Kemin Kulttuurikeskus, KEMIN 28. KANSAINVÄLISET. marina Takalonkatu 3, Kemi SARJAKUVAPÄIVÄT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kemin Kulttuurikeskus, KEMIN 28. KANSAINVÄLISET. marina Takalonkatu 3, Kemi SARJAKUVAPÄIVÄT"

Transkriptio

1 Timo Mäkelä 2004 KEMIN 28. KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT Chie Kutsuwada Kemin Kulttuurikeskus, marina Takalonkatu 3, Kemi

2

3 KEMIN 28. KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT Sarjakuvapäivät pyritään parin vuoden tauon jälkeen jälleen kokoamaan yhden katon alle. Teemoissa näkyvät vahvasti manga, jonka osa festivaalissa korostuu entisestään manga-lauantain laajentuessa kaksipäiväiseksi Kitacon-tapahtumaksi. Tavoitteenamme on tarjota ohjelmaa, joka ainakin osittain kiinnostaisi kumpaakin kävijäkuntaa. Mangan ohella teemoissamme on vahvasti esillä myös pienlehdet, joiden asemaan sarjakuvan kartalla paneudutaan eri näkökulmista. Pienlehdet ovat myös esillä näyttelyssä, jonka tiimoilta Kemin sarjakuvakeskus järjesti kilpailun. Perinteiseen tapaan tapahtumassa tarjoillaan laaja kattaus näyttelyjä, sarjakuvabasaari, luentoja ja haastatteluja ajankohtaisista sarjakuva-aiheista, perinteinen sprinttistripin SM-kilpailu, Kemin 28. Pohjoismaisen sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, Lasten sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, Pienlehtikilpailun palkinnon jako sekä vierailevia taiteilijoita koti- ja ulkomailta. Kitacon Kitacon on Suomen pohjoisin con ja se on suunniteltu Kemin sarjakuvapäivien mangatapahtuman tilalle, jota on järjestetty vuodesta 2006 lähtien. Selvästi on ollut havaittavissa paineita saada myös pohjoiseen aito kaksipäiväinen con eli Kitacon. Kitaconiin toivotaan kävijöiksi kaikenikäisiä harrastajia ja päivien ohjelmassa onkin huomioitu myös kaikkein pienimmät kävijät, eli heille on tarjolla mm. työpajoja, elokuvia, piirustuskilpailu ja Poke-korttien vaihtopiste. Tokihan näihin tapahtumiin voivat osallistua vanhemmatkin harrastajat. Kemin cosplay-kilpailuille on ollut myös tyypillistä pienempien osallistujien runsas määrä. Kemin ensimmäisen Kitaconin järjestelyistä vastaa Lasten kulttuurikeskus Sarjis ja Kemin sarjakuvakeskus ry. apunaan Kemin seudun anime ja mangayhdistys Aninga ry. sekä yksittäiset tapahtumajärjestäjät. Cosplay-kilpailun osalta järjestelyistä vastaa pääsääntöisesti Cosplay Finland Tour.

4 TAITEILIJAVIERAAT Timo Timppa Mäkelä (s. 1951) on suomalainen sarjakuvataiteilija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu useita sanomalehtisarjakuvia sekä sarjakuvaromaaneja ja -novelleja. Hänet on palkittu Suomen sarjakuvaseuran Puupäähatulla vuonna Mäkelän sanomalehtisarjakuvia ovat Peikkonen (Ilta-Sanomat ), Häjyt (Aamulehti ), Kalliokadun blues (Helsingin Sanomat 1996), Pieniä julmia tarinoita (Helsingin Sanomat ) sekä Minun elämäni (Helsingin Sanomat 2001-). Timpan töitä on julkaistu tähän mennessä kaikkiaan 13 eri albumissa, tunnetuimpina Minun elämäni 2002, Rooma 2004, Emil ja Sofi yhden yön muisto Helsingistä kesältä 1909, 2005 sekä Mannerheim ja ihmissyöjätiikeri Karstein Volle (s. 1974) on syntyperäinen norjalainen, Suomessa kahdeksan vuotta asunut graafikko, muusikko ja sarjakuvantekijä. Vollella on klassisen taidemaalarin koulutus, minkä hän parhaansa mukaan pyrkii unohtamaan kertoessaan Tosiasioita maailmalta. Tosiasioita maailmalta (Fakta fra verden) on kuuden vuoden aikana ehtinyt ilmestyä yli 20 pohjoismaisessa julkaisussa, ja Norjassa sarjasta on julkaistu tähän mennessä kolme kokoelmateosta. Tosiasioita ilmestyy nykyisin esimerkiksi Dagbladetissa, Norjan toiseksi suurimmassa sanomalehdessä. Tosiasioita maailmalta on Karstein Vollen ensimmäinen suomeksi julkaistu albumi. Chie Kutsuwada on syntynyt ja opiskellut Japanissa. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee manga-taiteilijana Lontoossa. Hänen tarinansa King of A Miniature Garden julkaistiin vuonna 2007 osana The Mammoth Book of Best New Manga 2 -teosta. Vuonna 2008 hänen kummitustarinansa julkaistiin niin ikään The Mammoth Book of Best New Manga -sarjan seuraavassa, kolmannessa osassa. Kutsuwada on kuvittanut Richard Appignanesin käsikirjoittaman, William Shakespearen "As you like it" (suom. Miten haluatte) -näytelmään perustuvan manga-albumin. Kirja on julkaistu vuonna 2008 ja se on osa Self Made Herokustantamon julkaisemaa Manga Shakespearesarjaa. Tällä hetkellä Chie työskentelee kahdessa eri projektissa käsikirjoittaja Sean Michael Wilsonin kanssa. Seuraava albumijulkaisu on luvassa vuoden 2010 alussa.

5 Pertti Jarla Kuva: Anna Kemppainen (s. 1971) on itseoppinut taiteilija ja sarjakuvapiirtäjä. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti Helsingin Sanomissa ilmestyvästä Fingerporisarjakuvastaan. Ensimmäinen Fingerpori-strippi julkaistiin Helsingin Sanomissa 5. helmikuuta Jarlan aiempaa sarjakuvatuotantoa on julkaistu Pahkasika-lehdessä vuosina ja hänen Karl- Barks-Stadt, Fingerporin edeltäjä, palkittiin vuonna 2006 Kemin pohjoismaisessa sarjakuvakilpailussa strippikategorian kolmannella palkinnolla. Marraskuussa 2006 Karl-Barks-Stadt ilmestyi Ilta-Sanomissa kuukauden kotimaisena Pertti Jarlan Fingerpori on esiintynyt tähän menbnessä myös kahdessa kokoelmaalbumissa sekä Fingerporilehdissä Kähmintää ja kytköksiä ja Rakentaa ja remontoi. Jarla työskentelee myös kuvittajana: hän on kuvittanut esimerkiksi Jari Sarasvuon yrityskoulutuskirjan Myynnin korkeajännitys. Kuva: Anna Kemppainen Jorma Jope Pitkänen (s. 1947) on suomalainen sarjakuvantekijä Suonenjoelta. Pitkäsen tunnetuimmat sarjakuvat ovat Näkymätön Viänänen ja Lempi. Tyyliltään ne ovat humoristisia strippejä, joissa satiirin keinoin ilkutaan yhteiskuntaa, joukkoliikkeitä ja joskus uskontoakin. Pitkäsen ensimmäinen julkaistu sarjakuva oli savonmurretta käyttävä Näkymätön Viänänen Sarjis-lehdessä. Sen jälkeen hän on laatinut kymmeniä eri sarjakuvia varsinkin paikallislehtiin, mutta myös miestenlehtiin. Jopen töitä on julkaistu albumimuodossa kolmattakymmentä. Pitkäselle myönnettiin Puupäähattu vuonna Johanna Koljonen Ms Mandu-duuon puolikas Johanna Koljonen, 30, on Oblivion High -sarjan käsikirjoittaja, sekä kirjailija, toimittaja ja kriitikko. Hän on syntynyt Helsingissä, on opiskellut kirjallisuutta Oxfordin yliopistossa, työskennellyt TV-juontajana Ruotsissa, ja asuu tällä hetkellä Århusissa Tanskassa, jossa hän tekee semiotiikan gradua roolipelaamisesta. Lisäksi Kemiin saapuvat Ville Hänninen, Vesa Kataisto ja Otto Sinisalo, jotka luennoivat ajankohtaisista ja mielenkiintoisista, sarjakuvaan ja mangaan liittyvistä aiheista sekä toimivat taiteilijavieraiden haastattelijoina.

6 NÄYTTELYT Timo Mäkelän albumista Kuolematon mestariteos (2007) Poika Vesannon kansi: Kuka murhasi Rouva Skrofin? Timo Mäkelän retrospektiivi Timo Mäkelän näyttelyssä on esillä taiteilijan itsensä valitsemia töitä Timpan pitkän uran varrelta. Mukana on erilaisia ja eri tekniikoin toteutettuja originaalitöitä niin mustavalko- kuin värisarjakuvistakin. Perinteisillä tekniikoilla työskentelevän Mäkelän kynänjälki on tussia ja erilaisia väritystekniikoita paperille. Tietokoneisiin Timppa ei ole vielä koskenut. Poika Vesanto- näyttely Poika Vesanto ( ) oli tamperelainen kuvittaja, pilapiirtäjä ja sarjakuvantekijä. Uransa hän loi Helsingissä Otavan kuvittajana vuodesta 1932 alkaen, sittemmin vapaana taiteilijana. Hänen töitään on julkaistu runsaasti 1930-luvun aikakauslehdissä kuten Suomen Kuvalehdissä, Seurassa ja Elokuva-Aitassa. Vesantoa pidetään aikakautensa yhtenä parhaana suomalaisena sarjakuvataiteilijana. Kemin kulttuurikeskuksen ravintolassa avataan Poika Vesannon tuotantoa esittelevä näyttely. Näyttelyssä esiteltävä Poika Vesanto on tyypillinen menneiden vuosikymmenten kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä: tuottelias, osaava ja lähes täysin tuntematon. Kirjojen kansia Vesanto on tehnyt Otavalle ja muille kustantajille yli 200 kpl. Erityisen paljon hän teki kansia hyvin suosittuun Poikien seikkailukirjastoon. Näyttelyssä on esillä planssimuodossa ja painotyönäyttein Vesannon töitä sarjakuvista kirjankansiin ja postikortteihin. Kemi sarjakuvassa Pienimuotoinen näyttely esittelee Kemin 140-juhlavuoden kunniaksi sarjakuvia, jotka kertovat Kemistä ja joissa Kemi esiintyy. Mukana on originaali- ja printtinäytteitä aina 80-luvun Kutila-Ahlqvistin luovimmalta kaudelta viime vuosien töihin, mm. huhtikuussa 2009 Suomen sarjakuvaseura ry:n Puupäähattu palkinnolla palkitun Ville Rannan Kemi-aiheisia originaaleja. Näyttelyn on koonnut Kemin sarjakuvakeskuksen pj. Ilpo Koskela. Kemin kunnalliskertomus (c) Ahlqvist, Kutila ja Sainio

7 Sarjakuvia Tansaniasta Morogoron kaupungissa sijaitseva KIKUWA -Childrens Development Center on katulasten ja nuorten kulttuurikeskus. Keskus tarjoaa monenlaisia harrastusmahdollisuuksia katunuorille sekä ylläpitää lasten esikoulua. Keskus on Kulttuurivoimala-Culture Power Stationyhdistyksen yhteistyökumppani Media Bridge-hankkeessa, jossa on mukana mm. useita suomalaisia kouluja. Kesällä 2008 Kulttuurivoimala ja Kikuwa järjestivät Visual Meetings-tapahtumaviikon useine työpajoineen. Sarjakuvatyöpajaa ohjasi Aino Metsälä (Nokia). Näyttelyn piirrokset ovat osittain tuon viikon tuloksia, osa piirroksista on uudempia. Happy Horse Comics -retrospektiivi Happy Horse Comics ry perustettiin vuonna 2003 kun joukko Limingassa taidekoulussa samaan aikaan opiskelleita sarjakuvantekijöitä päätti perustaa yhdistyksen ja alkaa julkaisemaan sarjakuvaa. Viiden vuoden ja melkein kolmenkymmenen julkaistun nimikkeen jälkeen ollaan toimintaa lopettamassa vähän jokaisen omista kiireistä johtuen. Happy Horse Comics on retrospektiivinen näyttely, joka on tavallaan katsaus toimintaan ja kokoaa yhteen julkaistua ja ei-julkaistua sarjakuvaa ja kuvituksia vuosien varrelta. Tosiasioita maailmalta Norjalaisen Karstein Vollen uunituore albumi esiintyy kymmenenä suurikokoisena planssina ympäri kulttuurikeskusta, muistuttaen meitä kaikkia tosiasioista maailmalla. Näyttely on Arktisen Banaanin tuotantoa. Näyttelyjen avajaiset perjantaina klo 15 alkaen Kemin kulttuurikeskuksen aulassa.

8 KILPAILUT Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2009 Kemin sarjakuvakilpailussa etsittiin vuonna 2009 uusia nettisarjakuvia ja lastensarjakuvia. Kilpailu oli avoin kaikille pohjoismaisille piirtäjille ja käsikirjoittajille. Vuoden 2009 pohjoismaisessa sarjakuvakilpailussa on kaksi sarjaa: nettisarjakuvat, joissa aihe ja pituus ovat vapaavalintaisia ja lastensarjakuvat, jotka ovat joko korkeintaan 12 sivua pitkiä novelleita tai vähintään 15 strippiä käsittäviä strippisarjoja. Nettisarjakuvasarjaan osallistui 35 eri taiteilijaa 35 kilpailutyöllä, ja lastensarjakuvasarjaan 38 eri taiteilijaa 41 kilpailutyöllä. Tuomaristossa vuonna 2009 ovat toimittaja Otto Sinisalo, Suomen sarjakuvaseura ry:n puheenjohtaja Solja Järvenpää, skandinaavijäsenenä sarjakuvataiteilija Karsrtein Volle sekä sarjakuvakeskuksen hallituksen pj. Ilpo Koskela. Lastensarjakuvien parhaimmistosta julkaistaan vuoden 2009 kilpailualbumi. Anni Nykänen Piirustuskilpailu Piirustuskilpailuun voivat osallistua kaikki alle 18-vuotiaat. lauantaina klo kirjaston Tuulenpesässä. Piirustuskilpailun työt tulevat näytille klo 14 kulttuurikeskuksen aulaan, jolloin yleisö valitsee joukosta parhaat teokset. Palkinnon jako sunnuntaina päätösjuhlassa klo Hanna Koljonen

9 Pienlehtikilpailun satoa. Kilpailuun saapui 43 pienlehteä ja omakustannetta. Kuva: Kati Vuopala Pienlehtikilpailu -ja näyttely Kemin sarjakuvakeskus ry järjesti pienlehtikilpailun28. kansainvälisten sarjakuvapäiville. Kilpailuun hyväksyttiin ja sen jälkeen julkaistut suomen- ja ruotsinkieliset sarjakuvaomakustanteet. Paras lehti palkitaan 500 euron sekillä. Raadin muodostivat Kemin sarjakuvakeskus ry:n nimittämät asiantuntijat. Kaikki lähetetyt lehdet tulevat esille Kemin 28. sarjakuvapäivien ajaksi Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu 2009 Kemissä järjestettiin jo kymmenennen kerran valtakunnallinen lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu. Kilpailun aiheena on tänä vuonna avaruus. Kilpailusarjoja on kaksi; 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä vuotiaat. Kilpailun järjestää Lasten kulttuurikeskus Sarjis ja Kemin sarjakuvakeskus ry. Kilpailun palkinnot jaetaan Kemin kansainvälisten sarjakuvapäivien/kitaconin päätöstilaisuudessa

10 KEMIN SARJAKUVAPÄIVIEN OHJELMISTOA Näyttelyjen avajaiset perjantaina klo 15 alkaen Timo Mäkelän retrospektiivi, Timo Mäkelä ja Ilpo Koskela Poika Vesanto-näyttely, Ville Hänninen ja Timo Kokkila Kemi sarjakuvassanäyttely, Ilpo Koskela Pienlehti-näyttely, pienlehtikilpailun tuomaristo Happy Horse näyttely, Jukka Tilus Jope ja historiallinen sarjakuvahenkilö lauantaina klo Albumin julkistamisen jälkeen Jope Pitkänen kertoo uudesta albumistaan Paavo Ruotsalainen - Viimeisimmät kiusaukset. Haastattelijana Ville Hänninen. Chie Kutsuwada Manga Shakespeare ja tulevaisuuden teokset lauantaina klo Otto Sinisalo haastattelee sarjakuvapäivien japanilaisvierasta. Chie Kutsuwada Albuminjulkistamisia lauantaina klo 11-12: juontaa Ilpo Koskela Kemin sarjakuvakilpailualbumi 2009 Limingan taidekoulu: Juttu Jope Pitkänen: Paavo Ruotsalainen - Viimeisimmät kiusaukset Timo Mäkelä Minun elämäni lauantaina klo Timppa Mäkelä kertoo sarjakuvistaan ja taitelijanurastaan. Haastattelijana Vesa Kataisto. Pienlehtipaneeli lauantaina Pienlehtibaarissa (MaidCafé) lauantaina klo Puhetta ja polemiikkia pienlehdistä. Pienlehtipaneelissa keskustelijoina Happy horse comicsin Jukka Tilus ja Kemin sarjakuvapäivien pienlehtikilpailun voittaja. Juontajana Otto Sinisalo. Timo Mäkelä

11 Viime vuoden sprinttistrippikilpailun voittajatyö. Pertti Jarla. Sprinttistrippikilpailu lauantaina klo Kemin sarjakuvapäivien perinteikäs sprinttistrippikilpailu pienessä auditoriossa. Juontaa Ilpo Koskela. Tosiasioita Karstein Vollesta lauantaina klo Sarjakuvapäivien norjalaisvieras kertoo sarjakuvistaan. Haastattelijana Vesa Kataisto. Karstein Volle Rasismia, pedofiliaa ja jumalanpilkkaa: Sarjakuvakohujen lyhyt historia sunnuntaina klo Otto Sinisalo luennoi. Pertti Jarlan haastattelu sunnuntaina Onko Fingerpori jo suositumpi kuin Mustanaamio? Vesa Kataisto haastattelee Pertti Jarlaa. Ville Hänninen: Historiallinen sarjakuva Suomessa sunnuntaina klo Historiallinen sarjakuva Suomessa menneisyys ja uusi tuleminen suurmiehineen ja kulttuuripersoonineen. Mm. Timo Mäkelä, Ville Ranta, Kallio-Otsamo ja Jopekin ovat käsitelleet viime vuosina töissään historiallisia suurmiehiämme. Ville Hänninen luennoi. Kemin 28. sarjakuvapäivien päättäjäiset sunnuntaina klo Juontaa Ilpo Koskela palkintojen jaot: Lasten piirustuskilpailu, Outi Hyvönen Sprintti-Strippi 2009, Ilpo Koskela Kemin 29. Pohjoismainen sarjakuvakilpailu; Lasten sarjakuvakilpailu ja nettisarjakuvakilpailu, Solja Järvenpää ja Jussi Korhonen Lempi-patsaiden jako, Ilpo Koskela

12 ELOKUVAT Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun lyhytelokuvatuotantoa pe klo pienessä auditoriossa. Viimeinen ruutu sunnuntaina klo Viimeinen ruutu on kokeellinen dokumenttielokuva Pauli Heikkilän sarjakuvauran viimeisistä tunneista. Elokuvassa Pauli piirtää Vanhat herrat -sarjan viimeisen ruudun ja samalla jättää lopulliset jäähyväiset sarjakuvalle. Elokuvassa ruudun synty on kuvattu luonnoksesta viimeistelyyn. Elokuvassa vierailevat ääninä myös Markku Paretskoin ja Pasi Heikura, jotka keskustelevat mm. Vanhoista herroista ja sarjakuvan tekemisestä. Pauli Heikkilä piirtää. Kuva: Karlik films Tekijätiedot: Ohjaus, käsikirjoitus: Pauli Heikkilä, Mikko Keinonen Kuvaus, leikkaus: Mikko Keinonen Äänitys ja äänisuunnittelu: Sami Pasanen Valaisu: Lassi Puurunen, Jyrki Pitkä Musiikki: Tuomas Eriksson, Antti Nykänen, Risto Ylihärsilä Tuottaja: Mikko Keinonen Tuotanto: Karlik Films 2008 / 2009 Pokemon-elokuva: Mewtwon vastaisku 1998 lauantaina klo 9:30 Ohjaaja: Kunohiko Yuyama, Japani, pituus 87 min. Liikkuva linna 2004 sunnuntaina klo 10 Ohjaaja Hayao Miyazaki, Japani, pituus 118 min Pokemon on sarja, joka valloitti lyhyessä ajassa koko maailman ja tästä mahtipontisesta ja opettavaisesta sarjasta tehtiin elokouva joka on jo piirrettyjen klassikko. Elokuva on teknisesti hienosti tehty ja musiikki mukaansa tempaavaa. Elokuva alkaa, kun tiedemiehet löytävät Mew n maailman vahvimman Pokemonin DNA:n ja kehittävät siitä Mewtakin mahtavamman Pokemonin Mewtwon. Liikkuva linna on Studio Ghiblin animaatioelokuva, joka on luotu Diana Wynne Jonesin Liikkuva linna -kirjan pohjalta. Elokuvan juoni kertoo hattukaupassa työskentelevästä Sophie-tytöstä. Sophie kohtaa sattumalta velho Haurun, jonka huhutaan syövän nuorten neitojen sydämiä. Liikkuva linna on palkittu ja kehuttu elokuva.

13 OHJELMAKARTTA 瀀攀爀樀愀渀琀愀椀 瀀椀攀渀椀 瀀攀 䄀甀氀愀 愀甀搀椀琀漀爀椀漀 䤀椀爀椀猀挀愀昀攀 欀氀漀㔀 一 礀琀琀攀氀礀樀攀渀愀瘀愀樀愀椀猀攀琀 倀椀攀渀氀攀栀琀椀 ⴀ 渀 礀琀琀攀氀礀 吀椀洀漀䴀 欀攀氀 倀漀椀欀愀嘀攀猀愀渀琀漀 䬀攀洀椀渀 礀琀琀攀氀礀倀椀攀渀氀攀栀琀椀 ⴀ 渀 礀琀琀攀氀礀 欀氀漀㠀 䠀愀瀀瀀礀䠀漀爀猀攀 䄀䴀䬀 ⴀ 攀氀漀欀甀瘀愀琀琀洀椀渀㬀䄀猀漀戀椀 欀愀甀栀甀昀愀渀琀愀猀椀愀 一愀愀瀀甀爀椀猀漀瀀甀 欀漀洀攀搀椀愀 倀椀攀渀椀䠀攀爀 洀椀渀攀渀 搀爀愀愀洀愀 洀礀 猀洀甀椀琀愀䄀䴀䬀攀氀漀欀甀瘀愀琀攀漀欀猀椀愀氀甀欀甀瘀甀漀搀攀氀琀愀 㠀 ⴀ 㤀

14 OHJELMAKARTTA 䰀愀甀愀渀琀愀椀 瀀椀攀渀椀愀甀搀椀琀漀爀椀漀 椀猀漀愀甀搀椀琀漀爀椀漀 䰀椀椀欀甀渀琀愀 ⴀ 猀愀氀椀 吀攀愀琀琀攀爀椀䰀 洀瀀椀 䰀愀䄀甀氀愀䤀椀爀椀猀挀愀昀攀 ⴀ 䤀渀昀漀瀀椀猀琀攀欀氀漀 Ⰰ 䌀漀猀瀀氀愀礀 ⴀ 欀椀氀瀀愀椀氀甀甀渀椀氀洀漀椀琀琀愀甀琀甀洀椀渀攀渀欀氀漀 ⴀ 倀漀欀攀洀漀渀 ⴀ 攀氀漀欀甀瘀愀欀氀漀 ⴀ アハ ート 䴀匀 䴀愀渀搀甀愀氀戀甀洀椀渀樀甀氀欀愀椀猀甀渀 㐀㔀洀椀渀 䴀愀椀搀挀愀昀攀欀氀漀 ⴀ 㠀 ⴀ 倀漀欀攀洀漀渀欀漀爀琀琀椀攀渀瘀愀椀栀琀漀瀀椀猀琀攀欀氀漀 ⴀ ⴀ アハ ート伀爀椀最愀洀椀渀 礀琀琀攀氀礀 匀椀氀樀愀䬀攀瘀愀渀氀甀攀渀琀漀 琀礀 瀀愀樀愀㨀漀爀椀最愀洀椀アハ ート洀椀渀 䌀漀猀瀀氀愀礀䘀椀渀氀愀渀搀吀漀甀爀 㤀 倀愀爀愀瀀愀爀愀琀愀渀猀猀椀攀猀 欀甀爀猀猀椀 䘀椀渀渀倀䄀刀䄀渀漀椀搀 䄀氀戀甀洀椀渀樀甀氀欀愀椀猀甀琀㨀䰀愀猀琀攀渀猀愀爀樀愀欀甀瘀愀 䰀椀洀椀渀最愀渀猀愀爀樀愀欀甀瘀愀氀椀渀樀愀䨀漀瀀攀倀椀琀欀 渀攀渀 䠀愀愀猀琀愀琀琀攀氀甀㨀䨀漀瀀攀倀椀琀欀 渀攀渀 アハ ート ⴀ 㐀欀椀洀漀渀漀渀 礀琀琀攀氀礀 ⴀ 挀漀猀瀀氀愀礀欀椀氀瀀愀椀氀甀欀氀漀 ⴀ 㐀 䴀愀渀最愀欀椀爀瀀瀀椀猀吀礀 瀀愀樀愀琀㨀䴀愀爀椀漀䴀甀猀栀爀漀漀洀欀 渀渀礀欀欀 欀漀爀甀 ⴀ 樀愀瀀椀渀猀猀椀瀀愀樀愀䴀礀礀渀琀椀 ⴀ 樀愀攀猀椀琀琀攀氀礀瀀 礀搀 琀 吀椀洀漀䴀 欀攀氀 倀椀攀渀氀攀栀琀椀 ⴀ 渀 礀琀琀攀氀礀 㐀 ⴀ 㔀倀椀椀爀甀猀琀甀猀欀椀氀瀀愀椀氀甀渀琀礀 琀 匀椀氀樀愀䬀攀瘀愀渀氀甀攀渀琀漀㨀䬀椀洀漀渀漀椀猀琀愀 䨀愀瀀愀渀椀氀愀椀渀攀渀瘀椀攀爀愀猀䌀栀椀攀䬀甀琀猀甀眀愀搀愀 䬀攀洀椀匀愀爀樀愀欀甀瘀愀猀猀愀 㔀 ⴀ 㘀 ⴀ 渀 礀琀琀攀氀礀 匀琀爀椀瀀瀀椀 ⴀ 欀椀氀瀀愀椀氀甀 㘀 ⴀ 㜀䄀猀攀渀愀爀椀欀欀愀 㜀 ⴀ 㠀吀愀椀搀攀欀甀樀愀 䨀漀栀愀渀渀愀䬀漀氀樀漀猀攀渀氀甀攀渀琀漀㨀匀愀爀樀愀欀甀瘀愀渀欀 猀椀欀椀爀樀漀椀琀甀猀 㠀 ⴀ 㤀攀氀漀欀甀瘀愀䰀椀椀欀欀甀瘀愀䰀椀渀渀愀 䰀甀攀渀琀漀㨀䴀攀琀猀 洀椀椀琀攀椀猀琀 洀愀愀椀氀洀愀渀欀愀爀琀愀氀氀攀 ⴀ 挀漀猀瀀氀愀礀 ⴀ 欀椀猀漀樀攀渀栀椀猀琀漀爀椀愀匀甀漀洀攀猀猀愀 䬀愀爀猀琀攀渀嘀漀氀氀攀䐀攀椀琀琀椀瀀攀氀椀 嘀椀猀甀愀氀䜀愀礀㨀䘀䘀䘀椀最栀琀 ጠ 爀漀漀氀椀瀀攀氀椀渀 礀琀 猀 䴀 洀洀椀䬀甀渀渀椀愀愀渀氀甀攀渀琀漀䔀氀漀欀甀瘀椀攀渀搀甀戀戀愀甀猀 䄀渀椀渀最愀㨀䄀渀椀洀攀洀甀猀椀椀欀欀椀 ⴀ 琀椀攀琀漀欀椀氀瀀愀椀氀甀 倀椀攀渀氀攀栀琀椀瀀愀渀攀攀氀椀欀氀漀㘀 ⴀ 㜀 㤀 ⴀ 一甀漀爀琀攀渀䤀氀琀愀戀椀氀攀攀琀㨀䄀䴀嘀䐀愀渀挀攀 ⴀ 䨀甀欀椀漀䬀愀氀氀椀漀 ⴀ 䰀愀甀爀愀嘀愀渀愀洀漀 吀攀愀琀琀攀爀椀 ⴀ 爀愀瘀椀渀琀漀氀愀 䠀愀瀀瀀礀栀漀爀猀攀渀 礀琀琀攀氀礀 䬀椀爀樀愀猀琀漀渀吀甀甀氀攀渀瀀攀猀 倀椀椀爀甀猀琀甀猀欀椀氀瀀 欀氀漀 ⴀ 㔀 䤀猀漀渀愀甀搀椀琀漀爀椀漀渀䰀愀猀椀欀漀瀀瀀椀 䌀漀猀瀀氀愀礀 ⴀ 欀椀氀瀀愀椀氀椀樀漀椀搀攀渀欀甀瘀愀甀猀欀氀漀 アハ ート ⴀ 䄀瘀漀椀渀欀甀瘀愀甀猀欀氀漀アハ ート ⴀ 㔀

15 匀甀渀渀甀渀琀愀椀 瀀椀攀渀椀愀甀搀椀琀漀爀椀漀 椀猀漀愀甀搀椀琀漀爀椀漀 䰀椀椀欀甀渀琀愀 ⴀ 猀愀氀椀 吀攀愀琀琀攀爀椀䰀 洀瀀椀 匀甀䄀甀氀愀䤀椀爀椀猀挀愀昀攀 吀攀愀琀琀攀爀椀 ⴀ 爀愀瘀椀渀琀漀氀愀 䰀甀攀渀琀漀㨀䌀漀猀瀀氀愀礀 ⴀ 䴀椀琀攀渀栀甀爀洀愀琀愀䔀氀漀欀甀瘀愀㨀䰀椀椀欀欀甀瘀愀䰀椀渀渀愀礀氀攀椀猀 氀愀瘀愀氀琀愀 ⴀ 䤀渀昀漀瀀椀猀琀攀欀 猀椀渀䠀愀瀀瀀礀栀漀爀猀攀渀 礀琀琀攀氀礀 ⴀ ⴀ アハ ート アハ ート ⴀ 㐀 一 礀琀琀攀氀礀琀愀甀氀愀猀猀愀欀漀欀漀愀樀愀渀 䄀䴀嘀 ⴀ 渀 礀琀 猀 䰀甀攀渀琀漀㨀刀愀猀椀猀洀椀愀 Ⰰ 瀀攀搀漀昀椀氀椀愀愀樀愀樀甀洀愀氀愀渀瀀椀氀欀欀愀愀㨀匀愀爀樀愀欀甀瘀愀欀漀栀甀樀攀渀氀礀栀礀琀栀椀猀琀漀爀椀愀 䰀甀攀渀琀漀㨀䠀椀猀琀漀爀椀愀氀氀椀渀攀渀猀愀爀樀愀欀甀瘀愀匀甀漀洀攀猀猀愀 䰀甀攀渀琀漀㨀匀攀椀渀攀渀 ⴀ 一甀漀爀琀攀渀洀椀攀猀琀攀渀洀愀渀最愀 嘀椀猀甀愀氀䜀愀礀㨀䘀䘀䘀椀最栀琀 ጠ 爀漀漀氀椀瀀攀氀椀渀 礀琀 猀 倀愀爀愀瀀愀爀愀琀愀渀猀猀椀攀猀 欀甀爀猀猀椀 䘀椀渀渀倀䄀刀䄀渀漀椀搀 䰀甀攀渀琀漀㨀匀愀爀樀愀欀甀瘀愀渀洀愀爀欀欀椀渀漀椀渀琀椀椀氀洀愀渀爀愀栀愀愀 䨀 ⴀ 爀漀挀欀氀甀攀渀琀漀 倀椀攀渀氀攀栀琀椀 ⴀ 渀 礀琀琀攀氀礀 㐀 ⴀ 㔀倀椀椀爀甀猀琀甀猀欀椀氀瀀愀椀氀甀渀琀礀 琀 䐀漀欀甀洀攀渀琀琀椀㨀嘀椀椀洀攀椀渀攀渀爀甀甀琀甀 䨀 ⴀ 欀愀琀甀洀甀漀琀椀渀 礀琀 猀倀攀爀琀琀椀䨀愀爀氀愀渀栀愀愀猀琀愀琀琀攀氀甀 㔀 ⴀ 㘀 䬀攀洀椀渀猀愀爀樀愀欀甀瘀愀瀀 椀瘀椀攀渀 䬀椀琀愀挀漀渀椀渀瀀 琀 猀樀甀栀氀愀㨀瀀愀氀欀椀渀琀漀樀攀渀樀愀漀琀㨀氀愀猀琀攀渀瀀椀椀爀甀猀琀甀猀欀椀氀瀀愀椀氀甀氀愀猀琀攀渀樀愀渀甀漀爀猀愀爀樀愀欀甀瘀愀欀椀氀瀀愀椀氀甀渀攀琀琀椀猀愀爀樀愀欀甀瘀愀䰀愀瀀猀椀氀氀攀瀀椀椀爀爀攀琀琀礀猀愀爀樀愀欀甀瘀愀䰀攀洀瀀椀 ⴀ 瀀愀琀猀愀椀搀攀渀樀愀欀漀

16 KITACONIN OHJELMAA Johanna Koljosen luento ja Oblivion High 2: Kade julkistustilaisuus klo lauantaina Ms Mandun Oblivion High -sarjan toisen osan virallinen julkistustilaisuus. Käsikirjoittaja Johanna Koljonen kertoo kotimaisen pseudomangan taustoista ja tarinasta. Esitys sisältää käytännön vinkkejä julkaistuksi pääsemisestä ja salaisia ennakkotietoja sarjan tulevista käänteistä. Julkistustilaisuudessa tarjoillaan naposteltavaa. Pokemonkorttien vaihtopiste lauantaina klo Mario Mushroom kännykkäkoru ja pinssityöpaja lauantaina klo Muistatko Mariosta tutut tatit? Tee oma sienikännykkäkoru tai oma pinssisi! Osallistumismaksu 1 / työ Sarjakuvabasaari lauantaina klo Kemin sarjakuvapäivien ja Kitaconin yhteinen sarjakuvabasaari kokoaa suurien ja pienien sarjakuvatekijöiden myyntipyödät sekä eri seurojen ja yhdistysten esittelypöydät saman katon alla Kulttuurikeskuksen liikuntasaliin. Mangakirppis lauantaina klo Mangakirppiksen järjestelyistä vastaa Kemin seudun anime ja mangayhdistys Aninga ry. Kirppikselle voi tuoda myyntiin mangaa ja muita anime/japaniaiheisia tavaroita. Ei jälleenmyyjille. Mangoja voi myydä myös paketteina. Tuotteiden myynnistä peritään 0,50 /tuote myyntipalkkiona. Maid kahvia lauantaina klo 10 alkaen Japanilaistyylinen kahvila, jossa asiakkaita palvelee sisäkön asuihin pukeutuneet tarjoilijat. FinnPARAnoid: Paraparatanssiesitys ja kurssi la klo su klo FinnPARAnoids ryhmä esittää paraparatanssin ja sen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus opetella ryhmän opastuksella ko. tanssi. Cosplay-kilpailijoiden valokuvaus ison auditorion lasikopissa klo klo ja avoin kuvaus klo Origamiluento ja työpaja lauantaina klo Suunnittelija Silja Keva luennoi ja ohjaa työpajaa origameista. Ensin kerrotaan origamin historiasta ja periaatteista ja sitten kaikki taittelee yhdessä joitakin helppoja malleja.

17 Cosplay Finland tour lauantaina klo juontaa Kyuu Eturautti, Mira Harju sekä Jaana Parviainen Kitaconin cosplay-kilpailu on 1-3 hengen pukukilpailu. Voit osallistua kisaan yksin tai ryhmässä. Poseeraukset ja lyhyet performanssit ovat sallittuja. Kilpailussa ei ole ikärajaa. Kimonoluento/ Silja Keva lauantaina klo Suunnittelija Silja Keva Itä- ja Kaakkois-Aasian yliopistoverkosto. Kimonoluento pitää sisällään lyhyen katsauksen kimonojen historiaan ja nykypäivään. Luennolla käydään myös läpi kimonokulttuuriin liittyviä pukeutumissääntöjä ja kimonokulttuuria yleensä. Sen jälkeen pidetään pukeutumisnäytös, jossa avustaja puetaan kimonoon alusta loppuun asti. Sarjakuvan käsikirjoittaminen lauantaina klo Oblivion High -sarjan käsikirjoittaja Johanna Koljonen opettaa sarjakuvakäsikirjoittamista sekä kirjoittajille, jotka vasta etsivät piirtäjää, että piirtäjille, jotka kirjoittavat omat tarinansa. Paljon toimivia työmenetelmiä ja käytännön neuvoja sarjakuvan tiestä ideasta painetuksi tuotteeksi. Soveltuu kaikissa tyyleissä työskenteleville, mutta keskittyy enemmän jatkuvajuoniseen kuin strippisarjakuvaan. Luento kestää tunnin. MämmiKunniaan-tiimi: Luento elokuvien dubbauksesta lauantaina klo Oletko kiinnostunut fandubbauksesta? Tule ihmeessä kuuntelemaan MämmiKunniaan-tiimin Zoron ja Maikin hölötystä siitä miten fandubbi voidaan tehdä ja mitä ohjelmia kannattaa käyttää ja mitä on hyvä ajatella dubbausta suunnitellessa. Luennon aikana keskustellaan dubbauksen eri muodoista sekä demotaan. Metsämiiteistä maailmankartalle - Kyuu Eturautti lauantaina klo Metsämiiteistä maailmankartalle cosplay-kisojen historiaa Suomessa. Taatusti subjektiivinen aikamatka cosplayn ja etenkin cosplay-kisojen historiaan Suomessa. Miten nykypäivän cosplaykisat ovat kehittyneet vuosikymmenen aikana, vai ovatko ollenkaan? Aikamatkaa tehdään kuvien, kertomusten ja historian varrella kerättyjen muistoesineiden voimin. Deitti-peli lauantaina klo Leikkimielisessä Cosplaydeitissä etsitään paria niin kuin Napakymppiohjelmassa aikanaan valovuosia sitten. Tällä kertaa osallistujat ovatkin cosplayjaajia! Deittipelin pari saa palkinnoksi ulkomaanmatkan tai todennäköisesti jotakin vaatimattomampaa :D Pelissä useita kierroksia. Kimono-ja origami näyttely lauantaista sunnuntaihin Kulttuurikeskuksen aulassa

18 Visual Gay s FFFight roolipelinäytös lauantaina klo ja sunnuntaina klo Lähes alkuperäisellä kokoonpanolla liikkuva Final Fantasy Fight on vauhdissa Visual Gay:n jäsenien turvin jälleen, vain Cherry Gay puuttuu: Pojat ovat hukassa ja hämmentyneitä, mutta saapuvat silti viihdyttämään pohjoista yleisöä. Luvassa perinteistä FFFgiht meininkiä, eli valmistautukaa hyvin. (There will be ninjas!) Asenarikka klo Väsynyt cosplayn jälkeen eikä ase taivu enään olallesi? Hautaa sotakirveesi ja jätä aseesi narikkaan säilöön. Taidekuja lauantaina klo Taidekujalla voi myydä omia tuotoksiaan; piirustuksia, sarjakuvia, koruja, pehmoja ym. Ilmaisen pöydän voit varata Esukalta (esuka-kun@hotmail. com) Animemusiikkitietokilpailu lauantaina klo Animemusiikkitietokilpailun järjestelyistä vastaa Kemin seudun anime ja mangayhdistys Aninga ry. Kilpailu koostuu useammasta erästä riippuen osallistujien määrästä. Pisteitä saa kolmesta eri tiedosta: tietäessään biisin nimen, artistin ja animen, johon kyseinen biisi kuuluu.kilpailussa soitetaan erilaisia animeaiheisia biisejä, jotka ovat tuttuja niin vanhoille konkareille kuin myös uusille animeharrastajille. Kolme parasta saa aiheeseen liittyviä palkintoja.

19 Cosplay miten hurmata yleisö lavalta käsin Jaana Parviainen ja Mira Harju sunnuntaina klo Luento cosplay-näytöksessä esiintymisestä ja pukujen tekemisestä. Vinkkejä kisaajille mm. lavakäyttäytymisestä ja pukuun panostamisen näkyvyydestä ja cosplaysta yleensä. Johanna Koljonen: Sarjakuvan markkinointi ilman rahaa sunnuntaina klo Sinulla on hieno sarjakuva, ehkä jopa kustannussopimus, mutta markinointiin ei ole ollenkaan rahaa. Mitä tehdä? Johanna Koljonen paljastaa kaikki alan salat! Kuinka kirjoitat lehdistötiedotteen ja lähestyt sillä toimittajia, kuinka käytät ilmaisia nettipalveluita, kuinka narutat kaverisi toteuttamaan hulluja ideoitasi. Luento sisältää paljon hulluja mutta yleensä toimivia ideoita! Kesto: 45 min. Kyuu Eturautti ja Miika Ojamo presents: AMV-näytös sunnuntaina klo Oven avaus animemusiikkivideoiden rytmiseen maailmaan. J-rock esitelmä sunnuntaina klo Esitelmässä kerrotaan japanilaisen rockin historiasta nykyhetkeen ja kaikista eri genreistä. Lissu ja Sarianne Timperi esittävät kommentteja keikkakäyttäytymisestä ym. mahdollisesta. Luvassa on siis kaikin puolin runsas tietopaketti! Janne Kemppi: Seinen - nuorten miesten manga sunnuntaina klo Tutustuminen japanilaiseen nuorille miehille suunnattuun sarjakuvaan. Seksin, vauhdin ja väkivallan takaa löytyy myös tutustumisen arvoisia teemoja ja ideoita. Janne Kemppi luennoi. J-katumuotinäytös sunnuntaina klo J-katumuotinäytökseen voi osallistua Lolitat, Decorat, J-rock ja J-pop, kuin myös gyarutkin ja kaikki sellaiset jotka vähääkään omaavat japanilaista katumuotityyliä, pääasia on, että on kivaa ja saataisiin mahdollisimman monta osallistujaa. Kaiken ikäiset ja kokoiset, tytöt ja pojat voivat osallistua näytökseen. Parhaimmat asut/esiintyjät palkitaan yleisöäänestyksellä. Näytökseen olisi hyvä ilmoittautua etukäteen, mutta vielä pari tuntia ennen näytösta otetaan ilmoittautujia vastaan. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kilpailun juontajalle: Marika Taam: te_leny@ hotmail.com Kitaconin ja Kemin sarjakuvapäivien yhteinen päätösjuhla sunnuntaina klo Lasten kulttuurikeskus Sarjis ja Kemin sarjakuvakeskus ry. palkitsee piirrustuskilpailun, lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun, lastensarjakuvakilpailun, nettisarjakuvakilpailun, pienlehtikilpailun voittajat. Luvassa myös Lempi-patsaiden jako.

20 MAJOITUS FESTIVAALIHOTELLI Hotelli Palomestari Valtakatu 12 puh. (016) Hotelli Merihovi Keskuspuistokatu 6-8 puh. (016) Hotelli Cumulus Hahtisaarenkatu 3 puh. (016) kemi.cumulus@restel.fi Kitacon - Patjamajoitus (eija.ronkko@pp2.inet.fi) Lasten kulttuurikeskus Sarjis, Kauppakatu 27, Kemi (n. 300 m Kemin kulttuurikeskuksesta) La-su välinen yö (hinta 5 ) ennakkovaraukset, liput lunastetaan Kitaconista. Pe-la välinen yö (hinta 5 ), majoitus järjestetään mikäli riittävästi tulijoita. Liput myydään yöpymispaikan ovelta. Patjamajoitus on vain yöpymistä varten, kaikenlainen kokoontuminen ja hengailu tapahtuu muualla, tilassa ei ole suihkuja eikä mahdollisuutta valmistaa aamupalaa. Sisään pääsee pe klo ja la Päivän aikana ei voi käydä yöpymistilassa. Kemin kulttuurikeskuksessa on käytössä tilavat pukeutumistilat ja suihkut cosplaypukeutumista varten.

21 SARJISBUSSI Kemin sarjakuvapäiville lauantaina Lauantaina sarjakuvan ystävillä ja muuten vaan uteliailla on mahdollisuus päästä tutustumaan Suomen vanhimpaan sarjakuvatapahtumaan sarjisbussin kyydissä. Sarjisbussi lähtee Rovaniemeltä Lappia talon takaa parkkipaikalta klo Paluumatka aloitetaan Kemin kulttuurikeskukselta klo Matkan hinta on 10 / henkilö ja alle 12-vuotiailta (vain vanhemman seurassa) sekä K9-kortin esittäneille 5. Sarjisbussimatkan Kemiin järjestävät Lapin lastenkulttuuriverkosto ja Rovaniemen kulttuuripalvelukeskus. Hyppää kyytiin!

22 LIMINGAN TAIDEKOULU Lukuvuosi KUVATAIDE-, VAPAA-, SARJAKUVA-, KÄSIKIRJOITTAJA- JA VALOKUVALINJA AVOIN YLIOPISTO KESÄKURSSIT 2009 puh tai

23

24

Kemin Kulttuurikeskus, KEMIN 28. KANSAINVÄLISET. marina Takalonkatu 3, Kemi www.kemi.fi/sarjis SARJAKUVAPÄIVÄT 22.-24.5.2009.

Kemin Kulttuurikeskus, KEMIN 28. KANSAINVÄLISET. marina Takalonkatu 3, Kemi www.kemi.fi/sarjis SARJAKUVAPÄIVÄT 22.-24.5.2009. Timo Mäkelä 2004 KEMIN 28. KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT 22.-24.5.2009 Chie Kutsuwada Kemin Kulttuurikeskus, marina Takalonkatu 3, Kemi www.kemi.fi/sarjis KEMIN 28. KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT 22.-24.5.2009

Lisätiedot

graafinen portfolio portfolio Kiia Pitkänen Timanttista sisältömuotoilua.

graafinen portfolio portfolio Kiia Pitkänen Timanttista sisältömuotoilua. graafinen portfolio portfolio Kiia Pitkänen Timanttista sisältömuotoilua. Sisältö Kuka ja mitä 3 Sosiaalinen media 4 Case: Joulukalenteri/IG-tarinat 5 Digitaaliset kuvasisällöt 6 Logot ja ikonit 7 Animaatiot

Lisätiedot

yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin, Oulun Seudun Muistiyhdistyksen,

yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin, Oulun Seudun Muistiyhdistyksen, OULUN DIABETESYHDISTYS R.Y. Ratakatu 11 90130 OULU Puh. (08) 311 4033 050 599 5140 Sähköposti: oulun.diabetesyhd@mail.suomi.net Internet: www.oulundiabetesyhdistys.fi Facebook: www.facebook.com/oulundiabetesyhdistys

Lisätiedot

Kirkon töissä. Tämä on pieni kertaus neuvotteluista Kirvestessin muutoksista ja myös muista Kirkon alojen työehtosopimuksista...

Kirkon töissä. Tämä on pieni kertaus neuvotteluista Kirvestessin muutoksista ja myös muista Kirkon alojen työehtosopimuksista... Kirkon töissä KIRKON ALAT RY:N JÄSENLEHTI 2/2018 " Tämä on pieni kertaus neuvotteluista Kirvestessin muutoksista ja myös muista Kirkon alojen työehtosopimuksista... sivu 10 Lähde ehdolle luottamusmieheksi

Lisätiedot

HooVEEKoo. Humallahden venekerhon tiedotuslehti

HooVEEKoo. Humallahden venekerhon tiedotuslehti HooVEEKoo Humallahden venekerhon tiedotuslehti 2 2016 Julkaisija HUMALLAHDEN VENEKERHO- HUMMELVIKENS BÅTKLUBB HVK ry www.humallahdenvenekerho.fi Osoite Rajasaarenpenger 6, 00250 Helsinki Tiedotuslehti

Lisätiedot

TURKIS 1/ 2016 TALOUS. kaikki kiertää SUOMEN TURKISELÄINTEN KASVATTAJAIN LIITTO RY:N JÄSENLEHTI

TURKIS 1/ 2016 TALOUS. kaikki kiertää SUOMEN TURKISELÄINTEN KASVATTAJAIN LIITTO RY:N JÄSENLEHTI TURKIS TALOUS kaikki kiertää 1/ 2016 SUOMEN TURKISELÄINTEN KASVATTAJAIN LIITTO RY:N JÄSENLEHTI - 1 - TURKISTALOUS 1/2016 Myönteistä on, että Kiinan keskiluokka ei häviä minnekään vaan jatkaa kasvuaan.

Lisätiedot

PAWS. All Rights Reserved.

PAWS. All Rights Reserved. PAWS. All Rights Reserved. KEMIN 29.KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT 14.-16.5.2010 Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Kemin sarjakuvapäivät on säilyttänyt asemansa alan tärkeänä tapahtumana, joka esittelee

Lisätiedot

Haapsalu & Läänemaa. Rikas historia ja mielenkiintoinen kulttuuri koskemattoman luonnon helmassa

Haapsalu & Läänemaa. Rikas historia ja mielenkiintoinen kulttuuri koskemattoman luonnon helmassa Haapsalu & Läänemaa Rikas historia ja mielenkiintoinen kulttuuri koskemattoman luonnon helmassa i Haapsalu sai kaupunkioikeudet vuonna 1279. Haapsalu on Viron vanhin lomanviettopaikka, joka on kuuluisa

Lisätiedot

Celebrating Finnish Culture Lake Worth s Heritage PROGRAM

Celebrating Finnish Culture Lake Worth s Heritage PROGRAM 2018 Celebrating Finnish Culture Lake Worth s Heritage & PROGRAM February 15, 2018 Dear Friends, The Midnight Sun Festival celebrates Lake Worth s century old Finnish heritage. This year marks our 30

Lisätiedot

Haluatko ostaa tai myydä yrityksen?

Haluatko ostaa tai myydä yrityksen? LEDMAA.FI - VALAISTUKSEN ERIKOISLIIKE - Enää ei tarvitse maksaa liikaa! Mm. 5 metriä LED -nauhaa 9,95! Esittely- ja varastotilat Seinäjoella! Käy tutustumassa verkkokaupassa! LAUANTAI 17.9.016 Nro 7/016

Lisätiedot

Kemin 31. kansainväliset sarjakuvapäivät 18.-20.5.2012. the 31st International Arctic Comics Festival in Kemi. Vieraina mm.

Kemin 31. kansainväliset sarjakuvapäivät 18.-20.5.2012. the 31st International Arctic Comics Festival in Kemi. Vieraina mm. Vieraina mm. Pertti Jarla (Fingerpori) KEMI XXX Kemin 31. kansainväliset KEMI XXX sarjakuvapäivät 18.-20.5.2012 the 31st International Arctic Comics Festival in Kemi www.kemi.fi/sarjis Christophe Blain

Lisätiedot

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry LEHDISTÖTIEDOTE TAMMIKUU 2016 TERVEYSTUOTEALAN VUODEN 2016 VOITTAJAT Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton jäsenet valitsevat vuosittain vuoden terveystuotteen,

Lisätiedot

Kuva kuviskoulun toiminnasta!

Kuva kuviskoulun toiminnasta! 2017 30v! Kuva kuviskoulun toiminnasta! Peruskurssi 1A-ryhmä taiteilee valomaalauksia Kuvataidekoulun studiossa. 2 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Vihdin Kuvataidekoulu perustettiin 30 vuotta sitten tarmokkaan

Lisätiedot

Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu

Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu 14.-15.9.2019 Tampere Tavoitteet Kultainen kompassi -cup on alueiden välinen joukkuekilpailu 13 14-vuotiaille. Vuoden 2019 finaali suunnistetaan Tampereella sunnuntaina

Lisätiedot

J U M A L A N ILMEST YSKIR JA 10:7

J U M A L A N ILMEST YSKIR JA 10:7 S A L A I S U U S J U M A L A N ILMEST YSKIR JA 10:7 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Yliluonnollinen 8 Tuomio 12 Nimi 16 Elämä Kuoleman jälkeen 22 Alkuperäinen synti 28 Pelottava Herran päivä 34 Sana

Lisätiedot

Vuosikokousasiakirjat. Årsmöteshandlingar SUOMEN KANSANOPISTOYHDISTYS FINLANDS FOLKHÖGSKOLFÖRENING

Vuosikokousasiakirjat. Årsmöteshandlingar SUOMEN KANSANOPISTOYHDISTYS FINLANDS FOLKHÖGSKOLFÖRENING Vuosikokousasiakirjat Årsmöteshandlingar SUOMEN KANSANOPISTOYHDISTYS 21.9.2010 FINLANDS FOLKHÖGSKOLFÖRENING SUOMEN KANSANOPISTOYHDISTYS FINLANDS FOLKHÖGSKOLFÖRENING RY VUOSIKOKOUSASIAKIRJAT Arvoisa lukija

Lisätiedot

KEMI. Kemin 30. kansainväliset sarjakuvapäivät. the 30th International Arctic Comics Festival in Kemi. www.kemi.fi/sarjis

KEMI. Kemin 30. kansainväliset sarjakuvapäivät. the 30th International Arctic Comics Festival in Kemi. www.kemi.fi/sarjis I KEMI Kemin 30. kansainväliset sarjakuvapäivät the 30th International Arctic Comics Festival in Kemi KEMI XXX KEMI XXX www.kemi.fi/sarjis Aku Ankan kansihinta alkaen 2,60. Saatavilla Lehtipisteistä kautta

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Visuaalisen yritysilmeen rakentaminen Suunnittelu- ja rakennuspalvelu Hoke Oy:lle

Visuaalisen yritysilmeen rakentaminen Suunnittelu- ja rakennuspalvelu Hoke Oy:lle Visuaalisen yritysilmeen rakentaminen Suunnittelu- ja rakennuspalvelu Hoke Oy:lle Reetta Tuunainen Opinnäytetyö.. Ammattikorkeakoulututkinto 1 SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OPINNÄYTETYÖ Tiivistelmä Koulutusala

Lisätiedot

1/ vuosikerta. Käy katsomassa ruokalista osoitteessa GRILLI. voimassa asti 1 seteli / asiakas

1/ vuosikerta. Käy katsomassa ruokalista osoitteessa  GRILLI. voimassa asti 1 seteli / asiakas Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry:n tiedotuslehti 1/2016 10.2.2016 28. vuosikerta Kuva: Pasi Louhelainen Lippumäessä luisteltiin s. 2 Kotikulmalla kohdataan s. 3 Speedyn tarina s. 4 Pakkasjuhlia ja

Lisätiedot

䬀椀爀欀漀渀愀氀愀琀爀礀. Kirkon töissä 1/2017 KIRKON ALAT RY:N JÄSENLEHTI

䬀椀爀欀漀渀愀氀愀琀爀礀. Kirkon töissä 1/2017 KIRKON ALAT RY:N JÄSENLEHTI 䬀椀爀欀漀渀愀氀愀琀爀礀 Kirkon töissä KIRKON ALAT RY:N JÄSENLEHTI 1/2017 Kirkon töissä KIRKON ALAT RY:N JÄSENLEHTI 1/2017 Sisällysluettelo 1 / 2017 3 4 5 6 8 15 16 17 18 20 22 23 24 27 28 31 32 36 37 40 42 43 Pääkirjoitus

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden JuhlaSuurkilpailut

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden Suurkilpailut XXIX

Lisätiedot

Ansioluettelo-portfolio. n:o. Kulttuurijulkaisu

Ansioluettelo-portfolio. n:o. Kulttuurijulkaisu Ansioluettelo-portfolio n:o #1 Kulttuurijulkaisu 2015 OSKARI HYVÖNEN SUOMALAINEN KUVITTAJA. KEKSELIÄS GRAAFIKKO. MIES, JOLLA EI OLE MITÄÄN MENETETTÄVÄÄ. JUURI NYT: Yhteystiedot / Koulutus / Työkokemus

Lisätiedot

ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI ILMOITTAUTUMISLOMAKE

ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI ILMOITTAUTUMISLOMAKE ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI Rakkautta & Anarkiaa festivaalilla, Helsinki, 17. 27.9.2009 UUDET KOTIMAISET ANIMAATIOELOKUVAT KILPASARJA ILMOITTAUTUMISLOMAKE Täytä lomake selkeästi tikkukirjaimin ja lähetä

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

BARENTS JUDO VIIKKO ROVANIEMI KUTSU

BARENTS JUDO VIIKKO ROVANIEMI KUTSU BARENTS JUDO VIIKKO 13.10. - 17.10.2018 ROVANIEMI KUTSU 13.10. lauantai Samurai Cup 14.10. sunnuntai Barents Judo Cup 15.10. 17.10. Leiriharjoitukset SAMURAI CUP III U15 U18 U21 13.10.2018 ROVANIEMI Järjestäjä:

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

TERVE- TULOA! AUTOPESU NYT SE ON AVATTU! HUIPPUTEGNOLOGIALLA VARUSTETTU LEDMAA.FI - VALAISTUKSEN ERIKOISLIIKE - 10v -synttärit

TERVE- TULOA! AUTOPESU NYT SE ON AVATTU! HUIPPUTEGNOLOGIALLA VARUSTETTU LEDMAA.FI - VALAISTUKSEN ERIKOISLIIKE - 10v -synttärit LEDMAA.FI - VALAISTUKSEN ERIKOISLIIKE - Enää ei tarvitse maksaa liikaa! Mm. 5 metriä LED -nauhaa 9,95! Esittely- ja varastotilat Seinäjoella! Käy tutustumassa verkkokaupassa! Nro 3/017 www.seinajokinen.fi

Lisätiedot

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A 1 37100 Nokia larry.g@suomi24.fi Hei Hyvät Henkilöstöyhdistykset, Olemme järjestämässä toisia Sairaaloiden välisiä Curlingin SM-kisoja huhtikuussa 2008. Tällä kerralla

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 20.9.2014 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT C-JUNIORIEN KILPAILUT

Lisätiedot

TAIDENÄYTTELY KOIRAKOTKA JÄMSÄN KIVIPANKISSA 4.7. 1.8.2010 joka päivä 12-17

TAIDENÄYTTELY KOIRAKOTKA JÄMSÄN KIVIPANKISSA 4.7. 1.8.2010 joka päivä 12-17 1 TAIDENÄYTTELY KOIRAKOTKA JÄMSÄN KIVIPANKISSA 4.7. 1.8.2010 joka päivä 12-17 TIEDOTE c/o Veijo Kare Särkilahdentie 29 19700 SYSMÄ Puh 0500 734910 veijo.kare@sysma.fi 7.7. 2010 LEHDISTÖ JA MUUT NÄYTTELYVIERAAT

Lisätiedot

Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää. Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia

Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää. Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia Tutkielmatyöskentely opettaa tieteellisen ja analyyttisen kirjoittamisen taitoja.

Lisätiedot

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille Koulumaailman tehtäväpaketti alakoululaisille TEHTÄVÄ 1 Miltä sanomalehti tuntuu? Tuleeko kotiisi sanomalehti? Mihin se laitetaan lukemisen jälkeen? 1 Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2 Miltä

Lisätiedot

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla Kisauutisia vuodelta 2013 Syyshallit Kupittaalla Sunnuntaina 17.11. käytiin syyshallit Kupittaan hallissa. Vankkaa edusti ainoastaan Maria Vähätupa (s. 2001). Maria kisasi vanhempien sarjassa (T15 kuulassa

Lisätiedot

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa Lataa Vuoden luontokuvat 2012 Lataa ISBN: 9789510393260 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.53 Mb Jo yli kolme vuosikymmentä ilmestynyt Vuoden Luontokuvat -teos julkistetaan uudistettuna laitoksena

Lisätiedot

LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE

LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 LUE KOTIMAISIA E-AIKAKAUSLEHTIÄ KOTONA TAI MATKALLA Sinulla on nyt mahdollisuus lukea HelMet-kirjastokortilla kotimaisia lehtiä emagz-palvelussa missä ja milloin

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

SÄÄNNÖT ELOKUVAN ILMOITTAMISEEN DOCPOINT HELSINGIN DOKUMENTTIELOKUVAFESTIVAALILLE 2020:

SÄÄNNÖT ELOKUVAN ILMOITTAMISEEN DOCPOINT HELSINGIN DOKUMENTTIELOKUVAFESTIVAALILLE 2020: SÄÄNNÖT ELOKUVAN ILMOITTAMISEEN DOCPOINT HELSINGIN DOKUMENTTIELOKUVAFESTIVAALILLE 2020: KOTIMAINEN ESITYSSARJA & UUSIN SILMIN -OPISKELIJASARJA KOTIMAISEN ESITYSSARJAN VALINNAT: DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin

Lisätiedot

MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI

MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI HOTELLI HIMOS JÄMSÄ 17.-19.3.2011 MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI HOTELLI HIMOS JÄMSÄ 17.-19.3.2011 Maaseutunuorten Sportti Startti on valtakunnallinen tapahtuma.

Lisätiedot

Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012. sekä. spinone-vizslat haasteotteluun 14.10.

Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012. sekä. spinone-vizslat haasteotteluun 14.10. Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012 sekä spinone-vizslat haasteotteluun 14.10.2012 Vizslamestaruuskoe 13.10.2012 Viime vuonna aloitetun perinteen mukaisesti

Lisätiedot

Kauden avaustilaisuus 06.05.2014

Kauden avaustilaisuus 06.05.2014 Kauden avaustilaisuus 06.05.2014 PÄIVÄN OHJELMA 12:05 OP-Pohjola - Isännän tervehdys (O. Latola) 12:10 Tilaisuuden avaus ja Superpesiksen kuulumiset (J. Pyysalo) 12:20 Superpesis Nelonen Median kanavilla

Lisätiedot

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su 17.-21.7.2013 keskiviikko 17.7. klo 18.30 Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan

Lisätiedot

Tyhjän tilan hallintaa

Tyhjän tilan hallintaa Teoksesta Vieraana pohjoisen valossa. 2009. Rovaniemi: Lapin yliopisto. Toimitus: Olli Tiuraniemi ja Marjo Laukkanen Kuvatoimitus: Pirjo Puurunen Graafinen suunnittelu: Annika Hanhivaara Tyhjän tilan hallintaa

Lisätiedot

OSA 1. Milloin? AIKA. Keskiviikkona. Peruslause + konjunktio + omistuslause

OSA 1. Milloin? AIKA. Keskiviikkona. Peruslause + konjunktio + omistuslause OSA 1 Peruslause + konjunktio + omistuslause Esim. Tänään Anita kirjoittaa nopeasti töissä, koska hänellä on tärkeää asiaa. Milloin? AIKA Viime yönä Lauantaina Tänään Päivisin Iltaisin Aamuisin Joka vuosi

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kisat järjestetään Helsingissä 11. 12.2.2012. Järjestävät seurat Tapanilan Erän kendojaosto ja Helsingin Yliopiston Kendoseura toivottavat kaikki

Lisätiedot

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa:

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat r.y. Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Helsingin ja Turun kaupunkien esittämä haaste toimiin Itämeren tilan parantamiseksi: Tietoisuuden

Lisätiedot

lehtipajaan! Opettajan aineisto

lehtipajaan! Opettajan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Opettajan aineisto Opettajalle Ennen kuin ryhdyt lehtipajaan lue myös oppilaan aineisto Lehtipaja on tarkoitettu tt 3.-6.-luokkalaisille l ill Voit käyttää aineistoa myös 1.-2.-luokkalaisille,

Lisätiedot

Tomi Björck toteutti haaveensa ja laittoi ravintolan pystyyn Sydneyn Bondi Beachille TARJOATKO ASIAKKAILLESI PARASTA MAHDOLLISTA KAHVIA?

Tomi Björck toteutti haaveensa ja laittoi ravintolan pystyyn Sydneyn Bondi Beachille TARJOATKO ASIAKKAILLESI PARASTA MAHDOLLISTA KAHVIA? PRORESTO HORECA-ALAN AMMATTILEHTI 1 2/2017 TARJOATKO ASIAKKAILLESI PARASTA MAHDOLLISTA KAHVIA? Trendejä kupissa kun kahvila ei ole pelkkä kahvila Ruokatrendit 2017 Käsintehtyä Moccamaster-laatua nyt myös

Lisätiedot

Suomalainen animefandom katsoo peiliin. Jussi Nikander, Kyuu Eturautti, Jussi Kari, Petteri Uusitalo Alustaa: Mikko Lammi

Suomalainen animefandom katsoo peiliin. Jussi Nikander, Kyuu Eturautti, Jussi Kari, Petteri Uusitalo Alustaa: Mikko Lammi Suomalainen animefandom katsoo peiliin Jussi Nikander, Kyuu Eturautti, Jussi Kari, Petteri Uusitalo Alustaa: Mikko Lammi Suomalainen animefandom katsoo peiliin Jussi Nikander, Kyuu Eturautti, Jussi Kari,

Lisätiedot

NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat erillisenä tämän luettelon lopussa.

NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat erillisenä tämän luettelon lopussa. KULTTUURITAPAHTUMAT VUONNA 2015 NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 8.12.2015 tuli hänen syntymästään kuluneeksi 150 vuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat

Lisätiedot

Hangon Bridgeviikko 2010

Hangon Bridgeviikko 2010 kilpailuselosteet: Hangon Bridgeviikko 2010 Hanko Cup (24. 25.7.) Kilpailussa pelataan neljä erillistä (kaksi lauantaina ja kaksi sunnuntaina) 22 jaon osakilpailua joiden yhteistulos ratkaisee v. 2010

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

Opettajan tilastotietolähteet. Reija Helenius

Opettajan tilastotietolähteet. Reija Helenius Opettajan tilastotietolähteet Tilastojen luku- ja käyttötaito: mitä ja miksi? 2 Statistical literacy is the ability to read and interpret summary statistics in the everyday media: in graphs, tables, statements,

Lisätiedot

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN!

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! Taekwon-Do Akatemia ry järjestää Taekwon-Do kilpailut la 23.3.2013 Oulussa! Sarjoja on tarjolla juniori-, väri- ja mustille vöille!!! Aika: Lauantaina 23. maaliskuuta 2013

Lisätiedot

Lähiruokaa Viskaalin tilalta s Pukumiehestä tuoksuvat lahjaideat s Ketä sinä kannustat? Äänestys on käynnissä. s. 23

Lähiruokaa Viskaalin tilalta s Pukumiehestä tuoksuvat lahjaideat s Ketä sinä kannustat? Äänestys on käynnissä. s. 23 Osuuskauppasi ajankohtaisia etuja ja uutisia Joulukuu 2015 Lämmintä joulumieltä! Osuuskauppasi. Lähiruokaa Viskaalin tilalta s. 4-5 Pukumiehestä tuoksuvat lahjaideat s. 7-11 Ketä sinä kannustat? Äänestys

Lisätiedot

welc me to X Cultural Kitchen X

welc me to X Cultural Kitchen X KULTTUURIKEITTIÖ HELSINKI PIETARI FRANKFURT Kulttuurikeittiö / Cultural Kitchen on kulttuurikarnevaali, jossa yhdistyvät ruoka, matkailu, design, taide ja musiikki. Joka ilta kolmen ruokalajin kattauksesta

Lisätiedot

РУССКИЙ ЯЗЫК АУДИРОВАНИЕ LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 12.2.2014 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN

РУССКИЙ ЯЗЫК АУДИРОВАНИЕ LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 12.2.2014 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN РУССКИЙ ЯЗЫК АУДИРОВАНИЕ LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 12.2.2014 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN Vastaa kysymyksiin 1 26 valitsemalla kuulemasi perusteella sopivin vaihtoehto. Merkitse

Lisätiedot

Älä luule, ota selvää!

Älä luule, ota selvää! Älä luule, ota selvää! Tekijä Elämä ilman kulttuuria on tylsää 1 Yhdistä tekijä ja teos. laulaja kirjailija kuvittaja ohjaaja säveltäjä 2 Kirjoita omin sanoin kehykseen mikä teos on. 3 Täydennä ajatuskarttaan

Lisätiedot

5.1.2008 KILPAILIJA INFO

5.1.2008 KILPAILIJA INFO KILPAILUPÄIVÄN AIKATAULU 8:30 Kilpailutoimisto avataan 9:30 Ilmoittautuminen alkaa, Riihimäen Ammattioppilaitos 1. tuomariston kokous, Lehdistötoimisto avataan 10:00 Esikatsastus alkaa, Riihimäen Ammattioppilaitos

Lisätiedot

Viestikarnevaalit 47. Käsiohjelma. Aamulehden järjestämä. Koulumaailma. Aamulehden. Pyynikin urheilukenttä, Tampere. Yhteistyössä:

Viestikarnevaalit 47. Käsiohjelma. Aamulehden järjestämä. Koulumaailma. Aamulehden. Pyynikin urheilukenttä, Tampere. Yhteistyössä: Käsiohjelma 47. Viestikarnevaalit Yhteistyössä: Aamulehden Koulumaailma Aamulehden järjestämä koululaisurheilun suurtapahtuma tiistaina 4.9.2012 klo 16, Pyynikin urheilukenttä, Tampere Urheilukesän päätapahtuma

Lisätiedot

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 VAHVASTI VERTAISTUKEA koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 Jyväskylä, Kansalaistoiminnan keskus Matara www.matara.fi Virtaako voimaa vertaistoiminnasta? Voiko potilas itse olla terveydenhuollon kumppani?

Lisätiedot

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille.

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. JÄSENKIRJE SYYSKUU 2016 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. KuPS seuraavat kotiottelut Savon Sanomat Areenalla

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA Susanna K. Lehto. Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja tapahtumiin! Pelattava näyttely

Lisätiedot

HALIKON HAKONISKAT AMPUMAJUOKSUKALENTERI 2018

HALIKON HAKONISKAT AMPUMAJUOKSUKALENTERI 2018 HALIKON HAKONISKAT AMPUMAJUOKSUKALENTERI 2018 HUHTIKUU TOUKOKUU To 3.5. Klo HaHa AJ kokous n Urh. kenttä Ke 9.5. Helavalkijat, Ilmakivääriammuntaa Ilkka, Kari M. To 10.5 Lajiesittely Märy Ilkka, Reiska

Lisätiedot

Jyväskylän Freestyle Seura järjestää

Jyväskylän Freestyle Seura järjestää Jyväskylän Freestyle Seura järjestää 11 12.3.2017 Keski-Suomen freestyleseurojen lippulaiva JFS järjestää maaliskuun 11 12 päivinä 2017 ennennäkemättömän freestylehiihtotapahtuman. Paremmuudesta Laajavuoren

Lisätiedot

ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI ILMOITTAUTUMISLOMAKE

ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI ILMOITTAUTUMISLOMAKE ANIMATRICKS ANIMAATIOFESTIVAALI Helsinki, 4.-7.9.2008 UUDET KOTIMAISET ANIMAATIOELOKUVAT KILPASARJA ILMOITTAUTUMISLOMAKE Täytä lomake selkeästi tikkukirjaimin ja lähetä se liitteineen lomakkeen lopussa

Lisätiedot

Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry

Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry Jokkarin Sanomat on Lopen Joentaan koulun 5.-6.-luokkalaisten tekemä koululehti. Kuvat: Curly ry Sisällysluettelo 3 Mikä on Jokkarin Sanomat? 4 Opettajanhuoneessa suuria muutoksia 5 Kisakuume nousee -

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2017 Sivu 15

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2017 Sivu 15 KOKOUSAIKA 20.3.2017 klo 16.30 18.13 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 302 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2017 Sivu 15 Haavisto Marika

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 42 27.05.2014. Opettajien virat, niiden nimikkeet ja virkojen numerointi 493/01/2014

Sivistyslautakunta 42 27.05.2014. Opettajien virat, niiden nimikkeet ja virkojen numerointi 493/01/2014 Sivistyslautakunta 42 27.05.2014 Opettajien virat, niiden nimikkeet ja virkojen numerointi 493/01/2014 Sivla 42 Valmistelija: rehtori Markku Tani, puh. 040 836 5620, etunimi.sukunimi@savitaipale.fi OVTES/opettajien

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

Suomen naiset. Kaisa Alanko maajoukkueen huippupassari s. 18. EM-kisoihin! s. 10 LENTOPALLON JA BEACH VOLLEYN ERIKOISLEHTI #3/2018

Suomen naiset. Kaisa Alanko maajoukkueen huippupassari s. 18. EM-kisoihin! s. 10 LENTOPALLON JA BEACH VOLLEYN ERIKOISLEHTI #3/2018 LENTOPALLON JA BEACH VOLLEYN ERIKOISLEHTI #3/2018 Suomen naiset EM-kisoihin! s. 10 Kaisa Alanko maajoukkueen huippupassari s. 18 Miehet MM-kisoihin Bulgarian Varnaan s. 13 Lentis on myös Tuija Helanderin

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 2 23.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Päivitettyä tietoa Nuuksion harjoituksesta ja esiintymisestä 2. Aapine-levy 3. Kuvapankki 4. Kirjoituksia Israelin-matkaraporttiin! 5. Allergia-, ruokavalio-

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu Kouvolan Ydinkeskusta ry I Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola I 044 311 8250, 044 311 8251 I toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi Toiminnanjohtaja Marja-Leena

Lisätiedot

SYSMÄN SISU. Kausijulkaisu 2016

SYSMÄN SISU. Kausijulkaisu 2016 SYSMÄN SISU Kausijulkaisu 2016 2 SYSMÄN SISU KADUNVARSIMAINONTAA Sisulta voi vuokrata mainostilaa keskustan valaisinpylväiden mainospaikoista. Luvan mainostauluille Sisu on saanut jo vuonna 1986. Taulujen

Lisätiedot

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä.

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. 3. Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2. Kumpaan suuntaan sanomalehti repeää paremmin, alhaalta ylös vai sivulta sivulle? Laita rasti oikean

Lisätiedot

Kuvataiteen aineopinnot (35 op) - ayukuv1800

Kuvataiteen aineopinnot (35 op) - ayukuv1800 Kuvataiteen aineopinnot (35 op) - ayukuv1800 Opintotyyppi Koulutusala Oppiaine Vastaava yliopisto HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa. aineopintoja Kuvataideala Kuvataide

Lisätiedot

Hangon Bridgeviikko

Hangon Bridgeviikko Hangon Bridgeviikko 21. 30.7.2017 Perinteinen Hangon Bridgeviikko järjestetään heinäkuun viimeisellä viikolla. Kilpailuohjelma on sama kuin vuonna 2016. Hanko Cup -kilpailuun on ilmoittauduttava torstaihin

Lisätiedot

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi.

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi. Tampereen Seudun Koirakerho ry VUODEN KOIRA -KILPAILUSÄÄNNÖT kaudelle 1.1.2015 31.12.2015 Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi

Lisätiedot

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia..

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. 2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. Pääkirjoitus. Hei vaan kaikki lukijat, tässä olisi nyt toinen numero lehdestä jolla on nyt nimikin.

Lisätiedot

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN!

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! Taekwon-Do Akatemia ry järjestää juniori-, väri- ja mustien vöiden Taekwon-Do kilpailut 18. lokakuuta Oulussa. Aika: Lauantaina 18. lokakuuta 2014 Kilpailupaikka: Kenelle:

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

TOUKOTERVEHDYS ARXILTA

TOUKOTERVEHDYS ARXILTA 6.5.2019 TOUKOTERVEHDYS ARXILTA Kesäkausi jo häämöttää nurkan takana ja yhteinen toimintakautemme on lopuillaan. Suuret kiitokset kaikille mukana olleille! Vuosi on ollut täynnä upeita elämyksiä, tärkeitä

Lisätiedot

The Professional Make-up Artists of Finland Suomen maskeeraajat ry, S.M.Y.

The Professional Make-up Artists of Finland Suomen maskeeraajat ry, S.M.Y. Suomen maskeeraajat ry Heidi Kjellman Eerikinkatu 22 B 31 00100 Helsinki Tervehdys! Suomen maskeeraajat ry kutsuu taas teidät osallistumaan vuosittaisiin maskeerauksen SM-kilpailuihin. Tässä seuraa infopaketti

Lisätiedot

Usko Kemppi teki elokuvaan Minä ja mieheni morsian sekä käsikirjoituksen

Usko Kemppi teki elokuvaan Minä ja mieheni morsian sekä käsikirjoituksen Usko Kemppi ja elokuva Usko Kemppi kotiutui sodasta 1944. Uusikaupunkilainen Ilmari Unho oli ohjaajana Suomi-Filmissä, ja hän järjesti tuttavalleen Usko Kempille työpaikan. Ensimmäisenä työpäivänä Risto

Lisätiedot

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi.

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi. Tampereen Seudun Koirakerho ry VUODEN KOIRA -KILPAILUSÄÄNNÖT kaudelle 1.1.2014 31.12.2014 Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 14.9.2013 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA B-JUNIORIEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT

Lisätiedot

KERIMÄEN URHEILIJOIDEN HIIHTOKOULU!

KERIMÄEN URHEILIJOIDEN HIIHTOKOULU! 1 KERIMÄEN URHEILIJOIDEN HIIHTOKOULU! Hiihtokoulu alkaa Harjumajalla loppiaisen jälkeen ma 10.1.2011 klo 18.00. Kaikki uudet ja vanhat joukolla mukaan! Suunnitelmissa perustaa ainakin 3 ryhmää; alkeisryhmä

Lisätiedot

PÄIVÄOHJELMA TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI 22.9.

PÄIVÄOHJELMA TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI 22.9. PÄIVÄOHJELMA TORSTAI 19.9. PERJANTAI 20.9. LAUANTAI 21.9. SUNNUNTAI 22.9. Päiväohjelma Torstai 19.9. Tervetuliaisjuhla ja pelimiesilta Poronkäristystä ja pottuvoita puolukkahillon ja suolakurkkujen kera,

Lisätiedot

OPAS PÄÄKAUPUNKISEUDUN ELOKUVATAPAHTUMIIN

OPAS PÄÄKAUPUNKISEUDUN ELOKUVATAPAHTUMIIN OPAS PÄÄKAUPUNKISEUDUN ELOKUVATAPAHTUMIIN KEVÄT 2016 FESTARIKAUSI KÄYNNISTYY Pääkaupunkiseudun elokuvatapahtumat CINEMAJA ry on vaihtoehtoisia elokuvia esittävien festivaalien, klubien ja kulttuurikeskusten

Lisätiedot

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Tämä on pääkirjasto. Kokkolassa on myös lähikirjastoja: Koivuhaan, Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjastot. Keskussairaalassa on laitoskirjasto, joka on potilaiden

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Joulukuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Joulukuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Joulukuu 2017 Tiedeluokka SOLUn kutsuvierasavajaiset 21.11. Tiedeluokka SOLUn juhlallisia kutsuvierasavajaisia vietettiin 21.11.2017. Tiedeluokan avasi opetusministeri

Lisätiedot

MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT

MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT 14.-15.3.2015 SUININLAHDEN KOULU, TOIVALA TURNAUSPAIKKA: SUININLAHDEN KOULU, TOIVALANTIE 60, TOIVALA (SIILINJÄRVI) TURNAUKSEN JOHTAJA: MARKKU AUMAKALLIO JÄRJESTÄVÄN SEURAN

Lisätiedot

TIEDOTTAA /

TIEDOTTAA / Keilaseura POLE ry TIEDOTTAA 2008-2009 / 3 29.01.09 POLE tiedottaa 2008-2009 / 3 29.01.09 1(4) Tiedottajan palsta Helmikuun kk-kisa käydään Talissa la 21.2. klo 13:30 alkaen, ohjeet tarkemmin tässä tiedotteessa.

Lisätiedot

No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0

No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0 No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0 Tiedotteen sisältö: 1. SYYSKAUDEN 2012 ALKAESSA 2 2.

Lisätiedot

SYSMÄN SISU. Kausijulkaisu 2017

SYSMÄN SISU. Kausijulkaisu 2017 Kausijulkaisu 2017 2 Sysmän Sisun historiikki KADUNVARSIMAINONTAA Sivumäärällä mitaten (895 s) maamme laajin urheiluseurahistoriikki on ilmestynyt! Runsas ja ennennäkemätön kuvitus 1100 kuvaa! Lisätiedot:

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Kenelle, mitä, missä? Kenelle? Kenelle suuntaatte viestinne? Mitä? Määritelkää kolme tärkeintä asiaa, jotka haluatte

Lisätiedot

Suomen Arkeologinen Seura ry. Arkeologi(a) ja media. Mikä on muinaisjäännös?

Suomen Arkeologinen Seura ry. Arkeologi(a) ja media. Mikä on muinaisjäännös? Suomen Arkeologinen Seura ry Arkeologi(a) ja media. Mikä on muinaisjäännös? A r k e o l o g i p ä i v ä t 2006 ARKEOLOGIPÄIVÄT 2006 Arkeologi(a) ja media & Mikä on muinaisjäännös? Toimittaneet: Teemu Mökkönen

Lisätiedot