Otsikko Sivu /15/2299 johdosta 67 Oikaisuvaatimus johtokunnan kokouksen tekemään

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Otsikko Sivu /15/2299 johdosta 67 Oikaisuvaatimus johtokunnan kokouksen tekemään"

Transkriptio

1 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Aika klo10:00-12:45 Paikka Villa Onnela, Hintantie 58, Oulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 63 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 64 Kokouksen esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi 5 65 Yhtymähallinnon info (toimialueiden tilannekatsaukset) 6 66 Lausunto Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle valituksen /15/2299 johdosta 67 Oikaisuvaatimus johtokunnan kokouksen tekemään 8 päätökseen Oikaisuvaatimus Kemin aluelaboratorion laboratoriohoitajan 11 toimen täyttämisestä 69 Talousarviokehys vuodelle NordLabin laajeneminen Viranhaltijapäätösten ottaminen Muut asiat Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen 20

2 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Ahopelto Maire 10:00-12:45 jäsen Kainuu, kuntayhtymän johtaja Huttu-Hiltunen 10:00-12:45 jäsen Luottamushenkilö Antti Kukkonen Juha 10:00-12:45 jäsen Oulun yliopisto Kusmin Elisa 10:00-12:45 jäsen LSHP Orajärvi Seppo 10:00-12:45 varapuheenjohtaja LPSHP, talousjohtaja Oukka Aino-Liisa 10:00-12:45 poissa 67 ajan puheenjohtaja PPSHP, johtajaylilääkäri Korkiakoski Minna 10:00-12:45 varajäsen KPSHP Poissa Hakala Sirpa jäsen Luottamushenkilö Peltola Erkki jäsen POHTO Telimaa Sakari jäsen KPSHP, johtajaylilääkäri Muu Kauppinen Timo 10:00-12:45 sihteeri NordLab, talous- ja hallintopäällikkö Luttinen Rauno 10:00-12:45 NordLab, toimitusjohtaja poissa 67 ajan Risteli Leila läsnä 65 ajan NordLab, johtava lääkäri Rusanen Satu läsnä 65 ajan, kuultavana 68 NordLab, henkilöstöpäällikkö ajan Skog Jan läsnä 65 ajan NordLab, tietohallintopäällikkö Allekirjoitukset Aino-Liisa Oukka 67 Seppo Orajärvi puheenjohtaja puheenjohtaja Timo Kauppinen sihteeri Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkistus Elisa Kusmin Antti Huttu-Hiltunen Pöytäkirja yleisesti nähtävillä NordLabin kirjaamossa

3 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen JOHTOK 62 Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Pöytäkirjan tarkastajien valinta JOHTOK 63 Päätösehdotus: Hallintosäännön 13 :n mukaan pöytäkirjan tarkastaa kaksi toimielimen valitsemaa jäsentä, ellei toimielin toisin päätä. Jos pöytäkirjantarkastajat eivät hyväksy pöytäkirjaa, se tarkastetaan toimielimen seuraavassa kokouksessa. Johtokunta päättää valita kaksi (2) pöytäkirjan tarkastajaa tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkastajat toiminevat myös ääntenlaskijoina mahdollisten äänestysten sattuessa. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Elisa Kusmin ja Antti Huttu-Hiltunen.

5 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Kokouksen esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi JOHTOK 64 Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. Muissa asioissa keskustellaan - isotooppi- ja KNF-erikoisalojen (Kemi ja Kajaani) siirtymisestä NordLabista sekä - johtokunnan ammatillisesta jakaumasta.

6 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Yhtymähallinnon info (toimialueiden tilannekatsaukset) JOHTOK 65 Päätösehdotus: Johtava lääkäri Leila Ristelin, tietohallintopäällikkö Jan Skogin ja henkilöstöpäällikkö Satu Rusasen tilannekatsaukset omilta toimialueiltaan. Johtokunta merkitsee tiedoksi. Johtokunta merkitsi Leila Ristelin ja Jan Skogin tilannekatsaukset tiedoksi.

7 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Lausunto Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle valituksen 00928/15/2299 johdosta 10/ /2015 JOHTOK 66 Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on päivätyllä lähetteellä pyytänyt lausunnon Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen ltä (NordLab) Kalevi Lämsän tehtyä valituksen koskien NordLabin yhtymäkokouksen laillisuutta (liite 1). Lämsä on vaatinut pidetyn yhtymäkokouksen päätösten asettamista täytäntöönpanokieltoon, kunnes hallinto-oikeus on tutkinut kokouksen laillisuuden. Talous- ja hallintopäällikön päätösehdotus: Hallinto-oikeus pyysi lähetteessään vastinetta mennessä. Hallintosäännön 4 luvun 30 kohdan 20 mukaan johtokunta antaa selvityksen yhtymäkokouksen päätöksestä tehdyn valituksen johdosta. Koska NordLabin johtokunnan seuraava kokous on määrätty pidettäväksi , Oulun hallinto-oikeuden kanslia on myöntänyt lykkäystä lausunnon annolle saakka (puhelinkeskustelu Oulun hallinto-oikeuden kanslian kanssa ). Johtokunta hyväksyy Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle osoitetun liitteenä olevan vastineen Kalevi Lämsän tekemään valitukseen (liite 2). Johtokunta hyväksyi hallinto-oikeudelle laaditun vastineen. Vastineen liitteeksi lisätään NordLabin hallintosääntö.

8 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Johtokunta Johtokunta Oikaisuvaatimus johtokunnan kokouksen tekemään päätökseen 58 JOHTOK Päätösehdotus: Johtokunta käsittelee annetun vastineen ja päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä Aino-Liisa Oukka ja Rauno Luttinen jääväsivät itsensä eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn. Varapuheenjohtaja Seppo Orajärvi toimi puheenjohtajana asian käsittelyn ajan. JOHTOK Talous- ja hallintopäällikön ehdotus: Johtavan lääkärin ehdotus: Johtokunta päätti palauttaa vastineen jatkovalmisteluun ja ottaa asian seuraavaan kokoukseen. Valmistelijana toimii talous- ja hallintopäällikkö Timo Kauppinen. Kalevi Lämsä on lähettänyt NordLabin johtokunnalle kirjelmän, jonka hän on pyytänyt käsittelemään tutkimuspyyntönä /kanteluna, liite. Kirjelmä liittyy toimitusjohtaja Rauno Luttisen ja henkilöstö- / työsuojelupäällikkö Satu Rusasen tehtävien laiminlyöntien selvittämiseen. Asiaa on valmistellut talous- ja hallintopäällikkö Timo Kauppinen, selvitys on liitteenä. Asia käsitellään kuntalaisen tekemänä kanteluna. Kantelu on vapaamuotoinen, sen voi tehdä kuka tahansa ja sen kohteena voi olla minkälainen viranomais- tai hallintotoiminta tahansa. Kantelu ei ole muutoksenhakukeino, eikä kanteluun annetusta ratkaisusta voi valittaa. Johtokunta päättää hylätä kantelun aiheettomana selvityksestä ilmenevin perustein. Johtokunta hyväksyy talous- ja hallintopäällikön ehdotuksen. Johtava lääkäri muutti päätösehdotusta siten, että johtokunta päättää hylätä kantelun aiheettomana selvityksessä ilmenevin perustein. Johtokunta hyväksyi päätösehdotuksen siten, että se samalla valtuutti puheenjohtajan ja esittelijän muotoilemaan vastineen erilliseksi dokumentiksi sekä hyväksyi sen sisällön. Aino-Liisa Oukka ja Rauno Luttinen jääväsivät itsensä eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn. Varapuheenjohtaja Seppo Orajärvi toimi puheenjohtajana asian käsittelyn ajan.

9 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Johtokunta Johtokunta JOHTOK 67 Kalevi Lämsä on tehnyt oikaisuvaatimuksen johtokunnan kokouksen tekemään päätökseen 58. Lämsä on oikaisupyynnössään väittänyt esteellisten henkilöiden osallistuneen johtokunnan kokouksessa pykälien käsittelyyn. Esteelliset henkilöt eivät ole osallistuneet asioiden käsittelyyn pykälien 58 ja 59 aikana, vaan pöytäkirjan etusivulle on jäänyt virheellisesti merkitsemättä Aino-Liisa Oukan, Rauno Luttisen ja Satu Rusasen poistuminen kokouksesta pidetyn johtokunnan kokouksen pöytäkirjan etusivulle on tehty kirjoitusvirheen korjaus itseoikaisuna hallintolain 51 mukaisesti. Pöytäkirjan etusivulle on merkitty, että Aino-Liisa Oukka, Rauno Luttinen ja Satu Rusanen eivät olleet läsnä kokouksessa pykälien 58 ja 59 käsittelyjen aikana. Itseoikaisuna tehty kirjoitusvirhe on vahvistettu pidetyssä johtokunnan kokouksessa allekirjoituksin pidetyn kokouksen puheenjohtajan ja pöytäkirjantarkastajien toimesta. Lämsän oikaisupyynnössä (liite 3) esiintuoma kiusaamistapaus liittyy pidetyssä johtokunnan kokouksessa olleeseen selvitykseen. Lämsä oikaisupyynnössä toteaa uutena asiana, että hän on ollut vuoden 2014 aikana yhteydessä henkilöstöpäällikkö Rusaseen keskeneräisten pöytäkirja-asioiden osalta. Koska Lämsä ei enää vuoden 2014 alusta alkaen ole toiminut pääluottamusmiehenä, siirtyivät keskeneräiset asiat hänen seuraajalleen. Osastonhoitajan roolissa Lämsällä ei ollut asiassa neuvotteluvaltuuksia. Työpaikkakiusaamiseen ja järjestelyvaraeräneuvotteluihin johtokunta on ottanut kantaa pidetyssä kokouksessa 58 annettuun vastineeseen (liite 4). Päätösehdotus: Johtokunta hylkää oikaisuvaatimuksen em. perusteilla. Johtokunta päätti todeta johtokunnan kokouksen pöytäkirjan hallintolain 51 pykälän mukaisesti itseoikaisuna pöytäkirjan kansilehdelle tehdyn kirjoitusvirheen korjauksen. Aino-Liisa Oukka ja Rauno Luttinen eivät olleet läsnä pidetyn kokouksen pykälien 58 ja 59 käsittelyn ja päätöksenteon aikana, mikä oli todettu myös pöytäkirjassa ko. päätösten yhteydessä. Kirjoitusvirhe koski pöytäkirjan kansilehteä. Satu Rusanen oli läsnä kokouksessa pykälän 53 aikana. Muilta osin oikaisuvaatimus käsitellään seuraavassa kokouksessa. Asiassa esittelijänä toimi talous- ja hallintopäällikkö Timo Kauppinen ja puheenjohtajana varapuheenjohtaja Seppo Orajärvi. Aino-Liisa Oukka ja Rauno Luttinen poistuivat kokouksesta asian esittelyn, käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

10 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Johtokunta Johtokunta

11 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Oikaisuvaatimus Kemin aluelaboratorion laboratoriohoitajan toimen täyttämisestä 11/ /2015 JOHTOK 68 Laboratoriohoitaja Mirja Kunnari on tehnyt oikaisuvaatimuksen koskien laboratoriohoitajan toimeen valintaa NordLab Kemin aluelaboratorioissa. Viranhaltijapäätöksen valinnasta on tehnyt aluelaboratorion johtaja, ylikemisti Jaana Ikonen-Toivanen osastonhoitaja Tarja Toivolan esittelystä Kunnari pyytää oikaisuvaatimuksessaan, että johtokunta kumoaisi tehdyn viranhaltijapäätöksen ja valitsisi hänet ainoana kelpoisuusehdot täyttävänä ja pätevimpänä hakijana kyseiseen toimeen. Kunnarin oikaisuvaatimus on liitteenä 5. Henkilöstövalinnoissa tehtyihin päätöksiin, jotka ovat muutoksenhakukelpoisia, haetaan muutosta pääsääntöisesti kuntalain perusteella. NordLabissa on virkoja ja työsuhteita. Virkavalinnoista tehdään viranhaltijapäätökset, ja ne ovat valituskelpoisia. NordLabin henkilöstökäsikirjassa ohjeistetaan kuitenkin, että oikaisuvaatimusohjeet tulee liittää myös työsuhteeseen ottamista koskevaan päätökseen, koska hakuprosessiin ja päätökseen saattaa liittyä asioita, joihin haetaan muutosta hallintolainkäytön järjestyksessä. Tällaisia asioita ovat mm. toimivallan ylitys ja päätöksenteon menettelyvirhe. Muilta osin työsopimusriita-asiat yksityisoikeudellisina asioina käsitellään käräjäoikeudessa. Myös Kuntaliitto toteaa ohjeistuksessaan että työsuhteeseen ottamista koskevaan päätöksen työsopimuslain vastaisuus ei voi tulla hallintolainkäytön järjestyksessä tutkittavaksi, koska työsopimus on yksityisoikeudellinen sopimus. Hallintolainkäytön järjestyksessä ei tutkita, onko ansioituneempi hakija syrjäytetty tai onko esimerkiksi syyllistytty syrjintään. Oikeuskäytännöstä selviää että joissain tapauksissa on kuitenkin hallintolainkäyttömenettelyn mukaan tutkittu tilanteet, joissa tehtävään on valittu hakija, joka ei täytä kelpoisuusehtoa. Tähän on vedottu myös ao. oikaisuvaatimuksessa. Kunnarin oikaisuvaatimuksessaan esiin nostamat asiat 1-4: 1. Kelpoisuusehdon täyttyminen Laboratoriohoitajan työsopimussuhteinen toimi on ollut haettavana sekä edelleen Molemmissa rekrytointi-ilmoituksissa on todettu kelpoisuusehtona seuraavaa: Kelpoisuusvaatimuksena on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus tai vastaava aikaisempi rekisteröinti. Molemmissa ilmoituksissa oli myös maininta, että valmistuvat bioanalyytiko-opiskelijat huomioidaan haussa. Hakuilmoituksissa on siis todettu selvästi, että valinnassa huomioidaan myös ne hakijat, joilla ei hakuajan päättymiseen mennessä ole

12 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta kelpoisuusehdon mukaista tutkintoa. Työsopimuslaki, toisin kuin kunnallisesta viranhaltijoista annettu laki, ei sisällä määräystä joka edellyttäisi että henkilöllä tulisi työsopimussuhteiseen tehtävään hakiessa olla kelpoisuusehdon mukainen kelpoisuus hakuajan päättyessä. Asiasta ei ole myöskään määräystä NordLabin hallintosäännössä. Edelleen päivätyssä valintaa koskevassa viranhaltijapäätöksessä on todettu: Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus tehdään, kun valintapäätös on lainvoimainen ja kun terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain mukainen laillistus on todettu ( Valviran rekisteritodistus). Toimivaltaisella viranomaisella on täten ollut mahdollisuus työsuhdetta koskevan lainsäädännön estämättä hakuilmoituksen ja valintapäätöksen mukaiseen menettelyyn ja huomioida valinnassa myös hakuajankohtana vailla muodollista kelpoisuutta olevat henkilöt sillä edellytyksellä, että vakituinen työsuhde solmitaan vasta sen jälkeen, kun todistus kelpoisuudesta on toimitettu työnantajalle. 2. Kelpoisuusehdot hakukerroilla ja haun jatkamisesta tehty viranhaltijapäätös Kohdan 1. mukaisesti hakuilmoituksessa ilmoitettu muodollinen kelpoisuusehto on ollut identtinen molemmilla hakukerroilla. Molemmilla hakukerroilla ilmoituksessa on myös ollut toteamus valmistuvien opiskelijoiden huomioimisesta hakuprosessissa. Aluelaboratorion johtaja, ylikemisti Jaana Ikonen-Toivanen on tehnyt viranhaltijapäätöksen haun jatkamisesta Perusteluina ilmoitettiin seuraavaa: Toimeen hakijoita 2 kelpoista, joista toinen perui hakemuksensa. Hakijoiden vähäisyyden vuoksi on NordLabin etujen mukaista jatkaa hakuaikaa. Virkaa/tehtävää aiemmin hakeneet otetaan huomioon jatketussa haussa. Viranhaltijapäätös on annettu tiedoksi hakijoille sähköpostitse Päätöksen syntyminen virheellisessä järjestyksessä NordLabin hallintosäännön ja päätösvaltamatriisin mukaisesti henkilöstövalinnoissa vakituiseen toimeen tai virkaan valittaessa valinta tehdään valittavan henkilön esimiehen esittelystä, ja päätöksentekijänä toimii esittäjän esimies tehtyä valintaa koskevaa viranhaltijapäätöstä ei ole tehty virheellisessä järjestyksessä eikä päätöksen tehnyt virkamies ole ylittänyt toimivaltaansa. Tehdyn selvityksen perusteella työnantajalla ei ole tietoa väitetyistä kesken olevista työpaikkakiusaamista koskevista selvitysprosesseista. Kunnari ei myöskään ole tehnyt NordLabin Työniloa ja työrauhaa -prosessin mukaista puheeksiottopyyntöä epäasiallisesta kohtelusta työnantajalle tai työsuojeluorganisaation edustajille. Näin ollen osastonhoitaja Toivolan ei katsota olleen esteellinen toimimaan toimen täytön valmistelussa ja esittelijänä toimen täyttöä koskevassa päätöksenteossa. 4. Kunnarin ansioituneisuus verrattuna valituksi ja varalle valituksi tulleisiin henkilöihin

13 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Hakuilmoituksessa on kelpoisuusehdon lisäksi todettu seuraavaa: Arvostamme monipuolista työkokemusta analyysi-, asiakaspalvelu- ja näytteenottotyöstä, joustavuutta muuttuvissa työtilanteissa sekä hyvää yhteistyö- ja organisointitaitoa ja asiakaslähtöistä palveluhenkisyyttä. Ansiovertailu tehtiin kolmen hakijan kesken. Ansiovertailusta käy ilmi, että hakuilmoituksessa ilmoitettu kelpoisuusehto tai ehto valmistumisesta täyttyy kaikkien kolmen hakijan osalta. Työkokemushistoriaa tarkasteltaessa todettiin, että kaikki hakijat ovat hakuajankohtana jo NordLabin työntekijöitä, Hyrkäs ja Lehtinimi määräaikaisissa työsuhteissa NordLab Kemin toimipisteessä ja Kunnari vakituisessa työsuhteessa NordLab Tornion toimipisteessä. Työkokemuksen pituuden mukaan tarkasteltuna ansiovertailusta käy ilmi että Kunnarilla on pisin työkokemus laboratoriohoitajana. Hakijoiden henkilökohtaisia ominaisuuksia sekä sopivuutta ja soveltuvuutta tehtävään arvioitiin haastatteluissa, jotka suoritettiin kesäkuussa Kunnarin lisäksi haastateltiin kaksi muuta hakijaa. Haastattelut suorittivat aluelaboratorion johtaja, ylikemisti Jaana Ikonen-Toivanen, osastonhoitaja Tarja Toivola sekä apulaisosastonhoitaja Merja Kemell. Hakijoita vertailtaessa arvioitiin kokonaisuutta, jossa koulutuksen ja kokemuksen ohella otettiin huomioon hakijoiden tehtävän hoitamisen kannalta merkitykselliset henkilökohtaiset ominaisuudet. Valinta perustui hakijoiden ansiovertailuun, haastattelussa esille tulleisiin seikkoihin ja henkilökohtaisiin ominaisuuksiin. Tehtävään valittu vuonna 2015 valmistuva bioanalytiikan opiskelija, prosessitekniikan diplomi-insinööri Niina Hyrkäs on kokonaisuutena arvioituna tehtävään soveltuvin. Päätösehdotus: Johtokunta päättää - jättää oikaisuvaatimuksen tutkimatta oikaisuvaatimuksen kohdan 4. perustelun osalta, koska työsuhteeseen ottamista koskevan päätöksen työsopimuslain vastaisuutta ei tutkita hallintolainkäytön järjestyksessä vaan päätökseen tyytymättömän on saatettava asia käräjäoikeuden ratkaistavaksi - hylätä oikaisuvaatimuksen muilta osin ja pitää Jaana Ikonen-Toivasen viranhaltijapäätöksen voimassa, koska päätöstä ei ole tehty virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen ei ole ylittänyt toimivaltaansa eikä päätös ole muutenkaan lainvastainen Johtokunta kuuli henkilöstöpäällikkö Satu Rusasta asian käsittelyn yhteydessä. Rusanen poistui paikalta ennen päätöksen tekoa. Päätösehdotus hyväksyttiin.

14 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Talousarviokehys vuodelle 2016 JOHTOK 69 NordLabin talousarviokehys perustuu olettamukseen, että palvelujen kysyntä ei kasva kuluvasta vuodesta. Vuoden 2016 aikana pystytään toimintaprosesseja kehittämällä ja hankintoja kilpailuttamalla saamaan aikaan säästöjä. Tietojärjestelmien ja analyysilaitteistojen yhtenäistämistyön kautta saatavat säästöt eivät kuitenkaan vielä realisoidu täysimääräisesti vuoden 2016 aikana. Kustannuksia kasvattaa valtakunnallisen vastasyntyneiden seulonnan käynnistyminen syksyn 2015 aikana sekä vuoden 2015 aikana tehtävä perustamisvaiheessa sovittu palkkojen harmonisointi. Lapin sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikkö on laatinut Lapin kuntien kanssa yhteistyössä esityksen laboratorioiden liittymisestä NordLabiin. Valmistelutyöt alkavat jo kuluvan vuoden aikana ja jatkuvat seuraavien kolmen vuoden ajan. Liittymisten onnistunut läpivienti vaatii nykyisten resurssien lisäksi tilapäisen tietohallinnon asiantuntijan, osastonhoitajan ja kemistin palkkaamisen määräajaksi. Nämä työpanokset ovat huomioitu kehyksessä henkilöstökuluissa. NordLabin strategia päivitetään kuluvan vuoden aikana ja uuden strategian mukaiset painopistealueet määritellään talousarvion valmistelun yhteydessä. Toimintatulot Liikevaihdon arvioidaan pysyvän vuoden 2015 talousarvion tasolla (0,3%). Hintoja tarkistettiin vuoden 2015 alusta kolmella prosentilla alaspäin, mutta painetta oman tuotannon hintojen laskuun on edelleen. NordLab on toiminut vuoden 2015 yhtenäisellä hinnastolla ja samalla on kustannuslaskentaa laajennettu kaikkiin aluelaboratorioihin. Laskennalla pyritään saamaan selville mahdolliset erot kustannusrakenteissa, ja hinnat entistä paremmin vastaamaan tuotantokustannuksia. Toimintakulut Vuoden 2016 talouskehyksessä toimintakulut ovat noin 63,7 miljoonaa euroa, mikä on 1,2% enemmän kuin kuluvan vuoden talousarviossa ja 0,9% enemmän kuin vuoden 2014 tilinpäätöksessä. Vuoteen 2014 nähden toiminta on laajentunut viidellä uudella toimipisteellä. Lisäksi toimintakuluja kasvattaa palkkaharmonisoinnin toteuttaminen, valtakunnallinen vastasyntyneiden seulonnan käynnistäminen ja laajenemiseen varautuminen. Tammi-kesäkuun toteutuneiden tietojen perusteella toimintamenot olisivat ylittymässä noin kahdella prosentilla, mikä asettaa paineita ensi vuoden kehyksessä pysymiselle. Vuoden 2016 toimintakulut ovat 0,8 prosenttia pienemmät kuin vuoden 2015 ennuste. Henkilöstökulut Henkilöstöbudjettiin on esitetty ainoastaan em. laajenemiseen liittyvät työpanokset. Pysyminen vuoden 2015 työpanosbudjetissa on erittäin haasteellista erityisesti Oulun aluelaboratoriossa, joten kehyksen 1,7% kasvu tähän vuoteen nähden tulee vaatimaan tiukkaa linjaa mm. sijaisten

15 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta käytön suhteen. Palkkojen korotukseen tullaan varautumaan 0,5% verran. Henkilöstösuunnittelun lähtötiedot pohjautuvat 12 kuukauden ( ) toteutuneisiin palkka- ja työpanostietoihin. Toteutuneita palkkakuluja on korjattu ensi vuonna tulevalla korotuksella sekä kuluvan vuoden aikana tehtävällä palkkaharmonisoinnilla. Palvelujen ostot Aineet ja tarvikkeet Vuodelle 2016 ollaan varaamassa palvelujen ostoihin määrärahaa 12,5 miljoonaa euroa, mikä on 3,8 prosenttia enemmän kuin kuluvalle vuodelle ja 1,5% vähemmän kuin vuoden 2014 tilinpäätöksessä. Kuluvan vuoden ennusteeseen nähden määräraha on sama. Tähän kuitenkin uskotaan päästävän toimintaprosesseja kehittämällä ja sopimuksia kilpailuttamalla. Myös perustamisvaiheen kulujen uskotaan vähenevän kuluvan vuoden jälkeen. Aineiden ja tarvikkeiden osalta kuluvan vuoden ennuste näyttäisi ylitystä talousarvioon noin kolme prosenttia ja vuoden 2014 tilinpäätöksen ennuste näyttäisi ylittävän 2,4%. Kehykseen ollaan esittämässä määrärahaa 18,7 Me, mikä tarkoittaa vuoden 2015 talousarvioon nähden noin prosentin laskua. Kuluvan vuoden ennusteeseen nähden pitäisi 2016 tulla toimeen noin neljä prosenttia pienemmällä määrärahalla. Osaltaan määrärahan alenemista selittää Oulun aluelaboratorion analyysilaitteiston option käytöstä saadut alennukset käyttökorvaushintoihin. Määrärahan aleneminen edellyttää myös palvelujen kysynnän pysymistä korkeintaan kuluvan vuoden tasolla. Kuluttajahintojen nousun arvioidaan olevan ensi vuonna hieman päälle yhden prosentin, joten tämäkin tulee asettamaan oman haasteensa kehyksen mukaisessa budjetissa pysymiselle. Päätösehdotus: Johtokunta hyväksyy liitteenä (liite 6) olevan talousarviokehyksen vuodelle Päätösehdotus hyväksyttiin.

16 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta NordLabin laajeneminen JOHTOK 70 YTTMK Lapin sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikön ohjausryhmä on kokouksessaan käsitellyt Lapin sairaanhoitopiirin alueen kuntien liittymistä NordLabiin. Kunnilta on tiedusteltu tahtotila liittymisen ja liittymisaikataulun suhteen. Kuntien tahtotilan perusteella on laadittu taulukko liittyjistä sekä liittymisaikataulusta vuosille Ohjausryhmä on kokouksessaan päättänyt seuraavaa: Ohjausryhmä 1. merkitsee kuntien esityksen liittymisaikataulusta NordLabiin tiedoksi; 2. päättää esittää NordLabille, että se yhdessä PTH-yksikön kanssa tarkentaa liittymisvalmisteluiden tehtäväkokonaisuuksia sekä vaiheistaa kuntien liittymisaikataulun esitettyjen ehdotusten mukaisesti; 3. päättää esittää NordLabille, että Pellon liittymisvalmistelut käynnistyvät viimeistään elokuussa 2015.tekemän päätöksen mukaisesti Liite 1: Ohjausryhmän kokouksen pöytäkirjanote Henkilöstöpäällikkö Satu Rusanen esittelee asiaa. Päätösehdotus: Yhteistyötoimikunta keskustelee asiasta ja merkitsee asian käsitellyksi yhteistoiminnasta annetun lain (449/2007) mukaisesti. Päätösehdotus: Johtokunta päättää: - hyväksyä laajenemissuunnitelman sekä aikataulun vuosille valtuuttaa toimivan johdon aloittamaan liittymisvalmistelut sekä käymään tarvittavat neuvottelut. Päätösehdotus hyväksyttiin.

17 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Viranhaltijapäätösten ottaminen JOHTOK 71 Aluelaboratorion johtaja, Kajaani Henkilöstöpäätös Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen Kajaanin aluelaboratoriossa Aluelaboratorion johtaja, Kemi Henkilöstöpäätös Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen Kemin aluelaboratoriossa Eeva-Stiina Marjoniemen sivutoimi-ilmoitus Aluelaboratorion johtaja, Oulu Henkilöstöpäätös Virva Huotarin sivutoimi-ilmoitus Aluelaboratorion johtaja, Rovaniemi Henkilöstöpäätös Valintapäätös laboratoriohoitajan toimeen Rovaniemen aluelaboratoriossa Osastonhoitaja, Kokkola Henkilöstöpäätös Sivutoimi-ilmoitus Carina Ahlskog Osastonhoitaja, Rovaniemi Henkilöstöpäätös Sivutoimi-ilmoitus Maiju Arhipoff Talous- ja hallintopäällikkö Hankintapäätös Toimistokalusteet yhtymähallinnon tiloihin Toimitusjohtaja Hankintapäätös Hankintapäätös 492: Ammattikäyttöön tarkoitetut verikaasuanalysaattorit, niissä käytettävät reagenssit, kontrollit ja tarvikkeet sekä verikaasuanalytiikan etähallintajärjestelmä Päivystyslaboratorion uuden analyysiradan rakentamisesta johtuvat muutostyöt Henkilöstöpäätös Kemin aluelaboratorion johtaja Jaana Ikonen-Toivasen vuosilomasijaisuus

18 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Valintapäätös ylihoitajan virkaan valinnasta Aluelaboratorioiden johtajien sijaisjärjestelyt lähtien Johtokunta ei ottanut viranhaltijapäätöksiä käsittelyyn.

19 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Muut asiat JOHTOK 72 Keskusteltiin johtokunnan ammatillisesta jakaumasta. Isotooppi- ja KNF-erikoisalojen (Kemi ja Kajaani) siirtymisen valmistelua NordLabista jatketaan.

20 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Johtokunta Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen JOHTOK 73 Seuraava johtokunnan kokous pidetään klo 10 Oys:n avohoitotalon neuvotteluhuoneessa N Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

21 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusohje Valitusosoitus Seuraavista pykälistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä kirjallista valitusta eikä oikaisuvaatimusta, koska päätös koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: 62-67, 69-70, Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Pykälät: 71 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 momentin mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, ei niihin saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tiedoksisaantipäivää ei lueta määräaikaan. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä n jäsenkunta ja sen jäsen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on: Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen n johtokunta NordLab Kirjaamo Kiviharjuntie Oulu. Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen, n jäsenkunta ja sen jäsen. Pykälät: 68 Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tiedoksisaantipäivää ei lueta määräaikaan. Valituskirjassa on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Viranomainen, jolle valitus osoitetaan on: Oulun hallinto-oikeus PL Oulu käyntiosoite: Isokatu 4, 3. krs, Oulu Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin hyvissä ajoin, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

22 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/ Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään hallinto-oikeudessa kulloinkin voimassa oleva oikeudenkäyntimaksu.

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Johtokunta 31.03.2014. Aika 31.03.2014 klo10:00-12:40

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Johtokunta 31.03.2014. Aika 31.03.2014 klo10:00-12:40 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2014 1 Johtokunta 31.03.2014 Aika 31.03.2014 klo10:00-12:40 Paikka Oulu, Medipolis 5. krs, yhtymähallinnon neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu

Lisätiedot

Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis B5, Kiviharjuntie 11, Oulu. Otsikko Sivu

Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis B5, Kiviharjuntie 11, Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 16.01.2015 Aika 16.01.2015 klo10:00-14:30 Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis B5, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu

Lisätiedot

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2016 1 Johtokunta 22.01.2016 Aika 22.01.2016 klo10:00-11:30 Paikka Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, 90220 Oulu Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Tarkastuslautakunta 08.09.2014. Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Tarkastuslautakunta 08.09.2014. Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 Tarkastuslautakunta 08.09.2014 Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00 Paikka Kokkola, hallituksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Kokouksen

Lisätiedot

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.02.2015 Aika 27.02.2015 klo09:00-12:55 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus johtokunnan kokouksen tekemään päätökseen 58

Oikaisuvaatimus johtokunnan kokouksen tekemään päätökseen 58 Johtokunta 46 29.05.2015 Johtokunta 58 26.06.2015 Johtokunta 67 03.09.2015 Johtokunta 79 16.10.2015 Johtokunta 29 07.04.2017 Oikaisuvaatimus johtokunnan kokouksen 26.6.2015 tekemään päätökseen 58 JOHTOK

Lisätiedot

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 8/2010 Hallituksen kokouksen pöytäkirja Kokousaika 25.8.2010 klo 13.00-15.02 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 101 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Paikka OYS:n psykiatrian klinikka, Baghin koulutuskeskus RA6, Peltolantie 17, OULU. Otsikko Sivu

Paikka OYS:n psykiatrian klinikka, Baghin koulutuskeskus RA6, Peltolantie 17, OULU. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2015 1 Johtokunta 06.02.2015 Aika 06.02.2015 klo13:00-15:00 Paikka OYS:n psykiatrian klinikka, Baghin koulutuskeskus RA6, Peltolantie 17, 90230 OULU Käsitellyt

Lisätiedot

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 4/2017 1 Johtokunta 12.05.2017 Aika 12.05.2017 klo10:00-12:32 Paikka Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, 90220 Oulu Käsitellyt asiat

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu

Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2017 1 Johtokunta 07.04.2017 Aika 07.04.2017 klo10:00-12:40 Paikka Yhtymähallinnon iso neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 5B, 90220 Oulu Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Paikka NordLab, yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 B5, Oulu

Paikka NordLab, yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 B5, Oulu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 9/2014 1 Johtokunta 24.10.2014 Aika 24.10.2014 klo10:00-11:40 Paikka NordLab, yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Kiviharjuntie 11 B5, 90220 Oulu Käsitellyt

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

Asko Torssonen jäsen. Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja 50. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja

Asko Torssonen jäsen. Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja 50. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kokousaika klo 11.00 12.30, 13.00 14.20 Kokouspaikka Bagh koulutuskeskus A6 Osallistujat Muut osallistujat Unto Valpas esittelijä, puheenjohtaja sihteeri 53 Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 63 26.05.2016 Aika 26.05.2016 klo 18:30-20:17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 65 39 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Keskiviikko klo 12.00

Keskiviikko klo 12.00 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 3/2019 Kokousaika Kokouspaikka Käsitellyt asiat Asia no Keskiviikko klo 12.00 Kunnanvirasto Valtuustosali 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 Kokousaika Tiistai. klo 9.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Tytäryhteisön sisäinen valvonta

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa.

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. AIKA Maanantai 17.12.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo 12.00 Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj.

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko. klo 9.00 Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu pöytäkirja,

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (9 ) Tarkastuslautakunta 14.03.2017 AIKA 14.03.2017 klo 14:33-16:33 PAIKKA Valtuustosali 9. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Osallistujat Unto Valpas puheenjohtaja esittelijä Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja Aarre Pitkänen jäsen

Osallistujat Unto Valpas puheenjohtaja esittelijä Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja Aarre Pitkänen jäsen PÖYTÄKIRJA 7/2009 Kokousaika klo 09.08 10.43 Kokouspaikka Bagh koulutuskeskus A6 Osallistujat Unto Valpas puheenjohtaja esittelijä Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja Aarre Pitkänen jäsen Liisa Siikaluoma

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5 B, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5 B, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 4/2013 1 Johtokunta 12.04.2013 Aika 12.04.2013 klo11:00-13:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5 B, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Aika: 26.02.2014 klo 16:30-19:40 Paikka: Terveysasema LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 5 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 6 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 12.11.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone. Louhimaa Tyyne jäsen. Piukkala Juhani jäsen

Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone. Louhimaa Tyyne jäsen. Piukkala Juhani jäsen PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 34 Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 14.04.2016 klo 18:00-18:30 Paikka Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Flink Eija jäsen Salmela

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8 ) Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (8 ) Tarkastuslautakunta 20.02.2019 AIKA 20.02.2019 klo 14:02-15:30 PAIKKA Kaupungintalon 2.krs, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen

Lisätiedot

62 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 63 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 3 65 TILINTARKASTAJAN ILMOITUS 5

62 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 63 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 3 65 TILINTARKASTAJAN ILMOITUS 5 PÖYTÄKIRJA 7/2008 HALLITUKSEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Kokousaika klo 19.00 21.35 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 62 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Aika: 26.08.2015 klo 17:00-20:57 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 117 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 118 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2018 139 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:30-18:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 78 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 141 79 KUNNANHALLITUKSEN

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 29.10.2012 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Elinkeinotoimikunta 06.09.2017 AIKA 17:10-19:50 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 5 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 13 6 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Aika 02.02.2018 klo 13:00-13:54 Paikka Kunnantalo kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Torstai 19.2.2013 klo 10.00 13.05 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Hallintopalvelut / Kokoustila Puistikko (3. krs), Toripuistikko 5-7, 96200 Rovaniemi Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 21.10.2014 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1 Kunnanhallitus Aika 11.11.2011 klo 8:30-9:40 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 262 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot