Julkaisutiedot Fiery E C-KM Color Server versio 1.0

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Julkaisutiedot Fiery E 100 70-60C-KM Color Server versio 1.0"

Transkriptio

1 Julkaisutiedot Fiery E C-KM Color Server versio 1.0 Tämä asiakirja sisältää tärkeää tietoa tästä julkaisusta. Tiedot on toimitettava kaikille käyttäjille. HUOMAUTUS: Termillä Fiery E 100 viitataan tässä asiakirjassa laitteeseen Fiery E C-KM Color Server. Järjestelmä Mac OS X -käyttöjärjestelmää koskevat vaatimukset Power PC G4 Mac -tuki ei kuulu käyttäjän ohjelmistoa koskeviin Mac OS -kohtaisiin vaatimuksiin. Ohjelmiston käyttöön tarvitaan Power PC G5 tai Intel-pohjainen Mac-tietokone. Windows Server 2008 välitulostuspalvelimena Jos Windows Server 2008 R2 -tietokone määritetään LPR-protokollaa käyttäväksi välitulostuspalvelimeksi ja 64-bittinen Windows Vista -asiakastietokone määritetään tulostamaan sille käyttämällä osoittamalla tulostamista, nämä kaksi tietokonetta on määritettävä seuraavan taulukon mukaisesti. Verkkoyhdistelmä Määritys Windows Server 2008 Windows Vista Sama työryhmä Sama työryhmä Luo Windows Server tietokoneella käyttäjätili, jolla on sama käyttäjänimi ja salasana kuin tulostamiseen käytetyn Windows Vista -tietokoneen käyttäjätilillä. Mikä tahansa työryhmä Mikä tahansa toimialue Mikä tahansa toimialue Mikä tahansa työryhmä Luo Windows Server tietokoneella käyttäjätili, jolla on sama käyttäjänimi ja salasana kuin tulostamiseen käytetyn Windows Vista -tietokoneen käyttäjätilillä. Kun kirjaudut sisään Windows Vista -tietokoneelle, muista määrittää toimialueen nimi ja käyttäjänimi (muodossa <toimialueen nimi>\ <käyttäjänimi>). Luo Windows Server tietokoneella käyttäjätili, jolla on sama käyttäjänimi ja salasana kuin tulostamiseen käytetyn Windows Vista -tietokoneen käyttäjätilillä. Sama toimialue Sama toimialue Lisämäärityksiä ei tarvita. Copyright 2012 Electronics For Imaging, Inc. Osanumero: syyskuuta 2012 * *

2 sivu 2 Skannaus Skannaus kiintolevylle kohteesta tulostimen kosketuspaneeli Jos tulostimen kosketuspaneeli ei salli kenoviivan (\) käyttöä, pyydä pääkäyttäjää tai tulostinteknikkoa muokkaamaan kohdetta DipSW(16-1=1) tulostinlaitteessa. Lähennys tai loitonnus skannattaessa Jos käytät skannatessa lähennystä tai loitonnusta ja valitset, että skannattu tiedosto tallennetaan PDF-muodossa, lopputulos voi poiketa TIFF- tai JPEG-muodossa tallennetuista tiedostoista. Remote Scan -versio 5.x Mac OS X -tietokoneissa Jotta Remote Scan -version 5.x voisi sulkea Mac OS X -tietokoneessa, Remote Scan -sovelluksen ikkuna on suljettava hiirellä. Sovellusta ei voi sulkea päävalikosta tai painamalla Command + Q. Remote Scan -tiedostojen koko Jos skannaustiedosto on suurempi kuin 2 Gt, tiedoston kokona postilaatikoissa voi näkyä 0. Skannaustyön tila työlokissa Skannaustiedoston tilasta Command WorkStationin työlokissa näkee, onnistuiko tiedoston tallennus Fiery E 100 -laitteeseen. Tila ei kuitenkaan kerro, onnistuiko skannaustiedoston toimittaminen lopulliseen kohteeseen, esimerkiksi toiselle samaan verkkoon kuuluvalle tietokoneelle. Skannausloki tulostinlaitteessa Väriskannausasetus tulostinlaitteen skannauslokissa voi olla arvoltaan odottamaton, jos käytetään Fiery Remote Scan -ohjelmaa. Värien käsittelystä vastaa Fiery E 100, joten Fiery E 100 vaatii värejä tällaisia skannauksia varten. Tulostus Rush Print (Tulostus kiireellisenä) -asetus Jos Suspend on Mismatch (Keskeytä ristiriidan sattuessa) -asetus on otettu käyttöön tulostimen kosketuspaneelissa, Rush Print (Tulostus kiireellisenä) on poistettava käytöstä. Rush Print (Tulostus kiireellisenä) -asetus pysyy näkyvissä, vaikka ei olekaan toiminnassa. Kiertoratkaisuna Mismatch Action (Ristiriitatoiminto) voidaan poistaa käytöstä Fiery E 100 -laitteen asetuksissa. Paperitukokset täydellisessä sitojassa Jos täydellisessä sitojassa esiintyy tulostustyön aikana kaksi peräkkäistä paperitukosta, tulostettava työ ei välttämättä tulostu oikein, vaikka tukokset poistettaisiin ja tulostin käynnistettäisiin uudelleen. Jos näin tapahtuu, peruuta työ ja lähetä se uudelleen.

3 sivu 3 Kuvan siirto ja PDF- tai PS-tiedostojen tallennus Jos Kuvan siirto määritetään kaksipuolisessa tulostuksessa ja tiedosto tallennetaan PDF- tai PS-muodossa ja sen jälkeen tulostetaan, työ tulostuu yksipuolisena ilman Kuvan siirto -asetuksia. Jos tulostus suoritetaan näillä asetuksilla ohjaimen kautta tallentamatta tiedostoa PS- tai PDF-muodossa, työ tulostetaan oikeilla asetuksilla. Osoittamalla tulostus ja LDAP-vahvistus Jos Vahvista-painike ei ole käytettävissä asiakastietokoneelle osoittamalla tulostusta käyttämällä asennetun tulostinohjaimen Tulostusmääritykset-kohdassa, varmista, että Kaksisuuntainen tiedonsiirto on käytössä ja että Fiery E 100 -laitteen IP-osoite näkyy Asennettavissa olevat vaihtoehdot -välilehdellä localhostin sijaan. Tulostimen asetukset Jos tulostimen asetukset eivät aukea, tarkista, että kaikki muut tulostimen asetusikkunat on suljettu, ennen kuin avaat tulostimen asetuksia. Pitkä paperi (julistenauha) ja dpi:n tarkkuus Jos pitkiä papereita (julistenauhoja) tulostetaan dpi:n tarkkuudella, tiedosto voi olla liian suuri käsiteltäväksi. Tulostus ei tällöin onnistu. Ongelman voi välttää vaihtamalla 600 dpi:n tarkkuuteen. Jos pitkien papereiden tulostamisessa on ongelmia, ota yhteys huoltoteknikkoon. Käytä Windows-sisäänkirjautumista -asetuksen käytöstä seuraa väärä käyttäjänimi Jos Fiery E 100 -laitteeseen lähetetään tulostustyö Windows-tietokoneesta, joka kuuluu samaan työryhmään kuin Fiery E 100, ja Käytä Windows-sisäänkirjautumista -asetus tyhjennetään tulostinohjaimesta, ohjaimeen kirjoitetaan mikä tahansa käyttäjänimi ja Käytä Windowssisäänkirjautumista -asetus valitaan uudelleen (Windows-käyttäjänimen palauttamiseksi), tulostustyö näkyy tulostimen kosketuspaneelin Job List (Työluettelo) -kohdassa väärällä käyttäjänimellä. Näin ei tapahdu, jos tulostetaan Windows-tietokoneelta, joka kuuluu toimialueeseen työryhmän sijaan. A4-nuottipaperikoko A4-nuottipaperikoko, joka on määritetty tulostinlaitteessa, poikkeaa Fiery E 100 -laitteen tulostinohjaimessa ja Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa valitusta A4-nuottipaperikoosta. Jos haluat tulostaa työn käyttämällä tulostinlaitteessa määritettyä A4-nuottipaperikokoa, luo koko mukautettuna sivukokona tulostinohjaimessa. Nuottipaperin teksti ei kuitenkaan välttämättä tulostu oikein. Z-taitetyön virheellinen nidonta Jos työtä, jossa käytetään Z-taitetta ja nidontaa, ei nidota oikein, syy voi olla se, että sivumäärä ylittää tulostinlaitteen ja viimeistelylaitteen sallitun enimmäismäärän. Raja asetetaan tulostinlaitteessa.

4 sivu 4 Asiakirjan asetukset Sekatulostusmateriaali-asetuksissa Jos paperin määritteiden (kuten Paperityyppi ja Paperin paino) asetukseksi Sekatulostusmateriaali-asetuksissa valitaan Asiakirjan asetukset, työn tulostuksessa käytetään runkotyön paperimääritteitä eikä Asiakirjan asetukset -asetuksia. Paperin määritteet (kuten Paperityyppi ja Paperin paino) on asetettava erikseen Sekatulostusmateriaali-asetuksissa. Mukautetun sivukoon suurin tulostettava alue Mukautetun sivukoon suurin tulostettava alue on 321x480 mm. Tulostettavan alueen ulkopuolelle jäävät kuvat katkaistaan, vaikka Skaala-asetukseksi olisi valittu Sovita sivukokoon. Mukautettu PostScript-sivukoko -asetus tulostinohjaimen ominaisuuksissa Jos Asiakirjan koko -asetukseksi määritetään Mukautettu PostScript-sivukoko Windows-käyttöjärjestelmän tulostinohjaimen Tulostusmääritykset-kohdan Asiakirjan asetukset -välilehdellä, asetusta ei tallenneta. Kiertoratkaisuna voidaan tulostaa näennäistulostimella, johon on määritetty haluttu asetus. Lisätietoja näennäistulostimista on Command WorkStationin ohjeessa. Toisena kiertoratkaisuna mukautettu sivukoko voidaan määrittää tietokoneella. MUKAUTETUN SIVUKOON MÄÄRITTÄMINEN 1 Avaa Tulostimet- tai Tulostimet ja faksit -kansio. 2 Napsauta ikkunaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Palvelimen ominaisuudet. Ominaisuudet: Tulostuspalvelin -ikkuna aukeaa. 3 Valitse Luo uusi lomake. 4 Kirjoita lomakkeelle kuvaava nimi, määritä yksiköt ja mitat ja valitse OK. Kun tulostat asiakirjan sovelluksesta, valitse mukautettu paperikoko. Jos Windows ei lähetä töitä paperitukoksen jälkeen Fiery E 100 ei ota paperitukoksen jälkeen vastaan seuraavia Windows-tulostinohjaimista lähetettyjä tulostustöitä, jos tulostinohjaimen portissa on valittu SNMP-tila käytössä. Työt jäävät tällöin Windowsin taustatulostusjonoon. Viimeistelyasetus ei säily Jos Windows-tulostinohjain määritetään Tulostimen ominaisuudet -kohdassa käyttämään jotain tiettyjä Viimeistely-välilehden asetuksia ja työ tulostetaan näitä asetuksia käyttämällä, Command WorkStation saattaa tyhjentää asetukset. Jotta asetukset säilyisivät, avaa tulostinohjaimen Ominaisuudet-kohdan Asennettavissa olevat vaihtoehdot -välilehti ja valitse Kaksisuuntainen tiedonsiirto -kohdan alta Päivitä.

5 sivu 5 Mac OS -tulostinohjaimen Pikatoiminnot Kaksisuuntainen tiedonsiirto -asetus ei päivitä Mac OS -tulostinohjaimen Pikatoiminnotikkunaa dynaamisesti. Jos haluat päivittää Mac OS -tulostinohjaimen Pikatoiminnotikkunan, sulje Tulosta-ikkuna ja avaa se uudelleen päivitettyäsi asennetut vaihtoehdot. Force Print (Pakota tulostus) Jos Force Print (Pakota tulostus) -toimintoa käytetään nidontatyössä, kopioita saatetaan tulostaa ilman niittejä. Kuvalaatu Jos tulostat asiakirjan Mac OS -tietokoneelta ja tulosteen tausta on sotkuinen, voit parantaa tulostuslaatua vaihtamalla Kuvalaatu-asetukseksi Paras tai valitsemalla alhaisemman DPI-asetuksen 600. Väriasetukset Tulosta harmaa vain mustaa (CMYK) Jos Tulosta harmaa vain mustaa (CMYK) -asetukseksi on valittu teksti/grafiikka/kuvat, ainoastaan yksivärisiä harmaita kuvia sisältävät sivut tulostetaan käyttämällä pelkästään mustaa väriainetta. Tällaiset sivut luetaan mustavalkoisiksi. Jos sivu sisältää sekä tasaisia värikuvia että yksivärisiä harmaita kuvia, harvoissa tapauksissa sen yksiväriset harmaat kuvat voidaan tulostaa käyttämällä yhdistelmäharmaata (CMY). Jos Tulosta harmaa vain mustaa (CMYK) -asetukseksi on valittu teksti/grafiikka, yksiväriset harmaat kuvat tulostetaan käyttämällä yhdistelmäharmaata (CMY). Syöttölokeron määrittäminen kalibrointia varten Syöttölokeroa koskevat rajoitukset eivät välttämättä näy tulostimen kosketuspaneelissa, kun kalibrointi aloitetaan. Muista määrittää syöttölokero kalibrointia varten. Command WorkStation Held (Pidossa) -jonossa olevat työt Held (Pidossa) -jonossa olevat työt eivät ole välttämättä oikeassa järjestyksessä, jos: vedät useita tiedostoja Windows-tietokoneelta suoraan Command WorkStationin Held (Pidossa) -jonoon tai tuot Held (Pidossa) -jonoon näppäimistöä käyttämällä samaan aikaan useita tiedostoja Command WorkStationin Import Jobs (Tuontityöt) -kohdasta. Kiertoratkaisuna voit käyttää Command WorkStationin Import Jobs (Tuontityöt) -toimintoa ja valita hiirellä useita tuotavia töitä.

6 sivu 6 Backup and Restore (Varmuuskopioi ja palauta) Kun käytetään Backup and Restore (Varmuuskopioi ja palauta) -toimintoa, varmuuskopiotiedosto saa oletusnimen ja korvaa kaikki vanhemmat varmuuskopiotiedostot, joilla on sama nimi. Vanhemman varmuuskopiotiedoston korvaamisen voi välttää antamalla tiedostolle uuden nimen tallennuksen jälkeen. Niputuskuva Command WorkStationin Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa sekä tulostinohjaimessa näkyvä niputuskuva näkyy aina pystysuuntaisena, vaikka alkuperäinen sivu olisi vaakasuuntainen. Sarjapakettivirhe peruuttaa työn Jos Command WorkStation ilmoittaa sarjapakettivirheestä, käsiteltävä työ saatetaan peruuttaa. Työ on tällöin lähetettävä uudelleen. WebTools Ajonaikainen Java-ympäristö ja WebTools Jos WebTools käynnistetään Internet Explorerissa Windows tietokoneella asentamatta ensin ajonaikaista Java-ympäristöä (Java Runtime Environment eli JRE), Internet Explorer voi näkyä tyhjänä eikä kehota asentamaan JRE:tä. Tämän voi välttää asentamalla JRE:n Käyttäjän ohjelmisto -DVD:ltä ennen WebToolsin käynnistämistä. Lisäksi WebTools Configure lataa JRE:n ja toimii odotetulla tavalla 32-bittisessä Windows käyttöjärjestelmässä, jos Internet Explorerin parannettu suojauskokoonpano on poistettu käytöstä. Selaintuki Fiery E 100 -laitteen WebTools -ohjelmassa on Mozilla Firefox v3.5 -tuki. Jos Configureohjelmaan kirjautumisessa on kuitenkin vaikeuksia Mac OS -tietokoneelta Firefox v3.5 -selainta käyttämällä, kokeile toista selainta tai selainversiota tai etsi Mozillan verkkosivuilta Firefoxin päivitetty versio. Mozilla on paraikaa etsimässä ratkaisua näihin ongelmiin. Näennäistulostimet Osoittamalla tulostamisen ohjaimen käyttö Jos tulostaminen tapahtuu käyttämällä näennäistulostinta, jossa on Booklet Makerin ja täydellisen sitojan asetukset tai nidonta-asetukset, sekä osoittamalla tulostamista käyttämällä asennettua tulostinohjainta, asetukset ovat käytössä vain, jos näennäistulostimen asetukset on lähetetty tulostinohjaimeen Fiery E 100 -laitteesta. Näennäistulostimen asetukset hankitaan seuraavasti: valitse sovelluksessa Tulostus, avaa Tulostusmääritykset valitsemalla Ominaisuudet ja tallenna sitten asetukset valitsemalla OK ennen työn tulostamista. Näennäistulostimen luominen Jos näennäistulostimen Kopiot-asetusta ei voi lukita, ota Kaksisuuntainen tiedonsiirto käyttöön tulostinohjaimessa luotuasi näennäistulostimen Command WorkStationista sekä asiakaskoneelle.

7 sivu 7 Booklet Maker Yksiköiden mukauttaminen Jos Booklet Makerin ohjatussa toiminnossa asetukselle valittuja yksiköitä (tuumat tai millimetrit) muutetaan, muutos ei tule voimaan Booklet Makerin pääikkunassa. Sama pitää paikkansa myös toisin päin. Yksisivuinen asiakirja ei voi olla vihko Yksisivuista asiakirjaa ei voi tulostaa vihkona. Yrityksestä on tuloksena virheilmoitus. Erotinsivu Vihkossa sekä Monta otosta -töissä ei saa käyttää erotinsivua. Siitä voi olla seurauksena sivujen siirtyminen tai jokin muu epätoivottu tulos. JDF Toiminnon verkkosivusto Lisätietoja Fiery JDF -toiminnosta (mukaan luettuna dokumentaatio ja tuki) on sivustossa SeeQuence Suite Vaakasuuntaisen työn nitominen SeeQuence Impose -ohjelmassa SeeQuence Impose ei välttämättä nido vaakasuuntaisia töitä oikein. Jos näin käy, aseta niittien oikeat paikat SeeQuence Composen avulla. Fold Marks (Taitemerkit) SeeQuence Impose -ohjelmassa Jos valitset Fold Marks (Taitemerkit) -merkeille vaaka- tai pystysuuntaiset pituusasetukset, kun muutat SeeQuence Impose -asetusta, asetuksien arvo voi muuttua nollaksi, kun avaat SeeQuence Imposen uudelleen ja muokkaat sen asetuksia. Windowsin suojausvaroitus Jos saat varoituksen, kun käytät SeeQuence Suitea ensimmäisen kerran, syy voi piillä Microsoft Windowsin palomuurin asetuksissa. Varoitukset voi välttää poistamalla Windowsin palomuurin asetukset käytöstä Windowsin Ohjauspaneelissa. Käytöstä poisto tapahtuu valitsemalla varoitusviestistä Salli käyttö. Tämä lisää ohjelman Salli ohjelman tai ominaisuuden läpäistä Windowsin palomuuri -luetteloon. List View (Luettelonäkymä) ei ole käytettävissä SeeQuence-ohjelman Preview (Esikatselu) -toiminnossa SeeQuence-ohjelman Preview (Esikatselu) -toiminnon ohjeessa viitataan List View (Luettelonäkymä) -toimintoon, jonka avulla Page View (Sivunäkymä) -ruudun sivuja voidaan tarkastella luettelona tekstimuodossa. List View (Luettelonäkymä) ei ole enää käytössä. Sivut näkyvät pikkukuvina Page View (Sivunäkymä) -ruudussa.

8 sivu 8 Saddle Top (Satula ylös) -töiden viimeinen sivu kääntyy SeeQuence Impose -ohjelmassa Jos SeeQuence Impose -ohjelmassa esiintyy Saddle Top (Satula ylös) -töiden viimeisen sivun kääntymistä, määritä Saddle Top (Satula ylös) -asetus käyttämällä Command WorkStationin Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdan tai tulostinohjaimen Booklet Maker -toimintoa. PostScript-tiedostoissa ei ole kelvollista otsikkoa SeeQuence Suite ei välttämättä tunnista PostScript-tiedostoja, joissa ei ole kelvollista otsikkoa (esimerkiksi %!PS-Adobe-3.0 ). Luo PostScript-tiedostot käyttämällä tuettuja Fiery E 100 -tulostinohjaimia. Tämä takaa täyden tuen kaikissa apuohjelmissa. APPE-töiden tulostaminen SeeQuence Impose -ohjelmassa Jos työ on asemoitu SeeQuence Impose -ohjelmassa siten, että APPE (Adobe PDF Print Engine) on valittu Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa, ja työ on sitten tallennettu, asemointiin ei voi enää tehdä myöhemmin muutoksia. APPE-asemoidut työt tallennetaan oletuksena litteinä PDF-tiedostoina, joihin ei voi tehdä myöhemmin muutoksia. Jos et ole tyytyväinen tekemiisi asemointivalintoihin, aloita alusta alkuperäisestä työstä. HUOMAUTUS: Jos työ tallennetaan.dbp-muodossa, sen asemointia voi muuttaa myöhemmin. Tällöin työ kuitenkin ripataan (RIP) PostScript-työnä eikä APPE-työnä. Sivujen koko ja suunta SeeQuence-ohjelman Preview (Esikatselu) -toiminnossa Jos SeeQuence Compose ei ole käytössä, SeeQuence-ohjelman Preview (Esikatselu) -toiminto näyttää kaikki sivut Sheet View (Arkkinäkymä) -muodossa. Sivujen koko ja suunta vastaavat tällöin SeeQuence Impose -ohjelman Sheet (Arkki)- ja Layout Orientation (Asettelusuunta) -asetuksia. SeeQuence Impose -ohjelmassa jokaiselle sivulle näytetään ensimmäisen sivun koko ja suunta. Tästä syytä SeeQuence-ohjelman Preview (Esikatselu) -näkymässä työn jokaisen sivun koko ja suunta näyttää vastaavan ensimmäisen sivun kokoa ja suuntaa, vaikka työ sisältäisi erikokoisia ja -suuntaisia sivuja. Yhdistetyt työt SeeQuence Impose -ohjelmassa Jos SeeQuence Impose -ohjelmassa avataan työ, joka on luotu yhdistämällä kaksi työtä, lisäämällä kansi ja ottamalla käyttöön 2-up Saddle (2 otoksen satula) -asettelu, osa kuvista voi leikkaantua, kun työ tulostetaan. Ongelman voi korjata valitsemalla Align to Center (Tasaa keskelle) Booklet (Vihko) -asetusten kohdassa Row & Column (Rivi ja sarake).

9 sivu 9 Top Bind (Yläsidonta) -toimintoa ei tueta SeeQuence Impose -ohjelmassa Jos SeeQuence Impose -ohjelmassa avataan työ, jonka Duplex (Kaksipuolinen) -asetukseksi on valittu Top Bind (Yläsidonta), SeeQuence Impose -ohjelmassa Duplex (Kaksipuolinen) -asetus on Off (Ei). Top Bind (Yläsidonta) -asetusta ei voi käyttää sellaisen asemointiasetuksen kanssa, jossa Monta otosta -asettelulla voi olla vaikutusta sidontareunaan. Kaksipuolisen 1 otoksen työn voi asemoida manuaalisesti yläsidontaa varten. SeeQuence Impose -ohjelmassa: 1 Napsauta lankamallinäkymää Sheet View (Arkkinäkymä) -kohdan alla. 2 Jos kääntökuvaketta ei näy jokaisella sivulla, lähennä, kunnes se näkyy. 3 Jos kyseessä on parillinen sivu (arkin selkäpuoli), paina vaihtonäppäintä samalla, kun napsautat kääntökuvaketta. Kunkin arkin selkäpuoli kääntyy 180 astetta. Insert Tab (Lisää sarkain) Fiery E 100 ei tue Insert Tab (Lisää sarkain) -toimintoa. SeeQuence Compose -ohjelmassa toiminto voi olla käytettävissä, mutta sitä ei tueta. Nuottipaperikoko Jos nuottipaperikoko määritetään SeeQuence Impose -ohjelmassa, tulostus tapahtuu vakiokokoiselle paperille. Määritä nuottipaperikoko Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa Imposen sijaan. Jos SeeQuence Impose -ohjelmassa valitaan nuottipaperikoko ja muut materiaalikoot poistuvat tällöin käytöstä, käytä sivun tai arkin Reset Media (Palauta materiaali) -komentoa. Tämä palauttaa kaikki käytettävissä olevat materiaalikoot. Hot Folders Failed (Epäonnistunut) -kansiota ei ole olemassa Hot Foldersin ohjeessa viitataan Failed (Epäonnistunut) -kansioon, johon tallennetaan tiedostot, joiden käsittely on epäonnistunut. Failed (Epäonnistunut) -kansiota ei ole Hot Foldersin uusimmassa versiossa. Mukautettu sivukoko Kun luot mukautetun koon Hot Folderin, älä käytä vakiokokoa (esimerkiksi 8,5x11) ja määritä sitä mukautetuksi. Fiery E 100 edellyttää vakiokokoista (Letter) paperia, vaikka Custom (Mukautettu) -koon paperia voidaan ladata tiettyihin lokeroihin.

10 sivu 10 Paper Catalog Mittaustavan muuttaminen voi aiheuttaa paperikokovirheitä Kun Paper Catalog -ohjelmaan syötetään paperikokoja, asetuksissa on käytettävä samaa mittaustapaa (tuumia, millimetrejä tai pisteitä) kautta linjan. Mittaustavasta toiseen vaihtaminen voi aiheuttaa virheitä ja muutoksia paperikokoihin. Sovellukset Microsoft Office ja graafiset tehosteet Microsoft Office -asiakirjat, joissa on käytetty graafisia tehosteita, kuten päällekkäisiä värejä tai tekstin varjotehostetta, voivat tulostua väärin, jos asiakirjat tulostetaan suoraan sovelluksesta. Kiertoratkaisuna asiakirja voidaan muuntaa PDF-muotoon ja tulostaa PDF-asiakirjana. Asiakirjan muuntamiseksi PDF-muotoon voi käyttää Tallenna PDFasiakirjana- tai Tallenna XPS-tiedostona -apuohjelmaa, jonka voi ladata Microsoftin sivuilta. Microsoft Word -asiakirjat Mac OS X -käyttöjärjestelmässä Jos Microsoft Word -asiakirjan suuntaa muutetaan käyttämällä Mac OS X v10.6 -tulostinohjaimen Arkin määrittely -toimintoa, asiakirja ei välttämättä tulostu oikein. Kiertoratkaisuna suuntaa voidaan muuttaa käyttämällä Tiedosto-valikon Sivun asetukset -toimintoa Microsoft Word -ohjelmassa. Microsoft Word -asiakirjat, joissa on värillinen tausta Microsoft Word -asiakirja, jossa on tekstiä tai grafiikkaa värillistä taustaa vasten, voi tulostua väärin, jos käytössä on Microsoft Office 2007 ja SP2. Tällaiset asiakirjat tulostuvat oikein, jos SP2 ei ole asennettuna. Mukautettujen kokojen tulostaminen Jos tulostetaan Microsoft Word -asiakirjaa, jossa on käytetty mukautettua kokoa, ja Paperikoko-asetukseksi on valittu Sama kuin asiakirjan koko, mukautetun koon tulostamisessa käytetään pitkän reunan syöttöä, vaikka tarkoitus olisi ollut käyttää lyhyen reunan syöttöä. Määritä oikea mukautetun paperikoon arvo Paperikoko-asetuksissa, jotta tulostuksessa käytettäisiin oikeaa reunan syöttöä. Microsoft Word ja paperikoko 9x11 Jos tulostetaan 9x11 -kokoisia Microsoft Word -asiakirjoja ja Paperikoko-asetukseksi on valittu Sama kuin asiakirjan koko, Kaksipuolinen- tai Vihko-asetusta ei voi ottaa käyttöön ja työ tulostuu 8,5x11 -kokoiselle nuottipaperille. Kiertoratkaisuna Paperikoko-asetukseksi voidaan valita 9x11. A3- ja A4-paperikokojen sekoittaminen Microsoft Word -ohjelmassa Kun tulostetaan Microsoft Word -asiakirjaa, jossa on sekä A3- että A4-sivuja, jotkin A4-sivut voidaan tulostaa vahingossa A3-paperille. Automaattinen koon uudelleenmääritys voidaan poistaa kiertoratkaisuna käytöstä A4- ja Letter-koon papereissa. Katso alta Word-version mukaiset ohjeet:

11 sivu 11 ASETUKSEN MUOKKAAMINEN MICROSOFT WORD OHJELMASSA 1 Napsauta Microsoft Office -painiketta ja valitse Wordin asetukset. 2 Valitse vasemmalta Lisäasetukset. 3 Vieritä alaspäin Tulosta-ryhmään. 4 Poista valintamerkki Skaalaa sisältö A4-kokoon tai 8,5x11 tuuman kokoon -kohdasta ja valitse OK. ASETUKSEN MUOKKAAMINEN MICROSOFT WORD OHJELMASSA 1 Valitse Työkalut > Asetukset ja napsauta Tulosta-välilehteä. 2 Poista valintamerkki Arkkikoon muutos A4/Letter -kohdasta ja valitse OK. Paperikoko Microsoft Word -ohjelmassa Kun tulostetaan vakiokokoinen Microsoft Word -asiakirja, Arkkikoon muutos A4/Letter - toiminto on poistettava käytöstä kohdassa A3- ja A4-paperikokojen sekoittaminen Microsoft Word -ohjelmassa sivulla 10 annettujen ohjeiden mukaisesti. Jos tulostat Microsoft Word -asiakirjaa, jossa on käytetty mukautettua sivukokoa tai vakiosivukokoa, toimi seuraavasti. MICROSOFT WORD -ASIAKIRJAN TULOSTAMINEN 1 Jos käytät mukautettua sivukokoa, luo se tietokoneella. Lisätietoja on kohdassa Mukautetun sivukoon määrittäminen sivulla 4. 2 Luo Word-asiakirja käyttämällä mukautettua sivukokoa tai vakiosivukokoa. 3 Varmista, että Arkkikoon muutos A4/Letter -asetusta ei ole otettu käyttöön Word-ohjelmassa. Katso ohjeet edeltä. 4 Tulosta asiakirja. Microsoft Outlook Jos tulostat viestin Microsoft Outlook -ohjelmasta, viestin ylä- ja alatunniste voivat leikkautua pois. Tämän voi välttää valitsemalla Skaala-asetukseksi Sovita sivukokoon. Microsoft Excel 2007 Jos Microsoft Excel työn kuvat eivät tulostu, päivitä Microsoft Excel 2007 versioon SP2 tai sitä uudempaan versioon ja tulosta työ uudelleen.

12 sivu 12 Microsoft Excel 2000 Jos vesileimalla varustetusta Microsoft Excel tiedostosta tulostetaan useita kopioita, seurauksena voi olla PS-virhe. Ongelman voi ratkaista päivittämällä Microsoft Excelin versioon 2007 tai sitä uudempaan versioon ja tulostamalla työn uudelleen. Adobe InDesign Jos tulostetaan grafiikkaobjekteja, joiden spottiväriarvo on CMY=0, K=100 %, Musta teksti ja grafiikka = puhdas musta -toiminto havaitsee tämän ja muuntaa arvoksi vain 100 % K. Kiertoratkaisuna Musta teksti ja grafiikka voidaan asettaa tulostettaessa muotoon Normaali tai asiakirjan mustan spottivärin grafiikkaobjekti voidaan muuttaa muotoon Process Black (Käsittele musta). Adobe Acrobat 9.0 Jos Laitelinkkiprofiilit, RGB-muodostustyyli ja Musta päällepainama eivät toimi oikein, korvaa Adobe Acrobat 9.0:n kohdan Tulostuksen lisäasetukset > Värinhallinta oletusasetus Custom (Mukautettu) -asetuksella, jotta Värin käsittely -asetukseksi tulisi Tulostimen värinhallinta. Upotettu satula -asetusta käyttämällä tulostetut yläsidontatyöt voivat tulostua oikealle sidottuina, jos työt tulostetaan Acrobat 9.0 -ohjelmasta. Ongelman voi kiertää poistamalla valintamerkin Acrobatin Tulosta-ikkunan Käännä ja keskitä sivut -asetuksesta, valitsemalla Valitse Paperilähde PDF-sivukoon mukaan -asetuksen ja asettamalla Skaalaus-arvon nollaan. Reader-versiosta poikkeavan Acrobat-version käyttö Jos Adobe Acrobatin versionumero on eri kuin Adobe Readerin versionumero, kaikkia toimintoja ei tueta. Niihin kuuluu esimerkiksi PDF-tiedostojen tarkastelu Internet Explorerin kautta. Lisätietoja on osoitteessa QuarkXPress QuarkXPress-töihin voi sisältyä PostScript-komentoja, joita Fiery E 100 ei tue. Tästä syystä työ voi tulostua paperikoolle, joka ei vastaa Command WorkStationin Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdan Paper Size (Paperikoko) -asetusta. Paperikoon voi palauttaa vaihtamalla Paperikoko-asetuksen Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa miksi tahansa muuksi asetukseksi ja palauttamalla asetuksen sitten alkuperäiseksi ennen tulostamista.

13 sivu 13 Ohje Internet Explorer 5.5 Fiery E 100 -apuohjelmien ohjetiedostot on kehitetty käytettäväksi Microsoft Internet Explorerin version 5.5 ja sitä uudempien versioiden kanssa. Jos käytät jotain muuta selainta, esimerkiksi Safaria tai Internet Explorerin vanhempaa versiota, ohje ei välttämättä näy oikein. Windows XP Service Pack 2 Jos Microsoft Internet Explorer -selainta käytetään tietokoneella, johon on asennettu Windows XP -käyttöjärjestelmä sekä Service Pack 2, ohjetiedostot eivät välttämättä näy oikein tai ollenkaan seuraavissa tilanteissa: Jos selaimessa on käytössä ponnahdusikkunoiden esto, se voi estää ohjetiedostoja aukeamasta. Tässä tapauksessa esto on poistettava tilapäisesti käytöstä, jotta ohjetiedostot saisi näkyviin. Jos selaimen Internet-lisäasetuksissa on otettu käyttöön komentosarjavirheitä koskevat ilmoitukset, selain saattaa antaa varoituksen ennen ohjetiedostosivun avaamista. Varoitusikkunaa voi estää aukeamasta poistamalla valintamerkin Näytä ilmoitus kaikista komentosarjavirheistä -kohdasta, joka on Internet-asetukset-valintaikkunan Lisäasetuksetvälilehdellä. Tilarivillä voi myös näkyä varoitussanoma, mutta tällä virheellä ei ole vaikutusta ohjetiedoston sisältöön. Internet Explorer 8 Jos Fiery E 100 -apuohjelmien ohjetiedostoja avataan Internet Explorer 8 -selaimessa, kaikki vaiheet alkavat numerolla 1. Jotta ohjetiedostot näkyisivät oikein, on käytettävä jotain toista selainta tai uudempaa Internet Explorer -versiota. Tulostusprofiili-asetukset on kuvattu väärin ohjeessa Jos Tulostusprofiilin tulostusasetukseksi on valittu Käytä tietovälineprofiilia, Fiery E 100 valitsee tulostusprofiilin työtä varten Paper Catalog -asetuksen mukaan. Paper Catalog -asetukseen liittyviä Etupuolen väriprofiili- ja Takapuolen väriprofiili -asetuksia käytetään vastaavasti arkin etu- ja takapuolen tulostukseen. Paperinvalinnan ja tulostusprofiilin välistä suhdetta ei voi määrittää Command WorkStationin tulostusprofiiliasetuksissa. Asia on ilmoitettu väärin Command WorkStationin ohjeessa. Kansisivuasetus Kansisivu tulostuu vääränkokoiselle paperille Kansisivu tulostuu Letter-kokoiselle paperille, kun sen on tarkoitus tulostua A4-kokoiselle paperille. Jotta kansisivun voisi tulostaa A4-kokoiselle paperille, Fiery E 100 -laitteen kieleksi on valittava englanti (Iso-Britannia), ranska, italia, saksa tai espanja.

14 sivu 14 Muiden kielien kuin englannin näkyminen Asetukset näkyvät väärin tulostinohjaimissa Erilaiset tulostinohjaimen käyttöliittymäelementit, kuten tulostusasetukset, komennot ja kuvakkeiden tai painikkeiden nimet, voivat näkyä englanniksi käyttöjärjestelmän kielen sijaan. HUOMAUTUS: Yllä kuvattua ongelmaa esiintyy sekä Windows- että Mac OS -tietokoneissa. Asetukset näkyvät väärin Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa Erilaiset Command WorkStationin Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdan käyttöliittymäelementit, kuten tulostusasetukset, komennot ja kuvakkeiden tai painikkeiden nimet, voivat näkyä englanniksi käyttöjärjestelmän kielen sijaan. Kaikki painomerkit ja merkit eivät myöskään välttämättä näy oikein. Ongelma koskee seuraavia: Paper Catalog Ohjeet-kohta ja Huomautuksia-kohta Väriasetukset Sekatulostusmateriaali Paikallisten esiasetuksien hallinta Autom. sovitus Väärin näkyvät vesileimat Vesileimojen oletusasetukset voivat näkyä englanniksi käyttöjärjestelmän kielen sijaan. Asiakirjaan lisättyjen vesileimojen merkit saattavat tulostua sotkuisina. Joissakin tapauksissa asiakirjaa ei voi tulostaa ollenkaan. Käytönaikainen ohje näkyy englanniksi Job Monitorin ohje voi näkyä englanniksi käyttöjärjestelmän kielen sijaan. Booklet Makerin ohje voi näkyä englanniksi käyttöjärjestelmän kielen sijaan. Sotkuiset merkit tulostetuissa Postflight-raporteissa Jotkin merkit voivat näkyä sotkuisina tulostetuissa Postflight-raporteissa.

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 16. marraskuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys Fiery Driver Configurator...5 Järjestelmävaatimukset...5

Lisätiedot

CADS Planner -tulostusohje

CADS Planner -tulostusohje Sisältö Yleistä tulostuksesta... 3 Tulostinajurin asentaminen Windowsiin... 4 Paperiarkin lisääminen tulostinajurille... 5 Tulostimen lisääminen CADSiin... 7 PDF-tiedoston tulostaminen... 9 PLT-tiedoston

Lisätiedot

Paperivalikko. Paperilähde. Aseta laji/alust. Paperilaji. Määr. vast.ot.al. Monisyöt. asetus. Paperin paino. Korvaavapapkoko.

Paperivalikko. Paperilähde. Aseta laji/alust. Paperilaji. Määr. vast.ot.al. Monisyöt. asetus. Paperin paino. Korvaavapapkoko. Paperivalikossa voidaan määrittää jokaiseen paperilokeroon lisättävä paperilaji, oletuksena oleva paperilähde ja vastaanottoalusta. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: 1 Aseta laji/alust

Lisätiedot

Paperivalikko. Aseta laji/alust Määr. vast.ot.al Monisyöt asetus Mukautetut lajit Vastaanottoalust Ylivuotoalusta Paperin lisäys

Paperivalikko. Aseta laji/alust Määr. vast.ot.al Monisyöt asetus Mukautetut lajit Vastaanottoalust Ylivuotoalusta Paperin lisäys Paperivalikossa voidaan määrittää jokaiseen paperilokeroon lisättävä paperilaji, oletuksena oleva paperilähde ja vastaanottoalusta. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: 1 Aseta laji/alust

Lisätiedot

Fiery Driver Mac OS -käyttöjärjestelmälle

Fiery Driver Mac OS -käyttöjärjestelmälle 2015 Electronics For Imaging. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 23. tammikuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys...5 Tulostimeen asennettujen ominaisuuksien määrittäminen

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

pikaohje selainten vianetsintään Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa

pikaohje selainten vianetsintään Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa 1 Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sivu Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa mozilla firefox 4 Asetukset Mozilla Firefox 3:ssa Yleisiä ongelmia 6 Selainten

Lisätiedot

Monisyöt asetus Paperin laatu Mukautetut lajit Paperilaji. Kirjek toiminto Paperin paino. Paperin lisäys Korvaava papkoko Paperikoko Yleisasetukset

Monisyöt asetus Paperin laatu Mukautetut lajit Paperilaji. Kirjek toiminto Paperin paino. Paperin lisäys Korvaava papkoko Paperikoko Yleisasetukset Paperivalikossa voidaan määrittää jokaiseen paperilokeroon lisättävä paperilaji ja oletuksena oleva paperilähde. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Monisyöt asetus Paperin laatu Mukautetut

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

MySchenker tulostimen ohjeet

MySchenker tulostimen ohjeet MySchenker tulostimen ohjeet Paperirullan asettaminen tulostimeen 1. Avaa tulostin painamalla etulevyn OPEN painikkeesta ja nostamalla kansi kevyesti yläasentoonsa Paperirullan asettaminen tulostimeen

Lisätiedot

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-10-14 2 Sisältö 1 Unifaun OnlinePrinter tulostusasetukset... 3 2 Automaattinen asennus - Unifaun Online Printer... 4 3 Javan asentaminen... 6 4 Vianmääritys Internet

Lisätiedot

Fiery E 100 70-60C-KM Color Server. Tulostaminen

Fiery E 100 70-60C-KM Color Server. Tulostaminen Fiery E 100 70-60C-KM Color Server Tulostaminen 2012 Electronics For Imaging. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 45111579 27. elokuuta 2012 SISÄLTÖ 3 SISÄLTÖ

Lisätiedot

CADS Planner -tulostusohje

CADS Planner -tulostusohje Sisältö Yleistä tulostuksesta... 3 Tulostinajurin asentaminen Windowsiin... 4 Paperiarkin lisääminen tulostinajurille... 5 Tulostimen lisääminen CADSiin... 7 PDF-tiedoston tulostaminen... 9 PLT-tiedoston

Lisätiedot

Pikaopas. Microsoft Word 2013 näyttää erilaiselta aiempiin versioihin verrattuna, joten laadimme tämän oppaan avuksi uusien ominaisuuksien opetteluun.

Pikaopas. Microsoft Word 2013 näyttää erilaiselta aiempiin versioihin verrattuna, joten laadimme tämän oppaan avuksi uusien ominaisuuksien opetteluun. Pikaopas Microsoft Word 2013 näyttää erilaiselta aiempiin versioihin verrattuna, joten laadimme tämän oppaan avuksi uusien ominaisuuksien opetteluun. Pikatyökalurivi Nämä komennot ovat aina näkyvissä.

Lisätiedot

250 arkin vakiolokeron täyttäminen

250 arkin vakiolokeron täyttäminen Pikaopas Paperin ja erikoismateriaalin lisääminen Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä käsinsyöttölokero täytetään.lisäksi siinä on tietoja Paperikoko- ja Paperilaji-asetuksista.

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan App Storesta...

Lisätiedot

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Pikaopas M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Pikaopas M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Pikaopas M276 Kopiolaadun optimointi Valittavissa olevat kopiointilaatuasetukset Autom. valinta: Valitse tämä asetus, jos kopiointilaadulla ei ole suurta merkitystä. Tämä on

Lisätiedot

Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1

Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1 Mozilla Firefox 17.2.2014 Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1 Mac- käyttäjille suunnattuja erityishuomioita ohjeen lopussa. Selaimesta on aina suositeltavaa käyttää uusinta

Lisätiedot

Fiery Driver Windows-käyttöjärjestelmälle

Fiery Driver Windows-käyttöjärjestelmälle 2015 Electronics For Imaging. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 23. tammikuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys...5 Asennetut tulostimet sisältävän kansion avaaminen...5

Lisätiedot

Kaksipuolinen tulostus

Kaksipuolinen tulostus Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Tyhjät sivut Sivujen asettelu 1 Lajittelu Kopiomäärä Kaksipuolinen tulostus Sidonta

Lisätiedot

Tulostamisen Pikaopas Canon imagerunner ADVANCE -laitteille

Tulostamisen Pikaopas Canon imagerunner ADVANCE -laitteille Canon Tulostamisen Pikaopas Canon imagerunner ADVANCE -laitteille Tulostamisen pikaopas 2010 Canon Oy v.1.1 2 Sisällys Tulostimen valinta ja perustulostaminen 4 Kalvolle tai erikoismateriaalille tulostaminen

Lisätiedot

Online käyttöopas Käynnistys

Online käyttöopas Käynnistys Online käyttöopas Käynnistys Napauta tätä "Käynnistys" painiketta. Johdanto Tämä opas käsittelee digitaalisen e- STUDIO161 monikäyttöjärjestelmän tulostustoimintoja. Erillinen ja laajempi käyttöohje sisältää

Lisätiedot

Fiery Driver Windows-käyttöjärjestelmälle

Fiery Driver Windows-käyttöjärjestelmälle 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 5. lokakuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys...5 Fiery Driver Updater...5 Mukautettujen Fiery

Lisätiedot

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Aloita tästä Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Noudata Asennusohjeessa annettuja laitteiston asennusohjeita. Jatka optimoimalla tulostuslaatu seuraavasti. 1 Varmista, että olet lisännyt paperikaukaloon

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 1 (9) Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 2 (9) 1 Johdanto... 3 2 Windows... 3 2.1 Microsoft Silverlight... 3 3 Tablet-laitteet... 4 4 Selaimet... 5 4.1 Yleiset asetukset (kaikki selaimet)...

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen.

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen. Sivu 1/7 Kytkentäopas Tulostimen asentaminen paikallisesti (Windows) Huomautus: Kun asennat paikallisesti liitettyä tulostinta eikä Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD-levy ei tue käyttöjärjestelmää, käytä

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

Brother Image Viewer Android -opas

Brother Image Viewer Android -opas Brother Image Viewer Android -opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: VINKKI Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten toimintoa voi

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkimerkintää: VINKKI Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia

Lisätiedot

Selaimen asetukset. Toukokuu 2014 1 (7) Selaimen asetukset. 1994-2014 Tikon Oy. All rights reserved.

Selaimen asetukset. Toukokuu 2014 1 (7) Selaimen asetukset. 1994-2014 Tikon Oy. All rights reserved. Toukokuu 2014 1 (7) Selaimen asetukset Toukokuu 2014 2 (7) 1 Johdanto... 3 2 Windows... 3 3 Selaimet... 3 3.1 Yleiset asetukset (kaikki selaimet)... 3 3.1.1 Zoom-asetus... 3 3.1.2 Pop-up Blocker... 3 3.2

Lisätiedot

Tulostusongelmien ratkaiseminen

Tulostusongelmien ratkaiseminen 1 Käyttöpaneelin näyttö on tyhjä, tai siinä näkyy vain vinoneliöitä. Työt eivät tulostu. Tulostimen testaus epäonnistui. Tulostin ei ole valmis vastaanottamaan tietoa. Määritetty vastaanottoalusta on täynnä.

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Pikaopas

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Pikaopas COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES Pikaopas HP Color LaserJet Enterprise CM4540 MFP Series Pikaopas Sisällysluettelo Pikaopas... 1 Kopioitavan kuvan pienentäminen tai suurentaminen... 2 Kopiointityön

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tietoja AirPrintistä. Asetustoimet. Tulostaminen. Liite

AirPrint-opas. Tietoja AirPrintistä. Asetustoimet. Tulostaminen. Liite AirPrint-opas Tietoja AirPrintistä Asetustoimet Tulostaminen Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja AirPrintistä Tulostaminen AirPrintillä...

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

Xerox WorkCentre 3655 Monitoimitulostin Ohjaustaulu

Xerox WorkCentre 3655 Monitoimitulostin Ohjaustaulu Ohjaustaulu Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. 3 4 5 Kosketusnäyttö Valikot 6 6 Aakkosnumeerinen näppäimistö

Lisätiedot

Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Valikot

Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Valikot Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Tyhjät sivut Monisivutulostus 1 Lajittelu Kopiomäärä Kaksipuolinen Sidonta Rei

Lisätiedot

Tyhjät sivut Sivujen asettelu Lajittelu Monisivutulostus Kopiomäärä Sivujen as. ark. Kaksipuolinen Erotinsivut Sidonta Erotinsiv. lähde Sivujen kehys

Tyhjät sivut Sivujen asettelu Lajittelu Monisivutulostus Kopiomäärä Sivujen as. ark. Kaksipuolinen Erotinsivut Sidonta Erotinsiv. lähde Sivujen kehys Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Tyhjät sivut Sivujen asettelu Lajittelu Monisivutulostus Kopiomäärä Sivujen as.

Lisätiedot

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Ennen Brother-laitteen käyttöä Kuvakkeiden selitykset Tavaramerkit Tärkeä huomautus Kuvakkeiden selitykset Koko tässä Käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

ESIKATSELU, TULOSTAMINEN, TUNNISTEET

ESIKATSELU, TULOSTAMINEN, TUNNISTEET Excel 2013 Tulostaminen Sisällysluettelo ESIKATSELU, TULOSTAMINEN, TUNNISTEET TULOSTAMINEN JA TULOSTUSASETUKSET... 1 Esikatselu ja tulostaminen... 1 Reunuksien määrittäminen, keskittäminen... 2 Ylä- ja

Lisätiedot

F10-Lavalaput Versio 1.1. F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet. 1 Yleistä. 2 Ohjelmiston pikaohje. 3 Ohjelmiston laajempi ohje

F10-Lavalaput Versio 1.1. F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet. 1 Yleistä. 2 Ohjelmiston pikaohje. 3 Ohjelmiston laajempi ohje F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet 1 Yleistä 2 Ohjelmiston pikaohje 3 Ohjelmiston laajempi ohje 3.1 Ohjelmiston käynnistäminen 3.2 Kirjautuminen palveluun 3.3 Tuotteen valinta ja muiden tietojen syöttö

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten.

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Xerox WorkCentre 9/9 -monitoimitulostin Kopioiminen. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Laske syöttölaite alas.. Peruuta mahdolliset

Lisätiedot

PDF-tiedostojen teon pikaohje

PDF-tiedostojen teon pikaohje 1 PDF-tiedostojen teon pikaohje 1. Aluksi Tässä pikaohjeessa käydään lyhyesti läpi PDF-muotoisten tiedostojen teko Adobe Acrobat 5.0 ohjelmalla. Ohje opastaa painoon optimoidun PDF-tallenteen teon. Pikaohje

Lisätiedot

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja.

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja. Pikaopas Microsoft Excel 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Komentojen lisääminen pikatyökaluriville Pidä

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Tulostimen muisti. Muistinhallinta. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Tulostimen muisti. Muistinhallinta. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Tulostimen muisti Tulostimessa on toimitettaessa vähintään 64 Mt muistia. Tarkista tulostimeen asennetun muistin määrä seuraavasti: valitse tulostimen Apuohjelmat-valikosta Tulosta valikot. Tulosteessa

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Kesäkuu 2017 1 (8) Tikon Web-sovellukset Kesäkuu 2017 2 (8) 1 Johdanto... 3 2 HTML5 sovellukset... 3 2.1 Tuetut selaimet... 3 2.2 Mobiililaitteet... 3 3 Muita ohjeita... 5 3.1 Yhteensopivuus -tila (Internet

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS Tulostuslokin tallennus verkkoon Versio 0 FIN Oppaassa käytetyt kuvakkeet Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki kertoo, miten toimia tietyissä tilanteissa, tai

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN Sivu 1(5) Windows XP SP2 www.procountor.com Windows XP:n Service Pack 2:n (SP2) mukana tulee Internet Explorer 6:een mukaan pop-up ikkunoiden esto toiminto. ProCountor -Taloushallinto-ohjelmistossa voidaan

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Ennen Brother-laitteen käyttöä Huomautusten määritelmät Tämä käyttöopas käyttää seuraavia symboleita ja merkintätapoja: Kuvakkeet sisältävät

Lisätiedot

SQL Buddy JAMK Labranet Wiki

SQL Buddy JAMK Labranet Wiki Page 1 of 9 SQL Buddy JAMK Labranet Wiki Sisällysluettelo Yleistä SQL Buddy:sta kotisivu :http://sqlbuddy.com/ SQL Buddy on kevyt hallintatyökalu MySQL-tietokannalle. Järjestelmävaatimukset Serverin vaatimukset

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA. Pikaopas

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA. Pikaopas LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA Pikaopas Kopioitavan kuvan pienentäminen tai suurentaminen 1. Valitse aloitusnäytössä Kopioi -painike. 2. Kosketa Pienennä/suurenna-painiketta. 3. Valitse jokin valmiista

Lisätiedot

Visuaalinen opas. Xerox CX -tulostuspalvelin Perustuu Creo Color Server -teknologiaan Xerox Color 550/560 -tulostinta varten 653-01727A-FI

Visuaalinen opas. Xerox CX -tulostuspalvelin Perustuu Creo Color Server -teknologiaan Xerox Color 550/560 -tulostinta varten 653-01727A-FI Visuaalinen opas Xerox CX -tulostuspalvelin Perustuu Creo Color Server -teknologiaan Xerox Color 550/560 -tulostinta varten 653-0177A-FI CX-tulostuspalvelintietokoneen kaapeliliitännät 1 3 4 5 1VDC POWER

Lisätiedot

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Word - harjoitus 1 1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Kopioi itsellesi harjoitus3_korjaus.doc niminen tiedosto Avaa näyttöön kopioimasi harjoitus. Harjoitus on kirjoitettu WordPerfet 5.1 (DOS) versiolla

Lisätiedot

Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille

Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille Käytettäessä eri käyttöjärjestelmää tai järjestelmäarkkitehtuuria palvelimelle ja asiakkaalle yhteys ei ehkä toimi oikein, kun yhteyden muodostus suoritetaan

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

Käyttöpaneelin merkkivalot

Käyttöpaneelin merkkivalot tarkoittavat eri asioita niiden järjestyksen mukaan. Merkkivalot, jotka ovat pois päältä, päällä ja/tai vilkkuvat, osoittavat tulostimen eri tilanteita kuten tulostimen tilaa, tarvittavia käyttäjän toimia

Lisätiedot

Tulostusmateriaaliopas

Tulostusmateriaaliopas Sivu /5 Tulostusmateriaaliopas Tulostin tukee seuraavia paperi- ja erikoistulostusmateriaalikokoja. Universal-asetuksessa voit valita mukautettuja paperikokoja enimmäiskokoon asti. Tuetut paperikoot, -lajit

Lisätiedot

SCS Data Manager. Julkaisutiedot. Versio 3.00

SCS Data Manager. Julkaisutiedot. Versio 3.00 SCS Data Manager Julkaisutiedot Versio 3.00 Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Puhelin: +1-408-481-8000

Lisätiedot

Lexmark C750. Oppaiden päivitys. Elokuu 2001. www.lexmark.fi

Lexmark C750. Oppaiden päivitys. Elokuu 2001. www.lexmark.fi Lexmark C750 Oppaiden päivitys Elokuu 2001 www.lexmark.fi 1 Kuvansiirtoyksikön kohdistaminen Kohdista kuvansiirtoyksikkö sen vaihtamisen jälkeen tai silloin, kun värit tulostuvat liian vaaleina, jotta

Lisätiedot

Adobe Acrobat Edistynyt käyttö

Adobe Acrobat Edistynyt käyttö Edistynyt käyttö Kari J Keinonen 2008 Asiantuntijaosuuskunta Käyttöoikeustiedot Adobe Acrobat Tämän materiaalin sisältö on suojattu tekijänoikeuslain, muiden asiaa käsittelevien lakien ja kansainvälisten

Lisätiedot

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero AG Sivu 1 Tietoja tekijänoikeudesta ja tavaramerkistä Tämä opaskirjanen ja sen sisältö on Nero AG:n omaisuutta ja suojattu tekijänoikeudella. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

Fiery E 100 70-60C-KM Color Server. Tervetuloa

Fiery E 100 70-60C-KM Color Server. Tervetuloa Fiery E 100 70-60C-KM Color Server Tervetuloa 2012 Electronics For Imaging. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 45111559 27. elokuuta 2012 TERVETULOA 3 TERVETULOA

Lisätiedot

Tieto-opas. Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD. Ohjesivut. Lexmarkin Web-sivusto. Muut kielet. Asennusohje. Tieto-opas Sivu 1 / 1

Tieto-opas. Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD. Ohjesivut. Lexmarkin Web-sivusto. Muut kielet. Asennusohje. Tieto-opas Sivu 1 / 1 Tieto-opas Tieto-opas Monitoimilaitetta ja sen toimintoja kuvaillaan useissa oppaissa. Tämän sivun avulla löydät monitoimilaitetta koskevia julkaisuja ja muita tietoja. Ohjesivut Monitoimilaitteessa on

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE!

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! 1 TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käytössä on Chromebox-työasemia. Työasemat ovat pääsääntöisesti aina käynnissä, mutta tarvittaessa laite käynnistyy virtapainikkeesta. Laitteet

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio G FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten

Lisätiedot

Tulostuksen hallinta-asetusten ohje

Tulostuksen hallinta-asetusten ohje Tulostuksen hallinta-asetusten ohje SISÄLLYSLUETTELO TIETOJA TÄSTÄ OHJEESTA............................................................................ 2 TULOSTUKSEN HALLINTATOIMINTO.....................................................................

Lisätiedot

LASERJET PRO 400 MFP. Pikaopas M425

LASERJET PRO 400 MFP. Pikaopas M425 LASERJET PRO 400 MFP Pikaopas M425 Kopiolaadun optimointi Valittavissa olevat kopiointilaatuasetukset Autom. valinta: Valitse tämä asetus, jos kopiointilaadulla ei ole suurta merkitystä. Tämä on oletusasetus.

Lisätiedot

Tulostuslaatuopas. Tyhjät tai valkoiset sivut. Tumma tuloste. Tulostuslaatuopas. Sivu 1/16

Tulostuslaatuopas. Tyhjät tai valkoiset sivut. Tumma tuloste. Tulostuslaatuopas. Sivu 1/16 Sivu 1/16 Tulostuslaatuopas Tyhjät tai valkoiset sivut a Poista kuvayksikkö tai kuvansiirtopaketti ja asenna se uudelleen. Varoitus Vaurioitumisen mahdollisuus: Älä altista kuvayksikköä tai kuvansiirtopakettia

Lisätiedot

2017 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin.

2017 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 2017 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 27. huhtikuuta 2017 Sisällys 3 Sisällys...5 Fiery Driver Updater...5 Mukautettujen

Lisätiedot

FrontPage 2000 - Näkymät

FrontPage 2000 - Näkymät FrontPage 2000 - Näkymät FrontPagessa on kuusi erilaista näkymää sivustoon. Sivunäkymä Tässä näkymässä luodaan sivut eli näkymä vastaa paljolti Wordin tekstinkäsittelyohjelman näkymää. Tässä on myös muokattava

Lisätiedot

Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen.

Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen. Sivu 1/7 Värilaatuopas Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen. Laatu-valikko Tulostustila Väri Vain musta

Lisätiedot

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Asentaminen... 4 Näppäinpikakomentoja... 5 EtäAsteri... 6 Tulostaminen doswintu:n avulla... 8 Wordiin tulostaminen... 10 Windows XP

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

HP Photo Printing -pikaviiteopas

HP Photo Printing -pikaviiteopas Kuvien tuonti valokuvagalleriaan Seuraavassa kuvataan tapoja, joilla valokuvagalleriaan voidaan lisätä kuvia. Valokuvagalleria on HP Photo Printing -ohjelman vasemmanpuoleinen ruutu. Tulosteiden ja valokuva-albumin

Lisätiedot

Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007

Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007 Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Vista... 6 Uuteen koneeseen siirtäminen... 7 - pikakuvake työpöydälle... 9 Tulostusongelmat uusissa koneissa... 12 - Tulostaminen

Lisätiedot

Fiery Driver Windows-tietokoneisiin

Fiery Driver Windows-tietokoneisiin 2017 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 27. huhtikuuta 2017 Sisällys 3 Sisällys...5 Fiery Driver Updater...5 Mukautettujen

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot