Tietoa tiensuunnitteluun nro 64A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietoa tiensuunnitteluun nro 64A"

Transkriptio

1 Tietoa tiensuunnitteluun nro 64A Julkaisija: Tiehallinto, tie- ja geotekniikka MARKKINOILLA OLEVIA MELUESTETUOTTEITA KESÄLLÄ 2002 Tässä tiedotteessa annetaan perustiedot tietoon tulleista Suomessa markkinoitavista meluestetuotteista. Täydennetään tarvittaessa Luettelosta puuttuvista tuotteista, valmistajista ja myyjistä sekä muuttuneista osoite- ja tuotetiedoista pyydetään ilmoittamaan tiedotteen lopussa olevaan osoitteeseen. Tiedotteen seuraava versio 64B, 64C, jne. on nähtävissä internetsivulla Tiedotteeseen otetaan tuotteita, jotka täyttävät Tiehallinnon ohjeen Teiden suunnittelu V 3 Meluesteet [B] mukaiset laatuvaatimukset - Äänen eristävyys - Äänen absorptio - Tuulikuorma - Aurauslumikuorma - Ulkonäön muunneltavuus - Mahdolliset muut ominaisuudet Tässä tiedotteessa on perustiedot seuraavista tuotepaketeista - ParmaBassa meluseinät (betoni) - PRODUCTA meluaitajärjestelmä (teräs) - EUROLINE alumiinikasettijärjestelmä (alumiini) - Forster meluseinä (alumiini) - Lafix meluseinä (puu) - METSÄ- meluseinäjärjestelmä (puu) - Plexiglas Soundstop meluestelevy (akryyli)

2 Tuotepaketit ParmaBasso meluseinät Parma Betonila Oy PL Ylöjärvi p f ParmaBasson runkona on pilareiden varaan asennetut ontelolaatat. Järjestelmään kuuluu - absorboiva betoninen meluseinä - heijastava puuverhoiltu meluseinä - betoninen turva- ja melukaide Absorboivuus on toteutettu huokoisella erikoisbetonilla ja muotoilulla. Elementit ovat 1200 mm korkeita ja maksimissaan 12 metriä pitkiä. ominaisuudet: Absorboivissa pinnoissa absorboivuusuus yli 8 db eli luokka A3, ääneneristävyys yli 25 db absorboivalla vaihtoehdolla perustuselementit, pilarit, pinnoitetut ontelolaatat (verhoillut tai valetut, sokkelielementit Pilareja on kolme vaihtoehtoista. Absorboivan pinnan väriä voidaan muuttaa. Taustan pintana voi olla hiekkapuhallettu, pesubetonipintainen tai verhoiltu. Seinän yläreunaan on mahdollista asentaa läpinäkyviä osia. Lisäksi aitaan voidaan lisätä kunkin ympäristön vaatimuksien mukaan lisäosia. Puuverhoillun seinävaihtoehdon verhous voidaan tehdä halutuksi. Elementit asennetaan auton lavalta nostamalla.

3 3 PRODUCTA -meluaitajärjestelmä Rannila Steel Oy Kalkkimäentie Vimpeli p f PRODUCTA-järjestelmä koostuu teräsputkipaalu- tai teräsbetonianturaelementeistä, erikoismuotoilluista pilareista ja aitaelementeistä. Aitaelementit voivat olla muovipinnoitetusta teräsohutlevystä valmistettuja kasetteja, läpinäkyviä elementtejä tai teräsrunkoisia verhoiltuja elementtejä. Järjestelmässä on kaksi eri tyyppistä meluaitaa: - absorboiva - heijastava Absorboivat pinnat on rei itetty ja varustettu mineraalivillalevyillä. Heijastavat kasetit ovat sileää ohutlevyä. Maksimijännemitta teräskasetille on 6 metriä. Kasetin korkeus on noin 500 mm. ominaisuudet: Absorboivissa pinnoissa absorboivuus yli 8 db eli luokka A3, ääneneristävyys yli 25 db perustuselementit, erikoismuotoillut pilarit, aitaelementit Elementti voi olla läpinäkyvä. Muovipinnoitteen väri voidaan valita Rautaruukin Värivalmis-värikartan väreistä. Elementin pintaan voidaan kiinnittää kasviritilöitä. Erikoispilari mahdollista myös kaarevat muodot. Absorboivan kasetin rei ityksen asemointia voidaan muuttaa. Teräskasetit voidaan asentaa joko miesvoimin tai nostolaitteella.

4 EUROLINE -alumiinikasettijärjestelmä Trafino Oy Pohjoinen Hesperiankatu Helsinki p f Järjestelmä koostuu perustuksesta, alumiinipylväistä, betonisokkeleista ja alumiinikaseteista. Kasetteja on kahdenlaisia: - absorboiva - heijastava Kasetti on absorboivana rei itetty ja varustettu vuorivillalla ja heijastavana ehjäpintainen. Kasetin pituus on 3 metriä ja korkeus 25 cm. ominaisuudet: Absorboivassa pinnoissa absorboivuus on 6 db eli luokka A2, ääneneristävyys yli 25 db Monta eri mallista perustuselementtiä, pilarit, kasetit ja niihin liittyvät tarvikkeet Värivaihtoehtoja on kuusi. Kasetteihin voidaan kiinnittää kasviritilöitä ja muita lisäosia. Vakiovarausteisiin kuuluu lisäksi kaksi erilaista lasielementtiä. Kasetit ladotaan betonisokkelin päälle. Työ voidaan tehdä miesvoimin. Elementit ovat vaihdettavia ja uudelleen maalattavia.

5 5 Forster-meluseinä Forster Metallbau Ges m.b.h Weyrer Strasse 135 A-3340 Waidhofen an der Ybbs AUSTRIA Meluaitoja on kolme eri tyyppiä: - heijastava - yksipuoleisesti ääntä absorboiva - kaksipuoleisesti ääntä absorboiva. Aidat on valmistettu suolavedenkestävästä alumiinista. Absorboivat pinnat on rei itetty. Maksimijännemitta 4000 mm ja aurauskuormalle 2 m. ominaisuudet: Absorboivissa pinnoissa absorboivuus on yli 8 db eli luokka A3, ääneneristävyys yli 25 db teräspylväät, vahvistetut betonielementit, aitaelementit ja alumiiniset päällykset Rei itetyt levyt voidaan asentaa niin, että rei istä muodostuu erilaisia kuvioita. Levyjen pinnan väriä ja alumiinisten päällyksien muotoa voidaan vaihtaa. Levyjen pintaan voidaan lisätä erilaisia koristeita. Levyt asennetaan ylhäältä päin betonielementtien päälle teräspylväiden väliin. Levyt pitää olla varustettuina vaahtokumitiivisteillä.

6 Lafix-meluseinä Aitatek Oy Tuottajantie Seinäjoki puh/fax , Meluaitoja on kahta eri mallia: - ääntä imevä (LAFIX-A) - ääntä heijastava (LAFIX-R). Runkona on painekyllästetty puu 50 x 75 ja tienpuoleisena pintamateriaalina lauta 25 x 100 tai puolipyöreä hirsi O100 k/k 150mm. Takapinnassa on puoliponttilauta 18 x 100. Runkoon kiinnitetään säänkestävä vaneri 6,5mm. Elementeissä käytetään kosteutta imemätöntä mineraalivillaa. Meluaidan maksimipituus on 6000 mm ja maksimikorkeus 2400 mm. Absorboivissa pinnoissa absorboivuus on 7 db eli luokka A2, ominaisuudet: ääneneristävyys yli 25 db teräsbetoninen peruspilari ja sokkelielementti, aitaelementit, hattupalkit Seinän ulkonäköä on helppo muunnella erilaisilla paneloinneilla, värin valinnalla jne. Meluaitaelementti asennetaan teräspilareiden uumaan ja ne lasketaan pilareiden yläpuolelta alas. Hattupalkki asennetaan teräs- ja välipilareiden päälle.

7 METSÄ -meluseinäjärjestelmä 7 Kaide- ja Aitatyö Oy Eridomic Oy Kankaretie 5 PL 34/ Tehdastie Hyvinkää Pälkäne p p f f METSÄ meluseinäjärjestelmä koostuu teräsputkipaalu- tai teräsbetoniperustuksista, runko- ja verhouselementeistä sekä mahdollisista kateelementeistä. Kantavana runkona elementeissä on teräspilarit ja kertopuupalkit. Verhouselementit ovat puisia. Järjestelmässä perinteiden sokkeli on korvattu kumimattokaistoilla, minkä ansiosta routimaton täyttö vaaditaan vain perustuksen kohdalla. Järjestelmään kuuluu: - vanhojen meluesteiden kunnostamiseen tarkoitettu osittain absorboiva korjausrakennusosa - absorboiva seinäelementti Absorboivuus on toteutettu uudenlaisella monikerrosrakenteella ilman mineraalivillaa. Runkoelementin maksimipituus on 12 metriä ja korkeus 4 metriä. Erikoiskohteissa voidaan toimittaa myös näitä suurempia elementtejä. ominaisuudet: Absorboivissa pinnoissa absorboivuus on yli 8 db eli luokka A3, ääneneristävyys yli 25 db perustukset, runko-, verhous- ja kate-elementit Järjestelmän ulkoasu ja mittamaailma voidaan räätälöidä kohteeseen sopivaksi. Verhouselementtien ulkonäköä ja väriä voidaan muokata lähes rajattomasti. Runkoelementit asennetaan suoraan perustuksen peruspultteihin auton lavalta nostimella. Verhous- ja kate-elementit voidaan asentaa joko työmaalla nostimilla tai tehtaalla valmiiksi. Elementtien välit saumataan.

8 Tuoteosat Plexiglas Soundstop -meluestemateriaali ominaisuudet: Muoviura Oy Kynttilätie RIIHIMÄKI p f Plexiglas Soundstop on akryylilevy. Levyä voidaan vahvistaa sisäänvaletuilla polyamidilangoilla. Levyn maksimikoko on 2x3 m. Ääneneristävyys yli 25 db Akryylilevyt ja niiden liitososat Levyjä on kahdeksaa eri väriä. Levy voidaan lämpömuokkaamalla muotoilla, esim. taivuttaa. Levyt asennetaan U:n muotoiseen kehikkoon.

9 Edelliset numerot v Lumitilan tarve meluesteiden, välikaistojen ym. kohdalla v Tieympäristön pehmentämisen turvallisuusvaikutukset v Ekologinen ympäristöluokitus v Töhrimisen minimointi (Teiden suunn. V 3. Meluesteet korvaa ositt.) 17. Jyrkkäluiskaiset meluvallit 20. Tarkistettu versio HCM:sta 22. Työnaikaiset kaiteet v Kiertoliittymien mitoitus v Kasvillisuuden ja linnuston seuranta tiehankkeissa 29. Tienpito arvoympäristöissä 30. Läpinäkyvien meluesteiden käyttö 31. Liikennejärjestelmäsuunnittelu: kokemuksia, yht. maankäytön s. 32. Kevyttä liikennettä koskevat säädösmuutokset Ohituskaistojen turvallisuus v KLOTS paikallisen liikenneturvallisuustyön tietotuki 36. Taajamateiden suunnittelun kehittäminen 37. Tiedote tiensuunnitteluasioista 39. Ekologinen ymp.luokitus: Menetelmän käytön arviointi v Tien häikäisysuojat 41. Tiehankkeen vuoropuhelun suunnittelu ja arviointi 43. Loivaluiskaisten teiden kuivatus 44. Esimerkki ketomaisen kasvuston perustamisesta tienvarsialueella 45. Asiakastyytyväisyysselvitys suunnitteluprosessista: Vt 4 Kemi 46. Ohitusnäkemät tiensuunnittelussa v Perusverkon eritasoliittymien turvallisuus 48. Liikennemerkkien ja opastustaulujen törmäysturvallisuus ja kuormat 51. Raskaat ajoneuvot kiertoliittymissä 52. Joukkoliikenteen toimintaedellytysten parantaminen v Pääteiden turvallisuus 54. Taajamien seurantaselvitys 55. Silmukkakäännös ohituskaistan kohdalla 56. Taajamakeskustatien poikkileikkaus ja raskas liikenne v Kaksiajorataisten teiden keskikaistojen kulkuaukot 58. Ohituskaistojen uudet suunnitteluperiaatteet 59A Pakkasenkestävyysluokaan 1 hyväksytyt päällysteen saumausaineet 61A Tiekaiteiden laatuvaatimukset ja kaidetyypin valinta 62A Hyväksyttyjä kaidetuotteita kesällä Tien reunaympäristön pehmentäminen vanhoilla teillä 49I Teiden suunnittelua koskevat ohjeet vuoden 2001 alussa Numerot 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 12, 13, 14, 16, 18, 19, 21, 24, 25, 26, 28, 34, 38, 42 ja 50 on poistettu Tietoa tiensuunnitteluun nro 64 Markkinoilla olevia meluestetuotteita kesällä 2002 Kohderyhmä: Teiden suunnittelijat, rakentajat ja kunnossapitäjät Jakelu: Tiepiirit (tienpidon suunnittelu ja teettäminen), S, H, TP, kirjasto, tiekonsultit, oppilaitokset, Suomen Kuntaliitto, kaideurakoitsijat Lisäjakelu Kopioimalla, (pdf) Lisätietoja: Kari Lehtonen, Tiehallinto/ tie- ja geotekniikka puh ,

Tietoa tiensuunnitteluun nro 84A

Tietoa tiensuunnitteluun nro 84A Tietoa tiensuunnitteluun nro 84A Julkaisija: Tiehallinto, tietekniikka Luonnos 12.01.2007 PAIKAN MÄÄRITTÄMINEN GPS:N AVULLA Laatuvaatimus Tätä ohjejulkaisua käytetään laatuvaatimuksena, kun rakennus- tai

Lisätiedot

Tietoa tiensuunnitteluun nro 72

Tietoa tiensuunnitteluun nro 72 Tietoa tiensuunnitteluun nro 72 Julkaisija: Tiehallinto, liikennetekniikka 7.1.2004 OHITUSKAISTAT LEVEIDEN ERIKOISKULJETUSTEN REITEILLÄ Leveiden kuljetusten reittiselvitys Erikoiskuljetukset, joissa ylitetään

Lisätiedot

Tien meluesteiden suunnittelu

Tien meluesteiden suunnittelu 21 2015 LIIKENNEVIRASTON OHJEITA Tien meluesteiden suunnittelu 1.7.2015 Tien meluesteiden suunnittelu 1.7.2015 Liikenneviraston ohjeita 21/2015 Liikennevirasto Helsinki 2015 Kannen kuva: Liikennevirasto

Lisätiedot

liikenneviraston OhjEiTA

liikenneviraston OhjEiTA 25 2012 LIIKENNEVIRASTON ohjeita Liikenneviraston ohjeita 25/2012 Liikennevirasto Helsinki 2012 Kannen kuva: Arvo Heikkinen Verkkojulkaisu pdf (www.liikennevirasto.fi) ISSN-L 1798-663X ISSN 1798-6648

Lisätiedot

Liikennemerkkien rakenne ja pystytys

Liikennemerkkien rakenne ja pystytys 20 2013 LIIKENNEVIRASTON ohjeita Liikennemerkkien rakenne ja pystytys RAKENTEITA JA LAATUA KOSKEVAT VAATIMUKSET 18.6.2013 Liikennemerkkien rakenne ja pystytys Rakenteita ja laatua koskevat vaatimukset

Lisätiedot

Tievalaistus/sähkö tiedote nro 11D

Tievalaistus/sähkö tiedote nro 11D Tievalaistus/sähkö tiedote nro 11D Julkaisija: Tiehallinto, Tekniset palvelut 26.11.2004 TÖRMÄYKSESSÄ MYÖTÄÄVÄT VALAISINPYLVÄÄT VUONNA 2004 Versioon 11C nähden muutetut kohdat näkyvät himmeämpänä ja reunaviivalla

Lisätiedot

Runkorakenteet. Betoniteollisuus ry Versio 10.3.2010 1 (174)

Runkorakenteet. Betoniteollisuus ry Versio 10.3.2010 1 (174) Betoniteollisuus ry Versio 10.3.2010 1 (174) Runkorakenteet 1 Elementtitunnukset... 4 2 Suositusjännevälit... 6 3 Perustukset ja väestönsuojat... 17 Paalut... 17 Sokkelielementit... 18 Väestönsuojaelementit...

Lisätiedot

Vt 18 / 23, Keuruuntien meluntorjunnan suunnittelu, Jyväskylä

Vt 18 / 23, Keuruuntien meluntorjunnan suunnittelu, Jyväskylä Vt 18 / 23, Keuruuntien meluntorjunnan suunnittelu, Jyväskylä Meluselvitys C Yhdyskuntatoimi / Tonttiosasto JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Vt 18 / 23, Keuruuntien meluntorjunnan suunnittelu, Jyväskylä Meluselvitys

Lisätiedot

SUHTAUDUMME MUUTOKSIIN TYYLILLÄ

SUHTAUDUMME MUUTOKSIIN TYYLILLÄ SUHTAUDUMME MUUTOKSIIN TYYLILLÄ JULKISIVUVERHOUKSET TUNNEMME TUOTTEEMME PINTAA SYVEMMÄLTÄ. Toiminnassamme yhdistyy korkea laatu, järkevä hinta sekä asiantunteva ja nopea palvelu. Tämän mahdollistaa tehokas

Lisätiedot

AVOIN PUURAKENNUSJÄRJESTELMÄ suunnitteluperusteet

AVOIN PUURAKENNUSJÄRJESTELMÄ suunnitteluperusteet AVOIN PUURAKENNUSJÄRJESTELMÄ suunnitteluperusteet AVOIN PUURAKENNUSJÄRJESTELMÄ - suunnitteluperusteet Teksti ja taitto: Kuvitus: Kansi: Copyright: Kustantaja: Mikko Viljakainen Annika Alppi Anna-Mari Valkama

Lisätiedot

Tekninen opas Ruostumattoman teräksen käyttö vesikatoissa

Tekninen opas Ruostumattoman teräksen käyttö vesikatoissa Tekninen opas Ruostumattoman teräksen käyttö vesikatoissa 2 3 1 4 7 8 5+6 Rakennussarja, julkaisu 5 Euro Inox Toimitus Euro Inox on eurooppalainen ruostumattoman teräksen markkinointia ja tiedottamista

Lisätiedot

LIIMAPUU K Ä S I K I R J A

LIIMAPUU K Ä S I K I R J A LIIMAPUU K Ä S I K I R J A 1 KIRJAILIJA Olle Carling, Olle Carling Ingenjörsbyrå AB KÄÄNNÖS JA SUOMALAISEN KÄSIKIRJAN MUOKKAUS Heimo Pystynen, Insinööritoimisto Puolanne Oy TOIMITTAJA Holger Gross, Gross

Lisätiedot

Vaihtuvien opasteiden käyttö 30.12.2009

Vaihtuvien opasteiden käyttö 30.12.2009 Vaihtuvien opasteiden käyttö 30.12.2009 Vaihtuvien opasteiden käyttö 30.12.2009 Suunnitteluvaiheen ohjaus Tiehallinto Helsinki 2009 Verkkojulkaisu pdf (www.tiehallinto.fi/julkaisut) ISBN 978-952-221-287-0

Lisätiedot

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Rakennustuotteet Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Omakotitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, autotalleihin ja halleihin. Uudisrakentamiseen, lisärakentamiseen ja saneeraamiseen. Plannjan

Lisätiedot

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Rakennustuotteet Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Omakotitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, autotalleihin ja halleihin. Uudisrakentamiseen, lisärakentamiseen ja saneeraamiseen. Plannjan

Lisätiedot

Pohjaveden suojaus tien kohdalla

Pohjaveden suojaus tien kohdalla Pohjaveden suojaus tien kohdalla Pohjaveden suojaus tien kohdalla Suunnitteluvaiheen ohjaus Tiehallinto Helsinki 2004 ISBN 951-803-384-6 TIEH 2100028-04 Verkkojulkaisu pdf (www.tiehallinto.fi/julkaisut)

Lisätiedot

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet. Helsingin. Formex Oy Kalkkipetteri, 08700 LOHJA Puh. 010 315 8810 www.formex.

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet. Helsingin. Formex Oy Kalkkipetteri, 08700 LOHJA Puh. 010 315 8810 www.formex. Helsingin RAKENNUSMAAILMA 1 HENGITÄ PUHDASTA RAIKASTA SISÄILMAA Marraskuu 7/2013 Köysikuja 1 B 01640 Vantaa puh. 050 353 4465 fax (09) 852 3307 pk.ilmastointi@suomi24.fi www.pk-ilmastointi.fi Formex Oy

Lisätiedot

TYYLIKKÄÄT JA KESTÄVÄT RATKAISUT KAIKKIIN TOIMINTAYMPÄRISTÖIHIN. KONE Nosto-ovet

TYYLIKKÄÄT JA KESTÄVÄT RATKAISUT KAIKKIIN TOIMINTAYMPÄRISTÖIHIN. KONE Nosto-ovet TYYLIKKÄÄT JA KESTÄVÄT RATKAISUT KAIKKIIN TOIMINTAYMPÄRISTÖIHIN KONE Nosto-ovet Korkealaatuiset, kestävät ovet KONE Nosto-ovet ovat kestäviä ja soveltuvat erityisesti varastoihin, esittelytiloihin, logistiikkakeskuksiin,

Lisätiedot

Kaukolämpöjohdot ja maantiet

Kaukolämpöjohdot ja maantiet Kaukolämpöjohdot ja maantiet Kaukolämpö Julkaisun nimi 1 Kaukolämpöjohdot ja maantiet Suunnitteluvaiheen ohjaus Tiehallinto Energiateollisuus ry Kaukolämpö Suositus L15/2005 ET-Kaukolämpökansio 2/3 2

Lisätiedot

RAKENNUSTAITO. Gatehouse maamerkkinä majakan tapaan Puurakentamiseen oppia Sveitsistä Liikenne ja rakentaminen 05 2008 103. VSK. www.rakennustaito.

RAKENNUSTAITO. Gatehouse maamerkkinä majakan tapaan Puurakentamiseen oppia Sveitsistä Liikenne ja rakentaminen 05 2008 103. VSK. www.rakennustaito. 05 2008 103. VSK Gatehouse maamerkkinä majakan tapaan Puurakentamiseen oppia Sveitsistä Liikenne ja rakentaminen www.rakennustaito.fi Ajoväylän päällysteen on kestettävä raskaitten ajoneuvojen kulutusta,

Lisätiedot

Meluntorjunta ja lisäkaistat

Meluntorjunta ja lisäkaistat Meluntorjunta ja lisäkaistat Valtatien 5 välillä Kellolahdentie-Päiväranta, Kuopio Pohjois-Savon elinkeino-, liikenneja ympäristökeskuksen julkaisuja 11/2011 Meluntorjunta ja lisäkaistat valtatien 5 välillä

Lisätiedot

Sandwich-elementti. Tuoteohje

Sandwich-elementti. Tuoteohje Sandwichelementti Tuoteohje Uutta henkeä rakentamiseen TPE Spirit Panel elementin valmistus aloitettiin Somerolla elokuussa 2009. VTT on myöntänyt elementille ECvaatimuksenmukaisuustodistuksen elokuussa

Lisätiedot

4. VÄLISEINÄRAKENTEET

4. VÄLISEINÄRAKENTEET C 4. VÄLISEINÄRAKENTEET 4.1 Yleistä 4.3 Väliseinätyypit Päivitetty Keveytensä, lujuutensa, ääneneristävyytensä ja palonkestävyytensä ansiosta siporex soveltuu mainiosti väliseinämateriaaliksi niin uudis-

Lisätiedot

Clip-in Lay-in Lay-in Microlook Lay-in Board Hook-on Hook-on Corridor Integroitu Hook-on

Clip-in Lay-in Lay-in Microlook Lay-in Board Hook-on Hook-on Corridor Integroitu Hook-on K A S E T T I K A T O T Clip-in Lay-in Lay-in Microlook Lay-in Board Hook-on Hook-on Corridor Integroitu Hook-on Sisältö Clip-in 4 Lay-in Tegular 6 Lay-in Microlook 8 Lay-in Board 10 Hook-on 12 Hook-on

Lisätiedot

Ulkomaalaus. Puun pintakäsittely. on tarkoitettu seinille, seuraava vuorilaudoille

Ulkomaalaus. Puun pintakäsittely. on tarkoitettu seinille, seuraava vuorilaudoille Ulkomaalaus Puun pintakäsittely Puun pintakäsittelyn tarkoituksena on suojata puuta ympäristörasituksilta: kosteudelta, auringonvalolta, sinistäjä-, home- ja lahottajasieniltä. Suojaamisen ohella yhtäläisen

Lisätiedot

PARHAAT RATKAISUT rakenteiden suojaamiseen kosteudelta

PARHAAT RATKAISUT rakenteiden suojaamiseen kosteudelta Tuote-esite 2015 Bitumikatteet Aluskatteet Viherkattojen vedeneristeet Liimat, liuokset ja massat Sadevesijärjestelmät Valokatteet Perusmuurin eristys Savunpoistoluukut PARHAAT RATKAISUT rakenteiden suojaamiseen

Lisätiedot

HB-VALLIKIVI HB-VALLIKIVI

HB-VALLIKIVI HB-VALLIKIVI HB-VALLIKIVI HB-VALLIKIVI suunnittelu- ja työohje SISÄLTÖ: HB-VALLIKIVI Viiden tähden betonituottaja YLEISTÄ... HB-Vallikivi-tuoteperhe... Rakenne ja ominaisuudet... HB-Vallikivien käyttökohteet... Muurin

Lisätiedot

Tien rakennussuunnitelma SISÄLTÖ JA ESITYSTAPA

Tien rakennussuunnitelma SISÄLTÖ JA ESITYSTAPA 44 2013 LIIKENNEVIRASTON ohjeita Tien rakennussuunnitelma SISÄLTÖ JA ESITYSTAPA Tien rakennussuunnitelma Sisältö ja esitystapa Liikenneviraston ohjeita 44/2013 Liikennevirasto Helsinki 2013 Kannen kuva:

Lisätiedot

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Rakennustuotteet Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Omakotitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, autotalleihin ja halleihin. Uudisrakentamiseen, lisärakentamiseen ja saneeraamiseen. 2 Sisältö

Lisätiedot

5 JULKISIVUJEN. Rakennusten lisälämmöneristämistä voidaan. Julkisivujen lisälämmöneristäminen UUDELLEENVERHOAMINEN. Jyri Nieminen

5 JULKISIVUJEN. Rakennusten lisälämmöneristämistä voidaan. Julkisivujen lisälämmöneristäminen UUDELLEENVERHOAMINEN. Jyri Nieminen 5 JULKISIVUJEN UUDELLEENVERHOAMINEN Jyri Nieminen Julkisivujen lisälämmöneristäminen 5. Julkisivujen uudelleenverhoaminen Rakennusten lisälämmöneristämistä voidaan perustella energiatalouden parantamisella,

Lisätiedot