Matkaraportti Shanghai Marraskuuta 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Matkaraportti Shanghai 15-30 Marraskuuta 2014"

Transkriptio

1 Matkaraportti Shanghai Marraskuuta Lauantaina oli lähtö Turun linja-autoasemalta puolen päivän aikaan. Vantaan kentältä Finnairin koneen tassut irtoaa siinä viiden aikaan ja yhdeksän tunnin puuduttava istuminen alkaa. Onneksi istumapaikka oli hätäpoistumistien edessä, joten tilaa jaloille oli riittävästi. Ajan kuluttamiseksi hieman lehtisten ja tarjousten selailua mitä Finnair tarjoaa asiakkailleen Saapuminen Shanghain lentokentälle. Passin tarkastuksen ja laukkujen hakujen jälkeen Heikki, Jarmo ja minä lähdimme kohti taksiasemaa jossa taksit jaettiin asiakkaille tulojärjestyksessä. VW santana sai kovaa kyytiä kuljettajan toimesta joten kolmenkymmenen kilometrin matka taittui aika hätäseen. Tapasimme Jarno Kupiaisen hotellilla ja lähdimme aamupalalle paikalliseen ostoskeskukseen jossa saimme hyvän tilanne katsauksen parin viikon tapahtumista. Sunnuntai meni kokonaisuudessaan lähialueeseen tutustumiseen Jarnon johdolla sekä tulevan viikon työjärjestystä läpikäytäessä. Oppilaat tavattiin hotellilla puolen päivän aikaan ja pidettiin tilannepalaveri ja käytiin läpi maanantainen työjärjestys koulun osalta läpi Maanantaina lähdimme hotellin edestä olevalta bussipysäkiltä arpomaltamme bussilla kohti koulua, kellon ollessa noin Bussin kyltissä luki kiinaksi jotain määränpäästä mutta mitään numeroa siinä ei ollut. Tuli taas kuulemma hieman ylimääräistä kävelyä kun ajoneuvo kääntyi meidän kannalta väärästä tienhaarasta. Saavuttuamme kampukselle oppilaat ohjattiin oppitunnille jossa tehtiin digitaalikello. Uusina tulokkaina Shanghaihin saimme koulun esittelykierroksen jossa tilat ja niiden käyttötarkoitukset käytiin läpi. Kyseinen kampus Shanghai Electronic Industrial School eli lyhyemmin SEIS on

2 siirretty nykyiselle paikalleen muutama kuukausi enne tuloamme. Opiskelurakennuksen tilaratkaisuilla on kuulemma pyritty matkimaan Suomalaista koulutalon rakennetta. Ylimmästä kerroksesta löytyi nimittäin valtava kirjasto joka vasta oli puolillaan kirjoja ja elektroniikka-alan lehtiä Tiistai oli luonteeltaan samanlainen kuin maanantai opiskelijoiden osalta, tehtäviä ja harjoituksia luokkahuoneessa. Ruokailu suoritettiin alkaen kampuksella olevassa ruokalassa, jossa oppilaat hakivat luukulta tarjottimelle valmiiksi laitetun annoksen. Ruokailu tapahtui hyvässä järjestyksessä ja astiat palautettiin toiselle luukulle, roskat ja tikut eri keräilyastioihin. Iltapäivän palvelus jatkui joten ruokatunnin pituus oli enemmän kuin kohtuullinen. Kampuksen keskelle oli rakennettu urheilukenttä jossa osa opiskelijoista harjoitti omaa urheiluharrastustaan. Tästä urheilukentästä olen hieman kateellinen..

3 Kampuksella aamu alkaa Kiinan kulttuuriin tutustumisella. Päiväohjelmassa lukee chinese knot making, jossa opiskelijat tekevät hyvällä opastuksella erivärisistä naruista punoksen. Tämä punoksen tekemiseen menee koko aamupäivä. Iltapäivän ohjelmassa on Kiinalaisten opiskelijoiden järjestämä päätösjuhla kampuksella. Juhlaan on toivottu Suomalaisilta opiskelijoilta jotain aktiviteettia. Opiskelijoiden pohdinnan tuloksena he päättivät esittää karaoke-esityksenä kappaleen aikuinen nainen. Kyseisen kappaleen toimme tuliaisena Suomesta koska Internetin toiminta oli kaikkialla hidasta ja rajoitettua. Google hakukoneen sekä youtuben näkyvyyttä ei ollut saatavilla ilman erikoisjärjestelyjä. Letkajenkka oli tuttu myös Kiinalaisille joten päästiin kaikki yhdessä isoon piiriin. Tilaisuuteen kuului myös lahjojen antamista opiskelijoiden välillä. Koristeelliset puvut edustivat eri provinsseja kiinan maakunnissa.

4 Torstaina aamulla kävimme tehdasvierailulla amerikkalaisella diodeja valmistavalla yrityksellä. Yrityksellä on tehtaita ympäri maailmaa ja pääkonttori sijaitsee Texasissa. Yrityksessä ei saanut valokuvata kuin sisääntuloaulassa ja pihalla, joten vain muistikuvat olivat sallittuja. Yritys valmistaa ja pakkaa diodeja joita tarvitaan teollisuudessa aina kännyköistä autoteollisuuteen asti. SEIS oli kouluttanut osan heidän työntekijöistään joista muutama oli kutsuttu neuvotteluhuoneeseen. Tehtaassa oli parituhatta pakkauskonetta jotka olivat kohtalaisen puhtaalta näyttävissä tiloissa ja pääsimme katselemaan vain lasiseinän takaa henkilökunnan työskentelyä. Iltapäivällä lähdimme tehtaalta kohden aluetta jota uudelleen rakennetaan perinteisen kiinan näköiseksi. Tältä alueelta on kuulemma shanghai saanut alkuunsa ja nyt siitä tehdään nähtävyys turisteille.

5 Takaisin linja-autoon ja puolen tunnin ajon jälkeen pienelle vuorelle jossa oli näköala paikka ja kirkko ja kirkon sisällähän ei saanut kuvata. Ensi kertaa tuntui siltä että oli jotain muokkaamatonta näkyvissä. Tähän asti kaikki oli muokattua, teitä, rakennuksia ja kanavia. Allaolevan kuvan kivien päällä kävellään ilman jalkineita. Kivien on tarkoirus hieroa jalanpohjan alueita ja näin rentouttaa olotilaa. Linja-autolla takaisin hotellille ja valmistautumaan seuraavan päivän loppuseremonioihin koululla Aamulla menemme kampukselle ja kokoushuoneeseen katsomaan kiinan perinneruuista kertovaa videota. Kaksi pääraakainetta joista suurin osa kiinan ruoka tehdään ovat pasta ja riisi. Näistä tehdään melekin mitä vaan. Videon jälkeen ruokalan salissa oppilaat tekevät piirakkataskun jonka sisällä riisiä ja mausteita. Näitä syödään siis lounaaksi. Eivät olleet lainkaan hassumman makuisia. Seuraavaksi siirrytään pitämään päätöspuheet. Tilaisuus pidetään sisätloissa ja isännät aloittavat ja kiittävät opiskelijoiden aktiivisuutta sekä opettajien kiinostusta kampusta kohtaan. Puheet pidetään puolin ja toisin. Myös Suomalaiset opiskelijat lausuvat kiitoksensa. Lahjojen jako sujuu mallikkaasti ja paikalla on kokoontunut melkein kaikki hallinnon henkilökunta sekä opettajat joiden kanssa olimme tekemisissä. Matka jatkuu linja-autolla uuteen hotelliin joka on lähellä illaksi suunniteltua ruokailun pito paikkaa.

6 Illan ruokailuun mentiin suurin odotuksin ja pettyä ei tarvinnut. Ruokalajeja tuotiin tasaiseen tahtiin ja kaikkea oli suolaisesta makeaan ja juureksista lihaan. Keitettyä, paistettua, haudutettua, raakakypsennettyä jne. Vielä kerran kiitimme isäntiämme vieraanvaraisuudesta ja hyvästä huolenpidosta meitä kohtaan Tutustuminen uuden hotellin alueelle joka oli Hanzhong roadin metroaseman läheisyydessä. Hotellin ikkunasta oli näkymä paikalliselle rakennustyömaalle jossa aamu alkoi 6.45 aamupalalla. Käskynjako alkoi 7.00 ja työt jatkuivat iltaan asti noin klo Tämä tapahtui myös lauantaina ja sunnuntaina hieman pienemmällä porukalla. Alueella oli myös puiston tapainen alue jossa oli kävelijöitä ja hölkkääjiä pitkin päivää. Joessa kulki harvoin muutama huonokuntoinen proomu vieden mutakuormaa suuntaan tai toiseen Sunnuntaina kävimme heti aamu kuudelta kellottamassa matkan lentoasemalle tulevaa lähtöä ajatellen. Metrolla kohti people squarea ja vaito toiseen metroon. Tilaa näytti olevan aamumetrossa. Söytiin aamupala lentoasemalla ja paluu hotellille tehtiin Maglevin kanssa jonka huippunopeus nousi 300km/h. Totesimme metron toimivan sunnuntai aamuisin ja matkalaukkujen mahtuvan myös kyytiin ilman tungoksia. Iltapäivän syömiset hoidettiin taas keskustan tuntumassa ja illalla hotellissa elokuvan merkeissä.

7 Sateinen maanatai Shanghaissa. Amupalaveri opiskelijoiden kanssa jossa sovittiin huomisesta aikataulusta. Lähdimme metrolla sovittamaan tilaamiamme pukuja. Oma puku ja paidat olivat sopivia joten muutoksia ei omalta osalta tarvittu. Muutamalla henkilöllä oli edelleen ongelmia takin kanssa..liekö kropassa vika. Myyntipaikassa josta puvut ilo tilattu löytyi ihan mitä vaan kasseista elektroniikkaan jne. Tottakai tuotteet näytti aidoilta mutta kopiopaikassahan oltiin ja hinnat oli myös sitä luokkaa. Täällä asiakkaan kaupantekotaidot punnittiin ja se todella kehittyi muutamassa päivässä huippuunsa. Muutaman kerran kun tarjouksemme alitti pienen vääntämisen jälkeen pohjahinnan niin asikas suorastaan ajettiin liikkeestä ulos. Välillä syötiin ja taas tutustumaan liikkeisiin ja tinkitaitoa käyttämään. Iltapäivällä metrolla hotellille valmistautumaan huomiseen vaconin vierailuun. Tätä varten teimme kävelymatkan hotellin lähellä olevalle linja-autoasemalle. Bussiliput ostettiin valmiiksi ja tutkittiin laitupaikka mistä aamulla nousisimme linjaautoon Tiistaina kävimme taajuusmuuttajia tekevällä yrityksellä Vacon:lla. Vacon on toiminut Kiinassa jo useita vuosia ja tämä teollisuusvierailu oli sovittu jo Suomesta käsin. Vaconilla yritysesittely hoidettiin kahden Suomesta lähtöisin olevan työntekijän opastuksella. Yritysesittely, ruokailu ja tehdaskierros jonka jälkeen paluu takseilla juna-asemalle. Tarkoituksena oli tulla junalla takaisin Shanghain alueelle mutta junalippuja kysyttäessä meiltä kysyttiin passeja. Niiden puuttuessa junalippuja emme saaneet. Junaaseman ulkopuolella oli takseja joilta kysyimme matkan hintaa shanghain juna-asemalle. Hinnaksi tuli 450 juania taksia kohti ja neljä taksia lähti tällä sopimuksella matkaan. Kymmenisen kilometriä ajettuamme yksi kuskeista ilmoitti ettei saanut ajaa shanghain alueelle illalla joten taksi letka pysähtyi valtatielle ja neuvottelut aloitettiin uudelleen. Uuden sopimuksen mukaan meidät kyydittäisiin lähelle olevalle lentoasemalle josta olisi vielä noin kahdenkymmenen kilometrin metromatka hotellille. Näin tehtiin ja metrolla loput. Loppupäätelmä: takseilla ei ollut alun alkenkaan aikomus ajaa ruuhka-aikaan shanghain juna-asemalle vaan pistää näytös turisteille pystyyn ja saada rahat pois.

8 Tutustumista kiinan kulttuuriin. Kävellen pieniä katuja kohti Huangpu joen mutkaa josta näkymä toiselle puolelle oleville pilvenpiirtäjille. Allaoleva kuva on noin viidensadan metrin päässä hotellistamme. Asumisen taso saattoi muuttua viidenkymmenen metrin matkalla aivan totaalisesti. Kalaa perattiin keskellä pientä katua ja kaikki myytävä oli elävää koska tämä takasi tuoreuden. Omenoiden siivuja kuivattiin joen kaiteella ja kalat elivät ammeessa kadun varrella. Illalla oli vuorossa KV-vastaavien delegaation kanssa ilta-aterionti paikallisessa ravintolassa jonka opiskelijat olivat valinneet. Keskusteltiin kokemuksista puolin ja toisin sekä mietittiin opiskelijoiden työssäoppimisen mahdollisuutta Shanghaissa Tehdasvierailu Kone Oyj:n tehtaalla lähellä Suzhouta. Matka tehtiin tällä kertaa tilausajoon vuokratutulla linja-autolla jonka KV-delegaatio oli hankkinut. Saavuimme perille hyvän sään merkeissä ilman kommelluksia. Kokoushuoneessa pidettiin pieni katsaus Koneen toimintaan kiinassa ja liikevaihdon kehitystä vuosien saatossa. Puheesta ymmärsin että Kone ei ole kiinassa halvan työvoiman vuoksi vaan suurten markkinoiden jotka meille esitetyistä kuvaajista ilmeni. Kuvassa on nousemassa yli 200 metriä korkea hissien koestustorni. Tehdaskierros tehtiin hissi- ja rullaporrasosastolla. Näytti että rullaportaita tehdään enemmän kuin hissejä. Matka jatkui takaisin Shanghain alueelle ja illalla söimme pintä purtavaa lähialueen baarissa Perjantaina vuorossa oli tutustumista näköalatorniin sekä ostosten ja tuliaisten etsimistä alueelta. Käynti vielä markkinoilla tinkaamassa sekä syömässä pastaravintolassa. Metrolla liikkuminen alkoi tulla jo tutuksi joten ei tarvinnut koko ajan vilkuilla missä ollaan vaan saattoi jo seurata kanssa matkustajia. Voisi sanoa että yhdeksä kymmenestä näpelöi omaa kosketusnäytöllistä puhelintaan, pelasi jotain peliä tai katsoi paikallista saippuasarjaa, jotenkinhan aika täytyi saada kulumaan päivittäisessä metroliikenteessä.

9 Illalla muutama skypepuhelu Suomeen. Olin yllättynyt skypen toimivuudesta, vain muutamia kertoja koko matkan aikana joutui luomaan yhteyden uudelleen Lauantai meni pakkaamisen ja valmistelun merkeissä. Amulla sähköpostiin oli tullut finnairilta viesti että lähtöselvityksen voi tehdä. Latasin lähtöselvityslomakkeen USB-tikulle johon olin tallentanut muutamia elokuvia kotona. Hotellin aulan printteristä tulostin USB-tikulta lomakkeen, kaikki hyvin. Iltapäivällä liitin kyseisen USB-tikun läppäriini katsellakseni eilisen elokuvan loppuun. Virustorjunta kuitenkin pysäytti homman alkuun varoittaen viruksesta. Koko tikku formatoitava, elokuvat meni.. Tavarat pakattu, kaikki valmiina Aamulla viiden aikaan kokoonnuimme hotellin aulaan ja luovutimme huoneen. Lähdimme metroasemalle josta puolentoista tunnin ajo lentoasemalle. Sunnunta aamulla liikennettä oli suhteellisen vähän joten kentällä oltiin ajoissa ja saatiin kaikki tarpeellinen suoritettua. Finnairin kone oli aikataulussa joten kymmenen tunnin lentomatka alkoi ja Suomeen saavuttiin paikallista aikaa kahden maissa. Vantaan lentokentällä vielä ryhmäkuva ja kaikki mukana. Linja-autolla Turkuun. Huomenna työmaalle Juhannuskukkulan koulutalolle. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen matka, sen tekivät kaikki kanssamatkustajat, kiitos heille! -jari vainiotalo

Lentokone nousee ja matka alkaa. Edessä yhdeksän tunnin pitkä lentomatka: onneksi oli elokuvia ja tv-sarjoja katsottavana omasta ruudusta.

Lentokone nousee ja matka alkaa. Edessä yhdeksän tunnin pitkä lentomatka: onneksi oli elokuvia ja tv-sarjoja katsottavana omasta ruudusta. Otto Kananen, Hyria Koulutus Oy Suzhou 1. 28.4.2011 1.4. Lentokone nousee ja matka alkaa. Edessä yhdeksän tunnin pitkä lentomatka: onneksi oli elokuvia ja tv-sarjoja katsottavana omasta ruudusta. 2.4.

Lisätiedot

RAPORTTI, KIINA 2012 Lauri Luoma, sähkö- ja automaatioasentajaopiskelija

RAPORTTI, KIINA 2012 Lauri Luoma, sähkö- ja automaatioasentajaopiskelija RAPORTTI, KIINA 2012 Lauri Luoma, sähkö- ja automaatioasentajaopiskelija Lähtöpäivä, sunnuntai 21.10.2012 Saavuimme Helsinki-Vantaan-lentoasemalle koulumme tarjoamalla bussikyydillä. Tapasimme lopun porukan

Lisätiedot

Kiinan .2009. Tiistai: Lähdimme. Keskiviikko: odottikin jo. piirtein

Kiinan .2009. Tiistai: Lähdimme. Keskiviikko: odottikin jo. piirtein Opiskelijavaihdossa (Kaskinen) Kiinan Suzhoussa: SipIVT 7.4.-7.5..2009 Lähdimme linja-autolla Turun linja-autoasemalta reppuinemme kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Kentällää lunastimme matkaliput,

Lisätiedot

Kiinan reissuraportti 1-30.11.2014

Kiinan reissuraportti 1-30.11.2014 Kiinan reissuraportti 1-30.11.2014 Kohteena Shanghai ja Electronic Industry School Jarkko Majuri Tampereen seudun ammattiopisto Esipuhe Suuntaan tämän raportin niille opiskelijoille ja opettajille, jotka

Lisätiedot

Sunnuntai 21.10. Maanantai 22.10

Sunnuntai 21.10. Maanantai 22.10 Sunnuntai 21.10 Lähtö Kiinaan tuntui muutama kuukausi sitten niin kaukaiselta, mutta nyt se päivä oli tullut. Lähtötunnelmat olivat mitäänsanomattomat. Ei oikein tiennyt mitä tuleman piti. Lentoasemalla

Lisätiedot

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen 4.4.-5.4. Lentokone laskeutui Shanghain kentälle. Sumu ympäröi lentokoneen. Katselin sivuille, ei näkynyt 30 metriä pidemmälle. Terminaaliin astuttuani en ollut

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa.

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa. Kreikka Rodos 2013 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Rodoksen lomalta. Matkan ajankohta oli 28.8. 4.9.2013. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Rodoksen kaupungissa

Lisätiedot

Matkaraportti / Pekka Kuusisto, Tredu

Matkaraportti / Pekka Kuusisto, Tredu Matkaraportti / Pekka Kuusisto, Tredu Sunnuntai 13.4 Matka kohti Kiinaa alkoi. Ensimmäistä kertaa elämässäni matkustin lentokoneella. Vähän jännitti, mutta hyvin se meni. Koneessa katselin monta leffaa

Lisätiedot

1 SAMULI VITIKAN VAIHTO-OPISKELU JAPANISSA 2007

1 SAMULI VITIKAN VAIHTO-OPISKELU JAPANISSA 2007 1 SAMULI VITIKAN VAIHTO-OPISKELU JAPANISSA 2007 Heippa, minä olen Samuli Vitikka, neljännen vuoden talotekniikan opiskelija, olin 6 kuukautta vaihto-opiskelijana Japanissa. Opiskelupaikkani oli Kitamin

Lisätiedot

Työssäoppimassa Kiinassa: Leo Lipasti

Työssäoppimassa Kiinassa: Leo Lipasti Työssäoppimassa Kiinassa: Leo Lipasti Maanantai 5.4. Saavuimme Kiinaan. Kiinan aikaa kello oli 7 aamulla kun lentokone saapui kentälle. Lähdimme kentältä terminaaliin ja sieltä SIPIVT:n (Suzhou Industrial

Lisätiedot

Työssäoppiminen/ työpaikkoihin tutustuminen Thaimaa 23.11.-5.12.2014:

Työssäoppiminen/ työpaikkoihin tutustuminen Thaimaa 23.11.-5.12.2014: Työssäoppiminen/ työpaikkoihin tutustuminen Thaimaa 23.11.-5.12.2014: su 23.11. Sunnuntaina 23.11. kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentokentällä, terminaali 1:ssä kello 14. En ollut koskaan aiemmin nähnyt

Lisätiedot

Paikallista aikaa klo 7.00 laskeuduimme vuonna 2004 valmistuneelle komealle lentokentälle. Satoi.

Paikallista aikaa klo 7.00 laskeuduimme vuonna 2004 valmistuneelle komealle lentokentälle. Satoi. Kiina 5. 17.5.2008, RS 1 sunnuntai, toukokuu 04, 2008 Mulla kauas menolippu on... Auringon hemmottelu pitkänä viikonloppuna on tehnyt olosta juhlaa. Huomenna juhla jatkuu... Valitettavasti juhlaseura vain

Lisätiedot

Sanna Joutsimies Työssäoppimisen raportti 1 (8) 2.6.2011

Sanna Joutsimies Työssäoppimisen raportti 1 (8) 2.6.2011 Sanna Joutsimies Työssäoppimisen raportti 1 (8) Työssäoppimassa Suzhoussa, Kiinassa, syyslukukaudella 2010 Tausta Ensivaikutelma En vuosi sitten osannut edes kuvitella, että kirjoittaisin nyt, vuotta myöhemmin,

Lisätiedot

Viinimatkakertomus 2008. Aitojen kuplien lähteillä

Viinimatkakertomus 2008. Aitojen kuplien lähteillä Viinimatkakertomus 2008 Aitojen kuplien lähteillä Matkan tekijät: 1 Tuija Tyrväinen Heli Pekkala 2. Mace Pöyhönen Joni Anttonen Pinot Meunier Pinot Noir Chardonnay 3. Pentti Nikula Pekka Ruokonen 4. Jukka

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Omega Platanias

Rauno Vääräniemi. Hotelli Omega Platanias Kreeta 2011 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Kreetan lomalta. Matkan ajankohta oli 7.8. 14.8.2011. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Kreetalla Plataniaksessa

Lisätiedot

4.1.2009 Kiertoajelu La Lagunan, Teiden, Mascaan ja Buenavistan kautta Puertoon.

4.1.2009 Kiertoajelu La Lagunan, Teiden, Mascaan ja Buenavistan kautta Puertoon. Tammikuu 2009 1.1.2009 Hyvää Uutta Vuotta 2009 Mekin kävimme Uutta Vuotta vastaanottamassa. Uuden Vuoden ilotulitusta oli kalasatamaan saapunut seuraamaan suuri joukko paikallisia ja täällä lomaansa viettäviä.

Lisätiedot

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin Risto Honkala 1 Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin 28.6-14.7.2011 2 Risto Honkala Risto Honkala 3 SISÄLLYSLUETTELO MOOTTORIPYÖRÄMATKA MUSTALLEMERELLE, VARNAAN JA TAKAISIN... 1 LYHYESTI...

Lisätiedot

VAIHTO-OPISKELU JAPANISSA KESÄLLÄ 2005 Jukka Hautakorpi, VAASAN AMK

VAIHTO-OPISKELU JAPANISSA KESÄLLÄ 2005 Jukka Hautakorpi, VAASAN AMK VAIHTO-OPISKELU JAPANISSA KESÄLLÄ 2005 Jukka Hautakorpi, VAASAN AMK POHJATIETOA Tämän sivuston tarkoituksena on toimia muistin jatkeena matkallani, sekä auttaa (ehkä) muita matkaanlähtijöitä. Tätä kirjoittaessa

Lisätiedot

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma Tuhkapilvileirikoulu Barcelona 2010 Hermannin koulu 9E Esa Orelma 12.4.2010 maanantai Matkapäivän aamuna minulla oli herätys aamulla klo 6:25. Bussi Saloon lähti 11:20, joskin olin väärällä puolella tietä..

Lisätiedot

Raetkikunta. Hannu Malinen, Sallamaaria Aalto, Pertti Kuivalainen

Raetkikunta. Hannu Malinen, Sallamaaria Aalto, Pertti Kuivalainen 1 Nurmijärven Ladun talvivaellus Saariselälle 2005 31.3.-10.4.2005 Varsinainen retki: Kemihaara- Kiilopää 1.- 8.4.2005 Raetkikunta. Hannu Malinen, Sallamaaria Aalto, Pertti Kuivalainen Vetäjänä: Hannu

Lisätiedot

Siirryimme Aquamansan maisemiin ja siellä kiersimme lyhyehkön Ruta del Aqua reitin. Reitti pituudeltaan 2 km, ja korkeuseroa n. 200 metriä.

Siirryimme Aquamansan maisemiin ja siellä kiersimme lyhyehkön Ruta del Aqua reitin. Reitti pituudeltaan 2 km, ja korkeuseroa n. 200 metriä. Tammikuu 2011 1.1.2011 Vuosi vaihtui myös Puertossa. Oma päiväni oli kiireinen mutta illalla kerkesimme katselemaan kaupungin järjestämää vuoden vaihteen ilotulitusta. Se oli tänä vuonna hieman lyhempi

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Hain työssäoppimaan ulkomaille jo aikaisin keväällä 2011. Kiina oli ensimmäinen vaihtoehtoni listassa jota seurasivat Englanti ja Kreikka. Tarkoituksena oli ensiksi,

Lisätiedot

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Pidät nyt käsissäsi seitsemännettä koostetta Vaasan yliopiston vaihdossa olleiden opiskelijoiden kokemuksista. Kirjaseen on koottu akateemisen vuoden 2003 2004 vaihtokertomuksia,

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Tämän vuoden Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2009-2010 esitellään

Lisätiedot

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Leonardo Da Vinci - Projekti Legta Charles Baltet Ranska 14.4-5.5.2009 Iina Hulkko Maaseutuopisto Kannus Johdanto Sähköpostia tutkiessani osui heti silmääni otsikko Ranskaan!!!

Lisätiedot

TOIMISTO TIEDOTTAA Seuramme yhteystiedot: Lehden toimituksen yhteystiedot:

TOIMISTO TIEDOTTAA Seuramme yhteystiedot: Lehden toimituksen yhteystiedot: NRO 3/07 TOIMISTO TIEDOTTAA Seura T-paitoja (hinta 10 euroa) myynnissä toimistolla. Seuran logolla takkeja tilattavissa (hinta 50 euroa). Sitovat tilaukset sähköpostilla viimeistään 14.9.2007. Mallit nähtävissä

Lisätiedot

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista Vaihtoraportti Tsinghua University, Peking, Kiina Syyslukukausi 2014-2015 Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista AALTO-YLIOPISTO SÄHKÖTEKNIIKAN KORKEAKOULU Jenni Järvenpää,

Lisätiedot

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Kyösti Vatanen Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009 Kirjoittanut Kari Hirvonen Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Leila Lehikoinen

Lisätiedot

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Matkapäiväkirja Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Teksti, kuvat ja kuvatekstit: jorma.soini@in105.fi Päiväkirjan tekstit on poimittu lähes sellaisenaan

Lisätiedot