Luettelo Espoon kaupungin konserniyhteisöistä on tämän sopimuksen liitteenä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Luettelo Espoon kaupungin konserniyhteisöistä on tämän sopimuksen liitteenä."

Transkriptio

1 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1(12) LUONTOSELVITYSTEN KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 1. SOPIJAOSAPUOLET Yritys jäljempänä toimittaja Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki jäljempänä asiakas Osoite Y- tunnus MUUT SOPIMUSOSAPUOLET Espoon kaupungin omistamat tai enemmistöosuudella hallitsemat oikeushenkilöt, kuten yhtiöt, kuntayhtymät, laitokset, opistot, koulut, säätiöt tai vastaavat tahot ovat halutessaan oikeutettuja hankkimaan tämän sopimuksen mukaisia palveluita, tämän sopimuksen mukaisin ehdoin. Tähän sopimukseen voivat halutessaan liittyä Espoon kaupungin konserniyhteisöt, sen jälkeen kun konserniyhteisö on siitä ensin sopinut Espoon kaupungin sopimuksesta vastaavan yhteyshenkilön kanssa. Espoon kaupungin sopimuksesta vastaava yhteyshenkilö vahvistaa Toimittajan vastaavalle yhteyshenkilölle konserniyhteisön liittymisen sopimukseen. Konserniyhteisö on oikeutettu käyttämään Espoon kaupungin ja Toimittajan välistä sopimusta välittömästi sen jälkeen, kun konserniyhteisö on ilmoittanut Toimittajalle laskutus-, ym. Toimittajan edellyttämät tiedot. Konserniyhteisöt ovat yhteisöjä, joissa Espoon kaupungilla on määräysvalta. Selvyyden vuoksi todetaan, että konserniyhteisö ei tule tämän sopimuksen sopijaosapuoleksi, eikä se voi siten esimerkiksi sopia muutoksia tähän sopimukseen. Luettelo Espoon kaupungin konserniyhteisöistä on tämän sopimuksen liitteenä. 3. PUITESOPIMUKSEN KOHDE JA TAVOITTEET Puitesopimuksen kohteena on erilaisten luontoselvitysten tekeminen annettavien toimeksiantojen perusteella. Puitesopimusaikana tullaan teettämään pääasiassa yleisja asemakaavoitukseen liittyviä perustason luontoselvityksiä vuosittaisten kaavoitussuunnitelmien mukaisesti. Näiden lisäksi voidaan teettää erilaisia kaavoitukseen, puistojen ylläpitoon, suunnitteluun ja rakentamiseen liittyviä luontoarvojen ja elijölajien kartoituksia sekä erilaisia vaikutusselvityksiä. Sopimus tehdään samansisältöisenä kaikkien puitesopimukseen valittujen Toimittajien kanssa.

2 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 2(12) 4. SOPIMUSKAUSI, OPTIO-OIKEUS JA SEN KÄYTTÄMINEN Sopimus syntyy sen allekirjoittamisella ja on voimassa kaksi vuotta allekirjoituksesta lukien. Asiakkaalla on oikeus jatkaa sopimusta kahdella (1+1)optiovuodella. Optio-oikeuden käyttämisestä Asiakas ilmoittaa kirjallisesti viimeistään kuusi (6) kuukautta ennen kulloisenkin sopimuksen voimassaolon päättymistä. Asiakkaalla on oikeus päättää olla käyttämättä optio-oikeuttaan yhden tai useamman puitesopimustoimittajan kanssa. Täydentyy sopimuksen teon yhteydessä 5. SOPIMUKSEN YHTEYSHENKILÖT Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle sopijaosapuolelle. Yhteyshenkilön vaihtumisesta on heti ilmoitettava toisen sopijaosapuolen yhteyshenkilölle. Sopimusyhteyshenkilötiedot ja roolit tulevat tämän sopimuksen liitteeksi 1. Täydentyy sopimuksen teon yhteydessä. 6. SOPIMUSSEURANTA JA RAPORTOINTI Toimittaja toimittaa liitteen 1. mukaisesti Asiakkaan puitesopimusyhteyshenkilölle raportin kesäkuun loppuun mennessä sopimuksen toteutumista seuraavin tiedoin: Hankekohtaisten toimeksiantojen määrä ja tilaaja. Kustannukset toimeksiantokohtaisesti. Täydentyy sopimuksen teon yhteydessä. 7. HANKEKOHTAINEN TILAAMINEN JA TOIMITTAJAN VALINTA Puitesopimuksen perusteella teetettävän yksittäisen työn toimittaja valitaan alla olevan toimintamallin mukaisesti. Tilaaja esittelee toimeksiannon toimeksiantokyselyssä ja toimittaja antaa kohteeseen tutustuttuaan tarjouksessaan sitovan arvion työhön enintään kuluvasta ajasta, työn toteuttamissuunnitelman ja kokonaishinnan kustannuksille. Enintään euron (alv 0%) arvoiset tilaukset Tilaaja voi tehdä arvonlisäverottomalta arvoltaan enintään euron arvoisen tilauksen hankintatarpeen kannalta soveltuvimmalta puitesopimustoimittajalta. Tilaus voidaan tällöin tehdä suoraan yhdeltä puitesopimustoimittajalta.

3 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 3(12) Tilaaja voi halutessaan pyytää tarjouksia myös kaikilta puitesopimustoimittajalta, jolloin noudatetaan samoja sääntöjä, kuin yli euron tilausten osalta. Yli euron (alv 0%) arvoiset tilaukset Arvonlisäverottomalta arvoltaan yli euron arvoisissa tilauksissa tulee tilaajan määrittää hankintatarve ja kilpailuttaa puitesopimustoimittajat nk. kevennettyä kilpailutusta käyttäen. Kevennetty kilpailutus järjestetään puitesopimustoimittajien välillä Kevennetyn kilpailutuksen vaiheet: 1. Tilaava yksikkö määrittelee tarvitseman palvelun ja laatii toimeksiantokyselyn. Toimeksiantokyselystä tulee ilmetä mm. ehdottomat vaatimukset ja tarjouksen valintaperusteet. 2. Tilaava yksikkö lähettää toimeksiantokyselyn samanaikaisesti sähköpostilla puitesopimustoimittajille. 3. Toimittaja lähettää tarjouksensa tilaavan yksikön määrittelemän ajan puitteissa tiedustelussa annettuun osoitteeseen. Tarjouksessa tulee noudattaa puitesopimuksen ehtoja. 4. Toimittajan tulee ilmoittaa kyseiselle toimeksiannolle kokonaishinta, joka perustuu sopimuksen mukaisiin tuntihintoihin. 5. Tilaava yksikkö valitsee saapuneista tarjouksista parhaan noudattaen toimeksiantokyselyssä ilmoittamiaan kriteereitä. 6. Tilaava yksikkö tiedottaa tilauspäätöksestä sähköpostitse kaikille tarjouksen jättäneille tarjoajille. 7. Tilaava yksikkö dokumentoi ja arkistoi materiaalin. Asiakkaalla on oikeus hankintalain mukaisesti kilpailuttamalla käyttää myös muita toimittajia kuin puitejärjestelyyn kuuluvia puitesopimustoimittajia, kun kyseessä on esimerkiksi laajemman ympäristövaikutusselvityksen tekeminen tai muu erityisselvitys. 8. HANKEKOHTAINEN SOPIMINEN Hankekohtainen sopimus laaditaan kyseistä hanketta koskevan toimeksiantokyselyyn ja hyväksytyksi tulleeseen tarjoukseen perustuen. Sopimuksessa voidaan tällöin muun ohella tarkemmin sopia toimittajan suorituksen sisällöstä, toimittajalle maksettavan korvauksen suorittamisesta sekä toimituksessa noudatettavasta aikataulusta, muut ehdot ovat tämän sopimuksen mukaiset. Hankekohtaisen sopimuksen edot, ovat tämän sopimuksen ehtoja täydentäviä sopimusehtoja. Näiden lisäksi hankekohtaisissa sopimuksissa voidaan täydentävin osin noudattaa toimeksiantoihin soveltuvia JYSE 2009 PALVELUT yleisiä sopimusehtoja. Jollei hankekohtaisessa sopimuksessa muuta sovita, noudatetaan hankkeessa soveltuvin osin tämän sopimuksen ehtoja ja periaatteita. Pätemisjärjestys hankekohtaisessa sopimuksessa on:

4 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 4(12) 1. Tämän sopimuksen ehdot ja periaatteet 2. Hankekohtainen toimeksiantosopimus, joka täydentää hankekohtaisia yksityiskohtia puitesopimusehtojen lisäksi. 3. Hanketta koskeva toimeksiantokysely 4. Hanketta koskeva tarjous Toimeksiannossa voidaan kirjallinen hankekohtainen sopimus jättää tekemättä, silloin kun toimeksiantokyselystä ja siihen annetusta hyväksytystä tarjouksesta selviää kaikki toimittamisen ehdot ja toimeksianto käsittää yhden selkeärajaisen tehtävän ja kustannusten maksua ei jaksoteta (Esim. yhden lajin täydennyskartoitus). 9. ASIAKKAAN VASTUUT JA VELVOLLISUUDET Yksittäisen hankkeen Toimittaja valinta tulee suorittaa objektiivisesti siten, että valittu Toimittaja on Asiakkaan kannalta kokonaistaloudellisesti edullisin. Asiakkaan tulee antaa toimeksiannon suorittajaksi valitulle Toimittajalle riittävät tiedot toimeksiannon suorittamista varten toimeksiannon edellyttämässä laajuudessa ja aikataulussa. Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Asiakas vastaa antamiensa tietojen, ohjeiden ja määräysten mukaan tehdyn työn soveltuvuudesta käyttötarkoitukseensa. Tämä sopimus ei perusta Asiakkaalle velvollisuutta suorittaa Toimittajalle mitään korvausta tai palkkiota. Korvauksista ja palkkioista sovitaan hankekohtaisesti. Tähän puitesopimukseen liittyvästä mahdollisesta vahingonkorvausvelvollisuudesta sovitaan tämän sopimuksen kohdassa 16. Asiakkaalla ei ole määräostovelvoitetta. 10. TOIMITTAJAN VASTUUT JA VELVOLLISUUDET Toimittaja sitoutuu noudattamaan tarjouksessa ilmoittamiaan hintoja, vastaa siinä ilmoittamien tietojen oikeellisuudesta sekä sitoutuu muutoinkin noudattamaan tarjouksessaan ilmoittamia menettelyjä. Toimittaja voi kuitenkin käyttää alempaa tuntiveloitusta. Toimittaja vastaa siitä, että mahdollisesti tilattavat työt ja siihen liittyvä aineisto ovat kyseistä toimeksiantoa koskevan toimeksiantokyselyn, siihen annetun tarjouksen ja toimeksiannosta solmittavan erillisen toimeksiantosopimuksen mukaisia, ja että työ tehdään tehtävän edellyttämällä ammattitaidolla hyvää teknistä tapaa noudattaen sekä ottaen huomioon yhteisesti asetetut tavoitteet. Toimittajan tulee huolehtia siitä, että Asiakkaan toimeksiantojen suorittamisessa käytetään ammattitaitoista henkilökuntaa ja että Toimittajan projektiin varaamat henkilöt ovat Asiakkaan käytettävissä tehtävän edellyttämässä määrin.

5 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 5(12) Toimittajan tulee viipymättä tiedottaa Asiakkaalle kaikista Toimittajan toiminnassa tapahtuvista henkilöstömuutoksista, jotka koskevat niitä henkilöstöresursseja joista Asiakkaalle on ilmoitettu Toimittajan tarjouksessa. Ellei toimeksiantokohtaisessa erillissopimuksessa muuta sovita, toimittajaksi valitun tulee antaa Asiakkaalle tietoja tehtävän edistymisestä tai tehdyistä työtunneista. Ellei muuta ole sovittu ja toimeksiantoon sisältyy loppuraportti, tapahtuu raportointi loppuraportin luovuttamisen yhteydessä. Toimittaja vastaa siitä että hänen luovuttamansa suunnitelma tai suorittamansa tehtävä on kyseistä toimeksiantoa koskevan toimeksiantokyselyn sekä toimeksiannosta tehtävän erillissopimuksen mukainen ja täyttää voimassa olevien lakien, asetusten ja viranomaismääräysten vaatimukset. Jos Toimittajan Asiakkaan toimeksiannon perusteella laatimissa suunnitelmissa tai muissa asiakirjoissa havaitaan virheitä tai puutteita, on toimittajalla oikeus ja velvollisuus korjata virheet ja puutteet. Ellei Toimittaja kirjallisesta kehotuksesta huolimatta korjaa virheitä, Asiakkaan esittämässä kohtuullisessa aikataulussa, on Asiakkaalla oikeus korjauttaa virheet Toimittajan kustannuksella. Näiden kustannusten lisäksi Toimittaja on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon kohdan 16. mukaisesti. 11. ALIHANKKIJOIDEN KÄYTTÖ Toimittajan on ilmoitettava Asiakkaalle käyttämänsä alihankkijat viimeistään siinä vaiheessa kun Asiakas on pyytänyt puitesopimustoimittajaa ilmoittamaan työmäärä- ja hintatiedot. Mikäli Toimittaja käyttää saamansa toimeksiannon suorittamiseen alihankkijoita, vastaa Toimittaja alihankkijoidensa työn tekemisestä ja lopputuloksen laadusta kuin omasta työstään. 12. TOIMITUSAIKA JA VIIVÄSTYMINEN Toimeksiantojen aikataulu sovitaan erikseen toimeksiantokohtaisella sopimuksella. Ellei toimeksiantosopimuksessa muuta sovita, noudatetaan toimituksen viivästystilanteissa seuraavaa: Mikäli Toimittaja havaitsee viivästyvänsä suorituksessaan tai velvoitteessaan sovitusta aikataulusta tai että viivästys on todennäköinen, Toimittajan on viivytyksettä ilmoitettava Asiakkaalle esteestä ja sen vaikutuksesta sopimuksen täyttämiseen. Uusi aikataulu on ilmoitettava niin pian kuin mahdollista. Jos toimitus viivästyy Toimittajasta johtuvasta syystä, tilaajalla on oikeus viivästyssakkoon. Ellei toisin ole sovittu, viivästyssakko on suuruudeltaan yksi (1) prosentti viivästyneen toimituksen tai sen osan arvonlisäverottomasta arvosta jokaiselta alkavalta seitsemän (7) vuorokauden pituiselta ajanjaksolta, jolla toimittaja ylittää sovitun määräpäivän. Viivästyssakkoa peritään enintään kymmeneltä (10) viikolta. Tilaajalla on oikeus vähentää viivästyssakko palveluntuottajalle tehtävistä maksusuorituksista.

6 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 6(12) Toimituksen viivästymiseen rinnastetaan sopimuksessa edellytettyjen tietojen ja palveludokumentaation myöhästyminen. Jos tilaaja on maksanut ennakkoa ja palvelu viivästyy palveluntuottajasta johtuvasta syystä, palveluntuottaja on velvollinen maksamaan viivästysajalta vuotuista korkoa korkolain mukaisesti ennakon siltä osalta, joka vastaa viivästynyttä palvelua. Tilaajalla on oikeus vähentää korot palveluntuottajalle tehtävistä maksusuorituksista. Toimittajalla ei ole oikeutta saada sopimussakkoa Asiakkaan viivästyksestä. 13. HINNAT JA HINTOJEN TARKISTAMINEN Asiantuntijaluokkakohtaisen tuntiveloituksen osalta sovelletaan kiinteä hintaa sopimuksen kahden ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen sopijaosapuolella on mahdollisuus esittää toiselle sopijaosapuolelle hinnantarkistuksia, mikäli viranomaistoiminnasta johtuvista syistä tai alan yleisessä kustannusrakenteessa tapahtuu olennaisia muutoksia. Mahdollisessa hinnantarkistusesityksessä on yksilöitävä ne kustannustekijät, joihin vedotaan hinnanmuutoksessa. Vetoamista yleiseen kustannustason nousuun ei voida pitää hyväksyttävänä perusteena hintojen korottamiselle. Hintoja voidaan tarkistaa enintään kotimarkkinoiden perushintaindeksin muutosta vastaavasti. Vertailuajankohtana on sopimuksen allekirjoituskuukaudesta laskettava kahden (2) vuoden kuluttua täyttävä ajankohta. Asiakkaalla on oikeus irtisanoa sopimus päättymään hinnankorotuksen voimaantulopäivänä. Uusista hinnoista sovitaan kirjallisesti. Hinnantarkistusesitykset on toimitettava toiselle sopijaosapuolelle kolme kuukautta ennen haluttua voimaantuloajankohtaa. Toimittaja tekee oman hinnantarkistusesityksensä hankintapalveluille, sopimuksen liitteessä 1 ilmoitettuun osoitteeseen ja yhteyshenkilölle. Hinnantarkistukset eivät kuitenkaan koske jo sovittujen toimeksiantojen hintoja. Tuntihinnat ovat tämän sopimuksen liitteenä 2. Hinnanmuutoksen perusteena ovat seuraavat kustannustekijät painoarvoineen: (salassa pidettävä tieto) Toimittaja ilmoittaa tarjouksessaan tarjoamiensa palveluiden kustannusjakauman, jota voidaan hyödyntää laskentaperusteena hinnanmuutosesityksissä. Esimerkki kustannustekijöistä: Kokonaistyöpalkat asiakkaalle tehtävästä työstä, sisältäen kaikki työnantaja -ja työehtosopimusten mukaiset maksut, osuus x x %. Muut kustannukset xx % - tilakustannukset xx % - yrityksen muut kustannukset xx %

7 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 7(12) Tuottavuustavoite xx % / vuosi, joka huomioidaan kustannusten muutoksessa. Tämä kohta täydentyy sopimuksen teon yhteydessä kustannusten jaolla. 14. LASKUTUS, MAKSUEHTO JA VIIVÄSTYSKORKO 15. VAKUUTUKSET Työn laskutuksesta voidaan sopia erikseen toimeksiantosopimuksella. Ellei muuta ole sovittu, voidaan lasku maksaa vasta kun toimitus on vastaanotettu tai työ on suoritettu aikataulun mukaisesti ja hyväksytty. Laskuissa on mainittava myös arvonlisäverollinen hinta ja sen tulee täyttää arvonlisäverolain 209b :n määräykset. Maksuehto on 30 päivää netto laskun päiväyksestä laskettuna. Viivästyskorko on kulloisenkin voimassa olevan korkolain mukainen. Espoon kaupungin tilikausi on kalenterivuosi ja laskutuskauden tulee päättyä vuodenvaihteeseen. Toimittajan tulee laskutuksessa käyttää seuraavia tilaajan viitetietoja: ERP - tilausjärjestelmässä toimituserän tilausnumero, sekä tilaajan viitteenä: tilaajan koko nimi ja puhelinnumero. Laskut lähetetään osoitteella: Espoon kaupunki Talouspalvelut -liikelaitos PL ESPOON KAUPUNKI Asiakas vastaanottaa ostolaskuja verkkolaskuna. Asiakkaan OVT-tunnus on Laskut muunnetaan Asiakkaalle Finvoice 1.2 -muotoon. Verkkolaskutukseen liittyen voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen Eostolaskut@espoo.fi. Laskutusmenettelyn yksityiskohdista sovitaan sopimuksenteon yhteydessä tarkemmin. Toimittajan on hankittava toimintaansa varten vastuuvakuutus, jonka tulee olla riittävä suhteessa Palvelun tuottamiseen liittyviin riskeihin ja Palvelusta maksettavaan korvaukseen. Vastuuvakuutuksen tulee olla voimassa koko sopimuskauden ajan.

8 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 8(12) Toimittaja huolehtii lisäksi oman henkilökuntansa ja omaisuutensa lakisääteisistä työnantajavelvollisuuksista. Toimittaja antaa pyydettäessä asiakkaan tutustuttavaksi ko. vakuutuskirjat. 16. VAHINGONKORVAUS Sopijaosapuolet eivät vastaa mistään tämän sopimuksen puitteissa toiselle sopijaosapuolelle mahdollisesti aiheutuvasta välillisestä tai epäsuorasta vahingosta. Sopijaosapuolten vastuu koskee vain välittömiä vahinkoja, joina pidetään muun ohella kateostosta aiheutuvia välittömiä kustannuksia. Kateostona Asiakas joutuu tuottamaan palvelun omana työnään tai ostamaan palvelun kolmannelta osapuolelta, jolloin Toimittaja on velvollinen korvaamaan Asiakkaalle aiheutuvat ylimääräiset kustannukset. Katekorvaus lasketaan hankekohtaisen toimeksiantosopimuksen kokonaiskustannuksen ja Asiakkaalle aiheutuvien kustannusten erotuksesta. Kateostoon voidaan ryhtyä vasta kun asiaa on käsitelty puitesopimuksen seurantaryhmässä Vastuunrajoitukset eivät koske vahinkoa, joka on aiheutettu tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella. Ellei muuta sovita, edellä esitettyä sovelletaan myös hankekohtaisissa toimeksiannoissa. 17. SOPIMUKSEN SIIRTÄMINEN Sopimusta ei saa siirtää kolmannelle osapuolelle ilman toiselta osapuolelta etukäteen saatua kirjallista lupaa. Sopijaosapuolen mahdollinen sulautuminen kolmannen osapuolen kanssa ei vaikuta sopimuksen voimassaoloon tai ehtoihin. Sopijaosapuolia koskeva osakeyhtiölain mukainen jakautuminen ei vaikuta sopimuksen voimassaoloon, vaan sopimus siirtyy sellaisenaan uuden yhtiön vastattavaksi. Asiakkaalla on kuitenkin jakautumisen yhteydessä halutessaan oikeus irtisanoa sopimus 4 kk:n irtisanomisaikaa noudattaen. Sopijaosapuolet sitoutuvat tiedottamaan toiselle sopijaosapuolelle hyvissä ajoin mahdollisista sulautumis- ja jakautumissuunnitelmistaan. 18. ERIMIELISYYKSIEN RATKAISEMINEN Mahdolliset erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti keskinäisin neuvotteluin. Mikäli neuvotteluissa ei päästä sopimukseen, jätetään asia Espoon käräjäoikeuden ratkaistavaksi. 19. YLIVOIMAINEN ESTE Ylivoimaisen esteestä, joka estää puitesopimustoimittajaa tarjoamasta tämän sopimuksen mukaisia palveluita tai erillisen toimeksiantosopimuksen mukaisen suorituk-

9 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 9(12) sen, on ilmoitettava toiselle sopimusosapuolelle mahdollisimman pikaisesti sen ilmaannuttua. Ylivoimaisella esteellä tarkoitetaan sellaista sopimusosapuolista riippumatonta ja ennalta arvaamatonta seikkaa, joka on sopimusosapuolten vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella ja jonka vaikutuksia sopimusosapuoli ei voi välttää eikä voittaa. 20. SOPIMUKSEN MUUTOKSET Sopimusosapuolet voivat muuttaa tätä sopimusta vain kirjallisesti, muut muutokset ovat mitättömiä. Muutokset tulevat voimaan, kun molemmat sopimusosapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet ja allekirjoittaneet sopimusosapuolten toimivaltaisten edustajien toimesta. Sopimusosapuolten kahdenkeskisillä sopimusmuutoksilla ei voida heikentää muiden puitesopimustoimittajien asemaa. Optiokauden käyttöönotto ei aiheuta sopimusmuutosta vaan jatkaa siitä tehtävän päätöksen mukaisesti sopimuskautta.(valittujen toimittajien kanssa) Optiokaudesta tehty päätös on osa tätä sopimusta. Sopimusyhteyshenkilöiden tietojen muuttuminen ei ole sopimusehtojen muutos. Sopimusyhteyshenkilöiden muutoksista ilmoitetaan viipymättä toisen sopimusosapuolen yhteyshenkilölle. 21. SOPIMUKSEN PURKAMINEN Mikäli sopimusosapuoli rikkoo oleellisesti tähän sopimukseen tai toimeksiannosta solmittavasta erillisestä toimeksiantosopimuksesta johtuvia sopimusvelvollisuuksiaan, on toisella osapuolella oikeus purkaa puitesopimus ja toimeksiantoa koskeva erillissopimus päättymään välittömästi silloin, kun purkava osapuoli on siitä kirjallisesti ilmoittanut toiselle osapuolelle. Asiakkaalla on myös oikeus purkaa puitesopimus ja toimeksiannosta solmittava erillissopimus ellei Toimittaja ilmoita Asiakkaalle henkilöstömuutoksista jotka koskevat Toimittajan tarjouksessaan mainitsemia henkilöstöresursseja, tai jos Toimittaja ilmoittamat henkilöstönmuutokset ovat omiaan oleellisesti heikentämään toimittajan kykyä suoriutumaan tarjouspyynnössä mainituista tehtävistä. 22. SOPIMUKSEN PÄÄTTYMINEN Sopimuksen päättyessä Asiakkaalla on oikeus saada takaisin Toimittajalle luovuttamansa sekä sopimusaikana laaditut palvelukuvaukset, ohjeistukset ja muu dokumentointi. Mahdollisessa palvelun siirrossa toiselle toimittajalle Toimittaja sitoutuu avustamaan ammattitaitoisesti ja kohtuullisella aikataululla. 23. SALASSAPITOVELVOLLISUUS JA TIETOSUOJA Espoon kaupunki noudattaa toiminnassaan aina lakia viranomaisten toiminnan julkisuudesta. Toimittaja huolehtii siitä, että sen henkilökunta noudattaa tämän sopimuk-

10 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 10(12) sen piiriin kuuluvissa asioissa lakia viranomaisten toiminnan julkisuudesta (22 23 ) ja voimassa olevia salassapidosta ja tietosuojasta annettuja säännöksiä ja määräyksiä. Sopijaosapuolet sitoutuvat pitämään luottamuksellisina toisiltaan tämän sopimuksen, hankekohtaisen toimeksiantosopimuksen taikka muulla perusteella saamansa aineistot ja tiedot, jotka on merkitty luottamuksellisiksi tai jotka on sellaisiksi ymmärrettävä, sekä olemaan käyttämättä niitä muihin kuin sopimuksen mukaisiin tarkoituksiin. Salassapitovelvollisuus ei kuitenkaan koske aineistoa ja tietoa, (a) joka on yleisesti saatavilla taikka muuten julkista tai (b) jonka sopijaosapuoli on saanut kolmannelta osapuolelta ilman salassapitovelvollisuutta tai (c) joka oli vastaanottavan sopijaosapuolen hallussa ilman niitä koskevaa salassapitovelvollisuutta ennen niiden saamista toiselta sopijaosapuolelta tai (d) jonka sopijaosapuoli on itsenäisesti kehittänyt hyödyntämättä toiselta sopijaosapuolelta saamaansa aineistoa tai tietoa. Sopijaosapuolen on välittömästi lopetettava toiselta sopijaosapuolelta saamansa luottamuksellisen aineiston ja tietojen hävittäminen sekä, ellei erikseen sovita aineiston hävittämisestä, palautettava kyseinen aineisto kaikkine kopioineen kun sopimus päättyy tai kun sopijaosapuoli ei enää tarvitse kyseistä aineistoa tai kyseisiä tietoja sopimuksen mukaiseen tarkoitukseen. Kummallakin sopijaosapuolella on kuitenkin oikeus säilyttää lain tai viranomaisten määräysten edellyttämät kopiot. Mikäli on epäselvää, onko jokin sopijaosapuolten tietoonsa saama seikka luottamuksellinen, on tieto katsottava luottamukselliseksi. Salassapitovelvollisuuden rikkomisena ei pidetä viranomaisten velvoittavan määräyksen vuoksi tapahtuvaa tietojen luovuttamista viranomaisille tai muulle taholle. 24. TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN Toimittaja saa ainoastaan käyttöoikeuden tehtävän suorittamisessa tarvittaviin karttaaineistoihin tai muihin Asiakkaan luovuttamiin perustietoihin. Aineiston kaikenlainen muu käyttö ja edelleen luovuttaminen on kiellettyä. 25. IMMATERIAALIOIKEUDET Toimittajalla on tekijänoikeus toimittamisen yhteydessä syntyvään materiaalin. Asiakkaalla on vapaa ja rajoitukseton käyttöoikeus kaikkeen Toimittajan aikaansaamaan materiaaliin tämän Sopimuksen käyttötarkoituksessa määrättömän ajan sisältäen oikeuden käyttää, kopioida ja tehdä tai teettää muutoksia sekä luovuttaa materiaalia kolmansille osapuolille. Asiakkaalla on oikeus asettaa palveluntuottamisen yhteydessä syntyneitä tuloksia nähtäväksi julkisesti valitsemallaan tavalla, esimerkiksi Asiakkaan internetsivuilla.

11 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 11(12) 26. IMMATERIAALIOIKEUKSIEN LOUKKAUKSET Toimittaja vastaa siitä että hänen toimittamansa tuotteet ja palvelut eivät loukkaa Suomessa voimassaolevien kolmannen osapuolen patentti-, tekijän- tai muita immateriaalioikeuksia ja että sopimuksen kohteeseen kohdistuvista immateriaalioikeuksia koskevista vaatimuksista ja velvoitteista ei aiheudu asiakkaalle oikeudenkäyntikuluja eikä vahingonkorvauskustannuksia. Mikäli sopijapuolet toteavat, että sopimus loukkaa kolmannen osapuolen immateriaalioikeuksia tai tämä todetaan lainvoimaisella päätöksellä, toimittaja joko hankkii tilaajalle oikeuden käyttää jatkossakin ko. tuotetta, toimittaa veloituksetta korvaavan tuotteen tai muuttaa tuotetta niin ettei sen käyttö enää loukkaa kolmannen oikeuksia. Sopijapuolilla on oikeus purkaa sopimus 21. kohdan mukaisesti, ellei sopimuksen mukainen käyttö ole mahdollista. 27. SOPIMUKSEN PÄÄTTYMINEN Asiakas tulee sopimuksen päättyessä kilpailuttamaan tämän sopimuksen piiriin kuuluvat palvelut julkisia hankintoja koskevien säännösten mukaisesti. Toimittaja sitoutuu, asiakkaan niin halutessa, jatkamaan tätä sopimusta voimassaolevin sopimusehdoin siihen saakka kunnes asiakas on solminut lainvoimaisen hankintapäätöksen perusteella uuden hankintasopimuksen. Mikäli Toimittaja valitaan Asiakkaan toimittajaksi myös tulevassa kilpailutuksessa, tulevat tarjoajan tarjouksessaan ilmoittamat uudet sopimushinnat voimaan välittömästi hankintapäätöksen saatua lainvoiman. Tämän sopimuksen päättymisellä, purkamisella tai irtisanomisella ei ole sellaisenaan vaikutuksia ennen irtisanomista tehtyihin tilauksiin, toimituksiin, mahdollisiin toimitussopimuksiin tai palvelua koskeviin sopimuksiin. 28. KILPAILUNRAJOITUSSEURAAMUS Toimittaja vahvistaa tämän sopimuksen allekirjoituksella, ettei se ole tähän sopimukseen liittyen toiminut eikä se tämän sopimuksen voimassa ollessa toimi sellaisessa yhteistyössä tai yhteisymmärryksessä muiden tarjouskilpailutuksen tarjoajien kanssa, jonka tarkoituksena on tarjouskilpailun hinnoitteluun, maksuihin tai niiden laskentaperusteisiin vaikuttaminen, markkinoiden tai hankintalähteiden jakaminen tai muu kilpailun rajoittaminen. Mikäli Toimittaja on toiminut vastoin tätä velvoitetta, tulee Toimittajan suorittaa Asiakkaalle sopimussakkona 30 % Toimittajan kokonaistoimituksen arvosta kartellin voimassaoloajalta, sekä korvata sopimussakon ylittävä Asiakkaalle syntynyt vahinko, kustannus tai vastuu mukaan lukien oikeudenkäyntikulut ja asian selvittämisestä johtuneet kustannukset. Tämä sopimusehto on voimassa myös sopimuksen päätyttyä. 29. SOPIMUKSESSA SOVELLETTAVA LAINSÄÄDÄNTÖ Tähän sopimuksen sovelletaan Suomen lakia.

12 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 12(12) 30. SOPIMUSKAPPALEET Tämä sopimus on tehty kahtena samanlaisena kappaleena yksi kummallekin sopijapuolelle. 31. PUITESOPIMUSASIAKIRJOJEN PÄTEMISJÄRJESTYS 32. ALLEKIRJOITUKSET JA PÄIVÄYS Espoossa pp.kk.vvvv 1. Tämä sopimus liitteineen 2. Tarjouspyyntö pvm 3. Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa JYSE 2009 PALVELUT 4. Toimittajan tarjous, tarjouspyynnön mukaisessa laajuudessa. ESPOON KAUPUNKI TOIMITTAJA LIITTEET: Liite 1, yhteyshenkilötiedot ja roolit Liite 2, veloitusperusteet ja hinnat

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus 0101263-6. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilö:

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus 0101263-6. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilö: TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (8) Uimahallikemikaalien hankinta Espoon uimahalleihin Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet Sopijaosapuolten vastuut Espoon kaupunki jäljempänä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 SOPIMUS ASIANTUNTIJA- PALVELUSTA 4433/ (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 SOPIMUS ASIANTUNTIJA- PALVELUSTA 4433/ (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus 1 (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Sopimuksen kohde ja tavoitteet ja Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) PL 111 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6

Lisätiedot

Sopimuksen kohteena Espoonlahden koulujen läheisyydessä olevien jääkenttien vedenajo.

Sopimuksen kohteena Espoonlahden koulujen läheisyydessä olevien jääkenttien vedenajo. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1(7) ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA SOPIJAOSAPUOLET Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y 0101263-6 ja Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus Sopimuksen

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus 1 ( 6) SOPIMUSLUONNOS Valkeakosken kaupungin strategiatyön konsultointi Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite

Lisätiedot

Palveluntarjoaja: XXX, (jäljempänä Palveluntarjoaja) Y-tunnus: XXX Osoite: XXX Yhteyshenkilö: XXX sähköpostiosoite: XXX puh.: XXX

Palveluntarjoaja: XXX, (jäljempänä Palveluntarjoaja) Y-tunnus: XXX Osoite: XXX Yhteyshenkilö: XXX sähköpostiosoite: XXX puh.: XXX JANAKKALAN KUNTA METSÄOMAISUUDEN HOITO SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Janakkalan kunta, (jäljempänä Tilaaja) Y-tunnus: 0147510-4 Osoite: Juttilantie 1, 14200 Turenki Yhteyshenkilö: XXX sähköpostiosoite: XXX

Lisätiedot

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite: PL 1, ESPOON KAUPUNKI Y-tunnus: Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite: PL 1, ESPOON KAUPUNKI Y-tunnus: Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (7) Sopimus rajamerkkien hankinnasta Sopijaosapuolet Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite: PL 1, 02070 ESPOON KAUPUNKI Y-tunnus: 0101263-6 ja Yritys jäljempänä Toimittaja

Lisätiedot

Yritys jäljempänä Toimittaja. Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL 23 06101 Porvoo Y-tunnus 1061512-1. Asiakkaan yhteyshenkilö

Yritys jäljempänä Toimittaja. Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL 23 06101 Porvoo Y-tunnus 1061512-1. Asiakkaan yhteyshenkilö Sopimusluonnos 1 (6) Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite PL 23

Lisätiedot

Valokuvauspalveluiden hankinta

Valokuvauspalveluiden hankinta KESKEISET SOPIMUSEHDOT 1/8 Valokuvauspalveluiden hankinta Sopijaosapuolet Yritys Oy, jäljempänä Toimittaja osoite Y -tunnus ja Espoon kaupunki PL 640 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6 Sopimuksen yhteyshenkilöt:

Lisätiedot

Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot

Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 (7) Toimistotyön ergonomiatuotteiden hankinta 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) Hankintapalvelut PL 640 Y-tunnus 0101263-6 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt:

Lisätiedot

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot 1 (8) Rotaatio-, suurarkki- ja pienpainotöiden hankinta Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet Sopimusta käyttävät konserniyhteisöt Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas

Lisätiedot

4070/ /2012 ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN HANKINTA

4070/ /2012 ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (8) ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN HANKINTA 1. Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y

Lisätiedot

Espoon kaupunki, jäljempänä Asiakas Osoite Y ja. Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot:

Espoon kaupunki, jäljempänä Asiakas Osoite Y ja. Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot: 1 (6) Uimahallikuljetusten hankinta Sopijaosapuolet Espoon kaupunki, jäljempänä Asiakas Osoite Y 0101263-6 ja Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki, jäljempänä Asiakas Osoite Y ja. Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot

Espoon kaupunki, jäljempänä Asiakas Osoite Y ja. Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot 1 (7) Tilausajojen hankinta Sopijaosapuolet Espoon kaupunki, jäljempänä Asiakas Osoite Y 0101263-6 ja Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet

Lisätiedot

Espoon kaupunki (jäljempänä Kaupunki) PL ESPOON KAUPUNKI Y

Espoon kaupunki (jäljempänä Kaupunki) PL ESPOON KAUPUNKI Y TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1/7 SOPIJAOSAPUOLET Yritys Oy (jäljempänä Toimittaja) osoite Y -tunnus ja Espoon kaupunki (jäljempänä Kaupunki) PL 111 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6 Sopimuksen yhteyshenkilöt:

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUSLUONNOS 1 (6)

HANKINTASOPIMUSLUONNOS 1 (6) HANKINTASOPIMUSLUONNOS 1 (6) SOPIMUS 2368/02.08.00/2013 VAIHTOLAVOJEN HANKINNASTA 1. Sopijaosapuolet 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt: Espoon kaupunki Espoon kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 6400 Teirinsyrjä

Lisätiedot

KESKEISET SOPIMUSEHDOT / LIITE 4 1 (6) 4715/ / Työnohjauspalvelujen hankinta. Sopijaosapuolet

KESKEISET SOPIMUSEHDOT / LIITE 4 1 (6) 4715/ / Työnohjauspalvelujen hankinta. Sopijaosapuolet 1 (6) Työnohjauspalvelujen hankinta Sopijaosapuolet Espoon kaupunki, jäljempänä Asiakas PL 1 02070 ESPOON KAUPUNKI Y-tunnus 0101263-6 ja Palveluntuottaja Osoite Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Asiakkaan

Lisätiedot

ESPOON TEKNISEN KESKUKSEN SUUNNITTELUN, RAKENNUTTAMISEN JA YLLÄPI- DON KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUS SOPIMUSKAUDELLE 2013-2014

ESPOON TEKNISEN KESKUKSEN SUUNNITTELUN, RAKENNUTTAMISEN JA YLLÄPI- DON KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUS SOPIMUSKAUDELLE 2013-2014 TARJOUSPYYNTÖ/LIITE 4 1(11) JA YLLÄPI- DON KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUS SOPIMUSKAUDELLE 2013-2014 1. SOPIJAOSAPUOLET Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas)

Lisätiedot

Sopimus Kotihoidon kehittämishankkeen konsultointipalvelujen tuottamisesta. Espoon kaupunki jäljempänä Tilaaja Osoite Y-tunnus:

Sopimus Kotihoidon kehittämishankkeen konsultointipalvelujen tuottamisesta. Espoon kaupunki jäljempänä Tilaaja Osoite Y-tunnus: TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (7) Sopimus Kotihoidon kehittämishankkeen konsultointipalvelujen tuottamisesta 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki jäljempänä Tilaaja Osoite Y-tunnus: 0101263-6 ja Yritys jäljempänä

Lisätiedot

Sopijaosapuolet Nokian kaupunki, perusturvakeskus Harjukatu 21 37100 Nokia Puhelinvaihde (03) 5652 0000 Y-tunnus: 0205717-4

Sopijaosapuolet Nokian kaupunki, perusturvakeskus Harjukatu 21 37100 Nokia Puhelinvaihde (03) 5652 0000 Y-tunnus: 0205717-4 KESKEISET SOPIMUSEHDOT sivu 1 (7) XX.XX.XXXX 1 Polttopuiden hankinta Sopijaosapuolet Nokian kaupunki, perusturvakeskus Harjukatu 21 37100 Nokia Puhelinvaihde (03) 5652 0000 Y-tunnus: 0205717-4 ja Yritys

Lisätiedot

Espoon kaupunki ja Kirkkonummen kunta tekevät omat saman sisältöiset sopimukset.

Espoon kaupunki ja Kirkkonummen kunta tekevät omat saman sisältöiset sopimukset. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (9) Espoon kaupunki ja Kirkkonummen kunta tekevät omat saman sisältöiset sopimukset. Haavanhoito-, ensiapu-/ensihoitotarvikkeiden hankinta Espoon kaupungille Sopijaosapuolet Espoon

Lisätiedot

Espoon kaupunki, jäljempänä kaupunki Osoite Y-tunnus: Yritys jäljempänä, Toimittaja Osoite Y-tunnus: Kaupungin yhteyshenkilö:

Espoon kaupunki, jäljempänä kaupunki Osoite Y-tunnus: Yritys jäljempänä, Toimittaja Osoite Y-tunnus: Kaupungin yhteyshenkilö: TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 (10) Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet Espoon kaupunki, jäljempänä kaupunki Osoite Y-tunnus: 0101263-6 ja Yritys jäljempänä, Toimittaja

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin katujen peruskorjaus ja saneerausurakoiden puitesopimusluonnos

Lappeenrannan kaupungin katujen peruskorjaus ja saneerausurakoiden puitesopimusluonnos Lappeenrannan kaupungin katujen peruskorjaus ja saneerausurakoiden puitesopimusluonnos 1 2 Lappeenrannan kaupungin katujen peruskorjaus ja saneerausurakoiden puitesopimusluonnos SISÄLLYS 1. Sopijaosapuolet

Lisätiedot

Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet

Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (7) Sopimus suurtehoväestöhälyttimien hankinnasta 1. Sopijaosapuolet 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt: Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus 3. Sovellettavat yleiset sopimusehdot

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

Espoon kaupunki ja Kirkkonummen kunta tekevät omat saman sisältöiset sopimukset. Sairaanhoidollisten päivittäistuotteiden hankinta Espoon kaupungille

Espoon kaupunki ja Kirkkonummen kunta tekevät omat saman sisältöiset sopimukset. Sairaanhoidollisten päivittäistuotteiden hankinta Espoon kaupungille TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 6 1 (9) Espoon kaupunki ja Kirkkonummen kunta tekevät omat saman sisältöiset sopimukset. Sairaanhoidollisten päivittäistuotteiden hankinta Espoon kaupungille Sopijaosapuolet Sopimuksen

Lisätiedot

Sopimus rikkakasvien ja kasvitautien torjunnasta

Sopimus rikkakasvien ja kasvitautien torjunnasta HANKINTASOPIMUS 1 (9) Sopimus rikkakasvien ja kasvitautien torjunnasta 1. Sopijaosapuolet 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt: Yritys jäljempänä Palveluntuottaja Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki jäljempänä

Lisätiedot

Sopijaosapuolten vastuut Palveluntuottaja vastaa siitä, että tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset ja kriteerit täyttyvät.

Sopijaosapuolten vastuut Palveluntuottaja vastaa siitä, että tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset ja kriteerit täyttyvät. 1 (5) LUONNOS SOPIMUS KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUISTA Sopijaosapuolet Mikkelin kaupunki, jäljempänä kaupunki Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi Maaherrankatu 9 11 50100 Mikkeli Y-tunnus 0165116-3 Kaupungin

Lisätiedot

SOPIMUS RAPORTOINTIPALVELUN HANKINNASTA. Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet

SOPIMUS RAPORTOINTIPALVELUN HANKINNASTA. Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet Liite 2, Keskeiset sopimusehdot 796/02.08.00/2013 27.02.2013 1. Sopijaosapuolet 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt: SOPIMUS RAPORTOINTIPALVELUN HANKINNASTA Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y 0101263-6

Lisätiedot

Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja. Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot

Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja. Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (10) PITKÄAIKAISASUNNOTTOMIEN KESKITETTY TUETTU ASUMINEN Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus

Lisätiedot

Espoon kaupunki jäljempänä Kaupunki Osoite Y-tunnus: ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus

Espoon kaupunki jäljempänä Kaupunki Osoite Y-tunnus: ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (9) Sopijaosapuolet Espoon kaupunki jäljempänä Kaupunki Osoite Y-tunnus: 0101263-6 ja Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus Tässä sopimuksessa käytetään seuraavia termejä:

Lisätiedot

Sopimus Avainkumppanin kanssa toteutettavasta johtamisen kehittämisen projektista. Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus:

Sopimus Avainkumppanin kanssa toteutettavasta johtamisen kehittämisen projektista. Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus: TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (9) Sopimus Avainkumppanin kanssa toteutettavasta johtamisen kehittämisen projektista 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus: 0101263-6 ja Yritys

Lisätiedot

4212/ /

4212/ / TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (9) HENKILÖKOHTAISTEN SUOJAVARUSTEIDEN HANKINTA PELASTUSLAITOSKÄYTTÖÖN SOPIJAOSAPUOLET Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas (tai

Lisätiedot

Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot

Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot SOPIMUSEHDOT/LIITE 5 1 (9) Potilas- ja liinavaatteiden vuokrauspalvelun hankinta 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) Hankintapalvelut PL 640 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6 2. Sopimuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 (9) Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y 0101263-6 ja Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS Sopijapuolet. 2. Sopimuksen kohde. 3. Sopimuskausi. 4. Hankintapäätös. 5. Asiakkaan oikeudet ja velvollisuudet

HANKINTASOPIMUS Sopijapuolet. 2. Sopimuksen kohde. 3. Sopimuskausi. 4. Hankintapäätös. 5. Asiakkaan oikeudet ja velvollisuudet .,:flr.lii. tj 1IIfl MikkeHn kaupunki 1/6 Hankintasopimus Päiväys 01.03.2016 Kaupunginhallitus 26.9.2016 Liite 1 350 HANKINTASOPIMUS 45493 1. Sopijapuolet Asiakasltilaaja Mikkelin kaupunki 50100 Mikkeli

Lisätiedot

Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y

Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (8) kalsium- ja natriumkloridin hankinnasta 1. Sopijaosapuolet 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt: Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 Keskeiset sopimusehdot 4033/02.08.00/20113. Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y 0101263-6

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 Keskeiset sopimusehdot 4033/02.08.00/20113. Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y 0101263-6 TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 Keskeiset sopimusehdot 4033/02.08.00/20113 1 (9) SOPIMUS AVUSTAVIEN TEHTÄVIEN HANKINNASTA 1. Sopijaosapuolet 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt: Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas )

Lisätiedot

Yritys Oy (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) PL ESPOON KAUPUNKI Y

Yritys Oy (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) PL ESPOON KAUPUNKI Y 1 /9 1. SOPIJAOSAPUOLET 2. SOPIMUKSEN KOHDE 3. SOPIJAOSAPUOLTEN VASTUUT Yritys Oy (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) PL 111 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6

Lisätiedot

Toimittaja (Adoben sertifioitu jälleenmyyjä) Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Postiosoite: PL 1, ESPOON KAUPUNKI Y

Toimittaja (Adoben sertifioitu jälleenmyyjä) Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Postiosoite: PL 1, ESPOON KAUPUNKI Y TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 (11) 1. Sopijaosapuolet Toimittaja (Adoben sertifioitu jälleenmyyjä) ja 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt: Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Postiosoite: PL 1, 02070 ESPOON KAUPUNKI

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

KESKEISET SOPIMUSEHDOT PÄIVÄKOTIEN JA VASTAAVIEN RAKENNUSTEN PÄÄ- JA ARKKITEHTISUUNNITTELUN PUITEJÄRJESTELYSTÄ ,

KESKEISET SOPIMUSEHDOT PÄIVÄKOTIEN JA VASTAAVIEN RAKENNUSTEN PÄÄ- JA ARKKITEHTISUUNNITTELUN PUITEJÄRJESTELYSTÄ , Tarjouspyynnön Liite 2 x2keskeisesopisopimussopimusehdotsopimusehdot 1 (8) 7.2.2014 KESKEISET SOPIMUSEHDOT PÄIVÄKOTIEN JA VASTAAVIEN RAKENNUSTEN PÄÄ- JA ARKKITEHTISUUNNITTELUN PUITEJÄRJESTELYSTÄ 2014-2016,

Lisätiedot

METSURIPALVELUT

METSURIPALVELUT HANKINTASOPIMUS 1 (5) METSURIPALVELUT 2014-2015 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 6400 Teirinsyrjä 4 02070 ESPOON KAUPUNKI Yhteyshlö etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Asiakas Osoite Y ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilö: Toimittajan yhteyshenkilö:

Espoon kaupunki Asiakas Osoite Y ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilö: Toimittajan yhteyshenkilö: TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Espoon kaupunki Asiakas Osoite Y 0101263-6 ja Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus Asiakkaan yhteyshenkilö: Toimittajan yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja. Espoon kaupunki, jäljempänä Asiakas Osoite Y Asiakkaan yhteyshenkilö:

Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja. Espoon kaupunki, jäljempänä Asiakas Osoite Y Asiakkaan yhteyshenkilö: 1 (8) Pesulapalveluiden hankinta Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki, jäljempänä Asiakas Osoite Y

Lisätiedot

TILAKESKUS -LIIKELAITOKSEN ARKKITEHTISUUNNITTELUTEHTÄVIEN TUNTITÖIDEN PUITESOPIMUS SOPIMUSKAUDELLE 2015 2016 + 1 OPTIOVUODELLE 2017

TILAKESKUS -LIIKELAITOKSEN ARKKITEHTISUUNNITTELUTEHTÄVIEN TUNTITÖIDEN PUITESOPIMUS SOPIMUSKAUDELLE 2015 2016 + 1 OPTIOVUODELLE 2017 Hankintailmoitus / liite 1.3 1(14) TILAKESKUS -LIIKELAITOKSEN ARKKITEHTISUUNNITTELUTEHTÄVIEN TUNTITÖIDEN PUITESOPIMUS SOPIMUSKAUDELLE 2015 2016 + 1 OPTIOVUODELLE 2017 1. SOPIJAOSAPUOLET Yritys (jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUSEHDOT ESPOON KAUPUNGIN KUNTOJUMPPIEN HANKINNASTA. Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y

SOPIMUSEHDOT ESPOON KAUPUNGIN KUNTOJUMPPIEN HANKINNASTA. Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (10) SOPIMUSEHDOT ESPOON KAUPUNGIN KUNTOJUMPPIEN HANKINNASTA 1. Sopijaosapuolet 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt: Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y 0101263-6 ja Yritys

Lisätiedot

Luonnos puitesopimuksesta Hämeenlinnan kaupunki. Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut. Suunnittelun konsulttipalvelujen puitejärjestely

Luonnos puitesopimuksesta Hämeenlinnan kaupunki. Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut. Suunnittelun konsulttipalvelujen puitejärjestely 1 Liite 4 Luonnos puitesopimuksesta 21.12.2016 Suunnittelun konsulttipalvelujen puitejärjestely Valitut puitesopimuskonsultit, puitesopimus, osa alue X 1. Sopijaosapuolet Yritys A ja PL 84 13100 Hämeenlinna

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Tilaajan yhteyshenkilön yhteystiedot. Toimittajan yhteyshenkilön yhteystiedot

Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Tilaajan yhteyshenkilön yhteystiedot. Toimittajan yhteyshenkilön yhteystiedot TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 (9) Sopimus apuvälinehuollon ja -korjauksen hankinnasta Sopijaosapuolet Espoon kaupunki, jäljempänä Tilaaja PL 640 02070 ESPOON KAUPUNKI Y-tunnus: 0101263-6 ja Sopimuksen yhteyshenkilöt:

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

RUOKA- JA ATERIAPALVELUIDEN HANKINTA

RUOKA- JA ATERIAPALVELUIDEN HANKINTA RUOKA- JA ATERIAPALVELUIDEN HANKINTA Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja Taivassalon kunta jäljempänä Asiakas Sopimuksen yhteyshenkilöt Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata

Lisätiedot

Kaupungin yhteyshenkilö: palvelupäällikkö Niina Helminen, puh. 044 794 4002, sähköposti: niina.helminen@mikkeli.fi

Kaupungin yhteyshenkilö: palvelupäällikkö Niina Helminen, puh. 044 794 4002, sähköposti: niina.helminen@mikkeli.fi 1 (5) PUITESOPIMUSLUONNOS: Kotihoidon palvelut kaikille asiakasryhmille: ikäihmiset, pitkäaikaissairaat, vaikeavammaiset, kehitysvammaiset, mielenterveys- ja päihdeasiakkaat sekä lapsiperheet Sopijaosapuolet

Lisätiedot

Lehti julkaistaan myös verkkolehtenä Espoon kaupungin verkkosivustoilla.

Lehti julkaistaan myös verkkolehtenä Espoon kaupungin verkkosivustoilla. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (9) Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y 0101263-6 1. Sopimuksen yhteyshenkilöt Yhteyshenkilöiden tehtävänä

Lisätiedot

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen raskaiden ajoneuvojen alustojen hankinta

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen raskaiden ajoneuvojen alustojen hankinta TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (10) Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen raskaiden ajoneuvojen alustojen hankinta 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki / Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos jäljempänä Asiakas Y 0101263-6

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

Liite4/Keskeiset sopimusehdot

Liite4/Keskeiset sopimusehdot KAUPPAPALVELU Liite4/Keskeiset sopimusehdot Sopimuksen osapuolet Mäntsälän kunta/mustijoen perusturva Y-tunnus 0129261-5 Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ Yhteyshenkilö: Minna Koivumäki Vanhustyön päällikkö

Lisätiedot

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus 1 SUUN TERVEYDENHUOLLON ANESTESIAPALVELUN HANKINTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki ja xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS Tampereen liikenteen tilannekuva Puitesopimus LUONNOS 29.6.2015 1 Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 Sopimuksen voimaantulo ja sopimuskausi... 3 4 Sopimuksen irtisanominen...

Lisätiedot

Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus

Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus Sopimusluonnos 1 (5) Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 Sopimuksen voimaantulo... 2 4 Asiakirjojen noudattamisjärjestys...

Lisätiedot

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA Liite 3 Sopimusmalli SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Juupajoen kunta (jäljempänä myös Tilaaja ) Y-tunnus: Osoite: Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot 1 (6) Procurement training & counseling services SOPIMUS ASIANTUNTIJAPALVELUIDEN HANKINNASTA 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja: Palveluntarjoaja: Hankintayksikkö Y-tunnus Yhteystiedot Nimi Y-tunnus Yhteystiedot

Lisätiedot

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5. SOPIMUS 1(7) SOPIMUS Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.2020 Sisällysluettelo 1 SOPIJAPUOLET... 2

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA PUITETARJOUSPYYNTÖ/Liite 5. Keskeiset sopimusehdot KYRKSLÄTTS KOMMUN 627/531/2010

KIRKKONUMMEN KUNTA PUITETARJOUSPYYNTÖ/Liite 5. Keskeiset sopimusehdot KYRKSLÄTTS KOMMUN 627/531/2010 SOPIJAOSAPUOLET jäljempänä Asiakas PL 20 024001 Kirkkonummi Y-tunnus: ja XXX jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus SOPIMUKSEN KOHDE Sopimuksen yhteyshenkilöt Asiakkaan yhteyshenkilö: puh Palveluntuottajan

Lisätiedot

VD/9119/02.08.00.00/2014

VD/9119/02.08.00.00/2014 VD/9119/02.08.00.00/2014 Vaarallisia kemikaaleja käsittelevien ja/tai varastoivien laitosten onnettomuuksien vaikutuksien arviointi kaavoituksen näkökulmasta Veromiehen ja Pakkalan alueella selvitystyön

Lisätiedot

Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja osoite Y-tunnus. Suupohjan seudun hankintarenkaan kunta jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus

Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja osoite Y-tunnus. Suupohjan seudun hankintarenkaan kunta jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus TARJOUSPYYNTÖ/LIITE 5 1 (9) Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja osoite Y-tunnus ja Suupohjan seudun hankintarenkaan kunta jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Yhteyshenkilöiden

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Palveluntarjoajan tulee täyttää kelpoisuusehdot päästäkseen mukaan kilpailuun. (Liite 1).

TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Palveluntarjoajan tulee täyttää kelpoisuusehdot päästäkseen mukaan kilpailuun. (Liite 1). TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) KORJAUSLASITUSTEN HANKINTA V. 2013-2014 Hankinnan kohde ja tavoitteet Espoon kaupunki (Tilaaja) pyytää tarjousta sen omistuksessa olevien noin 2000 rakennuksen korjauslasitustöistä.

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Asiakas Y Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Yhteyshenkilöt ovat sopimuksen liitteellä.

Espoon kaupunki Asiakas Y Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Yhteyshenkilöt ovat sopimuksen liitteellä. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (10) LUUKIN- JA MATALAJÄRVEN KUNNOSTAMINEN ILMASTAMALLA 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki Asiakas Y 0101263-6 ja Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt

Lisätiedot

AUROJEN JA HÖYLIEN TERÄT SEKÄ KIINNITYSPULTIT HANKINTAOHJELMA HANKINTAOHJELMA 1(6) HANKINTA-AJANJAKSO

AUROJEN JA HÖYLIEN TERÄT SEKÄ KIINNITYSPULTIT HANKINTAOHJELMA HANKINTAOHJELMA 1(6) HANKINTA-AJANJAKSO HANKINTAOHJELMA 1(6) 15.10.2012 AUROJEN JA HÖYLIEN TERÄT SEKÄ KIINNITYSPULTIT 2013-2014 HANKINTAOHJELMA HANKINTA-AJANJAKSO 1.1.2013-31.12.2014 ESPOON KAUPUNKI Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos HANKINTAOHJELMA

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki jäljempänä kaupunki. Yritys jäljempänä Palveluntuottaja Osoite Y-tunnus. Sopimuksen yhteyshenkilöt:

Mikkelin kaupunki jäljempänä kaupunki. Yritys jäljempänä Palveluntuottaja Osoite Y-tunnus. Sopimuksen yhteyshenkilöt: LUONNOS Hankintasopimus Sähköinen ovenavausjärjestelmä Sopijaosapuolet Mikkelin kaupunki jäljempänä kaupunki ja Yritys jäljempänä Palveluntuottaja Osoite Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt: Kaupungin yhteyshenkilö:

Lisätiedot

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1 (5) SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Tilaajan yhteyshenkilö Toimittaja: Y-tunnus: Toimittajan yhteyshenkilö 2. Sovellettavat

Lisätiedot

Lehti on suomenkielinen. Lehdessä on noin 25 % Asiakkaan itse tuottamaa infoaineistoa.

Lehti on suomenkielinen. Lehdessä on noin 25 % Asiakkaan itse tuottamaa infoaineistoa. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (10) Sopijaosapuolet Tilaaja Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus 0101263-6 ja Tuottaja Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus 1. Sopimuksen yhteyshenkilöt

Lisätiedot

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNANA HANKINTA ESPOON KAUPUNGILLE. Espoon kaupunki jäljempänä kaupunki Osoite Y ja

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNANA HANKINTA ESPOON KAUPUNGILLE. Espoon kaupunki jäljempänä kaupunki Osoite Y ja TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (11) KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNANA HANKINTA ESPOON KAUPUNGILLE Sopijaosapuolet Määritelmät Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet Espoon kaupunki jäljempänä kaupunki

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

Hankintailmoitus: Espoon kaupunki : Luontoselvitysten konsulttipalveluiden hankinta

Hankintailmoitus: Espoon kaupunki : Luontoselvitysten konsulttipalveluiden hankinta Sivu 1/5 Tutustu julkisiin hankintoihin Etsi ilmoituksia Selaa arkistoa Täytä ilmoitus Hankintailmoitus: Espoon kaupunki : Luontoselvitysten konsulttipalveluiden hankinta 10:42 Tarjoukset 20.12.2012 klo

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS. Hankintapalvelut SOPIMUS / LIITE 4 1 (9) nro 3088/ /2012. Päiväys SOPIJAPUOLET. osoite. Vantaan kaupunki osoite

HANKINTASOPIMUS. Hankintapalvelut SOPIMUS / LIITE 4 1 (9) nro 3088/ /2012. Päiväys SOPIJAPUOLET. osoite. Vantaan kaupunki osoite Hankintapalvelut SOPIMUS / LIITE 4 1 (9) HANKINTASOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja Espoon kaupunki osoite Vantaan kaupunki osoite Toimittaja Yritys X osoite 2. YHTEYSHENKILÖT Sopijapuolet nimeävät yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Tämä liitteen, keskeiset sopimusehdot on tehty Espoon kaupungin malliin ja Kirkkonummen kunta tekee oman saman sisältöisen sopimuksen

Tämä liitteen, keskeiset sopimusehdot on tehty Espoon kaupungin malliin ja Kirkkonummen kunta tekee oman saman sisältöisen sopimuksen TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 1 (12) Tämä liitteen, keskeiset sopimusehdot on tehty Espoon kaupungin malliin ja Kirkkonummen kunta tekee oman saman sisältöisen sopimuksen Urologisten hoitotarvikkeiden hankinta

Lisätiedot

TOIMITUSSOPIMUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (15) TOIMITUSSOPIMUS XX.XX.2012 5893/02.08.00/2011 1 SOPIJAOSAPUOLET

TOIMITUSSOPIMUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (15) TOIMITUSSOPIMUS XX.XX.2012 5893/02.08.00/2011 1 SOPIJAOSAPUOLET TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (15) 1 SOPIJAOSAPUOLET Toimittajan nimi (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) PL 111, 02070 Espoon kaupunki Y-tunnus 0101263-6 Sopijapuolien

Lisätiedot

SOPIMUS. Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) (jäljempänä Tilaaja) xxosasto PL VALTIONEUVOSTO

SOPIMUS. Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) (jäljempänä Tilaaja) xxosasto PL VALTIONEUVOSTO SOPIMUS [x.x.201x] [Drno xx/xx/2015] LIITE 5 SOPIMUS [X-PALVELUN] HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) (jäljempänä Tilaaja) xxosasto PL 30 00230 VALTIONEUVOSTO

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA SOPIMUSLUONNOS 1 (8) PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA 1 Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki

Lisätiedot

Espoon Kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y Yritys (jäljempänä Toimittaja ) Osoite: Y-tunnus:

Espoon Kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y Yritys (jäljempänä Toimittaja ) Osoite: Y-tunnus: TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 5 1 (15) HAMMASLABORATORIOPALVELUJEN HANKINTA 1. Sopijaosapuolet Espoon Kaupunki (jäljempänä Asiakas ) Osoite Y 0101263-6 ja 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt: Yritys (jäljempänä Toimittaja

Lisätiedot

SopimusLUONNOS viisumipalveluista

SopimusLUONNOS viisumipalveluista SOPIMUSLUONNOS 1/5 LIITE 3 SopimusLUONNOS viisumipalveluista 1. Sopijapuolet Tilaaja Toimittaja 0159216-7 Virastokatu 2, 55100 Imatra Sopimusyhdyshenkilö Yritys Oy Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan toimintaan liittyvistä valmistelutehtävistä tehdään erillinen sopimus.

Tarkastuslautakunnan toimintaan liittyvistä valmistelutehtävistä tehdään erillinen sopimus. Tarkastuslautakunta 19.6.2018 Liite 1 32 1 (5) Tilintarkastuspalveluja koskeva sopimus / 2017.39.1 Sopimuskausi 01.01.2018-31.12.2021 Optiokaudet 01.01.2022-31.12.2022 01.01.2023-31.12.2023 1. Sopimuksen

Lisätiedot

Hankintasopimusluonnos

Hankintasopimusluonnos Tarjouspyyntö 1(5) Hankintasopimusluonnos SOPIMUS [x]palveluiden TUOTTAMISESTA 1. OSAPUOLET TILAAJA Oulun kaupunki / [x] (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus: 0187690-1 PL 1 90015 Oulun kaupunki Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Espoon kaupunki jäljempänä kaupunki PL ESPOON KAUPUNKI Y tai Kauniaisten kaupunki PL KAUNIAINEN Y

Espoon kaupunki jäljempänä kaupunki PL ESPOON KAUPUNKI Y tai Kauniaisten kaupunki PL KAUNIAINEN Y TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 8 1(9) SOPIMUS PSYKIATRISEN PALVELUASUMISEN OSTOSTA SOPIJAOSAPUOLET Espoon kaupunki jäljempänä kaupunki PL 2130 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6 tai Kauniaisten kaupunki PL 37 02701

Lisätiedot

Espoon kaupunki (jäljempänä Tilaaja ) Osoite Y-tunnus 0101263-6. Yritys (jäljempänä Palveluntuottaja ) Osoite Y-tunnus

Espoon kaupunki (jäljempänä Tilaaja ) Osoite Y-tunnus 0101263-6. Yritys (jäljempänä Palveluntuottaja ) Osoite Y-tunnus Tarjouspyyntö / Liite 5 1 (13) SOPIMUS PÄIVÄHOITOPALVELUJEN TUOTTAMISESTA Sopijaosapuolet Espoon kaupunki (jäljempänä Tilaaja ) Osoite Y-tunnus 0101263-6 ja Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sovellettavat yleiset

Lisätiedot

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista.

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista. Yleiset sopimusehdot 1 Määritelmät Nämä ovat DC Net Works Oy:n (jäljempänä Toimittaja) tuottamissa hankintapalveluissa käytetyt yleiset sopimusehdot. Sopimus syntyy Tilaajan ja Toimittajan välillä Tilaajan

Lisätiedot

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot:

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot: TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 6 1 (12) Muutot ja kuljetukset sekä apuvälineiden kuljetusten hankinta Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y 0101263-6 ja Yritys jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS

SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS 1 SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS 1. Sopijaosapuolet Tuusulan kunta /Vapaa-aikapalvelut, jäljempänä Tilaaja Hyryläntie 16, 04301 Tuusula Y-tunnus 0131661-3 ja Yritys, jäljempänä

Lisätiedot

Tarjouspyyntö, Liite 4: Sopimusluonnos tilintarkastuspalveluiden tuottamisesta 1/ dnro

Tarjouspyyntö, Liite 4: Sopimusluonnos tilintarkastuspalveluiden tuottamisesta 1/ dnro Tarjouspyyntö, Liite 4: Sopimusluonnos tilintarkastuspalveluiden tuottamisesta 1/5 SOPIMUS TILINTARKASTUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA 1. SOPIMUKSEN SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Hausjärven kunta Keskustie 2 4

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Hammaslääkärityövoiman vuokraaminen 1 (9) PUITESOPIMUS HAMMASLÄÄKÄRIVUOKRATYÖVOIMAN HANKINNASTA KAUNIAISTEN KAUPUNGILLE

Kauniaisten kaupunki Hammaslääkärityövoiman vuokraaminen 1 (9) PUITESOPIMUS HAMMASLÄÄKÄRIVUOKRATYÖVOIMAN HANKINNASTA KAUNIAISTEN KAUPUNGILLE Kauniaisten kaupunki Hammaslääkärityövoiman vuokraaminen 1 (9) PUITESOPIMUS HAMMASLÄÄKÄRIVUOKRATYÖVOIMAN HANKINNASTA KAUNIAISTEN KAUPUNGILLE 1. SOPIJAOSAPUOLET 2. YHTEYSHENKILÖT XXX jäljempänä Palveluntuottaja

Lisätiedot

Suunnittelupalveluiden puitejärjestelysopimus ajalle 1.5.2015 30.4.2017 + yhden (1) vuoden tilaajan optio, LUONNOS

Suunnittelupalveluiden puitejärjestelysopimus ajalle 1.5.2015 30.4.2017 + yhden (1) vuoden tilaajan optio, LUONNOS Suunnittelupalveluiden puitejärjestelysopimus ajalle 1.5.2015 30.4.2017 + yhden (1) vuoden tilaajan optio, LUONNOS Sisällys 1 SOPIJAPUOLET...2 2 SOPIMUKSEN TAUSTA, TARKOITUS JA KOHDE...2 3 SOPIMUSKAUSI...2

Lisätiedot

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet 1 / 5 SOPIMUS Helsinki-lähettiläsvalmennuksen mentorointi 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet Tilaaja Helsingin kaupunki, Oiva Akatemia -liikelaitos

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA. Hankinta Perusturvapalvelut

TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA. Hankinta Perusturvapalvelut TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA Mäntsälän kunta/mustijoen perusturva pyytää tarjoustanne kotihoidon kauppapalvelun hankinnasta tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. 1. Sopimuskausi

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Saila Machere, p ,

Yhteyshenkilö: Saila Machere, p , LIITE 3 SOPIMUSLUONNOS MARKKINOINTISTRATEGIATYÖN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt 1.1. Helsingin kaupunginkanslia Elinkeino-osaston kaupunkimarkkinointiyksikkö (jäljempänä Tilaaja) Y-tunnus 0201256-6

Lisätiedot

SopimusLUONNOS viisumipalveluista

SopimusLUONNOS viisumipalveluista SOPIMUSLUONNOS 1/5 SopimusLUONNOS viisumipalveluista 1. Sopijapuolet Tilaaja Toimittaja 0159216-7 Virastokatu 2, 55100 Imatra Sopimusyhdyshenkilö Laura Inkinen Yritys Oy Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi

Lisätiedot

Sopimus syntyy sen allekirjoittamisella.

Sopimus syntyy sen allekirjoittamisella. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (10) KIRJASTOAUTON HANKINTA 1. Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus ja Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y 0101263-6 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt:

Lisätiedot

Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Tilaajan yhteyshenkilön yhteystiedot. Toimittajan yhteyshenkilön yhteystiedot. Palvelun toimittaminen

Yritys, jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Tilaajan yhteyshenkilön yhteystiedot. Toimittajan yhteyshenkilön yhteystiedot. Palvelun toimittaminen TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 (12) ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUSPALVELUJEN HANKINTA Sopijaosapuolet Espoon kaupunki, jäljempänä Tilaaja PL 640 02070 ESPOON KAUPUNKI Y-tunnus 0101263-6 ja Sopimuksen yhteyshenkilöt:

Lisätiedot