Gammex leikkaus- ja suojakäsineet. Erinomainen käsiensuojaus jokaiseen tilanteeseen. Gammex -tuoteperhe

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Gammex leikkaus- ja suojakäsineet. Erinomainen käsiensuojaus jokaiseen tilanteeseen. Gammex -tuoteperhe"

Transkriptio

1 Gammex leikkaus- ja suojakäsineet Erinomainen käsiensuojaus jokaiseen tilanteeseen Gammex -tuoteperhe

2 Ansell Healthcare Käsiensuojauksen asiantuntija Ansell Healthcare on maailmanlaajuisesti johtava yritys terveydenhuollon ammattilaisten käsien suojauksessa. Ansell on ollut alan kehityksen kärjessä siitä lähtien, kun ensimmäiset kertakäyttöiset leikkauskäsineet tuotiin markkinoille 1950-luvulla. Ansell on toiminut uranuurtajana synteettisten ja katalysaattorikemikaalittomien leikkauskäsineiden markkinoinnissa. Lisäksi Ansell on toiminut keskeisessä roolissa, kun puuteroiduista suojakäsineistä on siirrytty puuterittomiin (PF, eng. powder-free) ja edelleen synteettisiin suojakäsineisiin. Ansellin tuotekehitysosasto tekee jatkuvasti tutkimustyötä seuraavien sukupolvien lateksi- ja synteettisten käsineiden kehittämiseksi.

3 Ansell Healthcaren suunnitelma erinomaiseen Gammex -käsiensuojaukseen Ratkaisu jokaiselle ammattilaiselle Ansellin pitkä kokemus ja jatkuva tutkimustyö suojakäsineiden tuotekehittelyssä ovat tuottaneet yhä laadukkaampia Gammex -suojakäsineitä terveydenhuollon ammattilaisille. Gammex -tuotevalikoimasta löytyy suojakäsine kaikkiin tilanteisiin. Suojakäsineitä käyttävät useiden eri alojen lääketieteen ammattilaiset ja muut terveydenhuollon työntekijät sairaaloissa ja avoterveydenhuollossa. Käyttäjät arvostavat mukavuutta, kätevyyttä ja helppoa pukemista sekä suojakäsineiden antamaa turvallisuutta. Jokainen Gammex -valikoiman suojakäsine sisältää erityisominaisuuksia, jotka helpottavat työtä erilaisissa käyttötilanteissa. Gammex -suojakäsineet edustavat korkeatasoista Ansell-laatua. Turvallisuus ja laatu Tutkittua turvallisutta Gammex -suojakäsineet tarjoavat käyttäjilleen korkeatasoista turvallisuutta ja varmaa suojaa kattavan laaduntarkkailun ansiosta. Käsineiden repeämislujuus on erityisen korkeaa luokkaa. Suojakäsineet ovat yhteensopivia alkoholipohjaisten käsien desinfektioaineiden kanssa ja sisäpinnoitteet säilyttävät laatunsa jopa pitkien toimenpiteiden aikana. Laaduntarkkailu perustuu AQLtarkastusmenetelmiin kuten GL ІІ AQL 0,65 (vedentiiviystesti) tuotannon aikana ja GL І AQL 1,0 (vedentiiviystesti) (1) ennen lopullista pakkaamista sekä bakteriofagilla tehtävä viruspenetraatiotesti ASTM F (1) Gammex PF IsoDerm -leikkauskäsine: GL І AQL 1,0 sekä ennen pakkaamista että lopputuotteessa. Mukavuus, istuvuus ja kätevyys Poikkeuksellisen mukava ja helppo käyttää Kaikki Gammex -käsineet on valmistettu Ansellin anatomisilla muoteilla, minkä ansiosta ne tuntuvat mukavilta ja ovat istuvia. Ohuina ja joustavina ne tuntuvat kuin toiselle iholle. Ergonomisen suunnittelun ansiosta sormenpäiden ja kämmenen tuntoherkkyys on erinomainen. Mikrokuvioitu ulkopinta varmistaa hyvän otepitävyyden niin kuivissa kuin kosteissakin olosuhteissa ja helpottaa herkkien instrumenttien käsittelyä. Kaikki Gammex -käsineet on helppo pukea kosteisiin käsiin. Tahmea rannekkeen reuna kiinnittää Gammex -käsineet pitävästi leikkaustakkiin. Alhainen allergeenisuus Huolellinen tuotanto vähentää allergiariskiä Gammex -käsineiden valmistuksessa käytetään menetelmiä, joilla voidaan vähentää IV tyypin ja estää I tyypin allergioiden riskiä. Käsineiden erittäin alhainen lateksi-proteiinipitoisuus saavutetaan useiden valmistuksen aikana tapahtuvien pesu- ja huuhtelukertojen l. PEARL (Protein Endogenous Allergen Reduction Leaching) -teknologian avulla. Alhainen allergeenipitoisuus varmistetaan myös vähentämällä kemikaalijäämiä. Poikkeuksellisiin allergiariskitilanteisiin on kehitetty IsoDerm, joka ei sisällä lainkaan lateksiproteiineja. Lisäksi lateksittomalla ja kemikaalittomalla katalysaattorivapaalla DermaPrenellä voidaan estää I tyypin allergiat ja vähentää IV tyypin allergiariskejä.

4 Gammex -käsineet Käsine jokaiseen tilanteeseen Yleiskirurgiaan -leikkauskäsine on valmistettu Ansellin ainutlaatuisella powder-free -teknologialla. Käsine on helppo tarvittaessa pukea myös kosteisiin käsiin. Ulkopinnan mikrokarhennus varmistaa hyvän otepitävyyden ja silikonointi helpottaa pukemista, kun käsinettä käytetään kaksoiskäsineenä. Gammex PF -leikkauskäsinettä on saatavana myös suuressa 9,5 koossa. Hydrasoft Yleiskirurgiaan HydraSoft -leikkauskäsineen valmistuksessa on käytetty Ansellin uutta ja innovatiivista HydraSoft -teknologiaa, joka säilyttää ihon oman kosteuden ja kosteuttaa ihoa käytön aikana. Tästä on hyötyä, jos kädet kuivuvat jatkuvan käsineiden tai antimikrobisten aineiden käytön seurauksena. HyGrip Ortopediaan, gastrokirurgiaan, obstetriikkaan HyGrip -leikkauskäsineen optimaaliseen otepitävyyteen suunniteltu ulkopinta varmentaa työskentelyä kaikissa olosuhteissa. Leikkauskäsine on ihanteellinen ortopediassa, jossa vaaditaan hallittua grippiä. Gammex PF HyGrip lisää turvallisuutta paremman otepitävyytensä ansiosta. Underglove Kaksoiskäsinekäyttöön Terveydenhuollon työntekijät saattavat altistua veritartuntana leviäville patogeeneille, kuten hepatiiteille B ja C sekä HIV:lle. Käyttämällä kaksoiskäsineenä Underglovea veritartuntariskiä voidaan vähentää kymmenkertaisesti (2). Soveltuu myös yksin käytettynä. (2) Infektioiden ehkäisy leikkaussalissa. Paneelikeskustelu. American College of Surgeons Spring Meeting. 29. huhtikuuta 1998.

5 Micro-Thin Mikrokirurgiaan Micro-Thin -leikkauskäsine on suunniteltu erityisesti mikrokirurgisiin toimenpiteisiin. Se on 15 % ohuempi kuin tavalliset puuterittomat lateksileikkauskäsineet. Erityinen mikrokuvioitu ulkopinta varmistaa erinomaisen tuntoherkkyyden ja hyvän otepitävyyden. DermaPrene Ei sisällä lateksia eikä katalysaattorikemikaaleja Yleiskirurgiaan, ortopediaan DermaPrene tarjoaa ideaalisen ratkaisun lateksiallergikoille sekä erittäin herkkäihoisille. Lateksittomalla ja kemikaalittomalla katalysaattorivapaalla DermaPrenellä voidaan estää I tyypin allergiat ja vähentää IV tyypin allergiariskejä sekä potilailla että terveydenhuollon ammattilaisilla. IsoDerm Yleiskirurgiaan, lateksiton Leikkauskäsine on suunniteltu kaikille terveydenhuollon työntekijöille sekä potilaille, joilla on I tyypin allergia. Varotoimena tätä synteettistä käsinettä suositellaan erityisesti ensiapu- ja pelastustehtäviin sekä työskenneltäessä lasten kanssa. Isoderm Sensitive Mikrokirurgiaan, lateksiton Erikoisohut polyisopreenileikkauskäsine erityisesti mikrokirurgisiin toimenpiteisiin. Ihanteellinen allergioiden ehkäisyyn. Mahdollistaa täysin synteettisen kaksoiskäsineratkaisun. IsoDerm Underglove Kaksoiskäsinekäyttöön, lateksiton Erikoisohut polyisopreenileikkauskäsine mahdollistaa täysin synteettisen kaksoiskäsineratkaisun. Tarjoaa paremman suojan yhdistettynä toiseen käsineeseen. Ihanteellinen allergioiden ehkäisyyn. Polyisopreenikäsineyhdistelmä tarjoaa lateksitonta mukavuutta terveydenhuollon ammattilaisille, jotka sairastavat tyypin I ja IV allergiaa. XP Solunsalpaajien käsittelyyn (ei leikkauskäsineeksi) Syöpäpotilaiden määrän kasvaessa terveydenhuollon työntekijät joutuvat yhä useammin tekemisiin työturvallisuutta vaarantavien solunsalpaajien kanssa. XP on steriili PPE-suojakäsine, joka tarjoaa korkeatasoista permeaatiosuojaa sytostaattien käsittelyssä.

6 Leikkauskäsineet Hydrasoft HyGrip Underglove Käyttötarkoitus Yleiskirurgia Yleiskirurgia Ortopedia Traumatologia Sydän- ja thoraxkirurgia Kaksoiskäsineiden käyttö, kun veritartuntariski on olemassa Ominaisuudet ja edut Mukavuus ja tuntoherkkyys Helppo pukea ja käyttää kaksoiskäsineenä Mukavuus ja entistä pehmeämpi materiaali Säilyttää ihon kosteuden ja kosteuttaa ihoa käytön aikana Helppo pukea ja käyttää kaksoiskäsineenä Parannettu otepitävyys Mukavuus ja tuntoherkkyys Helppo pukea ja käyttää kaksoiskäsineenä Käytetään päällyskäsineenä Helppo pukea ja käyttää kaksoiskäsineenä Säilyttää ihon kosteuden ja kosteuttaa ihoa käytön aikana Kaksoiskäsinekäyttö lisää turvallisuutta Soveltuu myös yksin käytettynä Materiaali Lateksi Lateksi Lateksi Lateksi Väri Luonnonvalkoinen Luonnonvalkoinen Luonnonvalkoinen, läpikuultava Vihreä Materiaalin paksuus (4) (mm) Sisäpinta Suojakerros (neulanreiät) 0,220 0,220 0,220 0,215 (Hydrasoft ) (Hydrasoft ) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5)

7 PPE-suojakäsine Micro-Thin Derma- Prene Isoderm Isoderm Sensitive Isoderm Underglove XP Mikrokirurgia: mikro-, neuro-, sydän-, silmä-, verisuoni-, KNK-, plastiikka-, korjaava käsikirurgia Erittäin hyvä tuntoherkkyys ja otepitävyys Helppo pukea Kestävä Vähentää valojen heijastumien haittavaikutuksia Yleiskirurgia: Lapsipotilaiden hoito sekä ensiapu- ja pelastustehtävät Ei sisällä lateksiproteiineja (ei I tyypin allergiariskiä) eikä katalysaattorikemikaaleja (vähentää IV tyypin allergia riskejä) Erinomainen otepitävyys Kestävä Hyvä kemiallinen kestävyys Antaa paremman suojan luusementtiä vastaan Yleiskirurgia Lapsipotilaiden hoito sekä ensiapu- ja pelastustehtävät Ei sisällä lateksiproteiineja (ei I tyypin allergiariskiä) Lateksinkaltainen istuvuus ja mukavuus Varma otepitävyys ja tuntoherkkyys Alhainen jäännöskemikaalipitoisuus Mikrokirurgia: mikro-, neuro-, sydän-, silmä-, verisuoni-, KNK-, plastiikka-, korjaava/ yleiskirurgia Ei sisällä lateksiproteiineja (ei I tyypin allergiariskiä) Ei sisällä DPGkiihdyttimiä (difenyylidiinikiihdyttimiä) Kaseiiniton Lateksin kaltainen joustavuus, istuvuus ja tuntoherkkyys Kaksoiskäsineiden käyttö, kun veritartuntariski on olemassa Ei sisällä lateksiproteiineja (ei I tyypin allergiariskiä, alhainen jäännöskemikaalipitoisuus: minimoitu tyypin IV allrgiariskit) Ei sisällä DPGkiihdyttimiä Kaseiiniton Lateksin kaltainen joustavuus, istuvuus ja tuntoherkkyys PPE (Personal Protective Equipment) steriili suojakäsine sytostaattien käsittelyyn (ei leikkauksiin) Sytostaattipermeaatio testattu yleisimmin käytössä oleville solunsalpaajille kontrolloidusti dynaamisissa olosuhteissa (3) Erinomainen otepitävyys Optimaalinen materiaalin paksuus Lateksi Neopreeni Polyisopreeni Polyisopreeni Polyisopreeni Lateksi Vaaleanruskea Vihreä Valkoinen Valkoinen Vihreä Sininen 0,185 0,185 0,230 0,190 0,185 0,260 AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) AQL 1,0 (5) (3) Lue lisää Ansellin dynaamisissa olosuhteissa tehdyistä testeistä ACPP-esitteestä. (4) Sormenseinämän paksuus (mm). (5) Valmistuksessa lopputuotteen laadunvalvonta (vedentiiviystesti) suoritetaan tarkastustasolla I, jolloin AQL on 1,0. - tiukempi ja täten yhdenmukainen EN kanssa (tarkastustasolla I AQL 1,5).

8 Gammex -käsineet Suojakäsineiden valmistuksen laatua terveydenhuollon ammattilaisille Allergeenit: vähentäminen ja mittaaminen Allergiariskeistä huolimatta luonnonkumi l. lateksi on edelleen yleisimmin käytetty materiaali terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettujen suojakäsineiden valmistuksessa. Alhainen lateksipitoisuus vähentää allergiariskejä. Sopivan ja riittävän tarkan menetelmän löytäminen allergeenipitoisuuden mittaamiseksi on haaste, kun otetaan huomioon, että myös erittäin pienet lateksiproteiinimäärät voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Immunologista FITkit -testiä (Quattromed) pidetään markkinoiden parhaimpana lateksiproteiinipitoisuuksien mittausmenetelmänä. Siinä voidaan tunnistaa neljä tärkeintä allergeenia, jotka ovat keskeisessä roolissa lateksiallergioiden aiheuttajina: Hev b 1, Hev b 3, Hev b 5 ja Hev b Ansell käyttää FITkit -testiä lateksiproteiinipitoisuuksien mittaamiseen kaikissa Gammex-suojakäsineissään. Tuotteet µg/g Allergeenipitoisuus Hev b 1 Hev b 3 Hev b 5 Hev b 6.02 EH EH EH EH Erittäin alhainen HyGrip EH EH EH EH Erittäin alhainen HydraSoft EH EH EH EH Erittäin alhainen Micro-Thin EH EH EH EH Erittäin alhainen Sensitive EH 0,11 EH EH Alhainen Underglove EH EH 0,08 EH Alhainen XP EH EH EH EH Erittäin alhainen IsoDerm ES ES ES ES Ei saatavissa IsoDerm Sensitive ES ES ES ES Ei saatavissa IsoDerm Underglove ES ES ES ES Ei saatavissa DermaPrene ES ES ES ES Ei saatavissa Taulukko 1: Esimerkkejä allergeenipitoisuuksista Ansellin tuotteissa, mittaukset on tehty käyttämällä FITkit -testausmenetelmää. FITkit -tulokset (neljän allergeenin yhteismäärä) Allergeenipitoisuusluokka < 0,03 μg/g Erittäin alhainen 0,04 0,14 μg/g Alhainen 0,15 0,29 μg/g Raja-arvo 0,30 1,14 μg/g Kohtalainen > 1,15 μg/g Korkea Taulukko 2: Allergeenipitoisuustason luokitus. Havaintoraja Hev b 1 Hev b 3 Hev b 5 Hev b ,050 μg/g 0,050 μg/g 0,025 μg/g 0,025 μg/g Huomioitavaa: EH = Ei havaittavissa Tämä ei tarkoita allergeenipitoisuudessa allergeenin puuttumista vaan sitä, että pitoisuus on alle mitattavissa olevan havaintorajan. ES = Ei saatavilla Testiä ei ole suoritettu. IsoDerm - ja DermaPrene -leikkauskäsineitä ei ole valmistettu lateksista ja näin ollen ne eivät sisällä heveiinejä (Hev.) lainkaan.

9 Gammex -tuoteperhe Suojakäsine jokaiseen tilanteeseen Koko 5,5 Koko 6,0 Koko 6,5 Koko 7,0 Koko 7,5 Koko 8,0 Koko 8,5 Koko 9,0 Pakkauskoko (6) x 40 paria HydraSoft x 40 paria HyGrip x 40 paria Underglove x 40 paria Micro-Thin x 25 paria DermaPrene x 25 paria Isoderm x 40 paria Isoderm Sensitive Isoderm Underglove x 40 paria x 40 paria XP x 40 paria (6 ) Gammex PF koko 9.5: tuotekoodi (Gammex PF XP ) Tätä opasta tai mitään Ansellin esittämää tai Ansellin nimissä tässä oppaassa esitettyä lausumaa ei tule tulkita takuuksi kauppakelpoisuudesta tai Ansellin tuotteen soveliaisuudesta johonkin erityiseen tarkoitukseen. Ansell ei ota vastuuta loppukäyttäjän johonkin määrättyyn käyttötarkoitukseen valitseman tuotteen tarkoituksenmukaisuudesta tai sopivuudesta.

10 ANSELL-KÄSINEIDEN HÄVITTÄMINEN LEIKKAUSKÄSINEET Tuotenimi Tuotekoodi Käsineen raaka-aine Tuotteen hävittäminen HydraSoft lateksi lateksi 1) Polttokelpoista energiajätettä. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai poltto kelpoiseksi energiajätteeksi. 1) Polttokelpoista energiajätettä. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai poltto kelpoiseksi energiajätteeksi. Underglove lateksi 1) Polttokelpoista energiajätettä. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai poltto kelpoiseksi energiajätteeksi Micro-Thin HyGrip DermaPrene IsoDerm lateksi lateksi neopreeni polyisopreeni 1) Polttokelpoista energiajätettä. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai poltto kelpoiseksi energiajätteeksi. 1) Polttokelpoista energiajätettä. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai polttokelpoiseksi energiajätteeksi. 1) Sekajätteeksi. Neopreeni ei sovellu energiajätteeksi. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai polttokelpoiseksi energiajätteeksi. 1) Sekajätteeksi. Polyisopreeni ei sovellu energiajätteeksi. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai polttokelpoiseksi energiajätteeksi. IsoDerm Sensitive polyisopreeni 1) Sekajätteeksi. Polyisopreeni ei sovellu energiajätteeksi. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai polttokelpoiseksi energiajätteeksi. IsoDerm Underglove polyisopreeni 1) Sekajätteeksi. Polyisopreeni ei sovellu energiajätteeksi. 3) Kuljetuspakkaus soveltuu keräyspahviksi tai polttokelpoiseksi energiajätteeksi.

11 Kestävä kehitys käsissämme Ansell on sitoutunut noudattamaan vihreitä arvoja Jokainen yritys on pieni osa suurta maailmaa. Ansellilla tiedetään, että sillä on velvollisuus ja vastuu kohdella maailmaa sillä huolella, jonka se ansaitsee... asioilla, jotka vaikuttavat positiivisesti ympäristöön ja takaavat yhtäläiset edut kaikille sidosryhmilleen. Toimintatapoja ympäristön hyväksi Näin Ansell toimii ympäristön hyväksi: Kestävän kehityksen periaatteita noudatetaan kaikissa toimintatavoissa. Materiaaleja kierrätetään aina kun se on mahdollista. Energia- ja kustannustehokkaat toimintatavat vähentävät haitallisia ympäristövaikutuksia. Tavoitteita asetetaan saasteiden vähentämiseksi jatkuvasti. Kouluttamalla työntekijöitään Ansell lisää ympäristötietoisuutta- ja vastuuta. Materiaalien, tarvikkeiden ja energian käyttö on minimoitu kaikilla osa-alueilla. Ympäristökäytäntöjen omaksumista edistetään toimittajien, jälleenmyyjien ja uarkoitsijoiden keskuudessa.

12 Tiedustelut ja tilaukset: Berner Oy Asiakaspalvelu puh (ark. 9-15) faksi /2/2013

Powered by Sempermed.

Powered by Sempermed. Powered by Sempermed. Sempercare Syn-Stretch Synteettinen vaihtoehto Sempercare Edition Pukeva partneri Sempercare Nitrile Erinomainen istuvuus ja tuntoherkkyys Sempercare Nitrile Skin2 Käsine kuin toinen

Lisätiedot

Me huolehdimme käsistäsi

Me huolehdimme käsistäsi Me huolehdimme käsistäsi Toimenpidekäsineet Paras mahdollinen suoja erittäin turvallinen ei rasita kättä hygieeninen pakkaus Ylivoimaisen turvallinen Kun haluat käsillesi parhaan mahdollisen suojan, Sempercare

Lisätiedot

Kädet hyvissä käsissä

Kädet hyvissä käsissä Kädet hyvissä käsissä Kun raakakumipioneeri J.N. Reithoffer perusti Semperitin v. 1824, ei hän voinut aavistaa kuinka paljon korkealaatuisen luonnonkumin kysyntä tulisi kasvamaan seuraavien sukupolvien

Lisätiedot

KÄSIHYGIENIAOHJE LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN. KÄSIHYGIENIAOHJE KUNTAYHTYMÄ Infektio- ja sairaalahygieniayksikkö 28.11.2012

KÄSIHYGIENIAOHJE LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN. KÄSIHYGIENIAOHJE KUNTAYHTYMÄ Infektio- ja sairaalahygieniayksikkö 28.11.2012 MITÄ KÄSIHYGIENIALLA TARKOITETAAN? Käsihygienialla tarkoitetaan käsiin kohdistuvia toimenpiteitä, joilla pyritään vähentämään infektioiden ja niitä aiheuttavien mikrobien siirtymistä käsien välityksellä.

Lisätiedot

Suojakäsineet. Laadukas valikoima ammattilaisille

Suojakäsineet. Laadukas valikoima ammattilaisille Suojakäsineet Laadukas valikoima ammattilaisille Suojaa itsesi ja työympäristösi Työnantajien on huolehdittava työntekijöiden suojaamisesta ja terveydestä. Euroopan lainsäädännössä käsineet on myös määritelty

Lisätiedot

Kuluuko työaikasi googlettamiseen?

Kuluuko työaikasi googlettamiseen? Käsineet ja suojaus Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8 16. Nettikauppa palvelee 24 h vuorokaudessa kotisivuillamme osoitteessa www.mediq.fi g webshop Tilaukset: Puhelin 020 112 1510

Lisätiedot

OHUT TYÖKÄSINE. - Käsineen ominaisuudet

OHUT TYÖKÄSINE. - Käsineen ominaisuudet OHUT TYÖKÄSINE Synteettistä nahkaa Ohut työkäsine synteettisestä materiaalista. Vuoriton työkäsine, jossa kämmen Amaramateriaalia, joka antaa hyvän otepidon kuivassa ja kosteassa. Päällinen valmistettu

Lisätiedot

viiltosuojatut pelastuskäsineet

viiltosuojatut pelastuskäsineet Parempi suoja : SuperFabric HexArmor EXT Rescue sarjan käsineiden sisäkerros valmistetaan SuperFabric -materiaalista. Vaikka materiaalin viilto- ja pistosuojausominaisuudet ovat erinomaiset, tuntuu kangas

Lisätiedot

Käsineet, suojaus ja peittely

Käsineet, suojaus ja peittely Käsineet, suojaus ja peittely Käsineet, suojaus ja peittely Hengityssuojain (BG01001) Klinion-toimenpidemaski nauhoilla Materiaalina on 3-kerroksinen kuitukangas. Maskit täyttävät olemassa olevat bakteeri-,

Lisätiedot

Sopivan leikkaustakin valinta

Sopivan leikkaustakin valinta Sopivan leikkaustakin valinta on tasapaino suojauksen ja käyttömukavuuden välillä Leikkaustakit on suunniteltu suojaamaan potilaita ja henkilökuntaa ristitartunnoilta, joten suojaavuus on ratkaisevaa valittaessa

Lisätiedot

KURSSITARJOTIN kevät 2013

KURSSITARJOTIN kevät 2013 HIUSTA JA IHOA HOITAVAT, PESEVÄT ja MUOTOILEVAT AINEET sekä PALVELUT RAKENNE-, KIHARRUS- JA SUORITUSKÄSITTELYT VÄRIKÄSITTELYT ASIAKAS SAA REAKTION - allergia & ärsytys, turvallisuus HIUSTA JA IHOA HOITAVAT,

Lisätiedot

INFEKTIOIDEN TORJUNTA LEIKKAUKSEN AIKANA

INFEKTIOIDEN TORJUNTA LEIKKAUKSEN AIKANA INFEKTIOIDEN TORJUNTA LEIKKAUKSEN AIKANA 39. Valtakunnalliset sairaalahygieniapäivät 12.-13.3.2013 Helsinki Congress Paasitorni Jaana Palosara Hygieniakoordinaattori TAVOITTEET Toimenpiteisiin liittyvien

Lisätiedot

Tuoteperhe parhaimmillaan

Tuoteperhe parhaimmillaan LoFric-perhe Jokaiselle sopiva katetri kaikkiin tilanteisiin Ympäristöystävällinen valinta* Tuoteperhe parhaimmillaan www.lofric.fi Kun joutuu valitsemaan varmasti oikein Riippumatta siitä, mistä syystä

Lisätiedot

MARKKINOIDEN TURVALLISIMMAT VIILTO-, PISTO- JA ISKUSUOJATUT KÄSINEET

MARKKINOIDEN TURVALLISIMMAT VIILTO-, PISTO- JA ISKUSUOJATUT KÄSINEET MARKKINOIDEN TURVALLISIMMAT VIILTO-, PISTO- JA ISKUSUOJATUT KÄSINEET maksimi viiltosuojaus käden suojaus vaativimmissa teollisuuden töissä HexArmor -käsineet on valmistettu erittäin paljon testatuista

Lisätiedot

TLT-info 1/2003. Luonnonkumikäsineiden markkinavalvontatutkimus

TLT-info 1/2003. Luonnonkumikäsineiden markkinavalvontatutkimus TLT-info 1/2003 Luonnonkumikäsineiden markkinavalvontatutkimus Kuva: Suomen Kuvapalvelu Oy KÄSINETUTKIMUS 2003 Lääkelaitos on kohta kymmenen vuoden ajan tutkituttanut lateksista valmistettujen leikkaus-

Lisätiedot

MaxiFlex Elite TM. prorange TM. MaxiFlex Elite

MaxiFlex Elite TM. prorange TM. MaxiFlex Elite Elite TM MaxiFlex Elite Vallankumouksellinen MaxiFlex Elite on suunniteltu ja kehitetty kevyimmäksi täysin hengittäväksi pinnoitetuksi käsineeksi. MaxiFlex Elite -käsineet painavat peräti 36% vähemmän

Lisätiedot

Gynekologia. Kertakäyttöinstrumentit. Gynekologiset näytteenottovälineet. Muut tarvikkeet

Gynekologia. Kertakäyttöinstrumentit. Gynekologiset näytteenottovälineet. Muut tarvikkeet Gynekologia Kertakäyttöinstrumentit Gynekologiset näytteenottovälineet Muut tarvikkeet Mekalasi Oy Perustamisestaan, vuodesta 1952 lähtien, Mekalasin johtotähtenä on ollut asiakaslähtöinen toiminta. Aikojen

Lisätiedot

Boliden Kokkola. vastuullinen sinkintuottaja

Boliden Kokkola. vastuullinen sinkintuottaja Boliden Kokkola vastuullinen sinkintuottaja Sinkkiteknologian edelläkävijä Luotettavaa laatua Boliden Kokkola on yksi maailman suurimmista sinkkitehtaista. Tehtaan päätuotteet ovat puhdas sinkki ja siitä

Lisätiedot

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä yhdyskuntatekniikka uponor ultra RIB 2 Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimainen kestävyys Uponor Ultra Rib 2 on Ultra-tuoteperheen

Lisätiedot

KLINGERsil. Tiivistemateriaalit C-4430 C-4500 C-4509 C-8200

KLINGERsil. Tiivistemateriaalit C-4430 C-4500 C-4509 C-8200 KLINGERsil Tiivistemateriaalit C-4430 C-4500 C-4509 C-8200 KLINGERramikro leikkaamopalvelu Leikkaamopalvelumme laaja ohjelma kattaa standarditiivisteiden ohella myös vaativat muototiivisteet asiakkaan

Lisätiedot

MaxiCut. prorange TM. MaxiCut

MaxiCut. prorange TM. MaxiCut -käsine on suunniteltu ja kehitetty hengittäväksi ja viillonkestäväksi kuivissa ympäristöissä. Siinä viiltosuoja yhdistyy käyttömukavuuteen, joustavuuteen ja näppäryyteen. Saatavana 6 koossa, 2 kastopinnoitelinjalla

Lisätiedot

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja Inspiraatio The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja värikkäitä lämmittimiä mahdollistaa oman

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä YHDYSKUNTATEKNIIKKA Uponor Ultra Classic Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Classic Uuden sukupolven PP-maaviemäri Uponor Ultra Classic

Lisätiedot

EVO KEVYT SUOJAKYPÄRÄ

EVO KEVYT SUOJAKYPÄRÄ EVOLite EVO KEVYT SUOJAKYPÄRÄ 6 EVO Lite on kevyt suojakypärä. Kypärä painaa alle 300g eli on noin 20 % kevyempi kuin vakio suojakypärä. Keveys, yhdessä uuden miellyttävän 1-2-3 pistekiinnityksen ja helpposäätöisen

Lisätiedot

EXTENSIONS CATALOG HIUSTENPIDENNYKSET HOITOTUOTTEET TARVIKKEET

EXTENSIONS CATALOG HIUSTENPIDENNYKSET HOITOTUOTTEET TARVIKKEET EXTENSIONS CATALOG HIUSTENPIDENNYKSET HOITOTUOTTEET TARVIKKEET HIUSEXTRA HEINILÄ OY Yrityksemme on toiminut pidennyshiusten ja -tarvikkeiden maahantuojana jo vuodesta 1985 lähtien. Jäsenyytemme kansainvälisessä

Lisätiedot

Housut / Paidat HOUSUT > IMPACT 08 VÄRI KOKO TUOTE HINTA

Housut / Paidat HOUSUT > IMPACT 08 VÄRI KOKO TUOTE HINTA Housut / Paidat HOUSUT > IMPACT 08 Oranssi 28 0010904.010.028 205,00 Oranssi 30 0010904.010.030 205,00 Oranssi 32 0010904.010.032 205,00 Oranssi 34 0010904.010.034 205,00 Oranssi 36 0010904.010.036 205,00

Lisätiedot

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ JA ALUMIINIA TOIVEIDESI MUKAAN Ruukki FLEX Ruostumaton teräs ja alumiini juuri sinun mittojesi mukaan Ajattele ratkaisua, jossa saat yhden kontaktin palveluna juuri

Lisätiedot

kertakäyttöinen suojavisiiri

kertakäyttöinen suojavisiiri Uudentyyppinen, yhtenäinen, kasvot kauttaaltaan peittävä kertakäyttöinen suojavisiiri YKSI KOKO Sopii kaiken kokoisiin päihin VÄÄRISTÄMATON OPTIIKKA Saumaton, yhdestä kappaleesta koostuva visiiri mahdollistaa

Lisätiedot

TEOLLISUUSPINNOITTEET

TEOLLISUUSPINNOITTEET TEOLLISUUSPINNOITTEET VRS-POLYDRIVE 95 65 ShA 10 25 mm, Tummansininen 90 kaikki kuivat vetotelapositiot VRS-POLYDRIVE on kulutusta erittäin hyvin kestävä polyuretaanipinnoite kaikkiin kuiviin vetotelapositioihin.

Lisätiedot

Toiminta leikkausosastolla. Eija Similä Leikkaussairaanhoitaja Keskusleikkausosasto Oys

Toiminta leikkausosastolla. Eija Similä Leikkaussairaanhoitaja Keskusleikkausosasto Oys Toiminta leikkausosastolla Eija Similä Leikkaussairaanhoitaja Keskusleikkausosasto Oys Leikkausalueen infektio Hoitoon liittyvä infektio Terveydenhuollon toimintayksikössä annetun hoidon aikana tai alkunsa

Lisätiedot

Strenx-teräksen edut: erikoisluja rakenneteräs, josta valmistetaan entistä vahvempia, kevyempiä ja kilpailukykyisempiä tuotteita

Strenx-teräksen edut: erikoisluja rakenneteräs, josta valmistetaan entistä vahvempia, kevyempiä ja kilpailukykyisempiä tuotteita Strenx-teräksen edut: erikoisluja rakenneteräs, josta valmistetaan entistä vahvempia, kevyempiä ja kilpailukykyisempiä tuotteita Strenx-teräksessä yhdistyvät 1300 MPa Domex } Weldox Optim 600 MPa Strenx

Lisätiedot

Made to move. L.Brador on rakentanut valikoiman työhousuja, jotka ovat ainutlaatuisia. Valikoiman nimeksi on annettu WorkMove.

Made to move. L.Brador on rakentanut valikoiman työhousuja, jotka ovat ainutlaatuisia. Valikoiman nimeksi on annettu WorkMove. Made to move L.Brador on rakentanut valikoiman työhousuja, jotka ovat ainutlaatuisia. Valikoiman nimeksi on annettu WorkMove. Rajojen rikkominen on ollut pääperiaatteemme pitkään. Siitä tuli melkein symbolista,

Lisätiedot

GUIDE 766 GUIDE 767 GUIDE 768 GUIDE 769W

GUIDE 766 GUIDE 767 GUIDE 768 GUIDE 769W Käsineet, jotka oikeasti haastavat nahkakäsineet. GUIDE 766 GUIDE 767 GUIDE 768 GUIDE 769W Synteettinen nahka! Guiden syksyn uutuus on valikoima käsineitä, jotka oikeasti haastavat nahkakäsineet arkikäytössä.

Lisätiedot

Minä, mikrobit ja hammashuolto

Minä, mikrobit ja hammashuolto Minä, mikrobit ja hammashuolto Infektioiden torjunta -ilta Näkövammaisten palveluja toimintakeskus Iiris Helsinki 30.9.2010 Leena Tiittanen koulutuspäällikkö, hygieniahoitaja Infektiotorjunnan uhat ja

Lisätiedot

Bisco Spotlight 2015

Bisco Spotlight 2015 Bisco Spotlight 2015 All-Bond Universal Valokovetteinen universaali sidosaine Epäsuora Suora Itse-etsaus Total-etch-tekniikat Täydellinen yhteensopivuus Yhden pullon sidosaine! Vahvan sidostamisen suunnannäyttäjät:

Lisätiedot

Marja Leppälä. Suojakäsineet perioperatiivisessa hoitotyössä. Opinnäytetyö Syksy 2011 Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Hoitotyön koulutusohjelma

Marja Leppälä. Suojakäsineet perioperatiivisessa hoitotyössä. Opinnäytetyö Syksy 2011 Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Hoitotyön koulutusohjelma Marja Leppälä Suojakäsineet perioperatiivisessa hoitotyössä Opinnäytetyö Syksy 2011 Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Hoitotyön koulutusohjelma 2 SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULU Opinnäytetyön tiivistelmä Koulutusyksikkö:

Lisätiedot

Liitinjärjestelmä Ring Tension Memory Teknologia

Liitinjärjestelmä Ring Tension Memory Teknologia Uusi Liitinjärjestelmä Ring Tension Memory Teknologia Uponorin valikoimiin kuuluvat talotekniset ratkaisut tarjoavat ensiluokkaista käyttömukavuutta, energiatehokkuutta ja erinomaisia mahdollisuuksia hyödyntää

Lisätiedot

Anna nostotarpeen ratkaista valintasi

Anna nostotarpeen ratkaista valintasi Suomi Anna nostotarpeen ratkaista valintasi Viking on 25 vuoden tulos hoitotyön potilasnostoista saadusta kokemuksesta. Kaikki tieto erilaisista nostotarpeista, ergonomisista ja toiminnallisista vaatimuksista,

Lisätiedot

Leikkaustakit. turvallisuutesi ja mukavuutesi vuoksi

Leikkaustakit. turvallisuutesi ja mukavuutesi vuoksi Leikkaustakit turvallisuutesi ja mukavuutesi vuoksi Katse yksityiskohtiin Leikkauksen pituus, tyyppi, takin mukavuus ja turvaluokka yhdessä osaston talouden kanssa ovat asioita, jotka vaikuttavat henkilökohtaisen

Lisätiedot

valonläpäisykyky Läpinäkyvä ja erinomainen 3M Prestige Series -ikkunakalvot 3M Night Vision 3M Amber 35 Low Energy

valonläpäisykyky Läpinäkyvä ja erinomainen 3M Prestige Series -ikkunakalvot 3M Night Vision 3M Amber 35 Low Energy 3M Prestige Series -ikkunakalvot 3M Prestige -auringonsuoja- ja energiakalvot ovat 3M:n ensiluokkaisia aurinkoenergiaa torjuvia ikkunakalvoja. Niiden tekniset edut pohjautuvat monikerroksiseen ja metallittomaan

Lisätiedot

PUHDASTILA. Piilovetoketju. Pyöreä pääntie, jossa painonappi. Joustavat hihan- ja lahkeensuut. 100650 PUHDASTILAHAALARI, KIRISTYS LAHKEENSUISSA

PUHDASTILA. Piilovetoketju. Pyöreä pääntie, jossa painonappi. Joustavat hihan- ja lahkeensuut. 100650 PUHDASTILAHAALARI, KIRISTYS LAHKEENSUISSA PUHDASTILA 127 PUHDASTILA Merkittävimpiä hiukkaslähteitä puhdastiloissa ovat ihmiset. Ihmisestä irtoaa levossa noin 100 000 hiukkasta minuutissa ja liikkeessä kymmeniä miljoonia hiukkasia minuutissa. Puhdastilaan

Lisätiedot

KURSSITARJOTIN syksy 2013 kevät 2014

KURSSITARJOTIN syksy 2013 kevät 2014 Kurssivaihtoehdot: Kurssi 1. HIUSTA JA IHOA HOITAVAT, PESEVÄT ja MUOTOILEVAT AINEET Kurssi 2. VÄRIKÄSITTELYT Kurssi 3. RAKENNE-, KIHARRUS- JA SUORISTUSKÄSITTELYT Kurssi 4. ASIAKAS SAA REAKTION - allergia

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Kun haaveet ja tulevaisuuden teknologia kohtaavat syntyy luonnollinen tapa elää modernissa ympäristössä.

Kun haaveet ja tulevaisuuden teknologia kohtaavat syntyy luonnollinen tapa elää modernissa ympäristössä. LUKKOPONTTIVINYYLIT 2015 Kun haaveet ja tulevaisuuden teknologia kohtaavat syntyy luonnollinen tapa elää modernissa ympäristössä. Lukkoponttivinyylimme ovat Saksan huippuvalmistajan tuotantoa ja ovat siksi

Lisätiedot

Biohitin Optifit Kärjet

Biohitin Optifit Kärjet Biohitin Optifit Kärjet Turvallisuutta ja tarkkuutta Ekologiset pakkausvaihtoehdot! Biohit Optifit Kärjet 1) Paras yhteensopivuus Täydellinen yhteensopivuus ja kiinnittyminen Biohitin pipetteihin Ergonomisesti

Lisätiedot

3M Ikkunakalvot. Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot. Kirkkaasti. Ensiluokkainen

3M Ikkunakalvot. Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot. Kirkkaasti. Ensiluokkainen 3M Ikkunakalvot Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot Kirkkaasti Ensiluokkainen Uuden sukupolven 3M Ikkunakalvo Uutta toimivuutta Useat lämpöä torjuvat ikkunakalvot ovat sävyltään tummia, sisältävät metallia

Lisätiedot

ESD-suojatut työkalut

ESD-suojatut työkalut ESD-suojatut työkalut ESD-TYÖKALUT Staattisen sähkön purkautuminen on suuri vaara elektroniikkakomponenteille. Jopa aivan pieni, käyttäjälle huomaamaton, purkautuminen voi tuhota elektronisten komponenttien

Lisätiedot

STANDARDI SFS-EN ISO 14006, YMPÄRISTÖNÄKÖKOHDAT HUOMIOON OTTAVAN SUUNNITTELUN SISÄLLYTTÄMINEN YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄÄN

STANDARDI SFS-EN ISO 14006, YMPÄRISTÖNÄKÖKOHDAT HUOMIOON OTTAVAN SUUNNITTELUN SISÄLLYTTÄMINEN YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄÄN EKOSUUNNITTELU STANDARDI SFS-EN ISO 14006, YMPÄRISTÖNÄKÖKOHDAT HUOMIOON OTTAVAN SUUNNITTELUN SISÄLLYTTÄMINEN YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄÄN 30.1.2013, Riitta Lempiäinen, Motiva Oy 30.1.2013 RTL JOHDANTO EKOSUUNNITTELU

Lisätiedot

Käsien pesu, desinfektio ja suojakäsineiden käyttö

Käsien pesu, desinfektio ja suojakäsineiden käyttö Käsien pesu, desinfektio ja suojakäsineiden käyttö Ohje henkilökunnalle 29.3.2011 1 Käsihygienia Kynnet, sormukset ja korut Sormuksien, rannekellon ja rannerenkaiden käyttö ei ole suotavaa terveydenhuoltotyössä,

Lisätiedot

MaxiFlex Elite TM. prorange TM. MaxiFlex Elite

MaxiFlex Elite TM. prorange TM. MaxiFlex Elite Elite TM MaxiFlex Elite Vallankumouksellinen MaxiFlex Elite on suunniteltu ja kehitetty kevyimmäksi täysin hengittäväksi pinnoitetuksi käsineeksi. MaxiFlex Elite -käsineet painavat peräti 36% vähemmän

Lisätiedot

Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu.

Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu. Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu. Uusi, innovatiivinen kattojärjestelmä. Finnera-moduulikattojärjestelmän innovatiivinen rakenne tekee teräskatostasi kauniin ja kestävän. Ainutlaatuisen etureunataitoksensa

Lisätiedot

Virtually Oy tuo maahan korkealaatuisia terveysalan tuotteita, kehittää ja valmistuttaa itse helpotettuja tuotteita niitä arjessaan tarvitseville.

Virtually Oy tuo maahan korkealaatuisia terveysalan tuotteita, kehittää ja valmistuttaa itse helpotettuja tuotteita niitä arjessaan tarvitseville. tuo maahan korkealaatuisia terveysalan tuotteita, kehittää ja valmistuttaa itse Lääkinnälliset kompressiotuotteet :n lääkinnälliset kompressiotuotteet ovat laadukkaita ja kompressioluokitukseltaan luotettavia.

Lisätiedot

Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä

Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä yhdyskuntatekniikka uponor ultra double Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä UUTUUS! hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Double Asennusystävällinen ja kestävä Uponor Ultra

Lisätiedot

www.teknikum.com Polymer solutions Polymeeriratkaisut

www.teknikum.com Polymer solutions Polymeeriratkaisut www.teknikum.com Polymer solutions Polymeeriratkaisut Polymeeriratkaisut Polymeerisovellusten ammattilaiset palveluksessasi Teknikum tarjoaa asiakaskohtaisia polymeeripohjaisia tuotteita ja ratkaisuja.

Lisätiedot

PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS. Yritysesittely 2015

PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS. Yritysesittely 2015 PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS Yritysesittely 2015 Saanko esitellä: Ovako Kehittää teknologisesti korkeatasoisia koneenrakennusteräksiä Asiakkaina maailmanlaajuisesti johtavia laakeri-, konepaja- ja

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Kosketusallergian muuttuva kirjo Valtakunnalliset astma- ja allergiapäivät Helsinki 23.1.2015 Kristiina Aalto-Korte 3.2.2015 Kristiina Aalto-Korte Kosketusallergia Ihon viivästynyt

Lisätiedot

UKM Jäte- ja. hiekkasäiliöt. UK-Muovi Oy. UK-Muovi Oy:llä on vuosikymmenien. Valikoimastamme kattavasti kiinteistöastiat:

UKM Jäte- ja. hiekkasäiliöt. UK-Muovi Oy. UK-Muovi Oy:llä on vuosikymmenien. Valikoimastamme kattavasti kiinteistöastiat: UKM Jäte- ja kierrätysastiat sekä hiekkasäiliöt :llä on vuosikymmenien kokemus jäteastioiden muuttuvista tarpeista. Nykyajan astioiden tulee olla tarkoituksenmukaisia, turvallisia, ympäristöystävällisiä

Lisätiedot

ISO ASKEL ETEENPÄIN. Ennennnäkemättömän aidon oloinen pintavaikutelma luonnonkorkkilattian pinnassa.

ISO ASKEL ETEENPÄIN. Ennennnäkemättömän aidon oloinen pintavaikutelma luonnonkorkkilattian pinnassa. ISO ASKEL ETEENPÄIN CORKSRIBAS etsii aina uusia suuntia uudistusten kentiltä. Tämä uusi tuote on kehitetty vastaamaan markkinoiden tämänhetkisiin vaatimuksiin, joissa pääpaino on korkkituotteen erinomaisella

Lisätiedot

Korkean suorituskyvyn hiusväri rasittamatta hiuksia!

Korkean suorituskyvyn hiusväri rasittamatta hiuksia! TIE TOA VÄ REIS TÄ Korkean suorituskyvyn hiusväri rasittamatta hiuksia! ELUMEN- superväri on uusi täydellinen ja tehokas hiusväri, joka antaa poikkeuksellisen hyvän kiillon ja hehkuvan värin sekä erityisen

Lisätiedot

dogit.fi Treenivaat eet

dogit.fi Treenivaat eet Treenivaatteet Treenitaskut Treenitaskut e aito ja alkuperäinen pyöreäreunainen treeni- ja kilpailutasku! Harrastajien luottamuksen treenitasku on ansainnut toimivalla muotoilullaan sekä harkituilla yksityiskohdillaan.

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Henkilöstön terveys on meille aina etusijalla. TYÖTURVALLISUUS

Henkilöstön terveys on meille aina etusijalla. TYÖTURVALLISUUS Henkilöstön terveys on meille aina etusijalla. Ikaroksen työsuojaimet takaavat käyttömukavuuden, toimivuuden ja turvallisuuden, kuten hyvien suojainten kuuluukin. Kaikki kuulosuojaimet, suojalasit, henkilösuojaimet,

Lisätiedot

Suojaimet. Yleistä hengityssuojaimista. Yleistä suoja-asuista

Suojaimet. Yleistä hengityssuojaimista. Yleistä suoja-asuista Suojaimet Yleistä hengityssuojaimista Altistusta ilmateitse voi vähentää käyttämällä erilaisia suojaimia. Suojaimessa on aina omat päästönsä, joten kaikki suojaimet eivät sovellut kaikille hajusteyliherkille.

Lisätiedot

COMFORT Miesten ja naisten jokapaikan sukat.

COMFORT Miesten ja naisten jokapaikan sukat. COMFORT Miesten ja naisten jokapaikan sukat. Mutkattoman mukavat koko pitkän päivän. Korkealaatuinen neulos takaa pehmeän pitävyyden ja helpon käsiteltävyyden. Niinpä COMFORT on mutkaton tuote, joka sopii

Lisätiedot

KÄSISAHAT 2010 www.magnum-tools.com

KÄSISAHAT 2010 www.magnum-tools.com www.manum-tools.com Puulla on Suomessa pitkät perinteet rakentamisen ja teollisuuden raaka-aineena. Puu on edelleen ainutlaatuinen luonnonmateriaali, joka sopii moniin käyttökohteisiin. isäksi puun työstäminen

Lisätiedot

Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS. Työvaateprofilointi Painettu & Valmis

Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS. Työvaateprofilointi Painettu & Valmis Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS Työvaateprofilointi Painettu & Valmis PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS Nykyään yhä useampi yritys haluaa työvaatteisiin yrityksen logon. Ahlsell

Lisätiedot

TUOTTEET HAPENANTOON JA ANESTESIAAN. Os.pakk = pienin toim.erä. Oxygen products FI 150706

TUOTTEET HAPENANTOON JA ANESTESIAAN. Os.pakk = pienin toim.erä. Oxygen products FI 150706 TUOTTEET HAPENANTOON JA ANESTESIAAN 1 ANESTESIAMASKIT MEDIPLAST voi tarjota teille laajan valikoiman anestesiamaskeja, joihin saa hyvän otteen ja, jotka istuvat tiiviisti kasvoilla. Silikonimaskit voi

Lisätiedot

FIN KENKÄTUKKU. Tuotekuvasto

FIN KENKÄTUKKU. Tuotekuvasto FIN KENKÄTUKKU Tuotekuvasto 2014 ! 3 1 0 2 S UUTUU WILDSTEP VUOKSI WILDSTEP VUOKSI Kumisaapas Pitkävartinen vahva luonnonkumisaapas joka soveltuu hyvin työhön, kalastukseen, vapaa-aikaan. Vuori: Canvas-kangasta

Lisätiedot

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia Pölynimurit Nopeaa ja tehokasta imurointia Ammattitason pölynimuri päivittäiseen käyttöön Hienot ominaisuudet tekevät Kärcher pölynimurista ammattilaisen suosikin: Siinä on matala äänitaso, helppo liikuteltavuus

Lisätiedot

Arkkioffset-painovärit

Arkkioffset-painovärit RESISTA RAPIDA REFLECTA IMPRESSION SURPRIZE PERFEXION More than just ink Synergia tuottaa innovaatioita Teknologia INNOVAATIO Know-how Kokemus Teknologia on vain niin onnistunutta kuin sen avulla saadut

Lisätiedot

MIETITKÖ KORVIEN TAI NENÄN REI'ITTÄMISTÄ?

MIETITKÖ KORVIEN TAI NENÄN REI'ITTÄMISTÄ? MIETITKÖ KORVIEN TAI NENÄN REI'ITTÄMISTÄ? SAATAT MIETISKELLÄ MUUTAMAA ASIAA Onko se turvallista? Sattuuko se? Miten pitää toimia rei'ittämisen jälkeen? Tässä lehtisessä yritämme vastata sinua mahdollisesti

Lisätiedot

JOUSTAVA ERISTYSJÄRJESTELMÄ LUOTETTAVAAN KONDENSAATION HALLINTAAN, LUOTETTAVASTI 40 VUODEN AJAN

JOUSTAVA ERISTYSJÄRJESTELMÄ LUOTETTAVAAN KONDENSAATION HALLINTAAN, LUOTETTAVASTI 40 VUODEN AJAN JOUSTAVA ERISTYSJÄRJESTELMÄ LUOTETTAVAAN KONDENSAATION HALLINTAAN, LUOTETTAVASTI 40 VUODEN AJAN Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Sisäänrakennettu vesihöyrysuoja vähentää syöpymisriskiä eristeen (CUI) alla

Lisätiedot

Teolliset alat. Kokonaisuus ratkaisee

Teolliset alat. Kokonaisuus ratkaisee Teolliset alat Kokonaisuus ratkaisee Kattava ja luotettava kokonaispalvelu teollisuudelle Tekstiilipalveluyritys Lindström tarjoaa ratkaisuja tilojen sisustamiseen sekä työpukeutumiseen ja suojautumiseen

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO TEOLLISUUDEN JA LABORATORIOIDEN TARPEISIIN

TUOTEKUVASTO TEOLLISUUDEN JA LABORATORIOIDEN TARPEISIIN TUOTEKUVASTO TEOLLISUUDEN JA LABORATORIOIDEN TARPEISIIN 2014 2015 Laatu- ja ympäristöasiat Olee sitoutuneet ISO 9001 ja ISO 14001 -laatu- ja ympäristöohjelmiin. Berner Oy:n Helsingin toimipisteet ovat

Lisätiedot

ELINTARVIKE- TILOIHIN SOVELTUVAT MAALI- PINNOITTEET

ELINTARVIKE- TILOIHIN SOVELTUVAT MAALI- PINNOITTEET www.ruukki.fi ELINTARVIKE- TILOIHIN SOVELTUVAT MAALI- PINNOITTEET MAALIPINNOITETUT OHUTLEVYTERÄKSET Ruukin maalipinnoitetuista materiaaleista löytyy elintarviketeollisuuden tarpeisiin soveltuvia pinnoitteita.

Lisätiedot

Induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet. Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus

Induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet. Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus Induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus Uuden sukupolven HEATER-lämmittimet Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus! Schaefflerin uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet

Lisätiedot

61, Verkkoloimi. Hinnat alk. 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 71,99 71,99 71,99 71,99 71,99 71,99

61, Verkkoloimi. Hinnat alk. 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 71,99 71,99 71,99 71,99 71,99 71,99 Verkkoloimi Koiran verkkoloimi on kevyt ja mukava, sillä se muotoutuu hyvin koiran kehon mukaisesti. Verkkoloimi pitää koiran lämpimänä, mutta sille ei tule liian kuuma. Verkkokangas on hyvin hengittävä.

Lisätiedot

TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO

TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 2015 TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 2015 TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 03 [ 065 ] HEINE laryngoskoopit Classic+ Macintosh Classic+ Miller Classic+ WIS Classic+ Paed Modular+ Macintosh Modular+ Miller FlexTip+

Lisätiedot

Käsineet. Guide 104. Guide 105. Suojakäsineet. Laatukäsineet ammattikäyttöön. 1

Käsineet. Guide 104. Guide 105. Suojakäsineet. Laatukäsineet ammattikäyttöön. 1 Guide 104 Työkäsine vuohennahkaa. Kämmenselkä villaa, tarranauhakiristys. Kevyt, ilmava ja mu- puukava kädessä. Guide 104 T:nro Koko 2235-33563 8 2235-33571 9 2235-33589 10 2235-33597 11 Pakkaukset 12

Lisätiedot

ERGOMAT RATKAISUT. Ergonomiset työpistematot sekä Durastripe -merkintäteippi. Part of SP Group A/S

ERGOMAT RATKAISUT. Ergonomiset työpistematot sekä Durastripe -merkintäteippi. Part of SP Group A/S ERGOMAT RATKAISUT Ergonomiset työpistematot sekä Durastripe -merkintäteippi Part of SP Group A/S ( ( Like walking on air Työskentely kovalla pinnalla seisten kuormittaa kehoa tarpeettomasti. Seistessäsi

Lisätiedot

KOKOELMANHOITO. Aiheina kirjassa mm.

KOKOELMANHOITO. Aiheina kirjassa mm. KOKOELMANHOITO Kuvansa kullakin valokuva-arkiston hallinnan kysymyksiä Kirjoittaja: Anne isomursu Julkaisija: Suomen valokuvataiteen museo Julkaisuvuosi: 2011. Sivumäärä: 128 Valokuvauksena filmin valta-aika

Lisätiedot

SUOSITTELEMAMME KÄSINEMALLIT: Guide 525 EN-388: 4131

SUOSITTELEMAMME KÄSINEMALLIT: Guide 525 EN-388: 4131 SUOSITTELEMAMME KÄSINEMALLIT: Guide 525 EN-388: 4131 G525: Joustava työkäsine nailonia, jonka ilmavan rakenteen ansiosta kädet pysyvät viileinä. Saumaton neulos parantaa sormituntumaa. Kämmenessä PUpinnoite.

Lisätiedot

Nanoteknologiat Suomessa: hyödyt ja turvallisuusnäkökulma

Nanoteknologiat Suomessa: hyödyt ja turvallisuusnäkökulma Nanoteknologiat Suomessa: hyödyt ja turvallisuusnäkökulma Nanomateriaalit suomalaisissa työpaikoissa hyödyt ja haasteet Kai Savolainen Työterveyslaitos, Helsinki, 4.11.2015 2000-luku: Nanoteknologian sovellukset

Lisätiedot

Tuoteseloste FI 08.2005 Heatset Prosessivärit APUAINEET

Tuoteseloste FI 08.2005 Heatset Prosessivärit APUAINEET APUAINEET Hubergroupin uuden teknologian heatset-painovärit on suunniteltu käytettäviksi sellaisenaan ilman apuaineita. Joskus syntyy kuitenkin tilanteita, joissa painatusprosessin olosuhteissa tapahtuu

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

PURISTIN www.vaahtogroup.fi

PURISTIN www.vaahtogroup.fi PURISTIN VRS-GUIDE 0 3 P&J 5-10 mm Tummanharmaa 85 Metalli- tai hiilipohjainen polymeerikaavin paperin- ja huovanjohtotelat VRS-GUIDE on erittäin hyvän kulutuksenkestävyyden ja kaavaroitavuuden ansiosta

Lisätiedot

TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO

TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 2015 TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 2015 TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 05 [ 089 ] ISKUNKESTÄ VÄ [ 01 ] ISKUNKESTÄVÄ [ 01 ] Iskunkestävä kaksiseinäinen rakenne suojaa mittarin ainutlaatuisesti. Vankka kaksiseinäinen

Lisätiedot

Mukavuutta työssä päästä varpaisiin

Mukavuutta työssä päästä varpaisiin Mukavuutta työssä päästä varpaisiin Testattu todellisissa olosuhteissa. Kolme sukupolvea metsästäjiä ja karskeja ulkoilmaurheilun harrastajia ovat luottaneet Thinsulate -materiaalin suorituskykyyn kovissakin

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukaisesti Versio 4.0 Muutettu viimeksi 30.08.2010 Päiväys 22.11.2010

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukaisesti Versio 4.0 Muutettu viimeksi 30.08.2010 Päiväys 22.11.2010 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukaisesti Versio 4.0 Muutettu viimeksi 30.08.2010 Päiväys 22.11.2010 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTUSTIEDOT Kauppanimi : D-Mannitoli

Lisätiedot

työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu

työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu LIIKKEENJOHDON SUURIN HAASTE Modernin yrityksen on muutoksen kyydissä pysyäkseen suunniteltava tehokas strategia ja seurattava sitä. Siinä piilee kuitenkin

Lisätiedot

Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen. www.lapetek.fi. Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman

Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen. www.lapetek.fi. Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen www.lapetek.fi Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman Allas: BLANCO ADON XL 6 S, SILGRANIT PuraDur, valkoinen Hana: BLANCO ALTA-S

Lisätiedot

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi Testo 106-T1:ssä on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä ohueen mittauskärkeen joka ei jätä jälkiä. Testo 106-T1 soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden lämpötilojen mittaukseen esimerkiksi

Lisätiedot

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4. Versio 1.0 Revisio pvm. 28.12.2010 Sivu: 1 (6) 1. TUOTTEEN JA YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Tuotteen nimi YRITYS : ASLAK PAKKASSUOJAVOIDE : Terveystie 14, Finland Puhelinnumero : 020-759 8960 2. KOOSTUMUS Kemiallinen

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

Construction. Sikadur -Combiflex CF liima, tyyppi N ja tyyppi R. Kaksikomponenttinen epoksipohjainen rakenneliima Osa Sikadur -Combiflex -järjestelmää

Construction. Sikadur -Combiflex CF liima, tyyppi N ja tyyppi R. Kaksikomponenttinen epoksipohjainen rakenneliima Osa Sikadur -Combiflex -järjestelmää Tuotetietoesite Painos 24/04/2008 Tunnus no: 02 07 03 02 003 0 000002 Sikadur-Combiflex CF liima Construction Sikadur -Combiflex CF liima, tyyppi N ja tyyppi R Kaksikomponenttinen epoksipohjainen rakenneliima

Lisätiedot

Ihoaltistumisen arvioinnin tarve työpaikoilla STHS koulutuspäivät 28.-29.1.2015

Ihoaltistumisen arvioinnin tarve työpaikoilla STHS koulutuspäivät 28.-29.1.2015 Ihoaltistumisen arvioinnin tarve työpaikoilla STHS koulutuspäivät 28.-29.1.2015 Maj-Len Henriks-Eckerman, Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija 1 Ihon altistuminen herkistäville kemikaaleille: Epoksihartsit,

Lisätiedot

Muunneltavuutta Ensiapupakkaukset voidaan modifioida asiakaskohtaisesti, koska kukin ensiapupiste koostuu neljästä eri rasiasta.

Muunneltavuutta Ensiapupakkaukset voidaan modifioida asiakaskohtaisesti, koska kukin ensiapupiste koostuu neljästä eri rasiasta. Toimintamme ideana on ensiapupakkaukset, joiden sisältö täyttäisi mahdollisimman tarkasti asiakkaidemme tarpeet vaativilla toimialoilla. Lisäksi markkinoimme yleisiä, standardit täyttäviä ensiapupakkauksia,

Lisätiedot

NOMAPACK WS. Tuotteen ominaisuudet: www.nmc.eu

NOMAPACK WS. Tuotteen ominaisuudet: www.nmc.eu NOMAPACK WS NOMAPACK WS on innovatiivinen kuljetussuoja tuulilaseille ja lasille. Profiilin sisävahvike estää terävien kulmien aiheuttamien vahinkojen syntymistä ja suojaa tuotetta tehokkaasti. Saatavilla

Lisätiedot