JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS"

Transkriptio

1 JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

2 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Touhun Pojat Lauttasaari ry. (ToPoLa) Yleistä Harjoituspaikat ToPoLan hallitus Toiminnanjohtaja Valmennuspäällikkö ja valmentajat Jäsenmaksut Jäsenedut Toiminta joukkueessa Joukkueen toimintaan liittyvät tehtävät Valmentajan tehtävät Joukkueenjohtajan tehtävät Vanhempien tehtävät Sarjoihin ilmoittautuminen ja otteluiden sopiminen Pelaajalta vaadittavat lisenssit ja vakuutukset Ottelutapahtuma Erotuomarit Toimitsijat Ottelupöytäkirjat ja tulosten ilmoittaminen Tiedotus Ottelukalenteri Kuukausitiedotteet Muu tiedottaminen Joukkueen talous Talkootyöt Buffet Varainhankinnan verotusnäkökohdat Muita asioita Seurasiirrot Turnaukset Koripalloliiton järjestämät kesäleirit... 10

3 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 2 1 Touhun Pojat Lauttasaari ry. (ToPoLa) 1.1 Yleistä Koripalloseura Touhun Pojat Lauttasaari ry. on perustettu vuonna 1978 ja seura toimii Helsingissä, Lauttasaaren ja Ruoholahden alueella. Seurassa toimii 16 joukkuetta, joista juniorijoukkueita (4-18 -vuotiaat) on 10 ja loput ovat eritasoisia seniorijoukkueita. Seuran jäsenmäärä on n. 230 ja valmentajia seurassa on Harjoituspaikat Pienet korit: Myllykallion koulu, Myllykalliontie 3 Drumsö Lågstadieskola, Tallbergin puistotie 12 Isot korit: Lauttasaaren yhteiskoulu (LYK), Isokaari 19 Lauttasaaren kirkko, Myllykallionrinne 1 Kampin palloiluhalli, Malminkatu 3 Ruoholahden ala-aste, Santakatu 6 Kesäharjoittelu: Kasinonrannan ulkokenttä, Särkiniementie 1.3 ToPoLan hallitus Jyri Saraste, puheenjohtaja Valpuri Kajander, varapuheenjohtaja Nuran Bedretdin Max Fahler Tomas Kallström Jari Pakkanen Tuomas Suhonen Oskar Wikholm Hallitukselle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen ToPoLan hallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa päättämään seuraan liittyvistä asioista. 1.4 Toiminnanjohtaja Seuran toiminnanjohtajana toimii kaudella Sami Schelehoff ). Toiminnanjohtajan päätehtävänä on seuran junioritoiminnan kehittäminen yhdessä hallituksen ja valmennuspäällikön kanssa. Toiminnanjohtajaan voi ottaa yhteyttä kaikkiin seuran toimintaan liittyvissä kysymyksissä.

4 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS Valmennuspäällikkö ja valmentajat Parhaiten seuran junioritoimintaa koskeviin kysymyksiin osaa vastata seuran valmennuspäällikkö. Kaudella valmennuspäällikkönä toimii Oskar Wikholm ) Täydellinen lista seuran valmentajien yhteystiedoista löytyy ToPoLan kotisivuilta. Valmentajilla on myös sähköpostilista 1.6 Jäsenmaksut Jokainen pelaaja on velvollinen maksamaan seuralle vuosittaisen jäsenmaksun. Kunkin kauden jäsenmaksujen määrät päätetään seuran vuosikokouksessa toukokuun loppupuolella. Jäsenmaksut peritään alle 150 euron maksujen osalta yhdessä erässä syyskaudella ja yli 150 euron maksujen osalta kahdessa erässä syys- ja kevätkaudella. Jäsenmaksut kaudella : Touhukerho (4-6 -vuotiaat) / 110 Mikrot (7-9 -vuotiaat) / 220 Minit ja C-juniorit / 290 A- ja B-juniorit / 330 Aikuiset / Jäsenmaksut kattavat: Salivuokrat Valmentajien palkkiot Valmentajakoulutukset Seuran yhteiset kulut Sarjamaksun yhteen sarjaan 1.7 Jäsenedut ToPoLan jäsenet saavat jäsenkortilla alennuksia ToPoLan yhteistyökumppaneilta. Syyskuussa toimitettava jäsenkortti on voimassa noin vuoden, aina siihen asti kunnes uusi vuosileima tulee jakoon. Jäsenkortilla saatavat alennukset voi tarkistaa ToPoLan kotisivuilta.

5 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 4 2 Toiminta joukkueessa ToPoLassa joukkueenjohtajan tärkein tehtävä on avustaa valmentajaa joukkueen päivittäisen toiminnan pyörittämisessä. Seurassa on eri-ikäisiä ja erilaisin tavoittein toimivia joukkueita. Myös joukkueenjohtajan tehtävät vaihtelevat joukkueesta toiseen. Joukkueenjohtaja ja valmentajat yhdessä sopivat tehtävien jaosta. 2.1 Joukkueen toimintaan liittyvät tehtävät Valmentaminen Harjoitusten suunnittelu Otteluiden, leirien ja turnausten järjestäminen Joukkueen taloudenhoito Varustehankinnat: peli- ja lämmittelyasut yms. Tiedotus sekä joukkueen sisällä että ulospäin Pelaajien yhteystietojen toimittaminen ja päivittäminen seuralle Lisenssi- ja vakuutusasiat Ensiapu Kuljetukset 2.2 Valmentajan tehtävät Valmentajan tehtäviin kuuluu ottelu- ja harjoitusvalmentamisen lisäksi harjoitussuunnitelmien laatiminen, joukkueen ja pelaajien kehityksen seuraaminen sekä niistä raportointi valmennuspäällikölle. Lisäksi valmentaja päättää kilpailuihin osallistumisista sekä joukkueen peluutuksesta. Turnaus- ja leiriosallistumisista ja ajankohdista tulee sopia yhdessä joukkueenjohtajan ja pelaajien vanhempien kanssa. Seura maksaa valmentajalle sopimuksen mukaisen palkkion valmennuksesta. Seura maksaa myös valmentajan lisenssin, mikäli valmentajalla ei ole valmentamiseen oikeuttavaa lisenssiä. Seura maksaa kauden aikana yhden 80 euron suuruisen korvauksen valmentajan leiri- ja turnauskustannuksia varten. Muut leiri- ja matkakustannukset tulee maksaa joukkueen varoista. 2.3 Joukkueenjohtajan tehtävät Joukkueen toimintaan kuuluu siis paljon muutakin kuin se, mitä tapahtuu koripallokentällä. Tähän tarvitaan apua sekä joukkueenjohtajalta että pelaajien vanhemmilta. Mitä vähemmän valmentajalla on muita joukkueeseen liittyviä tehtäviä, sitä paremmin hän pystyy keskittymään ydintehtäväänsä eli valmentamiseen. Joukkueenjohtajan toivotaan auttavan esimerkiksi seuraavien tehtävien hoitamisessa: otteluiden, leirien ja turnausten järjestäminen yhteydenpito muihin vanhempiin. joukkueen taloudenhoito

6 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 5 joukkueen varustehankinnat: peliasut, verkkarit yms. joukkueen tiedottaminen pelaajien yhteystietojen toimittaminen ja päivittäminen seuralle. Joukkueenjohtajan ei tarvitse tietenkään hoitaa joukkueen pyörittämistä yksin. Vanhempia kannattaa sitouttaa joukkueen toimintaan jo siksi, että yhdessä on mukavampi tehdä. Jokainen voi tehdä osansa joukkueen eteen, esimerkiksi buffetissa. Kartoita vanhempien halukkuus toimia joukkueen hyväksi, delegoi! Valmentajan ja joukkueenjohtajan tulisi jo ennen kauden alkua laatia joukkueelle toimintasuunnitelma, johon kirjataan tulevan kauden tapahtumat (sarjatoiminta, leirit, turnaukset) 2.4 Vanhempien tehtävät Kannustaa asiallisesti hyviä tapoja noudattaen Tukea oman lapsensa harrastusta Tukea joukkueen toimintaa esim. buffetin pidossa, kuljetuksissa tms. Antaa pelaajille ja valmentajille rauha työskennellä 3 Sarjoihin ilmoittautuminen ja otteluiden sopiminen Sarjaan ilmoittaudutaan koripalloliiton virallisten kotisivujen (www.basket.fi) kautta osoitteesta: Sivuilta löytyy kaikki tarvittava tieto sarjoihin ilmoittautumisesta Nuorten joukkueet voivat ilmoittautua haluamiinsa oman tai ylemmän ikäluokan sarjoihin. Joukkueiden jakaminen ikäluokan sisällä divisiooniin tapahtuu kauden avaustilaisuuksissa. Ilmoittautumisen yhteydessä joukkueen toivotaan kuitenkin arvioivan tasonsa 1., 2. tai 3. divisioonaan. Sarjan muiden joukkueiden suostumuksella sarjaan voi myös ilmoittautua, vaikka joukkueessa olisikin mukana myös ko. sarjaan yli-ikäisiä pelaajia. Näissä tapauksissa asia pitää selvittää yhdessä sarjavalvojan kanssa ennen sarjaan ilmoittautumista. Ilmoittautumisajan päätyttyä sarjavalvoja lähettää ilmoittautuneiden joukkueen yhteyshenkilölle tietopaketin, joka sisältää vastustajien yhteystiedot sekä muut tarvittavat tiedot otteluiden sopimisesta ja pelaamisesta. Eteläisen alueen sarjailmoittautumisten täydelliset kilpailusäännöt löytyvät koris.netistä osoitteesta et/ Säännöt saattavat vaikuttaa tiukoilta, mutta yleensä asiat saadaan sovittua hyvässä hengessä joukkueiden kesken.

7 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS Pelaajalta vaadittavat lisenssit ja vakuutukset Pelaajan tulee maksaa ennen ensimmäistä sarjaottelua Koripalloliiton pelaajalisenssi ja toimittaa maksukuitti joukkueenjohtajalle. Lisenssi sisältää pelioikeuden Koripalloliiton järjestämissä sarjoissa ja Kori-lehden vuosikerran. Koripallolisenssi ostetaan Koripalloliiton kotisivuilta osoitteesta Koris.netistä löytyy seurakohtaiset listat maksetuista lisensseistä osoitteesta https://sporttilisenssi.slu.fi/tiedostot/ /lisenssiluettelot/ Sisäänkirjautuminen tapahtuu seuraavilla tunnuksilla: Käyttäjätunnus (User name): koris123 Salasana (Password): lisenssi Lisenssilistojen pitäisi päivittyä joka arkiyö noin klo 02:30. Käytännössä lisenssimaksujen päivittymisessä listalle on ollut ongelmia. Printattua lisenssilistaa kannattaa pitää mukana otteluissa todisteena siitä, että lisenssit on maksettu. Lisenssin yhteydessä on mahdollista ottaa pelaajalle urheiluvakuutus. Urheiluvakuutuksen voi myös hankkia muista vakuutusyhtiöistä. Vakuutuksissa on eroja, joten kannattaa tutustua eri vakuutusyhtiöiden tarjoamien urheilu- ja tapaturmavakuutusten kattavuuteen ennen ostopäätöstä. Joukkueenjohtajan on syytä korostaa pelaajille ja vanhemmille voimassaolevan urheiluvakuutuksen tärkeyttä. 4 Ottelutapahtuma Tässä esitetään runko, jolla pärjää ainakin nuoremmissa ikäluokissa. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta: 4.1 Erotuomarit Kaikkiin kotiotteluihin tarvitaan kaksi erotuomaria. Sarjaotteluihin tuomarit nimetään koripalloliiton toimesta. Harjoitusotteluihin ja turnauksiin tuomarit täytyy järjestää itse. Ottelun järjestävä joukkue vastaa erotuomaripalkkioiden maksusta. Seuralta voi tiedustella listaa ToPoLan omista tuomareista. Jos seuran omaa tuomaria ei ole käytössä, voi erotuomareita kysellä myös Helsingin Koripalloerotuomareiden kotisivuilta löytyvältä listalta: Ottelun jälkeen tuomareille maksetaan palkkio, joka on A-, B- ja C-junioreiden otteluista 17 (+kulukorvaukset) ja mini- ja mikroikäisten otteluista 12 (+kulukorvaukset). Erotuomarille maksetusta palkkiosta pitää erotuomarin kanssa laatia kuitti, jonka pohjan saat seuran toiminnanjohtajalta. Jos tuomari joutuu syystä tai toisesta tuomitsemaan ottelun yksin, on tavanmukaista maksaa tälle tuomaripalkkio kaksinkertaisena.

8 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 7 Kaudesta ToPoLa ei enää maksa joukkueiden tuomarimaksuja takaisin joukkueille. Tuomarikuitit tulee kuitenkin toimittaa seuralle. Seura tekee kuiteista vaadittavat ilmoitukset verottajalle. 4.2 Toimitsijat Järjestäjän velvollisuus on hankkia toimitsijat (ajanottaja ja kirjanpitäjä) kotiotteluihinsa. Toimitsijoiden on oltava puolueettomia ja oikeudenmukaisia. He eivät saa puuttua peliin kannustamalla tai ohjaamalla kumpaakaan joukkuetta. Vanhempien odotetaan osallistuvan tarpeen mukaan toimitsijatehtäviin. Seurassa on kuitenkin ollut jo pitkään käytäntönä, että vanhemmat juniorit hoitavat toimitsijatehtäviä nimellistä korvausta (limu tms.) vastaan. 4.3 Ottelupöytäkirjat ja tulosten ilmoittaminen Ennen ottelun alkamista täytetään ottelupöytäkirja, johon merkitään ottelun yleiset tiedot (sarja, aika, paikka jne.) sekä pelaajien ja valmentajan nimet ja lisenssinumerot. Pöytäkirjaan pitää saada ottelun jälkeen myös erotuomarien nimet, lisenssinumerot ja allekirjoitukset. Pöytäkirjan täyttöohjeet löytyvät osoitteesta: Yksi ottelupöytäkirjan kopio on annettava vierasjoukkueelle ja yksi säilytettävä pelikauden loppuun. Alkuperäinen ottelupöytäkirja postitetaan sarjavastaavalle. Ottelun tulos ilmoitetaan mahdollisimman pian ottelun päättymisen jälkeen joko sähköpostitse tai tekstiviestillä Koripalloliiton tulospalveluun. Kaikkien sarjojen pöytäkirjat postitetaan ottelua seuraavana arkipäivänä sarjavalvojalle. Tarkat ohjeet tuloksen ilmoittamisesta annetaan joukkueen yhteyshenkilölle kauden alussa lähetettävässä tietopaketissa. 5 Tiedotus Jokaisen juniorijoukkueen vastuulle kuuluu myös omasta toiminnasta tiedottaminen seuran kotisivujen ja Lauttasaari-lehden kautta. Joukkueiden tiedotus on keskeinen osa seuran julkisuuskuvaa. 5.1 Ottelukalenteri Joukkueen vastuulle kuuluu joukkueen ottelujen merkitseminen seuran kotisivujen ottelukalenteriin. Kotisivujen oikeassa laidassa näkyvää kalenterin pohjana on Google Calendar. Kirjautumistunnukset voi pyytää hallituksen viestintävastaavalta Tomas Kallströmiltä ). Jos otteluaikoihin tulee muutoksia kovin lähellä ottelupäivää (n. 1 viikko), tulee kalenterimuutoksen lisäksi laittaa ilmoitus muutoksesta kotisivujen uutisiin. On tärkeää, että ottelujen alkamisajat ovat oikein, koska ottelukalenterin tietojen perusteella ottelujen alkamisajat ilmoitetaan Lauttasaari-lehteen. 5.2 Tiedotteet Joukkue laatii myös 4 kertaa kaudessa tiedotteen (loka-, joulu-, helmi- ja huhtikuu), jossa kerrotaan lyhyesti joukkueen tapahtumista.

9 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 8 Joukkue valitsee yhden vastuuhenkilön, joka vastaa kuulumisten kirjoittamisesta. Tämä voi olla valmentaja, joukkueenjohtaja, huoltaja, vanhempi tms. Pääasia on, että henkilö on tietoinen joukkueen tapahtumista. Joukkueen kirjoitusvastuullisen ja hänen varahenkilönsä tiedot ( + gsm) ilmoitetaan hallituksen viestintävastaavalle Tomas Kallströmille ). Tomakselle lähetetään myös valmiit tiedotteet. Tiedote tulee toimittaa aina tiedotuskuukauden 15. päivään mennessä. Tiedote laaditaan seuraavien otsikoiden mukaisesti: Joukkue: Tiedotteen laatija: Kuulumisia: Hyviä suorituksia: Pelatut ottelut: Sarjatilanne (koris.netistä) Seuraavan kuukauden tulevia otteluita: Tiedotteen ei tarvitse olla pitkä, pääasia on että kuluneen ajanjakson tärkeimmät asiat tulevat kerrottua. Touhukerho ja joukkueet, jotka eivät ole sarjoissa, voivat kertoa mitä kaikkea treeneissä on kuluneen kuukauden aikana tehty, mitä uutta on opittu jne. Syksyllä, ennen uuden sarjakauden alkua, joukkueet kirjoittavat kesän kuulumiset ja kauden alettua jatkamme aktiivista tiedottamista joukkueen tapahtumista. Tiedotteista koostetaan kuukausiraportti, joka julkaistaan hallituksen toimesta www-sivuilla sekä lähetetään uutiskirjeenä pelaajille ja vanhemmille sähköpostilla. Mahdollisuuksien mukaan tiedotteita julkaistaan myös Lauttasaari-lehdessä. Jos tekstiä syntyy, niin luonnollisesti saa kirjoittaa enemmänkin ja muilla otsikoilla. Pääasia on, että vähintään sovittujen otsikoiden asiat tulee kirjoitettua. 5.3 Muu tiedottaminen Oman joukkueen toiminnasta voi myös tiedottaa suoraan ToPoLan kotisivuille. Kirjoitusten lisäksi sivuille voi myös ladata muiden ihailtavaksi valokuvia omasta joukkueesta. Kotisivuille kirjautumiseen tarvitaan tunnukset, jotka saa tarvittaessa Tomas Kallströmiltä ja ). 6 Joukkueen talous Joukkueella kannattaa olla oma tili, jota voidaan käyttää yhteisten kulujen hoitamiseen. Kauden alussa joukkueen kannattaa laatia toimintasuunnitelman pohjalta laadittu talousarvio ja kerätä yhteiselle tilille alkukassa joukkueen kulujen hoitamista varten (esim. tuomarikulut). Yhteisestä potista maksaminen on käytännöllisempää kuin jokaisen kuluerän kerääminen erikseen. Rahojen käyttöperiaatteista on hyvä sopia kauden alussa järjestettävässä vanhempaintilaisuudessa. Hyvänä periaatteena voidaan pitää sitä, että joukkueen tilin rahoja käytetään vain sellaisiin tapahtumiin ja hankintoihin, jotka koskevat koko joukkuetta.

10 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 9 Ottelu- ja turnausmatkojen matkakustannukset on tietysti paras hoitaa vastavuoroisuuden periaatteella, mutta jos kuljettajia ei vapaaehtoisesti löydy riittävästi, voidaan harkita kuljetuspalkkioita: kuljettajille maksetaan yhteisesti sovittua kilometrikorvausta ja kustannus jaetaan kaikkien pelaajien kesken. 6.1 Talkootyöt Joukkue voi tehdä yrityksille talkootöinä erilaista pakkaus- tms. työtä. Joukkue voi laskuttaa työpalkkion seuran nimissä joukkueen käytössä olevalle pankkitilille. Maksaja vaatii ennen maksamista seuran ennakkoperintärekisterin otteen, josta saat kopion seuran toiminnanjohtajalta. Talkootöistä sovittaessa on muistettava, että tulo on verovapaata ainoastaan, jos sitä ei jaeta henkilökohtaisesti työn tekijöille vaan se tulee koko joukkueen hyväksi. 6.2 Buffet Kotiotteluissa joukkueilla on mahdollisuus ylläpitää buffettia, jossa tarjotaan pientä syötävää ja juotavaa. Tämä on helppo tapa tienata joukkueelle varoja ja hankkia esim. ko. ottelun erotuomarirahat. 6.3 Varainhankinnan verotusnäkökohdat Joukkueiden tekemä varainhankinta on tapahduttava lain ja asetusten mukaisesti. Hankitut rahat käytetään aina joukkueen kuluihin.. Verottomalle talkootyölle on asetettu seuraavat ehdot: Talkootyöstä maksettava korvaus voi olla veroton vain rekisteröidylle, yleishyödylliselle yhdistykselle. Talkootyöstä saatava hyöty on jaettava laajemmalle piirille kuin työn suorittajille. Työn suorittajat eivät voi korvamerkitä hankkimiaan varoja omaan käyttöönsä. Henkilökohtaisen talkootyön määrän perusteella ei siis voi myöntää alennuksia tai vapautuksia esimerkiksi matka- ja harjoitusmaksuista. Matka- ja harjoitusmaksujen tulisi olla samat kaikille tai mahdollinen hintaero ei saa johtua ainakaan osallistumisaktiivisuudesta talkootyöhön tai muuhun varainhankintaan. On kuitenkin katsottu, että joukkue tai lajijaosto voi pääseuran päätöksellä ja sen valvonnan alaisena kerätä varoja oman toimintansa pyörittämiseksi. Talkootyö ei ole työ, joka tehdään työnantajan johdon ja valvonnan alaisena. Toimeksiantaja ei esimerkiksi saa nimetä tai hyväksyä talkooväkeä. Työ ei saa olla sellaista, joka muuten tehtäisiin toimeksiantajan omilla työntekijöillä. Verottaja katsoo, että talkootyö ei saa edellyttää mitään erityistä ammattitaitoa. Talkootyö on luonteeltaan tilapäistä. Jatkuva, pitkäaikainen toimeksianto viittaa yleensä muuhun kuin verottomaan talkootyöhön. Kyseessä on tällöin seuran elinkeinotoiminta. Omaan lajiin välittömästi liittyvä talkootyösopimus voi olla pitkäaikainenkin. Esimerkiksi hiihtoseura voi talkootyönä hoitaa kunnan hiihtolatuja pitkälläkin sopimuksella.

11 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 10 Talkootyö ei saa olla elinkeinotoimintaa. Pitkäaikainen, jatkuva ja laaja talkootyö saatetaan lukea verotettavaksi elinkeinotoiminnaksi. Lisäksi työpalvelut tai tavaroiden myynti saattavat kilpailla yritysten tarjoamien palvelujen kanssa ja siten toimintaa voidaan joissain tapauksissa kilpailuneutraalisuussyistä pitää elinkeinotoimintana Tarkemmat verohallituksen antamat ohjeet löytyvät SLU:n nettisivuilta osoitteesta: Verohallitus on antanut viimeisimmän talkootyövero-ohjeen (www.vero.fi). Ohje ei muuttanut aikaisempia käytäntöjä ja talkootyön verottomuuden perusteita. Yhdistyksen jäsenten korvaukseton työ yhdistyksen varsinaisen toiminnan yhteydessä ei synnytä verotusongelmia. Esimerkkinä tästä perinteisestä talkootyöstä voi olla viikoittainen kerhojen ohjaaminen ilman korvausta. Yhdistyksen jäsenet voivat talkootyönä tehdä myös varainhankintaa, joka ei ole seuran varsinaista yleishyödyllistä toimintaa, esimerkiksi myydä tavaroita yhdistyksen hyväksi. Talkootyö voi olla myös kolmannen osapuolen hyväksi tehtyä työtä (työpalvelun myynti). Tällaiselle talkootyölle tunnusomaista on, että seuran jäsenet tekevät erilaisia työpalveluja ja niistä saatavat tulot kolmas osapuoli maksaa seuralle. Jos seura on merkitty ennakonperintärekisteriin, maksaja voi maksaa korvauksen bruttona seuran tilille. 7 Muita asioita 7.1 Seurasiirrot Suomalaisesta seurasta siirtyvän pelaajan on edustusvapauden saamiseksi pyydettävä sitä kirjallisesti lähtöseuralta. Pyyntö on tehtävä liiton seurasiirtolomakkeella, joka löytyy basket.fi :stä hakusanalla seurasiirto. Pelaaja täyttää seurasiirtolomakkeen ensin omalta osaltaan (henkilötiedot ja allekirjoitus). Sen jälkeen pelaaja hankkii lähtöseuran allekirjoituksen. Yleensä siirron allekirjoittaa seuran puheenjohtaja. Jos lomaketta ei saa heti allekirjoitettuna takaisin, voi sen jättämisestä pyytää kuittauksen lomakkeen alareunaan ja leikata alareunan itselleen todisteeksi. Täytetty seurasiirtolomake toimitetaan valmennuspäällikölle. Pelaaja on edustuskelpoinen 8 päivän kuluttua siitä kun siirtolomake ja maksukuitti ovat saapuneet liittoon/alueelle. 7.2 Turnaukset Koripalloliiton järjestämien sarjojen lisäksi järjestetään Suomessa myös runsaasti erilaisia junioriturnauksia. Lista suomalaisista koripalloturnauksista löytyy osoitteesta: 7.3 Koripalloliiton järjestämät kesäleirit Koripalloliitto järjestää eri-ikäisille junioreille myös kesäleirejä. Ilmoittautuminen alkaa yleensä tammikuussa.

12 Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 11 Lisätietoa kesäleireistä löytyy osoitteesta

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2016-2017 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta C-NUORTEN SM-KARSINNAN JA SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-16 Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta Kilpailuyksikkö järjestää nuorten kilpakoripallosarjat,

Lisätiedot

Uppopallon sarjakutsu

Uppopallon sarjakutsu Uppopallon sarjakutsu 2011-2012 Sukeltajaliiton järjestämät uppopallon sarjat 2010-2011 Palauta osallistumisvahvistus Liiton toimistoon ilmoittautumisaikaan mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa Päivitetty aluehallituksessa ETELÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

Hyväksytty aluehallituksessa Päivitetty aluehallituksessa ETELÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ETELÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Kirjaudu ResultCodeen, valitse sarja jota pelaatte ja sarjataulukosta oma joukkueesi Valitse JOUKKUE valikon alta OTTELUT Valitse ottelu jonka tietoja haluat

Lisätiedot

Uppopallon sarjakutsu

Uppopallon sarjakutsu Uppopallon sarjakutsu 2010-2011 Sukeltajaliiton järjestämät uppopallon sarjat 2010-2011 Palauta osallistumisvahvistus Liiton toimistoon ilmoittautumisaikaan mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia

Lisätiedot

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille.

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. JÄSENKIRJE SYYSKUU 2016 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. KuPS seuraavat kotiottelut Savon Sanomat Areenalla

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET

ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET 1. Ringettejaoston johtoryhmä... 2 Ringettejaoston puheenjohtaja... 3 Valmennuspäällikkö... 3 Sihteeri... 4 Varustepäällikkö... 4 Kilpailusihteeri... 4 Tiedottaja... 4

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2015-2016) Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns. kymppitiliä. Mitä sillä tarkoitetaan ja miten sitä seurataan

Lisätiedot

TOIMET ENNEN OTTELUA

TOIMET ENNEN OTTELUA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 25.4.2016) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

Ylialueellinen seurafoorumi.

Ylialueellinen seurafoorumi. Ylialueellinen seurafoorumi www.floorball.fi Sähköinen tulospalvelu turnausmuotoisissa sarjoissa Nykyinen tulospalvelujärjestelmä on ollut käytössä kaudesta 2013-14 lähtien Järjestelmä on Jääkiekkoliiton

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2016-2017 Kuluvan vuoden ja kevään 2017 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1 Järjestelmään

Lisätiedot

Tikkakosken Tikka ry 2016 TALOUSOHJE

Tikkakosken Tikka ry 2016 TALOUSOHJE Tikkakosken Tikka ry:n hallitus 27.1.2016 Sisällys Yleishyödyllisen yhdistyksen talous 2 Vastuunjako talousasioissa 2 Seuran tilinpäätös ja tilintarkastus 3 Pankkitilit ja käteiskassat 3 Tositteet ja laskut

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Urheiluseuran varainhankinnan perusteet

Urheiluseuran varainhankinnan perusteet Urheiluseuran varainhankinnan perusteet 1. Käsitteet yleishyödyllisyys yleishyödyllisen yhteisön elinkeinotoiminta, liiketoiminta 2. Tulovero Yleishyödyllinen yhteisö on verovelvollinen saamastaan elinkeinotulosta.

Lisätiedot

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2016-2017 9.10.2016-6.5.2017 46 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Osallistumismaksu Karsinnat/karsintaturnaus 2.

Lisätiedot

1990-luvulla jääkiekon pelaaminen ulkojäillä tuli mahdottomaksi ja jääkiekkotoiminta seurassa loppui.

1990-luvulla jääkiekon pelaaminen ulkojäillä tuli mahdottomaksi ja jääkiekkotoiminta seurassa loppui. 1. Johdanto Seurakäsikirja on laadittu kaikkien seuratyötä tekevien avuksi. Tämän seurakäsikirjan tarkoituksena on esitellä Joutsan Seudun Pallon toimintaa sekä antaa suuntaviivat kaikille seuran toiminnassa

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa ETELÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

Hyväksytty aluehallituksessa ETELÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ETELÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T09-10 vanhempainilta 8.1.2017 T09-10 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Viestinnän käytännöt Maksut Toimihenkilöt FC REIPAS Iloa

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Keski-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen

Lisätiedot

Erotuomareiden TASO-ohjeistus

Erotuomareiden TASO-ohjeistus Erotuomareiden TASO-ohjeistus 1 Järjestelmään kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://taso.palloliitto.fi Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tunnukset ovat: Käyttäjätunnus: Oma nimi, esim.

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1. Järjestelmään

Lisätiedot

KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja

KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja 1. Yleista joukkueenjohtamisesta - Joukkueenjohtajan valitsee vanhempainkokous, jonka vahvistaa juniorijaosto. Joukkueenjohtajia voi olla myos useampia - Joukkueenjohtaja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori NJS A TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015 31.10.2016 NJS A- joukkue toimii Nurmijärven Jalkapalloseura ry:n (NJS) alaisuudessa. NJS A joukkueessa pelaa kaudella 2015-2016, 1996,-97, -98 syntyneet pojat sekä

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

- käyttäjätunnus on lisenssinumerosi. - valitse aktiiviseksi rooliksesi suunnistaja. - vaihda salasanasi ( muista tallentaa uusi salasana)

- käyttäjätunnus on lisenssinumerosi. - valitse aktiiviseksi rooliksesi suunnistaja. - vaihda salasanasi ( muista tallentaa uusi salasana) IRMAN KÄYTTÖOHJEITA 1. Kirjautuminen Irmaan Huom! Jos sinulla on lisenssinumero, niin sinulla on tunnukset Irmaan - mene alla näkyvälle sivulle irma.suunnistusliitto.fi - valitse kirjaudu Irmaan - käyttäjätunnus

Lisätiedot

Pallokissat, Kuopio 05 joukkue Vanhempain palaveri 25.11.2015. www.pallokissat.fi

Pallokissat, Kuopio 05 joukkue Vanhempain palaveri 25.11.2015. www.pallokissat.fi Pallokissat, Kuopio 05 joukkue Vanhempain palaveri 25.11.2015 www.pallokissat.fi Mennyt kausi tiivistettynä 1. Kuluva kausi turnaukset: - junnupelemuut, talvi- ja kevätronaltiinat, 2xpiirisarja, tenavaliiga,

Lisätiedot

Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015. Roihu ry

Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015. Roihu ry Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015 Roihu ry Tätä on urheiluseura Roihu ry Roihu ry on pesäpalloon keskittyvä helsinkiläinen urheiluseura. Roihu on tarjonnut liikunnan iloa

Lisätiedot

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot:

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot: Lisenssit ja niiden tarkistus ottelupaikalla / lisenssinumerot Joukkueella tulee olla ottelupaikalla mukana lisenssilista, jonka perusteella tuomari voi tarkistaa lisenssien olevan maksettu. Listan saat

Lisätiedot

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN ILMOITA JOUKKUE SARJAAN Klikkaa sivulle http://fba.baskethotel.com/login/ Valitse etusivulta a) Sarjaan ilmoittautuminen, jos olet kokonaan uusi yhteyshenkilö b) Kirjaudu, jos olit yhteyshenkilö jo edellisellä

Lisätiedot

Liite 6 Talousohjesääntö

Liite 6 Talousohjesääntö Liite 6 Sisällys 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta... 3 1.1 Tehtävät ja vastuut... 3 1.1.1 Hallitus... 3 1.1.2 Toiminnanjohtaja... 3 1.1.3 Joukkueet... 3 1.2 Toimintasuunnitelman ja talousarvion tekeminen...

Lisätiedot

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA TASO-OHJEET: OTTELUPÖYTÄKIRJA SPL Helsingin piiri Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Helsingin piirin sarjoissa. Otteluissa ei käytetä LIVE-otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen

Lisätiedot

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta.

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Puh/Tel. 1 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjat 22.10.2010 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Kilpailumuodot A - nuoret: A-poikiin on ilmoittautunut 6 joukkuetta. Pelataan

Lisätiedot

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Seura Johtokunta Toiminnanjohtaja Tomi Reinikainen Kaksi/kolme jaosta Jääkiekko= Limingan kiekko Jalkapallo= Pallokarhut Pesäpallo (ei aktiivinen) Jääkiekko Luistelukoulu

Lisätiedot

! Luettelo ilmoittautuneista Tästä ruudusta löytyy joukkueiden yhteystiedot, puh.nro +

! Luettelo ilmoittautuneista Tästä ruudusta löytyy joukkueiden yhteystiedot, puh.nro + ! Mitä aiot tehdä? Valitse! Luettelo ilmoittautuneista Tästä ruudusta löytyy joukkueiden yhteystiedot, puh.nro + e-mail! Pelaajien syöttö Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin

Lisätiedot

Kaarinan Pojat ry:n talousohjesääntö

Kaarinan Pojat ry:n talousohjesääntö Kaarinan Pojat ry:n talousohjesääntö Kaarinan Pojat ry on urheiluseurana yleishyödyllinen yhdistys ja sen toimintaa säätelevät Suomen lait ja asetukset sekä yhdistyksen omat säännöt. Tuloverolain (1535/92)

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS Tämä opas on tarkoitettu tukemaan Vihdin Salisusien joukkueenjohtajien toimintaa. Joukkueenjohtajalla on paljon tehtäviä, joten vastuuta suositellaan jakamaan useamman henkilön kesken

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS 24.03.2016

VASTALAUSEPÄÄTÖS 24.03.2016 VASTALAUSEPÄÄTÖS 24.03.2016 Alavuden Peli-Veikot ry (APV) Kuortaneen Kunto ry (KuKu) Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt B-nuorten Alueliigan ottelusta KuKu APV (20.03.2016) APV:n tekemän

Lisätiedot

Vanhempainkokous E-00 POJAT -> D2 juniorit

Vanhempainkokous E-00 POJAT -> D2 juniorit Vanhempainkokous 19.4.2012 E-00 POJAT -> D2 juniorit Käsiteltäviä asioita Kausi 2012-2013 Joukkueiden vastuuhenkilöt Toiminta tulevalla kaudella 2012-2013 D2-junioreiden Pelimaailma Operaatio pelisäännöt

Lisätiedot

TENNISÄSSÄN KÄYTTÖOHJEET Pelaajatunnuksella

TENNISÄSSÄN KÄYTTÖOHJEET Pelaajatunnuksella TENNISÄSSÄN KÄYTTÖOHJEET Pelaajatunnuksella Sisällysluettelo AIHEET SIVUT Tunnuksen luonti 3-4 Salasana 5-6 Tietojen päivitys 7 Seuran vaihto 8-9 Ulkomaalaiset pelaajat 10 Kilpailulisenssin maksaminen

Lisätiedot

SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017. HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen

SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017. HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017 HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen Mikä on edustusoikeus ja milloin tarvitsee tehdä seurasiirto? - Edustusoikeus

Lisätiedot

Joukkue jossa lapsi pelaa

Joukkue jossa lapsi pelaa Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Vanhemmat Vastaajia yhteensä 129 Joukkue jossa lapsi pelaa Muu, mikä? D-tytöt C-tytöt G6(-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta F9

Lisätiedot

Seuratoimintaopas 27.2.2016 Kellon Lyönti Ry. KeLy, salibandy Seuratoimintaopas Nuorisojaosto v.1.0 27.2.2016

Seuratoimintaopas 27.2.2016 Kellon Lyönti Ry. KeLy, salibandy Seuratoimintaopas Nuorisojaosto v.1.0 27.2.2016 Kellon Lyönti Ry KeLy, salibandy Seuratoimintaopas Nuorisojaosto v.1.0 27.2.2016 Sisällysluettelo 1. KeLy ry. (nuorisojaoston) yleisesittely 2. Nuorisojaoston johtaminen a. Arvot b. Juniorijaoston visio

Lisätiedot

Porvoon Open

Porvoon Open Porvoon Open 8.10.2016 www.porvoontkd.fi Paikka: Oy Kokonhalli Ab Jääkiekkotie 3 06100 Porvoo www.kokonhalli.fi Porvoon taekwondo järjestää Suomen Taekwondoliiton otteluliigan osakilpailun. Mukana ovat

Lisätiedot

SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2016 17

SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2016 17 Suomen Salibandyliitto Sivu 1/8 SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2016 17 Miesten II divisioona Naisten I divisioona A-poikien SM-sarja A-tyttöjen SM-sarja B-tyttöjen

Lisätiedot

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00 TERVETULOA Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai 27.11.2014 klo 18.00 Kauden 2015 käynnistyspalaverin aiheita 1. Seura- ym. maksut 2. Piirisarjoihin ilmoittautuminen 3. Koulutusasiat

Lisätiedot

Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille)

Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille) Resultcoden sähköinen pöytäkirja, ohje erotuomareille ResultCoden sähköistä pöytäkirjaa käytetään Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille)

Lisätiedot

YRITYS JA VEROT. Yritystoiminta Pia Niuta

YRITYS JA VEROT. Yritystoiminta Pia Niuta YRITYS JA VEROT Verohallinto Yritystoimintaan liittyvät rekisteröintitoimenpiteet (verohallinto) Toiminnan aloittaminen Muutokset toiminnassa Toiminnan lopettaminen Ennakkoperintärekisteri Ennakkoverotus

Lisätiedot

BJR C2 BLUE PERUSTAMISKOKOUS 2014-2015

BJR C2 BLUE PERUSTAMISKOKOUS 2014-2015 BJR C2 BLUE PERUSTAMISKOKOUS 2014-2015 Perustamiskokous Aika: Tiistaina 20.5.2013 klo 17.00-18:30 paikka: Matinkylän harjoitushallin Yläpesä kokoustila ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 30.1.2015 JYRI HEINONEN, KATI LUOKKALA, JARI MAUKONEN JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Toimihenkilömuutokset Talousarvio Turnaukset ja piirisarja 2015 Palautetta Jari Litmanen Talvisoccerista

Lisätiedot

Toimihenkilöiden tehtävät. Liedon Pallo

Toimihenkilöiden tehtävät. Liedon Pallo Toimihenkilöiden tehtävät Liedon Pallo Simo Lamminen 2015 Yleistä Liedon Pallo ja sen joukkueissa toimivat toimihenkilöt pyrkivät kaikessa seuratoiminnassaan noudattamaan seuran hallintotapaa ja Suomen

Lisätiedot

PELIVASTAAVAN TAI KENTÄN VANHIMMAN OHJEET:

PELIVASTAAVAN TAI KENTÄN VANHIMMAN OHJEET: PELIVASTAAVAN TAI KENTÄN VANHIMMAN OHJEET: Ennen pelikautta: Tarkista pelit ja aikataulut. Jos tulee pelisiirtoja, ilmoita niistä PohjoisSuomen Pesikselle ja oman seuran tuomarivastaavalle. Viikko ennen

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.4. PÄIVITETTY 23.6.2015 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen Huom! Tässä ohjeessa kerromme kuinka siirto tehdään vapaalla siirtoajalla, jolloin vanhan

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

FC Reipas P08 vanhempainilta

FC Reipas P08 vanhempainilta FC Reipas P08 vanhempainilta Aiheet Joukkueen säännöt Toimintasuunnitelma Joukkueen varainkäyttöarvio ja varojen käytön pelisäännöt Toimintamaksut yms. Joukkueen varainhankinta Toimihenkilöiden valinta

Lisätiedot

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta Avustusten hakuaika päättyy 31.03.2015 klo 16.00. Posion kunta, hyvinvointilautakunta, Kirkkotie 1, 97900 POSIO. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00 MP D13 VANHEMPAINILTA 22.2.2016 Urpolan koululla klo 18.00 ASIALISTA 1. Joukkueen toimihenkilöt kaudella 2016 2. Pelisäännöt 3. Harjoitukset 4. Pelit ja turnaukset kaudella 2016 5. Pelipassit + vakuutukset

Lisätiedot

Tuusulan Palloseuran T08-09 vanhempainilta

Tuusulan Palloseuran T08-09 vanhempainilta Tuusulan Palloseuran T08-09 vanhempainilta 18.11.2014 Tuusulan Palloseura ry - TuPS Seuran tärkeimmät henkilöt: PELAAJAT! noin 600 pelaajaa, 200 vapaaehtoistoimijaa, puheenjohtaja ja johtokunta, 3 työntekijää

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY 31.5.2016 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO - ohje pelaajasiirron tekemiseen. Tässä ohjeessa ei opasteta mistä seuran tunnuksen ja salasanan Palvelusivustolle

Lisätiedot

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ Turnaustiedote YLEISTÄ Ilmoittautuminen Joukkueet ilmoittautuvat Palokan koulukeskuksessa sijaitsevaan kisakansliaan viimeistään puoli tuntia ennen otteluidensa

Lisätiedot

TiTu / KIRJURI

TiTu / KIRJURI TiTu / KIRJURI 19.9.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Hämeen alueen toimitsijakouluttaja Raimo Komu 0400 490 276 raimo.komu@kolumbus.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 Lue SJL:n tulospalveluohjeet,

Lisätiedot

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO 2016 2017 PELISÄÄNNÖT Äänekosken Huiman juniorikoripallojaosto on tehnyt toimintansa selkeyttämiseksi pelisäännöt. Seuraavat aikuisten pelisäännöt koskevat joukkuejohtajia,

Lisätiedot

Turnausvastaavan ja joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut OHJEITA TURNAUSVASTAAVALLE, JOUKKUEENJOHTAJALLE JA VALMENTAJALLE

Turnausvastaavan ja joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut OHJEITA TURNAUSVASTAAVALLE, JOUKKUEENJOHTAJALLE JA VALMENTAJALLE OHJEITA TURNAUSVASTAAVALLE, JOUKKUEENJOHTAJALLE JA VALMENTAJALLE Kotiturnauksissa Turnausvastaava turnauksessa (turnauksen johtaja) - yleisesti katsoo, että hommat hoituu, ratkaisee ongelmat/poikkeustilanteet

Lisätiedot

SARJASPEEDWAY SÄÄNNÖT 2008

SARJASPEEDWAY SÄÄNNÖT 2008 SARJASPEEDWAY SÄÄNNÖT 2008 SPEEDWAYN EXTRALIIGA YLEISTÄ Speedwayn Extraliiga järjestetään kaudella 2008 sarjaan ilmoittuneiden joukkueiden kesken. Sarjaottelut ajetaan neljän joukkueen välisinä kilpailuina

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 1.4 3.4.2016 C2 AA Lohko 1 C2 AA Lohko 1 Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4 3.4.2016. Turnaukseen C2 AA Lohko 1 neljä parasta joukkuetta Välierät

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Pelaajalisenssit ja harrastepassit

Pelaajalisenssit ja harrastepassit Pelaajalisenssit ja harrastepassit 2016-17 Lisenssi-infon sisältö: Ajankohtaista Muutokset kaudelle 2016-17 Sporttirekisterin jäsenpalvelu Hinnat ja vakuutus Lisenssin hankinta Tärkeää muistettavaa Aikuisten

Lisätiedot

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 1 Johdanto Tämä Pieksämäki Curling Ry:n strategia 2015-2020 ohjaa seuran toimintaa ja antaa suuntaviivat kehitykselle. Käytännössä strategia ohjaa vuosien

Lisätiedot

SuLVIn toimiston työnjako ota rohkeasti yhteyttä!

SuLVIn toimiston työnjako ota rohkeasti yhteyttä! Pelisäännöt kuntoon SuLVIn toimiston työnjako ota rohkeasti yhteyttä! Operatiivinen johto: toiminnanjohtaja Tiina Strand tiina.strand@sulvi.fi, 040 505 5445 Viestintä, kotisivut, tapahtumat, some yms:

Lisätiedot

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Maksurengasjärjestelmää 2016-2017 koskevat ohjeet seuroille Maksurengas (MR)- jäsenseuran 10 tärkeintä toimenpidettä 1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta

Lisätiedot

MP-D12 (2005) Vanhempainilta

MP-D12 (2005) Vanhempainilta MP-D12 (2005) Vanhempainilta Toimihenkilöt Päävalmentaja: Tuomas Hynönen Valmentaja (t): Markus Torniainen,?? Ohjaaja (t):??, Joukkueelle tarvitaan kiertävä apu/huoltaja ottelutapahtumiin (esim.ottelupöytäkirjat)

Lisätiedot

Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007

Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007 Yhdistyskoulutus Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007 Talousarvio = suunnitelma yhdistyksen tilikauden varojen hankinnasta ja käytöstä Yhdistyksen kokous hyväksyy talousarvion. Säännöt määräävät

Lisätiedot

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET I FIFA:N SÄÄNNÖT Pärnu Summer Cup 2013 järjestetään FIFA:n jalkapallon sääntökirjan pelisääntöjen (FIFA Laws of the Game 2012/2013: http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/81/42/36/lawsofthegame_2012_e.pdf)

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta 24.4.2015

FC Reipas P04 vanhempainilta 24.4.2015 FC Reipas P04 vanhempainilta 24.4.2015 JYRI HEINONEN, KATI LUOKKALA, JARI MAUKONEN, MARKO MÄLKIÄ JA MARKUS SALOKANGAS Esityslista Talousarvio Turnaukset ja piirisarja 2015 Varustetilaukset Lahti Soccer

Lisätiedot

Talousohjesääntö. KuPS ry

Talousohjesääntö. KuPS ry Talousohjesääntö KuPS ry 1 Sisällysluettelo OHJESÄÄNNÖN TARKOITUS... 2 Hallituksen talouteen liittyvät tehtävät... 2 Lisäksi hallitus huolehtii seuraavista asioista... 2 Puheenjohtajan talouteen liittyvät

Lisätiedot

(kutsu on tarkoitettu kaikkien juniori-ikäluokkien vanhemmille G-B juniori-ikäluokkien kohdalla)

(kutsu on tarkoitettu kaikkien juniori-ikäluokkien vanhemmille G-B juniori-ikäluokkien kohdalla) Kutsu Jyväskylän Kirin junioreiden vanhemmille Junioreiden yleiseen kokoukseen sekä Jyväskylän Kiri-Juniorit ry:n vuosikokoukseen (kutsu on tarkoitettu kaikkien juniori-ikäluokkien vanhemmille G-B juniori-ikäluokkien

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 P09 vanhempainilta Asialista Seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Maksut Toimihenkilöt Viestinnän käytännöt FC REIPAS Iloa, Innostumista,

Lisätiedot

YONG TAEKWONDO RY järjestää Eura Cup 2016 lauantaina Euran Urheilutalolla Eurantie 33, Eura

YONG TAEKWONDO RY järjestää Eura Cup 2016 lauantaina Euran Urheilutalolla Eurantie 33, Eura YONG TAEKWONDO RY järjestää Eura Cup 2016 lauantaina 24.9.2016 Euran Urheilutalolla Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi Kuva: Elina Glad ALUSTAVA AIKATAULU: Perjantai 23.9.2016 20.00-21.00

Lisätiedot

Tulospalvelu liiton sarjoissa Ohje erotuomareille

Tulospalvelu liiton sarjoissa Ohje erotuomareille Tulospalvelu liiton sarjoissa 2015 Ohje erotuomareille Uusi tulospalvelujärjestelmä Palloliitto siirtyy uuteen tulospalvelujärjestelmään. PalloVerkko poistuu käytöstä Järjestelmän nimi on Taso Käytössä

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet Pekka Penttala 3.3.2008 1 (10) VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet... 1 1 Yleistä www-sivujen käytöstä... 2 2 Sivujen osoitteet...

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS / VASTALAUSEPÄÄTÖS 15.2.2017 38 / 2016-17 Parkanon Kiekko (PK 83) Rengon Syke 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt Parkanon kiekon (jälj. PK 83) tekemän vastalauseen liittyen

Lisätiedot

Miesten I-divisioona B:hen kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta.

Miesten I-divisioona B:hen kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta. 1(6) Miesten I-divisioona B:hen kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta. SARJAMANUAALIT Miesten I-divisioonassa pelaaville seuroille toimitetaan sarjamanuaalit, joista ilmenee yksityiskohtaiset

Lisätiedot

JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET

JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET This document is the property of Jukurit. It can neither be reproduced or distributed to any third parties without its written authorization. 2014

Lisätiedot