Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry."

Transkriptio

1 VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika: Maanantai klo Paikka Virastotalo h 301, Harjukatu 21, Nokia Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Aatos Taipale Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Mervi Veijola Nokian Eläkeläiset ry. Ilkka Kotiranta Nokian Eläkeläiset ry. (pj) Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry. Anneli Toikka Nokian Eläkkeensaajat ry. Sinikka Hartman Nokian Kansalliset Seniorit ry Pirkko Peura Nokian Kansalliset Seniorit ry. Marjatta Rautalin Nokian Sotaveteraanit ry. Paula Mäkinen Ystävän Kammari ry. Marjatta Heinonen SPR, Nokia Erjaleena Ojala Nokian seurakunta Katja Uitus-Mäntylä siht. 1. KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen ja totesi läsnäolijat sekä toivotti kaikki tervetulleiksi. Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 2. IKÄVINKKI JA OMAISHOITO Kokouksessa oli vieraana sosiaaliohjaaja Anu Lehtinen kertomassa Ikävinkin toiminnasta sekä 65 vuotta täyttäneiden omaishoidon tuesta. Ikävinkki Kuntalaisten tietoisuus Ikävinkin toiminnasta on kasvanut Anu Lehtisen edellisestä vanhusneuvoston vierailusta noin kolme vuotta sitten. Ikävinkin vastaanotto on pääasiassa kotihoidon tiloissa Toriasemalla sekä lisäksi maanantaisin ja torstaisin terveyskeskuksessa. Esitteiden jako tärkeä osa sosiaaliohjaajan työtä Ikävinkissä; esim. Turvallisesti kotona - esitettä jaetaan paljon, Lisäksi Ikävinkissä on saatavilla koko ajan Kymppilinjan esitteitä. Anu Lehtinen pyrkii jakamaan esitteitä myös kaikissa ikäihmisten tapahtumissa. Ikävinkissä avustetaan myös erilaisten hakemusten täytössä. Henkilökohtaisia käyntejä enemmän yhteyttä otetaan puhelimitse (mm. erilaiset etuudet, asuntotilanne, palvelut). Yhteyttä ottaa myös huolestuneet omaiset/läheiset.

2 Kotikäyntejä sosiaaliohjaaja tekee jokin verran. Pääasiassa hakemusten täyttö tapahtuu nimenomaan kotikäynneillä, koska Ikävinkin tila terveyskeskuksessa kaikuu ja tietosuoja-asiat eivät niin hyvin toteudu. Yhteydenotot: puhelin: sähköposti: tai Vanhusneuvosto keskusteli Ikävinkin toiminnasta: - Olisiko hyvä käydä esittelemässä toimintaa myös lääkärien kokouksessa? - Voisiko terveyskeskuksessa olla rauhallinen tila Ikävinkin käyttöön? Vanhusneuvosto näkee, että Ikävinkin käytössä tulisi olla oma rauhallinen huone, jotta asiakkaiden asioita voitaisiin käsitellä rauhassa. Omaishoidon tuki 65 vuotta täyttäneet Tuen saajia noin 90. Hoitajana 74 %:lla on puoliso ja 12 %:lla lapsi Jokaisella omaishoitajalla on oikeus kolmen päivän vapaaseen. Noin 1/3 ei käytä kuitenkaan vapaita lainkaan. Vapaiden pitoon pyritään kannustamaan oman jaksamisen tukemiseksi. Lokakuussa oli 23 omaishoidon vapaan aikaisessa lyhytaikaishoidossa (n. 1/3 asiakkaista). Sijaishoitosopimus on 14 omaishoidettavalla, 6 käyttää tätä säännöllisesti. Tänä vuonna vaihto omaishoidon tuessa on ollut suurta ja 24 tukea on päättynyt. Omaishoidon tuen prosessi: - Hakemuksia saa sosiaaliohjaajalta, kotihoidosta ja kaupungin nettisivuilta. Hakemus liitteineen palautetaan sosiaaliohjaajalle - Kotikäynti asiakkaan luokse: palvelutarpeen arviointi (RAI Screener) - Päätös - Tarvittaessa päätösperusteiden tarkempi läpikäynti; mm. arvioinnin tulokset Vanhusneuvosto keskusteli omaishoidon tuesta: - Ovatko omaishoidon tuen kriteerit kuntakohtaisia? Kyllä 3. EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja TALOUSARVIO 2017 TILANNEKATSAUS Kaupunginhallitus käsitteli ensi vuoden talousarvion raamin. Perusturvapalveluiden toimintakate oli käsittelyssä 87,7 M eli

3 pienempi kuin vuonna 2016 (89,2 M ). Myöhemmin raamia on muutettu talousjohtajan ilmoituksella. Raami on nyt 86,1 M. Perusturvalautakunta käsitteli perusturvapalveluiden talousarvion Lautakunta ei tehnyt esitykseen muuta muutosta kuin veteraanien maksuttoman ruoan palauttamisen. Esityksen keskeinen sisältö: Nettobudjetti ikäihmisten palveluissa (v.2016 ollut ) Vanhuspalveluiden tulosalue muuttuu Ikäihmisen palveluiksi Kotihoidossa jatketaan toimintamallin sisäistä kehittämistä ja vahvistetaan palveluohjausta, joka toteutetaan muuttamalla yksi kotihoidon esimiehen virka palveluohjaajan viraksi. Kotihoidossa selvitetään myös tehostetun kotiutuksen malleja ja vaihtoehtoja, joilla voitaisiin parantaa kotihoidon onnistumisedellytyksiä ikääntyneiden sairaalakotiutuksissa. Kaupungin oma päivätoimintapalvelu siirretään ostopalveluksi. Aikataulu varmistuu, kun ympärivuorokautisen hoivan uudisrakentamisen tarkka aikataulu on tiedossa. Pitkäaikaisen hoivan osalta rakenteellinen muutos viivästyy uusien tilojen valmistumisen siirtymisen johdosta. Osana muutosta henkilökunnan rakennetta kehitetään kuitenkin jo nyt vastaamaan nykyistä paremmin pitkäaikaishoivan tarvetta ja samalla yhdistetään hallinnollisesti kaksi yksikköä yhdelle esimiehelle. Ympärivuorokautisen hoivan osalta esitetään ostettavaksi kuutta (6) uutta paikkaa , jotta voidaan minimitasolla turvata oikea hoidon porrastus ja lain mukainen määräaika palvelujen saantiin toteutuu. Tulosalueen myyntitulojen vähenemisessä on huomioitu Valtiokonttorin sotainvalidien hoidosta maksamien korvauksista. Nyt tulot vastaavat todellista palvelun käyttöä. Annettu raami ei mahdollista lisäyksiä omaishoidon tukeen. Avustuksissa on huomioitu kuitenkin lakisääteiset indeksikorotukset. Sotaveteraanien avopalveluissa sekä omaishoidon tuessa otetaan käyttöön sähköinen palveluseteli. Ikäihmisten kotihoidon tukemiseksi otetaan uutena palvelumuotona käyttöön perhehoito.

4 Vuonna 2015 aloitettu tehostamisohjelman toimenpiteistä ja YTneuvottelujen mukaisista henkilötyövuosien vähennyksistä huolimatta talousarvioesitys ylittää raamin 2,3 milj. Seuraavaksi talousarvioesityksen käsittelee kaupunginhallitus. Vanhusneuvosto keskusteli talousarvioesityksestä. - Osastolla hoivakotipaikkaa jonottavat ikääntyneet tulee saada oikeaan hoitopaikkaan viivytyksettä. - Omaishoito ja sen kehittäminen on tärkeää. Omaishoito ei kuitenkaan ole suoraan vaihtoehto ympärivuorokautisella hoivalle kaikissa tapauksissa, joten myös ympärivuorokautisen hoivan paikkoja tarvitaan. Vanhusneuvosto toteaa kantanaan, ettei ikäihmisten hoitopaikkojen tiukennuksia hyväksytä. Hoitopaikkoja tulee olla tarjolla lain mukaisella tavalla. 5. ODOTUSAJAT VANHUSTENHUOLLON PALVELUIHIN Odotusajat Kotihoito 1-3 vrk - Omaishoidon tuki 36 vrk - Ympärivuorokautinen hoiva (tehostettu palveluasuminen ja pitkäaikainen laitoshoito) 29 vrk Ympärivuorokautisen hoivan odotusajat ovat kasvaneet huomattavasti alkuvuodesta. Terveyskeskuksen osastolla on ollut koko syksyn keskimäärin hoivapaikkaa odottavaa. Talousarvioon nähden on otettu käyttöön jo lisäpaikkoja, jotta hoidon porrastus toimisi oikealla tavalla. 6. VIHNUSKODIN UUDISRAKENNUKSEN TILANNEKATSAUS Asemakaavan muutos hyväksyttiin kaupunginhallituksessa Kaavamuutos menee seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Rakennustöiden aloittaminen on saadun tiedon mukaan mahdollista vasta kun asemakaavamuutos on lainvoimainen. 7. VANHUSTENVIIKON PALAUTE Vanhustenviikon järjestelytoimikunta piti kokouksen, jossa käsiteltiin Vanhustenviikon toteutusta ja saatuja palautteita. Puheenjohtaja on lähettänyt muistion vanhusneuvoston jäsenille Kokouksessa todettiin, että Vanhustenviikon ohjelma sai yleisön aktiivisesti liikkeelle, ennakkojärjestelyt sujuivat kitkatta ja tapahtumat toteutuivat suunnitelmien mukaisesti. Tilaisuuksissa vieraili viikon aikana yhteensä 1348 henkilöä, joista Ikävinkki-messuilla 450 kävijää ja Vanhustenviikon juhlassa 220 kävijää.

5 Ikävinkki-messuilla oli mukana 40 näytteilleasettajaa. Messujärjestelyt saivat kiitosta, mutta ennakkotiedotusta toivottiin lisää (lehtijutut). Palautteissa todettiin myös, että oheisohjelmaa oli runsaasti, mutta sijoittelu toisen kerroksen tiloihin hankaloittaa saavutettavuutta. Oheisohjelmaa toivottiin samaan kerrokseen ja ohjelmasta toivottiin kerrottavan salissa juonnoissa, kaivattiin myös aloitus ohjelmaa tapahtuman alkuun. Ikävinkki-messujen yhteyteen toivottiin Vanhusneuvoston esittelyä tietoiskuna ja joukkoliikenteen esittelyä, muita palautteissa esiin nostettuja aiheita mm. musiikkiohjelma, ikäihmisten seksuaalisuus ja miesten vaihdevuodet. Näytteilleasettajien palautteessa toivottiin myös ajantasaista alv.- vapaiden palveluntarjoajien rekisteriä kaupungin verkkosivuille. Asia on jo välitetty vanhuspalveluille. Rekisterin ylläpito on kuntalaisen näkökulmasta haasteellista. Osa alvittomista palveluntuottajista ei tuota palveluita yksityistalouksille lainkaan. Kaupungin ylläpitämä virallinen rekisteri sellaisenaan ei siis ole julkaisukelpoinen esimerkiksi kaupungin nettisivuilla, vaan kuntalaisia varten pitäisi muokata toinen rekisteri. Lisäksi kaupunki ei voi vastata tietojen ajantasaisuudesta, vaan palveluntuottajilla on velvollisuus itse ilmoittaa muuttuneet tiedot. Rekisterin käytännön toteutusta ja ylläpitoa pohditaan vielä yhdessä kotihoidon kanssa. 8. AJANKOHTAISTA VANHUSTENHUOLLOSTA a. Ystäväpiiri-toiminta Kotihoidosta kaksi työntekijää osallistuu Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-ohjaajakoulutukseen. Tarkoitus on saada toiminta käynnistymään ensi vuonna. Ystäväpiiri-toiminta on iäkkäille ihmisille suunnattua tavoitteellista ryhmätoimintaa yksinäisyyden tunteen lievittämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi. Ryhmää ohjaavat koulutetut ryhmänohjaajat. Ryhmä kokoontuu 12 kertaa kolmen kuukauden ajan ja siihen osallistuu korkeintaan 8 henkilöä. Ryhmäkertojen sisällöt suunnitellaan aina osallistujien toiveiden mukaisesti. Toiminnan tavoite on, että ryhmät voisivat jatkossa toimia myös itsenäisesti. Järjestöjen mukaan tulo jatkossa ryhmien vetämiseen olisi toivottavaa. Lisätietoja löytyy: Kokouksessa tuli esille, löytyisikö keskustastakin tiloja ryhmätoiminnalle niin, ettei osallistujien pitäisi lähteä pihapiiristään. b. Ikääntyneiden palveluihin liittyvät hankkeet Pirkanmaan laajuinen STM:n rahoittama Ikäpiste-hanke on saanut rahoituksen. Pääpainopisteenä hankkeessa on keskitetyn asiakasohjauksen kehittäminen Pirkanmaalla. Ensimmäinen kokoontuminen on huomenna Hanke kestää kaksi vuotta.

6 Nokian kotihoito pääsee verrokkiryhmänä mukaan kotona tapahtuvan arkikuntoutumisen väitöskirjatutkimukseen c. Päivätoiminnan palveluntuottajana jatkaa alkaen Attendo Vastamaja. d. Tehostetun palveluasumisen tuottajat alkaen: 1. Esperi Care Oy, Nokian uusi Hoivakoti, Esperi Care Oy, Hoitokoti Villa Niemi 2. Hoivakoti Aurinkopuisto Oy Attendo Oy, perustettava yksikkö Nokia 3. Attendo Oy, Vastamajan hoivakoti Jyllin Kodit 4. Siunauksela ry. 5. HoiLe Oy, Esperi Hoivakoti Katriina Esperi Care Oy, Hoivakoti Vihtori Esperi Care Oy, Hoivakoti Vivian Mikeva Oy, Pirkkalan palvelu-koti 6. Mainio Vire Arwola Oy Mainio Vire Oy, Vire Koti Noki 7. Attendo Oy, perustettava yksikkö Ylöjärvi 8. Esperi Care Oy, Hoivakoti Daalia Luhatuuli Oy, Esperi Hoitokoti Luhatuuli Gerocare Oy, Esperi Hoivakoti Linnea Pikonlinna Etelä-Savon Mielenterveys Oy, Esperi Hoitokoti Rantakallio, Palvelukoti Sylvianna Oy, Esperi Hoivakoti Sylvianna, Esperi Care Oy, Hoivakoti Ratina 9. ILMOITUSASIAT Maakunnallisen vanhusneuvostotilaisuuden kokous pidettiin Kokouksessa päätettiin, että Pirkanmaan vanhusneuvostot antavat hallituksella lausunnon maakuntalakiluonnoksesta. Anneli Toikka ja Pirkko Peura osallistuivat kokoukseen Nokian edustajina. Puheenjohtaja on lähettänyt pöytäkirjan vanhusneuvoston jäsenille sähköpostilla Ruskon vanhus- ja vammaisneuvostolta haastaa Suomen vanhusneuvostot 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi Hyvä teko ikäihmiselle -kampanjaan. Tarkoituksena on, että hyvä teko on ilmainen teko niin tekijälle kuin saajalle. Ruskon neuvosto toivoisi viestiä, millä teoilla kampanjaa muissa kunnissa toteutettaisiin. Otetaan asia tarkempaa käsittelyyn seuraavaan kokoukseen. Jäsenet miettivät esityksiä tähän kokoukseen. Huomisen kynnyksellä Kysely vuotiaiden tulevaisuudennäkymistä. Puheenjohtaja esitteli tutkimuksen keskeiset tulokset kokouksessa. Raportti löytyy kokonaisuudessaan:

7 yhteenvetoraportti_2016_fin%5b1%5d.pdf 10. MUUT ASIAT SOTE-uudistuksen Pirkanmaan työryhmät aloittamassa juuri toimintaansa. Pirkanmaan tilanteen etenemistä voi seurata: KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry.

Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry. VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika: Maanantai 20.3.2017 klo 13.00-14.55 Paikka Virastotalo, Harjukatu 21, 37100 Nokia Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Aatos Taipale Linnanvuoren tehtaiden

Lisätiedot

Läsnä: Matti Honkaniemi Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry.

Läsnä: Matti Honkaniemi Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry. VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika: Maanantai 12.9.2016 klo 13.00-15.00 Paikka Virastotalo h 201, Harjukatu 21, 37100 Nokia Läsnä: Matti Honkaniemi Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Aatos Taipale Linnanvuoren tehtaiden

Lisätiedot

Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry.

Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry. VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika: Maanantai 28.11.2016 klo 13.00-15.00 Paikka Virastotalo h 201, Harjukatu 21, 37100 Nokia Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Aatos Taipale Linnanvuoren tehtaiden

Lisätiedot

Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry.

Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry. VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika: Maanantai 23.11.2015 klo 13.00-14.50 Paikka Virastotalo h 301, Harjukatu 21, 37100 Nokia Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Aatos Taipale Linnanvuoren tehtaiden

Lisätiedot

Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry.

Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry. VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika: Maanantai 16.3.2015 klo 13.00-15.05 Paikka Virastotalo, Harjukatu 21, 37100 Nokia Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Aatos Taipale Linnanvuoren tehtaiden

Lisätiedot

Vihnuskoti, juhlasali, Vihnuskatu 7, 37100 Nokia. Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry.

Vihnuskoti, juhlasali, Vihnuskatu 7, 37100 Nokia. Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika: Maanantai 3.3.2014 klo 13.00-15.35 Paikka Vihnuskoti, juhlasali, Vihnuskatu 7, 37100 Nokia Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Aatos Taipale Linnanvuoren tehtaiden

Lisätiedot

Virastotalo kokoushuone 201, Harjukatu 21, Nokia

Virastotalo kokoushuone 201, Harjukatu 21, Nokia VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika: Maanantai 14.8.2017 klo 13.00-15.20 Paikka Virastotalo kokoushuone 201, Harjukatu 21, 37100 Nokia Läsnä: Matti Honkaniemi Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Aatos Taipale Linnanvuoren

Lisätiedot

Aika: Keskiviikko klo Kokoushuone 201, Virastotalo Harjukatu 21, Nokia. Läsnä: Vilho Siltanen puheenjohtaja

Aika: Keskiviikko klo Kokoushuone 201, Virastotalo Harjukatu 21, Nokia. Läsnä: Vilho Siltanen puheenjohtaja VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 16.45 Paikka: Kokoushuone 201, Virastotalo Harjukatu 21, 37100 Nokia Läsnä: Vilho Siltanen puheenjohtaja Pentti Matikka varapuheenjohtaja Aila Vaimare

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Ikäihmisten tehostettu palveluasuminen hankinta 427/07.074/2016

Perusturvalautakunta Ikäihmisten tehostettu palveluasuminen hankinta 427/07.074/2016 Perusturvalautakunta 71 13.09.2016 Ikäihmisten tehostettu palveluasuminen hankinta 427/07.074/2016 PERLTK 13.09.2016 71 Vanhustyön johtaja Sirpa Ellala Nokian kaupungin perusturvapalvelut järjesti tarjouskilpailun

Lisätiedot

Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi Läntinen perusturvapiiri, sosiaali- ja terveysjohtaja

Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi Läntinen perusturvapiiri, sosiaali- ja terveysjohtaja Hollolan kunta / Muistio 2/2013 1 (5) n kokous Aika Keskiviikko 29.5.2013 kello 18.00 Paikka Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi, sosiaali- ja terveysjohtaja

Lisätiedot

Ikäihmisten, muistisairaiden tai pitkäaikaissairaiden ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon asiakkuuskriteerit ja soveltamisohjeet

Ikäihmisten, muistisairaiden tai pitkäaikaissairaiden ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon asiakkuuskriteerit ja soveltamisohjeet Ikäihmisten, muistisairaiden tai pitkäaikaissairaiden ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon asiakkuuskriteerit ja soveltamisohjeet Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 2. LYHYTAIKAINEN HOITO, TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN,

Lisätiedot

Vanhus- ja vammaisneuvoston kokous 6/2018

Vanhus- ja vammaisneuvoston kokous 6/2018 20.11.2018 Vanhus- ja vammaisneuvoston kokous 6/2018 Aika maanantaina 5.11.2018 klo 13.00-15.10 Paikka Läsnä Hollolan kunnanvirasto, kokoushuone Vesala Eila Kamppinen, Hollolan seurakunta Matti Ruokolainen,

Lisätiedot

30 Ikäihmisten asumispalvelujen tuottajat ja palveluntuottajien vuokrat vuonna 2017 (Yhteistoiminta-alueen asia)

30 Ikäihmisten asumispalvelujen tuottajat ja palveluntuottajien vuokrat vuonna 2017 (Yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (6) 30 Ikäihmisten asumispalvelujen tuottajat ja palveluntuottajien vuokrat vuonna 2017 (Yhteistoiminta-alueen asia) TRE:1920/05.00.02/2017 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,2 %

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,2 % KOLARI 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 840 23,2 % 4 168 4 247 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 901 (23%) 1 312 (32%) kasvu 411 hlöä 75

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 25

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 25 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 25 Vanhusneuvosto 26.08.2014 AIKA 26.08.2014 klo 10:00-13:05 PAIKKA Helmiranta, Kauhava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen avaus 27 22 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Pauli Salonpää x Marjatta Suominen x. Marketta Rouvinen - Juhani Räihä Olavi Tuikkanen x * Hellevi Pekkarinen *poistui kokouksesta 15.

Pauli Salonpää x Marjatta Suominen x. Marketta Rouvinen - Juhani Räihä Olavi Tuikkanen x * Hellevi Pekkarinen *poistui kokouksesta 15. KINNULAN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Kokousaika 21.9.2017 kello 15 16 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) pj x = läsnä - = poissa

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi Puumala Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 21.09.2017, klo 15:58-17:11 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry.

Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Linnanvuoren tehtaiden Eläkeyhdistys ry. Vappu Vähä-Tahlo Nokian Eläkkeensaajat ry. VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika: Maanantai 31.8.2015 klo 13.00-15.20 Paikka Virastotalo h 301, Harjukatu 21, 37100 Nokia Läsnä: Sakari Villman Eläkeliitto Nokia-Pirkkala ry. Aatos Taipale Linnanvuoren tehtaiden

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTAPROFIILI

PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTAPROFIILI PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTAPROFIILI Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O-kärkihanke) 21.6.2018 1 1. PALVELUTARPEEN ENNAKOINTI 21.6.2018 2 PALVELUTARPEEN ENNAKOINTI

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1/2012 7.2.2012 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANH 4 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMAN

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Vanhusneuvosto 20.09.2017 AIKA 20.09.2017 09:00-10:40 PAIKKA Terveysaseman alakerran kokoustila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAPROFIILI

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAPROFIILI KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAPROFIILI Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O-kärkihanke) 3.8.2018 1 1. PALVELUTARPEEN ENNAKOINTI 3.8.2018 2 PALVELUTARPEEN ENNAKOINTI

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT PAIMION KAUPUNGISSA

IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT PAIMION KAUPUNGISSA IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT PAIMION KAUPUNGISSA Sosiaali- ja terveysjohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen eeva-sirkku.poyhonen@paimio.fi Kemiönsaaren valtuustoseminaari 31.12.2016 Paimiossa oli 75 vuotta täyttäneitä

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 1/2017 27.2.2017 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2016 3 VANH 4 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: klo Palvelukeskus Kotikarpalo, Talvitie 1, KYRÖ

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: klo Palvelukeskus Kotikarpalo, Talvitie 1, KYRÖ 31.01.2017 1. Aika: 31.1.2017 klo 9.10 10.10 Paikka: Palvelukeskus Kotikarpalo, Talvitie 1, 21800 KYRÖ Paikalla: Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Seppo Eskola, Pöytyän sotaveteraanit Jaakko

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1/2011 23.2.2011 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 3 VANH 4 KANGASALAN KUNNAN PALVELUVERKON

Lisätiedot

2. Ikääntyneiden asuminen vuonna 2013 (% 75 vuotta täyttäneestä väestöstä)

2. Ikääntyneiden asuminen vuonna 2013 (% 75 vuotta täyttäneestä väestöstä) KITTILÄ 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 6 470 18,7 % 7 476 7 835 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 211 (19%) 1 798 (24%) kasvu 587 hlöä

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (296 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (296 hlöä) PELKOSENNIEMI 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 947 29,9 % (296 hlöä) 807 766 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 289 (30%) 354 (44%) kasvu

Lisätiedot

Muutosjohdon verkostotapaaminen

Muutosjohdon verkostotapaaminen Muutosjohdon verkostotapaaminen 31.10.2017 Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihanke Kainuussa Eija Tolonen, vanhuspalvelujohtaja, YTL I&O kärkihanke, Kainuun

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous. Titta Roslakka, Eksoten edustaja

Vanhusneuvoston kokous. Titta Roslakka, Eksoten edustaja Kokous Vanhusneuvoston kokous Aika, paikka Keskiviikko 29.11.2017 kello 15.00-16.50 Osallistujat Kulttuuritalo Virta, tutustuminen kokoontumistiloihin Kokoustila Vallinkoski (h 138) Sinikka Poskiparta,

Lisätiedot

Ikääntyneiden palvelutarpeen arvioinnin prosessi

Ikääntyneiden palvelutarpeen arvioinnin prosessi Ikääntyneiden palvelutarpeen arvioinnin prosessi 1.4.2019 Jaako Taina, Roslakka Titta, Inna Miia, Mälkiä Pia EKSOTE 1 15.4.2019 Sisältö: - hallinnollinen sijainti Eksoten organisaatiossa - ohjaavaa lainsäädäntöä

Lisätiedot

Kotihoito omaishoidon tukipalveluna

Kotihoito omaishoidon tukipalveluna TUTKIMUKSESTA TIIVIISTI 1 TAMMIKUU 2018 Päälöydökset Vain pieni osa kaikista omaishoidossa olevista sai vuonna 2016 kotihoidon tukipalvelua. Omaishoidon tuen kattavuus 75 vuotta täyttäneillä vaihtelee

Lisätiedot

1. KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen ja totesi, että kaikki jäsenet ovat paikalla.

1. KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen ja totesi, että kaikki jäsenet ovat paikalla. VANHUSNEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: Maanantai 18.6.2018 klo 13.00-15.10 Paikka Virastotalo, Harjukatu 21, 37100 NOKIA, kokoushuone 301 Läsnä: Anneli Toikka Nokian Eläkkeensaajat ry. Ilkka Kotiranta

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Annikki Kallioniemi perusturvajohtaja 35. Pöytäkirjan Outi Kurkela Miia Ahlholm allekirjoitus puheenjohtaja sihteeri

Muut saapuvilla olleet Annikki Kallioniemi perusturvajohtaja 35. Pöytäkirjan Outi Kurkela Miia Ahlholm allekirjoitus puheenjohtaja sihteeri Vanhusneuvosto ESITYSLISTA Kokousaika 22.11.2018 klo 12.00- Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Outi Kurkela pj Piia Juuso j Aimo Ahti j Ristenrauna Magga j Onni Niemelä j Tuula

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (1258 hlöä) Kasvu

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (1258 hlöä) Kasvu SALLA 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 781 31,9 % (1258 hlöä) 3 091 2 852 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 1 240 (32%) 1 430 (46%) kasvu

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (1163 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (1163 hlöä) POSIO 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 633 30,8 % (1163 hlöä) 2975 2766 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 1123 (31 %) 1341 (45%) kasvu

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Vanhusneuvosto 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 12:00-13:00 Paikka Kaupunginhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Marjatta Suominen. Heikki Dahlbacka - Seija Kinnunen x Pirkko Leppänen x Marketta Rouvinen - Juhani Räihä - Olavi Tuikkanen. Hellevi Pekkarinen x

Marjatta Suominen. Heikki Dahlbacka - Seija Kinnunen x Pirkko Leppänen x Marketta Rouvinen - Juhani Räihä - Olavi Tuikkanen. Hellevi Pekkarinen x KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Vanhus-ja vammaisneuvosto 1 Kokousaika 20.9.2016 kello 15 16.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

VANHUSTEN PALVELUASUMISEEN JA YMPÄRIVUOROKAUTISEEN HOITOON PÄÄSYN KRITEERIT

VANHUSTEN PALVELUASUMISEEN JA YMPÄRIVUOROKAUTISEEN HOITOON PÄÄSYN KRITEERIT VANHUSTEN PALVELUASUMISEEN JA YMPÄRIVUOROKAUTISEEN HOITOON PÄÄSYN KRITEERIT Sallan kunta Sosiaali- ja terveyslautakunta SAS-työryhmä 2015 VANHUSTEN PALVELUASUMISEEN JA YMPÄRIVUOROKAUTISEEN HOITOON PÄÄSYN

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Vanhusneuvosto AIKA 13.05.2015 kello 09:00-11:06 PAIKKA Kartanonmäki ruokasalin kabinetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

Lisätiedot

VANH 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VANH 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22 VANH 23 VANHUSTEN VIIKKO 23

VANH 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VANH 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22 VANH 23 VANHUSTEN VIIKKO 23 3/2016 8.9.2016 Asiat VANH 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VANH 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22 VANH 23 VANHUSTEN VIIKKO 23 VANH 24 KANGASALAN VANHUSHUOLLON KEHITTÄMINEN 24 VANH 25

Lisätiedot

Selvitys palveluseteleiden käytöstä kuntien ja yhteistoiminta-alueiden sosiaali- ja terveyspalveluissa tilanne vuoden 2018 lokakuussa

Selvitys palveluseteleiden käytöstä kuntien ja yhteistoiminta-alueiden sosiaali- ja terveyspalveluissa tilanne vuoden 2018 lokakuussa Selvitys palveluseteleiden käytöstä kuntien ja yhteistoiminta-alueiden sosiaali- ja terveyspalveluissa tilanne vuoden 2018 lokakuussa Anu Nemlander Mari Sjöholm Sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelusetelikysely

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,1 % (544 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,1 % (544 hlöä) MUONIO 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 ennuste 2030 ennuste 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 2 375 22,1 % (544 hlöä) 2 313 2 297 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 527 (22%) 658

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Karhulahden kotiseutumuseo, Golftie 14 A, JOROINEN. Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Karhulahden kotiseutumuseo, Golftie 14 A, JOROINEN. Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 Vanhusneuvosto 15.05.2019 AIKA 15.05.2019 09:00-10:05 PAIKKA Karhulahden kotiseutumuseo, Golftie 14 A, 79600 JOROINEN KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTO

PÖYTYÄN KUNTA VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTO PÖYTYÄN KUNTA VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTO 26.1.2018 1. Aika: 26.1.2018 klo 10.00-11.00 Paikka: Paikalla: Kotikarpalo, Talvitie 1, 21800 Kyrö Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Marja Viitanen,

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (2617 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (2617 hlöä) KEMIJÄRVI 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 7 892 31,9 % (2617 hlöä) 6 517 6 068 Ikääntynden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 2 544 (32%) 2 901 (45%) kasvu

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2015 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Vanhusneuvosto Aika Paikka 12.05.2015 klo 10:00-12:00 Toimintakeskus Suvanto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Tiistai 6.11.2018 klo 9.15 10.21 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa 1 24.1.2017 Liisa Niiranen 10,1 % 9 % 7,5 % 11,3 % Timo Aro 2016 Lapin väestöennuste Ennuste 2040 Ennuste 2030 Ennuste 2020

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/ ( 6) Ikäihmisten neuvosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan tarkastus

Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/ ( 6) Ikäihmisten neuvosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan tarkastus Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/2018 1 ( 6) Aika 11.06.2018, klo 10:00-12:00 Paikka Käsitellyt asiat Kokoushuone Martta Maria 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan tarkastus 36 Lausuntopyyntö

Lisätiedot

Ikäihmisten keskitetty asiakasohjausyksikkö

Ikäihmisten keskitetty asiakasohjausyksikkö Ikäihmisten keskitetty asiakasohjausyksikkö Työryhmä: Anneli Saarinen, pj. Sirkka Eväsoja, Lapua, Mirva Ämmälä, Seinäjoki, Helena Kahra-Smedlund, Isokyrö, Tarja palomäki, Jik, Eila Runsala, llky, Marita

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) % (317 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) % (317 hlöä) SAVUKOSKI 2. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 ennuste 2030 ennuste 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 1 103 28 % (317 hlöä) 986 943 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 315 (28 %) 453

Lisätiedot

Hyryläntie 13, terveyskeskus, 2 krs, kokoushuone Aleksis. 17 Ikäihmisten päivätoiminnan ja pesupalvelujen uudelleenjärjestely ja kuljetushankinta

Hyryläntie 13, terveyskeskus, 2 krs, kokoushuone Aleksis. 17 Ikäihmisten päivätoiminnan ja pesupalvelujen uudelleenjärjestely ja kuljetushankinta Tuusulan kunta Pöytäkirja 3/2018 1 (9) Aika 26.03.2018, klo 10:01-12:37 Paikka Hyryläntie 13, terveyskeskus, 2 krs, kokoushuone Aleksis Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (930 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (930 hlöä) RANUA 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 ennuste 2030 ennuste 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 4 093 21,8 % (930 hlöä) 3 254 3 040 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 904 (22 %) 1

Lisätiedot

Asiakasohjaus Siiri -yhden luukun palvelupiste

Asiakasohjaus Siiri -yhden luukun palvelupiste Asiakasohjaus Siiri -yhden luukun palvelupiste Sosiaalityö Lähtötilanne Omaishoidon tuki T3 Veteraanipalvelut PTH Sairaala Klinikat Kotihoidon alue 1 SKY Kotihoidon alue 3 SAS Kotihoidon alue 4 Vammaispalvelut

Lisätiedot

Pohjois-Savossa I&O kärkihankkeessa kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja kaikenikäisten omaishoitoa. Vahvuudet ja kehittämiskohteet

Pohjois-Savossa I&O kärkihankkeessa kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja kaikenikäisten omaishoitoa. Vahvuudet ja kehittämiskohteet Pohjois-Savossa I&O kärkihankkeessa kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja kaikenikäisten omaishoitoa Vahvuudet ja kehittämiskohteet Päivi Tikkanen I&O muutosagentti, TtT FAKTOJA POHJOIS- SAVOSTA: 75v täyttäneiden

Lisätiedot

Palveluneuvo Mikkeli, Juva, Mäntyharju, Hirvensalmi, Pertunmaa, Kangasniemi, Puumala

Palveluneuvo Mikkeli, Juva, Mäntyharju, Hirvensalmi, Pertunmaa, Kangasniemi, Puumala 7.8.2017 Palveluneuvo Mikkeli, Juva, Mäntyharju, Hirvensalmi, Pertunmaa, Kangasniemi, Puumala Palveluneuvon tavoite ja tarkoitus Tunnistetaan asiakkaan palvelun tarve yhdessä asiakkaan kanssa Palveluneuvossa

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 10 Vanhus- ja vammaisneuvosto 27.11.2017 Aika 27.11.2017 klo 12:00-14:08 Paikka Pappila, Pappilantie 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/ ( 10) Ikäihmisten neuvosto

Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/ ( 10) Ikäihmisten neuvosto Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/2018 1 ( 10) Aika 28.05.2018, klo 10:02-13:00 Paikka Käsitellyt asiat Kokoushuone Aleksis 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 TuusInfo 30

Lisätiedot

PALVELUASUMINEN PALVELUASUMINEN 1 (5)

PALVELUASUMINEN PALVELUASUMINEN 1 (5) 1 (5) Päivitetty 7/2016 Kemin kaupunki tuottaa palveluasumista itse, ostopalveluna sekä palvelusetelillä. Palveluasumiseen haetaan hakemuksella. Luotsi- työryhmä tekee päätöksen palveluasumisesta. Hakemuksia

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN VANHUSNEUVOSTO. TOIMINTAKERTOMUS Toimikausi

JYVÄSKYLÄN VANHUSNEUVOSTO. TOIMINTAKERTOMUS Toimikausi 1 JYVÄSKYLÄN VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS Toimikausi 2013-2016 2 VANHUSNEUVOSTO kaudella 2013-2016 Puheenjohtaja Raili Rissanen, varapuheenjohtaja Kari Jokinen Vanhusneuvoston sihteeri Sanna Siniluhta

Lisätiedot

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 19 Terveiset yhteisöllisen asumisen seminaarista sekä Ikäkoti kuntoon - seminaarista

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 19 Terveiset yhteisöllisen asumisen seminaarista sekä Ikäkoti kuntoon - seminaarista Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (16) Aika 14.03.2017, klo 13:00-15:05 Paikka Lounashuoneen kabinetti, kaupungin virastotalo Käsitellyt asiat 13 Kokouksen avaus 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 13) Vanhusneuvosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 13) Vanhusneuvosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 13) Aika 08.10.2018, klo 09:30-11:15 Paikka Kunnantalo, ravintola Ervasti kabinetti Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

OMAIS JA PERHEHOITO Sari Lähteenmäki

OMAIS JA PERHEHOITO Sari Lähteenmäki OMAIS JA PERHEHOITO 8.9.2017 Sari Lähteenmäki Omaishoitosopimukset Omaishoidon sopimuksia yhteensä 1207 kpl alaikäiset 157 18 64 v. 180 65 74 v. 207 75 84 v. 399 +85 v. 264 Omaishoidettavista 72 % yli

Lisätiedot

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisella tavalla koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisella tavalla koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 VANHUSNEUVOSTO AIKA 19.01.2015 klo 15.00 PAIKKA Punojanportti VANHUSNEUVOSTO Lindeman Aarre, puheenjohtaja Huuskonen Riitta-Liisa Mäkelä Maija Grönberg Heleena, poissa Koskinen Sakari

Lisätiedot

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Taivalkosken sosiaali- ja terveyspalvelut Päivitetty 25.3.2019 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 18.12.2018 Sisällysluettelo 1 Omaishoitajan lakisääteiset vapaat... 2 2

Lisätiedot

6 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 8 Ikääntyneen väestön tukemiseksi tehdyn suunnitelman toteuma 2017

6 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 8 Ikääntyneen väestön tukemiseksi tehdyn suunnitelman toteuma 2017 Puumala Pöytäkirja 2/2017 1 (9) Aika 11.05.2017, klo 09:59-11:35 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Muutosagenttitoiminnan tulokset - Kainuu

Muutosagenttitoiminnan tulokset - Kainuu Muutosagenttitoiminnan tulokset - Kainuu 1 13.3.2019 Hankkeen/kokeilun perustiedot Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa, Muutosagentin tehtävä Tehtävän kesto 10/2016

Lisätiedot

Ikäosaamiskeskus, Piekkari, Pohjolankatu 2A. Maija Kaikkonen

Ikäosaamiskeskus, Piekkari, Pohjolankatu 2A. Maija Kaikkonen Ikäosaamiskeskus, Piekkari, Pohjolankatu 2A Maija Kaikkonen Nestori palveluohjausta ikäihmisille Nestori palvelee ikäihmisiä, heidän omaisiaan ja läheisiään sekä muita ikäihmisten asioista tietoa tarvitsevia

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Vesikkotie 6, Joensuu. Sivu 20 Kokouksen avaus 3

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Vesikkotie 6, Joensuu. Sivu 20 Kokouksen avaus 3 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Vanhusneuvosto Aika 07.03.2018 klo 09:00-11:40 Paikka Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Vesikkotie 6, 80160 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21

Lisätiedot

Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu Vanhuspalvelujen Kuusikko

Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu Vanhuspalvelujen Kuusikko Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu Vanhuspalvelujen Kuusikko 1 75 vuotta täyttäneen väestön määrän absoluuttinen ja suhteellinen kehitys Kuusikossa

Lisätiedot

Kärkölän kunta Pöytäkirja 3/2017 Vanhus- ja vammaisneuvosto

Kärkölän kunta Pöytäkirja 3/2017 Vanhus- ja vammaisneuvosto Kärkölän kunta Pöytäkirja 3/2017 Vanhus- ja vammaisneuvosto Kokousaika Keskiviikko 3.5.2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Käsiteltävät asiat Sivu Liite 7 13 Esitys sivistystoimikunnalle

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (9 ) Vanhusneuvosto 02.06.2017 AIKA 02.06.2017 klo 10:00-11:10 PAIKKA Hopealyhty KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa 19.5.2017 1 Mitä muutosagentti tekee? Alueellisen iäkkäiden yhteen sovitetun palvelukokonaisuuden rakentaminen ja juurruttaminen

Lisätiedot

1. Tausta... 1. 1.1 Yleistä... 1. 1.2 Pohjois-Savon maakunta ja Pohjois-Savon liitto... 1. 1.3 Palveluseteli Suomessa... 1

1. Tausta... 1. 1.1 Yleistä... 1. 1.2 Pohjois-Savon maakunta ja Pohjois-Savon liitto... 1. 1.3 Palveluseteli Suomessa... 1 0 Sisältö: Tiivistelmä 1. Tausta... 1 1.1 Yleistä... 1 1.2 PohjoisSavon maakunta ja PohjoisSavon liitto... 1 1.3 Palveluseteli Suomessa... 1 2. Palvelusetelien käyttötilanne PohjoisSavossa... 3 2.1

Lisätiedot

Miten tästä eteenpäin?

Miten tästä eteenpäin? Miten tästä eteenpäin? Eija Tolonen, vanhuspalvelujohtaja, YTL Kainuun muutosagentti puh. 044 7101 669 Kainuu asukasluku 31.3.2016 72 437 (Puolanka ei mukana 2 765) Ivalo 661 km Oulu 182 km väkiluku yli

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (13 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (13 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (13 ) Vanhusneuvosto 03.02.2017 AIKA 03.02.2017 klo 10:00-11:20 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kokkolan kaupunki Karleby stad KOKKOLAN VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS

Kokkolan kaupunki Karleby stad KOKKOLAN VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS Kokkolan kaupunki Karleby stad KOKKOLAN VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS 2015 Sisällysluettelo Vanhusneuvoston kokoonpano 2015... 3 Kokoustoiminta... 4 Lausuntoja, ehdotuksia, esityksiä ja kirjelmiä...

Lisätiedot

LÄHITORI YLÖJÄRVELLÄ

LÄHITORI YLÖJÄRVELLÄ LÄHITORI YLÖJÄRVELLÄ Sotekeskuksen neuvonta Maakunnallinen neuvontapuhelin Asiakas, omaiset ja läheiset Maakunnan keskitetty asiakasohjaus YLÖJÄRVEN LÄHITORI kokonaisuus 1.6.2017 IKÄPISTE Ohjaus ja neuvonta/

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:40. Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:40. Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 22.02.2019 kello 10:15-11:40 PAIKKA Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaaminen 3 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Hoiva vanhustenpalvelujen tulosalue

Hoiva vanhustenpalvelujen tulosalue Hoiva vanhustenpalvelujen tulosalue TP 2013 TP 2014 TA2015 Henkilöstömäärä 1196 1134 1071 Toimintakulut 102,4 M 99,4M 97,8 M joista henkilöstökulut 54 M 52,4 M joista asumis- ja hoiva-palvelujen ostot

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1. Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1. Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Vanhusneuvosto 20.03.2015 AIKA 20.03.2015 10:00-11:15 PAIKKA Ikäihmisten päivätoiminta Opintie 5 Joroinen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Miten onnistutaan palvelurakenteen keventämisessä. 30.9.2010 Eeva Laine Kotihoidon johtaja. Järvenpään kaupunki 1

Miten onnistutaan palvelurakenteen keventämisessä. 30.9.2010 Eeva Laine Kotihoidon johtaja. Järvenpään kaupunki 1 Miten onnistutaan palvelurakenteen keventämisessä 30.9.2010 Eeva Laine Kotihoidon johtaja 1 30.9.2010 Miksi tarvittiin palvelurakenteen keventäminen? Kaupunginhallitus päätti v. 2007, että kaikkien hoidon

Lisätiedot

Kotihoitopalvelut. Kotihoitojohtaja Mari Ollinpoika

Kotihoitopalvelut. Kotihoitojohtaja Mari Ollinpoika Kotihoitopalvelut Kotihoitojohtaja 15.8.2017 Kotihoitopalvelut Kotihoitopalvelut Kotihoito Kotihoidon kotikäynnit, neljä alueellista tiimiä Tukipalvelut Kotona asumista tukevat palvelut: kotiin vietävät

Lisätiedot

PALVELUASUMINEN. Sisältö: Palveluasumisen yksiköt Tukipalvelumaksut Hoitomaksut. Vanhus- ja vammaispalvelut Sauvosaarenkatu 25, 94100 KEMI 1 (5)

PALVELUASUMINEN. Sisältö: Palveluasumisen yksiköt Tukipalvelumaksut Hoitomaksut. Vanhus- ja vammaispalvelut Sauvosaarenkatu 25, 94100 KEMI 1 (5) 1 (5) tark 200514 jm Päivitetty 5/2014 Sisältö: Palveluasumisen yksiköt Tukipalvelumaksut Hoitomaksut Sauvosaarenkatu 25 2 (5) Kemin kaupungilla on omia palveluasumisen yksiköitä sekä näiden lisäksi kaupunki

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Tetola 12.2.2013 Säännön nimi Hämeenlinnan kaupungin

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 21

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 21 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 21 Vanhusneuvosto 10.09.2014 AIKA 14:00-15:30 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 23 18 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 1.9.216] KUUKAUSIRAPORTTI HEINÄKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Heinäkuu 216 HEINÄKUU PÄHKINÄNKUORESSA Heinäkuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:15. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:15. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhusneuvosto AIKA 16.02.2018 kello 10:00-12:15 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Kokouksen

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA

LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA Lopen kunta Perusturvalautakunta 26.10.2016 97 Perusturva Vanhuspalvelut LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA 2017 2018 Sisko Haapanen Vanhuspalvelujen johtaja JOHDANTO Seudullinen ikäihmisten ohjelma 2015

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2014 Perusturvalautakunta. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2014 Perusturvalautakunta. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2014 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 7.4.2014 klo 17.00- KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Paikka Kokkatoiminta, Tallivirrantie 4 Pöytäkirjan Sivu 31 32 33 34

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 10:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 10:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 30.1.2018 klo 10:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Taivalkosken sosiaali- ja terveyspalvelut Päivitetty 20.12.2018 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 18.12.2018 Sisällysluettelo 1 Omaishoitajan lakisääteiset vapaat... 2 2

Lisätiedot

Omaishoidon tuki Espoossa_ yli 50 -vuotiaat Seminaari omaishoidosta Espoossa 26.10.2015

Omaishoidon tuki Espoossa_ yli 50 -vuotiaat Seminaari omaishoidosta Espoossa 26.10.2015 Omaishoidon tuki Espoossa_ yli 50 -vuotiaat Seminaari omaishoidosta Espoossa 26.10.2015 Vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen Espoon kaupunki Omaishoidon tuki on palvelukokonaisuus, joka koostuu

Lisätiedot

Titta Roslakka, Eksoten edustaja

Titta Roslakka, Eksoten edustaja Kokous Vanhusneuvoston kokous 5/2018 Aika, paikka Osallistujat Keskiviikko 6.6.2018 kello 15.00-16.56, kaupungintalo, kokoustila Imatrankoski (h 308) Sinikka Poskiparta, Imatran kansalliset seniorit ry.

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Vanhusneuvosto Aika 07.03.2017 klo 09:30 Paikka Kunnantalo, 3 krs Eliel Läsnäolijat Niemeläinen Ismo puheenjohtaja Tammi Jukka varapuheenjohtaja Fellman Urban jäsen

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNGIN VANHUSPALVELUOHJELMA 2010 2015

HEINOLAN KAUPUNGIN VANHUSPALVELUOHJELMA 2010 2015 Kuva: Hannele Rämö HEINOLAN KAUPUNGIN VANHUSPALVELUOHJELMA 2010 2015 SELVITYS 18.11.2010 Näkymä harjulta Ruotsalaiselle. SISÄLLYSLUETTELO HEINOLAN KAUPUNGIN VANHUSPALVELUOHJELMA 2010 2015 SELVITYS 1. TYÖRYHMÄN

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallituksen kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 2/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 21.3.2019 Kokoustiedot Aika Torstaina 28.3.2019 klo 14.00 Käsiteltävät asiat Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 15 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Palveluohjauksen kehittäminen I&Okärkihankkeessa. Sari Kehusmaa, tutkimuspäällikkö, THL

Palveluohjauksen kehittäminen I&Okärkihankkeessa. Sari Kehusmaa, tutkimuspäällikkö, THL Palveluohjauksen kehittäminen I&Okärkihankkeessa Sari Kehusmaa, tutkimuspäällikkö, THL Lapin alueella on saatavana intensiivistä kotihoitoa paljon palveluja tarvitseville Palvelurakennetta voidaan kehittää

Lisätiedot

sääntömääräisesti 5 x vuodessa ja lisäksi tarvittaessa Käsittely vanhusneuvoston kokouksessa

sääntömääräisesti 5 x vuodessa ja lisäksi tarvittaessa Käsittely vanhusneuvoston kokouksessa KIURUVEDEN KAUPUNKI VANHUSNEUVOSTO TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUOSI 2018 Tavoite Asia Toimenpide Toteutus Miten arvioidaan toteutuminen Arvioijat VAIKUTTAMINEN lle Kokoukset kokoontuu Asiakaspalaute

Lisätiedot