#TWEETSMARTER HYÖDYNNÄ TWITTERIA TEHOKKAAMMIN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "#TWEETSMARTER HYÖDYNNÄ TWITTERIA TEHOKKAAMMIN"

Transkriptio

1 VERSIO 0 #TWEETSMARTER HYÖDYNNÄ TWITTERIA TEHOKKAAMMIN Ota Twitterin markkinointiratkaisut tehokkaasti käyttöön asiantuntijoidemme parhaiden käytäntöjen mukaan.

2 SISÄLTÖ Esittely 3 Tutustu asiantuntijoihin 5 Näin pääset alkuun 7 Twitter-kortit 9 Parhaat käytännöt Muistilista 3 Resurssit 5

3 ESITTELY

4 4 ESITTELY Ensimmäisessä #TweetSmarter-oppaassa analysoimme satoja tuhansia yrityskäyttäjien Twiitteja voidaksemme suositella tutkitusti tehokkaita toimintatapoja mainostettujen twiittien luomista varten. Tällä kertaa viemme analyysimme astetta pidemmälle ottamalla avuksi Twitterin omia asiantuntijoita, jotka ovat tutustuneet tuhansiin direct response -kampanjoihin ja siten tuntevat onnistuneiden kampanjoiden taustalla olevat pienet nyanssit. Olemme koonneet yhteen asiantuntijoiden vinkit ja eri puolilta maailmaa kerättyjä tosielämän esimerkkejä, jotta sinun olisi helppo hyödyntää niitä oman yrityksesi Twitter-markkinoinnissa saman tien.

5 TUTUSTU ASIANTUNTIJOIHIN

6 6 TUTUSTU ASIANTUNTIJOIHIN Asiantuntijoillamme on monivuotinen kokemus direct response -mainonnasta, ja he tietävät, miten parantaa tuloksia käyttämällä twiittien yhteydessä verkkosivukortteja ja sovellusasennuskortteja. AMANDA Sivuston kävijämäärien ja tulosten kasvattaminen SYLVIA Mobiilisovellusten mainostus Globaalin direct response -mainonnan asiantuntijana Amanda tekee yhteistyötä Twitterin strategisten suurmainostajien kanssa ja auttaa heitä kehittämään liidejä, kasvattamaan myyntiä ja mittaamaan kampanjoiden sosiaalista tuottoa. Sylvia on globaalien mobiilisovellusten asiantuntija. Hän vastaa Twitterillä mobiilisovelluksiin liittyvistä mainostuotoista ja strategioista ja tekee yhteistyötä eri puolilla maailmaa olevien yritysten kanssa. MINUSTA ON IHANAA NÄYTTÄÄ YRITYKSILLE, MITEN HE SAAVAT TWITTERISTÄ VASTINETTA RAHOILLEEN JA PYSTYVÄT SAATTAMAAN OMAN AINUTLAATUISUUTENSA KOKO MAAILMAN TIETOISUUTEEN. MOBIILISOVELLUSALA ON VALTAVAN KILPAILTU. ON JÄNNITTÄVÄÄ PÄÄSTÄ AUTTAMAAN PIENYRITYKSIÄ EROTTUMAAN JOUKOSTA JA LÖYTÄMÄÄN KÄYTTÄJÄNSÄ.

7 NÄIN PÄÄSET ALKUUN

8 8 NÄIN PÄÄSET ALKUUN Jokaisen erinomaisen Twitter-kampanjan takana on strategia. PYSÄHDY HETKEKSI TEKEMÄÄN SEURAAVAT ASIAT: Pohdi yrityksesi missiota Kun tunnette omat arvonne, pystytte luomaan aidon tuntuisia kampanjoita, jotka ovat yhdenmukaisia ja joilla on merkitystä. Selvitä käyttäjän saama hyöty Ilmaisemalla selkeästi, miten yrityksenne eroaa kilpailijoistaan ja miten olette asiakkaillenne hyödyksi, teidän on helpompi löytää kampanjan oikea kohderyhmä ja sijoittaa tuotteenne sopiville markkinoille. Aseta tavoite Haluatko saada verkkosivullesi lisää kävijöitä? Tai yritätkö kasvattaa myyntiä? Tai kenties rohkaista ihmisiä asentamaan sovelluksesi tai käyttämään sitä? Tehtyäsi tavoitteet itsellesi selväksi heti alkumetreillä sinun on helpompi valita oikeanlainen kampanja. Määritä menestyksen mitta Menestystä tulee mitata tavoitteen mukaisesti ja riittävän tarkasti. Jos tavoitteena on tuoda verkkosivulle kävijöitä, onko päämääränä kävijämäärien prosentuaalinen kasvu vai onko kullekin vierailulle asetettu tavoitehinta klikkausta kohden? Pistä asiat järjestykseen Suunnittele mainosbudjetti, selvitä käytettävissä olevat kehittäjäresurssit ja luo rakennesuunnitelma. TWITTERISSÄ MARKKINOIJILLA ON HYPPYSISSÄÄN MILJARDEJA REAALIAIKAISIA HETKIÄ. SELKEÄ STRATEGIA AUTTAA KESKITTYMÄÄN HETKIIN, JOILLA ON ENITEN MERKITYSTÄ YRITYKSEN JA SEN ASIAKKAIDEN

9 TWITTER-KORTIT

10 0 TWITTER-KORTIT Oletko jo kokeillut Twitter-kortteja? Niiden avulla voit lisätä hyödyllistä tietoa Twiitteihin, esimerkiksi verkkosivustosi sisällöstä tai mobiilisovelluksesta. Twiittiteksti Kuva Toimintakehote

11 PARHAAT KÄYTÄNNÖT

12 PARHAAT KÄYTÄNNÖT Asiantuntijoidemme parhaat käytännöt jaettuna kolmeen aihepiiriin: Toimiviksi osoitettuja teemoja ja vinkkejä Tosielämän esimerkkejä Yksinkertaisia testausstrategioita

13 3 PARHAAT KÄYTÄNNÖT KUVA Huomion kiinnittävä kuva on oleellinen tapa saada verkkosivukortin tai sovellusasennuskortin näkevä käyttäjä klikkaamaan verkkosivullesi johtavaa linkkiä tai lataamaan sovelluksesi. Asiantuntijoidemme mukaan seuraavat viisi kuvateemaa tuottavat tulosta. #TEHOVINKKI Valitse näyttökuvat kohdennettavan laitetyypin mukaan, eli älä näytä Androidpuhelimen kuvaa, jos kampanja on kohdennettu iphone-käyttäjiin. asiantuntijoidemme. Nosta tuotteesi keskiöön Kuva on tilaisuus esitellä yrityksesi ainutlaatuisuus uusille käyttäjille. Kierrä siis kuvapalveluiden kuvakokoelmat kaukaa. Promoted by Nest Sovelluksen voi esimerkiksi esitellä näyttävällä näyttökuvalla jostain sovelluksen jännittävästä hetkestä. 3 Promoted by Flying Vinyl Lontoossa kehottaa käyttäjiä rekisteröitymään palveluun saadakseen kuukausittain toimitettavan levyvalikoiman. Promoted by World of Bingo esittelee energiaa säästävän tuotteensa kauniin kuvan ja yksinkertaisen tekstin avulla. 3 Espanjalainen näyttää kuvan pelinsä huippuhetkistä mobiililaitteessa.

14 4 PARHAAT KÄYTÄNNÖT #TEHOVINKKI. Kerro, kenen seurassa liikut Kiinnitä käyttäjien huomio tuomalla esiin yrityksesi kytkökset tunnettuihin nimiin tai tuotteisiin. 3. Kuvaile prosessi Kampanjalla pyritään usein tavoittamaan uusia asiakkaita. Et siis voi olettaa heidän tietävän ennalta, miten tuotteesi tai palvelusi toimii. Yksinkertainen --3-kaaviokuva tai lyhyt ja ytimekäs virke kertoo kaiken oleellisen, ja käyttäjä näkee sen yhdellä vilkaisulla. 3 ÄLÄ KOSKAAN OLETA IHMISTEN TUNTEVAN YRITYSTÄSI ENNALTA. KERRO KUVAN AVULLA, MITEN KAIKKI TOIMII. Promoted by Install Install Promoted by Lyft Promoted by on autonvuokraussovellus, joka rohkaisee käyttäjiä lähtemään seikkailulle ja vuokraamaan MINI Cooperin. Promoted by nostaa esiin yhtyeitä, jotka esiintyvät pian käynnistyvällä musiikkifestivaalilla. on taksille ja bussille vaihtoehdon tarjoava sovellus, josta on helppo pyytää kyytiä paikasta A paikkaan B.

15 5 PARHAAT KÄYTÄNNÖT 4. Lokalisoi Jos kampanja kohdentuu tiettyyn maantieteelliseen sijaintiin, valitse kohdennettavaan kaupunkiin tai alueeseen sopiva kuva. #TEHOVINKKI Asiantuntijamme suosittelevat aloittamaan kolmella tärkeimpiä kohdekaupunkeja tai maita varten lokalisoidulla kuvalla ja laajentamaan strategian muihin sijainteihin vasta myöhemmin. Promoted by Jukely Promoted by Bridj Tee kuvasta käyttöympäristöön sopiva: 80 % Twitterin käyttäjistä käyttää sovellusta mobiililaitteella. Mainoskuva haukkaa suuren osan mobiililaitteen antaa jäsenilleen vapaan pääsyn näiden kotikaupungeissa järjestettäviin konsertteihin. pyrkii helpottamaan työmatkoja optimoimalla kysyntään pohjautuvia yhteiskuljetuksia.

16 6 PARHAAT KÄYTÄNNÖT TESTAA ENSIN Kokeile vaihdella elämäntyyli- ja tuotekuvien välillä nähdäksesi, kumman kuvatyypin yleisösi kokee enemmän omakseen. elämäntyyli Kokeile sisällyttää mainoskuvaan sovelluskaupan latauskuvake, jotta käyttäjille ei jää epäselväksi, mistä he saavat sovelluksen käsiinsä. 3 tuotekuva Promoted by Pariti Promoted by auttaa työntekijöitä löytämään uuden unelmatyön auttaa ihmisiä pitämään rahaasiansa hallinnassa saldonseurantasovelluksen avulla. rohkaisee käyttäjiä lataamaan sovelluksen, jolla heidän on helppo löytää ystävänsä nopeasti.

17 7 PARHAAT KÄYTÄNNÖT #TEHOVINKKI TOIMINTAKEHOTE Valitse toivomaasi toimintaan sopiva kehotepainike. Verkkosivukorteissa ja sovellusasennuskorteissa on painike, jolla voi kehottaa käyttäjää toimimaan. Erilaisia painikevaihtoehtoja on paljon, ja kuhunkin mainokseen parhaiten sopivaa toimintakehotetta valittaessa kannattaa huomioida seuraavat asiat. Verkkosivukortit Valitse toivomaasi toimintaan sopiva kehote. Pyrkimyksenä on saada käyttäjät tekemään jotain, joten anna heille mahdollisimman tarkat pohjatiedot. Valitse esimerkiksi Lue lisää -kehote korttiin, jossa on linkki blogikirjoitukseen tai tapaustutkimukseen, tai käytä Rekisteröidy -kehotetta, jos tavoitteena on saada ihmiset rekisteröitymään johonkin tapahtumaan. Tässä on muutamia esimerkkejä toimintakehotteidemme käytöstä: Promoted by Mundo Can-Am 3 Hae tästä Varaa nyt Varaa liput Lahjoita Ilmoittaudu nyt Pyydä tarjousta Hanki liput Lue lisää Löydä jälleenmyyjä Tilaa nyt Toista nyt Ennakkotilaa nyt Tee tarjous Lue lisää Rekisteröidy Varaa aika Osta nyt Rekisteröidy nyt Tilaa Katso nyt Siirry kasvattaa juhlamekkojensa myyntiä käyttämällä Osta nyt -painiketta. Promoted by MISSPAP Promoted by Maarteen on meksikolainen yritys, joka myy seikkailijoille maastokäyttöön tarkoitettuja erikoisajoneuvoja. kerää ilmoittautumisia tulevaan workshopiinsa käyttämällä Hanki liput -painiketta.

18 8 PARHAAT KÄYTÄNNÖT #TEHOVINKKI Sovellusasennuskortit Valitse kohdeyleisöön sopiva kehote. Sovellusasennuskortin toimintakehotepainikkeen voi säätää automaattisesti yleisön mukaan. Uusiin käyttäjiin kohdennetussa kortissa voi käyttää Asenna-painiketta, ja jos tavoitteena on pitää yllä nykyisten asiakkaiden kiinnostusta ja saada heidät aktivoitumaan uudelleen, korttiin voi lisätä syvän linkin. Jos tavoitteenasi on saada uusia käyttäjiä lataamaan sovelluksesi, valitse Asenna-painike. Jos tavoitteena on pitää yllä nykyisten asiakkaiden kiinnostusta ja saada heidät aktivoitumaan uudelleen, valitse jokin seuraavista kehotepainikkeista: Promoted by Bloom & Wild Open 3 Varaa Yhdistä Avaa Tilaa Toista on ranskalainen sovellus, jossa käyttäjät voivat löytää ja ostaa viinejä alennettuun on kukkalähetyssovellus, joka käytti Avaa-painiketta vanhojen käyttäjien uudelleenaktivointiin. Promoted by Wine in Black Promoted by Zingy Book on sovellus, jossa käyttäjät voivat varata koiranulkoiluttajan mobiililaitteellaan.

19 9 PARHAAT KÄYTÄNNÖT TWIITTITEKSTI Valitun kuvan ja toimintakehotepainikkeen tulee tukea twiittitekstiä. Jokaisella osalla on tarkoituksensa. Asiantuntijamme ehdottavat twiittiteksteihin seuraavaa neljää teemaa: KUVAN PITÄISI NÄYTTÄÄ YRITYS HYVÄSSÄ VALOSSA. TARJOUKSEN TULEE KÄYDÄ ILMI OTSIKOSTA JA TOIMINTAKEHOTTEESTA, JA TWIITTITEKSTI KOUKUTTAA JA LISÄÄ KIINNOSTUSTA. Promoted by Chronicle Luo kiireen tunne Miksi ihmisten kannattaa vierailla sivustossasi tai ladata sovelluksesi juuri nyt? Ehkä tarjouksesi on voimassa vain rajoitetun ajan tai tavaran määrä on rajallinen? Huomioi Twitterin hetkessä elävä luonne ja anna ihmisille syy tehdä välitön päätös. Vähennä häiriötekijät minimiin Keskitä käyttäjän huomio toivottuun toimintaan ja #avainsanojen käyttämistä twiiteissä. Toimintakehotteen ja kuvan pitäisi saada vedettyä kaikki klikkaukset puoleensa. Verkkosivukortit, joiden twiiteissä ei tai #avainsanaa, saavat 3 % enemmän tarjoaa kirjan erikoishintaan, kun sen tilaa ennakkoon.

20 0 PARHAAT KÄYTÄNNÖT Sovellusasennuskortit, joiden twiiteissä ei tai #avainsanaa, saavat % enemmän klikkauksia arvostavat yritystäsi tai se on saanut positiivista näkyvyyttä medioissa. #TEHOVINKKI Haluatko saada ihmiset lataamaan mobiilisovelluksesi? Kokeile sisällyttää käyttöympäristön nimi twiittitekstiin: sovellusasennuskortit, joiden twiiteissä mainitaan ios tai Android, saavat,5 % enemmän klikkauksia Install Promoted by Lavendr Promoted by T-Frutta Install Jaa arvostelut ja arvosanat Hyvät arvostelut ja korkea sosiaalinen status ovat arvokkaita. Anna kohdeyleisön tietää, jos käyttäjät MIKSI MINUN KANNATTAA KÄYTTÄÄ TIETOKONEEN SIJAAN YRITYKSESI SOVELLUSTA? MIKÄ SIINÄ ON on italialainen sovellus, joka palkitsee käyttäjät käteisellä, kun nämä ottavat valokuvia muistuttaa olevansa homoille suunnattujen deittisovellusten tämänhetkinen ykkönen App Storessa.

21 PARHAAT KÄYTÄNNÖT Anna käyttäjille helpot ohjeet Sovelluksen asentaminen tai verkkosivulla vieraileminen on kenties ensimmäinen askel, mutta mitä sen jälkeen tapahtuu? Muista mainita potentiaalisille asiakkaille myös seuraava askel (esimerkiksi kirjan lukeminen tai kenkäparin ostaminen), jotta he tietävät tarkalleen mitä tehdä. Esitä kysymys Käyttäjät tuntevat helpommin olevansa osa keskustelua, ja he saattavat siksi innostua klikkaamaan. Verkkosivukortit, joiden twiiteissä on kysymysmerkki, saavat 5 % enemmän klikkauksia Promoted by Culture Amp Sovellusasennuskortit, joiden twiiteissä on kysymysmerkki, saavat 8 % enemmän klikkauksia on sovellus, jonka avulla käyttäjät pystyvät lukemaan kirjoja nopeasti. Promoted by on henkilöanalyysiyritys, joka auttaa yrityksiä säilyttämään työntekijöidensä kiinnostuksen työhönsä. Promoted by Futr mahdollistaa kuvien lähettämisen ystäville tiettynä päivämääränä ja tiettyyn kellonaikaan.

22 PARHAAT KÄYTÄNNÖT TESTAA ENSIN SEKOITA JA YHDISTELE Samaa verkkosivukorttia tai sovellusasennuskorttia voi käyttää eri twiittitekstien kanssa. Asiantuntijamme suosittelevat kirjoittamaan 4 6 erilaista twiittiä erilaisten vaihtoehtojen testaamista varten. Pohdi esimerkiksi seuraavia: Symbolien ja numeroiden käyttäminen Tuottaako 0 % alennusta paremman tuloksen kuin säästä 0? Tehoaako Toimitus sisältyy hintaan! paremmin vai huonommin kuin Ilmainen toimitus? Erilaiset tavat tuoda esiin positiivinen asiakaspalaute Toimiiko suora sitaatti hyvästä palautteesta paremmin kuin yrityksen saamien hyvien arvostelujen lukumäärä? Ajassa kiinni olevat viestit Herättääkö ajankohtainen populaarikulttuuriviittaus tai viimeaikaiseen tapahtumaan viittaava kommentti enemmän kiinnostusta kuin niitä ajattomampi lähestymistapa? PIDÄ KÄYTTÄJIEN KIINNOSTUS YLLÄ LISÄÄMÄLLÄ KAMPANJOIHIN UUTTA SISÄLTÖÄ. JATKUVIEN KAMPANJOIDEN KOHDALLA VOI OLLA HYVÄ LUODA KALENTERIIN SÄÄNNÖLLINEN MUISTUTUS, JOKA ILMOITTAA TWIITTITEKSTIN VAIHTAMISEN OLEVAN

23 MUISTILISTA

24 4 MUISTILISTA Olet nyt valmis luomaan kilpailijoista erottuvan luovan kampanjan. #RESURSSIT KÄY business.twitter.com Twitterin pienyritysblogi PIDÄ SEURAAVAT ASIAT MIELESSÄ, KUN LUOT KORTTEJA: Määritä selkeät tavoitteet ja pidä yleisösi mielessä Hyödynnä twiittiteksti ja kortin eri osat mahdollisimman tehokkaasti Kokeile ja testaa Kun tiedät, mitä yrität saavuttaa ja kenet yrität tavoittaa, sinun on helpompi säätää kampanja oikein ja seurata sen onnistumista. Käytössäsi on kuva, toimintakehotepainike ja twiittiteksti. Kullakin osasella on omat vahvuutensa, joten ota niistä kaikki irti. Näytämme parhaiten suoriutuneet twiittisi automaattisesti kaikkein useimmin. Twitterkampanjoissaan parhaiten menestyvät yritykset kokeilevat usein uusia luovia elementtejä ja hiovat onnistuneita kokeiluja entistä paremmiksi.

25

Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin. perusteet. White paper

Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin. perusteet. White paper Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin perusteet White paper Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin perusteet Sähköpostimarkkinoinnin maailma pursuaa tärkeitä neuvoja niin toimitettavuudesta kuin mobiilioptimoinnistakin,

Lisätiedot

10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51

10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51 10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51 10 askelta Facebook-markkinointiin 2/51 10 askelta Facebookmarkkinointiin Jari Juslén 10 askelta Facebook-markkinointiin 3/51 10 askelta Facebook-markkinointiin

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi 10 syytä sille, miksi verkkosivustosi EI myy sis. ratkaisut ongelmiin! Terve ja kiitos mielenkiinnostasi raporttiani kohtaan! Nimeni on Teemu Kinnunen ja esittelen sinulle 10 ylivoimaisesti yleisintä syytä

Lisätiedot

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi 10 syytä sille, miksi verkkosivustosi EI myy sis. ratkaisut ongelmiin! Terve ja kiitos mielenkiinnostasi raporttiani kohtaan! Nimeni on Teemu Kinnunen ja esittelen sinulle 10 ylivoimaisesti yleisintä syytä

Lisätiedot

Palvelumuotoilun työkalupakki. Prosessi ja työpohjat

Palvelumuotoilun työkalupakki. Prosessi ja työpohjat Palvelumuotoilun työkalupakki Prosessi ja työpohjat on toteutettu vuosina 2010-2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Hankkeen ovat rahoittaneet Saatteeksi Palvelujen muotoilu on jatkuvaa kehitystyötä,

Lisätiedot

facebook mainonta Miten tavoitat 2 miljoonaa suomalaista 10 minuutissa Jari Juslén Akatemia 24/7

facebook mainonta Miten tavoitat 2 miljoonaa suomalaista 10 minuutissa Jari Juslén Akatemia 24/7 Tämä kirja muuttaa käsityksesi markkinoinnista sosiaalisessa mediassa Jari Juslén facebook mainonta Miten tavoitat 2 miljoonaa suomalaista 10 minuutissa Akatemia 24/7 Alkusanat 3 Alkusanat Parhaimmat kiitokseni

Lisätiedot

Facebook-sivun ylläpitäjän opas

Facebook-sivun ylläpitäjän opas 1/214 2/214 Facebook-sivun ylläpitäjän opas Marraskuu 2014 Jari Juslén 3/214 Kirjoittaja Jari Juslén, Akatemia 24/7 Oy Tämän oppaan on kirjoittanut KTM, MBA Jari Juslén. Jari Juslén on kokenut markkinoinnin

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Sami Vesamo - Voimatiimi Voimatiimi.fi Sivu 1 Sisällysluettelo Alkusanat... 3 Miksi yrityksen kannattaa markkinoida Facebookissa?... 4 Mikä on Facebook?... 4 Menestyvän

Lisätiedot

Hyvän verkkosisällön opas Versio 1.0 12.11.2012

Hyvän verkkosisällön opas Versio 1.0 12.11.2012 Hyvän verkkosisällön opas Versio 1.0 12.11.2012 1/14 MRS. MUIR & GHOSTWRITERS 2012 HYVÄN VERKKOSISÄLLÖN OPAS Tässä materiaalissa käsittelemme hyvää verkkosisältöä ja verkkokirjoittamisen tapoja ja tyylejä,

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi. Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä

Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi. Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä Tiivistelmä Tutkimuksen aiheeksi valittiin sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet

Lisätiedot

CRM ostajanopas. Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää

CRM ostajanopas. Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää CRM ostajanopas Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää Miksi lukea tämä CRM-ostajan opas? Jos yritys haluaa parempaa kannattavuutta ja nopeampaa kasvua, on luonnollista,

Lisätiedot

Sanna Myllyniemi. Verkkokaupan näkyvyys. Markkinointikeinot

Sanna Myllyniemi. Verkkokaupan näkyvyys. Markkinointikeinot Sanna Myllyniemi Verkkokaupan näkyvyys Markkinointikeinot Opinnäytetyö Kevät 2012 Liiketalouden, yrittäjyyden ja ravitsemisalan yksikkö Liiketalouden koulutusohjelma 2 SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULU Opinnäytetyön

Lisätiedot

PAUKKULAN VERKKOMARKKINOINNIN OHJEISTO

PAUKKULAN VERKKOMARKKINOINNIN OHJEISTO Atte Ahapainen PAUKKULAN VERKKOMARKKINOINNIN OHJEISTO Opinnäytetyö Liiketalous Joulukuu 2013 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä 9.12.2013 Tekijä(t) Atte Ahapainen Koulutusohjelma ja suuntautuminen Liiketalouden

Lisätiedot

DIGITAALINEN MARKKINOINTI- VIESTINTÄSUUNNITELMA VAATEALAN PIENYRITYKSELLE

DIGITAALINEN MARKKINOINTI- VIESTINTÄSUUNNITELMA VAATEALAN PIENYRITYKSELLE DIGITAALINEN MARKKINOINTI- VIESTINTÄSUUNNITELMA VAATEALAN PIENYRITYKSELLE Case: SOFiNAH shop LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Liiketalouden ala Kansainvälisen kaupan koulutusohjelma Opinnäytetyö Kevät 2015 Jenna

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

Pienyritykset ja menestyminen verkossa. Google tarjoaa tietoja ja työkaluja, joilla yritys voi kasvaa.

Pienyritykset ja menestyminen verkossa. Google tarjoaa tietoja ja työkaluja, joilla yritys voi kasvaa. Pienyritykset ja menestyminen verkossa Google tarjoaa tietoja ja työkaluja, joilla yritys voi kasvaa. Sisältö Johdanto 5 Perusteet: siirtyminen verkkoon 6 Valmiit sivustot 6 Google-sivustot 7 Seuraava

Lisätiedot

vinkkiä Google -mainonnan tehostamiseksi

vinkkiä Google -mainonnan tehostamiseksi 11 vinkkiä Google -mainonnan tehostamiseksi 2 Vinkkejä AdWordsin tehokkaampaan hyödyntämiseen Digitaalisessa maailmassa maksetulla mainonnalla pyritään useimmiten ohjaamaan liikennettä verkkosivuille.

Lisätiedot

Dokumentin on julkaissut Teemu Kinnunen Veitikantie 42-44 A 10 Rovaniemi, Suomi, Finland

Dokumentin on julkaissut Teemu Kinnunen Veitikantie 42-44 A 10 Rovaniemi, Suomi, Finland Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään Tämä dokumentti on tekijänoikeuslailla suojattu. Tekstin tai sen osan kopioiminen kaupalliseen käyttöön on ehdottomasti kielletty. Lukija

Lisätiedot

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi.

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. 1 Sisältö Luku 1 3 Tervetuloa käyttämään iweb-ohjelmaa 3 Tietoja iwebistä 3 Mitä opit 4 Ennen kuin aloitat 4 Mitä tarvitset

Lisätiedot

Googlen hakumainontaopas. Kuinka hakumainonta voi auttaa yritystäsi

Googlen hakumainontaopas. Kuinka hakumainonta voi auttaa yritystäsi Googlen hakumainontaopas Kuinka hakumainonta voi auttaa yritystäsi Sisältö Johdanto... 1 Google AdWords: mitä hyötyä siitä on sinulle?... 1 5 vaihetta menestykseen: AdWords-kampanjan määrittäminen ja ylläpito...

Lisätiedot

HomCare KUTSUMYYNTI. Avain Jälleenmyyjän menestykseen. HomCare Finland Oy

HomCare KUTSUMYYNTI. Avain Jälleenmyyjän menestykseen. HomCare Finland Oy HomCare KUTSUMYYNTI Avain Jälleenmyyjän menestykseen HomCare Finland Oy 1/17 KUTSUMYYNTI 1. YLEISTÄ Kutsumyynti on HomCare-järjestelmässä menestymisen yksi ehdoton edellytys. Tulosi eivät kasva, ellet

Lisätiedot

Internet-markkinointisuunnitelma

Internet-markkinointisuunnitelma Internet-markkinointisuunnitelma Case: PIEneering Oy LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Liiketalouden koulutusohjelma Markkinointi Opinnäytetyö Valmistumisaika kevät 2011 Meeri Sippo Lahden ammattikorkeakoulu Koulutusohjelma

Lisätiedot

WWW-sivuston Google-optimointi

WWW-sivuston Google-optimointi Metropolia Ammattikorkeakoulu Mediatekniikan koulutusohjelma Heigo Anto WWW-sivuston Google-optimointi Insinöörityö 4.5.2009 Ohjaaja: kirjapainojohtaja Mika Saloranta Ohjaava opettaja: yliopettaja Erkki

Lisätiedot

Marjo Hietamäki. Digitaalinen markkinointi:

Marjo Hietamäki. Digitaalinen markkinointi: Marjo Hietamäki Digitaalinen markkinointi: Testissä verkkokaupan mainonnan keinot Opinnäytetyö Kevät 2012 Liiketalouden, yrittäjyyden ja ravitsemisalan yksikkö Pienen ja keskisuuren yritystoiminnan liikkeenjohdon

Lisätiedot