perjantaina alkaen klo Jyväskylä, Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori (Laajavuorentie 30)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "perjantaina 20.5.2011 alkaen klo 12.00 Jyväskylä, Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori (Laajavuorentie 30)"

Transkriptio

1 jäsentiedote 3/2011 OSA A HYVÄ SKAL S - JÄSEN - Yhdistyksen varsinainen kokous (USL ry ja SKAL suoritealat ry) - Säiliöautoliiton vuosikokous - Rakennusalalle käännetty arvonlisäverovelvollisuus Kustannusindeksi - Kuorma-autoliikenteen palkankorotukset Säiliöautoliikenteen palkankorotukset Kuorma-autoliikenteen talouteen liittyvät asiat - Säiliöautoliikenteen asioita - Hinausalan asioita - ammattipätevyyskoulutusta Tampereella, ADR ajoluvat - Opintomatka Etelä-Afrikkaan lokakuussa Uusi TomTom GO1000 LIVE-navigaattori - kalustokuvia Kuorma-autolla ulkomaille-oppaaseen YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS Kutsuna ilmoitamme, että Ulkomaan- ja Sopimusliikenteen Kuljetusyrittäjät USL ry:n /SKAL suoritealat ry:n sääntömääräinen varsinainen kokous pidetään perjantaina alkaen klo Jyväskylä, Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori (Laajavuorentie 30) Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen 14 :ssä mainitut asiat sekä muut vuosikokouksessa käsiteltäväksi tarkoitetut asiat. Käsiteltäväksi haluttavat asiat on osoitettava yhdistyksen puheenjohtajalle vähintään kolme viikkoa ennen kokousta. Vuosikokouksessa käsitellään toimintakertomus vuodelta 2010, toimintasuunnitelma vuodelle 2012, talousarvio vuodelle Yhdistyksen uudet säännöt on hyväksytty yhdistysrekisterissä , joka tarkoittaa sitä, että varsinaisessa kokouksessa valitaan yhdistyksen puheenjohtajisto ja hallitus. Puheenjohtajiston ja hallituksen toimikausi alkaa välittömästi valinnan jälkeen. Yhdistyksen asioita hoitaa sen hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja, ja enintään 3 varapuheenjohtajaa ja vähintään 8 ja enintään 12 varsinaista jäsentä. Kullekin varsinaiselle jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen Puheenjohtajat, varapuheenjohtajat ja hallituksen jäsenet on pyrittävä valitsemaan tasapuolisesti siten, että valinnassa otetaan tasapuolisesti huomioon yhdistyksen toimialaa koskevien määräysten ohella myös valtakunnan eri osien tasapuolinen edustus. Sääntömääräisen kokouksen pitäminen perjantaina liittyy Kuljetus 2011 tapahtumaan Jyväskylässä. Suomen Säiliöautoliitto ry:n vuosikokous pidetään ennen USL ry/skal suoritealat ry:n varsinaista kokousta. Äänioikeus varsinaisessa kokouksessa Äänioikeus on vuoden 2010 jäsenmaksunsa kokonaan suorittaneilla varsinaisilla jäsenillä. Jokaisella varsinaisella yhdistyksen jäsenellä on yhdistyksen kokouksessa yksi ääni. Ulkomaan- ja Sopimusliikenteen Kuljetusyrittäjät - USL ry Utrikes- och Avtalstransportföretagarna - USL rf Suomen Kuljetus ja Logistiikka PL38 / Nuijamiestentie 7 International and Contract Road Carries of Finland SKAL ry:n jäsenjärjestö / Helsinki Box 38 / Nuijamiestentie 7, FIN Helsinki, Finland Member of Finnish Transport Puhelin: (09) , Faksi: (09) Tel , Fax and Logistics SKAL Sähköposti:

2 2 Yhdistyksen jäsen voi edustaa valtakirjalla yhdistyksen kokouksessa korkeintaan kolmea jäsentä. Valtakirjaa ei tarvita niiden yhteisöjen kohdalla, joissa edustajalla on yrityksen toimitusjohtajana tai hallituksen puheenjohtajana lakiin perustuva edustusoikeus. Huom. Hallituksen tekemän päätöksen mukaan äänioikeuden rekisteröinti kokoukseen tulee tapahtua ennen kokouksen virallista avausta. Ohjelma pe klo klo klo klo Ilmoittautuminen Suomen Säiliöautoliitto ry vuosikokous lounas USL ry ja SKAL suoritealat ry varsinainen kokous (jäsenille) Tilaisuuden avaus puheenjohtaja Simo Räihä, USL ry Tervehdykset klo klo klo klo kahvitauko varsinainen kokous jatkuu kokous päättyy SKAL festarit Jyväskylän paviljongissa Festaripassitilaukset tai soittamalla (09) /Nina Vertomaa. Ilmoittautuminen vuosikokoukseen tapahtuu oheisella lomakkeella, joka toimitetaan yhdistykselle joko faksilla (09) tai postitse os. USL ry, PL 38, Helsinki. Ilmoittautua voi myös sähköpostilla majoitusta varaavien tulee ilmoittautua viimeistään mennessä. SUOMEN SÄILIÖAUTOLIITTO VUOSIKOKOUSKUTSU Suomen Säiliöautoliitto ry: n sääntömääräinen vuosikokous pidetään perjantaina alkaen klo Jyväskylä, Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori (Laajavuorentie 30) Vuosikokouksessa käsitellään mm yhdistyksen sääntöjen 12 :ssä mainitut seuraavat asiat: - Valitaan kokoukselle yksi puheenjohtajaa ja yksi sihteeri. - Valitaan kaksi (2) pöytäkirjan tarkastajaa ja äänten laskijaa. - Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. - Esitellään hallituksen laatima kertomus kuluneelta toimintavuodelta, tilinpäätös, tositetarkastajien kertomus ja tilintarkastajien lausunto. - Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä vastuuvelvollisille. Ilmoittautuminen vuosikokoukseen tapahtuu oheisella lomakkeella, joka toimitetaan yhdistykselle joko faksilla (09) tai postitse os. PL 38, Helsinki. Ilmoittautua voi myös sähköpostilla majoitusta varaavien tulee ilmoittautua viimeistään mennessä. RAKENNUSALALLE KÄÄNNETTY ARVONLISÄVEROVELVOLLISUUS Rakennusalalle tulee voimaan käännetty alv-velvollisuus alkaen. Rakennusteollisuus RT on myös yhteistyössä Verohallinnon kanssa laatinut luettelon, jossa on lueteltu yleisimmät rakennusalan käännetyn verovelvollisuuden piiriin kuuluvat rakentamispalvelut. Luettelo löytyy osoitteesta:

3 Verohallinnon ja valtiovarainministeriön, Rakennusteollisuus RT:n, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n sekä Suomen Yrittäjien kanssa uudesta menettelystä laadittu ohje löytyy puolestaan osoitteesta: Yllämainitun ohjeen kohdassa Palvelu vai tavara, työn yhteydessä asennetun tavaran myynti on mainittu yleistä epätietoisuutta synnyttävä seikka betonin myynnistä kuljetettuna kohteeseen siten, että mikäli se puretaan rännillä, hihnapurkuna tai suoraan vastaanottosuppiloon pidetään sitä yleisen verokannan (alv 23 %) mukaisena tavaran myyntinä. Mikäli betoni siirretään puomistolla pumppaamalla pidetään sitä puolestaan rakentamispalvelun myyntinä johon voidaan soveltaa käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta alkaen. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on käynyt asiasta keskusteluja verohallinnon asiantuntijayksikön kanssa. Tarkennuksena yllämainitun ohjeen mukaisesta esimerkistä voidaan lyhyesti todeta sen käsittävän tilanteita, joiden yhteydessä ei myydä pelkkiä kuljetuspalveluita eli luvanvaraisen tavaraliikenteen palveluita vaan betonia perille kuljetettuna. Näin ollen kuljetusliikkeet jotka eivät harjoita elinkeinotoimintanaan betonin myyntiä vaan ainoastaan kuljettavat asiakkaan omistamaa betonia korvausta vastaan laskuttavat kuljetettavaksi ottamansa betonin normaalin kuljetuspalvelun myyntinä yleisen verokannan (alv 23 %) mukaisesti purkaustavasta huolimatta. KUSTANNUSINDEKSI HELMIKUU 2011 Tilastokeskuksen mukaan ammattimaisen kuorma-autoliikenteen kustannukset nousivat 7,2 prosenttia vuoden 2010 helmikuusta vuoden 2011 helmikuuhun. Perävaunuyhdistelmien kustannukset nousivat 8,0 prosenttia, keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen 6,1 prosenttia sekä pakettiautojen ja kevyiden kuorma-autojen 4,2 prosenttia. Kuorma-autoliikenteen kaikkien kustannusten ja polttoainekustannusten vuosimuutokset 1/2007-2/2011, % 3 Kokonaisindeksin nousuun vaikutti etenkin polttoaineiden hintojen kohoaminen. PALKANKOROTUKSET Voimassa olevan Kuorma-autoalan työehto-sopimuksen mukaisesti taulukkopalkkoja korotetaan tai lähinnä sitä alkavan palkanmaksukauden alusta lukien 0,6 %. Huhtikuun palkankorotus koskee ainoastaan taulukkopalkkoja, mikäli kuljettajan sen hetkinen palkka on suurempi kuin TES:n mukainen taulukkopalkka, ei palkankorotus muuta hänen palkkaansa.

4 4 Palkkataulukot tai lähinnä sitä alkavan palkanmaksukauden alusta lukien ( ) tunti 2-viikko tunti 2-viikko Täysperävaununkuljettaja alle 4 vuotta 12, , vuotta 12, , vuotta 13, ,40 yli 12 vuotta 13, ,00 Puoliperävaununkuljettaja alle 4 vuotta 12,27 981, vuotta 12,43 994, vuotta 12, ,60 yli 12 vuotta 13, ,00 Kuorma-auton-, pumppuauton- ja pyöräkuormaajankuljettaja alle 4 vuotta 11,99 959, vuotta 12,14 971, vuotta 12, ,00 yli 12 vuotta 12, ,00 Henkilö- ja pakettiautonkuljettaja alle 4 vuotta 11,72 937, vuotta 11,85 948, vuotta 12,26 980,80 yli 12 vuotta 12, ,00 Autonapumies alle 4 vuotta 11,60 928, vuotta 11,74 939, vuotta 12,13 970,40 yli 12 vuotta 12,39 991,20 Ulkomaanliikenteen palkkataulukot 13, ,80 8 % korotettuna 14, ,20 SÄILIÖAUTOLIIKENTEEN PALKANKOROTUKSET JA PÄÄSIÄISPYHÄLISÄT Voimassa olevan Säiliöautoalan työehtosopimuksen mukaisesti taulukkopalkkoja korotetaan tai lähinnä sitä alkavan palkanmaksukauden alusta lukien 0,6 %. Huhtikuun palkan-korotus koskee ainoastaan taulukkopalkkoja, mikäli kuljettajan sen hetkinen palkka on suurempi kuin Säiliön TES:n mukainen taulukkopalkka, ei palkankorotus muuta hänen palkkaansa. Pääsiäinen on tänä vuonna viikolla 16 ja 17. Muistutamme että Säiliön TES:in mukaan jokaisessa kahden viikon jaksossa on maksettava palkkaa 80 tunnin työstä. Pääsiäislauantaina tehdystä työstä on maksettava 100 % korotettu palkka ja pitkäperjantain, I ja II pääsiäispäivän aatosta kellon alkaen suurjuhlapyhää seuraavan päivän kello välisenä aikana kaikille työssä oleville 200 %:lla korotettu palkka. Tälle viikolle työsuunnitelmaan (työtuntijärjestelmään) voi ohjelmoida pekkaspäiviä tai työntekijän suostumuksella sopia että tällä viikolla on kolme vapaapäivää. 2- viikkojaksossa on kuitenkin aina oltava 4 vapaapäivää. KUORMA-AUTOLIIKENTEEN TALOUTEEN LIITTYVÄÄ Suomen kansantalous kasvoi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä voimakkaasti ja kasvu on jatkunut kuluvan vuoden ensimmäisten kuukausien aikanakin. Muun muassa Helsingin sataman alkuvuosi on ollut liikenteellisesti vilkas kovasta jäätalvesta huolimatta. Yksiköidyn tavaraliikenteen määrä oli tonnia helmikuussa, kasvua oli 9 % viime vuoden helmikuuhun verrattuna. Tuonnin kasvu oli 10 % ja viennin 8 %.

5 Tammi - helmikuun yksiköidyn tavaraliikenteen määrä oli 1,5 miljoonaa tonnia ja kasvua viime vuoteen oli 10 %. Konttien määrä laski 7 % TEU:ssa mitattuna. Kuorma-autojen ja perävaunujen määrä kasvoin + 16 % ko. ajankohtana. Kasvu tarkoittaa yksiköissä kappaletta. Hyviä kasvulukuja on kirjattu satamaliiton tilastojen mukaan myös muissa merkittävissä kuormaautoliikennettä työllistävissä satamissa. Hyvä kasvun toivotaan näkyvän myös tulevaisuudessa kuorma-autoliikenteen yritysten liikevaihdossa sekä kannattavuudessa sekä rauhoittavan järjetöntä hintakilpailua. Kustannukset nousevat tällä hetkellä nopeasti esim. perävaunuyhdistelmän kokonaiskustannukset ovat nousseet viime vuoden marraskuusta kuluvanvuoden helmikuuhun mennessä jo + 5 %. Alan kilpailutilanne näkyy myös alkuvuoden saneeraus- ja konkurssihakemuksissa, jotka ovat yhtä korkealla tasolla kuin vuotta aikaisemmin. Teimme selvityksen suurimpien yritysten liikevaihdon kehityksestä vuosien välillä Asiakastieto Oy:n tietojen perusteella. Vuonna 2009 Suomessa oli hieman yli 30 kuljetusalan yritystä joiden liikevaihto ylitti 10 miljoonaa euroa. Näiden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli 1,414 miljardia vuonna 2008 ja 1,299 miljardia vuonna Tämä vastaa noin 25 prosenttia alan yritysten liikevaihdosta. SÄILIÖAUTOLIIKENTEEN ASIOITA ADR - Säiliöautoliikenteen kustannusindeksi Oheisena liitteenä säiliöperävaunuyhdistelmien kustannusindeksi, jossa on huomioitu tammikuun kustannusvaikutukset. Vuosimuutos (kustannusten kasvu) vuoden 2010 helmikuusta vuoden 2011 helmikuuhun oli 6,3 %. Suomen VAK-Kalusto Suomessa oli liikennekäytössä 770 kpl VAK-säiliöllä varustettua kuorma-autoa (suluissa muutos tilanteeseen) Luvanvarainen Yksityinen (+ 6 ) (- 1 8 ) (- 5 ) 94 (+ 1 ) (- 1) 33 (+ 4 ) aks. 3-aks. 4-aks. 5-aks

6 6 HINAUSALAN ASIOITA Ammattipätevyyskoulutusta Hinausautonkuljettajan asiakaspalvelu ja toimintatavat: Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on, että kuljettaja osaa toimia asiakaspalvelutehtävässä yrityksen imagoa tukevalla tavalla erilaisissa hinausautonkuljettajan asiakaspalvelutilanteissa. Lisäksi koulutuksen tavoitteena on, että kuljettaja osaa toimia hinausautonkuljettajan laatuvaatimuksien ja työskentelytapojen mukaisesti, niin ettei lisävahinkoa pääse syntymään. Lisäksi hän osaa soveltaa työssään ajo-, lepo- ja työaikasäädöksiä. Aika: pe klo tai la klo Paikka: Volvon Truck Center koulutustilat, Tampere (Nuutisarankatu 19) Ilmoittautumiset mennessä yhdistyksen toimistoon tai sivujen kautta kohtaan SKAL kouluttaa ja sieltä klikkaus palkkiin ammattipätevyyskoulutustarjonta ADR ajoluvat Viime viikolla pidetyssä eri öljy-yhtiöiden sekä viranomaisten välisessä kokouksessa käytiin lävitse toimintaa adr kuljetusvahingoissa. Esille tuli myös onnettomuuden jälkeinen hinaustoiminta. Öljyyhtiöiden sekä eri viranomaisten yhteinen kanta lähtee siitä, että onnettomuuspaikalla toimittaessa sekä lähisiirrossa lähimpään turvalliseen paikkaan siirrettäessä toimitaan päivystävän palomestarin ohjeiden mukaisesti ja voidaan toimia ilman ADR ajolupaa. Pidemmissä siirroissa kuitenkin kuljettajalle tulee olla ADR kortti. Toiminnasta ADR onnettomuuspaikalla on valmisteilla ohjeistusta, johon myös raskaan kaluston hinausyrittäjien tulee tutustua. Lisäksi tullaan järjestämään onnettomuuspaikalla toimimiseen liittyvää tarkempaa tiedostavaa koulutusta erityisesti raskaan kaluston yrittäjille. Hinausalan opintomatka Vielä on muutamia paikkoja vapaana alan yrittäjille hinausalan opintomatkaan Javier Esteban Monzan tehtaille Espanjaan kesäkuun alussa. Lisätiedot yhdistyksen toimistosta OPINTOMATKA ETELÄ-AFRIKKAAN SYKSY 2011 Yhdistyksen järjestämälle opintomatkalle on ilmoittautunut alustavasti noin 70 henkilöä. Vielä on muutamia paikkoja vapaana. Lisätiedot ja tiedustelut yhdistyksen toimistosta UUSI TOMTOM GO1000 LIVE- NAVIGAATTORI Markkinoille on tullut TomTom GO1000 LIVE-navigaattori. Uusi TomTom poikkeaa muista navigaattoreista, siinä on operaattorin SIM kortti sisällä se ilmoittaa reaaliajassa heti tietöistä, ruuhkista, onnettomuuksista, uudesta reitistä jos tie on katkaistu, tällä säästetään ajo aikaa, km, päästöjä, rahaa. Siitä ei aiheudu käyttäjälle kuluja kuten normaali matkapuhelimessa, oli laite sitten suomessa tai ulkomailla. Uusi TomTom saatavana nyt USL:n jäsenetuhintaan 250,- e + alv. 23 %. Lisätiedot nettisivuiltamme Lisätietoja ja esitteen saa tarvittaessa myös yhdistyksen toimistosta p AUTOJEN KUVIA KUORMA-AUTOLLA ULKOMAILLE-OPPAASEEN Olemme jälleen päivittämässä Kuorma-autolla ulkomaille - ohjekirjaa. Haluaisimme kanteen uusia kuvia jäsenten kalustosta. Lähettäkää meille kuvia joko sähköpostilla tai postitse USL ry, PL 38, Helsinki. Kanteen mahtuu useita kuvia. Keväisin terveisin ULKOMAAN- JA SOPIMUSLIIKENTEEN KULJETUSYRITTÄJÄT USL RY / SKAL SUORITEALAT RY

Kuorma-autoliikenteen kaikkien kustannusten ja polttoainekustannusten vuosimuutokset 1/2007-3/2011, %

Kuorma-autoliikenteen kaikkien kustannusten ja polttoainekustannusten vuosimuutokset 1/2007-3/2011, % Jäsentiedote 4/2011 Helsinki 28.4.2011 HYVÄ SKAL SUORITELALAT JÄSEN OSA A - Tilastokeskuksen kustannusindeksi maaliskuu 2011 - Yhdistyksen varsinainen kokous pe 20.5.2011 Jyväskylä - Tilaajavastuulaki

Lisätiedot

Kuorma-autoliikenteen kaikkien kustannusten ja polttoainekustannusten vuosimuutokset 1/2007-1/2011, %

Kuorma-autoliikenteen kaikkien kustannusten ja polttoainekustannusten vuosimuutokset 1/2007-1/2011, % Helsinki 22.2.2011 HYVÄ USL - JÄSEN OSA A - Tilastokeskuksen kustannusindeksi tammikuu 2011 - Tavarakuljetukset viimeinen neljännes 2010 - Teollisuuden liikevaihto kuvaajia - Muuttopalveluiden arvonlisäveroissa

Lisätiedot

Kuorma-autoliikenteen kaikkien kustannusten ja polttoainekustannusten vuosimuutokset 1/2007-12/2011, %

Kuorma-autoliikenteen kaikkien kustannusten ja polttoainekustannusten vuosimuutokset 1/2007-12/2011, % jäsentiedote 1/2012 OSA A 31.1.2012 HYVÄ SKAL S JÄSEN - Kustannusindeksi joulukuu 2011 - Yhdistyksen vuosikokous ja kesäpäivät (vuosikokous 21.4. Mikkeli, kesäpäivät 4.-5.8. Tallinna) - Suomen Säilöautoliitto

Lisätiedot

Kuljetusalalla konkursseja pantiin vireille tammi-maaliskuussa 45 kpl (vuotta aikaisemmin 29)

Kuljetusalalla konkursseja pantiin vireille tammi-maaliskuussa 45 kpl (vuotta aikaisemmin 29) HYVÄ USL JÄSEN Jäsentiedote nro 5 OSA A 27.5.2009 YLEISTÄ KUORMA-AUTOLIIKENTEESTÄ Sisältö - Talouteen liittyvää - Kuljetusbarometri 2/2009 - Kotimaanliikenteen tavarakuljetusmäärät - Maantiekuljetusalojen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007 - 1 - USL 2008 Ulkomaan- ja Sopimusliikenteen Kuljetusyrittäjät USL ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007 YLEISTÄ Yhdistyksen toimintaa ohjaavat sen arvot. Arvojen mukaan USL on omalta osaltaan rakentamassa

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 3/2010 17.9.2010. Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys. Sisältö:

JÄSENKIRJE 3/2010 17.9.2010. Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys. Sisältö: JÄSENKIRJE 3/2010 17.9.2010 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö: Kuljetusyrittäjän ammattitutkinto Kustannusindeksi Koulutuksia Informationstillfälle om aktuella ärenden Turvekuljetusten ajankohtaisilta

Lisätiedot

Kasvu johtuu pääosin lisääntyneistä maa-aineskuljetuksista. Muiden kuin maaaineskuljetusten tavaramäärä väheni 5 prosenttia.

Kasvu johtuu pääosin lisääntyneistä maa-aineskuljetuksista. Muiden kuin maaaineskuljetusten tavaramäärä väheni 5 prosenttia. HYVÄ USL-JÄSEN! Jäsentiedote nro 11 OSA A 28.11.2008 YLEISTÄ KUORMA-AUTOLIIKENTEESTÄ - Kaupan ja teollisuuden tavaramäärä kotimaantieliikenteessä väheni heinä-syyskuun aikana - Kustannusindeksi - Erikoiskuljetusten

Lisätiedot

Autamme mielellämme teitä kustannuslaskennassa ja sopimusneuvotteluun valmistautumisessa. Uusi indeksi julkaistaan jokaisen kuukauden 17. päivänä.

Autamme mielellämme teitä kustannuslaskennassa ja sopimusneuvotteluun valmistautumisessa. Uusi indeksi julkaistaan jokaisen kuukauden 17. päivänä. JÄSENKIRJE 3/2009 28.8.2009 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö: Kustannuskehitys Perusteettomat laskut Ohjeistus sikainfluenssasta Jäsenmaksulaskutus Jakelulogistiikka 2009 Helsinki Koulutuksia ja

Lisätiedot

Jäsentiedote nro 1 HYVÄ USL-JÄSEN! 25.01.2008 OSA B

Jäsentiedote nro 1 HYVÄ USL-JÄSEN! 25.01.2008 OSA B Jäsentiedote nro 1 HYVÄ USL-JÄSEN! 25.01.2008 OSA B ULKOMAANLIIKENTEEN ERITYISASIAT - Ajokiellot helmikuussa - Vakuutusveron, alv:n ja polttoaineveron palautukset - Lomatodistus - Digipiirturin viallinen

Lisätiedot

Säännöt. Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 14.11.2011. 1 Nimi ja kotipaikka

Säännöt. Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 14.11.2011. 1 Nimi ja kotipaikka 1/6 Säännöt Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 14.11.2011 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta ry. Delegationen för stiftelser och fonder rf. Yhdistys on

Lisätiedot

INFRA ry:n säännöt 1

INFRA ry:n säännöt 1 INFRA ry:n säännöt 1 INFRA RY:N SÄÄNNÖT Patentti- ja rekisterihallituksen 18.6.2013 rekisteröimät 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Infra ry, ruotsiksi käännettynä Infra rf. Yhdistyksen

Lisätiedot

Suomen fotoniikan seura ry:n säännöt

Suomen fotoniikan seura ry:n säännöt Suomen fotoniikan seura ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen fotoniikan seura ry, englanniksi Photonics Finland, jota näissä säännöissä kutsutaan Yhdistykseksi. Kansainvälisissä,

Lisätiedot

Hyväksytty Radiomedia ry:n varsinaisessa liittokokouksessa 11.11.2010. Päivitetty varsinaisessa liittokokouksessa 28.11.2013.

Hyväksytty Radiomedia ry:n varsinaisessa liittokokouksessa 11.11.2010. Päivitetty varsinaisessa liittokokouksessa 28.11.2013. 1 RADIOMEDIA RY SÄÄNNÖT Hyväksytty Radiomedia ry:n varsinaisessa liittokokouksessa 11.11.2010. Päivitetty varsinaisessa liittokokouksessa 28.11.2013. RADIOMEDIA RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi Yhdistyksen nimi on

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1913 Koti-lehti 2 Koti ja koulu Vanhemmat käykööt usein lastensa opettajain luona ja opettajat myös sikäli kun voivat vanhempien luona tiedustelemassa ja antamassa

Lisätiedot

Marraskuun indeksi ilmestyy pe. 17.12., jolloin tiedot on saatavilla toimistoltamme tai SKAL:n nettisivuilta.

Marraskuun indeksi ilmestyy pe. 17.12., jolloin tiedot on saatavilla toimistoltamme tai SKAL:n nettisivuilta. JÄSENKIRJE 4/2010 9.12.2010 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys SISÄLTÖ: Kustannusindeksi Kuljetusmaksujen tarkistaminen Mitä kuljettajan työpanos maksaa Välilliset palkkakustannukset Hinnan ja suoritemäärän

Lisätiedot

KOULUTETUT TEKNIIKAN ASIANTUNTIJAT KT RY

KOULUTETUT TEKNIIKAN ASIANTUNTIJAT KT RY KOULUTETUT TEKNIIKAN ASIANTUNTIJAT KT RY Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Koulutetut Tekniikan asiantuntijat KT ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN LIITTO RY

HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN LIITTO RY HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN LIITTO RY SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Henkilöstöpalveluyritysten Liitto ry, jota jäljempänä kutsutaan liitoksi. Sen kotipaikka

Lisätiedot

ENERGIATEOLLISUUS RY FINSK ENERGIINDUSTRI RF

ENERGIATEOLLISUUS RY FINSK ENERGIINDUSTRI RF 17.11.2011 SÄÄNNÖT 1(11) Liittokokouksen 17.11.2011 hyväksymät säännöt ENERGIATEOLLISUUS RY FINSK ENERGIINDUSTRI RF 1 Liiton nimi ja kotipaikka 2 Liiton tarkoitus 3 Liiton toimintamuodot Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kumiteollisuus ry Gummiindustrin rf ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Kumiteollisuus ry Gummiindustrin rf ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. KUMITEOLLISUUS RY:N SÄÄNNÖT Merkitty yhdistysrekisteriin 20.9.1961 Sääntöjen muutokset 15.1.2002, 29.4.2004 ja 14.1.2008 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kumiteollisuus ry Gummiindustrin rf ja

Lisätiedot

HIRSITALOTEOLLISUUS RY:N SÄÄNNÖT 21.3.2014

HIRSITALOTEOLLISUUS RY:N SÄÄNNÖT 21.3.2014 HIRSITALOTEOLLISUUS RY:N SÄÄNNÖT 21.3.2014 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Hirsitaloteollisuus r.y. ja kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

14.3.2014. Logistiikkayritysten Liitto ry. Toimintakertomus

14.3.2014. Logistiikkayritysten Liitto ry. Toimintakertomus 14.3.2014 Logistiikkayritysten Liitto ry Toimintakertomus 1.1. - 31.12.2013 2 TOIMINTAKERTOMUS 2013 14.3.2014 Yleistä Vuoden 2013 aikana Suomen talous supistui ennakkoarvion mukaan 1,4 prosenttia, joten

Lisätiedot

Yhteishallintosäännöt TVT Asunnot Oy:ssä

Yhteishallintosäännöt TVT Asunnot Oy:ssä Yhteishallintosäännöt TVT Asunnot Oy:ssä Sisällys Yleistä... 1 Asukaskokoukset... 1 Asukaskokouksen koollekutsuminen... 1 Päätöksenteko asukaskokouksessa... 2 Asukaskokouksen tehtävät... 2 Asukkaiden valitsema

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Jaostotoiminnan. pelisäännöt LAL 2012

Jaostotoiminnan. pelisäännöt LAL 2012 Jaostotoiminnan pelisäännöt LAL 2012 1 Pelisäännöt ja hyviä vinkkejä 3 2 LAL:n jaostot ja jaostovaliokunta 4 3 Liiton ja jaostojen toimintatarkoitus 6 4 Jaostojen säännöt ja jäsenyys 8 41 Jaostojen säännöt

Lisätiedot

22.3.2013. Logistiikkayritysten Liitto ry. Toimintakertomus

22.3.2013. Logistiikkayritysten Liitto ry. Toimintakertomus 22.3.2013 Logistiikkayritysten Liitto ry Toimintakertomus 1.1. - 31.12.2012 2 TOIMINTAKERTOMUS 2012 22.3.2013 Yleistä Vuoden 2012 talous kasvoi hyvin hitaasti ja syksyllä talouden kasvu pysähtyi ja kääntyi

Lisätiedot

SUOMEN LUOTTO-OSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT

SUOMEN LUOTTO-OSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT Kysytty 27-01-2013. Voimassa 27-12-2012 lähtien SUOMEN LUOTTO-OSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT 1 TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA Osuuskunnan toiminimi on Suomen Luotto-osuuskunta, ruotsiksi Finlands Kreditandelslaget ja sen

Lisätiedot

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminta on aikuisten yhteistyötä koulun tai päiväkodin kaikkien lasten hyväksi. Se on toimintaa lasten viihtymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Lisätiedot

GOSPEL POWER RY PROJEKTIOPAS

GOSPEL POWER RY PROJEKTIOPAS GOSPEL POWER RY PROJEKTIOPAS 1 Sisällysluettelo 1. Tervetuloa!...3 2. Yhdistyksen säännöt...4 2.1 Yhdistyksen säännöt...4 2.2 Yhdistyksen toimintaan liittyviä otteita yhdistyslaista...6 3. Hallitus...7

Lisätiedot

SÄÄNNÖT YRITTÄJIEN TYÖTTÖMYYSKASSA

SÄÄNNÖT YRITTÄJIEN TYÖTTÖMYYSKASSA YRITTÄJIEN TYÖTTÖMYYSKASSA SÄÄNNÖT Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassan säännöt 1.1.2015 alkaen. Säännöt on hyväksytty kassan kokouksessa 10.12.2014 ja Finanssivalvonta on vahvistanut ne

Lisätiedot

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi pyrkivän henkilön on ilmoitettava henkilötietonsa. Päätöksen jäseneksi ottamisesta tekee yhdistyksen hallitus.

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi pyrkivän henkilön on ilmoitettava henkilötietonsa. Päätöksen jäseneksi ottamisesta tekee yhdistyksen hallitus. Helsingin Autoteknillinen Yhdistys ry. SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Helsingin Autoteknillinen Yhdistys ry. 2. Kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki 3. Kieli Yhdistyksen

Lisätiedot