KOMIA SEINÄJOEN KAUPUNKISEUTU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOMIA SEINÄJOEN KAUPUNKISEUTU"

Transkriptio

1 KOMIA SEINÄJOEN KAUPUNKISEUTU graafinen ohjeisto

2 MUUTAMA SANA KOMIASTA Seinäjoen kaupunkiseutu muodostuu seuraavista kunnista: Alavus, Ilmajoki, Jalasjärvi, Kauhava, Kurikka, Kuortane, Lapua ja Seinäjoki. Kuntien yhteismarkkinoinnin tunnus on Komia Seinäjoen kaupunkiseutu. Tunnuksen käyttöä ohjaa tämä graafinen ohjeisto. Komia-yhteismarkkinoinnin kautta pyritään verkottamaan mahdollisimman laajasti eri kaupunkiseudun toimijat markkinointi- ja viestintäyhteistyöhön. Komia-yhteismarkkinointia toteutetaan ammattimaisesti, laadukkaasti ja markkinointistrategian mukaisesti. Komia Seinäjoen kaupunkiseudun neljä tärkeää kilpailutekijää ovat TAHTO Onnistumisen taustalta löytyy Suomen vahvin tahto. Määrätietoiset panostukset elämänlaatuun vaikuttaviin tekijöihin ovat täällä hyvän arjen perusta. YRITTÄJYYS Täällä on tutkitusti Suomen paras yritysilmasto. Yli ihmisen markkina-alue ja saavutettavuus tukevat kaiken toiminnan edellytyksiä. KASVU Seudun kehitysluvut ovat maan kärkeä. YHDESSÄ TEKEMINEN Laadukasta kasvua ei saavuteta saati ylläpidetä ilman yhdessä tekemisen taitoa. Ja täältä sitä löytyy.

3 GRAAFISESTA OHJEISTOSTA Tämä graafinen ohjeisto antaa perusohjeet Komian visuaalisen ilmeen käytöstä markkinointiviestinnässä. Graafisen ohjeiston noudattamisella varmistetaan Komian visuaalisen ilmeen ja viestinnän yhtenäisyys ja laatu. Ohjeisto toimii myös käytännön työvälineenä Komian viestintä- ja markkinointimateriaalin tuottamisessa. Graafisen ohjeiston peruselementteinä ovat määrittelyt liikemerkistä, typografiasta ja tunnusväreistä. On ensiarvoisen tärkeää, että tätä ohjeistoa noudatetaan, sillä vain siten voidaan taata, ettei toiminnasta saada hajanaista tai laadutonta vaikutelmaa sidosryhmissä.

4 LOGO KOMIA -logo on Seinäjoen kaupunkiseudun sekä KOMIA -tuotteiden näkyvä tunnus, joka erottaa ne muista toimijoista. Logon käytön tulee olla sen arvon mukaista. Logo julkaistaan sellaisenaan ilman mitään muutoksia tai lisäyksiä. Logon suhteiden ja värien tulee pysyä muuttumattomina. Logoa ei saa sijoittaa liian lähelle muita elementtejä. 1. LOGO 2. NEGATIIVINEN LOGO Logoa käytetään ilman taustapalkkiaan tilanteissa, joissa taustan väritys tai teema ei salli väripalkin käyttöä. Useimmiten tällainen tilanne on, kun Komia-logo on yksi logo muiden tunnusten joukossa. Negatiivinen (valkoinen) logo on käytössä tummilla taustoilla ja kuvien tummilla pohjilla.

5 LOGO 3. LOGO JA VÄRIPALKKI Väripalkkien paletti on 3 väriä (sininen, musta ja valkoinen/negatiivinen). Värejä käytetään ympärillä olevan teemavärin tai kuvan värimaailman mukaisena, vastavärinä. Mustaa palkkia käytetään mustavalkoisissa materiaaleissa. Värien RGB/HTML- ja CMYK -versioiden arvot löytyvät myöhemmiltä sivuilta.

6 LOGO 4. mustavalkoinen logo Mustavalkoinen logo on käytössä tilanteissa, joissa värejä ei voi käyttää, kuten mustavalkoisissa printeissä, jos taustan väritys tai teema ei salli mustan väripalkin käyttöä.

7 LOGON SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO Logon selkeä esiintyminen varmistetaan suoja-alueella ja logon minimikoolla. Logolle määrättyä suoja-aluetta voidaan pitää ohjeena, kun logoa asetetaan yksinkertaisiin tuotteisiin, kuten laitamainoksiin, paitojen painatukseen tai lippuihin. Suoja-alue on näkymätön alue, jonka sisälle ei saa sijoittaa grafiikkaa, tekstiä tai muita elementtejä. 1. LOGO ILMAN VÄRIPALKKIA = x Alue ulottuu logon KOMIA-tekstin x-korkeuden verran logon ympärille (esimerkkinä K:n korkeus). 8 mm Komia-logon minimikorkeus on 8mm.

8 LOGON SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 2. LOGO JA VÄRIPALKKI Alue ulottuu logon KOMIA-tekstin x-korkeuden verran logon väripalkin yläpuolelle ja sivuille. Väripalkin alareuna saa leikkaantua sen alareunasta.

9 LOGON SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 3. PIENIN KOKO 8 mm Komia-logon minimikoko palkissa 8 mm. Palkin leveys ja korkeus voi vaihdella.

10 VÄRIT Komian pääasiallinen väri on vaalennettu cyanin sininen koko sävyasteikossaan. Väriä käytetään viestinnässä ja viestinnällisessä ilmoittelussa. Komia ei ole sidoksissa tiukasti yhteen väritykseen. Riippuen käyttötarkoituksesta, esimerkiksi viestintämateriaaleja voi maustaa usealla lisävärillä. 1. PÄÄVÄRIT CMYK: 70c 0m 0y 0k RGB: 108r 185g 231b HTML: #6cb9e7 PANTONE: 2. LISÄVÄRIT CMYK: 0c 0m 0y 100k RGB: 0r 0g 0b HTML: # PANTONE black CMYK: 0c 0m 0y 0k RGB: 255r 255g 255b HTML: #ffffff paperi CMYK: 0c 40m 100y 0k RGB: 227r 167g 22b HTML: #e3a716 PANTONE: CMYK: 0c 100m 0y 0k RGB: 193r 0g 118b HTML: #c10076 PANTONE: CMYK: 0c 90m 100y 0k RGB: 197r 56g 31b HTML: #c5381f PANTONE: CMYK: 0c 0m100y 0k RGB: 255r 236g 0b HTML: #ffec00 PANTONE: CMYK: 100c 0m 35y 0k RGB: 0r 152g 167b HTML: #0098a7 PANTONE: CMYK: 55c 70m 0y 0k RGB: 125r 95g 156b HTML: #7d5f9c PANTONE:

11 TEKSTITYYPIT 1. OTSIKKOTASO FUTURA STD BOOK, VERSAALI ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ FUTURA STD BOLD, VERSAALI ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ FUTURA STD LIGHT, VERSAALI ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ FUTURA STD BOLD CONDENSED, VERSAALI ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ Kaikissa painotuotteiden otsikkotasoissa tulisi käyttää Futura Std -fonttiperheen fontteja versaalina. Kirjasinta ei saa käyttää sähköisesti ilman reunanpehmennystä (antialias). Mikäli Futuraa ei ole käytettävissä, käytetään Arial-fonttia ja sen eri leikkauksia.

12 TEKSTITYYPIT 2. INGRESSITEKSTIT / LEIPÄTEKSTIT Futura Std Book, gemenat abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö Futura Std Bold, gemenat abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö Futura Std Light, gemenat abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö Futura Std Bold Condensed, gemenat abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö Kaikissa painotuotteiden otsikkotasoissa tulisi käyttää Futura Std -fonttiperheen fontteja. Kirjasinta ei saa käyttää sähköisesti ilman reunanpehmennystä (antialias). Mikäli Futuraa ei ole käytettävissä, käytetään Arial-fonttia ja sen eri leikkauksia.

13 TEKSTITYYPIT 3. SÄHKÖINEN VIESTINTÄ JA TOIMISTOKÄYTTÖ Arial ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö Arial Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö Sähköisessä viestinnässä (html-teksti tms.) ja toimistokäytössä otsikkotyyppinä on Arial. Joissakin tapauksissa (esim. PowerPoint -esityksissä) otsikkona voi käyttää tekstityyppiä Arial Black. Arial -tekstityyppiä käytetään sähköisessä viestinnässä leipätekstinä. Times New Roman (pistekoko tässä: 8) ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö Times New Roman -tekstityyppiä käytetään toimistokäytössä leipätekstinä.

14 TEKSTITYYPIT 4. KAMPANJAT Käytettävä tekstityppi määräytyy kampanjakohtaisesti ja kunkin kampanjan henkeen sopivasti. Leipätekstinä tulee käyttää Futura-fonttiperheen eri leikkauksia, mutta muilla fonttivalinnoilla esimerkiksi otsikoinneissa voi terävöittää luovasti Komia-yhteismarkkinoinin kampanjamaista mainontaa. Sivulla 16 esimerkkejä Komian kampanjoinnista ja fontinkäytöstä.

15 PUHETAPA JA TYYLI ASENNETTA JA TAHTOA PILKE SILMÄKULMASSA Komian tyyli on tarkoituksellisen itsevarma, suora ja haastava. Asiat esitetään kuitenkin aina pilke silmäkulmassa. Kerronnassa yhdistyvät pohjalaiset perinteet, asenne ja uudet näkemykset. Asiat sanotaan suoraan, kiertelemättä ja isosti, mutta suurella sydämellä. Visuaalinen linja on vahva, värikäs ja rohkea. Tuoreuden nimissä Komia välttää kuitenkin murteen ja perinteiden liiallista esiintuomista. Tahtomalla saa ja tekemällä pärjää. Seuraavalla sivulla esimerkkejä.

16 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri EDELLÄ, NYT, HUOMENNA. PUHETAPA JA TYYLI Seinäjoki on Suomen vetovoimaisin kaupunki*. maan työllistetyimmällä Seudulla on tilaa ihmisille ja yrityksille. tutustu Seinäjoen kaupunkiseutuun osoitteessa komiainfo.fi tahtomalla Saa ja tekemällä pärjää. *vtt timo aron tutkimus Seinäjoki on Suomen vetovoimaisin kaupunki*. maan työllistetyimmällä Seudulla on tilaa ihmisille ja yrityksille. tutustu Seinäjoen kaupunkiseutuun osoitteessa komiainfo.fi tahtomalla Saa ja tekemällä pärjää. *vtt timo aron tutkimus Seinäjoki on Suomen vetovoimaisin kaupunki*. maan työllistetyimmällä Seudulla on tilaa ihmisille ja yrityksille. tutustu Seinäjoen kaupunkiseutuun osoitteessa komiainfo.fi tahtomalla Saa ja tekemällä pärjää. *vtt timo aron tutkimus ja pääyhteistyökumppanit: Komia vastaisku -Kumppanit: anvia Etnovia EvEcon trainers Finn-powEr FoodwEst HaHKaway Me Seinäjoen kaupunkiseudulla olemme Sitä Mieltä, että nyt on aika tehdä vastaisku lamapuheille ja yleiselle voivottelu-asenteelle. koska komia on yksi Maan vahvim- Min kehittyvistä SeuduiSta, Meillä riittää töitä ja Sopivia koteja. Sinullekin. tahtomalla Saa ja tekemällä pärjää. testaa, oletko komia työntekijä ja voita ipad! HiipaKKa Kopar KotijouKKuE LEmminKäinEn piristeel rauhala-yhtiöt ruukki seinäjoen EnErgia semio suomen HELaKEsKus tangomarkkinat wallsport Seinäjoki alavus ilmajoki jalasjärvi kauhava kuortane kurikka lapua

Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, KODIFIN OY:N YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN VÄRIT

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Kuva Arto Halttunen Sisältö ALKUSANAT, JÄÄSKELÄINEN CONSULTING YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, HIUSKLINIKAN YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN

Lisätiedot

SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9

SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9 Suomen Lions-liitto ry:n GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9 KIRJEKUORET 10

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 004. Turun kaupungin graafinen ohjeisto, versio 180215

Graafinen ohjeisto 004. Turun kaupungin graafinen ohjeisto, versio 180215 Graafinen ohjeisto 004 Turun kaupungin graafinen ohjeisto, versio 180215 Sisältö 01 Johdanto 02 Kruunuvaakuna 03 Tunnus 04 Tunnuksen käyttö 05 Toimiala- ja lautakuntatunnukset 06 Asiayhteydenmukaiset tunnukset

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto. Suosikki Gourmetin markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0

Graafinen Ohjeisto. Suosikki Gourmetin markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Graafinen Ohjeisto Suosikki Gourmetin markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, SUOSIKKI GOURMETIN TUOTEILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN

Lisätiedot

Rantalainen graafinen ohjeisto 2015. Graafinen ohjeisto

Rantalainen graafinen ohjeisto 2015. Graafinen ohjeisto graafinen ohjeisto 2015 Graafinen ohjeisto Sisällys Sisällysluettelo Johdanto VISUAALINEN ILME Tunnus Suoja-alue Tunnuksen käyttö Logo ja iskulause Tunnus, visuaalinen hierarkia Yritysvärit Typografia

Lisätiedot

Johtokunta 2.11.2009 155. Graafinen ohjeistus

Johtokunta 2.11.2009 155. Graafinen ohjeistus Johtokunta 2.11.2009 155 Graafinen ohjeistus Sisällys: 1. Käyttäjälle 3 2. Liikelaitoskuntayhtymän logo ja sen käyttö 4 3. Graafisen ilmeen perusvärit 6 4. Kirjasimet ja tekstityypit 7 5. Liikelaitoskuntayhtymän

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 Kaikki asiakkaidemme tarpeet liittyvät oman näkemyksen välittämiseen toiselle ihmiselle. Vain siitä on kyse, ja vain se on tärkeää. Olipa näkemys tarkoitettu sähköasentajalle,

Lisätiedot

Naantalin kaupungin graafinen ohjeisto

Naantalin kaupungin graafinen ohjeisto Naantalin kaupungin graafinen ohjeisto Sisällysluettelo Graafinen ohjeisto 3 Naantalin kaupungin logo 4 Vaakuna 5 Logon rakenne 6 Logon suoja-alue ja pienin koko 7 Logon käyttö 8 Värit 9 Typografia 10

Lisätiedot

Graafi nen ohjeisto 2011

Graafi nen ohjeisto 2011 Graafinen ohjeisto 2011 Sisältö Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto ry:n (SMTHL) visuaalinen ilme uudistettiin syksyllä 2010. Liiton jo pitkään käytössä ollut liikemerkki säilytettiin ennallaan ja muu

Lisätiedot

Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa.

Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa. GRAAFINEN OHJEISTO Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa. 2 TUNNUS RAY:N KÄYTTÖÖN JÄRJESTÖJEN JA RAY:N KÄYTTÖÖN

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Alkusanat s. 3. Peruselementit visuaalisessa suunnittelussa. Arvot mukana visuaalisessa viestinnässä. 1.1 Tunnus s.

Sisällysluettelo. Alkusanat s. 3. Peruselementit visuaalisessa suunnittelussa. Arvot mukana visuaalisessa viestinnässä. 1.1 Tunnus s. Graafi nen ohjeisto Sisällysluettelo Alkusanat s. 3 Peruselementit visuaalisessa suunnittelussa Arvot mukana visuaalisessa viestinnässä 1.1 Tunnus s. 4 Tunnuksen värillisyys 1.2 Tunnuksen variaatiot s.

Lisätiedot

Visuaalisen suunnittelun ohjeisto

Visuaalisen suunnittelun ohjeisto Visuaalisen suunnittelun ohjeisto 1 Aluksi Visuaaliset ominaisuudet ja viimeistely: ulkoasua määrittelevät ohjeet ja muuttujat Aalto-yliopiston visuaalisen suunnittelun ohjeisto määrittää sovellusten suunnittelulle

Lisätiedot

Akavan. graafinen ohjeistus

Akavan. graafinen ohjeistus Akavan 27.5.2013 graafinen ohjeistus Esipuhe Tunnus Opiskelijoiden tunnus Akavalainen-tunnus Tunnuksen suoja-alue Tunnuksen käyttö Väripaletti Typografia Kuvat, muodot ja värit Akavan slogan ja strategiset

Lisätiedot

Humanistinen ammattikorkeakoulu Graafinen ohjeisto. versio 1.01, 20.12.2012

Humanistinen ammattikorkeakoulu Graafinen ohjeisto. versio 1.01, 20.12.2012 Humanistinen ammattikorkeakoulu Graafinen ohjeisto versio 1.01, 20.12.2012 SISÄLLYSLUETTELO SAATESANAT 3 01 TUNNUS Tunnuksen osat ja versiot 4 Negatiiviversiot 5 Kieliversiot 6 Merkin käyttö 7 Suoja-alueet

Lisätiedot

Suomen Setlementtiliitto ry Jäsenyhdistykset S-Asunnot Oy Senioriasumisoikeus Oy Oskelakoti Oy. Graafinen ohjeisto 2013. Suomen Setlementtiliitto ry

Suomen Setlementtiliitto ry Jäsenyhdistykset S-Asunnot Oy Senioriasumisoikeus Oy Oskelakoti Oy. Graafinen ohjeisto 2013. Suomen Setlementtiliitto ry Suomen Setlementtiliitto ry Jäsenyhdistykset S-Asunnot Oy Senioriasumisoikeus Oy Oskelakoti Oy Graafinen ohjeisto 2013 Suomen Setlementtiliitto ry Sisällysluettelo GRAAFINEN OHJEISTO Johdanto. 3 Logon

Lisätiedot

isto nen ohje aafi Gr 1

isto nen ohje aafi Gr 1 Graafinen ohjeisto 1 Yritystunnus Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn yritystunnus muodostuu maisa - tunnuksesta ja Porin Seudun Matkailu Oy -logosta. Yritystunnuksen pyöreät ja vahvat muodot viestivät yrityksen,

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Tervetuloa 2 Tunnus 3 Värit 13 Typografia 16 Graafinen elementti 17 Slogan 19 Infograafit 23 Lomakkeisto 24 PowerPoint 29

Graafinen ohjeisto. Tervetuloa 2 Tunnus 3 Värit 13 Typografia 16 Graafinen elementti 17 Slogan 19 Infograafit 23 Lomakkeisto 24 PowerPoint 29 Graafinen ohjeisto Tervetuloa 2 Tunnus 3 Värit 13 Typografia 16 Graafinen elementti 17 Slogan 19 Infograafit 23 Lomakkeisto 24 PowerPoint 29 Seudulliset toimijat 30 Tunnusversio 1. 31 Lomakkeisto 32 Tunnusversio

Lisätiedot

SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO

SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO 11.02.2015 SISÄLLYSLUETTELO Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 2 / 27 Logo...4 Logon suoja-alue ja minimikoko...5 Logon käyttö ilmeessä...6 Logon

Lisätiedot

tunnus värit typografia SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28

tunnus värit typografia SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28 GRAAFINEN OHJEISTO typografia sovellukset kuvamaailma lomakkeisto värit tunnus SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28 SAATESANAT HAAGA-HELIA on

Lisätiedot

Joensuun yliopiston graafinen ilme

Joensuun yliopiston graafinen ilme Joensuun yliopiston graafinen ilme GRAAFINEN ILME Hallittu ja yhtenäinen graafinen ilme on erottamaton osa yhteisön sisäistä ja ulkoista viestintää. Se auttaa viestejä erottumaan muista ja helpottaa tunnistettavuutta.

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 2013

Graafinen ohjeisto 2013 Graafinen ohjeisto 2013 Yritystunnus Äänekosken Energian yritystunnus muodostuu kolmesta osasta: sinisestä ja oranssista muodosta, sekä logosta. Ensisijainen yritystunnus Ensisijainen yritystunnus Toissijainen

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto. Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut. Teoriaa ja käytäntöä

Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto. Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut. Teoriaa ja käytäntöä Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto Tervetuloa ffdin regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? ffdin bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ!

Lisätiedot

TUNNUSTEN OHJEISTUS 6.2.2013. Taideyliopisto Tunnusten ohjeistus 4.2.2013

TUNNUSTEN OHJEISTUS 6.2.2013. Taideyliopisto Tunnusten ohjeistus 4.2.2013 1 TUNNUSTEN OHJEISTUS 6.2.2013 2 SISÄLTÖ 3 Johdanto 6 Taideyliopiston brändiarkkitehtuurin periaate 7 Tunnukset (tekstilogot + X-merkki) 8 Tekstilogojen kieliversiot 9 Tunnusoriginaalit 10 Värin käyttö

Lisätiedot

PK-YRITYKSEN VISUAALINEN IDENTITEETTI

PK-YRITYKSEN VISUAALINEN IDENTITEETTI PK-YRITYKSEN VISUAALINEN IDENTITEETTI Lahden Ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti Viestinnän koulutusohjelma Graafinen suunnittelu Aikuiskoulutus Anne Nurmi Opinnäytetyö, 2006 Tiivistelmä Opinnäytetyössäni

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 SJ-TUNNUS ja YHTEISÖmerkit 11 TYPOGRAFIA 14 GRAAFISIA

Lisätiedot

tampereen ilves graafinen ohjeisto

tampereen ilves graafinen ohjeisto tampereen ilves graafinen ohjeisto 1 konsepti Tampereen Ilveksen ilves-tunnus on kohderyhmissä hyvin tunnistettu. Tunnukseen on lisätty slogan -taitokiekkoa vuodesta 1931-. Tällä halutaan kuvata joukkueen

Lisätiedot

GRAAFINEN PROFIILI TORNIOHAPARANDA

GRAAFINEN PROFIILI TORNIOHAPARANDA GRAAFINEN PROFIILI TORNIOHAPARANDA TORNIOHAPARANDA - GRAAFINEN PROFIILI Graafinen profiili yhteinen ilmeemme Tunnus ja graafinen profiili ovat Tornio-Haaparannan kasvot ulospäin. Yhtenäisen ja johdonmukaisen

Lisätiedot