Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita. Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita. Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin"

Transkriptio

1 Nämä lattiapäällysteet ovat luokkansa parhaita Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin

2 2 nora systems

3 Oppilaitokset ja päiväkodit 3 Tilojen suunnittelu alkaa lattiapäällysteistä Koulutus on äärimmäisen tärkeää; sillä varmistetaan yhteiskunnan tulevaisuus. Kaikilla, jotka osallistuvat välittömästi tai välillisesti koulutukseen, on suuri vastuu. Tämä vastuu alkaa jo oppilaitosten suunnittelusta, sillä oppilaiden oppimisympäristö on monien vuosien ajan merkittävä osa heidän elinympäristöään. Tällä ympäristöllä on olennainen vaikutus terveyteen, hyvinvointiin ja suorituskykyyn. Lattiapäällysteen valinta on ratkaiseva tekijä oppilaitosten sisustuksessa. Lattiapäällysteet muodostavat suuren osan pinnasta ja ovat määräävä tekijä myönteisen ilmapiirin, sisäilmanlaadun, mukavuuden ja taloudellisuuden kannalta. nora -kumipäällysteet sopivat loistavasti päiväkoteihin sekä kouluihin, yliopistoon ja muihin oppilaitoksiin. Ne täyttävät korkeimmatkin laatuvaatimukset, ja niissä otetaan aina huomioon ympäristönäkökohdat. Siten ne tarjoavat suunnitteluvarmuutta ja kustannustehokkuutta sekä tukevat oppilaitosten kestävää rakentamista. Sisältö 6 11 Terveys ja ympäristö Design ja mukavuus Taloudellisuus Järjestelmäratkaisut Yritys Yhteystiedot

4 4 nora systems

5 Oppilaitokset ja päiväkodit 5 Nämä lattiapäällysteet luovat hyvän ilmapiirin nora -lattiapäällysteillä on erityisen hyvät ominaisuudet terveyden ja ympäristön kannalta. Ne tarjoavat paljon suunnitteluvaihtoehtoja ja käyttäjämukavuutta, ja parantavat rakennuksen taloudellisuutta koko sen elinkaaren aikana. Oppilaille ja opettajille luodaan ilmapiiri, jossa oppiminen sujuu parhaalla mahdollisella tavalla.

6 6 nora systems

7 Terveys ja ympäristö 7 Terveys ja ympäristö ennen kaikkea Oppilaitosten suunnittelu ja rakentaminen asettavat hyvin erilaisia vaatimuksia niistä vastaaville. Kaikille projekteille on kuitenkin yhteistä, että nykyisin rakennetaan energiataloudellisista syistä lähes ilmatiiviisti. Tämä minimoi rakennusten ilmanvaihdon, jolloin vähäpäästöisten materiaalien käyttö on ehdottoman välttämätöntä. Puhdas ilma on elintärkeää. Oppilaat ja opettajat viettävät oppilaitoksessa usein koko päivän. Erityisesti lasten elimistö on vasta kehittymässä ja reagoi herkästi haitallisiin aineisiin. Siksi pienimmät tarvitsevat erityistä suojaa ja huolenpitoa. Heidän terveytensä ja hyvinvointinsa muodostavat perustan tulevalle oppimismenestykselle.

8 8 nora systems ENVIRONMENTAL PROFILES Sertifioitu: DIN EN ISO Sertifioitu ISO 9001mukaisesti * Information sur le niveau d émission de substances volatiles dans l air intérieur, présentant un risque de toxicité par inhalation, sur une échelle de classe allant de A+ (très faibles émissions) à C (fortes émissions) Sertifioitu nora -lattiapäällysteille on myönnetty maailman tärkeimmät laatusertifi kaatit Tutkittua laatua terveyden ja ympäristön hyväksi. Raakakumi on ominaisuuksiltaan ylivoimainen, hyvinvointia edistävä raaka-aine. Se ei sisällä minkäänlaisia pehmittimiä (ftalaatteja), halogeenejä (kuten klooria) eikä PVC:tä. nora -kumilattiapäällysteet ovat tutkitusti vähäpäästöisiä ja edistävät terveellistä, puhdasta sisäilmaa. Tämän vahvistavat niille myönnetyt maailman tärkeimmät laatusertifi kaatit. Esimerkiksi ympäristömerkki Der blaue Engel, joka on maailman ensimmäinen ympäristönäkökohtien perusteella myönnettävä tuotesertifi kaatti. Myös Greenguard Environmental Institute on sisäilmasertifi oinut nora -lattianpäällysteet. nora -lattiapäällysteitä ei vahata, jolloin ei myöskään tarvita muiden elastisten lattioiden vaatimaa säännöllistä, ympäristöä kuormittavaa vahauksen uusimista. nora -lattiapäällysteiden turvallisuus ympäristön ja terveyden kannalta varmistetaan yhteen sovitetuilla ja testatuilla kokonaisjärjestelmillä, kuten TÜV Rheinlandin sertifi ointi. nora systemsin tuotteet voivat lisäksi auttaa saamaan rakennukselle LEED-, DGNB-, BREEAM- tai muun sertifi oinnin. Oppimisympäristöihin tarkoitetuilla nora -lattianpäällysteillä on luonnollisesti myös suomalainen M1-sertifi ointi.

9 Terveys ja ympäristö 9

10 10 nora systems nora system blue Kokonaisvaltainen tarkastelu: nora -lattiapäällysteet ja asennusaineet ovat tutkitusti erittäin vähäpäästöisiä Järjestelmän rakenne: 1 Pohjustus 2 Tasoite 3 Liima 4 Lattiapäällyste Sillä vasta 360 -laadunhallinta tekee lattiasta hyvän. Modernille rakentamiselle asetettavat vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Ympäristö- ja terveysnäkökohdat tulevat yhä tärkeämmiksi. Rakentamisessa painottuvat yhä enemmän terveyden ja ympäristön kannalta edulliset raaka-aineet. Nykyisen erittäin tiiviin, energiataloudellisen rakentamistavan vuoksi esimerkiksi rakennustuotteista haihtuvat haitalliset aineet eivät pääse poistumaan niin helposti kuin aikaisemmin. Siksi uudisrakentamisessa ja saneerauksissa tulisi käyttää vähäpäästöisiä rakennusmateriaaleja, jotta ympäristöriskit voidaan välttää pysyvästi. nora systems on tämän vuoksi kehittänyt nora system blue -järjestelmän, maailman ensimmäisen sertifi oidun 360 laaadunhallintajärjestelmän lattioille. Idea: Terveellisen sisäilman kannalta ratkaisevaa ei ole pelkkä lattiapäällyste vaan myös asennusaineet, kuten pohjuste, tasoite ja liima. Lisäksi työstämisen laadulla on tärkeä merkitys terveyden ja ympäristön kannalta hyvälle kokonaisuudelle. nora system blue -järjestelmässä lattiapäällystettä, asennusaineita ja työstöä tarkastellaan kokonaisjärjestelmänä ja edistetään siten ratkaisevasti nuorimpien sukupolvien hyvinvointia ja terveyttä. nora system blue yhdistää vähäpäästöiset nora -kumilattiapäällysteet vähäpäästöisiin asennusaineisiin. Kaikki järjestelmän komponentit ovat erikseen saaneet Der blaue Engel -ympäristömerkin, ja ne on sovitettu optimaalisesti yhteen. Lisäksi myös kokonaisjärjestelmän vähäpäästöisyys on testattu, ja sillä on TÜV Rheinlandin sertifi ointi. Se varmistaa, ettei yksittäisten komponenttien välillä synny vaarallisia yhteisvaikutuksia. Asiantuntevat asennusliikkeet lisäävät turvallisuutta entisestään. Näin varmistetaan paras mahdollinen turvallisuus käytössä ja asennuksessa sekä kestävän rakentamisen vaatimusten täyttyminen. nora system blue -järjestelmällä kannetaan vastuu rakennuksen käyttäjien terveyden suojelemisesta.

11 Terveys ja ympäristö 11

12 12 nora systems

13 Design ja mukavuus 13 Oppimisympäristö on oppimisen perusta Oppimisen menestys riippuu ratkaisevasti oppimisympäristöstä. Siksi kaikkien osapuolten tulisi tiedostaa henkilökohtainen vastuunsa oppilaitosten sisustuksessa ja edistää jo suunnitteluvaiheessa myönteistä ja kannustavaa oppimisilmapiiriä. Kyse on siitä, että luodaan oppimismaailmoja, joissa oppilaat ja opettajat voivat hyvin, työskentelevät mielellään ja pysyvät terveinä. Koko tilan ilmapiirin on kutsuttava oppimiseen väreillä, muodoilla, toiminnoilla ja materiaaleilla. Sillä mitä paremmin käyttäjät voivat, sitä paremmin he myös oppivat.

14 14 nora systems

15 Design ja mukavuus 15 Väri- ja tilakonseptit Lattiapäällysteisiin voidaan tarpeen mukaan upottaa ultraäänileikkaustekniikalla kuvia, kuvioita, logoja, pelikenttiä tai opasteita täysin saumattomasti ja tarkasti sovitettuina intarsioina. nora systems puhuu myös väriviestinnän kansainvälistä NCS-kieltä. Tämä on erittäin käyttäjäystävällistä, koska värit kuvataan niin kuin ihminen ne näkee. Näin arkkitehtien ja muotoilijoiden on helppo sovittaa lattiapäällysteet väri- ja tilakonsepteihin ja yhdistää niitä muihin sisustuselementteihin. nora on elävää muotoilua. Päiväkotiin, kouluun, yliopistoon nora -lattiapäällysteiden vakiovalikoimassa on yli 300 väri-, malli- ja pintavaihtoehtoa ja siten laajat mahdollisuudet sisustaa tiloja vaikuttavasti, mielikuvituksekkaasti ja yksilöllisesti. Erilaiset värit, pinnat ja rakenteet antavat tilaa luovuudelle ja mahdollisuuden kehittää todellista hyvinvoinnin ja oppimisinnon ilmapiiriä. Lisäksi yksilölliset erityismallit täyttävät lähes kaikki suunnittelijoiden ja käyttäjien toiveet. Lattiapäällysteeseen voidaan upottaa intarsioina täysin saumattomasti kaikenlaisia malleja ja kuvia, esimerkiksi leikin ilmapiiriin kuuluvia tai yrityksen imagoa korostavia design-komponentteja, kuten logoja, värejä tai opasteita. Siten jokainen kohde saa oman erityisen ja ainutlaatuisen luonteensa. Vaihtelua tilansuunnitteluun tuovat myös nora -kumilattiapäällysteiden erilaiset pintakuviot. Klassisen yksivärisen kolikkoprofi ilin lisäksi voi valita esimerkiksi vasaranisku-, kohokuvio- tai carving-pinnan. Lattiapäällysteisiin sopiva tarvikeohjelma huolehtii yhtenäisestä ulkoasusta yksityiskohtia myöten.

16 16 nora systems Mukavuus nora -kumilattiapäällysteet ovat mukavin vaihtoehto niin päiväkoteihin, kouluihin kuin yliopistoihinkin. Aitoa mukavuutta ei näe. Sen tuntee. Pysyvän elastisuuden ansiosta nora -lattiapäällysteistä syntyy hyvin vähän ääntä. Tämä luo tilaan rauhallisen, miellyttävän ilmapiirin, joka helpottaa oppimista. Esimerkiksi tuoleja siirrettäessä, kynien pudotessa lattialle tai lasten telmiessä syntyy paljon vähemmän melua kuin kovilla lattiamateriaaleilla. Lisäksi loistava askeläänen vaimennus huolehtii rauhan säilymisestä kerrosta alempana. Melun välittyminen vähenee. noraplan acoustic -päällysteet tarjoavat vielä enemmän kävelymukavuutta erityisen hyvän askeläänen vaimennuksen ja elastisen laadun ansiosta. Se sopii tiloihin, joissa voimistellaan ja leikitään. Opettajille lattiapäällysteiden elastisuus on ergonomisesti erityisen tärkeää, koska se helpottaa kehon kuormitusta, kun seistään pitkään ja kävellään paljon. Elastisuuden ansiosta ihminen ei väsy niin nopeasti ja säilyttää suorituskykynsä pitempään. nora -lattiapäällysteet tarjoavat parhaan mahdollisen mukavuuden niin päiväkoteihin, kouluihin kuin yliopistoihinkin. Ne ovat lämpimiä jalan alla, mikä on tärkeää etenkin pienille paljain jaloin liikkuville, ja suojaavat liukastumiselta. Näin syntyy oppimismaailmoja ja mukavuusvyöhykkeitä, joilla ihmiset liikkuvat turvallisesti, viihtyvät hyvin ja oppivat innokkaasti.

17 Design ja mukavuus 17

18 18 nora systems

19 Taloudellisuus 19 Aika sen näyttää: nora -lattiapäällysteet ovat taloudellisin ratkaisu nora -kumilattiapäällysteet tarjoavat parhaan mahdollisen turvallisuuden rakennuksen koko elinkaaren ajan. Ylläpidon ja hoidon osalta ne ovat ylivertaisen taloudellisia. Ne ovat kokonaan kumia, erittäin laadukasta raaka-ainetta, jonka edut pääsevät täysiin oikeuksiinsa tuotteen koko elinkaarta tarkasteltaessa. nora -lattiapäällysteet eivät vaadi vahausta, joten myöskään kallis uudelleenvahaus ei ole tarpeen. Niiden tiivis, suljettu kumipinta on äärimmäisen kestävä, vastustuskykyinen ja erityisen helppo puhdistaa. nora -lattiapäällysteiden ulkoasu pysyy laadukkaana koko elinkaaren ajan, mikä on jopa 40 vuotta.

20 20 nora systems

21 Taloudellisuus 21 LCC-vertailu Oletettu puhdistustilanne 1000 m 2 pinnalle ja 15 vuoden ajalle. LCC-vertailu: noraplan LCC-vertailu: norament noraplan -päällysteen norament -päällysteen taloudellinen etu noraplan Lino PU Lino Acrylat ja PVC PU Lino vahaamaton Acrylat/PU Lino 0 norament Lino PU Lino Acrylat ja PVC PU Lino vahaamaton Acrylat/PU Lino Investointi Käyttö- ja ylläpitokustannuk set Pinnan saneerauskustan nukset noraplan : tyypillinen käyttöympäristö, jossa on keskitasoinen kuormitus, esimerkiksi päiväkodissa. norament : tyypillinen käyttöympäristö, jossa sisään kulkeutuu paljon likaa ja jossa on suuri mekaaninen kuormitus, esimerkiksi koulun aulassa. Yksityiskohtaiset tiedot ja lähde: nora systems GmbH Laatu kannattaa. nora -lattiapäällysteet tarjoavat elinkaarensa kuluessa merkittävän edun: ne eivät vaadi vahausta eivät aluksi eivätkä missään muussakaan käyttöikänsä vaiheessa. Tämä merkitsee valtavaa säästöä ylläpitokustannuksissa, koska ei tarvita myöskään kallista uudelleenvahausta, jota muut elastiset lattiapäällysteet yleensä vaativat säännöllisesti. Tiiviin, suljetun pintansa ansiosta nora -kumilattiapäällysteet ovat erityisen vastustuskykyisiä ja kestäviä. Erityiset kestävyysominaisuudet tulevat esiin varsinkin oppilaitoksissa. Monet tuolit, huonekalut ja jalat kuormittavat lattiapäällystettä päivästä päivään. Erityisesti vasaraniskupintaiset päällysteet kestävät tällaista kuormitusta ongelmitta. nora -lattiapäällysteet säilyttävät laadukkaan ulkonäkönsä koko käyttöikänsä ajan ja ovat pitkällä aikavälillä edullisia ylläpitokustannuksiltaan. Sen mukaisesti myös niiden LCC-analyysi on muihin elastisiin päällysteisiin verrattuna edullinen. Analyysissä lasketaan yhteen kaikki kustannukset tuotteen elinkaaren ajalta nora -lattiapäällysteillä saadaan tulokseksi pienin summa. Kaukonäköisellä suunnittelulla voidaan säästää paljon rahaa erityisesti oppilaitosten ylläpidossa. Vain prosenttia rakennuksen elinkaarikustannuksista syntyy rakennusvaiheessa, loput prosenttia kertyvät ylläpidosta. Myös lattiapäällysteiden puhdistus puhtaalla vedellä ja nora -laikalla merkitsee suurta etua. Kemiallisia puhdistusaineita ei yleensä tarvita.

22 22 nora systems

23 Taloudellisuus 23 Design syntyy yksityiskohtien summasta Kattavat järjestelmäratkaisut täydentävät nora -valikoiman. Erityispäällysteet, joissa on toiminnallisia lisäominaisuuksia, täyttävät erilaisten käyttöalueiden erityisvaatimukset. Lattiapäällysteisiin sovitetussa tarvikeohjelmassa on väreiltään sopivia jalkalistoja ja kulmia, profi ileja sekä hitsauslankoja ja saumausmassoja. Yhdessä nora -porraselementtien kanssa niistä saa yksityiskohtia myöten harmonisen kokonaisuuden. Puhdistus nora -laikoilla ja puhtaalla vedellä takaa kestävän hygienian ja jatkuvasti laadukkaan ulkonäön.

24 24 nora systems Turvallisesti nora -erityispäällysteillä. Oppilaitosten tilojen yksilölliset vaatimukset ovat yhtä moninaisia kuin oppiaineiden sisällötkin. nora -erityispäällysteet on sovitettu täydellisesti näiden vaatimusten mukaan, ja ne tarjoavat parhaan mahdollisen suojan ihmisille ja laitteille. Tietokoneluokissa ja luonnontieteiden luokissa sekä laboratoriotiloissa tarvitaan erityislaatuja, esimerkiksi sähköä johtavia tai sähkövarausta purkavia lattiapäällysteitä. Varauloskäytävien ja portaikkojen on täytettävä erityiset palosuojavaatimukset. nora -tuotevalikoimaan kuuluu luonnollisesti myös hyvin öljyä, rasvaa ja kemikaaleja kestäviä, uudelleen käytettäviä päällysteitä sekä akustiikkapäällysteitä, jotka vaimentavat askelääntä jopa 20 desibelillä.

25 Järjestelmäratkaisut 25 Turvallisuutta kaikille, jotka tekevät niin kuin pitää. Tai sitten eivät. Pienten ja isojen käyttäjien turvallisuus on tärkein tavoite ja ehdoton painopiste päiväkodeissa ja oppilaitoksissa. Lattiapäällysteen täytyy olla luistamatonta ja sille on oltava turvallista astua esimerkiksi leikkitiloissa, opetuskeittiöissä ja pukuhuoneissa, joissa liikutaan paljain jaloin. Myös paloturvallisuus on äärimmäisen tärkeää. nora -lattiapäällysteet ovat vaikeasti syttyviä. Ja pahimman sattuessa niistä kehittyy erittäin vähän savua. Palotilanteessa nämä ominaisuudet vähentävät savukaasumyrkytysten vaaraa ja parantavat pakomahdollisuuksia.

26 26 nora systems Jokainen yksityiskohta on tärkeä. Myös tarvikkeissa. Tilan miellyttävä ilmapiiri syntyy yksityiskohtien summasta. Siksi tarvikkeita on kehitetty osana järjestelmää, jonka elementit on sovitettu täysin toisiinsa. Näin saadaan aikaan mahdollisimman toimiva ja harmoninen sisustus. Sopivat jalkalistat antavat lattiapäällysteelle kauniin reunan. Kulman pyöristyslistoilla saadaan optimaalinen lattiapäällysteen ja seinän rajakohta erityisesti hygienian ja paremman puhdistuksen kannalta. Saatavana on väriltään sopivia hitsauslankoja ja saumausmassoja, jos tilan erityisvaatimukset edellyttävät saumausta. Portaikkoihin on saatavana räätälöityjä ratkaisuja: esivalmistettuja elementtejä, joissa askelman kulma, astinpinta ja askelman rinta on valmistettu yhdestä kappaleesta. Näin portaat voidaan liittää harmonisesti osaksi arkkitehtuuria.

27 Järjestelmäratkaisut 27 Kestävän kauneuden salaisuus: vesi ja nora -laikat. nora -lattiapäällysteille on kehitetty niihin sopiva puhdistusjärjestelmä, joka mahdollistaa hellävaraisen puhdistuksen myös ilman puhdistusaineita. Tavanomaisiin puhdistusautomaatteihin yhdistetyillä nora -laikoilla lattiapäällyste saadaan kiiltävän puhtaaksi ja hygieeniseksi pelkällä vedellä. Järjestelmän ytimen muodostavat kolme erilaista laikkaa. Laikkaa 1 käytetään ensi- ja ylläpitopuhdistukseen, laikkaa 2 rakennustyömaan loppusiivoukseen ja tehopuhdistukseen, ja laikalla 3 saadaan pois pinttyneinkin lika ja naarmut. Tavallisesti puhdistus pelkällä vedellä riittää mainiosti, puhdistusaineita tarvitaan vain erityistapauksissa. Siten nora -lattiapäällysteiden upea ulkonäkö voidaan säilyttää pysyvästi vähällä vaivalla, ympäristöystävällisesti ja ilahduttavan pienin kustannuksin.

28 28 nora systems Vastuun kantajana markkinajohtajuuteen: nora systems GmbH Olemme markkinajohtaja kumilattiapäällysteiden ja lattiapäällystejärjestelmien alalla. Arkkitehdit, rakennuttajat, materiaalien käsittelijät ja käyttäjät ympäri maailman luottavat meihin, kun on kyse kauniiden, laadukkaiden ja asumisen kannalta terveellisten sisätilojen suunnittelusta. Kaikki nora -lattiapäällysteet valmistetaan yrityksen kotipaikassa Weinheimissa, ja ne tarjoavat ylivoimaista laatua Made in Germany. Maailmanlaajuinen myynti tapahtuu 16 oman organisaation kautta yli 80 maassa. Noudatamme tinkimättä visiotamme: luomme asiakkaillemme tuotteita, joista on heille ainutlaatuista ja kestävää hyötyä. Siksi sijoitamme tuotekehitykseen kaiken innovaatiovoimamme. Lisäksi toimimme yhdessä asiakkaidemme kanssa suunnittelu- ja toteutusprosessissa ja autamme säilyttämään lattiapäällysteen arvon pitkäaikaisesti. Innovaatio merkitsee meille myös jatkuvaa oppimista asiakkaistamme, markkinoista ja ekologisesta kehityksestä. Kannamme vastuumme kokonaisvaltaisesta ja tulevaisuuteen suuntautuvasta ajattelusta ja toiminnasta. Ehkä siksi olemme saaneet nauttia asiakkaidemme luottamusta jo 70 vuoden ajan.

29 Yritys 29

30 30 nora systems Ratkaisut syntyvät vuoropuhelussa. Käänny puoleemme. Yhteyshenkilösi nora systemsissä. Oppilaitosten vaatimukset ovat moninaisia ja riippuvat rakennusten käyttötarkoituksesta. Olipa kyse päiväkodista, koulusta, yliopistosta tai muusta oppilaitoksesta nora systems tarjoaa kullekin käyttöalueelle sopivan lattiapäällysteen. Tilaa yksityiskohtaiset tuotetiedot, tuotenäytteitä tai valikoimaesitteitä tai ota yhteyttä suoraan henkilökohtaiseen myynnin yhteyshenkilöösi. Tavoitat heidät kätevästi keskusnumerostamme. Tai lähetä meille viesti yhteydenottolomakkeella, jonka löydät verkkosivuiltamme kohdasta yhteys. Myynnin yhteystiedot Suomessa Puh.: (03) Faksi: (03)

31 Yhteystiedot 31 Interaktiivista sisustussuunnittelua: nora -tilasuunnitteluohjelma Testaa kätevästi verkossa lattiapäällysteesi vaikutus tilakokonaisuuteen. Muutamalla klikkauksella voit valita kohteeseesi värin, tuotantolinjan sekä peruspinnan ja suorittaa helposti virtuaalisen asennuksen. Uudet kohdenäkymät ja mahdollisuus zoomata kaikkia kuvia antavat lisää yksilöllisiä sisustusmahdollisuuksia. CAD-verkkopalvelu tekee nora -tilasuunnitteluohjelmasta vielä kätevämmän: Valitut lattiapäällysteet voidaan siirtää suoraan CAD-sovellukseesi tai 3D-mallinnusohjelmaan. Tutustu tilasuunnitteluohjelmaan osoitteessa Mukana kulkeva tieto: nora App Annamme käyttöösi maksuttoman nora App -sovelluksen, joka täydentää ihanteellisesti esitteitä ja mallikortteja. Se on täydellinen työkalu luovaan tilasuunnitteluun. iphonessa ja ipadissa toimiva sovellus on erittäin helppokäyttöinen. Sen avulla saat käyttöösi koska ja missä tahansa laajat tuotetiedot ja referenssit, jotka on jaoteltu selkeästi käyttöalueiden, värien, markkinasegmenttien ja tuotteiden mukaan. Lisäksi voit hakea kohdistetusti nora -kumilattiapäällysteiden erityisominaisuuksien mukaan. Näin löydät esimerkiksi staattista sähköä poistavat ja luistamattomat päällysteet. Testaa monipuoliset mahdollisuudet. nora App on ladattavissa maksutta sovelluskaupasta yhdellätoista kielellä. nora App Testaa monipuoliset käyttömahdollisuudet. nora App on ladattavissa maksutta sovelluskaupasta.

32 nora flooring systems Oy Yrittäjänkatu 24 b Tampere, Suomi Suoravalintanumero: +358 (0) Faksi: +358 (0) Sähköposti: nora systems GmbH Höhnerweg Weinheim, Saksa Tel.: +49 (0) info@nora.com /2015 CD

NÄMÄ LATTIAPÄÄLLYSTEET OVAT LUOKKANSA PARHAITA

NÄMÄ LATTIAPÄÄLLYSTEET OVAT LUOKKANSA PARHAITA NÄMÄ LATTIAPÄÄLLYSTEET OVAT LUOKKANSA PARHAITA Kumilattiapäällysteet oppilaitoksiin ja päiväkoteihin 2 nora systems Lucas Cranach Gymnasium Wittenberg, Saksa Oppilaitokset ja päiväkodit 3 Tilojen suunnittelu

Lisätiedot

nora pads NELJÄ PUHDISTUSLAIKKAA. HIUKAN VETTÄ. TÄMÄ ON NORA-JÄRJESTELMÄ.

nora pads NELJÄ PUHDISTUSLAIKKAA. HIUKAN VETTÄ. TÄMÄ ON NORA-JÄRJESTELMÄ. nora pads NELJÄ PUHDISTUSLAIKKAA. HIUKAN VETTÄ. TÄMÄ ON NORA-JÄRJESTELMÄ. Taloudellinen ja ekologinen puhdistusjärjestelmä, joka säilyttää nora kumilattiapäällysteiden arvon. nora laikat on kyllästetty

Lisätiedot

nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM.

nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM. nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM. Puhdistusjärjestelmä nora kumilattiapäällysteiden taloudellisen ja ekologisen arvon säilyttämiseen nora padit ovat lattianpuhdistuslaikkoja,

Lisätiedot

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE Kuvittele lattia, joka tuo luonnon kauneuden ja alkuperäisyyden tiloihisi. Lattia, joka säteilee lämpöä, valoa ja rauhaa. Ajattele täydellistä

Lisätiedot

Kodikkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kellon ympäri. nora -kautsupäällysteet vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin

Kodikkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kellon ympäri. nora -kautsupäällysteet vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin Kodikkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kellon ympäri nora -kautsupäällysteet vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin Nämä kaksi tulevat hyvin toimeen keskenään: nora systems ja luonto 2 Kokonaisvaltaiset

Lisätiedot

Korosta tilasi viihtyisyyttä nora -kumilattiapäällysteellä

Korosta tilasi viihtyisyyttä nora -kumilattiapäällysteellä Korosta tilasi viihtyisyyttä nora -kumilattiapäällysteellä Frankfurtin lentokentän rakentaminen (1969-1972) oli kohokuvioidun nora -kumilattian läpimurto. Syntyi klassikko: kohokuviosta tuli tunnettu

Lisätiedot

Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin.

Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin. Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin. Tasalattiasuihkujen suosio kasvaa. Yhä enemmän ja enemmän ihmiset haluavat saada avointa tilaa kylpyhuoneeseensa. Vähemmän esteitä - enemmän hyötyjä Tasalattiaiset

Lisätiedot

norament porraspäällysteet

norament porraspäällysteet norament porraspäällysteet 2 nora systems norament porraspäällysteet Yksi elementti kolme osaa Yksiosainen norament porraspäällyste on siisti ja kestävä vaihtoehto portaillesi. norament porraspäällyste

Lisätiedot

HUOMAA UUSI SÄHKÖISTEN DESIGNLÄMMITTIMIEN STANDARDI

HUOMAA UUSI SÄHKÖISTEN DESIGNLÄMMITTIMIEN STANDARDI Asiakirja on laadittu mahdollisimman huolellisesti. Sitä ei saa toisintaa edes osittain ilman Rettig ICC:n nimenomaista kirjallista lupaa. Rettig ICC ei ole vastuussa mistään tässä asiakirjassa esitetyn

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Suomen kirjainpalikat art. 1105

KÄYTTÖOHJE. Suomen kirjainpalikat art. 1105 KÄYTTÖOHJE Suomen kirjainpalikat art. 1105 LAATU Käsityö Taitavat mestarit valmistavat tuotteemme käsityönä. Käytämme nykyaikaisia ja innovatiivisia työkaluja. Valitsemme materiaalit huolellisesti ja valvomme

Lisätiedot

Maailman johtava. innovatiivisten lattiaratkaisujen toimittaja

Maailman johtava. innovatiivisten lattiaratkaisujen toimittaja Maailman johtava innovatiivisten lattiaratkaisujen toimittaja Michel Giannuzzi Konserninjohtaja Tarkett on kehittynyt lattia-alan edelläkävijäksi ja asettaa maailmanlaajuiset standardit lattia- ja urheilulattiaratkaisuille.

Lisätiedot

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu ainutlaatuinen ulkonäkö... Luonnon tavoin jokainen Forbo Marmoleumin neliösenttimetri on oman näköisensä. Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö on saanut inspiraationsa

Lisätiedot

nora ntx nora systems 1 nora ntx VALLANKUMOUKSELLINEN PIKA-ASENNUSJÄRJESTELMÄ Vieraile osoitteessa

nora ntx nora systems 1 nora ntx VALLANKUMOUKSELLINEN PIKA-ASENNUSJÄRJESTELMÄ Vieraile osoitteessa nora ntx nora systems 1 nora ntx VALLANKUMOUKSELLINEN PIKA-ASENNUSJÄRJESTELMÄ Vieraile osoitteessa www.ntx.nora.com nora ntx nora systems 3 nora ntx Edut lyhyesti Tätä nora ntx tarjoaa minulle: Nopea

Lisätiedot

Suorakulmaisten askelmien seinän ja kaiteen puoleisiin reunoihin tarjoamme kulmakappaleita reunalistoiksi.

Suorakulmaisten askelmien seinän ja kaiteen puoleisiin reunoihin tarjoamme kulmakappaleita reunalistoiksi. Asennussuositukset nora -porrasratkaisut Sopivia alustoja ovat puu-, kivi-, tasoite- ja metallipintaiset portaat sekä muut kovat ja kiinteät alustat. Alustan on täytettävä asennusvalmiuden maakohtaiset

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN ARVOT Lapuan kaupunkikonsernin noudattamat arvot, joihin jokainen konsernissa työskentelevä henkilö sitoutuu. Oikeudenmukaisuus ja Tasapuolisuus Ihmisarvo on korvaamaton.

Lisätiedot

Sileka lämmittää. Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito

Sileka lämmittää. Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito Sileka lämmittää Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito Sähkölämmön asiantuntija SILEKA-lattialämmitys Uudisrakentamiseen ja saneeraukseen

Lisätiedot

SIISTI JA ÄLYKÄS VALINTA

SIISTI JA ÄLYKÄS VALINTA SARJA[P] 2 Sarja[P] SARJA[P] Skandinaavinen muotoilu on ajatonta ja pohjautuu rakkauteemme valoa ja luontoa kohtaan. Sarjan[P] pöydät perustuvat tähän perinteeseen, johon kuuluvat puhtaat linjat, toimiva

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES.

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES. SURF IDEA BOOK 2013 Arkkitehti: Ota yhteyttä saat 15 itunes App Store -lahjakortin käytettäväksi iphone ja ipad -applikaatioihin! Linkki sisällä 1 2 Vapaus keskittyä arkkitehtuurin suunnitteluun Puucomp

Lisätiedot

VALUE IN CARING VAIVATONTA JA TEHOKASTA ASENTOHOITOA

VALUE IN CARING VAIVATONTA JA TEHOKASTA ASENTOHOITOA VALUE IN CARING VAIVATONTA JA TEHOKASTA ASENTOHOITOA VAKAUS TURVALLISUUS RENTOUTUMINEN ALENTUNUT TONUS ALENTUNUT ÄRSYTYS PAREMPI LEVON JA UNEN LAATU PALAUTUMINEN PARANTUNUT RUOANSULATUS TEHOKKAAMPI PARANEMINEN

Lisätiedot

Crawford Superior 42. Optimaaliset ratkaisut. Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimaaliset ratkaisut. Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimaaliset ratkaisut Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Superior 42 - Kauko-ohjattavaa laatua Hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden paras ratkaisu

Lisätiedot

FLEXOTOP. Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM

FLEXOTOP. Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM FLEXOTOP Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM Kansainvälinen markkinajohtaja KOMPAN on markkinajohtaja kaikenikäisten lasten leikkikenttäratkaisuissa. Meillä on yli 40 vuoden kokemus leikkipuistokokonaisuuksista,

Lisätiedot

Kiilto Silk- Kestävä ratkaisu

Kiilto Silk- Kestävä ratkaisu Kiilto Silk- Kestävä ratkaisu www.kiiltoclean.fi KiiltoClean Oy- Johtava kotimainen KiiltoClean Oy on johtava suomalainen puhtaus- ja hygieniaratkaisujen toimittaja ja myös kansainvälisesti vahva toimija.

Lisätiedot

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin 2 Modulaarinen kattokaiutin Suunniteltu helppoon asennukseen Sopii melkein kaikkiin kattotyyppeihin Innovatiivinen modulaarirakenne Helppo

Lisätiedot

Hettichin liukuovijärjestelmät

Hettichin liukuovijärjestelmät Sulavaa liikkuvuutta Hettichin liukuovijärjestelmät Mitä mieltä asiakkaat ovat liukuovista ja millaisia vaatimuksia he asettavat niille? Hettichin markkinatutkimus selvittelee näitä kysymyksiä. Tulokset

Lisätiedot

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA.

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. KULUTUSTA KESTÄVÄ, HELPPOHOITOINEN, TYYLIKÄS DISANO BY HARO Designlattioita arvostetaan ja hyvästä syystä: ne kestävät kulutusta, näyttävät hyviltä ja niiden

Lisätiedot

Teolliset alat. Kokonaisuus ratkaisee

Teolliset alat. Kokonaisuus ratkaisee Teolliset alat Kokonaisuus ratkaisee Kattava ja luotettava kokonaispalvelu teollisuudelle Tekstiilipalveluyritys Lindström tarjoaa ratkaisuja tilojen sisustamiseen sekä työpukeutumiseen ja suojautumiseen

Lisätiedot

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset Spandeck telinejärjestelmä Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset UpRight INSTANT Zip-Up SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä,

Lisätiedot

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia Pölynimurit Nopeaa ja tehokasta imurointia Ammattitason pölynimuri päivittäiseen käyttöön Hienot ominaisuudet tekevät Kärcher pölynimurista ammattilaisen suosikin: Siinä on matala äänitaso, helppo liikuteltavuus

Lisätiedot

Kompakti, nopea, tehokas. CONSIS kanavarobotit.

Kompakti, nopea, tehokas. CONSIS kanavarobotit. Kompakti, nopea, tehokas. CONSIS kanavarobotit. Ilman henkilökuntaa, lääkkeitä ja varastotiloja apteekkia ei voi pyörittää. CONSIS tarjoaa parhaan mahdollisen tavan yhdistää kaikki kolme. .B Consis B hoitaa

Lisätiedot

Asennussuositus nora -lattiapäällysteiden saumaus

Asennussuositus nora -lattiapäällysteiden saumaus Asennussuositus nora -lattiapäällysteiden saumaus nora -lattiapäällysteitä ei lähtökohtaisesti saumata. Saumausta kuitenkin suositellaan kosteudelle herkillä alustoilla ja tiloissa, joita pestään usein

Lisätiedot

Turvallisuutta ja hyvinvointia ikäihmisen nukkumiseen, koteihin ja palvelutaloihin

Turvallisuutta ja hyvinvointia ikäihmisen nukkumiseen, koteihin ja palvelutaloihin Turvallisuutta ja hyvinvointia ikäihmisen nukkumiseen, koteihin ja palvelutaloihin Unikulma on ympäristöystävällinen ja ylpeästi Suomalainen perheyritys, joka on toiminut paremman unen asialla vuodesta

Lisätiedot

RATKAISUJA SUIHKUTILOIHIN PUHTAAT KAIVOT

RATKAISUJA SUIHKUTILOIHIN PUHTAAT KAIVOT RATKAISUJA SUIHKUTIOIHIN PUHTAAT KAIVOT TASAATTIAISTEN SUIHKUJEN SUOSIO KASVAA Yhä enemmän ja enemmän ihmiset haluavat saada avointa tilaa kylpyhuoneeseensa. Tasalattiasuihkuille tarkoitetut järjestelmämme

Lisätiedot

BLANCOSELECT. Uuden sukupolven ratkaisu jätteiden lajitteluun. Lisää keittiötuotteita

BLANCOSELECT. Uuden sukupolven ratkaisu jätteiden lajitteluun. Lisää keittiötuotteita BLANCOSELECT. Uuden sukupolven ratkaisu jätteiden lajitteluun. Lisää keittiötuotteita www.lapetek.com Toiminnallinen muotoilu, optimaalinen tilankäyttö, helppo puhdistaa. Uusi BLANCOSELECT. Täydellinen

Lisätiedot

Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut. Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja

Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut. Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja Gyptone BIG Sixto -tuotevalikoima UUTTA Gyptone BIG Sixto 63

Lisätiedot

Hyvinvointi ja liikkuminen

Hyvinvointi ja liikkuminen Hyvinvointi ja liikkuminen varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa Varhaiskasvatuslaissa määritellyt tavoitteet 1) edistää jokaisen lapsen iän ja kehityksen mukaista kokonaisvaltaista kasvua, terveyttä

Lisätiedot

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita 10 HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS 1 1. TURVALLINEN Purmo sähkölämmittimet ovat suljetun rakenteensa ansiosta lapsi- ja paloturvallisia. Lämmittimien ja

Lisätiedot

Terveydenhuollon asiantuntijasi. Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut

Terveydenhuollon asiantuntijasi. Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut Terveydenhuollon asiantuntijasi Lattiapäällysteratkaisut Ympäristösi mukaiset ratkaisut 2 nora systems Parempia terveydenhuoltoympäristöjä nora systems 3 Enemmän kuin koskaan aikaisemmin nora on sitoutunut

Lisätiedot

Ympäristöseloste. StoPur EB 200. PUR-parvekepinnoitus, paksuna kerroksena, halkeamia silloittava. Tuotekuvaus, katso tekninen tietolehti

Ympäristöseloste. StoPur EB 200. PUR-parvekepinnoitus, paksuna kerroksena, halkeamia silloittava. Tuotekuvaus, katso tekninen tietolehti PUR-parvekepinnoitus, paksuna kerroksena, halkeamia silloittava Tuotekuvaus, katso tekninen tietolehti Tiedot rakennussertifioinnsta DGNB mukaisesti (versio 2012) Laatutaso (ENV 1.2) polyuretaanituotteet

Lisätiedot

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella 10 2009 5005 Kun uusin tekniikka ja optimaalinen lämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Volkswagen Caddy Transporter Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA Spandeckkävelysillat ja -työtasojärjestelmät LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä, kaikki samassa tuotteessa.

Lisätiedot

OPS Turvallisuus opetussuunnitelmauudistuksessa

OPS Turvallisuus opetussuunnitelmauudistuksessa OPS 2016 Turvallisuus opetussuunnitelmauudistuksessa Helsingin kaupungin peruskoulujen opetussuunnitelma LUKU 3 PERUSOPETUKSEN TEHTÄVÄT JA TAVOITTEET 3.1. Perusopetuksen tehtävä 3.2 Koulun kasvatus- ja

Lisätiedot

ABLOY VÄRIT JA PINTAMATERIAALIT

ABLOY VÄRIT JA PINTAMATERIAALIT ABLOY VÄRIT JA PINTAMATERIAALIT VIIMEISTELE KOKONAISUUS ABLOY VÄREILLÄ JA PINTAMATERIAALEILLA Oviympäristön ratkaisut ovat osa näkyvää sisustuskokonaisuutta. Koska tyyli syntyy yksityiskohdista, Abloy

Lisätiedot

79 NCC TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI. Kiinnostus alueeseen. NCC Business Parks -konsepti

79 NCC TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI. Kiinnostus alueeseen. NCC Business Parks -konsepti 79 NCC TONTINVARAUSANOMUS 1 (3) 20.2.2007 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto (kirjaamo) Katariinankatu 1 00 1 70 TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI Kiinnostus

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Debolon Projekt. P projekti P kumppanuus P filosofia

Debolon Projekt. P projekti P kumppanuus P filosofia Debolon Projekt P projekti P kumppanuus P filosofia Kaikki lähtee sinun ideastasi. 02 11 syytä valita Debolonin vinyylilattia Oikea rakenne Oikea ilme Tarkka värisävy Täydellinen pinta Referenssiprojektit

Lisätiedot

SANCO Eurooppalainen kupariputki Nro 1

SANCO Eurooppalainen kupariputki Nro 1 SANCO Eurooppalainen kupariputki Nro 1 Selvän tuotekonseptin ja luotettavien ratkaisujen ansiosta SANCO -kupariputket ovat hyvä valinta kaikkiin asuntojen putkijärjestelmiin. Puhdas kupariputki juomavesijärjestelmään,

Lisätiedot

Schüco ThermoSlide. Muoviset liukuovet korkealla lämmöneristyksellä

Schüco ThermoSlide. Muoviset liukuovet korkealla lämmöneristyksellä Schüco ThermoSlide Muoviset liukuovet korkealla lämmöneristyksellä Vihreä teknologia sinistä planeettaa varten Puhdas energia aurinkoenergiasta ja ikkunoista Täydellinen sisä- ja ulkotilojen yhdistäminen...

Lisätiedot

Liitinjärjestelmä Ring Tension Memory Teknologia

Liitinjärjestelmä Ring Tension Memory Teknologia Uusi Liitinjärjestelmä Ring Tension Memory Teknologia Uponorin valikoimiin kuuluvat talotekniset ratkaisut tarjoavat ensiluokkaista käyttömukavuutta, energiatehokkuutta ja erinomaisia mahdollisuuksia hyödyntää

Lisätiedot

Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä. BC Menestyksekästä pintakäsittelyä

Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä. BC Menestyksekästä pintakäsittelyä Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä BC Menestyksekästä pintakäsittelyä Auto ja muotoilu - Maailma on täynnä efektejä Muotoilluista pinnoista ja sävyistä on tullut olennainen osa autojen

Lisätiedot

Energia-ja ekotehokas asuminen, oikeus hyvään asumiseen

Energia-ja ekotehokas asuminen, oikeus hyvään asumiseen Energia-ja ekotehokas asuminen, oikeus hyvään asumiseen Markku Elg, Green Building Advisor Kestävän kehityksen mukainen Suunniteltu, rakennettu, kunnostettu Toimii tai käyttää ekologisesti resursseja tehokkaasti

Lisätiedot

Ohjattua suorituskykyä.

Ohjattua suorituskykyä. Ohjattua suorituskykyä. Yhdyskuntatekniset ajoneuvot Toimiala Rakennuskoneet Maa- ja metsätalouskoneet Kuljetus ja logistiikka Suorituskykyä. Kaikkien komponentien täydellisen integroinnin ansiosta saavutetaan

Lisätiedot

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text TUOTETIEDOT Text SAHATARVIKKEET ProSelect on ainutlaatuinen valikoimamme metsäkoneiden varaosia, lisätarvikkeita ja kuluvia osia. Sarja on suunniteltu tarjoamaan metsäkoneen käyttäjälle mahdollisuus parantaa

Lisätiedot

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat Joustovinyylilattiat Kestävä ja helppohoitoinen valinta kotiin Joustovinyylit ovat kestäviä, joustavia ja helppohoitoisia asuintilojen lattianpäällysteitä. Lattian

Lisätiedot

kuvia TYÖKYKYPASSI EKAMISSA 2015-2016

kuvia TYÖKYKYPASSI EKAMISSA 2015-2016 kuvia TYÖKYKYPASSI EKAMISSA 2015-2016 Ammattiosaajan työkykypassilla vahvistat työkykyäsi Lisää ensimmäinen luettelomerkki tähän Lisää toinen luettelomerkki tähän Lisää kolmas luettelomerkki tähän https://vimeo.com/57925261

Lisätiedot

a Strong Aura Aura SI PARHAAKSI KATTOSI PARHAAKSI pi betonikattotiili Ulkomitat: erikoispinnoitteella

a Strong Aura Aura SI PARHAAKSI KATTOSI PARHAAKSI pi betonikattotiili Ulkomitat: erikoispinnoitteella a Strong Aura Aura attotiili AURA-kattotiili perinteisenä betonikattotiilenä perinteisenä betonikattotiilenä sopii sopii ltaan suomalaisiin muotoilultaan rakennuksiin. suomalaisiin Kattotiilen rakennuksiin.

Lisätiedot

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä TYÖVAATE- PALVELUMME pitää huolta Ihmisistä Turvallisuus on taitolaji. Työstä Paras suoja työllesi. Tyylistä Tyylipuhtaasti töihin. 2 Monta hyvää

Lisätiedot

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Tarvitsen ratkaisun, joka tarjoaa hyvää kahvia nopeasti. Mahdollisuuksia Kahvinjuojat ovat yhä vaativampia. He haluavat todella hyvää kahvia ja laajan

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA

TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA WWW.GNB-NORDIC.COM TUNNET MEIDÄT NIMELLÄ EXIDE MUTTA NYT OSASTOMME NIMI ON GNB GNB ON MAAILMAN SUURIMPIA AKKUVALMISTAJIA... TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA ASIAKAS KErTOO: GNB:SSÄ

Lisätiedot

HW 1800 (350) - voimapesä pikkuveljeksi HW 3600:lle

HW 1800 (350) - voimapesä pikkuveljeksi HW 3600:lle HW 1800 HW 1800 HW 1800 (350) - voimapesä pikkuveljeksi HW 3600:lle Liikkuva lämmöntuottaja - 100 0 C Tällä liikkuvalla lämmöntuottajalla voit toimittaa 100 0 C lämpöistä vettä. Kuljetuksen, kokoamisen,

Lisätiedot

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Nostaa käyttäjän aitiopaikalle Tehokkaat, ammattikäyttöön suunnatut puhdistusratkaisut ovat Kärcherin ominta aluetta. Uudet RS-sarjan yhdistelmäkoneet

Lisätiedot

Kokonaan moduulirakenteisia, ja siksi helppoja pitää kunnossa, tilaa säästäviä ja tehokkaita. Aina korkealaatuisia. Vankkarakenteisia ja luotettavia

Kokonaan moduulirakenteisia, ja siksi helppoja pitää kunnossa, tilaa säästäviä ja tehokkaita. Aina korkealaatuisia. Vankkarakenteisia ja luotettavia Kokonaan moduulirakenteisia, ja siksi helppoja pitää kunnossa, tilaa säästäviä ja tehokkaita Aina korkealaatuisia Vankkarakenteisia ja luotettavia Maahantuonti ja myynti: FlowExperts Oy Myyrmäentie 2 A

Lisätiedot

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla plus- ja miinuspainikkeilla.

Lisätiedot

nora priimus luokallaan

nora priimus luokallaan nora kautsu päällyste markkinajohtaja nora priimus luokallaan PVC-vapaa 2 nora kautsulattiapäällysteet turvallisuutta ja toimivuutta oppilaitoksissa Nuorten ihmisten oleskelutiloissa on erityisesti huomioitava

Lisätiedot

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA METALLI Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA Uudet FEIN-hiomakoneet FEIN ErgoGrip-kahvalla väsymättömään hiontaan. Pidon lisääminen lisää turvallisuutta,

Lisätiedot

Uusia mahdollisuuksia suuren ja pienen yhteistyöstä

Uusia mahdollisuuksia suuren ja pienen yhteistyöstä Uusia mahdollisuuksia suuren ja pienen yhteistyöstä Olli Laitinen Metsäliitto Puunhankinta 1 2 3 Edistämme kestävän kehityksen mukaista tulevaisuutta Tuotteidemme pääraaka-aine on kestävästi hoidetuissa

Lisätiedot

MIELLYTTÄVÄ ÄÄNITASO

MIELLYTTÄVÄ ÄÄNITASO ORIGO 2 Origo Origo 3 ORIGO Origo on oppimista tukeva pöytä joka haluaa olla osa tärkeintä päivää. Koulupäivää. Pöytäsarja, joka on luotu täysin tulevien käyttäjiensä mukaan. Kaikenikäisten ja -pituisten

Lisätiedot

CARITA-PÖYDÄT. Carita-pöydät 3

CARITA-PÖYDÄT. Carita-pöydät 3 CARITA-PÖYDÄT 2 Carita-pöydät Carita-pöydät 3 CARITA-PÖYDÄT On tärkeää huolehtia mahdollisimman hyvin niistä, jotka sitä kaikkein eniten tarvitsevat. Siksi olemme antaneet Carita-kalustesarjallemme kaikki

Lisätiedot

Be inspired by Danish Design R O W A N. The Noble Truth of Complexity

Be inspired by Danish Design R O W A N. The Noble Truth of Complexity Be inspired by Danish Design R O W A N The Noble Truth of Complexity k e i t t i ö MiniMAListista tyylikkyyttä ROWAN- hanasarjassa toteutuu täydellisesti Damixan perusajatus ja filosofia hanasuunnittelusta.

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

KASVUA JA OPPIMISTA TUKEVA TOIMINTAKULTTUURI

KASVUA JA OPPIMISTA TUKEVA TOIMINTAKULTTUURI KASVUA JA OPPIMISTA TUKEVA TOIMINTAKULTTUURI L U O N N O S P E R U S O P E T U K S E N O P E T U S S U U N N I T E L M A N P E R U S T E I K S I 2 0 1 4 ( 1 4. 1 1. 2 0 1 2 ) KOULUN TOIMINTAKULTTUURI Historiallisesti

Lisätiedot

Tiili. Luotu ihmiselle. Onni on asua tiilitalossa

Tiili. Luotu ihmiselle. Onni on asua tiilitalossa Tiili. Luotu ihmiselle. Onni on asua tiilitalossa Tiilituotteiden asiantuntija Wienerberger on maailman johtava tiilenvalmistaja. Yritys perustettiin jo vuonna 1819 ja Suomessa toiminta alkoi vuonna 1928.

Lisätiedot

KitchenPro Puhtaampi Turvallisempi Terveellisempi

KitchenPro Puhtaampi Turvallisempi Terveellisempi Puhtaampi Turvallisempi Terveellisempi Ensimmäinen haaste on pitää keittiö puhtaana ja turvallisena. Suurimmat haasteet: elintarviketurvallisuuden ylläpitäminen, elintarvikehygienian työntekijöiden turvallisuuden

Lisätiedot

5 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

5 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN Hyväksymismerkinnät 1 (5) Ammaattiosaamisen näyttö Näytön kuvaus Näyttö suoritetaan mahdollisuuksien mukaan työpaikalla. Työtä tehdään siinä laajuudessa, että osoitettava osaaminen vastaa kattavasti tutkinnon

Lisätiedot

K. Schütte GmbH. Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja

K. Schütte GmbH. Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja K. Schütte GmbH Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja Vahva kumppani meluntorjunnassa Tuotteet Meluntorjuntajärjestelmät - Teolliset tuotteet meluntorjuntaan - Kattava valikoima alumiini- ja lasielementtejä

Lisätiedot

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta sisustuskivet Suomalainen sisustuskivi on sekä kaunis että käytännöllinen. Kivi kestää arjen kulutusta ja on värisävyiltään ajaton. Sisustuskivellä voit tuoda kulumatonta

Lisätiedot

Etäkokouksen onnistumisen välttämätön edellytys on kuulla ja tulla kuulluksi. Ympäristö saattaa olla avotoimisto, auto, mikä tahansa muu kuin

Etäkokouksen onnistumisen välttämätön edellytys on kuulla ja tulla kuulluksi. Ympäristö saattaa olla avotoimisto, auto, mikä tahansa muu kuin Etäkokouksen onnistumisen välttämätön edellytys on kuulla ja tulla kuulluksi. Ympäristö saattaa olla avotoimisto, auto, mikä tahansa muu kuin ideaalinen olosuhde neuvottelulle. Hyvällä taustamelua vaimentavalla

Lisätiedot

Vinkkejä opettajalle

Vinkkejä opettajalle BRIEFR Messaging Vinkkejä opettajalle BRIEFR viestittelysovelluksen käyttö onnistuu kaikilta Käyttö on ilmaista ja rajoittamatonta Aiempaa kokemusta pikaviestisovelluksista ei tarvita Voit käyttää BRIEFRiä

Lisätiedot

HUBER-osaamista ruostumattomasta

HUBER-osaamista ruostumattomasta WASTE WATER Solutions HUBER-osaamista ruostumattomasta teräksestä Kaikki miesluukun ympärillä Varmasti oikea valinta! HUBER-miesluukut ruostumattomasta teräksestä. Paras ratkaisu kaikkiin sovelluksiin.

Lisätiedot

Katseet lattiaan! Lattia on tehty kestämään kovaa kulutusta, mutta sen ei tarvitse näyttää tylsältä. 2-3 johdanto ja sisällysluettelo

Katseet lattiaan! Lattia on tehty kestämään kovaa kulutusta, mutta sen ei tarvitse näyttää tylsältä. 2-3 johdanto ja sisällysluettelo Designlattiat Katseet lattiaan! 2-3 johdanto ja sisällysluettelo 4-5 Vapaa kuviointi Yksilöllinen designlattia on osa tilan identiteettiä. Värittäminen, kuviointi, personointi kaikki on mahdollista. Erikoisefektit

Lisätiedot

Kunnon välineillä siivous sujuu

Kunnon välineillä siivous sujuu Kunnon välineillä siivous sujuu Siivoaminen on tärkeää näkymätöntä työtä, jonka ansiosta pinnat pysyvät hyvinä, viihtyvyys lisääntyy, eivätkä mikrobit pääse lisääntymään. Jotta siivoustyö sujuisi mahdollisimman

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

OIKEA LÄMPÖ OIKEAAN PAIKKAAN

OIKEA LÄMPÖ OIKEAAN PAIKKAAN PURMO Rettig Lämpö Oy PL 16, Tupakankatu 68601 Pietarsaari, Suomi info@purmo.fi, www.purmo.fi Asiakirja on laadittu mahdollisimman huolellisesti. Sitä ei saa toisintaa edes osittain ilman Rettig ICC:n

Lisätiedot

HOITO-OHJE. Orient Occident vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

HOITO-OHJE. Orient Occident vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi HOITO-OHJE Orient Occident vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Lattiamateriaali on hyvin hoidettu silloin, kun... 3 Käyttöönottopuhdistus... 3 Suojaus...

Lisätiedot

Advanced Structural Technology. AST -laatu elementeissä

Advanced Structural Technology. AST -laatu elementeissä Advanced Structural Technology AST -laatu elementeissä Panel System 3.10 FI Tammikuu 2014 Korvaa Syyskuu 2013 Lujuus Sandwichelementin optimaaliset lujuusominaisuudet perustuvat sen eri materiaalikerrosten

Lisätiedot

Miten saamme aikaan paremman työpäivän?

Miten saamme aikaan paremman työpäivän? Ergonomia Better at work Miten saamme aikaan paremman työpäivän? > Antamalla perusarvojen ohjata työtämme > Paneutumalla ihmiseen ja hänen työympäristöönsä kokonaisuutena > Tarjoamalla ergonomiakeskeisiä

Lisätiedot

Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille

Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille HYLLYSTÖT TEHOKÄYTTÖÖN RFID-TEKNIIKALLA Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille Sähköiset hyllyjärjestelmät Kaikki SCHÄFERin varasto- ja hyllyjärjestelmät voidaan asentaa siirrettäville alustoille. Periaate

Lisätiedot

Oppiminen, osaaminen, kestävä hyvinvointi ja johtaminen. Anneli Rautiainen 1.11.2013 Esi- ja perusopetuksen yksikön päällikkö

Oppiminen, osaaminen, kestävä hyvinvointi ja johtaminen. Anneli Rautiainen 1.11.2013 Esi- ja perusopetuksen yksikön päällikkö Oppiminen, osaaminen, kestävä hyvinvointi ja johtaminen Anneli Rautiainen 1.11.2013 Esi- ja perusopetuksen yksikön päällikkö TAVOITTEENA MAAILMAN OSAAVIN KANSA 2020 OPPIMINEN OSAAMINEN KESTÄVÄ HYVINVOINTI

Lisätiedot

Drop. D E S I G N P O O L

Drop. D E S I G N P O O L Drop. D E S I G N P O O L MIKÄ ON DROP? Drop on ulkoallas, jonka viimeistellyn kaunis ulkomuoto, ergonomisuus ja helppokäyttöisyys tarjoavat todellista arjen luksusta niin kodin pihamaalle, terassille

Lisätiedot

Suojakumisarjat / korjaamotyökalut

Suojakumisarjat / korjaamotyökalut 08 Suojakumisarjat / korjaamotyökalut LÖBRO suojakumit LÖBRO suojakumit Alkuperäisen laitevalmistajan toimittajalta Vetoakselin suojakumit ovat erittäin tärkeitä vakionopeusnivelten tehokkaalle ja luotettavalle

Lisätiedot

Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen. www.lapetek.fi. Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman

Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen. www.lapetek.fi. Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen www.lapetek.fi Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman Allas: BLANCO ADON XL 6 S, SILGRANIT PuraDur, valkoinen Hana: BLANCO ALTA-S

Lisätiedot

Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava

Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava Kun helppous ja nopeus ratkaisevat Terveellistä asumista www.maico-ventilatoren.com Hiukkaset, pöly, melu: Nämä kuuluvat menneisyyteen! Aina puhdasta

Lisätiedot

EVO KEVYT SUOJAKYPÄRÄ

EVO KEVYT SUOJAKYPÄRÄ EVOLite EVO KEVYT SUOJAKYPÄRÄ 6 EVO Lite on kevyt suojakypärä. Kypärä painaa alle 300g eli on noin 20 % kevyempi kuin vakio suojakypärä. Keveys, yhdessä uuden miellyttävän 1-2-3 pistekiinnityksen ja helpposäätöisen

Lisätiedot

ZERO PVC -VAPAA ENOMER -MATTO

ZERO PVC -VAPAA ENOMER -MATTO ZERO PVC -VAPAA ENOMER -MATTO UPOFLOOR ZERO PVC-VAPAA ENOMER -MATTO PVC- ja pehmitinvapaa Ei sisällä ftalaatteja, klooria, halogeeneja tai raskasmetalleja Homogeeninen rakenne Erinomainen kestävyys Helppo

Lisätiedot

KuntaKesusta Kehittämiskouluverkostoon 12.9.2014. Aulis Pitkälä pääjohtaja Opetushallitus

KuntaKesusta Kehittämiskouluverkostoon 12.9.2014. Aulis Pitkälä pääjohtaja Opetushallitus KuntaKesusta Kehittämiskouluverkostoon 12.9.2014 Aulis Pitkälä pääjohtaja Opetushallitus Opettajuuden tulevaisuuden taitoja Sisältö- ja pedagoginen tietous: aineenhallinta, monipuoliset opetusmenetelmät

Lisätiedot

Betonikuorma, joka kuormittaa vähemmän ympäristöä.

Betonikuorma, joka kuormittaa vähemmän ympäristöä. Betonikuorma, joka kuormittaa vähemmän ympäristöä. Rudus toimittaa asiakkailleen ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia Vihreitä betoneita, jotka suunnitellaan kohdekohtaisesti vastaamaan asiakkaan

Lisätiedot

FLOORING Sika ComfortFloor Marble FX SAUMATON KUVIOLLINEN POLYURETAANIPINNOITE: MUKAVUUTTA JA RAJATONTA LUOVUUTTA

FLOORING Sika ComfortFloor Marble FX SAUMATON KUVIOLLINEN POLYURETAANIPINNOITE: MUKAVUUTTA JA RAJATONTA LUOVUUTTA Sika ComfortFloor Marble FX SAUMATON KUVIOLLINEN POLYURETAANIPINNOITE: MUKAVUUTTA JA RAJATONTA LUOVUUTTA Sika ComfortFloor Marble FX Ratkaisu kohteisiin, missä design ratkaisee LAAJENNA LUOVUUTTASI lattioille

Lisätiedot

PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS. Yritysesittely 2015

PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS. Yritysesittely 2015 PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS Yritysesittely 2015 Saanko esitellä: Ovako Kehittää teknologisesti korkeatasoisia koneenrakennusteräksiä Asiakkaina maailmanlaajuisesti johtavia laakeri-, konepaja- ja

Lisätiedot