Julkaisutiedot Fiery E C-KM Color Server versio 1.0

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Julkaisutiedot Fiery E 100 70-60C-KM Color Server versio 1.0"

Transkriptio

1 Julkaisutiedot Fiery E C-KM Color Server versio 1.0 Tämä asiakirja sisältää tärkeää tietoa tästä julkaisusta. Tiedot on toimitettava kaikille käyttäjille. HUOMAUTUS: Termillä Fiery E 100 viitataan tässä asiakirjassa laitteeseen Fiery E C-KM Color Server. Järjestelmä Mac OS X -käyttöjärjestelmää koskevat vaatimukset Power PC G4 Mac -tuki ei kuulu käyttäjän ohjelmistoa koskeviin Mac OS -kohtaisiin vaatimuksiin. Ohjelmiston käyttöön tarvitaan Power PC G5 tai Intel-pohjainen Mac-tietokone. Windows Server 2008 välitulostuspalvelimena Jos Windows Server 2008 R2 -tietokone määritetään LPR-protokollaa käyttäväksi välitulostuspalvelimeksi ja 64-bittinen Windows Vista -asiakastietokone määritetään tulostamaan sille käyttämällä osoittamalla tulostamista, nämä kaksi tietokonetta on määritettävä seuraavan taulukon mukaisesti. Verkkoyhdistelmä Määritys Windows Server 2008 Windows Vista Sama työryhmä Sama työryhmä Luo Windows Server tietokoneella käyttäjätili, jolla on sama käyttäjänimi ja salasana kuin tulostamiseen käytetyn Windows Vista -tietokoneen käyttäjätilillä. Mikä tahansa työryhmä Mikä tahansa toimialue Mikä tahansa toimialue Mikä tahansa työryhmä Luo Windows Server tietokoneella käyttäjätili, jolla on sama käyttäjänimi ja salasana kuin tulostamiseen käytetyn Windows Vista -tietokoneen käyttäjätilillä. Kun kirjaudut sisään Windows Vista -tietokoneelle, muista määrittää toimialueen nimi ja käyttäjänimi (muodossa <toimialueen nimi>\ <käyttäjänimi>). Luo Windows Server tietokoneella käyttäjätili, jolla on sama käyttäjänimi ja salasana kuin tulostamiseen käytetyn Windows Vista -tietokoneen käyttäjätilillä. Sama toimialue Sama toimialue Lisämäärityksiä ei tarvita. Copyright 2012 Electronics For Imaging, Inc. Osanumero: syyskuuta 2012 * *

2 sivu 2 Skannaus Skannaus kiintolevylle kohteesta tulostimen kosketuspaneeli Jos tulostimen kosketuspaneeli ei salli kenoviivan (\) käyttöä, pyydä pääkäyttäjää tai tulostinteknikkoa muokkaamaan kohdetta DipSW(16-1=1) tulostinlaitteessa. Lähennys tai loitonnus skannattaessa Jos käytät skannatessa lähennystä tai loitonnusta ja valitset, että skannattu tiedosto tallennetaan PDF-muodossa, lopputulos voi poiketa TIFF- tai JPEG-muodossa tallennetuista tiedostoista. Remote Scan -versio 5.x Mac OS X -tietokoneissa Jotta Remote Scan -version 5.x voisi sulkea Mac OS X -tietokoneessa, Remote Scan -sovelluksen ikkuna on suljettava hiirellä. Sovellusta ei voi sulkea päävalikosta tai painamalla Command + Q. Remote Scan -tiedostojen koko Jos skannaustiedosto on suurempi kuin 2 Gt, tiedoston kokona postilaatikoissa voi näkyä 0. Skannaustyön tila työlokissa Skannaustiedoston tilasta Command WorkStationin työlokissa näkee, onnistuiko tiedoston tallennus Fiery E 100 -laitteeseen. Tila ei kuitenkaan kerro, onnistuiko skannaustiedoston toimittaminen lopulliseen kohteeseen, esimerkiksi toiselle samaan verkkoon kuuluvalle tietokoneelle. Skannausloki tulostinlaitteessa Väriskannausasetus tulostinlaitteen skannauslokissa voi olla arvoltaan odottamaton, jos käytetään Fiery Remote Scan -ohjelmaa. Värien käsittelystä vastaa Fiery E 100, joten Fiery E 100 vaatii värejä tällaisia skannauksia varten. Tulostus Rush Print (Tulostus kiireellisenä) -asetus Jos Suspend on Mismatch (Keskeytä ristiriidan sattuessa) -asetus on otettu käyttöön tulostimen kosketuspaneelissa, Rush Print (Tulostus kiireellisenä) on poistettava käytöstä. Rush Print (Tulostus kiireellisenä) -asetus pysyy näkyvissä, vaikka ei olekaan toiminnassa. Kiertoratkaisuna Mismatch Action (Ristiriitatoiminto) voidaan poistaa käytöstä Fiery E 100 -laitteen asetuksissa. Paperitukokset täydellisessä sitojassa Jos täydellisessä sitojassa esiintyy tulostustyön aikana kaksi peräkkäistä paperitukosta, tulostettava työ ei välttämättä tulostu oikein, vaikka tukokset poistettaisiin ja tulostin käynnistettäisiin uudelleen. Jos näin tapahtuu, peruuta työ ja lähetä se uudelleen.

3 sivu 3 Kuvan siirto ja PDF- tai PS-tiedostojen tallennus Jos Kuvan siirto määritetään kaksipuolisessa tulostuksessa ja tiedosto tallennetaan PDF- tai PS-muodossa ja sen jälkeen tulostetaan, työ tulostuu yksipuolisena ilman Kuvan siirto -asetuksia. Jos tulostus suoritetaan näillä asetuksilla ohjaimen kautta tallentamatta tiedostoa PS- tai PDF-muodossa, työ tulostetaan oikeilla asetuksilla. Osoittamalla tulostus ja LDAP-vahvistus Jos Vahvista-painike ei ole käytettävissä asiakastietokoneelle osoittamalla tulostusta käyttämällä asennetun tulostinohjaimen Tulostusmääritykset-kohdassa, varmista, että Kaksisuuntainen tiedonsiirto on käytössä ja että Fiery E 100 -laitteen IP-osoite näkyy Asennettavissa olevat vaihtoehdot -välilehdellä localhostin sijaan. Tulostimen asetukset Jos tulostimen asetukset eivät aukea, tarkista, että kaikki muut tulostimen asetusikkunat on suljettu, ennen kuin avaat tulostimen asetuksia. Pitkä paperi (julistenauha) ja dpi:n tarkkuus Jos pitkiä papereita (julistenauhoja) tulostetaan dpi:n tarkkuudella, tiedosto voi olla liian suuri käsiteltäväksi. Tulostus ei tällöin onnistu. Ongelman voi välttää vaihtamalla 600 dpi:n tarkkuuteen. Jos pitkien papereiden tulostamisessa on ongelmia, ota yhteys huoltoteknikkoon. Käytä Windows-sisäänkirjautumista -asetuksen käytöstä seuraa väärä käyttäjänimi Jos Fiery E 100 -laitteeseen lähetetään tulostustyö Windows-tietokoneesta, joka kuuluu samaan työryhmään kuin Fiery E 100, ja Käytä Windows-sisäänkirjautumista -asetus tyhjennetään tulostinohjaimesta, ohjaimeen kirjoitetaan mikä tahansa käyttäjänimi ja Käytä Windowssisäänkirjautumista -asetus valitaan uudelleen (Windows-käyttäjänimen palauttamiseksi), tulostustyö näkyy tulostimen kosketuspaneelin Job List (Työluettelo) -kohdassa väärällä käyttäjänimellä. Näin ei tapahdu, jos tulostetaan Windows-tietokoneelta, joka kuuluu toimialueeseen työryhmän sijaan. A4-nuottipaperikoko A4-nuottipaperikoko, joka on määritetty tulostinlaitteessa, poikkeaa Fiery E 100 -laitteen tulostinohjaimessa ja Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa valitusta A4-nuottipaperikoosta. Jos haluat tulostaa työn käyttämällä tulostinlaitteessa määritettyä A4-nuottipaperikokoa, luo koko mukautettuna sivukokona tulostinohjaimessa. Nuottipaperin teksti ei kuitenkaan välttämättä tulostu oikein. Z-taitetyön virheellinen nidonta Jos työtä, jossa käytetään Z-taitetta ja nidontaa, ei nidota oikein, syy voi olla se, että sivumäärä ylittää tulostinlaitteen ja viimeistelylaitteen sallitun enimmäismäärän. Raja asetetaan tulostinlaitteessa.

4 sivu 4 Asiakirjan asetukset Sekatulostusmateriaali-asetuksissa Jos paperin määritteiden (kuten Paperityyppi ja Paperin paino) asetukseksi Sekatulostusmateriaali-asetuksissa valitaan Asiakirjan asetukset, työn tulostuksessa käytetään runkotyön paperimääritteitä eikä Asiakirjan asetukset -asetuksia. Paperin määritteet (kuten Paperityyppi ja Paperin paino) on asetettava erikseen Sekatulostusmateriaali-asetuksissa. Mukautetun sivukoon suurin tulostettava alue Mukautetun sivukoon suurin tulostettava alue on 321x480 mm. Tulostettavan alueen ulkopuolelle jäävät kuvat katkaistaan, vaikka Skaala-asetukseksi olisi valittu Sovita sivukokoon. Mukautettu PostScript-sivukoko -asetus tulostinohjaimen ominaisuuksissa Jos Asiakirjan koko -asetukseksi määritetään Mukautettu PostScript-sivukoko Windows-käyttöjärjestelmän tulostinohjaimen Tulostusmääritykset-kohdan Asiakirjan asetukset -välilehdellä, asetusta ei tallenneta. Kiertoratkaisuna voidaan tulostaa näennäistulostimella, johon on määritetty haluttu asetus. Lisätietoja näennäistulostimista on Command WorkStationin ohjeessa. Toisena kiertoratkaisuna mukautettu sivukoko voidaan määrittää tietokoneella. MUKAUTETUN SIVUKOON MÄÄRITTÄMINEN 1 Avaa Tulostimet- tai Tulostimet ja faksit -kansio. 2 Napsauta ikkunaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Palvelimen ominaisuudet. Ominaisuudet: Tulostuspalvelin -ikkuna aukeaa. 3 Valitse Luo uusi lomake. 4 Kirjoita lomakkeelle kuvaava nimi, määritä yksiköt ja mitat ja valitse OK. Kun tulostat asiakirjan sovelluksesta, valitse mukautettu paperikoko. Jos Windows ei lähetä töitä paperitukoksen jälkeen Fiery E 100 ei ota paperitukoksen jälkeen vastaan seuraavia Windows-tulostinohjaimista lähetettyjä tulostustöitä, jos tulostinohjaimen portissa on valittu SNMP-tila käytössä. Työt jäävät tällöin Windowsin taustatulostusjonoon. Viimeistelyasetus ei säily Jos Windows-tulostinohjain määritetään Tulostimen ominaisuudet -kohdassa käyttämään jotain tiettyjä Viimeistely-välilehden asetuksia ja työ tulostetaan näitä asetuksia käyttämällä, Command WorkStation saattaa tyhjentää asetukset. Jotta asetukset säilyisivät, avaa tulostinohjaimen Ominaisuudet-kohdan Asennettavissa olevat vaihtoehdot -välilehti ja valitse Kaksisuuntainen tiedonsiirto -kohdan alta Päivitä.

5 sivu 5 Mac OS -tulostinohjaimen Pikatoiminnot Kaksisuuntainen tiedonsiirto -asetus ei päivitä Mac OS -tulostinohjaimen Pikatoiminnotikkunaa dynaamisesti. Jos haluat päivittää Mac OS -tulostinohjaimen Pikatoiminnotikkunan, sulje Tulosta-ikkuna ja avaa se uudelleen päivitettyäsi asennetut vaihtoehdot. Force Print (Pakota tulostus) Jos Force Print (Pakota tulostus) -toimintoa käytetään nidontatyössä, kopioita saatetaan tulostaa ilman niittejä. Kuvalaatu Jos tulostat asiakirjan Mac OS -tietokoneelta ja tulosteen tausta on sotkuinen, voit parantaa tulostuslaatua vaihtamalla Kuvalaatu-asetukseksi Paras tai valitsemalla alhaisemman DPI-asetuksen 600. Väriasetukset Tulosta harmaa vain mustaa (CMYK) Jos Tulosta harmaa vain mustaa (CMYK) -asetukseksi on valittu teksti/grafiikka/kuvat, ainoastaan yksivärisiä harmaita kuvia sisältävät sivut tulostetaan käyttämällä pelkästään mustaa väriainetta. Tällaiset sivut luetaan mustavalkoisiksi. Jos sivu sisältää sekä tasaisia värikuvia että yksivärisiä harmaita kuvia, harvoissa tapauksissa sen yksiväriset harmaat kuvat voidaan tulostaa käyttämällä yhdistelmäharmaata (CMY). Jos Tulosta harmaa vain mustaa (CMYK) -asetukseksi on valittu teksti/grafiikka, yksiväriset harmaat kuvat tulostetaan käyttämällä yhdistelmäharmaata (CMY). Syöttölokeron määrittäminen kalibrointia varten Syöttölokeroa koskevat rajoitukset eivät välttämättä näy tulostimen kosketuspaneelissa, kun kalibrointi aloitetaan. Muista määrittää syöttölokero kalibrointia varten. Command WorkStation Held (Pidossa) -jonossa olevat työt Held (Pidossa) -jonossa olevat työt eivät ole välttämättä oikeassa järjestyksessä, jos: vedät useita tiedostoja Windows-tietokoneelta suoraan Command WorkStationin Held (Pidossa) -jonoon tai tuot Held (Pidossa) -jonoon näppäimistöä käyttämällä samaan aikaan useita tiedostoja Command WorkStationin Import Jobs (Tuontityöt) -kohdasta. Kiertoratkaisuna voit käyttää Command WorkStationin Import Jobs (Tuontityöt) -toimintoa ja valita hiirellä useita tuotavia töitä.

6 sivu 6 Backup and Restore (Varmuuskopioi ja palauta) Kun käytetään Backup and Restore (Varmuuskopioi ja palauta) -toimintoa, varmuuskopiotiedosto saa oletusnimen ja korvaa kaikki vanhemmat varmuuskopiotiedostot, joilla on sama nimi. Vanhemman varmuuskopiotiedoston korvaamisen voi välttää antamalla tiedostolle uuden nimen tallennuksen jälkeen. Niputuskuva Command WorkStationin Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa sekä tulostinohjaimessa näkyvä niputuskuva näkyy aina pystysuuntaisena, vaikka alkuperäinen sivu olisi vaakasuuntainen. Sarjapakettivirhe peruuttaa työn Jos Command WorkStation ilmoittaa sarjapakettivirheestä, käsiteltävä työ saatetaan peruuttaa. Työ on tällöin lähetettävä uudelleen. WebTools Ajonaikainen Java-ympäristö ja WebTools Jos WebTools käynnistetään Internet Explorerissa Windows tietokoneella asentamatta ensin ajonaikaista Java-ympäristöä (Java Runtime Environment eli JRE), Internet Explorer voi näkyä tyhjänä eikä kehota asentamaan JRE:tä. Tämän voi välttää asentamalla JRE:n Käyttäjän ohjelmisto -DVD:ltä ennen WebToolsin käynnistämistä. Lisäksi WebTools Configure lataa JRE:n ja toimii odotetulla tavalla 32-bittisessä Windows käyttöjärjestelmässä, jos Internet Explorerin parannettu suojauskokoonpano on poistettu käytöstä. Selaintuki Fiery E 100 -laitteen WebTools -ohjelmassa on Mozilla Firefox v3.5 -tuki. Jos Configureohjelmaan kirjautumisessa on kuitenkin vaikeuksia Mac OS -tietokoneelta Firefox v3.5 -selainta käyttämällä, kokeile toista selainta tai selainversiota tai etsi Mozillan verkkosivuilta Firefoxin päivitetty versio. Mozilla on paraikaa etsimässä ratkaisua näihin ongelmiin. Näennäistulostimet Osoittamalla tulostamisen ohjaimen käyttö Jos tulostaminen tapahtuu käyttämällä näennäistulostinta, jossa on Booklet Makerin ja täydellisen sitojan asetukset tai nidonta-asetukset, sekä osoittamalla tulostamista käyttämällä asennettua tulostinohjainta, asetukset ovat käytössä vain, jos näennäistulostimen asetukset on lähetetty tulostinohjaimeen Fiery E 100 -laitteesta. Näennäistulostimen asetukset hankitaan seuraavasti: valitse sovelluksessa Tulostus, avaa Tulostusmääritykset valitsemalla Ominaisuudet ja tallenna sitten asetukset valitsemalla OK ennen työn tulostamista. Näennäistulostimen luominen Jos näennäistulostimen Kopiot-asetusta ei voi lukita, ota Kaksisuuntainen tiedonsiirto käyttöön tulostinohjaimessa luotuasi näennäistulostimen Command WorkStationista sekä asiakaskoneelle.

7 sivu 7 Booklet Maker Yksiköiden mukauttaminen Jos Booklet Makerin ohjatussa toiminnossa asetukselle valittuja yksiköitä (tuumat tai millimetrit) muutetaan, muutos ei tule voimaan Booklet Makerin pääikkunassa. Sama pitää paikkansa myös toisin päin. Yksisivuinen asiakirja ei voi olla vihko Yksisivuista asiakirjaa ei voi tulostaa vihkona. Yrityksestä on tuloksena virheilmoitus. Erotinsivu Vihkossa sekä Monta otosta -töissä ei saa käyttää erotinsivua. Siitä voi olla seurauksena sivujen siirtyminen tai jokin muu epätoivottu tulos. JDF Toiminnon verkkosivusto Lisätietoja Fiery JDF -toiminnosta (mukaan luettuna dokumentaatio ja tuki) on sivustossa SeeQuence Suite Vaakasuuntaisen työn nitominen SeeQuence Impose -ohjelmassa SeeQuence Impose ei välttämättä nido vaakasuuntaisia töitä oikein. Jos näin käy, aseta niittien oikeat paikat SeeQuence Composen avulla. Fold Marks (Taitemerkit) SeeQuence Impose -ohjelmassa Jos valitset Fold Marks (Taitemerkit) -merkeille vaaka- tai pystysuuntaiset pituusasetukset, kun muutat SeeQuence Impose -asetusta, asetuksien arvo voi muuttua nollaksi, kun avaat SeeQuence Imposen uudelleen ja muokkaat sen asetuksia. Windowsin suojausvaroitus Jos saat varoituksen, kun käytät SeeQuence Suitea ensimmäisen kerran, syy voi piillä Microsoft Windowsin palomuurin asetuksissa. Varoitukset voi välttää poistamalla Windowsin palomuurin asetukset käytöstä Windowsin Ohjauspaneelissa. Käytöstä poisto tapahtuu valitsemalla varoitusviestistä Salli käyttö. Tämä lisää ohjelman Salli ohjelman tai ominaisuuden läpäistä Windowsin palomuuri -luetteloon. List View (Luettelonäkymä) ei ole käytettävissä SeeQuence-ohjelman Preview (Esikatselu) -toiminnossa SeeQuence-ohjelman Preview (Esikatselu) -toiminnon ohjeessa viitataan List View (Luettelonäkymä) -toimintoon, jonka avulla Page View (Sivunäkymä) -ruudun sivuja voidaan tarkastella luettelona tekstimuodossa. List View (Luettelonäkymä) ei ole enää käytössä. Sivut näkyvät pikkukuvina Page View (Sivunäkymä) -ruudussa.

8 sivu 8 Saddle Top (Satula ylös) -töiden viimeinen sivu kääntyy SeeQuence Impose -ohjelmassa Jos SeeQuence Impose -ohjelmassa esiintyy Saddle Top (Satula ylös) -töiden viimeisen sivun kääntymistä, määritä Saddle Top (Satula ylös) -asetus käyttämällä Command WorkStationin Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdan tai tulostinohjaimen Booklet Maker -toimintoa. PostScript-tiedostoissa ei ole kelvollista otsikkoa SeeQuence Suite ei välttämättä tunnista PostScript-tiedostoja, joissa ei ole kelvollista otsikkoa (esimerkiksi %!PS-Adobe-3.0 ). Luo PostScript-tiedostot käyttämällä tuettuja Fiery E 100 -tulostinohjaimia. Tämä takaa täyden tuen kaikissa apuohjelmissa. APPE-töiden tulostaminen SeeQuence Impose -ohjelmassa Jos työ on asemoitu SeeQuence Impose -ohjelmassa siten, että APPE (Adobe PDF Print Engine) on valittu Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa, ja työ on sitten tallennettu, asemointiin ei voi enää tehdä myöhemmin muutoksia. APPE-asemoidut työt tallennetaan oletuksena litteinä PDF-tiedostoina, joihin ei voi tehdä myöhemmin muutoksia. Jos et ole tyytyväinen tekemiisi asemointivalintoihin, aloita alusta alkuperäisestä työstä. HUOMAUTUS: Jos työ tallennetaan.dbp-muodossa, sen asemointia voi muuttaa myöhemmin. Tällöin työ kuitenkin ripataan (RIP) PostScript-työnä eikä APPE-työnä. Sivujen koko ja suunta SeeQuence-ohjelman Preview (Esikatselu) -toiminnossa Jos SeeQuence Compose ei ole käytössä, SeeQuence-ohjelman Preview (Esikatselu) -toiminto näyttää kaikki sivut Sheet View (Arkkinäkymä) -muodossa. Sivujen koko ja suunta vastaavat tällöin SeeQuence Impose -ohjelman Sheet (Arkki)- ja Layout Orientation (Asettelusuunta) -asetuksia. SeeQuence Impose -ohjelmassa jokaiselle sivulle näytetään ensimmäisen sivun koko ja suunta. Tästä syytä SeeQuence-ohjelman Preview (Esikatselu) -näkymässä työn jokaisen sivun koko ja suunta näyttää vastaavan ensimmäisen sivun kokoa ja suuntaa, vaikka työ sisältäisi erikokoisia ja -suuntaisia sivuja. Yhdistetyt työt SeeQuence Impose -ohjelmassa Jos SeeQuence Impose -ohjelmassa avataan työ, joka on luotu yhdistämällä kaksi työtä, lisäämällä kansi ja ottamalla käyttöön 2-up Saddle (2 otoksen satula) -asettelu, osa kuvista voi leikkaantua, kun työ tulostetaan. Ongelman voi korjata valitsemalla Align to Center (Tasaa keskelle) Booklet (Vihko) -asetusten kohdassa Row & Column (Rivi ja sarake).

9 sivu 9 Top Bind (Yläsidonta) -toimintoa ei tueta SeeQuence Impose -ohjelmassa Jos SeeQuence Impose -ohjelmassa avataan työ, jonka Duplex (Kaksipuolinen) -asetukseksi on valittu Top Bind (Yläsidonta), SeeQuence Impose -ohjelmassa Duplex (Kaksipuolinen) -asetus on Off (Ei). Top Bind (Yläsidonta) -asetusta ei voi käyttää sellaisen asemointiasetuksen kanssa, jossa Monta otosta -asettelulla voi olla vaikutusta sidontareunaan. Kaksipuolisen 1 otoksen työn voi asemoida manuaalisesti yläsidontaa varten. SeeQuence Impose -ohjelmassa: 1 Napsauta lankamallinäkymää Sheet View (Arkkinäkymä) -kohdan alla. 2 Jos kääntökuvaketta ei näy jokaisella sivulla, lähennä, kunnes se näkyy. 3 Jos kyseessä on parillinen sivu (arkin selkäpuoli), paina vaihtonäppäintä samalla, kun napsautat kääntökuvaketta. Kunkin arkin selkäpuoli kääntyy 180 astetta. Insert Tab (Lisää sarkain) Fiery E 100 ei tue Insert Tab (Lisää sarkain) -toimintoa. SeeQuence Compose -ohjelmassa toiminto voi olla käytettävissä, mutta sitä ei tueta. Nuottipaperikoko Jos nuottipaperikoko määritetään SeeQuence Impose -ohjelmassa, tulostus tapahtuu vakiokokoiselle paperille. Määritä nuottipaperikoko Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa Imposen sijaan. Jos SeeQuence Impose -ohjelmassa valitaan nuottipaperikoko ja muut materiaalikoot poistuvat tällöin käytöstä, käytä sivun tai arkin Reset Media (Palauta materiaali) -komentoa. Tämä palauttaa kaikki käytettävissä olevat materiaalikoot. Hot Folders Failed (Epäonnistunut) -kansiota ei ole olemassa Hot Foldersin ohjeessa viitataan Failed (Epäonnistunut) -kansioon, johon tallennetaan tiedostot, joiden käsittely on epäonnistunut. Failed (Epäonnistunut) -kansiota ei ole Hot Foldersin uusimmassa versiossa. Mukautettu sivukoko Kun luot mukautetun koon Hot Folderin, älä käytä vakiokokoa (esimerkiksi 8,5x11) ja määritä sitä mukautetuksi. Fiery E 100 edellyttää vakiokokoista (Letter) paperia, vaikka Custom (Mukautettu) -koon paperia voidaan ladata tiettyihin lokeroihin.

10 sivu 10 Paper Catalog Mittaustavan muuttaminen voi aiheuttaa paperikokovirheitä Kun Paper Catalog -ohjelmaan syötetään paperikokoja, asetuksissa on käytettävä samaa mittaustapaa (tuumia, millimetrejä tai pisteitä) kautta linjan. Mittaustavasta toiseen vaihtaminen voi aiheuttaa virheitä ja muutoksia paperikokoihin. Sovellukset Microsoft Office ja graafiset tehosteet Microsoft Office -asiakirjat, joissa on käytetty graafisia tehosteita, kuten päällekkäisiä värejä tai tekstin varjotehostetta, voivat tulostua väärin, jos asiakirjat tulostetaan suoraan sovelluksesta. Kiertoratkaisuna asiakirja voidaan muuntaa PDF-muotoon ja tulostaa PDF-asiakirjana. Asiakirjan muuntamiseksi PDF-muotoon voi käyttää Tallenna PDFasiakirjana- tai Tallenna XPS-tiedostona -apuohjelmaa, jonka voi ladata Microsoftin sivuilta. Microsoft Word -asiakirjat Mac OS X -käyttöjärjestelmässä Jos Microsoft Word -asiakirjan suuntaa muutetaan käyttämällä Mac OS X v10.6 -tulostinohjaimen Arkin määrittely -toimintoa, asiakirja ei välttämättä tulostu oikein. Kiertoratkaisuna suuntaa voidaan muuttaa käyttämällä Tiedosto-valikon Sivun asetukset -toimintoa Microsoft Word -ohjelmassa. Microsoft Word -asiakirjat, joissa on värillinen tausta Microsoft Word -asiakirja, jossa on tekstiä tai grafiikkaa värillistä taustaa vasten, voi tulostua väärin, jos käytössä on Microsoft Office 2007 ja SP2. Tällaiset asiakirjat tulostuvat oikein, jos SP2 ei ole asennettuna. Mukautettujen kokojen tulostaminen Jos tulostetaan Microsoft Word -asiakirjaa, jossa on käytetty mukautettua kokoa, ja Paperikoko-asetukseksi on valittu Sama kuin asiakirjan koko, mukautetun koon tulostamisessa käytetään pitkän reunan syöttöä, vaikka tarkoitus olisi ollut käyttää lyhyen reunan syöttöä. Määritä oikea mukautetun paperikoon arvo Paperikoko-asetuksissa, jotta tulostuksessa käytettäisiin oikeaa reunan syöttöä. Microsoft Word ja paperikoko 9x11 Jos tulostetaan 9x11 -kokoisia Microsoft Word -asiakirjoja ja Paperikoko-asetukseksi on valittu Sama kuin asiakirjan koko, Kaksipuolinen- tai Vihko-asetusta ei voi ottaa käyttöön ja työ tulostuu 8,5x11 -kokoiselle nuottipaperille. Kiertoratkaisuna Paperikoko-asetukseksi voidaan valita 9x11. A3- ja A4-paperikokojen sekoittaminen Microsoft Word -ohjelmassa Kun tulostetaan Microsoft Word -asiakirjaa, jossa on sekä A3- että A4-sivuja, jotkin A4-sivut voidaan tulostaa vahingossa A3-paperille. Automaattinen koon uudelleenmääritys voidaan poistaa kiertoratkaisuna käytöstä A4- ja Letter-koon papereissa. Katso alta Word-version mukaiset ohjeet:

11 sivu 11 ASETUKSEN MUOKKAAMINEN MICROSOFT WORD OHJELMASSA 1 Napsauta Microsoft Office -painiketta ja valitse Wordin asetukset. 2 Valitse vasemmalta Lisäasetukset. 3 Vieritä alaspäin Tulosta-ryhmään. 4 Poista valintamerkki Skaalaa sisältö A4-kokoon tai 8,5x11 tuuman kokoon -kohdasta ja valitse OK. ASETUKSEN MUOKKAAMINEN MICROSOFT WORD OHJELMASSA 1 Valitse Työkalut > Asetukset ja napsauta Tulosta-välilehteä. 2 Poista valintamerkki Arkkikoon muutos A4/Letter -kohdasta ja valitse OK. Paperikoko Microsoft Word -ohjelmassa Kun tulostetaan vakiokokoinen Microsoft Word -asiakirja, Arkkikoon muutos A4/Letter - toiminto on poistettava käytöstä kohdassa A3- ja A4-paperikokojen sekoittaminen Microsoft Word -ohjelmassa sivulla 10 annettujen ohjeiden mukaisesti. Jos tulostat Microsoft Word -asiakirjaa, jossa on käytetty mukautettua sivukokoa tai vakiosivukokoa, toimi seuraavasti. MICROSOFT WORD -ASIAKIRJAN TULOSTAMINEN 1 Jos käytät mukautettua sivukokoa, luo se tietokoneella. Lisätietoja on kohdassa Mukautetun sivukoon määrittäminen sivulla 4. 2 Luo Word-asiakirja käyttämällä mukautettua sivukokoa tai vakiosivukokoa. 3 Varmista, että Arkkikoon muutos A4/Letter -asetusta ei ole otettu käyttöön Word-ohjelmassa. Katso ohjeet edeltä. 4 Tulosta asiakirja. Microsoft Outlook Jos tulostat viestin Microsoft Outlook -ohjelmasta, viestin ylä- ja alatunniste voivat leikkautua pois. Tämän voi välttää valitsemalla Skaala-asetukseksi Sovita sivukokoon. Microsoft Excel 2007 Jos Microsoft Excel työn kuvat eivät tulostu, päivitä Microsoft Excel 2007 versioon SP2 tai sitä uudempaan versioon ja tulosta työ uudelleen.

12 sivu 12 Microsoft Excel 2000 Jos vesileimalla varustetusta Microsoft Excel tiedostosta tulostetaan useita kopioita, seurauksena voi olla PS-virhe. Ongelman voi ratkaista päivittämällä Microsoft Excelin versioon 2007 tai sitä uudempaan versioon ja tulostamalla työn uudelleen. Adobe InDesign Jos tulostetaan grafiikkaobjekteja, joiden spottiväriarvo on CMY=0, K=100 %, Musta teksti ja grafiikka = puhdas musta -toiminto havaitsee tämän ja muuntaa arvoksi vain 100 % K. Kiertoratkaisuna Musta teksti ja grafiikka voidaan asettaa tulostettaessa muotoon Normaali tai asiakirjan mustan spottivärin grafiikkaobjekti voidaan muuttaa muotoon Process Black (Käsittele musta). Adobe Acrobat 9.0 Jos Laitelinkkiprofiilit, RGB-muodostustyyli ja Musta päällepainama eivät toimi oikein, korvaa Adobe Acrobat 9.0:n kohdan Tulostuksen lisäasetukset > Värinhallinta oletusasetus Custom (Mukautettu) -asetuksella, jotta Värin käsittely -asetukseksi tulisi Tulostimen värinhallinta. Upotettu satula -asetusta käyttämällä tulostetut yläsidontatyöt voivat tulostua oikealle sidottuina, jos työt tulostetaan Acrobat 9.0 -ohjelmasta. Ongelman voi kiertää poistamalla valintamerkin Acrobatin Tulosta-ikkunan Käännä ja keskitä sivut -asetuksesta, valitsemalla Valitse Paperilähde PDF-sivukoon mukaan -asetuksen ja asettamalla Skaalaus-arvon nollaan. Reader-versiosta poikkeavan Acrobat-version käyttö Jos Adobe Acrobatin versionumero on eri kuin Adobe Readerin versionumero, kaikkia toimintoja ei tueta. Niihin kuuluu esimerkiksi PDF-tiedostojen tarkastelu Internet Explorerin kautta. Lisätietoja on osoitteessa QuarkXPress QuarkXPress-töihin voi sisältyä PostScript-komentoja, joita Fiery E 100 ei tue. Tästä syystä työ voi tulostua paperikoolle, joka ei vastaa Command WorkStationin Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdan Paper Size (Paperikoko) -asetusta. Paperikoon voi palauttaa vaihtamalla Paperikoko-asetuksen Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa miksi tahansa muuksi asetukseksi ja palauttamalla asetuksen sitten alkuperäiseksi ennen tulostamista.

13 sivu 13 Ohje Internet Explorer 5.5 Fiery E 100 -apuohjelmien ohjetiedostot on kehitetty käytettäväksi Microsoft Internet Explorerin version 5.5 ja sitä uudempien versioiden kanssa. Jos käytät jotain muuta selainta, esimerkiksi Safaria tai Internet Explorerin vanhempaa versiota, ohje ei välttämättä näy oikein. Windows XP Service Pack 2 Jos Microsoft Internet Explorer -selainta käytetään tietokoneella, johon on asennettu Windows XP -käyttöjärjestelmä sekä Service Pack 2, ohjetiedostot eivät välttämättä näy oikein tai ollenkaan seuraavissa tilanteissa: Jos selaimessa on käytössä ponnahdusikkunoiden esto, se voi estää ohjetiedostoja aukeamasta. Tässä tapauksessa esto on poistettava tilapäisesti käytöstä, jotta ohjetiedostot saisi näkyviin. Jos selaimen Internet-lisäasetuksissa on otettu käyttöön komentosarjavirheitä koskevat ilmoitukset, selain saattaa antaa varoituksen ennen ohjetiedostosivun avaamista. Varoitusikkunaa voi estää aukeamasta poistamalla valintamerkin Näytä ilmoitus kaikista komentosarjavirheistä -kohdasta, joka on Internet-asetukset-valintaikkunan Lisäasetuksetvälilehdellä. Tilarivillä voi myös näkyä varoitussanoma, mutta tällä virheellä ei ole vaikutusta ohjetiedoston sisältöön. Internet Explorer 8 Jos Fiery E 100 -apuohjelmien ohjetiedostoja avataan Internet Explorer 8 -selaimessa, kaikki vaiheet alkavat numerolla 1. Jotta ohjetiedostot näkyisivät oikein, on käytettävä jotain toista selainta tai uudempaa Internet Explorer -versiota. Tulostusprofiili-asetukset on kuvattu väärin ohjeessa Jos Tulostusprofiilin tulostusasetukseksi on valittu Käytä tietovälineprofiilia, Fiery E 100 valitsee tulostusprofiilin työtä varten Paper Catalog -asetuksen mukaan. Paper Catalog -asetukseen liittyviä Etupuolen väriprofiili- ja Takapuolen väriprofiili -asetuksia käytetään vastaavasti arkin etu- ja takapuolen tulostukseen. Paperinvalinnan ja tulostusprofiilin välistä suhdetta ei voi määrittää Command WorkStationin tulostusprofiiliasetuksissa. Asia on ilmoitettu väärin Command WorkStationin ohjeessa. Kansisivuasetus Kansisivu tulostuu vääränkokoiselle paperille Kansisivu tulostuu Letter-kokoiselle paperille, kun sen on tarkoitus tulostua A4-kokoiselle paperille. Jotta kansisivun voisi tulostaa A4-kokoiselle paperille, Fiery E 100 -laitteen kieleksi on valittava englanti (Iso-Britannia), ranska, italia, saksa tai espanja.

14 sivu 14 Muiden kielien kuin englannin näkyminen Asetukset näkyvät väärin tulostinohjaimissa Erilaiset tulostinohjaimen käyttöliittymäelementit, kuten tulostusasetukset, komennot ja kuvakkeiden tai painikkeiden nimet, voivat näkyä englanniksi käyttöjärjestelmän kielen sijaan. HUOMAUTUS: Yllä kuvattua ongelmaa esiintyy sekä Windows- että Mac OS -tietokoneissa. Asetukset näkyvät väärin Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdassa Erilaiset Command WorkStationin Job Properties (Työn ominaisuudet) -kohdan käyttöliittymäelementit, kuten tulostusasetukset, komennot ja kuvakkeiden tai painikkeiden nimet, voivat näkyä englanniksi käyttöjärjestelmän kielen sijaan. Kaikki painomerkit ja merkit eivät myöskään välttämättä näy oikein. Ongelma koskee seuraavia: Paper Catalog Ohjeet-kohta ja Huomautuksia-kohta Väriasetukset Sekatulostusmateriaali Paikallisten esiasetuksien hallinta Autom. sovitus Väärin näkyvät vesileimat Vesileimojen oletusasetukset voivat näkyä englanniksi käyttöjärjestelmän kielen sijaan. Asiakirjaan lisättyjen vesileimojen merkit saattavat tulostua sotkuisina. Joissakin tapauksissa asiakirjaa ei voi tulostaa ollenkaan. Käytönaikainen ohje näkyy englanniksi Job Monitorin ohje voi näkyä englanniksi käyttöjärjestelmän kielen sijaan. Booklet Makerin ohje voi näkyä englanniksi käyttöjärjestelmän kielen sijaan. Sotkuiset merkit tulostetuissa Postflight-raporteissa Jotkin merkit voivat näkyä sotkuisina tulostetuissa Postflight-raporteissa.

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

250 arkin vakiolokeron täyttäminen

250 arkin vakiolokeron täyttäminen Pikaopas Paperin ja erikoismateriaalin lisääminen Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä käsinsyöttölokero täytetään.lisäksi siinä on tietoja Paperikoko- ja Paperilaji-asetuksista.

Lisätiedot

CADS Planner -tulostusohje

CADS Planner -tulostusohje Sisältö Yleistä tulostuksesta... 3 Tulostinajurin asentaminen Windowsiin... 4 Paperiarkin lisääminen tulostinajurille... 5 Tulostimen lisääminen CADSiin... 7 PDF-tiedoston tulostaminen... 9 PLT-tiedoston

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

Tulostusongelmien ratkaiseminen

Tulostusongelmien ratkaiseminen 1 Käyttöpaneelin näyttö on tyhjä, tai siinä näkyy vain vinoneliöitä. Työt eivät tulostu. Tulostimen testaus epäonnistui. Tulostin ei ole valmis vastaanottamaan tietoa. Määritetty vastaanottoalusta on täynnä.

Lisätiedot

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Word - harjoitus 1 1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Kopioi itsellesi harjoitus3_korjaus.doc niminen tiedosto Avaa näyttöön kopioimasi harjoitus. Harjoitus on kirjoitettu WordPerfet 5.1 (DOS) versiolla

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Ennen Brother-laitteen käyttöä Kuvakkeiden selitykset Tavaramerkit Tärkeä huomautus Kuvakkeiden selitykset Koko tässä Käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten.

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Xerox WorkCentre 9/9 -monitoimitulostin Kopioiminen. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Laske syöttölaite alas.. Peruuta mahdolliset

Lisätiedot

Fiery Driver Windows-käyttöjärjestelmälle

Fiery Driver Windows-käyttöjärjestelmälle 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 5. lokakuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys...5 Fiery Driver Updater...5 Mukautettujen Fiery

Lisätiedot

SCS Data Manager. Julkaisutiedot. Versio 3.00

SCS Data Manager. Julkaisutiedot. Versio 3.00 SCS Data Manager Julkaisutiedot Versio 3.00 Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Puhelin: +1-408-481-8000

Lisätiedot

Tulostusmateriaaliopas

Tulostusmateriaaliopas Sivu /5 Tulostusmateriaaliopas Tulostin tukee seuraavia paperi- ja erikoistulostusmateriaalikokoja. Universal-asetuksessa voit valita mukautettuja paperikokoja enimmäiskokoon asti. Tuetut paperikoot, -lajit

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Ennen Brother-laitteen käyttöä Huomautusten määritelmät Tämä käyttöopas käyttää seuraavia symboleita ja merkintätapoja: Kuvakkeet sisältävät

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

Käyttöpaneelin merkkivalot

Käyttöpaneelin merkkivalot tarkoittavat eri asioita niiden järjestyksen mukaan. Merkkivalot, jotka ovat pois päältä, päällä ja/tai vilkkuvat, osoittavat tulostimen eri tilanteita kuten tulostimen tilaa, tarvittavia käyttäjän toimia

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Tulostuslaatuopas. Tyhjät tai valkoiset sivut. Tumma tuloste. Tulostuslaatuopas. Sivu 1/16

Tulostuslaatuopas. Tyhjät tai valkoiset sivut. Tumma tuloste. Tulostuslaatuopas. Sivu 1/16 Sivu 1/16 Tulostuslaatuopas Tyhjät tai valkoiset sivut a Poista kuvayksikkö tai kuvansiirtopaketti ja asenna se uudelleen. Varoitus Vaurioitumisen mahdollisuus: Älä altista kuvayksikköä tai kuvansiirtopakettia

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen.

Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen. Sivu 1/7 Värilaatuopas Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen. Laatu-valikko Tulostustila Väri Vain musta

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Tieto-opas. Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD. Ohjesivut. Lexmarkin Web-sivusto. Muut kielet. Asennusohje. Tieto-opas Sivu 1 / 1

Tieto-opas. Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD. Ohjesivut. Lexmarkin Web-sivusto. Muut kielet. Asennusohje. Tieto-opas Sivu 1 / 1 Tieto-opas Tieto-opas Monitoimilaitetta ja sen toimintoja kuvaillaan useissa oppaissa. Tämän sivun avulla löydät monitoimilaitetta koskevia julkaisuja ja muita tietoja. Ohjesivut Monitoimilaitteessa on

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA. Pikaopas

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA. Pikaopas LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA Pikaopas Kopioitavan kuvan pienentäminen tai suurentaminen 1. Valitse aloitusnäytössä Kopioi -painike. 2. Kosketa Pienennä/suurenna-painiketta. 3. Valitse jokin valmiista

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio G FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten

Lisätiedot

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta Sibelius-tulostin Monistamossa on uusi tulostin nimeltään sibelius, joka korvaa vanhan topelius-tulostimen. Tällä uudella tulostimella on käytössä tulostusmäärien seuranta sekä henkilökohtainen tulostussaldo.

Lisätiedot

Adobe Acrobat Edistynyt käyttö

Adobe Acrobat Edistynyt käyttö Edistynyt käyttö Kari J Keinonen 2008 Asiantuntijaosuuskunta Käyttöoikeustiedot Adobe Acrobat Tämän materiaalin sisältö on suojattu tekijänoikeuslain, muiden asiaa käsittelevien lakien ja kansainvälisten

Lisätiedot

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurissa voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun tämä pidätetty työ halutaan tulostaa, se määritetään tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelin valikoissa.

Lisätiedot

Windows Vistan varmuuskopiointi

Windows Vistan varmuuskopiointi Vaihtoehtoja varmuuskopiointiin 1 Windows Vistan varmuuskopiointi Sisällysluettelo mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Windows Vistan varmuuskopiointi... 2 Ensimmäinen varmuuskopiointi ja asetukset... 2 Seuraava

Lisätiedot

Työvalikko. Tulosta puskuri Akt.alustan alus Tulost.uudel.ase. Faksin peruutus Työn peruutus Luottamuks. työ Pidätetyt. Paperinkäsittely.

Työvalikko. Tulosta puskuri Akt.alustan alus Tulost.uudel.ase. Faksin peruutus Työn peruutus Luottamuks. työ Pidätetyt. Paperinkäsittely. a voidaan käyttää vain, kun tulostin on käytössä, kun käyttöpaneelissa näkyy tulostimen ilmoitus tai kun tulostin on heksatulostustilassa. Avaa painamalla Valikko-painiketta. Lisätietoja saat valitsemalla

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Tulostuksen hallinta-asetusten ohje

Tulostuksen hallinta-asetusten ohje Tulostuksen hallinta-asetusten ohje SISÄLLYSLUETTELO TIETOJA TÄSTÄ OHJEESTA............................................................................ 2 TULOSTUKSEN HALLINTATOIMINTO.....................................................................

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Skannaaminen RightFaxiin. Pääkäyttäjän opas

Skannaaminen RightFaxiin. Pääkäyttäjän opas Skannaaminen RightFaxiin Pääkäyttäjän opas Toukokuu 2016 www.lexmark.com Sisällys 2 Sisällys Yleiskuvaus...3 Käyttöönottovalmiuden tarkistusluettelo...4 Sovelluksen asetusten määrittäminen...5 Sovelluksen

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE MFP. Pikaopas

LASERJET ENTERPRISE MFP. Pikaopas LASERJET ENTERPRISE MFP Pikaopas M725dn M725f M725z M725z+ Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Tarkoitus: WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Näiden ohjeiden avulla voidaan tarvittaessa muokata tulostimen verkkoasetuksia koneen käyttöpaneelista. Lisää tietoja on koneen käyttöoppaissa. Huom: Verkonvalvojan

Lisätiedot

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi ja poista valotuskannen suoja-arkki.

Lisätiedot

Tulostusopas. Lokeroiden täyttäminen. Tulostusopas. 1 Vedä lokero kokonaan ulos.

Tulostusopas. Lokeroiden täyttäminen. Tulostusopas. 1 Vedä lokero kokonaan ulos. Sivu 1/10 Tulostusopas Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä monisyöttölaite täytetään. Lisäksi se sisältää tietoja paperin suunnasta, Paperikoko- ja Paperilaji-asetusten määrittämisestä

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat 1.2.2016 2(10) Osoitelistat Osoitteet-valinnan näkyminen kennelpiirin henkilöille... 3 Tietojen haku listaukselle... 3 Yhdistykset,

Lisätiedot

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Ver. 2 Ohjelmisto-opas Copyright c PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Johdanto...3 Tämän ohjelmisto-oppaan käyttäminen...3 Järjestelmävaatimukset...4 Varoitukset...6 Asentaminen/poistaminen...6

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server.

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. PIKA-ALOITUSOPAS Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. Fiscal Media Manager -ohjelmalla tehdään kalenteri,

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Muita kuvankäsittelyohjelmia on mm. Paint Shop Pro, Photoshop Elements, Microsoft Office Picture Manager

Muita kuvankäsittelyohjelmia on mm. Paint Shop Pro, Photoshop Elements, Microsoft Office Picture Manager Missio: 1. Asentaminen 2. Valokuvien tarkastelu, tallennus/formaatit, koko, tarkkuus, korjaukset/suotimet, rajaus 3. Kuvan luonti/työkalut (grafiikka kuvat) 4. Tekstin/grafiikan lisääminen kuviin, kuvien/grafiikan

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen.

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen. Sivu 1/6 Yhteysopas Tulostimen asentaminen paikallisesti (Windows) Huomautus: Jos Software and Doumentation ei tue käyttöjärjestelmää, tulostin on lisättävä Ohjattu tulostimen lisääminen - toiminnon avulla.

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Yleisen tulostinohjaimen ohjekirja

Yleisen tulostinohjaimen ohjekirja Yleisen tulostinohjaimen ohjekirja Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Versio B FIN 1 Yleistä 1 Brother Universal

Lisätiedot

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

InDesign CS FreeHand MX. Painovalmis materiaali PDF

InDesign CS FreeHand MX. Painovalmis materiaali PDF InDesign CS FreeHand MX Painovalmis materiaali PDF Miksi PDF? 1. Työnkulku nopeutuu 2. Työn tulostus toimii varmemmin 3. Fontit ovat tiedostossa mukana 4. Kuvat ovat tiedostossa mukana 5. Usein tiedostokoko

Lisätiedot

OHJEITA TULOSTAMISEEN

OHJEITA TULOSTAMISEEN OHJEITA TULOSTAMISEEN Ver. 1.3 22.10.2012 LYHYT OPPIMÄÄRÄ TULOSTUSSALDON TARKISTAMINEN Näet käytössäsi olevan tulostussaldon määrän työpöydälläsi olevasta Print account kuvakkeesta, katso kuva: Tuplaklikkaamalla

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla SSID:n

Lisätiedot

WINDOWS 10 -kurssi. petri.kiiskinen@wellamo-opisto.fi

WINDOWS 10 -kurssi. petri.kiiskinen@wellamo-opisto.fi WINDOWS 10 -kurssi petri.kiiskinen@wellamo-opisto.fi Yleistä kurssista Keskiviikkoisin 9.9. 30.9. (15 oppituntia) 16:45 20:00 (viimeinen kerta 16:45 19:15) Puolivälissä 15 minuutin kahvitauko Materiaali

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 5.11.2007

Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 5.11.2007 Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 5.11.2007 Päivityksen asentaminen...4 Uudelle koneelle siirtäminen...6 - pikakuvake Vistan työpöydälle...7 - moniyrityskäytön polkumäärittelyt...9 - jos åäö näppäimistä

Lisätiedot

JOHDANTO AirPrint on käytettävissä vain tulostimissa tai monitoimilaitteissa, jotka tukevat AirPrintiä. Huomaa

JOHDANTO AirPrint on käytettävissä vain tulostimissa tai monitoimilaitteissa, jotka tukevat AirPrintiä. Huomaa Käyttöopas AirPrint JOHDANTO Tässä oppaassa olevien tietojen täydellisyys, täsmällisyys ja ajantasaisuus on pyritty varmistamaan kaikin keinoin. Valmistaja ei vastaa omien vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

ABCDE ABCDE ABCDE. Tulostuslaatuopas. Tulostuslaatuongelmien selvittäminen. Epätasainen tulostusjälki. Tulostuslaatuopas

ABCDE ABCDE ABCDE. Tulostuslaatuopas. Tulostuslaatuongelmien selvittäminen. Epätasainen tulostusjälki. Tulostuslaatuopas Sivu 1/8 Tulostuslaatuopas Monet tulostuslaatuongelmat voidaan ratkaista vaihtamalla tulostustarvike tai huoltotarvike, jonka käyttöikä on päättymässä. Tarkista tulostimen tarvikkeen tila ohjauspaneelista.

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. Poikkeukset - Lopputulos Käyttäjä

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Asteri Laskutus (Dos)

Asteri Laskutus (Dos) Asteri Laskutus (Dos) Vuosipäivitys 3.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Uudelle koneelle siirtäminen... 6 - pikakuvake Vistan työpöydälle... 7 Tulostaminen kun tulostaminen ei onnistu... 11 - tulostaminen

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja. LIB 500 ja LIB 510 v.4.0.2. 8.2. Releasettelutyökalu. 8.2.1. Yleistä. ,NNXQDMRNDLOPRLWWDDHWWlNRKGHRQSlLYLWHWWlYl

Käyttäjän käsikirja. LIB 500 ja LIB 510 v.4.0.2. 8.2. Releasettelutyökalu. 8.2.1. Yleistä. ,NNXQDMRNDLOPRLWWDDHWWlNRKGHRQSlLYLWHWWlYl 1MRS751368-RUM Käyttäjän käsikirja 8.1. Releyksikön valitseminen Releyksiköt esitetään asemakuvassa painikkeina. 8 $VHPDNXYDMRVVDQlN\\UHOH\NVLNN Jos kohteita tarvitsee päivittää, avataan ikkuna (Kuva 8.1.-2)

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

Ohjeita kirjan tekemiseen

Ohjeita kirjan tekemiseen Suomen Sukututkimustoimisto on yhdessä Omakirjan kanssa tehnyt internetiin uuden Perhekirja-sivuston. Se löytyy osoitteesta: www.omakirja.fi -> Kirjat -> Perhekirja tai http://www.omakirja.fi/perhekirja?product=6

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 Support Center @ Lenovo support.lenovo.com/windows8.1 Hyvä lukija! Lenovo on laatinut tämän ohjeen helpottamaan Microsoft Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Local Disk (C:)/Documents and Settings/OMATIETOKONEApplication Data/Adobe/Adobe PDF/Settings

Local Disk (C:)/Documents and Settings/OMATIETOKONEApplication Data/Adobe/Adobe PDF/Settings Käytössämme olevat ohjelmat: Adobe Indesign CS5.5 (Mac/PC) Adobe Photoshop CS5.1 (Mac/PC) Adobe Illustrator CS5.1 (Mac/PC) Adobe Acrobat X Pro (Mac/PC) Microsoft Office Aineistosuositus Suosittelemme aineiston

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Bluetooth-paritus. Käyttöopas

Bluetooth-paritus. Käyttöopas Bluetooth-paritus Käyttöopas Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on

Lisätiedot

OHJELMISTON KÄYTTÖOPAS

OHJELMISTON KÄYTTÖOPAS OHJELMISTON KÄYTTÖOPAS Kaikki mallit eivät ole saatavana kaikissa maissa. DCP-käyttäjät: nämä ohjeet koskevat malleja MFC ja DCP. Tämän käyttöoppaan viittaukset MFC-malliin koskevat myös DCP-mallia. Versio

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

5. Valitse Skannauslähde Skannaa-painike (etupaneeli) -ikkunasta Kuva tiedostoon.

5. Valitse Skannauslähde Skannaa-painike (etupaneeli) -ikkunasta Kuva tiedostoon. 1 Kuvien ja asiakirjojen skannaus HP Scanjet G4050 (PIKAOHJE!) VALOKUVIEN SKANNAUS 1. Käynnistä skanneri virtapainikkeesta 2. Avaa skannerin kansi ja aseta kuva seuraavasti: kuvapuoli, eli skannattava

Lisätiedot

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu. Win7 & Office 2010 Kouluttaja: Mikko Niskanen Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.fi Sisältö 1(2) Win7 Perustoiminnot Asetukset Pikakomennot SCCM

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

2006 i&i Solutions Oy

2006 i&i Solutions Oy 2006 i&i Solutions Oy Materiaali on vapaasti käytettävissä. Alkuperäiseen materiaaliin ei saa kuitenkaan tehdä muutoksia ja alkuperäinen tekijä (i&i Solutions Oy) on aina oltava näkyvissä. Mikäli materiaalista

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 404159-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows F-Secure Online Backup - Tekniikkaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia MITÄ KÄYTTÖJÄRJESTELMIÄ F-SECURE ONLINE BACKUP TUKEE? Tuetut käyttöjärjestelmät: Microsoft XP, 32-bittinen: Home- ja Professional-versiot

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Lukija: pääsivu Lukija Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. - Lopputulos Käyttäjä voi valita kirjoittajan jutut tai kirjoittajan jutun 1

Lisätiedot