Tietoa tiensuunnitteluun nro 64A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietoa tiensuunnitteluun nro 64A"

Transkriptio

1 Tietoa tiensuunnitteluun nro 64A Julkaisija: Tiehallinto, tie- ja geotekniikka MARKKINOILLA OLEVIA MELUESTETUOTTEITA KESÄLLÄ 2002 Tässä tiedotteessa annetaan perustiedot tietoon tulleista Suomessa markkinoitavista meluestetuotteista. Täydennetään tarvittaessa Luettelosta puuttuvista tuotteista, valmistajista ja myyjistä sekä muuttuneista osoite- ja tuotetiedoista pyydetään ilmoittamaan tiedotteen lopussa olevaan osoitteeseen. Tiedotteen seuraava versio 64B, 64C, jne. on nähtävissä internetsivulla Tiedotteeseen otetaan tuotteita, jotka täyttävät Tiehallinnon ohjeen Teiden suunnittelu V 3 Meluesteet [B] mukaiset laatuvaatimukset - Äänen eristävyys - Äänen absorptio - Tuulikuorma - Aurauslumikuorma - Ulkonäön muunneltavuus - Mahdolliset muut ominaisuudet Tässä tiedotteessa on perustiedot seuraavista tuotepaketeista - ParmaBassa meluseinät (betoni) - PRODUCTA meluaitajärjestelmä (teräs) - EUROLINE alumiinikasettijärjestelmä (alumiini) - Forster meluseinä (alumiini) - Lafix meluseinä (puu) - METSÄ- meluseinäjärjestelmä (puu) - Plexiglas Soundstop meluestelevy (akryyli)

2 Tuotepaketit ParmaBasso meluseinät Parma Betonila Oy PL Ylöjärvi p f ParmaBasson runkona on pilareiden varaan asennetut ontelolaatat. Järjestelmään kuuluu - absorboiva betoninen meluseinä - heijastava puuverhoiltu meluseinä - betoninen turva- ja melukaide Absorboivuus on toteutettu huokoisella erikoisbetonilla ja muotoilulla. Elementit ovat 1200 mm korkeita ja maksimissaan 12 metriä pitkiä. ominaisuudet: Absorboivissa pinnoissa absorboivuusuus yli 8 db eli luokka A3, ääneneristävyys yli 25 db absorboivalla vaihtoehdolla perustuselementit, pilarit, pinnoitetut ontelolaatat (verhoillut tai valetut, sokkelielementit Pilareja on kolme vaihtoehtoista. Absorboivan pinnan väriä voidaan muuttaa. Taustan pintana voi olla hiekkapuhallettu, pesubetonipintainen tai verhoiltu. Seinän yläreunaan on mahdollista asentaa läpinäkyviä osia. Lisäksi aitaan voidaan lisätä kunkin ympäristön vaatimuksien mukaan lisäosia. Puuverhoillun seinävaihtoehdon verhous voidaan tehdä halutuksi. Elementit asennetaan auton lavalta nostamalla.

3 3 PRODUCTA -meluaitajärjestelmä Rannila Steel Oy Kalkkimäentie Vimpeli p f PRODUCTA-järjestelmä koostuu teräsputkipaalu- tai teräsbetonianturaelementeistä, erikoismuotoilluista pilareista ja aitaelementeistä. Aitaelementit voivat olla muovipinnoitetusta teräsohutlevystä valmistettuja kasetteja, läpinäkyviä elementtejä tai teräsrunkoisia verhoiltuja elementtejä. Järjestelmässä on kaksi eri tyyppistä meluaitaa: - absorboiva - heijastava Absorboivat pinnat on rei itetty ja varustettu mineraalivillalevyillä. Heijastavat kasetit ovat sileää ohutlevyä. Maksimijännemitta teräskasetille on 6 metriä. Kasetin korkeus on noin 500 mm. ominaisuudet: Absorboivissa pinnoissa absorboivuus yli 8 db eli luokka A3, ääneneristävyys yli 25 db perustuselementit, erikoismuotoillut pilarit, aitaelementit Elementti voi olla läpinäkyvä. Muovipinnoitteen väri voidaan valita Rautaruukin Värivalmis-värikartan väreistä. Elementin pintaan voidaan kiinnittää kasviritilöitä. Erikoispilari mahdollista myös kaarevat muodot. Absorboivan kasetin rei ityksen asemointia voidaan muuttaa. Teräskasetit voidaan asentaa joko miesvoimin tai nostolaitteella.

4 EUROLINE -alumiinikasettijärjestelmä Trafino Oy Pohjoinen Hesperiankatu Helsinki p f Järjestelmä koostuu perustuksesta, alumiinipylväistä, betonisokkeleista ja alumiinikaseteista. Kasetteja on kahdenlaisia: - absorboiva - heijastava Kasetti on absorboivana rei itetty ja varustettu vuorivillalla ja heijastavana ehjäpintainen. Kasetin pituus on 3 metriä ja korkeus 25 cm. ominaisuudet: Absorboivassa pinnoissa absorboivuus on 6 db eli luokka A2, ääneneristävyys yli 25 db Monta eri mallista perustuselementtiä, pilarit, kasetit ja niihin liittyvät tarvikkeet Värivaihtoehtoja on kuusi. Kasetteihin voidaan kiinnittää kasviritilöitä ja muita lisäosia. Vakiovarausteisiin kuuluu lisäksi kaksi erilaista lasielementtiä. Kasetit ladotaan betonisokkelin päälle. Työ voidaan tehdä miesvoimin. Elementit ovat vaihdettavia ja uudelleen maalattavia.

5 5 Forster-meluseinä Forster Metallbau Ges m.b.h Weyrer Strasse 135 A-3340 Waidhofen an der Ybbs AUSTRIA Meluaitoja on kolme eri tyyppiä: - heijastava - yksipuoleisesti ääntä absorboiva - kaksipuoleisesti ääntä absorboiva. Aidat on valmistettu suolavedenkestävästä alumiinista. Absorboivat pinnat on rei itetty. Maksimijännemitta 4000 mm ja aurauskuormalle 2 m. ominaisuudet: Absorboivissa pinnoissa absorboivuus on yli 8 db eli luokka A3, ääneneristävyys yli 25 db teräspylväät, vahvistetut betonielementit, aitaelementit ja alumiiniset päällykset Rei itetyt levyt voidaan asentaa niin, että rei istä muodostuu erilaisia kuvioita. Levyjen pinnan väriä ja alumiinisten päällyksien muotoa voidaan vaihtaa. Levyjen pintaan voidaan lisätä erilaisia koristeita. Levyt asennetaan ylhäältä päin betonielementtien päälle teräspylväiden väliin. Levyt pitää olla varustettuina vaahtokumitiivisteillä.

6 Lafix-meluseinä Aitatek Oy Tuottajantie Seinäjoki puh/fax , Meluaitoja on kahta eri mallia: - ääntä imevä (LAFIX-A) - ääntä heijastava (LAFIX-R). Runkona on painekyllästetty puu 50 x 75 ja tienpuoleisena pintamateriaalina lauta 25 x 100 tai puolipyöreä hirsi O100 k/k 150mm. Takapinnassa on puoliponttilauta 18 x 100. Runkoon kiinnitetään säänkestävä vaneri 6,5mm. Elementeissä käytetään kosteutta imemätöntä mineraalivillaa. Meluaidan maksimipituus on 6000 mm ja maksimikorkeus 2400 mm. Absorboivissa pinnoissa absorboivuus on 7 db eli luokka A2, ominaisuudet: ääneneristävyys yli 25 db teräsbetoninen peruspilari ja sokkelielementti, aitaelementit, hattupalkit Seinän ulkonäköä on helppo muunnella erilaisilla paneloinneilla, värin valinnalla jne. Meluaitaelementti asennetaan teräspilareiden uumaan ja ne lasketaan pilareiden yläpuolelta alas. Hattupalkki asennetaan teräs- ja välipilareiden päälle.

7 METSÄ -meluseinäjärjestelmä 7 Kaide- ja Aitatyö Oy Eridomic Oy Kankaretie 5 PL 34/ Tehdastie Hyvinkää Pälkäne p p f f METSÄ meluseinäjärjestelmä koostuu teräsputkipaalu- tai teräsbetoniperustuksista, runko- ja verhouselementeistä sekä mahdollisista kateelementeistä. Kantavana runkona elementeissä on teräspilarit ja kertopuupalkit. Verhouselementit ovat puisia. Järjestelmässä perinteiden sokkeli on korvattu kumimattokaistoilla, minkä ansiosta routimaton täyttö vaaditaan vain perustuksen kohdalla. Järjestelmään kuuluu: - vanhojen meluesteiden kunnostamiseen tarkoitettu osittain absorboiva korjausrakennusosa - absorboiva seinäelementti Absorboivuus on toteutettu uudenlaisella monikerrosrakenteella ilman mineraalivillaa. Runkoelementin maksimipituus on 12 metriä ja korkeus 4 metriä. Erikoiskohteissa voidaan toimittaa myös näitä suurempia elementtejä. ominaisuudet: Absorboivissa pinnoissa absorboivuus on yli 8 db eli luokka A3, ääneneristävyys yli 25 db perustukset, runko-, verhous- ja kate-elementit Järjestelmän ulkoasu ja mittamaailma voidaan räätälöidä kohteeseen sopivaksi. Verhouselementtien ulkonäköä ja väriä voidaan muokata lähes rajattomasti. Runkoelementit asennetaan suoraan perustuksen peruspultteihin auton lavalta nostimella. Verhous- ja kate-elementit voidaan asentaa joko työmaalla nostimilla tai tehtaalla valmiiksi. Elementtien välit saumataan.

8 Tuoteosat Plexiglas Soundstop -meluestemateriaali ominaisuudet: Muoviura Oy Kynttilätie RIIHIMÄKI p f Plexiglas Soundstop on akryylilevy. Levyä voidaan vahvistaa sisäänvaletuilla polyamidilangoilla. Levyn maksimikoko on 2x3 m. Ääneneristävyys yli 25 db Akryylilevyt ja niiden liitososat Levyjä on kahdeksaa eri väriä. Levy voidaan lämpömuokkaamalla muotoilla, esim. taivuttaa. Levyt asennetaan U:n muotoiseen kehikkoon.

9 Edelliset numerot v Lumitilan tarve meluesteiden, välikaistojen ym. kohdalla v Tieympäristön pehmentämisen turvallisuusvaikutukset v Ekologinen ympäristöluokitus v Töhrimisen minimointi (Teiden suunn. V 3. Meluesteet korvaa ositt.) 17. Jyrkkäluiskaiset meluvallit 20. Tarkistettu versio HCM:sta 22. Työnaikaiset kaiteet v Kiertoliittymien mitoitus v Kasvillisuuden ja linnuston seuranta tiehankkeissa 29. Tienpito arvoympäristöissä 30. Läpinäkyvien meluesteiden käyttö 31. Liikennejärjestelmäsuunnittelu: kokemuksia, yht. maankäytön s. 32. Kevyttä liikennettä koskevat säädösmuutokset Ohituskaistojen turvallisuus v KLOTS paikallisen liikenneturvallisuustyön tietotuki 36. Taajamateiden suunnittelun kehittäminen 37. Tiedote tiensuunnitteluasioista 39. Ekologinen ymp.luokitus: Menetelmän käytön arviointi v Tien häikäisysuojat 41. Tiehankkeen vuoropuhelun suunnittelu ja arviointi 43. Loivaluiskaisten teiden kuivatus 44. Esimerkki ketomaisen kasvuston perustamisesta tienvarsialueella 45. Asiakastyytyväisyysselvitys suunnitteluprosessista: Vt 4 Kemi 46. Ohitusnäkemät tiensuunnittelussa v Perusverkon eritasoliittymien turvallisuus 48. Liikennemerkkien ja opastustaulujen törmäysturvallisuus ja kuormat 51. Raskaat ajoneuvot kiertoliittymissä 52. Joukkoliikenteen toimintaedellytysten parantaminen v Pääteiden turvallisuus 54. Taajamien seurantaselvitys 55. Silmukkakäännös ohituskaistan kohdalla 56. Taajamakeskustatien poikkileikkaus ja raskas liikenne v Kaksiajorataisten teiden keskikaistojen kulkuaukot 58. Ohituskaistojen uudet suunnitteluperiaatteet 59A Pakkasenkestävyysluokaan 1 hyväksytyt päällysteen saumausaineet 61A Tiekaiteiden laatuvaatimukset ja kaidetyypin valinta 62A Hyväksyttyjä kaidetuotteita kesällä Tien reunaympäristön pehmentäminen vanhoilla teillä 49I Teiden suunnittelua koskevat ohjeet vuoden 2001 alussa Numerot 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 12, 13, 14, 16, 18, 19, 21, 24, 25, 26, 28, 34, 38, 42 ja 50 on poistettu Tietoa tiensuunnitteluun nro 64 Markkinoilla olevia meluestetuotteita kesällä 2002 Kohderyhmä: Teiden suunnittelijat, rakentajat ja kunnossapitäjät Jakelu: Tiepiirit (tienpidon suunnittelu ja teettäminen), S, H, TP, kirjasto, tiekonsultit, oppilaitokset, Suomen Kuntaliitto, kaideurakoitsijat Lisäjakelu Kopioimalla, (pdf) Lisätietoja: Kari Lehtonen, Tiehallinto/ tie- ja geotekniikka puh , kari.lehtonen@tiehallinto.fi,faksi

Tietoa tiensuunnitteluun nro 60

Tietoa tiensuunnitteluun nro 60 Tietoa tiensuunnitteluun nro 60 Julkaisija: Tiehallinto, tie- ja geotekniikka 10.6.2002 MELUESTEEN RUNKOMATERIAALIN VAIKUTUS KUSTANNUKSIIN Tulokset Tässä kuvataan puisen (laudalla verhoillun) meluesteen

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 55

Tietoa tiensuunnitteluun nro 55 Tietoa tiensuunnitteluun nro 55 Julkaisija: Tiehallinto, tie- ja liikennetekniikka 20.12.2001 SILMUKKAKÄÄNNÖS OHITUSKAISTAN KOHDALLA Tausta Ohituskaistoja on yleisille teille suunniteltu ja rakennettu

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 69A

Tietoa tiensuunnitteluun nro 69A Tietoa tiensuunnitteluun nro 69A Julkaisija: Tiehallinto, tie- ja geotekniikka 18.2.2003 TÖRMÄYSTURVALLISET OPASTUSTAULUT VUONNA 2002 Hyväksyntä Tämän julkaisun ajan tasalla oleva versio 69B, 69C jne.

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 51

Tietoa tiensuunnitteluun nro 51 Tietoa tiensuunnitteluun nro 51 Julkaisija: Tielaitos, tie- ja liikennetekniikka 5.9.2000 RASKAAT AJONEUVOT KIERTOLIITTYMISSÄ Tässä tiedotteessa kuvataan kiertoliittymissä tehdyn raskaiden ajoneuvojen

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 84A

Tietoa tiensuunnitteluun nro 84A Tietoa tiensuunnitteluun nro 84A Julkaisija: Tiehallinto, tietekniikka Luonnos 12.01.2007 PAIKAN MÄÄRITTÄMINEN GPS:N AVULLA Laatuvaatimus Tätä ohjejulkaisua käytetään laatuvaatimuksena, kun rakennus- tai

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 40

Tietoa tiensuunnitteluun nro 40 Tietoa tiensuunnitteluun nro 40 Julkaisija: Tielaitos, tie- ja liikennetekniikka 4.2.1999 TIEN HÄIKÄISYSUOJAT Yleistä Häikäisysuojan tehtävä on estää vastaantulevan liikenteen aiheuttama häikäisy. Häikäisysuojien

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun numerot:

Tietoa tiensuunnitteluun numerot: Tietoa tiensuunnitteluun numerot: 2. Lumitilan tarve meluesteiden, välikaistojen ym. 152 kt 29.1.1991 kohdalla 8. Tieympäristön pehmentämisen turvallisuusvaikutukset 256 kt 27.9.1993 11. Ekologinen ympäristöluokitus

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 69C

Tietoa tiensuunnitteluun nro 69C Tietoa tiensuunnitteluun nro 69C Julkaisija: Tiehallinto, Asiantuntijapalvelut 11.3.2009 TÖRMÄYSTURVALLISET OPASTUSTAULUT VUODEN 2009 ALUSSA Hyväksyntä Tämän julkaisun ajan tasalla oleva versio 69D, 69E

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 85

Tietoa tiensuunnitteluun nro 85 Tietoa tiensuunnitteluun nro 85 Julkaisija: Tiehallinto, Asiantuntijapalvelut 19.1.7 KESKIKAIDETEIDEN SUUNTAUS Tausta Keskikaidetiet ovat kaksiajorataisia väyliä ja niiden suuntauksen suunnittelua on ohjeistettu

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 71A

Tietoa tiensuunnitteluun nro 71A Tietoa tiensuunnitteluun nro 71A Julkaisija: Tiehallinto, tie- ja geotekniikka luonnos 26.9.2003 TIEN PÄÄLLYSRAKENTEEN MITOITUKSESSA KÄYTETTÄVÄT MODUULIT JA VÄSYMISFUNKTIOT 1. Ohjeen sisältö ja kohde Tämä

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 62A

Tietoa tiensuunnitteluun nro 62A Tietoa tiensuunnitteluun nro 62A Julkaisija: Tiehallinto, tie- ja geotekniikka 14.6..2002 HYVÄKSYTTYJÄ KAIDETUOTTEITA KESÄLLÄ 2002 Tämä tiedote korvaa ohjeen Tietoa tiensuunnitteluun nro 50 hyväksyttyjen

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 72

Tietoa tiensuunnitteluun nro 72 Tietoa tiensuunnitteluun nro 72 Julkaisija: Tiehallinto, liikennetekniikka 7.1.2004 OHITUSKAISTAT LEVEIDEN ERIKOISKULJETUSTEN REITEILLÄ Leveiden kuljetusten reittiselvitys Erikoiskuljetukset, joissa ylitetään

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 88

Tietoa tiensuunnitteluun nro 88 Tietoa tiensuunnitteluun nro 88 Julkaisija: Tiehallinto, Asiantuntijapalvelut 12.2.2008 GEO- JA ISO- MAALUOKITUSTEN MAALAJIMÄÄRITYSTEN VERTAILU Johdanto Tässä selvityksessä vertaillaan lähivuosina käyttöön

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 71C

Tietoa tiensuunnitteluun nro 71C Tietoa tiensuunnitteluun nro 71C Julkaisija: Tiehallinto, tie- ja geotekniikka 3.3.2004 TIEN PÄÄLLYSRAKENTEEN MITOITUKSESSA KÄYTETTÄVÄT MODUU- LIT JA KESTÄVYYSMALLIT 1. Ohjeen sisältö ja kohde Tämä ohje

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 49L

Tietoa tiensuunnitteluun nro 49L 1 Tietoa tiensuunnitteluun nro 49L Julkaisija: Tiehallinto, tekniset palvelut -prosessi 21.5.2003 TEIDEN SUUNNITTELUA KOSKEVAT OHJEET VUONNA 2003 Sisältö Tässä tiedotteessa on luettelot voimassa olevista

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 63

Tietoa tiensuunnitteluun nro 63 Tietoa tiensuunnitteluun nro 63 Julkaisija: Tiehallinto, tie- ja geotekniikka 14.6.2002 KAITEIDEN JA VALAISINPYLVÄIDEN PARANTAMISEN TURVALLISUUSVAIKUTUKSIA Tässä tiedotteessa tarkistetaan Tietoa tiensuunnitteluun

Lisätiedot

Melueste Rautio. absorboiva patentoitu melunsuojausjärjestelmä

Melueste Rautio. absorboiva patentoitu melunsuojausjärjestelmä Melueste Rautio absorboiva patentoitu melunsuojausjärjestelmä Ilmala- Leppävaara kaupunkirata meluesteet, Helsinki (2001), toimitus ja asennus Rautio on meluntorjunnan ammattilainen Urakointiasennus M

Lisätiedot

1(1) MUISTIO. Matti Jäntti Rovaniemen kaupunki Tiehallinto, Lapin tiepiiri. Liite 2 VALTATIEN 4 - VIIRINKANKAAN ALUE

1(1) MUISTIO. Matti Jäntti Rovaniemen kaupunki Tiehallinto, Lapin tiepiiri. Liite 2 VALTATIEN 4 - VIIRINKANKAAN ALUE ,$( 8/8 MUISTIO Matti Jäntti.8.00 () Rovaniemen kaupunki Tiehallinto, Lapin tiepiiri VALTATIEN 4 - VIIRINKANKAAN ALUE b

Lisätiedot

K. Schütte GmbH. Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja

K. Schütte GmbH. Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja K. Schütte GmbH Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja Vahva kumppani meluntorjunnassa Tuotteet Meluntorjuntajärjestelmät - Teolliset tuotteet meluntorjuntaan - Kattava valikoima alumiini- ja lasielementtejä

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun

Tietoa tiensuunnitteluun Tietoa tiensuunnitteluun nro 49B Julkaisija: Tielaitos, tie- ja liikennetekniikka 22.5.2000 TEIDEN SUUNNITTELUA KOSKEVAT OHJEET TOUKOKUUSSA 2000 Sisältö Tässä tiedotteessa on luettelot voimassa olevista

Lisätiedot

Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet. Kari Lehtonen 8.9.2011

Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet. Kari Lehtonen 8.9.2011 Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet Kari Lehtonen 8.9.2011 LIIKENNEVIRASTON OHJELUETTELO Ohjeluetteloon on kaksi reittiä valitse urakoitsijat ja suunnittelijat valitse ohjeluettelo

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 69B

Tietoa tiensuunnitteluun nro 69B Tietoa tiensuunnitteluun nro 69B Julkaisija: Tiehallinto, Tekniset palvelut 27.1.2005 TÖRMÄYSTURVALLISET OPASTUSTAULUT VUONNA 2005 Hyväksyntä Tämän julkaisun ajan tasalla oleva versio 69B, 69C jne. on

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 48

Tietoa tiensuunnitteluun nro 48 Tietoa tiensuunnitteluun nro 48 Julkaisija: Tielaitos, tie- ja liikennetekniikka 22.5.2000 LIIKENNEMERKKIEN JA OPASTUSTAULUJEN TÖRMÄYSTURVALLISUUS JA MITOITUSKUORMAT Tavoitteet Tällä ohjeella on seuraavat

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 79A

Tietoa tiensuunnitteluun nro 79A Tietoa tiensuunnitteluun nro 79A Julkaisija: Tiehallinto, tie- ja geotekniikka 3.11.2004 SUURTEN RUMPUPUTKIEN RAKENNEMITOITUSTA KOSKEVAT LAATU- VAATIMUKSET Ohjeen sisältö ja kohde Tässä laatuvaatimuksessa

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 49M

Tietoa tiensuunnitteluun nro 49M 1 Tietoa tiensuunnitteluun nro 49M Julkaisija: Tiehallinto, tekniset palvelut 29.1.2004 TEIDEN SUUNNITTELUA KOSKEVAT OHJEET VUONNA 2004 Sisältö Tässä tiedotteessa on luettelot voimassa olevista ohjejulkaisuista

Lisätiedot

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ LATTIAKIVET LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ Käyttökohteita sisälattiat, takkojen edustat, terassien ja portaiden pinnoitukset, pihakiveykset maakosteaan betoniin asennettuna

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 61B

Tietoa tiensuunnitteluun nro 61B Tietoa tiensuunnitteluun nro 61B Julkaisija: Tiehallinto, tekniset palvelut 31.1.2006 TIEKAITEIDEN LAATUVAATIMUKSET JA KAIDETYYPIN VALINTA Ohjeen sisältö ja kohde Tämä ohje korvaa ohjeen Tietoa tiensuunnitteluun

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 49I

Tietoa tiensuunnitteluun nro 49I Tietoa tiensuunnitteluun nro 49I Julkaisija: Tiehallinto, tekninen prosessi 1.2.2002 TEIDEN SUUNNITTELUA KOSKEVAT OHJEET VUODEN 2002 ALUSSA Sisältö Tässä tiedotteessa on luettelot voimassa olevista ohjejulkaisuista

Lisätiedot

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ LATTIAKIVET LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ Käyttökohteita sisälattiat, takkojen edustat, terassien ja portaiden pinnoitukset, pihakiveykset maakosteaan betoniin asennettuna

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun

Tietoa tiensuunnitteluun Tietoa tiensuunnitteluun nro 49D Julkaisija: Tielaitos, tie- ja liikennetekniikka 29.12.2000 TEIDEN SUUNNITTELUA KOSKEVAT OHJEET SYKSYLLÄ 2000 Sisältö Tässä tiedotteessa on luettelot voimassa olevista

Lisätiedot

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ LATTIAKIVET LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ Käyttökohteita sisälattiat, takkojen edustat, terassien ja portaiden pinnoitukset, pihakiveykset maakosteaan betoniin asennettuna

Lisätiedot

Pintakäsittely / viimeistely

Pintakäsittely / viimeistely A1 1150 mm 1190 mm 176 mm 210 mm HKR antiikkikaiteet Arkkitehti 1190 mm 40 mm Insinööri Pormestari et Arkkitehti, Insinööri ja Pormestari ovat perinteisiä Helsingin keskustan aitamalleja. Aidan tolppaa

Lisätiedot

PAREMPAA JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASOA

PAREMPAA JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASOA PAREMPAA JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASOA YRITYS TUOTTEET Omni Sheltec Oy on markkinoiden johtava ympäristökalusteiden toimittaja. Tavoitteenamme on kehittää jatkuvasti tuotteita ja palveluita, jotka vastaavat

Lisätiedot

EPS-SOLUMUOVIN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET MELUESTERAKENTEISSA

EPS-SOLUMUOVIN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET MELUESTERAKENTEISSA EPS-SOLUMUOVIN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET MELUESTERAKENTEISSA Juha Forsman (Julia Sassali) SGY Pohjavahvistuspäivä 23.8.2012 EPS-solumuovin käyttömahdollisuudet meluesterakenteissa Pohjarakennuksen ja maamekaniikan

Lisätiedot

SISÄKATOT SÄLEKATOT, LU-SARJA

SISÄKATOT SÄLEKATOT, LU-SARJA maks. 400 mm maks. 1200 mm ripustusjousella: min. 20 mm LU-kiskolla nro: 0: min. 5 mm 1 2 maks. 1500 mm 4 5 1 5 LU-irtopääty 4 4 2 15 14 20 20 20 10 Ripustusjousi nro 21. Ripustuslanka nro 24. langan pituus

Lisätiedot

Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta

Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta 16T-2.17 Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta Yleistä Melutilanne muistion kuvissa on vuoden 2040 ennustetilanne tavoitetieverkolla. Lisäksi tiesuunnitelmaan valitusta meluntorjuntavaihtoehdosta

Lisätiedot

HSL-järjestelmäväliseinät.

HSL-järjestelmäväliseinät. HSL-järjestelmäväliseinät. Ylivoimainen muuntojoustavuus ja yksilöllinen design. Umpielementtiseinät Puulasiseinät Alumiinilasiseinät Täyslasiseinät OtsaelementiT muutospalvelu HSL Group HSL Group on järjestelmäväliseinien

Lisätiedot

Kaiteet Flex- kulkusillat Luiskat

Kaiteet Flex- kulkusillat Luiskat Kaiteet Flex- kulkusillat Luiskat Sisällys Tähän esitteeseen olemme koonneet muutamia vakiotuotteita, jotka on suunnattu suunnilleen samalle kohderyhmälle. Valmistamme myös vastaavia tuotteita asiakkaan

Lisätiedot

Tuotteet kuviot ja mallit

Tuotteet kuviot ja mallit Tuotteet kuviot ja mallit Gyptone-alakattolevysarjaan kuuluu useita erilaisia malleja, muotoja ja ratkaisuja, joista jokainen luo oman visuaalisen vaikutelmansa. Näiden monien mahdollisuuksien ansiosta

Lisätiedot

20.2.2009 13984/2006/30/16. Vastaanottaja Tiepiirit. Maantielaki 109 Tyyppipiirustukset 19.10.2006. 31.3.2009 - toistaiseksi

20.2.2009 13984/2006/30/16. Vastaanottaja Tiepiirit. Maantielaki 109 Tyyppipiirustukset 19.10.2006. 31.3.2009 - toistaiseksi 20.2.2009 13984/2006/30/16 Vastaanottaja Tiepiirit Säädösperusta Korvaa/muuttaa Maantielaki 109 Tyyppipiirustukset 19.10.2006 Kohdistuvuus Tiehallinto Voimassa 31.3.2009 - toistaiseksi Asiasanat Tyyppipiirustukset,

Lisätiedot

KAAPELINSUOJAUS SUOMALAISEN MUOVIVALUN EXPERTTI

KAAPELINSUOJAUS SUOMALAISEN MUOVIVALUN EXPERTTI SUOMALAISEN MUOVIVALUN EXPERTTI KAAPELINSUOJAUS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄT PUMPPAAMOT PUTKET JA OSAT KAAPELINSUOJAUS RUMMUT VIEMÄRI- JA VESIJOHTOPUTKET KAIVOT LAITURITARVIKKEET KIINTEISTÖTARVIKKEET SUOMALAISEN

Lisätiedot

Toteuta unelmiesi laituri!

Toteuta unelmiesi laituri! Toteuta unelmiesi laituri! UKM-ponttonit UKM-valmislaituri UK-Muovi Oy www.ukmuovi.fi Kestävä. Vakaa. Kantava. Toimiva. Nopea asentaa. Siisti. Tyylikäs. UKM-laituri Yhdistele laituri vaivattomasti valmiista

Lisätiedot

Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja

Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja Tie- ja rakennussuunnitelma Uudenmaan ELY-keskus Kesäkuu 2012 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 Työn tausta ja lähtökohdat... 3 2 Melun ohjearvot...

Lisätiedot

Palvelusopimuksen sopimusasiakirjaluettelon kohta 9. Palvelusopimuksen sopimusasiakirjaluettelon kohta 10

Palvelusopimuksen sopimusasiakirjaluettelon kohta 9. Palvelusopimuksen sopimusasiakirjaluettelon kohta 10 LIIKENNEVIRASTO 1 (5) Tekniset ohjeet alkavissa alueurakoissa alkavat maanteiden hoidon ja ylläpidon alueurakat n kohta 9 Hoidon ja ylläpidon tuotekortit 31.1.2014 http://www2.liikennevirasto.fi/julkaisut/pdf5/hoidon_tuotekortti2014.pdf

Lisätiedot

TIELIIKENTEEN MELU. Perustietoa tieliikenteen melusta ja sen torjunnasta

TIELIIKENTEEN MELU. Perustietoa tieliikenteen melusta ja sen torjunnasta TIELIIKENTEEN MELU Perustietoa tieliikenteen melusta ja sen torjunnasta DESIBELIT JA ÄÄNI Melu on häiritsevää ääntä Melu on ääntä, jonka ihminen kokee häiritseväksi. Se heikentää elinympäristön laatua

Lisätiedot

Cetap-tarkastusluukku

Cetap-tarkastusluukku 1 (5) Myönnetty Laajennus Voimassa 17.3.2016 5.5.2017 16.3.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

VALTATIEN 2 MELUNTORJUNNAN SUUNNITTELU 11.4.2012 2 (7)

VALTATIEN 2 MELUNTORJUNNAN SUUNNITTELU 11.4.2012 2 (7) VALTATIEN 2 MELUNTORJUNNAN Porin Laanin ja Ruutukuoppa eritasoliittymien välinen tieosuus Sito-Yhtiöt Anne Määttä, Juha Korhonen 11.4.2012 11.4.2012 2 (7) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUTASOJEN OHJEARVOT...

Lisätiedot

Määrä Yks. hinta Yhteensä Vt6 plv , Puupylväs ja ilmakaapeli, purku ( kuljetus < 5 km ) kpl , km )

Määrä Yks. hinta Yhteensä Vt6 plv , Puupylväs ja ilmakaapeli, purku ( kuljetus < 5 km ) kpl , km ) KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Laskelma: Vt 6 Taavetin eteläinen etl Taavetin eteläinen etl Työnumero: Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luoja: Simo Saros Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja:

Lisätiedot

KOKKOLAN VUOKRA ASUNNOT OY, Tykkitie1

KOKKOLAN VUOKRA ASUNNOT OY, Tykkitie1 . VÄRIBETONIELEMENTTI (VALKOBETONI), HIEKKAPUHALLETTU (= rappauksenomainen pinta), VALESAUMAT, väri VALKOINEN A. BETONIELEMENTTI, VAAKAURITETTU, MAALATTU HARMAA (väri FASADE 4). PARVEKELAATTOJEN REUNAPROFIILIT

Lisätiedot

Tievalaistus/sähkö-tiedote nro 7B

Tievalaistus/sähkö-tiedote nro 7B Tievalaistus/sähkö-tiedote nro 7B Julkaisija: Tiehallinto, Tekniset palvelut 26.11.2004 YLEISILLÄ TEILLÄ KÄYTETTÄVÄT VALAISIMET Uusi Yleistä Tämä julkaisu tai sen uudempi, korvaava versio (7C jne) on saatavissa

Lisätiedot

Piha- ja kiinteistötuotteet rivi- ja kerrostalokohteisiin

Piha- ja kiinteistötuotteet rivi- ja kerrostalokohteisiin Piha- ja kiinteistötuotteet rivi- ja kerrostalokohteisiin Tuoteluettelo 2015 Valmistettu Suomessa Yli 40 vuotta metallituotteita kodeille, pihoille ja katoille KPPR-Steel Oy:llä on yli 40 vuoden kokemus

Lisätiedot

BENDERS seinäelementit. Seinäelementit ja perustukset. Lisää Bendersistä: www.benders.fi

BENDERS seinäelementit. Seinäelementit ja perustukset. Lisää Bendersistä: www.benders.fi BENDERS seinäelementit Seinäelementit ja perustukset Lisää Bendersistä: www.benders.fi 2 Sisältö Seinäelementit 4-10 Seinäelementtien tarvikkeet 11 Perustukset 12-15 Perustustarvikkeet 15 3 Seinäelementti

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi)

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi) Asennusja käyttöohje Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835 408110 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

1.3T MAANTIEN (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS

1.3T MAANTIEN (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS 1.3T MAANTIEN 16685 (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS 06.10.2017 1 MAANTIEN 16685 (PALOKANORREN) PARATAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE- RITOPOHJANTIE.

Lisätiedot

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Meluselvitys 1 (2) Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin

Lisätiedot

2.2 VALMISOSASUUNNITELUN LÄHTÖTIEDOT (TOIMISTO- JA LIIKERAKENNUKSET)

2.2 VALMISOSASUUNNITELUN LÄHTÖTIEDOT (TOIMISTO- JA LIIKERAKENNUKSET) 2.2 VALMISOSASUUNNITELUN LÄHTÖTIEDOT (TOIMISTO- JA LIIKERAKENNUKSET) Kohde Valmisosasuunnittelun lähtötiedot arkkitehdilta Tarve 1.1 Mitoitetut työpiirustukset - Rakennuksen päämitat - Tasojen +korkeudet

Lisätiedot

Julkaisussa esitetään meluesteiden tarpeellisuuden arviointi akustinen mitoitus sijaintiin vaikuttavat tekijät laatuvaatimukset rakennuttamistavat

Julkaisussa esitetään meluesteiden tarpeellisuuden arviointi akustinen mitoitus sijaintiin vaikuttavat tekijät laatuvaatimukset rakennuttamistavat Tielaitos MUU OHJAUS 97/20/Htl-180 513/95/20 22.12.1997 VASTAANOTTAJA Tiepiirit SÄÄDÖSPERUSTA KORVAA TieL 117 Skk-233/16.8.1991, Vähemmän melua (TIEL 2150005), Skk-148/82/90, 28.5.1990, Meluseinät - Rakennetekniset

Lisätiedot

Suoritustasoilmoitukset kunnossa? Markkinavalvontakuulumisia

Suoritustasoilmoitukset kunnossa? Markkinavalvontakuulumisia Suoritustasoilmoitukset kunnossa? Markkinavalvontakuulumisia Betoniteollisuuden ajankohtaispäivä Heureka 1.10.2019 Sisältö Suoritustasoilmoitus Betonielementit Kiviainekset Valmisbetoni Vinkkejä ja linkkejä

Lisätiedot

PrimoFront Flip. PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous

PrimoFront Flip. PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous Verhous koostuu tasosta, etupaneelista, konsoleista ja integroidulla tuloilmalaitteella varustetusta taitettavasta luukusta. Sähkö-, puhelin- ja dataliikenteen

Lisätiedot

Sisältö. Kerto-Ripa -välipohjaelementti kuivaan rakentamiseen. Metsä Wood -kattoelementti Kerto-Ripa -kattoelementti Liimapuu GL30 Tekninen aineisto

Sisältö. Kerto-Ripa -välipohjaelementti kuivaan rakentamiseen. Metsä Wood -kattoelementti Kerto-Ripa -kattoelementti Liimapuu GL30 Tekninen aineisto Sisältö Kerto-Ripa -välipohjaelementti kuivaan rakentamiseen Yleistä, Kantavuus, jäykkyys, akustiikka, palonkestävyys, liitosdetaljit Metsä Wood -kattoelementti Kerto-Ripa -kattoelementti Liimapuu GL30

Lisätiedot

SISÄKATOT PANEELIKATOT, CL-SARJA

SISÄKATOT PANEELIKATOT, CL-SARJA SISÄKATOT maks. 400 mm maks. 10 mm ripustusjousella: min. 2 mm CL-kiskolla nro : min. 5 mm 1 2 maks. 00 mm tiivisteellinen maks. 10 mm 4 1 4 4 2 14 10 Ripustusjousi nro 21 Ripustuslanka nro 24 langan pituus

Lisätiedot

Meluesteperustukset. Tielaitos Kehittämiskeskus

Meluesteperustukset. Tielaitos Kehittämiskeskus Meluesteperustukset Tielaitos Kehittämiskeskus Helsinki 1994 2. korjattu painos ISBN 951-47-9091 -X TIEL 2140007-94 Painatuskeskus Oy Helsinki 1994 Julkaisua myy Tielaitos, hallinnon palvelukeskus, painotuotemyynti

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

vepe.fi Vepe Rakennusaidat

vepe.fi Vepe Rakennusaidat vepe.fi Vepe Rakennusaidat VALITSE TURVALLISUUS Sisällysluettelo Tuoteryhmät Sisällysluettelo, Laatu ja palvelut Tuoteryhmät Perusaitaelementit Portit Umpiaitaelementit Kulkuesteaidat Lisäosat ja tarvikkeet

Lisätiedot

1. YLEISTÄ...3 2. LIITOSDETALJIT...3

1. YLEISTÄ...3 2. LIITOSDETALJIT...3 LUJA-RUNKOLIITOKSET 1 (66) SISÄLLYS 1. YLEISTÄ...3 2. LIITOSDETALJIT...3 2.1 DETALJIEN NUMEROINTIJÄRJESTELMÄ...3 2.2 DETALJIT...4 1. Pilariliitoksia perustukseen: pilarin liitos perustukseen Luja-holkkielementillä

Lisätiedot

Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus

Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus Aiesopimus 1 (4) Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus 1 Sopijapuolet Kirkkonummen kunta (jäljempänä kunta) Liikennevirasto Pk 33 00521 Helsinki 2 Sopimuksen tausta Aiesopimus

Lisätiedot

HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS

HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS repo002.dot 2013-09-20 HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS E26192 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Hannele Kemppi Hannele Kemppi Elisa Huotari VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

» Valaisimen teho: 5W/m ± 5% (12V)» Valaisimen valomäärä: 300 lm/m» Elinikä: (L70) 25 000 tuntia 12V DC

» Valaisimen teho: 5W/m ± 5% (12V)» Valaisimen valomäärä: 300 lm/m» Elinikä: (L70) 25 000 tuntia 12V DC VALOA METREITTÄIN Meillä on useita valaisinvaihtoehtoja metritavarana. Voit valita erilaisten valolistojen ja -nauhojen väliltä. Tämäntyylinen valaistus antaa tasaisen valon ja sen voi asentaa melkein

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO HOIVA-ALAN KYLPYHUONEVARUSTEET. www.gero.fi

TUOTEKUVASTO HOIVA-ALAN KYLPYHUONEVARUSTEET. www.gero.fi TUOTEKUVASTO HOIVA-ALAN KYLPYHUONEVARUSTEET www.gero.fi TUKIKAHVAN RUNKOVAIHTOEHDOT LISÄTARVIKKEET -tukikahva RAL 9010 RAL 9007 FB-ACC-1 WC-paperin pidike FB-ACC-2 Bidee pidike ELASTOMEERIPINNOITTEEN VÄRIVAIHTOEHDOT

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

Teollisuushyllyt ja -kaapit. Tavaralle kuin tavaralle oma paikka. Työvälineiden ikä pitenee. Sovella-säilytysjärjestelmä on monipuolisesti muunneltava

Teollisuushyllyt ja -kaapit. Tavaralle kuin tavaralle oma paikka. Työvälineiden ikä pitenee. Sovella-säilytysjärjestelmä on monipuolisesti muunneltava Tavaralle kuin tavaralle oma paikka Erilaiset hyllyt ja kaapit ovat tarpeen, jotta järjestys säilyy työpaikalla. Valikoimamme on runsas ja monipuolinen, joten esittelemme tällä aukeamalla tuoteperheet

Lisätiedot

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO 2 (18) Markkinoilla olevia työmaakaiteita 10.10.2013 6591/070/2010. Työmaakaiteita koskevia luetteloita...

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO 2 (18) Markkinoilla olevia työmaakaiteita 10.10.2013 6591/070/2010. Työmaakaiteita koskevia luetteloita... LIIKENNEVIRASTO 2 Sisällysluettelo Työmaakaiteita koskevia luetteloita... 3 Teräksisiä kaiteita... 4 Betonisia kaiteita... 12 Vesitäytteisiä kaiteita... 14 Työmaakaiteisiin soveltuvia törmäysvaimentimia...

Lisätiedot

Ullakkoportaat Seinäluukut Kattoluukut

Ullakkoportaat Seinäluukut Kattoluukut Ullakkoportaat Seinäluukut Kattoluukut Tunnettua ruotsalaista laatua MidMade-ullakkoportaiden tuotesuunnittelun lähtökohtina ovat toimivuus ja hyvä muotoilu sekä laatu, joka kestää sukupolvelta toiselle.

Lisätiedot

OIKEA LÄMPÖ OIKEAAN PAIKKAAN

OIKEA LÄMPÖ OIKEAAN PAIKKAAN PURMO Rettig Lämpö Oy PL 16, Tupakankatu 68601 Pietarsaari, Suomi info@purmo.fi, www.purmo.fi Asiakirja on laadittu mahdollisimman huolellisesti. Sitä ei saa toisintaa edes osittain ilman Rettig ICC:n

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 76

Tietoa tiensuunnitteluun nro 76 Tietoa tiensuunnitteluun nro 76 Julkaisija: Tiehallinto, Tekniset palvelut 1.3.2004 TIEALUEEN RAJAUKSEN ILMOITTAMINEN TIESUUNNITELMASSA MMH360 -FORMAATISSA Tämä tiedote korvaa ohjeessa Tietoimituksen tuotteiden

Lisätiedot

Kaiteet Flex -kulkusillat Luiskat

Kaiteet Flex -kulkusillat Luiskat Kaiteet Flex -kulkusillat Luiskat Sisällysluettelo Esittelemme tässä muutamia vakiotuotteita, jotka on suunnattu samoille kohderyhmille. Valmistamme vastaavia tuotteita myös mittatilaustuotteina. Teollisuuskaide

Lisätiedot

RT 38160. BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET Juho Sillanpää Oy TURVALLINEN TEHOKAS TYYLIKÄS TOIMIVA

RT 38160. BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET Juho Sillanpää Oy TURVALLINEN TEHOKAS TYYLIKÄS TOIMIVA TARVIKETIETO marraskuu 2011 voimassa 31.5.2013 korvaa RT X70/273.6-37901 1 (4) RT 38160 173.6 Talo 2000 273.6 Talo 90 X70 talovarusteet SfB BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET BikeKeeper

Lisätiedot

ELEMENTTIRAKENTAMINEN HOLLANNISSA JA BELGIASSA

ELEMENTTIRAKENTAMINEN HOLLANNISSA JA BELGIASSA ELEMENTTIRAKENTAMINEN HOLLANNISSA JA BELGIASSA Arto Suikka, diplomi-insinööri, tuotetyhmäpäällikkö Betoniteollisuus ry Suomen betoniteollisuus teki teknisen ekskursion Hollantiin ja Belgiaan viime toukokuussa.

Lisätiedot

Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta

Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta Rambøll Finland Oy Tiehallinto/ Kaakkois-Suomen tiepiiri Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta Tiesuunnitelma Ympäristömeluselvitys 10.7.2009 Vt 6 parantaminen

Lisätiedot

Reunakaiteiden suunnittelu- ja asennusohje

Reunakaiteiden suunnittelu- ja asennusohje Reunakaiteiden suunnittelu- ja asennusohje Reunakaide Ruukki W230 Reunakaide Ruukki W230/4, Ty3/51:2010 Reunakaide Ruukki W230/4, Ty3/51:2006 Sisältö Sovellusalue... 2 Asennus... 2 Kaiteiden käsittely...

Lisätiedot

PINO. Uudenlaista muotoilusuuntaa edustava PINO on pienin teknisesti mahdollinen poistoilmaratkaisu, joka sopii myös näkyvälle paikalle.

PINO. Uudenlaista muotoilusuuntaa edustava PINO on pienin teknisesti mahdollinen poistoilmaratkaisu, joka sopii myös näkyvälle paikalle. PINO.3 Uuenlaista muotoilusuuntaa eustava PINO on pienin teknisesti mahollinen poistoilmaratkaisu, joka sopii myös näkyvälle paikalle. www.climecon.fi Lämmittäjänkatu 4 A, 000 HELSINKI Puhelin 0 9 6600,

Lisätiedot

3.2.4 229 Tuote: Trap

3.2.4 229 Tuote: Trap 8 3..4 Tuote: Trap 9 Reuna D Piilokiinnitteinen ripustettu T-4 kannatinjärjestelmä, avattava 3 5 A Gyptone levyt joissa on viistetty reuna D, kiinnitetään piilokiinnitteiseen kannatinjärjestelmään T-4.

Lisätiedot

Liune YKSILEHTINEN VÄLIOVI ASENNUSOHJE ELEMENTTI OVI KARMIT

Liune YKSILEHTINEN VÄLIOVI ASENNUSOHJE ELEMENTTI OVI KARMIT Liune YKSILEHTINEN VÄLIOVI ASENNUSOHJE ELEMENTTI OVI KARMIT SISÄLLYS- LUETTELO TARVIKKEET Tarvittavat työkalut ruuviväännin ja vatupassi! KARMITULPAT 25 kpl TARVIKKEET 3 KALUSTETUKI 4 ELEMENTTI TOIMITUS

Lisätiedot

RONDO-LEVYJEN ASENNUSOHJE

RONDO-LEVYJEN ASENNUSOHJE RONDO-LEVYJEN ASENNUSOHJE rev. 23.11.2010 Teräselementti Oy, Marjamäentie 16, 37570 Lempäälä p.03-2536 200 YLEISTÄ: Rondolevyjä on kaikkiaan 6 tyyppiä. Levyt kiinnitetään seinään alumiinisten Rondonastojen

Lisätiedot

perustuksen mittaohje asiakkaan perustussuunnittelun pohjaksi Rakentamisopas

perustuksen mittaohje asiakkaan perustussuunnittelun pohjaksi Rakentamisopas 1.1. Yleistä Kaikkien Hirsikoto asiakkaiden käytettävissä on asiantunteva puhelinneuvonta koko rakennusvaiheen ajan Hirsikoto toimituksissa noudatetaan hirsitalojen RT 16-10589 hirsitalojen toimitusehtoja

Lisätiedot

Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Puh. (03) 872 200, Fax (03) 872 2020 www.anstar.fi anstar@anstar.fi Käyttöohje

Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Puh. (03) 872 200, Fax (03) 872 2020 www.anstar.fi anstar@anstar.fi Käyttöohje Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Erstantie 2, 15540 Villähde 3 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1 TOIMINTATAPA... 4 2 MATERIAALIT JA RAKENNE... 5 2.1 MATERIAALIT... 5 2.2 RAKENNEMITAT... 5 3 VALMISTUS... 6 3.1 VALMISTUSTAPA...

Lisätiedot

Rockfon Eclipse Alakattolevyjä

Rockfon Eclipse Alakattolevyjä Rockfon Eclipse Alakattolevyjä KUINKA AKUSTISET RATKAISUT YHDISTETÄÄN RAJATTOMAAN LUOVUUTEEN? Helposti, kiitos Rockfon Eclipse -alakattolevyjen. Niitä saa nyt kaikkina väri- ja muotovaihtoehtoina. Kaikki

Lisätiedot

Vt 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti-Metso, Kouvola

Vt 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti-Metso, Kouvola KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Vt 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti-Metso, Kouvola Laskelma TIESUUNNITELMA Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luoja: Kari Seitsonen Vastuuhenkilö:

Lisätiedot

T1 Elegantti pistorasiakeskus

T1 Elegantti pistorasiakeskus Upeat alumiinirunkoiset TallyKey pylväät on tehty kestämään pitkään kovissakin olosuhteissa. Tuotteet toimitetaan aina asennusvalmiina kokonaisuuksina ja varustetaan asiakkaan toiveiden mukaan. Pylväässä

Lisätiedot

Melukaide, tyyppi A, 1,6 m, l pin kyv yl osa. Melukaide, tyyppi B, 1,6 m, betonikaide Melukaide, tyyppi C, 1,1 m, betonikaide

Melukaide, tyyppi A, 1,6 m, l pin kyv yl osa. Melukaide, tyyppi B, 1,6 m, betonikaide Melukaide, tyyppi C, 1,1 m, betonikaide Melukaide, tyyppi A, 1,6 m, l pin kyv yl osa 0 L pin kyv osa Ter srakenne, v ri RAL 7015 harmaa 1100 500 1100 500 595 Melukaide, tyyppi B, 1,6 m, betonikaide Melukaide, tyyppi C, 1,1 m, betonikaide 170

Lisätiedot

Tuotekortti: Rondo R2

Tuotekortti: Rondo R2 1 Tuotekortti: Rondo R2 2 TUOTETIEDOT Tuotekoodi Rondo R2-W-Fe RR40-1,0 (tyyppi, hyötyleveys=w, materiaali, väri, ainepaksuus) Pakkaus - Paino 0-2000kg - Levyt pakataan puulavalle muovilla peitettynä ja

Lisätiedot

TUOTEKORTTI DUETTO 12AL 29.04.2011. Tuotekoodi: Duetto 12AL/0.6 RR20 (tyyppi/ainepaksuus, väri)

TUOTEKORTTI DUETTO 12AL 29.04.2011. Tuotekoodi: Duetto 12AL/0.6 RR20 (tyyppi/ainepaksuus, väri) Tuote: Tuotekoodi: Duetto 12AL Duetto 12AL/0.6 RR20 (tyyppi/ainepaksuus, väri) Tuotekuvaus: * Käyttötarkoitus - Ulkoseinien pysty- ja vaakaverhous - Sisäseinien pysty- ja vaakaverhous - Alakattorakenteet

Lisätiedot

TUOTEKORTTI: RONDO L1

TUOTEKORTTI: RONDO L1 TUOTEKORTTI: RONDO L1 Tuotekoodi: Rondo L1-W-Fe RR40-1,0 (tyyppi, hyötyleveys=w, materiaali, väri, ainepaksuus) kuva 1: Rondo L1 seinäliittymä, pystyleikkaus TUOTEKUVAUS Käyttötarkoitus Raaka-aineet Värit

Lisätiedot

Faksi (+358) Puh. (+358) Finland FI Espoo Piispanportti 10, PL 29 (ROCKWOOL Finland)

Faksi (+358) Puh. (+358) Finland FI Espoo Piispanportti 10, PL 29 (ROCKWOOL Finland) 09.2014 - Natural Colour System is property of and used on licence from NCS Colour AB, Stockholm 2010. Subject to alterations in range and product technology without prior notice. ROCKFON accepts no responsibility

Lisätiedot

PS-parvekesarana. Versio: FI 9/2016 Laskentanormit: EC+FI NA Betoniyhdistyksen käyttöseloste BY 5 B-EC 2 n:o 36. Tekninen käyttöohje

PS-parvekesarana. Versio: FI 9/2016 Laskentanormit: EC+FI NA Betoniyhdistyksen käyttöseloste BY 5 B-EC 2 n:o 36. Tekninen käyttöohje PS-parvekesarana Versio: FI 9/2016 Laskentanormit: EC+FI NA Betoniyhdistyksen käyttöseloste BY 5 B-EC 2 n:o 36 Tekninen käyttöohje PS-parvekesarana Järjestelmän etuja Siirtää parvekelaatan vaakavoimat

Lisätiedot

ROCKFON ECLIPSE -ALAKATTOLEVYJÄ

ROCKFON ECLIPSE -ALAKATTOLEVYJÄ ROCKFON ECLIPSE -ALAKATTOLEVYJÄ KUINKA AKUSTISET RATKAISUT YHDISTETÄÄN RAJATTOMAAN LUOVUUTEEN? Helposti, kiitos ROCKFON Eclipse -alakattolevyjen. Niitä saa nyt kaikkina väri- ja muotovaihtoehtoina. Kaikki

Lisätiedot

Tukimuurielementit 2-80

Tukimuurielementit 2-80 2- Tukimuurielementit Tukimuurien käyttö antaa erinomaiset madollisuudet tonttien ja liikennealueiden pintojen yötykäyttöön. Niillä alue voidaan jäsennellä käyttötarkoituksen mukaisesti eri tasoisiksi

Lisätiedot

Pintakäsittely / viimeistely

Pintakäsittely / viimeistely HKI Antiikkikaiteet A 1 1190 mm 40 mm 1190 mm 210 mm 1150 mm 176 mm Arkkitehti Insinööri Pormestari Arkkitehti, Insinööri ja Pormestari ovat perinteisiä Helsingin keskustan aitamalleja. Aidan tolppaa voidaan

Lisätiedot

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä 143-413-7-2 IKAALISTEN MYLLY OY Destia Oy Infrasuunnittelu Vantaa 20.2.2018 SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 2.1 Melutasojen

Lisätiedot

ML-umpiseinä Seinäjärjestelmä

ML-umpiseinä Seinäjärjestelmä ML-umpiseinä Seinäjärjestelmä Tekninen tuotekortti Muotolevy Tilaratkaisut valmistaa ja maahantuo muuntojoustavia järjestelmäseiniä ja alakattoja. Järjestelmäseinämme sisältävät erilaisia seinä- ja oviratkaisuja.

Lisätiedot