JÄSENTIEDOTE Jyty Ylä-Kainuu ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENTIEDOTE Jyty Ylä-Kainuu ry"

Transkriptio

1 JÄSENTIEDOTE 2016 Jyty Ylä-Kainuu ry Jyty Ylä-Kainuu ry Kauppakatu Suomussalmi puh

2 2 Hyvä Jytyläinen työkaveri Jyty liitto edustaa meitä yli jäsentä joista valta osa työskentelee kuntien eri tehtävissä. Jyty on vahva edunvalvoja ja neuvottelee sinunkin työehtosi yhdessä muiden kunta-alan pääsopija osapuolten kanssa. Ilman pitkäjänteistä ammattiliittojen vahvaa edunvalvontaa emme saisi nauttia mm. nykymuotoisista äitiyslomista, lomarahoista sekä monista työsuhdeturvaan liittyvistä eduista. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään siitä, mitä ammattiliitot ovat saaneet aikaan jäsentensä hyväksi. Jyty Ylä-Kainuu hoitaa paikallisesti Suomussalmen, Puolangan ja Hyrynsalmen Jytyläisten edunvalvontaa. Joukossamme on myös muilla sektoreilla kuin kunnissa työskenteleviä, jotka kuuluvat Jytyläiseen perheeseemme. Jytyläisenä Sinulla on oikeus saada oman luottamusmiehesi palveluita jos jokin asia askarruttaa mieltäsi esim. työsuhteeseesi liittyvissä asioissa. Olemme myös edustettuina työpaikkojemme yhteistyöelimissä sekä työsuojelutoimikunnissa. Jyty Ylä-Kainuun alueella yhteistyö on toiminut työnantajien kanssa hyvässä hengessä, tämä osoittaa että meitä kuunnellaan ja tekemäämme edunvalvontaa arvostetaan. Kuluva vuosi on edunvalvonnan kannalta haasteellinen. Yhteiskuntasopimusta on neuvoteltu keskusjärjestöjen kesken kohta vuosi. On esitetty pakkolakeja, joilla olisi heikennetty yksipuolisesti työntekijöiden oikeutta sopia omista työehdoistaan. Pakkolait olisivat tuoneet mukanaan monenlaisia leikkauksia nykyisiin työehtoihin ja olleet monille pienipalkkaisella Jytyläiselle kohtuuttoman kovia. Nyt Paraillaan neuvottelun alla oleva pakkolait korvaava yhteiskuntasopimus myös leikkaisi mm. lomarahoja 30% kolmeksi vuodeksi ja pidentäisi hieman työaikaa, jonka toteuttamisesta liitot tullevat sopimaan kevään neuvotteluissa. Suomen taloudellisen tilanteen ollessa heikko, meidän on kuitenkin syytä jokaisen kantaa kortemme kekoon ja tehdä joitakin myönnytyksiä paremman huomisen eteen. Liiton sääntöjä ja aluetoimintaa ollaan uudistamassa kuluvan vuoden aikana. Uudistuksella pyritään siihen että jokaisella Jytyläisellä olisi paremmat mahdollisuudet osallistua ammattijärjestömme toimintaan ja taata Jytylle vahva vaikuttajan rooli edunvalvonnassa jatkossakin. Kannustan kaikkia jäseniä osallistumaan aktiivisesti yhdistyksemme kokouksiin, vapaa-ajantoimintaan sekä liiton järjestämiin koulutukseen. Monet näistä ovat jäsenille maksuttomia tai osallistuminen on mahdollista pienellä omavastuulla. Tässä vuositiedotteessa on kerrottu tämän vuoden jäseneduista sekä toiminnasta ja löydät myös yhdistyksen aktiivien sekä luottamusmiesten yhteystiedot siitä. Aurinkoista loppukevään jatkoa sekä iloista kesän odotusta. Heikki Kanniainen vs. puheenjohtaja Pirjon ollessa ansaitulla vuorotteluvapaalla.

3 3 Yhdessä olemme enemmän! Jyty Ylä-Kainuu ry palvelee Hyrynsalmen, Puolangan ja Suomussalmen alueen Jytyläisiä. Yhdistyksessä oli yhteensä 503 jäsentä, joista työvoimajäseniä 292 ja eläkeläisjäseniä 211. Jäsenasioita hoitaa Raija Auvinen. Hän toimii myös yhdistyksen rahastonhoitajana. Raijan tavoittaa puh Yhdistyksen pankkitili: FI (ei jäsenmaksuja)

4 4 Jytyn jäsenedut Lainopillisia palveluita Jytyn merkittävä jäsenetu on oikeusapu ja lainopillinen neuvonta palvelussuhteeseen liittyvissä asioissa. Palvelu on maksuton. Vastuu- ja oikeusturvavakuutus Liitto on ottanut jäsentensä turvaksi ammattihenkilön vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen ammatissa aiheutuvien vahinkojen varalta If vakuutusyhtiössä. Vakuutettuina ovat myös liiton opiskelijajäsenet työharjoittelussa ollessaan. Vastuu- ja oikeusturvavakuutus on voimassa, kun jäsenyys on kestänyt kuusi kuukautta. Vakuutusehdot sekä vahinkoilmoituslomakkeita saa Ifin konttoreista. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja matkustajavakuutus If Vakuutusyhtiön kanssa tehdyn sopimuksen mukaan alle 68-vuotiaat työvoimajäsenet, Suomessa vakituisesti vuosittain yli kuusi kuukautta asuvat jäsenet ja opiskelijajäsenet on vakuutettu vapaa-ajan tapaturma- ja vapaa-ajan matkustajavakuutuksella. Jos jäsen eroaa tai erotetaan jäsenistöstä, vakuutusturva päättyy välittömästi. Tapaturmavakuutuksesta korvataan vapaaaikana sattuneita tapaturmia, mikäli niitä ei korvata jonkin lain perusteella. Matkustajavakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta kunkin yksittäisen Suomesta alkavan, vapaa-aikana tehtävän koti- tai ulkomaanmatkan alkamisesta. (Matkustajavakuutus ei koske matkatavaroita.) Molemmat vakuutukset sisältyvät jäsenetuna jäsenmaksuun. Liiton jäsenkorttiin on painettu vakuutuksen tiedot, joten se toimii myös matkustajavakuutuskorttina. Tarkemmat tiedot liiton vakuutuseduista saat osoitteesta tai Ifin palvelunumerosta ma-pe klo Jos sinulle sattuu vahinko, tee vahinkoilmoitus netissä tai soita Ifin vahinkopalveluihin ma-pe klo 9-18.

5 5 Luottamusmiehet Työttömyysturva Jytyn jäsenenä olet vakuutettu Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassassa. Työttömäksi tai lomautetuksi joutuessasi olet oikeutettu ansioon sidottuun päivärahaan. Jytyn luottamusmies työpaikallasi sekä työttömyyskassa neuvovat, miten toimit, jos työttömyys uhkaa. Työpaikallasi on apuna Jytyn luottamusmies, joka toimii jäsenten paikallisina edustajina palvelussuhdetta koskevien sopimusten ja muiden määräysten soveltamista koskevissa asioissa. Jos sinulla tulee epäselvyyksiä palvelusuhteen ehdoissa, kysy aina ensin palkanlaskijaltasi ja/tai esimieheltäsi ja mikäli asia ei näin ratkea, ota yhteys omaan luottamusmieheesi, joka selvittää asiaa ja vie sen tarvittaessa eteenpäin. Hyrynsalmen kunnan luottamusmies Anja Heikkinen Maija Niskanen pääluottamusmies, asuntosihteeri puh. työ (08) varapääluottamusmies, kirjastoimenjohtaja puh. työ Puolangan kunnan luottamusmies Heikki Kanniainen Pirjo Hyttinen pääluottamusmies, elinkeinoasiamies puh. työ varapääluottamusmies, kirjastovirkailija puh. työ (08) Suomussalmen kunnan luottamusmies Seija Falck varapääluottamusmies, uinninohjaaja puh

6 6 Kainuun maakunta kuntayhtymän luottamusmiehet Ella Kiljunen Pirjo Heikkinen Riitta Kela Raija Auvinen Päätoiminen pääluottamusmies puh luottamusmies, Yhteiset palvelut, Hyrynsalmi palkkasihteeri puh. (08) , varaluottamusmies, Sosiaalitoimi/Aikuisten mielenterveyspalvleut, Suomussalmi aikuisten mielenterveyspalvelut -yhteiset palvelut/perheneuvola puh varaluottamusmies, Sosiaalitoimi/ Kehitysvammapalvelut Suomussalmi palvelusihteeri, kehitysvammapalvelut puh Yksityisalojen asioissa voit olla yhteydessä Oulun alueen alueasiamies Teuvo Siikaluomaan puh Teuvo Siikaluoma alueasiamies, Oulun toimisto puh Työsuhdeneuvonta yksityisellä sektorilla puh

7 7 Hallitus Hallituksen tehtävänä on johtaa ja kantaa vastuu paikallisesta edunvalvonnasta. Lisäksi tehdään jäsenistöä koskevia päätöksiä, kuten jäseneksi liittymiset, euromääräiset jäsenmaksut, koulutuksen ja vapaa-ajan virkistystoiminnan järjestäminen, lausuntojen antaminen ja esitysten tekeminen. Pirjo Neuvonen Heikki Kanniainen puheenjohtaja, liikuntasihteeri puh Vuorotteluvapaalla 8/16 varapuheenjohtaja, elinkeinoasiamies puh Heidi Juntunen Raija Auvinen Tilda Laurila Pirjo Hyttinen Anja Heikkinen Ulla Heikkinen Merja Nygård Marjut Seppänen sihteeri puh palvelusihteeri, kehitysvammapalvelut puh palvelusihteeri puh. työ kirjastovirkailija puh asuntosihteeri varapuheenjohtaja puh. (08) pääkirjanpitäjä puh ohjaaja puh ohjaaja puh

8 8 Koulutustoiminta Koulutusvastaavana toimii Heidi Juntunen p , Yhdistys kannustaa jäseniään hakeutumaan Jytyn alue- ja keskustoimiston järjestämille kursseille. Kustannuksista vastaavat liitto ja yhdistys yhdessä. Aluetoimistot järjestävät kursseja ensisijaisesti oman alueensa jäsenistölle. Seuraa myös aktiivisesti Jyty-lehden koulutusinfoa! Hanki kurssihakemuslomake yhdistyksen toimihenkilöiltä tai Jytyn kotisivuilta Palauta lomake Jytyn koulutusvastaavalle. Poimintoja tulevista koulutuksista vuonna 2016: Koulunkäynninohjaajien ammatilliset opintopäivät Sihteerityön ammatilliset opintopäivät Työhyvinvointipäivät Enemmän irti Jytystä Ravitsemusalan ammatilliset opintopäivät Lisätietoja koulutuksista löydät Jytyn nettisivuilta: JYTY-KALENTERIT 2016 Kalenteritarve on vähentynyt sähköisten kalenterien käytön myötä huomattavasti. Haluamme kuitenkin edelleen tarjota halukkaille perinteistä kalenterimallia. Jäsen saa tilattua vuosikalenterin ottamalla yhteyttä Raijaan, Kalenterin voi myös varata itselleen tuleviksi vuosiksi etukäteen.

9 9 Vapaa-ajan toiminta Kuluvaksi vuodeksi on suunnitteilla erilaisia retkiä, matkoja, liikunta- ja kulttuuritilaisuuksia sekä pikkujoulu. Esitä toivomuksia ja ehdotuksia: Merja Heikkinen puh Edut koskevat vain työvoimajäseniä, ellei muuta ilmoiteta. Työvoimajäseniä ovat myös kaikki euromääräistä jäsenmaksua maksavat. Ilmoita sähköpostiosoitteesi työpaikkasi yhteyshenkilölle, jolloin saat kaikki tiedotteet tuoreena. Tulevia tapahtumia: Syksyllä retki Koilismaalle, käynti mm. Jalavan kaupassa ja muissa matkailukohteissa. Syyspäivät 2016 Ähtärissä Ostosmatka Haaparantaan Jouluruokailut kunnittain Tulevista paikallisista tapahtumista ilmoitetaan tarkemmin yhdistyksen nettisivuilla, Ylä-Kainuu lehdessä, sähköpostitse sekä työpaikkojen ilmoitustauluilla. Seuraa ilmoittelua! HYVINVOINTIRAHA Omaehtoinen kunnon ja hyvinvoinnin ylläpito Hyvinvointiraha 20 /vuosi 2016 Yhdistyksen työvoimajäsenet voivat laskuttaa yhdistystä syyskokouksen vahvistaman summan edestä liikunnan ja kulttuurin harrastamisesta tai henkilökohtaiseen hyvinvointiin liittyvistä kuluista. Hyväksyttyjä kuluja ovat esim. kansalaisopiston, urheiluseurojen ja kulttuuritilaisuuksien osallistumismaksut sekä henkilökohtaiset hierontakulut. Hyvinvointiraha maksetaan takautuvasti todellisten kulujen mukaan. Aiemmin erikseen hyvinvointirahan päälle tarjotut teatteri- ja elokuvaedut sisältyvät nyt hyvinvointirahaan (20 /vuosi).

10 10 Tämä laskutus on tapahduttava tämän tiedotteen takakannessa olevaa lomaketta käyttäen, johon on liitettävä alkuperäiset maksukuitit. ADRESSIT Yhdistyksellä on myynnissä onnittelu- ja surunvalitteluadresseja. Adresseja saa kuntien yhdyshenkilöiltä, hintaan 8,00 /kpl. Työpaikkojen yhdyshenkilöt Betania Hyrynsalmen kunta Hyrynsalmella Sote henkilöstö Suomussalmen kirjasto ja nuorisopalvelut Ruoka- ja siivouspalvelut, työpalvelukeskus/ S-salmi Suomussalmen kunnanvirasto, koulut, perhepäivähoitajat, matkailutoimisto ja kylpylä S-salmen Terveysasema, hoitokoti Jalonkoski, kotipalvelu ja neuvola Kehitysvammapalvelut Tarja Jäntti Anja Heikkinen Pirjo Heikkinen Raija Auvinen Liisa Kinnunen Merja Heikkinen Tarja Kela Arja Heikkinen Puolangan kunta, Attendo Pirjo Hyttinen Suomussalmen Vuokratalot Ritva Keränen Henkilöstön edustajat toimikunnissa ja johtoryhmissä Hyrynsalmen kunnan yhteistyötoimikunta jäsen varajäsen varajäsen Anja Heikkinen, asuntosihteeri p Ritva Anttonen, toimistosihteeri p Pirkko Keränen p Hyrynsalmen työsuojelutoimikunta 1. varavaltuutettu Pirkko Keränen, toimistosihteeri p

11 11 Puolangan kunnan työsuojelutoimikunta jäsen ja 1. varavaltuutettu Jouni Heikkinen, maaseutusihteeri (kunnanvirasto) p varavaltuutettu Pirjo Hyttinen p Suomussalmen kunnan työsuojelutoimikunta jäsen Merja H Heikkinen, ruokapalveluohjaaja p varavaltuutettu Pirjo Neuvonen, liikuntasihteeri p Kainuun Sote-kuntayhtymän, Yhteiset palvelut johtoryhmä jäsen, Kajaani Ella Kiljunen, pääluottamusmies ella.kiljunen@kainuu.fi p , Kainuun Sote-kuntayhtymän, Ympäristöterveydenhoito johtoryhmä varajäsen, Hyrynsalmi Raija Moilanen, terveystarkastaja raija.moilanen@kainuu.fi

12 12 Nuorisotoiminta Qstock ja Pohjois-Suomen Jyty nuorten aluetapaaminen! Aika: Paikka: Oulu Jytynuorten koulutukseen osallistuville koulutustuki 50 / jäsen; maksetaan kuitteja vastaan. Nuoret ovat saaneet Qstock:ia koskevan erillisen viestin sähköpostitse Katja Vesalta Jos et ole saanut viestiä, niin käy tarkistamassa Jässärissä yhteystietosi! Tervetuloa mukaan! Nyt on jokaisella opiskelijalla mahdollisuus liittyä suoraan paikallisyhdistyksen nuorisojäseneksi. Opiskelijajäsenet liittyvät jatkossa helpoiten sähköisellä liittymisilmoituksella osoitteessa: Opiskelijat maksavat 36 euron vuosijäsenmaksua, joka maksetaan kahdessa osassa kesäkuussa ja joulukuussa. Sekä uusien että nykyisten opiskelijoiden jäsenmaksuvelvollisuus alkaa ensi kesänä. Mikäli opiskelija työskentelee säännöllisesti opintojensa ohella esim. kesäisin, hän maksaa sen ajan bruttoansioistaan yhdistyksen jäsenmaksua, mikä sisältää Jytyn työttömyyskassan jäsenmaksun. Euromääräistä jäsenmaksua ei tällöin erikseen makseta. Säännöllisellä työllä tarkoitetaan yli 18 tunnin työviikkoja. Nuorisovastaavana toimii Marjut Seppänen. Marjut koordinoi Ylä-Kainuun alueen alle 36 -vuotiaiden jäsenten toimintaa. Yhteydenotot: marjuts84@gmail.com puh

13 13 Senioritoiminta Jyty Ylä-Kainuu ry. on ottanut käyttöön kannattajajäsenmaksun. Kaikilla yhdistyksen eläkeläisjäsenillä on mahdollisuus liittyä yhdistyksen kannattajajäseniksi. Kannattajajäseniltä peritään 36 euron suuruista vuosijäsenmaksua. Vastineeksi voivat jäsenet osallistua yhdistyksen vapaa-ajantoimintaan sekä hakea yhdistyksen hyvinvointirahaa. Kysy lisää yhdistyksen jäsenasiainhoitaja Raija Auviselta puh Tavoitteena on saada aktiiviset eläkeläiset mukaan yhteiseen toimintaan! Vapaajäsenyys: Jäsenmaksu Vapaajäsenyys säilyy jäsenellä, jolle yhdistys on sen myöntänyt ennen Vapaajäsenen työttömyysturva säilyy. Jäsenmaksuvapautuksia pitkän ay-jäsenyyden perusteella ei enää myönnetä. Prosentuaalinen jäsenmaksu palkasta: Vuoden 2015 jäsenmaksu on 1,30 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta. JYTIIKKI JOKAISEN JYTYLÄISEN OSTOSPAIKKA! Jytiikki on jytyläisille tarkoitettu nettikauppa, josta löytyy tuotteita aina tekstiileistä lahjatavaroihin.

14 14 Milloin maksetaan euromääräistä jäsenmaksua? Euromääräinen jäsenmaksu on 5,00 euroa/kk. Euromääräinen jäsenmaksu maksetaan silloin kun jäsen jää ilman varsinaista palkkaa vähintään 30 päivän ajaksi. Palkattomalta ajalta on täytettävä euromääräinen jäsenmaksulomake, joita saa jäsenasiainhoitajalta tai oman kunnan yhdyshenkilöltä sekä tästä tiedotteesta. Palkaton virkavapaus/työloma, opiskelu, vuorotteluvapaa, asevelvollisuus, sairauden tai tapaturman aiheuttama työkyvyttömyys, äitiys-, isyys-, vanhempainloma tai hoitovapaa on asioita, jolloin jäsenyyden säilyttämiseksi on maksettava jäsenmaksu euromääräisenä. Kelan peruspäivärahalle jäävät maksavat myös euromääräistä jäsenmaksua. Jos saat työttömyyskassasta soviteltua päivärahaa, työttömyyskassa perii jäsenmaksun suoraan sovitellun päivärahan osalta. Palkan osalta jäsenmaksu on suoritettava erikseen, joko valtuuttamalla työnantaja perimään suoraan palkasta tai maksamalla jäsenmaksu itse kuukausittain. Mikäli olet ansiosidonnaisella päivärahalla kokonaan, työttömyyskassa perii jäsenmaksun suoraan päivärahasta ja yhdistykselle ei makseta tältä ajalta euromääräistä jäsenmaksua. Jos maksat itse palkastasi jäsenmaksun, muista maksaa se kuukausittain Jyty-liitosta tulevien viitenumeroiden perusteella liiton koontitilille. Liitto lähettää vuosittain viitelistan jäsenmaksun maksamista varten. Viitelistaan tulostuu joka kuukaudelle oma viitenumero ja jäsenlajin mukaan joko jäsenmaksu % ilman summaa tai tarkka euromääräinen summa sekä eräpäivä. Jäsen- ja muutosilmoitukset Jytyn toiminnan, erityisesti tutkimusyksikön ja edunvalvonnan kannalta on tärkeää, että jäsenrekisteri pidetään ajan tasalla. Jäsenrekisteritietoihin pohjaavat mm. työttömyyskassajäsenyys, vapaajäsenyys, vakuutusedut, mahdollisuus maksuttomaan oikeusapuun, jäsenyhdistysten äänimäärät Jytyn kokouksissa ym. jäsenedut. Voit tehdä kaikki muutokset yhdistyksen nettisivuilla osoitteessa: Jäseneksi liittyminen Uudet jäsenet saavat jäseneksi liittymislomakkeen työpaikkojen yhdyshenkilöiltä tai Raija Auviselta. Allekirjoituspäivä on aikaisintaan liittymispäivä. Täytetyt lomakkeet on toimitettava välittömästi Raija Auviselle. Jäsenyyden päättyminen Jäsenen halutessa erota yhdistyksestä tulee hänen ilmoittaa siitä yhdistyksen hallitukselle kirjallisesti. Yhdistyksen hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen laiminlyö jäsenmaksunsa. Samoin jäsen menettää jäsenoikeutensa, jos hänellä on maksamatta erääntynyttä jäsenmaksua yli neljältä kuukaudelta.

15 15 Jäsenhankintakampanja vuonna 2016 Mikäli hankit uuden jäsenen yhdistykseen, saat etuna Jyty-kassin tai vaihtoehtoisesti uima- tai kuntosalilippuja. Uusi jäsen saa uuden jäsenen tietopaketin ja Jyty-kassin. Kassi on valkoinen tai sininen. Etu annetaan sen jälkeen, kun uusi jäsen on hyväksytty yhdistyksen jäseneksi. Jäsenillä on mahdollisuus myös ostaa näitä kasseja 10,00 /kpl valkea ja 20,00 /kpl sininen. Työttömyyspäiväraha Työttömyyspäivärahaa maksetaan, työvoimatoimistoon ilmoittautuneelle, kokoaikatyötä hakevalle, työkykyiselle työttömälle henkilölle, joka on työmarkkinoiden käytettävissä ja jolle ei ole voitu osoittaa työtä tai jota ei ole voitu osoittaa koulutukseen. Kassan jäsenellä on oikeus ansioon suhteutettuun päivärahaan, kun hän on ollut jäsenenä vähintään kymmenen lähinnä edellistä kuukautta ja on jäsenenä ollessaan täyttänyt työssäoloehdon. Työssäoloehto täyttyy, kun jäsen on 28 lähinnä edellisen kuukauden aikana (tarkastelujakso) ollut 26 viikkoa sellaisessa vakuutetussa työssä, jossa työaika kunakin viikkona ollut vähintään 18 tuntia ja palkka on ollut työehtosopimuksen mukainen. Kassa tarkistaa työssäoloehdon täyttymisen palkka- ja työtodistuksesta, jotka tulee aina liittää hakemukseen ensimäistä kertaa päivärahaa haettaessa. Päivärahaa maksetaan enimmillään 500 päivän ajalta. Tämän jälkeen on täytettävä 34 viikon työssäoloehto 28 kuukauden aikana saavuttaakseen uudelleen oikeuden ansiosidonnaiseen päivärahaan. Kassa seuraa päivärahan saajan työssäoloa ja aina kun työssäoloehto täyttyy, alkaa oikeus uuteen 500 päivän jaksoon ja samalla päiväraha määritellään uudelleen.

16 16 Kunkin 500 päivän enimmäisjakson alkaessa on jäsenellä viiden päivän omavastuuaika riippumatta tuliko edellinen 500 päivän enimmäisaika kokonaan käytetyksi. 17 hyvää syytä olla JYTY:n jäsen 1. Jyty valvoo etujasi ja neuvottelee työehdoista ja palkoista 2. Käytössäsi on ilmainen oikeusapu ja lainopillinen neuvonta palvelussuhdeasioissa 3. Työpaikallasi on apuna Jyty:n luottamusmies 4. Vakuutusturvanasi on työpaikalla Jyty:n vastuu- ja oikeusturvavakuutus 5. Saat tukea työtaistelutilanteessa sekä taloudellisesti että henkisesti 6. Jäsenenä olet myös vakuutettu työttömyyden varalta 7. If:n vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja matkustajavakuutus turvaa kaikkialla 8. Jyty:n tarjoama koulutus on jokaisen jäsenen oikeus ja jäsenelle ilmainen 9. Voit vähentää jäsenmaksusi verotuksessa 10. Saat 10 kertaa vuodessa työmarkkina- ja ammattiasioihin pureutuvan Jyty lehden 11. Saat etuja Nordean, Sammon ja Osuuspankin lainojen järjestelypalkkioissa, niiden avausmaksuissa, säästö- ja sijoituspalveluissa sekä työtaistelulainoja 12. Liiton jäsenenä saat etuja Oy Teboil Ab huoltoasemilta 13. Saat etuja mm. Cumulus-, Rantasipi-, Ramada-, Holiday Inn, Sokos Hotels, Radisson SAS Hotel, Holiday Club sekä Scandic- ja Hilton hotelleista 14. Saat alennusta Suomen Retkeilymajajärjestö SRM:n hostelleissa ja Fontana-lomakohteissa 15. Laivayhtiöiden etuja mm. Viking Line, TallinkSilja ja Eckerö Line 16. Liiton Master Card-monitoimikortti jäsenkorttina sekä luotto- ja matkustaja vakuutuskorttina 17. Lisäksi lukuisia etuja oman yhdistyksen vapaa-ajan toiminnassa SÄILYTÄ TÄMÄ TIEDOTE

17 17 ILMOITUSLOMAKE Euromääräisen jäsenmaksun perintää varten Jäsen täyttää Yhdistys: Jyty Ylä-Kainuu ry Jäsenen nimi: Osoite: Puhelin: PALKATTOMUUDEN SYY opiskelu äitiys-, isyys-, vanhempainloma hoitovapaa Työttömyyskassan etuus Ansiopäiväraha määräaikainen työkyvyttömyys asevelvollisuus Kelan työttömyyspäiväraha Muu syy. Mikä Koulutuspäiväraha Koulutustuki AIKA, jolloin jäsen anoo jäsenmaksuperusteen vahvistamista euromääräisenä (vähintään 1 kk) PALAUTUS: Jyty Ylä-Kainuu ry (postitse) Kauppakatu SUOMUSSALMI tai OMAN KUNNAN YHDYSHENKILÖLLE

18 18 JÄSENEN LIIKUNTA- JA HYVINVOINTIRAHAN TILITYSLOMAKE VUODELTA 2016 Jäsennumero Jäsenen nimi Osoite Jäsenen pankkitili, jolle hyvinvointiraha maksetaan (työvoimajäsenet max 20,00 ja kannatusjäsenet max 10,00 ) Allekirjoitus Päiväys / 2016 Liitä tähän alkuperäiset maksutositteet vuodelta 2016: Lomakkeen palautusosoite: Jyty Ylä-Kainuu ry Raija Auvinen, rahastonhoitaja Kauppakatu Suomussalmi Katso ohjeet hyvinvointirahasta sivulta 10!

JÄSENTIEDOTE Jyty Ylä-Kainuu ry. Jyty Ylä-Kainuu ry Kauppakatu Suomussalmi Puh

JÄSENTIEDOTE Jyty Ylä-Kainuu ry. Jyty Ylä-Kainuu ry Kauppakatu Suomussalmi Puh JÄSENTIEDOTE 2018 Jyty Ylä-Kainuu ry Jyty Ylä-Kainuu ry Kauppakatu 20 89600 Suomussalmi Puh. 044 011 4465 www.ylakainuu.jytyliitto.net www.jytyliitto.fi Jyty Ylä-Kainuu ry:ssä on yht. 268 jäsentä, joista

Lisätiedot

TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY

TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY Monta hyvää syytä liittyä Jytyyn! Turvasi on taattu lomautus- ja työttömyystilanteissa. Ammatillinen edunvalvonta. Palkka- ja muita työsuhdeasioitasi edistetään

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 TULOSTA JA SÄILYTÄ

JÄSENTIEDOTE 1/2015 TULOSTA JA SÄILYTÄ JÄSENTIEDOTE 1/2015 TULOSTA JA SÄILYTÄ Jyty toimintaa Asikkalassa omana yhdistyksenä jo vuodesta 1980 JYTY ASIKKALA RY HALLITUS Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Riitta Pehkonen p. (t), 044 7780431,

Lisätiedot

YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA

YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA TORJUNTAVOITTOJA JA BANAANIPOTKUJA ROHKEITA PELINAVAUKSIA JYTY PELAA SUJUVASTI MONILLA PELIKENTILLÄ JA TEKEE ROHKEITA PELINAVAUKSIA JÄSENTENSÄ HYÖDYKSI. ME EMME TYYDY VAIN TURVAAMAAN

Lisätiedot

ARVOISA JÄSEN, HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2017!

ARVOISA JÄSEN, HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2017! 1 ARVOISA JÄSEN, HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2017! Sodankylän JHL ry:n toimintaa Syyskokouksessa viime vuoden lopulla hyväksyttiin toimintasuunnitelma tälle vuodelle: mm. 20.5. Ikean ostosmatka, Hyvän olon

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY

TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY Monta hyvää syytä liittyä Jytyyn! Turvasi on taattu lomautus- ja työttömyystilanteissa. Ammatillinen edunvalvonta. Palkka- ja muita työsuhdeasioitasi edistetään

Lisätiedot

TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY

TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY Monta hyvää syytä liittyä Jytyyn! Turvasi on taattu lomautus- ja työttömyystilanteissa. Ammatillinen edunvalvonta. Palkka- ja muita työsuhdeasioitasi edistetään

Lisätiedot

TEHYYN ON OIKEUS KUULUA TEHY ON VAHVA VAIKUTTAJA TEHY EDUSTAA SINUA

TEHYYN ON OIKEUS KUULUA TEHY ON VAHVA VAIKUTTAJA TEHY EDUSTAA SINUA TEHY OPISKELIJAT ON OIKEUS KUULUA TEHYYN Tehy on Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan ammattiliitto. Jäseninä voivat olla kaikki alan tutkinnon suorittaneet sekä alaa opiskelevat toisesta asteesta korkeakoulututkintoon

Lisätiedot

Jyty. Vakuuttavat jäsenedut

Jyty. Vakuuttavat jäsenedut Jyty Vakuuttavat jäsenedut Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus VAKUUTETUT Vakuutettuina ovat liiton kaikki alle 68-vuotiaat työvoimajäsenet ja toimihenkilöt, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain

Lisätiedot

Hätäkeskusammattilaisten liitto. www.halry.fi

Hätäkeskusammattilaisten liitto. www.halry.fi Hätäkeskusammattilaisten liitto 112 112 www.halry.fi TYÖTÄ SINUN TURVALLISUUTESI PUOLESTA Meidän HAL Me hätäkeskusammattilaiset teemme arvostettua ja vastuullista työtä yhteiskunnan turvallisuuden puolesta.

Lisätiedot

Jäsenmaksu on 1,4 % veronalaisesta palkasta ja sen voi vähentää verotuksessa.

Jäsenmaksu on 1,4 % veronalaisesta palkasta ja sen voi vähentää verotuksessa. Liittymällä Sähköliiton jäseneksi olet hyvässä seurassa. Meitä sähköliittolaisia on noin 36 000 ajamassa parempia työehtoja kaikille. Meitä on niin rakennustyömailla, voimalaitoksissa ja tehtaissa kuin

Lisätiedot

Yhdessä teemme ihmeitä.

Yhdessä teemme ihmeitä. Yhdessä teemme ihmeitä. Kasvata Talentiaa ja tienaa SuperLahjakortti! Kerro Talentiasta työssäkäyvälle ystävällesi. Jos hän liittyy jäseneksi, saatte molemmat 30 euron arvoiset SuperLahjakortit, joilla

Lisätiedot

Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus

Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus Jyty ry 2017 Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus VAKUUTETUT Vakuutettuina ovat liiton kaikki alle 68-vuotiaat työvoimajäsenet ja toimihenkilöt, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain yli

Lisätiedot

Jäsenenä ammattiliitto Prossa

Jäsenenä ammattiliitto Prossa Jäsenenä ammattiliitto Prossa Jäsenyys Pron on toimihenkilötyön ammattilaisten asiantuntijoiden, esimiesten ja toimihenkilöiden oma etujärjestö. Jäseneksi voi liittyä koulutuksesta, ammattinimikkeestä,

Lisätiedot

Talous kuralla työttömänä? EI KIITOS.

Talous kuralla työttömänä? EI KIITOS. Talous kuralla työttömänä? EI KIITOS. Ammattiliiton ja työttömyyskassan jäsenille maksetaan ansiopäivärahaa Ansiopäiväraha on työttömyyden aikainen etuus, jota maksetaan työttömyyskassan jäsenille. Ansiopäivärahan

Lisätiedot

Osaaja tekee. Shutterstock. Liity Verovirkailijain Liittoon!

Osaaja tekee. Shutterstock. Liity Verovirkailijain Liittoon! Osaaja tekee. Shutterstock Liity Verovirkailijain Liittoon! Verovirkailijain Liitto tukenasi työelämässä VISIO Verovirkailijain Liitto on Verohallinnon suurin ja vaikuttavin henkilöstöjärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 1 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opetusalan edunvalvonnasta varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

OHJE. Jäsenilmoitus / ammattiyhdistyksen perintäsopimus -kaavakkeen täyttöä varten

OHJE. Jäsenilmoitus / ammattiyhdistyksen perintäsopimus -kaavakkeen täyttöä varten YHDISTYS: Merkitse tähän kohtaan HAL RASTITA: Uusi jäsen jos liityt ensimmäistä kertaa Hätäkeskusammattilaisten liittoon EDELLINEN LIITTO JA EROAMISPÄIVÄ, mikäli kuulut johonkin toiseen liittoon HALiin

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012

JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012 JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012 Hyvääsyksynalkuakaikillejäsenillemme! KävimmeelokuunlopussaretkelläPorvoossajaHangossa.Oliupeasääjamuutenkin reissuolionnistunut.kuvassaistunmustionlinnankartanonportaikolla.enollutkäynytsiellä

Lisätiedot

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os.

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os. KUTSU Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 21.11.2016 klo 16.45 alkaen Meijän Vintillä os. Savonkatu 11 A 6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 määräämät asiat. Luottamusvaalikokous

Lisätiedot

TYÖTTÖMYYSKASSA - MITÄ VÄLIÄ?

TYÖTTÖMYYSKASSA - MITÄ VÄLIÄ? TYÖTTÖMYYSKASSA - MITÄ VÄLIÄ? Varmista työttömyyskassan jäsenyys ajoissa. Kassaan kannattaa liittyä samalla kun haet ammattiliiton jäseneksi. Anna Zibellini, lakimies Jos käyt työssä jo opiskeluaikana,

Lisätiedot

Palkansaajan jäsenyysehto täyttyy, kun henkilö on ollut kassan jäsenenä eli vakuutettuna vähintään 26 edellistä viikkoa.

Palkansaajan jäsenyysehto täyttyy, kun henkilö on ollut kassan jäsenenä eli vakuutettuna vähintään 26 edellistä viikkoa. JATTK-työttömyyskassa tiedottaa Ansiopäiväraha 1.1.2014, keskeisimmät muutokset Ansiopäivärahan saaminen edellyttää, että henkilö on täyttänyt jäsenyys- ja työssäoloehdon sekä maksanut jäsenmaksun kassan

Lisätiedot

Jäsenmaksuohjesääntö 2015

Jäsenmaksuohjesääntö 2015 Jäsenmaksuohjesääntö 2015 1. Jäsenmaksu Suomen Journalistiliiton jäsenen tulee liiton sääntöjen mukaan maksaa jäsenmaksua, ellei hän ole oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen. Jäsenmaksun suuruudesta päättää

Lisätiedot

Kirkon Hallintovirkamiehet

Kirkon Hallintovirkamiehet Kirkon hallintovirkamiehet ry Sääminginkatu 4 A 1 57100 Savonlinna 044 7768024 kihv.ry@kolumbus.fi http://www.kirkonhallintovirkamiehet.fi/ Kirkon Hallintovirkamiehet ry on keskusjärjestöihin kuulumaton

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1 / 2018

JÄSENTIEDOTE 1 / 2018 JÄSENTIEDOTE 1 / 2018 Hei Jyty Pieksämäki ry:n Jäsenet! Tänä vuonna 2018 tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Jyty, entiseltä nimeltään Kunnallisvirkamiesliitto, perustettiin vuonna 1918. Vuosisadan

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1 / 2017

JÄSENTIEDOTE 1 / 2017 JÄSENTIEDOTE 1 / 2017 Hei Jyty Pieksämäki ry:n Jäsenet! Tammikuu on edennyt jo pitkälle ja päivien valoisuuden lisääntymisen huomaa joka päivä! Pitäisiköhän ne pihan jouluvalot viimeinkin sammuttaa mutta

Lisätiedot

Haen liiton ja työttömyyskassan jäsenyyttä Työpaikan vaihto Jäsenyhdistyksen vaihto Yhteistoimintajäsen

Haen liiton ja työttömyyskassan jäsenyyttä Työpaikan vaihto Jäsenyhdistyksen vaihto Yhteistoimintajäsen maksamistaan perimään maksamistaan etuuksista etuuksista liiton jäsenmaksu. liiton jäsenmaksu. Valtuutus raukeaa Valtuutus työsuhteen raukeaa työsuhteen päätyttyä. päätyttyä. perii jäsenmaksun perii jäsenmaksun

Lisätiedot

Työttömyysturva. Esko Salo

Työttömyysturva. Esko Salo Työttömyysturva Esko Salo 16.9.2015 Työttömyysetuuksien saajat 2014 Työttömyysetuuksia maksettiin yhteensä 4,8 mrd ansioturva: saajia 332 000, etuudet 2,7 miljardia peruspäiväraha: saajia 75 000, etuudet

Lisätiedot

Jyty Kalajoki ry Kesätiedote

Jyty Kalajoki ry Kesätiedote Jyty Kalajoki ry Kesätiedote Yhdistys tarjoaa jäsenille teatteriesityksen joko Pyhäjoen tai Kalajoen kesäteatteriin. 1 lippu / jäsen!! Kertomalla nimesi ja näyttämällä jäsenkorttia voit käydä katsomassa

Lisätiedot

Tahto Rohkeus Tulevaisuus. Olet nyt yksi meistä. Tervetuloa jäseneksi!

Tahto Rohkeus Tulevaisuus. Olet nyt yksi meistä. Tervetuloa jäseneksi! Tahto Rohkeus Tulevaisuus Olet nyt yksi meistä. Tervetuloa jäseneksi! Tehy on koulutettujen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten etujärjestö Tehy on jäsentensä edunvalvoja: Aina ei kaikki mene työsuhteessa

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät TERVETULOA LOIMUUN!

Valoisamman tulevaisuuden tekijät TERVETULOA LOIMUUN! 1 Valoisamman tulevaisuuden tekijät TERVETULOA LOIMUUN! Loimu on kaikkien luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden oma liitto. Me tarjoamme sinulle: Asiantuntijayhteisön loimulaisilta aloilta Tukea

Lisätiedot

Löydä oma ammattiliittosi. www.liitot.fi

Löydä oma ammattiliittosi. www.liitot.fi Löydä oma ammattiliittosi www.liitot.fi Miksi juuri sinun kannattaa liittyä ammattiliittoon? Ammattiliiton toiminnan ydin on työpaikoilla, jossa ammattiliittojen ja työnantajien yhdessä sopimia työehtoja

Lisätiedot

HOLLOLAN JHL. Jäsenkirje 2016. Puheenjohtajalta

HOLLOLAN JHL. Jäsenkirje 2016. Puheenjohtajalta HOLLOLAN JHL Jäsenkirje 2016 Puheenjohtajalta Vuosi alkoi muutoksin yhdistyksessämme, uusina jäseninä aloitti Padasjoen JHL:läiset TERVETULOA! Työnantaja vaihtui Hämeenkoskelaisilla kuntaliitoksen myötä

Lisätiedot

1) Jäsenyysehto. 2) Työssäoloehto

1) Jäsenyysehto. 2) Työssäoloehto Työttömyysturvalaki 31.12.2009 asti 1) Jäsenyysehto - 10 kuukautta 2) Työssäoloehto - alkuehto 43 kalenteriviikkoa 28 kuukauden aikana Työttömyysturvalaki 1.1.2010 alkaen 1) Jäsenyysehto - 34 viikkoa 2)

Lisätiedot

Hei terveydenhoitaja, tervetuloa meidän joukkoon!

Hei terveydenhoitaja, tervetuloa meidän joukkoon! Hei terveydenhoitaja, tervetuloa meidän joukkoon! Terveydenhoitaja huolehtii suomalaisten terveydestä, Tehy hoitajien eduista Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö valvoo koulutetun hoitohenkilöstön

Lisätiedot

PAPERILIITTO SUOMALAISTEN PAPERITYÖNTEKIJÖIDEN EDUNVALVONTAJÄRJESTÖ

PAPERILIITTO SUOMALAISTEN PAPERITYÖNTEKIJÖIDEN EDUNVALVONTAJÄRJESTÖ PAPERILIITTO SUOMALAISTEN PAPERITYÖNTEKIJÖIDEN EDUNVALVONTAJÄRJESTÖ 23.9.2016 Paperiliitto r.y. 1 PAPERILIITTO Yksi liitto (21:stä) yli miljoona jäsenisestä SAK:sta Perustettu vuonna 1906 Tampereella 61

Lisätiedot

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Sinun liittosi on SuPer SuPer on ainoa liitto, joka on keskittynyt lähi- ja perushoitajien edunvalvontaan. Ajamme etujasi kaikissa ammatillisissa ja

Lisätiedot

Oletko jo SOOLin jäsen? Kun liityt , saat ensi lukuvuoden jäsenyyden kaupan päälle. Liittymislomake osoitteessa sool.

Oletko jo SOOLin jäsen? Kun liityt , saat ensi lukuvuoden jäsenyyden kaupan päälle. Liittymislomake osoitteessa sool. Oletko jo SOOLin jäsen? Kun liityt 1.4.- 31.8.2018, saat ensi lukuvuoden jäsenyyden kaupan päälle. Liittymislomake osoitteessa sool.fi Mikä SOOL? Kaikki opettajaksi opiskelevat yhdistävä opiskelijajärjestö

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Lupsakkaa Joulun aikaa!

Lupsakkaa Joulun aikaa! Jyty Varkaus Ry Joulukuu 2012 Kuukausitiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Jäsenmaksu 2013 5 Jyty Varkaus ry:n hallitus 2013 6 Jyty Varkaus

Lisätiedot

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Sinun liittosi on SuPer SuPer on ainoa liitto, joka on keskittynyt lähi- ja perushoitajien edunvalvontaan. Ajamme etujasi kaikissa ammatillisissa ja

Lisätiedot

Tervetuloa työ- ja elinkeinotoimiston infotilaisuuteen

Tervetuloa työ- ja elinkeinotoimiston infotilaisuuteen Tervetuloa työ- ja elinkeinotoimiston infotilaisuuteen 1 Oulun seudun työ- ja elinkeinotoimisto Osoite: Torikatu 34 40 Toimisto avoinna ma pe klo 9 15.45 puhelin 010 194029 www.oulunseuduntetoimisto.fi

Lisätiedot

Jäsenopas. Vakuutusväen Liitto VvL ry Vakuutusväen Työttömyyskassa

Jäsenopas. Vakuutusväen Liitto VvL ry Vakuutusväen Työttömyyskassa Jäsenopas Vakuutusväen Liitto VvL ry Vakuutusväen Työttömyyskassa Jäsenoppaaseen on koottu yleisiä asioita, joita Vakuutusväen Liiton ja Vakuutusväen Työttömyyskassan jäsenen on hyvä tietää. Jäsenyyteen

Lisätiedot

Edellinen liitto jäsenyysaika alkoi päättyi

Edellinen liitto jäsenyysaika alkoi päättyi 001 Kirkonpalvelijat 002 Helluntaiseurakuntien Kirkon Nuorisotyöntekijät työntekijät HELP 003 Kirkon Lähetyssihteerit 009 Kristillisten järjestöjen Järjestöjentyöntekijät Työntekijät 012 Kirkon Toimihenkilöt

Lisätiedot

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA. OTTY ry

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA. OTTY ry YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA OTTY ry 7.6.2017 TAUSTAA Suomessa 26 palkansaajakassaa ja kaksi vuonna 1995 perustettua yrittäjäkassaa työttömyyskassojen määrä vähentynyt 42lla vuoden 1992 jälkeen työttömyyskassojen

Lisätiedot

Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin:

Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin: Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin: Sinä olet jäsen ammattiosastossa eli Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistyksessä (JKY) JKY ja noin 300 muuta ammattiosastoa ovat

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

VALTION TUTKIMUSALOJEN TEKNISET TOIMIHENKILÖT VATE RY

VALTION TUTKIMUSALOJEN TEKNISET TOIMIHENKILÖT VATE RY VALTION TUTKIMUSALOJEN TEKNISET TOIMIHENKILÖT VATE RY ORGANISAATIO STTK ry Pardia ry TTT ry VATE ry Toimihenkilöiden ammatillinen keskusjärjestö Yhteiskunnallinen edunvalvoja Keskustason pääsopija Edunvalvontajärjestö

Lisätiedot

OPI UUTTA VERKOSTOIDU ETENE URALLASI MENESTY TYÖELÄMÄSSÄ! myynti- ja markkinointitaitoja some- ja IT-taitoja verkossa tai kasvokkain

OPI UUTTA VERKOSTOIDU ETENE URALLASI MENESTY TYÖELÄMÄSSÄ! myynti- ja markkinointitaitoja some- ja IT-taitoja verkossa tai kasvokkain TYÖELÄMÄN MATKAOPAS MENESTY TYÖELÄMÄSSÄ! OPI UUTTA myynti- ja markkinointitaitoja some- ja IT-taitoja verkossa tai kasvokkain VERKOSTOIDU MMA:n koulutuksissa, aamiaistapaamisissa, seminaareissa ja tapahtumissa.

Lisätiedot

Jyty Jyväskylä tiedottaa

Jyty Jyväskylä tiedottaa Jyty Jyväskylä tiedottaa Jäsentiedote 2/2017 AMMATILLISET OPINTOPÄIVÄT JA ENEMMÄN IRTI JYTYSTÄ 25.-26.3. Esimiestyön ammatilliset opintopäivät Tampere Keskustoimisto 25.-26.3. Enemmän irti Jytystä Tampere

Lisätiedot

Jäsenmaksuohjesääntö 2016

Jäsenmaksuohjesääntö 2016 Muutokset on esitetty punaisella värillä ja selitykset kursiivilla. Jäsenmaksuohjesäännössä perusmaksu on korvattu kauttaaltaan ilmauksella minimimaksu. Jäsenmaksuohjesääntö 2016 1. Jäsenmaksu Suomen Journalistiliiton

Lisätiedot

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Tiedettä elämää varten

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Tiedettä elämää varten TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers Tiedettä elämää varten Tieteentekijöiden liiton jäsenyys on tärkeä osoitus oman ammatillisen identiteetin

Lisätiedot

Kokemuksia osa-aikaisesta työskentelystä ansiosidonnaisella. Jari Majaniemi JustDoICT.fi 30.10.2014

Kokemuksia osa-aikaisesta työskentelystä ansiosidonnaisella. Jari Majaniemi JustDoICT.fi 30.10.2014 Kokemuksia osa-aikaisesta työskentelystä ansiosidonnaisella Jari Majaniemi JustDoICT.fi 30.10.2014 Sisältö 1. Miksi osa-aikainenkin työnteko on kannattavaa? 2. Miten järjestelmä toimii? 3. Mihin asioihin

Lisätiedot

Työehtosopimus. Työehtosopimus on eri asia kuin työsopimus. Jokainen työntekijä solmii työsopimuksen henkilökohtaisesti.

Työehtosopimus. Työehtosopimus on eri asia kuin työsopimus. Jokainen työntekijä solmii työsopimuksen henkilökohtaisesti. Työehtosopimus Metalliliitto neuvottelee ja sopii työsuhteesi minimiehdot. Liitto solmii työehtosopimukset kymmenelle sopimusalalle, joilla yli 150 000 jäsentämme työskentelevät. Liitto myös valvoo, että

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

OPISKELIJA- JÄSENEKSI SUPERIIN ILMAINEN JÄSENYYS JA PARHAAT JÄSENEDUT!

OPISKELIJA- JÄSENEKSI SUPERIIN ILMAINEN JÄSENYYS JA PARHAAT JÄSENEDUT! OPISKELIJA- JÄSENEKSI SUPERIIN ILMAINEN JÄSENYYS JA PARHAAT JÄSENEDUT! Hei opiskelija, onnittelut opiskelupaikastasi ja tervetuloa SuPerin jäseneksi! Olet valinnut tärkeän ammatin. Superilaiset ovat lähihoitajia

Lisätiedot

Laki. työttömyysturvalain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta

Laki. työttömyysturvalain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta EV 10711996 vp- HE 72/1996 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laiksi työttömyysturvalain muuttamisesta Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o 7211996 vp laiksi työttömyysturvalain muuttamisesta.

Lisätiedot

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Tiedettä elämää varten

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Tiedettä elämää varten TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers Tiedettä elämää varten Tieteentekijöiden liiton jäsenyys on tärkeä osoitus oman ammatillisen identiteetin

Lisätiedot

Työehtosopimus. Työehtosopimus on eri asia kuin työsopimus. Jokainen työntekijä solmii työsopimuksen henkilökohtaisesti työnantajan kanssa.

Työehtosopimus. Työehtosopimus on eri asia kuin työsopimus. Jokainen työntekijä solmii työsopimuksen henkilökohtaisesti työnantajan kanssa. Työehtosopimus Metalliliitto neuvottelee ja sopii työsuhteesi minimiehdot. Liitto solmii työehtosopimukset kymmenelle sopimusalalle, joilla 150 000 jäsentämme työskentelevät. Liitto myös valvoo, että sopimuksia

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta TYÖPAIKKATOIMINTA Ohjeistus työpaikkatoiminnasta Työpaikkatoiminta Työpaikkatoiminnalla tarkoitetaan toimintaa joka kattaa samassa työpaikassa työskentelevät Logistiikan toimihenkilöiden jäsenet. Työpaikkatoiminnan

Lisätiedot

Sähköiset palvelut. omayhdistys kiertue. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Sähköiset palvelut. omayhdistys kiertue. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Sähköiset palvelut omayhdistys kiertue Sähköiset palvelut aktiiveille ja jäsenille www.jhl.fi Tietoa liitosta ja jäsenyydestä Sähköiset liittymislomakkeet Kirjautuminen jäsenpalveluihin Jäsenille Jäsenpalvelu

Lisätiedot

infomateriaaliksi S. 1 (5) 24.2.2015

infomateriaaliksi S. 1 (5) 24.2.2015 infomateriaaliksi S. 1 (5) Faktaa ansioturvasta Työttömyyden aikaisen ansioturva parantaa työttömän edellytyksiä palata työhön ja turvaa toimeentulon työttömyyden aikana. Löydät tästä materiaalista keskeisimmät

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 Tervetuloa Jytyliiton jäsenille suunnatulle toimisto- ja hallintotyöntekijöiden KIILA- kuntoutuskurssille 2017 Mikä KIILA kuntoutus (kurssi numero 69310) Kuntoutuksessa saat tukea

Lisätiedot

Jäsenmaksuohjesääntö 2018

Jäsenmaksuohjesääntö 2018 Jäsenmaksuohjesääntö 2018 1. Jäsenmaksu Suomen Journalistiliiton jäsenen tulee liiton sääntöjen mukaan maksaa jäsenmaksua, ellei hän ole oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen. Jäsenmaksun suuruudesta päättää

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Työllistämisvelvoite. Eija Ahava Toimisto Otsikko

Työllistämisvelvoite. Eija Ahava Toimisto Otsikko Työllistämisvelvoite Eija Ahava 26.1.2017 1 Työllistämisvelvoitteen piiriin kuuluminen JTYPL 11 luku 1 Kunnan työllistämisvelvoitteen piiriin kuuluu vuonna 1950 tai sen jälkeen syntynyt henkilö, joka on

Lisätiedot

Mistä löydän tietoa?

Mistä löydän tietoa? OAJ:n jäsenedut Mistä löydän tietoa? Perustiedot www.oaj.fi -> Jäsenyys ja jäsenpalvelut -> jäsenedut Laajemmat tiedot + ajankohtaiset tarjoukset jäsenille www.oaj.fi -> Jäsensivuille -> Jäsenedut OAJ:n

Lisätiedot

Työttömyysturva ja aktiivimalli omaishoitotilanteessa

Työttömyysturva ja aktiivimalli omaishoitotilanteessa Työttömyysturva ja aktiivimalli omaishoitotilanteessa Kuinka lakia luetaan seminaari 31.10.2018 Tampere Juristi Eeva Vartio Kela Esityksen sisältö Kenelle maksetaan työttömyysetuutta? Kuka päättää työttömyysturvasta?

Lisätiedot

4 Kesätyöt, monia mahdollisuuksia! 6 Tiedä mistä sovit 7 Työsopimuksen sisältö 8 Tee töitä oikeassa työsuhteessa 10 Työehtosopimus ja Luottamusmies

4 Kesätyöt, monia mahdollisuuksia! 6 Tiedä mistä sovit 7 Työsopimuksen sisältö 8 Tee töitä oikeassa työsuhteessa 10 Työehtosopimus ja Luottamusmies 4 Kesätyöt, monia mahdollisuuksia! 6 Tiedä mistä sovit 7 Työsopimuksen sisältö 8 Tee töitä oikeassa työsuhteessa 10 Työehtosopimus ja Luottamusmies 11 Muista töihin mennessäsi 13 Muista työsuhteen päättyessä

Lisätiedot

JHL:n jäsenyys on oikea valinta!

JHL:n jäsenyys on oikea valinta! 2019 JÄSENELLE JHL Suomen monipuolisin ammattiliitto JHL:n jäsenenä saat turvaa, tukea, neuvoja ja palvelua erilaisissa työelämän tilanteissa. Ammattiliiton jäsenenä olet mukana kehittämässä työelämää:

Lisätiedot

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2013. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2013. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2013 Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Suomen suurin yrittäjien työttömyyskassa Toiminta alkoi 1.1.1995,

Lisätiedot

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Sinun liittosi on SuPer SuPer on ainoa liitto, joka on keskittynyt lähi- ja perushoitajien edunvalvontaan. Ajamme etujasi kaikissa ammatillisissa

Lisätiedot

Jäsenmaksuohjesääntö 2014

Jäsenmaksuohjesääntö 2014 Jäsenmaksuohjesääntö 2014 1. Jäsenmaksu Suomen Journalistiliiton jäsenen tulee liiton sääntöjen mukaan maksaa jäsenmaksua, ellei hän ole oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen. Jäsenmaksun suuruudesta päättää

Lisätiedot

SYYSKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ

SYYSKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ SYYSKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ Puheenjohtaja ja hallitus Yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2018 jatkaa Anja Komulainen. Syyskokouksen päätös oli yksimielinen. Hallituksen kokoonpano vuonna 2018: varsinainen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Tervetuloa työelämään!

Tervetuloa työelämään! Tervetuloa työelämään! VINKKEJÄ TYÖNHAKUUN Etsi kiinnostava työpaikka Panosta hakemukseen Valmistaudu haastatteluun Ole aktiivinen ja ota yhteyttä sinua kiinnostaviin työpaikkoihin. Joskus työpaikka voi

Lisätiedot

HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. https://www.youtube.com/watch?v =kbfgwp3ywoi

HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. https://www.youtube.com/watch?v =kbfgwp3ywoi HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. https://www.youtube.com/watch?v =kbfgwp3ywoi Mikä ihmeen PAM? PAM, eli Palvelualojen ammattiliitto on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ja opiskelevien liitto

Lisätiedot

PÄIVÄRAHAN HAKIJALLE

PÄIVÄRAHAN HAKIJALLE PÄIVÄRAHAN HAKIJALLE JÄSENYYS Varmista, että Sinulla ei ole maksamattomia jäsenmaksuja. Jos olet itse maksanut jäsenmaksusi, liitä hakemukseesi kopio viimeisestä maksutositteesta. Maksamattomat jäsenmaksut

Lisätiedot

Voit hakea työttömyysetuutta 3 kuukauden ajalta takautuvasti.

Voit hakea työttömyysetuutta 3 kuukauden ajalta takautuvasti. Kela Hakemus Työttömyysturva Peruspäiväraha/työmarkkinatuki TT 1 Voit tehdä tämän hakemuksen myös verkossa ja lähettää sen liitteet Kelaan asiointipalvelussa Viestit-toiminnolla, /asiointi Lisätietoja

Lisätiedot

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA JA SEN EHDOT 2011. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA JA SEN EHDOT 2011. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA JA SEN EHDOT 2011 Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa SYT-KASSAN KEHITYS Suomen suurin yrittäjien työttömyyskassa Toiminta alkoi 1.1.1995 alusta, nyt yli 18.000 jäsentä SYT-kassan

Lisätiedot

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava Järjestötoiminta Jatketaan jäsen- ja työpaikkakartoitusta ammattinimikkeistä ja työpaikoista nykyiset/potentiaaliset jäsenmäärät/työpaikka Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste!

Lisätiedot

RAAHEN JHL ry 055 TOIMINTAKERTOMUS 2014

RAAHEN JHL ry 055 TOIMINTAKERTOMUS 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Yhdistyksen 74. toimintavuosi pyörähti käyntiin osaavien aktiivitoimijoiden johdolla. Hallitukseen on kuulunut puheenjohtajan lisäksi kymmenen (10) jäsentä; Pyhäjoelta, Vihannista,

Lisätiedot

ME TOIMIMME SINUN TYÖPAIKALLASI!

ME TOIMIMME SINUN TYÖPAIKALLASI! ME TOIMIMME SINUN TYÖPAIKALLASI! Tervetuloa joukkoomme! Yhdistykseemme on järjestäytynyt Espoon kaupungin viranhaltijoita ja työntekijöitä kaikilta ammattialoilta ja kattavasti perustehtävistä asiantuntijoihin.

Lisätiedot

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Liite 1 Me HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. EDUNVALVONTA TAVOITE MITÄ TEHDÄÄN MISSÄ JA MILLÄ VÄLINEELLÄ työsuhdeturva palvelurakennemuutoksessa jäsenten palkkojen oikeudenmukaisuus paikallinen

Lisätiedot

Jäsen täyttää täyttöohjeet takasivulla!

Jäsen täyttää täyttöohjeet takasivulla! Valtuutan Kirkon alat ry:n irtisanomaan jäsenyyteni nykyisestä ammattiliitostani jatai työttömyyskassasta. Puhelinnumero kotigsm kokoaikainen väh. 18hvko alle 18 hvko Ammattikoulu ammatti-instituuttitutkinto

Lisätiedot

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste! Koulutiedottaja

Lisätiedot

Muutosturvainfo PIONR

Muutosturvainfo PIONR Muutosturvainfo PIONR 08.05.2012 Jaakko Routavaara Muutosturva-asiantuntija jaakko.routavaara@te-toimisto.fi puh. 050 396 1723 1 FINGERPORI Positiivinen ajattelu Muutosturvan piiriin kuuluvalla työnhakijalla

Lisätiedot

VUOROTTELUKORVAUS. Tampere Anu Turakainen Vastaava etuuskäsittelijä Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa

VUOROTTELUKORVAUS. Tampere Anu Turakainen Vastaava etuuskäsittelijä Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa VUOROTTELUKORVAUS Tampere 27.1.2018 Anu Turakainen Vastaava etuuskäsittelijä Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa Vuorotteluvapaa Vuorotteluvapaa on järjestely, jossa kokoaikatyössä ollut työntekijä

Lisätiedot

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ - on vuonna 1935 perustettu valtakunnallinen hostellitoiminnan keskusjärjestö. - liittyi kansainväliseen hostelliliittoon, IYHF:ään,

Lisätiedot

Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry. Jäsentensä edunvalvoja

Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry. Jäsentensä edunvalvoja Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry Jäsentensä edunvalvoja Toiminta Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry on paikallisesti työpaikkatasolla toimiva, useiden eri ammattiryhmien

Lisätiedot

V-S Jyty ry TIEDOTTAA

V-S Jyty ry TIEDOTTAA V-S Jyty ry TIEDOTTAA 24.10.2014 V-S Jyty ry:n tiedote 2/2014 K O K O U S K U T S U V-S Jyty ry:n syyskokous pidetään tiistaina 2.12.2014 klo 17.00 alkaen Linnateatterissa, 4. kerroksen teatterisali, Linnankatu

Lisätiedot

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2015. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma

YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2015. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS JA TYÖTTÖMYYSTURVA 2015 Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa Teemu Ariluoma Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa SYT Suomen suurin yrittäjien työttömyyskassa Toiminta alkoi

Lisätiedot

Aurinkoista kevättä!

Aurinkoista kevättä! Jyty Varkaus Ry Huhtikuu 2016 Jäsentiedote 1 Hallituksen päätöksiä 2 Edunvalvontakatsaus 3 Vuoden 2017 kalenterien tilausmuutos 4 Kevätkokous 5 Kuntokorttien palautus 6 Haluatko luottamusmieheksi 7 Sampea

Lisätiedot

JANAKKALAN KUNNALLISET JHL ry. 237

JANAKKALAN KUNNALLISET JHL ry. 237 JANAKKALAN KUNNALLISET JHL ry. 237 jäsentiedote 1/2018 KOTISIVUT: www.janakkala.jhlyhdistys.fi HALLITUS puheenjohtaja NIINA LAAKSONEN 0400 882568 niina.laaksonen@janakkala.fi varapuheenjohtaja HEIDI VILKMAN

Lisätiedot

Kortti käyttöön OAJ:n jäsenedut. Pasi Pesonen OAJ

Kortti käyttöön OAJ:n jäsenedut. Pasi Pesonen OAJ Kortti käyttöön OAJ:n jäsenedut Pasi Pesonen OAJ Mistä löydän tietoa jäseneduista? Perustiedot www.oaj.fi -> Jäsenyys ja jäsenpalvelut - > jäsenedut OAJ:n jäsenedut esite Laajemmat tiedot + ajankohtaiset

Lisätiedot

TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET

TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET Toimintasäännöt hyväksytty 23.9.2006 hallituksen kokouksessa. TYÖPAIKKATOIMINNAN OHJE Mitä on työpaikkatoiminta? Työpaikkaosaston tehtävänä on yhdessä henkilöstöedustajien kanssa

Lisätiedot

TYÖTTÖMÄNÄ ALOITETTU YRITYSOIMINTA. Tampere Anu Turakainen Vastaava etuuskäsittelijä Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa

TYÖTTÖMÄNÄ ALOITETTU YRITYSOIMINTA. Tampere Anu Turakainen Vastaava etuuskäsittelijä Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa TYÖTTÖMÄNÄ ALOITETTU YRITYSOIMINTA Tampere 27.1.2018 Anu Turakainen Vastaava etuuskäsittelijä Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa 4 kk ajan ei vielä tutkita pää- tai sivutoimisuutta Kun aloittaa

Lisätiedot

Työelämän juridiset pelisäännöt

Työelämän juridiset pelisäännöt Työelämän juridiset pelisäännöt 7.11.2017 Heidi Tupamäki lakimies Työsuhde Työsuhde on sopimussuhde jossa työntekijä sitoutuu sopimuksella - tekemään henkilökohtaisesti työtä - työnantajan lukuun - tämän

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot