Hallinnolliset asiat - Liiton sarjat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hallinnolliset asiat - Liiton sarjat"

Transkriptio

1 Hallinnolliset asiat - Liiton sarjat

2 Otteluihin matkustaminen Erotuomareiden matkustusohjesääntö liiton sarjoissa: Matka on aina tehtävä niin, että seuralle/maksajalle siitä aiheutuvat kokonaiskustannukset (palkkiot, matkat, päivärahat, majoituskorvaus) muodostuvat mahdollisimman pieniksi. Yhteydenotto erotuomareiden välillä ennen ottelua ja samasta suunnasta tulevien yhteiskyydistä sopiminen. Asia on kaikkien erotuomareiden vastuulla. Jos kaksi erotuomaria lähtee samasta suunnasta omilla autoilla, liitto ei korvaa molempien erotuomareiden km-korvauksia. Huomioi myös matkasuunnittelussa, että kollega voi tulla matkan varrella kyytiin. Epäselvissä tapauksissa Kakkosessa tai Naisten Liigassa ota yhteyttä liiton erotuomaritoimintoon ennen peliä.

3 Pöytäkirjan täyttäminen On tärkeää, että erotuomarit täyttävät pöytäkirjan huolellisesti ohjeiden mukaisesti. Liiton otteluiden pöytäkirjat täytetään vielä kaudella 2014 PalloVerkossa. Jos on ongelmia sisäänkirjautumisessa tai ottelu puuttuu, ota yhteyttä erotuomaritoimintoon. Jos on ongelmia pöytäkirjassa ota yhteyttä kilpailutoimintoon. Pöytäkirjan täyttämiseen liittyvät ohjeet löytyvät täältä:

4 Raportin kirjoittaminen Raportin aiheita voivat olla: - suora kentältäpoisto - taustahenkilön poistaminen tekniseltä alueelta - joukkueen muiden jäsenten toiminta - ottelun aikaiset järjestyshäiriöt - muut raportointia vaativat tapaukset Liiton sarjoissa raportti tulee lähettää seuraavana arkipäivänä klo mennessä sähköpostilla seuraaviin osoitteisiin:

5 Laskujen lähettäminen Kakkosessa ja Naisten Liigassa Laskutus tulee hoitaa mahdollisimman nopeasti pelin jälkeen. Täytä lasku huolellisesti. Lomakkeet ja matkustusohje Lasku lähetetään sähköpostitse osoitteeseen jälkeen tulevia matkalaskuja kauden sarjaotteluista ei käsitellä.

6 Yleistä Sosiaalinen media Erotuomarivaliokunta ei näe järkeväksi erotuomaritoimintaan ja oman sarjatasonsa otteluihin tai ottelutapahtumiin liittyvien asioiden spekulointia sosiaalisessa mediassa. Jääviys Kilpailumääräykset (23 ) 5. Kaikissa virallisissa otteluissa on erotuomareina ja avustavina erotuomareina käytettävä liiton tai piirin hyväksymiä erotuomareita tai pelinohjaajia. Kilpailun järjestäjä määrää pääsääntöisesti otteluihin erotuomarit ja avustavat erotuomarit ja vastaa siitä, että tehtäviin määrätyt eivät ole ottelevien seurojen jäseniä tai muutoin esteellisiä, sekä päättää kilpailumääräyksissään käytetäänkö kyseisen sarjan otteluissa avustavia erotuomareita. Jos otteluun asetettu erotuomari on tässä momentissa ilmoitetulla tavalla esteellinen, on hänen välittömästi ilmoitettava siitä kilpailun järjestäjälle. Kilpailun järjestäjä voi myöntää poikkeuksia tästä momentista.

7 Miten pääsen liiton erotuomarikoulutukseen? Piirin erotuomarivaliokunta/piirin erotuomarivastaava on avainroolissa esittämässä erotuomareita liiton koulutuksiin. Liitto kouluttaa piirien erotuomareita, sekä miehiä että naisia, eri koulutustapahtumissa (Piirijoukkuecup, Urheiluoppilaitosturnaus, Kakkosen otteluiden täsmäkoulutus, talenttiryhmä jne.) Tapahtumiin pyydetään piireiltä esityksiä. Erotuomari voi osallistua yllä mainittuihin tapahtumiin useamman kerran. Pidä huolta, että olet fyysisesti hyvässä kunnossa ja sääntöosaaminen on korkealla tasolla (näitä testataan liiton koulutustapahtumissa). Liiton koulutuksen tavoite on kehittää erotuomareiden henkilökohtaista osaamista, mutta samalla se on myös hyvä paikka tuoda esille näyttää omaa osaamistaan.

8 Seuraa Palloliiton kotisivuja! Blogi Sääntötrivia Sääntömuutokset Uutisia