PAWS. All Rights Reserved.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAWS. All Rights Reserved."

Transkriptio

1 PAWS. All Rights Reserved.

2

3 KEMIN 29.KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Kemin sarjakuvapäivät on säilyttänyt asemansa alan tärkeänä tapahtumana, joka esittelee sekä uusimpia tuulahduksia että uusia näkökulmia perinteisempään osastoon. Vuonna 2011 vietetäänkin jo Kemin sarjakuvapäivien 30-vuotisjuhlia! Mutta sitä ennen ovat kuitenkin vuorossa 29. kansainväliset sarjakuvapäivät. Vuoden 2010 sarjakuvapäiviä tähdittää Kemin taidemuseon valloittava suuri, kolmiulotteinen Karvinen-näyttely. Kissan metkujen ohella keskiössä on myös monimuotoisesti omaelämäkerrallinen sarjakuva, jota tarjoillaan mm. Guy Delislen originaalinäyttelyn, sarjakuvabloginäyttelyn sekä luentojen muodossa. Lisäksi viime vuoden tuplavoittajan Anni Nykäsen menestyksekäs ja mainio Mummo hyppää näyttävästi lauteille. Tänä vuonna Kemi tuo esille myös muita kotimaisia ansioituneita tekijöitä: kunniavieraiksi saapuvat sekä Puupäähatutettu Tiina Pystynen että Sarjakuva-Finlandian voittanut Petteri Tikkanen. Laajan näyttelykattauksen päälle tarjoillaan perinteiseen tapaan mm. sarjakuvabasaari, luentoja ja haastatteluja ajankohtaisista sarjakuva-aiheista, perinteinen sprinttistripin SM-kilpailu, Kemin 29. pohjoismaisen sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, Lasten sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, Sarjakuvaseinä 2010-kilpailun palkintojen jako sekä vierailevia taiteilijoita koti- ja ulkomailta. KITACON II Kitacon on maailman pohjoisin con ja se järjestetään nyt toistamiseen samaan aikaan ja samassa tilassa Kemin kansainvälisten sarjakuvapäivien kanssa. Tapahtuman tavoitteena on edelleen tarjota monipuolisesti ohjelmaa, joka ainakin osittain kiinnostaisi kumpaakin kävijäkuntaa. Viime vuotiseen tapaan Kemiin saapuu tänäkin vuonna aito mangataiteilijatar: Kiriko Kubo! Kitaconiin toivotaan kävijöiksi kaikenikäisiä harrastajia. Kitaconin keskiössä on monella tapaa nuoriso, sillä nuoret toimijat ja tekijät ovat itse mukana tuottamassa ohjelmaa ja toteuttamassa tapahtumaa. Kemin toisen Kitaconin järjestelyistä vastaa Lasten kulttuurikeskus Sarjis ja Kemin sarjakuvakeskus ry. apunaan Kemin seudun anime ja mangayhdistys Aninga ry. sekä yksittäiset tapahtumajärjestäjät. Cosplay-kilpailun osalta järjestelyistä vastaa pääsääntöisesti Cosplay Finland Tour.

4 NÄYTTELYT Karvinen-näyttely Kemin taidemuseolla Jim Davisin luoma sarjakuvakissa Karvinen ja kumppanit seikkailevat lähtien Kemin taidemuseossa koko kesän ajan. Risto Koskisen ja Kemin Sarjakuvakeskuksen tuottamassa kolmiulotteisessa sarjakuvanäyttelyssä voit tutustua muun muassa Karvisen kotiin ja lukea hauskoja sarjakuvia suositun kissan elämänmenosta. Hauskassa koko perheen näyttelyssä voit nähdä esimerkiksi Karvisesta tuttuja hahmoja kolmiulotteisina patsaina, yli 100 sarjakuvastrippiä, ja kiinnostavaa keräilymateriaalia. PAWS. All Rights Reserved. Anni Nykänen: Mummo Mummo-nettisarjakuva voitti Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun 2009 nettisarjan, jonka jälkeen ronski ja reipasotteinen Mummo on sulostuttanut ja saavuttanut suurta suosiota niin blogina internetin maailmassa kuin painetttuna aikakauslehti Seurassa. Tänä keväänä Mummo tekee Kemiin comebackin sarjakuvaoriginaalinäyttelyn kanssa. Näyttely sisältää sarjakuvaoriginaaleja syksyltä 2008 keväälle 2010 asti. Mummo-näyttelyyn voi tutustua Kemin kulttuurikeskuksen teatteriravintolassa sijaitsevassa Lempigalleriassa sarjakuvapäivien ajan Anni Nykänen Shenzen Pjongjang Burma Guy Delislen (s.1966) Pjongjang-, Burma- ja Shenzhen reportaasisarjakuva-albumien materiaalista kootussa originaalinäyttelyssä nähdään katkelmia länsimaisen ihmisen näkökulmasta usein erikoisilta ja huvittaviltakin vaikuttavista havainnoista, joita Delisle teki tarkastellessaan elämää Pohjois-Koreassa, Burmassa ja Kiinassa. Eksoottisiin ympäristöihin animaattorina ja lääkärivaimonsa mukana päätynyt Delisle havainnoi ympäristöään tarkkanäköisesti ja kiinnittää huomionsa sellaisiinkin mielenkiintoisiin yksityiskohtiin, jotka monilta jäisivät huomaamatta. Kemin sarjakuvakeskuksen vuonna 2008 Lempi International-palkinnolla palkitseman Delislen originaaleja nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Shenzhen - Pjongjang- Burma -näyttely esillä Pohjolan sanomien aulassa

5 Karskit kermaviilit: Worlds Collide Taiteilijaryhmä Karskit kermaviilit koostuu ammattiopisto Lappian opiskelijoista: Heidi Haataja, Henriikka Klint, Ada Nieminen, Anniina Oinas, Jattariina Severinkangas ja Laura Torvinen. Heidän sarjakuvanäyttelynsä Worlds Collide sisältää 6 sarjakuvateosta: Just Callow, 6000 candles, Marzipan duck, Katulapsi, Code Break ja Last of Heroes - die alive. Kaikilla ryhmän tekijöillä on omanlaisensa piirros- ja kerrontatyyli ja teemat vaihtelevat teoksittain. Näyttely on esillä Kemin kulttuurikeskuksen aulassa välisenä aikana. Päivityksiä - sarjakuvabloginäyttely Sarjakuvabloginäyttely esittelee 10 nuorta nettisarjakuvantekijää. Näyttely koostuu sarjakuvaoriginaaleista, printeistä sekä merkintöjen kommenteista. Näyttelyn on koonnut Aino Sutinen. Mukana ovat: Mari Ahokoivu Olli Hietala Jupu Kallio Hanna Koljonen Muhvu Reetta Laitinen Milla Paloniemi Aino Sutinen Tea Tauriainen Kati Vuopala Näyttely on esillä Lempi-galleriassa. Nukkenäyttely Nukkenäyttelyssä on esillä erilaisia keräiltyjä nukkeja, muun muassa japanilaisia Pullip-nukkeja. Nukkenäyttelyä voi ihailla Kemin kulttuurikeskuksen aulassa Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu Kemin 11. lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun aiheena on tänä vuonna kissa. Kilpailusarjoja on kaksi; 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä vuotiaat. Kilpailun menestyksekkäimmät työt ovat esillä Kemin kulttuurikeskuksen aulassa sarjakuvapäivien ajan.

6 KUNNIAVIERAAT Guy Delisle (s.1966) on kanadalaissyntyinen reportaasisarjakuvan suvereeni taitaja. Työpestit animaatioelokuvastudioilla ovat vieneet hänet eri maailman kolkkiin mm. Burmaan, Pohjois-Koreaan sekä Kiinaan. Näistä matkoista on syntynyt jo kolme albumillista sarjakuvia, jotka tarjoavat ainutlaatuisen kurkistuksen Aasian suljettuihin yhteiskuntiin. Guy Delisle Sarjakuvillaan Delisle tuo lukijoilleen tutuksi vieraita kulttuureja, niiden historiaa, taustoja ja arkea huumoriakaan unohtamatta. Kemin sarjakuvakeskus myönsi sarjakuvantekijälle Lempi International -palkinnon 2008 tämän vieraillessa Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Kansainvälisesti suuren suosion saavuttaneita Delislen reportaasisarjakuvia on julkaistu useilla eri kielillä suomeksi Kemin sarjakuvapäivillä julkaistaan taiteilijan Kiinassa viettämästä ajasta kertova Shenzhen. Delislen tuotantoa on esillä myös originaalinäyttelyssä toukokuun ajan Pohjolan sanomien aulassa. Delislen Shenzhen albumin julkistus ja haastattelu lauantaina klo 13:00 Lempi-galleriassa. Tiina Pystynen (s. 1955) on graafikko, kirjailija sekä vuoden 2010 Puupäähattu-palkinnon voittaja. Hänen kuvakertomustuotantonsa tunnetuimpia teoksia ovat muun muassa Onnen koukku (1992), Leskikuningattaren muistelmat (1993) sekä viime syksynä ilmestynyt Lemmentanssit. Pystynen käsittelee tuotannossaan runsaasti muun muassa naiseutta ja seksuaalisuutta. Lemmentansseissa Pystynen tutkailee grafiikan keinoin maailmantaiteen klassikoita ja niiden tapaa kuvata seksiä, luolamaalauksista tähän päivään. Kuva: Kansalliskirjasto Yksi taiteilijan tuotannon lähtökohta on omakohtaisuus. Leskikuningattaren muistelmat esimerkiksi käy läpi puolison kuoleman jälkeistä surutyötä. Yksityinen muuttuu vahvan tulkinnan kautta yleiseksi. Tiina Pystynen haastattelussa sunnuntaina klo 12:00 Lempi-galleriassa. Hannu Lukkarinen (s. 1949) on Suomen kokeneimpia kuvittajia ja sarjakuvataiteilijoita. Hänen tilillä on noin 70 kirjaa, yli 30 vuoden kuvitukset eri sanoma- ja aikakauslehdissä ja jonkin aikaa myös TV1:n graafiset työt. Sarjakuvista tunnetuimpia ovat kirjailijoiden teoksiin tehdyt komeat albumisarjat: Alamaailma (Andrew Vachss), Ronkoteus, lentävä kirvesmies ja Karvainen kamaripalvelija (Arto Paasilinna) ja viimeksi Juha Ruusuvuoren Nicholas Grisefothin tarinat. Hän käyttää runsaasti eri tyylejä ja tekniikoita piirtäen nykyisin enimmäkseen tietokoneella. Hannu Lukkarinen on palkittu useita kertoja eri näyttelyissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Hannu Lukkarinen kertoo uusimmasta sarjakuvaprojektistaan sunnuntaina klo 10:00 Lempi-galleriassa.

7 Petteri Tikkanen (s.1975) on iisalmelainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja, graafikko ja vuoden 2010 Sarjakuva-Finlandian voittaja. Tunnustus tuli Eero-albumista, joka kuvaa nuoren pojan kasvukipuja. Eero on tullut aiemmin tutuksi myös Kemin sarjakuvakilpailun vuonna 1998 voittaneen Kanervan kertomuksista. Kanerva ja Eero ovat seikkailleet sen jälkeen jo kolmen albumin verran: Kanerva lapsellisia kerotmuksia (Like 2006), Kanerva ja yks juttu (Like 2007) ja Kanerva ja Lokki (Like 2008). Tikkanen oli ehdolla Sarjakuva-Finlandiaan toista kertaa. Hän on saanut tunnustusta työlleen aiemminkin. Tikkanen voitti Kemin sarjakuvakilpailun vuosina 1997 ja Petteri Tikkanen haastattelussa sunnuntaina klo 14:00 Lempi-galleriassa. Anni Nykänen (s. 1983) on helsinkiläinen sarjakuvataiteilija ja graafikko. Nykänen voitti Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun 2009 nettisarjakuvallaan Mummo. Kyseessä on strippisarja, joka kuvaa yksinäisen, mutta äkkiväärän mummon elämää. Sittemmin Mummo-strippejä on ilmestynyt sekä Mummo-sarjakuvablogissa sekä vuoden 2010 alusta Seura-lehden uutena kotimaisena sarjana. Albumimitassa Mummo ilmestynee syksyllä 2010 Sammakko kustannuksen toimesta. Anni Nykänen haastattelussa sunnuntaina klo 13:00. Mummo-näyttely esillä Kemin sarjakuvapäivillä Lempi-galleriassa. Kiriko Kubo on syntynyt Tokiossa, Japanissa. Kiriko Kubo Hän teki sarjakuvadebyyttinsä vuonna Suuren suosion saavuttaneiden Cynical Hysterie Hour ja Imadoki kodomo (Children Nowadays) jälkeen Kiriko on laajentanut repertuaariaan lyhyt animaatioden ohjaamiseen, cd- ja kirjan kansien suunnitteluun sekä kirjoittanut esseitä, lastenkirjoja ja mangaa, mukaan lukien Buckets de Gohan (myös tv-animaationa 1996) ja Dobutsu uranai (1999). Kiriko on asunut viimeiset 14 vuotta Lontoossa ja hänen töitänsä julkaistaan Japanissa yhä laajasti. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat mm. Kuru Kuru Cynical (2007) ja Hime Mama (Princess mother-in-law) vol. 1 (2007), vol. 2.(2008) ja vol. 3 (2009). Kiriko Kubo haastattelussa lauantaina klo 15:00 isossa auditoriossa. LISÄKSIKemiin saapuvat Ville Hänninen, Vesa Kataisto, Ilpo Koskela, Janne Kemppi, Jari Lehtinen, Eva Fagerstedt ja Kuyy Eturautti luennoimaan ja keskustelemaan mielenkiintoisista sarjakuva- ja manga-aiheista. Hänninen & Kataisto toimivat myös taiteilijavieraiden haastattelijoina. i

8 KILPAILUT Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2010 Kemin sarjakuvakilpailussa etsittiin vuonna 2010 uusia nettisarjakuvia ja printtisarjakuvia. Kilpailu oli avoin kaikille pohjoismaisille piirtäjille ja käsikirjoittajille. Vuonna 2010 pohjoismaisessa sarjakuvakilpailussa oli 2 sarjaa: Nettisarjakuvat, joissa pituus, muoto ja toteutustapa ovat vapaavalintaisia, ja perinteisemmin painettavaksi tarkoitetut printtisarjakuvat, jotka ovat joko korkeintaan 12 sivua pitkiä novelleja tai vähintään 15 strippiä käsittäviä strippisarjoja. Printtisarjan parhaimmistosta julkaistaan vuoden 2010 kilpailualbumi Kemin 29. kansainvälisillä sarjakuvapäivillä. Kilpailuun osallistujia oli yhteensä 164, joista printtisarjaan osallistui 141 ja nettisarjaan 23 työtä. Kemin sarjakuvakeskus panosti kotimaan ohella tänä vuonna erityisesti pohjoismaiseen markkinointiin, jonka ansiosta Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta osallistuneiden määrä kasvoi huomattavasti edellisvuosiin verrattuna. Tuomaristossa tänä vuonna toimivat Helsingin Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Kalle Hakkola, Kemin sarjakuvakeskuksen hallituksen pj Ilpo Koskela sekä skandinaavijäsenenä ruotsalainen Thomas Karlsson. Jonas Olsson osallistui vuoden 2010 sarjakuvakilpailuun työllään Mia&Max.

9 Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu 2010 Kemin 11. lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun aiheena on tänä vuonna kissa. Kilpailusarjoja on kaksi; 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä vuotiaat. Kilpailun järjestää Lastenkulttuurikeskus Sarjis ja Kemin sarjakuvakeskus ry. Kilpailun palkinnot jaetaan Kemin kansainvälisten sarjakuvapäivien & Kitaconin päätösjuhlassa Cosplay-kilpailu Kitaconissa järjestetään tänäkin vuonna kaikille halukkaille avoin cosplay-pukukilpailu, jossa on omat kategoriansa yksin ja ryhmässä osallistuville. Kilpailu on osa Cosplay Finland Touria. Pukujen aiheiksi sallitaan sarjakuva, animaatio, elokuvat, tvsarjat ja pelit kautta maailman. Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Kilpailussa on mukana tuomaristo, joka valitsee haluamansa määrän voittajia tai kunniamaininnan saajia kummastakin kategoriasta. Palkinnot jaetaan kisan lopussa paikan päällä. Lisätietoja cosplay-kilpailusta ja säännöistä: sekä Piirustuskilpailu Sarjakuvapäivillä järjestetään jälleen piirustuskilpailu alle 18- vuotiaille. Kilpailuun voi osallistua lauantaina klo 11:00-15:00 Kemin kulttuurikeskuksen aulassa. Piirustuskilpailun työt tulevat esille klo 15 aulaan, jolloin yleisö valitsee joukosta parhaat teokset. Palkinnon jako sunnuntaina Kemin sarjakuvapäivien & Kitaconin päätösjuhlassa klo 15:00-16:00. SARJAKUVASEINÄ 2010 Kemiläiset nuoret pääsevät näyttämään sarjakuvataiteilijan kykyjään seinämaalauskilpailussa. Kemin sarjakuvakeskuksen ja Kemin nuorisoasiain neuvottelukunnan (NANK) järjestämässä kilpailussa tuotetaan kolme sarjakuva-aiheista seinämaalausta, jotka sijoitetaan eri puolille Kemin keskustaa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki vuotiaat kemiläiset nuoret 2-5-hengen joukkueissa. Kilpailun tavoitteena on elävöittää kaupunkikuvaa ja tuoda kemiläisiä sarjakuvaperinteitä tutuiksi kaupungin nuorisolle uudella tavalla sekä kannustaa luovaan itsensä ilmaisemiseen. Kilpailussa on 2 sarjaa: aiheeltaan vapaa sarja sekä Lumilinna-aiheinen sarja. Kilpailun suojelina sekä Kemin sarjakuvakeskuksen nimittämässä tuomaristossa toimii sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi. Kilpailun työt tulevat esille Kemin sarjakuvapäiville Lempi-galleriaan, jolloin yleisö saa äänestää suosikkiaan. Toteutettavia teoksia valitaan kolme, joista kaksi valitaan tuomaristoäänten perusteella ja yksi yleisöäänten perusteella. Voittajat julkistetaan sarjakuvapäivien päätösjuhlassa.

10 SARJAKUVAPÄIVIEN OHJELMISTOA PERJANTAI Festivaalin avaus & albumien julkistukset Sarjakuvapäivien näyttelyjen avajaiset Karvinen-näyttelyn avajaiset klo 16 Lempi-galleria klo 17 Lempi-galleria klo 18 Kemin taidemuseo Festivaalin avaa Kemin sarjakuvakeskuksen hallituksen pj Ilpo Koskela. Kemin sarjakuvakeskus julkistaa vuoden 2010 kilpailualbumin. Reetta Laitinen & Jussi Pakkanen: 144 kertaa klo 10 Lempigalleria 144 kertaa on tarina kahdesta nuoresta aikuisesta. Heli ja Pasi ovat ystäviä ja rakastavaisia. Suhde ei kuitenkaan ole täysin selkeä kummallekaan osapuolelle. Laitinen ja Pakkanen esittelevät esikoisalbumiaan ja kertovat sen syntyprosessista. Haastattelijana Ville Hänninen. Shenzen Pjongjang Burma- näyttelyn avajaiset klo 11 Pohjolan sanomien aula Guy Delislen sarjakuvaoriginaalinäyttelyn avaavat Jussi Korhonen ja Guy Delisle. Eva Fagerstedt klo 12 Lempi-galleria Eva Fagerstedt kertoo sarjakuvien markkinoinnista ja välittämisestä syndikaatin keinoin sekä sopimusmalleista taiteilijan ja levitysyhtiön välillä. Haastattelijana Vesa Kataisto. Jope Pitkänen: Puolipohja Rakastetun kenkä -ja lahjeparin toinen tuleminen. Myyntipöydät la klo ja su Kemin kulttuurikeskuksen liikuntasali Perinteisempää sarjakuvaa, mangaa, oheistuotteita ja paljon muuta saatavilla. Guy Delisle klo 13 Lempigalleria Delislen Shenzhen albumin julkistetaan. Kunniavieras Guy Delisleä haastattelee Ville Hänninen. Ilpo Koskela Mummo Päivityksiä LAUANTAI Datatykin sisällön esittely kulttuurikeskuksen aulassa klo 14 Lempi-galleria Sarjakuvataiteilija Ilpo Koskela kertoo uusimmasta teoksestaan Vesa Kataiston haastattelemana. Sprinttistripin SM-kilpailu klo 15 pieni auditorio Kemin sarjakuvapäivien perinteikäs sprinttistripin SMkilpailu, juontajana Ilpo Koskela. PAWS. All Rights Reserved. Kiriko Kubo klo 15 iso auditorio Kiriko Kubo Mangataiteilijatar Kiriko Kubo kertoo laajasta ja monialaisesta urastaan. Haastattelijana Vesa Kataisto. Ville Hänninen: Omaelämäkerrallinen sarjakuva klo 17 Lempi-galleria Ensimmäiset omaelämäkerralliset sarjakuvat ilmestyivät luvun alussa. Sen jälkeen omaelämäkerrallinen näkökulma on läpäissyt koko sarjakuvakentän: matkakertomuksista blogeihin, tunnustuksellisista lapsuustarinoista päiväkirjoihin. Omaelämäkerrallinen näkökulma on ulottunut sellaisillekin alueille, jonne sitä ei luonnostaan kuvittelisi. Ville Hänninen luennoi. Sarjakuvapäivien iltaklubi klo 21:30-04:00 Bar Koodi, Valtakatu 27

11 Viime vuoden sprinttistrippikilpailun voitto irtosi Anni Nykäselle tällä stripillä. SUNNUNTAI Hannu Lukkarinen klo 10 Lempi-galleria Pitkän uran kuvittajana ja sarjakuvataiteilijana tehnyt Hannu Lukkarinen kertoo viimeisimmästä sarjakuvaprojektistaan. Vesa Kataisto haastattelee. Tiina Pystynen klo 11 Lempi-galleria Suomen sarjakuvaseura myönsi viime tammikuussa vuoden 2010 Puupäähattu-palkinnon Tiina Pystyselle. Tiina Pystystä haastattelee Ville Hänninen. Sarjakuvakoulutus-paneeli klo 12 Lempi-galleria Sarjakuvakoulutuksen kehitystä ja nykytilaa paneelissa arvioivat pitkän linjan sarjakuvaopettaja Keijo Ahqvist, sarjakuvataiteilija -ja opettaja Petteri Tikkanen sekä aikoinaan Limingan taidekoulun ensimmäisen opetussuunnitelman laatinut Ilpo Koskela. Anni Nykänen klo 13 Lempi-galleria Nykäsen luoma ronski ja reipasotteinen Mummo nousi Kemin sarjakuvakilpailun myötä tietoisuuteen. Mikä on nopeasti syntyneen suosion salaisuus? Anni Nykästä haastattelemassa Vesa Kataisto. Petteri Tikkanen klo 14 Lempigalleria Petteri Tikkanen kertoo taiteilijaurastaan ja Eeron tiestä Sarjakuva-Finlandian voittajaksi. Haastattelijana Ville Hänninen. Iltaklubilla lauantaina esiintymässä kemiläinen, dynaaminen bileduo Tempsa & Pyle sekä ällistyttävä kansainvälinen ryhmä Cyclowns, joka taitaa niin jazzia, varjoteatteria kuin akrobatiaakin. Kemi goes New Orleans! Hot jazz, hotter jazz, hottest stunts! Liput 7 e Bar Koodi Kemin sarjakuvapäivien päätösjuhla klo pieni auditorio Tilaisuuden juontaa Ilpo Koskela. Päätösjuhlassa jaetaan mm. seuraavat palkinnot: Lasten piirustuskilpailu 2010, Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu 2010 (Outi Hyvönen), Sarjakuvaseinä 2010, Sprintti-strippi 2010 sekä Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2010: printti & nettisarjat (Ilpo Koskela & Jussi Korhonen). Lisäksi luvassa on Lempi-patsaiden jako.

12 Lauantai klo PS aula aula taidemuseo pieni auditorio liikuntasali Iiris cafe Lempi-galleria iso auditorio 10 Infopiste Reetta Laitinen & Jussi Pakkanen: 144 kertaa OHJELMAKARTTA Näyttelyn avajaiset Piirustuskilpailu klo Eva Fagerstedt Guy Delisle Näyttäydy, cosplay Eturautti & Ojamo Livedubbaussessio Guy Delislenäyttely Karvinennäyttely Ryhmäcosplaykisaajan ABC Heikkilä, Peltokoski, Pikkuaho, Sarvela Lolita-luento Maiju Laukkanen Tarinoita kulta-ajalta, Japanin uskomaton 1960-luku Jari Lehtinen myyntipöydät mangakirppis taidekuja Maid Cafe teatterilämpiö Hetaliamiitti 14 Ilpo Koskela Mikä tekee sarjoista niin suosittuja? Janne Kemppi FFFight Audioheterot 15 Sprinttistripin SM-kilpailu Kiriko Kubo Näyttelyt: -Nukkenäyttely -Worlds collide -Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu Dataesitys Muuta: -Pokéwalker spot -Caramel dance Omaelämäkerrallinen sarjakuva Ville Hänninen Näyttelyt: Mummo Päivityksiä Sarjakuvaseinä 2010 kilpailun työt Fandub MämmiKunniaan -tiimi teatterisali Cosplaykilpailu klo 17:30 Nuorten iltabileet 19 Anime karaoke Tanssimatot CANDY*LOVE 20 AMV dance 21 Sarjakuvapäivien iltaklubi Bar Koodissa *Cosplay-kuvaus klo ison auditorion tasanne i i i i i

13 Sunnuntai iso klo PS aula aula taidemuseo Lempi-galleria pieni auditorio auditorio teatterilämpiö liikuntasali Iiris cafe 10 Infopiste Hannu Lukkarinen 11 -Nukkenäyttely -Worlds collide -Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu Tiina Pystynen Jari Lehtinen: 2-ulotteista rakkautta myyntipöydät Guy Delisle näyttely Piirustuskilpailun työt esillä Dataesitys kunniavieraiden teoksista ja Kemin sarjakuvakilpailun 2010 nettisarjassa sijoittuneista töistä Leivoskorutyöpaja Karvinennäyttely Animemusiikkitietokilpailu Sarjakuvakoulutus Ahlqvist, Koskela & Tikkanen Anni Nykänen Petteri Tikkanen Mistä kaikki sai alkunsa? Eturautti, Kemppi & Lehtinen AMVnäytös mangakirppis taidekuja Maid Cafe 15 Näyttelyt: Päätösjuhla 16 Mummo Päivityksiä Sarjakuvaseinä 2010 kilpailun työt Palkintojen jaot: -Sarjakuvakilpailu lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu -lasten piirustuskilailu -seinämaalauskilpailu -sprinttistrippikilpailu -Lempi-patsaat i

14 KITACONIN OHJELMISTOA LAUANTAI Maid Cafe Iris-kahvilan yhteydessä toimivassa Maid Cafessa on mahdollisuus tilata japanilaistyylisiä pikku-herkkuja tai suolapaloja, joita pöytiin tarjoilevat palvelijattaren asuihin pukeutuneet neidot. Maid Cafe palvelee lauantaina klo ja sunnuntaina klo Myyntipöydät Oheistuotteiden, mangan ja sarjakuvan myyntiä ja paljon muuta Kemin kulttuurikeskuksen liikuntasalissa ja aulassa lauantaina klo ja sunnuntaina klo Mangakirppis Kirppikselle voi tuoda myyntiin mangaa ja muuta aiheeseen liittyvää käytettyä tavaraa. Hinnoittele tuotteet valmiiksi (+50 snt myyntipalkkio) ja liitä niihin nimikirjaimesi. Tee tuotteistasi lista, toimita ne Aningan myyntipöydälle ennen tapahtuman alkua. Tapahtuman jälkeen tuotteistasi saadut tulot tilitetään tavaroiden tuojille. Mangakirppikselle ilmoittaudutaan ennakkoon sähköpostiin Mangakirppis toimii lauantaina klo sekä sunnuntaina klo Kemin kulttuurikeskuksen liikuntasalissa. Ryhmäcosplay kisaajan ABC Tarinoita kulta-ajalta, Japanin uskomaton 1960-luku klo 13 iso auditorio 1960-luvulla Japanista tuli lopullisesti länsimaa hyvässä ja pahassa. Tokion olympialaisten aikaan Japani sai roolin hyvänä eksoottisena liittolaisena, jonka kanssa flirttailtiin poulaarikulttuurissa. Japani matki kaikkia ja kaikkea, ja alkoi kehittää omia versioitaan, jotka tultiin myöhemmin tuntemaan. Talouden ennennäkemätön nousukausi kärjistyi Japanin hulluna vuonna 1970 saasteongelmiin ja viimeisten samuraiden romanttiseen vallankaappausyritykseen. Nähkää Kyu Sakamtoto laulamassa Rauno Lehtistä Japanin televisiossa. Kyuu Eturautti & Miika Ojamo: Näyttäydy, cosplay klo 12:00 pieni auditorio Monissa coneissa tutuksi tullut kuvauspalvelu on käynyt pitkän matkan nykytilaan. Kuvapalvelun historian ja toiminnan lisäksi tarjotaan vinkkejä valokuvaajille ja muille kuvauspisteen toiminnasta kiinnostuneillle. Tarjolla myös cosplayn ja median suhteesta sekä vinkkejä kuvien julkaisuun monelta eri kantilta. Lastenvaatteista brändimamelukkeihin klo 12 iso auditorio Katsaus lolitan juuriin & historian lyhyt oppimäärä. Maiju Laukkanen luennoi. klo 13:00 pieni auditorio Paneelissa pohtimassa Sohvi Heikkilä, Aino Peltokoski, Antti Pikkuaho ja Kaisa Sarvela mm. yksilö- ja ryhmäkisan eroja sekä miten suunnitellaan ja tehdään hyvä kisaohjelma. Taidekuja la klo ja su Taidekuja on tarkoitettu kaikentasoisille taiteilijoille, jotka tahtovat myydä omia tuotoksiaan joko originaaleina tai printteinä. Muiden omien tuotteiden, kuten korttien, korujen ja asusteiden myyminen on myös mahdollista. Myyjä vastaa itse hinnoittelusta, tuotteiden kuljettamisesta ja myyntipaikasta. Vastuu tuotteista on myyjällä. Pöydät ovat ilmaisia ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset FFFight: Audioheterot klo 14 iso auditorio Uusi FFFight ryhmä Audio Hetero pistää tappeluksi Kitacon II:ssa! Audio heteron syntytarina on aika simppeli; muutama Faittaaja pohjolasta (ja yksi vähän etelämpää) unelmoi organisoidummasta Fightista myös kaukaisemmissa kolkissa. Luvassa on perinteistä FFFightia Visual Gay:n tapaan, eli valmistautukaa eeppiseen taisteluun! Kunniavieraana Kiriko Kubo klo 15 iso auditorio Japanilaissyntyinen mangataiteilijatar Kiriko Kubo kertoo laajasta työstään. Vesa Kataisto haastattelee.

15 Kuvauspiste klo ison auditorion tasanne Kuvauspisteessä voi kuvauttaa itsesi cosplay-asussa. Mämmi Kunniaan: Fandubpaneeli & live-dubbaussessio Cosplay-kilpailu klo Teatterisali Cosplay-kilpailu on Cosplay Finland Tourin osakilpailu, joka on avoin kaikille halukkaille. Kilpailuun voi osallistua yksin tai useamman kilpailijan ryhmissä. Pukujen aiheiksi sallitaan sarjakuva, animaatio ja pelit kautta maailman. klo pieni auditorio Aktiivinen keskustelu fandubbausharrastajien kesken. Keskustelun aiheet ulottuvat ryhmän kasaamisesta videoiden julkaisuun ja sarjojen jatkuvuuteen. Yleisölle annetaan myös mahdollisuus kysyä kysymyksiä. Paneelin lopussa pidetään livedubbaussessio johon yleisö saa osallistua. SUNNUNTAI ulotteista rakkautta eli miehet jotka naivat halityynynsä klo 11 iso auditorio Rakkautta toisessa ulottuvuudessa. Tervetuloa YLEen! Katsaus siihen, kuinka maailmasta vetäytyneet viiden tatamin huoneessa elävät hikikomoriotakut ovat toivottomasti rakastuneet 2-ulotteisiin hahmoihin, kuinka hahmojen tekijät ovat itse käsitelleet asiaa ja nauraneet itselleen animessa ja mangassa, ja mitä yhteiskunta on siitä ajatellut. Sisältää folklorea, historiaa, junamiestä, vainoharhailua ja Lol Japania. AMV-näytös klo 12 iso auditorio AMV-näytöksessä on tarjolla jälleen mielenkiintoinen kattaus animemusiikkivieoita. Kilpailuun ilmoittautudutaan ennakkoon. Kisatapahtumassa tuomaristo valitsee finalistit, joista yleisö valitsee lopullisessa nettiäänestyksessä voittajat. Nuorten Iltabileet (päihteetön, 0 promillea) klo Teatterilämpiö ja auditoriot klo CANDY*LOVE klo 19 Tanssimatot iso audiotorio Jpop-coverryhmä esittää japanilaisia kappaleita. klo 19 Anime karaoke pieni auditorio klo AMV dance Animemusiikkitietokilpailu klo 12 teatterilämpiö Animemusiikkitietokilpailun järjestelyistä vastaa Aninga ry. Kisa koostuu useammasta erästä riippuen osallistujien määrästä. Pisteitä saa kolmesta tiedosta: biisin nimi, artisti ja anime, johon ko. biisi kuuluu. Kilpailussa soitetaan erilaisia animeaiheisia biisejä, jotka ovat tuttuja niin vanhoille kuin myös uusille animeharrastajille. Kolme parasta saa aiheeseen liittyviä palkintoja. Ilmoittautuminen sähköpostiin Mistä kaikki sai alkunsa? klo 13 pieni auditorio Animen ja mangan harrastuksen veteraanit valottavat animen ja mangan historiaa sekä harrastuksen alkuaikoja. Panelisteina Kyuu Eturautti, Janne Kemppi ja Jari Lehtinen. Leivoskorutyöpaja klo teatterilämpiö Leivoskorutyöpajassa ennakkoon ilmoittautuneet voivat askarrella erinäköisiä koruja. Ohjaajina Pauliina Haapakoski ja Salli Jänkälä. Ennakkoilmoittautuminen Sanna Lemiläinen; lasten. tai puh Mikä tekee joistakin sarjoista niin suosittuja? klo 14 pieni auditorio Janne Kemppi pohdiskelee manga- ja animesarjojen suosion salaisuutta. Onko yleensäkään olemassa yleispäteviä sääntöjä sarjan menestykselle? Kitaconin ja Kemin sarjakuvapäivien päätösjuhla klo pieni auditorio

16 Kirkkopuistokatu Nahkurinkatu Asemakatu TAPAHTUMAPAIKAT JA MAJOITUS Hahtisaarenkatu Keskuspuistokatu Pohjolan sanomat Hotelli Cumulus Sairaalakatu Merikatu Kemin kulttuurikeskus Marina Takalon k. Pohjoisrantakatu Hotelli Merihovi Sairaala Tori Hotelli Palomestari Lasten kulttuurikeskus Sarjis Kauppakatu Urheilukatu Sankarikatu Sauvosaarenkatu Bar Koodi Valtakatu Linja-autoas. Rautatieasema Rautatienkatu Meripuistokatu Kaupungintalo Hotellit Hotelli Cumulus Hahtisaarenkatu 3 puh. (016) Festivaalihotelli Hotelli Merihovi Keskuspuistokatu 6-8 puh. (016) Hotelli Palomestari Valtakatu 12 puh. (016) Kemin kulttuurikeskuksen tilat Kitacon - Patjamajoitus Patjamajoitus sijaitsee Lasten kulttuurikeskus Sarjiksessa, Kauppakatu 27. Majoitus on la-su välisenä yönä, hinta on 5 /majoittuja, majoitusliput lunastetaan Kitaconista lauantaina. Majoitukseen ilmoittaudutaan ennakkoon: Patjamajoitus on vain yöpymistä varten, kaikenlainen kokoontuminen ja hengailu tapahtuu muualla, tilassa ei ole suihkuja eikä mahdollisuutta tehdä aamupalaa. Kulttuurikeskuksessa on tilavat pukeutumistilat ja suihkut cosplay-pukeutumista varten. Majoituksessa on vain patjat, oma makuupussi mukaan. Sarjisbussi iso auditorio i taidemuseo iiriscafé wc green room liikuntasali * aula Sarjisbussi lähtee Rovaniemeltä Lappia-talon takaa parkkipaikalta klo Paluumatka aloitetaan Kemin kulttuurikeskukselta klo Hinta on 10 /henkilö, alle 13-vuotiailta 5. Alle 13-vuotiaat vain vanhemman seurassa. teatteri teatterilämpiö Ilmoittautumiset mennessä. Eija-Riitta Jauhiainen tai lehtilukusali pieni auditorio i Lempi-galleria i 1.kerroksen tilat 2.kerroksen tilat *Pokéwalker spot kulttuurikeskuksen aulassa kyltillä merkittyssä paikassa

17 NÄYTTEILLEASETTAJAT MEILTÄ KAIKKI VÄLINEET MANGAN PIIRTÄMISEEN KEMI, Valtakatu 21-23

18 LIMINGAN TAIDEKOULU Lukuvuosi KUVATAIDE-, VAPAA-, SARJAKUVA-, JA VALOKUVALINJA AVOIN YLIOPISTO KESÄKURSSIT 2010 puh tai

19 Omien Kissanpäiviesi rakentaminen onnistuu sitä helpommin, mitä aiemmin aloitat. Tule siis kysymään keinoista varmistaa lokoisa elintaso työvuosien jälkeen. Aloita varaamalla aika konttoristamme: Kauppakatu 16, Kemi Puh Eläkepäivät kaikilla, Kissanpäivät yksillä.

20 Sarjakuvamatkoja kummiin kolkkiin. GUY DELISLEN TEOKSET TEMPAAVAT MUKAANSA maailman mielenkiintoisimpiin paikkoihin, joihin vain harvoilla on pääsy. GUY DELISLE KEMIN SARJAKUVAPÄIVILLÄ KUNNIAVIERAANA! WSOY PJONGJANG PROPAGANDAA, automatisoituneesti käyttäytyviä ihmisiä, putipuhtaita, typötyhjiä katuja Delisle löytää pian ympäriltään kaikki totalitaarisen hallinnon elementit. Piirtäjää seuraa jatkuvasti tulkki, joka kertoo hänelle muun muassa, että vakoojia on joka puolella ja ettei maassa ole lainkaan vammaisia. SHENZHEN Uutuus! Elämä Kiinan yhteiskunnassa tarjoaa länsimaalaiselle epäilyksiä, väärinkäsityksiä ja yllätyksiä, Delisle annostelee elävällä otteella anekdootteja kulttuurieroista, kiinalaisesta arjesta ja työnteosta ulkomailla. MERKINTÖJÄ BURMASTA DELISLE saapuu Burmaan puolisonsa ja pienen poikansa kanssa. Lastenrattaiden takaa hän tutustuu maahan, jonka asukkaat ihmettelevät valkoihoista vauvaa. Kuumuus, sosiaalinen kontrolli, sensuuri, sähkökatkot ja ajoittain räjähtelevät pommit piinaavat piirtäjän arkea, mutta hän saa myös ystäviä paikallisista ihmisistä. SUOMENTANUT Saara Pääkkönen SARJAKUVAROMAANIEN AATELIA.

Kemin Kulttuurikeskus, KEMIN 28. KANSAINVÄLISET. marina Takalonkatu 3, Kemi www.kemi.fi/sarjis SARJAKUVAPÄIVÄT 22.-24.5.2009.

Kemin Kulttuurikeskus, KEMIN 28. KANSAINVÄLISET. marina Takalonkatu 3, Kemi www.kemi.fi/sarjis SARJAKUVAPÄIVÄT 22.-24.5.2009. Timo Mäkelä 2004 KEMIN 28. KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT 22.-24.5.2009 Chie Kutsuwada Kemin Kulttuurikeskus, marina Takalonkatu 3, Kemi www.kemi.fi/sarjis KEMIN 28. KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT 22.-24.5.2009

Lisätiedot

KEMI. Kemin 30. kansainväliset sarjakuvapäivät. the 30th International Arctic Comics Festival in Kemi. www.kemi.fi/sarjis

KEMI. Kemin 30. kansainväliset sarjakuvapäivät. the 30th International Arctic Comics Festival in Kemi. www.kemi.fi/sarjis I KEMI Kemin 30. kansainväliset sarjakuvapäivät the 30th International Arctic Comics Festival in Kemi KEMI XXX KEMI XXX www.kemi.fi/sarjis Aku Ankan kansihinta alkaen 2,60. Saatavilla Lehtipisteistä kautta

Lisätiedot

Kemin 31. kansainväliset sarjakuvapäivät 18.-20.5.2012. the 31st International Arctic Comics Festival in Kemi. Vieraina mm.

Kemin 31. kansainväliset sarjakuvapäivät 18.-20.5.2012. the 31st International Arctic Comics Festival in Kemi. Vieraina mm. Vieraina mm. Pertti Jarla (Fingerpori) KEMI XXX Kemin 31. kansainväliset KEMI XXX sarjakuvapäivät 18.-20.5.2012 the 31st International Arctic Comics Festival in Kemi www.kemi.fi/sarjis Christophe Blain

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014

Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Tunnetko jo nämä sarjakuvat? Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Vinkkausta yläluokille 2014 Aya: Elämää Yop Cityssä, (Arktinen banaani 2010) Tarina: Marguerite Abouet Sarjakuvassa 19 v. opiskelija Aya joutuu

Lisätiedot

Ansioluettelo-portfolio. n:o. Kulttuurijulkaisu

Ansioluettelo-portfolio. n:o. Kulttuurijulkaisu Ansioluettelo-portfolio n:o #1 Kulttuurijulkaisu 2015 OSKARI HYVÖNEN SUOMALAINEN KUVITTAJA. KEKSELIÄS GRAAFIKKO. MIES, JOLLA EI OLE MITÄÄN MENETETTÄVÄÄ. JUURI NYT: Yhteystiedot / Koulutus / Työkokemus

Lisätiedot

14.Divisioonan Perinneyhdistyksen Nuoriso- ja Perinnepäivät

14.Divisioonan Perinneyhdistyksen Nuoriso- ja Perinnepäivät 14.Divisioonan Perinneyhdistyksen Nuoriso- ja Perinnepäivät Lieksa 1.9.- 3.9.2017 Nuorisotapahtumat TEEMA: 100- vuotisen itsenäisyyden kokemuksella yhdessä valoisaan tulevaisuuteen 1.3-30.4 Kirjoitelmat

Lisätiedot

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen Esittelyteksti (mainostyylinen): Koskaan ihminen ei ole tiennyt niin paljon kuin nyt. Mutta huomenna tiedämme taas

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden JuhlaSuurkilpailut

Lisätiedot

Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012. sekä. spinone-vizslat haasteotteluun 14.10.

Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012. sekä. spinone-vizslat haasteotteluun 14.10. Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012 sekä spinone-vizslat haasteotteluun 14.10.2012 Vizslamestaruuskoe 13.10.2012 Viime vuonna aloitetun perinteen mukaisesti

Lisätiedot

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa.

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa. Nyt saat tilaisuuden koskettaa maailmaa. Nikonin kansainvälinen valokuvauskilpailu 2008-2009 5.6.2008 Maailman tunnetuimpiin valokuvauskilpailuihin kuuluva Nikon Photo Contest International järjestetään

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden Suurkilpailut XXIX

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup

KILPAILUKUTSU. Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup KILPAILUKUTSU Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup Ottelu Aika: Lauantaina 13.2.2016 Tampere Cup: E, D1, D2, B2, H, S30 SM-sarjat: kadetit C1 sekä junioreiden B1 ja senioreiden

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Kevät 2018 VILLA ARTTU KEVÄT 2018 OHJELMA TERVETULOA VILLA ARTUN NÄYTTELYIHIN, TYÖPAJOIHIN JA TAPAHTUMIIN! Keväällä 2018 Villa Artussa on monenlaisia näyttelyitä,

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kisat järjestetään Helsingissä 11. 12.2.2012. Järjestävät seurat Tapanilan Erän kendojaosto ja Helsingin Yliopiston Kendoseura toivottavat kaikki

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

YUKICON 2.0. Espoon kulttuurikeskus 10.-11.1.2015 SPONSORIKSI

YUKICON 2.0. Espoon kulttuurikeskus 10.-11.1.2015 SPONSORIKSI YUKICON 2.0 Espoon kulttuurikeskus 10.-11.1.2015 SPONSORIKSI Yukicon tarjoaa toisenakin vuotenaan yrityksille (tai keskeisemmille paikolle haluaville yksityisille myyjille, kunhan tuotteet sopivat tapahtuman

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE

SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE BULLETIN 15.2.2012 24 25.3.2012 PYYNIKIN PALLOILUHALLI, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, 33230 Tampere Osallistumismaksu Ilmoittautuminen 30 / kilpailija

Lisätiedot

JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA

JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA JHL:n Kajaanin ja Oulun toimiston alueen jäsenille ja heidän perheilleen. Virkistys- ja ulkoilutapahtuma on kaksipäiväinen. Ohjelman pääpaino

Lisätiedot

Tyhjän tilan hallintaa

Tyhjän tilan hallintaa Teoksesta Vieraana pohjoisen valossa. 2009. Rovaniemi: Lapin yliopisto. Toimitus: Olli Tiuraniemi ja Marjo Laukkanen Kuvatoimitus: Pirjo Puurunen Graafinen suunnittelu: Annika Hanhivaara Tyhjän tilan hallintaa

Lisätiedot

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa Lataa Vuoden luontokuvat 2012 Lataa ISBN: 9789510393260 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.53 Mb Jo yli kolme vuosikymmentä ilmestynyt Vuoden Luontokuvat -teos julkistetaan uudistettuna laitoksena

Lisätiedot

TAIDEKONTTI on lastattu sarjakuvalla, valokuvalla, muotoilulla, performanssilla

TAIDEKONTTI on lastattu sarjakuvalla, valokuvalla, muotoilulla, performanssilla TAIDEKONTTI on lastattu sarjakuvalla, valokuvalla, muotoilulla, performanssilla Ohjelma: Katoavia kuvia -sarjakuvanäyttely 2.-6.5. Sarjakuvan arkistointi -näyttely: Katoavia kuvia Katoavia kuvia on Sarjakuvan

Lisätiedot

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Paremman avioliiton jatkoseminaari Hartolassa 26.-27.11.2011 Ilmoittaudu www.parempiavioliitto.fi www.hnmky.fi Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Linna-hotelliin ja Hartolaan 26.-27.11.2011. Nyt on

Lisätiedot

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas Kotikisojen järjestämisen opas 2 Kilpailun järjestämisen perusteet... 3 Kilpailukutsut... 3 Ottelupaikan järjestäminen... 3 Yksi vai kaksi ottelualuetta?... 3 Toimitsijapöydät... 3 Punnitus... 4 ATK-ohjelma

Lisätiedot

Tarkkuussuunnistuksen avoin pohjoismainen maaottelu ja avoin henkilökohtainen kilpailu

Tarkkuussuunnistuksen avoin pohjoismainen maaottelu ja avoin henkilökohtainen kilpailu Kilpailukutsu Tarkkuussuunnistuksen avoin pohjoismainen maaottelu ja avoin henkilökohtainen kilpailu 30.9.-1.10.2017 Nokialla Järjestäjät Järjestäjä: Rasti-Nokia. Kilpailunjohtaja: Ari Hanttu Ratamestarit:

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU

SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU 5-6.4.2014 PYYNIKIN PALLOILUHALLI, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, 33230 Tampere Osallistumismaksu 30 / kilpailija / sarja 50 / joukkue / sarja

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

TILAA OMA AAMUPOS. Netissä aamuposti.fi/tarjo. aamuposti.fi

TILAA OMA AAMUPOS. Netissä aamuposti.fi/tarjo. aamuposti.fi TI TILAA OMA AAMUPOS 6) -1 8. rk (a 0 0 2 0 0 3 7 2 9 0 Soita us Netissä aamuposti.fi/tarjo aamuposti.fi MISSÄ, MITEN ja MILLOIN VAIN! Nauti Keski-Uusimaan uutistarjonnasta NYT 2 kk YHDISTELMÄTILAUS

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 28 29.3.2015 TAMPERE KILPAILUKUTSU

SM-KARATE VIIKONLOPPU 28 29.3.2015 TAMPERE KILPAILUKUTSU SM-KARATE VIIKONLOPPU 28 29.3.2015 TAMPERE KILPAILUKUTSU 28-29.3.2015 TAMPEREEN MESSU- JA URHEILUKESKUS D-HALLI, TAMPERE Osoite:Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere Osallistumismaksu 30 / kilpailija / sarja

Lisätiedot

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut 19.9.2015 Kuva: Elina Glad Paikka: Euran Urheilutalo Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi ALUSTAVA AIKATAULU: Perjantai 18.9.2015 20.00-21.00

Lisätiedot

Tervetuloa Varkauteen kisaamaan !

Tervetuloa Varkauteen kisaamaan ! Tervetuloa Varkauteen kisaamaan 27.-28..2014! Kaikille luokille kolme rataa Kiitos ilmoittautumisesta ja lämpimästi tervetuloa Varkauteen kilpailemaan! Kisat pidetään Koulutuskenttä 1:llä (kivituhka).

Lisätiedot

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -juliste -kutsu kilpailuun -ohjelma -kokouskutsu Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -ilmoittautuminen -kilpailusäännöt 17.10.2015 Peltolan koulu, Lummetie 27 b Tikkurila, Vantaa emantakisat@gmail.com

Lisätiedot

The Professional Make-up Artists of Finland Suomen maskeeraajat ry, S.M.Y.

The Professional Make-up Artists of Finland Suomen maskeeraajat ry, S.M.Y. Suomen maskeeraajat ry Heidi Kjellman Eerikinkatu 22 B 31 00100 Helsinki Tervehdys! Suomen maskeeraajat ry kutsuu taas teidät osallistumaan vuosittaisiin maskeerauksen SM-kilpailuihin. Tässä seuraa infopaketti

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella Sanomalehtiviikko KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. -luokkalaisille Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella MA Tänään katsomme ja kuuntelemme sanomalehteä. 1. Paljonko sanomalehti

Lisätiedot

Kemin Kulttuurikeskus, KEMIN 28. KANSAINVÄLISET. marina Takalonkatu 3, Kemi SARJAKUVAPÄIVÄT

Kemin Kulttuurikeskus, KEMIN 28. KANSAINVÄLISET. marina Takalonkatu 3, Kemi  SARJAKUVAPÄIVÄT Timo Mäkelä 2004 KEMIN 28. KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT 22.-24.5.2009 Chie Kutsuwada Kemin Kulttuurikeskus, marina Takalonkatu 3, Kemi www.kemi.fi/sarjis KEMIN 28. KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT 22.-24.5.2009

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Hangon Bridgeviikko 2010

Hangon Bridgeviikko 2010 kilpailuselosteet: Hangon Bridgeviikko 2010 Hanko Cup (24. 25.7.) Kilpailussa pelataan neljä erillistä (kaksi lauantaina ja kaksi sunnuntaina) 22 jaon osakilpailua joiden yhteistulos ratkaisee v. 2010

Lisätiedot

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario -pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi 4.aste musta vyö Defendo -Defendo Blue pääkouluttaja -I.D.D.I-

Lisätiedot

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su 17.-21.7.2013 keskiviikko 17.7. klo 18.30 Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

Juniori- ja joukkuekilpailut 17.10.2009 sekä lasten kilpailut 18.10.2009

Juniori- ja joukkuekilpailut 17.10.2009 sekä lasten kilpailut 18.10.2009 Suomen ITF Taekwon-do ry ja Aitoon Taekwon-do ry järjestävät Juniori- ja joukkuekilpailut 17.10.2009 sekä lasten kilpailut 18.10.2009 Kilpailupaikka: Pälkäneen Yhteiskoulu, Koulutie 13, 36600 Pälkäne Kilpailut

Lisätiedot

Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää. Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia

Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää. Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia Tutkielmatyöskentely opettaa tieteellisen ja analyyttisen kirjoittamisen taitoja.

Lisätiedot

OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET

OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET I O L U K I OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET Jarmo Koskimaa 29.09.2011 OLARIN KOULU JA KOTI -YHDITY R I N K U J A 2 Olarin koulu ja koti yhdistyksen 21. toimintavuosi käynnistyy Tervetuloa vuosikokoukseen!

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA Susanna K. Lehto. Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja tapahtumiin! Pelattava näyttely

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 20.9.2014 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT C-JUNIORIEN KILPAILUT

Lisätiedot

www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012

www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012 www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012 itämainen tanssi Itämaista tanssia, kuntotanssia ja kuntoliikuntaa sekä discorientaltanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja kuntoisille lapsille,

Lisätiedot

Lauantain ohjelma. Klo 10.00 Basaarin myyntipöydät ja seuraesittelypisteet aukeavat, basaarisali (1.krs) Taidekuja sekä pelihuoneet aukeavat, 2.

Lauantain ohjelma. Klo 10.00 Basaarin myyntipöydät ja seuraesittelypisteet aukeavat, basaarisali (1.krs) Taidekuja sekä pelihuoneet aukeavat, 2. Lauantain ohjelma Klo 10.00 Basaarin myyntipöydät ja seuraesittelypisteet aukeavat, basaarisali (1.krs) Taidekuja sekä pelihuoneet aukeavat, 2.kerros Paras con-puku -kisa, ilmo lauantain kisaan infossa

Lisätiedot

KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun

KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun Vuoden Viinit kilpailu ry:llä on kunnia kutsua Suomen viiniedustajat maamme ainoaan, jo 19. kertaa järjestettävään Vuoden Viinit -kilpailuun. Edelliseen kilpailuun osallistui

Lisätiedot

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja koko

Lisätiedot

Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan.

Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan. TERVETULOA! Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan. 31. -turnaus 31.3.- 12.4.2014 Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki, puh. 6987654.

Lisätiedot

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST Käytä ottelutapahtumaa rakentaaksesi pysyviä SUHTEITA katsojien kanssa Ottelut eivät ole vain hetkiä ajassa, ne ovat SISÄLTÖÄ, joita voidaan hyödyntää monella

Lisätiedot

LÄTKÄ&SÄBÄ-EXPO 2011 MESSUKESKUKSESSA 4.-6.11.2011

LÄTKÄ&SÄBÄ-EXPO 2011 MESSUKESKUKSESSA 4.-6.11.2011 LÄTKÄ&SÄBÄ-EXPO 2011 MESSUKESKUKSESSA 4.-6.11.2011 EXPO 2010 - SUURMENESTYS Kävijöitä virpoi yhteensä lähes 67 000. Aiemmat ennätykset rikottiin + 35 %! Ei huono, kun posse oli enimmäkseen tyytyväinenkin.

Lisätiedot

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015 päivitetty 2.6.. Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista

Lisätiedot

Sarjakuvien maailma. Lukeville ja lukemattomille Merja Lundén

Sarjakuvien maailma. Lukeville ja lukemattomille Merja Lundén Sarjakuvien maailma Lukeville ja lukemattomille. 17.5.2016 Merja Lundén Ennakkoluuloja sarjakuvista Kertakäyttöhuumoria Nopeasti luettavissa Eivät jätä tilaa mielikuvitukselle Omituinen piirrosjälki Ohuet

Lisätiedot

SYKSY 2014 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS

SYKSY 2014 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS Kristína Janušová/Nina Pecková, Nälkäinen sammakko, Slovakia, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS SYKSY 2014 OHJELMA Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin

Lisätiedot

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan suunnittelukilpailu

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan suunnittelukilpailu 1/6 Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan suunnittelukilpailu Suomen valtiovarainministeriön asettama Suomen itsenäisyyden 100- vuotisjuhlavuoden juhlarahalautakunta järjestää valtiovarainministeriön

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html

Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html sunnuntai 8.11. ISÄNPÄIVÄLOUNAS KLUBILLA ISILLE, PERHEILLE, SUVULLE Koko perheen ja ystävien tilaisuus.

Lisätiedot

Innovatiivinen vapaaehtoistoiminnan organisointi

Innovatiivinen vapaaehtoistoiminnan organisointi Innovatiivinen vapaaehtoistoiminnan organisointi Vapaaehtoistyön koordinaattorien valtakunnallinen Syysseminaari, Helsinki 27.-28.10.2016 Lapinlahden Lähde, Lapinlahdentie 1, 00180 Helsinki 2pv/80, 1pv/60,

Lisätiedot

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 1. Yleistä 1.1. Kansallisen Endurance Saloon sarjan osakilpailut järjestetään AKK- Motorsport ry:n luvalla Autourheilun Sääntökirjan 2015 ja näiden vuoden

Lisätiedot

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA 2016 IPC WDS SUOMI OPEN, SUOMI OPEN 2016 EI-IPC, PYÖRÄTUOLITANSSIN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Lohja, Finland 30. huhtikuuta 1. toukokuuta, 2016 Suomen pyörätuolitanssiliitto

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 14.9.2013 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA B-JUNIORIEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT

Lisätiedot

Pistetaulukko: Pistetaulukko: ryhmä kansallinen kansainvälinen erikois- näyttely näyttely näyttely näyttely

Pistetaulukko: Pistetaulukko: ryhmä kansallinen kansainvälinen erikois- näyttely näyttely näyttely näyttely Astuu voimaan vuonna 2015 Näyttelykilpailujen säännöt Vuoden Coton ja Vuoden VeteraaniCoton-kilpailuihin osallistuu vakituisesti Suomessa asuvan Coton de Tuléar Suomen Coton de Tuléar ry:n jäsenen omistuksessa

Lisätiedot

PM-katsastus. ja Kansallinen Regatta 14-15.6 2014. Paikkana Solvallan Urheiluopisto, Nuuksio, Espoo. Bulletin 1 27.4.2014

PM-katsastus. ja Kansallinen Regatta 14-15.6 2014. Paikkana Solvallan Urheiluopisto, Nuuksio, Espoo. Bulletin 1 27.4.2014 Bulletin 1 27.4.2014 PM-katsastus ja Kansallinen Regatta 14-15.6 2014 Paikkana Solvallan Urheiluopisto, Nuuksio, Espoo Järjestäjät:, Helsingin Soutuklubi ry ja Espoon Soutajat ry PM-katsastus ja kansallinen

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 10.9.2013

KILPAILUKUTSU 10.9.2013 KILPAILUKUTSU 10.9.2013 Tappara ry / Taitoluistelu www.tappara.fi/taitoluistelu Yksinluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja SM-juniorien sekä jäätanssin SM-noviisien 1. valintakilpailu 11.-13.10.2013,

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2013-2014. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2013-2014. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2013-2014 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Junior 8.-9.3.2014 Indoor Games Lauantaina 8.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

POHJANMAAN TASANOPEUS AL-CUP 1. OSAKILPAILU TASANOPEUSAJO KUTSU ALAHÄRMÄ EPUA RY/ POHJANMAAN TASANOPEUS HARRASTAJAT.

POHJANMAAN TASANOPEUS AL-CUP 1. OSAKILPAILU TASANOPEUSAJO KUTSU ALAHÄRMÄ EPUA RY/ POHJANMAAN TASANOPEUS HARRASTAJAT. POHJANMAAN TASANOPEUS AL-CUP 1. OSAKILPAILU TASANOPEUSAJO KUTSU 1.7.2017 ALAHÄRMÄ EPUA RY/ POHJANMAAN TASANOPEUS HARRASTAJAT Järjestäjä: Etelä-Pohjanmaan UrheiluAutoilijat Ry. Järjestää Pohjanmaan Tasanopeusajo

Lisätiedot

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry.

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry. KILPAILUN SÄÄNNÖT JM Kemora 19.08.2017 Kansallinen Kokkolan Urheiluautoilijat Ry Kemora, Veteli I OHJELMA 01.07.17 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. 12.08.17 Klo:23.59 Ilmoittautumisaika

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT 10.-11.1.201 OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 9.1. Klo 13.00-17.00 Klo 1.00-17.00 Kilpailutoimisto auki Harjoittelu ja ratoihin tutustuminen

Lisätiedot

2008 CSIT:n painin mestaruuskilpailut Kilpailu- ja leirikutsu

2008 CSIT:n painin mestaruuskilpailut Kilpailu- ja leirikutsu Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry 2008 CSIT:n painin mestaruuskilpailut Kilpailu- ja leirikutsu Saapumispäivä 27.6.2008 Poistumispäivä 1.7.2008 Lääkärintarkastus 27.6. klo 16.00 20.00 Punnitus 27.6.

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

KAIKKI KANNUSTAMAAN KUPS MITALILLE, BANZAI!

KAIKKI KANNUSTAMAAN KUPS MITALILLE, BANZAI! JÄSENKIRJE LOKAKUU 2017 KuPS juniorit myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. KuPS:n viimeinen kotiottelu Savon Sanomat Areenalla pelataan

Lisätiedot

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A 1 37100 Nokia larry.g@suomi24.fi Hei Hyvät Henkilöstöyhdistykset, Olemme järjestämässä toisia Sairaaloiden välisiä Curlingin SM-kisoja huhtikuussa 2008. Tällä kerralla

Lisätiedot

Juhlaviikon ohjelmia Maanantai 19.9. Avoimia ovia: Piilolan päiväkoti, Äänekoski Kansalaisopisto, Äänekoski klo 14-18 Nuorisotila Sumppu, Sumiainen

Juhlaviikon ohjelmia Maanantai 19.9. Avoimia ovia: Piilolan päiväkoti, Äänekoski Kansalaisopisto, Äänekoski klo 14-18 Nuorisotila Sumppu, Sumiainen Juhlaviikon ohjelmia Maanantai 19.9. - lasten töiden näyttelyn avajaiset klo 14-18 Nuorisotila Sumppu, Sumiainen klo 15-18.45 Nuorisotiedotuspiste Nurkkeli, Äänekoski Näyttelyitä: klo 12-19, vapaa pääsy

Lisätiedot

Viestikarnevaalit 47. Käsiohjelma. Aamulehden järjestämä. Koulumaailma. Aamulehden. Pyynikin urheilukenttä, Tampere. Yhteistyössä:

Viestikarnevaalit 47. Käsiohjelma. Aamulehden järjestämä. Koulumaailma. Aamulehden. Pyynikin urheilukenttä, Tampere. Yhteistyössä: Käsiohjelma 47. Viestikarnevaalit Yhteistyössä: Aamulehden Koulumaailma Aamulehden järjestämä koululaisurheilun suurtapahtuma tiistaina 4.9.2012 klo 16, Pyynikin urheilukenttä, Tampere Urheilukesän päätapahtuma

Lisätiedot

Mediaopas Tarinasoittimella

Mediaopas Tarinasoittimella Mediaopas Tarinasoittimella 2015 Tarinasoitin mediaopas Tarinasoitin on joustava tapa toteuttaa älypuhelimella käytettävä kuva, ääni tai video-opas tai niiden yhdistelmä. Tämä esite tutustuttaa sinut Tarinasoittimen

Lisätiedot

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota. JUJUPRIX 2015 Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.fi Tampere matkailukohteena. Tampere on Pohjoismaiden suurin

Lisätiedot

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja SM-juniorien sekä jäätanssin SM-noviisien 1. valintakilpailu 19-21.10.2012, HELSINKI

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja SM-juniorien sekä jäätanssin SM-noviisien 1. valintakilpailu 19-21.10.2012, HELSINKI Helsingin Luistelijat www.hl.fi KILPAILUKUTSU 19.9.2012 Yksinluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja SM-juniorien sekä jäätanssin SM-noviisien 1. valintakilpailu 19-21.10.2012, HELSINKI Helsingin Luistelijat

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Kaudella 2014-2015 3-4 laji/liikunnallista treeniä + pelit Harjoituspelit: 1-2 harjoituspeliä per kk kauden aikana per joukkue

Kaudella 2014-2015 3-4 laji/liikunnallista treeniä + pelit Harjoituspelit: 1-2 harjoituspeliä per kk kauden aikana per joukkue VANHEMPAINPALAVERI 5.3.2014 KAUSISUUNNITELMA 2014-2015 JOUKKUEET Koko joukkueen tavoitekoko n. 2+28 (tällä hetkellä 1+22) Dux Titans D2 o Kilpailullisempi ja tavoitteellisempi harjoittelu/pelaaminen o

Lisätiedot

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä.

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. 3. Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2. Kumpaan suuntaan sanomalehti repeää paremmin, alhaalta ylös vai sivulta sivulle? Laita rasti oikean

Lisätiedot

Sisällöt liikkeelle. Kaisa Mikkola 25.11.2014

Sisällöt liikkeelle. Kaisa Mikkola 25.11.2014 Sisällöt liikkeelle Kaisa Mikkola 25.11.2014 Alma 360 Alma 360 on sisältötoimisto, jossa tehdään tavoitteista totta. Videot ovat oleellinen osa monikanavaista sisällöntuotantoa. Kuukaudessa toteutetaan

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 2/2011

SR ry. Jäsentiedote 2/2011 Jäsentiedote 2/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! Syksy on alkanut, niin myös aktiivinen reserviläistoiminta yhdistyksessämme. Tiedossa onkin paljon erilaista reserviläistoimintaa hyvässä porukassa. Tässä tiedotteessa

Lisätiedot

Mikä on Elävä kirjasto? Miten Elävä kirjasto toimii? Keitä kirjat ovat? Mitä on olla elävä kirja? Kirjaesittelyiden tekeminen

Mikä on Elävä kirjasto? Miten Elävä kirjasto toimii? Keitä kirjat ovat? Mitä on olla elävä kirja? Kirjaesittelyiden tekeminen Kirjojen perehdytys Mikä on Elävä kirjasto? Miten Elävä kirjasto toimii? Keitä kirjat ovat? Mitä on olla elävä kirja? Kirjaesittelyiden tekeminen Elävä kirjasto on yhdenvertaisuus- ja monikulttuurisuustyön

Lisätiedot

MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011

MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011 MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011 Sateisena marraskuisena perjantai-iltapäivänä kokoonnuimme Oulun rautatieasemalle Tampereen teatterimatkalle lähtöön. Asemalla jaettiin kirje, mikä

Lisätiedot

Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen

Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen Porvoon nyrkkeilyseura ry. Meritullinkatu 3-7, 06100 Porvoo yhteyshenkilö: Karre Anttonen e-mail: karre@pons.fi puh: 050 46 44 587 Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen Kutsumme

Lisätiedot

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 VAHVASTI VERTAISTUKEA koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 Jyväskylä, Kansalaistoiminnan keskus Matara www.matara.fi Virtaako voimaa vertaistoiminnasta? Voiko potilas itse olla terveydenhuollon kumppani?

Lisätiedot

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista Helsinki International

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE Ampumahiihdon kansalliset kilpailut ja nuorten Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET JA NUORTEN MM-KATSASTUKSET OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 10.12. Klo 09.00 Kilpailutoimisto

Lisätiedot

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 1(5) SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Nämä säännöt on käännetty alkuperäisistä ruotsinkielisistä säännöistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sääntöjen alkuperäinen ruotsinkielinen

Lisätiedot

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä)

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä) KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Junior 7.-8.3.2015 Indoor Games Lauantaina 7.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

PORI OPEN 2013 POOMSE 1 / 5. PORI OPEN 2013 Poomseliigan kolmas osakilpailu + harrastajat

PORI OPEN 2013 POOMSE 1 / 5. PORI OPEN 2013 Poomseliigan kolmas osakilpailu + harrastajat PORI OPEN 2013 POOMSE 1 / 5 PORI OPEN 2013 Poomseliigan kolmas osakilpailu + harrastajat PORI OPEN 2013 POOMSE 2 / 5 Kilpailupäivä Lauantai 11.05.2013 Alustava aikataulu 09.00 09.30 Tuomaripalaveri 09.30

Lisätiedot

19. 20.3.2016. Hotelli Petäys, Hämeenlinna. A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous

19. 20.3.2016. Hotelli Petäys, Hämeenlinna. A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous 19. 20.3.2016 A-Kiltojen Liitto ry:n kevätpäiviä vietetään 19. 20.3.2016 Hotelli Petäyksessä Hämeenlinnassa.

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 3/2012 LAHTI 5.5.2012 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 Taekwondo Lahti Ry järjestää liikesarjojen SM- liigan kolmannen

Lisätiedot