PAWS. All Rights Reserved.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAWS. All Rights Reserved."

Transkriptio

1 PAWS. All Rights Reserved.

2

3 KEMIN 29.KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Kemin sarjakuvapäivät on säilyttänyt asemansa alan tärkeänä tapahtumana, joka esittelee sekä uusimpia tuulahduksia että uusia näkökulmia perinteisempään osastoon. Vuonna 2011 vietetäänkin jo Kemin sarjakuvapäivien 30-vuotisjuhlia! Mutta sitä ennen ovat kuitenkin vuorossa 29. kansainväliset sarjakuvapäivät. Vuoden 2010 sarjakuvapäiviä tähdittää Kemin taidemuseon valloittava suuri, kolmiulotteinen Karvinen-näyttely. Kissan metkujen ohella keskiössä on myös monimuotoisesti omaelämäkerrallinen sarjakuva, jota tarjoillaan mm. Guy Delislen originaalinäyttelyn, sarjakuvabloginäyttelyn sekä luentojen muodossa. Lisäksi viime vuoden tuplavoittajan Anni Nykäsen menestyksekäs ja mainio Mummo hyppää näyttävästi lauteille. Tänä vuonna Kemi tuo esille myös muita kotimaisia ansioituneita tekijöitä: kunniavieraiksi saapuvat sekä Puupäähatutettu Tiina Pystynen että Sarjakuva-Finlandian voittanut Petteri Tikkanen. Laajan näyttelykattauksen päälle tarjoillaan perinteiseen tapaan mm. sarjakuvabasaari, luentoja ja haastatteluja ajankohtaisista sarjakuva-aiheista, perinteinen sprinttistripin SM-kilpailu, Kemin 29. pohjoismaisen sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, Lasten sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, Sarjakuvaseinä 2010-kilpailun palkintojen jako sekä vierailevia taiteilijoita koti- ja ulkomailta. KITACON II Kitacon on maailman pohjoisin con ja se järjestetään nyt toistamiseen samaan aikaan ja samassa tilassa Kemin kansainvälisten sarjakuvapäivien kanssa. Tapahtuman tavoitteena on edelleen tarjota monipuolisesti ohjelmaa, joka ainakin osittain kiinnostaisi kumpaakin kävijäkuntaa. Viime vuotiseen tapaan Kemiin saapuu tänäkin vuonna aito mangataiteilijatar: Kiriko Kubo! Kitaconiin toivotaan kävijöiksi kaikenikäisiä harrastajia. Kitaconin keskiössä on monella tapaa nuoriso, sillä nuoret toimijat ja tekijät ovat itse mukana tuottamassa ohjelmaa ja toteuttamassa tapahtumaa. Kemin toisen Kitaconin järjestelyistä vastaa Lasten kulttuurikeskus Sarjis ja Kemin sarjakuvakeskus ry. apunaan Kemin seudun anime ja mangayhdistys Aninga ry. sekä yksittäiset tapahtumajärjestäjät. Cosplay-kilpailun osalta järjestelyistä vastaa pääsääntöisesti Cosplay Finland Tour.

4 NÄYTTELYT Karvinen-näyttely Kemin taidemuseolla Jim Davisin luoma sarjakuvakissa Karvinen ja kumppanit seikkailevat lähtien Kemin taidemuseossa koko kesän ajan. Risto Koskisen ja Kemin Sarjakuvakeskuksen tuottamassa kolmiulotteisessa sarjakuvanäyttelyssä voit tutustua muun muassa Karvisen kotiin ja lukea hauskoja sarjakuvia suositun kissan elämänmenosta. Hauskassa koko perheen näyttelyssä voit nähdä esimerkiksi Karvisesta tuttuja hahmoja kolmiulotteisina patsaina, yli 100 sarjakuvastrippiä, ja kiinnostavaa keräilymateriaalia. PAWS. All Rights Reserved. Anni Nykänen: Mummo Mummo-nettisarjakuva voitti Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun 2009 nettisarjan, jonka jälkeen ronski ja reipasotteinen Mummo on sulostuttanut ja saavuttanut suurta suosiota niin blogina internetin maailmassa kuin painetttuna aikakauslehti Seurassa. Tänä keväänä Mummo tekee Kemiin comebackin sarjakuvaoriginaalinäyttelyn kanssa. Näyttely sisältää sarjakuvaoriginaaleja syksyltä 2008 keväälle 2010 asti. Mummo-näyttelyyn voi tutustua Kemin kulttuurikeskuksen teatteriravintolassa sijaitsevassa Lempigalleriassa sarjakuvapäivien ajan Anni Nykänen Shenzen Pjongjang Burma Guy Delislen (s.1966) Pjongjang-, Burma- ja Shenzhen reportaasisarjakuva-albumien materiaalista kootussa originaalinäyttelyssä nähdään katkelmia länsimaisen ihmisen näkökulmasta usein erikoisilta ja huvittaviltakin vaikuttavista havainnoista, joita Delisle teki tarkastellessaan elämää Pohjois-Koreassa, Burmassa ja Kiinassa. Eksoottisiin ympäristöihin animaattorina ja lääkärivaimonsa mukana päätynyt Delisle havainnoi ympäristöään tarkkanäköisesti ja kiinnittää huomionsa sellaisiinkin mielenkiintoisiin yksityiskohtiin, jotka monilta jäisivät huomaamatta. Kemin sarjakuvakeskuksen vuonna 2008 Lempi International-palkinnolla palkitseman Delislen originaaleja nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Shenzhen - Pjongjang- Burma -näyttely esillä Pohjolan sanomien aulassa

5 Karskit kermaviilit: Worlds Collide Taiteilijaryhmä Karskit kermaviilit koostuu ammattiopisto Lappian opiskelijoista: Heidi Haataja, Henriikka Klint, Ada Nieminen, Anniina Oinas, Jattariina Severinkangas ja Laura Torvinen. Heidän sarjakuvanäyttelynsä Worlds Collide sisältää 6 sarjakuvateosta: Just Callow, 6000 candles, Marzipan duck, Katulapsi, Code Break ja Last of Heroes - die alive. Kaikilla ryhmän tekijöillä on omanlaisensa piirros- ja kerrontatyyli ja teemat vaihtelevat teoksittain. Näyttely on esillä Kemin kulttuurikeskuksen aulassa välisenä aikana. Päivityksiä - sarjakuvabloginäyttely Sarjakuvabloginäyttely esittelee 10 nuorta nettisarjakuvantekijää. Näyttely koostuu sarjakuvaoriginaaleista, printeistä sekä merkintöjen kommenteista. Näyttelyn on koonnut Aino Sutinen. Mukana ovat: Mari Ahokoivu Olli Hietala Jupu Kallio Hanna Koljonen Muhvu Reetta Laitinen Milla Paloniemi Aino Sutinen Tea Tauriainen Kati Vuopala Näyttely on esillä Lempi-galleriassa. Nukkenäyttely Nukkenäyttelyssä on esillä erilaisia keräiltyjä nukkeja, muun muassa japanilaisia Pullip-nukkeja. Nukkenäyttelyä voi ihailla Kemin kulttuurikeskuksen aulassa Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu Kemin 11. lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun aiheena on tänä vuonna kissa. Kilpailusarjoja on kaksi; 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä vuotiaat. Kilpailun menestyksekkäimmät työt ovat esillä Kemin kulttuurikeskuksen aulassa sarjakuvapäivien ajan.

6 KUNNIAVIERAAT Guy Delisle (s.1966) on kanadalaissyntyinen reportaasisarjakuvan suvereeni taitaja. Työpestit animaatioelokuvastudioilla ovat vieneet hänet eri maailman kolkkiin mm. Burmaan, Pohjois-Koreaan sekä Kiinaan. Näistä matkoista on syntynyt jo kolme albumillista sarjakuvia, jotka tarjoavat ainutlaatuisen kurkistuksen Aasian suljettuihin yhteiskuntiin. Guy Delisle Sarjakuvillaan Delisle tuo lukijoilleen tutuksi vieraita kulttuureja, niiden historiaa, taustoja ja arkea huumoriakaan unohtamatta. Kemin sarjakuvakeskus myönsi sarjakuvantekijälle Lempi International -palkinnon 2008 tämän vieraillessa Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Kansainvälisesti suuren suosion saavuttaneita Delislen reportaasisarjakuvia on julkaistu useilla eri kielillä suomeksi Kemin sarjakuvapäivillä julkaistaan taiteilijan Kiinassa viettämästä ajasta kertova Shenzhen. Delislen tuotantoa on esillä myös originaalinäyttelyssä toukokuun ajan Pohjolan sanomien aulassa. Delislen Shenzhen albumin julkistus ja haastattelu lauantaina klo 13:00 Lempi-galleriassa. Tiina Pystynen (s. 1955) on graafikko, kirjailija sekä vuoden 2010 Puupäähattu-palkinnon voittaja. Hänen kuvakertomustuotantonsa tunnetuimpia teoksia ovat muun muassa Onnen koukku (1992), Leskikuningattaren muistelmat (1993) sekä viime syksynä ilmestynyt Lemmentanssit. Pystynen käsittelee tuotannossaan runsaasti muun muassa naiseutta ja seksuaalisuutta. Lemmentansseissa Pystynen tutkailee grafiikan keinoin maailmantaiteen klassikoita ja niiden tapaa kuvata seksiä, luolamaalauksista tähän päivään. Kuva: Kansalliskirjasto Yksi taiteilijan tuotannon lähtökohta on omakohtaisuus. Leskikuningattaren muistelmat esimerkiksi käy läpi puolison kuoleman jälkeistä surutyötä. Yksityinen muuttuu vahvan tulkinnan kautta yleiseksi. Tiina Pystynen haastattelussa sunnuntaina klo 12:00 Lempi-galleriassa. Hannu Lukkarinen (s. 1949) on Suomen kokeneimpia kuvittajia ja sarjakuvataiteilijoita. Hänen tilillä on noin 70 kirjaa, yli 30 vuoden kuvitukset eri sanoma- ja aikakauslehdissä ja jonkin aikaa myös TV1:n graafiset työt. Sarjakuvista tunnetuimpia ovat kirjailijoiden teoksiin tehdyt komeat albumisarjat: Alamaailma (Andrew Vachss), Ronkoteus, lentävä kirvesmies ja Karvainen kamaripalvelija (Arto Paasilinna) ja viimeksi Juha Ruusuvuoren Nicholas Grisefothin tarinat. Hän käyttää runsaasti eri tyylejä ja tekniikoita piirtäen nykyisin enimmäkseen tietokoneella. Hannu Lukkarinen on palkittu useita kertoja eri näyttelyissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Hannu Lukkarinen kertoo uusimmasta sarjakuvaprojektistaan sunnuntaina klo 10:00 Lempi-galleriassa.

7 Petteri Tikkanen (s.1975) on iisalmelainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja, graafikko ja vuoden 2010 Sarjakuva-Finlandian voittaja. Tunnustus tuli Eero-albumista, joka kuvaa nuoren pojan kasvukipuja. Eero on tullut aiemmin tutuksi myös Kemin sarjakuvakilpailun vuonna 1998 voittaneen Kanervan kertomuksista. Kanerva ja Eero ovat seikkailleet sen jälkeen jo kolmen albumin verran: Kanerva lapsellisia kerotmuksia (Like 2006), Kanerva ja yks juttu (Like 2007) ja Kanerva ja Lokki (Like 2008). Tikkanen oli ehdolla Sarjakuva-Finlandiaan toista kertaa. Hän on saanut tunnustusta työlleen aiemminkin. Tikkanen voitti Kemin sarjakuvakilpailun vuosina 1997 ja Petteri Tikkanen haastattelussa sunnuntaina klo 14:00 Lempi-galleriassa. Anni Nykänen (s. 1983) on helsinkiläinen sarjakuvataiteilija ja graafikko. Nykänen voitti Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun 2009 nettisarjakuvallaan Mummo. Kyseessä on strippisarja, joka kuvaa yksinäisen, mutta äkkiväärän mummon elämää. Sittemmin Mummo-strippejä on ilmestynyt sekä Mummo-sarjakuvablogissa sekä vuoden 2010 alusta Seura-lehden uutena kotimaisena sarjana. Albumimitassa Mummo ilmestynee syksyllä 2010 Sammakko kustannuksen toimesta. Anni Nykänen haastattelussa sunnuntaina klo 13:00. Mummo-näyttely esillä Kemin sarjakuvapäivillä Lempi-galleriassa. Kiriko Kubo on syntynyt Tokiossa, Japanissa. Kiriko Kubo Hän teki sarjakuvadebyyttinsä vuonna Suuren suosion saavuttaneiden Cynical Hysterie Hour ja Imadoki kodomo (Children Nowadays) jälkeen Kiriko on laajentanut repertuaariaan lyhyt animaatioden ohjaamiseen, cd- ja kirjan kansien suunnitteluun sekä kirjoittanut esseitä, lastenkirjoja ja mangaa, mukaan lukien Buckets de Gohan (myös tv-animaationa 1996) ja Dobutsu uranai (1999). Kiriko on asunut viimeiset 14 vuotta Lontoossa ja hänen töitänsä julkaistaan Japanissa yhä laajasti. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat mm. Kuru Kuru Cynical (2007) ja Hime Mama (Princess mother-in-law) vol. 1 (2007), vol. 2.(2008) ja vol. 3 (2009). Kiriko Kubo haastattelussa lauantaina klo 15:00 isossa auditoriossa. LISÄKSIKemiin saapuvat Ville Hänninen, Vesa Kataisto, Ilpo Koskela, Janne Kemppi, Jari Lehtinen, Eva Fagerstedt ja Kuyy Eturautti luennoimaan ja keskustelemaan mielenkiintoisista sarjakuva- ja manga-aiheista. Hänninen & Kataisto toimivat myös taiteilijavieraiden haastattelijoina. i

8 KILPAILUT Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2010 Kemin sarjakuvakilpailussa etsittiin vuonna 2010 uusia nettisarjakuvia ja printtisarjakuvia. Kilpailu oli avoin kaikille pohjoismaisille piirtäjille ja käsikirjoittajille. Vuonna 2010 pohjoismaisessa sarjakuvakilpailussa oli 2 sarjaa: Nettisarjakuvat, joissa pituus, muoto ja toteutustapa ovat vapaavalintaisia, ja perinteisemmin painettavaksi tarkoitetut printtisarjakuvat, jotka ovat joko korkeintaan 12 sivua pitkiä novelleja tai vähintään 15 strippiä käsittäviä strippisarjoja. Printtisarjan parhaimmistosta julkaistaan vuoden 2010 kilpailualbumi Kemin 29. kansainvälisillä sarjakuvapäivillä. Kilpailuun osallistujia oli yhteensä 164, joista printtisarjaan osallistui 141 ja nettisarjaan 23 työtä. Kemin sarjakuvakeskus panosti kotimaan ohella tänä vuonna erityisesti pohjoismaiseen markkinointiin, jonka ansiosta Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta osallistuneiden määrä kasvoi huomattavasti edellisvuosiin verrattuna. Tuomaristossa tänä vuonna toimivat Helsingin Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Kalle Hakkola, Kemin sarjakuvakeskuksen hallituksen pj Ilpo Koskela sekä skandinaavijäsenenä ruotsalainen Thomas Karlsson. Jonas Olsson osallistui vuoden 2010 sarjakuvakilpailuun työllään Mia&Max.

9 Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu 2010 Kemin 11. lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun aiheena on tänä vuonna kissa. Kilpailusarjoja on kaksi; 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä vuotiaat. Kilpailun järjestää Lastenkulttuurikeskus Sarjis ja Kemin sarjakuvakeskus ry. Kilpailun palkinnot jaetaan Kemin kansainvälisten sarjakuvapäivien & Kitaconin päätösjuhlassa Cosplay-kilpailu Kitaconissa järjestetään tänäkin vuonna kaikille halukkaille avoin cosplay-pukukilpailu, jossa on omat kategoriansa yksin ja ryhmässä osallistuville. Kilpailu on osa Cosplay Finland Touria. Pukujen aiheiksi sallitaan sarjakuva, animaatio, elokuvat, tvsarjat ja pelit kautta maailman. Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Kilpailussa on mukana tuomaristo, joka valitsee haluamansa määrän voittajia tai kunniamaininnan saajia kummastakin kategoriasta. Palkinnot jaetaan kisan lopussa paikan päällä. Lisätietoja cosplay-kilpailusta ja säännöistä: sekä Piirustuskilpailu Sarjakuvapäivillä järjestetään jälleen piirustuskilpailu alle 18- vuotiaille. Kilpailuun voi osallistua lauantaina klo 11:00-15:00 Kemin kulttuurikeskuksen aulassa. Piirustuskilpailun työt tulevat esille klo 15 aulaan, jolloin yleisö valitsee joukosta parhaat teokset. Palkinnon jako sunnuntaina Kemin sarjakuvapäivien & Kitaconin päätösjuhlassa klo 15:00-16:00. SARJAKUVASEINÄ 2010 Kemiläiset nuoret pääsevät näyttämään sarjakuvataiteilijan kykyjään seinämaalauskilpailussa. Kemin sarjakuvakeskuksen ja Kemin nuorisoasiain neuvottelukunnan (NANK) järjestämässä kilpailussa tuotetaan kolme sarjakuva-aiheista seinämaalausta, jotka sijoitetaan eri puolille Kemin keskustaa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki vuotiaat kemiläiset nuoret 2-5-hengen joukkueissa. Kilpailun tavoitteena on elävöittää kaupunkikuvaa ja tuoda kemiläisiä sarjakuvaperinteitä tutuiksi kaupungin nuorisolle uudella tavalla sekä kannustaa luovaan itsensä ilmaisemiseen. Kilpailussa on 2 sarjaa: aiheeltaan vapaa sarja sekä Lumilinna-aiheinen sarja. Kilpailun suojelina sekä Kemin sarjakuvakeskuksen nimittämässä tuomaristossa toimii sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi. Kilpailun työt tulevat esille Kemin sarjakuvapäiville Lempi-galleriaan, jolloin yleisö saa äänestää suosikkiaan. Toteutettavia teoksia valitaan kolme, joista kaksi valitaan tuomaristoäänten perusteella ja yksi yleisöäänten perusteella. Voittajat julkistetaan sarjakuvapäivien päätösjuhlassa.

10 SARJAKUVAPÄIVIEN OHJELMISTOA PERJANTAI Festivaalin avaus & albumien julkistukset Sarjakuvapäivien näyttelyjen avajaiset Karvinen-näyttelyn avajaiset klo 16 Lempi-galleria klo 17 Lempi-galleria klo 18 Kemin taidemuseo Festivaalin avaa Kemin sarjakuvakeskuksen hallituksen pj Ilpo Koskela. Kemin sarjakuvakeskus julkistaa vuoden 2010 kilpailualbumin. Reetta Laitinen & Jussi Pakkanen: 144 kertaa klo 10 Lempigalleria 144 kertaa on tarina kahdesta nuoresta aikuisesta. Heli ja Pasi ovat ystäviä ja rakastavaisia. Suhde ei kuitenkaan ole täysin selkeä kummallekaan osapuolelle. Laitinen ja Pakkanen esittelevät esikoisalbumiaan ja kertovat sen syntyprosessista. Haastattelijana Ville Hänninen. Shenzen Pjongjang Burma- näyttelyn avajaiset klo 11 Pohjolan sanomien aula Guy Delislen sarjakuvaoriginaalinäyttelyn avaavat Jussi Korhonen ja Guy Delisle. Eva Fagerstedt klo 12 Lempi-galleria Eva Fagerstedt kertoo sarjakuvien markkinoinnista ja välittämisestä syndikaatin keinoin sekä sopimusmalleista taiteilijan ja levitysyhtiön välillä. Haastattelijana Vesa Kataisto. Jope Pitkänen: Puolipohja Rakastetun kenkä -ja lahjeparin toinen tuleminen. Myyntipöydät la klo ja su Kemin kulttuurikeskuksen liikuntasali Perinteisempää sarjakuvaa, mangaa, oheistuotteita ja paljon muuta saatavilla. Guy Delisle klo 13 Lempigalleria Delislen Shenzhen albumin julkistetaan. Kunniavieras Guy Delisleä haastattelee Ville Hänninen. Ilpo Koskela Mummo Päivityksiä LAUANTAI Datatykin sisällön esittely kulttuurikeskuksen aulassa klo 14 Lempi-galleria Sarjakuvataiteilija Ilpo Koskela kertoo uusimmasta teoksestaan Vesa Kataiston haastattelemana. Sprinttistripin SM-kilpailu klo 15 pieni auditorio Kemin sarjakuvapäivien perinteikäs sprinttistripin SMkilpailu, juontajana Ilpo Koskela. PAWS. All Rights Reserved. Kiriko Kubo klo 15 iso auditorio Kiriko Kubo Mangataiteilijatar Kiriko Kubo kertoo laajasta ja monialaisesta urastaan. Haastattelijana Vesa Kataisto. Ville Hänninen: Omaelämäkerrallinen sarjakuva klo 17 Lempi-galleria Ensimmäiset omaelämäkerralliset sarjakuvat ilmestyivät luvun alussa. Sen jälkeen omaelämäkerrallinen näkökulma on läpäissyt koko sarjakuvakentän: matkakertomuksista blogeihin, tunnustuksellisista lapsuustarinoista päiväkirjoihin. Omaelämäkerrallinen näkökulma on ulottunut sellaisillekin alueille, jonne sitä ei luonnostaan kuvittelisi. Ville Hänninen luennoi. Sarjakuvapäivien iltaklubi klo 21:30-04:00 Bar Koodi, Valtakatu 27

11 Viime vuoden sprinttistrippikilpailun voitto irtosi Anni Nykäselle tällä stripillä. SUNNUNTAI Hannu Lukkarinen klo 10 Lempi-galleria Pitkän uran kuvittajana ja sarjakuvataiteilijana tehnyt Hannu Lukkarinen kertoo viimeisimmästä sarjakuvaprojektistaan. Vesa Kataisto haastattelee. Tiina Pystynen klo 11 Lempi-galleria Suomen sarjakuvaseura myönsi viime tammikuussa vuoden 2010 Puupäähattu-palkinnon Tiina Pystyselle. Tiina Pystystä haastattelee Ville Hänninen. Sarjakuvakoulutus-paneeli klo 12 Lempi-galleria Sarjakuvakoulutuksen kehitystä ja nykytilaa paneelissa arvioivat pitkän linjan sarjakuvaopettaja Keijo Ahqvist, sarjakuvataiteilija -ja opettaja Petteri Tikkanen sekä aikoinaan Limingan taidekoulun ensimmäisen opetussuunnitelman laatinut Ilpo Koskela. Anni Nykänen klo 13 Lempi-galleria Nykäsen luoma ronski ja reipasotteinen Mummo nousi Kemin sarjakuvakilpailun myötä tietoisuuteen. Mikä on nopeasti syntyneen suosion salaisuus? Anni Nykästä haastattelemassa Vesa Kataisto. Petteri Tikkanen klo 14 Lempigalleria Petteri Tikkanen kertoo taiteilijaurastaan ja Eeron tiestä Sarjakuva-Finlandian voittajaksi. Haastattelijana Ville Hänninen. Iltaklubilla lauantaina esiintymässä kemiläinen, dynaaminen bileduo Tempsa & Pyle sekä ällistyttävä kansainvälinen ryhmä Cyclowns, joka taitaa niin jazzia, varjoteatteria kuin akrobatiaakin. Kemi goes New Orleans! Hot jazz, hotter jazz, hottest stunts! Liput 7 e Bar Koodi Kemin sarjakuvapäivien päätösjuhla klo pieni auditorio Tilaisuuden juontaa Ilpo Koskela. Päätösjuhlassa jaetaan mm. seuraavat palkinnot: Lasten piirustuskilpailu 2010, Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu 2010 (Outi Hyvönen), Sarjakuvaseinä 2010, Sprintti-strippi 2010 sekä Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2010: printti & nettisarjat (Ilpo Koskela & Jussi Korhonen). Lisäksi luvassa on Lempi-patsaiden jako.

12 Lauantai klo PS aula aula taidemuseo pieni auditorio liikuntasali Iiris cafe Lempi-galleria iso auditorio 10 Infopiste Reetta Laitinen & Jussi Pakkanen: 144 kertaa OHJELMAKARTTA Näyttelyn avajaiset Piirustuskilpailu klo Eva Fagerstedt Guy Delisle Näyttäydy, cosplay Eturautti & Ojamo Livedubbaussessio Guy Delislenäyttely Karvinennäyttely Ryhmäcosplaykisaajan ABC Heikkilä, Peltokoski, Pikkuaho, Sarvela Lolita-luento Maiju Laukkanen Tarinoita kulta-ajalta, Japanin uskomaton 1960-luku Jari Lehtinen myyntipöydät mangakirppis taidekuja Maid Cafe teatterilämpiö Hetaliamiitti 14 Ilpo Koskela Mikä tekee sarjoista niin suosittuja? Janne Kemppi FFFight Audioheterot 15 Sprinttistripin SM-kilpailu Kiriko Kubo Näyttelyt: -Nukkenäyttely -Worlds collide -Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu Dataesitys Muuta: -Pokéwalker spot -Caramel dance Omaelämäkerrallinen sarjakuva Ville Hänninen Näyttelyt: Mummo Päivityksiä Sarjakuvaseinä 2010 kilpailun työt Fandub MämmiKunniaan -tiimi teatterisali Cosplaykilpailu klo 17:30 Nuorten iltabileet 19 Anime karaoke Tanssimatot CANDY*LOVE 20 AMV dance 21 Sarjakuvapäivien iltaklubi Bar Koodissa *Cosplay-kuvaus klo ison auditorion tasanne i i i i i

13 Sunnuntai iso klo PS aula aula taidemuseo Lempi-galleria pieni auditorio auditorio teatterilämpiö liikuntasali Iiris cafe 10 Infopiste Hannu Lukkarinen 11 -Nukkenäyttely -Worlds collide -Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu Tiina Pystynen Jari Lehtinen: 2-ulotteista rakkautta myyntipöydät Guy Delisle näyttely Piirustuskilpailun työt esillä Dataesitys kunniavieraiden teoksista ja Kemin sarjakuvakilpailun 2010 nettisarjassa sijoittuneista töistä Leivoskorutyöpaja Karvinennäyttely Animemusiikkitietokilpailu Sarjakuvakoulutus Ahlqvist, Koskela & Tikkanen Anni Nykänen Petteri Tikkanen Mistä kaikki sai alkunsa? Eturautti, Kemppi & Lehtinen AMVnäytös mangakirppis taidekuja Maid Cafe 15 Näyttelyt: Päätösjuhla 16 Mummo Päivityksiä Sarjakuvaseinä 2010 kilpailun työt Palkintojen jaot: -Sarjakuvakilpailu lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu -lasten piirustuskilailu -seinämaalauskilpailu -sprinttistrippikilpailu -Lempi-patsaat i

14 KITACONIN OHJELMISTOA LAUANTAI Maid Cafe Iris-kahvilan yhteydessä toimivassa Maid Cafessa on mahdollisuus tilata japanilaistyylisiä pikku-herkkuja tai suolapaloja, joita pöytiin tarjoilevat palvelijattaren asuihin pukeutuneet neidot. Maid Cafe palvelee lauantaina klo ja sunnuntaina klo Myyntipöydät Oheistuotteiden, mangan ja sarjakuvan myyntiä ja paljon muuta Kemin kulttuurikeskuksen liikuntasalissa ja aulassa lauantaina klo ja sunnuntaina klo Mangakirppis Kirppikselle voi tuoda myyntiin mangaa ja muuta aiheeseen liittyvää käytettyä tavaraa. Hinnoittele tuotteet valmiiksi (+50 snt myyntipalkkio) ja liitä niihin nimikirjaimesi. Tee tuotteistasi lista, toimita ne Aningan myyntipöydälle ennen tapahtuman alkua. Tapahtuman jälkeen tuotteistasi saadut tulot tilitetään tavaroiden tuojille. Mangakirppikselle ilmoittaudutaan ennakkoon sähköpostiin Mangakirppis toimii lauantaina klo sekä sunnuntaina klo Kemin kulttuurikeskuksen liikuntasalissa. Ryhmäcosplay kisaajan ABC Tarinoita kulta-ajalta, Japanin uskomaton 1960-luku klo 13 iso auditorio 1960-luvulla Japanista tuli lopullisesti länsimaa hyvässä ja pahassa. Tokion olympialaisten aikaan Japani sai roolin hyvänä eksoottisena liittolaisena, jonka kanssa flirttailtiin poulaarikulttuurissa. Japani matki kaikkia ja kaikkea, ja alkoi kehittää omia versioitaan, jotka tultiin myöhemmin tuntemaan. Talouden ennennäkemätön nousukausi kärjistyi Japanin hulluna vuonna 1970 saasteongelmiin ja viimeisten samuraiden romanttiseen vallankaappausyritykseen. Nähkää Kyu Sakamtoto laulamassa Rauno Lehtistä Japanin televisiossa. Kyuu Eturautti & Miika Ojamo: Näyttäydy, cosplay klo 12:00 pieni auditorio Monissa coneissa tutuksi tullut kuvauspalvelu on käynyt pitkän matkan nykytilaan. Kuvapalvelun historian ja toiminnan lisäksi tarjotaan vinkkejä valokuvaajille ja muille kuvauspisteen toiminnasta kiinnostuneillle. Tarjolla myös cosplayn ja median suhteesta sekä vinkkejä kuvien julkaisuun monelta eri kantilta. Lastenvaatteista brändimamelukkeihin klo 12 iso auditorio Katsaus lolitan juuriin & historian lyhyt oppimäärä. Maiju Laukkanen luennoi. klo 13:00 pieni auditorio Paneelissa pohtimassa Sohvi Heikkilä, Aino Peltokoski, Antti Pikkuaho ja Kaisa Sarvela mm. yksilö- ja ryhmäkisan eroja sekä miten suunnitellaan ja tehdään hyvä kisaohjelma. Taidekuja la klo ja su Taidekuja on tarkoitettu kaikentasoisille taiteilijoille, jotka tahtovat myydä omia tuotoksiaan joko originaaleina tai printteinä. Muiden omien tuotteiden, kuten korttien, korujen ja asusteiden myyminen on myös mahdollista. Myyjä vastaa itse hinnoittelusta, tuotteiden kuljettamisesta ja myyntipaikasta. Vastuu tuotteista on myyjällä. Pöydät ovat ilmaisia ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset FFFight: Audioheterot klo 14 iso auditorio Uusi FFFight ryhmä Audio Hetero pistää tappeluksi Kitacon II:ssa! Audio heteron syntytarina on aika simppeli; muutama Faittaaja pohjolasta (ja yksi vähän etelämpää) unelmoi organisoidummasta Fightista myös kaukaisemmissa kolkissa. Luvassa on perinteistä FFFightia Visual Gay:n tapaan, eli valmistautukaa eeppiseen taisteluun! Kunniavieraana Kiriko Kubo klo 15 iso auditorio Japanilaissyntyinen mangataiteilijatar Kiriko Kubo kertoo laajasta työstään. Vesa Kataisto haastattelee.

15 Kuvauspiste klo ison auditorion tasanne Kuvauspisteessä voi kuvauttaa itsesi cosplay-asussa. Mämmi Kunniaan: Fandubpaneeli & live-dubbaussessio Cosplay-kilpailu klo Teatterisali Cosplay-kilpailu on Cosplay Finland Tourin osakilpailu, joka on avoin kaikille halukkaille. Kilpailuun voi osallistua yksin tai useamman kilpailijan ryhmissä. Pukujen aiheiksi sallitaan sarjakuva, animaatio ja pelit kautta maailman. klo pieni auditorio Aktiivinen keskustelu fandubbausharrastajien kesken. Keskustelun aiheet ulottuvat ryhmän kasaamisesta videoiden julkaisuun ja sarjojen jatkuvuuteen. Yleisölle annetaan myös mahdollisuus kysyä kysymyksiä. Paneelin lopussa pidetään livedubbaussessio johon yleisö saa osallistua. SUNNUNTAI ulotteista rakkautta eli miehet jotka naivat halityynynsä klo 11 iso auditorio Rakkautta toisessa ulottuvuudessa. Tervetuloa YLEen! Katsaus siihen, kuinka maailmasta vetäytyneet viiden tatamin huoneessa elävät hikikomoriotakut ovat toivottomasti rakastuneet 2-ulotteisiin hahmoihin, kuinka hahmojen tekijät ovat itse käsitelleet asiaa ja nauraneet itselleen animessa ja mangassa, ja mitä yhteiskunta on siitä ajatellut. Sisältää folklorea, historiaa, junamiestä, vainoharhailua ja Lol Japania. AMV-näytös klo 12 iso auditorio AMV-näytöksessä on tarjolla jälleen mielenkiintoinen kattaus animemusiikkivieoita. Kilpailuun ilmoittautudutaan ennakkoon. Kisatapahtumassa tuomaristo valitsee finalistit, joista yleisö valitsee lopullisessa nettiäänestyksessä voittajat. Nuorten Iltabileet (päihteetön, 0 promillea) klo Teatterilämpiö ja auditoriot klo CANDY*LOVE klo 19 Tanssimatot iso audiotorio Jpop-coverryhmä esittää japanilaisia kappaleita. klo 19 Anime karaoke pieni auditorio klo AMV dance Animemusiikkitietokilpailu klo 12 teatterilämpiö Animemusiikkitietokilpailun järjestelyistä vastaa Aninga ry. Kisa koostuu useammasta erästä riippuen osallistujien määrästä. Pisteitä saa kolmesta tiedosta: biisin nimi, artisti ja anime, johon ko. biisi kuuluu. Kilpailussa soitetaan erilaisia animeaiheisia biisejä, jotka ovat tuttuja niin vanhoille kuin myös uusille animeharrastajille. Kolme parasta saa aiheeseen liittyviä palkintoja. Ilmoittautuminen sähköpostiin Mistä kaikki sai alkunsa? klo 13 pieni auditorio Animen ja mangan harrastuksen veteraanit valottavat animen ja mangan historiaa sekä harrastuksen alkuaikoja. Panelisteina Kyuu Eturautti, Janne Kemppi ja Jari Lehtinen. Leivoskorutyöpaja klo teatterilämpiö Leivoskorutyöpajassa ennakkoon ilmoittautuneet voivat askarrella erinäköisiä koruja. Ohjaajina Pauliina Haapakoski ja Salli Jänkälä. Ennakkoilmoittautuminen Sanna Lemiläinen; lasten. tai puh Mikä tekee joistakin sarjoista niin suosittuja? klo 14 pieni auditorio Janne Kemppi pohdiskelee manga- ja animesarjojen suosion salaisuutta. Onko yleensäkään olemassa yleispäteviä sääntöjä sarjan menestykselle? Kitaconin ja Kemin sarjakuvapäivien päätösjuhla klo pieni auditorio

16 Kirkkopuistokatu Nahkurinkatu Asemakatu TAPAHTUMAPAIKAT JA MAJOITUS Hahtisaarenkatu Keskuspuistokatu Pohjolan sanomat Hotelli Cumulus Sairaalakatu Merikatu Kemin kulttuurikeskus Marina Takalon k. Pohjoisrantakatu Hotelli Merihovi Sairaala Tori Hotelli Palomestari Lasten kulttuurikeskus Sarjis Kauppakatu Urheilukatu Sankarikatu Sauvosaarenkatu Bar Koodi Valtakatu Linja-autoas. Rautatieasema Rautatienkatu Meripuistokatu Kaupungintalo Hotellit Hotelli Cumulus Hahtisaarenkatu 3 puh. (016) Festivaalihotelli Hotelli Merihovi Keskuspuistokatu 6-8 puh. (016) Hotelli Palomestari Valtakatu 12 puh. (016) Kemin kulttuurikeskuksen tilat Kitacon - Patjamajoitus Patjamajoitus sijaitsee Lasten kulttuurikeskus Sarjiksessa, Kauppakatu 27. Majoitus on la-su välisenä yönä, hinta on 5 /majoittuja, majoitusliput lunastetaan Kitaconista lauantaina. Majoitukseen ilmoittaudutaan ennakkoon: Patjamajoitus on vain yöpymistä varten, kaikenlainen kokoontuminen ja hengailu tapahtuu muualla, tilassa ei ole suihkuja eikä mahdollisuutta tehdä aamupalaa. Kulttuurikeskuksessa on tilavat pukeutumistilat ja suihkut cosplay-pukeutumista varten. Majoituksessa on vain patjat, oma makuupussi mukaan. Sarjisbussi iso auditorio i taidemuseo iiriscafé wc green room liikuntasali * aula Sarjisbussi lähtee Rovaniemeltä Lappia-talon takaa parkkipaikalta klo Paluumatka aloitetaan Kemin kulttuurikeskukselta klo Hinta on 10 /henkilö, alle 13-vuotiailta 5. Alle 13-vuotiaat vain vanhemman seurassa. teatteri teatterilämpiö Ilmoittautumiset mennessä. Eija-Riitta Jauhiainen tai lehtilukusali pieni auditorio i Lempi-galleria i 1.kerroksen tilat 2.kerroksen tilat *Pokéwalker spot kulttuurikeskuksen aulassa kyltillä merkittyssä paikassa

17 NÄYTTEILLEASETTAJAT MEILTÄ KAIKKI VÄLINEET MANGAN PIIRTÄMISEEN KEMI, Valtakatu 21-23

18 LIMINGAN TAIDEKOULU Lukuvuosi KUVATAIDE-, VAPAA-, SARJAKUVA-, JA VALOKUVALINJA AVOIN YLIOPISTO KESÄKURSSIT 2010 puh tai

19 Omien Kissanpäiviesi rakentaminen onnistuu sitä helpommin, mitä aiemmin aloitat. Tule siis kysymään keinoista varmistaa lokoisa elintaso työvuosien jälkeen. Aloita varaamalla aika konttoristamme: Kauppakatu 16, Kemi Puh Eläkepäivät kaikilla, Kissanpäivät yksillä.

20 Sarjakuvamatkoja kummiin kolkkiin. GUY DELISLEN TEOKSET TEMPAAVAT MUKAANSA maailman mielenkiintoisimpiin paikkoihin, joihin vain harvoilla on pääsy. GUY DELISLE KEMIN SARJAKUVAPÄIVILLÄ KUNNIAVIERAANA! WSOY PJONGJANG PROPAGANDAA, automatisoituneesti käyttäytyviä ihmisiä, putipuhtaita, typötyhjiä katuja Delisle löytää pian ympäriltään kaikki totalitaarisen hallinnon elementit. Piirtäjää seuraa jatkuvasti tulkki, joka kertoo hänelle muun muassa, että vakoojia on joka puolella ja ettei maassa ole lainkaan vammaisia. SHENZHEN Uutuus! Elämä Kiinan yhteiskunnassa tarjoaa länsimaalaiselle epäilyksiä, väärinkäsityksiä ja yllätyksiä, Delisle annostelee elävällä otteella anekdootteja kulttuurieroista, kiinalaisesta arjesta ja työnteosta ulkomailla. MERKINTÖJÄ BURMASTA DELISLE saapuu Burmaan puolisonsa ja pienen poikansa kanssa. Lastenrattaiden takaa hän tutustuu maahan, jonka asukkaat ihmettelevät valkoihoista vauvaa. Kuumuus, sosiaalinen kontrolli, sensuuri, sähkökatkot ja ajoittain räjähtelevät pommit piinaavat piirtäjän arkea, mutta hän saa myös ystäviä paikallisista ihmisistä. SUOMENTANUT Saara Pääkkönen SARJAKUVAROMAANIEN AATELIA.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Aya: Elämää Yop Cityssä, (Arktinen banaani 2010) Tarina: Marguerite Abouet Sarjakuvassa 19 v. opiskelija Aya joutuu

Lisätiedot

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen Esittelyteksti (mainostyylinen): Koskaan ihminen ei ole tiennyt niin paljon kuin nyt. Mutta huomenna tiedämme taas

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE

SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE BULLETIN 15.2.2012 24 25.3.2012 PYYNIKIN PALLOILUHALLI, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, 33230 Tampere Osallistumismaksu Ilmoittautuminen 30 / kilpailija

Lisätiedot

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa.

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa. Nyt saat tilaisuuden koskettaa maailmaa. Nikonin kansainvälinen valokuvauskilpailu 2008-2009 5.6.2008 Maailman tunnetuimpiin valokuvauskilpailuihin kuuluva Nikon Photo Contest International järjestetään

Lisätiedot

Tyhjän tilan hallintaa

Tyhjän tilan hallintaa Teoksesta Vieraana pohjoisen valossa. 2009. Rovaniemi: Lapin yliopisto. Toimitus: Olli Tiuraniemi ja Marjo Laukkanen Kuvatoimitus: Pirjo Puurunen Graafinen suunnittelu: Annika Hanhivaara Tyhjän tilan hallintaa

Lisätiedot

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario -pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi 4.aste musta vyö Defendo -Defendo Blue pääkouluttaja -I.D.D.I-

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -juliste -kutsu kilpailuun -ohjelma -kokouskutsu Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -ilmoittautuminen -kilpailusäännöt 17.10.2015 Peltolan koulu, Lummetie 27 b Tikkurila, Vantaa emantakisat@gmail.com

Lisätiedot

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST Käytä ottelutapahtumaa rakentaaksesi pysyviä SUHTEITA katsojien kanssa Ottelut eivät ole vain hetkiä ajassa, ne ovat SISÄLTÖÄ, joita voidaan hyödyntää monella

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA Susanna K. Lehto. Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja tapahtumiin! Pelattava näyttely

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016 Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016 23.3.2016 Keväinen tervehdys kaikille MUAn jäsenille! Kevät keikkuen tulevi ja niin myös Mua-yhdistyksen keväinen jäsenkirje. Tässä kirjeessä on tietoa

Lisätiedot

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A 1 37100 Nokia larry.g@suomi24.fi Hei Hyvät Henkilöstöyhdistykset, Olemme järjestämässä toisia Sairaaloiden välisiä Curlingin SM-kisoja huhtikuussa 2008. Tällä kerralla

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

Innovatiivinen vapaaehtoistoiminnan organisointi

Innovatiivinen vapaaehtoistoiminnan organisointi Innovatiivinen vapaaehtoistoiminnan organisointi Vapaaehtoistyön koordinaattorien valtakunnallinen Syysseminaari, Helsinki 27.-28.10.2016 Lapinlahden Lähde, Lapinlahdentie 1, 00180 Helsinki 2pv/80, 1pv/60,

Lisätiedot

Tampereen kaupunki PIKI-VERKKOKIRJASTON SISÄLTÖOSIOIDEN 1. PIKI-verkkokirjasto-projekti 13.12.2010. Osio: #6 Lue, katso, kuuntele

Tampereen kaupunki PIKI-VERKKOKIRJASTON SISÄLTÖOSIOIDEN 1. PIKI-verkkokirjasto-projekti 13.12.2010. Osio: #6 Lue, katso, kuuntele Tampereen kaupunki PIKI-VERKKOKIRJASTON SISÄLTÖOSIOIDEN 1 Osio: #6 Lue, katso, kuuntele 1 #6 lue-katsokuuntele Lue, katso, kuuntele -osion etusivu Nostoja alasivuilta ja erilaisia listoja. 6 alasivun esittelylaatikot,

Lisätiedot

Viestikarnevaalit 47. Käsiohjelma. Aamulehden järjestämä. Koulumaailma. Aamulehden. Pyynikin urheilukenttä, Tampere. Yhteistyössä:

Viestikarnevaalit 47. Käsiohjelma. Aamulehden järjestämä. Koulumaailma. Aamulehden. Pyynikin urheilukenttä, Tampere. Yhteistyössä: Käsiohjelma 47. Viestikarnevaalit Yhteistyössä: Aamulehden Koulumaailma Aamulehden järjestämä koululaisurheilun suurtapahtuma tiistaina 4.9.2012 klo 16, Pyynikin urheilukenttä, Tampere Urheilukesän päätapahtuma

Lisätiedot

Kultainen Nuija 2014. Huomionosoitus yritykselle, jossa hyvällä hallitustyöskentelyllä on saavutettu merkittävää arvonnousua

Kultainen Nuija 2014. Huomionosoitus yritykselle, jossa hyvällä hallitustyöskentelyllä on saavutettu merkittävää arvonnousua Kultainen Nuija 2014 Huomionosoitus yritykselle, jossa hyvällä hallitustyöskentelyllä on saavutettu merkittävää arvonnousua Kultainen Nuija Palkinto jaetaan PK-yritykselle, joka on ollut menestyksekäs

Lisätiedot

MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI

MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI HOTELLI HIMOS JÄMSÄ 17.-19.3.2011 MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI HOTELLI HIMOS JÄMSÄ 17.-19.3.2011 Maaseutunuorten Sportti Startti on valtakunnallinen tapahtuma.

Lisätiedot

Laitinen Eerika. Nissilä Eerika Lundberg Pipsa Kuoppakankaan koulu Paasonen Justiina Henttinen Milla. Rajaniemi Vanessa

Laitinen Eerika. Nissilä Eerika Lundberg Pipsa Kuoppakankaan koulu Paasonen Justiina Henttinen Milla. Rajaniemi Vanessa PÖYTÄKIRJA 1/2013 VARPASET Aika: Torstai 21.3.2013 klo 11.30-12.58 Paikka: Varkauden kaupungintalo, valtuustosali Läsnä: Kainulainen Kimmo puheenjohtaja, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Heikkinen Anneli

Lisätiedot

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti 2 4. 1 1. 2 0 1 6 Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti Hanna Repo, Asiakkuusjohtaja Risto Laine, Myyntijohtaja Otavamedia OMA Autamme asiakkaitamme luomaan merkityksellistä vuorovaikutusta

Lisätiedot

KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun

KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun Vuoden Viinit kilpailu ry:llä on kunnia kutsua Suomen viiniedustajat maamme ainoaan, jo 19. kertaa järjestettävään Vuoden Viinit -kilpailuun. Edelliseen kilpailuun osallistui

Lisätiedot

19. 20.3.2016. Hotelli Petäys, Hämeenlinna. A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous

19. 20.3.2016. Hotelli Petäys, Hämeenlinna. A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous 19. 20.3.2016 A-Kiltojen Liitto ry:n kevätpäiviä vietetään 19. 20.3.2016 Hotelli Petäyksessä Hämeenlinnassa.

Lisätiedot

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 1(5) SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Nämä säännöt on käännetty alkuperäisistä ruotsinkielisistä säännöistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sääntöjen alkuperäinen ruotsinkielinen

Lisätiedot

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja koko

Lisätiedot

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA 1.12.2014 PALOKUNTANUORTEN OHJAAJIEN JA PALOKUNTANAISTEN OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA SPEK Pohjois-Suomi järjestää Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliiton palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten opintopäivät

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille.

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. JÄSENKIRJE SYYSKUU 2016 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. KuPS seuraavat kotiottelut Savon Sanomat Areenalla

Lisätiedot

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA 2016 IPC WDS SUOMI OPEN, SUOMI OPEN 2016 EI-IPC, PYÖRÄTUOLITANSSIN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Lohja, Finland 30. huhtikuuta 1. toukokuuta, 2016 Suomen pyörätuolitanssiliitto

Lisätiedot

SYKSY 2014 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS

SYKSY 2014 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS Kristína Janušová/Nina Pecková, Nälkäinen sammakko, Slovakia, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS SYKSY 2014 OHJELMA Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin

Lisätiedot

9.-luokkalaisen kulttuurikansio

9.-luokkalaisen kulttuurikansio 9.-luokkalaisen kulttuurikansio Kokoa kulttuurikansioon puolen vuoden ajan kulttuurielämyksiäsi. Kulttuurikansio palautetaan opettajalle 31.3. 2009. Liimaa pääsyliput kansioon! Pakolliset sivut Huom! -

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 3/2012 LAHTI 5.5.2012 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 Taekwondo Lahti Ry järjestää liikesarjojen SM- liigan kolmannen

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT 10.-11.1.201 OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 9.1. Klo 13.00-17.00 Klo 1.00-17.00 Kilpailutoimisto auki Harjoittelu ja ratoihin tutustuminen

Lisätiedot

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Vuoden 2015 World Dairy Expo ammattimatka lähestyy. Matkan pituus on kahdeksan päivää. Ohjelman mukaan matkaan sisältyy yhteensä 8 tilavierailu,

Lisätiedot

OPINTOPÄIVÄT KUUSAMOSSA

OPINTOPÄIVÄT KUUSAMOSSA 12.12.2013 PALOKUNTANUORTEN OHJAAJIEN JA PALOKUNTANAISTEN OPINTOPÄIVÄT KUUSAMOSSA SPEK Pohjois-Suomi järjestää Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliiton palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten opintopäivät

Lisätiedot

BUSSI Kolppaset: Ilves Winnipeg ja Colorado Vastuuhenkilö: Jarmo Vilpponen puh. 0400 897 207 Kuski: Arto Herukka puh. 045 631 5222

BUSSI Kolppaset: Ilves Winnipeg ja Colorado Vastuuhenkilö: Jarmo Vilpponen puh. 0400 897 207 Kuski: Arto Herukka puh. 045 631 5222 AIKATAULU BUSSI Kolppaset: Ilves Winnipeg ja Colorado Vastuuhenkilö: Jarmo Vilpponen puh. 0400 897 207 Kuski: Arto Herukka puh. 045 631 5222 PERJANTAI 11.4.2014, MATINKYLÄN JÄÄHALLI Matinkartanontie 9-11,

Lisätiedot

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota. JUJUPRIX 2015 Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.fi Tampere matkailukohteena. Tampere on Pohjoismaiden suurin

Lisätiedot

Tule mukaan kumppaniksi Bioaikaan!

Tule mukaan kumppaniksi Bioaikaan! Tule mukaan kumppaniksi Bioaikaan! Bioaika-tapahtumakiertue on koko metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille. Kiertueen ytimen muodostaa pyörillä - ja biopolttoaineella -

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2014 Syyskausi käynnistyy pian Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2014 neljäs jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää

Lisätiedot

MESSUTAPAHTUMAT. Lisää tehoa ja vaikuttavuutta kesäkauden mainontaan. Kuva: Suomen asuntomessut

MESSUTAPAHTUMAT. Lisää tehoa ja vaikuttavuutta kesäkauden mainontaan. Kuva: Suomen asuntomessut MESSUTAPAHTUMAT Lisää tehoa ja vaikuttavuutta kesäkauden mainontaan Kuva: Suomen asuntomessut Asuntomessut Seinäjoella 8.7.-7.8.2016 Vuoden 2016 Asuntomessut pidetään Seinäjoen Pruukinrannassa. Asuntomessualue

Lisätiedot

23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS

23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS 23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS versio 1.1 16.6.2016 Teknistä opasta täydennetään tarvittaessa ennen kilpailua, tarkista että käytössäsi

Lisätiedot

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi/Madman Sport Center I.D.D.I- Level

Lisätiedot

Opettajan tilastotietolähteet. Reija Helenius

Opettajan tilastotietolähteet. Reija Helenius Opettajan tilastotietolähteet Tilastojen luku- ja käyttötaito: mitä ja miksi? 2 Statistical literacy is the ability to read and interpret summary statistics in the everyday media: in graphs, tables, statements,

Lisätiedot

Sarjakuvien maailma. Lukeville ja lukemattomille Merja Lundén

Sarjakuvien maailma. Lukeville ja lukemattomille Merja Lundén Sarjakuvien maailma Lukeville ja lukemattomille. 17.5.2016 Merja Lundén Ennakkoluuloja sarjakuvista Kertakäyttöhuumoria Nopeasti luettavissa Eivät jätä tilaa mielikuvitukselle Omituinen piirrosjälki Ohuet

Lisätiedot

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus. Tiedote. Suomen Coton de Tuléar ry. Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku. Hei,

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus. Tiedote. Suomen Coton de Tuléar ry. Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku. Hei, Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku Hei, valitettavasti hallituksesta riippumattomista syistä Vuoden Coton kilpailun pisteiden lasku on tänä vuonna viivästynyt. Aikuisten ja veteraanien, sekä kasvattajien

Lisätiedot

Jukka Latva-Somppi (t1laju02), Hermanni Korkeamäki(t1kohe01), Janne Mikkola(t1mija00)

Jukka Latva-Somppi (t1laju02), Hermanni Korkeamäki(t1kohe01), Janne Mikkola(t1mija00) Muistattehan, että teidän täytyy olla koululla pe 31.8. klo: 8.15 alkaen!?! AUT2SN - Jukka Latva-Somppi (t1laju02), Hermanni Korkeamäki(t1kohe01), Janne Mikkola(t1mija00) LVI2SNA - Ante Hietala(ante.hietala@hotmail.com),

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

5. Toimittajan Fanny Segerfelt vierailu/haastattelut. 8. Street-tanssi alkaa koulun salissa 18.1.2016

5. Toimittajan Fanny Segerfelt vierailu/haastattelut. 8. Street-tanssi alkaa koulun salissa 18.1.2016 TOIMINTAKAUSI 2016-2017 Leikkipuisto Kesanto Koululaisten talokokous Talokokous 12.1.2016 /1 Asialista: 1. Osallistujalista 2. Edellisen kokouksen muistion kertaus 3. Apuohjaajien ja pihapoliisien tehtävät

Lisätiedot

Hyvät Castrén-suvun jäsenet

Hyvät Castrén-suvun jäsenet Huhtikuussa 2015 Hyvät Castrén-suvun jäsenet ON KULUNUT viisi vuotta kun olimme koolla Helsingissä. Kuluvan kauden aikana julkaistiin ajantasainen sukukalenteri Castrén-suku 2012 ja aloitettiin uuden kirjan

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

KULTAKIVI XXVII (6.-7.06.2015) Naiset / Ladies HIPPUJA: 10 finaali

KULTAKIVI XXVII (6.-7.06.2015) Naiset / Ladies HIPPUJA: 10 finaali Naiset / Ladies HIPPUJA: 10 1 Maija Keränen 01:13,0 10 01:13,0 2 Laura Iltanen 01:20,0 10 01:20,0 3 Anita Patala 01:32,0 10 01:32,0 4 Säilä Marjo 02:09,0 10 02:09,0 5 Marina Lindqvist 02:14,0 10 02:14,0

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä!

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! TALOMUSEO GLIMS Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! Kuva: Olli Hakamies Glimsintie 1, Espoo (Jorvin sairaalan vieressä) www.espoonkaupunginmuseo.fi TALOMUSEO GLIMS Glimsintie 1, 02740 Espoo (Jorvin

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Vesaniemi, Kangasala. Kangasalan Melojat

Vesaniemi, Kangasala. Kangasalan Melojat 0-..00 Vesaniemi, Kangasala Kangasalan Melojat www.kame.fi Kangasala Sivu SM ja Pihla-Cup 00 Ratamelonnan SM osa I ja Pihla-Cup osa IV 0-..00 AIKATAULUT JA LÄHTÖLISTAT Perjantai 0.0.00 Joukkueenjohtajien

Lisätiedot

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan suunnittelukilpailu

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan suunnittelukilpailu 1/6 Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan suunnittelukilpailu Suomen valtiovarainministeriön asettama Suomen itsenäisyyden 100- vuotisjuhlavuoden juhlarahalautakunta järjestää valtiovarainministeriön

Lisätiedot

Seuran mediaviestintä. Suunnitelmallisuutta tekemiseen

Seuran mediaviestintä. Suunnitelmallisuutta tekemiseen Seuran mediaviestintä Suunnitelmallisuutta tekemiseen Sisältö Millaista tietoa media haluaa ja missä muodossa Viestintäsuunnitelman laatiminen seuralle Millaista viestinnän tukea SJAL tarjoaa seuroille

Lisätiedot

NÄYTTELY MAAILMAN SARJAKUVITTAJAT. Maailman sarjakuvat - Världens serier ry. www.worldcomics.fi

NÄYTTELY MAAILMAN SARJAKUVITTAJAT. Maailman sarjakuvat - Världens serier ry. www.worldcomics.fi NÄYTTELY MAAILMAN SARJAKUVITTAJAT Maailman sarjakuvat - Världens serier ry. www.worldcomics.fi LEIF PACKALEN Lopputulos ei ole sarjakuva, vaan keskustelu, jonka se herättää. Kehitys 2008 Leif Packalén

Lisätiedot

Maanantai 19.1.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat. Kilpailuun hyväksyttyjen lista julkaistaan.

Maanantai 19.1.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat. Kilpailuun hyväksyttyjen lista julkaistaan. KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: 26. Suopunkiralli Aika: 28.3.2009 Kilpailun arvo: Kansallinen kilpailu, Alue 1 aluemestaruuskilpailu NEAFP Järjestäjä: Rovaniemen Urheiluautoilijat ry Paikkakunta: Rovaniemi

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2/2013 KAMPPAILUAREENA 30.3.2013 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 Taekwondo Lahti ry järjestää liigakauden toisen

Lisätiedot

Me Mosaiikki. Visuaalinen kollaasi väkivaltaa kokeneiden naisten kertomuksista. Riikka Lahdensuo, Aalto-yliopiston Medialaboratorio 27.2.

Me Mosaiikki. Visuaalinen kollaasi väkivaltaa kokeneiden naisten kertomuksista. Riikka Lahdensuo, Aalto-yliopiston Medialaboratorio 27.2. Me Mosaiikki Visuaalinen kollaasi väkivaltaa kokeneiden naisten kertomuksista Riikka Lahdensuo, Aalto-yliopiston Medialaboratorio 27.2.2015 Lupaus Naisten Linja auttaa väkivaltaa kokeneita naisia auttamaan

Lisätiedot

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia..

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. 2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. Pääkirjoitus. Hei vaan kaikki lukijat, tässä olisi nyt toinen numero lehdestä jolla on nyt nimikin.

Lisätiedot

26.-28.6. 2015 SJ15, GT15, GT30, F4 KILPAILUKUTSU

26.-28.6. 2015 SJ15, GT15, GT30, F4 KILPAILUKUTSU 26.-28.6. 2015 SJ15, GT15, GT30, F4 KILPAILUKUTSU KILPAILUKUTSU 2 / 8 Järjestäjä Ohjaajaluvat (202.02.1) Kilpailun arvo ja luokat Paikka ja aika Kilpailuerät Salon Kilpaveneilijät ry. Rajakivenkatu 27,

Lisätiedot

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE Ajankohta: La 21.5. su 22.5.2016 klo 9-18. Sijainti ja parkkitilat Tapahtumapaikan osoite on Pakilantie 86. Autoille parkkitilaa löytyy kentän viereltä sekä lähialueiden katujen varsilta. Alepan parkkipaikalle

Lisätiedot

Syyspäivät 2.-4.10.2009 Lähettäjä Kati - 20.05.09 13:28

Syyspäivät 2.-4.10.2009 Lähettäjä Kati - 20.05.09 13:28 Syyspäivät 2.-4.10.2009 Lähettäjä Kati - 20.05.09 13:28 Vuoden 2009 Syyspäivät vietetään Partaharjulla, Salvosen järven rannalla 8km Pieksämäen kaupungista 2.-4.10. Ilmoittautumiset majoituksineen ja ruokailuineen

Lisätiedot

SM-kilpailut. Helmi Cup 2013

SM-kilpailut. Helmi Cup 2013 Suomen ITF Taekwon-Do ry ja ry järjestävät 2. 3.2.2013 SM-kilpailut & Helmi Cup 2013 Tervetuloa! Thierry Meyour 6. Dan ry Pääopettaja Viktor Rikkonen 3, Dan Puheenjohtaja Yhteistyössä mukana: Suomen ITF

Lisätiedot

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Punkaharju Tuunaansaari Saimaan regatta järjestetään lauantaina heinäkuun 2. päivä Punkaharjun Tuunaansaaressa. Tuunaansaaren Lomakeskusalue tarjoaa loistavat

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista Helsinki International

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 19-20.3.2016 TAMPERE KILPAILUKUTSU

SM-KARATE VIIKONLOPPU 19-20.3.2016 TAMPERE KILPAILUKUTSU SM-KARATE VIIKONLOPPU 19-20.3.2016 TAMPERE KILPAILUKUTSU 19 20.3.2016 Pyynikin Palloiluhalli, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, Tampere Osallistumismaksu 30 / kilpailija / sarja 50 / joukkue / sarja

Lisätiedot

ROLLOT 2012 PORI SEURATIEDOTE 1 / 2012 ROLLO LEIRI ROLLO UINNIT TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE!

ROLLOT 2012 PORI SEURATIEDOTE 1 / 2012 ROLLO LEIRI ROLLO UINNIT TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE! ROLLOT 2012 PORI SEURATIEDOTE 1 / 2012 ROLLO LEIRI 8. 13.6.2012 ROLLO UINNIT 8. 10.6.2012 TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE! PUS PoPy Suomen Uimaliitto KU PTU 2 Rollo leirin yhteystiedot: Minna

Lisätiedot

2. Koulutuspäivät keskusvaalilautakunnille

2. Koulutuspäivät keskusvaalilautakunnille 26.11.2002 OM 15/51/2002 Kunnan keskusvaalilautakunta (pl. Ahvenanmaa) EDUSKUNTAVAALIT 2003: Vaaliohjeet, koulutus ym. 1. Vaaliohjeet Oikeusministeriö kiinnittää keskusvaalilautakuntien huomiota seuraavaan:

Lisätiedot

F-CUP IV-OSAKILPAILU SÄÄNNÖT

F-CUP IV-OSAKILPAILU SÄÄNNÖT F-CUP IV-OSAKILPAILU SÄÄNNÖT F-CUP neljäs osakilpailu Järjestäjä:. AKK:n Lupa: 38/R/04 I OHJELMA 1.7.2004 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ennakkotutustumiskielto ja ilmoittautuminen alkaa. 3.08.2004 klo

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 20.-21.7.2013 Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993 21. MARJOLA TURNAUS 2013 Tervetuloa

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU TAMPERE KUTSU

SM-KARATE VIIKONLOPPU TAMPERE KUTSU SM-KARATE VIIKONLOPPU 6-7.4.2013 TAMPERE KUTSU 6-7.4.2013 PYYNIKIN PALLOILUHALLI, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, 33230 Tampere Osallistumismaksu Ilmoittautuminen 30 / kilpailija / sarja 75 / joukkue

Lisätiedot

Suunnittele ja toteuta lukuhetki!

Suunnittele ja toteuta lukuhetki! Minä luen sinulle -kampanja (2017) Suunnittele ja toteuta lukuhetki! Tietoa ja vinkkejä oppilaitoksille ja vammais- ja vanhustyön yksiköille Hyvä lukija, Selkokieli - yhteinen kieli tämä pieni opas tarjoaa

Lisätiedot

Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007

Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007 Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007 Sukuseura valmistautuu vireään kesään 2007, jolloin järjestetään 6. sukujuhlat 30.6. 1.7. Kolarin Nuottavaarassa sekä julkaistaan uusi, täydennetty ja korjattu

Lisätiedot

LUONTOON YHDESSÄ! Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu lapsille ja nuorille

LUONTOON YHDESSÄ! Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu lapsille ja nuorille LUONTOON YHDESSÄ! Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu lapsille ja nuorille Avajaiset 8.2.2017 Ympäristöministeriö, Helsinki Opetusneuvos Mikko Hartikainen Opetushallitus Toiminnanjohtaja Hanna Lämsä

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland Taitaja9 täytti maaliskuussa 10 vuotta. Kilpailun isä, Pekka Ruokomäki sai idean kilpailusta syksyllä 2001. Espoon Matinkylässä

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU - BSS Hannun Kannu -optiregatta Optimistijollien karsintakilpailu 1/2016

KILPAILUKUTSU - BSS Hannun Kannu -optiregatta Optimistijollien karsintakilpailu 1/2016 KILPAILUKUTSU - BSS Hannun Kannu -optiregatta Optimistijollien karsintakilpailu 1/2016 Tapahtuma: Suomen Optimistijollaliiton karsintakilpailu 1/2016. Tapahtuma on suljettu kutsukilpailu, johon voivat

Lisätiedot

SAKSANPAIMENKOIRALIITTO RY PÖYTÄKIRJA 7 1(5) Hallituksen kokous 29.11.2010

SAKSANPAIMENKOIRALIITTO RY PÖYTÄKIRJA 7 1(5) Hallituksen kokous 29.11.2010 SAKSANPAIMENKOIRALIITTO RY PÖYTÄKIRJA 7 1(5) Hallituksen kokous 29.11.2010 Aika 26.11.2010 klo 18.00 Paikka Hotelli Holiday Inn, Tampere Läsnä Erkki Läike puheenjohtaja Seppo Goman kutsuttuna Vesa-Pekka

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3 / 2015

JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 JYTYN TASKUKALENTERI 2016 - TILAUSOHJEET Vuoden 2016 kalenterissa tulee olemaan laadukas, kuten on ollut aikaisemminkin. AIKATAULUT ja MUUTA HUOMIOITAVAA Aikataulut ovat tänä vuonna

Lisätiedot

Ampumahiihdon kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE

Ampumahiihdon kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET JA NUORTEN MM-KATSASTUKSET OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 19.12. Klo 9.00 Kilpailutoimisto avautuu

Lisätiedot

XXVI MESTO TURNAUS Tampereella 24. 25.4.2010

XXVI MESTO TURNAUS Tampereella 24. 25.4.2010 XXVI MESTO TURNAUS Tampereella 24. 25.4.2010 Sarjat. Miehet (sarjataso 4-5) Naiset A (sarjataso 2-3) Naiset B (sarjataso 4 harraste) Yleisohjeet: Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla

Lisätiedot

Aasian kieliä ja kulttuureita tutkimassa. Paja

Aasian kieliä ja kulttuureita tutkimassa. Paja Esittäytyminen Helpottaa tulevan päivän kulkua. Oppilaat saavat lyhyesti tietoa päivästä. Ohjaajat ja oppilaat näkevät jatkossa toistensa nimet nimilapuista, ja voivat kutsua toisiaan nimillä. Maalarinteippi,

Lisätiedot

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10.

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10. 1. Luokassa enintään 10 kuljettajaa Tässä tapauksessa luokassa ajetaan kaksi (2) lähtöä, yksi (1) alkuerä ja yksi (1) finaali. 1.1. Alkuerä 1.1.1. Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön,

Lisätiedot

TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013

TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013 Tarkistettu 2.1.2013 TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013 Arvoisa vastaanottaja Vuoden 2013 valtakunnallinen paikallisen turvallisuussuunnittelun

Lisätiedot

VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT. Alkaen (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan)

VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT. Alkaen (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan) VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT Alkaen 1.1.2017 (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan) 1. Kunkin Vuoden havannankoira kilpailun kilpailukausi käsittää kalenterivuoden aikana

Lisätiedot

7Brothers Karate Cup

7Brothers Karate Cup 7Brothers Karate Cup Kilpailupaikka: Liikuntakeskus Rajakaari Osoite: keskusraitti 1 Rajamäki, Nurmijärvi Punnitus ja ilmoittautuminen: Lauantai kello 7:30 9:00 Aloitus: Kello 9:30 Kilpailunjärjestäjä

Lisätiedot

Mobiilileikkipaikka! www.lappset.com/mobi

Mobiilileikkipaikka! www.lappset.com/mobi Mobiilileikkipaikka! www.lappset.com/mobi Jos et voi voittaa heitä, liity heihin Pelikulttuuri on yhä enenevässä määrin läsnä yhteiskunnassamme. Tietokonepelejä pelataan jokaisessa kodissa tietokoneella,

Lisätiedot

MyLife Nuorten hyvinvointimessut 2016 Mynämäki Laurin koulu sekä Koululaisten tapahtuma HaNi-Hallissa

MyLife Nuorten hyvinvointimessut 2016 Mynämäki Laurin koulu sekä Koululaisten tapahtuma HaNi-Hallissa MyLife Nuorten hyvinvointimessut 2016 Mynämäki Laurin koulu 8.10.2016 sekä Koululaisten tapahtuma HaNi-Hallissa 7.10.2016 LC Mietoinen Punainen Sulka 2016-2017 MyLife Nuorten hyvinvointimessut MyLife

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2015-2016. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2015-2016. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2015-2016 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Juni 5.-6.3.2016 Indoor Games r Lauantaina 5.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

Kiikarissa Kiina ja Japani Yanzu- ja Ippo -hankkeiden seminaari

Kiikarissa Kiina ja Japani Yanzu- ja Ippo -hankkeiden seminaari Kiikarissa Kiina ja Japani Yanzu- ja Ippo -hankkeiden seminaari Opetushallitus 15.1.2016 Hankekoordinaattori Veli-Matti Palomäki KIIKARISSA KIINA JA JAPANI 9:30 Seminaarin avaus Eira Kasper, Vaskivuoren

Lisätiedot

tiistai Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b.

tiistai Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b. tehtävä 2: tiistai 13 17 Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b. tehtävä 2 a OMENA ESINEENÄ Omenan voi syödä, mutta miten muuten sitä voisi

Lisätiedot

TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI

TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI järjestää 12.3.2016 TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI TAEKWON-DO -KILPAILUT TAMPEREELLA järjestää jälleen Tampere Cup -kilpailut Tampereella. Kilpailut käydään lauantaina 12.3.2016 Kaukajärven vapaaaikatalolla.

Lisätiedot

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN!

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! Taekwon-Do Akatemia ry järjestää Taekwon-Do kilpailut la 23.3.2013 Oulussa! Sarjoja on tarjolla juniori-, väri- ja mustille vöille!!! Aika: Lauantaina 23. maaliskuuta 2013

Lisätiedot