SOLUSUOLAT 1-12 PIENI SOLUSUOLAOPAS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOLUSUOLAT 1-12 PIENI SOLUSUOLAOPAS"

Transkriptio

1 SOLUSUOLAT 1-12 PIENI SOLUSUOLAOPAS

2 Mineraalien tasapaino elimistössä on edellytys sille, että voimme hyvin ja näytämme terveiltä Tämän totesi aikoinaan lääkäri Wilhelm Heinrich Schüssler ( ). Hän kehitti lähes 140 vuotta sitten hoitomenetelmän, jossa käytetään kahtatoista eri mineraalia eli solusuolaa. Schüssler kutsui näitä mineraalisuoloja myös biokemiallisiksi funktioaineiksi ja totesi, että elimistön kivennäisaineiden epätasapaino saadaan kuntoon homeopaattisen menetelmän mukaan valmistettujen mineraalihierteiden impulssien avulla. Näiden hyvin pienten mineraalimäärien lisäys elimistöön mahdollistaa suoran imeytymisen ja sen, että solut käyttävät ne hyväkseen, jonka seurauksena solujen toiminta normalisoituu ja ihminen tervehtyy. On osoitettu, että hyvin pienet pitoisuudet mineraaleja voivat toimia signaalimolekyyleinä aktivoiden solukalvojen vastaanottoreseptoreita. Ne puolestaan virittävät solun sisäisiä aineenvaihduntaprosesseja ja aktivoivat geenien toimintaa. Tänä päivänä nämä biokemialliset funktioaineet eli Schüsslerin solusuolat toimivat täydentävinä aineina itsehoidossa ja terveyden ylläpitäjinä. Solu on kehon pienin rakennuspalikka. Koosta ja iästä riippuen ihmisen elimistö koostuu miljardista solusta. Terveet solut ovat edellytys terveelle elimistölle. Schüsslerin kehittämä teoria oli aikanaan tieteellisesti ajan hermolla, koska tiedemies Virchow ( ) oli juuri tutkimuksissaan todennut, että sairaudet kehittyvät soluissa. Samaan aikaan lääkäri Moleschott ( ) löysi elintärkeät mineraaliaineet. Virchowin oivallusta laajennettiin toteamuksella, että solun mineraalien epätasapaino myös sairastuttaa solun. Schüssler teki tästä johtopäätöksen, että ihmisten sairauksia voitaisiin hoitaa solujen mineraalipuutoksia korjaamalla ja tasapainottamalla. Tätä tarkoitusta varten mineraaliaineet hierretään ja laimennetaan (potensoidaan), jolloin elimistön on helpompi hyödyntää niitä. Schüssler käytti kehittämiään solusuoloja vuosikymmeniä menestyksellisesti lääkärin työssään ja valmisteet ovat tänäkin päivänä laajassa käytössä.

3 Nro 1. Calcium fluoratum Mineraali erityisesti iholle, nivelille ja sidekudoksille Tätä mineraalia on mm. luustossa, hammaskiilteessä, kynsissä ja ihon uloimmissa kerroksissa. Calcium fluoratum on tärkeä tuki- ja sidekudoksille. Se antaa kimmoisuutta lihaksille, nivelille, jänteille, verisuonille ja iholle. Sitä voi käyttää esim. hampaiden ja luuston vahvistamiseen, laskimovaivoissa, nivelvaivoissa ja ihon ennenaikaisen vanhenemisen estämiseksi. Vinkki: Valmisteesta on apua, kun oireet pahenevat kylmässä ja kosteassa ja lämpö vastaavasti helpottaa oloa. Voiteena Calcium fluoratumia käytetään esim. suonikohjujen, kovien syylien, ihohalkeamien ja kovettumien hoitoon sekä nivelvaivoihin. Nro 2. Calcium phosphoricum Mineraali etenkin luustolle ja hampaille Tätä mineraalia on elimistössä eniten. Calcium phosphoricumia kutsutaan myös luustomineraaliksi ja sitä tarvitaan erityisesti kovan luumassan muodostumiseen. Se on myös tärkeä valkuaisaineaineenvaihdunnalle ja solujen uudistumiselle ja sillä on tärkeä rooli kasvuprosesseissa ja elimistön vahvistajana. Valmistetta voi käyttää esim. luutumisen tukemiseen (myös osteoporoosin tukihoitona). Unihäiriöt ja äkillinen väsymys sekä kasvukivut lapsilla voivat helpottua tällä mineraalilla. Vinkki: Valmisteesta on apu etenkin, jos oireet pahenevat yleisesti yöllä tai paikoillaan olosta. Voiteena Calcium phosphoricumia käytetään mm. lasten kasvukipuihin, ikäihmisten ihon kutinaan ja erilaisiin ihottumiin.

4 Nro 3. Ferrum phosphoricum Mineraali erityisesti immuunijärjestelmälle Rautaa on kaikissa ihmisen soluissa ja se on olennainen mineraali punasolujen muodostumisessa. Ferrum phosphoricum on tärkeä aineenvaihdunnalle, vastustuskyvylle ja keskittymiselle. Valmistetta käytetään mm. tulehdusten alkuvaiheessa (esim. vilustumisen ensioireisiin), ensiapuaineena lievissä loukkaantumisissa, ylirasitustiloissa, palovammoissa, raudanpuutteen hoidon tukemiseen jne. Vinkki: Valmisteesta on apua, kun oireet pahenevat yleensä liikkeestä ja helpottuvat kylmästä. Voiteena Ferrum phosphoricumia käytetään esim. haavojen, hiertymien, nyrjähdysten ja venähdysten hoidossa. Nro 4. Kalium chloratum Mineraali varsinkin limakalvoille Kaliumia on kehon joka solussa, etenkin punasoluissa. Hermot ja lihakset tarvitsevat kaliumia toimiakseen ja aine on tärkeä myös limakalvoille, rauhasille, vatsalle sekä suolistolle. Mm. valkuaisaineiden tuotanto ja hiilihydraattiaineenvaihdunta vaativat kaliumia. Tämä solusuola tukee myös nesteiden ja kemiallisten myrkkyjen poistoa elimistöstä. Kalium chloratumia käytetään erityisesti ihon ja limakalvojen vaivoissa (esim. korvat, silmät ja kurkku). Mineraali on usein hyödyllinen tulehdusten ns. toisessa vaiheessa kun Ferrum phosphoricum ei enää helpota tilannetta. Vinkki: Silloin kun oireet pahenevat liikkeestä ja helpottuvat lämmöstä on valmisteesta apua. Voiteena Kalium chloratumia käytetään esim. liikavarpaiden ja käsien syylien hoitoon.

5 Nro 5. Kalium phosphoricum Mineraali etenkin hermoille ja hermostolle Kalium phosphoricum on solujen tärkein epäorgaaninen suola. Kalium phosphoricum on hermojen ravintoaine. Mineraali on oleellinen myös verenkierrolle, aivo-, hermo- ja lihassoluille (etenkin sydänlihas) ja siten lihasvoimalle ja jaksamiselle. Kalium phosphoricumia käytetään tueksi mm. uupuneisuuteen, alakuloisuuteen, hermostuneisuuteen ja voimattomuuden tunteeseen. Vinkki: Valmisteesta on apua etenkin silloin, kun oireet pahenevat yleensä fyysisestä rasituksesta. Voiteena Kalium phosphoricumia käytetään esim. vaippaihottumien hoidossa. Nro 6. Kalium sulfuricum Mineraali erityisesti myrkkyjen poistoon Kalium sulfuricumia on varsinkin ihon ja limakalvojen soluissa. Kalium sulfuricum on tärkeä solujen aineenvaihdunnalle ja etenkin maksan toiminnalle. Solusuolana sitä käytetään tukena erilaisissa pitkittyneissä tulehduksissa (esim. nenä-, korva-, kurkku-, hengitystie- ja sidekalvontulehduksissa) ja myös vatsa- ja suolistovaivoissa. Siitä voi olla apua myös vaeltelevissa reumaattisissa kivuissa. Mineraali tukee varsinkin maksan toimintaa myrkkyjen poistossa elimistöstä. Kalium sulfuricum on myös tärkeä aine ihon, hiusten ja kynsien solujen muodostumiselle. Vinkki: Valmisteesta on apua etenkin, jos oireet pahenevat yleensä lämmöstä ja iltaa kohden ja helpottuvat ulkoilmassa ja viileässä. Voiteena Kalium sulfuricumia voi käyttää mm. pitkittyneen sitkeän nuhan hoitoon paikallisesti ja reumatyyppisiin nivel-, niska- sekä selkäkipuihin.

6 Nro 7. Magnesium phosphoricum Mineraali erityisesti lihaksille ja hermoille Magnesium phosphoricumia esiintyy myös punasoluissa, maksan soluissa ja kilpirauhasessa. Magnesium phosphoricum on oleellinen hermostolle ja suolen toiminnalle. Mineraalia esiintyy koko luustossa, lihaksistossa, hermoissa, aivoissa ja selkäytimessä. Magnesium phosphoricumia käytetään kramppien ja kipujen lievitykseen, esim. migreenitaipumukseen ja sillä on vaikutusta elimistön kaikkiin lihaksiin. Vinkki: Valmisteesta on apua etenkin, jos kivut voimistuvat yleensä kosketuksesta ja helpottuvat lämmöstä ja painamisesta. Tästä solusuolasta voi tehdä kuuman juoman, joka nautitaan kulauksina esim. äkillisiin kramppeihin. Voiteena Magnesium phosphoricumia voi käyttää lihasjännityksiin ja hermokipuihin sekä ihokutinaan. Nro 8. Natrium chloratum Mineraali joka säätelee elimistön nestetasapainoa Natrium chloratumia on myös luustossa ja rustoaineessa. Tämän lisäksi suolaa on suhteessa aika runsaasti vatsalaukun ja munuaisten soluissa. Natrium chloratum säännöstelee elimistön nestetasapainoa ja tämä mineraali onkin siksi elintärkeä. Noin puolet kehon natriumista sijaitsee solujen ulkopuolisessa nesteessä. Nestetasapainon lisäksi Natrium chloratumia tarvitaan kehon lämpötilan säätelemiseen. Mineraali on tärkeä myös solujen uusiutumiselle ja se auttaa säätelemään punasolujen muodostumista. Natrium chloratum voi olla hyödyllinen esim. kuivien silmien hoidossa, erilaisissa vatsavaivoissa (ripuli tai ummetus), herpes-tyyppisten ihottumien sekä hyönteistenpistojen hoidossa. Esim. anemiasta johtuvasta heikkoustilassa tästä mineraalista voi olla hyötyä kuten myös päänsärkytaipumuksessa.

7 Vinkki: Usein valmisteesta avun saavalla kylmä kostea ilma voi pahentaa oireita, kuten myös henkinen ylirasitus. Kuiva ja lämmin tai viileä raikas ilma helpottavat taas yleensä oloa. Voiteena Natrium chloratumia voi käyttää esim. ihottumissa joissa esiintyy nestetäytteisiä rakkuloita (myös hiertymät), hyönteistenpistoissa ja talirauhastulehduksissa. Nro 9. Natrium phosphoricum Mineraali joka säätelee happo-emästasapainoa ja aineenvaihduntaa Natrium phosphoricumia on laajasti kehossa, mm. aivo-, hermo-, lihas- ja punasoluissa sekä lihaksissa. Natrium phosphoricum vaikuttaa elimistöä emäksisöivästi. Natrium- ja fosfaatti-ioneilla on monessa aineenvaihdunnan prosessissa oleellinen rooli. Kun näiden ionien jako elimistössä ei ole kohdallaan, voi esim. liika virtsahappo aiheuttaa reumaattisia nivelvaivoja. Natrium phosphoricum auttaa myös elimistöä poistamaan maitohappoa, jota erittyy esim. urheillessa. Mineraalista voi olla apua esim. närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin, kihtiin, akneen ja epäpuhtaaseen ihoon. Vinkki: Usein valmisteesta avun saavalla liike, rasvainen ravinto sekä kylmä ja kostea ilma pahentavat oireita. Voiteena Natrium phosphoricumia voi käyttää esim. alkavassa rintatulehduksessa ja muissa rauhastulehduksissa sekä märkäruven ja paiseiden hoidossa.

8 Nro 10. Natrium sulfuricum Mineraali etenkin nesteen poistoon elimistöstä Natrium sulphuricumia esiintyy pääasiassa kudosnesteessä. Natrium sulphuricum tukee kehoa nesteen ja myrkkyjen poistossa etenkin maksan, sapen ja munuaisten kautta. Tätä solusuolaa käytetään sekä ummetuksen että ripulin tukihoitona, kudosturvotuksessa, reumaattisissa vaivoissa jotka pahenevat kylmässä ja kosteassa sekä vuoteenkastelun hoidossa. Natrium sulphuricum sopii myös pitkittyneiden vilustumisoireiden hoitoon, silloin kun lima on keltavihreää. Vinkki: Usein valmisteesta avun saavalla oireet pahenevat yleensä kosteassa ilmassa ja aamua kohden. Oireet saattavat olla säännöllisesti toistuvia ja helpottua kuivassa ympäristössä. Voiteena Natrium sulphuricumia käytetään esim. ihon paleltumien, sienitulehdusten ja pehmeiden syylien hoidossa. Nro 11. Silicea Mineraali varsinkin sidekudoksille, iholle ja hiuksille Piitä on huomattavia määriä keuhkoissa, lymfarauhasissa ja lisämunuaisissa. Silicea eli pii on välttämätön aine sidekudokselle ja erittäin tärkeä iholle, limakalvoille, hiuksille ja kynsille, koska se osallistuu kollageenin muodostukseen elimistössä. Lisäksi pii osallistuu ravinnosta saatavan kalsiumin imeytymiseen ja aktivoi myös ns. syöjäsolujen toiminnan tulehdusten torjunnan yhteydessä. Siliceaa käytetään mm. akuuttien ja kroonisten märkivien tulehdusten tukihoidossa. Siitä voi olla hyötyä myös veltostuneiden verisuonten (esim. suonikohjujen) hoidossa ja se elastisoi veltostunutta ihoa. Pii voi vähentää hampaiden reikiintymistä ja riisitaudin kehittymistä ja siitä voi olla apua myös nivelvaivoissa. Mineraali tehostaa ihon tervehtymistä esim. haavojen paranemisen yhteydessä ja se voi vä-

9 hentää hiustenlähtöä ja kynsiongelmia. Siliceasta voi saada apua myös liialliseen hikoiluun. Vinkki: Usein valmisteesta avun saavalla oireet pahenevat yleensä kylmässä, iltaa kohden ja liikkeestä. Lämpö ja lämpimään kääriytyminen helpottavat oloa. Voiteena Siliceaa voidaan käyttää esim. kynsiongelmissa, vetisissä ja märkivissä ihottumissa sekä muissa iho-ongelmissa. Nro 12. Calcium sulfuricum Mineraali erityisesti aineenvaihdunnalle ja nivelille Calcium sulphuricumia löytyy esim. maksasta ja sapesta. Calcium sulphuricum on tärkeä mineraali märkivien iho- ja limakalvotulehdusten hoidossa. Myös elimistön muut märkivät tulehdukset (nielurisa-, keuhkoputken- ja virtsatietulehdukset, krooninen nuha jne.) voivat helpottua Calcium sulphuricumilla. Mineraali säätelee aineenvaihduntaa ja nopeuttaa veren hyytymistä. Tästä aineesta voi olla apua myös kroonisissa reumaattisissa vaivoissa. Voiteena Calcium sulphuricumia käytetään lähinnä maksaläiskien ja pigmenttihäiriöiden hoitoon.

10 Solusuolojen annostuksesta Solusuoloja voi kroonisissa, kauan jatkuneissa vaivoissa ottaa tabletin 1-3 kertaa päivässä tai terapeutin ohjeen mukaan. On mahdollista käyttää useampaa solusuolaa samanaikaisesti, mutta yleensä on suositeltavaa käyttää samaan aikaan enintään 3-5 eri valmistetta. Akuuteissa vaivoissa solusuoloja voi ottaa tiheämmin ja enemmän tarpeen ja oireiden helpottumisen mukaan. Tabletit sulaa suussa tai ne voi myös liuottaa kuumaan veteen ja nauttia kulauksittain, jolloin niiden imeytyvyys monesti on nopeampaa ja tehokkaampaa. Mahdolliset sivuvaikutukset: Solusuoloilla ei ole todettuja sivuvaikutuksia. Lähteet: Dr.Reckeweg esite: Schüssler-salze 2010 Pflüger esite: Schüssler-ABC 2014, Pflüger GmbH & Co. KG DHU: Wesen und Anwendung der Biochemie H.Hepen: Schüssler-Salze 12 Mineralstoffe für die Gesundheit

11 Circlum Farmasia Oy tuo maahan Pflügerin solusuoloja: A. Pflüger GmbH & Co. KG Rheda-Wiedenbrück, Saksa Circlum Farmasia Oy Hämeentie 7, Helsinki

12 PUR Hyvinvointikauppa PUR Farmasia Urho Kekkosen katu 8 Hämeentie Helsinki Helsinki puh Verkkokauppa: Oma solusuolakauppiaasi: CF 3/15 2.0

Terveysvinkkejä 19,90 4/14. tueksi kesärientoihin! Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

Terveysvinkkejä 19,90 4/14. tueksi kesärientoihin! Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 4/14 +matkapakkaus kaupan päälle Jokaiseen kesäpäivään Probiootti plus 19,90 125 kaps. / sovh. 30,75 + matkapakkaus 20 kaps. tueksi kesärientoihin! Terveysvinkkejä

Lisätiedot

TerveysTieto Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

TerveysTieto Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa TerveysTieto Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 4/12 Verensokeri tasapainoon Eturauhas- tai virtsatievaivoja? Lue vinkit! Lehden tarjoukset voimassa 30.6.2012 saakka. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Lisätiedot

MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT

MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT MAHALAUKKU Mahalaukun limakalvo on täynnä rauhasia, jotka erittävät limaa, suolahappoa ja pepsinogeenia. Ne muodostavat yhdessä happaman mahanesteen. Mahaneste sekoittuu

Lisätiedot

16,90 VEHNÄNORAS 1/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa VUODEN 2014 ROHDOSKASVI

16,90 VEHNÄNORAS 1/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa VUODEN 2014 ROHDOSKASVI 1/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa issämme 10.1.2014 Maistatuspäivä myymälö Tehokas startti laihdutukseen MethodDraine Detox Express Yksi annospullo lasilliseen vettä joka aamu viikon ajan.

Lisätiedot

Selätä syysväsymys 6/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Yrttien voimaa tukkoiseen oloon! Carmolis 7,90

Selätä syysväsymys 6/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Yrttien voimaa tukkoiseen oloon! Carmolis 7,90 6/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Selätä syysväsymys Yrttien voimaa tukkoiseen oloon! Carmolis 7,90 80 ml sovh. 10,50 Lehden tarjoukset voimassa 26.10.2014 saakka. Tule tutustumaan! Palauta

Lisätiedot

HELPOTUSTA KIPUUN FLUNSSAAN

HELPOTUSTA KIPUUN FLUNSSAAN HELPOTUSTA KIPUUN FLUNSSAAN Orion on suomalainen avainlippuyritys. HELPOTUSTA KIPUUN FLUNSSAAN Tähän itsehoito-oppaaseen on koottu tietoa kivusta, sen eri tyypeistä ja sijaintikohteista sekä esitelty kivun

Lisätiedot

45,90. naiselliseen hyvinvointiin 3/15. Esittelyssä uutuustuotteita. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

45,90. naiselliseen hyvinvointiin 3/15. Esittelyssä uutuustuotteita. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 3/15 Esittelyssä uutuustuotteita naiselliseen hyvinvointiin Erikoisöljy kuiville silmille ja limakalvoille Omega7 kaksoistyrniöljykapseli 45,90 150 kaps. sovh.

Lisätiedot

75,00. Balanssi. Kysy lisää kauppiaaltasi. Huipputarjous!

75,00. Balanssi. Kysy lisää kauppiaaltasi. Huipputarjous! SUOMALAINEN TERVEYSKAUPPAKETJU - ASIAKASLEHTI - WWW.LUONTAISTUNTIJAT.FI - 3 e 4/2015 Viviscal Strong Tehokuuri hiustenlähtöongelmiin! Monipuolisia ravintoaineita hiusjuurille ja hiusnystyille sekä tärkeitä

Lisätiedot

Voimia syksyyn 19,90 5/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa UUTUUS. Lehden tarjoukset voimassa 20.9.2014 saakka. Tule tutustumaan!

Voimia syksyyn 19,90 5/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa UUTUUS. Lehden tarjoukset voimassa 20.9.2014 saakka. Tule tutustumaan! 5/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Voimia syksyyn UUTUUS Tehoa aineenvaihduntaan puhdistuskuurilla! Slimmix SuperDetox Puhdistava yrtti-inuliinivalmiste 19,90 500 ml sovh. 25,35 + juomapullo

Lisätiedot

ENERGIAA ELÄMÄLLE! 79,90 7/2015. Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg SUOMALAINEN TERVEYSKAUPPAKETJU - ASIAKASLEHTI - WWW.LUONTAISTUNTIJAT.

ENERGIAA ELÄMÄLLE! 79,90 7/2015. Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg SUOMALAINEN TERVEYSKAUPPAKETJU - ASIAKASLEHTI - WWW.LUONTAISTUNTIJAT. SUOMALAINEN TERVEYSKAUPPAKETJU - ASIAKASLEHTI - WWW.LUONTAISTUNTIJAT.FI - 3 7/2015 ENERGIAA ELÄMÄLLE! Energiaa elämälle! Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg Aitoa, alkuperäistä ja luonnollista ubikinonia ja C-vitamiinia,

Lisätiedot

Hyvinvoivana juhlahetkiin uutuustuotteita esittelyssä

Hyvinvoivana juhlahetkiin uutuustuotteita esittelyssä Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 7/14 Hyvinvoivana juhlahetkiin uutuustuotteita esittelyssä Katso kivat lahjavinkit s. 7, 15 ja 19 Lehden tarjoukset voimassa 23.12.2014 saakka. Tule tutustumaan!

Lisätiedot

Leikki-ikäinen sairastaa opaslehtinen vanhemmille

Leikki-ikäinen sairastaa opaslehtinen vanhemmille Opaslehtinen 1 (25) Tiina Tonteri Leikki-ikäinen sairastaa opaslehtinen vanhemmille Janakkalan kunta Kunnanvirasto Puh. (03) 68011 tai (019) 75801 Juttilantie 1 Fax (03) 6801209 tai (019) 7580209 14200

Lisätiedot

7/13. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Hyvinvoivana kohti juhla-aikaa lue vinkit! Meillä paketoidaan lahjat, jotka ilahduttavat saajaansa!

7/13. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Hyvinvoivana kohti juhla-aikaa lue vinkit! Meillä paketoidaan lahjat, jotka ilahduttavat saajaansa! 7/13 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Hyvinvoivana kohti juhla-aikaa lue vinkit! Meillä paketoidaan lahjat, jotka ilahduttavat saajaansa! Jouduin nukkumaan villasukat jalassa Magnesiumsuihke

Lisätiedot

Osallistu arvontaan. Hyödyllistä tietoa koko perheen hyvinvointiin 6/13. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

Osallistu arvontaan. Hyödyllistä tietoa koko perheen hyvinvointiin 6/13. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 6/13 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Hyödyllistä tietoa koko perheen hyvinvointiin Osallistu arvontaan palkintona polkupyörä ja tuotepaketteja! Lue miten Pirkko Mannola selätti väsymyksen ja

Lisätiedot

59,90. Erkki Liikanen: KESÄSTÄ VOI NAUTTIA ILMAN LIHASVAIVOJA. RegulatPro Bio. Diasporal 400 Extra

59,90. Erkki Liikanen: KESÄSTÄ VOI NAUTTIA ILMAN LIHASVAIVOJA. RegulatPro Bio. Diasporal 400 Extra SUOMALAINEN TERVEYSKAUPPAKETJU - ASIAKASLEHTI - WWW.LUONTAISTUNTIJAT.FI - 3 5/2015 Erkki Liikanen: KESÄSTÄ VOI NAUTTIA ILMAN LIHASVAIVOJA Diasporal 400 Extra Diasporal on jo 15 vuoden ajan hoitanut suomalaisten

Lisätiedot

Ohjeita. sinulle joka saat syöpälääkehoitoa. Petri Bono

Ohjeita. sinulle joka saat syöpälääkehoitoa. Petri Bono Ohjeita sinulle joka saat syöpälääkehoitoa Tietoa syöpälääkkeistä ja hoitojen toteutuksesta sivuvaikutuksista ja niiden hoidosta sairastamisesta ja tunteista Petri Bono Leena Rosenberg-Ryhänen Sisällys

Lisätiedot

FILOSOFIAMME ON YKSINKERTAINEN

FILOSOFIAMME ON YKSINKERTAINEN SISÄLTÖ Ravitsemustieto 7 Hieman ravintotietoutta 8 Kuka Sinä olet? 11 Valitse oikea tuote 14 Suorituksentehostajat 18 Painonhallinta 22 Vitamiinit ja mineraalit 24 Muut ravintolisät 30 Tuoteselosteet

Lisätiedot

Yleistyvä. Tyypillinen hauraus-raihnausoireyhtymästä. Ravintovalmisteella voima ja energia takaisin

Yleistyvä. Tyypillinen hauraus-raihnausoireyhtymästä. Ravintovalmisteella voima ja energia takaisin Yleistyvä hauraus-raihnaus -oireyhtymä Hauraus-raihnausoireyhtymä yleistyy vanhenevan väestön lisääntymisen myötä. Se saattaa vaivata omaakin iäkästä läheistäsi. teksti: kaija törmä H auraus-raihnausoireyhtymästä

Lisätiedot

Raxun remppa jatkuu. Elinvoimaa Islannista. Söin iloon ja suruun Arkiateriat Raakel pyrkii valmistamaan

Raxun remppa jatkuu. Elinvoimaa Islannista. Söin iloon ja suruun Arkiateriat Raakel pyrkii valmistamaan Raxun remppa jatkuu himo. Parin viikon jälkeen myös olo alkoi olla vireämpi ja kylläinen. Tänään Raxun ruokavalioon kuuluu paljon kasviksia ja marjoja, kohtuullisesti hedelmiä sekä erilaisia proteiinin

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO Konetekniikan osasto. Jussi Sippola OMAN FYYSISEN KUNNON KEHITTÄMINEN. Opiskeluessee

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO Konetekniikan osasto. Jussi Sippola OMAN FYYSISEN KUNNON KEHITTÄMINEN. Opiskeluessee TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO Konetekniikan osasto Jussi Sippola OMAN FYYSISEN KUNNON KEHITTÄMINEN Opiskeluessee KIE-1460 Kirjoita suomeksi, teekkari! -kurssi Opiskeluteksti 16.3.2006 SISÄLLYS 1. JOHDATUS

Lisätiedot

Soukan apteekki. Kauklahden sivuapteekki. Kuivaako suuta? Päivitä lääkekaappisi kesäksi. Miksi koira on ihmisen paras ystävä?

Soukan apteekki. Kauklahden sivuapteekki. Kuivaako suuta? Päivitä lääkekaappisi kesäksi. Miksi koira on ihmisen paras ystävä? Soukan apteekki Kauklahden sivuapteekki Yläkartanontie 28, 02360 Espoo puh. (09) 801 6166 ma-pe 8.30-18.00 la 9.00-14.00 (kesä-elokuu) Kauppamäki 3, 02780 Espoo puh. (09) 811 464 ma-pe 9.00-17.00 (25.6.-15.8.2012)

Lisätiedot

Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot

Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot Tutkiessasi koiran ruokia, olet varmasti kuullut tai lukenut "välttämättömistä rasvahapoista", "kala öljystä", "linoli haposta", "amino-hapoista", "Omega-3" ja "Omega-6" rasvahapoista.

Lisätiedot

Eqologyssa saat ne tärkeät ja oikeat tuotteet, jotka tarvitset pitääksesi huolta itsestäsi ja terveydestäsi.

Eqologyssa saat ne tärkeät ja oikeat tuotteet, jotka tarvitset pitääksesi huolta itsestäsi ja terveydestäsi. OUR PRODUCTS Eqologyssa saat ne tärkeät ja oikeat tuotteet, jotka tarvitset pitääksesi huolta itsestäsi ja terveydestäsi. SISÄLTÖ RAVINTOLISÄT Lifeforce 6 Vitastrong 10 EQ EVERYDAY 12 Multichi Energy 14

Lisätiedot

Kulunut kevät oli vaalikevät. Apteekki on APTEEKKI! Kuulumme Yhteistyöapteekit-ketjuun

Kulunut kevät oli vaalikevät. Apteekki on APTEEKKI! Kuulumme Yhteistyöapteekit-ketjuun Apteekki on APTEEKKI! saamaan oman osansa. Apteekkitoimintaa tullaan entisestään terävöittämään. Ja hyvä niin, aina on parantamisen varaa. Onneksi demokratiassamme kuullaan myös asiantuntijoita eikä päätöksiä

Lisätiedot

SAIRAUKSIEN TUKIRUOKINTA I.

SAIRAUKSIEN TUKIRUOKINTA I. SAIRAUKSIEN TUKIRUOKINTA I. Tekijät: Olli Wuorimaa SAIRAUKSIEN TUKIRUOKINTA I. Monille koirille kehittyy elämänsä aikana kroonisia sairauksia, joiden hoitoon sisältyvät lääkkeet ja erikoisruokavalio. Yleisimmin

Lisätiedot

Luonto, paras. kaunistaja. Anna Puu ja kauniin elämän sävelet. Mikä on Paula Heinosen energian salaisuus? Varpu Tavi: Ota vaihdevuodet huumorilla

Luonto, paras. kaunistaja. Anna Puu ja kauniin elämän sävelet. Mikä on Paula Heinosen energian salaisuus? Varpu Tavi: Ota vaihdevuodet huumorilla Luonto, paras kaunistaja Anna Puu ja kauniin elämän sävelet Mikä on Paula Heinosen energian salaisuus? Varpu Tavi: Ota vaihdevuodet huumorilla 1 Luonto puhaltaa, ihminen sädehtii! Luonto antaa meille kaiken

Lisätiedot

MARATOONARIN RUOKAVALIO

MARATOONARIN RUOKAVALIO MARATOONARIN RUOKAVALIO Sanna Nurminen Opinnäytetyö, syksy 2003 Diakoniaammattikorkeakoulu, Helsingin yksikkö Diakoninen sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelma Terveydenhoitaja (AMK) TIIVISTELMÄ Nurminen,

Lisätiedot

RAVITSEMUS OSANA ENDOMETRIOOSIN HOITOA

RAVITSEMUS OSANA ENDOMETRIOOSIN HOITOA Anu Pöyhönen, Heli Sivula ja Maija Suvanto RAVITSEMUS OSANA ENDOMETRIOOSIN HOITOA Opinnäytetyö Hoitotyön koulutusohjelma Marraskuu 2014 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä 9.12.2014 Tekijä(t) Anu Pöyhönen,

Lisätiedot

Soukan apteekki. Kauklahden sivuapteekki. Melatoniinin monet terveysvaikutukset. Hoida oikein lapsen kipua ja kuumetta

Soukan apteekki. Kauklahden sivuapteekki. Melatoniinin monet terveysvaikutukset. Hoida oikein lapsen kipua ja kuumetta Soukan apteekki Kauklahden sivuapteekki Yläkartanontie 28, 02360 Espoo puh. (09) 801 6166 ma-pe 8.30-19.00 la 9.00-15.00 Kauppamäki 3, 02780 Espoo puh. (09) 811 464 ma-pe 9.00-18.00 Soukan apteekin asiakaslehti

Lisätiedot

Kun jo lentokoneiden istuimiakin joudutaan suurentamaan eurooppalaisten

Kun jo lentokoneiden istuimiakin joudutaan suurentamaan eurooppalaisten Paino-ongelmia? Kun jo lentokoneiden istuimiakin joudutaan suurentamaan eurooppalaisten takamusten levetessä, pakko kai se on uskoa. Yhä useamman on todella vaikeaa pitää painoaan normaalilukemissa laihduttamisesta

Lisätiedot