Hevosen varusteiden pitää olla sopivat ja turvalliset. Kaikki osuudet tulee ajaa samoin varustein (sama silat/luokki/valjakkovaljastus).

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hevosen varusteiden pitää olla sopivat ja turvalliset. Kaikki osuudet tulee ajaa samoin varustein (sama silat/luokki/valjakkovaljastus)."

Transkriptio

1 OHJEITA SEKÄ TEHTÄVÄRATAESIMERKKEJÄ MAASTOTAITOAJOLUOKKAAN. 022 Määritelmä Tavoitteena on esittää hevosen koulutustaso ja ominaisuudet ja arvioida sen levollisuutta, rauhallisuutta, yhteistyökykyä sekä aktiivisuutta. Lisäksi arvioidaan ohjastajan rauhallisuutta, vaikuttamista hevoseen, ohjastuntumaa, annettujen apujen eleettömyyttä, tyyliä ja tarkkuutta. Valjakko arvioidaan kokonaisuutena. 010 Kilpailuasu ja muut varusteet Kilpailijan tulee käyttää maastotaitokilpailuun sopivaa siistiä asua. Hyväksytty turva/ajokypärä on pakollinen kaikilla osuuksilla. Turvaliivin käyttö on pakollinen alle 18v kilpailijoilla. Ajopiiskan käyttö on sallittu. Potkuremmin käyttö on sallittu. Hevosen varusteiden pitää olla sopivat ja turvalliset. Kaikki osuudet tulee ajaa samoin varustein (sama silat/luokki/valjakkovaljastus). Kuolaimen suukappaleen on oltava pyöreä tai soikea, teräväreunaiset kuolaimet on kielletty. Kuolain voi olla suora- tai nivelkuolain, korkeintaan kolmiosainen ja halkaisijaltaan vähintään 9mm OSAKOKEET A B C Valjastus Askellajikoe (seisominen, peruutus, pysähtyminen, käynti ja ravi). Voidaan suorittaa myös suoraanajona. Maastokoe, johon kuuluu esteitä/tehtäviä Osakokeiden pistearvot: A Valjastus 60 pistettä B Askellajikoe 60 pistettä C Maastokoe (enint.10 pistettä/tehtävä) 120 pistettä Kilpailuja voidaan järjestää ottamalla kilpailtaviksi osakokeiksi vain A- ja C osuus eli valjastus ja tehtävärata. Maastotaitoajoluokassa A-osuutena arvioidaan harjoitussilavaljastuksen osaaminen VALJASTUS A Määritelmä Tavoitteena on osoittaa valjastamisen osaaminen. Valjaiden sopivuus ja kunto Hevosen käsittely ja aisoihin valjastaminen Hevosen käsittely ja aisoista irrottaminen Valjakon käyttäytyminen ja pakollinen varustus 10 pistettä 10 pistettä 10 pistettä 10 pistettä

2 Hevosen rauhallisuus ja levollisuus valjastaessa Valjastuksen kokonaisuus 10 pistettä 10p Suorituksen vaikutukset tulospisteissä: Hevonen ei suostu/rauhoitu valjastamiseen 0 Valjastamista ei saada suoritettua 15 min aikana 0 Valjaissa on sellaisia puutteita, jonka vuoksi valjastaminen ei onnistu 0 C - ELI TEHTÄVÄRATAESIMERKKEJÄ ESIMERKKEJÄ TEHTÄVISTÄ, JOITA MAASTOTAITOAJORADALLA VOISI OLLA. Tehtäviä tulisi olla enintään 12 ja vähintään 10. Nämä toimivat myös tuomariohjeina eli annetaan tehtävätuomarille. 1. PUJOTTELU HEINÄPELLOLLA/KENTÄLLÄ RAVISSA Valjakko pujottelee aitakepit (pyöröpaalit, pikatolpat, tötsät tms) ravissa. Pikku-Rami Kuva: Eija Albrecht Arvosteltavat asiat 1. Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö

3 2. Hevosen kulku kaarteen mukaisesti 3. Hevosen rauhallisuus, levollisuus ja aktiivisuus 4. Askellajin säilyminen 7 = ei tottelemattomuusvirheitä tai virhettä askellajissa 4 = 1 tottelemattomuus tai virhe askellajissa/keppi jää kiertämättä 1 = 2 tottelemattomuutta tai virhettä askellajissa 0 = 3 tottelemattomuutta tai virhettä askellajissa tai hevosen huono kohtelu tai vaarallinen ajo Ohjeita: Askellajin vaihtuminen katsotaan tottelemattomuusvirheeksi, mutta tahdin muutokset huomioidaan vain tyylin kohdalla. Tottelemattomuusvirheitä ovat myös pysähtyminen ja niskurointi sekä kepin ohittaminen väärältä puolelta. Ohjastajan ohjasotteet, apujen käyttö, hevosen rauhallisuus, levollisuus ja toimivuus. Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu väkivaltaisesti tai vaaralliseksi katsottavalla tavalla 2. RIMAN ALI TAI OKSIEN ALTA AJO Ohjastaja ajaa hevosen reitille merkityn rimanalitusesteen tai metsässä kaartuneiden oksien alta. Arvosteltavat asiat: 1 Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö 2 Hevosen rohkeus, maltillisuus, levollisuus ja rauhallisuus.

4 7= suoritus sujuvaa, hevonen menee epäröimättä 0 = Hauskoja hetkiä kotona harjoitteluun Valjakon yhteistyö, tekninen suoritus, hyvä asenne Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu vaarallisesti tai tarpeettoman kovin ottein katsottavalla tavalla. 3. TUNNISTA METSÄN PUULAJIT Tunnista merkityllä metsäajoreitilläsi 5 siellä esiintyvää puulajia. 5 oikein oikein oikein oikein oikein oikein 0

5 Ohjastajan asenne tehtävän suorittamiseen 1. Tervehtiminen, esittäytyminen erittäin.5 Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu epäkohteliaasti/. Pyöristä pisteet kokonaisiksi, enimmäispistemäärä tästäkin on siis 10 pistettä 4. TARKKUUSAJO KIELI KESKELLÄ SUUTA Ohjastaja ajaa hevosen salmiakkikuvioidun ämpärikujan (tai metsässä puiden välistä) läpi koskettamatta ämpäreitä/puita. Arvosteltavat asiat: 1 Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö 2 Hevosen maltillisuus, levollisuus ja rauhallisuus. 7= suoritus sujuvaa, hevonen odottaa ohjeita maltillisesti 0 =hauskoja hetkiä kotona harjoitteluun Valjakon yhteistyö, tekninen suoritus, hyvä asenne

6 Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu vaarallisesti tai tarpeettoman kovin ottein katsottavalla tavalla. 5. PERUUTUS PUOMIEN VÄLIIN Ohjastaja ajaa käynnissä puomien välistä, pysähtyy ja peruuttaa suoraan takaisin puomien väliin. Arvosteltavat asiat: 1 Hevosen levollisuus, apujen käyttö, yhteistyökyky ja toimivuus. 2 Tekninen suoritus (suoruus ja sujuvuus) 7= peruutus sujuu, hevonen vastaa hyvin pyydettyihin ohjasapuihin 0 = hauskoja hetkiä kotona harjoitteluun Valjakon yhteistyö, tekninen suoritus, hyvä asenne Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu vaarallisesti tai tarpeettoman kovin ottein katsottavalla tavalla.

7 6. LÄHIMETSIKÖN LÄPI Tehtävä suoritetaan käynnissä. Valjakko kulkee lähimetsikön läpi merkityllä alueella. Arvosteltavat asiat Ajajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö Hevosen levollisuus, rauhallisuus ja aktiivisuus Askellajin säilyminen 7 = ei mitään ongelmia 4 = 1 tottelemattomuus /pysähdys 1 = 2 tottelemattomuutta tai pysähdystä 0 = vaikeuksia löytää reitti tai hevosen huonosti kohtelu tai vaarallinen ajo Ohjeita: Askellajin vaihtuminen ei ole tottelemattomuusvirhe, mutta tahdin muutokset huomioidaan tyylin kohdalla. Tottelemattomuusvirheitä ovat myös pysähtyminen, niskurointi ja oikealta uralta poikkeaminen. Ohjastajan ohjasotteet ja apujen käyttö, hevosen rauhallisuus, toimivuus ja toimivuus Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu väkivaltaisesti tai vaaralliseksi katsottavalla tavalla. 7. AJA ULOS KENTÄLTÄ JA KIERRÄ TYNNYRI JA PALAA TAKAISIN Valjakko lähtee lähtöpaikalta käynnissä ulos kentältä, kiertää merkittyä aluetta pitkin tehtäväksi merkityn tynnyrin (A)ja palaa takaisin kentälle, jossa kiertää toisen merkittyä aluetta pitkin tehtäväksi merkityn tynnyrin (B).

8 Arvosteltavat asiat: 1. Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö. 2. Askellajin säilyminen, merkityn alueen sisällä pysyminen 3. Hevosen levollisuus, rauhallisuus ja toimivuus 7= Hienosti sujuu, hevonen on rauhallinen ja toimii ohjeiden mukaan 0 = hauskoja hetkiä kotona harjoitteluun Ohjeita: Askellajivirheestä/pysähtymisestä tai niskuroinnista merkitään tottelemattomuusvirhe, kesken tehtävän pysähtyminen ja merkityltä alueelta poikkeaminen ei aiheuta tottelemattomuusvirheittä, mutta huomioidaan tyyliarvosanassa. Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö, hevosen rauhallisuus, levollisuus ja toimivuus Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu väkivaltaisesti tai vaaralliseksi katsottavalla tavalla. 8. KAVERIKIN HALUAA KYYTIIN Ohjastaja ajaa hevosen merkitylle paikalle, jossa kaveri odottaa kyytiin pääsyä. Ohjastaja pysäyttää hevosen ja ottaa kaverin kyytiin sekä ajaa merkityn alueen, palaa takaisin tehtävälle, jossa kaveri hyppäsi kyytiin. Kaveri poistuu kyydistä. Arvosteltavat asiat:

9 1 Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö 2 Hevosen maltillisuus, levollisuus ja rauhallisuus. 7= Pysäköinti sujuu, hevonen odottaa maltillisesti kyytiin tulijaa ja poistujaa 0 = hauskoja hetkiä kotona harjoitteluun Valjakon yhteistyö, tekninen suoritus, hyvä asenne Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu vaarallisesti tai tarpeettoman kovin ottein katsottavalla tavalla. 9. OHITA PYSÄKÖITYNÄ OLEVA AUTO Valjakko ohittaa tien reunaan pysäköidyn auton kummastakin suunnasta käynnissä turvallisesti.

10 Pikku-Rami ja Eija Albrecht Kuva: Noora Hämäläinen Arvosteltavat asiat 1. Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö 2. Ohitustilanteen turvallisuus 3. Hevosen rauhallisuus, levollisuus ja toimivuus 4. Askellajin säilyminen 7= Ohitus sujuu hienosti ja turvallisesti 0 = hauskoja hetkiä kotona harjoitteluun Ohjeita: Askellajin vaihtuminen katsotaan tottelemattomuusvirheeksi, mutta tahdin muutokset huomioidaan vain tyylin kohdalla. Tottelemattomuusvirheitä ovat myös pysähtyminen ja niskurointi sekä kieltäytyminen ohituksesta. Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet, apujen käyttö, Hevosen rauhallisuus, levollisuus ja toimivuus.

11 Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu väkivaltaisesti tai vaaralliseksi katsottavalla tavalla. 10. LIIKENNEVALOT JA MÄKILÄHTÖ Valjakko pysähtyy liikennevaloihin, jossa odottaa 15 sek ja saa sen jälkeen vihreällä lipulla lähtöluvan. Pikku-Rami ja Eija Albrecht Kuva: Noora Hämäläinen Arvosteltavat asiat 1. Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö

12 2. Hevosen maltillisuus, rauhallisuus, levollisuus ja toimivuus 7= hienosti ja maltillisesti sujuu 0 = hauskoja hetkiä kotona harjoitteluun Ohjeita: Tehtävän voi tehdä esim loivaan ylämäkeen. Tottelemattomuusvirheitä ovat myös malttamattomuus ja niskurointi sekä kieltäytyminen tehtävästä. Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet, apujen käyttö, Hevosen maltillisuus, rauhallisuus, levollisuus ja toimivuus. Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu väkivaltaisesti tai vaaralliseksi katsottavalla tavalla. 11. NÖPÖHÖLKKÄILE 300M Valjakko menee rauhallista nöpöhölkkää sille merkityllä alueella. Ohjastaja yrittää saada pidettyä hevosella koko matkan ajan saman tahdin ja vauhdin. Arvosteltavat asiat: Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö Suorituksen sujuvuus ja tasaisen tahdin ja vauhdin ylläpitäminen

13 7= hölkkä sujuu tyylikkäästi ja hallitusti 0 = hauskoja hetkiä kotona harjoitteluun Ohjeita: Askellajin vaihtumisesta rangaistaan vain tyylin kohdalla. Voidaan mennä myös kummastakin suunnasta. Ohjastajan ohjasotteet ja apujen käyttö, hevosen levollisuus, rauhallisuus ja toimivuus, muutokset askellajissa Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu väkivaltaisesti tai vaaralliseksi katsottavalla tavalla. 12. AJA PRESSUN YLI Aja rauhallisesti käynnissä maahan asetetun pressun yli. Arvosteltavat asiat: Ohjastajan rauhallisuus, ohjasotteet ja apujen käyttö Suorituksen sujuvuus ja tasaisen tahdin ja vauhdin ylläpitäminen 7= ylitys sujuu hienosti ja hallitusti 0 = hauskoja hetkiä kotona harjoitteluun!

14 Ohjeita: Askellajin vaihtumisesta rangaistaan vain tyylin kohdalla. Voidaan mennä myös kummastakin suunnasta. Ohjastajan ohjasotteet ja apujen käyttö, hevosen levollisuus, rauhallisuus ja toimivuus, muutokset askellajissa Valjakko saa kolme virhepistettä (-3), jos tehtävän suorittaminen tapahtuu väkivaltaisesti tai vaaralliseksi katsottavalla tavalla. MUITA TEHTÄVÄESIMERKKEJÄ: 033 Tehtävät; esimerkkejä 1. ajo loivaa rinnettä ylös (kaltevuus n 20 *) 2. ajo loivaa alas (kaltevuus n 20*) 3. pujottelu, 6 kaarta 8 metrin välein, käynnissä/ravissa 4. veden ylitys, 2-5 m pitkä, n 50 cm syvä 5. sillan ylitys, 2,5 m leveä ja n 8 m pitkä 6. ajaminen 8 m pitkän ja 2,5m m leveän käytävän läpi 7. hevosen paikallaan seisominen 15 sek 8. S-kaarre tehtävä ämpäreiden välistä (ämpäreiden väli väh. 2,5m) 9. peruutus 4 m n 2,5 m leveässä käytävässä 10. töyräs 11. rimojen alitus 12. taskuun peruutus

15 13. käännös ahtaassa paikassa 8*8m 14. pressun yli ajaminen 15. sammutettuna olevan auton turvallinen ohittaminen 16. tien ylitys turvallisesti 17. pelottavien narujen/nauhojen ohitus Suomenhevosliitto ry/jaana Strömberg

JA KOIVUESTE LAUKASSA

JA KOIVUESTE LAUKASSA Tehtävä 1. PORTAAT A YLÖS KENTÄLTÄ JA KOIVUESTE LAUKASSA Ratsukko kiipeää portaiden tasot I ja II käynnissä, kääntyy ja palaa käynnissä kentälle (A). Ratsukko hyppää portaat ylös kentältä laukassa ja kiertää

Lisätiedot

MAASTOTAITORATSASTUS SÄÄNNÖT 2002 11.3.02 TARKISTETTU 11.4.2011 kb

MAASTOTAITORATSASTUS SÄÄNNÖT 2002 11.3.02 TARKISTETTU 11.4.2011 kb 1 SUOMEN RATSASTAJAINLIITTO RY MAASTOTAITORATSASTUS SÄÄNNÖT 2002 11.3.02 TARKISTETTU 11.4.2011 kb A YLEISTÄ 001 MAASTOTAITORATSASTUS Maastotaitoratsastuksen kansallisissa ja aluekilpailuissa noudatetaan

Lisätiedot

CTIF 100 metrin estejuoksu

CTIF 100 metrin estejuoksu CTIF 100 metrin estejuoksu Säännöt (6. painos 2004, keskeisimmät kohdat Suomessa järjestettävää kilpailua varten) Kilpailusarjat (1.2) Kilpailussa on erikseen sarjat vapaaehtoisille palokunnille ja ammattipalokunnille.

Lisätiedot

KÄYTTÖRATSASTUSKILPAILUN SÄÄNNÖT (suom. TA av Tävlingsregler för bruksridning, JUF )

KÄYTTÖRATSASTUSKILPAILUN SÄÄNNÖT (suom. TA av Tävlingsregler för bruksridning, JUF ) 1 Suomen Vuonohevosyhdistys ry KÄYTTÖRATSASTUSKILPAILUN SÄÄNNÖT (suom. TA av Tävlingsregler för bruksridning, JUF 20.2.2010) Käyttöratsastuskilpailut - Kilpailumuodon tarkoitus On kilpailumuoto, joka sopii

Lisätiedot

Liike Arvostelu Pisteet Huom. 1. A X XCM. taivutus, eteenpäinpyrkimys, säännöllisyys. Siirtymiset, taivutus, seisonta, peruutus, säännöllisyys

Liike Arvostelu Pisteet Huom. 1. A X XCM. taivutus, eteenpäinpyrkimys, säännöllisyys. Siirtymiset, taivutus, seisonta, peruutus, säännöllisyys 42 OULUOEOHJELMA FEI N:o 7 VAIEA 23.01.1999 M Radalle harjoitusravissa Ajolinjan suoruus, Seisonta, kuolaintuki 2. MRV Siirtyminen, lisäys uvion oikea suoritus, taivutus, eteenpäinpyrkimys, 3. AF F FBM

Lisätiedot

Yleistä. Ponit arvostellaan viidessä eri ryhmässä säkäkorkeuden mukaan:

Yleistä. Ponit arvostellaan viidessä eri ryhmässä säkäkorkeuden mukaan: Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat ratsuponit ja vuonohevoset. Ponin

Lisätiedot

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2011. Yleistä

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2011. Yleistä LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2011 Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat

Lisätiedot

KÜR-KOULUTUS. Anne-Mari Pekonen

KÜR-KOULUTUS. Anne-Mari Pekonen KÜR-KOULUTUS Anne-Mari Pekonen KÜR HISTORIAA Hevosen koulutuksen eteneminen TEKNINEN SUORITUS - Pisteet määräytyvät ainoastaan suoritettujen pakollisten liikkeiden teknisten suoritusten laadusta. - Tuomari

Lisätiedot

LÄNNENRATSASTUKSEN RATAPIIRROKSET

LÄNNENRATSASTUKSEN RATAPIIRROKSET LÄNNENRATSASTUKSEN RATAPIIRROKSET Voimassa 1.5.2016 alkaen Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 SLU 2 1. MERKKIEN SELITYKSET... 3 a) Merkit... 3 2. REINING-RADAT... 4 a) Virhepisteytys... 4

Lisätiedot

WORKING EQUITATION KILPAILUSÄÄNNÖT TASOLUOKITUS

WORKING EQUITATION KILPAILUSÄÄNNÖT TASOLUOKITUS 1/ WORKING EQUITATION KILPAILUSÄÄNNÖT TASOLUOKITUS SUOMEN VERSIO Wefi Ry Versio 1.2 www.wefi.fi 2/ JOHDANTO & YLEISTÄ 3 Luokkajako 3 Taso 1 3 Osa-alueet 3 Taso 2 4 Osa-alueet 4 Taso 3 4 Osa-alueet 4 Taso

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT VI. Lännenratsastus RATAPIIRROKSET. Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, SLU

KILPAILUSÄÄNNÖT VI. Lännenratsastus RATAPIIRROKSET. Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, SLU KILPAILUSÄÄNNÖT VI Lännenratsastus RATAPIIRROKSET Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 SLU 1. MERKKIEN SELITYKSET... 3 a) Merkit... 3 2. REINING-RADAT... 4 a) Virhepisteytys... 4 1. Spinin

Lisätiedot

Askellajiratsastusmerkki Merkkisuorituksen vastaanottajan opas

Askellajiratsastusmerkki Merkkisuorituksen vastaanottajan opas Suomen Ratsastajainliiton Askellajiratsastusmerkki Merkkisuorituksen vastaanottajan opas Suomen Islanninhevosyhdistys SIHY ry:n koulutusvaliokunta 2014 Askellajiratsastusmerkki täydentää SRL:n valikoimaa

Lisätiedot

WORKING EQUITATION KILPAILUSÄÄNNÖT TASOLUOKITUS

WORKING EQUITATION KILPAILUSÄÄNNÖT TASOLUOKITUS / WORKNG EQUTATON KLPALUSÄÄNNÖT TASOLUOKTUS SUOMEN VERSO Wefi Ry Versio.0 www.wefi.fi / JOHDANTO & YLESTÄ Luokkajako Taso - Tutustumisluokka Osa-alueet Taso - harraste Osa-alueet Taso - vaativa Osa-alueet

Lisätiedot

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009. Yleistä

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009. Yleistä LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009 Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat

Lisätiedot

Parkanon Ratsastajat ry. Tervetuloa ratsastuksen maailmaan!

Parkanon Ratsastajat ry. Tervetuloa ratsastuksen maailmaan! RATAESTE-RATSASTUKSESSA: Ensimmäinen tottelemattomuus 4 virhepistettä Esteen pudottaminen 4 vp Toinen tottelemattomuus: hylätään Kumoon ratsastus ja/tai satulasta putoaminen: hylätään Tottelemattomuus,

Lisätiedot

KOULUOHJELMAT IX VALJAKKOAJO

KOULUOHJELMAT IX VALJAKKOAJO KOULUOHJELMAT I VALJAKKOAJO Voimassa 1.3.2013 lukien Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 SLU Sivu Ohjelma 1 2.1 Helppo Nuorille hevosille 2 2.2 Helppo Poneille 3 2.3 Helppo Poneille 4 2.4

Lisätiedot

SM-viikko 2017 TRIATHLON

SM-viikko 2017 TRIATHLON SM-viikko 2017 TRIATHLON TRIATHLONIN SM pikamatkan joukkuekilpailu KILPAILUNJOHTAJA Simo Hillo / simo.hillo@pedart.fi / 0400 594 385 Kilpailun ylituomari Marko Selin Tervetuloa SM kisaan! SM- joukkuekilpailu

Lisätiedot

LÄNNENRATSASTUKSEN RATAPIIRROKSET

LÄNNENRATSASTUKSEN RATAPIIRROKSET LÄNNENRATSASTUKSEN RATAPIIRROKSET Voimassa 1.5.2013 alkaen Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 SLU 2 1. MERKKIEN SELITYKSET... 3 a) Merkit... 3 2. REINING-RADAT... 4 a) Virhepisteytys... 4

Lisätiedot

KOULUOHJELMAT IX VALJAKKOAJO

KOULUOHJELMAT IX VALJAKKOAJO KOULUOHJELMAT I VALJAKKOAJO Voimassa 1.3.2015 lukien Suomen Ratsastajainliitto ry Sivu Ohjelma 1 2.1 Helppo Nuorille hevosille 2 2.1p Helppo II-poneille 3 2.2 Helppo Poneille 4 2.2p Helppo II-Poneille

Lisätiedot

Tässä ei ole tarkoitus kirjata kaikkia yksittäisiä virheitä vaan yleisiä usein kilpailuissa nähtyjä virhesuorituksia.

Tässä ei ole tarkoitus kirjata kaikkia yksittäisiä virheitä vaan yleisiä usein kilpailuissa nähtyjä virhesuorituksia. Poomse virhekanta Tänne kerätään tietoa, mistä suorituksista virhepisteitä annetaan. Virheitä voidaan vähentää joko Accuracy tai osuuksista. Accuracy osuuden maksimipistemäärä on 4.0 ja osuuden maksimipistemäärä

Lisätiedot

S1, S2. Reining Open AA,Reining Youth AA Walk-in ohjelma

S1, S2. Reining Open AA,Reining Youth AA Walk-in ohjelma 15 S1, S2. Reining Open,Reining Youth Walk-in ohjelma lku Loppu Hevoset voivat saapua käynnissä tai ravissa kentän keskelle. Hevosten on siirryttävä käyntiin tai pysähdyttävä ennen ohjelman aloittamista.

Lisätiedot

Luokka 1 Trail open alueluokka 1. 3.

Luokka 1 Trail open alueluokka 1. 3. Luokka 1 Trail open alueluokka 7. 8. c c c c 5. 6. Jogissa puomien yli portille. Vasemman käden työntöportti Laukassa puomien yli Silta käynnissä 5. Neliössä 360 vasemmalle 6. Puomit käynnissä 7. Peruutus

Lisätiedot

Lue myös valjakkoajon kilpailusäännöt KS IX 929 938!

Lue myös valjakkoajon kilpailusäännöt KS IX 929 938! Lue myös valjakkoajon kilpailusäännöt KS IX 929 938! Valjakkokoulu ( Driven dressage ) arvostellaan ja suoritus tapahtuu muuten kuten kouluratsastuksessa, mutta muutama poikkeus ja huomioitava asia: Ajuri

Lisätiedot

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautoille 2015

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautoille 2015 Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautoille 25 SF-Caravan ry. Turvatoimikunta Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautoille 25 Johdanto SF-Caravan ry:n ja sen jäsenyhdistysten järjestämän ajotaitoharjoittelun tavoitteena

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 15 MAKSIMIPISTEET 8

TEHTÄVÄ 15 MAKSIMIPISTEET 8 PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 SARJA Sininen / Punainen 9 Yö TEHTÄVÄ 15 MAKSIMIPISTEET 8 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ KÄTEVYYS SUUTARI Vartion tehtävänä on valmistaa oheisen mallipiirroksen

Lisätiedot

HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä

HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä 17.2.2017 PERINTEINEN HIIHTOTAPA (ICR 310.2.1) Perinteinen hiihtotapa käsittää: vuorohiihdon tasatyönnön haarakäynnin ilman luistovaihetta mäkien laskut käännökset Yksi-

Lisätiedot

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan 1.1.2012

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan 1.1.2012 Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan..202 Tarkoitus on saada jokainen karavaanari kiinnostumaan ajotaitonsa kehittämisestä oman ajoneuvonsa käsittelyssä. On tärkeää, että mahdollisimman moni kokee

Lisätiedot

RANCH PELASURE PATTERN 3 1. Walk to the left around corner of the arena. 3. Extend alongside of the arena and. lead the corner to center

RANCH PELASURE PATTERN 3 1. Walk to the left around corner of the arena. 3. Extend alongside of the arena and. lead the corner to center AP108. RHP1 Ranch Horse Pleasure RANCH PLEASURE -- PATTERN 2 1. Walk 2. Jog 3. Stop, do 1 1/4 turn to the right 4. Walk 5. Lope small circle on the right lead 6. Change leads, (simple or flying) 7. Lope

Lisätiedot

Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016

Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016 SELOSTE Sivu 1 / 17 Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016 SELOSTE Sivu 2 / 17 Sisällys Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016... 1 Rykäsy... 3 Ilmoittautuminen... 3 Kilpailunumero...

Lisätiedot

Käsittelykokeet alkaen luokissa BE, C1E, CE, D1E ja DE

Käsittelykokeet alkaen luokissa BE, C1E, CE, D1E ja DE 1 (6) Käsittelykokeet 1.7.2018 alkaen luokissa BE, C1E, CE, D1E ja DE Käsittelykokeiden tavoite Käsittelykokeen tavoitteena on varmistaa, että ajokorttia suorittava osaa käsitellä ajoneuvoyhdistelmää turvallisesti

Lisätiedot

Muutokset Ravikilpailusääntöihin 1.1. 2014

Muutokset Ravikilpailusääntöihin 1.1. 2014 Muutokset Ravikilpailusääntöihin 1.1. 2014 Suomen Hippos ry:n hallitus hyväksyi seuraavat muutokset Ravikilpailusääntöihin 1.1. 2014 alkaen. Merkittävimmät muutokset koskevat ajolupien voimassaolon yläikärajojen

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 MAKSIMIPISTEET 5

TEHTÄVÄ 1 MAKSIMIPISTEET 5 PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 SARJA Sininen L Koulu TEHTÄVÄ 1 MAKSIMIPISTEET 5 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ KÄTEVYYS Aika alkoi lähtömerkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 50 minuuttia.

Lisätiedot

Lännenratsastus. SKHH ry. Yhdistyksen suosittelemat säännöt

Lännenratsastus. SKHH ry. Yhdistyksen suosittelemat säännöt Lännenratsastus SKHH ry Yhdistyksen suosittelemat säännöt Toteutetaan SM-kilpailuissa ja suositellaan käytettäväksi myös muiden järjestämissä lännenratsastuskilpailuissa. Laadittu 15.4.2018 2 1 Sisällys

Lisätiedot

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Kaikki ykköset 3, 5, 7 ja 10km radoilla oli lyhyemmät ykköset (56 ja 53). 9, 12 ja 15km radoilla pidemmät (62 ja 67). Lyhyillä ykkösillä oli

Lisätiedot

Yleistä. Ponit arvostellaan viidessä eri ryhmässä säkäkorkeuden mukaan:

Yleistä. Ponit arvostellaan viidessä eri ryhmässä säkäkorkeuden mukaan: Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat ratsuponit, vuonohevoset ja welsh

Lisätiedot

Suomenhevosen geneettinen historia ja nykytila.

Suomenhevosen geneettinen historia ja nykytila. Hei hevosenomistaja, Oulun yliopistossa käynnistämme Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa tutkimusta Suomenhevosen geneettinen historia ja nykytila. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tutkia suomenhevosen

Lisätiedot

ALPPIHIIHTO. yleistä. Porttien läpäisy. Suurpujottelu/Super-G/Syöksy. Single Pole Pujottelu. Paripujottelu/Single Pole SP.

ALPPIHIIHTO. yleistä. Porttien läpäisy. Suurpujottelu/Super-G/Syöksy. Single Pole Pujottelu. Paripujottelu/Single Pole SP. yleistä LÄHTÖ Lähtöalue Lähtöalue on oltava suljettu kaikilta muilta, paitsi lähtöön valmistautuvalta kilpailijalta, jolla saa olla mukana vain yksi valmentaja, sekä lähdön toimitsijoilta. Lähtölava Lähtölava

Lisätiedot

Ohjeita erityisryhmien turvalliseen ajoharrastamiseen

Ohjeita erityisryhmien turvalliseen ajoharrastamiseen Ohjeita erityisryhmien turvalliseen ajoharrastamiseen Leena Rimpiläinen 2017 Ohjeita erityisryhmien turvalliseen ajoharrastamiseen Jos nyt ei ihan näin, mutta melkein..."kaikki, paitsi ajaminen, on turhaa".

Lisätiedot

Jordbrukare Ungdomens förbund JUF TÄVLINGSREGLER FÖR BRUKSRIDNING KÄYTTÖRATSASTUSKILPAILUN SÄÄNNÖT

Jordbrukare Ungdomens förbund JUF   TÄVLINGSREGLER FÖR BRUKSRIDNING KÄYTTÖRATSASTUSKILPAILUN SÄÄNNÖT Jordbrukare Ungdomens förbund JUF www.juf.se TÄVLINGSREGLER FÖR BRUKSRIDNING KÄYTTÖRATSASTUSKILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailumuodon tarkoitus: Käyttöratsastus on kilpailumuoto, joka sopii kaikille hevosroduille

Lisätiedot

Kansainväliset puukiipeilykilpailut

Kansainväliset puukiipeilykilpailut päivitetty 2016 Hyväksytyt suojalasit/silmäsuoja Hyväksytyt kiipeilyvaljaat Kilpailijan nimi ja nro: Hyväksytty kiipeilykypärä Hyväksytty kiipeilyköysi Hyväksytty käsisaha ja kotelo Hyväksytty asemointiköysi

Lisätiedot

HOPEASOMPA - VIESTIT Lempäälä

HOPEASOMPA - VIESTIT Lempäälä HOPEASOMPA - VIESTIT Lempäälä 19.2.2017 YHTEISLÄHTÖ (ICR 315.3) Yhteislähdössä käytetään auramuodostelmaa. Numero yksi sijoitetaan auramuodostelman keskelle, parilliset numerot sijoitetaan auran oikealle

Lisätiedot

Mark Summary Form Taitaja-Mästare 2009

Mark Summary Form Taitaja-Mästare 2009 Form 6 Summary Form Page 1 of 1 11-03-2011 16:06:49 Skill No. 104 Skill Kuljetuslogistiikka Competitor No. Competitor Name Member Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A

Lisätiedot

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA TAMMELAN SININEN REITTI 4 KM Tammelan sininen reitti alkaa Hämeen luontokeskuksen pihalta. Polun alku on melko leveä, mutta sen alussa on heti jyrkkä ylämäki, jota

Lisätiedot

Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013. Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien.

Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013. Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien. Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013 Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien. Muutokset vuoden 2010 sääntöihin on merkitty alleviivauksiin. Uudet

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Liakan tempo

TEKNINEN OPAS. Liakan tempo TEKNINEN OPAS Liakan tempo 2.7.2011 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille 3. Kilpailu 4. Liitteet - kartat - kilpailunumeron kiinnittäminen - lähtöluettelot

Lisätiedot

Agility Games Gamblers

Agility Games Gamblers Agility Games Gamblers Games-lajeista ehkä hieman helpommin sisäistettävä on Gamblers, jota on helppo mennä kokeilemaan melkein ilman sääntöjä lukematta. Rata koostuu kahdesta osuudesta: 1. Alkuosa, jossa

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Tapahtuma: Joupiskan Vertikaalitonni 2019 Järjestäjä: Seinäjoen Hiihtoseura ry.

KILPAILUOHJEET. Tapahtuma: Joupiskan Vertikaalitonni 2019 Järjestäjä: Seinäjoen Hiihtoseura ry. KILPAILUOHJEET Tapahtuma: Joupiskan Vertikaalitonni 2019 Järjestäjä: Seinäjoen Hiihtoseura ry. Tapahtumakeskus: Joupiskan laki, opastus Joupiskan rinnekeskuksesta (Lakeudentie 20, Seinäjoki) ja Jääurheilukeskuksesta

Lisätiedot

Taso 1. Yhden pelaajan pallokontrollitemput SORMILYÖNTI HIHALYÖNTI

Taso 1. Yhden pelaajan pallokontrollitemput SORMILYÖNTI HIHALYÖNTI Taso 1 Yhden pelaajan pallokontrollitemput SORMILYÖNTI 1. Heitä pallo, tee 1 sormilyönti ja ota koppi x 10 3. Heitä pallo, tee 2 sormilyöntiä ja ota koppi x 10 5. Heitä pallo, tee 3 sormilyöntiä ja ota

Lisätiedot

TUMP RATAPÄIVÄN SÄÄNNÖT

TUMP RATAPÄIVÄN SÄÄNNÖT Näiden sääntöjen tarkoitus on poistaa tarpeettomat vaaratilanteet radalla. Sääntöjen rikkoja poistetaan välittömästi radalta. Moottoriradalla harjoitteleminen on hyvää harjoitusta jokaiselle motoristille

Lisätiedot

Aika alkaa ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia.

Aika alkaa ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia. Sarja: Sudenpennut Rasti X Tehtävä X Maksimipisteet 3 Taitotehtävä ENSIAPU Tehtäväkäsky Aika alkaa ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia. Lauman tehtävänä on

Lisätiedot

SKHRY Suomenkeppihevosraviyhdistys Kilpailu säännöt Laadittu ja toteutettu 2011. Muutoksista ilmoitetaan erikseen sivun ala-osassa. - Monté.

SKHRY Suomenkeppihevosraviyhdistys Kilpailu säännöt Laadittu ja toteutettu 2011. Muutoksista ilmoitetaan erikseen sivun ala-osassa. - Monté. Sisällys: SKHRY Suomenkeppihevosraviyhdistys Kilpailu säännöt Laadittu ja toteutettu 2011. Muutoksista ilmoitetaan erikseen sivun ala-osassa. - Yleisesti Rodut ja Kategoriat Ravuri Viralliset ja epäviralliset

Lisätiedot

Kisan päivämäärä & kellonaika:

Kisan päivämäärä & kellonaika: ESTEKISA Kisan päivämäärä & kellonaika: Ilmoittautumisohjeet: Kisaan voivat osallistua kaikki korkeintaan 18-vuotiaat ratsastajat, joilla ei ole sijoituksia aluetason este- tai kenttäratsastuskisoista.

Lisätiedot

KOULUOHJELMAT IX VALJAKKOAJO

KOULUOHJELMAT IX VALJAKKOAJO KOULUOHJELMT I VLJKKOJO Voimassa 1.5.2009 lukien (Päivitetty 20.3.2010) Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 SLU Sivu Ohjelma 1 PIENEN RDN HELPPO OHJELM 1 3 PIENEN RDN VTIV OHJELM 4 VLJKKOMERKIN

Lisätiedot

SUOMENHEVOSRATSU Työryhmän linjauksia Teivo

SUOMENHEVOSRATSU Työryhmän linjauksia Teivo SUOMENHEVOSRATSU Työryhmän linjauksia 9.5.2015 Teivo ORIIDEN ARVOSTELU JA PALKITSEMINEN Perusvaatimukset oriin tulee olla merkitty suomenhevosten rekisteriin oriin tulee olla vähintään 4 vuotias Kilpailutulosvaatimukset

Lisätiedot

Repiviä tai viiltäviä kannuksia ei saa käyttää. Kannusten kärjet eivät saa osoittaa ylöspäin.

Repiviä tai viiltäviä kannuksia ei saa käyttää. Kannusten kärjet eivät saa osoittaa ylöspäin. Esteratsastussääntömuutokset 2012 315. Kilpailuissa tarvittava henkilökunta Turvallisuuspäällikkö* * = Pakollinen nimettävä. 5. RATSASTAJIA KOSKEVAT ERITYISMÄÄRÄYKSET 321. Kilpailuasu Verryttelyalueella

Lisätiedot

Pystypuusta lattialankuksi

Pystypuusta lattialankuksi Pystypuusta lattialankuksi Naapuripalstallamme tehtiin eräänä talvena avohakkuu, jonka seurauksena seuraavan kesän puhurituulet kaatoivat useita suuria kuusia oman metsäpalstamme suojattomasta reunasta.

Lisätiedot

VÄYLÄ 1 Par 3 100 m -5 m

VÄYLÄ 1 Par 3 100 m -5 m VÄYLÄ 1 100 m -5 m Alamäkiväylä, joka taittuu n. 60 metrin päässä vasemmalle. Loppu 40 m tasamaalla. Onnistuneella avausheitolla on mahdollista päästä korille. VÄYLÄ 2 Par 4 171 m -6 m Väylän alku heitetään

Lisätiedot

TYTTÖJEN TAITOTESTIT 6-12-vuotiaille. Jyväskylän Voimistelijat -79

TYTTÖJEN TAITOTESTIT 6-12-vuotiaille. Jyväskylän Voimistelijat -79 TYTTÖJEN TAITOTESTIT 6-12-vuotiaille Jyväskylän Voimistelijat -79 Yleistä taitojärjestelmästä Taitoryhmät ovat harrasteryhmien ja kilparyhmien välissä olevia ryhmiä, joissa harjoitellaan jo tavoitteellisemmin

Lisätiedot

LAHTI: Tokon Alkeet- kurssi, Keskiviikkoisin 06.07.2016 klo 18.00, 3krt.

LAHTI: Tokon Alkeet- kurssi, Keskiviikkoisin 06.07.2016 klo 18.00, 3krt. LAHTI: Tokon Alkeet- kurssi, Keskiviikkoisin 06.07.2016 klo 18.00, 3krt. TÄMÄ EI OLE perustottelevaisuus kurssi! Perustottelevaisuutta haluaville on arkitaitoa tassuihin- kurssi! Alokasluokka- kurssit

Lisätiedot

Estemuutokset uusiin sääntöihin

Estemuutokset uusiin sääntöihin Estemuutokset uusiin sääntöihin Uusien kansallisten sääntöjen astuessa voimaan tulee voimaan myös tämän liitteen muutokset esteiden osalta. 27.11.2017 Suomen Agilityliitto Yleiset tiedustelut: saannot@agilityliitto.fi

Lisätiedot

Tampereen Rantatunnelissa ajaminen

Tampereen Rantatunnelissa ajaminen Tampereen Rantatunnelissa ajaminen 1 Yleistä tunneliturvallisuudesta Maantietunnelit ovat osa yleistä tieverkkoa. Koska tunnelit muodostavat selvästi muusta liikenneympäristöstä poikkeavan osuuden, kiinnitetään

Lisätiedot

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Pidä pelivaraa JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Sisältö 3 Jalan ja pyörällä 4 Omilla teillä 5 Ajo pyöräkaistalla 6 Risteyksissä tarkkana 6 Opettele väistämissäännöt 7 Liikennemerkin mukaan 8 Kääntyvä väistää

Lisätiedot

SIMO KLIMSCHEFFSKIJ N MUISTOAJO Simo Klimscheffskij n muistoajo 2018 sunnuntai Kilpailuohje rev 16.4.

SIMO KLIMSCHEFFSKIJ N MUISTOAJO Simo Klimscheffskij n muistoajo 2018 sunnuntai Kilpailuohje rev 16.4. SIMO KLIMSCHEFFSKIJ N MUISTOAJO 2018 Simo Klimscheffskij n muistoajo 2018 SIMO KLIMSCHEFFSKIJ N MUISTOAJO 29.4.2018 Kilpailun johtaja Ylituomari Tuomarineuvosto Ratamestari Järjestyspäällikkö Ari Aalto

Lisätiedot

OHJEITA SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUN FINAALIIN 2018 TULEVILLE HEVOSILLE

OHJEITA SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUN FINAALIIN 2018 TULEVILLE HEVOSILLE OHJEITA SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUN FINAALIIN 2018 TULEVILLE HEVOSILLE RAKENNE & ASKELLAJIARVOSTELU 3-vuotiaat 3-vuotiaiden rakenne- ja askellajiarvostelu suoritetaan samanaikaisesti. Hevoselle annetaan

Lisätiedot

TYTTÖJEN TAITORYHMÄT - tytöt 7-12 vuotta Jyväskylän Voimistelijat-79

TYTTÖJEN TAITORYHMÄT - tytöt 7-12 vuotta Jyväskylän Voimistelijat-79 TYTTÖJEN TAITORYHMÄT - tytöt 7-12 vuotta Jyväskylän Voimistelijat-79 Taitoryhmät ovat harrasteryhmien ja kilparyhmien välissä olevia ryhmiä, joissa harjoitellaan jo tavoitteellisemmin. Taitoryhmissä voi

Lisätiedot

Tehtävä alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Tehtävä päättyy partion ilmoittautuessa rastille S34.

Tehtävä alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Tehtävä päättyy partion ilmoittautuessa rastille S34. S31 Tehtävä 42 Suunnistus ja kartat 4 REITTI Partio jatkaa jotosta viimeisenkin jotospäivän ajan. Tehtävä alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Tehtävä päättyy partion ilmoittautuessa rastille S34. Partion tehtävänä

Lisätiedot

Suomen alpakka ja laamayhdistyksen alpakka ja laama -agilityn säännöt

Suomen alpakka ja laamayhdistyksen alpakka ja laama -agilityn säännöt Suomen alpakka ja laamayhdistyksen alpakka ja laama -agilityn säännöt 9.4.2017 Näiden sääntöjen tarkoituksena on yhdenmukaistaa alpakka ja laama agilityn pisteenlaskua ja arviointia kansallisissa kilpailuissa.

Lisätiedot

Paimennuskäyttökoe FCI-HWT - Perinteinen tyyli - (poissulkien bordercolliet ja australiankelpiet) 1.4.2009

Paimennuskäyttökoe FCI-HWT - Perinteinen tyyli - (poissulkien bordercolliet ja australiankelpiet) 1.4.2009 FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (FCI) (AISBL) Place Albert 1er, 13, B - 6530 Thuin (Belgique) Tél : ++32.71.59.12.38 Fax : ++32.71.59.22.29, email : info@fci.be Paimennuskäyttökoe FCI-HWT - Perinteinen

Lisätiedot

Mikä on SUUNNISTUSTAIDON ja SUORITUKSEN kannalta oleellista. Treenipäivä Orimattilassa

Mikä on SUUNNISTUSTAIDON ja SUORITUKSEN kannalta oleellista. Treenipäivä Orimattilassa Mikä on SUUNNISTUSTAIDON ja SUORITUKSEN kannalta oleellista erilaisissa tilanteissa? Treenipäivä Orimattilassa 13.3.2010 Käydään läpi kaikissa suunnistussuorituksissa esiintyviä tilanteita. Tilanteiden

Lisätiedot

Kilpailuohjeet. Tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut Normaalikilpailu Nurmes

Kilpailuohjeet. Tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut Normaalikilpailu Nurmes Säännöt Kilpailuohjeet Tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut Normaalikilpailu 1.-2.9.2018 Nurmes Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Tuomarineuvosto Hannu

Lisätiedot

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuvaunuyhdistelmille

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuvaunuyhdistelmille Ajotaitomerkkisäännöt matkailuvaunuyhdistelmille SF-Caravan ry. Ajotaitomerkkisäännöt matkailuvaunuyhdistelmille Johdanto SF-Caravan ry:n ja sen jäsenyhdistysten järjestämän ajotaitoharjoittelun tavoitteena

Lisätiedot

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Seurojenvälinen kilpailu Moottoriurheilukeskus Rommakko Vuokatti klo. 13.00 Kilpailun järjestää Suomen off road yhdistys ry. Katsastuksessa tarkastetaan erityisesti ettei

Lisätiedot

Henna Halme Kouvola 28.3.2015 Young Power -ravigaala

Henna Halme Kouvola 28.3.2015 Young Power -ravigaala Henna Halme Kouvola 28.3.2015 Young Power -ravigaala RaviPonin valmennus varsasta kilpaponiksi Raviponin hyvinvointi Raikas vesi, hyvät ja laadukkaat rehut, riittävä määrä ruokaa ja juotavaa suhteessa

Lisätiedot

WSC7 analysointia. 24.2.2013 Vanha-Ulvila

WSC7 analysointia. 24.2.2013 Vanha-Ulvila WSC7 analysointia 24.2.2013 Vanha-Ulvila Rastiväli 1 Lyhin valinta on sininen Sininen vai Punainen: sininen voi olla pari sekuntia nopeampi. Kesällä keltainen oikaistaisiin katkoviivalla merkittyä reittiä

Lisätiedot

Kouluratsastus, kuin balettia yhdessä

Kouluratsastus, kuin balettia yhdessä Kouluratsastus, kuin balettia yhdessä Kouluratsastus on kaiken ratsastuksen perusta. Klassinen kouluratsastustaito on osa ratsuväen historiaa. Kouluratsastusta voisi verrata klassiseen balettiin. Hevonen

Lisätiedot

LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017

LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017 LIIKUNTALUOKAN SOVELTUVUUSTESTIT 2017 A. FYSIIKKA 1. Voima (etunojapunnerrus rintakehä nyrkkiä koskettaen) Suoritusohjeet: Oikeaa suoritustekniikkaa saa kokeilla kaksi toistoa. Lähtöasento on etunoja,

Lisätiedot

BOULDERKIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT

BOULDERKIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT BOULDERKIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT Sisältö 1. Reitit... 3 2. Suoritus... 3 3. Tulos... 4 4. Hyväksytty suoritus... 4 5. Tekniset virheet... 5 6. Sääntörikkomukset... 5 Näissä säännöissä on kerrottu boulderkiipeilykilpailun

Lisätiedot

OHJEITA RATSASTAJILLE

OHJEITA RATSASTAJILLE OHJEITA RATSASTAJILLE TALLILLE SAAPUMINEN Saavuthan tallille viimeistään 30 minuuttia ennen tunnin alkua. Maneesin vieressä on parkkipaikka, minne jätetään autot. Pihaan ei ajeta autoilla! Polkupyörän

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä

Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä 7.5.2015, Helsinki Mikko Karhunen, Liikenne- ja viestintäministeriö Määritelmiä TLL 2 Määritelmiä Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan: 5) suojatiellä jalankulkijoiden

Lisätiedot

Taso 1: h viikossa, aloittelevat triathlonistit

Taso 1: h viikossa, aloittelevat triathlonistit Taso 1: 25.6-22.7.2018 3-4h viikossa, aloittelevat triathlonistit Ohjeita ajalle 25.6-22.7.2018 Nyt kisakaudella kannattaa muistaa palautella huolella tapahtumista Jos kilpailet, niin lenkkeily kannattaa

Lisätiedot

Kuka voi toimia groomina. Groomikurssi Hessi-Talli 27.9.2009. Groomikurssi 27.9.2009 Säännöt. Säännöt groomin näkökulmasta

Kuka voi toimia groomina. Groomikurssi Hessi-Talli 27.9.2009. Groomikurssi 27.9.2009 Säännöt. Säännöt groomin näkökulmasta Groomikurssi 27.9.2009 Säännöt Otto Vainio www.valjakko.net Säännöt groomin näkökulmasta Tärkeimmät muistettavat Koulu ja tarkkuuskokeessa groomin tärkein tehtävä on olla hiljaa ja näyttää hyvältä! Maratonilla

Lisätiedot

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4-6: cm)

REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4-6: cm) 1 Kevät 2017 REKKI: (1-3: rintakorkeus, 4-6: 180-210 cm) 1. KIEPPI (ponnistus korokkeella tai ilman) - liike päättyy siistiin ja tiukkaan oikonojaan (nilkat myös ojennettuina vierekkäin, ei ristikkäin)

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT FIXUS-IS-Tarvike Sprint

KILPAILUN SÄÄNNÖT FIXUS-IS-Tarvike Sprint KILPAILUN SÄÄNNÖT FIXUS-IS-Tarvike Sprint 10.5.2019 KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ Järjestäjänä toimii Hämeen Moottoriseura Ry. Kilpailussa noudatetaan Harrastemoottoriurheilun kattojärjestö Ry:n (Hamu ry) teknisiä-

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

Kortteliajo, kriterium neutraalikierros ja ylösajot

Kortteliajo, kriterium neutraalikierros ja ylösajot Kortteliajo, kriterium neutraalikierros ja ylösajot 6.2.2016 JK 1. Neutraalikierros 2. Ylösajo 1. NEUTRAALIKIERROS Neutraalikierroksen sääntö tulee ratapyöräilystä 2.7.022 Hyväksyttävissä onnettomuustapauksissa,

Lisätiedot

Jouluaaton kunniavartion Ohjeistus Ylöjärven Reserviupseerit ry Ylöjärven Reservinaliupseerit ry

Jouluaaton kunniavartion Ohjeistus Ylöjärven Reserviupseerit ry Ylöjärven Reservinaliupseerit ry Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu ajoissa. Joulukuun alussa saat vielä valita itsellesi sopivimman vartiovuoron. Varustus ja vartioaika: Yhdistykset tarjoavat kunniavartiohenkilöstölle käyttöön: lumipuvun

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II

Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerralla

Lisätiedot

Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset...

Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset... Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset... 2 1.4 Kilpailukalenteri ja kutsu... 2 1.5 Palkinnot ja

Lisätiedot

INTERMEDIATE B. Kilpailu: Pvm: Tuomari: Kilpailija no: Nimi: Seura: Hevonen: Lop.pisteet Arvostelussa huomioitava. Ohjelma Max. Huomautuksia.

INTERMEDIATE B. Kilpailu: Pvm: Tuomari: Kilpailija no: Nimi: Seura: Hevonen: Lop.pisteet Arvostelussa huomioitava. Ohjelma Max. Huomautuksia. Ohjelma Max Pisteet Korus Kerroin Lop.pisteet Arvostelussa huomioitava Huomautuksia 1 A X XC 2 C MXK K 3 KAFP 4 PS SH(C) 5 Lähestyttä essä C:tä (C) MR 6 RV VK(A) 7 Lähestyttä essä A:ta [A]F Radalle kootussa

Lisätiedot

Stressi ja sen selättäminen lukiossa. Psykologi Päivi-Marjatta Marjo

Stressi ja sen selättäminen lukiossa. Psykologi Päivi-Marjatta Marjo Stressi ja sen selättäminen lukiossa Psykologi Päivi-Marjatta Marjo Stressin eri muodot Optimaalinen stressi lisää hyvää suoritusta ja on tarpeellista lukiossakin Haitallisessa, pitkittyneessä stressissä

Lisätiedot

TEMPPUILIJAN SUORITUSKORTTI

TEMPPUILIJAN SUORITUSKORTTI TEMPPUILIJAN SUORITUSKORTTI BOING-temppuradalle on suunniteltu kahdeksan erilaista temppua, joista radan järjestäjä on valinnut osan BOING-temppurataan. Suorituspaikkojen ohjeet saat suorituspaikoilta

Lisätiedot

LIPPUPALLODEMO 90min 1

LIPPUPALLODEMO 90min 1 LIPPUPALLODEMO 90min 1 1.TUTUSTUMINEN PALLOON pareittain heittoharjoittelua kahdessa rivissä huomioi turvallisuusseikat - rauhallisia, tarkkoja heittoja 2 2.OPETUSKESKUSTELU a) OTE PALLOSTA HEITOSSA etusormi

Lisätiedot

Lajit, ohjeet, pisteytys ja standardit.

Lajit, ohjeet, pisteytys ja standardit. Lajit, ohjeet, pisteytys ja standardit. Laji 2. 2.1 10 Kierrosta aikaa vastaan (12min aikaraja) 100 m soutu 15 ilmakyykky 10 laatikon yli hyppy (60cm/50cm) 2.2 7: toiston takakyykky maksimi (6min aikaraja)

Lisätiedot

Firmaliiga Högbacka

Firmaliiga Högbacka Firmaliiga 16.5.2017 Högbacka Analyysi reittihärvelipiirrosten pohjalta A-rata 3-4: Pitkä väli, jossa oli useita eri reitinvalintavaihtoehtoja. Haasteita oli rastilta lähdössä ja toteutuksen sujuvuudessa.

Lisätiedot

Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari. RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen

Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari. RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari 28.12.2014 RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen K-1 Punainen reitti on hieman pidempi, mutta lähtö seuraavalle rastille on sujuvampi Sininen reitti on hieman

Lisätiedot

Kuljetuslogistiikka, 15 Trukin käsittely- ja kuormaustehtävä, osio A

Kuljetuslogistiikka, 15 Trukin käsittely- ja kuormaustehtävä, osio A Kuljetuslogistiikka, 15 Trukin käsittely- ja kuormaustehtävä, osio A Ka Umpikontti Trukin käsittely ja kuormaustehtävä, A: I Lastaus II Kuorman varmistaminen ja välitarkistus, III Kuorman purkaminen I

Lisätiedot

Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu. HGK:n valmennus 2012

Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu. HGK:n valmennus 2012 Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu HGK:n valmennus 2012 Mitä pelitaktiikalla tarkoitetaan? Omien vahvuuksien hyödyntämistä maksimaalisesti. Omien heikkouksien välttämistä pelissä. Pelin, kentän

Lisätiedot

RUSSIMESTARUUS-CUP 2013

RUSSIMESTARUUS-CUP 2013 KILPAILUKUTSU RUSSIMESTARUUS-CUP 2013 Russimestaruus, Minirussimestaruus ja Superminirussimestaruus ratkaistaan vuonna 2013 neljässä osakilpailussa. Kilpailut ovat avoinna kaikille, mutta russponit ja

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 14 Potkaiseminen II

Harjoitussuunnitelma viikko 14 Potkaiseminen II Harjoitussuunnitelma viikko 14 Potkaiseminen II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku Harjoituskerralla

Lisätiedot

Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA

Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA Oulunsalon Ratsastajat ry 2019 Sisällys 1. Tapahtumien tiedot... 1 2. Tapahtumien järjestäjän tiedot... 1 3. Tapahtumapaikka...

Lisätiedot