Gammex leikkaus- ja suojakäsineet. Erinomainen käsiensuojaus jokaiseen tilanteeseen. Gammex -tuoteperhe

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Gammex leikkaus- ja suojakäsineet. Erinomainen käsiensuojaus jokaiseen tilanteeseen. Gammex -tuoteperhe"

Transkriptio

1 Gammex leikkaus- ja suojakäsineet Erinomainen käsiensuojaus jokaiseen tilanteeseen Gammex -tuoteperhe

2 Ansell Healthcare Käsiensuojauksen asiantuntija Ansell Healthcare on maailmanlaajuisesti johtava yritys terveydenhuollon ammattilaisten käsien suojauksessa. Ansell on ollut alan kehityksen kärjessä siitä lähtien, kun ensimmäiset kertakäyttöiset leikkauskäsineet tuotiin markkinoille 1950-luvulla. Ansell on toiminut uranuurtajana synteettisten ja katalysaattorikemikaalittomien leikkauskäsineiden markkinoinnissa. Lisäksi Ansell on toiminut keskeisessä roolissa, kun puuteroiduista suojakäsineistä on siirrytty puuterittomiin (PF, eng. powder-free) ja edelleen synteettisiin suojakäsineisiin. Ansellin tuotekehitysosasto tekee jatkuvasti tutkimustyötä seuraavien sukupolvien lateksi- ja synteettisten käsineiden kehittämiseksi.

3 Ansell Healthcaren suunnitelma erinomaiseen Gammex -käsiensuojaukseen Ratkaisu jokaiselle ammattilaiselle Ansellin pitkä kokemus ja jatkuva tutkimustyö suojakäsineiden tuotekehittelyssä ovat tuottaneet yhä laadukkaampia Gammex -suojakäsineitä terveydenhuollon ammattilaisille. Gammex -tuotevalikoimasta löytyy suojakäsine kaikkiin tilanteisiin. Suojakäsineitä käyttävät useiden eri alojen lääketieteen ammattilaiset ja muut terveydenhuollon työntekijät sairaaloissa ja avoterveydenhuollossa. Käyttäjät arvostavat mukavuutta, kätevyyttä ja helppoa pukemista sekä suojakäsineiden antamaa turvallisuutta. Jokainen Gammex -valikoiman suojakäsine sisältää erityisominaisuuksia, jotka helpottavat työtä erilaisissa käyttötilanteissa. Gammex -suojakäsineet edustavat korkeatasoista Ansell-laatua. Turvallisuus ja laatu Tutkittua turvallisutta Gammex -suojakäsineet tarjoavat käyttäjilleen korkeatasoista turvallisuutta ja varmaa suojaa kattavan laaduntarkkailun ansiosta. Käsineiden repeämislujuus on erityisen korkeaa luokkaa. Suojakäsineet ovat yhteensopivia alkoholipohjaisten käsien desinfektioaineiden kanssa ja sisäpinnoitteet säilyttävät laatunsa jopa pitkien toimenpiteiden aikana. Laaduntarkkailu perustuu AQLtarkastusmenetelmiin kuten GL ІІ AQL 0,65 (vedentiiviystesti) tuotannon aikana ja GL І AQL 1,0 (vedentiiviystesti) (1) ennen lopullista pakkaamista sekä bakteriofagilla tehtävä viruspenetraatiotesti ASTM F (1) Gammex PF IsoDerm -leikkauskäsine: GL І AQL 1,0 sekä ennen pakkaamista että lopputuotteessa. Mukavuus, istuvuus ja kätevyys Poikkeuksellisen mukava ja helppo käyttää Kaikki Gammex -käsineet on valmistettu Ansellin anatomisilla muoteilla, minkä ansiosta ne tuntuvat mukavilta ja ovat istuvia. Ohuina ja joustavina ne tuntuvat kuin toiselle iholle. Ergonomisen suunnittelun ansiosta sormenpäiden ja kämmenen tuntoherkkyys on erinomainen. Mikrokuvioitu ulkopinta varmistaa hyvän otepitävyyden niin kuivissa kuin kosteissakin olosuhteissa ja helpottaa herkkien instrumenttien käsittelyä. Kaikki Gammex -käsineet on helppo pukea kosteisiin käsiin. Tahmea rannekkeen reuna kiinnittää Gammex -käsineet pitävästi leikkaustakkiin. Alhainen allergeenisuus Huolellinen tuotanto vähentää allergiariskiä Gammex -käsineiden valmistuksessa käytetään menetelmiä, joilla voidaan vähentää IV tyypin ja estää I tyypin allergioiden riskiä. Käsineiden erittäin alhainen lateksi-proteiinipitoisuus saavutetaan useiden valmistuksen aikana tapahtuvien pesu- ja huuhtelukertojen l. PEARL (Protein Endogenous Allergen Reduction Leaching) -teknologian avulla. Alhainen allergeenipitoisuus varmistetaan myös vähentämällä kemikaalijäämiä. Poikkeuksellisiin allergiariskitilanteisiin on kehitetty IsoDerm, joka ei sisällä lainkaan lateksiproteiineja. Lisäksi lateksittomalla ja kemikaalittomalla katalysaattorivapaalla DermaPrenellä voidaan estää I tyypin allergiat ja vähentää IV tyypin allergiariskejä.

4 Gammex -käsineet Käsine jokaiseen tilanteeseen Yleiskirurgiaan -leikkauskäsine on valmistettu Ansellin ainutlaatuisella powder-free -teknologialla. Käsine on helppo tarvittaessa pukea myös kosteisiin käsiin. Ulkopinnan mikrokarhennus varmistaa hyvän otepitävyyden ja silikonointi helpottaa pukemista, kun käsinettä käytetään kaksoiskäsineenä. Gammex PF -leikkauskäsinettä on saatavana myös suuressa 9,5 koossa. Hydrasoft Yleiskirurgiaan HydraSoft -leikkauskäsineen valmistuksessa on käytetty Ansellin uutta ja innovatiivista HydraSoft -teknologiaa, joka säilyttää ihon oman kosteuden ja kosteuttaa ihoa käytön aikana. Tästä on hyötyä, jos kädet kuivuvat jatkuvan käsineiden tai antimikrobisten aineiden käytön seurauksena. HyGrip Ortopediaan, gastrokirurgiaan, obstetriikkaan HyGrip -leikkauskäsineen optimaaliseen otepitävyyteen suunniteltu ulkopinta varmentaa työskentelyä kaikissa olosuhteissa. Leikkauskäsine on ihanteellinen ortopediassa, jossa vaaditaan hallittua grippiä. Gammex PF HyGrip lisää turvallisuutta paremman otepitävyytensä ansiosta. Underglove Kaksoiskäsinekäyttöön Terveydenhuollon työntekijät saattavat altistua veritartuntana leviäville patogeeneille, kuten hepatiiteille B ja C sekä HIV:lle. Käyttämällä kaksoiskäsineenä Underglovea veritartuntariskiä voidaan vähentää kymmenkertaisesti (2). Soveltuu myös yksin käytettynä. (2) Infektioiden ehkäisy leikkaussalissa. Paneelikeskustelu. American College of Surgeons Spring Meeting. 29. huhtikuuta 1998.

5 Micro-Thin Mikrokirurgiaan Micro-Thin -leikkauskäsine on suunniteltu erityisesti mikrokirurgisiin toimenpiteisiin. Se on 15 % ohuempi kuin tavalliset puuterittomat lateksileikkauskäsineet. Erityinen mikrokuvioitu ulkopinta varmistaa erinomaisen tuntoherkkyyden ja hyvän otepitävyyden. DermaPrene Ei sisällä lateksia eikä katalysaattorikemikaaleja Yleiskirurgiaan, ortopediaan DermaPrene tarjoaa ideaalisen ratkaisun lateksiallergikoille sekä erittäin herkkäihoisille. Lateksittomalla ja kemikaalittomalla katalysaattorivapaalla DermaPrenellä voidaan estää I tyypin allergiat ja vähentää IV tyypin allergiariskejä sekä potilailla että terveydenhuollon ammattilaisilla. IsoDerm Yleiskirurgiaan, lateksiton Leikkauskäsine on suunniteltu kaikille terveydenhuollon työntekijöille sekä potilaille, joilla on I tyypin allergia. Varotoimena tätä synteettistä käsinettä suositellaan erityisesti ensiapu- ja pelastustehtäviin sekä työskenneltäessä lasten kanssa. Isoderm Sensitive Mikrokirurgiaan, lateksiton Erikoisohut polyisopreenileikkauskäsine erityisesti mikrokirurgisiin toimenpiteisiin. Ihanteellinen allergioiden ehkäisyyn. Mahdollistaa täysin synteettisen kaksoiskäsineratkaisun. IsoDerm Underglove Kaksoiskäsinekäyttöön, lateksiton Erikoisohut polyisopreenileikkauskäsine mahdollistaa täysin synteettisen kaksoiskäsineratkaisun. Tarjoaa paremman suojan yhdistettynä toiseen käsineeseen. Ihanteellinen allergioiden ehkäisyyn. Polyisopreenikäsineyhdistelmä tarjoaa lateksitonta mukavuutta terveydenhuollon ammattilaisille, jotka sairastavat tyypin I ja IV allergiaa. XP Solunsalpaajien käsittelyyn (ei leikkauskäsineeksi) Syöpäpotilaiden määrän kasvaessa terveydenhuollon työntekijät joutuvat yhä useammin tekemisiin työturvallisuutta vaarantavien solunsalpaajien kanssa. XP on steriili PPE-suojakäsine, joka tarjoaa korkeatasoista permeaatiosuojaa sytostaattien käsittelyssä.

6 Leikkauskäsineet Hydrasoft HyGrip Underglove Käyttötarkoitus Yleiskirurgia Yleiskirurgia Ortopedia Traumatologia Sydän- ja thoraxkirurgia Kaksoiskäsineiden käyttö, kun veritartuntariski on olemassa Ominaisuudet ja edut Mukavuus ja tuntoherkkyys Helppo pukea ja käyttää kaksoiskäsineenä Mukavuus ja entistä pehmeämpi materiaali Säilyttää ihon kosteuden ja kosteuttaa ihoa käytön aikana Helppo pukea ja käyttää kaksoiskäsineenä Parannettu otepitävyys Mukavuus ja tuntoherkkyys Helppo pukea ja käyttää kaksoiskäsineenä Käytetään päällyskäsineenä Helppo pukea ja käyttää kaksoiskäsineenä Säilyttää ihon kosteuden ja kosteuttaa ihoa käytön aikana Kaksoiskäsinekäyttö lisää turvallisuutta Soveltuu myös yksin käytettynä Materiaali Lateksi Lateksi Lateksi Lateksi Väri Luonnonvalkoinen Luonnonvalkoinen Luonnonvalkoinen, läpikuultava Vihreä Materiaalin paksuus (4) (mm) Sisäpinta Suojakerros (neulanreiät) 0,220 0,220 0,220 0,215 (Hydrasoft ) (Hydrasoft ) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5)

7 PPE-suojakäsine Micro-Thin Derma- Prene Isoderm Isoderm Sensitive Isoderm Underglove XP Mikrokirurgia: mikro-, neuro-, sydän-, silmä-, verisuoni-, KNK-, plastiikka-, korjaava käsikirurgia Erittäin hyvä tuntoherkkyys ja otepitävyys Helppo pukea Kestävä Vähentää valojen heijastumien haittavaikutuksia Yleiskirurgia: Lapsipotilaiden hoito sekä ensiapu- ja pelastustehtävät Ei sisällä lateksiproteiineja (ei I tyypin allergiariskiä) eikä katalysaattorikemikaaleja (vähentää IV tyypin allergia riskejä) Erinomainen otepitävyys Kestävä Hyvä kemiallinen kestävyys Antaa paremman suojan luusementtiä vastaan Yleiskirurgia Lapsipotilaiden hoito sekä ensiapu- ja pelastustehtävät Ei sisällä lateksiproteiineja (ei I tyypin allergiariskiä) Lateksinkaltainen istuvuus ja mukavuus Varma otepitävyys ja tuntoherkkyys Alhainen jäännöskemikaalipitoisuus Mikrokirurgia: mikro-, neuro-, sydän-, silmä-, verisuoni-, KNK-, plastiikka-, korjaava/ yleiskirurgia Ei sisällä lateksiproteiineja (ei I tyypin allergiariskiä) Ei sisällä DPGkiihdyttimiä (difenyylidiinikiihdyttimiä) Kaseiiniton Lateksin kaltainen joustavuus, istuvuus ja tuntoherkkyys Kaksoiskäsineiden käyttö, kun veritartuntariski on olemassa Ei sisällä lateksiproteiineja (ei I tyypin allergiariskiä, alhainen jäännöskemikaalipitoisuus: minimoitu tyypin IV allrgiariskit) Ei sisällä DPGkiihdyttimiä Kaseiiniton Lateksin kaltainen joustavuus, istuvuus ja tuntoherkkyys PPE (Personal Protective Equipment) steriili suojakäsine sytostaattien käsittelyyn (ei leikkauksiin) Sytostaattipermeaatio testattu yleisimmin käytössä oleville solunsalpaajille kontrolloidusti dynaamisissa olosuhteissa (3) Erinomainen otepitävyys Optimaalinen materiaalin paksuus Lateksi Neopreeni Polyisopreeni Polyisopreeni Polyisopreeni Lateksi Vaaleanruskea Vihreä Valkoinen Valkoinen Vihreä Sininen 0,185 0,185 0,230 0,190 0,185 0,260 AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) (3) Lue lisää Ansellin dynaamisissa olosuhteissa tehdyistä testeistä ACPP-esitteestä. (4) Sormenseinämän paksuus (mm). (5) Valmistuksessa lopputuotteen laadunvalvonta (vedentiiviystesti) suoritetaan tarkastustasolla I, jolloin AQL on 1,0. - tiukempi ja täten yhdenmukainen EN kanssa (tarkastustasolla I AQL 1,5).

8 Gammex -käsineet Suojakäsineiden valmistuksen laatua terveydenhuollon ammattilaisille Allergeenit: vähentäminen ja mittaaminen Allergiariskeistä huolimatta luonnonkumi l. lateksi on edelleen yleisimmin käytetty materiaali terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettujen suojakäsineiden valmistuksessa. Alhainen lateksipitoisuus vähentää allergiariskejä. Sopivan ja riittävän tarkan menetelmän löytäminen allergeenipitoisuuden mittaamiseksi on haaste, kun otetaan huomioon, että myös erittäin pienet lateksiproteiinimäärät voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Immunologista FITkit -testiä (Quattromed) pidetään markkinoiden parhaimpana lateksiproteiinipitoisuuksien mittausmenetelmänä. Siinä voidaan tunnistaa neljä tärkeintä allergeenia, jotka ovat keskeisessä roolissa lateksiallergioiden aiheuttajina: Hev b 1, Hev b 3, Hev b 5 ja Hev b Ansell käyttää FITkit -testiä lateksiproteiinipitoisuuksien mittaamiseen kaikissa Gammex-suojakäsineissään. Tuotteet µg/g Allergeenipitoisuus Hev b 1 Hev b 3 Hev b 5 Hev b 6.02 EH EH EH EH Erittäin alhainen HyGrip EH EH EH EH Erittäin alhainen HydraSoft EH EH EH EH Erittäin alhainen Micro-Thin EH EH EH EH Erittäin alhainen Sensitive EH 0,11 EH EH Alhainen Underglove EH EH 0,08 EH Alhainen XP EH EH EH EH Erittäin alhainen IsoDerm ES ES ES ES Ei saatavissa IsoDerm Sensitive ES ES ES ES Ei saatavissa IsoDerm Underglove ES ES ES ES Ei saatavissa DermaPrene ES ES ES ES Ei saatavissa Taulukko 1: Esimerkkejä allergeenipitoisuuksista Ansellin tuotteissa, mittaukset on tehty käyttämällä FITkit -testausmenetelmää. FITkit -tulokset (neljän allergeenin yhteismäärä) Allergeenipitoisuusluokka < 0,03 μg/g Erittäin alhainen 0,04 0,14 μg/g Alhainen 0,15 0,29 μg/g Raja-arvo 0,30 1,14 μg/g Kohtalainen > 1,15 μg/g Korkea Taulukko 2: Allergeenipitoisuustason luokitus. Havaintoraja Hev b 1 Hev b 3 Hev b 5 Hev b ,050 μg/g 0,050 μg/g 0,025 μg/g 0,025 μg/g Huomioitavaa: EH = Ei havaittavissa Tämä ei tarkoita allergeenipitoisuudessa allergeenin puuttumista vaan sitä, että pitoisuus on alle mitattavissa olevan havaintorajan. ES = Ei saatavilla Testiä ei ole suoritettu. IsoDerm - ja DermaPrene -leikkauskäsineitä ei ole valmistettu lateksista ja näin ollen ne eivät sisällä heveiinejä (Hev.) lainkaan.

9 Gammex -tuoteperhe Suojakäsine jokaiseen tilanteeseen Koko 5,5 Koko 6,0 Koko 6,5 Koko 7,0 Koko 7,5 Koko 8,0 Koko 8,5 Koko 9,0 Pakkauskoko (6) x 40 paria HydraSoft x 40 paria HyGrip x 40 paria Underglove x 40 paria Micro-Thin x 25 paria DermaPrene x 25 paria Isoderm x 40 paria Isoderm Sensitive Isoderm Underglove x 40 paria x 40 paria XP x 40 paria (6 ) Gammex PF koko 9.5: tuotekoodi (Gammex PF XP ) Tätä opasta tai mitään Ansellin esittämää tai Ansellin nimissä tässä oppaassa esitettyä lausumaa ei tule tulkita takuuksi kauppakelpoisuudesta tai Ansellin tuotteen soveliaisuudesta johonkin erityiseen tarkoitukseen. Ansell ei ota vastuuta loppukäyttäjän johonkin määrättyyn käyttötarkoitukseen valitseman tuotteen tarkoituksenmukaisuudesta tai sopivuudesta.

10 ANSELL-KÄSINEIDEN HÄVITTÄMINEN LEIKKAUSKÄSINEET Tuotenimi Tuotekoodi Käsineen raaka-aine Tuotteen hävittäminen HydraSoft lateksi lateksi 1) Polttokelpoista energiajätettä. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai poltto kelpoiseksi energiajätteeksi. 1) Polttokelpoista energiajätettä. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai poltto kelpoiseksi energiajätteeksi. Underglove lateksi 1) Polttokelpoista energiajätettä. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai poltto kelpoiseksi energiajätteeksi Micro-Thin HyGrip DermaPrene IsoDerm lateksi lateksi neopreeni polyisopreeni 1) Polttokelpoista energiajätettä. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai poltto kelpoiseksi energiajätteeksi. 1) Polttokelpoista energiajätettä. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai polttokelpoiseksi energiajätteeksi. 1) Sekajätteeksi. Neopreeni ei sovellu energiajätteeksi. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai polttokelpoiseksi energiajätteeksi. 1) Sekajätteeksi. Polyisopreeni ei sovellu energiajätteeksi. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai polttokelpoiseksi energiajätteeksi. IsoDerm Sensitive polyisopreeni 1) Sekajätteeksi. Polyisopreeni ei sovellu energiajätteeksi. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai polttokelpoiseksi energiajätteeksi. IsoDerm Underglove polyisopreeni 1) Sekajätteeksi. Polyisopreeni ei sovellu energiajätteeksi. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai polttokelpoiseksi energiajätteeksi.

11 Kestävä kehitys käsissämme Ansell on sitoutunut noudattamaan vihreitä arvoja Jokainen yritys on pieni osa suurta maailmaa. Ansellilla tiedetään, että sillä on velvollisuus ja vastuu kohdella maailmaa sillä huolella, jonka se ansaitsee... asioilla, jotka vaikuttavat positiivisesti ympäristöön ja takaavat yhtäläiset edut kaikille sidosryhmilleen. Toimintatapoja ympäristön hyväksi Näin Ansell toimii ympäristön hyväksi: Kestävän kehityksen periaatteita noudatetaan kaikissa toimintatavoissa. Materiaaleja kierrätetään aina kun se on mahdollista. Energia- ja kustannustehokkaat toimintatavat vähentävät haitallisia ympäristövaikutuksia. Tavoitteita asetetaan saasteiden vähentämiseksi jatkuvasti. Kouluttamalla työntekijöitään Ansell lisää ympäristötietoisuutta- ja vastuuta. Materiaalien, tarvikkeiden ja energian käyttö on minimoitu kaikilla osa-alueilla. Ympäristökäytäntöjen omaksumista edistetään toimittajien, jälleenmyyjien ja uarkoitsijoiden keskuudessa.

12 Tiedustelut ja tilaukset: Berner Oy Asiakaspalvelu puh (ark. 9-15) faksi /2/2013

Kuluuko työaikasi googlettamiseen?

Kuluuko työaikasi googlettamiseen? Käsineet ja suojaus Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8 16. Nettikauppa palvelee 24 h vuorokaudessa kotisivuillamme osoitteessa www.mediq.fi g webshop Tilaukset: Puhelin 020 112 1510

Lisätiedot

SUOJAUSRATKAISUT- TUOTELUETTELO. Käsiesi suojaaminen kannattaa antaa vain asiantuntijoiden hoidettavaksi

SUOJAUSRATKAISUT- TUOTELUETTELO. Käsiesi suojaaminen kannattaa antaa vain asiantuntijoiden hoidettavaksi Mekaaninen suojaus Suojaus kemikaaleja & nesteitä vastaan Tuotteiden suojaus SUOJAUSRATKAISUT- TUOTELUETTELO Käsiesi suojaaminen kannattaa antaa vain asiantuntijoiden hoidettavaksi WWW.ANSELL.EU ESITTELY

Lisätiedot

Kädet hyvissä käsissä

Kädet hyvissä käsissä Kädet hyvissä käsissä Kun raakakumipioneeri J.N. Reithoffer perusti Semperitin v. 1824, ei hän voinut aavistaa kuinka paljon korkealaatuisen luonnonkumin kysyntä tulisi kasvamaan seuraavien sukupolvien

Lisätiedot

HYVÄT KÄDET. sitä paremmat mahdollisuudet. sinulla tai työtoverillasi on havaita ongelma Näkyvyys mitä selvemmin näet indikaatiovärin,

HYVÄT KÄDET. sitä paremmat mahdollisuudet. sinulla tai työtoverillasi on havaita ongelma Näkyvyys mitä selvemmin näet indikaatiovärin, 1 2011 HYVÄT KÄDET Lehti infektioiden ehkäisystä Päällyskäsine Rikkoutumiskohta Neste saa aikaan värillisen läikän Aluskäsine Käsi Indikaattorijärjestelmä näyttää käsineiden reikiintymisen nopeasti ja

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO TEOLLISUUDEN JA LABORATORIOIDEN TARPEISIIN

TUOTEKUVASTO TEOLLISUUDEN JA LABORATORIOIDEN TARPEISIIN TUOTEKUVASTO TEOLLISUUDEN JA LABORATORIOIDEN TARPEISIIN 2014 2015 Laatu- ja ympäristöasiat Olee sitoutuneet ISO 9001 ja ISO 14001 -laatu- ja ympäristöohjelmiin. Berner Oy:n Helsingin toimipisteet ovat

Lisätiedot

KÄSIKIRJA. Käsiin kohdistuvien tapaturmien ja ammattitautien ehkäiseminen

KÄSIKIRJA. Käsiin kohdistuvien tapaturmien ja ammattitautien ehkäiseminen KÄSIKIRJA 1 Käsiin kohdistuvien tapaturmien ja ammattitautien ehkäiseminen SISÄLTÖ Alkusanat... 3 Käsitapaturmien ja ammatti-ihotautien torjuminen... 4 Koneturvallisuus ja käytettävyys... 4 Työpaikkaselvitykset...

Lisätiedot

Ketä olemme. Kuinka työskentelemme. Arvomme. formerly John Ward Ceylon (Pvt) Ltd. Intelligent Glove Solutions

Ketä olemme. Kuinka työskentelemme. Arvomme. formerly John Ward Ceylon (Pvt) Ltd. Intelligent Glove Solutions Ketä olemme Kuinka työskentelemme Arvomme Ketä olemme, Kuinka työskentel Ketä olemme ATG Lanka Private Ltd (aiemmin John Ward Ceylon (Private) Ltd (JWC)) on vuonna 1992 Sri Lankassa perustettu yksityisomistuksessa

Lisätiedot

02/2015. Sivu/ Sidan 1/285

02/2015. Sivu/ Sidan 1/285 KÄSINEET (106) -Vuorittomat käsineet (25) -Vuorilliset käsineet (26) -Pinnoitetut Käsineet (14) -Vuorilliset Pinnoitetut Käsineet (8) -Kemikaalikäsineet (5) -Viiltosuojakäsineet (7) -Hitsaus- ja lämmönsuoja

Lisätiedot

Talotekniikan eristysratkaisut

Talotekniikan eristysratkaisut Talotekniikan eristysratkaisut Tekniset eristeet Käyttökohteet 3-2.0 Tammikuu 2011 Korvaa: Helmikuu 2010 Sisällysluettelo Mukavuutta ja taloudellisuutta...3 Miksi PAROC -talotekniikkaeriste?...4 Taloudelliset

Lisätiedot

Kestävän kehityksen raportti 2014

Kestävän kehityksen raportti 2014 Kestävän kehityksen raportti 2014 Sisällys Visiomme ja lähestymistapamme 3 Yhtiöstä 6 Kasvua läpi vuosikymmenten 8 Työntekijämme 10 Ympäristörasituksen minimointi 14 Terveys ja turvallisuus 19 Yhteisön

Lisätiedot

creating solutions TURVALLISET KYLPYHUONERATKAISUT Voimassa 1.6.2012 alkaen

creating solutions TURVALLISET KYLPYHUONERATKAISUT Voimassa 1.6.2012 alkaen creating solutions TURVALLISET KYLPYHUONERATKAISUT Voimassa 1.6.2012 alkaen creating solutions Ponte Giulio on perustettu vuonna 1973. Se aloitti toimintansa valmistamalla huonekaluja teollisuusrakentamista

Lisätiedot

Parempi ääniympäristö

Parempi ääniympäristö Ecophon Hygiene Parempi ääniympäristö Ecophon Hygiene -tuotteilla Fiskeri/Engelsviken fotas Ecophon Hygiene Järjestelmä, joka varmistaa hyvän lopputuloksen Elintarviketeollisuuden työympäristössä on tarvetta

Lisätiedot

Tuotevalikoimamme. - täydelliseen käsien- ja ihonhoitoon. säilöntäaineeton

Tuotevalikoimamme. - täydelliseen käsien- ja ihonhoitoon. säilöntäaineeton Tuotevalikoimamme - täydelliseen käsien- ja ihonhoitoon Sterisol System - täydellinen ja ainutlaatuinen ihonhoitojärjestelmä kaikenkokoisiin yrityksiin säilöntäaineeton Sterisol AB laatu, ympäristö ja

Lisätiedot

TARKISTETTU SUOJAKÄSINEITÄ KOSKEVIEN EN - STANDARDIEN OPAS EN GUIDE

TARKISTETTU SUOJAKÄSINEITÄ KOSKEVIEN EN - STANDARDIEN OPAS EN GUIDE TARKISTETTU SUOJAKÄSINEITÄ KOSKEVIEN EN - STANDARDIEN OPAS EN GUIDE SISÄLLYSLUETTELO Vahvempi sitoutuminen terveyteen ja turvallisuuteen 4 Henkilökohtaista suojavarustusta koskevan PPE -direktiivin noudattaminen

Lisätiedot

Tehokasta puunhiontaa

Tehokasta puunhiontaa Tehokasta puunhiontaa Oy KWH Mirka Ab on osa KWH-konsernia ja Pohjoismaiden suurin hiomatarvikkeiden valmistaja. Vankka panostus innovatiiviseen tutkimukseen ja tuotekehitykseen on tehnyt Mirkasta alansa

Lisätiedot

Training. Käyttöönoton strategia. Strategian käyttöönotto. www.strategy train.eu

Training. Käyttöönoton strategia. Strategian käyttöönotto. www.strategy train.eu Strategy Train Moduuli V Luku 9 Tekijät Koulutus materiaalia verkossa Small Enterprise Strategic Development Training Käyttöönoton strategia Strategian käyttöönotto Rumyana Grozeva (REDA) www.strategy

Lisätiedot

Yksityisten terveydenhuoltopalvelujen työsuojelu

Yksityisten terveydenhuoltopalvelujen työsuojelu Yksityisten terveydenhuoltopalvelujen työsuojelu Sisältö Johdanto... 3 Työsuojelun perusta, vastuut ja yhteistoiminta... 4 Lainsäädännöllinen perusta... 4 Turvallinen ja terveellinen työympäristö... 6

Lisätiedot

Yleiskatsaus hammasteknisten seosten aineosien biologisista vaikutuksista

Yleiskatsaus hammasteknisten seosten aineosien biologisista vaikutuksista Dr. Martin Schuster Heraeus Kulzer Dental GmbH & Co. KG Heraeus Edelmetalle Käännös: Anders Wollstén Yleiskatsaus hammasteknisten seosten aineosien biologisista vaikutuksista V äestön yleisen terveystietouden

Lisätiedot

Clean air solutions. Tuoteluettelo

Clean air solutions. Tuoteluettelo Clean air solutions Tuoteluettelo 2015 Camfil Tuoteluettelo 2015 Camfil suosittelee PUHDASILMARATKAISUJA JO YLI 50 VUOTTA 1960-luvulla Ruotsi oli aloittamassa ydinohjelmaansa. Ilmansuodatus spesialisti

Lisätiedot

Tuoteluettelo. Tehokkaimmat siivousjärjestelmät

Tuoteluettelo. Tehokkaimmat siivousjärjestelmät Tuoteluettelo Tehokkaimmat siivousjärjestelmät 1 2 Helping you make a difference Kädessäsi on Vileda Professionalin tuoteluettelo, josta löydät markkinoiden johtavat siivousvälineet mekaaniseen siivoukseen

Lisätiedot

Kodin puhtaus 2011 2012

Kodin puhtaus 2011 2012 Kodin puhtaus 2011 2012 Sisällysluettelo Pölypussilliset imurit 004 Ultrae 008 UltraSilencer 012 Ergospace Pölypussittomat imurit 014 UltraPerformer Green-mallisto 016 Electroluxin ekologiset pölynimurit

Lisätiedot

Lasitusalan työsuojelu

Lasitusalan työsuojelu Lasitusalan työsuojelu Julkaisija: Työturvallisuuskeskus TTK, lasikeraamisen teollisuuden työalatoimikunta Teksti ja kuvat: Jorma Hyvönen Taitto: Pen & Pen Oy Paino: Painojussit Oy 1. painos 2009 ISBN

Lisätiedot

VASTUULLISUUSKATSAUS 2014

VASTUULLISUUSKATSAUS 2014 VASTUULLISUUSKATSAUS 2014 1 Marimekko lyhyesti Marimekko on suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan designyritys, jonka toiminnan ydin on ajattomien ja yksilöllisten, käytännöllisten ja kauniiden kuluttajatuotteiden

Lisätiedot

Mineraaliteknologiaan painottuva numero

Mineraaliteknologiaan painottuva numero Talvi 2012 Mineraaliteknologiaan painottuva numero N:o 1 2012 Tässä numerossa Päätoimittaja Juha Martikainen Toimitussihteeri Hanna-Mari Vuorisalo Toimituskunta Juha Myllärinen Juha Penttilä Pertti Turunen

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTO TEKNILLINEN TIEDEKUNTA TUOTANNON LAITOS

VAASAN YLIOPISTO TEKNILLINEN TIEDEKUNTA TUOTANNON LAITOS VAASAN YLIOPISTO TEKNILLINEN TIEDEKUNTA TUOTANNON LAITOS Mikko Niiniketo MIELENTERVEYS ASUMISPALVELUIDEN LAATU: Laatujärjestelmien käyttäminen mielenterveys asumispalveluissa Tuotantotalouden kandidaatti

Lisätiedot

Hankala tehtävä? Kyllä onnistuu. UUDELLA TRAKKERILLA, (TCO) Vankan rakenteensa, erinomaisen luotettavuutensa ja korkealaatuisuutensa

Hankala tehtävä? Kyllä onnistuu. UUDELLA TRAKKERILLA, (TCO) Vankan rakenteensa, erinomaisen luotettavuutensa ja korkealaatuisuutensa U U S I H I - R E L I A B I L I T Y I S P O S S I B L E T R A K K E R I L L E K A I K K I O N M A H D O L L I S T A. U U S I T R A K K E R I L L E K A I K K I O N M A H D O L L I S T A Hankala tehtävä?

Lisätiedot

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut Luo tilallesi tulevaisuus www.lely.com innovators in agriculture Lely, Astronaut, Astri, Atlantis, Attis, AWS, C4C, Calm, Caltive, Commodus,

Lisätiedot

High-tech sairaala yritysryhmähanke. Korkean hygienian uudet tuotteet ja palvelut. Loppuraportti

High-tech sairaala yritysryhmähanke. Korkean hygienian uudet tuotteet ja palvelut. Loppuraportti High-tech sairaala yritysryhmähanke Korkean hygienian uudet tuotteet ja palvelut Loppuraportti High-tech sairaala yritysryhmähanke Korkean hygienian uudet tuotteet ja palvelut Loppuraportti Alkusanat

Lisätiedot

Terävät instrumentit terveydenhuollossa

Terävät instrumentit terveydenhuollossa Tietoa työstä Terävät instrumentit terveydenhuollossa EHKÄISE PISTO- JA VIILTOTAPATURMA TEHOKKAASTI Vuokko Puro Pirkko-Liisa Rasa Simo Salminen Terävät instrumentit terveydenhuollossa EHKÄISE PISTO- JA

Lisätiedot

OPISKELUAINEISTO SOSIAALI- JA TERVEYSALA

OPISKELUAINEISTO SOSIAALI- JA TERVEYSALA OPISKELUAINEISTO SOSIAALI- JA TERVEYSALA AMMATTILAINEN JA YMPÄRISTÖ... 3 YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET... 4 ELINKAARIAJATTELU... 7 MATERIAALITEHOKKUUS... 8 HYVÄT HANKINNAT... 9 YMPÄRISTÖMERKIT... 10 JÄTTEET...

Lisätiedot