PAWS. All Rights Reserved.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAWS. All Rights Reserved."

Transkriptio

1 PAWS. All Rights Reserved.

2

3 KEMIN 29.KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Kemin sarjakuvapäivät on säilyttänyt asemansa alan tärkeänä tapahtumana, joka esittelee sekä uusimpia tuulahduksia että uusia näkökulmia perinteisempään osastoon. Vuonna 2011 vietetäänkin jo Kemin sarjakuvapäivien 30-vuotisjuhlia! Mutta sitä ennen ovat kuitenkin vuorossa 29. kansainväliset sarjakuvapäivät. Vuoden 2010 sarjakuvapäiviä tähdittää Kemin taidemuseon valloittava suuri, kolmiulotteinen Karvinen-näyttely. Kissan metkujen ohella keskiössä on myös monimuotoisesti omaelämäkerrallinen sarjakuva, jota tarjoillaan mm. Guy Delislen originaalinäyttelyn, sarjakuvabloginäyttelyn sekä luentojen muodossa. Lisäksi viime vuoden tuplavoittajan Anni Nykäsen menestyksekäs ja mainio Mummo hyppää näyttävästi lauteille. Tänä vuonna Kemi tuo esille myös muita kotimaisia ansioituneita tekijöitä: kunniavieraiksi saapuvat sekä Puupäähatutettu Tiina Pystynen että Sarjakuva-Finlandian voittanut Petteri Tikkanen. Laajan näyttelykattauksen päälle tarjoillaan perinteiseen tapaan mm. sarjakuvabasaari, luentoja ja haastatteluja ajankohtaisista sarjakuva-aiheista, perinteinen sprinttistripin SM-kilpailu, Kemin 29. pohjoismaisen sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, Lasten sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, Sarjakuvaseinä 2010-kilpailun palkintojen jako sekä vierailevia taiteilijoita koti- ja ulkomailta. KITACON II Kitacon on maailman pohjoisin con ja se järjestetään nyt toistamiseen samaan aikaan ja samassa tilassa Kemin kansainvälisten sarjakuvapäivien kanssa. Tapahtuman tavoitteena on edelleen tarjota monipuolisesti ohjelmaa, joka ainakin osittain kiinnostaisi kumpaakin kävijäkuntaa. Viime vuotiseen tapaan Kemiin saapuu tänäkin vuonna aito mangataiteilijatar: Kiriko Kubo! Kitaconiin toivotaan kävijöiksi kaikenikäisiä harrastajia. Kitaconin keskiössä on monella tapaa nuoriso, sillä nuoret toimijat ja tekijät ovat itse mukana tuottamassa ohjelmaa ja toteuttamassa tapahtumaa. Kemin toisen Kitaconin järjestelyistä vastaa Lasten kulttuurikeskus Sarjis ja Kemin sarjakuvakeskus ry. apunaan Kemin seudun anime ja mangayhdistys Aninga ry. sekä yksittäiset tapahtumajärjestäjät. Cosplay-kilpailun osalta järjestelyistä vastaa pääsääntöisesti Cosplay Finland Tour.

4 NÄYTTELYT Karvinen-näyttely Kemin taidemuseolla Jim Davisin luoma sarjakuvakissa Karvinen ja kumppanit seikkailevat lähtien Kemin taidemuseossa koko kesän ajan. Risto Koskisen ja Kemin Sarjakuvakeskuksen tuottamassa kolmiulotteisessa sarjakuvanäyttelyssä voit tutustua muun muassa Karvisen kotiin ja lukea hauskoja sarjakuvia suositun kissan elämänmenosta. Hauskassa koko perheen näyttelyssä voit nähdä esimerkiksi Karvisesta tuttuja hahmoja kolmiulotteisina patsaina, yli 100 sarjakuvastrippiä, ja kiinnostavaa keräilymateriaalia. PAWS. All Rights Reserved. Anni Nykänen: Mummo Mummo-nettisarjakuva voitti Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun 2009 nettisarjan, jonka jälkeen ronski ja reipasotteinen Mummo on sulostuttanut ja saavuttanut suurta suosiota niin blogina internetin maailmassa kuin painetttuna aikakauslehti Seurassa. Tänä keväänä Mummo tekee Kemiin comebackin sarjakuvaoriginaalinäyttelyn kanssa. Näyttely sisältää sarjakuvaoriginaaleja syksyltä 2008 keväälle 2010 asti. Mummo-näyttelyyn voi tutustua Kemin kulttuurikeskuksen teatteriravintolassa sijaitsevassa Lempigalleriassa sarjakuvapäivien ajan Anni Nykänen Shenzen Pjongjang Burma Guy Delislen (s.1966) Pjongjang-, Burma- ja Shenzhen reportaasisarjakuva-albumien materiaalista kootussa originaalinäyttelyssä nähdään katkelmia länsimaisen ihmisen näkökulmasta usein erikoisilta ja huvittaviltakin vaikuttavista havainnoista, joita Delisle teki tarkastellessaan elämää Pohjois-Koreassa, Burmassa ja Kiinassa. Eksoottisiin ympäristöihin animaattorina ja lääkärivaimonsa mukana päätynyt Delisle havainnoi ympäristöään tarkkanäköisesti ja kiinnittää huomionsa sellaisiinkin mielenkiintoisiin yksityiskohtiin, jotka monilta jäisivät huomaamatta. Kemin sarjakuvakeskuksen vuonna 2008 Lempi International-palkinnolla palkitseman Delislen originaaleja nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Shenzhen - Pjongjang- Burma -näyttely esillä Pohjolan sanomien aulassa

5 Karskit kermaviilit: Worlds Collide Taiteilijaryhmä Karskit kermaviilit koostuu ammattiopisto Lappian opiskelijoista: Heidi Haataja, Henriikka Klint, Ada Nieminen, Anniina Oinas, Jattariina Severinkangas ja Laura Torvinen. Heidän sarjakuvanäyttelynsä Worlds Collide sisältää 6 sarjakuvateosta: Just Callow, 6000 candles, Marzipan duck, Katulapsi, Code Break ja Last of Heroes - die alive. Kaikilla ryhmän tekijöillä on omanlaisensa piirros- ja kerrontatyyli ja teemat vaihtelevat teoksittain. Näyttely on esillä Kemin kulttuurikeskuksen aulassa välisenä aikana. Päivityksiä - sarjakuvabloginäyttely Sarjakuvabloginäyttely esittelee 10 nuorta nettisarjakuvantekijää. Näyttely koostuu sarjakuvaoriginaaleista, printeistä sekä merkintöjen kommenteista. Näyttelyn on koonnut Aino Sutinen. Mukana ovat: Mari Ahokoivu Olli Hietala Jupu Kallio Hanna Koljonen Muhvu Reetta Laitinen Milla Paloniemi Aino Sutinen Tea Tauriainen Kati Vuopala Näyttely on esillä Lempi-galleriassa. Nukkenäyttely Nukkenäyttelyssä on esillä erilaisia keräiltyjä nukkeja, muun muassa japanilaisia Pullip-nukkeja. Nukkenäyttelyä voi ihailla Kemin kulttuurikeskuksen aulassa Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu Kemin 11. lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun aiheena on tänä vuonna kissa. Kilpailusarjoja on kaksi; 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä vuotiaat. Kilpailun menestyksekkäimmät työt ovat esillä Kemin kulttuurikeskuksen aulassa sarjakuvapäivien ajan.

6 KUNNIAVIERAAT Guy Delisle (s.1966) on kanadalaissyntyinen reportaasisarjakuvan suvereeni taitaja. Työpestit animaatioelokuvastudioilla ovat vieneet hänet eri maailman kolkkiin mm. Burmaan, Pohjois-Koreaan sekä Kiinaan. Näistä matkoista on syntynyt jo kolme albumillista sarjakuvia, jotka tarjoavat ainutlaatuisen kurkistuksen Aasian suljettuihin yhteiskuntiin. Guy Delisle Sarjakuvillaan Delisle tuo lukijoilleen tutuksi vieraita kulttuureja, niiden historiaa, taustoja ja arkea huumoriakaan unohtamatta. Kemin sarjakuvakeskus myönsi sarjakuvantekijälle Lempi International -palkinnon 2008 tämän vieraillessa Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Kansainvälisesti suuren suosion saavuttaneita Delislen reportaasisarjakuvia on julkaistu useilla eri kielillä suomeksi Kemin sarjakuvapäivillä julkaistaan taiteilijan Kiinassa viettämästä ajasta kertova Shenzhen. Delislen tuotantoa on esillä myös originaalinäyttelyssä toukokuun ajan Pohjolan sanomien aulassa. Delislen Shenzhen albumin julkistus ja haastattelu lauantaina klo 13:00 Lempi-galleriassa. Tiina Pystynen (s. 1955) on graafikko, kirjailija sekä vuoden 2010 Puupäähattu-palkinnon voittaja. Hänen kuvakertomustuotantonsa tunnetuimpia teoksia ovat muun muassa Onnen koukku (1992), Leskikuningattaren muistelmat (1993) sekä viime syksynä ilmestynyt Lemmentanssit. Pystynen käsittelee tuotannossaan runsaasti muun muassa naiseutta ja seksuaalisuutta. Lemmentansseissa Pystynen tutkailee grafiikan keinoin maailmantaiteen klassikoita ja niiden tapaa kuvata seksiä, luolamaalauksista tähän päivään. Kuva: Kansalliskirjasto Yksi taiteilijan tuotannon lähtökohta on omakohtaisuus. Leskikuningattaren muistelmat esimerkiksi käy läpi puolison kuoleman jälkeistä surutyötä. Yksityinen muuttuu vahvan tulkinnan kautta yleiseksi. Tiina Pystynen haastattelussa sunnuntaina klo 12:00 Lempi-galleriassa. Hannu Lukkarinen (s. 1949) on Suomen kokeneimpia kuvittajia ja sarjakuvataiteilijoita. Hänen tilillä on noin 70 kirjaa, yli 30 vuoden kuvitukset eri sanoma- ja aikakauslehdissä ja jonkin aikaa myös TV1:n graafiset työt. Sarjakuvista tunnetuimpia ovat kirjailijoiden teoksiin tehdyt komeat albumisarjat: Alamaailma (Andrew Vachss), Ronkoteus, lentävä kirvesmies ja Karvainen kamaripalvelija (Arto Paasilinna) ja viimeksi Juha Ruusuvuoren Nicholas Grisefothin tarinat. Hän käyttää runsaasti eri tyylejä ja tekniikoita piirtäen nykyisin enimmäkseen tietokoneella. Hannu Lukkarinen on palkittu useita kertoja eri näyttelyissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Hannu Lukkarinen kertoo uusimmasta sarjakuvaprojektistaan sunnuntaina klo 10:00 Lempi-galleriassa.

7 Petteri Tikkanen (s.1975) on iisalmelainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja, graafikko ja vuoden 2010 Sarjakuva-Finlandian voittaja. Tunnustus tuli Eero-albumista, joka kuvaa nuoren pojan kasvukipuja. Eero on tullut aiemmin tutuksi myös Kemin sarjakuvakilpailun vuonna 1998 voittaneen Kanervan kertomuksista. Kanerva ja Eero ovat seikkailleet sen jälkeen jo kolmen albumin verran: Kanerva lapsellisia kerotmuksia (Like 2006), Kanerva ja yks juttu (Like 2007) ja Kanerva ja Lokki (Like 2008). Tikkanen oli ehdolla Sarjakuva-Finlandiaan toista kertaa. Hän on saanut tunnustusta työlleen aiemminkin. Tikkanen voitti Kemin sarjakuvakilpailun vuosina 1997 ja Petteri Tikkanen haastattelussa sunnuntaina klo 14:00 Lempi-galleriassa. Anni Nykänen (s. 1983) on helsinkiläinen sarjakuvataiteilija ja graafikko. Nykänen voitti Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun 2009 nettisarjakuvallaan Mummo. Kyseessä on strippisarja, joka kuvaa yksinäisen, mutta äkkiväärän mummon elämää. Sittemmin Mummo-strippejä on ilmestynyt sekä Mummo-sarjakuvablogissa sekä vuoden 2010 alusta Seura-lehden uutena kotimaisena sarjana. Albumimitassa Mummo ilmestynee syksyllä 2010 Sammakko kustannuksen toimesta. Anni Nykänen haastattelussa sunnuntaina klo 13:00. Mummo-näyttely esillä Kemin sarjakuvapäivillä Lempi-galleriassa. Kiriko Kubo on syntynyt Tokiossa, Japanissa. Kiriko Kubo Hän teki sarjakuvadebyyttinsä vuonna Suuren suosion saavuttaneiden Cynical Hysterie Hour ja Imadoki kodomo (Children Nowadays) jälkeen Kiriko on laajentanut repertuaariaan lyhyt animaatioden ohjaamiseen, cd- ja kirjan kansien suunnitteluun sekä kirjoittanut esseitä, lastenkirjoja ja mangaa, mukaan lukien Buckets de Gohan (myös tv-animaationa 1996) ja Dobutsu uranai (1999). Kiriko on asunut viimeiset 14 vuotta Lontoossa ja hänen töitänsä julkaistaan Japanissa yhä laajasti. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat mm. Kuru Kuru Cynical (2007) ja Hime Mama (Princess mother-in-law) vol. 1 (2007), vol. 2.(2008) ja vol. 3 (2009). Kiriko Kubo haastattelussa lauantaina klo 15:00 isossa auditoriossa. LISÄKSIKemiin saapuvat Ville Hänninen, Vesa Kataisto, Ilpo Koskela, Janne Kemppi, Jari Lehtinen, Eva Fagerstedt ja Kuyy Eturautti luennoimaan ja keskustelemaan mielenkiintoisista sarjakuva- ja manga-aiheista. Hänninen & Kataisto toimivat myös taiteilijavieraiden haastattelijoina. i

8 KILPAILUT Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2010 Kemin sarjakuvakilpailussa etsittiin vuonna 2010 uusia nettisarjakuvia ja printtisarjakuvia. Kilpailu oli avoin kaikille pohjoismaisille piirtäjille ja käsikirjoittajille. Vuonna 2010 pohjoismaisessa sarjakuvakilpailussa oli 2 sarjaa: Nettisarjakuvat, joissa pituus, muoto ja toteutustapa ovat vapaavalintaisia, ja perinteisemmin painettavaksi tarkoitetut printtisarjakuvat, jotka ovat joko korkeintaan 12 sivua pitkiä novelleja tai vähintään 15 strippiä käsittäviä strippisarjoja. Printtisarjan parhaimmistosta julkaistaan vuoden 2010 kilpailualbumi Kemin 29. kansainvälisillä sarjakuvapäivillä. Kilpailuun osallistujia oli yhteensä 164, joista printtisarjaan osallistui 141 ja nettisarjaan 23 työtä. Kemin sarjakuvakeskus panosti kotimaan ohella tänä vuonna erityisesti pohjoismaiseen markkinointiin, jonka ansiosta Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta osallistuneiden määrä kasvoi huomattavasti edellisvuosiin verrattuna. Tuomaristossa tänä vuonna toimivat Helsingin Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Kalle Hakkola, Kemin sarjakuvakeskuksen hallituksen pj Ilpo Koskela sekä skandinaavijäsenenä ruotsalainen Thomas Karlsson. Jonas Olsson osallistui vuoden 2010 sarjakuvakilpailuun työllään Mia&Max.

9 Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu 2010 Kemin 11. lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun aiheena on tänä vuonna kissa. Kilpailusarjoja on kaksi; 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä vuotiaat. Kilpailun järjestää Lastenkulttuurikeskus Sarjis ja Kemin sarjakuvakeskus ry. Kilpailun palkinnot jaetaan Kemin kansainvälisten sarjakuvapäivien & Kitaconin päätösjuhlassa Cosplay-kilpailu Kitaconissa järjestetään tänäkin vuonna kaikille halukkaille avoin cosplay-pukukilpailu, jossa on omat kategoriansa yksin ja ryhmässä osallistuville. Kilpailu on osa Cosplay Finland Touria. Pukujen aiheiksi sallitaan sarjakuva, animaatio, elokuvat, tvsarjat ja pelit kautta maailman. Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Kilpailussa on mukana tuomaristo, joka valitsee haluamansa määrän voittajia tai kunniamaininnan saajia kummastakin kategoriasta. Palkinnot jaetaan kisan lopussa paikan päällä. Lisätietoja cosplay-kilpailusta ja säännöistä: sekä Piirustuskilpailu Sarjakuvapäivillä järjestetään jälleen piirustuskilpailu alle 18- vuotiaille. Kilpailuun voi osallistua lauantaina klo 11:00-15:00 Kemin kulttuurikeskuksen aulassa. Piirustuskilpailun työt tulevat esille klo 15 aulaan, jolloin yleisö valitsee joukosta parhaat teokset. Palkinnon jako sunnuntaina Kemin sarjakuvapäivien & Kitaconin päätösjuhlassa klo 15:00-16:00. SARJAKUVASEINÄ 2010 Kemiläiset nuoret pääsevät näyttämään sarjakuvataiteilijan kykyjään seinämaalauskilpailussa. Kemin sarjakuvakeskuksen ja Kemin nuorisoasiain neuvottelukunnan (NANK) järjestämässä kilpailussa tuotetaan kolme sarjakuva-aiheista seinämaalausta, jotka sijoitetaan eri puolille Kemin keskustaa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki vuotiaat kemiläiset nuoret 2-5-hengen joukkueissa. Kilpailun tavoitteena on elävöittää kaupunkikuvaa ja tuoda kemiläisiä sarjakuvaperinteitä tutuiksi kaupungin nuorisolle uudella tavalla sekä kannustaa luovaan itsensä ilmaisemiseen. Kilpailussa on 2 sarjaa: aiheeltaan vapaa sarja sekä Lumilinna-aiheinen sarja. Kilpailun suojelina sekä Kemin sarjakuvakeskuksen nimittämässä tuomaristossa toimii sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi. Kilpailun työt tulevat esille Kemin sarjakuvapäiville Lempi-galleriaan, jolloin yleisö saa äänestää suosikkiaan. Toteutettavia teoksia valitaan kolme, joista kaksi valitaan tuomaristoäänten perusteella ja yksi yleisöäänten perusteella. Voittajat julkistetaan sarjakuvapäivien päätösjuhlassa.

10 SARJAKUVAPÄIVIEN OHJELMISTOA PERJANTAI Festivaalin avaus & albumien julkistukset Sarjakuvapäivien näyttelyjen avajaiset Karvinen-näyttelyn avajaiset klo 16 Lempi-galleria klo 17 Lempi-galleria klo 18 Kemin taidemuseo Festivaalin avaa Kemin sarjakuvakeskuksen hallituksen pj Ilpo Koskela. Kemin sarjakuvakeskus julkistaa vuoden 2010 kilpailualbumin. Reetta Laitinen & Jussi Pakkanen: 144 kertaa klo 10 Lempigalleria 144 kertaa on tarina kahdesta nuoresta aikuisesta. Heli ja Pasi ovat ystäviä ja rakastavaisia. Suhde ei kuitenkaan ole täysin selkeä kummallekaan osapuolelle. Laitinen ja Pakkanen esittelevät esikoisalbumiaan ja kertovat sen syntyprosessista. Haastattelijana Ville Hänninen. Shenzen Pjongjang Burma- näyttelyn avajaiset klo 11 Pohjolan sanomien aula Guy Delislen sarjakuvaoriginaalinäyttelyn avaavat Jussi Korhonen ja Guy Delisle. Eva Fagerstedt klo 12 Lempi-galleria Eva Fagerstedt kertoo sarjakuvien markkinoinnista ja välittämisestä syndikaatin keinoin sekä sopimusmalleista taiteilijan ja levitysyhtiön välillä. Haastattelijana Vesa Kataisto. Jope Pitkänen: Puolipohja Rakastetun kenkä -ja lahjeparin toinen tuleminen. Myyntipöydät la klo ja su Kemin kulttuurikeskuksen liikuntasali Perinteisempää sarjakuvaa, mangaa, oheistuotteita ja paljon muuta saatavilla. Guy Delisle klo 13 Lempigalleria Delislen Shenzhen albumin julkistetaan. Kunniavieras Guy Delisleä haastattelee Ville Hänninen. Ilpo Koskela Mummo Päivityksiä LAUANTAI Datatykin sisällön esittely kulttuurikeskuksen aulassa klo 14 Lempi-galleria Sarjakuvataiteilija Ilpo Koskela kertoo uusimmasta teoksestaan Vesa Kataiston haastattelemana. Sprinttistripin SM-kilpailu klo 15 pieni auditorio Kemin sarjakuvapäivien perinteikäs sprinttistripin SMkilpailu, juontajana Ilpo Koskela. PAWS. All Rights Reserved. Kiriko Kubo klo 15 iso auditorio Kiriko Kubo Mangataiteilijatar Kiriko Kubo kertoo laajasta ja monialaisesta urastaan. Haastattelijana Vesa Kataisto. Ville Hänninen: Omaelämäkerrallinen sarjakuva klo 17 Lempi-galleria Ensimmäiset omaelämäkerralliset sarjakuvat ilmestyivät luvun alussa. Sen jälkeen omaelämäkerrallinen näkökulma on läpäissyt koko sarjakuvakentän: matkakertomuksista blogeihin, tunnustuksellisista lapsuustarinoista päiväkirjoihin. Omaelämäkerrallinen näkökulma on ulottunut sellaisillekin alueille, jonne sitä ei luonnostaan kuvittelisi. Ville Hänninen luennoi. Sarjakuvapäivien iltaklubi klo 21:30-04:00 Bar Koodi, Valtakatu 27

11 Viime vuoden sprinttistrippikilpailun voitto irtosi Anni Nykäselle tällä stripillä. SUNNUNTAI Hannu Lukkarinen klo 10 Lempi-galleria Pitkän uran kuvittajana ja sarjakuvataiteilijana tehnyt Hannu Lukkarinen kertoo viimeisimmästä sarjakuvaprojektistaan. Vesa Kataisto haastattelee. Tiina Pystynen klo 11 Lempi-galleria Suomen sarjakuvaseura myönsi viime tammikuussa vuoden 2010 Puupäähattu-palkinnon Tiina Pystyselle. Tiina Pystystä haastattelee Ville Hänninen. Sarjakuvakoulutus-paneeli klo 12 Lempi-galleria Sarjakuvakoulutuksen kehitystä ja nykytilaa paneelissa arvioivat pitkän linjan sarjakuvaopettaja Keijo Ahqvist, sarjakuvataiteilija -ja opettaja Petteri Tikkanen sekä aikoinaan Limingan taidekoulun ensimmäisen opetussuunnitelman laatinut Ilpo Koskela. Anni Nykänen klo 13 Lempi-galleria Nykäsen luoma ronski ja reipasotteinen Mummo nousi Kemin sarjakuvakilpailun myötä tietoisuuteen. Mikä on nopeasti syntyneen suosion salaisuus? Anni Nykästä haastattelemassa Vesa Kataisto. Petteri Tikkanen klo 14 Lempigalleria Petteri Tikkanen kertoo taiteilijaurastaan ja Eeron tiestä Sarjakuva-Finlandian voittajaksi. Haastattelijana Ville Hänninen. Iltaklubilla lauantaina esiintymässä kemiläinen, dynaaminen bileduo Tempsa & Pyle sekä ällistyttävä kansainvälinen ryhmä Cyclowns, joka taitaa niin jazzia, varjoteatteria kuin akrobatiaakin. Kemi goes New Orleans! Hot jazz, hotter jazz, hottest stunts! Liput 7 e Bar Koodi Kemin sarjakuvapäivien päätösjuhla klo pieni auditorio Tilaisuuden juontaa Ilpo Koskela. Päätösjuhlassa jaetaan mm. seuraavat palkinnot: Lasten piirustuskilpailu 2010, Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu 2010 (Outi Hyvönen), Sarjakuvaseinä 2010, Sprintti-strippi 2010 sekä Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2010: printti & nettisarjat (Ilpo Koskela & Jussi Korhonen). Lisäksi luvassa on Lempi-patsaiden jako.

12 Lauantai klo PS aula aula taidemuseo pieni auditorio liikuntasali Iiris cafe Lempi-galleria iso auditorio 10 Infopiste Reetta Laitinen & Jussi Pakkanen: 144 kertaa OHJELMAKARTTA Näyttelyn avajaiset Piirustuskilpailu klo Eva Fagerstedt Guy Delisle Näyttäydy, cosplay Eturautti & Ojamo Livedubbaussessio Guy Delislenäyttely Karvinennäyttely Ryhmäcosplaykisaajan ABC Heikkilä, Peltokoski, Pikkuaho, Sarvela Lolita-luento Maiju Laukkanen Tarinoita kulta-ajalta, Japanin uskomaton 1960-luku Jari Lehtinen myyntipöydät mangakirppis taidekuja Maid Cafe teatterilämpiö Hetaliamiitti 14 Ilpo Koskela Mikä tekee sarjoista niin suosittuja? Janne Kemppi FFFight Audioheterot 15 Sprinttistripin SM-kilpailu Kiriko Kubo Näyttelyt: -Nukkenäyttely -Worlds collide -Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu Dataesitys Muuta: -Pokéwalker spot -Caramel dance Omaelämäkerrallinen sarjakuva Ville Hänninen Näyttelyt: Mummo Päivityksiä Sarjakuvaseinä 2010 kilpailun työt Fandub MämmiKunniaan -tiimi teatterisali Cosplaykilpailu klo 17:30 Nuorten iltabileet 19 Anime karaoke Tanssimatot CANDY*LOVE 20 AMV dance 21 Sarjakuvapäivien iltaklubi Bar Koodissa *Cosplay-kuvaus klo ison auditorion tasanne i i i i i

13 Sunnuntai iso klo PS aula aula taidemuseo Lempi-galleria pieni auditorio auditorio teatterilämpiö liikuntasali Iiris cafe 10 Infopiste Hannu Lukkarinen 11 -Nukkenäyttely -Worlds collide -Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu Tiina Pystynen Jari Lehtinen: 2-ulotteista rakkautta myyntipöydät Guy Delisle näyttely Piirustuskilpailun työt esillä Dataesitys kunniavieraiden teoksista ja Kemin sarjakuvakilpailun 2010 nettisarjassa sijoittuneista töistä Leivoskorutyöpaja Karvinennäyttely Animemusiikkitietokilpailu Sarjakuvakoulutus Ahlqvist, Koskela & Tikkanen Anni Nykänen Petteri Tikkanen Mistä kaikki sai alkunsa? Eturautti, Kemppi & Lehtinen AMVnäytös mangakirppis taidekuja Maid Cafe 15 Näyttelyt: Päätösjuhla 16 Mummo Päivityksiä Sarjakuvaseinä 2010 kilpailun työt Palkintojen jaot: -Sarjakuvakilpailu lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu -lasten piirustuskilailu -seinämaalauskilpailu -sprinttistrippikilpailu -Lempi-patsaat i

14 KITACONIN OHJELMISTOA LAUANTAI Maid Cafe Iris-kahvilan yhteydessä toimivassa Maid Cafessa on mahdollisuus tilata japanilaistyylisiä pikku-herkkuja tai suolapaloja, joita pöytiin tarjoilevat palvelijattaren asuihin pukeutuneet neidot. Maid Cafe palvelee lauantaina klo ja sunnuntaina klo Myyntipöydät Oheistuotteiden, mangan ja sarjakuvan myyntiä ja paljon muuta Kemin kulttuurikeskuksen liikuntasalissa ja aulassa lauantaina klo ja sunnuntaina klo Mangakirppis Kirppikselle voi tuoda myyntiin mangaa ja muuta aiheeseen liittyvää käytettyä tavaraa. Hinnoittele tuotteet valmiiksi (+50 snt myyntipalkkio) ja liitä niihin nimikirjaimesi. Tee tuotteistasi lista, toimita ne Aningan myyntipöydälle ennen tapahtuman alkua. Tapahtuman jälkeen tuotteistasi saadut tulot tilitetään tavaroiden tuojille. Mangakirppikselle ilmoittaudutaan ennakkoon sähköpostiin Mangakirppis toimii lauantaina klo sekä sunnuntaina klo Kemin kulttuurikeskuksen liikuntasalissa. Ryhmäcosplay kisaajan ABC Tarinoita kulta-ajalta, Japanin uskomaton 1960-luku klo 13 iso auditorio 1960-luvulla Japanista tuli lopullisesti länsimaa hyvässä ja pahassa. Tokion olympialaisten aikaan Japani sai roolin hyvänä eksoottisena liittolaisena, jonka kanssa flirttailtiin poulaarikulttuurissa. Japani matki kaikkia ja kaikkea, ja alkoi kehittää omia versioitaan, jotka tultiin myöhemmin tuntemaan. Talouden ennennäkemätön nousukausi kärjistyi Japanin hulluna vuonna 1970 saasteongelmiin ja viimeisten samuraiden romanttiseen vallankaappausyritykseen. Nähkää Kyu Sakamtoto laulamassa Rauno Lehtistä Japanin televisiossa. Kyuu Eturautti & Miika Ojamo: Näyttäydy, cosplay klo 12:00 pieni auditorio Monissa coneissa tutuksi tullut kuvauspalvelu on käynyt pitkän matkan nykytilaan. Kuvapalvelun historian ja toiminnan lisäksi tarjotaan vinkkejä valokuvaajille ja muille kuvauspisteen toiminnasta kiinnostuneillle. Tarjolla myös cosplayn ja median suhteesta sekä vinkkejä kuvien julkaisuun monelta eri kantilta. Lastenvaatteista brändimamelukkeihin klo 12 iso auditorio Katsaus lolitan juuriin & historian lyhyt oppimäärä. Maiju Laukkanen luennoi. klo 13:00 pieni auditorio Paneelissa pohtimassa Sohvi Heikkilä, Aino Peltokoski, Antti Pikkuaho ja Kaisa Sarvela mm. yksilö- ja ryhmäkisan eroja sekä miten suunnitellaan ja tehdään hyvä kisaohjelma. Taidekuja la klo ja su Taidekuja on tarkoitettu kaikentasoisille taiteilijoille, jotka tahtovat myydä omia tuotoksiaan joko originaaleina tai printteinä. Muiden omien tuotteiden, kuten korttien, korujen ja asusteiden myyminen on myös mahdollista. Myyjä vastaa itse hinnoittelusta, tuotteiden kuljettamisesta ja myyntipaikasta. Vastuu tuotteista on myyjällä. Pöydät ovat ilmaisia ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset FFFight: Audioheterot klo 14 iso auditorio Uusi FFFight ryhmä Audio Hetero pistää tappeluksi Kitacon II:ssa! Audio heteron syntytarina on aika simppeli; muutama Faittaaja pohjolasta (ja yksi vähän etelämpää) unelmoi organisoidummasta Fightista myös kaukaisemmissa kolkissa. Luvassa on perinteistä FFFightia Visual Gay:n tapaan, eli valmistautukaa eeppiseen taisteluun! Kunniavieraana Kiriko Kubo klo 15 iso auditorio Japanilaissyntyinen mangataiteilijatar Kiriko Kubo kertoo laajasta työstään. Vesa Kataisto haastattelee.

15 Kuvauspiste klo ison auditorion tasanne Kuvauspisteessä voi kuvauttaa itsesi cosplay-asussa. Mämmi Kunniaan: Fandubpaneeli & live-dubbaussessio Cosplay-kilpailu klo Teatterisali Cosplay-kilpailu on Cosplay Finland Tourin osakilpailu, joka on avoin kaikille halukkaille. Kilpailuun voi osallistua yksin tai useamman kilpailijan ryhmissä. Pukujen aiheiksi sallitaan sarjakuva, animaatio ja pelit kautta maailman. klo pieni auditorio Aktiivinen keskustelu fandubbausharrastajien kesken. Keskustelun aiheet ulottuvat ryhmän kasaamisesta videoiden julkaisuun ja sarjojen jatkuvuuteen. Yleisölle annetaan myös mahdollisuus kysyä kysymyksiä. Paneelin lopussa pidetään livedubbaussessio johon yleisö saa osallistua. SUNNUNTAI ulotteista rakkautta eli miehet jotka naivat halityynynsä klo 11 iso auditorio Rakkautta toisessa ulottuvuudessa. Tervetuloa YLEen! Katsaus siihen, kuinka maailmasta vetäytyneet viiden tatamin huoneessa elävät hikikomoriotakut ovat toivottomasti rakastuneet 2-ulotteisiin hahmoihin, kuinka hahmojen tekijät ovat itse käsitelleet asiaa ja nauraneet itselleen animessa ja mangassa, ja mitä yhteiskunta on siitä ajatellut. Sisältää folklorea, historiaa, junamiestä, vainoharhailua ja Lol Japania. AMV-näytös klo 12 iso auditorio AMV-näytöksessä on tarjolla jälleen mielenkiintoinen kattaus animemusiikkivieoita. Kilpailuun ilmoittautudutaan ennakkoon. Kisatapahtumassa tuomaristo valitsee finalistit, joista yleisö valitsee lopullisessa nettiäänestyksessä voittajat. Nuorten Iltabileet (päihteetön, 0 promillea) klo Teatterilämpiö ja auditoriot klo CANDY*LOVE klo 19 Tanssimatot iso audiotorio Jpop-coverryhmä esittää japanilaisia kappaleita. klo 19 Anime karaoke pieni auditorio klo AMV dance Animemusiikkitietokilpailu klo 12 teatterilämpiö Animemusiikkitietokilpailun järjestelyistä vastaa Aninga ry. Kisa koostuu useammasta erästä riippuen osallistujien määrästä. Pisteitä saa kolmesta tiedosta: biisin nimi, artisti ja anime, johon ko. biisi kuuluu. Kilpailussa soitetaan erilaisia animeaiheisia biisejä, jotka ovat tuttuja niin vanhoille kuin myös uusille animeharrastajille. Kolme parasta saa aiheeseen liittyviä palkintoja. Ilmoittautuminen sähköpostiin Mistä kaikki sai alkunsa? klo 13 pieni auditorio Animen ja mangan harrastuksen veteraanit valottavat animen ja mangan historiaa sekä harrastuksen alkuaikoja. Panelisteina Kyuu Eturautti, Janne Kemppi ja Jari Lehtinen. Leivoskorutyöpaja klo teatterilämpiö Leivoskorutyöpajassa ennakkoon ilmoittautuneet voivat askarrella erinäköisiä koruja. Ohjaajina Pauliina Haapakoski ja Salli Jänkälä. Ennakkoilmoittautuminen Sanna Lemiläinen; lasten. tai puh Mikä tekee joistakin sarjoista niin suosittuja? klo 14 pieni auditorio Janne Kemppi pohdiskelee manga- ja animesarjojen suosion salaisuutta. Onko yleensäkään olemassa yleispäteviä sääntöjä sarjan menestykselle? Kitaconin ja Kemin sarjakuvapäivien päätösjuhla klo pieni auditorio

16 Kirkkopuistokatu Nahkurinkatu Asemakatu TAPAHTUMAPAIKAT JA MAJOITUS Hahtisaarenkatu Keskuspuistokatu Pohjolan sanomat Hotelli Cumulus Sairaalakatu Merikatu Kemin kulttuurikeskus Marina Takalon k. Pohjoisrantakatu Hotelli Merihovi Sairaala Tori Hotelli Palomestari Lasten kulttuurikeskus Sarjis Kauppakatu Urheilukatu Sankarikatu Sauvosaarenkatu Bar Koodi Valtakatu Linja-autoas. Rautatieasema Rautatienkatu Meripuistokatu Kaupungintalo Hotellit Hotelli Cumulus Hahtisaarenkatu 3 puh. (016) Festivaalihotelli Hotelli Merihovi Keskuspuistokatu 6-8 puh. (016) Hotelli Palomestari Valtakatu 12 puh. (016) Kemin kulttuurikeskuksen tilat Kitacon - Patjamajoitus Patjamajoitus sijaitsee Lasten kulttuurikeskus Sarjiksessa, Kauppakatu 27. Majoitus on la-su välisenä yönä, hinta on 5 /majoittuja, majoitusliput lunastetaan Kitaconista lauantaina. Majoitukseen ilmoittaudutaan ennakkoon: Patjamajoitus on vain yöpymistä varten, kaikenlainen kokoontuminen ja hengailu tapahtuu muualla, tilassa ei ole suihkuja eikä mahdollisuutta tehdä aamupalaa. Kulttuurikeskuksessa on tilavat pukeutumistilat ja suihkut cosplay-pukeutumista varten. Majoituksessa on vain patjat, oma makuupussi mukaan. Sarjisbussi iso auditorio i taidemuseo iiriscafé wc green room liikuntasali * aula Sarjisbussi lähtee Rovaniemeltä Lappia-talon takaa parkkipaikalta klo Paluumatka aloitetaan Kemin kulttuurikeskukselta klo Hinta on 10 /henkilö, alle 13-vuotiailta 5. Alle 13-vuotiaat vain vanhemman seurassa. teatteri teatterilämpiö Ilmoittautumiset mennessä. Eija-Riitta Jauhiainen tai lehtilukusali pieni auditorio i Lempi-galleria i 1.kerroksen tilat 2.kerroksen tilat *Pokéwalker spot kulttuurikeskuksen aulassa kyltillä merkittyssä paikassa

17 NÄYTTEILLEASETTAJAT MEILTÄ KAIKKI VÄLINEET MANGAN PIIRTÄMISEEN KEMI, Valtakatu 21-23

18 LIMINGAN TAIDEKOULU Lukuvuosi KUVATAIDE-, VAPAA-, SARJAKUVA-, JA VALOKUVALINJA AVOIN YLIOPISTO KESÄKURSSIT 2010 puh tai

19 Omien Kissanpäiviesi rakentaminen onnistuu sitä helpommin, mitä aiemmin aloitat. Tule siis kysymään keinoista varmistaa lokoisa elintaso työvuosien jälkeen. Aloita varaamalla aika konttoristamme: Kauppakatu 16, Kemi Puh Eläkepäivät kaikilla, Kissanpäivät yksillä.

20 Sarjakuvamatkoja kummiin kolkkiin. GUY DELISLEN TEOKSET TEMPAAVAT MUKAANSA maailman mielenkiintoisimpiin paikkoihin, joihin vain harvoilla on pääsy. GUY DELISLE KEMIN SARJAKUVAPÄIVILLÄ KUNNIAVIERAANA! WSOY PJONGJANG PROPAGANDAA, automatisoituneesti käyttäytyviä ihmisiä, putipuhtaita, typötyhjiä katuja Delisle löytää pian ympäriltään kaikki totalitaarisen hallinnon elementit. Piirtäjää seuraa jatkuvasti tulkki, joka kertoo hänelle muun muassa, että vakoojia on joka puolella ja ettei maassa ole lainkaan vammaisia. SHENZHEN Uutuus! Elämä Kiinan yhteiskunnassa tarjoaa länsimaalaiselle epäilyksiä, väärinkäsityksiä ja yllätyksiä, Delisle annostelee elävällä otteella anekdootteja kulttuurieroista, kiinalaisesta arjesta ja työnteosta ulkomailla. MERKINTÖJÄ BURMASTA DELISLE saapuu Burmaan puolisonsa ja pienen poikansa kanssa. Lastenrattaiden takaa hän tutustuu maahan, jonka asukkaat ihmettelevät valkoihoista vauvaa. Kuumuus, sosiaalinen kontrolli, sensuuri, sähkökatkot ja ajoittain räjähtelevät pommit piinaavat piirtäjän arkea, mutta hän saa myös ystäviä paikallisista ihmisistä. SUOMENTANUT Saara Pääkkönen SARJAKUVAROMAANIEN AATELIA.

Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma. Tampere-talossa 13. 14.9.2014. Liput myynnissä Tracon-pöydässä sekä verkossa! www.tracon.

Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma. Tampere-talossa 13. 14.9.2014. Liput myynnissä Tracon-pöydässä sekä verkossa! www.tracon. Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma Tampere-talossa 13. 14.9.2014 Liput myynnissä Tracon-pöydässä sekä verkossa! www.tracon.fi Sisällys Tietoa ja ohjeita... 4 Järjestyssäännöt... 5 Iltabileet... 6 Tomoki

Lisätiedot

KEMILÄINEN. Puistoalueet päivittyivät kesällä. Kemiläinen työllistämismalli. Kemin kaupungin tiedotuslehti / numero 3/2013. Lue lisää sivuilta 3

KEMILÄINEN. Puistoalueet päivittyivät kesällä. Kemiläinen työllistämismalli. Kemin kaupungin tiedotuslehti / numero 3/2013. Lue lisää sivuilta 3 KEMILÄINEN Kemin kaupungin tiedotuslehti / numero 3/2013 Puistoalueet päivittyivät kesällä Lue lisää sivuilta 3 Kemiläinen työllistämismalli Lue lisää sivulta 9-12 TÄSSÄ NUMEROSSA Pääkirjoitus 2 Puistoalueet

Lisätiedot

kaupunkilehti 7.-8.6.2014

kaupunkilehti 7.-8.6.2014 kaupunkilehti 5/2014 31.5.2014 www.sykkeessa.fi 7.-8.6.2014 Päiviönsaaren superviikonloppu Soisalo Strong on viikonlopun kaksipäiväinen juoksutapahtuma Varkaudessa. Osakilpailuina Varkaus Puolikas lauantaina

Lisätiedot

MyyntiosastoltaMMe uutuudet ja aiemmin ilmestyneet Mangat!

MyyntiosastoltaMMe uutuudet ja aiemmin ilmestyneet Mangat! MyyntiosastoltaMMe uutuudet ja aiemmin ilmestyneet Mangat! Sisällys V for Victory Tietoa ja ohjeita...4 Järjestyssäännöt...5 Iltabileet...6 Kunniavieraat...7 Cosplay Desuconissa...9 Conissa tapahtuu...10

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Tracon X on avattu aikamatkustajille!

Pääkirjoitus. Tracon X on avattu aikamatkustajille! Tampere-talo 5. 6.9.2015 Pääkirjoitus Tracon X on avattu aikamatkustajille! Juhlavuotensa kunniaksi Tracon toivottaa tervetulleiksi kaikki vieraat nykyisyydestä, menneisyydestä ja tulevaisuudesta! Tapahtumaan

Lisätiedot

Muonavarojen ja muiden elintärkeiden tarvikkeiden huvettua Traconian

Muonavarojen ja muiden elintärkeiden tarvikkeiden huvettua Traconian Tampere-talo 14. 15.9.2013 Tutun ja tuntemattoman rajalla Muonavarojen ja muiden elintärkeiden tarvikkeiden huvettua Traconian pakolaisalus Marcos Omega on laskeutunut tuntemattomalle planeetalle. Alus

Lisätiedot

NURMIJÄRVI N U R M I J Ä R V E N K U N T A T I E D O T T A A

NURMIJÄRVI N U R M I J Ä R V E N K U N T A T I E D O T T A A NURMIJÄRVI N U R M I J Ä R V E N K U N T A T I E D O T T A A Monialaisella nuorisotyöllä pitkät perinteet sivu 4 2 2012 Aleksis Kivi -viikolla 8. 14.10. laaja ohjelmatarjonta sivut 6 10 EMO kehittää maaseutua

Lisätiedot

Tuolien välistä omalle pallille -sarjakuva valtion taidehallinnossa

Tuolien välistä omalle pallille -sarjakuva valtion taidehallinnossa 1 Tuolien välistä omalle pallille -sarjakuva valtion taidehallinnossa Heikki Jokinen OPETUSMINISTERIÖ Kulttuuri-, liikuntaja nuorisopoliikan osaston julkaisusarja Nro 14/2001 Tuolien välistä omalle pallille

Lisätiedot

Lapin sodasta ja hävityksestä 70 vuotta

Lapin sodasta ja hävityksestä 70 vuotta RWM ry tiedotuslehti 3. vuosikerta n:o 1/2014 Peräpohjolan ja Lapin väestön puolueeton äänenkannattaja Päätoimittaja J-E. Kukko 15 17.8.2014 Rovaniemen Wanhat Markkinat Fysioterapeutti Erkki Kumpula ja

Lisätiedot

FiLMAAJA. FiLMi- JA ViDEOKUVAUKSEN ERiKOiSLEHTi 3/2013

FiLMAAJA. FiLMi- JA ViDEOKUVAUKSEN ERiKOiSLEHTi 3/2013 FiLMAAJA FiLMi- JA ViDEOKUVAUKSEN ERiKOiSLEHTi 3/2013 FiLMAAJA FiLMi- JA ViDEOKUVAUKSEN ERiKOiSLEHTi 3/2013 SISÄLLYSLUETTELO Unicamitali sivu 8 Pääkirjoitus 3 Nuorten ongelmat ja sukupolvien kohtaaminen

Lisätiedot

Kiiminkipäivät 9. - 11.8.2013

Kiiminkipäivät 9. - 11.8.2013 2 /2013 1 K I I M I N G I N Y R I T T Ä J Ä T R Y : N T I E D O T U S ELOKUU 2/ 2013 Kiiminkipäivät 9. - 11.8.2013 OHJELMA SIVULLA 10 Monivuotiset kukat KORVENKYLÄ VÄLIKYLÄNTIE KESÄALE!!! -50% Kesäkukkia

Lisätiedot

Pohjoisen ILMAINEN. kesä2010. Inarin kesässä tapahtuu, tule menoon mukaan!

Pohjoisen ILMAINEN. kesä2010. Inarin kesässä tapahtuu, tule menoon mukaan! T Pohjoisen ILMAINEN apahtumat kesä2010 Inarin kesässä tapahtuu, tule menoon mukaan! Pohjoisen Tapahtumat nyt! kesä 2010 järjestäytyneestä yhteiskunnasta: koulut on lakkautettu, kännykkä ei pelitä, palveluita

Lisätiedot

Kemin kaupunki viettää kuluvana vuonna 145-v. syntymäpäiviä,

Kemin kaupunki viettää kuluvana vuonna 145-v. syntymäpäiviä, KEMILÄINEN Kemin kaupungin tiedotuslehti / numero 3/2014 Kemin kulttuuri tarjoaa tunteita ja tunnelmia Mukana historialiite Lue lisää sivulta 4-5 Lue lisää sivuilta 9-12 Kerhossa on kivaa Lue lisää sivulta

Lisätiedot

virkkasi maailmalle 16 Molla Mills KURIKAN KAUPUNGIN SIDOSRYHMÄLEHTI

virkkasi maailmalle 16 Molla Mills KURIKAN KAUPUNGIN SIDOSRYHMÄLEHTI 1 2015 KURIKAN KAUPUNGIN SIDOSRYHMÄLEHTI 16 Molla Mills virkkasi maailmalle 6 12 Metallialan menestyjä Relicomp muutti Kurikkaan Ravintolapäivä luo yhteisöllisyyttä 2 8 10 12 20 SISÄLTÖ 8 10 12 20 Vatajanrannan

Lisätiedot

SHG 50 vuotta. Tänä kesänä pelaaminen on pelkkää juhlaa! Suur-Helsingin Golf ry:n jäsenlehti

SHG 50 vuotta. Tänä kesänä pelaaminen on pelkkää juhlaa! Suur-Helsingin Golf ry:n jäsenlehti 1 2015 SHG 50 vuotta Tänä kesänä pelaaminen on pelkkää juhlaa! Suur-Helsingin Golf ry:n jäsenlehti Sisältö: Päätoimittajalta... 3 Kentät esittelyssä... 4 Hinnasto 2015... 6 Puheenjohtajan palsta... 7 SHG:n

Lisätiedot

TUO KAVERISI KOKEILEMAAN! KANSALLINEN GOLFVIIKKO & VALTAKUNNALLINEN GOLFRAVINTOLA-VIIKKO 2.-8.6.2014 TUO KAVERISI SYÖMÄÄN JA KOKEILEMAAN GOLFIA!

TUO KAVERISI KOKEILEMAAN! KANSALLINEN GOLFVIIKKO & VALTAKUNNALLINEN GOLFRAVINTOLA-VIIKKO 2.-8.6.2014 TUO KAVERISI SYÖMÄÄN JA KOKEILEMAAN GOLFIA! Hyvinkään Golfin kevään 2014 lehti jäsenille ja yhteistyökumppaneille TUO KAVERISI KOKEILEMAAN! KANSALLINEN GOLFVIIKKO & VALTAKUNNALLINEN GOLFRAVINTOLA-VIIKKO 2.-8.6.2014 TUO KAVERISI SYÖMÄÄN JA KOKEILEMAAN

Lisätiedot

H.R. Giger Art Design Film. Echoes of Light / Valon kaikuja

H.R. Giger Art Design Film. Echoes of Light / Valon kaikuja museoon! Tampereen taidemuseo H.R. Giger Art Design Film TR1 Echoes of Light / Valon kaikuja Sara Hildénin taidemuseo Wilhelm Sasnal Vapriikki Karhun vuosi Inrō Rupriikki Uudistuu TAMPEREEN KAUPUNGIN MUSEOPALVELUT

Lisätiedot

Sisusta! -messujen ekohenkiset 3/2008 MILANON KEVÄISEN ILMAVAT UUTUUDET

Sisusta! -messujen ekohenkiset 3/2008 MILANON KEVÄISEN ILMAVAT UUTUUDET 3/2008 MILANON KEVÄISEN ILMAVAT UUTUUDET Sisusta! -messujen ekohenkiset tuotevalinnat HUOPA NYT! -MUOTOILUKILPAILUN VOITTAJAT SYNERGIA MESSUMEDIAN VAHVUUTENA GIA-VOITTAJA PENTIK CHICAGOSSA Lähde mukaan

Lisätiedot

KEMILÄINEN. Taikuutta, lumisotaa ja Muumeja. Taiteiden Yö ilahduttaa jälleen kemiläisiä. Kemistä löytyy sopiva koti kaikille

KEMILÄINEN. Taikuutta, lumisotaa ja Muumeja. Taiteiden Yö ilahduttaa jälleen kemiläisiä. Kemistä löytyy sopiva koti kaikille KEMILÄINEN Kemin kaupungin tiedotuslehti / numero 1/2012 Taikuutta, lumisotaa ja Muumeja Lue lisää sivulta 3 Taiteiden Yö ilahduttaa jälleen kemiläisiä Lue lisää sivulta 4 Kemistä löytyy sopiva koti kaikille

Lisätiedot

osoitteessa www.hpb.fi.

osoitteessa www.hpb.fi. MAALIS- HUHTIKUU UUTISET 2/2012 Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit PÄÄKIRJOITUS Valokuvaajia ja valokuvauksesta kiinnostuneita todella hemmotellaan tänä keväänä. Maaliskuun ensimmäisenä

Lisätiedot

Syksy 2012 Media Desk Finland EUROOPAN UNIONIN MEDIA 2007 -OHJELMA 2007 2013

Syksy 2012 Media Desk Finland EUROOPAN UNIONIN MEDIA 2007 -OHJELMA 2007 2013 Syksy 2012 Media Desk Finland EUROOPAN UNIONIN MEDIA 2007 -OHJELMA 2007 2013 1 Media Desk Finland c/o Suomen elokuvasäätiö Kanavakatu 12 FI-00160 Helsinki Puh. +358 9 6220 3013 Kerstin Degerman Puh. +358

Lisätiedot

Siperia. Lisa valloitti Siperian. Nuorten Aamulehti Viikkolehtiperhe kevätretkellä Helsingissä Printti vastaan verkko

Siperia. Lisa valloitti Siperian. Nuorten Aamulehti Viikkolehtiperhe kevätretkellä Helsingissä Printti vastaan verkko Aamulehden mediamarkkinoinnin asiakaslehti 2 2008 Lisa valloitti Siperian Lisa Sounio haluaa herättää keskustelua. Tampereella hän rohkaisi kuntia brändäykseen. Sivut 4-5 Nuorten Aamulehti Viikkolehtiperhe

Lisätiedot

ISÄ. Otra Vez! käynnistää Sinfonian kevään. Suomalaisen opetuksen historiaa Jyväskylän lyseon museossa

ISÄ. Otra Vez! käynnistää Sinfonian kevään. Suomalaisen opetuksen historiaa Jyväskylän lyseon museossa MUSEOT AALTOALVARI & WELLAMO NUORISOPALVELUT KIRJASTO KULTTUURIPALVELUT SINFONIA KAUPUNGINTEATTERI JYVÄSKYLÄN KULTTUURIKEVÄT TAMMIKUU TOUKOKUU 2010 Kulttuuritoimijat yhteisellä asialla: LUPA OLLA ISÄ VIMMAA

Lisätiedot

Kannen kuva: Alajärven kirkko ja Aaltokeskus. Alajärven kaupunki.

Kannen kuva: Alajärven kirkko ja Aaltokeskus. Alajärven kaupunki. 1 2015 Plari Kannen kuva: Alajärven kirkko ja Aaltokeskus. Alajärven kaupunki. HELSINGIN ETELÄPOHJALAISIIN LIITTYNEITÄ: Sisällysluettelo 1 2015 Puheenjohtajalta...3 Päätoimittajalta...3 Itsenäisyyspäivän

Lisätiedot

Kansi: Noora Hakoköngäs Metku-logo: Janna Heikkala Viestintäkoulutusta 20v. logo: Riina Lehojärvi. Julkaisutyön ohjaus: Tuula Ranta

Kansi: Noora Hakoköngäs Metku-logo: Janna Heikkala Viestintäkoulutusta 20v. logo: Riina Lehojärvi. Julkaisutyön ohjaus: Tuula Ranta 3 Kulttuuri-instituutti 4 Les Feux Arctiques - Arktiset tulet 6 Tornion artesaanit 8 Les Feux Arctiques 10 Kuva-artesaanit 16 Media-assistentit 22 Meän Väylä 26 Pop&Jazz Konservatorio 32 Loue 38 Tekevä

Lisätiedot

PÄÄKIRJOITUS 11 SISÄLLYS. Metkun tekijät 2013

PÄÄKIRJOITUS 11 SISÄLLYS. Metkun tekijät 2013 14 32 24 11 SISÄLLYS Kulttuuri Gallup 4 Media-assistentit 6 Kulttuuri-instituutti 12 Kuva-artesaanit 16 Pop & Jazz Konservatorio 22 Vaatetusartesaanit 28 Louen artesaanit 32 Aikuiset opiskelijat 36 Yrittäjyys

Lisätiedot

Suomen Saunaseura ry:n jäsenlehti 2/2013. Saulista. rajaportille Löylynhenki. yleiset saunat kunniaan

Suomen Saunaseura ry:n jäsenlehti 2/2013. Saulista. rajaportille Löylynhenki. yleiset saunat kunniaan Suomen Saunaseura ry:n jäsenlehti 2/2013 Saulista Saunaveli rajaportille Löylynhenki yleiset saunat kunniaan Audi Teknistä etumatkaa Tyyli pitää kuumissakin paikoissa. Klassisen tyylikäs, urheilullinen

Lisätiedot

Kohtaaminen Keravalla

Kohtaaminen Keravalla Julkinen tiedote Keravalaisen oma kaupunkilehti 2 2014 Juhlavuosi huipentuu Keravan päivään 15.6. Kohtaaminen Keravalla Tänä vuonna 90 vuotta täyttävä Kauko ja juhlavuoden ensimmäinen keravalainen Ossi

Lisätiedot

Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 1 2012. TEE OMA LISTA! Mikä on parasta Turussa? www.turkutouring.fi! Lue lisää s. 6 7

Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 1 2012. TEE OMA LISTA! Mikä on parasta Turussa? www.turkutouring.fi! Lue lisää s. 6 7 Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 1 2012 TEE OMA LISTA! Mikä on parasta Turussa? Jaa sinäkin Turkuvinkkisi osoitteessa www.turkutouring.fi! Lue lisää s. 6 7 Vuoden matkailuhenkilö Helsinkiläinen

Lisätiedot

Ehkä puhumme samasta Ristiriitaiset tunteet ja hyvä niin Jonota salaiseen palveluun Kops kolahtaa kouluopetukseen. 25. 2004 vol. 7

Ehkä puhumme samasta Ristiriitaiset tunteet ja hyvä niin Jonota salaiseen palveluun Kops kolahtaa kouluopetukseen. 25. 2004 vol. 7 Ehkä puhumme samasta Ristiriitaiset tunteet ja hyvä niin Jonota salaiseen palveluun Kops kolahtaa kouluopetukseen 25. 2004 vol. 7 Dias & Riedweg 2 Kiasma Taiteilijapari järjestää lavastettuja kohtaamisia

Lisätiedot