YHTEINEN TENNISKOULUMALLI TENNISKOULUVASTAAVAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YHTEINEN TENNISKOULUMALLI TENNISKOULUVASTAAVAT"

Transkriptio

1 YHTEINEN TENNISKOULUMALLI TENNISKOULUVASTAAVAT

2 TENNISKOULUTOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN 1. Lukijalle Tennisliitto on luonut yhteisen tenniskoulumallin tukeakseen tennisseurojen toimintaa. Malli kokonaisuudessaan sisältää kolme osaa: 1) pelaajille ja vanhemmille suunnattu tervetulopaketti, 2) ohjeet tenniskoulun järjestämiseen ja 3) tuntimallit ja ohjeet tuntien ohjaamiseen. Tässä toisessa osassa kuvataan sitä, miten seura organisoi tenniskoulutoiminnan eli mitä toiminnasta vastuullisten henkilöiden tulee tehdä ja ottaa huomioon, jotta tenniskoulu pyörii toivotulla tavalla. Myös tenniskoulun ohjaajien on hyvä olla perillä toiminnan organisointiin liittyvistä asioista, jotta he ovat tietoisia omista tehtävistään ja voivat arvioida ja mitä asioita toiminnassa voisi kehittää. Jokaisella seuralla on omat toimintatavat ja yhteinen tenniskoulumalli osana seuran toimintaa organisoituu suurelta osin seuran omista lähtökohdista käsin. Tämän osion tarkoituksena on olla auttamassa seuran toiminnan kehittämistä tarjoamalla tiettyjä toimintamalleja, joita seura voi integroida osaksi omaa toimintaansa. Lukiessaan esitystä ja arvioidessaan sen soveltuvuutta omaan seuraan, tulee olla tietoinen oman seuran toimintatavoista. Yhteinen tenniskoulumalli on osa Tennisliiton projektia, jolla pyritään saamaan lisää harrastajia lajin pariin. Muut toimenpiteet ovat lajiesittelyiden organisoiminen sekä lajin markkinointi. Toivotamme Suomen Tennisliiton puolesta antoisia hetkiä tenniskoulun parissa! 2. Organisaatio 2.1 Toimijat Toimiakseen tenniskoulu tarvitsee sekä ohjaajia, jotka ohjaavat harjoitusryhmiä että hallinnollisia vastuuhenkilöitä, jotka huolehtivat itse harjoittelun taustalla olevista asioista. Molemmat ovat yhtä tärkeitä ja osin samat henkilöt hoitavat molempia tehtäviä. Seurojen henkilöresurssit vaihtelevat paljon. Siinä missä jollain seuralla on useita päätoimisia ja osa-aikaisia palkattuja työntekijöitä, voi joku toinen pyöriä täysin vapaaehtoisella pohjalla. Tämän esityksen tarkoitus ei ole vaikuttaa seuran organisaatiorakenteeseen. Tärkeintä on, että seura löytää omista toimijoistaan ne henkilöt, joiden vastuulle tenniskoulun toteuttaminen annetaan. 2.2 Toimenkuvat Tenniskouluvastaava Tenniskouluvastaava voi olla yksi ohjaajista tai valmentajista, hallituksen jäsen tai esimerkiksi valmennuspäällikkö, jos sellainen löytyy seurasta. Henkilölle on varattava riittävästi aikaa hoitaa tehtävää ja korvattava se samoilla periaatteilla, kun muille toimijoillekin. Jos esimerkiksi yksi palkkaa saavista ohjaajista toimii samalla vastuuhenkilönä, tulisi hänen ylimääräinen työpanoksensa huomioida palkassa. Tenniskouluvastaava on se, joka viime kädessä vastaa siitä, että tilat on varattu, välineet hankittu ja harjoitustuntien vetäjät rekrytoitu. Hän myös ottaa ilmoittautumiset vastaan, tekee ryhmät, vastaa yhteydenpidosta vanhemmille ja valvoo ohjaajien toimintaa. Tehtäviä voidaan jakaa useiden toimijoiden

3 kesken, mutta silloin on varmistuttava, että kukin tietää omat tehtävänsä. Tenniskouluvastaava toimii myös yhteyshenkilönä Tennisliittoon yhteiseen tenniskoulumalliin liittyvissä asioissa. VASTUUHENKILÖN MUISTILISTA ennen kauden alkua varaa kentät tilaa välineet (pallot, mailat, verkot, rajanauhat ja muut apuvälineet) rekrytoi valmentajat ja tee sopimukset heidän kanssaan ota ilmoittautumiset vastaan tee harjoitusryhmät ilmoita pelaajille/vanhemmille harjoitusajat pidä ohjaajapalaveri (tee ohjaajille koulutussuunnitelma) peru turhat tilavaraukset jaa tervetulomateriaalit kauden aikana seuraa läsnäolijoita (ohjaajille läsnäololistat) valvo ohjaajien toimintaa ja huolehdi koulutukseen ohjaamisesta pidä ohjaajapalaverit huolehdi että välineitä säilytetään asianmukaisesti lähetä pelaajille/vanhemmille tiedotteet pidä vanhempainillat jos ohjaaja on pois, järjestä tuuraaja laskuta harjoitus- ja jäsenmaksut vastaa palautekyselyihin kauden jälkeen tee raportti kaudesta valmistaudu seuraavaan kauteen palkitse toiminnassa mukana olleet Tenniskouluohjaaja Ohjaaja vastaa oman ryhmänsä harjoitustuntien suunnittelusta, toteutuksesta ja raportoinnista. Yhteisen tenniskoulumallin sisältö tukee harjoitustuntien suunnittelua. Ohjaajille tulee myös kertoa riittävästi seuran omista linjauksista ja toimintatavoista. Vuoropuhelu tenniskouluvastaavan ja ohjaajien välillä on tärkeää, jotta varmistetaan ryhmien kokoonpanojen toimivuus sekä osataan reagoida oikealla tavalla mahdollisiin ongelmatilanteisiin. Seuran tulee sisäisesti sopia, hoitaako tenniskouluvastaava vai ohjaaja ensisijaisen yhteydenpidon pelaajien vanhempiin.

4 2.2.3 Apuohjaaja Tenniskoulun harjoituksissa voidaan myös käyttää apuohjaajia esim. seuran kokeneempia junioreita tai lasten vanhempia. Kaikissa harjoituksissa on kuitenkin oltava vastuullinen ohjaaja, jonka tehtävänä on myös ohjata apuohjaajan toimintaa Ohjaaja vai valmentaja Termistössä sekoitetaan usein ohjaaja ja valmentaja. Selvyyden vuoksi termejä tulisi käyttää oikeissa asiayhteyksissä. Ohjaajalla tarkoitetaan henkilöä, jonka tehtävänä on tietyn ryhmän toiminnan ohjaaminen ennalta sovittujen periaatteiden mukaisesti. Valmentaja tekee syvällisempää yhteistyötä tietyn henkilön tai ryhmän kanssa siten, että hän huomioi yksilölliset taustat ja tekee pitkän tähtäimen (yleensä vähintään vuosi) suunnitelman, jolla henkilön tai ryhmän osaamista kehitetään sekä seuraa ja edesauttaa suunnitelman toteutumista. 2.3 Ohjaajien pätevyys Seuralla on aina viime kädessä vastuu siitä, että tenniskoulussa toimivat ohjaajat ovat päteviä, mikä voidaan jakaa muodolliseen pätevyyteen ja osaamistasoon. Yleensä seura itse määrittää omien ohjaajiensa pätevyysvaatimukset (esim. Tennisliiton auktorisointia voi käyttää kriteerinä). Yhteisessä tenniskoulumallissa Tennisliitto kuitenkin asettaa kulloinkin voimassa olevat muodolliset pätevyysvaatimukset ja järjestää siihen liittyvät koulutukset. Seura itse huolehtii siitä, että sen toiminnassa mukana olevien ohjaajien osaamistaso on riittävä ja tarvittaessa ohjaa täydennyskoulutukseen. Tenniskoulumallin osalta sisällön hallitsemista ja noudattamista voidaan pitää riittävänä osaamistasona. Seurassa on oltava henkilö, joka vastaa ohjaajien osaamisen kehittämisestä. Tenniskoulumallin osalta henkilö voi olla tenniskouluvastaava, mutta jos seuran organisaatiossa tehtävä on jonkun muun vastuulla, voi hän hoitaa sen myös tenniskoulun osalta. Henkilöllä tulee olla riittävät resurssit seurata ohjaajien toimintaa. Jokaiselle ohjaajalle on hyvä tehdä henkilökohtainen koulutussuunnitelma sekä tukea taloudellisesti osallistumista koulutuksiin, mikäli se on mahdollista. YHTEISEN TENNISKOULUMALLIN PÄTEVYYSVAATIMUKSET Kaikilla ohjaajilla tulee olla tenniskoulumallin starttikoulutus käytynä. 2. Kaikkien tenniskoulussa ohjaavien tulee kauden aikana suorittaa STL:n auktorisointiin vaadittavat koulutukset. 3. Tenniskoulutoiminnan järjestäminen 3.1 Seuran ja Liiton välinen työnjako yhteisessä tenniskoulumallissa Tennisliiton tehtävänä on kehittää tenniskoulumallin sisältöä, kouluttaa ja perehdyttää seurojen toimijoita, hankkia yhteistyökumppaneita sekä markkinoida tenniskoulua. Seuran tehtävänä on järjestää ohjattu harjoittelu ja kaikki siihen liittyvät toimenpiteet sekä toteuttaa tenniskouluun liittyvät tapahtumat (esim. kilpailut ja lajiesittelyt). 3.2 Tenniskoulun lukuvuosi Tenniskoulun lukuvuosi voidaan karkeasti jakaa kolmeen osaan: syyskausi, kevätkausi ja kesäkausi. Syys- ja kevätkausi mukailevat peruskoulujen vastaavia lukuvuosia ja kesäkausi ajoittuu koulujen kesälomaan.

5 Jaottelulla ei sinänsä ole ratkaisevaa merkitystä, mutta toiminnan suunnittelussa peruskoulujen työ- ja loma-ajat vaikuttavat siihen, millaista toimintaa voidaan järjestää. 3.3 Säännöllinen harjoittelu Säännöllinen harjoittelu ajoittuu pääosin syys- ja kevätkaudelle, jolloin harjoitellaan 1-2 kertaa viikossa siten, että kukin ryhmä aloittaa syksyllä ja jatkaa myös kevätkauden. Seura voi järjestää harjoittelun myös toisin samoin kuin päättää kauden aloitus- ja lopetusajat. Viikoittainen harjoittelu voi jatkua myös kesäkaudella, kesäharjoittelun järjestäminen ei ole pakollista. Yhteisen tenniskoulumallin vuosittainen harjoitusohjelma on tehty viikon mukaisesti. 3.4 Vuosisuunnitelman tekeminen Seuran kannattaa määrittää oma vuosikalenteri hyvissä ajoin, jotta voidaan varautua kenttävarauksin, ohjaajien rekrytoinnein ja viestittää toiminnasta jäsenille. Kalenterissa tulee olla ainakin säännöllisen harjoittelun kauden aloitus- ja lopetuspäivät, mahdolliset lomapäivät, jolloin ei ole harjoittelua, yhteiset tapahtumat ja kilpailut sekä loma-aikojen toiminta. Kalenteria voidaan muokata kauden aikana, jos siihen on tarvetta. ESIMERKKI VUOSIKALENTERISTA ohjaajapalaveri 1.9. kauden aloitus vanhempainilta syysloma ei harjoituksia itsenäisyyspäivä ei harjoituksia tenniskoulun sisäiset kisat syyskauden viimeinen harjoituspäivä ohjaajapalaveri 9.1. kevätkauden harjoitukset alkavat talviloma ei harjoituksia, lasten talvilomaleiri 1.5. vappupäivä ei harjoituksia tenniskoulun sisäiset kisat vanhempainilta 3.6. kevätkauden viimeinen harjoituspäivä lasten kesäleirejä 9.6. kaikkien yhteisen tenniskoulumallin seurojen tapahtuma 3.5 Kentät ja välineet Seuran tulee hyvissä ajoin varmistaa, että sillä on tarvittava määrä kenttiä käytössään. Myös välineet kuten minitennisverkot, rajanauhat, mailat, pallot ja muut apuvälineet kannattaa hankkia hyvissä ajoin ja selvittää, missä niitä säilytetään kauden aikana. Kullakin mini- ja semitennistunnilla tunnin alkuun ja loppuun varataan yhteensä noin viisi minuuttia kenttien kasaamiseen ja purkamiseen sekä välineiden keräämiseen. Etenkin minitennistoimintaa voidaan hyvin järjestää myös esimerkiksi koulujen liikuntasaleissa tai sulkapallokentillä, kun asianmukaiset verkot ja rajanauhat on hankittuna.

6 3.6 Harjoitusryhmien muodostaminen Harjoitusryhmät muodostetaan siinä vaiheessa, kun kaikki ilmoittautuneet on selvillä. Pelaajilta voi kysyä toiveita, jos tarjolla on useita eri harjoitusryhmävaihtoehtoja. Ryhmien kokoaminen perustuu kuitenkin ikään ja pelitasoon ei toiveisiin. Harjoittelun tuntimallit on jaettu eri tasoluokkiin ja samaa jakoa on hyvä käyttää myös harjoitusryhmien teossa. On huomattava, että kaikki jaottelut ovat suuntaa antavia ja jokaisessa ryhmässä on taidoiltaan eritasoisia pelaajia. Niiden pelaajien kohdalla, joilla ei ole aikaisempaa pelikokemusta, voidaan lähtökohtaisesti olettaa sopivan 0-tasolle. 1-2 vuotta pelanneilla voi olla suuriakin eroja taitotasossa, jolloin tenniskouluvastaavan on arvioitava, ketkä sopivat samaan ryhmään. Arviointia helpottaa yleensä, jos edellisen kauden ohjaajalta kysytään neuvoa. Pelaajien lähtötaso sekä oppimisnopeus vaihtelevat, jolloin kauden aikana tulee tilanteita, joissa jonkun pelaajan kehittymisen kannalta olisi järkevää siirtyä toiseen ryhmään. Vaihto ei saa perustua pelkästään pelaajan omaan vaatimukseen. Suurimmassa osassa harjoitteita vaativuustasoa voidaan joko helpottaa tai vaikeuttaa, jolloin eritasoiset pelaajat voivat hyvin myös harjoitella samassa ryhmässä. 4. Viestintä ja markkinointi 4.1 Viestintä vanhemmille ja pelaajille Seuran tehtävä on huolehtia viestinnästä mukana oleville pelaajille ja vanhemmille. Laadukas viestiminen on tärkeää, sillä se antaa joko hyvän tai huonon kuvan seuran toiminnasta. Selkeällä tiedottamisella vältetään myös väärinkäsityksiä ja epätietoisuutta seuran toiminnasta. Tiedottaminen alkaa oikeastaan jo ennen kauden alkua, kun seura informoi jäseniään tulevan kauden harjoittelumahdollisuuksista. Ensimmäinen konkreettinen viesti tenniskoulun pelaajille on yleensä harjoitusajan ilmoittaminen, johon kannattaa myös yhdistää tiedote kauden ohjelmasta. Seuraava tärkeä info jaetaan kauden ensimmäisellä tunnilla tervetuliaispaketin muodossa. Samalla ryhmän kanssa käydään keskustelut harjoittelun pelisäännöistä. Kauden aikana lähetetään myös tiedotteita sähköpostilla, kirjeitse tai jakamalla ne suoraan pelaajille tunnin yhteydessä. Tärkeä tilaisuus tiedon jakamisen ja vanhempien kohtaamisen kannalta on vanhempainilta, joka järjestetään 1-2 kertaa vuoden aikana. Vanhempainillassa käydään läpi ainakin tenniskoulun ohjelmaa ja sääntöjä sekä esitellään seuran muuta toimintaa. Tilaisuudessa on myös hyvä keskustella kilpapelaajan urapolusta. Tärkeitä tiedotteita: - harjoitusmahdollisuuksista tiedottaminen (myös markkinointi) -> hyvissä ajoin ennen kauden alkua - harjoitusajan ilmoittaminen ja kausiohjelma-> syksyllä ennen kauden alkua - tervetuliaispaketti ja pelisäännöt -> ensimmäisellä tunnilla - tenniskoulutiedotteet (mm. lomat) -> väh. kerran syksyllä ja kerran keväällä - vanhempainilta -> 1-2 kertaa kauden aikana

7 4.2 Markkinointi Tenniksen harrastajamäärän kasvattaminen edellyttää lajin tunnettavuuden lisäämistä. Yksi hyvä tapa on markkinoinnin kautta tuoda tenniskoulutoimintaa ihmisten tietoisuuteen. Tenniskoulu on monelle ensimmäinen askel lajin pariin. Koska monella seuralla on pienet resurssit, voidaan markkinoinnissa tehdä yhteistyötä seurojen kesken. Esimerkiksi materiaalien tuottaminen yhteisesti säästää kustannuksia. Tennisliitto koordinoi yhteisen tenniskoulun markkinointia siten, että se suunnittelee kampanjoita ja tuottaa yhteistä materiaalia. Seurat osallistuvat jakamalla omalla alueellaan julisteita ja esitteitä sekä osallistumalla lajin esittelytilaisuuksiin. Markkinoinnista sovitaan seuran kanssa tapauskohtaisesti. 5. Leirien, kilpailuiden ja tapahtumien organisointi 5.1 Lasten leirit Etenkin koulujen loma-aikoina kuten myös viikonloppuisin voidaan järjestää erilaisia leirejä ja intensiivikursseja. Esimerkki lasten leiristä kesälomalla: Leiri alkaa maanantaina ja päättyy perjantaina. Ohjelmaa on viideksi tunniksi päivässä ja siihen sisältyy noin puolet tennistä ja puolet muuta liikuntaa. Aamupäivällä leiri alkaa tunnin tennisharjoituksella, joita pidetään neljällä eri kentällä. Seuraavaksi kaikki kokoontuvat yhteen ja toinen tunti pelaillaan muita pallopelejä ja leikitään liikunnallisia leikkejä. Puolessa välissä päivää on lounas, joka sisältyy leirin hintaan. Iltapäivällä ohjelma on vastaava kuin aamupäivällä. Leirin viimeisenä päivänä järjestetään yhteiset kisat ja jaetaan diplomit osallistujille. 5.2 Kilpailut Kilpaileminen kannattaa aloittaa jo nuorena toisaalta sen vuoksi, että se kehittää pelaajan taitoja mutta ennen kaikkea siitä syystä, että oikealla tavalla toteutettuna se on hauskaa ja motivoi lapsia pelaamaan. Yhteiseen tenniskouluun kuuluu kolmenlaisia kilpailuita: Oman harjoitusryhmän väliset, jotka sisältyvät harjoitusohjelmaan siten, että yksi harjoitustunti on kilpailu. Oman seuran sisäiset, jotka sisältyvät vuosikalenteriin ja järjestetään harjoituksista erillisinä yleensä viikonlopputapahtumina. Kaikkien Suomen tenniskouluseurojen yhteiset kisat, jotka organisoidaan keskitetysti. Lisäksi edistyneempiä pelaajia voi ja kannattaa ohjata alueellisiin sekä kansallisiin kilpailuihin. 5.3 Muut tapahtumat Seuratoiminnan elävöittämiseksi erilaiset pelipäivät ovat otollisia. Niiden yhteydessä on myös mahdollisuus aktivoida vapaaehtoisia ja jopa kouluttaa heitä. Pelipäivän ohjelma voi olla esimerkiksi leikkimielistä nelinpeliä yhdistettynä jonkun muun lajin tutustumiseen ja päivän päätteeksi ruokaa ja yhdessäoloa. Pelipäiviin voivat osallistua lasten lisäksi heidän vanhempansa, jolloin tilaisuus toimii myös hyvänä mahdollisuutena jakaa informaatioita ja kuulla vanhempien ajatuksia. 6. Laadun seuranta Yksi tärkeimmistä syistä, miksi yhteinen tenniskoulumalli on kehitetty, on toiminnan laadun parantaminen sekä monipuolistaminen. Se koostuu kahdesta osa-alueesta: ohjattujen harjoitusten sisällön kehittäminen ja seuran muu toiminta. Sisällön varmistamiseksi harjoituksiin on valmiit tuntimallit, joita voi soveltaa tietyissä rajoissa. Ohjaajilta edellytetään mallin mukaisen ohjeistuksen noudattamista. Seuratoiminnan

8 puolella tärkeää on ennen kaikkea se, miten viestintä pelaajille ja vanhemmille toteutuu. Tiedotteet tulee jakaa asianmukaisesti ja kyselyihin vastata viiveettä. Vanhempia kannattaa myös aktivoida järjestämällä heille omia pelimahdollisuuksia. Laadun seuranta on tenniskouluvastaavan tehtävä, jota hoitaakseen hänen on seurattava ohjaajien toimintaa ja keskusteltava säännöllisesti heidän kanssaan. Motivoituneiden ohjaajien valinnalla estetään työn muodostuminen liian raskaaksi. 7. Tenniskoulun ehdot ja maksut Seuran näkökulmasta tenniskoulutoiminnan järjestäminen edellyttää, että osallistujat sitoutuvat tiettyihin ehtoihin, kuten maksuihin ja seuran jäsenyyteen. Jos pelaajat ovat itse alaikäisiä, heidän huoltajansa on hyväksyttävä ehdot. Sitouttaminen kannattaa tehdä ilmoittautumisen yhteydessä. Seura voi itse määrittää järjestämänsä toiminnan ehdot kuten myös maksut. Apuna voi käyttää oheisia malleja, joita voi vapaasti muokata. ESIMERKKI TENNISKOULUN SÄÄNNÖISTÄ JA HINNOITTELUSTA Ottaessaan paikan vastaan tenniskoulussa pelaaja (hänen huoltajansa) sitoutuu noudattamaan seuraavia sääntöjä: 1. Tenniskoulun lukuvuosi alkaa ja päättyy Lukuvuosi sisältää kausiohjelman mukaiset harjoitukset ja tapahtumat. Kausiohjelmassa on myös määritelty ne poikkeuspäivät, jolloin ei järjestetä toimintaa (esim. pyhäpäivät). 2. Pelaaja sitoutuu maksamaan harjoitusmaksut koko lukuvuodelta, jotka on määritelty erillisessä hinnastossa. Maksuvelvollisuus on riippumaton siitä, kuinka moneen yksittäiseen harjoitukseen pelaaja osallistuu eikä poistu vaikka pelaaja ei osallistu yhteenkään harjoitukseen. Maksuvelvollisuus poistuu vain jäljempänä määritellyn irtisanomisen tai sairastumisen perusteella. 3. Pelaaja sitoutuu maksamaan seuran jäsenmaksun siltä vuodelta, jolloin hän osallistuu tenniskouluun. 4. Pelaaja voi lopettaa tenniskoulun kesken lukuvuoden, jolloin noudatetaan neljän viikon irtisanomisaikaa, joka lasketaan ilmoituspäivästä. Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti seuran toimistoon. Pelaaja on velvollinen maksamaan harjoitusmaksut irtisanomisajalta, vaikka ei osallistuisi silloin harjoituksiin. 5. Pitkäaikaisen sairastumisen sattuessa pelaaja vapautuu kahden viikon omavastuun ylittävältä osalta harjoitusmaksuvelvollisuudesta. Sairastumisesta tulee heti ilmoittaa seuralle ja toimittaa lääkärintodistus. 6. Pelaaja on velvollinen hankkimaan vakuutuksen, joka korvaa tenniskoulussa sattuneet vahingot. 7. Seura ei ole velvollinen korvaamaan pelaajalle harjoituksissa tai muissa tapahtumissa sattuneita vahinkoja, elleivät ne johdu seuran tahallisesta tai törkeän huolimattomasta toiminnasta. 8. Seura määrittelee toimivien harjoitusryhmien kokoonpanot, joissa maksimipelaajamäärä ohjaajaa kohden on kuusi. Harjoitusryhmän kokoonpano ei ole peruste lopettaa harjoittelua kesken lukuvuoden ilman irtisanomisaikaa. HINNOITTELUMALLI 1 Pelaajan lukuvuosimaksu on 500 euroa, jos hän harjoittelee kerran viikossa ja 800 euroa, jos hän harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Lukuvuosimaksu sisältää kausiohjelman mukaiset harjoitustunnit sekä kaksi yhteistä viikonloppukisaa. Muista tapahtumista maksetaan erikseen.

9 HINNOITTELUMALLI 2 Pelaajan lukuvuosimaksu muodostuu toteutuneiden harjoitusmahdollisuuksien mukaan, siten että harjoitusmahdollisuudet kerrotaan tuntihinnalla. Toteutuneilla harjoitusmahdollisuuksilla tarkoitetaan niitä kertoja, kun pelaajan omalla harjoitusryhmällä on harjoitukset. Tähän ei vaikuta se, onko pelaaja paikalla harjoituksessa vai ei. Lukuvuosimaksu sisältää harjoitustunnit sekä kaksi yhteistä viikonloppukisaa. Muista tapahtumista maksetaan erikseen. tuntihinta kerran viikossa harjoitellessa 15 tuntihinta kaksi kertaa viikossa harjoitellessa Tenniskoulun jälkeen Tenniskoulu on ensimmäinen askel tennikseen ja sen vaiheen läpikäyminen kestää yleensä 2-3 vuotta. Toki tenniskoulussa voi harjoitella pidempään, mutta seuralla voi myös olla muita valmennusjärjestelmän osia, joihin pelaajat siirtyvät tenniskoulusta. Esimerkiksi kansallisella tasolla kilpaileville pelaajille voidaan järjestää omaa useamman kerran viikossa toteutuvaa harjoittelua (nk. kilpavalmennus) ja harrastajille omia ryhmiä (nk. harrastevalmennus). Yhteisen tenniskoulumallin tuntimalleja voi hyödyntää soveltuvin osin myös muussa valmennustoiminnassa. 9. Omatoimisen harjoittelun tukeminen Harjoitteleminen tenniskoulussa 1-2 kertaa viikossa antaa hyvän pohjan tennisharrastukselle. Sillä ei kuitenkaan täytetä suositusten mukaista liikuntamäärää puhumattakaan kilpaurheiluun vaadittavista määristä. Suurin osa liikunnasta tapahtuu tenniskoulun ulkopuolella ja yksi osa on omatoiminen tennisharjoittelu. Seuraavassa muutama esimerkki, joilla seura voi edesauttaa lasten omatoimista harjoittelua. Seurassa voidaan kehitellä lisää tapoja. 9.1 Taitoseinä Tenniskoulupelaajien intranettiin luodaan ns. taitoseinä, johon pelaaja voi kerätä suorituksia. Tunneilla annetaan pelaajille erilaisia tehtäviä esim. opettele pomputtamaan mailalla palloa siten, että käännät mailaa 180 astetta jokaisen pomputuksen välissä. Suoritusta ei harjoitella tunnilla vaan pelaajat saavat opetella sen omalla ajallaan. Kun he osaavat sen, merkitään heille suoritus taitoseinään. Pelaajat voivat seurata intranetissä, kuinka monta prosenttia heidän ikäisistään osaa kunkin suorituksen. 9.2 Taitokoe ja taitopassi Eri ikäisille pelaajille luodaan omat taitokokeet. Seurassa voidaan järjestää taitokokeita muutaman kerran kauden aikana ja niissä pelaajilla on mahdollisuus saada omaan taitopassiin suoritusmerkintöjä. Taitokokeessa olevia suorituksia pelaajat harjoittelevat omatoimisesti. 9.3 Lasten minitenniskenttä ja lyöntiseinä Jos seuralta löytyy tilaa joko hallista tai ulkoa, kannattaa seuran rakentaa oma minitenniskenttä ja lyöntiseinä lasten käyttöön. Lyöntiseinän käyttöä voidaan houkutella tekemällä sinne lyöntimaaleja ja ottamalla taitoseinään tai taitokokeeseen lyöntiseinällä tehtäviä suorituksia.

10 10. Lajiesittelyt Tenniksen tunnettavuuden lisäämisessä yksi merkittävä tekijä ovat lajiesittelyt, joista tärkeimpiä on vuonna 2012 käynnistyvä Tennisliiton koordinoima koulutennisprojekti. Se muodostuu kouluilla järjestettävistä alkukilpailuista, alueellisista semifinaalitapahtumista tennishalleilla sekä valtakunnallisesta loppukilpailusta. Lisäksi projektiin kuuluu muita lajiesittelyitä. Yhteisen tenniskoulun seurat ovat mukana toteuttamassa alkukilpailuita ja semifinaaleja sekä lajiesittelyitä. KOULUTENNISPROJEKTI LANSEERATAAN KEVÄÄLLÄ 2012

Tuusulan Tennisseura ry. Vanhempainilta 13.9.2011

Tuusulan Tennisseura ry. Vanhempainilta 13.9.2011 Tuusulan Tennisseura ry Vanhempainilta 13.9.2011 OHJELMA 17.30 Avaus ja käytännön asiat TTS:ssä 17.40 Tenniskoulumalli ja Nuori Suomi 18.00 Yleistä valmennuksesta ja uuden minitenniskentän esittely 18.30

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER GT Teamit 2016-2017 RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER Grani Tenniksen valmennuskokonaisuus - Pelaajan polku GT Tennis- ja mailapelikoulu Esikouluikäisille ja 1-3 -luokkalaisille Ohjaajakoulutukset

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

MAILAN PÄIVÄ

MAILAN PÄIVÄ MAILAN PÄIVÄ 17.5.2012 Suomen Tennisliiton ja sen jäsenseurojen yhteistapahtuma ulkopelikauden alkaessa. Vinkkejä Mailan päivän viettoon. 1 Sisällysluettelo Tapahtumia Sivu - Tenniksen alkeet 3 - Tie-break

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE

Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE Laukaan Peurunkagolf Nuorten hinnasto 2019 Laukaan Peurunkagolfissa golfin harrastaminen on edullista ja helppoa. Kaikkien nuorten ikäluokkien pelioikeushintoja on alennettu

Lisätiedot

Smash-Espoon valmennuskokonaisuus JUNIORIT

Smash-Espoon valmennuskokonaisuus JUNIORIT Smash-Espoon valmennuskokonaisuus 2019-2020 JUNIORIT VALMENNUSKOKONAISUUS - MITEN EROAMME PERINTEISESTÄ JAOTTELUSTA PERINTEINEN JAOTTELU: SMASH ESPOO KILPATENNIS (MAHDOLLISESTI TIIIMEJÄ) 0 U1 U1 2 U14

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016

Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016 Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016 Minien ryhmät on tarkoitettu 4-6-vuotiaille lapsille. Harjoituksiin sisältyy aina kuivaharjoittelua, jossa verrytellään, jumpataan ja

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN GT PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN GT PLAYER GT Teamit 2014-2015 RED ORANGE GREEN GT PLAYER GT valmennuskokonaisuus Miksi GT Teamit Seuran juniorivalmennuksessa käy n. 250 lasta ja nuorta erilasilla motiiveilla Harrastuksen alkuvaihe on TÄRKEIN aika

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN PLAYER GT Teamit 2015-2016 RED ORANGE GREEN PLAYER GT valmennuskokonaisuus Miksi GT Teamit seuran juniorivalmennuksessa käy n. 250 lasta ja nuorta erilaisilla motiiveilla harrastuksen alkuvaihe on TÄRKEIN aika

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Lasten urheilun tärkeät asiat

Lasten urheilun tärkeät asiat Lasten urheilun tärkeät asiat 1) Pohdi itsenäisesti, mitkä arvot *) ohjaavat sinun toimintaasi työskennellessäsi lasten ohjaajana ja valmentajana. 2) Kirjoita yksi asia per tarralappu *) Meille jokaiselle

Lisätiedot

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio Budokwai ry Karate Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja 2016 2018 Sisällysluettelo 1. Seuran nuorisotoiminta 3 2. Seuratoiminnan visio 3 3. Eettiset linjaukset 4 4. Toiminnan tavoitteet 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Karelia Golf Ry. Juniorivalmennuksen info Joensuu

Karelia Golf Ry. Juniorivalmennuksen info Joensuu Karelia Golf Ry Juniorivalmennuksen info 2014-2015 12.11.2014 Joensuu Yleistä tietoa: Ympärivuotista valmennusta (talvikausi/kesäkausi) Talvikausi: 17.11.-18.12.2014 (Mehtimäen Golfhalli) Kevätkausi 6.1.-27.4.2014

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

INFO G-E junioreiden vanhemmille

INFO G-E junioreiden vanhemmille INFO G-E junioreiden vanhemmille 9.1.2017 https://www.youtube.com/watch?v=lsarn2t4ifo Junioritiimin toiminnan päämääriksi asetettiin: Seuran sisäisen ja ulkoisen yhtenäisyyden vahvistaminen sekä viestinnän

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GT TEAMIT 2018-2019 RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GRANI TENNIKSEN PELAAJAN POLKU MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2019

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Esipuhe Iisalmen Taekwondo Ry on vuonna 2000 perustettu liikunta- ja urheiluseura, sen tarkoituksena on edistää Taekwondon keinoin kunto- ja terveysliikuntaa, kilpaurheilua sekä

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

YHTEINEN TENNISKOULUMALLI OSA 1

YHTEINEN TENNISKOULUMALLI OSA 1 YHTEINEN TENNISKOULUMALLI OSA 1 TERVETULOA TENNISKOULUUN! 1. Lukijalle Tervetuloa tenniksen pariin! Olet nyt ottamassa ensiaskelta kohti toivottavasti pitkää ja antoisaa tennisharrastajan uraa. Helpottaaksemme

Lisätiedot

GT Tennis- ja mailapelikerhon toimintasuunnitelma

GT Tennis- ja mailapelikerhon toimintasuunnitelma GT Tennis- ja mailapelikerhon toimintasuunnitelma 2017-2018 Iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Johdanto Grani Tennis ry:n järjestämä Tennis- ja Mailapelikerho on tarkoitettu 1-3 -luokkalaisille lapsille

Lisätiedot

LPG ry junioreiden säännöt

LPG ry junioreiden säännöt LPG ry junioreiden säännöt Yleiset Laukaan Peurunkagolfin junioritoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle mahdollisuus harrastaa golfia haluamallaan tavalla. Ryhmiä pyritään tarjoamaan

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

OH Hiihtokoulun kausiohjelman perusinfo ja toimintaohjeet

OH Hiihtokoulun kausiohjelman perusinfo ja toimintaohjeet OH Hiihtokoulun kausiohjelman perusinfo ja toimintaohjeet 2016-17 Ole ystävällinen ja käytä hetki tämän tiedotteen lukemiseen. Tästä tiedotteesta löydät vastauksen useimpiin yleisimpiin kysymyksiin. Mikäli

Lisätiedot

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02)

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02) Helsingin NMKY Kausi 2017 2018 B-pojat (s.-02) Asialista Esittely Valmentajat Tavoitteet ja kulmakivet HNMKY Pelaajapolku Urheilijaksi kasvaminen Kesäharjoittelu Kausi 2017-2018 Viestintä ja vuorovaikutus

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

GT Tennis- ja mailapelikoulun toimintasuunnitelma

GT Tennis- ja mailapelikoulun toimintasuunnitelma GT Tennis- ja mailapelikoulun toimintasuunnitelma Johdanto Grani Tennis ry:n järjestämä Tennis- ja Mailapelikerho on tarkoitettu 1-3 -luokkalaisille lapsille koulun jälkeisenä liikunnallisena iltapäiväkerhona.

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

MAAJOUKKUETOIMINTA 2015

MAAJOUKKUETOIMINTA 2015 MAAJOUKKUETOIMINTA 2015 MAAJOUKKUETOIMINNAN ARVOT Yhdessä tekeminen Intohimo kehittyä Pelaajalähtöisyys Kunnioitus MAAJOUKKUETOIMINNAN TAVOITTEET Huippu-urheilulähtöisyys o Tavoitteena auttaa ja tukea

Lisätiedot

Osa-alue (kriteerit) Seura Ryhmä Yksilö YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS. 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi. 2. Kannustava ilmapiiri

Osa-alue (kriteerit) Seura Ryhmä Yksilö YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS. 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi. 2. Kannustava ilmapiiri YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan Arvot, kasvatukselliset periaatteet ja

Lisätiedot

UIMAHYPYT KEVÄÄLLÄ 2019 Lasten harrastusryhmät

UIMAHYPYT KEVÄÄLLÄ 2019 Lasten harrastusryhmät UIMAHYPYT KEVÄÄLLÄ 2019 Lasten harrastusryhmät Lasten harrastusryhmiin voivat ilmoittautua vain hyppääjät, joille tätä tasoa on suositeltu ilmoittautumisten infoviestissä. Nuorten harrastusryhmistä on

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämä on suunnitelma Maskin & KyIF:n välisen YJ-toiminnan perustamisesta (pohjana yhteinen keskustelutilaisuus 25.8.2016 sekä seurojen jalkapallojaostojen päätökset

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Porvoon Miekkailijat Borgå Fäktare PM-BF Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 1 (6) Sisällysluettelo 1 Harjoitustoiminta... 3 1.1 Kevätkausi... 3 1.2 Syyskausi... 3 2 Kilpailutoiminta ja siihen liittyvät

Lisätiedot

Suomen Tennisliitto Strategia 2010 Strategian peruskivet Arvot Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö Viestintä Talous Organisaatio Missio Suomen Tennisliitto

Lisätiedot

TENNISLIITON STRATEGIA

TENNISLIITON STRATEGIA TENNISLIITON STRATEGIA 2017-2020 Haluamme kehittää ja edistää elinikäistä tenniksen pelaamista seuroissa kaikilla taitotasoilla." Tennisliiton missio Haluamme luoda monipuolisia kilpailemisen ja harrastamisen

Lisätiedot

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta Wiurila Golf & Country Club ry Nuorisotoimikunta 2012 Nuorisotoimikunta ja ohjaajat: (yhteystiedot) Puheenjohtaja: Pasi Kuhalainen pasi.kuhalainen@wgcc.fi 040 823 8781 PRO: Antti Mäkelä antti.makela@wgcc.fi

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

Ohessa on tietoa tulevan kauden aikatauluista, harjoittelusta ja maksuista:

Ohessa on tietoa tulevan kauden aikatauluista, harjoittelusta ja maksuista: Sivu 1 / 6 13.5.2012 Kausi 2016-2017 Hei luistelijat ja luisteluvanhemmat! Ohessa on tietoa tulevan kauden aikatauluista, harjoittelusta ja maksuista: TASOT Tulevalla kaudella VLK:n luistelijat luistelevat

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

TENNIKSEN I-III-TASOJEN VALMENTAJAKOULUTUKSEN SISÄLLÖT 2013

TENNIKSEN I-III-TASOJEN VALMENTAJAKOULUTUKSEN SISÄLLÖT 2013 TENNIKSEN I-III-TASOJEN VALMENTAJAKOULUTUKSEN SISÄLLÖT 2013 Suomen Tennisliiton koulutusjärjestelmällä on ITF:n laatusertifiointi 2013-2016 I-TASON KOULUTUKSEN SISÄLLÖT 2013 Tennisohjaajakoulutus sisältää

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Ajankohtaista loka- marraskuussa: Ilmoittaudu mukaan ratanuorten syysleirille! Sileän veden melonnan kilpalajien seuratoiminnan ja

Lisätiedot

ESB johdattaa kaikenikäisiä, kokoisia, värisiä ja lajiosaamiseltaan eritasoisia ihmisiä viihtymään ja kehittymään sulkapallon parissa.

ESB johdattaa kaikenikäisiä, kokoisia, värisiä ja lajiosaamiseltaan eritasoisia ihmisiä viihtymään ja kehittymään sulkapallon parissa. Johdanto Tämä dokumentti kirjaa Espoon Sulkapallo Badminton ry:n toiminnalliset linjaukset. Dokumentti perustuu Nuori Suomen julkaisemaan dokumenttiin Urheiluseuran toimintalinja. Visio ESB tarjoaa mahdollisuuden

Lisätiedot

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info syksy 2016 Järvenpään voimistelijat Tapahtumat 1.8. Syyskausi alkaa (kesäharjoitukset vko 31-32) 3.-4.9. HJM-kutsuleiri, Järvenpää Liikuntahalli 10.9. HJM-taitokilpailu, Mäntsälä

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarjatoiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat 4 5.

Lisätiedot

Voimistelu liikuttaa!

Voimistelu liikuttaa! Materiaalit löytyvät osoitteesta https://voimistelu.kuvat.fi/kuvat/ salasana: rv2018 Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Tarkennus aikataulutukseen 14.8.2019. Merkkien suoritukset (pronssi, hopea ja

Lisätiedot

Lasten valmennuskoulutus uudistuu

Lasten valmennuskoulutus uudistuu Lasten valmennuskoulutus uudistuu E taso päivittyi 2013 selviytymispaketti Luo innostava ja turvallinen ilmapiiri Kannusta omaehtoiseen harjoitteluun Pelaa paljon harjoituksissa (pelin kautta oppiminen

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 Hiihtojaoston toiminnan keskeisimmät osatekijät Toiminta on perhekeskeistä, koko perheen harrastus. Pyrimme toiminnassa siihen, että kaikilla olisi

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

Harjoittelu vuotiaat

Harjoittelu vuotiaat Palautekyselyt 2019 Palautekyselyt 2019 Olympiakomitean laatima Toteutettiin erillisinä kyselyinä n. 10-13 vuotiaille harrastajille keväällä n. 13+ vuotiaille harrastajille keväällä Vanhemmille syksyllä

Lisätiedot

Joukkuejakoinfo 2014

Joukkuejakoinfo 2014 Joukkuejakoinfo 2014 Cheerleadingia voi harjoitella seurassamme neljässä eri ikäluokassa: 4-8- vuotiaat (mikrot), 8-12- vuotiaat (minit), 12-16- vuotiaat (juniorit) ja 16- vuotiaat ja vanhemmat (aikuiset).

Lisätiedot

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS Koulutuksen sisältö 1. Meidän pelin osa-alueet 2. Luonne 3. Oppimisympäristö - oppimistaidot 4. Vuorovaikutus 1. Valmentajien välinen 2. Pelaajien välinen

Lisätiedot

Tikkurilan Palloseuran. jäsen- ja toimintamaksu

Tikkurilan Palloseuran. jäsen- ja toimintamaksu Tikkurilan Palloseuran jäsen- ja toimintamaksu Mitä jäsen- ja toimintamaksu sisältää Jäsen- ja toimintamaksuilla katetaan seuran kokonaismenoista pääosa, noin 2/3 kuluista. Loput 1/3 vuotuisista kuluista

Lisätiedot

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA Aineisto: Suomen Voimisteluliitto (Svoli) ToVoLin nettisivut Petri Vilhunen (kuvat) Google kuvahaku Toijalan Voimistelu ja Liikunta KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA TO V O LI N KI LPA V O I MI STELUN V A A TI

Lisätiedot

EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö

EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö 1. Kirjautuminen Seuran valmennuspäällikkö, joukkueen valmentaja tai joukkueenjohtaja luo pelaajalle tunnukset EeNettiin noin 1kk ennen ensimmäistä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2018 Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Toiminnan arvot - monipuolinen liikunta lajitaitojen harjoittaminen kasvatus yhteistyössä vanhempien, koulujen ja muiden

Lisätiedot

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta VaKP Voimistelu valmennustoiminta Kilpa-aerobicin vanhempainilta 1.10.2018 Vanhempainillan ohjelma Käytännön asioita: kilpailumatkat, tiedonkulku, maksut, lisenssit, ym. Tiedotustilaisuus VaKP kilpa-aerobictiimi

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2018 Tässä toimintasuunnitelmassa esitellään seuran eri toimialojen tärkeimmät kehityskohteet kaudelle 2017 2018. Erityisesti näihin kehityskohteisiin halutaan panostaa laadukkaan

Lisätiedot

GT Tennis- ja mailapelikerhon toimintasuunnitelma

GT Tennis- ja mailapelikerhon toimintasuunnitelma GT Tennis- ja mailapelikerhon toimintasuunnitelma 2017 Iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Johdanto Grani Tennis ry:n järjestämä Tennis- ja Mailapelikerho on tarkoitettu 1-3 -luokkalaisille sekä esikouluikäisille

Lisätiedot

JPA Valmennusohjelmat

JPA Valmennusohjelmat JPA Valmennusohjelmat Tasot 1 3 & harrasteryhmä 2015 Ympärivuotinen ilmoittautuminen NORDCENTER on Suomen johtava nuorten golfvalmennuskeskus, jonka toiminnan kulmakivet ovat korkeatasoinen valmennustoiminta,

Lisätiedot

Monitoimijaisena yhteistyönä alueen lasten ja nuorten kanssa toimivien eri ammattiryhmien, kolmannen sektorin tahojen sekä nuorten kanssa

Monitoimijaisena yhteistyönä alueen lasten ja nuorten kanssa toimivien eri ammattiryhmien, kolmannen sektorin tahojen sekä nuorten kanssa Monitoimijaisena yhteistyönä alueen lasten ja nuorten kanssa toimivien eri ammattiryhmien, kolmannen sektorin tahojen sekä nuorten kanssa 1 Aluksi esittäytymiskierros ja nimilista kiertämään Valintojen

Lisätiedot

Valmennuksen kehityskortit

Valmennuksen kehityskortit Valmennuksen kehityskortit Valmennuksen kehityskortit auttavat tutoria, kouluttajaa ja valmentajaa pohtimaan valmennuksen laatutekijöitä systemaattisemmin ja syvällisemmin. Korttien tavoitteena on virittää

Lisätiedot

4. Toimiminen ohjaajana

4. Toimiminen ohjaajana 4. Toimiminen ohjaajana OHJAAJAN ROOLI JA TEHTÄVÄT TOIMIMINEN OHJAAJANA - OPETUSTYYLIT KARKEA JAOTTELU SUUNNITTELEMALLA ONNISTUT SELVITÄ ETUKÄTEEN Ryhmän koko Osallistuvien lasten ikä Kuinka kauan lapset

Lisätiedot

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri S E U R A: Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan Arvot, kasvatukselliset periaatteet

Lisätiedot

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Sisällysluettelo 1. D-tyttöjen missio, visio ja arvot 2. D-tyttöjen toiminnan linjaukset ja tavoitteet 3. Joukkueen kasvatuskeinot 4. Reilu peli 5. Joukkueen johtohenkilöiden

Lisätiedot

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringeten Reilu Peli periaatteet 12.11.2011 Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringette on suurenmoinen peli. Se tarjoaa parhaimmillaan mukana oleville ympäristön, jossa opitaan voittamaan ja häviämään sekä

Lisätiedot

Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän

Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän Elämässä matka on tärkeämpi kuin maali 1 KULTTUURI JA TAIDE KAUPUNKI JA LIIKE-ELÄMÄ MAJOITUS JA RAVINTOLA- PALVELUT MATKAILU Tiilaakso Liikunta ja

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2018

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2018 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2018 Kesä 2018 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2018 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2018

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM GT TEAMIT 2019-2020 RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset ja välittävät

Lisätiedot

Joukkueet: Tietoa Funky Team Espoon syksyn 2018 cheer-junioriryhmistä. Siamangs (Level 2) Alustavat harjoitusajat

Joukkueet: Tietoa Funky Team Espoon syksyn 2018 cheer-junioriryhmistä. Siamangs (Level 2) Alustavat harjoitusajat FTE Juniorit joukkuejakotiedote 22.5.2018 Tietoa Funky Team Espoon syksyn 2018 cheer-junioriryhmistä Espoossa voi harrastaa cheerleadingia juniorijoukkueissa kolmella kilpailutasolla: Level 2, 3 ja 5.

Lisätiedot

Uusien harrastajien ilmoittautuminen 2019 cheerleading- ja cheertanssijoukkueet

Uusien harrastajien ilmoittautuminen 2019 cheerleading- ja cheertanssijoukkueet Uusien harrastajien ilmoittautuminen 2019 cheerleading- ja cheertanssijoukkueet Seurassamme suunnitellaan toimivaksi keväällä 2019 yhteensä 25 cheerleading-, 3 cheertanssiryhmää ja yksi cheerleadingin

Lisätiedot

EeNet käyttöohje SHA pelaajille OSA 1

EeNet käyttöohje SHA pelaajille OSA 1 EeNet käyttöohje SHA pelaajille OSA 1 1. Kirjautuminen Seuran valmennuspäällikkö, joukkueen valmentaja tai joukkueenjohtaja luo pelaajalle tunnukset EeNettiin noin 1kk ennen ensimmäistä SHA tapahtumaa.

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia

Suomalaisen jääkiekon strategia Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-18 28.1.2014 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014-2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 10.8.2010 4.6.2011

ORIMATTILAN KAUPUNKI PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 10.8.2010 4.6.2011 ORIMATTILAN KAUPUNKI PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 10.8.2010 4.6.2011 Sivistyslautakunta 15.6.2010 SISÄLTÖ ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

SEURASEMINAARI 30.11.2014

SEURASEMINAARI 30.11.2014 SEURASEMINAARI 30.11.2014 Seurakäynnit 2015 / haku OKM:n seuratuki ja työllistämistuki Liiton tuet kaudelle 2014 2015 Ringetteviikko 24.1. 1.2.2015 Tie huipulle -tapahtuma MM-kisat ja Ringette Festivaali

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2018-2019 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT

SINETTISEURAKRITEERIT 2011 => Suomen Judoliitto ry SINETTISEURAKRITEERIT Judoliiton Sinettiseurakriteerit, jotka ovat lupaus laadusta lasten ja nuorten harjoittelussa ja kilpailemissa aktiivisessa ja kehityshaluisessa judoseurassa.

Lisätiedot

Tennis tarjoaa kiekkopojille liikuntataitoja ja ehkä lajin jopa koko elämäksi

Tennis tarjoaa kiekkopojille liikuntataitoja ja ehkä lajin jopa koko elämäksi ESS Urheilu 16.11.2017 Tennis tarjoaa kiekkopojille liikuntataitoja ja ehkä lajin jopa koko elämäksi Pelicansin Nastolan F2-junnut pelaavat kerran viikossa tennistä. Oheislaji tuo monipuolisuutta, mikä

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Esipuhe Iisalmen Taekwondo Ry on vuonna 2000 perustettu liikunta- ja urheiluseura, sen tarkoituksena on edistää Taekwondon keinoin kunto- ja terveysliikuntaa, kilpaurheilua sekä

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. P02 Ikäluokan. Toimintasuunnitelma kaudella 2013

Koivukylän Palloseura ry. P02 Ikäluokan. Toimintasuunnitelma kaudella 2013 Koivukylän Palloseura ry P02 Ikäluokan Toimintasuunnitelma kaudella 2013 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2012 31.10.2013. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtajat :Sanna Heikurinen, Terhi Perkiö

Lisätiedot