ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet"

Transkriptio

1 ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet Kemiantekniikan koulutusohjelma

2 Ohjeen sisällysluettelo: Johdanto Ensimmäisen ehopsin luonti ehopsin muokkaaminen Kurssien lisäys ja poisto Vapaat suoritukset Kokonaisuuksien lisääminen ja poistaminen sekä version vaihtaminen Kielikurssit Ehdotetut korvaukset Hyväksi luetut opinnot HOPSin hyödyntäminen, aikatauluttaminen ja omien tavoitteiden asettaminen HOPSin tilat HOPSin lähettäminen kommentoitavaksi/hyväksyttäväksi... 10

3 1 Johdanto WebOodin yhteydessä toimiva ehops mahdollistaa opiskelijan tutkintorakenteen ja henkilökohtaisen opintosuunnitelman luomisen kurssisuorituksien yhteyteen. Se ei korvaa opinto-opasta, mutta on luotu helpottamaan tutkintorakenteen ja HOPSin laatimista sekä opintojaksojen suorittamisen suunnittelua. ehops tehostaa opiskelijan opintojen suunnittelua, sillä tutkintorakenteen laatiminen ja tarkastaminen yksinkertaistuu. ehops kommunikoi jo tehtyjen suorituksien kanssa sekä antaa reaalisemman kuvan siitä mitä opiskelijalla on vielä suorittamatta saadakseen tutkintonsa valmiiksi. Sähköisessä muodossa olevaan ehopsiin pääsee myös käsiksi aina internetyhteyden ollessa käytössä. ehopsista löytyy valmiita opinto-oppaan mukaisia tutkintorakenteita lukuvuodesta alkaen. Opiskelija voi valita näistä itselleen mieluisimman ja tutustua selkeän listauksen avulla tulevien vuosien opetustarjontaan. Koska opiskelijoilla saattaa olla poikkeavia tutkintorakenteita sekä korvaavuuksia aiemmista opinnoista, jättää ehops opiskelijalle velvollisuuden/mahdollisuuden omakohtaisten poikkeuksien täydentämiseen käsin.

4 2 1. Ensimmäisen ehopsin luonti ehopsia pääset tekemään WebOodin ehops-linkistä Kirjaudu sisään WebOodiin ja tarkista opinto-oikeutesi henkilötiedoistasi. 1. Valitse Weboodisi Omat opinnot - valikosta HOPS 2. Valitse halutulta opinto-oikeudelta ja vuodelta tutkintorakennepohja (esim. LUT/TA2005/TkK/KETE) LUO UUSI HOPS. Tässä näkymässä näet ne tutkintorakennepohjat joihin sinulla on opinto-oikeus. 3. VALITSE haluttu käytettävä pohja avautuvalta sivulta.

5 3 4. NIMEÄ luonnoksesi haluamallasi tavalla 5. VALITSE pääaine ja TALLENNA.

6 4 Ruudullesi aukeaa HOPS, jonka joudut muokkaamaan vielä itsellesi yksilökohtaiseksi eli lisäämään vaihtoehtoiset sekä vapaavalintaiset opintojaksot. Mitä pohjaa minun tulee käyttää? Voit käyttää kaikkia pohjia, jotka ovat ilmestyneet opiskeluaikanasi, myös kaikkien näiden vuosien oppaiden versiot yleisopinnoista, pää- ja sivuaineista ovat käytettävissäsi. Versioiden käytössä ei tarvitse noudattaa aikajärjestystä, mutta yleisopintojen ja pakollisten kieliopintojen versioiden tulee olla samalta vuodelta, sillä opinto-oppaassa ne kuuluvat yhteen. Esim. Jos olet aloittanut vuonna voit ottaa kandidaatin tutkintoon yleisopinnot vuoden oppaasta, pääaineen oppaasta ja sivuaineen oppaasta Vuoden 2014 syksyllä aloittaneet valitsevat alustavasti oppaan Suoraan diplomi-insinöörin tutkintoon tulevia varten on oma pohjansa, josta löytyy kohta täydentäville opinnoille, jonne opiskelija voi itse kurssikohtaisesti lisätä omat täydentävät opintonsa. Tässä pohjassa on otettava huomioon, että Oodi laskee täydentävät tutkintoon kuuluviksi, joten opintojen kokonaispistemäärä on laskettava itse.

7 5 2. ehopsin muokkaaminen Jotta opintosuunnitelmasi vastaa opinto-oppaiden virallisia tutkintorakenteita, pitää sitä muokata eli joudut lisäämään vaihtoehtoisia sekä valinnaisia kursseja. Erittäin tärkeä muokkaustoimenpide on päällekkäisyyksien poistaminen. Tutkintorakenteista johtuen on mahdollista, että sama kurssi on useassa kohdassa tutkintorakennettasi. Usein opinto-opas kertoo, missä kurssin virallinen paikka kuuluisi olla päällekkäisyystapauksissa. 2.1 Kurssien lisäys ja poisto Siirry opintosuunnitelmassasi muokkausta vaativaan kohtaan ja tarkasta, että lisäät kurssin juuri oikean alaotsikon kohdalle. Tilanteesta riippuen voit joko lisätä vaihtoehtoisia kursseja valmiista listauksesta, vapaavalintaisia kursseja koko yliopiston tarjonnasta tai jo suoritettuja kursseja vapaista suorituksista (ks. kohta 2.3). Lisää-painikkeesta pääset lisäämään opintojaksoja valitsemaasi aineeseen ja kokonaisuuteen. Vapaasti valittavien kurssien hakeminen tapahtuu WebOodissa samalla tavalla kuin opetuksen hakeminen normaalisti. Valitse haluamasi kurssi ja paina Lisää HOPSiin. Vaihtoehtoisen kurssien listassa näkyvät ko. aineessa jo suorittamasi opintojaksot sekä aineen suorittamattomat opintojaksot. Opintojaksot tallentuvat HOPSiisi automaattisesti niitä lisätessäsi. Valittuasi listasta haluamasi opintojaksot palaa Takaisin-painikkeella. Poista-painikkeella voit poistaa haluamasi opintojakson. HUOM! Poistaa voit ainoastaan itse lisäämiäsi kursseja. Vaihtoehtoiset opintojaksot, mitä teen? Keskenään vaihtoehtoisista opintojaksoista valitaan toinen joka sijoitetaan kyseisiin opintoihin. Molemmat opintojaksot on mahdollista suorittaa (paitsi ruotsin kursseista vain toinen) ja silloin toinen sijoitetaan vapaasti valittaviin opintoihin. DI-opinnoissa voi käytetystä rakenteesta riippuen olla sivuaineissa vaihtoehtoisten opintojen lista, josta valitaan opintojaksoja niin, että sivuaineen vähimmäisopintopistemäärä täyttyy. Tällaisia listoja on myös muiden koulutusohjelmien tarjoamissa sivuaineissa. Opintojakso on muuttunut mitä teen? ehops osaa huomioida muutoksen, kun opintojaksolle on olemassa korvaava opintojakso. Tämä tulee näkyviin ehopsiisi kun suoritus tulee rekisteröidyksi WebOodiin. Sinun tulee kuitenkin itse ottaa selvää mikä opintojakso korvaa muuttuneen opintojakson.

8 6 Mikäli ehops ei ole osannut korvata muuttunutta opintojaksoa oikein tee se itse korvaavuus välilehden kautta. Huom! Näissä tapauksissa sinun ei tarvitse anoa muutosta. Jos opintojaksolle ei ole olemassa korvaavaa kurssia, tilanteesta riippuen tilalle luetaan jokin toinen kurssi tai luetaan puuttuvien opintopisteiden määrän verran opintoja valinnaisiin opintoihin. ehops pohjat ja kokonaisuuksien versiot on tehty opinto-oppaiden mukaan kunakin vuonna, eikä opinto-oppaisiin tulleita muutoksia saada niihin lisättyä/muokattua jälkeenpäin. Tästä syystä ehopsissa voi olla opintojaksoja joita sinun ei ole ollut mahdollista suorittaa. Jos olet suorittanut pakollisia opintoja alempien opintopistemäärien ollessa voimassa kuin ko. opinto-oppaassa vaaditaan, sinun tulee tällöin suorittaa vapaasti valittavia opintoja lisää niin paljon, että vaadittava minimiopintopistemäärä täyttyy. Tietoa opintojaksomuutoksista: Vapaat suoritukset Jo tehdyt kurssisuoritukset, jotka eivät ole suoraan asettuneet tutkintorakenteeseesi, löytyvät vapaiden suorituksien välilehdeltä. Voit siirtää ne täältä tutkintorakenteeseesi käsin. Usein vapaat suoritukset kuuluvat vapaasti valittaviin opintoihisi, joilla täydennät tutkinnon kokonaisopintopistemäärän 180/120 opintopisteeseen. Toisinaan ohjelma ei osaa sitoa kurssia oikeaan kohtaan ja tällöin se on siirrettävä sinne käsin, joten mikäli joku kurssi ei sinulla näy suoritettuna on hyvä ensimmäisenä tarkastaa vapaat suoritukset välilehti. Mitä ovat valinnaiset/vapaasti valittavat opinnot? Valinnaisiin/vapaasti valittaviin opintoihin voit sijoittaa minkä tahansa LUT:n tuottaman opintojakson, tai vaikka vaihdossa ollessasi suorittamiasi kursseja. Vapaasti valittaviin opintoihin on mahdollista suorittaa ns. toinen sivuaine eli laita paketti kokonaisuudessaan vapaasti valittaviin. Huom! Jos sisällytät paljon ylimääräisiä opintojaksoja vapaasti valittaviin kandin tutkintoon, ne eivät ole enää käytössäsi DI:n tutkinnossa tai jatko-opinnoissa. Tai vastaavasti DI:n vapaasti valittavia et voi käyttää jatko-opinnoissa. 2.3 Kokonaisuuksien lisääminen ja poistaminen sekä version vaihtaminen Kokonaisuudet ovat ohjelmaan valmiiksi rakennettuja ainepaketteja (esim. sivuaine), joita voit lisätä suoraan HOPSiisi. Klikatessasi sivuainevaatimuksen perässä olevaa Lisää nappulaa aukeaa sinulle alla olevan kaltainen ikkuna. Valitse lajiksi kokonaisuus ja nimeksi koulutusohjelma, jonka sivuaineen haluat listattavat. Kemiantekniikan sivuaineet löytyvät tunnisteella KeSa, jolloin saat listaukseen kaikki mahdolliset kemiantekniikan sivuaineet. Klikkaamalla Hae kurssikuvaukset pääset lisäämään HOPSiisi kokonaisuuksia.

9 7 Huom! Kaikkia sivuainekokonaisuuksia ei ole olemassa ehopsissa, joten niille ei ole omaa koodia. Näissä tapauksissa sinun tulee rakentaa kokonaisuus itse lisäämällä siihen kuuluvat kurssit kurssi kerrallaan sivuainepalikkaan. Kokonaisuuden version vaihtaminen Kokonaisuuden version saat vaihdettua seuraavasti; klikkaa kokonaisuuden perässä olevaa versio -nappulaa, jonka jälkeen saat pudotusvalikon josta voit valita haluamasi version. Valitse versio ja klikkaa hae ja sen jälkeen valitse käytä tätä versiota HOPSissa.

10 8 2.4 Kielikurssit Kielikokonaisuuksiin on pakolliset kieliopinnot lisätty valmiiksi, mutta opiskelijan vastuulla on hakea koko yliopiston tarjonnasta ne kielien opintojaksot, jotka aikoo suorittaa. Hakeminen tapahtuu WebOodissa samalla tavalla kuin opetuksen hakeminen normaalisti. Myös kielikursseja lisätessäsi tarkasta ensin mikäli sinulla on Vapaat suoritukset - välilehdellä jo suoritettuja kieliopintoja. Pakolliset kieliopinnot kohtaan on tarkoitus lisätä vain tutkintorakenteesi mukainen määrä opintopisteitä yhtä ja samaa vierasta kieltä (ruotsi ei ole vieras kieli). Muiden kieliopintojen paikka on vapaasti valittavissa opinnoissa. Mitä ovat pakolliset kieliopinnot? Pakollisiksi kieliopinnoiksi kelpaavat jatkokurssit ja Venäjä 1- ja Chinese 1-opintojaksot. Pakollisiksi opinnoiksi EIVÄT KELPAA muista kielistä peruskurssit. Jos aloitat kielenopiskelun peruskursseista, sijoita ne valinnaisiin opintoihin ja jatkokurssit käyvät pakollisiin kieliopintoihin. 2.5 Ehdotetut korvaukset Ehdotetut korvaukset on osio, jolla voit itse merkitä suunnittelemasi kurssikorvauksen. Huomaa, että tarvitset silti asialle myös virallisen päätöksen opintosuunnittelijan kautta. Voit lisätä korvausehdotuksia joko jo suoritetuista kursseista tai vapaana selitetekstinä. Miten toimin, jos haluan korvata jonkun pakollisen opintojakson toisella? Jokaisesta korvaavuudesta pitää löytyä hyväksytty anomus, pelkkä merkintä ei riitä. Täytä Uni-portaalista löytyvä lomake muutoksen anominen hopsiin ja palauta anomus päivitetyn hopsin kanssa opintosuunnittelijalle. 2.6 Hyväksi luetut opinnot Mihin sijoitan puolustusvoimien johtajakoulutuksen perusteella hyväksi luetut opinnot? Hyväksi luetut opintopisteet (6 op) voit sijoittaa joko kandin tai DI:n vapaasti valittaviin opintoihin, riippuen siitä kumpaan olet ne anonut. Saat lisättyä opintopisteet, kun ne löytyvät vapaista suorituksistasi.

11 9 3. HOPSin hyödyntäminen, aikatauluttaminen ja omien tavoitteiden asettaminen Opintojakson tunnisteen ja nimen edessä -merkki tarkoittaa, että kurssi on suoritettu. Opintojakson nimestä pääset katsomaan opintojaksoon liittyvää, meneillään olevaa/tulevaa opetusta ja tulevia tenttejä, sekä ilmoittautumisajan ollessa voimassa ilmoittautumaan opetukseen/tenttiin. Tämä opintojakson nimen jälkeen ilmestyvä karttakepillä varustettu pieni hahmo muistuttaa sinua siitä, että kyseisellä opintojaksolla on voimassa olevaa ilmoittautumiskelpoista opetusta. Voit suunnitella kurssiesi suoritusjärjestyksen aikatauluttamalla ne jäljellä oleville opintovuosillesi. HOPSia luotaessa tehty aiottu valmistumisvuosi vaikuttaa siihen kuinka monelle vuodelle voit opintojasi rytmittää. Aikataulun rakenne kuvaa opiskeluvuosiasi ja niiden periodeja. Tutkintorakenteeseen kuuluvat kurssit jaottuvat usein niin, että ensimmäisten vuosien kurssit vaativat enemmän lähitunteja kuin myöhempien. Opintojaksoja ei tällöin kannata rytmittää lukumäärällisesti tasaisesti vaan varata joustoa opintojen loppupuolelle. Huomaa, että opintojaksojen periodeihin saattaa tulla muutoksia Tutkintorakenteesi otsikoiden ja opintojaksojen nimien vieressä olevista -linkeistä avautuu ja sulkeutuu kaksi tekstikenttää, joihin voit syöttää tavoitteitasi ja arvioida opintojesi etenemistä. Kunkin tekstikentän kohdalla on Näkyy kaikille -valinta, jonka avulla voit määritellä näkyvätkö lisäämäsi kommentit vain sinulle itsellesi vai myös ohjaajille (vain ensisijaiseksi asetettu HOPS näkyy ohjaajille, ks. HOPSin asettaminen ensisijaiseksi). 3.1 HOPSin tilat Opinto-oikeudet ja opintosuunnitelmat -näkymässä eli aloitussivulla näet kaikkien HOPSiesi tilat: Luonnos Ensisijainen tai Kommentoitavana Aluksi ovat kaikki HOPSit luonnoksia ja voit näin muokata monta eri versiota. Ensisijaiseksi asetetaan HOPS, jonka lähetät opintosuunnittelijalle tarkastettavaksi. Ensisijaisia HOPSeja voi olla vain yksi/tutkinto. Vain ensisijaiset HOPSit näkyvät järjestelmässä ohjaajille. Lähettäessäsi HOPSin tarkastettavaksi se on joko kommentoitavana. Kommentoitavaksi lähetettyjä HOPSeja kommentoidaan ja tarkastetaan. HOPSeja tarkastetaan opintojen eri vaiheissa mm. Johdatus kemiantekniikan opiskeluun kurssin ja pää- ja sivuainevalintojen yhteydessä. Näiden välillä syntyneet suuret muutokset

12 10 HOPSiisi voit aina tarkastuttaa uudelleen. Samoin hops tarkastetaan kandidaatiksi valmistumisen yhteydessä ja diplomityön aiheen vahvistamisen yhteydessä. 3.2 HOPSin lähettäminen kommentoitavaksi/hyväksyttäväksi HOPS pitää asettaa ensijaiseksi ennen lähettämistä tarkastettavaksi. Lähetä ohjaajalle valinta ilmestyy välittömästi kun ensisijaisuus on valittu tutkintorakenteelle. Valitse avautuvalta ruudulta haluttu henkilö, jolle HOPS lähetetään, ja laita saatekenttään mahdolliset kysymyksesi tai kommenttisi. Muuta huomioitavaa: Samanaikaisesti voi olla käytössä viisi HOPS-pohjaa yhtä opintooikeutta kohti. Käytännössä siis yhtä aikaa HOPSeja voi olla tehtynä viisi pohjaa kandin tutkintoa varten ja viisi pohjaa diplomi-insinöörin tutkintoa varten. Tämä kannattaa huomioida, mikäli haluaa tehdä useita versioita omasta HOPSistaan. Viiden pohjan rajoitus pitää sisällään kaikissa tiloissa olevat HOPSit.

ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA)

ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA) ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA) 1 JOHDANTO ehops on WebOodista löytyvä työkalu, jolla opiskelijan on mahdollista tehdä tutkintorakenteensa kurssisuorituksien yhteyteen. Se ei korvaa opinto-opasta,

Lisätiedot

Ympäristötekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet

Ympäristötekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet Ympäristötekniikan koulutusohjelma 1 ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet 22.9.2014 Ympäristötekniikan koulutusohjelma 2 1. Ensimmäisen HOPSin luonti ehopsia pääset tekemään WebOodin ehops-linkistä. https://weboodi.lut.fi/oodi/.

Lisätiedot

ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet

ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet Konetekniikan koulutusohjelma 30.9.2010 Ohjeen sisällysluettelo: Johdanto... 1 Ensimmäisen ehopsin luonti... 2 ehopsin muokkaaminen... 4 Kurssien lisäys ja poisto...

Lisätiedot

Sähkötekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet

Sähkötekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet Sähkötekniikan koulutusohjelma 1 ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet 5.9.2013 Sähkötekniikan koulutusohjelma 2 Johdanto ehops mahdollistaa opiskelijan tutkintorakenteen luomisen opintojaksosuorituksien

Lisätiedot

Yleisohje HOPS WebOodissa. Opiskelijan ohjeet

Yleisohje HOPS WebOodissa. Opiskelijan ohjeet Yleisohje 29.6.2016 HOPS WebOodissa Opiskelijan ohjeet SISÄLLYSLUETTELO Johdanto...3 Ensimmäisen HOPSin luonti...4 HOPSin muokkaaminen... 6 Sivuopintokokonaisuuden lisääminen..7 Kielikurssit...10 Opintojaksojen

Lisätiedot

Energiatekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet

Energiatekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet Energiatekniikan koulutusohjelma 1 ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet 4.9.2013 Energiatekniikan koulutusohjelma 2 Johdanto ehops mahdollistaa opiskelijan tutkintorakenteen luomisen opintojaksosuorituksien

Lisätiedot

Kauppatieteellinen tiedekunta ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet

Kauppatieteellinen tiedekunta ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet Kauppatieteellinen tiedekunta 19.9.2011 ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet SISÄLLYSLUETTELO Johdanto...1 Ensimmäisen ehopsin luonti...2 HOPSin muokkaaminen...5 Kielikurssit...9 Ehdotetut korvaukset...10

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin

Lisätiedot

1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen

1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen 1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen WebOodin HOPS-työkalun löydät, kun kirjaudut WebOodiin osoitteessa https://weboodi.uwasa.fi. HOPS-työkalu löytyy otsikon Omat opinnot alta. Paina HOPS -painiketta. Avautuvassa

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops-toiminnolla KTK-tutkinto Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman

Lisätiedot

ehopsin käyttöohje opiskelijalle

ehopsin käyttöohje opiskelijalle ehopsin käyttöohje opiskelijalle 2 12 2009 1. Kirjaudu Weboodiin omalla käyttäjätunnuksella. 2. Valitse vasemmasta valikosta HOPS toiminto, jolloin tulet Opinto oikeudet ja opintosuunnitelmat ikkunaan

Lisätiedot

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Juha Sarkkinen Sisältö OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE... 1 Sisältö... 2 Taustaa... 3 Aloitus... 4 Uuden OODIHOPSin luominen... 4 Tavoitteet ja itsearviointi... 6 Opintojen

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin

Lisätiedot

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle 1 (5) WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen suunnittelun

Lisätiedot

ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen

ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen Perustelujen lisäys Kyselyt: kv- ja oppiainetason kysely Opintosuunnitelman

Lisätiedot

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle 08.09.2010 Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen suunnittelun työkalu. HOPSissa laaditaan suunnitelma

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad Info

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad Info Vaihto-opinnot ulkomailla Mari Trinidad Info 20.4.2017 Vaihto-opinnoista yleisesti Vaihdossa suoritetut opinnot hyväksytään joko kandidaatin tai maisterin tutkintoihin (ainakin vähintään vapaasti valittaviin

Lisätiedot

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info Vaihto-opinnot ulkomailla Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info 10.4.2019 Vaihto-opinnoista yleisesti Vaihdossa suoritetut opinnot hyväksytään joko kandidaatin tai maisterin tutkintoihin (ainakin vähintään

Lisätiedot

Oodin hops. Oodin hops- työkalun käytön aloittaminen

Oodin hops. Oodin hops- työkalun käytön aloittaminen Oodin hops Oodin hops on WebOodin kautta käytettävä työkalu, jonka avulla voit luoda itsellesi verkossa henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin. Voit tarkistaa Oodin hopsin avulla minkä opintojaksojen

Lisätiedot

ehops-opastus

ehops-opastus ehops-opastus 5.11.2014 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen Perustelujen lisäys Kyselyt: kv- ja oppiainetason kysely Opintosuunnitelman

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

OodiHOPS-työkalun käyttöohje opiskelijalle

OodiHOPS-työkalun käyttöohje opiskelijalle TEKNILLINEN KORKEAKOULU Opintoasiain toimisto/hp OodiHOPS-työkalun käyttöohje opiskelijalle 28.8.2009 Mikä HOPS on ja miksi se tehdään? Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle 2.1.2014/pn Valitse kohta Opiskelijoiden HOPSit. Tarvittavat oikeudet: - kommentoija tarvitsee WebOodin Opiskelun ohjaaja oikeuden siihen organisaatioon,

Lisätiedot

Tieto- ja palvelujohtamisen erikoistumisalue opintojen suunnittelu

Tieto- ja palvelujohtamisen erikoistumisalue opintojen suunnittelu Tieto- ja palvelujohtamisen erikoistumisalue opintojen suunnittelu 2019-2020 Tästä löydät ohjeita opintojen ajoittamiseen ja suunnitteluun kandidaattiopintojen 2. ja 3. lukuvuodelle. Tutkinnon suorittamiseksi

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 2 Opetus-välilehti... 3 Tentit-välilehti... 3 Tutkintorakenteet-välilehti... 4 Opintojaksot-välilehti...

Lisätiedot

Teatterikorkeakoulun jatko-opiskelijan ehops-käyttöohje

Teatterikorkeakoulun jatko-opiskelijan ehops-käyttöohje Teatterikorkeakoulun jatko-opiskelijan ehops-käyttöohje 1. Kirjaudu Weboodiin (https://teak-weboodi.it.helsinki.fi/teak/) omilla verkkotunnuksillasi (samat kuin s-posti). 2. Valitse vasemmasta valikosta

Lisätiedot

YRITYSJURIDIIKAN ERIKOISTUMISALUE

YRITYSJURIDIIKAN ERIKOISTUMISALUE Esimerkkilukujärjestys Yritysjuridiikka 2019-2020 YRITYSJURIDIIKAN ERIKOISTUMISALUE Tästä löydät ohjeita opintojen ajoittamiseen ja suunnitteluun kandidaattiopintojen 2. ja 3. lukuvuonna. Tutkinnon suorittamiseksi

Lisätiedot

Tärkeää huomioitavaa:

Tärkeää huomioitavaa: Siirtymäohjeistus tietotekniikan kandivaiheen opiskelijoille 2005 tutkintorakenteesta 2013 Teknistieteellisen kandidaattiohjelman tietotekniikan pääaineeseen Tärkeää huomioitavaa: Yli 7 vuotta vanhoilla

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 3 Opetus-välilehti... 3 Tentit välilehti... 4 Tutkintorakenteet välilehti... 4 Opintojaksot

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten (TS-2013, tekniikan ala)

Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten (TS-2013, tekniikan ala) Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten (TS-2013, tekniikan ala) Esimerkkinä Teknistieteellinen kandidaattiohjelma, pääaineena Tietotekniikka 22.8.2013/PN Lisätietoja: pirkko.nuutinen@aalto.fi

Lisätiedot

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE OPISKELIJAN EAHOT-OHJE SISÄLLYS 1. AHOT-PROSESSI... 1 2. LUO UUSI HAKEMUS... 2 3. AIEMPIEN OPINTOJEN HYVÄKSILUKU... 2 4. TYÖKOKEMUKSEN AHOTOINTI... 3 5. VAPAUTUS KIELIOPINNOISTA... 4 6. MUUN OSAAMISEN

Lisätiedot

ehops Opintojen suunnittelun ja ohjauksen työkalu

ehops Opintojen suunnittelun ja ohjauksen työkalu HSE Opintoasiaintoimisto Päivitetty 27.4.2009 ehops Opintojen suunnittelun ja ohjauksen työkalu Vanhasta tutkinnosta (TS95) uuteen tutkintoon (TS2005) siirtyneen opiskelijan ehops-ohje HUOM! Tämä ohje

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen Aloitus Homma alkaa osoitteesta www.helsinki.fi/weboodi. Jos et omista yliopiston atk-tunnuksia, voit hypätä kohdan 1. yli. Voit huoletta tutustua WebOodin saloihin ilman tunnuksiakin. WebOodin opinto-opas

Lisätiedot

Tärkeää huomioitavaa:

Tärkeää huomioitavaa: Siirtymäohjeistus tuotantotalouden kandidaattivaiheen opiskelijoille 2005 tutkintorakenteesta 2013 Teknistieteellisen kandidaattiohjelman tuotantotalouden pääaineeseen Tärkeää huomioitavaa: Pääsääntöisesti

Lisätiedot

HOPS-tilaisuudet 8.4. ja 10.4.

HOPS-tilaisuudet 8.4. ja 10.4. HOPS-tilaisuudet 8.4. ja 10.4. Koulutusohjelmakohtainen aineisto Graafisen suunnittelun koulutusohjelma Taiteen kandidaatin tutkinto ->2014 Taiteen kandidaatin tutkinto 2014-> Kandidaatin tutkinto 180

Lisätiedot

Kirjaudu KAMKin käyttäjätunnuksilla osoitteessa

Kirjaudu KAMKin käyttäjätunnuksilla osoitteessa 1 PAKIN KÄYTTÖOHJE Pakki on opiskelijan opiskelijahallinnon työpöytä, jonka kautta opiskelija seuraa omia opintosuorituksiaan, päivittää omaa HOPSiaan, tekee lukukausi-ilmoittautumiset sekä opintojakson

Lisätiedot

Oodin hops: Ryhmätyökalu

Oodin hops: Ryhmätyökalu 1 Oodin hops: Ryhmätyökalu Tämä ohje neuvoo, miten hyödynnät Oodin hopsin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda hops-ohjausryhmiä, asettaa niille ohjaajat sekä lisätä niihin opiskelijoita.

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg Heli Alatalo

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg Heli Alatalo Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info Henrik Hedberg Heli Alatalo Orientoivat opinnot 810020Y, 2 op Orientaatioviikko Teemaluennot Pienryhmätoiminta Omaopettajatapaamiset Henkilökohtainen opintosuunnitelma

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Tuotantotalouden pääaineinfo

Tuotantotalouden pääaineinfo Tuotantotalouden pääaineinfo 1.4.2014 Klo 9-11 Sali 4301+02 Maija Eronen Opintoneuvoja, LUT Tuotantotalous tuta.opintoneuvoja@lut.fi Agenda 9:15-9:40 Yleisinfo (4301-02) Miksi pääaine valitaan? Miten pääaine

Lisätiedot

HOPS-työkalun lisäksi SoleOPSiin on kytketty vuotuisia kehityskeskusteluja varten kyselypohjat.

HOPS-työkalun lisäksi SoleOPSiin on kytketty vuotuisia kehityskeskusteluja varten kyselypohjat. SoleHops:n ohjeita opiskelijalle Miten muokkaan omaa HOPS:ani? 1 Yleistä 1.8.2014 ja sen jälkeen opintonsa aloittaneet opiskelijat suunnittelevat opiskelunsa SoleOPSissa olevan HOPS-työkalun avulla. Opiskelijan

Lisätiedot

Kielipalvelut-yksikkö TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT. Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset

Kielipalvelut-yksikkö TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT. Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset 3 TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT Kielipalvelut-yksikkö Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset Valtioneuvoston asetuksessa yliopistojen tutkinnoista (794/2004) 6 määrätään kielitaidosta, että opiskelijan

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg (Heli Alatalo)

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg (Heli Alatalo) Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info Henrik Hedberg (Heli Alatalo) Orientoivat opinnot 810020Y, 2 op Orientaatioviikko Teemaluennot Pienryhmätoiminta Omaopettajatapaamiset Henkilökohtainen opintosuunnitelma

Lisätiedot

Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten

Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten Esimerkkinä Tekniikan kandidaatti, Materiaalitekniikan koulutusohjelma Ohje/19.09.2011/PN Lisätietoja: pirkko.nuutinen@aalto.fi piia.leppanen@aalto.fi TUTKINTORAKENNEPOHJAN

Lisätiedot

1 Hyväksytty kauppatieteen akateemisen komitean kokouksessa 31.5.2013

1 Hyväksytty kauppatieteen akateemisen komitean kokouksessa 31.5.2013 1 SIIRTYMÄSÄÄNNÖT AALTO-YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULUN KTK- JA KTM-TUTKINTOJA SUORITTAVILLE Nämä siirtymäsäännöt sisältävät periaatteet, joita sovelletaan, kun ennen 1.8.2013 opintooikeuden saanut opiskelija

Lisätiedot

3 OPISKELIJAN VASTUU JA AKATEEMINEN VAPAUS OPINTOJEN VALINNOISSA

3 OPISKELIJAN VASTUU JA AKATEEMINEN VAPAUS OPINTOJEN VALINNOISSA 1 MIKÄ ON HOPS? HOPS on opiskelijan henkilökohtainen opintosuunnitelma, jonka tarkoituksena on auttaa omien opintojen suunnittelua ja kokonaisuuden hahmottamista, aikatauluttamista ja tavoitteiden saavuttamista.

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016

WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016 WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016 WebOodissa opiskelija voi tarkastaa omat henkilötietonsa, muuttaa tai lisätä yhteystietojaan, ilmoittautua opetukseen ja tentteihin, ilmoittautua yliopistoon, selata omia opintojaan

Lisätiedot

Pikaopas: Miten hyväksyn opiskelijan ehopsin?

Pikaopas: Miten hyväksyn opiskelijan ehopsin? HUOM! Hyväksy opiskelijan ehops vasta, kun olet käynyt kaikki seuraavat kohdat läpi. 1. Kirjaudu SoleOPSiin 2. Valitse joko HOPS:ien selaus tai HOPS toinnot. 3. Jos opiskelijan ehops on hyväksytty, ota

Lisätiedot

AHOT-käytännöt. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa

AHOT-käytännöt. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa AHOT-käytännöt Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa 2 Sisältö Reunaehtoja Aiempien tutkintojen hyväksilukeminen Aiempien / muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen Muun osaamisen tunnustaminen

Lisätiedot

Ulkomaan vaihto-opinnot

Ulkomaan vaihto-opinnot Info 20.4.2017 Ulkomaan vaihto-opinnot LUT School of Business and Management Kauppatieteiden koulutusohjelma Kaija Huotari Opintojen ohjaaja Vaihto-opinnot kauppatieteiden koulutusohjelmassa Suosittelemme

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (8) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Kielipalvelut-yksikkö TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT. Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset

Kielipalvelut-yksikkö TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT. Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset 3 TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT Kielipalvelut-yksikkö Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset Valtioneuvoston asetuksessa yliopistojen tutkinnoista (794/2004) 6 määrätään kielitaidosta, että opiskelijan

Lisätiedot

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen W e b O o d i O p e t u k s e e n j a t e n t t e i h i n i l m o i t t a u t u m i n e n 1 Opiskelijan näkökulmasta yksi

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus WebOodissa. Sisällys. Aluksi

Opintokohteiden muokkaus WebOodissa. Sisällys. Aluksi Opintokohteiden muokkaus ssa Sisällys Aluksi... 1 Opintokohteen tietojen muokkaaminen... 3 Opettajat... 3 Oppimateriaali... 5 Alemmat opintokohteet... 5 Vastaavat opintokohteet... 6 Kuvaukset... 7 Linkin

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Info Ulkomaan vaihto-opinnot. LUT School of Business and Management Kauppatieteiden koulutusohjelma

Info Ulkomaan vaihto-opinnot. LUT School of Business and Management Kauppatieteiden koulutusohjelma Info 18.4.2018 Ulkomaan vaihto-opinnot LUT School of Business and Management Kauppatieteiden koulutusohjelma Kaija Huotari Opintojen ohjaaja, maisteriopiskelijat Kirsti Tiainen Opintojen ohjaaja, kandidaattiopiskelijat

Lisätiedot

OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE

OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE Aloitus ja sähköisen opinto-oppaan löytäminen... 1 Sähköinen Opinto -opas... 3 Opetustiedot... 5 Ilmoittautuminen... 7 Ilmoittautumisen peruminen... 8 Johannes Tuovinen 2006

Lisätiedot

Opiskelijan HOPS-opas

Opiskelijan HOPS-opas www.ulapland.fi/opiskelu Lapin yliopisto Opiskelupalvelut PL 122 (Yliopistonkatu 8) 96101 Rovaniemi Puhelin: (016) 341 341 Opiskelijan HOPS-opas OPISKELIJAN HOPS-OPAS Opas HOPSin eli henkilökohtaisen opinto-,

Lisätiedot

SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje

SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje 1 1. SoleOPS Sähköinen asiointi... 3 1.2 HYVÄ TIETÄÄ ENNEN HAKEMUKSEN TEKOA... 3 1.2.1 KORVAAVUUS... 4 1.2.2 SISÄLLYTYS... 4 1.2.3 OSAAMISEN NÄYTTÖ... 4 1.2.4

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

Siirtyminen TS2005:stä TS2013:een

Siirtyminen TS2005:stä TS2013:een Siirtyminen TS2005:stä TS2013:een 1. HENKILÖTIEDOT * Etunimi Sukunimi Opiskelijanumero Sähköposti 2. KOULUTUSOHJELMA JA SEN ERIKOISTUMISALUE * Opiskelija siirtyy aina koulutusohjelmaansa vastaavalle erikoistumisalueelle.

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE OPISKELIJAN EAHOT-OHJE SISÄLLYS 1 AHOT-PROSESSI... 1 2 LUO UUSI HAKEMUS... 2 3 AIEMPIEN OPINTOJEN HYVÄKSILUKU... 2 4 TYÖKOKEMUKSEN AHOTOINTI... 3 5 VAPAUTUS KIELIOPINNOISTA... 4 6 MUUN OSAAMISEN OSOITTAMINEN

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Ohjeet OpasOodin käyttöön Oikeustieteellinen tiedekunta

Ohjeet OpasOodin käyttöön Oikeustieteellinen tiedekunta Ohjeet OpasOodin käyttöön Oikeustieteellinen tiedekunta Sisältö OpasOodin löytäminen. 2 Oppaiden rakenteet... 4 Oikeustieteellisen tiedekunnan opinto-oppaat 10 OpasOodin päivittäminen. 13 Yhteenvetotaulukko:

Lisätiedot

Kansainvälisen asiantuntijan viestintätaidot (25 op) Työelämässä tarvitaan monipuolisia viestintä- ja kulttuuritaitoja!

Kansainvälisen asiantuntijan viestintätaidot (25 op) Työelämässä tarvitaan monipuolisia viestintä- ja kulttuuritaitoja! Kansainvälisen asiantuntijan viestintätaidot (25 op) Työelämässä tarvitaan monipuolisia viestintä- ja kulttuuritaitoja! Akateemiselta asiantuntijalta edellytetään monipuolista viestintä-osaamista. Kansainvälinen

Lisätiedot

SA / Opiskelijat / Korvaavuus

SA / Opiskelijat / Korvaavuus SA / Opiskelijat / Korvaavuus Korvaavuudella tarkoitetaan koulutusohjelman opetussuunnitelmaan kuuluvien opintojen korvaamista vastaavilla korkeakoulutasoisilla opinnoilla. Korvaavuuden yhteydessä sinun

Lisätiedot

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen eportfolio Kyvyt.fi - palvelussa on Salpauksen ryhmä nimeltä AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI. Ryhmän jäsenenä saat käyttöösi suorittamiseen tarvittavat valmiit sivupohjat. Salpauksessa eportoliota käytetään

Lisätiedot

WebOodissa (KV koordinaattorit)

WebOodissa (KV koordinaattorit) Ohje Courses in English for Exchange Students oppaan laatimiseen WebOodissa (KV koordinaattorit) WebOodissa on kahdenlaisia käyttöoikeuksia OpasOodiin. Ne KV koordinaattorit, joilla ennestään on OpasVastuuhenkilö

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt

Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt 20.10.2015 Kuva: Sanna Waris Laturi Oulun yliopistossa Oulun yliopiston kirjasto ottaa syksyllä 2012 käyttöön

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje. 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä

Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje. 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen Opettaja voi täyttää ja tarkastella työssäoppimistietoja Wilman kautta. Myös opiskelijalle

Lisätiedot

Kauppatieteellisen alan OpasOodi ohje

Kauppatieteellisen alan OpasOodi ohje Sisällysluettelo WebOodi / Opinto opas... 2 Opintokohteen lisääminen / poistaminen oppaasta... 2 Tietojen muokkaus Opintokohteet näytön kautta... 4 Oppimateriaalin lisääminen / poistaminen /muokkaaminen...

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (5) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Virkailijoille näkyvät muutokset

Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Virkailijoille näkyvät muutokset Helsingin yliopisto WebOodi 1 Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Virkailijoille näkyvät muutokset OpasOodi ja opetustapahtumat... 1 OodiHOPS -muutokset... 2 Koko OodiHOPS -työkalua koskevat muutokset...

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan

Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan 15.4.2016 Versiomuutoksia WinOodissa: 1. Hae Opiskelija hakuikkunassa on tehty suuri käyttöliittymämuutos. Muutosta esitelty tarkemmin dokumentissa Hae Opiskelija

Lisätiedot

Yliopistotason opetussuunnitelmalinjaukset

Yliopistotason opetussuunnitelmalinjaukset Yliopistotason opetussuunnitelmalinjaukset Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea 30.8.2011 Alkaneen lukuvuoden aikana suunnitellaan yliopiston perustutkintojen opetussuunnitelmat ja tutkintovaatimukset

Lisätiedot

OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ. Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot.

OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ. Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot. Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot. Opiskelijan opinnot -näytölle

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

OPINNON REKISTERÖINTI KOKONAISUUDEN TAI TUTKINNON LISÄKSI TOISEEN 1. KOKONAISUUTEEN (s.1-5) JA 2. TUTKINTOON (s.6)

OPINNON REKISTERÖINTI KOKONAISUUDEN TAI TUTKINNON LISÄKSI TOISEEN 1. KOKONAISUUTEEN (s.1-5) JA 2. TUTKINTOON (s.6) 1 OPINNON REKISTERÖINTI KOKONAISUUDEN TAI TUTKINNON LISÄKSI TOISEEN 1. KOKONAISUUTEEN (s.1-5) JA 2. TUTKINTOON (s.6) 1. SAMAN OPINNON REKISTERÖINTI KOKONAISUUTEEN Esimerkissä opinto 57044 on aikaisemmin

Lisätiedot

Ohjeet ARTSin todistushakemusten käsittelyyn eage-järjestelmässä

Ohjeet ARTSin todistushakemusten käsittelyyn eage-järjestelmässä Oppimisen IT 14.5.2018 / EY Ohjeet ARTSin todistushakemusten käsittelyyn eage-järjestelmässä 1. Käsittelyprosessi... 2 2. Automaattiviestit... 2 2.1 Viesti opiskelijalle... 2 2.2 Viesti käsittelijöille...

Lisätiedot