Destia Oy hakee myös ympäristönsuojelulain 101 :n nojalla lupaa aloittaa toiminta lupapäätöstä noudattaen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Destia Oy hakee myös ympäristönsuojelulain 101 :n nojalla lupaa aloittaa toiminta lupapäätöstä noudattaen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta."

Transkriptio

1 Ympäristö- ja tekninen lautakunta Destia Oy:n ympäristölupa soran murskaukselle ja seulonnalle 116/5/543/2012 YMPTEKLT 135 Ympäristötarkastaja ASIA Destia Oy hakee Sotkamon kunnan ympäristö- tekniseltä lautakunnalta ympäristönsuojelulain 28 :n mukaista ympäristölupaa koskien soran murskausta ja seulontaa. Destia Oy hakee myös ympäristönsuojelulain 101 :n nojalla lupaa aloittaa toiminta lupapäätöstä noudattaen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. LUVAN HAKIJA Destia Oy Postiosoite: Moreenitie Oulu Käyntiosoite: Heidehofintie Vantaa Yhteyshenkilö: Jenni Koitila Y-tunnus: TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Ympäristölupahakemus koskee soran murskausta ja seulontaa Sotkamon kunnassa Ylisotkamon kylässä tiloilla Pöllyvaara Rn:o 12:62, Pöllyvaara I Rn:o 12:65 ja Pöllyvaara II Rn:o 12:78. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Luvan hakeminen perustuu ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momenttiin sekä ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohtaan 7e ja kyseisen pykälän 2 momenttiin. Lainkohdan mukaan mm. kiinteälle tai sellaiselle tietylle alueelle sijoitettavalle siirrettävälle murskaamolle tai asfalttiasemalle, jonka toiminta-aika on vähintään 50 päivää, on haettava ympäristölupa. Lisäksi lupa on haettava vähäisempäänkin toimintaan, jos se sijoitetaan tärkeälle pohjavesialueelle. LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Toimivaltainen lupaviranomainen on ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n kohdan 7 b mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomainen, jona Sotkamon kunnassa toimii ympäristö- ja tekninen lautakunta.

2 ASIAN VIREILLETULO Lupahakemus on tullut vireille TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Luvat Destia Oy:llä on alueella Sotkamon kunnan ympäristö- ja teknisen lautakunnan myöntämä maa-ainestenottolupa sekä ympäristölupa soran murskaukselle ja seulonnalle. Ympäristölupa on myönnetty Maa-aineslupa on voimassa saakka, ympäristölupa on voimassa Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen ( , 09/0241/3) mukaisesti saakka Kaavoitustilanne Hankealueella ei ole oikeusvaikutteista yleis- tai asemakaavaa. Valtioneuvoston vahvistamassa Kainuun maakuntakaavassa 2020 Pöllyvaaran sora-alue on maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M). Lisäksi se on pohjavesialuetta, lähiympäristöön on merkitty virkistysalue ja ulkoilureitti. LAITOKSEN SIJAINTIPAIKKA JA SEN YMPÄRISTÖ Pöllyvaaran sora-alue sijaitsee Sotkamon kunnan Ylisotkamon kylässä maantien 9002 Kantola-Leväjoki (Sapsoperäntie) varrella, noin 1,8 km Mt 9002 ja kantatien 76 risteyksestä Leväjoelle päin, tien pohjoispuolella. Kartta esityslistan liitteenä. Lähin pysyvä asutus sijaitsee maantien 9002 toisella puolella noin metriä toiminta-alueesta länteen. Hanke-alue sijaitsee Hiukanharju-Pöllyvaara -nimisellä vedenhankintaa varten tärkeällä I-luokan pohjavesialueella ( B). Pöllyvaara on luode-kaakko-suuntainen pitkittäisharju, jonka maa-aines on muodostuman keskiosassa kivistä soraa ja reuna-alueilla hiekkaa. Maaperä on Destian ottamisalueella soraa tai kivistä soraa. Pohjaveden päävirtaussuunta on kaakosta länsiluoteeseen. Pohjavesialueella on toiminnassa oleva Laatikkalan vedenottamo ja tutkittu vedenottamopaikka ns. Vanhanpaikan alueella. Hakemuksessa esitetään, että Destian alueella olevasta pohjavedenhavaintoputkesta on tarkkailtu pohjavedenpinnan korkeutta ja se on vaihdellut +138,50-138,80. Toiminta-alue on osa laajempaa Pöllyvaaran soranottoaluetta. Alueen läheisyydessä on useita sekä vanhoja että toiminnassa olevia ottoalueita, joilta on otettu maa-aineksia useiden vuosien ajan. Myös suurimmalta osalta Destian aluetta puusto on poistettu. Alue ei ole luonnontilainen. Alueen pohjoisrajan harjanteella maanpinta on tasolla (N60).

3 Toiminta-alueen länsireunassa tien ja ottamisalueen väliin jäävän suoja-alueen maanpinta on noin +168 ja etäreunassa noin Ottaminen on suunniteltu ulottumaan alimmillaan samaan tasoon kuin alueen itäpuolella sijaitsevalla Lemminkäinen Infra Oy:n ottoalueella Alueesta noin 300 metriä luoteeseen sijaitsevan Pitkälammen pinta on tasossa 139,6 ja Iso-Sapsojärven 137,9. Suunnitelma-alueella tai sen vaikutusalueella ei ole suojelukohteita tai tiedossa olevia uhanalaisten lajien esiintymiä. LAITOKSEN TOIMINTA Yleiskuvaus toiminnasta Pöllyvaaran sora-aluetta tullaan käyttämään soranottoon, murskaukseen ja seulontaan toistaiseksi. Sorajalosteita valmistetaan Destia Oy:n tarpeisiin tonnia vuodessa. Toimintaa tulee olemaan arviolta 2-4 vuoden välein. Toimintatarve riippuu markkina- ja työtilanteesta, minkä vuoksi toimintavuosia ei edeltä käsin voida varmasti arvioida. On myös mahdollista, että toimintoja ei ole alueella joka vuosi. Murskauslaitos ja työkoneet tuodaan alueelle jokaista toimintakertaa varten ja viedään pois kunkin urakan päätyttyä. Vuosittainen toiminta-aika koostuu yleensä useasta lyhyemmästä jaksosta. Yhden urakan kesto on keskimäärin 0,5-2 kuukautta. Tuotantojaksojen aikana toimintaa on arkisin ma-pe klo 6-22, murskausta ma-pe klo Työmaa-alue pidetään siistinä maa-aines ja ympäristölupien mukaisesti. Asiattomien pääsy alueelle on kielletty. Toiminnan päätyttyä alue maisemoidaan maa-ainesten ottamissuunnitelman mukaisesti. Tuotteet, tuotantomäärät ja prosessit Alueella valmistetaan sorajalosteita tonnia vuodessa. Murskauksessa käytettävien siirrettävien murskauslaitosten kokoonpano määräytyy kiviaineksen ominaisuuksien, tuotettavan lajitteen ja käytettävissä olevan kaluston mukaan. Laitos koostuu esi-, väli-, ja jälkimurskaimista, hihnakuljettimista ja seuloista. Käyttöenergian tuotantoa varten laitteistoon kuuluu aggregaatti. Laitteiston koostumus ja sijainti vaihtelee urakkakohtaisesti. Murskauslaitos ja muut tarvittavat koneet ja laitteet tuodaan alueelle erikseen jokaista urakkaa varten ja viedään pois sen päätyttyä. Murskauksen tekee kutakin työtä varten valittu urakoitsija Työn aikana alueella on lisäksi tarvittaessa toimisto- ja taukotilat, varastokoppeja ja jätteiden varastointi- ja lajittelupiste. Murskeen ja maa-aineksen käsittelyyn ja kuljetuksiin käytetään kaivinkonetta, pyöräkuormaajia ja kuorma-autoja. Valmiit tuotteet kuljetetaan alueelta kuorma-autoilla.

4 Raaka-aineet ja polttoaineet Käytettävä Keskim. kulutus raaka-aine (t tai m3/a) Toiminta-alueella tuotettava kiviaines Maksimikulutus (t tai m3/a) t/a t/a Ottamisalueella Varastointipaikka Polttoaine kevyt pö 22,6 t/a 34,0 t/a *) *) Hydrauliikka- ja voiteluöljyjä tynnyreissä työn aikana yhteensä 600 kg. Tynnyrit sijoitetaan varastokonttiin murskausaseman läheisyyteen. Alueelle ei tuoda kiviainesta muualta. Raaka-aineiden ja tuotteiden varastointi Varastokasat sijoitetaan pääasiassa varastoalueelle. Osa jalosteista ajetaan suoraan käyttökohteille. Varastokasat vähentävät melun leviämistä ympäristöön. Varastokasojen pölyäminen on vähäistä. YMPÄRISTÖKUORMITUS JA SEN RAJOITTAMINEN Päästöt veteen Hakemuksessa esitetään, että vaikutusalueella ei ole vesistöjä. Päästöt ilmaan Aine Päästö (t/a) Hiukkaset (sis. pöly) 0,007 Typen oksidit (NOx) 0,15 Rikkidioksidi (SO 2 ) 0,001 Hiilidioksidi (CO 2 ) 70,6 Kaasumaisia päästöjä syntyy koneiden polttomoottoreista. Päästöt minimoidaan huoltamalla koneet säännöllisesti ja pitämällä laitteet hyvässä kunnossa. Hiukkaspäästöjen lähteitä ovat polttomoottorit sekä murskauslaitteiston pölyävät kohdat. Pölyn määrään ja leviämiseen vaikuttavat useat tekijät, kuten valmistettavan murskeen raekoko, raaka-aineen ominaisuudet, ilman suhteellinen kosteus ja tuuliolosuhteet. Pölyn leviämistä estetään olosuhteiden mukaan kastelemalla murskattava materiaali ja koteloimalla laitoksen kuljettimet ja seulat. Pölyämistä vähennetään myös pitämällä putoamiskorkeudet mahdollisimman pieninä. Työmaateiden pölyämistä estetään tarvittaessa kastelemalla teitä vedellä.

5 Melu ja tärinä Symo Oy on tehnyt Destia Oy:n toimeksiannosta laskennallisen mallinnuksen murskausmelun leviämisestä ( ). Laskelmien perusteella melutasot eivät todennäköisesti ylitä valtioneuvoston antamia päiväaikaisen ympäristömelun ohjearvoja, kun alueella on murskaustoimintaa 12 tuntia (tehokas työaika), kauhakuormaaja toimii keskeytyksettä 10 tuntia ja kasvillisuusvaimennus huomioidaan laskennoissa. Lähimmän asuinkiinteistön (1:613) kohdalla melutaso on 40 dba ja lähimpien lomakiinteistöjen kohdalla 45 dba (1:261) ja 47 dba (1:420 ja 12:31). Mikäli kasvillisuusvaimennusta ei huomioida laskelmissa, valtioneuvoston antamat päiväaikaisen ympäristömelun ohjearvot todennäköisesti ylittyvät lähimpien lomakiinteistöjen (1:261 ja 1:420) kohdalla. Melutaso on tällöin näiden lomakiinteistöjen kohdalla 50 dba. Destia Oy mittautti murskauksesta aiheutuvaa melua marraskuussa Mittaus tehtiin lähimpien kiinteistöjen piha-alueella ja mittauspisteet valittiin siten, että ne ovat melun leviämissuunnassa ja akustisesti edustavia. Kohteista yksi oli vakituinen asunto, muut loma-asuntoja. Lumi lisäsi hieman maavaimennusta. Äänitasot kohteissa olivat db eli huomattavasti alle ohjearvon. Toiminta alueella on kausiluonteista ja lyhytaikaista. Keskimääräisen urakan kesto on 2-8 viikkoa, ja urakat pyritään ajoittamaan lomakauden ulkopuolelle. Varastokasat estävät melun leviämistä, mitä ei mallinnuksessa otettu huomioon. Melutasot eivät ylitä valtioneuvoston ohjearvoja lähimmissä kohteissa. Jätteet ja niiden käsittely ja hyödyntäminen Jätenimike Arvioitu määrä (kg/a) Käsittely- tai hyödyntämistapa Toimituspaikka Sekajäte l/a Keräysastia Jätteenkäsittely WC-jäte <1 m3/a Umpisäiliö Jätevedenpuhdistamo Ongelmajätteet l/a Käsittelylaitos Kaikki jätteet varastoidaan sitä varten tehdyssä katetussa, tiivispohjaisessa ja lukitussa varastokontissa. Ongelmajäte kerätään erilleen suljettuihin astioihin ja merkitään asianmukaisesti. Ongelmajätteet kerätään varastokonttiin tai kuljetetaan suoraan hyväksyttyyn ongelmajätteiden varastopaikkaan tai käsittelylaitokseen. Ongelmajätteiden kuljetuksista laaditaan siirtoasiakirja.

6 Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) Pölypäästöjen vähentäminen Pölyn määrään ja leviämiseen vaikuttavat useat tekijät, kuten valmistettavan murskeen raekoko, raaka-aineen ominaisuudet, ilman suhteellinen kosteus ja tuuliolosuhteet. Pölyn leviämistä estetään olosuhteiden mukaan kastelemalla murskattava materiaali ja koteloimalla laitoksen kuljettimet ja seulat. Pölyämistä vähennetään myös pitämällä putoamiskorkeudet mahdollisimman pieninä. Melupäästöjen vähentäminen Murskaus tapahtuu ottoalueen pohjatasolla. Pohja on ympäröivää maastoa alempana, minkä ansiosta melun leviäminen ympäristöön on vähäistä. BAT ja BEP yleisesti Murskaus- ja päällystealalle ei toistaiseksi ole laadittu yleiseurooppalaisia BAT-vertailuasiakirjoja. Yleisesti alan parhaana käyttökelpoisena menettelynä voidaan kuitenkin pitää kaikkia raaka-aineiden kulutuksen ja ympäristövaikutusten minimointiin tähtääviä toimia ja laitteita, kuten tuotantoprosessien optimointi, pöly-, melu ja maaperäsuojaukset, säännölliset huollot, ympäristöjärjestelmät ja ammattitaitoisen henkilökunnan käyttö. Päästöjen estäminen maaperään ja pohjaveteen Hankealue sijaitsee Hiukanharju-Pöllyvaara -nimisellä vedenhankintaa varten tärkeällä I-luokan pohjavesialueella. Pohjaveden yläpuolelle jää noin 15 metrin suojakerros. Alueella noudatetaan erityistä varovaisuutta, jotta pohjavettä likaavia aineita ei pääse maaperään. Polttoaineiden varastointi ja koneiden työaikainen pysäköinti sallitaan vain murskeiden varastointialueella, joka sijaitsee huomattavasti pohjavesipintaa ylempänä. Öljytuotteiden läheisyyteen varataan aina imeytysturvetta. Pienet säiliöt esim. jäteöljyt säilytetään niitä varten rakennetussa, työkoneiden mukana kulkevassa varastokontissa. Kontin pohja on tiivis, reunoiltaan korotettu, ja estää vuotojen pääsyn maaperään. Polttoaineita varastoidaan alueella vain koneiden ja laitteiden tarvetta vastaava määrä silloin, kun alueella toimitaan. Säiliöt ovat kaksoisvaippaisia tai valuma-altaallisia, ja niissä on ylitäytön estävä sulkuventtiili. Tankkauslaitteiston kunto tarkastetaan säännöllisesti ja ne lukitaan luvattoman käytön estämiseksi. Mahdolliset pienet läikät kerätään talteen heti ja likaantunut maa kuljetetaan sille tarkoitettuun välivarastoon tai vastaanottopisteeseen. Vahinkotapauksia varten Destialla on yhtenäiset toimintaohjeet ja välineistö, joiden avulla öljyn leviäminen voidaan estää. Työkoneita ei pestä eikä huolleta alueella.

7 TOIMINNAN JA SEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU Toiminnan käyttötarkkailu Laitosten toiminnasta pidetään käyttöpäiväkirjaa, johon kirjataan mm. päivittäinen työaika, tuotantomäärät, tehdyt tarkastukset, huollot, keskeytykset ja poikkeavat tilanteet. Käyttöpäiväkirjat toimitetaan pyydettäessä valvontaviranomaisen nähtäville. Toiminnan päästöjen ja vaikutusten tarkkailu Toiminta suunnitellaan siten, että asetetut raja-arvot eivät ylity. Syntyvää melua ja pölyä arvioidaan tuotannon aikana jatkuvasti aistinvaraisesti. Päästöt pidetään hakemuksen mukaisena tarkkailemalla ja huoltamalla laitteita päivittäin. Raportointi ja tarkkailuohjelmat Ympäristöluvan mukainen raportti toimitetaan vuosittain Sotkamon kunnan valvontaviranomaiselle. Merkittävistä poikkeamista ilmoitetaan välittömästi valvontaviranomaiselle. POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA HÄIRIÖPÄÄSTÖT Toiminnasta aiheutuva merkittävin ympäristöriski on öljyvahinko esim. työkoneiden tai varastosäiliöiden vuodon tai tulipalon yhteydessä. Toiminnan ympäristövaikutuksia ja riskejä estetään ja rajoitetaan asianmukaisella suunnittelulla ja tekniikalla. Toiminnassa huomioitavia asioita ovat mm. toimintajaksojen ajoittaminen, ottotasojen valvonta, varastokasojen ja laitosten sijoittelu, polttoaineiden varastopaikkojen sijoittelu ja suojaus, ympäristövaikutusten jatkuva seuranta ja alueen mahdollisimman nopea jälkihoito. Ennen jokaisen urakan aloittamista pidetään aloituskokous, johon sisältyvät mm. ympäristölle aiheutuvien riskien kartoitus ja riskialttiiden työvaiheiden suunnittelu. Kaikki alueella työskentelevät hakijan ja sen urakoitsijoiden työntekijät ovat tietoisia maa-aines- ja ympäristölupien ehdoista ja toimintaan liittyvistä riskeistä siinä laajuudessa kuin se heidän työtänsä koskee, ja velvoitettuja toimimaan annettujen ohjeiden mukaisesti. Asiattomien pääsy alueelle on kielletty. Poikkeustilanteessa laitokset pysäytetään ja vika tai häiriö korjataan. Onnettomuuksista tehdään välittömästi ilmoitus Sotkamon kunnan pelastusja ympäristöviranomaisille, ja ryhdytään heti asianmukaisiin toimenpiteisiin vahingon leviämisen estämiseksi. LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Lupahakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on kuulutettu Sotkamon kunnan ilmoitustaululla ja kuulutus on ollut myös Sotkamon kunnan internetsivuilla. Ilmoitus kuulutuksesta on julkaistu Sotkamo -lehdessä

8 Ympäristölupahakemuksen vireille tulosta ilmoitettiin kirjeellä asianosaisille. Tarkastukset Ympäristötarkastaja teki alueella hakemukseen liittyvän tarkastuksen Lausunnot Hakemuksen johdosta on pyydetty lausunnot Kainuun elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukselta ja Kainuun maakunta -kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollolta. Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) esittää lausunnossaan mm. seuraavaa: Kainuun ELY -keskus katsoo, että pohjavesialueilla murskausaseman riskit liittyvät erityisesti työkoneiden tarvitsemien poltto- ja voiteluaineiden säilytykseen, säiliöiden täyttämiseen ja työkoneiden tankkaukseen. Polttoaineiden säilytykseen liittyy myös ilkivallan riski. Ensisijaisesti energiana murskauslaitteissa tulisi käyttää sähkövirtaa. Jos alueella on välttämätöntä käyttää polttoaineita, on polttoaineiden ja muiden ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavien aineiden pääsy maaperään ja pohjaveteen estettävä myös vahinkotilanteessa. Kokonaisuudessaan periaatteena pitää olla, että pohjavesialueella säilytettävän polttoaineen määrä minimoidaan, esimerkiksi siten, että urakkajaksojen ulkopuolella alueella ei säilytetä polttoaineita. Työkoneiden tankkaukset tulee suorittaa työvuoron alussa, jolloin koneissa on mahdollisimman vähän polttonesteitä valvomattomana ajanjaksona. Mahdollisilla tankkauspaikoilla olisi syytä olla muiden suojatoimenpiteiden lisäksi myös katos, jotta sadepäivien aikana voidaan huomata mahdolliset polttoaineroiskeet ja varmistaa, ettei sadeveden mukana kulkeudu polttoaineroiskeita tankkauspaikan ulkopuolelle. Maantiekuljetukseen ja siirtoon käytettävää kalustoa ei pidä tankata pohjavesialueella. Murskausasemien sijoittamisesta pohjavesialueelle ei ole olemassa yhtenäistä valtakunnallista käytäntöä, vaan murskausasemien sijoittaminen pohjavesialueelle tehdään yleisesti tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Ensisijaisesti murskausasemat olisi sijoitettava pohjavesialueen ulkopuolelle. Kainuun ELY -keskus katsoo, että mikäli toiminnalle myönnetään ympäristölupa, on siinä huomioitava se mitä tässä lausunnossa on mainittu polttoaineiden käsittelystä ja säilytyksestä. Lisäksi lupamääräyksissä tulee huomioida seuraavat asiat: - Toiminnassa on noudatettava valtioneuvoston asetusta (800/2010) kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta ja asetus on huomioitava lupamääräyksissä.

9 - Toiminnan vaikutuksia on seurattava pohjavesinäytteiden otolla. Tarkkailu voidaan tehdä yhteistyössä viereisen maa-ainesten ottoalueella toimivan toiminnanharjoittajan kanssa ja se voidaan yhdistää mahdollisen maa-ainesten ottolupaan liittyvän tarkkailun kanssa. Toiminnan tarkkailuohjelmaa voidaan päivittää toiminnan aikana, mikäli se katsotaan aiheelliseksi. Tankkauspaikoilta tulisi varmistaa toiminnan päättymisen jälkeen maaperänäyttein, ettei polttonesteitä ole päässyt maaperään. Tutkimustulokset on toimitettava kuntaan ja Kainuun ELY -keskukselle. - Öljy- ja polttoainevahinkojen varalle ajoneuvoissa ja alueella on oltava riittävästi imeytysmateriaalia saatavilla. - Pölyämisen estoon ei saa käyttää suolayhdisteitä. - Ympäristöluvan voimassaolon on päätyttävä ennen mahdollisen uuden maa-ainesluvan päättymistä, jotta maa-ainesluvan mukainen lopullinen jälkihoito ei alueella vaikeudu. Ympäristöluvan on oltava määräaikainen. - Pohjavesialueella ei saa murskata muuta materiaalia kuin alueelta saatua soraa ja kiviainesta. Toiminta-alueella jätteiden väliaikainen säilytyspiste on järjestettävä siten, että jätteistä ei aiheudu ympäristön roskaantumista, maaperän pilaantumista eikä haittaa terveydelle tai ympäristölle. Alueella mahdollisesti syntyvät jätteet on kuljetettava mahdollisimman pian jätteiden syntymisestä asianmukaisiin keräyspisteisiin toiminta-alueen ulkopuolelle. Kainuun maakunta -kuntayhtymä ympäristöterveydenhuolto esittää toimittamassaan lausunnossa mm. seuraavaa: Toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää lähimpien asuinkiinteistöjen piha-alueilla klo 7-22 ekvivalenttimelutasoa 55 db (LAeq) eikä yöllä klo 22-7 ekvivalenttimelutasoa 50 db (LAeq). Loma-asutukseen kuuluvilla alueilla melu ei saa ylittää klo 7-22 ekvivalnettimelutasoa 50 db (LAeq) eikä klo 22-7 ekvivalnettimelutasoa 45 db (LAeq). Jos melua vaimentavat tekijät vähenevät oleellisesti nykyisestä (esim. puuston poistuminen, suojaavan maavallin häviäminen) tulee meluarvot tarvittaessa mitata/arvioida uudelleen. -Toiminta sijoittuu I-luokan pohjavesialueelle. Sen vuoksi toiminnassa täytyy noudattaa erityistä huolellisuutta käsiteltäessä öljytuotteita. Pölyämisen estoon on käytettävä mahdollisuuksien mukaan vain puhdasta/suolatonta vettä. Muistutukset Hakemuksen johdosta ei jätetty muistutuksia. Hakijan vastine

10 Hakijalle on varattu tilaisuus antaa vastine lausuntojen johdosta. Palvelualuejohtaja Ehdotus Lisätietoja asiasta antaa ympäristötarkastaja Taina Huttunen, puh tai Ympäristö- ja tekninen lautakunta päättää myöntää Destia Oy:lle ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisen ympäristöluvan soran murskaukselle ja seulonnalle Ylisotkamon kylässä tiloilla Pöllyvaara Rn:o 12:62, Pöllyvaara I Rn:o 12:65 ja Pöllyvaara II Rn:o 12:78. Toiminta on sijoitettava ja toimintaa on harjoitettava hakemuksessa esitetyn mukaisesti, ellei lupamääräyksissä toisin määrätä. LUPAMÄÄRÄYKSET Käsiteltävät materiaalit 1. Laitoksella saa murskata vain alueelta saatavaa soraa ja muuta kiviainesta enintään tonnia vuodessa. (YSL 43 ) Sallitut toiminta-ajat 2. Murskauslaitos saa toimia arkisin ma-pe klo Murskausta, kuormausta tai kuljetusta ei saa harjoittaa lauantaina, sunnuntaina eikä arkipyhinä. Kuormaamista ja kuljetusta saa tehdä ma-pe klo Murskausta ei saa suorittaa juhannuksesta heinäkuun loppuun sijoittuvalla aikavälillä. (YSL 42, 43, YSA 19, NaapL 17, VNa 800/2010) Maaperä ja pohjavesi 3. Ensisijaisesti laitoksen käyttämä energia tulee tuottaa sähköllä, mikäli se on teknisesti ja taloudellisesti mahdollista. Jos alueella on välttämätöntä käyttää polttoaineita, on polttoaineiden ja muiden ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavien aineiden pääsy maaperään ja pohjaveteen estettävä myös vahinkotilanteessa. 4. Pohjavesialueella säilytettävän polttoaineen määrä on minimoitava. Urakkajaksojen ulkopuolella alueella ei tule säilyttää polttoaineita. Työkoneiden tankkaukset tulee suorittaa ensisijaisesti työvuoron alussa, jolloin koneissa on mahdollisimman vähän polttonesteitä valvomattomana ajanjaksona. 5. Polttoainesäiliöiden on oltava kaksoisvaippasäiliöitä tai kiinteästi valuma-altaallisia säiliöitä ja niiden on kestettävä mekaanista ja kemiallista rasitusta. Säiliöt on varustettava ylitäytönestimillä ja tankkauslaitteistot lukittavilla sulkuventtiileillä. Mahdollisilla tankkauspaikoilla tulee olla katos. 6. Koneiden huoltotoimenpiteet tulee pääsääntöisesti tehdä muualla kuin toiminta-alueella. Mikäli koneille joudutaan tekemään alueella välttämättömiä huoltotoimenpiteitä, tulee paikat suojata öljynkestävällä

11 vahvalla muovilla tai vastaavalla. 7. Kuormauskalustoa tankattaessa ja huollettaessa on huolehdittava siitä, että polttoaineita tai muuta pilaantumisen vaaraa aiheuttavia aineita ei pääse maaperään tai pohjaveteen. Maantiekuljetukseen ja siirtoon käytettävää kalustoa ei tule tankata toiminta-alueella. 8. Ulkopuolisten asiaton pääsy kulkuvälineillä toiminta-alueelle on estettävä lukittavilla puomeilla tai muulla vastaavalla järjestelyllä. 9. Työkoneiden paikoitusalueen tulee olla tiivispohjainen ja paikalla on oltava mahdollisimman paksu suojamaakerros pohjaveteen. Työkoneissa tulee olla ajoneuvokohtainen öljyntorjuntakalusto. (YSL 7, 8, 43, VNa 800/2010) Melu 10. Toiminnasta aiheutuva ekvivalenttimelutaso (LAeq) ei saa lähimpien asuntojen piha-alueilla ylittää päiväohjearvoa (klo 07-22) 55 db(a) eikä yöohjearvoa (klo 23-07) 50 db(a) ja loma-asumiseen käytettävillä alueilla klo ohjearvoa 45 db(a) eikä klo ohjearvoa 40 db(a). 11. Melun etenemisen ehkäisemiseksi tulee käyttää hyväksi mm. maaston ja murskemassakasojen melua vaimentavaa vaikutusta. 12. Laitoksen aiheuttamat melutasot tulee mitata ainakin lähimpien häiriintyvien kohteiden piha-alueilla ensimmäisen luvan mukaisen murskauskerran yhteydessä. Mittaukset on suoritettava ulkopuolisen asiantuntijalaitoksen toimesta. Ennen mittausten suorittamista tulee ympäristövalvontaan toimittaa mittaussuunnitelma hyväksyttäväksi. (YSL 3, 5, 43, 46, NaapL 17, VNp 993/1992, VNa 800/2010) Päästöt ilmaan 13. Pölyn joutumista ympäristöön on tarvittaessa estettävä kastelemalla tai koteloimalla päästölähteet kattavasti ja tiiviisti taikka käyttämällä muuta pölyn torjumisen kannalta parasta käyttökelpoista tekniikka. Varastokasat ja ajoneuvojen kuormat on tarvittaessa kasteltava ja pölyn leviäminen ajoneuvoista toiminta-alueen ulkopuolelle on estettävä. Pölynsidontaan saa käyttää vain puhdasta vettä. (YSL 4.5, 8, 43, VNa 800/2010) Jätteet 14. Toiminta tulee järjestää niin, että jätteitä syntyy mahdollisimman vähän. Toiminta-alueella jätteiden väliaikainen säilytyspiste on järjestettävä siten, että jätteistä ei aiheudu ympäristön roskaantumista, maaperän pilaantumista eikä haittaa terveydelle tai ympäristölle. Hyödyntämiskelpoiset jätteet on kerättävä erilleen hyödyntämiskelvottomista. Alueella mahdollisesti syntyvät jätteet on kuljetettava mahdollisimman pian jätteiden syntymisestä

12 asianmukaisiin keräyspisteisiin toiminta-alueen ulkopuolelle. 15. Ongelmajätteet on varastoitava tiiviissä ja lukitussa tilassa. Ongelmajätteet on toimitettava asianmukaiseen käsittelyyn jokaisen toimintajakson päätyttyä. Ongelmajätteiden siirrosta on laadittava siirtoasiakirja. (YSL 4, 43, 45, JL 15, VNa 800/2010) Häiriötilanteet 16. Alueen riskitekijöistä on tiedotettava työntekijöille. Onnettomuus- ja häiriötilanteita varten alueella on oltava riittävä alkusammutus- ja vuotojen torjuntakalusto. Laitteiden läheisyydessä on oltava hätäkytkimet sekä ohjeet menettelystä vuoto- ja tulipalotapauksissa. Vahinkotapauksesta, kuten polttoaine- tai öljyvuodoista, on välittömästi ilmoitettava Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, pelastusviranomaiselle sekä Kainuun ELY-keskukselle. (YSL 43, 76, VNa 800/2010 ) Tarkkailu ja raportointi 17. Toiminnanharjoittajan on tarkkailtava rakenteiden, laitteiden ja ajoneuvojen kuntoa säännöllisesti. Mikäli havaitaan vaurioita, jotka voivat johtaa päästöjen syntymiseen, on puutteet korjattava välittömästi. Laitoksen on toimittava siten, ettei toiminta missään vaiheessa aiheuta terveyshaittaa tai tarpeetonta ympäristön pilaantumisen vaaraa. (YSL 4, 7, 8, 42 ja 43, YSA 19 ) 18. Alueella tulee tarkkailla pohjaveden pinnan korkeutta sekä pohjaveden laatua. Lisäksi alueelta tulee ottaa maaperänäytteitä ainakin luvan mukaisen toiminnan päättyessä. Maaperä- ja pohjavesinäytteiden otosta on tehtävä suunnitelma, joka tulee toimittaa hyväksyttäväksi Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Tarkkailua voidaan suorittaa yhteistyössä viereisellä alueella toimivan Lemminkäinen Infra Oy:n kanssa. Näytteiden tulokset tulee toimittaa heti niiden valmistuttua tiedoksi Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle sekä Kainuun ELY-keskukselle. (YSL 43, YSA 19 ) 19. Luvanhakijan on pidettävä kirjaa laitoksen toiminnasta. Yhteenveto kirjanpidosta on toimitettava Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle vuosittain helmikuun loppuun mennessä. Vuosiyhteenvedossa tulee esittää ainakin seuraavat tiedot: - toiminta-ajat - murskatun maa-aineksen määrä - maaperä- ja pohjavesinäytteiden tulokset - toteutetut olennaiset huoltotoimenpiteet - olennaiset häiriöt (ajankohta, syy, kesto, vaikutukset) - syntyneiden jätteiden määrät ja toimituspaikat - toteutetut ja suunnitellut olennaiset ympäristönsuojeluinvestoinnit (YSL 46 )

13 Paras mahdollinen käyttökelpoinen tekniikka 20. Luvanhaltijan on oltava riittävästi selvillä toimialansa parhaan käyttökelpoisen tekniikan kehittymisestä ja varauduttava toimintaan soveltuvan tekniikan käyttöönottoon. (YSL 4, 5 ja 43 ) Toiminnan aloittaminen, lopettaminen ja muuttaminen 21. Tämän luvan nojalla käytettävien laitosten toiminnan aloittamisesta ja lopettamisesta on ilmoitettava tarkastusta varten riittävän ajoissa Sotkamon kunnan ympäristövalvontaan. (YSL 43 ) 22. Toiminnan päätyttyä alueet on saatettava sellaiseen kuntoon, ettei se toiminnan päättymisenkään jälkeen aiheuta terveyshaittaa tai muuta merkittävää maaperän, pohjaveden tai ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa. Toiminnan muuttamisesta, laajentamisesta tai lopettamisesta on ilmoitettava Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. (YSL 43 ) ASETUKSEN JA MUIDEN SÄÄDÖSTEN NOUDATTAMINEN Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. (YSL 56 ) RATKAISUN JA LUPAMÄÄRÄYSTEN PERUSTELUT Lupaharkinnan perusteet Ympäristölupa on myönnettävä, jos toiminta täyttää ympäristönsuojelulain, jätelain sekä niiden nojalla annettujen asetusten edellyttämät vaatimukset sekä sen mitä luonnonsuojelulaissa ja sen nojalla on säädetty. Lisäksi on tutkittava asiassa annetut lausunnot ja hakemuksesta jätetyt muistutukset. Luvan myöntämisen edellytykset Ympäristö- ja tekninen lautakunta katsoo, että hakemuksen ja asetettujen lupamääräysten mukaisesta toiminnasta ei aiheudu terveyshaittaa, merkittävää ympäristön pilaantumista, erityistä luonnonolosuhteiden huonontumista taikka vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella. Toiminnasta ei myöskään aiheudu naapureille kohtuutonta rasitusta, eikä toiminta sijoitu kaavamääräysten vastaisesti. Lupamääräysten perustelut Lupamääräys 1: Toiminta-alue sijoittuu tärkeälle pohjavesialueelle. Muualta tuotavat maa-ainekset saattavat lisätä pohjaveden pilaantumisvaaraa. Lupamääräys 2:

14 Toiminta-aika on hyväksytty hakemuksen mukaisena. Toiminta-ajat ovat asetuksessa 800/2010 esitetyn mukaiset, huomioiden lähimpien asuntojen etäisyys. Lupamääräykset 3-9: Lupamääräykset on annettu maaperän ja pohjaveden pilaantumisen ehkäisemiseksi. Toiminta sijoittuu I-luokan tärkeälle pohjavesialueelle. Öljyjen ja polttonesteiden varastointi alueella aiheuttaa pohjaveden pilaantumisriskiä, minkä vuoksi varastointia on rajoitettu. Lupamääräyksessä 3 edellytetään käytettäväksi ensisijaisesti verkkovirtaa aggregaatin sijaan mikäli se vain on teknisesti ja taloudellisesti mahdollista, jotta pohjavedelle öljyistä ei aiheutuisi pilaantumisen riskiä. Öljyä sisältävien tuotteiden ja kemikaalien käsittelyssä on tärkeällä pohjavesialueella noudatettava erityistä varovaisuutta. Soranottoalueet ja murskausalueet saattavat houkuttaa ulkopuolisia kulkijoita, jotka voivat toiminnallaan aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista tai muuta vahinkoa silloin kun asema ei ole toiminnassa. Tämän vuoksi alueelle on velvoitettu asentamaan lukittava puomi tai muu vastaava pääsyn estävä järjestelmä. Lupamääräykset 10-12: Toiminnasta aiheutuvan melun rajoittaminen lähimmissä häiriintyvissä kohteissa Vnp:n (993/1992) melutason ohjearvoista mukaiselle tasolle ehkäisee toiminnasta aiheutuvaa meluhaittaa. Lähin häiriintyvä kohde sijaitsee alle 500 metrin päässä toimintapaikasta, tämän vuoksi toiminnanharjoittajan on ryhdyttävä erityisiin torjuntatoimiin meluhaittojen minimoimiseksi. Toiminnanharjoittajan on selvitettävä melutasot häiriintyvissä kohteissa mittauksin, jotta voidaan varmistaa että melutaso ei ylitä luvassa annettuja rajoja. Mikäli rajat ylittyvät, tulee toiminnanharjoittajan ryhtyä heti toimiin melun torjumiseksi. Lupamääräys 13: Lähin häiriintyvä kohde sijaitsee alle 500 metrin etäisyydellä toimintapaikoista. Tämän vuoksi toiminnanharjoittajan on ryhdyttävä erityistoimiin pölyhaittojen minimoimiseksi. Toiminta sijoittuu tärkeälle I-luokan pohjavesialueelle, tämän vuoksi pölyn sidonnassa ei saa käyttää mitään kemikaaleja. Lupamääräykset 14-15: Määräyksillä estetään jätteistä terveydelle ja ympäristölle aiheutuvia haittoja. Lupamääräys 16: Työntekijöille on tiedotettava, että toimitaan tärkeällä pohjavesialueella, jotta he osaavat ottaa riskin huomioon toiminnoissaan. Mahdollisissa vahinkotapauksissa tehokas toiminta edellyttää, että aseman vastuuhenkilöllä on käytettävissä hyvät ohjeet ja välineet ko. tapauksissa

15 toimimiseen. Vahinkotapauksista ilmoittaminen on tarpeen mahdollisten ympäristö- ja terveysriskien arvioimiseksi sekä tarvittavien toimenpiteiden määrittelemiseksi. Lupamääräys 17: Lupamääräys on annettu ympäristö- ja terveyshaittojen sekä pilaantumisen estämiseksi. Määräyksellä korostetaan sitä, että toiminnanharjoittajan tulee itse valvoa riittävästi toimintaansa, jotta poikkeukselliset tilanteet voidaan ehkäistä ennakolta. Lupamääräys 18: Lupamääräys on toiminnan vaikutusten tarkkailun kannalta tarpeellinen. Vaikka lupa edellyttääkin tehokkaita toimenpiteitä mm. pohjaveden suojelemiseksi haitallisilta päästöiltä, on suojaustoimenpiteiden riittävyys kontrolloitava ympäristön tilan seurannalla. Tässä tapauksessa katsotaan tarpeelliseksi antaa määräyksiä maaperän ja pohjaveden tarkkailusta, koska toiminnan merkittävin riski kohdistuu maaperään ja pohjaveteen. Toiminnanharjoittaja voi järjestää tarkkailun yhteistyössä viereisellä alueella toimivan toiminnanharjoittajan kanssa. Lupamääräys 19: Kirjanpitovelvollisuus on tarpeen lupamääräysten valvomiseksi. Lupamääräys 20: Ympäristönsuojelulain mukaan toiminnanharjoittajan tulee olla riittävästi selvillä toimintansa ympäristövaikutuksista ja niiden vähentämismahdollisuuksista. Luvan voimassaoloaikana tekniikka voi kehittyä ja luvanhaltija on velvollinen ottamaan lupamääräyksistä huolimatta käyttöön parasta käyttökelpoista tekniikkaa. Lupamääräykset 21-22: Määräys on tarpeen valvontaa varten. Viranomaiselle on toimintajaksoista ilmoitettava, jotta aseman suojausrakenteet, sammutusvälineet ja esim. imeytysaineet pystytään tarkastamaan ennen toiminnan aloittamista. Myös toiminnan lopettamisesta on ilmoitettava valvontaviranomaiselle, jotta toimintaan liittyvät ympäristöriskit ja varastoidut jätteet voidaan todeta poistetuiksi. Vastaukset lausuntoihin Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ja Kainuun maakunta -kuntayhtymän terveysvalvonnan lausunnot on otettu huomioon lupamääräyksistä ilmenevällä tavalla. LUVAN VOIMASSAOLO Tämä lupapäätös on voimassa saakka. Toiminnan olennaiseen muuttamiseen tai laajentamiseen on oltava lupa.

16 Destia Oy:lla on Pöllyvaarassa maa-ainesten ottolupa, joka on voimassa Ympäristölupa on myönnetty olemaan voimassa yhteneväisesti maa-ainesten ottoluvan kanssa. Korvattavat päätökset Ympäristölupapäätös korvaa lainvoimaiseksi tultuaan Sotkamon kunnan ympäristö- ja teknisen lautakunnan myöntämän ympäristöluvan. LUPAPÄÄTÖKSEN NOUDATTAMINEN MUUTOKSENHAUSTA HUOLIMATTA Päätös voidaan muutoksenhausta huolimatta panna täytäntöön. Muutoksenhakutuomioistuin (Vaasan hallinto-oikeus) voi valituksesta kumota päätöksen noudattaa ympäristölupapäätöstä muutoksenhausta huolimatta tai muuttaa sitä tai muutoinkin kieltää lupapäätöksen täytäntöönpanon. Aloittamisoikeuden vakuudeksi määrätään SOVELLETUT SÄÄNNÖKSET Ympäristönsuojelulaki (YSL) 86/2000 Ympäristönsuojeluasetus (YSA) 169/2000 Jätelaki (JL) 646/2011 Laki eräistä naapuruussuhteista (NaapL) 26/1920 Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista 993/1992 Valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta 800/2000 YMPÄRISTÖLUPAMAKSU JA SEN PERUSTELU Tämän ympäristöluvan käsittelymaksu on euroa. Käsittelymaksu perustuu Sotkamon kunnan ympäristö- ja teknisen lautakunnan hyväksymään ympäristölupamaksutaksaan. Päätös Lautakunta hyväksyi palvelualuejohtajan ehdotuksen. Ympäristötarkastaja Taina Huttunen oli asiantuntijana tämän pykälän aikana. PÄÄTÖKSEN ANTAMINEN Päätös annetaan julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Päätös: Päätös lähetetään hakijalle Jäljennös päätöksestä Kainuun ELY -keskus Kainuun maakunta - kuntayhtymä/ympäristöterveydenhuolto

17 Tieto päätöksen antamisesta Ympäristölupahakemuksesta YSL 38 2 momentin perusteella tiedon saaneet. Päätöksen antamisesta kuulutetaan Sotkamon kunnan ilmoitustaululla, Sotkamo -lehdessä ja Sotkamon kunnan internetsivuilla. TIEDOKSIANTO JA VALITUSOSOITUS Päätöksen antamispäivä Ympäristö- ja teknisen lautakunnan päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen kirjallisella valituksella. Valitusaika Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa ympäristö- ja teknisen lautakunnan päätöksen antopäivästä, sitä päivää lukuun ottamatta. Valitusaika päättyy Valituskirjelmän toimittaminen Valituskirjelmä on toimitettava valitusajassa Sotkamon ympäristöja tekniselle lautakunnalle. Omalla vastuulla valituskirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valituskirjelmän sisältö ja allekirjoittaminen Valituskirjelmässä on ilmoitettava: - valittajan nimi ja kotikunta - postiosoite ja puhelinnumero, joihin asian käsittelyä koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin ja mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä taikka jos valituksen laatijana on muu henkilö, on valituskirjelmässä ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, jollei hän ole asianajaja tai yleinen oikeusavustaja, on liitettävä valitukseen valtakirja, jollei valittaja ole valtuuttanut häntä suullisesti valitusviranomaisessa. Valituskirjelmän liitteet Valituskirjelmään on liitettävä: - ympäristö- ja teknisen lautakunnan päätös alkuperäisenä tai jäljennöksenä

18 - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Maksu Valittajalta peritään Vaasan hallinto-oikeudessa oikeudenkäyntimaksu 90 euroa, ellei valittaja tuomioistuinten ja eräiden oikeusviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain 7 :n nojalla vapaudu maksuvelvollisuudesta. Sotkamon ympäristö- ja teknisen lautakunnan osoite: Markkinatie 1 (PL 24), SOTKAMO (88601 SOTKAMO) Puh. (08) /vaihde, Fax. (08) , sähköposti. kirjaamo@sotkamo.fi

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVAA TOIMINTAA KOSKEVAN ILMOITUKSEN JOHDOSTA, MURSKAUS SEITAKURUN SORA-ALUEELLA

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVAA TOIMINTAA KOSKEVAN ILMOITUKSEN JOHDOSTA, MURSKAUS SEITAKURUN SORA-ALUEELLA Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä PÄÄTÖS Ympäristöterveyslautakunta Kauppakuja 2 A 1 19.3.2019 98800 Savukoski Dnro: Y/14/2019 PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-Ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1.6. 2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri

VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri Teknisen lautakunnan valvontajaosto 48 23.11.2011 MORENIA OY YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS HUOTARINVAARA 137/8/86/2011 VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri 16.11.201 Ympäristölupa soran murskaukseen ja varastointiin,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f) Etelä-Suomi Päätös Nro 61/2013/1 Dnro ESAVI/387/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.3.2013 ASIA Päätös JR-Osa Oy:n autojen ja koneiden purkamotoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta,

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisesta ilmoituksesta, Ristiina. Ympäristönsuojelulaki 62 2 momentti.

PÄÄTÖS. Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisesta ilmoituksesta, Ristiina. Ympäristönsuojelulaki 62 2 momentti. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 22.11.2007 Dnro ESA 2005 Y 110 11 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisesta ilmoituksesta, Ristiina ILMOITUKSEN TEKIJÄ UPM Kymmene Wood Oy Pelloksen vaneritehtaat

Lisätiedot

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2011/2 Dnro ESAVI/708/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA BCDE Group Waste Management Ltd Oy:n biologisen hapetuslaitoksen ympäristölupapäätöksen määräysten tarkistamista

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121)

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121) POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖKESKUS PL 69, 80101 Joensuu Puh. (013)*1411 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2004 Dnro 0795Y0215 (121) 1 ASIA Ympäristölupa, joka koskee Rääkkylän kunnan kirkonkylän jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta Kaavin kunta VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Ympäristösihteeri 29.08.2017 2 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Ympäristötarkastaja PÄÄTÖS ILMOITUKSESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA, TORNION RALLIHARRASTAJAT RY

Ympäristötarkastaja PÄÄTÖS ILMOITUKSESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA, TORNION RALLIHARRASTAJAT RY MERI-LAPIN YMPÄRISTÖ- PALVELUT VIRANHALTIJAPÄÄTÖS dnro 793/11.03.01/2017 Ympäristötarkastaja 15.1.2018 1 Päätöksentekijä Ympäristötarkastaja Asia PÄÄTÖS ILMOITUKSESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA,

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1912/2016 23.1.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Vantaan Energia Oy, Lentokentän lämpökeskus Vantaan Energia Oy:n Lentokentän

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA Hämeen Hyötymateriaalit Oy:n Vaivian jätteenkäsittelylaitoksen jätelain 120 :n mukainen

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. Yhteyshenkilö: Jari Jakonen, p

Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. Yhteyshenkilö: Jari Jakonen, p Etelä-Savo PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 03.02.2010 Dnro ESAELY/49/07.00/2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. VIREILLETULO 15.1.2010 HAKIJA Mikkelin Urheiluautoilijat

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 30.4.2015 4 195/15 Ympäristösihteeri

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 30.4.2015 4 195/15 Ympäristösihteeri Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVAA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA Haminan kaupunki / Hamina Bastioni Raatihuoneentori

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012 LAPELY/152/07.00/2012 07.00.03 10/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ AA

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna Etelä-Suomi Päätös Nrot 161/2011/1 Dnro ESAVI/272/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2011 ASIA Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Otsikko Sivu

SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Otsikko Sivu SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2012 294 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 12.09.2012 ASIAT Otsikko Sivu 128 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 296 129 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa.

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa. Päätös annettu julkipanon jälkeen 14.5.2013 POSELY/166/07.00/2013 Pohjois-Savo ASIA YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 78 :N MUKAINEN ILMOITUS. PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTAMINEN, IISALMEN PRISMA, PARKATINTIE 2, IISALMI

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen,

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen, Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2011/2 Dnro ESAVI/32/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2011 ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti kuivaamalla, Köyliö

Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti kuivaamalla, Köyliö Etelä-Suomi Päätös Nro 30/2010/2 Dnro ESAVI/152/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1909/2016 19.6.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Hyvinkään lämpövoima Oy, Sahanmäen lämpökeskus, Kerkkolankatu 35 Hyvinkään

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 27.5.2015 7 340/15 Ympäristösihteeri. Yhteyshenkilö: Asko Putto. p.

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 27.5.2015 7 340/15 Ympäristösihteeri. Yhteyshenkilö: Asko Putto. p. Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA Destia Oy Korjaamotie 5 49400 Hamina Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 230/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/124/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 230/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/124/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 230/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/124/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA TOIMINNAN SIJAINTI Hikinoro Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro /15 Ympäristösihteeri

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro /15 Ympäristösihteeri Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA KFS Finland Oy Kellokukantie 4 01300 Vantaa Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula PÄÄTÖS Nro 67/07/1 Dnro ISY-2007-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2007 ASIA Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula HAKIJA Eero Suomäki Suomäentie

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PAATOKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PAATOKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PAATOKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1. 6.2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

MELUA AIHEUTTAVA TOIMINTA Enduromoottoripyöräkilpailu SE-Team Enduro

MELUA AIHEUTTAVA TOIMINTA Enduromoottoripyöräkilpailu SE-Team Enduro Päätös 1 (4) ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisesta tilapäistä melua koskevasta ilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ Keravan Motoristiseura ry Piikiventie 7 04250 Kerava MELUA AIHEUTTAVA

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/12234/2017 25.6.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Borealis Polymers Oy, Petrokemian laitokset, Petrontie 52, Porvoo Borealis

Lisätiedot

Pentti Kärnä hakee maa-aineslain 21 :n mukaista lupaa aloittaa ottotoiminta mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Pentti Kärnä hakee maa-aineslain 21 :n mukaista lupaa aloittaa ottotoiminta mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 129 26.06.2013 Maa-aineslupapäätös; Pentti Kärnä, Itäpuro RN:o 45:84 92/10.03/2013 YMPTEKLT 129 Valmistelija, Ympäristötarkastaja Hakija Pentti Kärnä Sapsoperäntie 163a

Lisätiedot

Toiminnalla ei ole aikaisemmin myönnettyjä ympäristölupia.

Toiminnalla ei ole aikaisemmin myönnettyjä ympäristölupia. Etelä-Suomi Päätös Nro 88/2014/1 Dnro ESAVI/85/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2014 ASIA Ilmoitus koeluonteisesta toiminnasta tarkoituksena selvittää arinapolton soveltuvuutta jätteiden polttoon

Lisätiedot

Demolite Oy:n Tuuloksen kestopuun kierrätysterminaalin ympäristölupapäätökseen liittyvä ympäristömeluselvityksen mittaussuunnitelma, Hämeenlinna.

Demolite Oy:n Tuuloksen kestopuun kierrätysterminaalin ympäristölupapäätökseen liittyvä ympäristömeluselvityksen mittaussuunnitelma, Hämeenlinna. LIITE 2 Etelä-Suomi Päätös Nro 16/2010/2 Dnro ESAVI/432/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.4.2010 ASIA Demolite Oy:n Tuuloksen kestopuun kierrätysterminaalin ympäristölupapäätökseen liittyvä ympäristömeluselvityksen

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös. Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen

MERKINTÄ. Päätös. Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.10.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukainen ilmoitus koeluonteisesta toiminnasta, joka koskee pilaantuneen

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 11.2.2015 valtausoikeuden siirtoa koskeva hakemus.

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 11.2.2015 valtausoikeuden siirtoa koskeva hakemus. Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 19.3.2015 8982, 9095 Geologian tutkimuskeskus PL 77 96101 ROVANIEMI VALTAUSOIKEUDEN SIIRTOA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes)

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro ESA 2007 Y

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro ESA 2007 Y PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro 14.9.2007 ESA 2007 Y 207 115 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. VIREILLETULO 28.8.2007 HAKIJA Mikkelin Urheiluautoilijat ry Kasarminkatu

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2013 ASIA Kemikaalien varastointi- ja käsittelytoimintaa harjoittavan laitoksen ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Johtava ympäristötarkastaja 30.01.2012 1

Johtava ympäristötarkastaja 30.01.2012 1 576/67/675/2011 YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN (86/2000) 60 :N MUKAINEN ILMOITUS MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA; Lujatalo Oy, Kiveläntie 4, Lohja. Ilmoitus erityisen häiritsevää melua aiheuttavasta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Joutsan Kuljetus Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden käsittelyn

Lisätiedot

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki.

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 58/2011/2 Dnro ESAVI/119/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/4830/2016 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Keravan lämpövoima Oy, Keravan voimalaitos, Myllykorventie 20 Keravan

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/1186/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/1186/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/1186/2017 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Päätös Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2016 1 (4) Lupatunnus HL2011:0037 Seppo Vikiö PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Luvanhaltija: Seppo Vikiö, Terttu Vikiö Siirron jälkeen luvanhaltijat: Hanna Makkonen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 48/04/1 Dnro PSY-2004-Y-70 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 48/04/1 Dnro PSY-2004-Y-70 Annettu julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖS Nro 48/04/1 Dnro PSY-2004-Y-70 Annettu julkipanon jälkeen 17.6.2004 1 ASIA LUVAN HAKIJA Lisäajan myöntäminen Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristöja vesitalousluvan melun alentamissuunnitelmalle

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus.

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 12.8.2016 ML2012:0168 FQM FinnEx Oy Kevitsantie 730 99670 PETKULA MALMINETSINTÄLUVAN SIIRTOA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on

Lisätiedot

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Sijainti: Sodankylä

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Sijainti: Sodankylä Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 21.10.2015 ML2012:0219 Pelkosenniemen Malminetsintä Oy c/o Prunus Asianajotoimisto Oy Ville Salonen Aleksanterinkatu 29 A 27 33100 TAMPERE MALMINETSINTÄLUVAN SIIRTOA

Lisätiedot