JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS"

Transkriptio

1 JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

2 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Touhun Pojat Lauttasaari ry. (ToPoLa) Yleistä Harjoituspaikat ToPoLan hallitus Toiminnanjohtaja Valmennuspäällikkö ja valmentajat Jäsenmaksut Jäsenedut Toiminta joukkueessa Joukkueen toimintaan liittyvät tehtävät Valmentajan tehtävät Joukkueenjohtajan tehtävät Vanhempien tehtävät Sarjoihin ilmoittautuminen ja otteluiden sopiminen Pelaajalta vaadittavat lisenssit ja vakuutukset Ottelutapahtuma Erotuomarit Toimitsijat Ottelupöytäkirjat ja tulosten ilmoittaminen Tiedotus Ottelukalenteri Kuukausitiedotteet Muu tiedottaminen Joukkueen talous Talkootyöt Buffet Varainhankinnan verotusnäkökohdat Muita asioita Seurasiirrot Turnaukset Koripalloliiton järjestämät kesäleirit... 10

3 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 2 1 Touhun Pojat Lauttasaari ry. (ToPoLa) 1.1 Yleistä Koripalloseura Touhun Pojat Lauttasaari ry. on perustettu vuonna 1978 ja seura toimii Helsingissä, Lauttasaaren ja Ruoholahden alueella. Seurassa toimii 16 joukkuetta, joista juniorijoukkueita (4-18 -vuotiaat) on 10 ja loput ovat eritasoisia seniorijoukkueita. Seuran jäsenmäärä on n. 230 ja valmentajia seurassa on Harjoituspaikat Pienet korit: Myllykallion koulu, Myllykalliontie 3 Drumsö Lågstadieskola, Tallbergin puistotie 12 Isot korit: Lauttasaaren yhteiskoulu (LYK), Isokaari 19 Lauttasaaren kirkko, Myllykallionrinne 1 Kampin palloiluhalli, Malminkatu 3 Ruoholahden ala-aste, Santakatu 6 Kesäharjoittelu: Kasinonrannan ulkokenttä, Särkiniementie 1.3 ToPoLan hallitus Jyri Saraste, puheenjohtaja Valpuri Kajander, varapuheenjohtaja Nuran Bedretdin Max Fahler Tomas Kallström Jari Pakkanen Tuomas Suhonen Oskar Wikholm Hallitukselle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen ToPoLan hallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa päättämään seuraan liittyvistä asioista. 1.4 Toiminnanjohtaja Seuran toiminnanjohtajana toimii kaudella Sami Schelehoff ). Toiminnanjohtajan päätehtävänä on seuran junioritoiminnan kehittäminen yhdessä hallituksen ja valmennuspäällikön kanssa. Toiminnanjohtajaan voi ottaa yhteyttä kaikkiin seuran toimintaan liittyvissä kysymyksissä.

4 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS Valmennuspäällikkö ja valmentajat Parhaiten seuran junioritoimintaa koskeviin kysymyksiin osaa vastata seuran valmennuspäällikkö. Kaudella valmennuspäällikkönä toimii Oskar Wikholm ) Täydellinen lista seuran valmentajien yhteystiedoista löytyy ToPoLan kotisivuilta. Valmentajilla on myös sähköpostilista 1.6 Jäsenmaksut Jokainen pelaaja on velvollinen maksamaan seuralle vuosittaisen jäsenmaksun. Kunkin kauden jäsenmaksujen määrät päätetään seuran vuosikokouksessa toukokuun loppupuolella. Jäsenmaksut peritään alle 150 euron maksujen osalta yhdessä erässä syyskaudella ja yli 150 euron maksujen osalta kahdessa erässä syys- ja kevätkaudella. Jäsenmaksut kaudella : Touhukerho (4-6 -vuotiaat) / 110 Mikrot (7-9 -vuotiaat) / 220 Minit ja C-juniorit / 290 A- ja B-juniorit / 330 Aikuiset / Jäsenmaksut kattavat: Salivuokrat Valmentajien palkkiot Valmentajakoulutukset Seuran yhteiset kulut Sarjamaksun yhteen sarjaan 1.7 Jäsenedut ToPoLan jäsenet saavat jäsenkortilla alennuksia ToPoLan yhteistyökumppaneilta. Syyskuussa toimitettava jäsenkortti on voimassa noin vuoden, aina siihen asti kunnes uusi vuosileima tulee jakoon. Jäsenkortilla saatavat alennukset voi tarkistaa ToPoLan kotisivuilta.

5 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 4 2 Toiminta joukkueessa ToPoLassa joukkueenjohtajan tärkein tehtävä on avustaa valmentajaa joukkueen päivittäisen toiminnan pyörittämisessä. Seurassa on eri-ikäisiä ja erilaisin tavoittein toimivia joukkueita. Myös joukkueenjohtajan tehtävät vaihtelevat joukkueesta toiseen. Joukkueenjohtaja ja valmentajat yhdessä sopivat tehtävien jaosta. 2.1 Joukkueen toimintaan liittyvät tehtävät Valmentaminen Harjoitusten suunnittelu Otteluiden, leirien ja turnausten järjestäminen Joukkueen taloudenhoito Varustehankinnat: peli- ja lämmittelyasut yms. Tiedotus sekä joukkueen sisällä että ulospäin Pelaajien yhteystietojen toimittaminen ja päivittäminen seuralle Lisenssi- ja vakuutusasiat Ensiapu Kuljetukset 2.2 Valmentajan tehtävät Valmentajan tehtäviin kuuluu ottelu- ja harjoitusvalmentamisen lisäksi harjoitussuunnitelmien laatiminen, joukkueen ja pelaajien kehityksen seuraaminen sekä niistä raportointi valmennuspäällikölle. Lisäksi valmentaja päättää kilpailuihin osallistumisista sekä joukkueen peluutuksesta. Turnaus- ja leiriosallistumisista ja ajankohdista tulee sopia yhdessä joukkueenjohtajan ja pelaajien vanhempien kanssa. Seura maksaa valmentajalle sopimuksen mukaisen palkkion valmennuksesta. Seura maksaa myös valmentajan lisenssin, mikäli valmentajalla ei ole valmentamiseen oikeuttavaa lisenssiä. Seura maksaa kauden aikana yhden 80 euron suuruisen korvauksen valmentajan leiri- ja turnauskustannuksia varten. Muut leiri- ja matkakustannukset tulee maksaa joukkueen varoista. 2.3 Joukkueenjohtajan tehtävät Joukkueen toimintaan kuuluu siis paljon muutakin kuin se, mitä tapahtuu koripallokentällä. Tähän tarvitaan apua sekä joukkueenjohtajalta että pelaajien vanhemmilta. Mitä vähemmän valmentajalla on muita joukkueeseen liittyviä tehtäviä, sitä paremmin hän pystyy keskittymään ydintehtäväänsä eli valmentamiseen. Joukkueenjohtajan toivotaan auttavan esimerkiksi seuraavien tehtävien hoitamisessa: otteluiden, leirien ja turnausten järjestäminen yhteydenpito muihin vanhempiin. joukkueen taloudenhoito

6 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 5 joukkueen varustehankinnat: peliasut, verkkarit yms. joukkueen tiedottaminen pelaajien yhteystietojen toimittaminen ja päivittäminen seuralle. Joukkueenjohtajan ei tarvitse tietenkään hoitaa joukkueen pyörittämistä yksin. Vanhempia kannattaa sitouttaa joukkueen toimintaan jo siksi, että yhdessä on mukavampi tehdä. Jokainen voi tehdä osansa joukkueen eteen, esimerkiksi buffetissa. Kartoita vanhempien halukkuus toimia joukkueen hyväksi, delegoi! Valmentajan ja joukkueenjohtajan tulisi jo ennen kauden alkua laatia joukkueelle toimintasuunnitelma, johon kirjataan tulevan kauden tapahtumat (sarjatoiminta, leirit, turnaukset) 2.4 Vanhempien tehtävät Kannustaa asiallisesti hyviä tapoja noudattaen Tukea oman lapsensa harrastusta Tukea joukkueen toimintaa esim. buffetin pidossa, kuljetuksissa tms. Antaa pelaajille ja valmentajille rauha työskennellä 3 Sarjoihin ilmoittautuminen ja otteluiden sopiminen Sarjaan ilmoittaudutaan koripalloliiton virallisten kotisivujen (www.basket.fi) kautta osoitteesta: Sivuilta löytyy kaikki tarvittava tieto sarjoihin ilmoittautumisesta Nuorten joukkueet voivat ilmoittautua haluamiinsa oman tai ylemmän ikäluokan sarjoihin. Joukkueiden jakaminen ikäluokan sisällä divisiooniin tapahtuu kauden avaustilaisuuksissa. Ilmoittautumisen yhteydessä joukkueen toivotaan kuitenkin arvioivan tasonsa 1., 2. tai 3. divisioonaan. Sarjan muiden joukkueiden suostumuksella sarjaan voi myös ilmoittautua, vaikka joukkueessa olisikin mukana myös ko. sarjaan yli-ikäisiä pelaajia. Näissä tapauksissa asia pitää selvittää yhdessä sarjavalvojan kanssa ennen sarjaan ilmoittautumista. Ilmoittautumisajan päätyttyä sarjavalvoja lähettää ilmoittautuneiden joukkueen yhteyshenkilölle tietopaketin, joka sisältää vastustajien yhteystiedot sekä muut tarvittavat tiedot otteluiden sopimisesta ja pelaamisesta. Eteläisen alueen sarjailmoittautumisten täydelliset kilpailusäännöt löytyvät koris.netistä osoitteesta et/ Säännöt saattavat vaikuttaa tiukoilta, mutta yleensä asiat saadaan sovittua hyvässä hengessä joukkueiden kesken.

7 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS Pelaajalta vaadittavat lisenssit ja vakuutukset Pelaajan tulee maksaa ennen ensimmäistä sarjaottelua Koripalloliiton pelaajalisenssi ja toimittaa maksukuitti joukkueenjohtajalle. Lisenssi sisältää pelioikeuden Koripalloliiton järjestämissä sarjoissa ja Kori-lehden vuosikerran. Koripallolisenssi ostetaan Koripalloliiton kotisivuilta osoitteesta Koris.netistä löytyy seurakohtaiset listat maksetuista lisensseistä osoitteesta https://sporttilisenssi.slu.fi/tiedostot/ /lisenssiluettelot/ Sisäänkirjautuminen tapahtuu seuraavilla tunnuksilla: Käyttäjätunnus (User name): koris123 Salasana (Password): lisenssi Lisenssilistojen pitäisi päivittyä joka arkiyö noin klo 02:30. Käytännössä lisenssimaksujen päivittymisessä listalle on ollut ongelmia. Printattua lisenssilistaa kannattaa pitää mukana otteluissa todisteena siitä, että lisenssit on maksettu. Lisenssin yhteydessä on mahdollista ottaa pelaajalle urheiluvakuutus. Urheiluvakuutuksen voi myös hankkia muista vakuutusyhtiöistä. Vakuutuksissa on eroja, joten kannattaa tutustua eri vakuutusyhtiöiden tarjoamien urheilu- ja tapaturmavakuutusten kattavuuteen ennen ostopäätöstä. Joukkueenjohtajan on syytä korostaa pelaajille ja vanhemmille voimassaolevan urheiluvakuutuksen tärkeyttä. 4 Ottelutapahtuma Tässä esitetään runko, jolla pärjää ainakin nuoremmissa ikäluokissa. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta: 4.1 Erotuomarit Kaikkiin kotiotteluihin tarvitaan kaksi erotuomaria. Sarjaotteluihin tuomarit nimetään koripalloliiton toimesta. Harjoitusotteluihin ja turnauksiin tuomarit täytyy järjestää itse. Ottelun järjestävä joukkue vastaa erotuomaripalkkioiden maksusta. Seuralta voi tiedustella listaa ToPoLan omista tuomareista. Jos seuran omaa tuomaria ei ole käytössä, voi erotuomareita kysellä myös Helsingin Koripalloerotuomareiden kotisivuilta löytyvältä listalta: Ottelun jälkeen tuomareille maksetaan palkkio, joka on A-, B- ja C-junioreiden otteluista 17 (+kulukorvaukset) ja mini- ja mikroikäisten otteluista 12 (+kulukorvaukset). Erotuomarille maksetusta palkkiosta pitää erotuomarin kanssa laatia kuitti, jonka pohjan saat seuran toiminnanjohtajalta. Jos tuomari joutuu syystä tai toisesta tuomitsemaan ottelun yksin, on tavanmukaista maksaa tälle tuomaripalkkio kaksinkertaisena.

8 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 7 Kaudesta ToPoLa ei enää maksa joukkueiden tuomarimaksuja takaisin joukkueille. Tuomarikuitit tulee kuitenkin toimittaa seuralle. Seura tekee kuiteista vaadittavat ilmoitukset verottajalle. 4.2 Toimitsijat Järjestäjän velvollisuus on hankkia toimitsijat (ajanottaja ja kirjanpitäjä) kotiotteluihinsa. Toimitsijoiden on oltava puolueettomia ja oikeudenmukaisia. He eivät saa puuttua peliin kannustamalla tai ohjaamalla kumpaakaan joukkuetta. Vanhempien odotetaan osallistuvan tarpeen mukaan toimitsijatehtäviin. Seurassa on kuitenkin ollut jo pitkään käytäntönä, että vanhemmat juniorit hoitavat toimitsijatehtäviä nimellistä korvausta (limu tms.) vastaan. 4.3 Ottelupöytäkirjat ja tulosten ilmoittaminen Ennen ottelun alkamista täytetään ottelupöytäkirja, johon merkitään ottelun yleiset tiedot (sarja, aika, paikka jne.) sekä pelaajien ja valmentajan nimet ja lisenssinumerot. Pöytäkirjaan pitää saada ottelun jälkeen myös erotuomarien nimet, lisenssinumerot ja allekirjoitukset. Pöytäkirjan täyttöohjeet löytyvät osoitteesta: Yksi ottelupöytäkirjan kopio on annettava vierasjoukkueelle ja yksi säilytettävä pelikauden loppuun. Alkuperäinen ottelupöytäkirja postitetaan sarjavastaavalle. Ottelun tulos ilmoitetaan mahdollisimman pian ottelun päättymisen jälkeen joko sähköpostitse tai tekstiviestillä Koripalloliiton tulospalveluun. Kaikkien sarjojen pöytäkirjat postitetaan ottelua seuraavana arkipäivänä sarjavalvojalle. Tarkat ohjeet tuloksen ilmoittamisesta annetaan joukkueen yhteyshenkilölle kauden alussa lähetettävässä tietopaketissa. 5 Tiedotus Jokaisen juniorijoukkueen vastuulle kuuluu myös omasta toiminnasta tiedottaminen seuran kotisivujen ja Lauttasaari-lehden kautta. Joukkueiden tiedotus on keskeinen osa seuran julkisuuskuvaa. 5.1 Ottelukalenteri Joukkueen vastuulle kuuluu joukkueen ottelujen merkitseminen seuran kotisivujen ottelukalenteriin. Kotisivujen oikeassa laidassa näkyvää kalenterin pohjana on Google Calendar. Kirjautumistunnukset voi pyytää hallituksen viestintävastaavalta Tomas Kallströmiltä ). Jos otteluaikoihin tulee muutoksia kovin lähellä ottelupäivää (n. 1 viikko), tulee kalenterimuutoksen lisäksi laittaa ilmoitus muutoksesta kotisivujen uutisiin. On tärkeää, että ottelujen alkamisajat ovat oikein, koska ottelukalenterin tietojen perusteella ottelujen alkamisajat ilmoitetaan Lauttasaari-lehteen. 5.2 Tiedotteet Joukkue laatii myös 4 kertaa kaudessa tiedotteen (loka-, joulu-, helmi- ja huhtikuu), jossa kerrotaan lyhyesti joukkueen tapahtumista.

9 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 8 Joukkue valitsee yhden vastuuhenkilön, joka vastaa kuulumisten kirjoittamisesta. Tämä voi olla valmentaja, joukkueenjohtaja, huoltaja, vanhempi tms. Pääasia on, että henkilö on tietoinen joukkueen tapahtumista. Joukkueen kirjoitusvastuullisen ja hänen varahenkilönsä tiedot ( + gsm) ilmoitetaan hallituksen viestintävastaavalle Tomas Kallströmille ). Tomakselle lähetetään myös valmiit tiedotteet. Tiedote tulee toimittaa aina tiedotuskuukauden 15. päivään mennessä. Tiedote laaditaan seuraavien otsikoiden mukaisesti: Joukkue: Tiedotteen laatija: Kuulumisia: Hyviä suorituksia: Pelatut ottelut: Sarjatilanne (koris.netistä) Seuraavan kuukauden tulevia otteluita: Tiedotteen ei tarvitse olla pitkä, pääasia on että kuluneen ajanjakson tärkeimmät asiat tulevat kerrottua. Touhukerho ja joukkueet, jotka eivät ole sarjoissa, voivat kertoa mitä kaikkea treeneissä on kuluneen kuukauden aikana tehty, mitä uutta on opittu jne. Syksyllä, ennen uuden sarjakauden alkua, joukkueet kirjoittavat kesän kuulumiset ja kauden alettua jatkamme aktiivista tiedottamista joukkueen tapahtumista. Tiedotteista koostetaan kuukausiraportti, joka julkaistaan hallituksen toimesta www-sivuilla sekä lähetetään uutiskirjeenä pelaajille ja vanhemmille sähköpostilla. Mahdollisuuksien mukaan tiedotteita julkaistaan myös Lauttasaari-lehdessä. Jos tekstiä syntyy, niin luonnollisesti saa kirjoittaa enemmänkin ja muilla otsikoilla. Pääasia on, että vähintään sovittujen otsikoiden asiat tulee kirjoitettua. 5.3 Muu tiedottaminen Oman joukkueen toiminnasta voi myös tiedottaa suoraan ToPoLan kotisivuille. Kirjoitusten lisäksi sivuille voi myös ladata muiden ihailtavaksi valokuvia omasta joukkueesta. Kotisivuille kirjautumiseen tarvitaan tunnukset, jotka saa tarvittaessa Tomas Kallströmiltä ja ). 6 Joukkueen talous Joukkueella kannattaa olla oma tili, jota voidaan käyttää yhteisten kulujen hoitamiseen. Kauden alussa joukkueen kannattaa laatia toimintasuunnitelman pohjalta laadittu talousarvio ja kerätä yhteiselle tilille alkukassa joukkueen kulujen hoitamista varten (esim. tuomarikulut). Yhteisestä potista maksaminen on käytännöllisempää kuin jokaisen kuluerän kerääminen erikseen. Rahojen käyttöperiaatteista on hyvä sopia kauden alussa järjestettävässä vanhempaintilaisuudessa. Hyvänä periaatteena voidaan pitää sitä, että joukkueen tilin rahoja käytetään vain sellaisiin tapahtumiin ja hankintoihin, jotka koskevat koko joukkuetta.

10 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 9 Ottelu- ja turnausmatkojen matkakustannukset on tietysti paras hoitaa vastavuoroisuuden periaatteella, mutta jos kuljettajia ei vapaaehtoisesti löydy riittävästi, voidaan harkita kuljetuspalkkioita: kuljettajille maksetaan yhteisesti sovittua kilometrikorvausta ja kustannus jaetaan kaikkien pelaajien kesken. 6.1 Talkootyöt Joukkue voi tehdä yrityksille talkootöinä erilaista pakkaus- tms. työtä. Joukkue voi laskuttaa työpalkkion seuran nimissä joukkueen käytössä olevalle pankkitilille. Maksaja vaatii ennen maksamista seuran ennakkoperintärekisterin otteen, josta saat kopion seuran toiminnanjohtajalta. Talkootöistä sovittaessa on muistettava, että tulo on verovapaata ainoastaan, jos sitä ei jaeta henkilökohtaisesti työn tekijöille vaan se tulee koko joukkueen hyväksi. 6.2 Buffet Kotiotteluissa joukkueilla on mahdollisuus ylläpitää buffettia, jossa tarjotaan pientä syötävää ja juotavaa. Tämä on helppo tapa tienata joukkueelle varoja ja hankkia esim. ko. ottelun erotuomarirahat. 6.3 Varainhankinnan verotusnäkökohdat Joukkueiden tekemä varainhankinta on tapahduttava lain ja asetusten mukaisesti. Hankitut rahat käytetään aina joukkueen kuluihin.. Verottomalle talkootyölle on asetettu seuraavat ehdot: Talkootyöstä maksettava korvaus voi olla veroton vain rekisteröidylle, yleishyödylliselle yhdistykselle. Talkootyöstä saatava hyöty on jaettava laajemmalle piirille kuin työn suorittajille. Työn suorittajat eivät voi korvamerkitä hankkimiaan varoja omaan käyttöönsä. Henkilökohtaisen talkootyön määrän perusteella ei siis voi myöntää alennuksia tai vapautuksia esimerkiksi matka- ja harjoitusmaksuista. Matka- ja harjoitusmaksujen tulisi olla samat kaikille tai mahdollinen hintaero ei saa johtua ainakaan osallistumisaktiivisuudesta talkootyöhön tai muuhun varainhankintaan. On kuitenkin katsottu, että joukkue tai lajijaosto voi pääseuran päätöksellä ja sen valvonnan alaisena kerätä varoja oman toimintansa pyörittämiseksi. Talkootyö ei ole työ, joka tehdään työnantajan johdon ja valvonnan alaisena. Toimeksiantaja ei esimerkiksi saa nimetä tai hyväksyä talkooväkeä. Työ ei saa olla sellaista, joka muuten tehtäisiin toimeksiantajan omilla työntekijöillä. Verottaja katsoo, että talkootyö ei saa edellyttää mitään erityistä ammattitaitoa. Talkootyö on luonteeltaan tilapäistä. Jatkuva, pitkäaikainen toimeksianto viittaa yleensä muuhun kuin verottomaan talkootyöhön. Kyseessä on tällöin seuran elinkeinotoiminta. Omaan lajiin välittömästi liittyvä talkootyösopimus voi olla pitkäaikainenkin. Esimerkiksi hiihtoseura voi talkootyönä hoitaa kunnan hiihtolatuja pitkälläkin sopimuksella.

11 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 10 Talkootyö ei saa olla elinkeinotoimintaa. Pitkäaikainen, jatkuva ja laaja talkootyö saatetaan lukea verotettavaksi elinkeinotoiminnaksi. Lisäksi työpalvelut tai tavaroiden myynti saattavat kilpailla yritysten tarjoamien palvelujen kanssa ja siten toimintaa voidaan joissain tapauksissa kilpailuneutraalisuussyistä pitää elinkeinotoimintana Tarkemmat verohallituksen antamat ohjeet löytyvät SLU:n nettisivuilta osoitteesta: Verohallitus on antanut viimeisimmän talkootyövero-ohjeen (www.vero.fi). Ohje ei muuttanut aikaisempia käytäntöjä ja talkootyön verottomuuden perusteita. Yhdistyksen jäsenten korvaukseton työ yhdistyksen varsinaisen toiminnan yhteydessä ei synnytä verotusongelmia. Esimerkkinä tästä perinteisestä talkootyöstä voi olla viikoittainen kerhojen ohjaaminen ilman korvausta. Yhdistyksen jäsenet voivat talkootyönä tehdä myös varainhankintaa, joka ei ole seuran varsinaista yleishyödyllistä toimintaa, esimerkiksi myydä tavaroita yhdistyksen hyväksi. Talkootyö voi olla myös kolmannen osapuolen hyväksi tehtyä työtä (työpalvelun myynti). Tällaiselle talkootyölle tunnusomaista on, että seuran jäsenet tekevät erilaisia työpalveluja ja niistä saatavat tulot kolmas osapuoli maksaa seuralle. Jos seura on merkitty ennakonperintärekisteriin, maksaja voi maksaa korvauksen bruttona seuran tilille. 7 Muita asioita 7.1 Seurasiirrot Suomalaisesta seurasta siirtyvän pelaajan on edustusvapauden saamiseksi pyydettävä sitä kirjallisesti lähtöseuralta. Pyyntö on tehtävä liiton seurasiirtolomakkeella, joka löytyy basket.fi :stä hakusanalla seurasiirto. Pelaaja täyttää seurasiirtolomakkeen ensin omalta osaltaan (henkilötiedot ja allekirjoitus). Sen jälkeen pelaaja hankkii lähtöseuran allekirjoituksen. Yleensä siirron allekirjoittaa seuran puheenjohtaja. Jos lomaketta ei saa heti allekirjoitettuna takaisin, voi sen jättämisestä pyytää kuittauksen lomakkeen alareunaan ja leikata alareunan itselleen todisteeksi. Täytetty seurasiirtolomake toimitetaan valmennuspäällikölle. Pelaaja on edustuskelpoinen 8 päivän kuluttua siitä kun siirtolomake ja maksukuitti ovat saapuneet liittoon/alueelle. 7.2 Turnaukset Koripalloliiton järjestämien sarjojen lisäksi järjestetään Suomessa myös runsaasti erilaisia junioriturnauksia. Lista suomalaisista koripalloturnauksista löytyy osoitteesta: 7.3 Koripalloliiton järjestämät kesäleirit Koripalloliitto järjestää eri-ikäisille junioreille myös kesäleirejä. Ilmoittautuminen alkaa yleensä tammikuussa.

12 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 11 Lisätietoa kesäleireistä löytyy osoitteesta

LePyn joukkueenjohtajan opas

LePyn joukkueenjohtajan opas LePyn joukkueenjohtajan opas Seuraesittely Yhteystiedot Leppävaaran Pyrintö ry. on Espoossa, Suur-Leppävaaran alueella toimiva koripallon erikoisseura. Seurassa on koripallotoimintaa alle kouluikäisistä

Lisätiedot

JäNMKY laatujärjestelmä

JäNMKY laatujärjestelmä JäNMKY laatujärjestelmä 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU 1.1. Toiminnan perusperiaatteet 1.1.1. Seuran yleiskuvaus Järvenpään NMKY ry on vuonna 1981 perustettu

Lisätiedot

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 Raholan Pyrkivän Laatukäsikirja 2 SISÄLLYS 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 1.2. Seuran organisaatio...6 1.2.1. Seuran

Lisätiedot

Talousohje PuHu Juniorit ry:n joukkueille (päivitetty 1.3.2015)

Talousohje PuHu Juniorit ry:n joukkueille (päivitetty 1.3.2015) Talousohje PuHu Juniorit ry:n joukkueille (päivitetty 1.3.2015) Seuran talous Seuralla on yhteinen talous, jota hoitaa seuran toiminnanjohtaja ja talousvastaava yhdessä. Seuran taloudesta vastaa hallitus.

Lisätiedot

PeU Basket. Toimintakäsikirja

PeU Basket. Toimintakäsikirja PeU Basket Toimintakäsikirja PeU Basketin TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET 1.1 Toiminta-ajatus PeUBasketin tarkoituksena on edistää liikuntaa ja urheilua, päälajinaan koripallo, sekä muuta siihen liittyvää kansalaistoimintaa

Lisätiedot

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 17.01.2015 1 of 40

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 17.01.2015 1 of 40 PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA 2.0 17.01.2015 1 of 40 Sisällysluettelo 1 ESITTELY... 5 1.1 Revisiohistoria... 6 1.2 Liitteet... 6 2 TOIMINTA-AJATUS, AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU...

Lisätiedot

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 09.07.2015 1 of 43

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 09.07.2015 1 of 43 PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA 2.0 09.07.2015 1 of 43 Sisällysluettelo 1 ESITTELY... 5 1.1 Revisiohistoria... 6 1.2 Liitteet... 6 2 TOIMINTA-AJATUS, AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU...

Lisätiedot

2/32. Sisällysluettelo

2/32. Sisällysluettelo 2/32 Sisällysluettelo Seura... 4 Seuran yleisesittely... 4 Arvot... 4 Missio... 4 Visio 2014... 4 Strategia 2011-2014... 4 Organisaatio... 5 Seuran varsinaiset kokoukset... 5 Johtokunnan tehtävät... 5

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013. www.onmky.fi/koripallo. SKL Kultainen Kori Laatuseura

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013. www.onmky.fi/koripallo. SKL Kultainen Kori Laatuseura JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013 www.onmky.fi/koripallo SKL Kultainen Kori Laatuseura Sisällysluettelo JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA... 1 www.onmky.fi/koripallo... 1 YLEISTÄ... 3 Joukkueen yleisjohto

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS Joukkueenjohtajan koulutusmateriaali Suomen Käsipalloliitto 25.9.2012 Sisällys Johdanto 3 1 Käsipallo Suomessa... 4 1.1 Seurat... 4 1.2 Suomen Käsipalloliitto (SKPL)... 4 1.3 Suomen

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS Kuva: Juuso Laakso / J-Lan Joukkueenjohtajan koulutusmateriaali Suomen Käsipalloliitto 16.9.2013 Sisällys Johdanto 3 1 Käsipallo Suomessa... 4 1.1 Seurat... 4 1.2 Suomen Käsipalloliitto

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA SKL Kultainen Kori Laatuseura Nuori Suomi Sinettiseura Sisällysluettelo YLEISTÄ...3 Joukkueen yleisjohto käsissäsi...3 Joukkueenjohtajan (JoJo) rooli...3 RAPORTIT...4 Toimintasuunnitelma...4

Lisätiedot

KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA

KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA 15.1.2015 1 1 KORIPALLOJAOSTON TOIMINTA 1.1 Toiminta-ajatus Koripallojaoston luo mahdollisuuden koripallon harrastamiseen turvallisessa ja

Lisätiedot

PEIMARI UNITED. Seurakäsikirja ed. 4

PEIMARI UNITED. Seurakäsikirja ed. 4 1 PEIMARI UNITED Seurakäsikirja ed. 4 2 Peimari United:n seurakäsikirja päivitetty 29.11.2011 Sisällysluettelo 1 Tervetuloa mukaan seuran toimintaan 2 Johtokunta ja jaosto, sekä toimihenkilöiden tehtävät

Lisätiedot

Ohjeet joukkueille kaudelle 2015-2016

Ohjeet joukkueille kaudelle 2015-2016 Ohjeet joukkueille kaudelle 2015-2016 1 RAISION LOIMU JUNIORIT, FINLAND Montiskalankatu 7 Raisio, Finland - www.loimujunnut.fi - 2 1. Joukkueenjohtajan muistilista sivu 3 1.1 Jäsenmaksut sivu 3 1.2 Toimikausi

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

Ohjeet joukkueille. Raision Loimu Juniorit. kaudelle 2014-2015

Ohjeet joukkueille. Raision Loimu Juniorit. kaudelle 2014-2015 Ohjeet joukkueille kaudelle 2014-2015 Raision Loimu Juniorit Montiskalankatu 7 Raisio, Finland - www.loimujunnut.fi - 1 1. Joukkueenjohtajan muistilista sivu 3 1.1 Jäsenmaksut sivu 3 1.2 Toimikausi sivu

Lisätiedot

NAANTALIN KORIPALLOILIJOIDEN TOIMINTAOHJE JOUKKUEENJOHTAJILLE. Versio 1.0. Naantalissa 30.1.2003 Koonnut: Jussi Räikkä & Anssi Valpola

NAANTALIN KORIPALLOILIJOIDEN TOIMINTAOHJE JOUKKUEENJOHTAJILLE. Versio 1.0. Naantalissa 30.1.2003 Koonnut: Jussi Räikkä & Anssi Valpola NAANTALIN KORIPALLOILIJOIDEN TOIMINTAOHJE JOUKKUEENJOHTAJILLE Versio 1.0. Naantalissa 30.1.2003 Koonnut: Jussi Räikkä & Anssi Valpola 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. NAANTALIN KORIPALLOILIJAT RY. 3 1.1. Naantalin

Lisätiedot

Sykki ry Toimintakäsikirja

Sykki ry Toimintakäsikirja Sykki ry Toimintakäsikirja Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 SYKKI ry:n YLEISKUVAUS... 4 1. SEURAN TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET... 5 1.1 Toiminta-ajatus... 5 1.2 Seuran arvot... 5 1.3 Visio... 5 1.4

Lisätiedot

PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT

PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT 2 SISÄLLYSLUETTELO GrIFK HOCKEY -INFON LUKIJALLE 1. GrIFK HOCKEY:N ORGANISAATIO 2. GrIFK HOCKEY:N PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT 3. GrIFK HOCKEY SINETTISEURA 4. JOUKKUEIDEN JÄSENET, JOHTORYHMÄ JA TEHTÄVÄT

Lisätiedot

SEURAN PELISÄÄNTÖJEN LUKIJALLE... 3 1. SALON KIEKKOHAIT RY:N ORGANISAATIO... 4 2. SALON KIEKKOHAIDEN PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT... 5 3.

SEURAN PELISÄÄNTÖJEN LUKIJALLE... 3 1. SALON KIEKKOHAIT RY:N ORGANISAATIO... 4 2. SALON KIEKKOHAIDEN PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT... 5 3. SEURAN PELISÄÄNTÖJEN LUKIJALLE... 3 1. SALON KIEKKOHAIT RY:N ORGANISAATIO... 4 2. SALON KIEKKOHAIDEN PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT... 5 3. SEURAN TAVOITTEET JA TAHTOTILA... 5 4. JOUKKUEIDEN JÄSENET

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS YLEISTÄ Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa joukkueenjohtajien käytännön tehtävien hoitamista. Johtoajatuksena on, että asioista päättäminen yhdessä on sujuvan toiminnan kannalta

Lisätiedot

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä]

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS Urheiluseura Hatsina 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO Sisältö Sisältö...2 Urheiluseura Hatsina yleiskuvaus...5 Mikä on seuraopas?...5 1 TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...6

Lisätiedot

Laatukäsikirja 16.8.2012

Laatukäsikirja 16.8.2012 Laatukäsikirja 16.8.2012 2 ESIPUHE Tämä on Espoo Basket Team ry:n laatukäsikirja. Viimeisin laatukäsikirjan päivitys on elokuulta 2012. Laatukäsikirjaa tarkastellaan seuran hallituksen toimesta vuosittain

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 (24) HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA

HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 (24) HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 (24) HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 2 (24) 1 KORIPALLOJAOSTON TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU... 4 1.1 Toiminnan

Lisätiedot

Hyvinkään Palloseura. Seurakäsikirja

Hyvinkään Palloseura. Seurakäsikirja Hyvinkään Palloseura Seurakäsikirja ja HyPSiläisyys 2014 Sisällysluettelo 1 Tervetuloa mukaan Hyvinkään Palloseuran toimintaan! 3 2 HyPSin johtokunta ja jaostot 4 3 HyPSin toimisto, henkilökunta ja muut

Lisätiedot

Kiekko-Nikkarit ry Talousohje

Kiekko-Nikkarit ry Talousohje Kiekko-Nikkarit ry Talousohje 2014 Kiekko-Nikkarit ry Talousohje 1. Seuran talouden perusteita Yleisiä määräyksiä Kiekko-Nikkarit ry:n hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa, tilinpäätöksessä ja

Lisätiedot

TORNION ICE HOCKEY CLUB TIIKERIN KÄSIKIRJA

TORNION ICE HOCKEY CLUB TIIKERIN KÄSIKIRJA TORNION ICE HOCKEY CLUB TIIKERIN KÄSIKIRJA Käsikirja joukkueille Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Seuran organisaatio 4 3. Vanhemmille 5 4. Pelaajille 6 5. Joukkueet ja toimihenkilöt 7 5.1 Joukkueenjohtajan

Lisätiedot

TALOUSOHJE. Salon Kiekkohait ry. Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 25.9.

TALOUSOHJE. Salon Kiekkohait ry. Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 25.9. 1 TALOUSOHJE Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 25.9.2013 Ohjeen päivitysvastuu: seuran rahastonhoitaja 2 Sisällys Yleistä...

Lisätiedot