NÄMÄ LATTIAPÄÄLLYSTEET OVAT LUOKKANSA PARHAITA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NÄMÄ LATTIAPÄÄLLYSTEET OVAT LUOKKANSA PARHAITA"

Transkriptio

1 NÄMÄ LATTIAPÄÄLLYSTEET OVAT LUOKKANSA PARHAITA Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin

2 2 nora systems Lucas Cranach Gymnasium Wittenberg, Saksa

3 Oppilaitokset ja päiväkodit 3 Tilojen suunnittelu alkaa lattiapäällysteistä Koulutus on äärimmäisen tärkeää; sillä varmistetaan yhteiskunnan tulevaisuus. Kaikilla, jotka osallistuvat välittömästi tai välillisesti koulutukseen, on suuri vastuu. Tämä vastuu alkaa jo oppilaitosten suunnittelusta, sillä oppilaiden oppimisympäristö on monien vuosien ajan merkittävä osa heidän elinympäristöään. Tällä ympäristöllä on olennainen vaikutus terveyteen, hyvinvointiin ja suorituskykyyn. Lattiapäällysteen valinta on ratkaiseva tekijä oppilaitosten sisustuksessa. Lattiapäällysteet muodostavat suuren osan pinnasta ja ovat määräävä tekijä myönteisen ilmapiirin, sisäilmanlaadun, mukavuuden ja taloudellisuuden kannalta. nora -kumipäällysteet sopivat loistavasti päiväkoteihin sekä kouluihin, yliopistoon ja muihin oppilaitoksiin. Ne täyttävät korkeimmatkin laatuvaatimukset, ja niissä otetaan aina huomioon ympäristönäkökohdat. Siten ne tarjoavat suunnitteluvarmuutta ja kustannustehokkuutta sekä tukevat oppilaitosten kestävää rakentamista. Sisältö 6 11 Terveys ja ympäristö Design ja mukavuus Taloudellisuus Järjestelmäratkaisut Yritys Yhteystiedot

4 4 nora systems Studierenden Service Center TU Braunschweig, Deutschland ( Klemens Ortmeyer)

5 Oppilaitokset ja päiväkodit 5 Nämä lattiapäällysteet luovat hyvän ilmapiirin nora -lattiapäällysteillä on erityisen hyvät ominaisuudet terveyden ja ympäristön kannalta. Ne tarjoavat paljon suunnitteluvaihtoehtoja ja käyttäjämukavuutta, ja parantavat rakennuksen taloudellisuutta koko sen elinkaaren aikana. Oppilaille ja opettajille luodaan ilmapiiri, jossa oppiminen sujuu parhaalla mahdollisella tavalla.

6 6 nora systems

7 Terveys ja ympäristö 7 Terveys ja ympäristö ennen kaikkea Oppilaitosten suunnittelu ja rakentaminen asettavat hyvin erilaisia vaatimuksia niistä vastaaville. Kaikille projekteille on kuitenkin yhteistä, että nykyisin rakennetaan energiataloudellisista syistä lähes ilmatiiviisti. Tämä minimoi rakennusten ilmanvaihdon, jolloin vähäpäästöisten materiaalien käyttö on ehdottoman välttämätöntä. Puhdas ilma on elintärkeää. Oppilaat ja opettajat viettävät oppilaitoksessa usein koko päivän. Erityisesti lasten elimistö on vasta kehittymässä ja reagoi herkästi haitallisiin aineisiin. Siksi pienimmät tarvitsevat erityistä suojaa ja huolenpitoa. Heidän terveytensä ja hyvinvointinsa muodostavat perustan tulevalle oppimismenestykselle.

8 8 nora systems Sertifioitu: DIN EN ISO 14001, DIN EN ISO S e r t i fi o i t u nora -lattiapäällysteille on myönnetty maailman tärkeimmät laatusertifi kaatit Tutkittua laatua terveyden ja ympäristön hyväksi. Raakakumi on ominaisuuksiltaan ylivoimainen, hyvinvointia edistävä raaka-aine. Se ei sisällä minkäänlaisia pehmittimiä (ftalaatteja), halogeenejä (kuten klooria) eikä PVC:tä. nora -kumilattiapäällysteet ovat tutkitusti vähäpäästöisiä ja edistävät terveellistä, puhdasta sisäilmaa. Tämän vahvistavat niille myönnetyt maailman tärkeimmät laatusertifi kaatit. Esimerkiksi ympäristömerkki Der blaue Engel, joka on maailman ensimmäinen ympäristönäkökohtien perusteella myönnettävä tuotesertifi kaatti. Myös Greenguard Environmental Institute on sisäilmasertifi oinut nora -lattianpäällysteet. nora -lattiapäällysteitä ei vahata, jolloin ei myöskään tarvita muiden elastisten lattioiden vaatimaa säännöllistä, ympäristöä kuormittavaa vahauksen uusimista. nora -lattiapäällysteiden turvallisuus ympäristön ja terveyden kannalta varmistetaan yhteen sovitetuilla ja testatuilla kokonaisjärjestelmillä, kuten TÜV Rheinlandin sertifi ointi. nora systemsin tuotteet voivat lisäksi auttaa saamaan rakennukselle LEED-, DGNB-, BREEAM- tai muun sertifi oinnin. Oppimisympäristöihin tarkoitetuilla nora -lattianpäällysteillä on luonnollisesti myös suomalainen M1-sertifi ointi.

9 Kindergarten Sighartstein, Neumarkt am Wallersee, Itävalta Terveys ja ympäristö 9

10 10 nora systems nora system blue -järjestelmässä kaikki materiaalit on sovitettu toisiinsa, päästöoptimoitu ja tarkastettu Der Blaue Engel (Sininen Enkeli) -ympäristömerkin vaatimusten mukaisesti. Etusi: nora system blue on maailmanlaajuisesti ainoa lattiapäällystejärjestelmä, joka on sertifi oitu kokonaiskonseptina. Päästövapaat materiaalit takaavat terveellisen huoneilman yksittäisten materiaalien symbioosi takaa toiminnallisen turvallisuuden asennustöiden aukoton ohjaus ja dokumentointi nora -käyttötekniikan avulla 7 vuoden tuotetakuu asianomaisen koulutuksen omaavan henkilön asentaessa järjestelmän komponentit asiantuntevaa neuvontaa tarjouskilpailua laadittaessa nora system blue Kokonaisvaltainen tarkastelu: nora -lattiapäällysteet ja asennusaineet ovat tutkitusti erittäin vähäpäästöisiä. Järjestelmän rakenne: Pohjustus 2 Tasoite 3 Liima 4 Lattiapäällyste Tuntuu hyvältä hengittää oikein syvään. Lastentarhanopettajana kannan vastuuta. Minulle on tärkeää, että suojattini tuntevat olonsa hyväksi luonani. Ympäristöllä on suuri vaikutus siihen. nora system blue on sertifi oitu vähäpäästöisenä ja siten se omalta osaltaan edesauttaa lasten terveellistä elämää. Sarah Rehm Sarah Rehm, pedagogi

11 RWE Kindertagesstätte Lumiland, Essen, Saksa Terveys ja ympäristö 11

12 12 nora systems West Hill Primary School Wandsworth, Englanti

13 Design ja mukavuus 13 Oppimisympäristö on oppimisen perusta Oppimisen menestys riippuu ratkaisevasti oppimisympäristöstä. Siksi kaikkien osapuolten tulisi tiedostaa henkilökohtainen vastuunsa oppilaitosten sisustuksessa ja edistää jo suunnitteluvaiheessa myönteistä ja kannustavaa oppimisilmapiiriä. Kyse on siitä, että luodaan oppimismaailmoja, joissa oppilaat ja opettajat voivat hyvin, työskentelevät mielellään ja pysyvät terveinä. Koko tilan ilmapiirin on kutsuttava oppimiseen väreillä, muodoilla, toiminnoilla ja materiaaleilla. Sillä mitä paremmin käyttäjät voivat, sitä paremmin he myös oppivat.

14 14 nora systems Universität Innsbruck Chemie und Pharmazie Medizin Innsbruck, Österreich

15 Design ja mukavuus 15 Väri- ja tilakonseptit Lattiapäällysteisiin voidaan tarpeen mukaan upottaa ultraäänileikkaustekniikalla kuvia, kuvioita, logoja, pelikenttiä tai opasteita täysin saumattomasti ja tarkasti sovitettuina intarsioina. nora systems puhuu myös väriviestinnän kansainvälistä NCS-kieltä. Tämä on erittäin käyttäjäystävällistä, koska värit kuvataan niin kuin ihminen ne näkee. Näin arkkitehtien ja muotoilijoiden on helppo sovittaa lattiapäällysteet väri- ja tilakonsepteihin ja yhdistää niitä muihin sisustuselementteihin. nora on elävää muotoilua. Päiväkotiin, kouluun, yliopistoon nora -lattiapäällysteiden vakiovalikoimassa on yli 300 väri-, malli- ja pintavaihtoehtoa ja siten laajat mahdollisuudet sisustaa tiloja vaikuttavasti, mielikuvituksekkaasti ja yksilöllisesti. Erilaiset värit, pinnat ja rakenteet antavat tilaa luovuudelle ja mahdollisuuden kehittää todellista hyvinvoinnin ja oppimisinnon ilmapiiriä. Lisäksi yksilölliset erityismallit täyttävät lähes kaikki suunnittelijoiden ja käyttäjien toiveet. Lattiapäällysteeseen voidaan upottaa intarsioina täysin saumattomasti kaikenlaisia malleja ja kuvia, esimerkiksi leikin ilmapiiriin kuuluvia tai yrityksen imagoa korostavia design-komponentteja, kuten logoja, värejä tai opasteita. Siten jokainen kohde saa oman erityisen ja ainutlaatuisen luonteensa. Vaihtelua tilansuunnitteluun tuovat myös nora -kumilattiapäällysteiden erilaiset pintakuviot. Klassisen yksivärisen kolikkoprofiilin lisäksi voi valita esimerkiksi vasaranisku-, kohokuvio- tai carving-pinnan. Lattiapäällysteisiin sopiva tarvikeohjelma huolehtii yhtenäisestä ulkoasusta yksityiskohtia myöten.

16 16 nora systems Mukavuus nora -kumilattiapäällysteet ovat mukavin vaihtoehto niin päiväkoteihin, kouluihin kuin yliopistoihinkin. Aitoa mukavuutta ei näe. Sen tuntee. Pysyvän elastisuuden ansiosta nora -lattiapäällysteistä syntyy hyvin vähän ääntä. Tämä luo tilaan rauhallisen, miellyttävän ilmapiirin, joka helpottaa oppimista. Esimerkiksi tuoleja siirrettäessä, kynien pudotessa lattialle tai lasten telmiessä syntyy paljon vähemmän melua kuin kovilla lattiamateriaaleilla. Lisäksi loistava askeläänen vaimennus huolehtii rauhan säilymisestä kerrosta alempana. Melun välittyminen vähenee. noraplan acoustic -päällysteet tarjoavat vielä enemmän kävelymukavuutta erityisen hyvän askeläänen vaimennuksen ja elastisen laadun ansiosta. Se sopii tiloihin, joissa voimistellaan ja leikitään. Opettajille lattiapäällysteiden elastisuus on ergonomisesti erityisen tärkeää, koska se helpottaa kehon kuormitusta, kun seistään pitkään ja kävellään paljon. Elastisuuden ansiosta ihminen ei väsy niin nopeasti ja säilyttää suorituskykynsä pitempään. nora -lattiapäällysteet tarjoavat parhaan mahdollisen mukavuuden niin päiväkoteihin, kouluihin kuin yliopistoihinkin. Ne ovat lämpimiä jalan alla, mikä on tärkeää etenkin pienille paljain jaloin liikkuville, ja suojaavat liukastumiselta. Näin syntyy oppimismaailmoja ja mukavuusvyöhykkeitä, joilla ihmiset liikkuvat turvallisesti, viihtyvät hyvin ja oppivat innokkaasti.

17 Ladybird Early Learning Centre, Dubai, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat Design ja mukavuus 17

18 18 nora systems The City of Westminster College London, Englanti

19 Taloudellisuus 19 Aika sen näyttää: nora -lattiapäällysteet ovat taloudellisin ratkaisu nora -kumilattiapäällysteet tarjoavat parhaan mahdollisen turvallisuuden rakennuksen koko elinkaaren ajan. Ylläpidon ja hoidon osalta ne ovat ylivertaisen taloudellisia. Ne ovat kokonaan kumia, erittäin laadukasta raaka-ainetta, jonka edut pääsevät täysiin oikeuksiinsa tuotteen koko elinkaarta tarkasteltaessa. nora -lattiapäällysteet eivät vaadi vahausta, joten myöskään kallis uudelleenvahaus ei ole tarpeen. Niiden tiivis, suljettu kumipinta on äärimmäisen kestävä, vastustuskykyinen ja erityisen helppo puhdistaa. nora -lattiapäällysteiden ulkoasu pysyy laadukkaana koko elinkaaren ajan, mikä on jopa 40 vuotta.

20 20 nora systems College HQE Biscarrosse, Ranska

21 Taloudellisuus 21 LCC-vertailu Oletettu puhdistustilanne 1000 m 2 pinnalle ja 15 vuoden ajalle. LCC-vertailu: noraplan LCC-vertailu: norament noraplan -päällysteen norament -päällysteen taloudellinen etu noraplan Lino PU Lino Acrylat ja PVC PU Lino vahaamaton Lino Acrylat/PU Lino 0 norament Lino PU Lino Acrylat ja. PVC PU Lino vahaamaton Lino Acrylat/PU Lino Investointi Käyttö- ja ylläpitokustannuk set Pinnan saneerauskustan nukset noraplan : tyypillinen käyttöympäristö, jossa on keskitasoinen kuormitus, esimerkiksi päiväkodissa. norament : tyypillinen käyttöympäristö, jossa sisään kulkeutuu paljon likaa ja jossa on suuri mekaaninen kuormitus, esimerkiksi koulun aulassa. Yksityiskohtaiset tiedot ja lähde: nora systems GmbH Laatu kannattaa. nora -lattiapäällysteet tarjoavat elinkaarensa kuluessa merkittävän edun: ne eivät vaadi vahausta eivät aluksi eivätkä missään muussakaan käyttöikänsä vaiheessa. Tämä merkitsee valtavaa säästöä ylläpitokustannuksissa, koska ei tarvita myöskään kallista uudelleenvahausta, jota muut elastiset lattiapäällysteet yleensä vaativat säännöllisesti. Tiiviin, suljetun pintansa ansiosta nora -kumilattiapäällysteet ovat erityisen vastustuskykyisiä ja kestäviä. Erityiset kestävyysominaisuudet tulevat esiin varsinkin oppilaitoksissa. Monet tuolit, huonekalut ja jalat kuormittavat lattiapäällystettä päivästä päivään. Erityisesti vasaraniskupintaiset päällysteet kestävät tällaista kuormitusta ongelmitta. nora -lattiapäällysteet säilyttävät laadukkaan ulkonäkönsä koko käyttöikänsä ajan ja ovat pitkällä aikavälillä edullisia ylläpitokustannuksiltaan. Sen mukaisesti myös niiden LCC-analyysi on muihin elastisiin päällysteisiin verrattuna edullinen. Analyysissä lasketaan yhteen kaikki kustannukset tuotteen elinkaaren ajalta nora -lattiapäällysteillä saadaan tulokseksi pienin summa. Kaukonäköisellä suunnittelulla voidaan säästää paljon rahaa erityisesti oppilaitosten ylläpidossa. Vain prosenttia rakennuksen elinkaarikustannuksista syntyy rakennusvaiheessa, loput prosenttia kertyvät ylläpidosta. Myös lattiapäällysteiden puhdistus puhtaalla vedellä ja nora -laikalla merkitsee suurta etua. Kemiallisia puhdistusaineita ei yleensä tarvita.

22 22 nora systems Biologicum Frankfurt, Saksa

23 Taloudellisuus 23 Design syntyy yksityiskohtien summasta Kattavat järjestelmäratkaisut täydentävät nora -valikoiman. Erityispäällysteet, joissa on toiminnallisia lisäominaisuuksia, täyttävät erilaisten käyttöalueiden erityisvaatimukset. Lattiapäällysteisiin sovitetussa tarvikeohjelmassa on väreiltään sopivia jalkalistoja ja kulmia, profiileja sekä hitsauslankoja ja saumausmassoja. Yhdessä nora -porraselementtien kanssa niistä saa yksityiskohtia myöten harmonisen kokonaisuuden. Puhdistus nora -laikoilla ja puhtaalla vedellä takaa kestävän hygienian ja jatkuvasti laadukkaan ulkonäön.

24 24 nora systems Biologicum Frankfurt, Saksa Turvallisesti nora -erityispäällysteillä. Oppilaitosten tilojen yksilölliset vaatimukset ovat yhtä moninaisia kuin oppiaineiden sisällötkin. nora -erityispäällysteet on sovitettu täydellisesti näiden vaatimusten mukaan, ja ne tarjoavat parhaan mahdollisen suojan ihmisille ja laitteille. Tietokoneluokissa ja luonnontieteiden luokissa sekä laboratoriotiloissa tarvitaan erityislaatuja, esimerkiksi sähköä johtavia tai sähkövarausta purkavia lattiapäällysteitä. Varauloskäytävien ja portaikkojen on täytettävä erityiset palosuojavaatimukset. nora -tuotevalikoimaan kuuluu luonnollisesti myös hyvin öljyä, rasvaa ja kemikaaleja kestäviä, uudelleen käytettäviä päällysteitä sekä akustiikkapäällysteitä, jotka vaimentavat askelääntä jopa 20 desibelillä.

25 Järjestelmäratkaisut 25 Kindergarten Fürth, Saksa Turvallisuutta kaikille, jotka tekevät niin kuin pitää. Tai sitten eivät. Pienten ja isojen käyttäjien turvallisuus on tärkein tavoite ja ehdoton painopiste päiväkodeissa ja oppilaitoksissa. Lattiapäällysteen täytyy olla luistamatonta ja sille on oltava turvallista astua esimerkiksi leikkitiloissa, opetuskeittiöissä ja pukuhuoneissa, joissa liikutaan paljain jaloin. Myös paloturvallisuus on äärimmäisen tärkeää. nora -lattiapäällysteet ovat vaikeasti syttyviä. Ja pahimman sattuessa niistä kehittyy erittäin vähän savua. Palotilanteessa nämä ominaisuudet vähentävät savukaasumyrkytysten vaaraa ja parantavat pakomahdollisuuksia.

26 26 nora systems Jokainen yksityiskohta on tärkeä. Myös tarvikkeissa. Tilan miellyttävä ilmapiiri syntyy yksityiskohtien summasta. Siksi tarvikkeita on kehitetty osana järjestelmää, jonka elementit on sovitettu täysin toisiinsa. Näin saadaan aikaan mahdollisimman toimiva ja harmoninen sisustus. Sopivat jalkalistat antavat lattiapäällysteelle kauniin reunan. Kulman pyöristyslistoilla saadaan optimaalinen lattiapäällysteen ja seinän rajakohta erityisesti hygienian ja paremman puhdistuksen kannalta. Saatavana on väriltään sopivia hitsauslankoja ja saumausmassoja, jos tilan erityisvaatimukset edellyttävät saumausta. Portaikkoihin on saatavana räätälöityjä ratkaisuja: esivalmistettuja elementtejä, joissa askelman kulma, astinpinta ja askelman rinta on valmistettu yhdestä kappaleesta. Näin portaat voidaan liittää harmonisesti osaksi arkkitehtuuria.

27 Järjestelmäratkaisut 27 Kestävän kauneuden salaisuus: vesi ja nora -laikat. nora -lattiapäällysteille on kehitetty niihin sopiva puhdistusjärjestelmä, joka mahdollistaa hellävaraisen puhdistuksen myös ilman puhdistusaineita. Tavanomaisiin puhdistusautomaatteihin yhdistetyillä nora -laikoilla lattiapäällyste saadaan kiiltävän puhtaaksi ja hygieeniseksi pelkällä vedellä. Järjestelmän ytimen muodostavat kolme erilaista laikkaa. Laikkaa 1 käytetään ensi- ja ylläpitopuhdistukseen, laikkaa 2 rakennustyömaan loppusiivoukseen ja tehopuhdistukseen, ja laikalla 3 saadaan pois pinttyneinkin lika ja naarmut. Tavallisesti puhdistus pelkällä vedellä riittää mainiosti, puhdistusaineita tarvitaan vain erityistapauksissa. Siten nora -lattiapäällysteiden upea ulkonäkö voidaan säilyttää pysyvästi vähällä vaivalla, ympäristöystävällisesti ja ilahduttavan pienin kustannuksin.

28 28 nora systems Vastuun kantajana markkinajohtajuuteen: nora systems GmbH Olemme markkinajohtaja kumilattiapäällysteiden ja lattiapäällystejärjestelmien alalla. Arkkitehdit, rakennuttajat, materiaalien käsittelijät ja käyttäjät ympäri maailman luottavat meihin, kun on kyse kauniiden, laadukkaiden ja asumisen kannalta terveellisten sisätilojen suunnittelusta. Kaikki nora -lattiapäällysteet valmistetaan yrityksen kotipaikassa Weinheimissa, ja ne tarjoavat ylivoimaista laatua Made in Germany. Maailmanlaajuinen myynti tapahtuu 16 oman organisaation kautta yli 80 maassa. Noudatamme tinkimättä visiotamme: luomme asiakkaillemme tuotteita, joista on heille ainutlaatuista ja kestävää hyötyä. Siksi sijoitamme tuotekehitykseen kaiken innovaatiovoimamme. Lisäksi toimimme yhdessä asiakkaidemme kanssa suunnittelu- ja toteutusprosessissa ja autamme säilyttämään lattiapäällysteen arvon pitkäaikaisesti. Innovaatio merkitsee meille myös jatkuvaa oppimista asiakkaistamme, markkinoista ja ekologisesta kehityksestä. Kannamme vastuumme kokonaisvaltaisesta ja tulevaisuuteen suuntautuvasta ajattelusta ja toiminnasta. Ehkä siksi olemme saaneet nauttia asiakkaidemme luottamusta jo 70 vuoden ajan.

29 Yritys 29

30 30 nora systems Ratkaisut syntyvät vuoropuhelussa. Käänny puoleemme. Yhteyshenkilösi nora systemsissä. Oppilaitosten vaatimukset ovat moninaisia ja riippuvat rakennusten käyttötarkoituksesta. Olipa kyse päiväkodista, koulusta, yliopistosta tai muusta oppilaitoksesta nora systems tarjoaa kullekin käyttöalueelle sopivan lattiapäällysteen. Tilaa yksityiskohtaiset tuotetiedot, tuotenäytteitä tai valikoimaesitteitä tai ota yhteyttä suoraan henkilökohtaiseen myynnin yhteyshenkilöösi. Tavoitat heidät kätevästi keskusnumerostamme. Tai lähetä meille viesti yhteydenottolomakkeella, jonka löydät verkkosivuiltamme kohdasta yhteys. Myynnin yhteystiedot Suomessa Puh.: (03) Faksi: (03)

31 Yhteystiedot 31 Interaktiivista sisustussuunnittelua: nora -tilasuunnitteluohjelma Testaa kätevästi verkossa lattiapäällysteesi vaikutus tilakokonaisuuteen. Muutamalla klikkauksella voit valita kohteeseesi värin, tuotantolinjan sekä peruspinnan ja suorittaa helposti virtuaalisen asennuksen. Uudet kohdenäkymät ja mahdollisuus zoomata kaikkia kuvia antavat lisää yksilöllisiä sisustusmahdollisuuksia. CAD-verkkopalvelu tekee nora -tilasuunnitteluohjelmasta vielä kätevämmän: Valitut lattiapäällysteet voidaan siirtää suoraan CAD-sovellukseesi tai 3D-mallinnusohjelmaan. Tutustu tilasuunnitteluohjelmaan osoitteessa Mukana kulkeva tieto: nora App Annamme käyttöösi maksuttoman nora App -sovelluksen, joka täydentää ihanteellisesti esitteitä ja mallikortteja. Se on täydellinen työkalu luovaan tilasuunnitteluun. iphonessa ja ipadissa toimiva sovellus on erittäin helppokäyttöinen. Sen avulla saat käyttöösi koska ja missä tahansa laajat tuotetiedot ja referenssit, jotka on jaoteltu selkeästi käyttöalueiden, värien, markkinasegmenttien ja tuotteiden mukaan. Lisäksi voit hakea kohdistetusti nora -kumilattiapäällysteiden erityisominaisuuksien mukaan. Näin löydät esimerkiksi staattista sähköä poistavat ja luistamattomat päällysteet. Testaa monipuoliset mahdollisuudet. nora App on ladattavissa maksutta sovelluskaupasta yhdellätoista kielellä. nora App Testaa monipuoliset käyttömahdollisuudet. nora App on ladattavissa maksutta sovelluskaupasta.

32 nora flooring systems Oy Yrittäjänkatu 24 B Tampere Tel.: (+358) Fax: (+358) info-fi@nora.com Internet: nora systems GmbH Höhnerweg Weinheim, Saksa Tel.: +49 (0) info@nora.com /2017

Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita. Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin

Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita. Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin 2 nora systems Oppilaitokset ja päiväkodit 3 Tilojen suunnittelu alkaa lattiapäällysteistä Koulutus

Lisätiedot

nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM.

nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM. nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM. Puhdistusjärjestelmä nora kumilattiapäällysteiden taloudellisen ja ekologisen arvon säilyttämiseen nora padit ovat lattianpuhdistuslaikkoja,

Lisätiedot

nora pads NELJÄ PUHDISTUSLAIKKAA. HIUKAN VETTÄ. TÄMÄ ON NORA-JÄRJESTELMÄ.

nora pads NELJÄ PUHDISTUSLAIKKAA. HIUKAN VETTÄ. TÄMÄ ON NORA-JÄRJESTELMÄ. nora pads NELJÄ PUHDISTUSLAIKKAA. HIUKAN VETTÄ. TÄMÄ ON NORA-JÄRJESTELMÄ. Taloudellinen ja ekologinen puhdistusjärjestelmä, joka säilyttää nora kumilattiapäällysteiden arvon. nora laikat on kyllästetty

Lisätiedot

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE Kuvittele lattia, joka tuo luonnon kauneuden ja alkuperäisyyden tiloihisi. Lattia, joka säteilee lämpöä, valoa ja rauhaa. Ajattele täydellistä

Lisätiedot

Korosta tilasi viihtyisyyttä nora -kumilattiapäällysteellä

Korosta tilasi viihtyisyyttä nora -kumilattiapäällysteellä Korosta tilasi viihtyisyyttä nora -kumilattiapäällysteellä Frankfurtin lentokentän rakentaminen (1969-1972) oli kohokuvioidun nora -kumilattian läpimurto. Syntyi klassikko: kohokuviosta tuli tunnettu

Lisätiedot

nora ntx nora systems 1 nora ntx VALLANKUMOUKSELLINEN PIKA-ASENNUSJÄRJESTELMÄ Vieraile osoitteessa

nora ntx nora systems 1 nora ntx VALLANKUMOUKSELLINEN PIKA-ASENNUSJÄRJESTELMÄ Vieraile osoitteessa nora ntx nora systems 1 nora ntx VALLANKUMOUKSELLINEN PIKA-ASENNUSJÄRJESTELMÄ Vieraile osoitteessa www.ntx.nora.com nora ntx nora systems 3 nora ntx Edut lyhyesti Tätä nora ntx tarjoaa minulle: Nopea

Lisätiedot

norament porraspäällysteet

norament porraspäällysteet norament porraspäällysteet 2 nora systems norament porraspäällysteet Yksi elementti kolme osaa Yksiosainen norament porraspäällyste on siisti ja kestävä vaihtoehto portaillesi. norament porraspäällyste

Lisätiedot

Kodikkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kellon ympäri. nora -kautsupäällysteet vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin

Kodikkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kellon ympäri. nora -kautsupäällysteet vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin Kodikkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kellon ympäri nora -kautsupäällysteet vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin Nämä kaksi tulevat hyvin toimeen keskenään: nora systems ja luonto 2 Kokonaisvaltaiset

Lisätiedot

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu ainutlaatuinen ulkonäkö... Luonnon tavoin jokainen Forbo Marmoleumin neliösenttimetri on oman näköisensä. Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö on saanut inspiraationsa

Lisätiedot

Suorakulmaisten askelmien seinän ja kaiteen puoleisiin reunoihin tarjoamme kulmakappaleita reunalistoiksi.

Suorakulmaisten askelmien seinän ja kaiteen puoleisiin reunoihin tarjoamme kulmakappaleita reunalistoiksi. Asennussuositukset nora -porrasratkaisut Sopivia alustoja ovat puu-, kivi-, tasoite- ja metallipintaiset portaat sekä muut kovat ja kiinteät alustat. Alustan on täytettävä asennusvalmiuden maakohtaiset

Lisätiedot

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES.

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES. SURF IDEA BOOK 2013 Arkkitehti: Ota yhteyttä saat 15 itunes App Store -lahjakortin käytettäväksi iphone ja ipad -applikaatioihin! Linkki sisällä 1 2 Vapaus keskittyä arkkitehtuurin suunnitteluun Puucomp

Lisätiedot

ZERO PVC -VAPAA ENOMER -MATTO

ZERO PVC -VAPAA ENOMER -MATTO ZERO PVC -VAPAA ENOMER -MATTO UPOFLOOR ZERO PVC-VAPAA ENOMER -MATTO PVC- ja pehmitinvapaa Ei sisällä ftalaatteja, klooria, halogeeneja tai raskasmetalleja Homogeeninen rakenne Erinomainen kestävyys Helppo

Lisätiedot

KUMILATTIAPÄÄLLYSTEET URHEILUN MAAILMAAN

KUMILATTIAPÄÄLLYSTEET URHEILUN MAAILMAAN KUMILATTIAPÄÄLLYSTEET URHEILUN MAAILMAAN 2 nora systems Ratkaisut urheilutiloihin Monipuolinen kuin 10-ottelija ja kestävä kuin maratoonari Hyödynnä kaikki kumin edut urheilu- ja monitoimihalleissa Ratkaisut

Lisätiedot

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin 2 Modulaarinen kattokaiutin Suunniteltu helppoon asennukseen Sopii melkein kaikkiin kattotyyppeihin Innovatiivinen modulaarirakenne Helppo

Lisätiedot

XPRESSION PVC-VAPAA LATTIANPÄÄLLYSTE

XPRESSION PVC-VAPAA LATTIANPÄÄLLYSTE XPRESSION PVC-VAPAA LATTIANPÄÄLLYSTE UPOFLOOR XPRESSION YLIVOIMAISTA LAATUA Ei sisällä PVC:tä, klooria eikä pehmittimiä. Ei sisällä ftalaatteja, halogeeneja tai raskasmetalleja. Erinomainen kemikaalien

Lisätiedot

Hyvinvointi ja liikkuminen

Hyvinvointi ja liikkuminen Hyvinvointi ja liikkuminen varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa Varhaiskasvatuslaissa määritellyt tavoitteet 1) edistää jokaisen lapsen iän ja kehityksen mukaista kokonaisvaltaista kasvua, terveyttä

Lisätiedot

Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut. Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja

Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut. Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja Gyptone BIG Sixto -tuotevalikoima UUTTA Gyptone BIG Sixto 63

Lisätiedot

Teolliset alat. Kokonaisuus ratkaisee

Teolliset alat. Kokonaisuus ratkaisee Teolliset alat Kokonaisuus ratkaisee Kattava ja luotettava kokonaispalvelu teollisuudelle Tekstiilipalveluyritys Lindström tarjoaa ratkaisuja tilojen sisustamiseen sekä työpukeutumiseen ja suojautumiseen

Lisätiedot

Debolon Projekt. P projekti P kumppanuus P filosofia

Debolon Projekt. P projekti P kumppanuus P filosofia Debolon Projekt P projekti P kumppanuus P filosofia Kaikki lähtee sinun ideastasi. 02 11 syytä valita Debolonin vinyylilattia Oikea rakenne Oikea ilme Tarkka värisävy Täydellinen pinta Referenssiprojektit

Lisätiedot

BLANCOSELECT. Uuden sukupolven ratkaisu jätteiden lajitteluun. Lisää keittiötuotteita

BLANCOSELECT. Uuden sukupolven ratkaisu jätteiden lajitteluun. Lisää keittiötuotteita BLANCOSELECT. Uuden sukupolven ratkaisu jätteiden lajitteluun. Lisää keittiötuotteita www.lapetek.com Toiminnallinen muotoilu, optimaalinen tilankäyttö, helppo puhdistaa. Uusi BLANCOSELECT. Täydellinen

Lisätiedot

FLEXOTOP. Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM

FLEXOTOP. Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM FLEXOTOP Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM Kansainvälinen markkinajohtaja KOMPAN on markkinajohtaja kaikenikäisten lasten leikkikenttäratkaisuissa. Meillä on yli 40 vuoden kokemus leikkipuistokokonaisuuksista,

Lisätiedot

Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava

Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava Kun helppous ja nopeus ratkaisevat Terveellistä asumista www.maico-ventilatoren.com Hiukkaset, pöly, melu: Nämä kuuluvat menneisyyteen! Aina puhdasta

Lisätiedot

Asennussuositus nora -lattiapäällysteiden saumaus

Asennussuositus nora -lattiapäällysteiden saumaus Asennussuositus nora -lattiapäällysteiden saumaus nora -lattiapäällysteitä ei lähtökohtaisesti saumata. Saumausta kuitenkin suositellaan kosteudelle herkillä alustoilla ja tiloissa, joita pestään usein

Lisätiedot

nora priimus luokallaan

nora priimus luokallaan nora kautsu päällyste markkinajohtaja nora priimus luokallaan PVC-vapaa 2 nora kautsulattiapäällysteet turvallisuutta ja toimivuutta oppilaitoksissa Nuorten ihmisten oleskelutiloissa on erityisesti huomioitava

Lisätiedot

Cover lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille Cover-lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille - laajentaa parvekkeesi ja terassisi käyttömahdollisuuksia säästä riippumatta - suojaa melulta,

Lisätiedot

Kaso Ovi. Kaso Oven takana asuu mielenrauha.

Kaso Ovi. Kaso Oven takana asuu mielenrauha. Kaso Ovi Kaso Oven takana asuu mielenrauha. design design Kaso Ovi Kun kaipaat asumiseen turvaa, mukavuutta ja mielenrauhaa design Huolettoman ja yksilöllisen asumisen uusi taso Kason turvaovimallistosta

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Volkswagen Caddy Transporter Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

KUMILATTIAPÄÄLLYSTEET URHEILUN MAAILMAAN

KUMILATTIAPÄÄLLYSTEET URHEILUN MAAILMAAN KUMILATTIAPÄÄLLYSTEET URHEILUN MAAILMAAN 2 nora systems Ratkaisut urheilutiloihin Monipuolinen kuin 10-ottelija ja kestävä kuin maratoonari Urheilun maailmassa on monia ulottuvuuksia, se on monimuotoinen

Lisätiedot

FLOORING Sika ComfortFloor Marble FX SAUMATON KUVIOLLINEN POLYURETAANIPINNOITE: MUKAVUUTTA JA RAJATONTA LUOVUUTTA

FLOORING Sika ComfortFloor Marble FX SAUMATON KUVIOLLINEN POLYURETAANIPINNOITE: MUKAVUUTTA JA RAJATONTA LUOVUUTTA Sika ComfortFloor Marble FX SAUMATON KUVIOLLINEN POLYURETAANIPINNOITE: MUKAVUUTTA JA RAJATONTA LUOVUUTTA Sika ComfortFloor Marble FX Ratkaisu kohteisiin, missä design ratkaisee LAAJENNA LUOVUUTTASI lattioille

Lisätiedot

Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin.

Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin. Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin. Tasalattiasuihkujen suosio kasvaa. Yhä enemmän ja enemmän ihmiset haluavat saada avointa tilaa kylpyhuoneeseensa. Vähemmän esteitä - enemmän hyötyjä Tasalattiaiset

Lisätiedot

Kaso Ovi. Kaso Oven takana asuu mielenrauha.

Kaso Ovi. Kaso Oven takana asuu mielenrauha. Kaso Ovi Kaso Oven takana asuu mielenrauha. design design Kaso Ovi Kun kaipaat asumiseen turvaa, mukavuutta ja mielenrauhaa design design Huolettoman ja yksilöllisen asumisen uusi taso Kason turvaovimallistosta

Lisätiedot

Ohjattua suorituskykyä.

Ohjattua suorituskykyä. Ohjattua suorituskykyä. Yhdyskuntatekniset ajoneuvot Toimiala Rakennuskoneet Maa- ja metsätalouskoneet Kuljetus ja logistiikka Suorituskykyä. Kaikkien komponentien täydellisen integroinnin ansiosta saavutetaan

Lisätiedot

OIKEA LÄMPÖ OIKEAAN PAIKKAAN

OIKEA LÄMPÖ OIKEAAN PAIKKAAN PURMO Rettig Lämpö Oy PL 16, Tupakankatu 68601 Pietarsaari, Suomi info@purmo.fi, www.purmo.fi Asiakirja on laadittu mahdollisimman huolellisesti. Sitä ei saa toisintaa edes osittain ilman Rettig ICC:n

Lisätiedot

MUUNNELTAVA ILME» MODERNIT, YKSILÖLLISET TULO- JA POISTOILMAVENTTIILIT

MUUNNELTAVA ILME» MODERNIT, YKSILÖLLISET TULO- JA POISTOILMAVENTTIILIT ILMAN HALLINTA JA HUONELAITTEET DESIGN-VENTTIILIT LUMI JA LUMO MUUNNELTAVA ILME» MODERNIT, YKSILÖLLISET TULO- JA POISTOILMAVENTTIILIT NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ TOIMII HYVIN Uudet ilmanvaihtoventtiilit LUMI ja LUMO

Lisätiedot

KIINTEISTÖSUOJAUS SISÄILMA. NÄYTTELIJÄNTIE HELSINKI

KIINTEISTÖSUOJAUS SISÄILMA. NÄYTTELIJÄNTIE HELSINKI SISÄILMA SAFETYCORE OY YRITYKSENÄ Safetycore Oy:n visio on tuottaa kumppaneilleen kustannustehokkain ja laadukkain kiinteistösuojausratkaisu sekä turvatekniikan että sisäilman osalta. Turvatekniikan osalta

Lisätiedot

INTEGROITU ULKOLÄMMITYS ALUSTA ALKAEN

INTEGROITU ULKOLÄMMITYS ALUSTA ALKAEN KUU TA KUU TA UO 5 V DEN O 5 VU DEN INTEGROITU ULKOLÄMMITYS ALUSTA ALKAEN PARANNETTU VIIHTYVYYS SISÄÄNRAKENNETTU NEROKKUUS Perfecting your valued outdoor leisure time SOLAMAGIC DEN TAK UO 5V UU UU DEN

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

SANCO Eurooppalainen kupariputki Nro 1

SANCO Eurooppalainen kupariputki Nro 1 SANCO Eurooppalainen kupariputki Nro 1 Selvän tuotekonseptin ja luotettavien ratkaisujen ansiosta SANCO -kupariputket ovat hyvä valinta kaikkiin asuntojen putkijärjestelmiin. Puhdas kupariputki juomavesijärjestelmään,

Lisätiedot

IBC-PAKKAUKSIEN MAAILMANLAAJUINEN NOUTO JA KUNNOSTUS

IBC-PAKKAUKSIEN MAAILMANLAAJUINEN NOUTO JA KUNNOSTUS IBC-PAKKAUKSIEN MAAILMANLAAJUINEN NOUTO JA KUNNOSTUS Kestävä ratkaisu tyhjille pakkauksille: SCHÜTZ TICKET SERVICE. Ympäristön suojeleminen ja luonnonvarojen kestävä käyttö kuuluvat tämän päivän teollisuusyritysten

Lisätiedot

3. Lattioiden puhdistus

3. Lattioiden puhdistus 3. Lattioiden puhdistus Viimeisenä vaan ei todellakaan vähäisimpänä: lattia. Vileda Professionalin lattianpuhdistusratkaisut perustuvat sekä kokemukseen että uuteen ajattelutapaan. Ergonomia, tehokkuus

Lisätiedot

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset Spandeck telinejärjestelmä Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset UpRight INSTANT Zip-Up SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä,

Lisätiedot

e xt treemisti parempi!

e xt treemisti parempi! e xt treemisti parempi! Uusi Truma Mover XT Truma Mover -vaununsiirtojärjestelmät Truma on huipputason tuote Karavaanarit ovat jo yli 15 vuoden ajan käyttäneet matkailuvaunuissaan luotettavia Mover -vaununsiirtojärjestelmiä.

Lisätiedot

Cembrit Module. Julkisivulevy, jossa vain luovuus on rajana

Cembrit Module. Julkisivulevy, jossa vain luovuus on rajana Cembrit Module Julkisivulevy, jossa vain luovuus on rajana Cembrit Module Cembritin kuitusementtiset julkisivulevyt ovat erinomainen ratkaisu tuulettuviin ja kevytrakenteisiin julkisivuihin, sillä ne mahdollistavat

Lisätiedot

Simppulankartanon Avoimen päiväkodin toimintasuunnitelma

Simppulankartanon Avoimen päiväkodin toimintasuunnitelma Simppulankartanon Avoimen päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-2018 Toimintakulttuuri Toimintakulttuurimme perustuu hyvään vuorovaikutus- ja luottamussuhteen luomiselle lapsen ja aikuisen välille. Aikuisina

Lisätiedot

Merkinnät hankinnan apuna. Lilli Puntti Tuotekehitystuen päällikkö o.t.o. työsuojelupäällikkö

Merkinnät hankinnan apuna. Lilli Puntti Tuotekehitystuen päällikkö o.t.o. työsuojelupäällikkö Merkinnät hankinnan apuna Lilli Puntti Tuotekehitystuen päällikkö o.t.o. työsuojelupäällikkö Kiilto Family -konserni Suomalainen perheyritys, perustettu 1919 Tampereella Henkilöstöä Suomessa ja ulkomailla

Lisätiedot

Stora Enso Effex an Eye for Wood

Stora Enso Effex an Eye for Wood EnsoEffex Stora g tu p l Stora Enso Effex an Eye for Wood Stora Enso Effex an Eye for Wood Lähtökohtana luonnonmukaisuus Effex toistaa luonnon muotokieltä. Effex on: Aitoa puuta Luonnon inspiroima Luonnollinen

Lisätiedot

syytä Twinson valita Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia Terassielämää

syytä Twinson valita Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia  Terassielämää 5 valita syytä Twinson Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia http://www.twinson.fi Terassielämää Tietoa terassin, parvekelattian ja laiturin rakentajalle Nykyaikainen ulko-oleskelutila rakennetaan

Lisätiedot

Restoratiivisen ympäristön suunnittelu

Restoratiivisen ympäristön suunnittelu Restoratiivisen ympäristön suunnittelu Marjut Nousiainen Sisustusarkkitehti SIO ja Kalustemuotoilija Design Studio Marjut Nousiainen Meritullinkatu 7, 00170 Helsinki www.marjutnousiainen.com 1 http://issuu.com/restorativeenvironment/docs/

Lisätiedot

HUBER-osaamista ruostumattomasta

HUBER-osaamista ruostumattomasta WASTE WATER Solutions HUBER-osaamista ruostumattomasta teräksestä Kaikki miesluukun ympärillä Varmasti oikea valinta! HUBER-miesluukut ruostumattomasta teräksestä. Paras ratkaisu kaikkiin sovelluksiin.

Lisätiedot

KASVUA JA OPPIMISTA TUKEVA TOIMINTAKULTTUURI

KASVUA JA OPPIMISTA TUKEVA TOIMINTAKULTTUURI KASVUA JA OPPIMISTA TUKEVA TOIMINTAKULTTUURI L U O N N O S P E R U S O P E T U K S E N O P E T U S S U U N N I T E L M A N P E R U S T E I K S I 2 0 1 4 ( 1 4. 1 1. 2 0 1 2 ) KOULUN TOIMINTAKULTTUURI Historiallisesti

Lisätiedot

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä TYÖVAATE- PALVELUMME pitää huolta Ihmisistä Turvallisuus on taitolaji. Työstä Paras suoja työllesi. Tyylistä Tyylipuhtaasti töihin. 2 Monta hyvää

Lisätiedot

OPS Turvallisuus opetussuunnitelmauudistuksessa

OPS Turvallisuus opetussuunnitelmauudistuksessa OPS 2016 Turvallisuus opetussuunnitelmauudistuksessa Helsingin kaupungin peruskoulujen opetussuunnitelma LUKU 3 PERUSOPETUKSEN TEHTÄVÄT JA TAVOITTEET 3.1. Perusopetuksen tehtävä 3.2 Koulun kasvatus- ja

Lisätiedot

Metris. Kaiken kokoisiin tiloihin.

Metris. Kaiken kokoisiin tiloihin. Metris Kaiken kokoisiin tiloihin. Metris. Hansgrohe Kuinka korkea on tarpeeksi korkea sinulle Löydä uusi Metris-tuotevalikoima. ComfortZone l/min 5,0 Vesi on olennainen osa jokapäiväistä olemassaoloamme.

Lisätiedot

Asennussuosituksia nora -porrasratkaisut

Asennussuosituksia nora -porrasratkaisut Asennussuosituksia nora -porrasratkaisut Sopivia alustoja ovat puu-, kivi-, tasoite- (pohjustettu) ja metallipintaiset portaat sekä muut kovat, kiinteät pohjat. Alustan tulee olla tasainen, sileä ja puhdas.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Suomen kirjainpalikat art. 1105

KÄYTTÖOHJE. Suomen kirjainpalikat art. 1105 KÄYTTÖOHJE Suomen kirjainpalikat art. 1105 LAATU Käsityö Taitavat mestarit valmistavat tuotteemme käsityönä. Käytämme nykyaikaisia ja innovatiivisia työkaluja. Valitsemme materiaalit huolellisesti ja valvomme

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA

TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA WWW.GNB-NORDIC.COM TUNNET MEIDÄT NIMELLÄ EXIDE MUTTA NYT OSASTOMME NIMI ON GNB GNB ON MAAILMAN SUURIMPIA AKKUVALMISTAJIA... TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA ASIAKAS KErTOO: GNB:SSÄ

Lisätiedot

CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 CIBES PARALLEL Parallel-porrashissi on kehitetty erittäin huolellisesti ja kaikki yksityiskohdat huomioiden, mikä näkyy sen ulkonäössä, toiminnallisessa ergonomiassa

Lisätiedot

Katseet lattiaan! Lattia on tehty kestämään kovaa kulutusta, mutta sen ei tarvitse näyttää tylsältä. 2-3 johdanto ja sisällysluettelo

Katseet lattiaan! Lattia on tehty kestämään kovaa kulutusta, mutta sen ei tarvitse näyttää tylsältä. 2-3 johdanto ja sisällysluettelo Designlattiat Katseet lattiaan! 2-3 johdanto ja sisällysluettelo 4-5 Vapaa kuviointi Yksilöllinen designlattia on osa tilan identiteettiä. Värittäminen, kuviointi, personointi kaikki on mahdollista. Erikoisefektit

Lisätiedot

Tervetuloa WIŚNIOWSKI -ovimaailmaan

Tervetuloa WIŚNIOWSKI -ovimaailmaan Ovi WIŚNIOWSKI Tervetuloa WIŚNIOWSKI -ovimaailmaan Meidän takanamme on 25 vuoden tuotantohistoriaa. WIŚNIOWSKI -nimi on peräisin yrityksen perustajalta ja omistajalta Andrzej Wiśniowskilta. Hänen haaveensa

Lisätiedot

Filta Environmental Group

Filta Environmental Group Filta Environmental Group Filta Group Ltd Missio Filta Environmental Group on Iso-Britannian johtava franchisetoimija, jonka menestys perustuu yritysverkoston kautta tapahtuvaan rekrytointiin, koulutukseen

Lisätiedot

Suuria säästöjä elpo-elementeillä

Suuria säästöjä elpo-elementeillä Suuria säästöjä elpo-elementeillä Säästöä rakentamisajassa Säästöä asuinneliöissä Säästöä materiaalikuluissa Säästää myös ympäristöä Elpotek Oy talotekniikan innovaatioita Elpotek Oy on talotekniikkaelementtien

Lisätiedot

PITKÄN IÄN SALAISUUS. Suunnittele se itse

PITKÄN IÄN SALAISUUS. Suunnittele se itse PITKÄN IÄN SALAISUUS Suunnittele se itse MÜNCHEN, SAKSA Green Good Design -palkinnon myöntävät The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design ja The European Centre for Architecture Art Design

Lisätiedot

Crawford Smart 42. Hintatietoiset ratkaisut. Crawford Smart 42, malli Trend kuosi Brilliant, väri valkoinen (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Hintatietoiset ratkaisut. Crawford Smart 42, malli Trend kuosi Brilliant, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Smart 42 Hintatietoiset ratkaisut Crawford Smart 42, malli Trend kuosi Brilliant, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Smart 42 - hintatietoinen Sisältä ja ulkoa Crawford Smart 42 on autotallinovi,

Lisätiedot

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA Spandeckkävelysillat ja -työtasojärjestelmät LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä, kaikki samassa tuotteessa.

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter

Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter Autokalusteet ammattilaisille Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa.

Lisätiedot

Konsta Salminen, markkinointipäällikkö. Kaikille, jotka haluavat ylittää rajoja myös ammatissaan. ZARGES-laukku tyylikästä ja kestävää muotoilua

Konsta Salminen, markkinointipäällikkö. Kaikille, jotka haluavat ylittää rajoja myös ammatissaan. ZARGES-laukku tyylikästä ja kestävää muotoilua Konsta Salminen, markkinointipäällikkö Kaikille, jotka haluavat ylittää rajoja myös ammatissaan. ZARGES-laukku tyylikästä ja kestävää muotoilua Legendaarinen. Tyylikäs. Uusi ZARGES-laukku. Haluat tehdä

Lisätiedot

PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS. Yritysesittely 2015

PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS. Yritysesittely 2015 PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS Yritysesittely 2015 Saanko esitellä: Ovako Kehittää teknologisesti korkeatasoisia koneenrakennusteräksiä Asiakkaina maailmanlaajuisesti johtavia laakeri-, konepaja- ja

Lisätiedot

Hansgrohe TÜV-tarkastetut suihkut NEW. Unica Comfort lisää turvallisuutta ja mukavuutta kylpyhuoneeseen

Hansgrohe TÜV-tarkastetut suihkut NEW. Unica Comfort lisää turvallisuutta ja mukavuutta kylpyhuoneeseen Hansgrohe TÜV-tarkastetut suihkut NEW Unica Comfort lisää turvallisuutta ja mukavuutta kylpyhuoneeseen Unica Comfort -suihkusetit Raindance Select S 120 -käsisuihku ja Unica Comfort -suihkutanko 1,10 m,

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Oikea konsepti kaikkiin tarpeisiin. Lukitusjärjestelmät

Oikea konsepti kaikkiin tarpeisiin. Lukitusjärjestelmät Oikea konsepti kaikkiin tarpeisiin Lukitusjärjestelmät dormakaba Lukitusjärjestelmät Ensimmäinen askel kohti turvallisempaa ympäristöä dormakaban lukitusjärjestelmiä on saatavana eri konsepteina, jotka

Lisätiedot

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä yhdyskuntatekniikka uponor ultra RIB 2 Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimainen kestävyys Uponor Ultra Rib 2 on Ultra-tuoteperheen

Lisätiedot

lindab we simplify construction Akustiset ratkaisut Äänenvaimentimet

lindab we simplify construction Akustiset ratkaisut Äänenvaimentimet lindab we simplify construction Akustiset ratkaisut Äänenvaimentimet Akustiset ratkaisut Pitääkö hiljaisuuden olla ylellisyyttä? Nykyisessä ympäristössä on melua ja häiriötekijöitä enemmän kuin koskaan

Lisätiedot

Terveydenhuollon asiantuntijasi. Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut

Terveydenhuollon asiantuntijasi. Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut Terveydenhuollon asiantuntijasi Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut 2 nora systems Parempia terveydenhuoltoympäristöjä nora systems 3 Enemmän kuin koskaan aikaisemmin nora on sitoutunut

Lisätiedot

Kiilto Silk- Kestävä ratkaisu

Kiilto Silk- Kestävä ratkaisu Kiilto Silk- Kestävä ratkaisu www.kiiltoclean.fi KiiltoClean Oy- Johtava kotimainen KiiltoClean Oy on johtava suomalainen puhtaus- ja hygieniaratkaisujen toimittaja ja myös kansainvälisesti vahva toimija.

Lisätiedot

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita 10 HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS 1 1. TURVALLINEN 2. HUOLETON LVI lämmittimet ovat suljetun rakenteensa ansiosta lapsija paloturvallisia. Lämmittimien ja

Lisätiedot

Restoratiivisen ympäristön suunnittelu

Restoratiivisen ympäristön suunnittelu Restoratiivisen ympäristön suunnittelu Marjut Nousiainen Sisustusarkkitehti ja Kalustemuotoilija Design Studio Marjut Nousiainen Meritullinkatu 7, 00170 Helsinki www.marjutnousiainen.com 1 Restoratiivinen

Lisätiedot

Klassikko uusilla kuoseilla ja uudella designilla.

Klassikko uusilla kuoseilla ja uudella designilla. Klassikko uusilla kuoseilla ja uudella designilla. Olemme tehneet Novilon-mallistostamme tyylipuhtaamman kuin koskaan. Ja ilman ftalaatteja! Novilon on kulutusta kestävien muovilattioiden klassikko. Miljoonat

Lisätiedot

Lukkoponttivinyylit Helposti asennettavaa designia

Lukkoponttivinyylit Helposti asennettavaa designia Lukkoponttivinyylit 2019 Helposti asennettavaa designia Starfloor Click 30 / Cube 3D Grey Kansi: Starfloor Click Ultimate / Weathered Oak Brown LUKKOPONTTIVINYYLI Starfloor Click 55 PLUS / Lime Oak Light

Lisätiedot

Wirtgen Group Smart Service

Wirtgen Group Smart Service Wirtgen Group Road and Mineral Technologies www.wirtgen-group.com Wirtgen Group Rakennusyritysten kumppanina Wirtgen Group Service keskittyy käytännön haasteisiin. Maailmanlaajuisen, tiheän omien myynti-

Lisätiedot

Asennussuosituksia norament -lattiapäällysteille

Asennussuosituksia norament -lattiapäällysteille Asennussuosituksia norament -lattiapäällysteille Alustan lujuus- ja kosteustason on täytettävä yleisen asennusvalmiuden vaatimukset. Betonin suhteellinen kosteus saa korkeintaan olla 85% (SisäRYL 2013).

Lisätiedot

Miten saamme aikaan paremman työpäivän?

Miten saamme aikaan paremman työpäivän? Ergonomia Better at work Miten saamme aikaan paremman työpäivän? > Antamalla perusarvojen ohjata työtämme > Paneutumalla ihmiseen ja hänen työympäristöönsä kokonaisuutena > Tarjoamalla ergonomiakeskeisiä

Lisätiedot

Hettichin liukuovijärjestelmät

Hettichin liukuovijärjestelmät Sulavaa liikkuvuutta Hettichin liukuovijärjestelmät Mitä mieltä asiakkaat ovat liukuovista ja millaisia vaatimuksia he asettavat niille? Hettichin markkinatutkimus selvittelee näitä kysymyksiä. Tulokset

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Puukomposiitti JUMA-Deck Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä

Lisätiedot

Uudet SKAI - verhoilut

Uudet SKAI - verhoilut Verkkokauppa Menu Palvelut» Materiaalivaihtoehdot Uudet SKAI - verhoilut Kestävää, ylellistä ja trendikästä Lojer-tuotteiden verhoiluissa käytetään korkealaatuista ja iholle miellyttävän tuntuista SKAIkeinonahkaverhoilua.

Lisätiedot

MagTek A. Murtosuojatut alumiiniovet

MagTek A. Murtosuojatut alumiiniovet MagTek A Murtosuojatut alumiiniovet MURTOSUOJAUS Gunnebon murtosuojatut ovet on suunniteltu vastaamaan jatkuvasti kasvavaan tarpeeseen suojella ihmisiä, omaisuutta ja varallisuutta varkauksilta ja hyökkäyksiltä

Lisätiedot

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta sisustuskivet Suomalainen sisustuskivi on sekä kaunis että käytännöllinen. Kivi kestää arjen kulutusta ja on värisävyiltään ajaton. Sisustuskivellä voit tuoda kulumatonta

Lisätiedot

Työhön www.scan-cast.fi Työhön Toimistoon Työpaikalle Vuosien aikana on Scan-Cast Oy valmistanut ja kehittänyt tuoleja työhön ja työpaikkaympäristöön. Monipuolinen valikoima istumisen eri alueille, löytyy

Lisätiedot

GROHE KEITTIÖ- JA KYLPYHUONEHANAT

GROHE KEITTIÖ- JA KYLPYHUONEHANAT GROHE Varastovalikoima GROHE KEITTIÖ- JA KYLPYHUONEHANAT VARASTOVALIKOIMA GROHE TUOTE-EDUT GROHE TEKNOLOGIAT GROHE STARLIGHT 5 VUODEN TAKUU GROHE tarjoaa vähintään viiden vuoden täyden tuotetakuun kaikille

Lisätiedot

SIISTI JA ÄLYKÄS VALINTA

SIISTI JA ÄLYKÄS VALINTA SARJA[P] 2 Sarja[P] SARJA[P] Skandinaavinen muotoilu on ajatonta ja pohjautuu rakkauteemme valoa ja luontoa kohtaan. Sarjan[P] pöydät perustuvat tähän perinteeseen, johon kuuluvat puhtaat linjat, toimiva

Lisätiedot

HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN TUOTETIEDOT. Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon.

HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN TUOTETIEDOT. Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon. HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon. Huippuluokan teknologiaan perustuva Bodyfence-kalvo suojaa ajoneuvoasi ulkoiselta

Lisätiedot

YLITEIPPAUKSET AUTOTEIPPAUKSET IKKUNATUMMENNUKSET

YLITEIPPAUKSET AUTOTEIPPAUKSET IKKUNATUMMENNUKSET AUTOTEIPPAUKSET IKKUNATUMMENNUKSET Erottautuminen, yksilöllisyys, estetiikka ja käytännöllisyys. Nämä ovat sanoja, jotka meidän mielestämme liittyvät parhaiten työmme tarkoituksiin. Esimerkiksi autoteippaukset

Lisätiedot

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja Inspiraatio The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja värikkäitä lämmittimiä mahdollistaa oman

Lisätiedot

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT?

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? HYVÄN OLON ENERGIAA Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämmön asiakkaana

Lisätiedot

Altro Wood collection

Altro Wood collection Designed for possibilities. Made for people. Altro Wood collection Uudista sisätiloja trendikkäällä puun näköisellä lattialla www.altro.com RTV-Yhtymä Oy, Pääkonttori, Mattilantie 1, 117 Riihimäki +358

Lisätiedot

Altro Wood collection. Designed for possibilities. Made for people. Uudista sisätiloja trendikkäällä puun näköisellä lattialla

Altro Wood collection. Designed for possibilities. Made for people.   Uudista sisätiloja trendikkäällä puun näköisellä lattialla Designed for possibilities. Made for people. Altro Wood collection Uudista sisätiloja trendikkäällä puun näköisellä lattialla www.altro.com www.rtv.fi Altro Wood collection Inspiraatio luonnosta Esittelemme

Lisätiedot

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA.

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. KULUTUSTA KESTÄVÄ, HELPPOHOITOINEN, TYYLIKÄS DISANO BY HARO Designlattioita arvostetaan ja hyvästä syystä: ne kestävät kulutusta, näyttävät hyviltä ja niiden

Lisätiedot

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin PTZ-kamera, joka on suunniteltu sopimaan täydellisesti kaikkialle Kun kiinteä minidome-kamera ei riitä, mutta perinteinen PTZ-kamera on turhan

Lisätiedot

Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu.

Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu. Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu. Uusi, innovatiivinen kattojärjestelmä. Finnera-moduulikattojärjestelmän innovatiivinen rakenne tekee teräskatostasi kauniin ja kestävän. Ainutlaatuisen etureunataitoksensa

Lisätiedot