt. Puhdasta akustiikkaa PARAFON -hygienialevyt Puhdasta akustiikkaa Miksi PARAFON-hygienialevyt? 2 Kun tarvitset korkeaa hygieniaa Terveydenhuollossa, mutta myös käsiteltäessä elintarvikkeita joko valmistusteollisuudessa tai

Lisätiedot

Ecophon Wall Panel C. Ääneneristys: Ei mittaustulosta Yksityisyys: AC=240 standardien ASTM E 1376 ja E 1110 mukaan. Wall Panel C -levyjen sauma

Ecophon Wall Panel C. Ääneneristys: Ei mittaustulosta Yksityisyys: AC=240 standardien ASTM E 1376 ja E 1110 mukaan. Wall Panel C -levyjen sauma Ecophon Wall Panel C Seinävaimentimia käytetään sisäkattovaimennuksen lisänä tai vaihtoehtona erityisesti suurissa tiloissa tärykaiun vaimentamiseksi. Ecophon Wall Panel C asennetaan piilolistalle, ja

Lisätiedot

Suojakumisarjat / korjaamotyökalut

Suojakumisarjat / korjaamotyökalut 08 Suojakumisarjat / korjaamotyökalut LÖBRO suojakumit LÖBRO suojakumit Alkuperäisen laitevalmistajan toimittajalta Vetoakselin suojakumit ovat erittäin tärkeitä vakionopeusnivelten tehokkaalle ja luotettavalle

Lisätiedot

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA.

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. KULUTUSTA KESTÄVÄ, HELPPOHOITOINEN, TYYLIKÄS DISANO BY HARO Designlattioita arvostetaan ja hyvästä syystä: ne kestävät kulutusta, näyttävät hyviltä ja niiden

Lisätiedot

Maailman johtava. innovatiivisten lattiaratkaisujen toimittaja

Maailman johtava. innovatiivisten lattiaratkaisujen toimittaja Maailman johtava innovatiivisten lattiaratkaisujen toimittaja Michel Giannuzzi Konserninjohtaja Tarkett on kehittynyt lattia-alan edelläkävijäksi ja asettaa maailmanlaajuiset standardit lattia- ja urheilulattiaratkaisuille.

Lisätiedot

Komposiitti- ja valumarmorialtaat

Komposiitti- ja valumarmorialtaat Komposiitti- ja valumarmorialtaat SISÄLLYS Komposiittialtaat sivut 3-9 Valumarmorialtaat sivut 10-17 Erikoismitta valumarmorialtaat sivut 18-19 komposiittialtaat Komposiittialtaat: kestää kylmää ja kuumaa

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

Building Case. Satakunnan keskussairaala Lasten- ja naistentalo

Building Case. Satakunnan keskussairaala Lasten- ja naistentalo Building Case Satakunnan keskussairaala Lasten- ja naistentalo Kuva: Esa Kyyrö Lasten- ja naistentalo on yksi Satakunnan sairaanhoitopiirin suurimmista investoinneista. Keväällä 2015 käyttöön otetut modernit

Lisätiedot

bulletin board ilmoitustaulu linoleumi

bulletin board ilmoitustaulu linoleumi bulletin board ilmoitustaulu linoleumi bulletin board ILMOITUSTAULU LINOLEUMI BULLETIN BOARD linoleumipintainen ilmoitustaulumateriaali tarjoaa käytännöllisen ratkaisun kerätä, koota ja vaihtaa ajatuksia

Lisätiedot

Sairaalajalkineet ja niiden puhdistettavuuden kehittäminen

Sairaalajalkineet ja niiden puhdistettavuuden kehittäminen Sairaalajalkineet ja niiden puhdistettavuuden kehittäminen High-tech sairaala Vulcano Oy Laitosjalkine Oy Solepex Oy Tiinaliisa Tani-Lahtinen Solepex Oy Tehdas valmistaa jalkineen irtopohjia Kankaanpäässä

Lisätiedot

5 virhettä sairaalan lattiamateriaalia valittaessa

5 virhettä sairaalan lattiamateriaalia valittaessa 5 virhettä sairaalan lattiamateriaalia valittaessa Onko sinulla ollut ongelmia uudehkon lattian kanssa? Oletko havainnut pieniä vaurioita, kuten naarmuja ja tahroja, jotka eivät lähde pois tai auenneita

Lisätiedot

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia Pölynimurit Nopeaa ja tehokasta imurointia Ammattitason pölynimuri päivittäiseen käyttöön Hienot ominaisuudet tekevät Kärcher pölynimurista ammattilaisen suosikin: Siinä on matala äänitaso, helppo liikuteltavuus

Lisätiedot

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Nostaa käyttäjän aitiopaikalle Tehokkaat, ammattikäyttöön suunnatut puhdistusratkaisut ovat Kärcherin ominta aluetta. Uudet RS-sarjan yhdistelmäkoneet

Lisätiedot

Suorakulmaisten askelmien seinän ja kaiteen puoleisiin reunoihin tarjoamme kulmakappaleita reunalistoiksi.

Suorakulmaisten askelmien seinän ja kaiteen puoleisiin reunoihin tarjoamme kulmakappaleita reunalistoiksi. Asennussuositukset nora -porrasratkaisut Sopivia alustoja ovat puu-, kivi-, tasoite- ja metallipintaiset portaat sekä muut kovat ja kiinteät alustat. Alustan on täytettävä asennusvalmiuden maakohtaiset

Lisätiedot

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM 2 Getinge Clean Management System GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM (CMS) -JÄRJESTELMÄ ENTISTÄ PAREMPI PROSESSI, AINUTLAATUINEN RATKAISU Getinge voi auttaa yritystäsi hallitsemaan

Lisätiedot

Halogeenittomat johtokanavat, asennuskanavat ja johdotuskourut

Halogeenittomat johtokanavat, asennuskanavat ja johdotuskourut Halogeenittomat johtokanavat, asennuskanavat ja johdotuskourut Halogeenittomat johtokanavat, asennuskanavat ja johdotuskourut Varmasti savukaasu- ja korroosiovapaat. Jokaiseen palontorjuntasuunnitelmaan

Lisätiedot

Aurinkosähköä Schücon kanssa Sähköä auringosta moniin kohteisiin

Aurinkosähköä Schücon kanssa Sähköä auringosta moniin kohteisiin Aurinkosähköä Schücon kanssa Sähköä auringosta moniin kohteisiin 2 Schüco Aurinkosähköä Schücon kanssa Aurinkosähköä Schüco kanssa verkkoon kytketyille ja verkosta riippumattomille järjestelmille Verkkoon

Lisätiedot

Virtuoosi POS-järjestelmien joukossa

Virtuoosi POS-järjestelmien joukossa Virtuoosi POS-järjestelmien joukossa Menestyvä liiketoiminta muistuttaa monin osin huippuunsa viritettyä orkesteria jossa eri osien sopusuhtainen vuorovaikutus ja integrointi luovat sykähdyttävän esityksen.

Lisätiedot

Ecophon Hygiene Advance Baffle

Ecophon Hygiene Advance Baffle Ecophon Hygiene Advance Baffle Ecophon Hygiene Advance Baffle C3 on avoin riippupaneelijärjestelmä kohteisiin, joissa tapahtuu sisäkattoja seinäpintojen voimakasta likaantumista ja päivittäinen pesu on

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja asennusohje kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) Kaksisuuntainen sälekaihdin asennus a) Kaihdin on pakattu paperinauhoilla nippuun. Nämä nauhat voidaan poistaa, kun narukiinnikkeet on

Lisätiedot

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat Joustovinyylilattiat Kestävä ja helppohoitoinen valinta kotiin Joustovinyylit ovat kestäviä, joustavia ja helppohoitoisia asuintilojen lattianpäällysteitä. Lattian

Lisätiedot

Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä

Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä Kevyt Kestävä Monipuolinen Taloudellinen Ainutlaatuinen Monarplan PVC-vedeneristejärjestelmä tunnetun laadukas Icopal PVC-vedeneristejärjestelmä on ollut

Lisätiedot

Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen. www.lapetek.fi. Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman

Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen. www.lapetek.fi. Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen www.lapetek.fi Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman Allas: BLANCO ADON XL 6 S, SILGRANIT PuraDur, valkoinen Hana: BLANCO ALTA-S

Lisätiedot

Wallgard asennusohje 2014

Wallgard asennusohje 2014 Wallgard asennusohje 2014 1. Alusta 1.1 Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, imukykyinen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali- ja öljytahrat sekä pöly poistetaan.

Lisätiedot

Tilat ovat edustavia tai hygieenisesti korkeaa puhtautta vaativia tiloja.

Tilat ovat edustavia tai hygieenisesti korkeaa puhtautta vaativia tiloja. PUHTAUSTASOT JA MÄÄRITELMÄT PUHTAUSTASO 5 / (PUHDAS, HYGIEENINEN) Tilat ovat edustavia tai hygieenisesti korkeaa puhtautta vaativia tiloja. Tilat ovat käytössä päivittäin. Tilojen toiminta edellyttää tiloilta

Lisätiedot

Ecophon Hygiene Foodtec Baffle

Ecophon Hygiene Foodtec Baffle Ecophon Hygiene Foodtec Baffle Ecophon Hygiene Foodtec Baffle C3 on avoin riippupaneelijärjestelmä kohteisiin, joissa mahdollisesti tapahtuu sisäkatto- ja seinäpintojen likaantumista ja säännöllinen pesu

Lisätiedot

Kunnon välineillä siivous sujuu

Kunnon välineillä siivous sujuu Kunnon välineillä siivous sujuu Siivoaminen on tärkeää näkymätöntä työtä, jonka ansiosta pinnat pysyvät hyvinä, viihtyvyys lisääntyy, eivätkä mikrobit pääse lisääntymään. Jotta siivoustyö sujuisi mahdollisimman

Lisätiedot

BEST IQ Uusi edistyksellinen hoitajakutsujärjestelmä

BEST IQ Uusi edistyksellinen hoitajakutsujärjestelmä BEST IQ Uusi edistyksellinen hoitajakutsujärjestelmä Järjestelmä jota on helppo laajentaa ja modifioida BEST IQ on intensiivinen järjestelmä, jossa riittää potentiaalia pieniin, keskisuuriin ja suurin

Lisätiedot

Geberit urinaalijärjestelmät. Sopii kaikkiin tarpeisiin.

Geberit urinaalijärjestelmät. Sopii kaikkiin tarpeisiin. Geberit urinaalijärjestelmät Sopii kaikkiin tarpeisiin. Kaikki hyödyt yhdestä lähteestä. Joustavuus on Geberit-urinaalijärjestelmän tavaramerkki järjestelmä on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Lisätiedot

IKEA ruoanlaittoastiat

IKEA ruoanlaittoastiat IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat IKEA365_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:17:29 Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat

Lisätiedot

Ecophon Master Rigid A

Ecophon Master Rigid A Ecophon Master Rigid A Kouluihin, päiväkoteihin, avokonttoreihin tai muihin tiloihin, joissa vaaditaan erinomaisen akustiikan ja puheen erotettavuuden lisäksi iskunkestävyyttä sekä sisäkaton avattavuutta.

Lisätiedot

Tammikuu 2007. Asto db. ÄÄNTÄVAIMENTAVA KIINTEISTÖVIEMÄRIJÄRJESTELMÄTammi

Tammikuu 2007. Asto db. ÄÄNTÄVAIMENTAVA KIINTEISTÖVIEMÄRIJÄRJESTELMÄTammi Tammikuu 2007 ÄÄNTÄVAIMENTAVA KIINTEISTÖVIEMÄRIJÄRJESTELMÄTammi Luotettavat ratkaisut Kiinteistöviemärijärjestelmät ei pidä melua itsestään on yksi markkinoiden parhaita kiinteistöviemärijärjestelmiä mm.

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Ecophon Solo Circle. Järjestelmän tiedot. Mitat, mm. Erikoiskiinnike Paksuus (t) Asennuskuva. Bosch, Warsaw, Poland

Ecophon Solo Circle. Järjestelmän tiedot. Mitat, mm. Erikoiskiinnike Paksuus (t) Asennuskuva. Bosch, Warsaw, Poland Ecophon Solo Circle Ecophon Solo Circle on akustointiratkaisu erityisesti kohteisiin, joihin ei voida asentaa seinästä seinään alakattoa. Solo Circle sopii kohteisiin, joiden huonekorkeutta halutaan muuttaa.

Lisätiedot

KitchenPro Puhtaampi Turvallisempi Terveellisempi

KitchenPro Puhtaampi Turvallisempi Terveellisempi Puhtaampi Turvallisempi Terveellisempi Ensimmäinen haaste on pitää keittiö puhtaana ja turvallisena. Suurimmat haasteet: elintarviketurvallisuuden ylläpitäminen, elintarvikehygienian työntekijöiden turvallisuuden

Lisätiedot

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen.

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. 1 Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. VALMISTELU Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. 2 Varastoi ja kuljeta Pergo-vinyyliä

Lisätiedot

TAKKAPAKETIT TAKKA & PIIPPU SAMASSA PAKETISSA. Takan ja piipun saumaton yhteistyö innovatiivisen kehityksen tuloksena

TAKKAPAKETIT TAKKA & PIIPPU SAMASSA PAKETISSA. Takan ja piipun saumaton yhteistyö innovatiivisen kehityksen tuloksena OVENSYSTEMS TAKKAPAKETIT Takan ja piipun saumaton yhteistyö innovatiivisen kehityksen tuloksena TAKKA & PIIPPU SAMASSA PAKETISSA Innovatiivistä teknologiaa - Huippuluokan designia 1 www.schiedel.fi MODERNIT

Lisätiedot

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita 10 HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS 1 1. TURVALLINEN Purmo sähkölämmittimet ovat suljetun rakenteensa ansiosta lapsi- ja paloturvallisia. Lämmittimien ja

Lisätiedot

Tietoa ja työvälineitä. Työn riskien arviointi Vaaratekijäkortit

Tietoa ja työvälineitä. Työn riskien arviointi Vaaratekijäkortit Tietoa ja työvälineitä Tietoa ja www.tapiola.fi Työn riskien arviointi Vaaratekijäkortit TYÖN RISKIEN ARVIOINNIN SUUNNITTELU Yritys: Suunnitelman tekijät: Päiväys: Lähtötiedot: Aiemmin tehdyt selvitykset,

Lisätiedot

Julkisivuyhdistys 15 vuotta, juhlaseminaari Helsingissä. Prof. Ralf Lindberg, Tampereen teknillinen yliopisto

Julkisivuyhdistys 15 vuotta, juhlaseminaari Helsingissä. Prof. Ralf Lindberg, Tampereen teknillinen yliopisto Julkisivuyhdistys 15 vuotta, juhlaseminaari 18.11.2010 Helsingissä Ajankohtaista asiaa julkisivurintamalta Prof. Ralf Lindberg, Tampereen teknillinen yliopisto 1. Käyttöikä ja kestävyys ovat julkisivun

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

STANDARDIT ABLOY moottorikäyttölukot on testattu EN ja pren1446 standardien mukaisesti. on maailman johtava sähköisen lukituksen kehittäjä. Katt

STANDARDIT ABLOY moottorikäyttölukot on testattu EN ja pren1446 standardien mukaisesti. on maailman johtava sähköisen lukituksen kehittäjä. Katt ABLOY EL490 JA EL590 MOOTTORIKÄYTTÖLUKOT Joustavuutta ja monipuolisuutta kulkemiseen ABLOY EL490 ja EL590 moottorikäyttölukoissa on lukuisia uusia ominaisuuksia, jotka parantavat koko oviympäristön luotettavuutta

Lisätiedot

Tunne uusien johdollisten Ryobi puutarhatyökalujen

Tunne uusien johdollisten Ryobi puutarhatyökalujen 3. Helmikuu ta2012 Tunne uusien johdollisten Ryobi puutarhatyökalujen voima! Puutarhan hoito ja siivous on nyt helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Uusi Ryobisähkötyökalujen valikoima sisältää pensasleikkureita

Lisätiedot

Z-hylly Kaikki näkyvästi esillä! Takaa tuotteiden joustavan esillepanon.

Z-hylly Kaikki näkyvästi esillä! Takaa tuotteiden joustavan esillepanon. Z-hylly Kaikki näkyvästi esillä! Takaa tuotteiden joustavan esillepanon. KESSEBÖHMERIN Z-HYLLY Zby Kesseböhmer TUOTTEIDEN NÄKYVÄ JA JOUSTAVA ESILLEPANO Z-hylly: kätevä monitaituri. Z-hylly vie vähän tilaa

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA ASUNTOSUUNNITTELUSTA

AJANKOHTAISTA ASUNTOSUUNNITTELUSTA 17.11.2015 AJANKOHTAISTA ASUNTOSUUNNITTELUSTA SELVITYKSEN TULOKSIA ARA:N ERITYISRYHMÄ- KOHTEIDEN TILAMITOITUS SELVITYKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET Ramboll Management Consulting toteutti yhdessä Arkkitehtitoimisto

Lisätiedot

Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille

Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille HYLLYSTÖT TEHOKÄYTTÖÖN RFID-TEKNIIKALLA Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille Sähköiset hyllyjärjestelmät Kaikki SCHÄFERin varasto- ja hyllyjärjestelmät voidaan asentaa siirrettäville alustoille. Periaate

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Ecophon Akusto One SQ

Ecophon Akusto One SQ Ecophon Akusto One SQ Akusto One SQ -järjestelmä mahdollistaa äänenvaimennusmateriaalin lisäämisen tilan seinille. Järjestelmä antaa design-vaihtoehtoja, eri väreillä ja muodoilla voi luoda useita kuvioita.

Lisätiedot

Leikkausosaston työasukonsepti

Leikkausosaston työasukonsepti Leikkausosaston työasukonsepti HT-sairaala -yritysryhmähankkeen loppuseminaari 14.9.2012 Matti Haikka, Alfa Wear Oy Maarit Kaihlanen, KaihlaSet Oy Tiinaliisa Tani-Lahtinen, Laitosjalkine Oy Anne Lintukorpi,

Lisätiedot

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 CIBES ONE Sen elegantti muotoilu sulautuu hienosti sisustukseesi. 6 Sopii erinomaisesti jyrkkiin ja ahtaisiin portaikkoihin ONE toimii kätevästi jyrkässä nousussa

Lisätiedot

Uponor-paineputkijärjestelmä PVC juomaveden johtamiseen 04 I 2009 51016

Uponor-paineputkijärjestelmä PVC juomaveden johtamiseen 04 I 2009 51016 U P O N O R Y H D Y S K U N TA - J A Y M P Ä R I S T Ö T E K N I I K K A U p o n o r - P a i n e p u t k i - j ä r j e s t e l m ä P V C Uponor-paineputkijärjestelmä PVC juomaveden johtamiseen 04 I 2009

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

Väliseinät ja väliovet

Väliseinät ja väliovet Indoor Väliseinät ja väliovet Joustavat seinäratkaisut Tank Indoor tekee alumiinirakenteiset väliseinät mittajoustavina toimistoihin ja julkisiin tiloihin. Toiminnan tulee olla joustavaa, siksi myös toimitilojen

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

SUOMI IKEA 365+ Ruoanlaittoastiat

SUOMI IKEA 365+ Ruoanlaittoastiat SUOMI IKEA 365+ Ruoanlaittoastiat Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat laatu-

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Suomen kirjainpalikat art. 1105

KÄYTTÖOHJE. Suomen kirjainpalikat art. 1105 KÄYTTÖOHJE Suomen kirjainpalikat art. 1105 LAATU Käsityö Taitavat mestarit valmistavat tuotteemme käsityönä. Käytämme nykyaikaisia ja innovatiivisia työkaluja. Valitsemme materiaalit huolellisesti ja valvomme

Lisätiedot

ING the World. P5 Newtron mallisto. Finnish

ING the World. P5 Newtron mallisto. Finnish A ING the World P5 Newtron mallisto Finnish UUTUUS P5 Newtron mallisto Nyt myös LED-valotoiminnolla! Valinnanvapautesi lisäämiseksi P5 Newtron -ultraäänigeneraattorimallisto on nyt saatavana LED-valoversioina.

Lisätiedot

Yhden mitoituksen lukkorunkomallisto umpioviin

Yhden mitoituksen lukkorunkomallisto umpioviin Yhden mitoituksen lukkorunkomallisto umpioviin SSFN 014/2 2 ABLOY ONEFIT SOpII SUUNNITELMIISI! Muutos on pysyvä olotila. Olosuhteet, elämäntilanteet ja kiinteistöjen käyttötarkoitukset muuttuvat. Aina

Lisätiedot

Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille

Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille Luo ympäristöösi hyvinvointia edistävä keidas Apollo Xline terassimarkiisilla. Talvipuutarha on jokaisen talon helmi;. keidas ihmisille,

Lisätiedot

suodatintuuletin Sarja FF 018 Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus ja huolto

suodatintuuletin Sarja FF 018 Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus ja huolto Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus Suodatintuulettimia käytetään kytkentäkaappien jäähdytykseen. Kaapin sisäilman lämpötilaa alennetaan tuomalla

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii patjoilta ja patjakehikoilta paljon. SULTAN-patjat ja -patjakehikot on testattu vaativissa testeissä, jotta ne olisivat

Päivittäinen käyttö vaatii patjoilta ja patjakehikoilta paljon. SULTAN-patjat ja -patjakehikot on testattu vaativissa testeissä, jotta ne olisivat SULTAN Päivittäinen käyttö vaatii patjoilta ja patjakehikoilta paljon. SULTAN-patjat ja -patjakehikot on testattu vaativissa testeissä, jotta ne olisivat tiukkojen laatu- ja kestävyysvaatimustemme mukaisia.

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii patjalta ja patjakehikolta paljon. Patjamme testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat

Päivittäinen käyttö vaatii patjalta ja patjakehikolta paljon. Patjamme testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat Patjat Päivittäinen käyttö vaatii patjalta ja patjakehikolta paljon. Patjamme testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme. Sen ansiosta

Lisätiedot

ASUMISEN MUKAVUUTTA. Joustovinyylilattiat

ASUMISEN MUKAVUUTTA. Joustovinyylilattiat ASUMISEN MUKAVUUTTA Joustovinyylilattiat 2016-2017 Joustovinyylilattiat KESTÄVÄ JA HELPPOHOITOINEN VALINTA KOTIIN Joustovinyylit ovat kestäviä, joustavia ja helppohoitoisia asuintilojen lattianpäällysteitä.

Lisätiedot

telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA.

telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA. telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA. LANGATON KUTSUJÄRJESTELMÄ TURVALLISUUTTA JA HUOLETTOMUUTTA Rouva Niemi Huone 25 22:15 MISSÄ ROUVA NIEMI ON? HÄLYTYS 1 2? Ilman Ascom

Lisätiedot

THERMOCARE. miellyttävä ja turvallinen lämpösänky pienille vauvoille

THERMOCARE. miellyttävä ja turvallinen lämpösänky pienille vauvoille THERMOCARE miellyttävä ja turvallinen lämpösänky pienille vauvoille THERMOCARE-lämpöhoitosängyt ovat syntyneet vuosikymmenien lämpöterapiatuotteiden kehittämisen tuloksena. Tuoteperhe on kehitetty edulliseksi

Lisätiedot

PE-HD viemäröintiputkistot Sade- ja jätevesien sekä laboratorioiden viemäröintiin

PE-HD viemäröintiputkistot Sade- ja jätevesien sekä laboratorioiden viemäröintiin PE-HD viemäröintiputkistot Sade- ja jätevesien sekä laboratorioiden viemäröintiin Yleiskuvaus tuotteesta PE-HD putkistojen käyttö on lisääntyy koko ajan erilaisissa kiinteistöissä sekä laboratorioiden

Lisätiedot

Vinyylilankut & vinyylilaatat. gerflor.fi

Vinyylilankut & vinyylilaatat. gerflor.fi Vinyylilankut & vinyylilaatat gerflor.fi Kauniita ja laadukkaita vinyylilattioita koteihin ja julkisiin tiloihin 2 TERVEYS & YMPÄRISTÖ 28 päivän jälkeen TERVEYS Ei formaldehydiä Lyijytön, ei raskasmetalleja

Lisätiedot

Turvallisuutta ja hyvinvointia ikäihmisen nukkumiseen, koteihin ja palvelutaloihin

Turvallisuutta ja hyvinvointia ikäihmisen nukkumiseen, koteihin ja palvelutaloihin Turvallisuutta ja hyvinvointia ikäihmisen nukkumiseen, koteihin ja palvelutaloihin Unikulma on ympäristöystävällinen ja ylpeästi Suomalainen perheyritys, joka on toiminut paremman unen asialla vuodesta

Lisätiedot

Puhdistusratkaisut ammattilaisille

Puhdistusratkaisut ammattilaisille Puhdistusratkaisut ammattilaisille Kärcher tuotteet 2010 Juhlavuoden kampanjatarjoukset voimassa 31.12.2010 asti Hinnat alv 0 % Painepesurit Työpaine: 30-150 bar Maks. paine: 180 bar Vesimäärä: 230-500

Lisätiedot

VÄLINEHUOLTAJAN AMMATTITUTKINTO TUTKINTOSUORITUKSEN ARVIOINTI

VÄLINEHUOLTAJAN AMMATTITUTKINTO TUTKINTOSUORITUKSEN ARVIOINTI PAKOLLISET OSAT: 2 PUHDISTAMINEN JA DESINFEKTIO NÄYTTÖYMPÄRISTÖ/ YMPÄRISTÖT Aseptisesti työskenteleminen noudattaa hyviä sairaalahygieniatapoja sekä aseptista työjärjestystä edeten puhtaasta likaiseen

Lisätiedot

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO -ROLLAATTORIT Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO aktiivisen ihmisen rollaattori Rollaattoreita suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota rollaattorin painoon, laatuun, turvallisuuteen,

Lisätiedot

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Simolinintie 1 06100 PORVOO (019) 5244 922 www.laastikulma.fi 2 RAPPAUSOHJE BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rapattava alusta Betoniharkko

Lisätiedot

IKEA 365+ GNISTRA. IKEA_365_GNISTRA_FY13_FI.indd

IKEA 365+ GNISTRA. IKEA_365_GNISTRA_FY13_FI.indd IKEA 365+ GNISTRA IKEA_365_GNISTRA_FY13_FI.indd 1 24.8.2012 18.01 IKEA 365+ GNISTRA -veitset on suunniteltu arkikäyttöön. Hyvin suunniteltujen yksityiskohtien ja korkean laatunsa ansiosta sarjan veitset

Lisätiedot

saumaus- ja tiivistysaineet

saumaus- ja tiivistysaineet saumaus- ja tiivistysaineet POWERCOLOR Sementtipohjaisen saumalaastin uusinta sukupolvea sisältää hopea ioneja ja käytetään 1 5 mm leveisiin saumoihin. SILVER ACTIVE SYSTEM on oligodynaaminenhopea ionien

Lisätiedot

Takuuehdot löydät tästä vihkosesta.

Takuuehdot löydät tästä vihkosesta. Patjat Päivittäinen käyttö vaatii patjoilta ja patjakehikoilta paljon. Patjat ja -patjakehikot on testattu vaativissa testeissä, jotta ne olisivat tiukkojen laatu- ja kestävyysvaatimustemme mukaisia. Ne

Lisätiedot

Ecophon Master Rigid Dp

Ecophon Master Rigid Dp Ecophon Master Rigid Dp Kouluihin, päiväkoteihin, avokonttoreihin tai muihin tiloihin, joissa vaaditaan erinomaisen akustiikan ja puheen erotettavuuden lisäksi iskunkestävyyttä sekä sisäkaton avattavuutta.

Lisätiedot

LUONNOLLINEN VALINTA

LUONNOLLINEN VALINTA LUONNOLLINEN VALINTA LUONNOLLISET RAAKA-AINEET Marmoleum Clickin runkona on vettä hylkivä HDF -levy, jossa on ääntä vaimentava korkkipohja ja 2,5 mm paksu Marmoleum -pintakerros. Luonnollisten raaka-aineidensa

Lisätiedot

UniPro -autotallinovet

UniPro -autotallinovet UniPro -autotallinovet Tervetuloa WIŚNIOWSKI autotalliovimaailmaan Meidän takanamme on 25 vuoden tuotantohistoriaa. WIŚNIOWSKI -nimi on peräisin yrityksen perustajalta ja omistajalta Andrzej Wiśniowskilta.

Lisätiedot

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt ja Fagerhult Notor REC LED Mukautettu ratkaisu Kun ROCKFONin tyylikäs X-reunamuoto yhdistetään Fagerhultin uppoasennettaviin

Lisätiedot

ROCKFON MediCare Block

ROCKFON MediCare Block ROCKFON MediCare Block ROCKFON MediCare Block Kehitetty käytettäväksi hyvin riskialttiissa tiloissa, kuten leikkaussaleissa, akuuttipoliklinikoilla, pesutiloissa ja tehohoidossa Bakteriologinen luokitus

Lisätiedot

Ekologisen innovaation merkitys. Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset

Ekologisen innovaation merkitys. Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset Ekologisen innovaation merkitys Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset Meidän kaikkien täytyy ottaa ekologinen innovaatio huomioon Kun 53 % eurooppalaisten yritysten päätöksentekijöistä pitää

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

VALUE IN CARING VAIVATONTA JA TEHOKASTA ASENTOHOITOA

VALUE IN CARING VAIVATONTA JA TEHOKASTA ASENTOHOITOA VALUE IN CARING VAIVATONTA JA TEHOKASTA ASENTOHOITOA VAKAUS TURVALLISUUS RENTOUTUMINEN ALENTUNUT TONUS ALENTUNUT ÄRSYTYS PAREMPI LEVON JA UNEN LAATU PALAUTUMINEN PARANTUNUT RUOANSULATUS TEHOKKAAMPI PARANEMINEN

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

Käyttöohje. Parade 60 Rollaattori

Käyttöohje. Parade 60 Rollaattori Parade 60 Rollaattori 1 2 Sisältö TUOTTEISTAMME...4 KÄYTTÖTARKOITUS...6 TEKNINEN ERITTELY...7 LISÄVARUSTEET...7 KÄYTTÄJÄN OPAS...8 3 Tuotteistamme Tuotetta vastaan otettaessa Tarkista seuraavat asiat ennen

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset Spandeck telinejärjestelmä Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset UpRight INSTANT Zip-Up SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä,

Lisätiedot

Tuoteperhe parhaimmillaan

Tuoteperhe parhaimmillaan LoFric-perhe Jokaiselle sopiva katetri kaikkiin tilanteisiin Ympäristöystävällinen valinta* Tuoteperhe parhaimmillaan www.lofric.fi Kun joutuu valitsemaan varmasti oikein Riippumatta siitä, mistä syystä

Lisätiedot

RAKENNUSFYSIIKKA Kylmäsillat

RAKENNUSFYSIIKKA Kylmäsillat Kylmäsillat Kylmäsillan määritelmä Kylmäsillat ovat rakennuksen vaipan paikallisia rakenneosia, joissa syntyy korkea lämpöhäviö. Kohonnut lämpöhäviö johtuu joko siitä, että kyseinen rakenneosa poikkeaa

Lisätiedot

Lämpöpuiset kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+

Lämpöpuiset kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+ Lämpöpuiset kylpytynnyrit Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+ Huomaa veden minimitäyttö tynnyrissä!! AMH-Puu Oy Puh. (03) 513 5569 Niemisvedentie 801 Faksi (03) 513 5561

Lisätiedot